abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 04:44 | Nová verze

    Nová čísla časopisů od nakladatelství Raspberry Pi: MagPi 140 (pdf) a HackSpace 77 (pdf).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 01:00 | Nová verze

    ESPHome, tj. open source systém umožňující nastavovat zařízení s čipy ESP (i dalšími) pomocí konfiguračních souborů a připojit je do domácí automatizace, například do Home Assistantu, byl vydán ve verzi 2024.4.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 22:11 | IT novinky Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 20:55 | Nová verze

    Neziskové průmyslové konsorcium Khronos Group vydalo verzi 1.1 specifikace OpenXR (Wikipedie), tj. standardu specifikujícího přístup k platformám a zařízením pro XR, tj. platformám a zařízením pro AR (rozšířenou realitu) a VR (virtuální realitu). Do základu se z rozšíření dostalo XR_EXT_local_floor. Společnost Collabora implementuje novou verzi specifikace do platformy Monado, tj. open source implementace OpenXR.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 17:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 0.38.0 multimediálního přehrávače mpv (Wikipedie) vycházejícího z přehrávačů MPlayer a mplayer2. Přehled novinek, změn a oprav na GitHubu. Požadován je FFmpeg 4.4 nebo novější a také libplacebo 6.338.2 nebo novější.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 17:11 | Nová verze

    ClamAV (Wikipedie), tj. multiplatformní antivirový engine s otevřeným zdrojovým kódem pro detekci trojských koní, virů, malwaru a dalších škodlivých hrozeb, byl vydán ve verzích 1.3.1, 1.2.3 a 1.0.6. Ve verzi 1.3.1 je mimo jiné řešena bezpečnostní chyba CVE-2024-20380.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 12:11 | IT novinky

    Digitální a informační agentura (DIA) oznámila (PDF, X a Facebook), že mobilní aplikace Portál občana je ode dneška oficiálně venku.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 8
    včera 05:11 | Komunita

    #HACKUJBRNO 2024, byly zveřejněny výsledky a výstupy hackathonu města Brna nad otevřenými městskými daty, který se konal 13. a 14. dubna 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    17.4. 17:55 | IT novinky

    Společnost Volla Systeme stojící za telefony Volla spustila na Kickstarteru kampaň na podporu tabletu Volla Tablet s Volla OS nebo Ubuntu Touch.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    17.4. 17:44 | IT novinky

    Společnost Boston Dynamics oznámila, že humanoidní hydraulický robot HD Atlas šel do důchodu (YouTube). Nastupuje nová vylepšená elektrická varianta (YouTube).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    KDE Plasma 6
     (68%)
     (10%)
     (2%)
     (20%)
    Celkem 557 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Proč je na Ukrajině válka?

    27.3.2022 19:38 | Přečteno: 4142× | Politika | poslední úprava: 27.3.2022 19:42

    Jednoduchá otázka... ale odpověď bude možná složitější, než se nám (pro)západní média snaží podsunout. Jejich vysvětlení* důvodů války se zpravidla omezuje na a) Rusko/Rusové/Putin jsou zlí, chtějí ostatním ubližovat a neustále rozšiřovat svoje území, případně b) Putin se během covidové izolace zbláznil, přeskočilo mu a přestal se chovat racionálně.

    Od dětství mám tendenci moc nevěřit autoritám, raději věci rozebírám, zkoumám zevnitř, zjišťuji další informace. Někdy pak vypadám, že jsem pomalejší, že mi všechno trvá déle, ale výsledku se nakonec doberu a můžu si za ním stát. Na rozdíl od těch, kdo jen papouškují, co slyšeli jinde. Na škole nás pak učili, že se tomu říká kritické myšlení, že nemáme věřit všemu, co nám kdo tvrdí a raději si ověřovat fakta z různých zdrojů, nad věcmi přemýšlet a udělat si vlastní názor.

    Takže ani v tomto případě mi to nedá a s tím "oficiálním" vysvětlením války nejsem moc spokojený.

    Vzpomněl jsem si na jedno video:

    Trump SLAMS Germany for ties with Russia over the breakfast table with Nato Secretary General
    https://www.youtube.com/watch?v=O24rulfjA8U
    

    A říkám si, jestli to nemůže souviset. Video je z roku 2018, a za USA tam ještě mluví Donald Trump, ale myslím si, že tyhle věci se moc nemění s odchodem jednoho prezidenta a nástupem jiného, myslím, že to docela dobře ilustruje americkou zahraniční politiku. Trump si tam stěžuje na to, že USA "chrání" Německo a další země a přitom Evropa posílá miliardy do Ruska za ropu/plyn, případně "nedává dost" peněz na obranu.

    Čtu to tak, že Amerika "pomáhá" ve světě (taky nebo možná hlavně) proto, aby z toho sama něco měla. V tomto případě je to "něco" obchod s nerostným bohatstvím případně vojenské** zakázky.

    A před pár dny vyšel článek:

    USA pomůžou Evropě s nezávislostí na Rusku. Dodají zkapalněný plyn
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-usa-pomuzou-evrope-s-nezavislosti-na-rusku-dodaji-zkapalneny-plyn-195392
    
    Americký prezident Joe Biden v projevu řekl, že Spojené státy dodají do Evropy
    15 miliard metrů krychlových zkapalněného zemního plynu.
    A další roky až 50 miliard kubíků ročně.

    Zdá se mi až podezřelé, že by to bylo takhle jednoduché, že by šlo o ten klasický scénář "vytvořím problém a nabídnu řešení". Ale jsou tu i další indicie, proč by to mohlo být právě takto. Zajímal by mě tedy váš názor a proto na tohle téma otevírám diskusi.

    Je to úplná náhoda? Nebo to bylo od začátku takto plánované? Nebo jen někdo využil příležitosti, jen tomu trochu pomohl?

    *) Oni sami by řekli "narativ" ale nechci jim toto slovo brát, jen ať si ho nechají pro sebe a jsou podle něj dobře poznat.

    **) Protože "dávat dost" peněz na obranu neznamená např. zvýšit platy vojákům nebo jim dát lepší výcvik, neznamená to ani nákup libovolné techniky či materiálu (s nejlepším poměrem cena/výkon), ale znamená to nákup americké techniky a amerického materiálu, tzn. aby z toho měly zisk americké firmy a daňové příjmy americký stát.

           

    Hodnocení: 40 %

            špatnédobré        

    Anketa

    Kdo může za současnou (2022) situaci na Ukrajině?
     (34 %)
     (3 %)
     (1 %)
     (0 %)
     (5 %)
     (0 %)
     (4 %)
     (2 %)
     (50 %)
    Celkem 148 hlasů

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    27.3.2022 19:43 +
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Takže invazi Ruska do Ukrajiny vyvolalo USA, aby mohly Evropě dodávat plyn místo Ruska? To už je ve stejné lize jako že invazi vyvolali mimozemšťani.
    27.3.2022 21:43 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Za dvounásobnou cenu než Rusko. Zruinování EU bude takový malý bonus.
    27.3.2022 22:37 Blbost
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Aha, takže je lepší závislost na agresorovi co má naplánovanou invazi do EU hned jak vyřídí Ukrajinu. Vy Ruští trollové jste tak očividný. Tak ode mě pozdravuj Putina a řekni mu že mu přeju ať shoří v pekle spolu se všema kdo ho podporujou, jo?
    27.3.2022 22:33 Lorenzo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Presne tak, invaze je vysledek dumyslne konspirace USA. O tom, jak dumyslna konspirace to je, svedci fakt, ze Putin sice mohl zajistit odbyt ruskeho plynu v Evrope proste tim, ze by nedelal nic, ale Joe Biden ho tak dokonale oblbnul, ze misto toho naridil specialni vojenskou operaci, cimz si vykoledoval sankce na vsechno mozne...krome plynu. Perfidni Americane!
    27.3.2022 22:38 +
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Jo jo. :-) :-) :-)
    28.3.2022 16:18 CZK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Když se nad tím zamyslíš pořádně, tak to vlastně dává smysl.

    1) Jadernou válku nechce nikdo, ani Američani, proto se vyhýbají přímé konfrontace NATO/USA vs. Rusko (to je rozumné).

    2) Ale Američani nakukali Ukrajincům, že by se mohli dostat do NATO a podpořili "ty správné" lidi, aby Ukrajina šla tímhle směrem.

    3) Odmítli dát Rusku záruky, že se NATO nerozšíří na Ukrajinu. Tím tuhle oblast (potažmo Evropu) destabilizovali. Rusko nechce mít rakety a vojáky NATO hned u svých hranic. To je celkem pochopitelné. Zřejmě se cítili zahnaní do kouta. Všechna diplomatická jednání selhala (což mohl být ze strany Západu záměr).

    4) Američani (a Západ obecně), ale Ukrajinu v NATO nechce, tím spíš v době, kdy se schyluje k válce nebo už konflikt probíhá. (viz bod 1)

    5) Rusko stojí před volbou, že a) ztratí další část nárazníkového pásma a výhledově bude mít rakety NATO hned u svých hranic + se dá očekávat, že USA (CIA a jejich spolupracovníci) budou Rusko postupně nahlodávat, rozvracet ruský stát zevnitř, pokusí se o destabilizaci Ruska a nějakou tu "barevnou" "revoluci", která bude podpořená vojenskou přítomností USA/NATO třeba právě na té Ukrajině. Nebo b) Rusko si svoje nárazníkové pásmo ubrání, odvrátí nahlodávání a dá všem výstrahu, že s Ruskem nikdo vyjebávat nebude, nebo dopadne jako Ukrajina. Bohužel za cenu toho, že se Rusko zdiskredituje na mezinárodní scéně a málokdo s ním teď bude chtít kamarádit.

    6) Ukrajina těžko může nad Ruskem vyhrát, Západ ale zároveň přiživuje v Ukrajincích pocit, že je podporuje a stojí na jejich straně, takže se nechtějí tak snadno vzdát a oddaluje se uzavření dohody. Skončí to obrovskými ztrátami na obou stranách.

    Je to taková Sophiina volba - dobré řešení to nemá. Možnost a) znamená konec Ruska a jeho převzetí cizími státy (dá se čekat, že by se to celé odehrávalo v režii USA a jeho přisluhovači by dostali nějaké drobky). Možnost b) znamená ocitnout se v mezinárodní izolaci (možná jen do příští zimy, možná na pár let, možná déle...).

    Jak to udělat lépe? Možnost c) s podobnými cíli jako b), ale s tím, že vedlejších/civilních ztrát bude minimum - museli by na Ukrajinu poslat spíš odstřelovače a agenty než tanky a děla. Osobně mi to přijde dost nepochopitelné, proč nešli touto šetrnější méně destruktivní cestou, ale nějaké důvody k tomu asi měli.

    Je možné (nebo spíš jisté), že těch škod reálně není tolik, jak nám prezentují západní media - proti Rusku už roky vedou kampaň, zpravodajství je nevyvážené a informace o škodách budou přifouknuté, přibarvené. Ale i tak si myslím, že těch škod mohlo být méně a Rusko mělo použít méně hrubé síly a pracovat šetrněji.

    Každopádně Rusko je teď za toho zlého, což snižuje zájem ostatních států s ním obchodovat - tzn. zvyšuje to zájem obchodovat s USA.

    Cui bono?
    28.3.2022 16:57 Děs démona
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Proč by Rusko mělo mít nárok na cokoli jako nárazníkové pásmo? Jen protože je velké a silné?

    To by se brzy mohli začít smiřovat s tím, že jsou sami jen nárazníkovým pásmem svých sousedů. Měli jednoho vojensky silnějšího souseda, ale poslední měsíc zjišťují, že ti reálně silnější sousedi možná budou dva. Celá představa nárazníkových pásem je blbost.

    Ostatně soudím, že jádro sporu je v samotném způsobu, jak o mezinárodních vztazích přemýšlíme. Proto to různí lidé vnímají tak rozdílně a proto faktický dialog nevede k porozumění.
    12.4.2022 22:13 BoneFlute | skóre: 3
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Nevím, jak to autor příspěvku myslel, ale mě z toho nevyplývá, že by mluvil o nároku. Protě jen popisuje logiku rozhodování.

    Nárok, právo, etc v politice nic neznamená.
    28.3.2022 17:23 deda.jabko | skóre: 23 | blog: blog co se jmenuje "každý den jinak" | za new york city dvakrát doleva a pak už se doptáte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    1) Jadernou válku nechce nikdo, ani Američani, proto se vyhýbají přímé konfrontace NATO/USA vs. Rusko (to je rozumné).
    S tim se da jeste souhlasit.
    2) Ale Američani nakukali Ukrajincům, že by se mohli dostat do NATO a podpořili "ty správné" lidi, aby Ukrajina šla tímhle směrem.
    Chces tim rict, ze Ukrajina nema pravo se jako suverenni stat rozhodnout, jake mezinarodni smlouvy bude uzavirat?
    Rusko nechce mít rakety a vojáky NATO hned u svých hranic. To je celkem pochopitelné. Zřejmě se cítili zahnaní do kouta.
    To nedava smysl. Jak muze byt zahnana do kouta velmoc s jadernymi zbranemi, viz tvuj bod 1) ? Nehlede na to, ze USA i Rusko maji jadernou triadu schopnou vymazat soucasnou civilizaci. Proc by NATO/USA utocilo pozemnimi jednotkami na Rusko? V Afghanistanu nebo ted na Ukrajine jde videt, jak drahy, nepopularni a zbytecny spas takova pozemni invaze je.
    budou Rusko postupně nahlodávat, rozvracet ruský stát zevnitř, pokusí se o destabilizaci Ruska a nějakou tu "barevnou" "revoluci", která bude podpořená vojenskou přítomností USA/NATO třeba právě na té Ukrajině
    Jako ze by trolli farmy rozjeli akce primo proti Rusku? Nebo ze by v rusku mohly zacit fungovat media bez cenzury?
    Ukrajina těžko může nad Ruskem vyhrát
    Jestli Ukrajina muze vyhrat, bych nechal jeste jako otevrenou otazku. Kdo tu prohral, je Rusko. Nejde jen o tu mezinarodni izolaci a diskreditaci, ale hlavne o odkryti karet, ktere ukazuji, v jakem stavu je ruda armada.
    Možnost c) s podobnými cíli jako b), ale s tím, že vedlejších/civilních ztrát bude minimum - museli by na Ukrajinu poslat spíš odstřelovače a agenty než tanky a děla. Osobně mi to přijde dost nepochopitelné, proč nešli touto šetrnější méně destruktivní cestou, ale nějaké důvody k tomu asi měli.
    Takze podle tebe je spravne, aby Rusko formou agentu a ostrelovacu rozvracelo cizi zeme. Vztahuje se to jen na Ukrajinu nebo i dalsi zeme, kde Rusti agenti muzou strilet lidi na ulici, otravovat dalsi lidi cestou do katedraly nebo jet na bomba vylet do Slavicina?
    Každopádně Rusko je teď za toho zlého, což snižuje zájem ostatních států s ním obchodovat - tzn. zvyšuje to zájem obchodovat s USA.
    A kdo za to muze?

    Asi před rokem se dostali hackeři na servry Debianu a ukradli jim zdrojové kódy.
    29.3.2022 00:12 j
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    ad 2) ... no nema, stejne jako kazdej stat v jejich postaveni slabsiho souseda. Podivej se do historie US, staci par mesicu, delaji presne totez, jen v radove vetsim meritku. V iraku zvladli povrazit 150 000 civilistu za prvnich 14 dnu. Rusove jsou proti nim naproti bridilove, protoze rec je o maximalne stovkach civilnich obeti ...chm.

    Copak asi tam amikum tak strasne vadilo na ruskych raketach na kube, ze ty ruske lode v mezinarodnich vodach napadli, coz neni nic jineho nez akt valky? Bez ohledu na to, jak to amici (presne stejne jako ted rusove) valkou nezovali.

    V jakym stavu je jejich armada nemas nejmensi paru, protoze neznas jejich ukoly ani duvody proc postupujou jako postupujou.

    Cizi zeme rozvracej predevsim amici, trebas takovej iran, ze?

    ---

    Dete s tim guuglem dopice!
    29.3.2022 01:28 deda.jabko | skóre: 23 | blog: blog co se jmenuje "každý den jinak" | za new york city dvakrát doleva a pak už se doptáte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    V iraku zvladli povrazit 150 000 civilistu za prvnich 14 dnu
    Na ty tvoje hausnumera mas nejaky generator, nebo to vymyslis vsechno sam?

    Tady mas uplne jine cifry.
    Copak asi tam amikum tak strasne vadilo na ruskych raketach na kube
    Srovnavat rok 1962 a rok 2022 z pohledu jadernych zbrani a zejmena jejich nosicu chce opravdu odbornika tveho formatu. Doporucuji dohledat hesla jako jaderna triada, ICBM, SLBM, ALCM a srovnat si stav tehdy a nyni.
    V jakym stavu je jejich armada nemas nejmensi paru, protoze neznas jejich ukoly ani duvody proc postupujou jako postupujou.
    Ano, ukol znel jasne, za prvni mesic si musime nechat zabit alespon sedm generalu.
    Cizi zeme rozvracej predevsim amici, trebas takovej iran, ze?
    A proto ma rusko taky pravo rozvracet jine zeme?

    Asi před rokem se dostali hackeři na servry Debianu a ukradli jim zdrojové kódy.
    12.4.2022 22:15 BoneFlute | skóre: 3
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    2) Ale Američani nakukali Ukrajincům, že by se mohli dostat do NATO a podpořili "ty správné" lidi, aby Ukrajina šla tímhle směrem.
    Chces tim rict, ze Ukrajina nema pravo se jako suverenni stat rozhodnout, jake mezinarodni smlouvy bude uzavirat?
    Nevím, jak to autor příspěvku myslel, ale mě z toho nevyplývá, že by mluvil o tom, že Ukrajiná nemá právo. Protě jen popisuje logiku rozhodování.

    Nárok, právo, etc v politice nic neznamená.

    (Stejná chyba jako v předchozím.)
    29.3.2022 00:08 Lorenzo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    To je podobny kremelsky zvast jako plynova konspirace. NATO u hranic s Ruskem davno je, zjevne moc nema zajem napadnout ruske sily ani na Ukrajine, natoz samotne Rusko, a pokud Putin presto chtel udelat neco proti NATO, pak podobne jako u plynu by byvalo nejlepsi nedelat nic, protoze pak by nikdo nevedel, proc je v NATO, proc chce byt v NATO, co ma NATO delat a proc vyhazovat 2% HDP za brane. Ted ti, co v NATO nejsou, tam chteji, ti, co tam jsou, jsou velmi spokojeni, a kazdopadne budou vsichni zbrojit, jako kdyby je melo prepadnout Rusko.
    29.3.2022 01:22 Glee
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    To je podobny kremelsky zvast jako plynova konspirace. NATO u hranic s Ruskem davno je,...

    Dalsi washbot. A odbornik na energetiku.

    A trocha geografie - jak dlouhe jsou nyni zapadni hranice NATO/CSTO a jak dlouhe by byly s Ukrajinou, pripadne i s DLR a LLR (to "oklestene")? A pripadne i s pochopitelne vystrasenymi do NATO vstoupivsimi Finskem, Svedska, Gruzii, kdo vi co ted Uzbekum lita pres cumak (ted se o ne nezajimam)?

    V celkovem souctu se to zda malo, ale jak vidno, konvencni valky zdaleka neskoncily. Tam se z pohledu Ruska hodi kazdych tucet kliku.

    zjevne moc nema zajem napadnout ruske sily ani na Ukrajine, natoz samotne Rusko

    Ano - MAD. Navic jeste to, ze uz se Rusko neda koupit, jako za Jelcina.

    a pokud Putin presto chtel udelat neco proti NATO, pak podobne jako u plynu by byvalo nejlepsi nedelat nic, protoze pak by nikdo nevedel, proc je v NATO, proc chce byt v NATO, co ma NATO delat a proc vyhazovat 2% HDP za brane.

    Souhlas.

    Z washbotskeho, ale i meho pohledu je vojenske napadeni Ukrajiny (coz bylo uz 22.2. z meho pohledu) naprosto neobhajitelne. Neco na tento zpusob tu pise Des Demona. Ja k tomu muzu jen dodat, ze zdaleka to nejsou jen dva na zpusob "ses demokrat/svobodnej, nebo pokorny pred bohem/vlasti/vudcem, atd?", ale hlavne, ze by si nemely velmoci urcovat kdo kolem nic bude sousedit, ale realita je jaksi odjakziva jina. A ne, neni to dobre. Ale je s tim treba umet zachazet. USA tohle nema zapotrebi vubec - postavi si na jihu zed a na sever maj (z pohledu USA) retardovanyho bratranka. Rusko je na tom ponekud svoji polohou, ale i rozlohou jinak.

    Je to jen snaha o pochopeni postoju, ne obhajoba.
    29.3.2022 11:54 Lorenzo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    A trocha geografie - jak dlouhe jsou nyni zapadni hranice NATO/CSTO a jak dlouhe by byly s Ukrajinou, pripadne i s DLR a LLR (to "oklestene")? A pripadne i s pochopitelne vystrasenymi do NATO vstoupivsimi Finskem, Svedska, Gruzii, kdo vi co ted Uzbekum lita pres cumak (ted se o ne nezajimam)? V celkovem souctu se to zda malo, ale jak vidno, konvencni valky zdaleka neskoncily. Tam se z pohledu Ruska hodi kazdych tucet kliku.

    Ano, kremelsky zvast typu geopoliticky hned z kraje predstavi, ale nevyslovi premisu, ze agresor je NATO, proti kteremu, a jeho rozsirovani, se Rusko musi branit, a skutecna agrese proti Ukrajine je tedy tou obranou. To dava smysl, az na to, ze premisa neplati a zaver je vadny, i kdyby platila, protoze takovahle hranice/fronta s Ukrajinou sice neni hranice s NATO, ale vojaku take spolyka statisice, a to aniz by Ukrajina utocila na Rusko.
    Navic invaze per se vstupu Ukrajiny do NATO prece nijak nebrani. Brani tomu fakt, ze ji NATO nechce, protoze by muselo valcit s Ruskem, cimz pada ta uvodni premisa.
    30.3.2022 01:17 Glee
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Ano, kremelsky zvast typu geopoliticky hned z kraje predstavi, ale nevyslovi premisu, ze agresor je NATO, proti kteremu, a jeho rozsirovani, se Rusko musi branit, a skutecna agrese proti Ukrajine je tedy tou obranou.

    :-D :-D

    Ani jedno z techto washbot "argumentu" co mozna plati na slaboduche jedince nemam za sve. Jen se na to divam i z pohledu druhe strany. A priste si zkus neplest pojmy geografie a geopolitika.

    Jo a pozdravuj 718-979-4700.
    27.3.2022 22:41 podciarknik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    nieje to taka blbost jak sa zda a nejde tu len o plyn z USA.. amikov mrzia hlavne tie "nekonecne" zasoby nielen plynu a ropy ale aj dalsich nerastnych surovin na uzemi ruska..
    27.3.2022 23:03 +
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    To víš, že je to naprostá blbost. Je to hovadina, kterou je schopen vymyslet jen narušený jedinec, konspirační teoretik a/nebo dezinformátor (aka Ruskej troll). Válka na Ukrajině nás ohrožuje mnohem víc než to, od koho budem brát plyn.

    Pokud nemáš hlavu v zadku nebo neoblizuješ Putinovu fotku, tak ti při pohledu na mapu dojde proč chce Putin Ukrajinu. Protože pak má volnou cestu k invazi do EU. Možná si před tím ještě připojí Moldávii a Pobaltí, aby si to posichroval, a pak bude následovat stejný scénář.

    Vojenské cvičení na východě CCCP. Ukrajina, Bělorusko, Krym, Moldávie a Pobaltí mají Ruské tanky a vojáky u hranic EU. No a pak bude následovat vpád pod nějakou stupidní záminkou, třeba že od tebe dostali zvací dopis, protože seš sice Slovák ale cítíš se jako Rus a den před tím sis narazil palec - což je důkaz že tady s tebou špatně zacházíme.

    A bude následovat demilitarizace a denacifikace EU. Mimochodem, mrkni do mapy. K tobě na Slovensko je to mnohem menší kus než k nám do Brna.
    29.3.2022 15:45 + +
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Najprv jazykové okienko:

    V češtine tak ako v slovenčine sa prídavné meno - prívlastok odvodený od vlastného mena (napr. národa) píše s malým začiatočným písmenom!

    Strašenie, že by bola "denacifikácia" uplatnená na území niekdajšej "sovietizíácie", je jeden z nástrojov protiruskej propagandy. Rusom ide iba o to, aby zarazili USA (NATO) do zaháňanie do geta. Pretože už roky sa títo analógia natíska. Rusko je v postavení onej "menejcennej rasy", ktorá môže za všetko zlo na svete, a preto sú proti nemu zavádzané najprv stále tvrdšie a tvrdšie sankcie (Norimberské zákony), je zahnané za múr a mieria naň zbraňami. Z tohto pohľadu - z pohľadu Ruska - sa všeličo javí inak, než sa tu snažíš vykresliť. Nevieme, ako sa to môže všetko skončiť, ale do úvahy pripadá aj ten najhorší scenár, pretože Rusom ide o všetko. No potom už nejaké nové delenie Európy nebude pripadať do úvahy, iba až po novom paleolite.

    Rusi si najskôr pripoja východ a juhovýchod, v Kyjeve bude nejaká nová vláda a Rusko si dá pozor, aby na ňu nemali vplyv USA...Možno dovolia Maďarom, aby sa na základe referenda Zakarpatie, ktoré patrilo k Maďarsku pred koncom vojny, vrátilo zase Maďarom... Poliakom podľa mňa dajú trt.:)
    29.3.2022 15:47 + +
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    aby zarazili USA to zaháňanie do geta...
    Dalibor Smolík avatar 1.4.2022 11:51 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Na tuhle argumentaci jsem si už zvykl .. nemá to cenu oponovat :-)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    27.3.2022 19:47 Meh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Je potreba chranit svobodu a demokracii pred autoritarskymi rezimy, viz https://en.wikipedia.org/wiki/Truman_Doctrine .
    27.3.2022 19:52 +
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    To je. Až na to, že se tak neděje. Rusko požírá Ukrajinu a NATO se šťourá v nose.
    27.3.2022 20:07 Meh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    NATO je obranny pakt a UA neni v NATO, takze NATO se muze pripravovat na mozne scenare vyvoje valky, ale nemuze do ni zasahnout.
    27.3.2022 20:26 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    ale muze, jen politici nemaji koule
    27.3.2022 22:00 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    28.3.2022 14:46 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    tahni zpatky do moskvy :)
    27.3.2022 22:45 +
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    ale muze, jen politici nemaji koule
    +1

    Přesně tak.
    28.3.2022 12:14 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    NATO je obranny pakt

    :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

    28.3.2022 16:31 CZK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Rusko požírá Ukrajinu a NATO se šťourá v nose.
    Dovol mi připomenout expanzi NATO v poslední době:
    • Česká republika - 1999
    • Maďarsko - 1999
    • Polsko - 1999
    • Bulharsko - 2004
    • Estonsko - 2004
    • Litva - 2004
    • Lotyšsko - 2004
    • Rumunsko - 2004
    • Slovensko - 2004
    • Slovinsko - 2004
    • Albánie - 2009
    • Chorvatsko - 2008
    • Černá Hora - 2017
    • Severní Makedonie - 2020
    Ukrajina mohla být další na řadě. Tak kdo tu potom požírá další a další státy, kdo požírá Východní Evropu?

    K tomu si přepočti dlouhý seznam států všude možně po světě, které Američani rozvrátili a dosadili si tam spřízněné vlády, aby mohli vytěžit místní nerostné bohatství a vysát místní ekonomiky.
    28.3.2022 17:15 P.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    docela dost na "obranný" pakt :-)
    JiK avatar 28.3.2022 17:21 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    pripomen mi, kterou z tech vyjmenovanych zemi si NATO nasilim pripojilo do sveho svazku vojenskou invazi na jeji uzemi tak jako to ted zkusily ruske hordy?
    28.3.2022 17:44 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Tak kdo tu potom požírá další a další státy, kdo požírá Východní Evropu?
    NATO to není, proruský trolle. Mnohé státy Evropy se prostě chtěli přidat. Některé zase naopak ne - např. Irsko, Rakousko, Švýcarsko, Švédsko, Finsko. Nezdá se, že by jim za to hrozily nějaké postihy, nedejbože třeba vojenské.
    15.4.2022 14:42 CZK
    Rozbalit Rozbalit vše americký brouk
    Kralyku, Kralyku, ty jsi taková mandelinka bramborová zdejší diskuse, americký brouk.
    19.4.2022 19:47 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: americký brouk
    Propagandistický argument z dílny KSČ? Jo, to mi k tobě zhruba sedí :D
    20.4.2022 18:38 CZK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: americký brouk
    Po převratu (který se jim povedl, to se musí nechat) si dali Američani na chvilku pokoj, ale pak se do nás pustili znova a začali tu šířit kůrovce, aby rozeštvali českou společnost. Tohle nemá s komunismem nic společného. Je to prostě jejich chorobná nenávist k Východní Evropě a Slovanům.
    20.4.2022 23:43 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: americký brouk
    Slovany nemáš nárok si brát do huby, vzhledem k tomu, že tu obhajuješ kremelské pijavice, které si užívají palaců a luxusních jachet, zatímco čtvrtina Slovanů v jimi spravované zemi nemá ani splachovací záchod...
    Jendа avatar 21.4.2022 02:20 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: americký brouk
    A my jako dobře placení programátoři, zatímco čtvrtina lidí v naší zemi tře bídu s nouzí, tu diskutovat můžeme? (ne že bych chápal bizarní argumenty předřečníka)
    21.4.2022 10:09 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: americký brouk
    Tak asi můžem, pokud se u toho nebudeme tvářit, že jsme jejich spasitelé, jako se profiluje Putin ke Slovanům...
    22.4.2022 14:29 CZK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: americký brouk
    A my jako dobře placení programátoři, zatímco čtvrtina lidí v naší zemi tře bídu s nouzí, tu diskutovat můžeme?
    Kralyk je zřejmě latentní komunista a ve skrytu duše by chtěl, aby se všichni měli stejně (blbě).
    ne že bych chápal bizarní argumenty předřečníka
    Copak ty nevíš, že Američani podporovali Vencu Flašku a dostali ho k moci? Bez nich by se prezidentem nestal, zůstal by jen autorem obskurních divadelních her, řadovým opilcem a obšourníkem. Američani to tak dělají znova a znova, pořád dokola. Někomu pomůžou a on pak zase pomáhá jim.

    Dneska u nás zase podporují různé "neziskovky" na "boj s dezinformacemi" nebo dovoz a podporu migrantů. Ve skutečnosti šíří jejich propagandu a destabilizují Evropu, stejně jako jiné části světa, aby z toho americké firmy a američtí politici mohli těžit.

    Ale jak se říká: tak dlouho se chodí se džbánem...
    Fluttershy, yay! avatar 22.4.2022 15:45 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše kancelář pro uvádění románových příběhů na pravou míru
    Tak určitě, ve skutečnosti třeba Moc bezmocných je častým čtivem mezi disidenty napříč světem.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    22.4.2022 16:52 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: americký brouk
    Copak ty nevíš, že Američani podporovali Vencu Flašku a dostali ho k moci? Bez nich by se prezidentem nestal, zůstal by jen autorem obskurních divadelních her, řadovým opilcem a obšourníkem. Američani to tak dělají znova a znova, pořád dokola. Někomu pomůžou a on pak zase pomáhá jim.

    Dneska u nás zase podporují různé "neziskovky" na "boj s dezinformacemi" nebo dovoz a podporu migrantů. Ve skutečnosti šíří jejich propagandu a destabilizují Evropu, stejně jako jiné části světa, aby z toho americké firmy a američtí politici mohli těžit.
    Nechápu, proč musí bejt kritika Havla vždycky tenhle absurdní na výmyslech založený vitriol, kde se invokuje ten článek Jiřího Wolfa nebo "humanitární bombardování", tj. vynález italskýho bulváru, kterej vytáhli lidi z KSČM (jak jinak). Nehledě k tomu, že stížnosti na ten alkoholismus jsou poměrně směšné vzhledem k tomu, že tady stále ještě máme jinýho prezidenta, kterej málem poblil korunovační klenoty.

    Přitom by stačilo úplně normálně napsat, že Havlův postoj k válce v Kosovu byl špatnej/amorální/příliš pro-Americkej/whatever, s tim bych neměl problém.

    Co se týče "destabilizace", kde se jako měla ta destabilizace projevit? Státy NATO jsou za poslední desetiletí v naprosté většině stabilní.

    TL;DR tohle jsou kecy v kleci na odvedení pozornosti od svinstva, které aktuálně provádí Kreml.
    JiK avatar 22.4.2022 17:06 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: americký brouk
    myslim, ze rade lidi nedochazi, ze tohle je III. svetova valka, tak ji deklarovali rusaci, opakovane a verejne. My si furt myslime, ze o nic nejde, a ze se maximalne zdrazi benzin na pumpe. Rusaci jsou ochotni mit se hur, podstatne hur, vybit generaci svych decek, jen kdyz se jejich okoli bude mit jeste hur a bude se jich bat. Jasaji a obdivuji Vudce. U nas se jeste preslapuje na miste, a nekteri clenove EU otevrene podporuji ruskeho nepritele (napr. nemecko a francie)...

    Pokud chcete trosicku nahnat strach, predstavte si, ze NATO neexistuje, ale garantem ceske bezpecnosti je nejaka "EU armada" rizena Berlinem...s vlivem Rusu na nemce, by uz padaly grady i na panelaky v Presove, Kromerizi, Jihlave a okolo Prahy. A Macron by ze solidarity 3x tydne volal Putinovi s ostrou prosbou. A resil pohotovost svych taktickych, v mnoha bitvach osvedcenych bilych vlajek.

    A evropska levice by jecela, ze jsou moc bile, coz je nevhodne, ze by to chtelo primichat trochu hnedou a cernou.
    Fluttershy, yay! avatar 22.4.2022 20:56 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše kancelář pro uvádění románových příběhů na pravou míru
    ze rade lidi nedochazi, ze tohle je III. svetova valka

    Na to jí chybí ta světovost, i když je tu zvyk nazývat evropské konflikty světovými. OTOH (posléze nejen) ekonomicky to bude vidět po světě, např. kvůli závislosti na nyní těžko dostupných průmyslových hnojivech (než někdo začne remcat, to ještě ani nedošlo na tenčící se zásoby fosforu).

    tak ji deklarovali rusaci, opakovane a verejne

    Ti toho nakecaj.

    garantem ceske bezpecnosti je nejaka "EU armada" rizena Berlinem

    brčkomuž

    evropska levice by jecela

    Vezdejší levičáci (celé tucty! tucty!) ve skutečném světě kritizují westplaining.

    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    25.4.2022 00:17 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: americký brouk
    Pokud chcete trosicku nahnat strach, predstavte si, ze NATO neexistuje, ale garantem ceske bezpecnosti je nejaka "EU armada" rizena Berlinem...s vlivem Rusu na nemce, by uz padaly grady i na panelaky v Presove, Kromerizi, Jihlave a okolo Prahy. A Macron by ze solidarity 3x tydne volal Putinovi s ostrou prosbou. A resil pohotovost svych taktickych, v mnoha bitvach osvedcenych bilych vlajek.
    Když to máš těžký. Jak by měla vypadat skutečně funkční silná evropská armáda? Respektive, kdo by ji měl vybudovat, udržovat a řídit? Pokud by něco takového mělo existovat, nevyhnutelně by muselo být nějakým způsobem centralizované financování a organizace takové armády, a tedy i zahraniční politika. A to si v situaci, kdy tady jsou desítky hrdých samostatných vlasteneckých států, moc neumim představit, to prostě neprojde. Než mě zas někdo obviní, že jsem Weltman: Nemám nic proti národním státům a považuju se za Čecha. Pouze upozorňuju na tuhle nevýhodu, která je IMO prostě inherentní.
    Dalibor Smolík avatar 1.4.2022 11:53 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Kdyby se NATO nešťouralo v nose, máme tady jadernou válku. Jedná možnost je zadržování a vysilování Ruska materiální podporou armády Ukrajiny. Jo, vzpomněl jsem si na Zákon o půjčce a pronájmu za 2. světové války..
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    1.4.2022 12:12 ::: | skóre: 14 | blog: e_lama
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Tomu neverim.

    Putin ma hnedo v trenkach a i nejblizsi lidi drzi daleko od sebe.

    Myslis ze nekdo takovy by rozpoutal jadernou valku ktera by znicila i jeho?
    Dalibor Smolík avatar 1.4.2022 18:03 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Ještě ve druhé půlce února nikdo nevěřil, že Putin na tu Ukrajinu vlítne. Kdo ví, co se mu honí hlavou?
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    Jendа avatar 3.4.2022 03:28 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Ještě ve druhé půlce února nikdo nevěřil, že Putin na tu Ukrajinu vlítne.
    Chápu že to byla nadsázka, ale jako technická zajímavost, tady se můžeš podívat kolik to bylo, od půlky února přes polovinu.
    27.3.2022 19:59 P.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Je NATO obranný pakt jak se prezentuje, nebo pakt útočný podle jeho akcí za poslední roky ?
    27.3.2022 21:48 hefo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    A to boli ktoré?
    27.3.2022 21:58 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Všechny :-D
    28.3.2022 00:53 hefo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    A aspoň jedna z nich?

    Pozor, akcia člena NATO (i viacerých) nie je nutne akciou NATO! (ekvivalentné príklady z bežného života si snáď predstaviť vieš)
    28.3.2022 16:04 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    ty tu veľmi nelez do zadku miestnym trollom, nedaj sa mýliť, nie sú to len rusofóbni šovinisti, sú aj protislovenskí, určite fandia "pravicového" plátku ako echo24 a plánonm o rozdelení Slovenska medzi Česko, Maďarsko a Poľsko ... ti si si ešte nevšimol, že akonáhle sa tu objaví slovenčina, vyceria jedové zuby?
    28.3.2022 17:38 skajrajdr | skóre: 2 | blog: skajrajdr
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Tohle je uplne stejne uvazovani jako obavy u Ruska, ze je nekdo napadne. Paneboze, kdo by to Slovensko (Rusko) asi tak chtel? Proc? Pro tech par surovin - to je levnejsi si koupit. Vzdyt dokud nedela Slovensko (Rusko) bordel v okolnich statech, tak vubec nikoho nezajima:)

    P.S.: Jinak peace, Slovensko mam rad. Ale bat se toho, ze by Cesko kus chtelo je fakt fantasmagorie:)
    28.3.2022 17:47 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Já myslim, že bychom měli Slovensko anektovat a zabrat jejich ropný pramen :-)
    28.3.2022 18:35 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    my nechceme s nikým nič mať, nechceme tu vojská NATO, ani americké základne, ktorých drony už lietajú nad hlavami našich ľudí na východe, to fakt radšej budeme s Maďarmi v Uhorsku, Orbán je jediný normálny štátnik v týchto postkomunistických štátikoch, ktoré nesvojprávne a servilne lezú do zadku USA a Bruselu, aspoň pozerá hlavne na záujmy Maďarska a Maďarov, a majú na rozdiel od tej našej krvavnice schopnú prezidentku
    28.3.2022 20:14 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Proti NATO a EU ses vymezil, co Rusko? Ticho po pěšině?

    Pohádky o státníkovi Orbánovi jsou taky z minulý sezóny, reálně Orbán byl nejžhavější kandidát stát se dalším Lukašenkem.
    28.3.2022 20:15 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Pardon, měl jsem použít pro paní učitelku ženské časování sloves :)
    29.3.2022 14:26 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    králik (pardon, mala som použiť kralyk, aby som nevyzerala, že tu poľujem na nejakých zajaňčikov), už sa vykakaj na to učiteľovanie, to bola profesia z nedostatku iných príležitostí v tejto našej hladovej doline a už to nerobím;-)...a o čom bola reč?
    29.3.2022 14:34 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    jaaaj, Orbán... tak asi pred troma mesiacmi som zachytila niekde, že v Maďarsku bude snaha nejakou revolúciou podobnou našej kuciakiáde odstaviť FIDESZ... prezidentské voľby ukázali, že to nebude také ľahké...to by si musel Maďarov poznať!... keď prídeš na južné Slovensko, zájdi si do nejakého maďarského gymnázia (ja som chodila na "zmiešané").,. a len čo vojdeš, ocitneš sa v múzeu maďarských (uhorských) dejín... pre Maďara je najdôležitejšia jeho vlasť... potlačí politické názory, súkromné záujmy...a bude voliť toho, kto má podobné priority... to v ČR ani u nás nehrozí
    29.3.2022 22:17 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    už sa vykakaj na to učiteľovanie, to bola profesia z nedostatku iných príležitostí v tejto našej hladovej doline a už to nerobím;-)
    Nebylo to myšleno jakkoli negativně nebo něco, to je prostě jenom o tom, že tu nemáš žádný dlouhodobě stabilní jméno/nick, takže zůstává jen tahle identifikace.
    pre Maďara je najdôležitejšia jeho vlasť... potlačí politické názory, súkromné záujmy...a bude voliť toho, kto má podobné priority...
    Už mě prosím těch pohádek o vlastenectví ušetři, to už je tak vyčpělá fráze, až to hezký není. Zaklíná se tím posledních 10 let kde kdo, v lepším případě to jsou všelijací oportunisti, v horším případně náckové a/nebo prokremelská klika. Legitimní použití tohoto konceptu se dnes už - a to zejména díky těmto lidem - prakticky nevyskytuje.
    30.3.2022 07:15 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?

    kralyk, SKK už je dosť dlhodobý nick, whistleblower by mi dnes evokoval bonzáka, a to fakt nie som ;)...

    k pohádky o vlastenectví - ja viem, nemoderné, nie je to in a ty si pripravený hneď vlepiť nálepku "nácek" každému, kto - podľa teba - túto "frázu" používa...potom je "nácek" aj každý americký prezident, ktorý vyzdvihuje "americký národ" a jeho blaho a drží sa za srdce pri hraní hymny... hoci akurát ten prezident na národ zvysoka serie a ide mu len o vlastné a Hunterove kšefty

    ak je koncept národa zastaralý, prečo sa potom v Preambule EU píše, že: Únia prispieva k zachovaniu a rozvoju týchto spoločných hodnôt pri rešpektovaní rozmanitosti kultúr a tradícií národov Európy, ako aj národnej identity členských štátov a organizácie ich orgánov verejnej moci na ústrednej, regionálnej a miestnej úrovni;-. ak neexistujú národy a netreba zachovávať vzťah k národnému spoločenstvu, z ktorého pochádzaš a v ktorom žiješ?...a nakoľko je založená na nedeliteľných a univerzálnych hodnotách ľudskej dôstojnosti, slobody, rovnosti a solidarity; ...na zásadách demokracie a právneho štátu ? ...a nie je to náhodou aj v EU zase tak, že silnejší pes... ehm?

    a keď sme u tých národov, tí za "jedinu Ukrajinu" a "herojam slava" sú všetci náckovia?... náckami zblbnutí?;-)... alebo v tomto prípade, ak je to proti Rusom, bojujú za svoj národ?... mám v tom nejaký zmätok (a v snahe ubrániť sa kto neskákal, bol Moskaľ)

    30.3.2022 11:31 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Tohle je klasika. Nesouhlasim s označením Orbána (případně dalších) za vlastnence, a v té chvíli jsem nějakej hypermoderní progresivec, který chce zrušit národy a zavést světo-občanství nebo podobné pindy... Tohle už mě opravdu těžce nebaví.
    kto - podľa teba - túto "frázu" používa...potom je "nácek"
    Nic takového jsem nenapsal. Napsal jsem, že vlastenectvím se u nás náckové hojně zaklínají. A prosímtě mi netvrď, že to nejsou náckové nebo se vlastenectvím nezaklínají, bež si poslechnout třeba Vandase a pak mi něco vykládej.
    ak je koncept národa zastaralý
    To jsem už vůbec nenapsal. Nemám nic proti konceptu vlastenectví obecně, s čím mám problém je tohleto rádoby-vlastenectví, které tady ty i mnozí prosazují, které reálně je prostě jenom určitá konkrétní zahraničně-politická doktrína a "vlastenectví" je jenom taková nálepka, která se na to prdne, aby to určitá sorta lidí ochotnějí sežrala.

    Patří do toho mj. i implikace, že být v EU / být pro EU / být pro-západní je nějakým způsobem "nevlastenecké", nebo dokonce vlastní národ zrazující, degradující apod., což je prostě jenom do "vlasteneckého" kabátu navlečená anti-EU/anti-západní politická pozice, která reálně s vlastenectvím nemá vůbec nic společného - nikde není řečeno/dáno/garantováno, že mimo EU budeme mít lepší šanci na prosazování zájmů našeho národa - a já tomu nevěřim. A specielně tomu nevěřim, když vidim kreatury jako Lukašenka, jak se plazí před Putinem. A i ten Orbán k něčemu takovému neměl moc daleko, bohužel.
    30.3.2022 11:42 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    a keď sme u tých národov, tí za "jedinu Ukrajinu" a "herojam slava" sú všetci náckovia?... náckami zblbnutí?;-)
    Ironické, že se na to ptáš, vzhledem k tomu, že tohle jsi tady v minulosti prosazovala...
    alebo v tomto prípade, ak je to proti Rusom, bojujú za svoj národ?
    Možné to je, ale v zásadě mě ta otázka nemusí nijak trápit - jestli jsou jeden národ nebo několik spolupracujících národů nebo ještě něco jiného je celkem jejich věc.
    30.3.2022 07:34 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Už mě prosím těch pohádek o vlastenectví ušetři, to už je tak vyčpělá fráze, až to hezký není.
    Tohle jsem slychal uz v devadestakach. Nejhumornejsi bylo, kdyz to pronaseli ti, pro nez byla Amerika vzorem se kterym se zaklinali kde to slo. Protoze kdyby neco takoveho rekli Americanovi, tak ten na nej bude koukat jak na martana.

    Ve skutecnosti je snaha udelat z toho "vycpelou frazi" maximalne tak tady v EU. A stejne je sranda, ze kdyz jde z tlustejch do tenkejch, vzdycky si i ten nejvetsi weltman vzpomene, ze je Nemec, Frantik, Spanel...
    30.3.2022 11:37 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Dobře, koho mi dáš za příklad toho správného, dobrého vlastence, kterému to můžu opravdu věřit?

    A kolik % takových je mezi všemi, kteří se vlastenectvím zaklínají?

    (To je otázka i pro SKK.)
    Ve skutecnosti je snaha udelat z toho "vycpelou frazi" maximalne tak tady v EU.
    Usílí udělat z toho vyčpělou frázi vyvíjejí především různé politické kliky typu SPD, Trikolóra, SPO-Z apod. za nadšené spolupráce alternativňých médyjí a "vlasteneckých" "rychle to sďýlej než to šmažej!!1!" skupin na sociálních sitích.

    A dle mého soudu se jim to dost daří.
    30.3.2022 11:47 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Jo ještě jsem zapomněl na ČSBS, to je taky parádní vlastenecká organizace, což?
    30.3.2022 12:14 plostenka | blog: plstnk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Usílí udělat z toho vyčpělou frázi vyvíjejí především různé politické kliky typu SPD, Trikolóra, SPO-Z apod. za nadšené spolupráce alternativňých médyjí a "vlasteneckých" "rychle to sďýlej než to šmažej!!1!" skupin na sociálních sitích.
    Prazska kavarna tak dlouho omila "flastence" a siri (zinscenovane?) memes s "rychle to sďýlej než to šmažej!!1!", az jsi tomu uveril a ted spoustu lidi povazujes (zbytecne) za dementy. Rika se tomu psyops.

    A zaklinat se alternativnimi medii ve state, kde jeste nedavno byla velka oficialni media dvou typu - statni a premierovo soukroma, je ponekud usmevne :)
    30.3.2022 16:08 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Rofl no tak ještě že jsi nezačal celej ten příspěvek nějakým zinscenovaným memem ... oh wait ...
    30.3.2022 16:50 plostenka | blog: plstnk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    To bylo schvalne, aby te to fakt trklo.
    30.3.2022 12:18 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Proc si myslis, ze bych mel mit gebir na to urcovat kdo je a kdo neni vlastenec/demokrat/kdo_vi_co_dalsiho? To je tvuj svet, ne muj.
    30.3.2022 16:19 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    No tak vysmál ses mi, že jsem to označil za vyčpělou frázi, tak se logicky ptám na důvod, proč bych to za vyčpělou frázi považovat neměl.

    Co si mám pomyslet o aktuálním stavu pojmu 'vlastenectví', když 9 z 10 jeho použití je něco á la SKK výše (tj. papouškování Orbánova PR) nebo hůře?
    Dalibor Smolík avatar 1.4.2022 11:55 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Orbán normální státník .. tak lepší fór jsem neslyšel :-)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    12.4.2022 07:31 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    vy aby ste nenabrali ten "správny kurz", pán Smolík, to by sa musel stať zázrak
    12.4.2022 07:36 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    P.S. všimla som si, že vám furt musím vykať a pridávať to "pán"... súdruhovia funkcionári si kedysi medzi sebou tykali...a ja vás vidím tak nejako ako predsedu ROH al. ZV KSČ v platenej funkcii... s takými sme si niektorí nikdy netykali;-)
    12.4.2022 14:17 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    P.S. všiml jsem si, že Smolíka kádruješ do funkcí v KSČ, ale na informaci z Ria Novosti, že na Ukrajině by měly pod ruskou administrativou vzniknout lágry, jsi stále ještě nebyla schopna zareagovat...
    27.3.2022 20:25 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Na Ukrajine je valka, protoze ji napadlo agresivni nacisticke Rusko.
    28.3.2022 12:17 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    a podrazátko je tu zas

    a mele a mele a mele dokola ty stejné bláboly
    28.3.2022 16:32 Děs démona
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Jo, to slovo nacistické tam je úplně navíc.
    29.3.2022 10:14 ~
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    tak se dohodnem na "narcisticke" ?
    29.3.2022 11:43 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    co tady porad otravujes, proc uz nejses se svou flintou na ukrajine a nestrilis tam ty nacisticky rusaky?
    Berysek avatar 27.3.2022 20:27 Berysek | skóre: 3 | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Aktivita Ruska proti západu probíhá už řadu let, od roku 2014 se ještě rapidně zvýšila a probíhá na mnoha "frontách". Americe se samozřejmě nelíbí, že většina evropských zemí nedodržuje investice do zbrojení na výši 2% GDP, ale s nákupem americké techniky to přímo nesouvisí, Bundeswehr používá vesměs vlastní techniku. Díky bohu Trump neuskutečnil vystoupení z NATO v roce 2018, jinak by tu dnes byla situace zcela jiná...
    Linux here, Linux there, Linux, Linux everywhere... :)
    28.3.2022 10:23 podlesh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Díky bohu Trump neuskutečnil vystoupení z NATO v roce 2018, jinak by tu dnes byla situace zcela jiná...
    Počkej na Trump/Greene administrativu za tři roky...
    JiK avatar 28.3.2022 16:39 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    myslis, ze by se mohlo stat, ze Evropane zacnou po 50+ letech platit to, k cemu se zavazali? Vyzbrojit sve armady na svou obranu?
    27.3.2022 20:29 trilobyte | skóre: 2 | blog: podtrzitko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    0 % Západ, 100 % Východ
    Gréta avatar 27.3.2022 21:03 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?

    protože se perou :O :O

    27.3.2022 22:21 Seržant | blog: Seržantův zápisník
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Když se dva perou, třetí se směje... Teď ještě, kdo bude ten třetí - jestli USA nebo Čína - ta k tomu přišla jako "slepej k houslím" ale mohla by se promptně chopit příležitosti (získat stavební zakázky, koupit, co se dá, půjčit peníze... Čínské banky asi nezahálejí a nějaké plány už mít budou).
    27.3.2022 21:28 F
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    V současnosti vládne anarchie. Dnes napadlo rusko ukrajinu ,zejtra muže ukrajina napadnout rusko.
    27.3.2022 22:33 Marek Kříž | skóre: 2
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Takže Putin nejdříve uspořádá stínové vojenské cvičení se 200 tisíci vojáky v Rusku i Bělorusku, potom předvede v TV historický (a hysterický) diskurs o neexistenci krajinské státnosti a ukrajinského jazyka, seznámí nás s pojmem denacifikace, ale přitom zatají jeho plný obsah, potom obsadí luhansko a doněcko, následuje vpád na Ukrajinu, střílí rakety ze svého a běloruského území na celou Ukrajinu, NATO ovšem pod hrozbou zdrcující odvety nedoporučí se do toho míchat, obsazuje cizí zemi a zakazuje jí právo na sebeurčení ... a tady tenhle blogový příspěvek se nám snaží napovědět, že za tím vším mohou být USA a jejich potřeba do Evropy dodávat zkapalněný plyn. Jestli tohle není typická ukázka proruské manipulace, tak co už?
    27.3.2022 23:11 +
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    +1

    Samozřejmě. Je to typická ukázka proruské manipulace. Očividný manipulátor je očividný. Odvést pozornost od hlavního problému - agrese Ruska. Snaha zasít sémě nedůvěry k USA, našemu spojenci v NATO a naší jediné naději, pokud Rusko napadne EU - bez jejich pomoci máme utrum. Rozděl a panuj. Zmanipuluj, rozhádej a pak spusť invazi. Rusáci a jejich nohsledi to tu manipulují už přes deset let.
    28.3.2022 00:34 Olaf
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    +1
    28.3.2022 16:44 Děs démona
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Hezky jsi to shrnul.

    Je důležité si uvědomit, že jádro sporu ani zde není v rozdílných faktických tvrzeních, ale spíše v naučeném způsobu přemýšlení (paradigmatu, chcete-li), ve kterém člověk žije jako ryba ve vodě a povahu samotné vody nedokáže zkoumat. Proto na sebe lidé pokřikují jakoby jiným jazykem a nerozumí si.

    Ruské paradigma je, že jako velmoc mají automaticky právo si kolem sebe budovat satelity, a to i za cenu brutálního násilí. Někteří lidé tak uvažují i tady, ale jejich argumentace se úplně míjí s argumentací jiných, kteří vidí Ukrajinu jako naprosto rovnocenný stát vůči Rusku.

    Z takového velmocenského paradigmatu vychází i představa, že Rusko bylo "zahnáno do kouta" nebo "donuceno" k válce někým, protože jinak by velmocí přestalo být (a to se zdá být samým popřením ruské podstaty). Jenomže ono už dávno velmocí není - a válka doopravdy skončí, až to pochopí.

    Poslední měsíc je pro Rusko velmi cennou, byť bolestivou, terapií velmocenského bludu.
    28.3.2022 19:24 dementni.lojzik | skóre: 19 | blog: ze zivota na vsi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Vicemene souhlas, jen je k tomu nutne dodat, ze tahle dve paradigmata nejsou (minimalne z hlediska nasi civilizace) moralne rovnocenna a obhajci ruskeho pohledu na vec v podstate implicitne rikaji, ze jsou amoralni hovada nebo odmitaji hodnoty nasi civilizace a jsou jim blizsi spis hodnoty Zlate hordy (ani nevim, co je horsi, asi spis to prvni). O to vic se pak muzu strhat smichem, kdyz vidim, jak se z nich, velmi casto bolseviku jak remen, stali behem poslednich par let konzervativci a obranci tradicnich krestanskych hodnot (ze Putin sam sebe asi vidi velmi podobne a historie ruskeho videni Mosky jako tretiho Rima by bylo na stejne (ne)veselou diskuzi).
    28.3.2022 21:07 Děs démona
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    To vůbec nejsme ve sporu.

    Já putinovce neomlouvám, jen věřím, že rozumím aspoň zčásti jejich pohnutkám rozpoutat a obhajovat válku. Ale to neznamená, že nejsou hluboce zavrženíhodné.
    28.3.2022 22:09 dementni.lojzik | skóre: 19 | blog: ze zivota na vsi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Ja to nemyslel jako polemiku s tebou, jen jako dodatek, aby to mistni putinovci neinterpretovali jako dva rovnopravne pohledy na svet ve stylu nekdo ma knedlo zelo jiny rizky.
    29.3.2022 10:51 podlesh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Pro takový vhled do současného ruského přemýšlení doporučuji (čtenářům sci-fi) knihu Sergeje Lukjaněnka Stráž

    Hlavním námětem je sice mezidimenzionálním cestování a teroristická konspirace proti pokročilé civilizaci (superzbraň schopná celosvětově zničit veškeré umělé hmoty a ropné produkty), ale je to hodně proloženo přímými i nepřímými komentáři o ohrožení Ruska jeho nepřáteli ze stejné dimenze. Obzvláště pobavila ta analýza, že výše uvedený konec civilizace by byl nejničivnější právě pro Rusko, na které by okamžitě vrhli všichni ti nepřátelé co stojí na hranici (asi s klackama nebo co, víc už to autor nerozvádí). A samozřejmě #StalinDidNothingWrong , ale to není moc vtipné
    30.3.2022 10:53 drnest | skóre: 13 | blog: Dřinu nechte strojům
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    A já doporučím film "Zabít draka" https://www.youtube.com/watch?v=BczD72YKOXg

    Obyvatelé města žijí pod vládou draka. A jsou s tím smířeni, velebí ho. Neví co je to svoboda a jak s ní nakládat.

    "Dokud je tady, žádný jiný drak si na nás netroufne. Jedinou možností, jak se zbavit draka, je mít svého vlastního."
    27.3.2022 23:09 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Průpovídka o plynu je kremelská ptákovina šířená "alternativními médii", už to tady pár lidí papouškovalo. IMO je naprosto nereálné, aby to pro USA skutečně bylo byť trošičku výhodné vzhledem k obrovským rizikům, které by to přinášelo. Ruská propaganda vystřídala těch "důvodů" k válce na Ukrajině už snad 5 nebo kolik a jeden je absurdnější než druhý...

    Moc nevim, proč má někdo pocit, že ta válka potřebuje nějaké rafinované hluboké vysvětlení. K tomu není důvod. Tohle je prostě naprosto standardní Rusko, tohle oni dělají už stovky let. Kreml potřebuje udržet kontrolu nad co největším územím, zároveň ale Rusko nemá ani schopnosti vyvíjet pokročilé technologie jako USA/Západ ani nemá ekonomické schopnosti a pracovitost jako Čína, a tak na to jde tradičně hrubou silou a přístupem nás mnogo. Navenek se tohle projevuje invazí jednou za pár let k nějakému sousedovi, dovnitř diktaturou a udržováním obyvatelstva v chudobě a nevědomosti, aby nedostávalo nějaké 'nevhodné' nápady.

    Vztah Ruska k západu je nezajímavý, to je taky furt to samé už stovky a jiný to nebude. Rusko Západ nenávidí, ale zároveň by v mnohém chtělo být stejné. Viz třeba Putin, který svolá nacioalistický sjezd, na kterém řeční k národu v italském kabátě a přehrává (do ruštiny přezpívanou, samozřejmě) americkou písničku Born in the USA (a nikomu nedochází ironie původního pacifistického významu té písničky). Podobně řada dalších absurdit, které jsou nějak neznámo jak v Rusku normální. A stejnětak to nejspíš bude i nadále.

    Mnohem zajímavější je a bude vztah Ruska a Číny. Zajímalo by mě, kdy Kremlu dojde, že ve vztahu k Číně jsou podržtažkové, nebo jestli už to vědí a nevadí jim to, tj. jestli k tomu přistupují stylem Nevadí nám, když nás spolkne Čína, hlavně když Západ dostane na budku... Nebo jestli prostě jenom nejsou schopni s tím nic udělat, a tak se tváří, že se nic neděje... Viz například plundrování sibiřských lesů Čínou.
    28.3.2022 01:02 Atom321 | skóre: 20
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Obsazení Ukrajiny Ruskem dává velký smysl hlavně z vojenského hlediska. Od počátku, u Krymu šlo v první řadě o udržení Sevastopolu - hlavní základny Černomořské flotily. Druhé v pořadí bylo ovládnutí Kerčského průlivu a tím prakticky i Azovského moře.

    Druhý problém Ruska je závislost na Ukrajinském průmyslu. Ten z velké části pochází z dob Sovětského Svazu a je s Ruskom silně provázaný. Namátkou, v Doněcké oblasti jsou velké doly na uhlí, v Charkově je obrovská továrna na tanky, v Záporoží na letecké motory, u Kyjeva na dopravní letadla. V Nikolajevu je velká loděnice, v Oděse největší továrna na vzácné plyny. Mariupol, krom toho že blokuje pozemní cestu z Ruska na Krym, je strategický přístav pro převoz surovin a zboží z/do Donbasu.

    No a tohle všechno Rusové dřív využívali a teď jim to citelně chybí. (To je nejspíš i jeden z důvodů, proč je jejich armáda v takovém stavu, jakém je.) No a tak si řekli, že co chtějí, si jednoduše vezmou a bude to. Pak si postaví novou armádu a půjdou dál za svým velkoruským snem. No a ono to tak jednoduše nevyšlo. (Možná ten plán prokoukli i jiní stratégové, nelíbil se jim a udělali proti němu nejaká opatření. Nicméně to je čistě moje spekulace.)

    Rusko se tak dostalo do pasti - pokud tuhle "Speciální operaci" prohraje, zůstane mu armáda v rozkladu bez prostředků na její obnovu. Ty prostředky naopak bude mít Ukrajina a její noví spojenci z NATO. To Rus nemůže dopustit. No a když vyhraje ... tak bude nasraný Rus s ukrajinským průmyslem za zády příští cvičení pořádat u polských a slovenských hranic. To zase nemůže dopustit NATO.
    28.3.2022 01:19 xxx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    No uplne si nemyslim, ze kdyz Rus vyhraje, tak bude neco poradat s ukrajinskym prumyslem. Protoze tohle uz prohral. Ostatne to je problem dobyvani zemi prvniho sveta. Jejich hodnota spociva v tom, ze jsou to slozite fungujici systemy. Ty tovarny samy o sobe nic nevyrobi, to neni neco co se da krumpacem vytezit. Tohle je neco, co mozna Ukrajinci ztratili, ale Rusove neziskali, a uz nemaji jak ziskat.
    28.3.2022 01:50 Atom321 | skóre: 20
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    V tomhle si nedělám iluze. Ukrajinští zaměstnanci, kteří nezdrhli včas, dostanou od zachvatčiků na výběr - buď dobrovolně-povinně makat pro Rusa v továrně, nebo celá rodina deportace na Sibiř a makat nedobrovolně tam.
    28.3.2022 09:47 hefo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Ale podstata továrne nie je v robotníkoch, tých by si kľudne doviezli odniekiaľ z Kirgizska.
    28.3.2022 01:10 xxx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Tak kdyz prisel o ten cernej pasek v judu, tak se ted ocividne chysta na novy "sport".
    28.3.2022 04:36 Glee
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Průpovídka o plynu je kremelská ptákovina šířená "alternativními médii", už to tady pár lidí papouškovalo. IMO je naprosto nereálné, aby to pro USA skutečně bylo byť trošičku výhodné vzhledem k obrovským rizikům, které by to přinášelo.

    Hele, normalne bych na clickbait nekliknul (tim myslim ten blog), ale tohle tu uz zaznelo mnoho krat v tech predchozich 4 diskuzich, kde bylo cca 4500+ prispevku, ale mozna jsem jen minul tvuj post o reseni energetiky v teto situaci, kdy EU a dalsi zacali s GD a pak najednou musej vycouvat, kvuli momentalni Ruske invazi, coz zatim znamena ze (aspon oficialne a tim myslim za par let, pak mozna potece i ta sama demokraticka ropa nebo plyn pres Katar, jen priklad) je treba odstrihnout Ruske komodity? Tj. konkretni hard facts a ne jen disputace neceho, co jsi sam ani nevyvratil. Fakt staci jen link, co odpovi na nynejsi otazky. Ne v roce 2021. Dik!

    aby to pro USA skutečně bylo byť trošičku výhodné vzhledem k obrovským rizikům, které by to přinášelo.

    Tohle jsem bohuzel nepochopil. Mas na mysli vojensky nebo ekonomicky? Nebo Gretovsky snad? Co tam riskuje USA? USA se toho jako prvni chytlo, ze nam hned vyjedna vsechno mozne navyseni z Kataru i nad ramec USA (ale porad malo). Samozrejme, ze USA z toho nebude mit nic, to je prece jasne...

    A btw. Takze kazdy energetik anebo i zaroven ekonom, kdo v tom videl jiste spojitosti a dokonce si je dovolil i zverejnit, tak je najednou pro-Putinovec? Kdo neskace?

    A to byl jen tvuj prvni odstavec. :-/

    28.3.2022 10:21 podlesh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Asi takhle: základním pravidlem každé detektivky je, že vrah musí mít motiv a příležitost. Diskuse o tom zda USA má dobrý motiv nebo ne je celkem irelevantní, protože nějaký motiv skutečně existuje. Co ale pořád zásadně chybí je ta příležitost: jakým mechanismem donutila CIA Putina spustit tuto válku? Navíc způsobem který naprosto rozmetal dekádu budované mediální zázemí a partii rozehranou na "šach v 6 tazích"? Samozřejmě, provokace od CIA nejsou nic nového, ale většinou se nejedná o žádné geniální plány, nic na co by někdo jako Putin měl skočit.

    Jinými slovy: všechny ty "alternativní" vysvětlení tak nějak vycházejí z předpokladu, že Putin začal trpět stařeckou demencí.

    Tohle by mohlo být i jako reakce na králíka, ale na druhou stranu bych rád slyšel nějaké spekulace z té "druhé strany".
    28.3.2022 10:38 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Stejnym, jakym Soveti donutili Americany zkusit na Kubu cokoliv od nekolika desitek atentatu, pres invazi v zastoupeni az po jadernou valku, nastesti diky pricetnosti sefu obou zemi neuskutecnenou, stejne jako napriklad operaci Northwoods.

    Bohuzel momentalni americka administrativa tyhle brzdy jak se zatim zda moc nema. Proto jsem byl rad, ze tenkrat Trump vyhral, ale jak se zda, byl to jen odklad.
    28.3.2022 10:43 podlesh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    USA nikdy nepodnikla přímou invazi na (Fidelovu) Kubu s nějakou dementní záminkou. Takže tvoje teorie je, že Putin je najednou nepříčetný? Jak jsem řekl, tahle teorie se mi fakt nezdá.

    28.3.2022 10:47 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Ja jsem ale nic o prime invazi nepsal. Ptal ses na zpusob provokace, ten je stejny.
    28.3.2022 13:33 podlesh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Ja jsem ale nic o prime invazi nepsal. Ptal ses na zpusob provokace, ten je stejny.
    A to je ten problém, protože já se na přímou invazi ptal. Explicitně jsem se neptal na "proč se nemají rádi"
    28.3.2022 13:36 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Jo aha, ty potrebujes dostat tu spravnou odpoved. Tak to nemohu slouzit, pardon.
    28.3.2022 16:50 Děs démona
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Sověti Ameriku nedonutili. Putina k válce nikdo nedonutil. Všechny státy nesou odpovědnost za to, co se rozhodnou dělat.

    Podstata vašeho sporu není faktická, ale je zakořeněna hluboce ve způsobu myšlení. Komentuji toto zmatení pojmů výše.

    Když zkusíš sepsat odpověď na podleshovu otázku, tak se posunete dál. Napiš mu svými slovy, jak to vidíš - ale zkus odpovědět na jeho otázku. Každá taková odpověď je správná.
    28.3.2022 16:50 CZK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Co ale pořád zásadně chybí je ta příležitost: jakým mechanismem donutila CIA Putina spustit tuto válku?
    Viz #61
    Navíc způsobem který naprosto rozmetal dekádu budované ...
    Tohle je pro mě taky nepochopitelné. Mohli používat méně hrubé síly, pracovat precizněji, odstranit jen pár vybraných funkcionářů, pro výstrahu vyhodit do vzduchu nějakou budovu bez lidí atd. Možná proto, že Rusové se v podobných situacích prostě chovají hrubě, asi v sobě pořád mají to uvažování "nás mnoho". Nebo jako zvíře zahnané do kouta neměli jinou možnost než bojovat.

    S těmi zvolenými prostředky a následnými škodami mám problém... Ale motivy Ruska celkem chápu a moc se nedivím, že se šli bránit.
    JiK avatar 28.3.2022 17:01 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    ... Ale motivy Ruska celkem chápu a moc se nedivím, že se šli bránit.
    Branit? Branit?

    Hele, a kdyz se Adolf Hitler rozhodl v 1938 obsadit Ceskoslovenske pohranici, taky to MUSEL udelat? A Rusove, kdyz 30. listopadu 1939 napadli Finsko, se taky MUSELI BRANIT na cizim uzemi? Kdyz rusaci 17. zari 1939 napadli Polsko a poslali tam 600,000 okupantu, taky to MUSELI udelat?
    28.3.2022 21:17 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Zpráva z 23. září 1938:
    Náměstek lidového komisaře zahraničních věcí Potěmkin odevzdal správci polského vyslanectví notu, ve které Sovětský svaz oznamuje polské vládě, že vypoví sovětsko-polskou smlouvu o neútočení v případě, že polská vláda dá rozkaz, aby polské vojsko vstoupilo na československé území.
    28.3.2022 22:37 dementni.lojzik | skóre: 19 | blog: ze zivota na vsi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    ja doufam, ze vetsina mistnich chape, ze se snazis plnit zavazek "co slovo, to lez" na 120%, ale pokud by snad nekoho zmatlo toto zdanlive konstatovani historickeho faktu, na chvili zapochyboval a snad tomu veril, tak uvedu, jak to bylo doopravy (citace je z wikipedie):
    26. listopadu 1938 polská a sovětská vláda vydala prohlášení, že základem vzájemných vztahů zůstávají všechny doposud podepsané smlouvy včetně Paktu o neútočení ze dne 25. července 1932.[6] Stejné prohlášení vydal 2. června 1939 také nový sovětský velvyslanec v Polsku Nikolaj Šaronov.

    Aktem, který byl v rozporu se všemi smlouvami podepsanými mezi SSSR a Polskem byl tajný protokol k Německo-sovětské smlouvě o neútočení podepsané dne 23. srpna 1939, který předpokládal likvidaci Polska a rozdělení jeho území mezi SSSR a nacistické Německo. Po německém útoku na Polsko, dne 17. září 1939 Sovětský svaz jednostranně uznal Pakt o neútočení a všechny ostatní smlouvy s Polskem za neplatné z důvodu neexistence polského státu a zahájil útok na území Polska doposud kontrolované polskou armádou. Sovětský útok byl porušením všech polsko-sovětských mezinárodních smluv, v tom paktu o neútočení (1932), Litvinovova protokolu (1929), Konvence o určení útoku (1933) a paktu Společnosti národů (1920).
    29.3.2022 00:18 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    https://www.aktualnikonflikty.cz/viewtopic.php?t=435&start=660

    Originál pro ověření, jestli ty noviny takhle vyšly, nebo je to falzifikát, už hledat nebudu
    Quando omni flunkus moritati
    29.3.2022 10:18 dementni.lojzik | skóre: 19 | blog: ze zivota na vsi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Hm, zajimave, diky. Sice AFAIK SSSR tu smlouvu skutene nevypovedelo, kazdopadne pokud to neni fake (*), tak Radovan mel pravdu a omlouvam se.
    (*) Jestli budu mit nekdy chvili, tak se zkusim projit dostupne archivy. Predbezne jsem tipoval Rude pravo, tam to ale nevyslo (coz pochopitelne neznamena, ze to nevyslo v jinych novinach)
    29.3.2022 21:51 dementni.lojzik | skóre: 19 | blog: ze zivota na vsi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Pokud to nekoho zajima: nenasel jsem v Rudem pravu, Narodnich listech a Hlasu lidu, Lidovky a Venkov nejsou volne pristupne, jen titulni strany a nahledy dalsich stran, ale na zaklade nahledu a fontu bych je taky vyloucil. Dal uz jsem nehledal. Dale se tam tvrdi, ze 2. clanek zbavuje smluvni stranu zavazku v pripade utoku na treti zemi, coz je zavadejici - 2. clanek teto smlouvy ji v pripade utoku na treti stat jen umoznuje vypovedet (zaslani noty, kde tim hrozi pochopitelne vypovezenim neni a neni mi znamo, ze by se to stalo i nekdy pozdeji).
    Nevim, umim si predstavit oboji, dobre udelany fake i to, ze je tam obvykla novinarska nepresnost a vyslo to nekde jinde. Jestli chce nekdo pokracovat v hledani, rad se dozvim puvodni zdroj.
    29.3.2022 20:57 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    tak si, dementní lojzík, prečítaj aj niečo iné ako wikipédiu, ktorá nie je oprostená ideologických východísk(je osprostená ideologickými východiskami)

    https://ceskapozice.lidovky.cz/tema/pakt-molotov-ribbentrop-od-neuplne-informace-k-dezinformaci.A190918_174027_pozice-tema_lube

    ja pokladám poľštinu za veľmi krásny jazyk a tiež mám rada ich literatúru podobne ako ruskú (i keď už dlho beletriu nečítam)... oba slovanské národy sú nám blízke, o to viac ma mrzí nenávisť medzi nimi... a myslím si, že ani tá láska Poliakov k Ukrajincom (zase) nebude mať dlhé trvanie... treba byť k dejinám spravodlivý... tí dvaja si nemajú čo vyčítať (a ja som len rada, že naše národy na seba iba šomrali, ale nezabíjali sa navzájom)
    28.3.2022 22:44 Glee
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Tohle by mohlo být i jako reakce na králíka, ale na druhou stranu bych rád slyšel nějaké spekulace z té "druhé strany".

    Tak to se ptas toho spatnyho. Ja jsem invazi nikdy neobhajoval, ani pred ni, ale to ty dobre vis. Tvuj motiv a prilezitost jsou prilis okate. ;-)
    29.3.2022 10:04 podlesh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Tohle by mohlo být i jako reakce na králíka, ale na druhou stranu bych rád slyšel nějaké spekulace z té "druhé strany".

    Tak to se ptas toho spatnyho. Ja jsem invazi nikdy neobhajoval, ani pred ni, ale to ty dobre vis. Tvuj motiv a prilezitost jsou prilis okate. ;-)
    Ok, pokud to vyznělo jako že ti něco podsouvám, tak se omlouvám. Naopak, jako někdo kdo invazi neobhajuje bys možná měl nějaký nápad. Jiný než ty dvě varianty se kterými se operuje: "Putin byl k tomu donucen a neměl jinou možnost" vs "Putin se naprosto zbláznil".
    30.3.2022 01:36 Glee
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    O jinych variantach by se dalo spekulovat celou noc, ale co presne k tomu vedlo asi vi jen velice uzoucke politbyro kolem Putina k temto krokum v posledni prinejmensim dekade.

    Co je ale jiste je, ze Zelensky byl zvolen prave jako prezident do nevyhnutelne valky (uz to vedle 2x padlo). Zarazi me na tom proc je to (studio) tak pochmurne a co nejvic nenapadne natocene, jako kdyby to nemelo ani rozpocet DVTV, nebo neceho jeste mensiho.
    28.3.2022 17:13 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    lol. Čekal jsem, kdo na mě přijde první.
    Tj. konkretni hard facts a ne jen disputace neceho, co jsi sam ani nevyvratil. Fakt staci jen link, co odpovi na nynejsi otazky. Ne v roce 2021. Dik!
    Nerozumim, na co se v tom odstavci ptáš.
    Tohle jsem bohuzel nepochopil. Mas na mysli vojensky nebo ekonomicky? Nebo Gretovsky snad? Co tam riskuje USA?
    Ztrátu vlivu ve východní Evropě a problémy s Čínou. To, že ruská armáda je potěmkinova vesnice ještě na začátku roku nikdo nevěděl, určitě ne zdaleka tolik jako teď. Pro USA ta situace mohla dopadnout mnohem hůř, Rusko mohlo mít teď pod konrolou Ukrajinu (za přátelského přitakávání např. Maďarska), mohlo mít podporu Číny, NordStream2 mohl být třeba na chvíli u ledu, aby se neřeklo, ale časem znovu na stole, podobně jako po anexi Krymu.

    Samozřejmě v té aktuální situaci dnes je možné postulovat různě Cui bono argumenty jako to dělá nějakej retard pod nickem "CZK" o kus výš, tohle lidi píšou úplně kdykoli se něco podobého stane, je to oblíbená kratochvíle a způsob, jak si "vysvětlit" cokoli. Ale 'funguje' víceméně pouze retrospektivně, při znalosti dnešní situace.
    A btw. Takze kazdy energetik anebo i zaroven ekonom, kdo v tom videl jiste spojitosti a dokonce si je dovolil i zverejnit, tak je najednou pro-Putinovec?
    Jenže pokud vím, s touhle teorií o plynu nepřišel nějaký ekonom nebo odborník na energetiku, přišla těmi stejnými kanály kterými dnes již tradičně proudí veškeré podobné historky z dílny Kremlu.

    Všimni si, že ten argument s plynem by úplně krásně zapadl v situaci, kdy by se Rusku bývalo podařilo rychle během pár dní převzít kontrolu nad Ukrajinou. Rusko chtělo rychle a s minimálními ztrátami udělat druhé Bělorusko, následně by to odůvodnili (mimo jiné) tím, že USA se kvůli plynu snažili destabilizovat Ukrajinu, a tak museli chtě nechtě jednak rychle, Ukrajinu demilitarizovat, aby Evropě milostivě zajistili plyn. To načasování není náhodné, ta zpráva byla vypuštěna v rámci příprav na převzetí Ukrajiny.
    A to byl jen tvuj prvni odstavec. :-/
    Já vim, ve zbytku jsem taky skandálně bez povolení kritický k Rusku. Už mi to tu bylo několikrát tobě podobnými zakázano, zatím jsem se nepoučil...
    28.3.2022 22:23 Glee
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Nerozumim, na co se v tom odstavci ptáš.

    Mluvim o energetice a zainteresovanosti USA v te Evropske. Jestli tohle povazujes ciste jen za prupovidky z Kremlu, tak pak se neni moc o cem bavit.

    Rusku jde o buffer-zone (vojenska cast), prodej ropy a plynu do EU (energeticka cast) za lepsi ceny nez do Ciny a Indie a pak uz asi jen dobre se prodavajici Ruske obcany na Ukrajine, Gruzii i jinde (vlastenecka cast), ale tomu tretimu duvodu uz opravdu neverim.
    29.3.2022 21:35 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Mluvim o energetice a zainteresovanosti USA v te Evropske. Jestli tohle povazujes ciste jen za prupovidky z Kremlu
    Tohle co? Že USA je nějakým způsobem zainteresovaná v evropské energetice? To samozřejmě je. Že USA rozpoutala válku na Ukrajině kvůli dodávkám plynu? To je průpovídka z Kremlu.
    Rusku jde o buffer-zone (vojenska cast)
    O tom jim jde teď, protože nejsou schopni dosáhnout ničeho víc. Původně chtěli z Ukrajiny loutkový stát á la Bělorusko a prospekt dalších příležitostí ve východní Evropě. Viz únorový poažadavek na stažení NATO z vých. Evropy nebo třeba situace v Podněstří.
    30.3.2022 04:05 Glee
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Sorrac, nejak sem uplne prehlid.
    

    Že USA rozpoutala válku na Ukrajině kvůli dodávkám plynu?

    Ne, takto jsem to nepsal. Ale duvod energetiky (income) a zbrane ven (guess what) je proste v souladu, ze delej tri veci dobre (konkretne timto mas splneno 2/3) a volici se ti nakonec odvdeci. Na koho pak to jeste sedi, ze...

    O tom jim jde teď, protože nejsou schopni dosáhnout ničeho víc. Původně chtěli z Ukrajiny loutkový stát á la Bělorusko a prospekt dalších příležitostí ve východní Evropě. Viz únorový poažadavek na stažení NATO z vých. Evropy nebo třeba situace v Podněstří.

    Klasika. Nepochopeni vyjednavaci pozice. Putinek 100pro vedel, ze nema NA TO jak NATO shrinknout, tak zacal orodovat ve smyslu at tu aspon nemame zakladny NATO (pred napadenim Ukrajiny, ale to je valecna diplomacie, ani z jedne strany neprisly gesta soudnosti). Kze ano, loutkovy stat sice chtel ale prave kvuli buffer-zone.. Je to uz tri tejdny co se zrekl vymeny vlady v Kieve.

    Mimochodem, to i Arestovich vedel, ze na Kiev se nepujde (dovnitr) - zapadni borci si pudou slappovat dicks, ze prece na to ten ruskej srot nemel, vychodni zas budou zas kozackovat, ze je strejda Putin usetril... no a me bude z vas vsech akorat zle. Zapadni novinari se mohou max ted posrat o vetsi a vetsi picovinu pro povyseni z M2 na M3. V Rusku to bude asi asi pod pismenem G2 vs. G3. :-)

    Nicmene priznavam, ze po otrepani vybaveni ruzncyh armad v EU by asi bylo na case modernizovat guns that kill guns, prave pro to, aby uz nebyly za potrebi prdelolizacske akce ve jmenu dobra jmenem NATO. Ale 7k a-bombs evrope stejne nikdo nedovoli... Takze ktere ze velmoci se tu smejou? A rozhodne ne naposled.

    30.3.2022 13:07 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Kze ano, loutkovy stat sice chtel ale prave kvuli buffer-zone.. Je to uz tri tejdny co se zrekl vymeny vlady v Kieve.
    Možná máme jen jiné definice. Ten incident loni v létě, kdy Bělorusko cpalo do Polska migranty ti zapadá do konceptu buffer-zone? Případně takové věci jako Vrbětice? Zaháčkovávání Maďarska? (Nebo to se neděje?)

    Jak do toho zapadá vztyčování nových soch Stalina v Rusku a klanění se jim?
    30.3.2022 13:52 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Hele, tohle mne fakt zajima, ty Vrbetice. My uz teda mame nejaky dukazy?

    Co se cpani migrantu tyce... jaky cpani, je to nase povinnost, ne? Aspon na jihu to tak funguje a nikdo ani necekne.
    30.3.2022 14:27 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Hele, tohle mne fakt zajima, ty Vrbetice. My uz teda mame nejaky dukazy?
    Pokud vim tak ne, a nejspíš ani nikdy mít nebudeme. Ale já v tomhle spíše věřim českým bezpečnostním službám*.

    *) Tak a teď schválně, jestli tohle bude odsouhlaseno jako vlastenectví... Něco mi tak trošku říká, že ne :D
    Co se cpani migrantu tyce... jaky cpani, je to nase povinnost, ne? Aspon na jihu to tak funguje a nikdo ani necekne.
    Říká kdo? Podle tebe to je správně?
    Aspon na jihu to tak funguje a nikdo ani necekne.
    Na té polské hranici tlačila migranty běloruská armáda [1], to úplně navim, jak dát do paralely s jihem, tam je to IMO problematický jiným způsobem.
    1.4.2022 08:20 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Ale já v tomhle spíše věřim českým bezpečnostním službám*
    Ne. Verit tajne sluzbe (jakekoliv) je hloupost. Uz z principu. Mimochodem, toho zakerneho agenta s kufrem ricinu uz chytili? Ja jen, ze se kvuli nemu nasi udatni ikonoklastici schovavali jak krysy v dirach.
    1.4.2022 12:19 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Ne. Verit tajne sluzbe (jakekoliv) je hloupost. Uz z principu.
    To je sice hrozně hezké, ale co z toho? Nemám žádný věrohodný 'default', ke kterému bych mohl přejít, když řeknu, že teda jako nevěřim českým službám. Leda bys chtěl propagovat tezi, že sklad vybuchl sám od sebe, což se nejevilo jako moc věrohodné už tehdy...
    1.4.2022 12:30 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Nemám žádný věrohodný 'default', ke kterému bych mohl přejít...
    A to je povinne?
    1.4.2022 16:43 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Co, mít názor? Ne, to povinné není...
    30.3.2022 14:42 Glee
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    :-)

    Ten incident loni v létě, kdy Bělorusko cpalo do Polska migranty ti zapadá do konceptu buffer-zone?

    Na tu Laser Escapade Border Party si za 10 let uz snad nikdo ani nevzpomene, tak bezvyznamna vec to byla. Navic absolutne netusim jak to souvisi s buffer zonou. Lukasenko proste odvadel pozornost po tech jeho domacich protestech. Koukam, ze se mu to povedlo.

    Případně takové věci jako Vrbětice? Zaháčkovávání Maďarska? (Nebo to se neděje?)

    Jak do toho zapadá vztyčování nových soch Stalina v Rusku a klanění se jim?

    Tvl coze? Sam se (udajne) bavis o buffer-zone...
    30.3.2022 16:04 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Na tu Laser Escapade Border Party si za 10 let uz snad nikdo ani nevzpomene, tak bezvyznamna vec to byla.
    Opravdu? Jestli to spíš náhodou není tak, že Polsko kvůli tomu začalo pracovat na hraniční zdi. Ta tam asi ještě hezkých pár let bude (kór v aktuální situaci).

    (Meta: Ideální příležitost pro někoho projevit svou převahu poznámkou typu "Když to dělal Trump, tak to bylo špatně" nebo podobně...)
    Navic absolutne netusim jak to souvisi s buffer zonou. (...) Tvl coze? Sam se (udajne) bavis o buffer-zone...
    No tak píšeš tady, pokud to dobře chápu, že Rusko jenom chtělo mít na Ukrajině buffer zónu a nic víc rozhodně nechtělo. Jak tyhle události tak i vnitřní dění v Rusku tak i třeba jejich rétorika s Čínou IMO ukazuje, že mají zájmy/choutky mnohem širší a že je budou prosazovat, pokud budou mít možnost.

    Pokud to chápu špatně, možná nejlépe pokud napíšeš, co je teda ta pointa, kterou chceš vykomunikovat...
    30.3.2022 22:43 Glee
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Jo tak, uz te chapu.

    Ad Zed - to mi trochu vyzni, ze bys mohl snad naznacovat, ze to je Putinuv diabolical plan jak nechat polaky postavit zed, ktera se bude Putinovi hodit a navic ho to nebude stat ani kopejku. Radeji to rozeber v souvislosti s tim CCCP vs. Buffer (C/B).

    Ad Vrbetice - porad nechapu souvislost s C/B. To nejdivocejsi s cim media prisla, bylo, ze chteli aby ty zbrane/munice bouchly az nekde na ceste a to bud na ceste na Ukrajinu nebo do Syrie. Cela vec je v tajnym rezimu, takze se asi dozvime tak leda kulovy.

    Ad Madarsko - no nevim, neco mi rika, ze kdyby to bylo tak horke, tak by s tim idnes/novinky/CT velmi rychle prispechali, ale co zatim slysim jsou jen opatrna tvrzeni, ze Orban je s Putinem za dobre.

    Ty smlouvy na ropu/plyn Orban vyjednal jeste nakou dobu pred Ukrajinou. Neznam ty podrobnosti, ale predpokladam, ze vypovedni lhuta nebude delsi nez deset let (jen odhad) a pak se muze bud on, nebo nova vlada hezky plynule pripojit na demokraticke a svobodne suroviny, trebas z Kataru. Nebo muze nova vladat udelat to moralni, vypovedet sankcne hned a dalsich 20 let si u voleb neskrtnout.

    Vis-li neco vic ohledne zahackovani Guru Putinem, tak to sem dej, milerad si to prectu.

    Ad sochy Stalina - verim ti, ale prosim zdroj. Nejak me minulo.
    30.3.2022 23:07 Glee
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Jo sry, zapomnel jsem...

    Ad rétorika s Čínou - krom toho, ze to je krasnej narativ, tak ta rétorika s Čínou jednak probiha uz kurevsky dlouho a druhak, pokud uz ve 2019 bylo Ukrajine a predpokladam i Rusku jasne, ze valka bude, tak zas takovi idioti, aby si nespocitali, ze je to povede k izolaci od zapadu nejsou. Proto to posileni rétoriky s Čínou.

    Tam uz ale co se otazky C/B tyce nevidim vubec zadnou spojitost. Cina uz davno je ten nejlepsi Buffer pro Rusko proti zapadu/NATO... ale logicky nejhorsi proti samotne Cine. Ted otazka nakolik si tohle Kreml spocital dobre nebo spatne. Ale nedivil bych se skretovi, kdyby mel ted sakra spatny spani, po tom kopanci do guli od Ukrajincu.
    2.4.2022 23:56 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Ad Zed - to mi trochu vyzni, ze bys mohl snad naznacovat, ze to je Putinuv diabolical plan jak nechat polaky postavit zed, ktera se bude Putinovi hodit a navic ho to nebude stat ani kopejku. Radeji to rozeber v souvislosti s tim CCCP vs. Buffer (C/B).
    Ne, není za tím žádná taková rafinovaná myšlenka (a nemyslim si, že ta zeď je pro Rusko nějak výhodná), jsou to jenom datapointy do celkového obrazu chování Ruska (a Běloruska) ve východní Evropě v posledním ~desetiletí, který mi v sumě nezapadá do toho, že by jenom chtěli buffer zónu na Uk, aby se cítili doma lépe.

    Ad Orbán, jeho ministr zamini byl od Lavóra vyznamenán řádem přátelství. Není jasné za co, jestli za proruský přístup obecně a/nebo za zavření očí nad špíonáží specificky...

    Ad Stalin, nová socha byla odhalena v Novosibirsku, poučné jsou taky záběry z Moskvy, jak se lidé přišli velkovrahovi poklonit a jak mladíka, který nazval věci pravým jménem, sebrala policie...
    3.4.2022 00:43 Glee
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Ne, není za tím žádná taková rafinovaná myšlenka (a nemyslim si, že ta zeď je pro Rusko nějak výhodná), jsou to jenom datapointy do celkového obrazu chování Ruska (a Běloruska) ve východní Evropě v posledním ~desetiletí, který mi v sumě nezapadá do toho, že by jenom chtěli buffer zónu na Uk, aby se cítili doma lépe.

    Rusko, Ukrajinu i Belorusko asi ma smysl sledovat aspon poslednich 30 let, ale budiz. Na tohle tema se my dva neshodnem, coz je stejne fuk.

    Ad Orbán, jeho ministr zamini byl od Lavóra vyznamenán řádem přátelství. Není jasné za co, jestli za proruský přístup obecně a/nebo za zavření očí nad špíonáží specificky...

    Tak jestli se to nevi, tak jsou to jen spekulace. Byt muzes zrovna mit pravdu. Uvidime, po volbach zacne nejspis opozice zurive rvat a tyhle veci vytahovat.

    Ad Stalin, nová socha byla odhalena v Novosibirsku, poučné jsou taky záběry z Moskvy, jak se lidé přišli velkovrahovi poklonit a jak mladíka, který nazval věci pravým jménem, sebrala policie...

    To je fakt smutny, mozna bych to v nejakem historickem muzeu pochopil, ale tohle je asi jiny kafe. A jen technicka: takhle by drapla demostranta policie i jinde ve svete, samo i u nas.
    1.4.2022 04:57 Glee
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Původně chtěli z Ukrajiny loutkový stát á la Bělorusko...

    Sorrac, uniklo mi to i v citaci. Ano, to verim ze chteli. Ale ve 2005 zjistili, ze s tim bude problem. V roce 2012 zvedli to povestne oboci (jazykove zakony na UA). V roce Majdanu prisli na to, ze je treba ukazat NATO, jak se na to chodi. Krym byla nazorna ukazka. Ja tam byl a vim, ze aspon mladi lide se kolem 2k jako ukrajinci prilis necitili. Takze budiz - annexe/odtrzeni bez vystrelu? Radost z toho nemam, ale zni to verohodne.

    Ale DLR a LLR jsou uplne jina liga. A bohuzel za ta nejaka zverstva spachana ruznejma Azovama v te dobe, ale jak pisu, plati to na obe strany, tak se rozjelo mstive (do budoucna valecne) peklo.

    A evropani i americani (volici) maj porad pocit, ze se geopol cile USA zmeni s novou admin. Nezmeni. Biden jede, to v cem pokracoval Trump, kerej pokracoval.. atd. Macron/Scholz/Merkel to chteli urovnat (narozdil od nasich hoven maj aspon prime rozhovory). Hovno z toho, sachovnici uz skret v rukach sviral, figurky rozmetal. Kissinger si dal panaka, asi jako pri kazde operaci.
    15.4.2022 14:54 CZK
    Rozbalit Rozbalit vše Cui bono
    Samozřejmě v té aktuální situaci dnes je možné postulovat různě Cui bono argumenty jako to dělá nějakej retard pod nickem "CZK" o kus výš
    Jsem rád, že ses díky této diskusi aspoň naučil nějaká nová slovíčka. Ještě by sis mohl rozšířit obzory v jiných věcech, než je latina.
    Darth Phantom avatar 28.3.2022 13:53 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Průpovídka o plynu je kremelská ptákovina šířená "alternativními médii", už to tady pár lidí papouškovalo.
    Vzpomínám si na jednu tvojí průpovídku. A totiž tu, že Ukrajina je jen jakási proxy válka mezi USA a Ruskem. To už si nemyslíš? Tak já to celkem chápu, dnes je vhodné už takovéto názory přehodnotit, když jsou za to tři roky natvrdo. To, že Američani v podstatě zakázali Nord stream 2 už před konfliktem, je taky kremelská dezinformace? Ovšemže USA počítali s takovýmto scénářem, ba si jej dokonce přáli a vyšli tomu co nejvíce vstříc. 5 miliard přiznaných výdajů na převrat na Ukrajině tomu nasvědčuje.
    Zajímalo by mě, kdy Kremlu dojde, že ve vztahu k Číně jsou podržtažkové,

    To už jim došlo, neměli však jinou možnost. Vrah z Wall streetu chtěl prima odpalovací rampu na Rusko stůj co stůj. Těžko říct, jestli ji nakonec bude mít. Nicméně si vrah z WS mne ruce teď ponejvíce a pojal to jako vždy tržně. Avšak z dlouhodobé perspektivy to zas až tak růžové nebude. Ano, teď budou mít Evropu v podstatě v hrsti, bude drsně oslabená.

    Slaboučké Rusko převálcuje Čína a tímpádem bude v Evropě cobydup, anebo využije Rusko jako spojence a bude tady taky cobydup, takže ani nevim, která varianta je horší. Každopádně s Evropou je ámen tak jako tak. Vrah z WS ještě porazí vnitřního nepřítele na domácí frontě, ještě tam stojí plno soch. Pak vybaví transvojákyně nalepovacími nehtíky a to bude asi všechno. Každopádně z křesťanskou civilizací je ámen a jednoznačným vítězem bude Čína, soudruhu.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    28.3.2022 17:29 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Vzpomínám si na jednu tvojí průpovídku. A totiž tu, že Ukrajina je jen jakási proxy válka mezi USA a Ruskem. To už si nemyslíš?
    Tak to je dnes snad celkem očividné, ne? NATO se nechce do války na UK přímo zapojit, ale samozřejmě Ukrajinu pokudmožno podporuje všemi ostatními způsoby.

    Mimochodem v té době, kterou zmiňuješ, jsem tady taky upozorňoval na nacismus/fašismus v Rusku, např. na tehdejší Hitlerjugend-podobnou organizaci. Ta byla sice mezitím rozpuštěna, nicméně společenský sentiment se nezměnil a od té doby mají v Rusku už vlastní obdobu swastiky. Mladí Zetkaři jistě tuhle organizaci dostatečně nahradí. Tohle už je dnes taky velmi zjevné.
    To už jim došlo, neměli však jinou možnost. Vrah z Wall streetu chtěl prima odpalovací rampu na Rusko stůj co stůj.
    To je taky takový argument z roku 2014. Ano, jistě, USA mají zájem na prozápadní Ukrajině, o tom žádná. Jenže to chtěli/chtějí i Ukrajinci, těžko to mohli dát najevo přesvědčivěji než tím velmi tuhým odporem, který teď ukazují. Nechtěli dělat Putinovi lacinou štětku jako Lukašenko, za což je teď Rusko tvrdě trestá.

    Uvidíme, jak široké nárazníkové pásmo se Rusku podaří vytvořit.
    Darth Phantom avatar 28.3.2022 22:06 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?

    Shrňme si to tedy. Průpovídky o plynu nejsou kremelské povídačky nýbrž nadcházející realita. Země s brzkým profitem jsou USA a jeho mopslíci Katar a Saúdská Arábie (s ropou). Což jsou vrcholné demokratické země, nebo ne? Není to prima být závislý na radikálních islamistech? Námluvy už začaly. Po levném ruském plynu skočí Čína všema deseti. I přes určitý profit USA a jeho demokratických přátel je vítězem Čína, budou si moci diktovat ceny.

    Na Čínu si Západ netroufne, neb by sankcemi zadusil sám sebe. Čína bude notně nadopovaná levnou energií, což se ale nedá říci o Evropě. Jako jo, stalo to za to, když diplomatický sbor USA rozdával cukrklátka a pytlíky bonbónů na Majdanu. Ty cukrlátka si nejvíce vyžere Evropa, stejně jako si vyžrala uprchlíky z Iráku, Afriky a Blízkého východu. USA ale bude soucítit a vyšle jasný signál, takže je to v pohodě.

    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    29.3.2022 12:11 LarryL | skóre: 27
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Po levném ruském plynu skočí Čína všema deseti.
    Na výše uvedené větě jsi postavil celou teorii tvého komentáře. Pokud danou větu vyvrátíme, tak se ti celá teorie zhroutí jak domeček z karet. Takže se chci zeptat:

    Jestliže je nyní plyn drahý kdy přesně očekáváš že bude pro Číňany levný? Nejlépe datum (aspoň odhad).

    Jakou si představuješ cenu plynu, aby se dal plyn označit za "levný" pro Číňany?

    Jakým tranzitem se bude plyn z Ruska přepravovat do Číny? Nejsem si vědom dostatečné kapacity plynovodů.

    Pokud se nebude přepravovat plynovodem, ale po silnicích jako zkapalněný, tak jak bude ekonomicky možné dosáhnout toho, aby při takovém způsobu tranzitu byl plyn pro Číňany levný?

    V jakých objemech očekáváš, že bude Čína odebírat "levný" ruský plyn? Bude to stejném množství plynu jako nyní dodává Rusko do Evropy nebo to bude jen zlomek?

    Pokud se bude jednat o stejné množství plynu jako Rusko dodává do Evropy, tak kolik let bude trvat než Číňani vybudují dostatečné množství plynových elektráren nebo vystaví infrastrukturu dodávek plynu do domácností?

    Pokud dojde ke zpomaléní čínské ekonomiky (kvůli Covidu) a Číňanům budou stačit jejich stávající zdroje energie, tak jaký bude mít Čína důvod odebírat Ruský plyn? Co s ním bude dělat když ho nespotřebuje?
    Země s brzkým profitem jsou USA a jeho mopslíci Katar a Saúdská Arábie (s ropou). Což jsou vrcholné demokratické země, nebo ne? Není to prima být závislý na radikálních islamistech?
    V situaci kterou nyní řešíme jde spíše o to u kterých zemí hrozí, že nás vojensky napadnou. Nemám obavu, že by nás Katar nebo Saudská Arábie vojensky napadly. Ani nevidím, že by občas napadali své sousedy, tak jako to dělá Rusko. Ale jinak souhlasím, že bychom měli být obezřetní při obchodování se zeměmi, které mají rozdílný žebříček hodnot než my.
    29.3.2022 12:54 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Nemám obavu, že by nás Katar nebo Saudská Arábie vojensky napadly. Ani nevidím, že by občas napadali své sousedy, tak jako to dělá Rusko.
    Ach, ta sladka nevedomost...
    Darth Phantom avatar 29.3.2022 13:00 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Jakou si představuješ cenu plynu, aby se dal plyn označit za "levný" pro Číňany?
    Tys to nečetl, Lojzo. Čína si nadiktuje ceny, jaké bude chtít. Proč? Protože nikdo jiný už asi odebírat plyn od Ruska nebude, a nebo to bude mít zakázáno od USA. Možná se přidá Indie, nevim. Tam už je to ale dál, než do Číny. Nějakej plynovod z Ruska do Číny už existuje, zbytek se dostaví. To samozřejmě nebude hned.Jak dlouho bude trvat vybudování všech náležitostí nevim, ale Číňani jsou rychlí a čiperní.
    Ani nevidím, že by občas napadali své sousedy

    Tak to plně věřim, protože válka v Jemenu, kterou vedou Saudi s Katarem a dalšími již sedmým rokem, mediálně neexistuje. Prostě nic. Vzduchoprázdno. Jemen neexistuje, válka v Jemenu neexistuje. Odhaduje se (podle wiki), že v důsledku vojenského zásahu po zuby ozbrojených (moderními americkými zbraněmi) katarských a saúdských musulmanů zemřelo v Jemenu hlady 85.000 dětí za tři roky. Plyšového medvídka z Jemenu jsem na ČT nikdy neviděl (nebo jsem byl málo pozorný). Ukrajinské plyšové medvídky jsem viděl na ČT od začátku konfliktu od prakticky nepřetržitě.

    Tak to bychom měli za sebou krátké představení našich nových vrchních dodavatelů energií se zahnutými šavlemi, kterými sekaj hlavy ženám na ulici podle práva šaría. Teď už jen zbývá odříkat pravidelnou mantru s dementními lojzíky a soudruhy jablky o kremelských narativech, proruských trollech atd. Tak do toho.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    29.3.2022 14:05 LarryL | skóre: 27
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Čína si nadiktuje ceny, jaké bude chtít.
    WOW. Jakože Rusové budou těžit surovinu na které závisí celá jejich exportní ekonomika a budou ji prodávat za náklady nebo jen s malým ziskem Číňanům? Tak to uvítám, protože to znamená zkrachování Ruska a konec války na Ukrajině.
    Nějakej plynovod z Ruska do Číny už existuje, zbytek se dostaví. To samozřejmě nebude hned.
    Přesně tak, nebude to hned. Bude to otázka spousty let. V době kdy to bude dostavěno bude 70letý Putin už zřejmě mrtvý a tím se situace v rusko-evropských vztazích může zase změnit. Takže aby rusko-čínské plynovody nedopadly jak Nord Stream 2, že hned po dostavbě budou zakonzervovány :-). No a teď k tomu nejdůležitějšímu a to kolik dostavba těch rusko-čínských plynovodů bude stát a kdo to zaplatí? No a co v tom mezidobí, to se bude vozit zkapalněný plyn v náklaďácích? Pořád čekám na zodpovězení otázek.
    válka v Jemenu
    Nějak jsi zapomněl zmínit, že Saudové se zapojili do války až ve chvíli kdy v Jemenu byla občanská válka mezi jednotlivými Jemenskými kmeny. Taky jsi zapomněl zmínit, že exilová oficiální vláda Jemenu sídlí v Saudské Arábii.
    válka v Jemenu, kterou vedou Saudi s Katarem
    To pochybuji. Katar stojí v konfliktu na opačné straně a myslím, že se ani moc nezapojuje.
    Darth Phantom avatar 29.3.2022 15:01 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    No a teď k tomu nejdůležitějšímu a to kolik dostavba těch rusko-čínských plynovodů bude stát a kdo to zaplatí?
    Nevim, nejsem jasnovidec. Třeba se bratrsky podělí o náklady. Vyčkej času jako husa klasu a uvidíš, že se mé konstrukce potvrdí, Alois.
    Katar stojí v konfliktu na opačné straně a myslím, že se ani moc nezapojuje.
    To neni tak jednoznačný. Zpočátku se přihlásil ke koalici saúdskoarabských hrdlořezů. Je ale fakt, že pak došlo k nějaký rozepři. Katar je většinově sunnitský, tak mi to s tou "druhou stranou" neviděl tak divoce. Jo takhle na Muslimské bratrstvo nebo Hamás, Taliban na to už slyší, to už si daj říct. Zkrátka ať je to Petr nebo Pavel, šííta nebo sunnita, každý je napěchován (kromě Iránu) americkými zbraněmi a může si zaválčit třeba v Jemenu do sytosti. Vrah z Wall streetu si promne ruce nad tím, jak dobře zaobchodoval.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    29.3.2022 16:37 LarryL | skóre: 27
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Nevim, nejsem jasnovidec. Třeba se bratrsky podělí o náklady. Vyčkej času jako husa klasu a uvidíš, že se mé konstrukce potvrdí, Alois.
    V 1. větě píšeš, že nejsi jasnovidec a na konci jsi si jistý, že se tvé jasnovidné konstrukce vyplní :-). Jasnovidec nejsem ani já, ale lze spoustu věcí dovodit logicky a jelikož nedokážeš na mé otázky odpovědět tak asi chápeš, že ti pro tvoji teorii diktování cen ze strany Číny schází logické argumenty. Dodávky plynu do Číny v takových objemech jako do Evropy jsou dle mého (nyní) technicky nemožné.
    každý je napěchován (kromě Iránu) americkými zbraněmi
    Irán přece dodává zbraně Jemenským povstalcům ne?

    Jinak jsem rád, že jsi mi nevyvrátil, že se Saudové přidali do války až v době kdy v Jemenu probíhala občanská válka. A taky, že jsi mi nevyvrátil, že Saudové válčí na straně exilové oficiální Jemenské vlády (jestli se nemýlím, tak ji uznávala i OSN, nyní je tam už myslím nová jemenská vláda).
    JiK avatar 29.3.2022 16:47 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    hlavne ti rusti banditi zaplati vse, co na ukrajine rozmlatili a znicili. Kdo je agresorem, kdo poslal 200 tisic okupantu v tancich a kdo mesic bombarduje ukrajinska mesta raketama, bombama a delostrelectvem je myslim naprosto kristalove jasne.
    29.3.2022 17:11 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    ty a "Larry" jste jako milenci :-)
    Darth Phantom avatar 29.3.2022 17:17 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    že Saudové válčí na straně exilové oficiální Jemenské vlády

    Aha, myslel jsem si to, že vláda podporovaná jedním z nejzrůdnějších režimů na světě a nejštědřejším sponzorem terorismu (Saúdskou Arábií, mopslíkem USA) musí být ta správná. To vlastně ani jinak nejde. V tomto případě už nejsou povstalci umírněná demokratická opozice jako v Sýrii. A soudruh legitimní prezident tam prostě musí být zpátky, určitě to bude demokrat od kosti, o tom jsem přesvědčen. Hromady mrtvol včetně desetitisíců dětí jsou v tomto případě zjevně OK. Všechno je idylka a vlastně už o tom ani nemusíme diskutovat, už mě to stejně nebaví, Lojzo.

    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    29.3.2022 19:34 LarryL | skóre: 27
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Aha, myslel jsem si to, že vláda podporovaná jedním z nejzrůdnějších režimů na světě a nejštědřejším sponzorem terorismu (Saúdskou Arábií, mopslíkem USA) musí být ta správná. To vlastně ani jinak nejde. V tomto případě už nejsou povstalci umírněná demokratická opozice jako v Sýrii. A soudruh legitimní prezident tam prostě musí být zpátky, určitě to bude demokrat od kosti, o tom jsem přesvědčen.
    Napsal jsem ti, že exilovou jemenskou vládu, která utekla do Saudské Arábie uznávala OSN. Nevyvrátil jsi to. Kromě tvého přesvědčení založeném na emocích jsi nenapsal jediný argument proč by měla být tehdejší jemenská exilová vláda, která uprchla do Saudské Arábie špatná, tak z čeho plyne tvé přesvědčení?
    Hromady mrtvol včetně desetitisíců dětí jsou v tomto případě zjevně OK.
    Kdo ti napsal, že je to OK? Já určitě ne. O válečných zločinech v Jemenu na jedné nebo na druhé straně jsme si nic nepsali.
    Darth Phantom avatar 4.4.2022 13:15 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    uprchla do Saudské Arábie špatná, tak z čeho plyne tvé přesvědčení?

    Moje přesvědčení plyne z toho, že v těch končinách nenajdeš kromě Izraele stát, který by bylo možno označit za demokratický. Možná ještě kdysi Libanon, jenže tam to už dávno vzalo za svý smnožením kdysi muslimské menšiny. Teď už je tam většina. Jsou to vesměs autokratické režimy (v tom lepším případě) a nebo režimy jako Saúdská Arábie (v tom horším případě).

    Jen tak zběžně jsem prolétl, kolik dostal ten uznávaný vyhnaný prezident Jemenu ve volbách. Bylo to 96%, což je o něco lepší výsledek než baťka Lukašenko.

    Nejsem ovšem Alois, abych tu tvrdil, že to, co se tam dere k moci je něco lepšího, či snad dokonce něco jako "demokratická opozice". Je to plus mínus autobus ten samej středověk. To tvrdili jiní po léta cosi o demokratické opozici v Sýrii, dokud se ze Sýrie nestaly sutiny. Tož tak.

    Mimochodem, jak se ti líbilo vyústění tvé oblíbené bajky o hrdinech ze Zmijího ostrova? Hlavní hrdina převzal jako první voják vyznamenání in memoriam sám, osobně. Což z něj činí univerzálního vojáka, jako byl byl van Damme a Dolph Lungren ve stejnojmenném filmu. To by stálo za filmové pokračování, van Damme už je myslim po smrti. A takovéto "informace" se hrnou do médií prakticky nepřetržitě. Stačí trochu zadrnkat na emoce a ono už to pude samo.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    4.4.2022 14:09 LarryL | skóre: 27
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Jsou to vesměs autokratické režimy (v tom lepším případě) a nebo režimy jako Saúdská Arábie (v tom horším případě).
    Z pohledu světového míru asi pořád lepší než Rusko. Nebo máš zprávy, že by nějaká z těch autoritářských zemích o kterých mluvíš vyvinula, vyhrožovala a i demostrativně proletěla s atomovýma bombama?
    Mimochodem, jak se ti líbilo vyústění tvé oblíbené bajky o hrdinech ze Zmijího ostrova?
    Co vím, tak informace o 13 mrtvých se nepotvrdila. Teď už žijeme jinými příběhy v Buči. Mezi dnešními zvěrstvy co Rusové páchají, můžeme na Zmijí ostrov vzpomínat jako na poklidnou idylku ze začátku války.
    4.4.2022 14:41 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Hrdinove ze Zmijiho ostrova byl kec, ale Buc je na stopro pravda. Tutove!
    4.4.2022 16:43 LarryL | skóre: 27
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Buc je na stopro pravda. Tutove!
    Vypadá to, že jo. U Zmijího ostrova se smrt ukrajinských vojáků dovozovala z několika málo záběrů, zvukové nahrávky a pak ztráty spojení s vojáky. Ale v Buči se vychází s fyzicky viděných a ohledaných mrtvol a očitých svědků z Buče.
    5.4.2022 08:45 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Ja bych s dovolenim zustal ponekud rezervovany. Na to uz jsem videl moc jasnych dukazu. Miminky vyhazovanymi z inkubatoru nepocinaje pres Srbske koncentraky, ze kterych se vyklubalo oploceni trafacky a "Asadovymi plynovymi utoky" v Syrii nekonce.

    A prvni, co v kazde valce zemre neni vojak, ale civilista, ale pravda.
    5.4.2022 10:55 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Jenže už pár hodin potom bylo jasné, že z toho Zmijího ostrova poslali na chuj Zelenského, a zrovna se vzdali, přesto když jsem to tady psal byl jsem lhář šířící ruskou propagandu. Zato tu řada debilů už přes měsíc opakuje fejk o ruské válečné lodi.

    Přitom kdo chtěl vědět, ten to dávno věděl. I spoustu dalších lží. Všimni si data toho videa - 28.2.:

    Kim Iversen Debunks FAKE Russia-Ukraine War Videos Spread Widely On Social Media

    Stejné lži pořád dokola opakují i česká média, například před pár dny jsem četl že Rusové rozstříleli další památník holocaustu, stejně jako ten v Babím Jaru. Tuhle Zelenského lež okamžitě vyvrátil izraelský reportér, který ho hned druhý den jel zkontrolovat, linkoval jsem ho tady.

    Že lže Rusko víme všichni, ale je načase aby sis uvědomil jak moc lže Ukrajina a celý západ.

    A prohlédni si ty mrtvoly ve videu, které jsem dole linknul před pár minutami.
    5.4.2022 11:22 LarryL | skóre: 27
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    fejk o ruské válečné lodi.
    Jaký fejk? Jako že nikdy neřekli "Válečná lodi jdi do predele"?
    Rusové rozstříleli další památník holocaustu, stejně jako ten v Babím Jaru.
    Rusové rozstříleli už moc památníků. Památník nemá žádnou ochranou auru, která by ho chráníla před střelami, raketami a šrapnely ruských okupantů. Myslím si že spoustu zničených památníků na počest padlým sovětským vojákům z WW2 neboudou chtít Ukrajinci po válce obnovovat. Nebo by možná bylo hezké kdyby se u každého pomníku padlých sovětských vojáků postavil hled vedle památník patlých ukrajinských vojáků bojujícím proti sovětským (ruským) vojákům. Ať je to hezky vyrovnané.

    Zmijí ostrov i rozbité památníky budou naprosto zastíněné zločiny ruských vojáků v Buči. Masakr v Buči bude s nějvětší pravděpodobností významným (psychologickým) předělem ve válce.
    5.4.2022 23:31 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Viděl jsi, jak nedávno Řekové čistili památník sovětských vojáků v Aténách?
    6.4.2022 10:39 LarryL | skóre: 27
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Ne. Viděl jsi jak se ukrajinští vojáci fotili u památníku sovětského tanku co si ruskové sami rozbili?
    Fluttershy, yay! avatar 6.4.2022 18:14 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    Darth Phantom avatar 4.4.2022 19:16 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    kterých mluvíš vyvinula, vyhrožovala a i demostrativně proletěla s atomovýma bombama?

    Takové zprávy nemam, neb Saúdská Arábie takovými zbraněmi nedisponuje (zatim). Nicméně jsem četl, a už to je docela dlouho o tom, že o to horečně usiluje a že k tomu nemusí být daleko.

    Kam by to asi tak hodili. Na Izrael, nebo na Írán? Jsem zvědav, jak by se tvářil na to jejich americký protektor, že jeho saúdský pinčlík má takovou zbraň. Sami nevyrobí ani hřebík, nicméně petrodolarů maj požehnaně k uplacení kohokoli. Ať je v USA u moci Petr nebo Pavel, zbraně ládují do Arábie ostošest a budou ládovat i nadále, protože mediálně neviditelná válka v Jemenu ještě nekončí.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    4.4.2022 20:38 LarryL | skóre: 27
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Hmm... o dodávání zbraní z USA se velmi rozepisuješ, ale nějak nevidím tě rozepsat se i tom, že Jemenským povstalcům dodává zbraně Irán. V Iránu přece měli větší ambice vytvořit atomové bomby. Nikdy jsem neslyšel, že by Mezinárodní agentura pro atomovou energii vyšetřovala Saudskou Arábii. Naopak v Iránu byla agentura pečevá vařená. Tak si musíš rozhodnout co vlastně chceš.
    Darth Phantom avatar 6.4.2022 13:08 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Tak si musíš rozhodnout co vlastně chceš.
    Já toho moc nechci, jsem celkem skromný :-). 1.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    6.4.2022 13:12 LarryL | skóre: 27
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Před třemi lety potvrdil saúdský korunní princ Mohammed Bin Salman možnost akvizice jaderných zbraní Saúdskou Arábií, pokud se Írán zařadí do klubu jaderných velmocí.
    Přesně o tom jsem psal. ;-)
    Darth Phantom avatar 6.4.2022 13:23 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    A četl si taky tu první větu, "které jsou podezřívány z tajného úsilí získat jaderné zbraně" ?
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    6.4.2022 13:46 LarryL | skóre: 27
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Ano, četl jsem, že Saudové by chtěli atomovky až pokud by je atomovkama ohrožoval Irán.
    Darth Phantom avatar 6.4.2022 15:07 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Dobrá. Pokud ti teda vyjádření nějakýho ošátkovanýho teroristickýho pičuse a feudála ze středověku stačí, tak nic proti.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    6.4.2022 17:31 LarryL | skóre: 27
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    ošátkovanýho teroristickýho pičuse a feudála ze středověku
    A napíšeš to i o představitelích Iránu nebo jsi vysazený jen na Saudskou Arábii?

    Doufám, že Mezinárodní agentura pro atomovou energii přiměje Irán i SA, aby se podrobovali kontrolám jaderných zařízení, aby se zabránilo vývoji atomovky, kterémukoliv z nich.
    Fluttershy, yay! avatar 6.4.2022 18:12 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Nejhorší na tom je, že když jsem upozorňoval na české dodávky zbraní,¹ dozvěděl jsem se, že stejně by je těm režimům dodal někdo jiný a byla by škoda na tom aspoň nevydělat.

    ¹ Nesehnutí: Česká republika do Saúdské Arábie od roku 2013 do roku 2017 vyvezla zbraně a vojenský materiál za celkem 144 milionů eur. V roce 2014 byla Saúdská Arábie dokonce největším odběratelem českých zbraní.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    Darth Phantom avatar 6.4.2022 21:13 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Ty netáhlovský pičuse, co se zaobíraj sexismem v reklamě bych stimuloval bičíkem jako v Arábii. V Iránu se taky bičíkuje? Asi jo. Když si to rozdělíš to slovo, dobereš se k podstatě věci. Nese hnutí, čili hnutí nese. Ale v tomhle maj pravdu, soudruhu. Děláš si zálusk na místo politického komisaře v nese hnutí? To už bude obsazený, soudruhu :-)
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    1.4.2022 17:11 j
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    "Jakože Rusové budou těžit surovinu na které závisí celá jejich exportní ekonomika"

    Je videt, ze ses opravdu nehoraznej blb ...

    Cina se aktualne bez ruskyho plynu obejde. Ale hodil by se ji. Rusko prozmenu svuj plyn rado proda. Vis jak se ty negramotnej trotle urcuje cena? Jo aha ... mam nejaky NAKLADY, a pod ty ti nic neprodam, protoze to nedava smysl. Ale cokoli nad tuhle cenu, je veci poptavky a nabidky.

    Takze Cina proste nebude platit tolik, co ted plati EU, ale platit bude, a rusko jim za tu cenu rado proda a cina rada koupi. Jedinej kdo ostrouha bude evropa, rusko se bez ni s klidem obejde, ale evropa bude bez ruska v pici.

    Ty ses zjevne stejnej expert jako ten, co o klik vedle tvrdi, ze se plyn zavrit neda ... lol.

    ---

    Dete s tim gugulem dopice!
    1.4.2022 18:29 LarryL | skóre: 27
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Cina se aktualne bez ruskyho plynu obejde. Ale hodil by se ji. Rusko prozmenu svuj plyn rado proda.
    Nejsme ve sporu. Číně by se hodil jakýkoliv zdroj energie od spolehlivého dodavatele, ale jde o cenu, včetně ceny za transport.
    mam nejaky NAKLADY, a pod ty ti nic neprodam, protoze to nedava smysl.
    Dumping
    Takze Cina proste nebude platit tolik, co ted plati EU, ale platit bude, a rusko jim za tu cenu rado proda a cina rada koupi.
    Odpověz mi na moje otázky ohledně výše ceny, přepravy plynu do Číny, přepravovaného množství atd. Proto jsem ty otázky taky napsal, abych se dozvěděl něco nového a zjistil jak to bude v reálu fungovat.
    Jedinej kdo ostrouha bude evropa, rusko se bez ni s klidem obejde, ale evropa bude bez ruska v pici.
    A máš nějaký odkaz na článek kde se píše o soběstačnosti Ruska? Vždy jsem se dočetl pravý opak a přiznám se, že jsem nikdy v životě neviděl výrobek na kterém by bylo napsáno "Made in Russia". :-)

    Je videt, ze ses opravdu nehoraznej blb ... ty negramotnej trotle
    Tvoje urážky jsou skvělým místním folklórem. Nepřestávej v nich. Baví mě čím dál víc ;-)
    2.4.2022 00:18 hefo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    přiznám se, že jsem nikdy v životě neviděl výrobek na kterém by bylo napsáno "Made in Russia"
    Ja pár áno, ale doma mám asi len jediný, a to hrubostenný pohár (CZ: sklenice) z IKEA...
    2.4.2022 09:22 LarryL | skóre: 27
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Když jsem tu větu psal, tak jsem taky měl dojem, že na nějaké historické skleničce jsem to viděl, ale myslím, že to byla ještě sovětská sklenice - Made in USSR.
    2.4.2022 18:05 plostenka | blog: plstnk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    A máš nějaký odkaz na článek kde se píše o soběstačnosti Ruska? Vždy jsem se dočetl pravý opak a přiznám se, že jsem nikdy v životě neviděl výrobek na kterém by bylo napsáno "Made in Russia". :-)
    Ja si treba nedokazu vzpomenout, jestli vubec mam doma nejaky vyrobek z Rakouska a to je nas soused. To same se da rict o Norsku, Slovinsku, Lotyssku... Znamena to, ze ty zeme nejsou sobestacne? Ne - znamena to, ze se napotkava moje poptavka s jejich nabidkou.
    Jendа avatar 3.4.2022 03:36 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    FYI v Lotyšsku je Mikrotik.

    A Made in Russia se objeví kdykoli zmáčkneš nějaký čudlík - plyn, ropa, část elektřiny (palivo do našich JE).
    3.4.2022 19:39 plostenka | blog: plstnk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    FYI v Lotyšsku je Mikrotik.
    Zajimave pozorovani, dekuji.
    A Made in Russia ... část elektřiny (palivo do našich JE).
    Pokud chces posuzovat puvod rekurzivne, tak doma nemam vyrobek mozna jen z KLDR.
    vlk avatar 4.4.2022 19:29 vlk | skóre: 23 | blog: u_vlka
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    nginx
    You don't exist, Go away !
    3.4.2022 17:02 LarryL | skóre: 27
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Ja si treba nedokazu vzpomenout, jestli vubec mam doma nejaky vyrobek z Rakouska a to je nas soused. To same se da rict o Norsku, Slovinsku, Lotyssku...
    Neměli bychom o nich (kromě Norska) mluvit jako o EU? O Rusku taky nemluvíme jako o jednotlivých republikách (Tatarstán, Čečensko, Baškortostán ...). Produktů z EU budeš mít IMHO doma dost.
    Znamena to, ze ty zeme nejsou sobestacne?
    Asi žádná země není 100% soběstačná ve všem. Takže jde o to jak je daná země otevřená a jak moc se dokáže účastnit globálního trhu. Rusko je nyní izolované, takže jeho pomyslná procenta soběstačnosti výrazně poklesly. Zahlédl jsem odhady, že HDP Ruska bude klesat o 10% ročně.
    3.4.2022 19:35 plostenka | blog: plstnk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Neměli bychom o nich (kromě Norska) mluvit jako o EU? O Rusku taky nemluvíme jako o jednotlivých republikách (Tatarstán, Čečensko, Baškortostán ...). Produktů z EU budeš mít IMHO doma dost.
    Takze EU uz je nedelitelna federace, jako RF? Neni, stale jeste jsou to papirove nezavisle republiky... Ale uznavam, ze ESSR SSSR brzo dozene a predezene.
    Rusko je nyní izolované, takže jeho pomyslná procenta soběstačnosti výrazně poklesly. Zahlédl jsem odhady, že HDP Ruska bude klesat o 10% ročně.
    IMHO je izolovane jen smerem do Evropy, s Tureckem, Cinou, Kazachstanem a dalsimi zememi obchoduje bez potizi. Ale mozna se pletu a bojkot agresora je opravdu celosvetovy.
    4.4.2022 12:44 LarryL | skóre: 27
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Takze EU uz je nedelitelna federace, jako RF? Neni, stale jeste jsou to papirove nezavisle republiky
    Pokud se bavíme o obchodních vztazích, tak je důležitý společný trh než nějaké "papírové" uspořádání. Celá EU je bezcelní a obchoduje se v ní stejně jednoduše jako napříč RF.
    IMHO je izolovane jen smerem do Evropy, s Tureckem, Cinou, Kazachstanem a dalsimi zememi obchoduje bez potizi.
    Ne, není izolované jen směrem do Evropy. Obecně se dá říci, že je izolované směrem k technologicky nejvyspělejším státům světa Velký přehled sankcí: Podívejte se, kdo pomáhá škrtit rubl, a kdo Rusku zůstal.
    29.3.2022 21:46 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Země s brzkým profitem jsou USA a jeho mopslíci Katar a Saúdská Arábie (s ropou). Což jsou vrcholné demokratické země, nebo ne? Není to prima být závislý na radikálních islamistech?
    V čem je to horší než být závislý na novodobém Hitlerovi, kterýmu rupe v kouli dvakrát do týdne a který je s radikálními islamisty větší kámoš než s vlasními lidmi a klidně do Evropy tyhle hordy pošle bojovat za svoje zájmy?

    Apropos, odkud chceš brát ropu, aby to nebyl nějaký podobně závadný režim? Norsko? Málo. Kanada? Dost z ruky a nejspíš taky málo. Tzn. ono to celkově nemá moc řešení... Respektive má, ale to se ti nebude líbit ani trochu: Výrazně snížit závislost ekonomiky na ropě a ostatních fosilních palivech :-D
    Na Čínu si Západ netroufne, neb by sankcemi zadusil sám sebe. Čína bude notně nadopovaná levnou energií, což se ale nedá říci o Evropě. Jako jo, stalo to za to, když diplomatický sbor USA rozdával cukrklátka a pytlíky bonbónů na Majdanu. Ty cukrlátka si nejvíce vyžere Evropa, stejně jako si vyžrala uprchlíky z Iráku, Afriky a Blízkého východu. USA ale bude soucítit a vyšle jasný signál, takže je to v pohodě.
    Berme to s humorem. Jak jsi na tom s čínštinou? Já se přiznám bez mučení, že jsem se ještě nedostal ani přes HSK1...
    Darth Phantom avatar 4.4.2022 13:38 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    klidně do Evropy tyhle hordy pošle bojovat za svoje zájmy?

    To myslíš Čečence? Nemělo by se zapomínat, že Čečenci bojujou i na ukrajinský straně. Podívej, Čečenců je všehovšudy něco přes milion. To ukočíruje i Rusko. Horší je, že naši noví energetičtí přátelé nadopovaní penězi z Evropy rozšíří svoji působnost ve středoasijských republikách atp., kde byli s islámem doposud celkem vlažní.To bude problém pro Rusko, ale pak i pro Evropu, kde si ošéfujou Balkán. Čečenci dělaj klobásy z novorozenců (zaslechl jsem z ukr.strany).

    Berme to s humorem.
    Humorný to moc nebude, protože končí období prosperity a relativního blahobytu v Evropě (hlavní motor toho byly relativně levné energie). I když si vrah z WS myslí, že na to vyzrál a odsunul evropskou konkurenci, sám souboj s Čínou neustojí. Nu což, čínsky se učit už nebudu, to by mi stejně nelezlo do hlavy :)
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    29.3.2022 00:27 j
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Nevim co nechapes na tom, ze kazda valka se bojuje v neci prospech, kdo ma prostech z tyhle, nad tim ses ani na vterinu nezamyslel a rustove to rozhodne nejsou.

    Kolikrat za poslednich rekneme 80 let poradaly nekam invazi USA a kolikrat rusko? Aha ono je to tak 10:1 ze?

    Rusko je tak neschopny, ze bez nej by do vesmiru uz 40 let nikdo nelital ze?

    ---

    Dete s tim guuglem dopice!
    Darth Phantom avatar 29.3.2022 08:59 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?

    V těchto pro USA nesmírně těžkých dobách, kdy bojuje těžce o odpalovací rampu do posledního Ukrajince, a kdy masově odvážejí ukrajinské uprchlíky na lodích, letadlových lodích, ponorkách a letadlech (stejně jako odvážely uprchlíky z Iráku, Afghánistánu, Libye a Sýrie), tak i v těchto přetěžkých dobách myslí na své středověké musulmanské přátele.

    Není to od nich milé? Nejenže na ně myslí s plynem, ale myslí na ně i se zbraněmi. Tak jsou to dobří přátelé. Bylo by nezdvořilé odmítnout nezištnou pomoc amerického lidu a neméně velkorysý dar lidu saúdskoarabského a katarského.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    29.3.2022 22:09 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Nevim co nechapes na tom, ze kazda valka se bojuje v neci prospech, kdo ma prostech z tyhle, nad tim ses ani na vterinu nezamyslel a rustove to rozhodne nejsou.
    Tak znova: Takhle se to jeví teď po tom, co se Rusům se jejich plán fantasticky nepodařil.

    A jinak je to prostě klasický cui bono argument.
    Kolikrat za poslednich rekneme 80 let poradaly nekam invazi USA a kolikrat rusko? Aha ono je to tak 10:1 ze?
    No to není, ono Rusko s těmi invazemi taky zrovna dvakrát nešetřilo. A další věc - kolik z těch invazí USA ohrozilo Evropu? A kolikrát od WW2 hrozily USA jaderným útokem obecně a Evropě specificky?
    1.4.2022 17:17 j
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Jasne, takze ty vis, jaky maj rusove plany ... lol ...

    Rusko by z toho nic nemelo ani kdyby ukrajinu obsadili behem 24 hodin. Coz by klidne udelat mohli a porad muzou, jenze zcela evidentne nechtej. Protoze by to pak museli zakonite udelat stejne jako to delaj vsude posvete prave ti amici ze? Proste srovnat mesta se zemi.

    Yugoslavie neni v evrope? Jo aha, tam sme je prece jen humanitarne bombadrovali(za mohutneho potlesku soudruha havla) ... to nebyla valka. To prece byla mirova operace ...

    ---

    Dete s tim guuglem dopice!
    Dalibor Smolík avatar 1.4.2022 17:49 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    To jsou mi argumenty .. Jak, že by z toho Rusko nic nemělo? Vždyť právě proto tu invazi dělá, aby mělo svoji sféru vlivu! A Ukrajina má úrodnou zemi. Že nechtěj? Jistě, spočítali by si, že by museli strčit hodně peněz do obnovy takto získaného území. Ale budeme vidět, když se jim anexe Ukrajiny nepodaří. Už teď vidíme Mauriopol srovnaný se zemí. A Jugoslávie? Jistě, bombardování zrovna fajn nebylo. Ale aspoň se mířilo čistě na infrastrukturní cíle. Jistě, bylo při tak rozsáhlé operaci asi 500 mrtvých civilistů, což je samozřejmě tragédie. Ale nikdo neostřeloval úmyslně obytné domy, nemocnice, školky !! A kolik mrtvých je teď od 24.2.? Jo, v Afganistánu srovnali se zemí města právě Rusáci. Kamarád tam v té době sloužil, viděl to na vlastní oči ..
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    Darth Phantom avatar 4.4.2022 13:55 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Jistě, bylo při tak rozsáhlé operaci asi 500 mrtvých civilistů, což je samozřejmě tragédie.
    Válečné zločiny by se neměly opomíjet na žádné straně. Vzpomínám si na prvopočáfky vpádu na Ukrajinu. Rusko používá kazetovou munici. Šok! V Jugoslávii to byla běžně užívaná munice při humanitárních bombardovačkách. Nicméně mnohem závažnější byl ten samotný precendens. Ukázalo se, že je možné humanitárně vybombardovat cizí stát, odtrhnout jeho část (Kosovo) a postavit si tam druhou největší základnu v Evropě (ta základna stála už před odtžením Kosova) a udělat si z mezinárodního práva hajzlpapír. Putin už je jen ućeň, který se přiučil.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    2.4.2022 23:43 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Rusko by z toho nic nemelo ani kdyby ukrajinu obsadili behem 24 hodin.
    To by teda sakra mělo. Kromě strategické pozice viz také komentář Atom321.
    Coz by klidne udelat mohli a porad muzou, jenze zcela evidentne nechtej.
    Rofl.
    Yugoslavie neni v evrope?
    Jo, to je ten jeden příklad, kterej mě taky napadl...
    Jo aha, tam sme je prece jen humanitarne bombadrovali(za mohutneho potlesku soudruha havla)
    Havel nikdy termín "humanitární bombardování" ani žádnou jeho permutaci neřekl, to je produkt bulvárních médií.

    To jenom technická poznámka, nechci tím nijak podpořit jeho postoj k té situaci.
    3.4.2022 18:34 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    La Republica je možná pro někoho bulvární médium, jenže text zní jasně:
    „Domnívám se, že během zásahu NATO v Kosovu existuje jeden činitel, o kterém nikdo nemůže pochybovat: nálety, bomby nejsou vyvolány hmotným zájmem. Jejich povaha je výlučně humanitární: to, co je zde ve hře, jsou principy, lidská práva, jimž je dána taková priorita, která překračuje i státní suverenitu. A to poskytuje útoku na Jugoslávskou federaci legitimitu i bez mandátu Spojených národů. Ale na základě své osobní zkušenosti jsem stejně silně přesvědčen, že jen čas dovolí objektivně zhodnotit to, co se děje v těchto dnech v Jugoslávii a dopad na NATO.“
    Jak hodně to zkreslili mediální presstituti je věc jiná, ale Havlovi toho humanitárního bombarďáka už nikdo neodpáře, stejně jako Hitlerovi holocaust.
    3.4.2022 20:33 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    La Republica je možná pro někoho bulvární médium, jenže text zní jasně
    Text možná zní jasně, jenže Havel s La Republicou žádnej rozhovor neudělal, ten článek prý "vychází" z rozvorou pro Reuters, ve kterém se nic o bombardování nenašlo. Takže otázka zní, odkud a proč se to v La Repubblice vzalo...
    ale Havlovi toho humanitárního bombarďáka už nikdo neodpáře
    Ano, díky bolševikům a nacbolům jako ty už je to bohužel hodně zažité.
    15.4.2022 14:51 CZK
    Rozbalit Rozbalit vše Zastydlá válka
    Rusko Západ nenávidí
    Zase začínáš od prostředka. V první řadě Západ resp. část jeho představitelů nenávidí Rusko a snaží se ho zničit, neustále rozšiřovat svoji sféru vlivu, drancovat další území, dosazovat loutkové vlády a zkorumpované politiky. Antipatie a nedůvěra ze strany Ruska (nebo třeba arabských zemí, nebo jižní Ameriky nebo některých asijských států...), to už je jen důsledek, obranná reakce.

    Je to poměrně malá, ale mocná, skupina šmejdů sídlících ve Washingtonu, Bruselu atd. která dělá ostudu Západu a rozesírá svět. Západní média tomu poslušně přisluhují a dlouhá léta vedou štvavou kampaň proti Rusku.
    JiK avatar 15.4.2022 16:01 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zastydlá válka

    ...V první řadě Západ resp. část jeho představitelů nenávidí Rusko a snaží se ho zničit, neustále rozšiřovat svoji sféru vlivu, regulovat buzerovat a omezovat vlastni obyvatele...Západní média tomu poslušně přisluhují a dlouhá léta vedou štvavou kampaň proti Rusku.
    Hovadiny, Západ resp. část jeho představitelů nenávidí predevsim Zapad, svobodu slova a volnotrzni kapitalismus, a snaží se ho zničit, neustále rozšiřovat svoji sféru vlivu, a jak spravne rikas, nektera Západní média jim k tomu poslušně přisluhují...

    Podivej se na BLM, na nemecke Zelene, kteri evropu zaprodali putinovi, na politiky, kteri podfinancovali obranyschopnost Evropy, na eurobolseviky z Bruselu...Na vsechny ty pokrokare, kteri podsiraji NATO a sypou prachy tu palestincum, tu Iranu...tohle jsou nepratele zapadu...primitivni rusaci nikoho nezajimaji...zeme, ktera v lednu jeste mela aspon ekonomicky vykon Italie(!) a sama sebe presvedcila o tom, jak je vojenska supervelmoc? K smichu. Jsou to vrazi a zfanatizovane hordy zlodeju a nasilniku. S tim, jak se jim ted dari v jejich 3-denni specialni operaci kupit jeden uspech za druhym, tak brzo Cine odprodaji Sibir, za patrony a zradlo pro vojaky, tak jak driv prodali Aljasku...

    27.3.2022 23:13 Atom321 | skóre: 20
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Trump si tam stěžuje na to, že USA "chrání" Německo a další země a přitom Evropa posílá miliardy do Ruska za ropu/plyn, případně "nedává dost" peněz na obranu.

    Čtu to tak, že Amerika "pomáhá" ve světě (taky nebo možná hlavně) proto, aby z toho sama něco měla. V tomto případě je to "něco" obchod s nerostným bohatstvím případně vojenské** zakázky.
    To je vtipné, jak se dá jedna věta vyložit různými způsoby. Já to pochopil naprosto přímočaře - Trump si stěžuje na to, že Amerika dotuje obranu spojenců, kteří sami na svou obranu kašlou. A a naopak, navíc ještě finančně přilepšují de-facto nepříteli, před kterým je ta Amerika chrání.

    Stěžoval si Trump na to, že EU kupuje plyn z Norska, z Alžíru? Ne. Vadilo mu, že platíme Rusákům a jsme na nich závislí. (Což se mi teď ve světle posledních událostí zdá, že měl pravdu. On jí tedy nemá ve všem, ale tentokrát se strefil.)

    Říkal Trump někdy, že máme kupovat zbraně z USA a nikde jinde? Ne. Třeba my (jako ČR) máme stíhačky od Švédů, dopravní éra od Španělů. Tanky a spoustu dalších věcí máme historicky ruské. Což je zvláštní, že plyn od Rusů Trumpovi vadil, ale údržba vojenské techniky ruskými firmami ne. Kanóny máme staré vlastní a nové francouzské, pozemní vozidla prakticky ze všech koutů Evropy. Z USA teď kupujeme ty nové vrtulníky, jinak o ničem nevím. Jako jo, je to dost velká zakázka, ale v celkové bilanci AČR mi to jako zas takové terno nepřijde.
    27.3.2022 23:28 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Stěžoval si Trump na to, že EU kupuje plyn z Norska, z Alžíru? Ne. Vadilo mu, že platíme Rusákům a jsme na nich závislí.

    Problém je v tom, že při současné spotřebě AFAIK není jiná možnost než z Ruska. Ostatní toho nenatěží tolik. Jediná alternativa je americký zkapalněný plyn - pochopitelně dražší.
    Quando omni flunkus moritati
    28.3.2022 00:38 Olaf
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Možností je víc, byť ne tak levné. Ale vypadá to, že Izrael využije svých bohatých podmořských nalezišť -- uvažuje se o výstavbě plynovodu do Evropy (hotovo snad do roku 2030).
    28.3.2022 01:40 Atom321 | skóre: 20
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Jedna alespoň částečná možnost tu je. Zavést na Ruský plyn (a ropu) vysoké clo a zbytek nechat na neviditelné ruce trhu. Těžařům se pak vyplatí otevírat dražší zdroje, které doteď nemohly ruským cenám konkurovat. Z druhé strany bude vyšší koncová cena motivovat odběratele k úsporám nebo přechodu na jiné zdroje, čímž se sníží spotřeba. Blbý budou ty další důsledky - zdražování všeho a krachy těch, co to zdražení neustojí. Ale tomu se stejně nakonec nevyhneme.
    28.3.2022 09:21 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Proto jsem psal při současné spotřebě.
    Blbý budou ty další důsledky - zdražování všeho a krachy těch, co to zdražení neustojí. Ale tomu se stejně nakonec nevyhneme.
    Tak jak se to vezme. Pokud bychom zastávali přístup "ať si Ukrajinci a Rusáci dělají, co chtějí, my se do toho míchat nebudeme, plyn bereme dál", tak vyhneme. Samozřejmě s otazníkem ohledně politických dopadů takového jednání, ale to by záviselo spíš na tom, kdo a s jakými cíli bude Rusku velet po Putinovi.

    A jinak se ty důsledky dají zmírnit postupným přechodem od plynu a ne stylem od reality odtržené úřednické hurá-akce bez ohledu na dopady (příkladem takové akce je vypnutí jaderných elektráren v Německu.)

    Quando omni flunkus moritati
    29.3.2022 08:35 Atom321 | skóre: 20
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Tak jak se to vezme. Pokud bychom zastávali přístup "ať si Ukrajinci a Rusáci dělají, co chtějí, my se do toho míchat nebudeme, plyn bereme dál", tak vyhneme.
    Putin otevřeně požaduje návrat NATO do hranic před r. 1997. Tvrdí, že rozpad SSSR byla největší chyba a je třeba ji napravit. Taky hovořil nějaké blbosti, že chce NATO rozmístit na Ukrajině rakety namířené na Moskvu, proti čemuž je rusko Rusko nuceno učinit "opatření vojensko-technického charakteru". Ještě v půlce února jsem si myslel, že to jsou rétorická cvičení pro vnitřní propagandu a příprava vyjednávací pozice se západem. No, už si to nemyslím. Rusáci (i když zatím ne Putin osobně) teď vyhrožují denacifikací Polsku. ČR je na seznamu nepřátelských států. Obávám se, že "nemíchat se do toho" by pouze znamenalo oddálení problému z Ukrajiny o dva-tři roky na pobaltské státy nebo Polsko s výhledem, že jsme další v pořadí.

    Samozřejmě s otazníkem ohledně politických dopadů takového jednání, ale to by záviselo spíš na tom, kdo a s jakými cíli bude Rusku velet po Putinovi.
    V tomhle nejsem tak optimistický. Nezdá se mi, že by se Putin chystal předat vládu nějakému nástupci a už vůbec ne někomu, kdo by chtěl nějak zásadně změnit kurz.
    29.3.2022 12:08 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Putin otevřeně požaduje návrat NATO do hranic...
    Požadovat může, vynutit nemůže.
    Taky hovořil nějaké blbosti...
    Opravdu byste měl takhle vynášet informace z jednání NATO/Pentagonu? Nebo jste jenom přesvědčen, co NATO chce a nechce, a informace v rozporu s tím přesvědčením je "blbost"?
    ČR je na seznamu nepřátelských států.
    To je překvapení, nepřátelský stát je na seznamu nepřátelských států... Protože překvapen nejsem, tak se zeptám akorát: no a co?
    Nezdá se mi, že by se Putin chystal předat vládu nějakému nástupci...
    Tyjo, to by se všichni, kdo stojí o nesmrtelnost, měli zkoušet se sedmdesátiletým Putinem zkamarádit...
    Quando omni flunkus moritati
    28.3.2022 15:50 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    a nebo snizit spotrebu - ja bych klidne asi usetril 80% energie, kdybych proste nehorazne neplytval
    31.3.2022 10:56 Mayhem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Jak usetris 80%? To by mne opravdu zajimalo. Kolik je 80% u tebe?
    31.3.2022 12:23 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Nepočítal jsem to exaktně, ale například na vytápění bych mohl asi ušetřit víc než 80%.

    Topím na 26° - prostě to mám rád. Ale kdybych chtěl šetřit, asi by mi stačilo 20° aniž by to bylo nějak zvlášť nepohodlné. navíc těch 26° mám doma celý den, i když jsme půl dne pryč, a v celém baráku, i když některé místnosti příliš nevyužíváme. Kdybych připustil i jisté nepohodlí, je přeci válka, určitě by stačilo topit na 16-18°.

    Teplá voda. Rád se naložím do horké vany, nebo si dám dlouhou sprchu. Ráno i večer. Zbytný luxus.

    Světlo. Nemám rád zimní tmy, svítím hodně a i tam kde to není potřeba. Taky by se dalo hodně zredukovat, ale svícení asi není celkově významná položka.

    Benzín - určitě více než polovina kilometrů ujetých autem je pro zábavu, výlety apod. Kdyby to bylo na mně, raději bych jezdil na výlety vlakem a pěšky, nebo na kole, což mě vždycky bavilo, ale manželka je dost pohodlná. Trošku pohybu navíc by jí prospělo.

    31.3.2022 12:50 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    určitě by stačilo topit na 16-18°

    čím?

    Rád se naložím do horké vany

    skus ocet

    svítím hodně

    pořiď si slepeckou hůlku... pes něco sežere

    výlety vlakem

    s parní lokomotivou...nebo si půjčíš drezinu

    31.3.2022 15:49 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Jak čím? Bavíme se o šetření.

    Jinak topím elektřinou, takže odpověď zní vodou a uranem.
    1.4.2022 17:21 j
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    To by me zajimalo, japa pres ten atlantik natahnes ty trubky ... protoze dovoz po mori to nemuze myslet vazne nikdo, kdo zvladne 1+1.

    Takze zadna alternativa (krome nulovy = zadnej plyn) neni, neexistuje.

    ---

    Dete s tim guuglem dopice!
    1.4.2022 18:32 LarryL | skóre: 27
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Takze zadna alternativa (krome nulovy = zadnej plyn) neni, neexistuje.
    Na konci roku se odstřihneme od ruského plynu, říká polský ministr pro energetiku
    Darth Phantom avatar 6.4.2022 12:55 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?

    Tak u Polska bych tomu celkem věřil, mají už terminál na ten zkapalněnej. Soudruzi, vzpomínáte si na palcové titulky na všech kanálech, jak se Litva jako první odstřihuje od ruského plynu? tohle sice spíchli na apríla, ale jako apríl to nevypadá. Nebo jo, soudruhu? Smlouva do roku 2030 a měna ruský rubl.

    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    6.4.2022 13:34 LarryL | skóre: 27
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Soudruzi, vzpomínáte si na palcové titulky na všech kanálech, jak se Litva jako první odstřihuje od ruského plynu?
    Nevpomínám, hoď odkaz.
    tohle sice spíchli na apríla, ale jako apríl to nevypadá. Nebo jo, soudruhu? Smlouva do roku 2030 a měna ruský rubl.
    Je tam uvedeno:
    "JSC “Latvijas Gāze” has entered into a valid long-term agreement on the supply of natural gas until 2030 with PJSC “Gazprom”, which provides for settlements for natural gas in euros.

    ...

    At present, Latvijas Gāze continues to analyze in depth the change in the proposed settlement method both from the legal point of view and from the point of view of the Group's business interests."
    Co ti tam soudruhu připadá tak hrozně objevného? Soukromá společnost JSC podepsala smlouvu na dodávku plynu z Ruska za EURa a nyní jen analyzuje zda by neodporovaly protiruským sankcím platby v rublech. Pokud by Litevská vláda (nebo celá EU) vydala embargo na dovoz ruského plynu, tak by si do té smlouvy mohli zabalit třeba salám. ;-)
    6.4.2022 14:29 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Nevpomínám, hoď odkaz.
    Haaaaziiim...
    Darth Phantom avatar 6.4.2022 15:09 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Tvl, těch odkazů jsou snad desítky..
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    6.4.2022 15:53 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Ja mu je vsechny vybirat nebudu, stejne jsou na jedno kopyto :-)

    Navic... co s nekym, kdo vi hovno, ale ma pevny nazor, ze...
    6.4.2022 18:05 LarryL | skóre: 27
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Ten kdo ví hovno je zřejmě Darth Phantom, protože sice psal o Litvě, ale ten odkaz co poslal se týkal Lotyšska. Takže Darth by si měl zopakovat angličtinu, aby zjistil, že Latvia neznamená Litva. Litva je anglicky Lithuania. Nechlastejte tolik :-)
    Darth Phantom avatar 6.4.2022 21:04 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Vážený soudruhu, v těchto pobaltských státech se dost často pletu, a myslim si, že nejsem sám, vždycky to prohodim. Nicméně na podstatě věci to nemění zhola nic. Ale pokud ti to udělá radost, jaks mi vytřel zrak, tak si to užij tedy :-)
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    6.4.2022 21:42 LarryL | skóre: 27
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Nicméně na podstatě věci to nemění zhola nic.
    Myslím, že podstata věci se změnila zásadně :-). Ptal ses jestli si vzpomínáme na palcové titulky, že se Litva jako první odstřihne od ruského plynu a jako důkaz, že se jim to nepovedlo jsi přiložil článek, který se netýkal Litvy, ale Lotyšska :-)

    Jako bonus jsi uvedl, že ta smlouva (Lotyšské soukromé firmy) byla uzavřená v Rublech, což také nebyla pravda, byla uzavřená v EURech.

    Ale budu ti teda věřit, že to nebyla cílená fabulace, ale jen omyl a příliš rychlé a nepozorné čtení odkazovaného článku. OK, stát se může.
    28.3.2022 01:35 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Od dětství mám tendenci moc nevěřit autoritám, raději věci rozebírám, zkoumám zevnitř, zjišťuji další informace. Někdy pak vypadám, že jsem pomalejší, že mi všechno trvá déle, ale výsledku se nakonec doberu a můžu si za ním stát.
    Jenom škoda, že přesně tohle říkaj hlavně dementi, kteří nechápou, že ověřené informace a bláboly na internetu nemají stejnou váhu. Celý tenhle blog úplně odporuje úplně základním poznatkům jak vyhodnocovat informace, třeba jako Occamova břitva (ze 13. století, možná ještě starší). Hlavně, že se cítíš jako intelektuál a ten co umí číst mezi řádky.
    30.3.2022 05:50 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    a jak si ty bláboly ověřuješ ty?

    domácí úkol: Zelenskij je hrdina.
    28.3.2022 09:47 John_Pitralon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Samá voda. Západ může za všechno. Jen je třeba jít zpátky nejmíň do roku 1969 a do Vietnamu a Laosu. Nebo dál a dál do minulosti do éry kolonizace, ale to je pak ještě na dlouho. Jefferson Airplane - White Rabbit, Live from Woodstock 1969

    28.3.2022 17:17 P.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    K+
    28.3.2022 11:21 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    10 % Západ, 90 % Východ

    Situace se vyhrotila kvůli ukrajinským velkým očím. Ale východ, to nejsou jen rusáci, ale také číňani. Ti jediní z ní totiž profitujou.
    1.4.2022 03:40 Glee
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Aha, tebe jsem taky minul.

    ale také číňani. Ti jediní z ní totiž profitujou.

    Ale hovno. Profitujou z toho primarne USA, protoze stihnou napumpovat kasu, nez se svet odporouci pryc od fosilnich paliv (jeee, to zdrzeni o dekadu/dve bude skrze jejich krodyli slzy tak strasne uveritelne, ze). A zaroven si izolaci Ruska vyklidi cestu nejen na Evropskej (nejen EU!) energotrh, ale bude jim stacit se soustredit na jejich jiz dlouhodobe (aspon dekadu, ne-li dele) primarni problem - Cinu (nyni se zlatym retezem ----RUSSIA---- zavesenym kolem krku). Ale vzdy je to rather fight one then two.

    Btw. predstava, ze zrovna Rusko (doted spolehlivej dodavatel vsech energo surovin) potrebuje nestabilni Evropu, sveho hlavniho a spolehliveho chlebodarce je uvaha opravdu na urovni Petislepence. Ale nejsem si jistej, jestli geoenergetiku vnimas takto i ty.

    Po asi ctvrty sem pripnu vyvoj, co se stalo s Ruskem diky korektnim obchodnim vztahum s EU + dalsima v oblasti energetiky (jasne, ne uplne vsema). To taky pro ty, co videli Petra Krogmana (podnikatel na UA), co tam evidentne zil ve svy bubline plny luxusnich kurev a slusne placenych zamestnancu.
    1.4.2022 03:47 Glee
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    zlatym retezem ----RUSSIA----

    Takto to melo bejt. Wait for it!
    28.3.2022 12:51 majales | skóre: 29 | blog: Majales
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Dovolím si tady ukázat jednu jednoduchou logickou konstrukci. Doufám, že mě za to neukamenujete. SSSR prohrál studenou válku, což je fakt. V důsledku toho, se jak země východní a jihovýchodní Evropy tak nástupnické státy osvobodili od SSSR/RF a mají možnost volby jakýchkoliv politických a vojenských paktů, bez omezení. A nebo SSSR studenou válku neprohrálo a v devadesátých letech byla Rusku přiznána sféra vlivu a tím pádem jak nástupnické státy SSSR tak země východní a jihovýchodní Evropy (bývalé satelity SSSR) nemají svobodu volby ve výběru politických a vojenských aliancí. Oboje být pravda nemůže. Mě z toho plyne pouze ta první možnost. Z toho důvodu, jakékoliv výmluvy a výhrady Ruska na jakékoliv dohody o nerozšiřování NATO jsou mimo jakoukoliv realitu.
    28.3.2022 14:05 deda.jabko | skóre: 23 | blog: blog co se jmenuje "každý den jinak" | za new york city dvakrát doleva a pak už se doptáte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Oboje být pravda nemůže.

    Zalezi na uhlu pohledu.
    SSSR prohrál studenou válku, což je fakt.

    To vypada jako pravda z pohledu zapadu.
    A nebo SSSR studenou válku neprohrálo a v devadesátých letech byla Rusku přiznána sféra vlivu a tím pádem jak nástupnické státy SSSR tak země východní a jihovýchodní Evropy (bývalé satelity SSSR) nemají svobodu volby ve výběru politických a vojenských aliancí.
    To vypada jako pravda ale z pohledu Ruska. Jak tady pred mesicem psal Radovan, zastupce ruskych trollu, cituji:
    Ono totiž o ta devadesátá jde, co Rusko nedávno chtělo? Vrátit NATO do hranic před rokem 1997.
    Asi před rokem se dostali hackeři na servry Debianu a ukradli jim zdrojové kódy.
    28.3.2022 12:57 johnyK | skóre: 2 | blog: uxblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    ten duvod je jednoduse existence 'vojensko-prumysloveho-komplexu' snad ve vsech zemich zemekoule s vyjimkou nekolika ostrovu v Tichomori.

    Nebo jinak - existence elit, ktere nemaji jiny plan, nez prezivat v ramci toho vojensko-prumysloveho-komplexu. Ale jak by mohly tyhle elity mit plan - staci se podivat, kdo jsou ti lide:

    kgb-dustojnik, majitel masokombinatu, synacek tatinka ktery zbohatl stavbou nemovitosti, agitatorka svazu mladeze, vedecti pracovnici prognostickych ustavu, absolventi ruznych privatnich skol - zde pozor - zasadne netechnickych oboru, politologove, pravnici (jak se rika 'byl pravnik a i jinak rozumu mdleho' :-) )

    My mame na teto zemekouli proste problem s neschopnejma elitama. Reseni pro to ale bohuzel take nemam.
    28.3.2022 16:19 Děs démona
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    A mě by zrovna jedno aspoň trochu dobré řešení napadlo: volby, které vedou k pravidelné výměně těch nahoře. Nemusí je vyměnit za někoho dokonalého. Stačí je občas vyměnit.

    SSSR si na ně moc nepotrpěl, ale politbyro tehdy praktikovalo aspoň jakous takous rotaci kádrů.
    28.3.2022 16:31 majales | skóre: 29 | blog: Majales
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    V tomto ohledu je na tom dnes Rusko o míle pozadu za Sovětským svazem. Za SSSR by o válce rozhodovalo politbyro, muselo by se to obhajovat, ovšem v naší době o válce na Ukrajině rozhodl úzký kroužek okolo Putina včetně něj. Vzhledem k tomu, že se ze svého rozhodnutí nemusí nikomu zodpovídat ani obhajovat ho, a případné problémy z toho plynoucí, je to ztracený případ. Teď akorát hledají na koho by hodili pomalý postup armády RF na Ukrajině. Prostě autokracie, modelový příklad,
    29.3.2022 14:20 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    v ČR je tlupokracie
    29.3.2022 20:36 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    byl pravnik a i jinak rozumu mdleho

    naša Zuza...pardon, Yuya
    JiK avatar 29.3.2022 21:41 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    respekt, musim rict, ze se Vam podarilo neco, co bych nikdy necekal.

    Slovenskou prezidentku jsem povazoval za beznadejnou slunickarku a bruselskou vlezdoprdelku.

    Vase nenavist k ni mne zacina presvedcovat, ze asi nebude tak hrozna. Kdyz vytaci do bela ruzne rusaky a rusofily, tak by mohla byt ne-az-tak-beznadejna. Kdyby byla takova srajda jako nemci, kteri posilaji rezavy toxicky odpad z casu NDR misto skutecne vojenske pomoci a jsou putinuv nejsilnejsi spojenec v NATO i EU, bylo by to tragicke.
    30.3.2022 11:57 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    beznadejnou slunickarku a bruselskou vlezdoprdelku je blbá ako putštok... bez nenávisti
    31.3.2022 17:17 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    je chytrá, hezká a závidíme vám ji
    31.3.2022 20:13 podciarknik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    tak si ju berte
    31.3.2022 20:28 ::: | skóre: 14 | blog: e_lama
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    hned bychom ji brali misto toho naseho saska
    31.3.2022 21:48 podciarknik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    vaseho saska ste si zvolili, tusim ako najmensie zlo? .. no my zase sme si zvolili (asi v naivnosti) tuto americku suknu
    31.3.2022 22:37 ::: | skóre: 14 | blog: e_lama
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    bohuzel zvolili :-(

    viz priloha
    1.4.2022 17:32 j
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Ten tam je proto, ze tady jsou volici chytri a maji tendenci vyvazit ... takze tam priste bude opet nekdo, kdo bude vladu neskutecne srat ;D. Zatim to vypada tak, ze to bude bures, a sam sobe udeli milost.

    Ostatne kdyz se podivas na tu suitu co tam kandidovala minule, pripadne nekteri z tech dementu hodlaji kandidovat znova, tak se nemuzes vubec divit.

    Proc myslis, ze tu nikdy nebude zakon o referendu, je to jednoduchy, ty picoviny co ta banda kretenu schvaluje by jim dycinky ovcani obratem zrusili. Nedej boze, ze by nekoho napadlo referendovat o vystoupeni z EU, tady by to nebylo jako v GB o 0,5% ... tady by pro bylo 80%.

    ---

    Dete s tim guuglem dopice!
    JiK avatar 31.3.2022 20:37 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    to se jeste uvidi, jak se zachova. Zatim o nic nejde a tahne s proudem. Az ji zradni nemci nebo bruselsti eurobolsevici durazne poprosi, aby podrazila ukrajinu, ze chteji dal kupovat rusky plyn, pak se ukaze...
    Darth Phantom avatar 6.4.2022 13:01 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Az ji zradni nemci
    Jsou to ztroskotanci a zaprodanci! Celkem zajímavá je i informace, za kolik dostáváme demokratický plyn z Německa. Dokud ruský plyn neproteče Německem je fuj, ale jakmile jím proteče, tak je huj a už to jsou demokratické molekuly. Cena se zdemokratizuje tím průtokem ze 7 Kč na 25Kč za jednotku, a to se vyplatí, jenom cca čtyřnásobná demokratická přirážka.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    28.3.2022 14:09 jancici
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    táto otázka nemá veľký význam a veľmi ľahko sa môžeš zamotať v rôznych scenároch

    čo vieme povedať na betón je že, rusko to začalo. čo ho k tomu viedlo nevieme, vie to hŕstka ľudí, ktorí k tomu dospeli v čase.
    28.3.2022 15:47 Petr
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Jak může bejt někdo takhle blbej....
    28.3.2022 16:11 Děs démona
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Celá ta anketa rozdělující zavinění X% Západ, (100-X)% Východ je naprosto mimo. Wrong on so many levels.
     ... "raději věci rozebírám, zkoumám zevnitř, zjišťuji další informace" ...
     ... "výsledku se nakonec doberu a můžu si za ním stát" ...
     ... "kritické myšlení" ...
    
    Pokud ji nevymyslel pětiletý kluk a zlomyslně ji nezkopíroval pod blog bez vědomí autora, tak je tento blog naprosto ukázkovou demonstrací Dunning-Krugera.

    Klidně se za to do mne pusťte, ale tento nepříjemný komentář je to nejlepší, co autora blogu můžu udělat.
    28.3.2022 20:08 lhostejno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    To je úplně jedno proč. Je potřeba vypráskat ruský ploštice z Ukrajiny.
    28.3.2022 20:29 Trojité Káčko
    Rozbalit Rozbalit vše Občanská válka
    Proč je na Ukrajině válka? Příčiny je potřeba hledat v tzv. Americké občanské válce. Tehdy se chopil moci podlý a zkažený Sever a od toho se odvíjí vše ostatní včetně Vietnamu, 11. září, Afghánistánu atd. Moc mě mrzí, kolik se tu ventiluje nenávisti vůči Americe, ale doufám, že to diskutující tak nemyslí. Amerika totiž není jen to, co je vidět zvenku - to je jen horda zlotřilých Seveřanů. Tuhle "Ameriku" my nesnášíme stejně jako vy. Ale v Americe žije spousta dobrých lidí. Jezdíme na koni, vaříme moonshine (jako vaše samohonka), střílíme do plechovek a vůbec jsme v pohodě.

    Tahle válka je zbytečná, umírají v ní nevinní lidé a plesniví mocipáni Severu si mnou ruce. Jenže co už bylo rozehráno, je potřeba dohrát. Na Ukrajině se nevede válka mezi Východem a Západem, ale mezi Severem a Jihem. Aspoň tak to vidím já.

    Věřím v konečné vítězství Jihu. Za Jih, za pobědu!
    28.3.2022 21:38 johnyK | skóre: 2 | blog: uxblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Občanská válka
    fakt dobry ... :-)

    Takhle nejak si predstavuji, ze mluvi ti Rednecks z Jihu ...
    29.3.2022 14:18 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Občanská válka
    trolling
    29.3.2022 08:16 John_Pitralon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Občanská válka
    jo Hlavně za tohle může ten darebák Nixon. Za něj se podělal zlatej dolar a Brettonwoods systém. Aby se mu to nepoložilo úplně, tak pokryl dolar arabskou ropou, ale to je zdroj nestability.
    29.3.2022 10:16 Apac
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Občanská válka
    A co s afroamericany az vyhraje Jih? Zreviduje se zruseni otroctvi a pujdou do gulagu cesat bavlnu?
    29.3.2022 11:29 podlesh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Občanská válka
    To je vyřešeno: ta válka přeci nebyla o otroctví, ale o právech států!

    Pravda, byla o právu států zavést otroctví a přinutit jiné státy otroctví uznat, ale to je jenom pro hnidopichy.
    11.4.2022 22:38 Trojité Káčko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Občanská válka
    Přílohy:
    Záleží, jestli by je někdo potřeboval, případně kam by chtěli oni. Buď by se vrátili ke své práci na plantážích a v domácnostech na Jihu nebo zpět do svých domovských zemí v Africe, odkud byli zakoupeni.

    Na černé platí přísnost. Pak dobře pracují a chovají se slušně. Když se jim ale moc povolí otěže, tak to dopadne tragicky. Stačí si přečíst zprávy. Ten experiment severu se zkouší už řadu desítek let - a jaké jsou výsledky? Černoši zapalují města, rabují, berou a prodávají drogy, znásilňují a vraždí... Zjevně ani oni sami nejsou s touto "severní variantou" spokojeni.

    Zlotřilý Sever pouze potřeboval laciné dělníky do svých smradlavých a nezdravých továren - proto napadl Jih a černochy vytrhl z jejich domáckého prostředí, kde spokojeně žili s místními. Sever jim nasliboval "svobodu", ale jsou dnes spokojení? Na to ať si odpoví každý sám, ale podle mého, spokojený člověk nechodí rabovat a vypalovat svoje město.
    12.4.2022 01:27 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Občanská válka
    Jako že bys je vrátil arabským obchodníkům s otroky?

    Ale flákl mu jí pěkně, neměl se srát do jeho staré ;-)
    29.3.2022 01:28 Glee
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    100 :-P
    29.3.2022 01:31 Glee
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Neee, ukrad mi to zalouznicky. :-)
    29.3.2022 13:16 Mayhem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Jisteze muzeme miti ruzna vysvetleni, ale myslim si, ze hlavni pricina je zcela zjevna a nevyvratitelna. ;-)

    Jinak musim rici, ze smekam pred kazdym, kdo ze sve vlastni svobodne vule pomaha bezencum z uk, ale zacina mne stvat, ze se do toho vseho montuje stat, ktery opet ukazuje, jak nic neni schopen resit efektivne. Pomoc by mela byti nechana na lidech a na dobrovolne solidarite. Byla by to nejlepsi alokace zdroju, stat by se nemusel zadluzit, nemusel by byt nouzovy stav, atd. Bohuzel vsak velka cast lidi v cechach, kteri dlouhodobe ziji v tomto socialistickem zrizeni, si jiz neumi predstavit, ze by neco slo i bez statniho zasahu. Slo, pratele. A lepe. :-)
    1.4.2022 00:28 Glee
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Ha, nejaks mi Odine utekl z lopaty. :-)

    Jisteze muzeme miti ruzna vysvetleni, ale myslim si, ze hlavni pricina je zcela zjevna a nevyvratitelna. ;-)

    Tak to kazdopadne. Tento druh libertarianske argumentace vzdy vsechno vysvetli. :-)
    Salamek avatar 29.3.2022 16:26 Salamek | skóre: 22 | blog: salamovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Ty budes taky dobrej kus vola ze?
    Skutečně nemám v plánu zničit Microsoft. Bude to jen zcela neúmyslný vedlejší efekt.
    29.3.2022 17:08 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    https://www.lifesitenews.com/blogs/jack-maxey-should-be-given-credit-for-exposing-hunter-bidens-emails/

    Hunter - to je meno ako pre nejaké bojové plemeno psa
    29.3.2022 20:16 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?

    ako legalizovat spinave prachy - navod

    https://www.konzervativnyweb.sk/c/22800954/komentar-syn-prezidenta-bidena-a-umenie-korupcie.html

    30.3.2022 12:31 ::: | skóre: 14 | blog: e_lama
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Za situaci na ukrajine muze 100% rusko, to oni zacali zabijet lidi

    Jinak za ten mesic valky se jejich armada dokonale zesmesnila. Ti sasci by chteli bojivat s NATO?
    30.3.2022 22:31 :::
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    nežer to
    31.3.2022 09:48 ::: | skóre: 14 | blog: e_lama
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    S dovolenim budu zrat co uznam za vhodne ;-)
    31.3.2022 12:44 :::
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    jestli ti nevadí že ti z toho vyleze kloaka žer
    31.3.2022 19:50 ::: | skóre: 14 | blog: e_lama
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    ok ;-)
    30.3.2022 23:44 Glee
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Do pice... snad tu nebude brzo blog Proc je v Gruzii valka?
    31.3.2022 08:11 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    naopak doufejme, ze ano

    dve fronty rusak neustoji
    31.3.2022 16:54 Igor Hnízdo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Aspoň jednu výhodu to má - ukrajinské děti si budou moci kde a s čím hrát. Viz film Obecná škola.
    31.3.2022 18:30 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?

    už niekoľko dní zbieram zdroje o neľudských zločinoch na Ukrajine...pred niekoľkými týždňami som pozerala na poľských kanáloch videozáznamy svedkov toho, čo sa dialo v Poľsku od r. 1939, to ešte nebola vojna na Ukrajine... videla som ich množstvo, veľa z nich o Volyni, o vyčínaní banderovcov...kto si pamätáme Majdan, správy z Donbasu o činoch Azova, Ajdaru, vidíme dosť podobností... ale toto https://t.me/ASupersharij/8945 ma už definitívne presvedčilo, že tieto zvery nepatria do Európy k druhu, ktorý sa nazýva človek

    31.3.2022 18:38 Děs démona
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    To je záslužné, přitom si ale prosím dávej velký pozor na ověřitelnost zdrojů. Myslím to bez ironie.

    Problém totiž není nedostatek argumentů, ale malá důvěryhodnost argumentů: hodně tvrzení jsou úplné lži nebo prázdné brnkání na emoce, v lepším případě bývá řečeno "A" a přitom zamlčeno podstatné "B".

    Takže je potřeba velká intelektuální poctivost. Jako tomu bylo ostatně vždy.
    31.3.2022 21:29 SKK_
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    konkrétne toto video je zjavne pravé, podobne ako aj to, kde ukrajinský Azov strieľa ruským zajatcom do nôh a nechá ich vykrvácať...o tom hovoril Medynskij po rokovaniach v Turecku... mňa udivuje, že už dávno ľudskoprávne organizácie nespustili krik... a že sa v u nás v mainstreame o tok mlčí

    toto je tiež zaujímavé:

    Spojené štáty americké uviedli, že pre väčšinu ukrajinských utečencov, ktorí by mohli vstúpiť do krajiny cez oceán, by bolo lepšie žiť bližšie k svojej domovine, teda v Európe. Uviedla to riaditeľka komunikácie Bieleho domu Kate Bedingfield, ktorej video z prejavu zverejnila facebooková stránka Bieleho domu.
    JiK avatar 31.3.2022 22:19 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    je zjevne prave? Nebo neni?

    hele, tady mas rusky rozkaz, ze to video maji rusaci natocit. Aby se ukazalo, jak jsou ukrajinci zli a rusaci se tolik nevzdavali.

    Krome toho ti pachatele nemaji nasivky zadne jednotky (coz ukrajinci nosi, a jsou na sve jednotky celkem hrdi) a modry popruh na ruce je asi tak 4x sirsi nez maji ukrajinci. odkaz

    Kdybych chtel zabit zajatce, tak je vezmu nekam za boudu, a tam je v klidu odprasknu, ne takhle, abych je pak musel do konce valky osetrovat, za ukrajinske zdroje, kterych neni dost na vlastni. A rozhodne to nebudu delat pred 5ti svedkama, a natacet si to na video. Pokud teda nejsem rus, a nemam k tomu extra rozkaz...ze?

    31.3.2022 22:48 Glee
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Spravne JiKu. Video #3 ti jiste udela radost.
    1.4.2022 09:54 LarryL | skóre: 27
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    kde ukrajinský Azov strieľa ruským zajatcom do nôh a nechá ich vykrvácať
    Že to byl Azov je jen tvoje fantazie. Jak bylo zmíněno není vůbec jisté, že to video je autentické. Každopádně je dobré vědět, že ukrajinská strana řekla, že pokud se to video ukáže jako pravdivé, tak viníky potrestá. Moc nevěřím, že ruská strana bude stejně ochotná vyšetřovat válečné zločiny ruských vojáků. Možná až po revoluci v Rusku.
    a že sa v u nás v mainstreame o tok mlčí
    Takové záběry jsou už na mainstream hodně brutální. Podobně jako tento příběh, který jsem v mainstreamu také nezaznamenal: Drž hubu, nebo tvému ​​dítěti ukážu, jak se mozek jeho matky rozprostřel po domě“: Ukrajinka hromadně znásilněná opilými ruskými vojáky, když její čtyřletý syn plakal, odhaluje děsivé detaily útoku
    1.4.2022 10:19 podciarknik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Možná až po revoluci v Rusku.
    dobry vtip na prveho aprila
    1.4.2022 10:29 LarryL | skóre: 27
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Když už jsme u toho, tak se můžeš podívat na trochu jiný pohled na scénář jak se Rusko rozpadne.
    1.4.2022 14:40 j
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Asi tak stejne jako ta nase vysetruje valecny zlociny tech nasich vrahu ze? Japa by se v mediich asi tak vyjimaly obrazky ubijeni zajatce k smrti ...

    Ve funkcni armade je za tohle popravci ceta, a velitel ma tu vysadu, ze se muze zastrelit sam.

    ---

    Dete s tim guugledm dopice
    1.4.2022 12:06 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    a že sa v u nás v mainstreame o tok mlčí

    Ježišmarja, vždyť o tom mejnstrým psal, video bylo taky. Poradce Zelenského k tomu řekl "Bereme je [ty případy] extrémně vážně. Vyšetříme to." Předpokládám, že mu to asi nebudeš věřit, ale už minimálně to, že tohle řekl, je někde úplně jinde, než chování Ruska, které vůbec ani nepřiznalo válku, oběti (Ukrajinské i svoje) atd.

    Tahle hra na falešnou vyváženost už je opravdu trapná. Alternativní média by měla svým ovečkám poskytnout nějakou aktualizovanou instruktážní příručku, tohle jsou metody z roku 2014, které už dnes nebudou fungovat. Ale chápu, že Kreml má moc práce s jinými záležitostmi.
    Dalibor Smolík avatar 1.4.2022 12:36 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    To, že úroveň demokracie není zdaleka taková, na jakou jsme dnes zvyklí, je naprosto jasné. Oligarchové, fašistické skupiny, nevím co ještě. Je to ještě hoooodně dlouhá cesta. Ale lidé demokracii chtějí. A to je podstatné. Teď příjde Putin a řekne: nic takového, budete tancovat, jak já pískám. Chápu, že se brání všemi prostředky. Na dokonalou korektnost se dá hledět až pak ..
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    31.3.2022 18:58 Xerces
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Za současnou situaci mohou Rusové, že zaútočili a Ukrajinci, že se brání.
    1.4.2022 00:04 Glee
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Za soucasnou invazi muze Rusko. Za soucasnou sirsi situaci mohou z poloviny nasi (nyni uz taky non-EU) "kamosi" od kterych nas deli more, ci ocean. Ano, myslim samozrejme Island.
    Darth Phantom avatar 4.4.2022 13:58 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Ano, myslim samozrejme Island.
    Nene, je to Grónsko!
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    31.3.2022 23:59 Glee
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Ale co, dam to i sem:

    Zejtra se dozvime, jestli zacne ta prava sranda pro EU, pokud bude Putin nadale trvat na platbach v rublech. Biden se ted musi modlit jak nikdy. A Xi asi taky.
    Člověk z Horní Dolní avatar 1.4.2022 18:08 Člověk z Horní Dolní | blog: blbeczhornidolni
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Biden se ted musi modlit jak nikdy
    Podle me se mylis. Biden nejede America First politiku, potencialni ekonomicke prinosy neni neco, na co by se primarne v tomto konfliktu zameroval.

    Je to jako rict, ze se nase vlada modli za co nejvetsi odliv mozku a kvalifikovane pracovni sily z Ukrajiny k nam. Ne, primarne nam jde o pomoc Ukrajine a containovani Ruska (nenapadl me vhodny vyraz v cestine).
    1.4.2022 20:33 Děs démona
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Myslím, že se to překládá jako "zadržování".

    A rozhodně zadržování Ruska je v amerických dlouhodobých zájmech. Nemyslím, že by to bylo špatně.
    Člověk z Horní Dolní avatar 1.4.2022 21:05 Člověk z Horní Dolní | blog: blbeczhornidolni
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Samozrejme, je to i v nasem zajmu.
    3.4.2022 01:01 Glee
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    America First byla jen hype nalepka toho co vseobecne dela USA ve svem dlouhodobem programu. Samo si to ta ci ona garnitura trochu docasne upravi.

    Je to jako rict, ze se nase vlada modli za co nejvetsi odliv mozku a kvalifikovane pracovni sily z Ukrajiny k nam. Ne, primarne nam jde o pomoc Ukrajine a containovani Ruska (nenapadl me vhodny vyraz v cestine).

    Chapu primer, ale zrovna ceska vlada (ono v podstate prozatim i evropska) je prilis mala na to aby jeji modlitby Buh vyslysel. :-D

    Hele, to uz se doslova vracime na uplny zacatek cele teto multi-diskuze, kde uz jsme pak, predpokladam, oba zjistili, ze se neshodneme.
    1.4.2022 10:28 John_Pitralon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Koukám jak ty psyops nadělají lidičkám dosti bordelu v makovicích. Ale jet na předních místech světových mééééédií několik měsíců má svojí hodnotu, byť je to střelba slepejma a bububu. Ze Zelenského už je mediální bůh a na druhé straně Mr. Putin taky dobře funguje jako symbol. Slušně nahání lidičkám hrůzu až slabší povahy brečej do polštářů. Řekl bych klasická hra hodnej a zlej policajt. Apríl...
    Agent avatar 1.4.2022 14:36 Agent | blog: Life_in_Pieces | HC city
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Jinak válka je proto, že jsme lidi.
    Nevěděl zpočátku, co si počít, jak žít, co dělat, ale brzy se vpravil do role samotáře.
    1.4.2022 15:16 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    ano, kdybychom byli sutry, tak nebudeme delat nic
    1.4.2022 16:54 John_Pitralon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Homo homini lupus. Kšeft je kšeft, nic osobního. A zelenoMozkáči iniciativně přikládaj pod kotel, vymejvaj mozkovny jak pekelníci Reaganova tajná válka
    Agent avatar 1.4.2022 17:57 Agent | blog: Life_in_Pieces | HC city
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Kšeft je kšeft

    Dokud to budem platit, třeba pomocí daní, bude se válčit.
    Nevěděl zpočátku, co si počít, jak žít, co dělat, ale brzy se vpravil do role samotáře.
    2.4.2022 19:32 Nahodny kolemjdouci
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Valka nikdy nema jen jednu pricinu, kdo to jeste nevidel, rozsirte si sve obzory. Dokument je z roku 2016.

    Donbass (English subtitles) - Documentary by French journalist Anne-Laure Bonnet
    2.4.2022 20:55 brr
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Noo, ale to je vodkaz na imperialistickej web, to nemas odkaz na nejakej putinem schvalenej web?
    3.4.2022 19:09 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Je to video omezené přihlášením, takže na schválení blokace komoušským prokurátorem Střížem jistě čeká :-D
    2.4.2022 22:44 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?

    https://t.me/selskyrozum/228

    ukrajinský fešák

    2.4.2022 23:32 brrm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    to ses ty ? moc ti to slusi SKK, ani sme nedoufali, ze ses takova fesanda :D
    3.4.2022 07:39 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    to je váš ukrajinský spolubojovník za demokraciu a jedynu Ukrainu...

    Člověk z Horní Dolní avatar 3.4.2022 00:09 Člověk z Horní Dolní | blog: blbeczhornidolni
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    3.4.2022 07:45 SKK_
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    hoaxy kyjevskej propagandy ma nezaujímajú... sú ich u nás plné sračkomety ... obete primitívnych nacikov priväzované o stromy a mlátené palicami a strieľané na ulici sú vydávané za "pozostatky ruskej okupácie"... je smutné, že slepo veríš každému klamstvu, čo ti zavesia na nos... je mi z teba zle!
    3.4.2022 08:48 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Uz mas tu fotku?
    3.4.2022 09:39 odkaz debilkovi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?

    https://youtu.be/lT6zrIEfrZs

     

    o slobode slova a demokracii... ale ty na to nemáš:-)

    3.4.2022 09:40 !
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    áno, mám fotky aj videá... archivujem;-)
    3.4.2022 09:43 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    tak šup, ukaž, to by Ti dalo do ruky dost silný argument
    4.4.2022 23:54 Děs démona
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Určitě si tedy zaarchivuj i tyto dva statečné bojovníky proti nacismu, nebo kdoví proti čemu tam teď bojují.
    Člověk z Horní Dolní avatar 3.4.2022 15:01 Člověk z Horní Dolní | blog: blbeczhornidolni
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Je mi z tebe špatně protože ty v hloubi duše víš, že tam rusáci páchají zvěrstva na civilistech.
    3.4.2022 15:22 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Nie, neverím tým Ukrajincom (rozumej: ich vládnej klike) ani nos medzi očami. Viem toho o tom historickom vývoji vzťahov v tej časti sveta, a aj o ich mentalite, viac ako Ty, a to, prosím, neber ako chválenkárstvo. jednoducho ma to počas života aj vzhľadom na tie "historické zvraty", ktorými sme aj my prechádzali, zaujímalo a ten záujem ma nútil sa nad tým všetkým zamýšľať. Okrem toho sme sa naučili rusky (či sme chceli, alebo nie a po 68. by som napr. ja v živote nešla študovať RJ, hoci by mi to bolo šlo aj by ma to zaujímalo, čím som si dosť obmedzila možnosti výberu štúdia na VŠ, lebo skoro všetko, čo ma zaujímalo, bolo v kombinácii s ruštinou;-)). Porozumenie jazyku je dôležité pre porozumenie toho, ako človek, ktorý ním hovorí, myslí, cíti. Je zaujímavé, ako sa zmenil môj vzťah k Rusku od 90. rokov... Ten čiernobiely pohľad z mojich pubertálnych čias sa stratil úplne, po ich odchode sa moje antipatie vytratili úplne. (Teraz ich, pravda, vystriedali americkí žoldnieri, ktorí si u nás idú zriadiť základne. A zapredanci z tejto vlády nám vnucujú lož, že nás tu budú brániť.)

    Ja beriem do úvahy ruský pohľad. Že na UA bola dlhodobo pripravovaná pôda na (prípadný) úder proti Rusku, to je zrejmé. Nikita Michalkov, na ktorého som odkázala, to pekne vysvetľuje. A nie, nemyslím si to pod jeho vplyvom... Tie jeho videá som našla až potom, keď som si sama - po tom 2014. roku - o tom utvorila takú mienku.

    A čím sa vioac dozvedám o tejto vojne a o jej priebehu, tým viac som s Nikitom Michalkovom zajedno!
    3.4.2022 15:55 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Tvůj problém není v tom, že jim nevěříš - Tvůj problém je v tom, že odmítáš jakékoli argumenty, které se Ti nehodí do Tvého světanázoru

    co třeba HRW? - taky podle Tebe kecaj?

    ps. ukážeš už tu fotku?
    3.4.2022 16:47 SKK_
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    https://youtu.be/rLZ2ZzoD-W0

    toto sú podľa teba herci? prečo títo ľudia hovoria, že ich strieľajú svoji - Ukrajinci?... prečo hovoria, že sú pre nich "založniki" - rukojemníci?
    3.4.2022 17:06 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Ptal jsem se první a jako učitelka by si mohla vědět, ze na otázku se neodpovídá otázkou

    Zkus jednou odpovědět na daný dotaz
    3.4.2022 17:44 LarryL | skóre: 27
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    3.4.2022 19:58 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    ja viem, kto to je, poznám ho od začiatku vojny na Donbase
    4.4.2022 13:49 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    po ich odchode sa moje antipatie vytratili úplne
    Tak jistě, co oči nevidí, to srdce nebolí...
    Že na UA bola dlhodobo pripravovaná pôda na (prípadný) úder proti Rusku, to je zrejmé. Nikita Michalkov, na ktorého som odkázala, to pekne vysvetľuje.
    Boha jeho. Jakkoliv to může být dobrý umělec (tenhle aspekt vůbec nekomentuju), tenhle člověk jde ruské vládě velmi na ruku a je to nadšený fanoušek ruského führera. Mj. podpořil tu kremelskou fantasmagorii o ukrajinských plánech použít proti Rusku biologické zbraně nošené pátky.

    Jestli tohle je tvůj zdroj pohledu na Ukrajinu, tak teda potěš koště na poště...
    3.4.2022 08:33 Nahodny kolemjdouci
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Clanek z Wall Street Journal, ktery popisuje dalsi stripky do mozaiky informaci o tom, proc je na ukrajine valka.

    Vladimir Putin’s 20-Year March to War in Ukraine—and How the West Mishandled It
    3.4.2022 19:05 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Vtípek pro dnešní den:

    Ulicemi Berlína projela kolona více než 5000 aut s vlajkami Ruska, SSSR, výsadkových sil a jinými.

    Vypadá to že Putin má větší podporu v Berlíně než v Moskvě :-D
    3.4.2022 22:47 deda.jabko | skóre: 23 | blog: blog co se jmenuje "každý den jinak" | za new york city dvakrát doleva a pak už se doptáte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Vypadá to že Putin má větší podporu v Berlíně než v Moskvě
    Nevim, co je smutnejsi, jestli to, ze (a) existuje 5 tisic lidi vyjadrujicich podporu zrudnemu rezimu, (b) ze v Rusku se nenajde ani tech 5 tisic lidi, kteri by otevrene podporovali svou vladu.

    Ale neni se cemu divit. Ad (a) zrmdi jako Radovan, nekriticky podporujici Rusko, jsou i na abclinuxu, proc nemohli byt i v Nemecku? Ad (b) tady je otazka, jestli si uz bezni rusove vsimli, v jakem stavu se jim vraci jejich synove z fronty, nebo zda zatim stoji skutecnost, ze kazdeho, kdo mel jakoukoliv odvahu projevit svuj nazor, radeji rovnou zavreli, byt by to byl prazdny transparent nebo snad podpora Putinovi.
    Asi před rokem se dostali hackeři na servry Debianu a ukradli jim zdrojové kódy.
    4.4.2022 00:56 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Co jsem tu už několikrát psal o přistěhovalcích? Sledují zprávy médií ze svých domovin a evropským kanálům nevěří (často právem). Mnoho z nich jim právě teď přestalo věřit definitivně. Rusů v tom berlínském konvoji možná byla většina, ale nebyli tam sami.

    Přemýšlej o tom místo vymýšlení nadávek. Protože bude hůř. A bav se jako já, nic jiného už nám stejně nezbývá.
    4.4.2022 01:35 deda.jabko | skóre: 23 | blog: blog co se jmenuje "každý den jinak" | za new york city dvakrát doleva a pak už se doptáte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Rusů v tom berlínském konvoji možná byla většina
    Tak co delaji v Berlinskem konvoji? Proc si nejdou stoupnout do konvoje pred Kyjev?
    ale nebyli tam sami.
    Vsak to pisu, zmrdi jako ty jsou i na abicku, proc by nemohli byt v Berline?
    o tom místo vymýšlení nadávek
    Jak vymysleni nadavek? Vsak uz jsem ti to psal 10.3..
    Asi před rokem se dostali hackeři na servry Debianu a ukradli jim zdrojové kódy.
    4.4.2022 08:05 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    4.4.2022 09:03 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Ty taky věříš každé kravině a nepřijde ti to divný…
    4.4.2022 10:34 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Ty věříš všemu co píšeš? Politováníhodné...

    https://en.wikipedia.org/wiki/Black_Sun_(symbol)

    https://en.wikipedia.org/wiki/File:Schwarze_Sonne_Obergruppenf%C3%BChrersaal_(SS_Generals%27_Hall).jpg

    https://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Flag_of_the_Azov_Battalion.svg

    Ještě nedávno v rajchu zakázaný symbol, a dneska tu vlajku koupíš v Kauflandu za 15 éček. Tak mě napadá, není tohle správná chvíle na rehabilitaci svastiky? Těm hvězdám na modrém hadru pořád něco chybí :-D
    4.4.2022 10:41 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Jsem většinou ochotný přiznat možnost jiné varianty - což se u Vás říct nedá
    4.4.2022 20:43 deda.jabko | skóre: 23 | blog: blog co se jmenuje "každý den jinak" | za new york city dvakrát doleva a pak už se doptáte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Asi před rokem se dostali hackeři na servry Debianu a ukradli jim zdrojové kódy.
    4.4.2022 11:39 deda.jabko | skóre: 23 | blog: blog co se jmenuje "každý den jinak" | za new york city dvakrát doleva a pak už se doptáte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    A co se tim jako snazis rict? To uz jste vazne tak zoufali, ze nemate nic lepsiho nez je nejaka neprilis rozlisitelna nasivka? To ma jako ospravedlnit ty desititisice mrtvych a miliony lidi vyhnanych ze svych domovu?

    Lidi, co maji nacisticke symboly, se nasli (a nejspis i daji najit) i v nasi armade. Co to znamena? Ze by nas od nich mela osvobodit ruska armada? Nota bene armada zeme, kde i v 21. stoleti povazuji J.V.Stalina, jednoho z nejvetsich masovych vrahu v dejinach, za jednoho z nejvyznamnejsich rusu.
    Asi před rokem se dostali hackeři na servry Debianu a ukradli jim zdrojové kódy.
    4.4.2022 11:43 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Přemýšlej o tom, proč nevěří BBC a věří tomuhle
    Odpověď je bohužel celkem jednoduchá: Nedokážou se vyrovnat s realitou, že Rusko je zlo, stejně jako to nedokážeš ty a SKK.

    Co přesně nevěří BBC? BBC napsali článek už v roce 2014, kde naprosto jasně označuje Azov batalion jako extrémní pravici a nácky. Na wikipedii to samé - zcela jasně to tam je napsáno. I ten Guardian je takto popsal a vyjádřil názor, že jsou hrozbou pro stabilitu. Toto má být jakože ta západní cenzura?

    Napřijde ti poněkud absurdní, že honíš po internetech nějakou mázlou fotku vojáka, kterej možná má možná nemá na oblečení černý slunce, abys tím dokázal co vlastně? To, co západní média zcela normálně napsala a každý to okamžitě vidí, když si hodí Azov do wikipedie? A to celé zatímco Putinův režim už má svou obdobu Hakenkreuzu, kterou si ruští sportovci hrdě dávají na dres při předávání cen, atd.? Proto ti asi deda.jabko nadává, ono je někdy dost těžké uvěřit někomu takovejhle stupeň ignorance...
    4.4.2022 13:20 deda.jabko | skóre: 23 | blog: blog co se jmenuje "každý den jinak" | za new york city dvakrát doleva a pak už se doptáte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Co přesně nevěří BBC? BBC napsali článek už v roce 2014, kde naprosto jasně označuje Azov batalion jako extrémní pravici a nácky. Na wikipedii to samé - zcela jasně to tam je napsáno. I ten Guardian je takto popsal a vyjádřil názor, že jsou hrozbou pro stabilitu. Toto má být jakože ta západní cenzura?
    Je paradoxni, ze se prokremelsti trollove navazi do zapadnich medii za jejich zaujatost a dovolavaji se ruskych medii, pricemz v rusku vladne cenzura toho nejhrubsiho zrna a novinari, pokud nebudou psat v souladu s oficialni linii, si pujdou na 15 let sednout do chladku. V lepsim pripade... Anna Politkovska dopadla mnohem hur.
    Proto ti asi deda.jabko nadává, ono je někdy dost těžké uvěřit někomu takovejhle stupeň ignorance..
    Treba slovenske ucitelce to verim, ta je autenticky uplne mimo.

    Asi před rokem se dostali hackeři na servry Debianu a ukradli jim zdrojové kódy.
    4.4.2022 15:33 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?

    Rusko je zlo

    kralyk, toto pokladáš za realitu?

    mne už niekedy pripomínate našu vládnu sektu-) https://youtu.be/vo7P6I33aVA

    4.4.2022 15:40 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Rusko je zlo

    kralyk, toto pokladáš za realitu?
    Ano, Rusko je zločinný stát, jak směrem k ostatním státům, tak k vlastním lidem, tak i k lidem jiných národů, které jsou součástí RF.
    5.4.2022 14:52 SKK_
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    povedz, je to povznášajúce, kráčať uprostred davu a skandovať jednohlasne tieto heslá?

    väčšina Rusov, dokonca aj tých, ktorí sú inak nespokojní s vnútornými pomermi a vôbec nie sú fanatickými ruskými nacionalistami, obdivovateľmi ruského cárskeho imperializmu, stalinského režimu alebo nekritickými uctievačmi Putina, dnes za Ruskom a aj za tým Putinom stojí... možno aj prestáva obdivovať "západnú demokraciu"... a začína si vážiť, čo má oproti tomu Západu cennejšie (ty určite nič také nenachádzaš)
    5.4.2022 17:37 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    povedz, je to povznášajúce, kráčať uprostred davu a skandovať jednohlasne tieto heslá?
    Šibe ti? Povznášející to není ani blbou náhodou, je to a) smutné a b) dost nebezpečné.
    možno aj prestáva obdivovať "západnú demokraciu"... a začína si vážiť, čo má oproti tomu Západu cennejšie (ty určite nič také nenachádzaš)
    Já spíš nerozumim v první řadě té motivaci takovou otázku vůbec řešit, nepřijde mi smysluplná... Z toho koukaj ty typické ruské kyselé hrozny a ta rétorika o "dekadentním západu", kterou jede Rusko nejpozději od 19. století... A stejně pak zjistíš, že děti poloviny jejich společenské smetánky na tom strašlivě špatném "prohnilém západě" studují na prestižních školách nebo rovnou dlouhodobě žijí... To je to skutečné (tj. hmatatelné - nepouze nějaké řeči) hodnocení, které Rusko západu vystavilo.
    4.4.2022 17:21 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    4.4.2022 17:27 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Lepší odkázat přímo zdroj - ruské státní médium Ria Novosti, aby se SKK nemohla vymlouvat na západní média.

    "Výživná" citace:
    Операция по денацификации Украины, начавшаяся с военной фазы, будет следовать в мирное время той же логике этапов, что и военная операция. На каждом из них нужно будет добиваться необратимых изменений, которые и станут результатами соответствующего этапа. При этом необходимые начальные шаги денацификации можно определить следующим образом:

    • ликвидация вооруженных нацистских формирований (под которыми понимаются любые вооруженные формирования Украины, включая ВСУ), а также обеспечивающей их активность военной, информационной, образовательной инфраструктуры;
    • формирование органов народного самоуправления и милиции (обороны и правопорядка) освобожденных территорий, защищающих население от террора подпольных нацистских групп;
    • инсталляция российского информационного пространства;
    • изъятие учебных материалов и запрет образовательных программ всех уровней, содержащих нацистские идеологические установки;
    • массовые следственные действия по установлению персональной ответственности за военные преступления, преступления против человечности, распространение нацистской идеологии и поддержку нацистского режима;
    • люстрация, обнародование имен пособников нацистского режима, привлечение их к принудительному труду по восстановлению разрушенной инфраструктуры в порядке наказания за нацистскую деятельность (из числа тех, к кому не будет применена смертная казнь или лишение свободы);
    • принятие на местном уровне при кураторстве России первичных нормативных актов денацификации "снизу", запрет всех видов и форм возрождения нацистской идеологии;
    • установление мемориалов, памятных знаков, памятников жертвам украинского нацизма, увековечение памяти героев борьбы с ним;
    • включение комплекса антифашистских и денацификационных норм в конституции новых народных республик;
    • создание постоянно действующих органов денацификации на период 25 лет.
    Na komentář od SKK jsem zvědav.
    4.4.2022 20:26 xxx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    A co takovej Glee. Ten tomu rika "naraznikovej stat"...
    4.4.2022 23:09 Glee
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Glee se k tomu vyjadril vedle.
    5.4.2022 15:46 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    prepáč, všimla som si to iba teraz, prídem sem na pár minút, požartujem s podtržítkami a potom idem inde... na nete je toho veľa, najmä, keď sa naučíš (m) obchádzať blokovanie stránok;-)

    toto je strašne dlhý text, ale nie je v ňom nič, čo by som prv nečítala, nepočula... pozerám aj ruské TV, správy, debaty a tam sa o tej denacifikácii dosť diskutuje... nie, nemyslím si, že im to bude fungovať tak, ako si predstavujú, no v tom, že tá výchova na UA za posledných 10 a viac rokov bola úplne uletená, niet pochýb... možno by si súhlasil, keby si videl ich školské učebnice, také sme my ani za Slovenského štátu nemali:)

    áno, Rusi vychádzajú z toho, že Ukrajinci sú spolu s Bielorusmi odnož Rusov (asi ako u nás Východniari a Záhoráci:-)) a že urobili chybu, ak od vzniku USSR u nich podporovali ich "národnú kultúru a identitu"... ale aj to je pravda, že ten východ dnešnej UA bol odlišný, bol ruský (v jednom videu sa tým zaoberá Nikita Michalkov, myslím, že v tom nateraz poslednom alebo predposlednom)... a podkapratskí Rusíni, ktorí s nami ýili v R.U, to je zas niečo iné

    z toho vznikajú tie úvahy, že ten východ by mal byť nejak federalizovaný a pričlenený k Rusku, Ukrajina s Kyjevom neutrálne územie s vládou "spriaznenou" s Ruskom (čiže majú takú predstavu, že by sa tam vrátila proruská opozícia, ktorá medzičasom do Ruska emigrovala alebo aj tí, čo neodišli, ale boli (by) voči Rusku lojálni)

    na Západ vraj úplne kašlú... pretože tam je pôvod tej "nacifikácie" (Ľvov, sovietska časť Haliče)... sú domnienky, že by kľudne dovolili, aby sa pripojil k Poľsku... no a tá bývalá časť ČSR, Rumunska a Maďarska (za vojny) už prv predkladala maďarskej vláde petíciu, ktorou sa s sťažovali na potláčanie národnostných práv na UA (na to sa sťažovali Maďari aj Rusíni ktorí sa za Ukrajincov nechcú považovať... o tých sa hovorí, že by mohli ísť do Maďarska príp. aj Rumunska...

    v každom prípade, je podnetné si vypočuť priamo na ruských kanáloch tie debaty... myslím, že nikto nemá presnú predstavu, čo bude a ako to bude fungovať po vojne (pár úvah na tú tému má aj Anatolij Šarij, s ním sa asi zhodnem najviac)... a ešte sú zaujímavé aj názory JAKUBA KEDMIHO, čo by Rusko malo robiť, aby vyhralo aj na tom politickom poli... nájdeš ich v relácii Vladimíra Solovjova (ale ten je presne ten typ, ktorý pre teba bude dôkazom veľkoruskej rozpínavosti;-))

    ja nijaké ideologické stanovisko nezaujmem... to je medzi UA a Ruskom... na SK chcem spáť 90. roky bez podobných ako boli mečiarovci... lebo inak tu bola (aj napriek ekonomickému a sociálnemu prúseru) slobodná atmosféra... nechcem NATO a chcem EU, ktorá bude ekonomicky kooperpvať, ale nebude obmedzovať vnútornú siverenitu štátov a diktovať im z Bruselu svoje nezmysly (a zredukovať ten jej byrokraticý aparát na minimum) :-)
    5.4.2022 16:10 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    prostě Smrt Rusku.

    psům psí smrt

    Rusům hmyzí smrt
    5.4.2022 16:41 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    salo ukraine
    5.4.2022 17:38 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Hezká ne-odpověď, celý ten komentář. Myslel jsem, že jsem se zeptal dostatečně přímo, ale asi se musím zeptat příměji: Jak se díváš na to, že ruské státní noviny napsali, že na Ukrajině (resp. té části, kterou si Rusko nárokuje) by se mělo zřídit rozsáhlé popravování, věznění a pracovní lágry pro "nacisty" (což v překladu znamená kdokoli, kdo není pro ruský režim).
    nechcem NATO a chcem EU, ktorá bude ekonomicky kooperpvať, ale nebude obmedzovať vnútornú siverenitu štátov a diktovať im z Bruselu svoje nezmysly (a zredukovať ten jej byrokraticý aparát na minimum) :-)
    To pravděpodobně bohužel není reálně možné, resp. EU by v takovým případě byla jen teorie na cáru papíru a reálně by si to tu rozebrali USA, Rusko a dost možná Čína...
    5.4.2022 18:21 SKK_
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    dostal si priamu odpoveď... odporučila som ti Šarija, on to presne v poslednom videu ohodnotil... denacifikácia je skončená:)... myslí to samozrejme sarkasticky...

    Rusi mali trochu zjednodušenú predstavu o tom, ako uskutočniť onú "denacifikáciu"... od začiatku rozlišujú ukrajinskú armádu a prislušníkov tých nacistických zoskupení... okrenm toho majú nejaké zoznamy tých, ktorí sa po Majdane dopúšťali zločinov na Donbase ...patrilo k nim napr, zalievanie "otvorov" žien montážnou hmotou pred očami s Majdanom nesúhlasiaceho obyvateľstva a podobné sofistikované spôsoby mučenia) a aj na území ostatnej Ukrajiny (Odesa, Dom odborov, vraždy "proruských" politikjov a novinárov...)... problém je, že trest smrti bol zrušený... takže ak tých ľuudí chytia, odvezú ich do Ruska a budú ich súdiť... to je podľa mňa v poriadku... mali ich súdiť ukrajinské súdy, ale tí nepotrestali nikoho, kto sa dopustil zločinov na Rusoch, veľmi občas pripomínajúcich tie na Volyni...podobne sa denacifikácia mala týkať aj propagandistov, politikov, ktorí ideologicky tieto zločiny podnecovali (v blahej pamäti ten Butkevič, Vianočka, ktorá vyzývala dokonca k atómovej bombe zvrhnutej na Rusko alebo minule ten idiot v ukr. TV. ktorý vyzval k zabíjaiu ruských detí, či lekár, ktorý dal príkaz ku kastrovaniu zajatcov)... Rusi nemajú trest smrti, tak asi uvažujú o zmene zákona

    v teréne- v boji - nebudú zrejme nijako príslušníkov nacistických oddielov šetriť a rovnako prehlásili, že tak urobia s tzv. teraobranou - teda s tými "civilmi", ktorí vyfasovali zbrane - so zbraňou nebudú pokladaní za civilov

    a zároveň v rámci denacifikácie plánovali Rusi zrušiť tú šialenú rusonenávistnú výchovu ukrajinských detí... v tej ich TV (aj u Michalkova) sú rozbory toho, čo robili s deťmi...Hitlerjugend šuvix... predstavujú si, že výchovu a vzdelávanie zbavia toho rusonenávistného obsahu a historických mýtov o Ukrajine a Ukrajincoch... no to by trvalo aspoň dve generácie (východ nebude problém, tam to prejde, tam sa skôr ľudia len prispôsobili a radšej nedráždili hada bosou nohou)

    a s tou EU... myslím si, že sa svrkne... už teraz volajú v EU, aby Maďarov vyhodili a niektorí by šli von aj sami:), napr. Francúzi... je tam už príliš veľa problémov a kríza jednote nepomôže...Čína tak či tak skôr alebo neskôr ekonomicky ovládne svet... zase sa po nejakých tisícročiach presunie kultúrne centrum sveta... no a?:-)

    ale možno prídu Mimozemšťania a zavrú nás do ich ZOO
    5.4.2022 18:49 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    tebe take nebude nikdo setrit

    nejsi civil, ale normalni mercenary cyber combatant

    az se bude bojovat na slovensku, dostanes kulku mezi oci
    5.4.2022 19:42 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    ty sa Slovensku vyhýbaj oblúkom, lebo také podrazátka ako ty tu vešiame za rebro
    6.4.2022 22:10 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    dostal si priamu odpoveď...
    Ne, nedostal jsem odpověď, jestli je v pořádku, že ruská státní média chtějí popravy a lágry na Ukrajině. Šarij mě nezajímá, ptám se na názor tvůj, pokud teda nějaký máš.

    Ještě jinak: Opravdu věříš tomu, že smysl ruských čistek na Ukrajině je potrestat zločiny, nikoli nastolit velmi tvrdý režim a zbavit se odpůrců? Když se podíváme do historie ruské politiky, jaká ja asi tak na něco takového šance? Pokud Rusku tak strašně moc záleží na blahu donbaských Rusů, proč je násilím odvádějí na frontu? Nebo to je taky fejk? Kolik ještě těch "fejků" bude muset přibýt, abys ubránila "ruský pohled"...
    a zároveň v rámci denacifikácie plánovali Rusi zrušiť tú šialenú rusonenávistnú výchovu ukrajinských detí...
    Vzhledem k tomu, jak podobné taktiky v Rusku, akorát obrácené k západu, nejenže neodsoudíš, ale ráda odpapouškuješ jejich argumenty, mě tvoje stížnosti na tohle moc neberou, sorry.
    Čína tak či tak skôr alebo neskôr ekonomicky ovládne svet... zase sa po nejakých tisícročiach presunie kultúrne centrum sveta... no a?:-)
    Uvědomuješ si, že Rusko může být velmi dobře první na řadě v cestě čínské expanze? Aktuálně k tomu celkem spěje.

    Tohle je na tvém postoji fascinující a zcela absurdní - můžeš se úplně zfamfrnět, že si USA/NATO/Západ na území v Evropě staví vojenské základny, a tvrdíš, jak je to pro Rusko děsná hrozba, ale to, že Číňan už teď zatímco si píšem je nalezlý na Sibiři, krade tam suroviny ve velkém a občas u toho (z nedbalosti) podpálí barák nějaké ruské rodině, o tom ticho po pěšině, případně maximálně rozhodíš rukama a řekneš "no a". Umíš si vůbec představit tu vřavu, kdyby se Západ o něco takového jen pokusil? Ale když to dělá Čína... najednou hrobové ticho. Kde je to proklamované vlastenectví? Nevadí ti, že "silný státník" Putin pravděpodobně Číně Rusko prodá, soudě podle toho jeho miliskování s Ťinpchingem? Co se stalo s ruským pohledem, obranoou ruských zájmů, hodnot, tradic? Ztratili se jak pára nad hrncem, naopak, píšeš to s jakýmsi úsměškem, těšíš se, jak to ta Čína tomu západu nandá... co na tom, co se stane s ruským člověkem někde v řiti na Sibiři.

    No a na tom je vidět, o co ti reálně jde...
    6.4.2022 22:43 deda.jabko | skóre: 23 | blog: blog co se jmenuje "každý den jinak" | za new york city dvakrát doleva a pak už se doptáte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Ne, nedostal jsem odpověď, jestli je v pořádku, že ruská státní média chtějí popravy a lágry na Ukrajině.
    Nekolik dobrych postrehu, kterymi by se dalo vysvetlit (nikoliv vsak obhajit!), co tady mele slovenska ucitelka nebo rusky troll Radovan.
    Asi před rokem se dostali hackeři na servry Debianu a ukradli jim zdrojové kódy.
    5.4.2022 22:13 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    co chceš od někoho, kdo neumí ani tak přímou a jednoduchou věc jako je přiložit jednu jedinou fotku toho o čem skálopevně tvrdí, že existuje a že ji má/měla
    6.4.2022 10:08 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Příloha:
    akú fotku to furt driapeš, podrazátko?

    chceš fotku? máš ju mať!
    5.4.2022 19:56 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?

    https://youtu.be/lRtLFT2sbBg

    kralyk, jasná otázka - myslíš si, že to čo hovoria Marupoľci je klamstvo? (pozri si výpovede ľudí aj na predošlých videách)

    čo si myslíš, kto klame o tom, ktorá strana strieľa na civilné ciele?

    neveríš, že UA vyhovuje, aby bolo čo najviac mŕtvych civilov a že ich využíva ako živé štíty?

    6.4.2022 10:42 LarryL | skóre: 27
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Ale to je zase video od Patrick Lancaster, který je na straně separatistů. Nejedná se o nezávislého novináře!
    5.4.2022 14:29 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Novinky_cz

    propagandistický tlampač
    5.4.2022 23:34 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    CNN -> Reuters -> ČTK -> Novinky

    Ano, je to propagandistický tlampač.
    5.4.2022 07:43 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Příloha:
    Nejen v roce 2014, dělali to do loňska. A zároveň neustále slyšíš že na Ukrajině žádní náckové nejsou, i tady jsem četl tvrzení že Azov se "očistil" od svých nacistických začátků...

    Víš jak jsem tu psal že v humanitárních koridorech z Mariupolu Rusové svlékají chlapy a hledají tetování? Podívej se do přílohy ;-)
    5.4.2022 11:27 deda.jabko | skóre: 23 | blog: blog co se jmenuje "každý den jinak" | za new york city dvakrát doleva a pak už se doptáte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    A zároveň neustále slyšíš že na Ukrajině žádní náckové nejsou
    Ale jsou, to snad nikdo nepopira?

    A co se tim snazis rict?

    Lidi, co maji nacisticke symboly, se nasli (a nejspis i daji najit) i v nasi armade. Co to znamena? Ze by nas od nich mela osvobodit ruska armada? Nota bene armada zeme, kde i v 21. stoleti povazuji J.V.Stalina, jednoho z nejvetsich masovych vrahu v dejinach, za jednoho z nejvyznamnejsich rusu.
    Asi před rokem se dostali hackeři na servry Debianu a ukradli jim zdrojové kódy.
    8.4.2022 12:52 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Příloha:
    a co tenhle rusak?

    skutecnost je takova, ze mezi vojaky a ruznymi jinymi skupinami, ktere pritahuji psychopaty (tim nerikam, ze vsichni vojaci jsou psychopati), jsou nackove vsude na svete - nekteri z presvedceni, nekteri mozna jen protoze jim to pripada cool

    ovsem jen rusko ma v soucasnosti nacistickeho prezidenta a vede nacistickou vyhlazovaci valku
    9.4.2022 22:35 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    10.4.2022 09:55 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Hele a ty už máš vytetované Zetko, nebo až příští týden?
    10.4.2022 11:14 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    https://www.youtube.com/watch?v=HAtfHJTZxnI Třeba 25:45 :-D

    A pošli víc peněz na zbraně, ať můžou banderovci zabít víc civilistů!
    10.4.2022 14:02 LarryL | skóre: 27
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    A pošli víc peněz na zbraně, ať můžou banderovci zabít víc civilistů!
    Zbraně chystají hlavně ruští stalinogenocisti na výhodě Ukrajiny. Rusáci budou na východě provádět mnohem brutálnější masakry na ukrajinských civilistech než co bylo k vidění v Buči.
    12.4.2022 14:49 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    A pošli víc peněz na zbraně, ať můžou banderovci zabít víc civilistů!
    A ty si o tom ruském článku o budoucnosti Ukrajini #286 a té jejich vizi země s popravišti a lágry myslíš co?

    Seš si jistý, že jsi nevyplnil svoje zorné pole Banderovci a USA/NATO natolik, že už nevidíš nic jiného, např. zrod fašismu v Kremlu?
    12.4.2022 21:23 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Jsi si jistý že ty kopeš za správný klub?

    https://youtu.be/CA39v7cmBus?t=2625

    Hledej Thalerhof.
    13.4.2022 11:42 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Jsi si jistý že ty kopeš za správný klub?
    Jakým způsobem to chceš porovnat? To by mě opravdu zajímalo.

    Co se třeba pro začátek podívat, kdo vyhrožuje jadernými zbraněmi?
    13.4.2022 22:20 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Co se třeba pro začátek podívat, na co a koho tím reagovali? ;-)
    4.4.2022 17:27 deda.jabko | skóre: 23 | blog: blog co se jmenuje "každý den jinak" | za new york city dvakrát doleva a pak už se doptáte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Ulicemi Berlína projela kolona více než 5000 aut s vlajkami Ruska, SSSR, výsadkových sil a jinými.
    Jenom pro uplnost, aby bylo videt, jak si ruska propaganda pribarvuje cisla.

    Berliner Zeitung
    Etwa 900 Menschen haben daran teilgenommen.
    An dem Autokorso seien etwa 400 Fahrzeuge beteiligt gewesen
    Asi před rokem se dostali hackeři na servry Debianu a ukradli jim zdrojové kódy.
    JiK avatar 4.4.2022 17:55 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Máme svobodu slova, takže at si Rusové klidně jezdí Berlínem a oslavují masové hroby, které zařídili na Ukrajině.

    Nicméně doufám, ze Německa tajná služba si pečlivě zmonitorovala každou spztku, a nahrála každý ksicht ruských fašounů. Až bude někdo porušovat sankce, posílat zakázané zboží, platit různé ekologisty a jiné rozkladné elementy, nebo verbovat agenty či politiky, měla by tohle být první databáze, kterou prověřují.
    3.4.2022 19:40 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?

    https://youtu.be/CxMVcrvtqqs

    je to po anglicky a je tam slušne vysvetlený brainwashing, ktorý postihol tunajších konzumentov primitívnej protiruskej propagandy
    3.4.2022 20:31 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Cim to je, ze vetsina z Vás - klidnych, mirumilovnych filozofu s hlubokou dusi a nekonecnou trpelivosti s nami nizkymi jedinci ma nejvetsi problem a chytá hned nerva s za a) vecma ktere oni sami rekli akorat se jim uz nehodi a za b) s jednodouchou odpovedi na jednoduchou otazku - kdyz se jim ta odpoved zase nehodi?

    6.4.2022 15:20 Děs démona
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Těm, kdo nevěří "primitivní protiruské propagandě" ze Západu, lze jen doporučit nedávné zhodnocení situace od zasloužilého ruského odborníka na sestřel nepřátelských letadel.
    5.4.2022 10:41 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Bílé pásky na rukávu, ruce svázané za zády, co mi to jen připomíná?

    https://t.me/SolovievLive/98785
    5.4.2022 22:27 .
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Je to nechutný. Je úplně jedno, kdo ty zvěrstva páchá. Samozřejmě to odsuzuješ, ať je to ten nebo ten.
    5.4.2022 23:29 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Psal jsem tu, že jsem proti téhle válce už osm let. Za pár dní bude výročí.
    6.4.2022 11:24 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Problém je v tom, že jste jen proti jedné straně zla - až tohle pochopíte, bude se líp žít všem okolo a hlavně vám
    6.4.2022 11:41 ZV
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    omyl, tu nie sú 2 strany... tu sú 3 strany... je tu USA (a ich vazali) a Rusko (a tí, ak nie jeho priatelia, sympatizanti, dávajúci mu prednosť pred USA a Západom)... a Ukrajina, na území ktorej vedú USA vojnu proti Rusku... a že si tým pripravovali pôdu na to niekoľko desaťročí!... americkí "analytici" si nevytipovali UA náhodne, využili pozitívne skúsenosti s Ukrajincami z obdobia II. svetovej vojny a použili hitlerovskú stratégiu na ich poštvanie proti Rusom... a teraz trpí civilné obyvateľstvo, ktoré sa za posledné roky nechalo zmagoriť extrémnym nacionalizmom alebo jednoducho zastrašiť, umlčať (chcem mať pokoj a tak sa budem tváriť lojálne...)

    všetci, ktorí sa tvárite, že ste si nevšimli na UA nacistov, oligarchokraciu a skorumpovaný nedemokratický režim, klamete... klamete účelovo, pretože ste buď sami v skutočnosti fašisti, alebo preto, lebo by a vám rozpadol váš obraz sveta...

    nazdar!
    6.4.2022 11:57 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Děkuju za potvrzení toho co jsem psal - v tvém výčtu není třeba vůbec zmíněný útlak UA ze strany Stalina - proč ne?

    Proč jsi zatím ani nepřipustila možnost, že to letadlo nad UA sestřelila (i omylem) ru, nebo separatisti?

    A dáš už teda fotku o které se od toho sestřelu bavíme?

    To je ta jednostrannost o které mluvím…

    6.4.2022 13:35 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Příloha:
    dám, tvůj idol ještě jednou
    6.4.2022 14:03 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Neboj, nečekal jsem tu odpověď se kterou máš furt problém - nezklamala jsi
    8.4.2022 03:40 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?

    Odpoveď na čo? Mám sa tu s tebou škriepiť o tom, že ten hladomor na UA nebol "genocídou Ukrajincov" ako to interpretujú dejepisné mýty, ktorých cieľom je podnecovať rusofóbiu? Nenávisť voči Rusku - pretože Rusko, to je Stalin a stalinizmus a Rusi boli tí, ktorí boli vlastne ešte horší, ako nacisti, keďže tam za stalinizmu umrelo viac ľudí na represie - a hladomor. Hej, a ešte aj uzavrelo dohodu s Hitlerom a začalo druhú svetovú vojnu, A nebyť Atlantickej charty a nezištnej materiálnej a vojenslej pomoci USA a VB, Rusi by boli v kýbli. A nebyť toho, že Rusom v októbri pomohol mráz, Hitler by bol dobyl Moskvu už v 41. ... A to by vlastne bolo bývalo aj lepšie, pretože Rusi, ktorí velebia Stalina a stále inklinujú k tomu stalinskému (fašistickému) režimu by už neboli... Nemám chuť s niekým s týmito dogmami zabetónovanými v mozgu viesť zbytočné debaty. Stále, ako kralykovi, ktorý sa podľa mňa tiež občas vydáva za podrazátko, neustále vyvracať jeho predsudky ani voči mne, ani voči Rusom. Je tu plno slabomyseľných rusonenávistníkov ako tento:

    https://youtu.be/Sf2BhdcWv8w

    a ja nie vždy mám chuť pozerať im do hlavy;-)

    8.4.2022 05:41 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    ne

    dej sem fotku toho UA vojenského letadla co podle tebe separatisti/ru sestřelili v čase, kdy UA podle nich/Tebe sestřelili mh17

    tvrdila si že ji máš, že mh17 si UA sestřelila sama - tak to dokaž a neutíkej pořád
    8.4.2022 08:48 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Considering that according to radio intercepts of the Security Service, the progress of the ACM was known to Ukraine two days before the plane crash, and its promotion was controlled by the SBU from the moment of the BUK's appearance on the territory of Ukraine, and was recorded on video and photos while moving on public roads without masking, including launching anti-aircraft missile These radio interceptions, hundreds of videos, and tens of thousands of photos were not used to ensure the safety of the MN-17 flight, but only to bring Russia to justice. Obviously, this entire performance with the shooting of the MN-17 was prepared in advance and played for this purpose! And Malaysia, the Netherlands and Ukraine, according to Annex XVII to the Chicago Convention "Security", obliges states to protect civil aviation from any acts of unlawful interference, since the safety of passengers and crew is of paramount importance. Acts of unlawful interference with civil aviation should be subject to the most severe penalties. But instead of bringing to responsibility these states participate in the work of the JIT investigative commission. Who are the judges? And what is the objectivity of their work?
    8.4.2022 09:12 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    A ta fotka je kde? Nějak ji nevidím, ani odkaz na ní - prostě jako obvykle nic…

    Užívejte si svoji bublinu…
    8.4.2022 13:09 -
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    zas máš ejakuláciu?
    9.4.2022 12:17 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    nefandi si tolik
    6.4.2022 14:37 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Holt jsi zbabělec - dle očekávání
    6.4.2022 14:45 Děs démona
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    použili hitlerovskú stratégiu na ich poštvanie proti Rusom
    A akú stratégiu použili ti zlí Američanovia na poštvání Putina k útočné válce a rozstřílení obytných čtvrtí raketomety?
    6.4.2022 14:51 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Kdyby USA vedlo valku proti Rusku, tak by to vypadalo jinak. Rusko by uz neexistovalo (a to nemluvim o jaderne valce, ale o rozpadu Ruska na minimálně 20 států po jeho totrální porážce).

    Skutečnbost je taková, že Rusko vede válku (zatím jen) proti Ukrajině, a USA velmi vlažně a z dálky Ukrajinu podporuje.
    6.4.2022 10:53 LarryL | skóre: 27
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Nevím co ti to připomíná. Rozhodně ti to nemůže připomínat masakr v Buči, protože ve tvém videu jsou postřílení oficiální ruští vojáci včetně obrněného vozidla. V Buči jsou to civilisti.

    Navíc ve tvém videu vidím jen jednoho vojáka se svázanýma rukama a zdá se, že žije. Asi by nebylo rozumné mu nechat volné ruce, aby mohl z kapsy vytáhnout granát.
    6.4.2022 22:13 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Měl bych otázečku. Často různí lidé zmiňují, že konečným vítězem aktuální války bude především Čína, i tady jsem to četl v několika komentářích.

    Nemělo by se tedy aplikovat na Čínu pravidlo cui bono stejně nemilosrdně jako obvykle na USA a neměla by se vymyslet teorie, jak Čína způsobila válku na Ukrajině?
    7.4.2022 06:41 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Někdo tady psal že cui bono je nesmysl ;-)

    Ale klidně vymýšlej, to si rád přečtu.
    9.4.2022 21:53 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Někdo tady psal že cui bono je nesmysl ;-)
    No to samozřejmě je a já nemam důvod nějaké takové teorie vymýšlet, divím se ale, že už tady podobné teorie dávno nerozvádějí lidi prosazující cui bono...
    7.4.2022 08:00 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Pokud dokazes dolozit nejake vyznamnejsi anganzma ve smeru konfliktu tak urcite. Nicmene Cina je momentalne ve stadiu "tak pro mne prosim jen kavicku".
    7.4.2022 17:49 Děs démona
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Komunistický plátek Haló noviny na to dnes šel hodně zostra s článkem "Biolaboratoře na UA - USA vedly testování biologických zbraní na Ukrajincích".

    Postoj KSČM k ruské invazi jsem doposud vnímal jako opatrnou ozvěnu provařených frází o fašismu, doplněnou o obligátní kritiku všeho západního - zkrátka tradiční dojmologie a relativizace. Zloděj křičí chyťte zloděje, Trump se bere za pravdu a Putin bojuje proti fašismu. Klasika.

    Tak la[vro]vírování je zřejmě konec, protože dnes v Haló novinách na svoje čtenáře vybalili fakticky ověřovatelné a tedy potenciálně vyvratitelné tvrzení. Stejně jako nejde být napůl těhotná, tak ani tohle totiž už není otázka perspektivy - biologické zbraně někde buďto vyvíjíte, nebo nevyvíjíte. A tahle teorie prostě není realistická.

    I průměrně inteligentní čtenář si může všimnout zjevných rozporů:
    1. celý článek je postaven jen a pouze na cca šesti obecných citátech jistého N. Patruševa ve stylu "máme důvody se domnívat, že..." a teprve redaktoři to podávají jako daný fakt,
    2. text článku nepotvrzuje podnadpis (tj. vůbec se nezabývá testováním na Ukrajincích),
    3. jedna z údajných laboratoří má být v Chersonu, který je (zatím ještě) okupován Rusy - člověk by tedy očekával, že aspoň z chersonské laboratoře by mohli přispět nějakým (byť smyšleným) důkazem,
    4. článek se vůbec nesnaží vysvětlit, proč by USA měly zájem umístit *vývoj* biologických zbraní zrovna v 5000 km vzdálené, politicky nejisté a osmiletou válkou zbídačené zemi, natožpak tak blízko ruských hranic,
    5. a proč by ty supertajné laboratoře rozmístily hned na 13 různých míst
    Jsem zvědav, jak se k tomu postaví jejich čtenáři.
    • Sežerou to?
    • Řeknou si, že libovolná lež proti USA je užitečná lež a vytapetují tím pro jistotu všechny diskuse na internetu?
    • Mávnou rezignovaně rukou, že všichni lžou, pravdu stejně nejde zjistit a tak je to jedno?
    Ale nějaký postoj si k takové ptákovině si asi budou muset rozmyslet, a pro věrné odběratele haló novin to bude dost nepříjemné rozhodování.
    7.4.2022 22:02 petr_p | skóre: 59 | blog: pb
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Mně přijde, že tady redaktoři spolkli návnadu i s navijákem. Ruskou historku o biologických zbraních jsem vždycky chápal jako políček USA. Jako narážku, že Rusko si taky umí osvobodit svůj Irák. Že když můžou Američani, tak Rusové taky. Přeci nejsou žádná velmocenská béčka. A když se nic nenajde, tak že USA mají být zticha, protože oni mají máslo na hlavě taky.
    7.4.2022 23:39 deda.jabko | skóre: 23 | blog: blog co se jmenuje "každý den jinak" | za new york city dvakrát doleva a pak už se doptáte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Postoj KSČM k ruské invazi jsem doposud vnímal jako opatrnou ozvěnu provařených frází o fašismu, doplněnou o obligátní kritiku všeho západního - zkrátka tradiční dojmologie a relativizace. Zloděj křičí chyťte zloděje, Trump se bere za pravdu a Putin bojuje proti fašismu. Klasika.
    cf. Jiri Dolejs: Tady ale rozhodně nejde o mírovou operaci, nýbrž o zločinnou válku na cizím území.
    Asi před rokem se dostali hackeři na servry Debianu a ukradli jim zdrojové kódy.
    8.4.2022 01:06 J. M. | skóre: 23 | blog: JMblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Dolejš vždycky patřil v KSČM trochu mimo, z těch viditelných přestavitelů byl léta prakticky jediný, který se občas k věcem vyjadřoval trochu slušně a rozumně, nestalinisticky. Byť i on měl a má svoje komunistické limity, což je vidět i v tom článku.
    8.4.2022 03:54 Glee
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Dolejs byl ten posledni Komar od aspon 1993, kterej by si nezaslouzil po papuli. Prave protoze nemlel hovna a mel celkem slucitelne nazory se SocDem. Ale zmlatili jeho a ne picuse jako Grebenicka nebo Filipa. Protoze chtel bejt lidovej a jezdit MHD. Jo vlastne... proto to nebylo, problem byl jinde...
    Jendа avatar 11.4.2022 04:08 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    článek se vůbec nesnaží vysvětlit, proč by USA měly zájem umístit *vývoj* biologických zbraní zrovna v 5000 km vzdálené, politicky nejisté a osmiletou válkou zbídačené zemi, natožpak tak blízko ruských hranic,

    a proč by ty supertajné laboratoře rozmístily hned na 13 různých míst
    Protože když tohle udělají a pak se ten tajný projekt provalí, tak tomu nikdo nebude věřit! Zatímco kdyby to udělali uprostřed USA v nějakém vojenském komplexu, tak bude hned jasný, že se tyhle věci musely dít tam!
    12.4.2022 00:54 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Průser je, když se z ruských dezinformací stanou britské informace, na základě dokumentů z jistého notebooku:

    Pentagon -> Hunter Biden -> Ukrajinské biolaboratoře -> Wu-chan...

    Některé věci se prostě ve Fort Detricku legálně dělat nedají, tak se outsourcují do kolonií :-D
    8.4.2022 08:16 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    8.4.2022 09:35 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?

    pre toho magora - podrazátko, čo sa tu stále odbavuje na zostrelení toho malajského lietadla: vyšetrovanie bolo také objektívne, ako "vyšetrovanie" údajnej genocídy, ktorú maali spáchať - a pozor, z čírej zloby!- Rusi v Buči... to už aj malému decku dôjde, že je to pripravené falošné divadlo... k videám, kde ukrajinskí "víťazi" ťahajú mŕtvoly na lane a rozmiestňujú ich po ceste si sa asi nedostal, ani k vyjadreniam ľudí, ktorí v Mariupole a na iných miestach, z ktorých sa podarilo vytlačiť ukronáckov, svedčia o tom, kto tam cielene vraždí civilov a mučí a strieľa do hlavy "sympatizantov" Ruska .. Veľvyslankyňa USA pri OSN Linda Thomas-Greenfieldová začala kampaň na zrušenie členstva Ruska v 47-člennej Rade OSN pre ľudské práva hneď po zverejnení videozáznamov a fotografií z ukrajinského mesta Buča, v ktorom po ústupe ruských vojakov objavili na uliciach telá civilistov. toto je cieľ... aby Rusi nemohli predkladať dôkazy o zločinoch Ukrajiny a jej náckovských oddielov... to by mohlo narušiť víťazstvo v informačnej vojne, spochybniť spravodlivý boj Kyjeva "za oslobodenie od okupantov" na, tu máš! https://youtu.be/rLZ2ZzoD-W0

    vojna na Ukrajine je strašná vec, je to peklo pre tých civilných obyvateľov na území, kde sa bojuje, peklo, ktoré si Donbas zažíva ôsmy rok, a to bez toho, aby sa takí hlupáci ao ty pohoršovali nad zločinmi, ktoré tám páchajú ukrajinskí náckovia... nie, blbci ako ty sa tomu dokonca škodoradostne tešia!... raz a navždy sio zapamätaj: ani jedna z tých pomajdanských vlád nebola vládou, ktorá by na UA nastolila demokraciu, zlikvidovala korupciu, zaviedla právny štát, spravodlivosť, rešpektovala ľudské práva,  práve naopak... Zelenský nie je nijaký hrdina a ak dostane tú Nobelovu cenu za mier, všetci slušní ľudia by ju mali vrátiť a v budúcnosti odmietnuť

    a čím viac sa stupňuje tá protiruská hystéria, tým opačnejší účinok to má...

    8.4.2022 09:37 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    To podrazáko je magor jen proto, že po Tobě chce aby Ty si doložila to co Ty tvrdíš tím, o čem Ty tvrdíš, že existuje?
    8.4.2022 10:56 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    nie, to podrazátko je idiotský troll, ktorý sa tvári, že som niekedy mala niečo doložiť, čo by nedokázal vierohodne doložiť ani on, nikto, a jediné, čo tým sleduje, je dokázať nedokázateľné, že - nech už bola raketa vystrelená kýmkoľvek a odkiaľkovek - tie obete majú na svedomí tí, tak ako sa píše v tom komentári po anglicky, ktorí s ním s úplne jasným cieľom počítali, ak ho priamo aj nespôsobili (cui bono)

    Buča (alebo juhoslovanský Račak) sú "vyšetrené" podľa toho istého návodu... čo mi to len pripomína: hypotézy sformulujeme po tom, ako sformulujeme požadované závery a prispôsobíme tomu metodiku... náš učiteľ to nazýval "kozubovky" v čase, keď bol ten kozub na ideologickom ústredí KSČ... dnes je vo Washingtone

    že to tým vojnovým propagandistom už nie je trápne, stále ten istý rukopis odkukaný od Goebbelsa... nečudo, keď si po vojne USA doviezli do USA toľko skúsených poradcov z NSDaP

    je pár novinárov, ktorí už začínajú mať tejto blbej propagandy a cenzúry plné zuby... pravda možno nikdy nevyjde úplne najavo, ale lož nezvíťazí, vždy tu ostane pár ľudí, ktorí sa s ňou nezmieria... a to vyrušuje takých ako ty... skutočných zástancov fašistickej diktatúry
    8.4.2022 12:48 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    nacistická mrdka SKK
    9.4.2022 21:44 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Rusofilní fanatička SKK v plné parádě. To je teda hnus velebnosti.

    Podtržítko, nebuď smutnej, já jsem na moje nepohodlné otázky taky nedostal odpověď.
    náš učiteľ to nazýval "kozubovky" v čase, keď bol ten kozub na ideologickom ústredí KSČ... dnes je vo Washingtone
    Jo a proč jako to ideologické ústředí už není v Kremlu? To ti jako mam žrát, že se v Kremlu od dob SSSR nějak zázračně polepšili a teď tam jsou největší mírotvůrci a demokrati - přestože zavírají lidi po tisících za nesprávný názor? To jako fakt?

    Tvoje komentáře, protežování lidí jako Michalkov a absence odpovědí těžko můžu v téhle chvíli interpretovat jinak než jako tichou podporu činnosti Ruska a Kremlu, ať už v Buči konkrétně nebo na Uk obecně. To už snad i ten Orbán je na tom v téhle chvíli lépe...
    10.4.2022 20:32 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Já nejsem smutný - rad bych věděl jestli opravdu věří tomu co píše a proč vůbec odmítá jakoukoli diskusi

    11.4.2022 17:21 podlesh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Já nejsem smutný - rad bych věděl jestli opravdu věří tomu co píše
    Zcela jistě věří. Na rozdíl od některých jiných jedinců je myslím zřejmé, že je opravdu o tom co píše přesvědčena a všechno myslí upřímně. Včetně toho morálního rozhořčení.
    proč vůbec odmítá jakoukoli diskusi
    Eh? Nováček na abclinuxu? Odmítání jakékoliv diskuse je její základní charakteristika od samého začátku. To nijak nesouvisí s válkou a ani s větším tématem Rusko vs Západ. Úplně stejně to vypadlo u tématu "Monty Python vs Lasica a Satinský" (tedy až na to morální rozhořčení, tenkrát si musela vystačit s opovrzením nad slaboduchými primitivy).
    14.4.2022 08:31 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Odmítání jakékoliv diskuse je její základní charakteristika od samého začátku.

    a vy pokladáte zhadzovanie, osočovanie a ohováranie oponenta poza chrbát za diskusiu? :-)

    zmôžete sa iba na jeho nálepkovanie... boľševik, rusofil (ruský agent), fašistická mrdka... ani to neviem všetko odcitovať

    vaše zdroje z Noviniek.cz sú tie spoľahlivé, ale keď sa vám niečo nehodí do krámu, je to kremeľská propaganda... a potom sa urážate, že za svoje kvalitné protiargumenty obdržíte toho "slaboduchého primitíva" :-)

    14.4.2022 14:31 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    proc diskutovat s nacistkou?

    to je ztraceny cas

    jedina smysluplna diskuse s tebou bude u soudu
    8.4.2022 10:54 hefo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Ešte mi vysvetli, na čo by bolo Ukrajincom dobré pri údajnom rozmiestňovaní mŕtvol ťahať ich na lane, namiesto toho, aby ich tam normálne nanosili? Však to by mohlo narobiť rôzne divné stopy a poškodiť telá, a beztak by ich ešte do nejakých polôh museli štylizovať. Taká možnosť, že ich ťahali kvôli tomu, aby overili, že pod telom nie je nejaký nástražný výbušný systém, to nič?

    A čo sa týka BUKu a MH17, zásadná otázka je "cui bono?", na ktorú je odpoveď, že nikomu. Najpravdepodobnejšie sa to udialo nejako takto:

    - Váňa, Váňa, mám tu na streleckom radare niečo, ale vozidlo s prehľadovým radarom nám nedali, tak netuším, čo je to.

    - No čo, Serjoža, však my lietadlá nemáme, to bude ukrajinské. Pošli ho na chuj! Páľ!

    - Váňa, super, zmizlo.

    - Super, idem sa pochváliť Strelkovovi.

    (o 15 minút)

    - Bliať, Serjoža, Strelkov volal naspäť, vraj sme kokoti, zostrelili sme civilné lietadlo a bude prúser! Štartujte vozy, padáme odtiaľto!
    8.4.2022 11:42 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    ty vole, ty jdeš na ní s logikou - to přece nesmíš - co s tím má pak jako dělat???
    8.4.2022 12:57 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    na čo by bolo Ukrajincom dobré pri údajnom rozmiestňovaní mŕtvol ťahať ich na lane

    lebo to pokladali za pohodlnejšie ako ich zobrať na ruky?

    a nenamáhaj sa, tá logika v tvojom komentári chýba, i keď ti tu podrazátko prikladá na ohníček...si rád, že ťa podrazátka berú do partie a nepíšu ti, aby si šiel bačovať na Slovensko a "mrdat ovci"?

    tak pozor, aby si z tých zadkov, do ktorých lezieš, našiel ešte cestu von... a vieš čo?... emigruj do ČR... my, Slováci, sme pre teba príliš proruskí:-)
    8.4.2022 14:25 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    To, ze v něčem logiku nevidíš neznamená, že tam není..

    8.4.2022 18:51 hefo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Vidím, že ti skúsenosti v rozmiestňovaní mŕtvol chýbajú, inak by si také nenapísala...
    8.4.2022 18:57 hefo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    A netvár sa, že reprezentuješ všetkých Slovákov, reprezentuješ len malú, ale o to hlučnejšiu dezolátnu skupinku. Ako by som nevlastného svokra počul, som zvedavý, čo bude, keď ho zas stretnem, nadávať na "Matelka", Hegera, Naďa a Zmeka (je to vojak vo výslužbe, odvtedy sa nedivím biednemu stavu slovenskej armády) po dodávke S-300 na Ukrajinu...
    8.4.2022 22:07 LarryL | skóre: 27
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    po dodávke S-300 na Ukrajinu
    To je slušná dodávka. Poláci teď posílají 100 tanků. Když k tomu přičtu vojenskou techniku co dodali ukrajinští farmáři :-), tak se arsenál ukrajinské armády hezky rozrůstá. Je to potřeba před novou ruskou ofenzivou na východě.
    14.4.2022 08:38 SKK_
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    "dezoláti" nie sú na Slovensku v menšine... máš to potvrdené dokonca aj Focusom:)... tých, čo sa tými "dezolátmi" oháňajú, neznáša vyše 80% ľudí

    koho si volil?... Magora? :-)
    14.4.2022 21:20 hefo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Až na to, že nie každý volič populistov ("šak len oni nám zvýšia dóchodky") je zároveň dezolát!
    16.4.2022 19:16 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    havko. ty si úplne ukážkový príklad voliča Trubana resp. Irén a s ich príručkami progresívnych sloganov o rodovej rovnosti, boja proti rasizmu. za premiestňovanie skládok z Pezinka do Modry... alebo, druhá voľba, neoliberálny majiteľ pizzovej piecky s mechanickou rukou trhu :-)... okolo týchto skupiniek sa točia všetci príslušníci samozvanej intelektuálnej elity národa... ja ako nevolič sa tentoraz voliť chystám, a so mnou všetci dezoláti, lebo zbabiť sa tejto koalíce je otázka prežitia Slovenska:-)
    JiK avatar 16.4.2022 21:31 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    ... ja ako nevolič sa tentoraz voliť chystám, a so mnou všetci dezoláti, lebo zbabiť sa tejto koalíce je otázka prežitia Slovenska:-)
    Budete volit na Slovensku? A kandiduje u vas Putin nebo budete muset vzit za vdek nejakym jeho prisluhovacem?
    16.4.2022 22:26 LarryL | skóre: 27
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Podle názorů SKK jsou její jediná možná volba Kotlebovci.
    18.4.2022 23:30 hefo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Tak určitééé...

    Ešte nejakú ďalšiu psychoanalýzu poprosím, nech to nemusím platiť.
    8.4.2022 16:02 xxx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Bohuzel se zda, ze s tim Rusove maji systematicky problem. Tentokrat se z uspesneho ruskeho utoku na vlak s vojenskou technikou stal najednou utok Ukrajincu na lidi prchajici pred valkou. (https://t.me/UkrzalInfo/1924)
    8.4.2022 16:38 Sajfi | skóre: 8
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    9.4.2022 22:54 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Nejen Rusové. Ukrajinci nejdřív tvrdili že to byly Iskandery, a pak zveřejnili fotky zbytků Točky-U. Navíc nějaký blbec vyfotil sériové číslo, podle kterého měla patřit 19. raketové brigádě ukrajinských ozbrojených sil.
    10.4.2022 09:27 okbobcz | skóre: 8
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    To by mne zajímalo, kdo by měl k dispozici sériová čísla těch raket, aby to mohl ověřit. Předpokládám, že tohle bude utajovaná informace. Výrobce je v Rusku, takže ten by případně mohl výrobní čísla znát, ale zrovna tak by je mohl jednoduše falšovat. Takže tenhle argument je absolutně neprůkazný, a vypadá hodně lacině jako obvyklá ruská argumentace.
    10.4.2022 10:50 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Ono pro začátek stačí porovnat ho se sériovými čísly těch raket, které Ukrajinci stříleli na Donbas (o té fotce mrtvých civilistů z Doněcku jsem tu psal v jednom vtípku), a které jsou ze stejné série. Jaké všechny dokumenty Rusové mají netuším, ale teď se jim podařilo ukořistit nějaké seznamy agentů SBU a už rozjeli odlov.
    10.4.2022 11:35 okbobcz | skóre: 8
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Proč by to dělali takhle složitě, když je mohou mít z výroby. A je to informace z ruské strany, ne z nezávislé.
    12.4.2022 00:23 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Informace z ruské strany je, že proti veliteli 19. raketové brigády AFU je vedené trestní stíhání za útok na nádraží v Kramatorsku. Asi by se měl hodně snažit aby nepadl do zajetí, jinak ho bude čekat něco jako Charkovský proces.
    10.4.2022 13:40 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    ty, Ráďo, prosím Tě - kolik už tam bojuje armat a SU57? Teď jsem někde četl, že čína asi nebude už chtít Su-35S, tak asi rovnou čekají na ty SU57 ne?
    12.4.2022 00:26 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    A kolik tam bojuje F-35 a F-22? Ty druhé už USA vyřazují, tak by je mohli Ukrajině bezplatně šoupnout. Tam nebude vadit že se z nich za letu loupe kyt a na radaru jsou vidět na tisíc kilometrů.
    12.4.2022 01:56 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Na otazku se neidpovida otazkou broucku. Ale ze jsi to Ty, tak Ti odpovim: zadne, protoze to nejsou UA zbrane a UA o nich nikdy nebasnilo. Tak, ted muzes odpovědět Ty, jestli to zvladnes
    11.4.2022 13:08 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    a že si tam obě strany navzájem kořistí techniku sis už všiml?

    sériová čísla :)))
    12.4.2022 00:20 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Všiml, nedávno Rusové předali armádám Donbasu přes 150 ukořistěných ukrajinských tanků a mnoho další techniky, včetně západních výrobků. Javeliny a NLAW jsou tam prý velmi oblíbené, akorát je jich většina nefunkčních, protože dlouho ležely ve skladech a mají vybité baterky. Ale s tím si prý umí poradit.
    12.4.2022 05:29 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    přes 150 ukořistěných ukrajinských tanků a mnoho další techniky, včetně západních výrobků. Javeliny a NLAW jsou tam prý velmi oblíbené, akorát je jich většina nefunkčních, protože dlouho ležely ve skladech a mají vybité baterky.
    a přes to všechno už trvá speciální 3 denní operace jak dlouho? máš pro to nějaké vysvětlení prosím?
    12.4.2022 09:30 Fms
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    proste bojuji spatne cvicene alkoholem zdevastovane opice proti odhodlanym lidem
    12.4.2022 09:31 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    vyborne, takze argument seriovym cislem, i kdyby nebyl vycucany z prstu, je null and void
    12.4.2022 20:31 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Zkus to vysvětlit ruskému soudci :-D
    12.4.2022 20:50 LarryL | skóre: 27
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Ruský soudce nepotřebuje vysvětlování, ale pouze instrukce koho a na jak dlouho odsoudit.
    12.4.2022 10:12 LarryL | skóre: 27
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    nedávno Rusové předali armádám Donbasu přes 150 ukořistěných ukrajinských tanků
    Ukrajinci také tvrdí, že zabavili Rusům víc tanků než kolik jich ztratili v boji. Ukrajinská informace se mi jeví jako důvěryhodnější, protože je podložena obrovským množstvím fotografií a videí ukořistěné ruské techniky.
    12.4.2022 12:42 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    no - a ty javeliny mají komplet, nebo jen roury a prázdné bandasky na plyn? nebo i s vybitýma řídícíma jednotkama? pokud totiž najdou vybitou jednotku (od "odjištění" vydrží v provozu cca 4 hodiny a je znovu použitelná) a vedle ní prázdnou bandasku na chladící medium (vydrží cca 4 minuty od "odjištění" a slouží k podchlazení tepelného senzoru vlastní střely těsně před výstřelem) a vedle prázdnou rouru, tak to znamená, že s velkou pravděpodobností najdou třeba o 4 km dál otevřený T, nebo BVP, nebo cokoli podobného

    tzn: vybitá baterka nemusí znamenat, že javelin dlouho ležel ve skladu, ale třeba taky to, že se do skladu nevrátí nejaká T72 a trošičku se navýší gruz 200

    samozřejmě můžou najít i nepoužitou věc - pak je otázka jak moc s ní umí zacházet protože výcvik fakt není ve smyslu "tady si přečti návod Vasile a běž"

    to jen jako varianta - jinak máš samozřejmě ve všem pradvu a neboj se ničeho!!!
    12.4.2022 20:30 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Zaměřovače z těch použitých prý montují na pušky. To mi připomnělo ty videa s Jubou z Iráku, viděl jsi je tenkrát?
    JiK avatar 12.4.2022 20:56 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    a to se rusku vyplati? vymenit tank a zivoty tri ruskych vojaku kteri v nem jeli za 1 pusku se zapadnim dalekohledem? :-)
    13.4.2022 12:54 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Co pušku - oni tu CLU Určitě montují i na pistole a ti nejdrsnější i na útočné nože!!! To ti je úplný gamechanger!!!
    13.4.2022 14:44 hefo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    To sú samozrejme len obranné nože, slúžiace na obranu nespochybniteľných územných práv Ruska!
    10.4.2022 10:01 okbobcz | skóre: 8
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Je docela možné, že tam vojenský vlak byl - nicméně Točka není extra přesná, a zabíjí v okruhu 1km. Podívejte se na mapu nádraží v Kramatorsku - jsou tam dvě velká nádraží vzdálená od sebe dva-tři km, a každé má na délku přes 2km - plus jsou tam desítky odstavných (vykládacích) kolejí. Kdyby ten útok byl cílený na nástupiště, kde čekali lidé, kteří se evakuovali, tak by tam byl výrazně větší masakr. Ukrajina nezveřejňuje informace o vojenských ztrátách, ale je možné, že tam byly. Pak by to dávalo smysl. Nicméně 100% by pak za tím raketovým útokem byly rusové, a jejich PR jsou sračky jako obvykle.

    Vůbec bych se nedivil tomu, kdyby Rusům chyběla informace o tom, na kterém nádraží ten vojenský vlak je, tak to zamířili někam na prostředek, a Točka není přesná munice. Vojensky si možná připsali pár bodů, ale politicky strategicky je to průser srovnatelný se sestřelením MH17. Je možné, že tam ani vojenský vlak nebyl, to se nedovíme, a je možné, že Rusové se zaměřili na nějaký falešný cíl. Problém je, že Rusové jsou matláci, takže když jim dáte souřadnice bezpečně posunuté o kilometr nebo dva někam, tak to neznamená, že nemůžou trefit něco důležitého.
    11.4.2022 18:01 Děs démona
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    To je dobrá úvaha, ale je také dobré si připomenout, že celá ruská agrese je porušení mezinárodního práva. Není to symetrické poměřování sil dvou zemí, ale od začátku válečný zločin.

    Rusové si nesmí na ukrajinském území ani vystřelit do vzduchu, natožpak ukrajinské armádě poškozovat jakékoli byť vojenské vlaky. Vše směřuje k tomu, že za své činy budou draze platit.
    11.4.2022 18:45 okbobcz | skóre: 8
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Rusko zažije větší izolaci než JAR za apartheidu. To, co tam udělali se nedá přejít. Navíc má ve vedení figury typu Kadyrova, Putina, kteří jim samotným udělají ze života peklo.
    JiK avatar 11.4.2022 19:04 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    ...Navíc má ve vedení figury typu Kadyrova, Putina, kteří jim samotným udělají ze života peklo.
    oni jsou na to zvykli a maji to tak radi. Uz ted se stylizuji do role obeti.
    11.4.2022 19:41 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Rusko zažije větší izolaci než JAR za apartheidu.
    K tomu zbyva drobnost. Presvedcit o tom ty tri ctvrtiny sveta, co na to zatim dlabou. Protoze ty to poruseni mezinarodniho prava tak nejak nechava v klidu. Zvykli si za posledni minimalne ctvrtstoleti, kdy jsme to my sami udelali nekolikrat a bylo z toho celkem prd.
    11.4.2022 21:25 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    kdo vy?
    12.4.2022 00:29 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    NATO s USA v čele.
    12.4.2022 00:28 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Jestli zrovna tohle není to, co Putin chce - izolace.
    12.4.2022 09:07 okbobcz | skóre: 8
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Izolace je cesta do pekla. Izolovala se Čína, izolovalo se Japonsko, aby o století později zjistili, že jsou technologicky sto let pozadu.

    Jinak je izolace pro diktátorské režimy samozřejmě jednodušší. O to rychleji bude Rusko do prdele. Rusko má ale relativně prostupné hranice. Z Ruska se dá relativně jednoduše emigrovat. Mnohem jednodušeji než to šlo od nás. + Jak je to u rusů běžné - dost lidí emigruje vnitřně - prostě se uchlastají. Rusko se vrací o 50 let zpátky navíc s mnohem pochmurnější vizí i perspektivou.
    Fluttershy, yay! avatar 12.4.2022 11:07 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?

    Ach jo.

    U Číny mi není zřejmé, o které období má jít.

    Nicméně zrovna ta izolace Japonska v období Edo/Tokugawa trvala přes 200 let, a to asi nejstabilnějších 200 let v japonských dějinách vůbec. (z Wikipedie: the Edo period was characterized by economic growth, strict social order, isolationist foreign policies, a stable population, perpetual peace, and popular enjoyment of arts and culture.)

    Co ji ukončilo? Politika dělových člunů západních imperiálních mocností (též známo jako vydírání) vedoucí k podepsání nerovných smluv pod nátlakem. Japonsko se tím inspirovalo a rychle začalo provozovat vlastní expanzivní imperialismus. OK, Bob.

    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    12.4.2022 11:59 okbobcz | skóre: 8
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Ten konec čínské izolace byl podobný. Jen konstatuju, že izolace vede k technologické zaostalosti nebo závislosti. Pak důsledky rychlé modernizace nebo snahy o dohnání mohou být různé i hrůzné. Vůbec si neidealizuju tehdejší západ.
    Fluttershy, yay! avatar 12.4.2022 12:58 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Je pozoruhodné, že mezi těmi populárními příklady izolacionismu chybí např. Bhútán.

    Možná by více „technologické zaostalosti“ nebylo od věci, když jejím protipólem jsou onen imperialismus, světové války,… nebo akcelerující překračování planetárních mezí.

    Nebo místo technofetišismu hledat alternativy.

    (BTW čínská izolace zdaleka nebyla jediná a končily různě.)
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    15.4.2022 15:04 CZK
    Rozbalit Rozbalit vše mopslík Washingtonu
    Tebe asi platí přímo americká ambaSSáda...

    Chtěl bys jednou mít taky peníze v offshorových společnostech jako mopslík Washingtonu Zelenský? Na to ale nestačí psát nenávistné komentáře na Ábíčko. To bys nejdřív musel nechat pochcípat spousty Ukrajinců ve zbytečné válce.
    9.4.2022 23:00 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    raz a navždy sio zapamätaj: ani jedna z tých pomajdanských vlád nebola vládou, ktorá by na UA nastolila demokraciu, zlikvidovala korupciu, zaviedla právny štát, spravodlivosť, rešpektovala ľudské práva
    Jak "nastolila" demokracii? Jak "zlikvidovala" korupci? Jak "zavedla" právní stát, spravedlnost? Naznačuješ snad, že před Majdanem na Uk demokracie, právní stát a spravedlnost nebyla a že tam bujela korupce?!? To teda doufám, že ne, to by totiž byla protiruská hysterie a legitimizace uspořádání Majdanu. Měla by sis trochu dávat pozor na jazyk, aby tě někdo nenahlásil spravedlivé demokratické vládě Ruska jako se to už stalo jiné učitelce.
    JiK avatar 9.4.2022 02:29 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Slováci poslali S-300. Tušíte někdo kolik je to vozidel a kolik raket? Dal bych rad věděl kolik vozidel a raket systému s-300 nebo novějších mela Ukrajina na začátku ruské invaze? Jde mi o to, jestli je to pomoc nebo jen něco čistě symbolické.
    9.4.2022 12:41 LarryL | skóre: 27
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Tady je video o co se jedná. Na obranu celého Kyjeva by to mohlo stačit.
    11.4.2022 09:48 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Zda se, ze to neochranilo ani samo sebe...
    11.4.2022 12:07 LarryL | skóre: 27
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Rusové zničili Ukrajině nějaký S-300 už před nějakým časem. To se stává, že se ve válce věci ničí. Právě proto poslali Slováci další S-300 (ten zničen nebyl). S-300 mají ve výzbroji i Řekové a Bulhaři, takže pokud by se to podařilo vyjednat, tak i oni je mohou poslat na Ukrajinu.
    JiK avatar 11.4.2022 14:36 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    pro rusaky je naprosto klicove ten slovensky S-300 (aspon medialne) uplne a naprosto znicit. V realu je to fuk, mozna jo, mozna ne. Ale pro ruske publikum je to kriticke, chteji to slyset, potrebuji to slyset, protoze oni vyhrozovali celemu svetu atomem, kdyby to poslal, a kdyz ted realita ukazala, ze jejich straseni nezastrasilo ani male predposrane slovensko, ze se nestalo vubec nic, takze to straseni bylo na prd, a muzou se jit splachnout do WC...

    Je to stejne jako spravy o tom kanadskem sniperovi, Walim, toho taky medialne zabili uz prvni den, 20 minut pote, kdy pricestoval na ukrajinu, a to, ze o tyden pozdeji zivy Wali vyvratil fotkama svou smrt uz pro ruske publikum neni nijak zvlast dulezite...
    11.4.2022 15:30 dementni.lojzik | skóre: 19 | blog: ze zivota na vsi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    ted realita ukazala, [...], ze se nestalo vubec nic
    ale stalo :-)
    11.4.2022 17:31 Děs démona
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Je důležité si uvědomit, že S-300 je soustava mnoha vozidel a jen některá jsou v rámci systému klíčová. Naopak ty nejnápadnější z nich, tj. náklaďák s raketami v trubce, je nahraditelný jiným náklaďákem a jeden pluk jich může mít v terénu rozmístěné desítky.

    Podle rozboru fotografií z bojiště Ukrajina dosud ztratila nejméně 21 launcherů, ale "stovky" jí údajně zůstávají.

    Takže když ruská média nedávno tvrdila, že "zničili S-300", zdaleka to neznamená eliminaci některého ze čtyř (?) ukrajinských systémů protivzdušné obrany. Natožpak zrovna toho nově dodaného ze Slovenska - to už je bez dalších zdrojů jen čirá fabulace.
    JiK avatar 11.4.2022 20:36 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    podpora vstupu a clenstvi v NATO stoupla mezi verejnosti Finsku z 54% na 68% za necele 3 tydny. Pristupova jednani s Finskem uz byla zahajena. Vladimir Putin nam jiste vysvetli, ze to je vse soucast jeho planu.

    * evidentne je to vic nez treba u slovaku, z nichz nekteri NATO berou jako nepritele, prestoze jsou jeho cleny.
    11.4.2022 21:18 LarryL | skóre: 27
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    je to vic nez treba u slovaku, z nichz nekteri NATO berou jako nepritele, prestoze jsou jeho cleny.
    Předpokládám, že po začátku války se to změnilo. Jakmile Slováci vidí reálnou hrozbu války, tak jsou za NATO určitě rádi.
    11.4.2022 22:23 R
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    U nas maju s NATOm problemy len neonacisti. A ti sa nezmenia nikdy...
    Jendа avatar 11.4.2022 21:25 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Jako že Finsko, dlouhodobý partner Ruska, najednou chce přítomnost paktu na ruských hranicích? To určitě dělají celé nějací finští nácci, a je potřeba ho denacifikovat!
    12.4.2022 01:32 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Jedna válka je ti málo?
    12.4.2022 06:58 Děs démona
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    To byla ironie, Radovane. Dělá si z ruské věrchušky, ale trochu i z tebe, legraci.
    12.4.2022 09:52 okbobcz | skóre: 8
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Čím víc Rusko vyhrožuje, tím je víc v prdeli.
    JiK avatar 12.4.2022 14:51 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Z Ruska: rozjely se čistky. Generál FSB není přeřazen, a už není ani v domácím vězení, ale v nechvalně proslulém NKVD vězení Lefortovo. Generál FSB a vedlitel 5. oddělení putinovy milované FSB, Sergej Beseda, byl uvržen do nejtěžšího vězení měsíc po začátku krátké vítězné 3-denní operace. Je obviňován z toho, ze je agentem CIA. A ze dával špatné informace vůdci a způsobil tím, ze sám náčelník pak vydal takto zvrácené rozkazy… 1

    Dalších 150 lidi z FSB bylo odstaveno stejně jako za Stalina. 2
    13.4.2022 12:50 aZovstal
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    "Od začátku války jsme 47 dní bránili Mariupol. Byli jsme bombardováni z letadel, střílelo na nás dělostřelectvo, tanky a další zbraně. Bránili jsme se důstojně a dělali nemožné. Ale každé zdroje jednou končí. Nepřítel nás postupně zatlačil k ocelárně Azovstal, obklíčil nás, a nyní se nás snaží zničit.

    Existovala možnost přivést k nám rezervy, abychom posílili a pokračovali v obraně. Brigáda měla možnosti, jak prorazit a vydat se ke svým jednotkám. Nahlásili jsme to OTG Vostok, a oni začali plánovat operaci. Slíbili vrtulník, který ale nikdy nedorazil.

    Mluvili jsme s vrchním velitelem, který slíbil deblokaci. Mluvili jsme s garantem, který nám garantoval buď politické, nebo vojenské řešení situace. Více než měsíc jsme bojovali bez doplňování munice, bez jídla, bez vody, pili z louží a umírali pod dávkami samopalů. Hora raněných tvoří téměř polovinu brigády. Kdo nemá utržené končetiny a může chodit, vrací se do služby. Pěchota byla zabita a dělostřelci, protiletadloví střelci, spojaři, řidiči a kuchaři vedou střelecké bitvy. Dokonce i orchestr. Umírají, ale bojují. Pomalu končíme...“
    13.4.2022 13:10 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    MOSCOW, April 13. /TASS/. Over 1,000 Ukrainian troops, including 162 officers and 47 female service members surrendered in Mariupol, Russian Defense Ministry Spokesman Major-General Igor Konashenkov said on Wednesday.

    "As a result of successful offensive operations by the Russian forces and militia units of the Donetsk People’s Republic, 1,026 Ukrainian troops of the 36th marine infantry brigade voluntarily laid down their arms and surrendered in the area of the Ilyicha metals factory in the city of Mariupol. Among those who surrendered, there are 162 officers and also 47 female service members," the spokesman said.

    A total of 151 wounded Ukrainian servicemen of the 36th marine infantry brigade received primary medical assistance at the scene, following which all of them were taken to the Mariupol city hospital for medical treatment, the general specified.
    13.4.2022 14:51 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    14.4.2022 08:19 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Novinky.cz :-):-):-)
    JiK avatar 13.4.2022 21:12 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Ta ruska propaganda uz fakt asi nevi co by, ted vypustili padelane video jakoze z dilny BBC, ktera ho okamzite poprela, aby tak parazitovali na cizi duveryhodnosti, kdyz tu svou uz soustavnym lhanim prosustrovali.

    Co nam k tomu reknes, Radovane? Co ty, Zdenku? A co slovenska ucitelka?
    15.4.2022 14:33 CZK
    Rozbalit Rozbalit vše Veselé Velikonoce
    Ježíš byl Rus (a tedy Slovan).
    15.4.2022 16:20 LarryL | skóre: 27
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Veselé Velikonoce
    To je nápad. Řekneme, že Putler je Ježíš a ukřižujeme ho. On bude mít radost, že je mesiáš a Ukrajinci od něj budou míst svatý pokoj :-)
    JiK avatar 15.4.2022 16:37 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Veselé Velikonoce
    klidne by ho ten jeho moskevsky patriarcha se zalibou v luxusnich hodinach mohl prohlasit za svateho, ale az posmrtne.
    20.4.2022 18:33 CZK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    15.6.2022 07:24 Petr
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je na Ukrajině válka?
    Vždy si je nutno zodpovědět, které skupiny dnešní mají zájem na válce. Kdo vyprovokoval a vedl největší počet vojenských konfliktů. Kdo dává násobně největší peníze na zbrojení. Kdo udržuje nejvíce vojenských základen na cizím území Zbrojní koncerny mají obrovskou moc a ovlivňují politiku. Kde asi nejvíce. Kdo na válce na Ukrajině nejvíce vydělá. Nebudou to především zbrojní koncerny. Ale kdo vidět pravdu pravdu neuvidí

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.