abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 04:55 | Zajímavý software

    Microsoft zveřejnil na GitHubu zdrojové kódy MS-DOSu 4.0 pod licencí MIT. Ve stejném repozitáři se nacházejí i před lety zveřejněné zdrojové k kódy MS-DOSu 1.25 a 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 17:33 | Nová verze

    Canonical vydal (email, blog, YouTube) Ubuntu 24.04 LTS Noble Numbat. Přehled novinek v poznámkách k vydání a také příspěvcích na blogu: novinky v desktopu a novinky v bezpečnosti. Vydány byly také oficiální deriváty Edubuntu, Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu Budgie, Ubuntu Cinnamon, Ubuntu Kylin, Ubuntu MATE, Ubuntu Studio, Ubuntu Unity a Xubuntu. Jedná se o 10. LTS verzi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 6
    včera 14:22 | Komunita

    Na YouTube je k dispozici videozáznam z včerejšího Czech Open Source Policy Forum 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 13:22 | Nová verze

    Fossil (Wikipedie) byl vydán ve verzi 2.24. Jedná se o distribuovaný systém správy verzí propojený se správou chyb, wiki stránek a blogů s integrovaným webovým rozhraním. Vše běží z jednoho jediného spustitelného souboru a uloženo je v SQLite databázi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 12:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 6.7 webového prohlížeče Vivaldi (Wikipedie). Postavena je na Chromiu 124. Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu. Vypíchnout lze Spořič paměti (Memory Saver) automaticky hibernující karty, které nebyly nějakou dobu používány nebo vylepšené Odběry (Feed Reader).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:55 | Nová verze

    OpenJS Foundation, oficiální projekt konsorcia Linux Foundation, oznámila vydání verze 22 otevřeného multiplatformního prostředí pro vývoj a běh síťových aplikací napsaných v JavaScriptu Node.js (Wikipedie). V říjnu se verze 22 stane novou aktivní LTS verzí. Podpora je plánována do dubna 2027.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 8.2 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu. Zdůrazněn je průvodce migrací hostů z VMware ESXi do Proxmoxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:11 | Nová verze

    R (Wikipedie), programovací jazyk a prostředí určené pro statistickou analýzu dat a jejich grafické zobrazení, bylo vydáno ve verzi 4.4.0. Její kódové jméno je Puppy Cup.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    24.4. 22:44 | IT novinky

    IBM kupuje společnost HashiCorp (Terraform, Packer, Vault, Boundary, Consul, Nomad, Waypoint, Vagrant, …) za 6,4 miliardy dolarů, tj. 35 dolarů za akcii.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 12
    24.4. 15:55 | Nová verze

    Byl vydán TrueNAS SCALE 24.04 “Dragonfish”. Přehled novinek této open source storage platformy postavené na Debianu v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (73%)
     (9%)
     (2%)
     (16%)
    Celkem 767 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    A to si říkám kamarád :-(

    28.10.2006 23:43 | Přečteno: 1647× | Z mého života

    Všechno začíná na letním táboře, kde si můj skvělý kamarád(budu mu rikat Linus(nesnasi totiz linux :-D)) nachází přítelkyní. Měl z toho velkou radost a snažil se to roztroubit do celého světa, aby všichni věděli, že i on si může někoho najít. Já mu to ztrašně přál a tiše jsem i záviděl. První týden co spolu chodili se nebavil skoro o ničem jiném a já jsem ho chápal, vždyť to byl jeho první vztah z dívkou

    Další týdny jsme se o tom spolu už tak moc nebavily, a já měl pocit, že je vše v pořádku a on je štastnej. Dny, týdny plynuly a já jsem si užíval a bavil se jak je u mě zvykem. Z mého kamaráda jsem si dělal srandu(takovou tu přátelskou když víte že něco toho druhého dokáže naštvat a zaroven ho to pobaví) a nevšiml jsem si ničeho zvláštního. Vše se zdálo být OK. No jenomže v den kdy jsem jel na invex, jsem se dozvedel, ze se muj kamarad sní rozesel. No tenkrát jsem nevěděl jak to přesně bylo. Myslel jsem si, že se rozešli zrovnaten den nebo den před tím, a tak jsem si říkal, že to snad nebude nic vážného. Doufal jsem , že kdyby to mého kamaráda trápilo tak to přeci poznám.

    Až dnes jsem zjistil, že se sní rozešel už pár týdnů před invexem a já si ničeho ani nevšiml. A to prý pomýšlel i na sebevraždu. No a to si říkám kamarád, nepoznám ani to , že se můj přítel trápí. No ale jeho trápení se ještě zhoršilo. Část viny leží na mých bedrech, ale na svoji obhajobu musím říct, že jsem vše spáchal nevědokmy.

    O co vlastně jde. Díva, do které se zamiloval, jela se školou v ten stejný den na Invex jako já a můj přítel(ne ten zamilovanej budu mu rikat Tony), a jeli dokonce i tím stejným vlakem.(Jo v tu dobu jsem tu dívku znal jen z vyprávění, a ani jsem nevěděl kam chodí na školu a jak vypadá - prostě nic). Tony měl ve tride te divky bráchu, a byl s něma na lyžáku, takže je dobře znal. Do vlaku jsme nastoupily jako jedni z prvních, a tak jsme si zabrali kupé jen pro mě a Tonyho. Po chvíli se k nám přidal můj bratranec(náhodou jel taky) a jeho kámoš. Jelikoz na Invex jelo více škol, tak se vlak začal rychle plnit. Lidé už si pomalu neměli kam sednout. My jsme meli ješte 4 místa volný, ale jelikož jsme byli všichni mledí, tak jsme nechtěli, aby si knám přisedli nějací důchodci.

    No a zrovna tou uličkou okolo kupéček, procházeli holky ze třídy Tonyho bráchy. Tony je znal a jednu z nich znal i muj bratranec a tak si par holek z té třídy posedalo k nám. Jedna si sedla i vedle mě ale, já jí moc nevěnoval pozornost(na můj vkus příliš mladá) a dál jsem si vychutnával chuť Plzně(sice z plechu ale i tak je dobrá). Vlak se rozje a já pomalu dopil své pivko. Zapojil jsem se do rozhovoru a cesta ubíhala. Mezitím jsem dopil dalších pár Plzní. No pak jsem všiml, že holka vedle mě se ke mně nejak přibližuje, pak jen vím že ona mělo nohu namé já ruku na její noze, prostě nic zvláštního se nestalo.

    No když jsme dorazili do Brna, tak jsme z vlaku museli celkem rychle zpěchat, aby si nás nevšimla policie, kterou na nás zavolala průvodčí(jn nějací kokoti vedle nás se ztřískali a ona myslela že patříme k nim, no a já něměl 18náct a pár pivek v sobě těžko bych něco vysvětloval). No cesta na Invex byla zajímavá, bratranec řekl že zná Brno, a že pujdeme pěšky. Asi 100m od nádraží, jsme ho s Tonym ztratily. No záhadně jsme došli na Invex a byli jsme tam dřív jak Tonyho brácha, který jel tramvají ze školou.

    Invex stal za ....., no a cesta zpatky probehla v klidu, ztravili jsme ju se dvouma spoluzackama od Tonyho brachy, ale byli to jiny nez ty pri ceste na Invex.

    V pátek jsem šel do školy jako obvykle, všiml jsem si, že můj kamarád(Linus) schází. Nevěnoval jsem tomu větší pozornost. Po příchodu domů, jsem se připojin jabber a začal jsem si sním psát. Vyptával se mě jakej byl Invex a podobně. Na konec jsme se dostali až k cestě tam. No a on se mě ptal, jestli jsem potkal někoho ze třídy, do které chodí Tonyho brácha. No já mu /řekl, že jo a popsal jsem mu to. Po chvíli napsal, že tam jela i ta jeho láska a doufá, že jsem si sní nic nezačínal. Já mu řekl, že určitě ne, že ty holky ani nezám(tak že jsem je neznal). No až později jsem zjistil, že ta holka co seděla vedle mě, byla ta jeho. No on se to dozvěděl a naštval se na mě, to se dalo čekat. Nejhorší bylo, že ona se do mě podle něj zamilovala a ho začala ignorovat. Nevím vždyť jsem jí viděl jednou vživotě a to si ani nepamatuju jak vypadá :-D. No nejhorší bylo, že jsem otom vlastně nic nevěděl, takže jsem neměl ponetí proč se semnou nebaví, vše jsem se dozvěděl až dnes. Několik týdnů potom co to začalo. A to mě mrzí, protože Linius se celou tu dobu trápil(vlastně trápi), nemohl spát myslel na sebevraždu a já o ničem pořádně nevěděl.

    P.S: To co se stalo mě vedlo k zamyšlení, a došel jsem k závěru, že bych si měl začít víc všímat lidí(přatel) okolo mě. Jo a ještě sry za ty chyby :-D.

           

    Hodnocení: 80 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    29.10.2006 00:12 kub. | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: A to si říkám kamarád :-(
    Vítej do klubu. Byl jsem já, hezká holka a kamarád. Já začal chodit s hezkou holkou, kamarád o tom nevěděl. Kamarád vyznal hezké holce lásku. Ona se se mnou rozešla protože byla psychicky rozpolcená. Já byl smutný, moc smutný. Po několika týdnech začala po jedné noci chodit s kamarádem. Kamarád se dozvěděl že jsme spolu chodili, nebránilo mu to aby i přede mnou ukazoval jaký je king že má holku. Po měsíci jsem si všiml že hezká holka je ke kamarádovi chladná. Jednu vypjatou noc se spolu rozešli a vrátila se ke mě. Byli jsme oba šťastní ale kamarád to nepřenesl přes srdce i když jsem byl na rozdíl od něj ohleduplný co se týká ukazování že jsem king protože někoho mám :-). Začal se nám vyhýbat; postupně sice míň ale cítil jsem z něj zášť na každém kroku. Kvůli tomu že jsem ho nechtěl deptat tak jsem, idiot, na sebe mlčky snášel jeho útoky na všechno co jsem řekl nebo udělal. Začal si mi i mé přítelkyni (ta hezká holka jestli si pamatujete :)) stěžovat jaký je chudák že ho nikdo nemá rád a tak....a to pravidelně skoro denně asi 2 měsíce. Začal mi přítelkyni tímhle přímo terorizovat a mě už to taky nebavilo. Od jisté doby se nás bývalý kamarád straní a vůbec mi to nechybí. Tak se netrap, buď si to vyřešíte nebo - máš aspoň přítelkyni, ne? ;-)

    PS. Proč jsem to vůbec psal? No neva, už to odentruju...
    Heron avatar 29.10.2006 00:26 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: A to si říkám kamarád :-(
    To je dnes normální, vyměňovat si holku mezi kamarády?
    David Watzke avatar 29.10.2006 00:39 David Watzke | skóre: 74 | blog: Blog... | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: A to si říkám kamarád :-(
    Znáš to. Vlastně neznáš...
    “Being honest may not get you a lot of friends but it’ll always get you the right ones” ―John Lennon
    29.10.2006 01:21 Václav HFechs Švirga | skóre: 26 | blog: HF | Kopřivnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: A to si říkám kamarád :-(
    Lol
    Baník pyčo!
    29.10.2006 00:43 kub. | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: A to si říkám kamarád :-(
    Byl bych radši kdyby se to nestalo.... ale jak se říká - co už nachčíš proti větru :-)
    Luk avatar 29.10.2006 00:55 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: A to si říkám kamarád :-(
    Kamarád taky rád ;-)
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    kozzi avatar 29.10.2006 01:00 kozzi | skóre: 55 | blog: vse_o_vsem | Pacman (Bratrušov)
    Rozbalit Rozbalit vše Re: A to si říkám kamarád :-(
    kamarádka(u) musí dát
    Linux je jako mušketýři "jeden za všechny, všichni za jednoho"
    29.10.2006 10:22 Milan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: A to si říkám kamarád :-(
    ..kamarádku na lehátku :-).
    29.10.2006 08:38 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: A to si říkám kamarád :-(
    A kluka taky. :-)
    Heron avatar 29.10.2006 08:43 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: A to si říkám kamarád :-(
    Kluka ne, to už je pak lepší rovnou zůstat ve třech ;-).
    29.10.2006 09:34 Kyosuke | skóre: 28 | blog: nalady_v_modre
    Rozbalit Rozbalit vše Re: A to si říkám kamarád :-(
    Mno, ona je pravda, spousta laciných románů inzerující na obálce takzvaný „milostný trojúhelník“ jen sprostě lže a navzdory (klamavé) reklamě nabízí jen pouhé „milostné véčko“. :-D
    29.10.2006 01:42 Creckx | skóre: 23 | blog: cxblog | Lanškroun
    Rozbalit Rozbalit vše Re: A to si říkám kamarád :-(
    Na tohle existují nepsaná pravidla:
    1. Nikdy si nezačneš s holkou svýho kámoše
    2. Nikdy si nezačneš s bývalou holkou svýho kámoše
    3. Nikdy si nezačneš s příbuznou svýho kámoše

    Tebe sice omlouvá, že si o tom nevěděl, ale pro příště :)
    Můj blog Pokud máte taky blog, můžeme vyměnit odkazy :)
    29.10.2006 02:04 Kyosuke | skóre: 28 | blog: nalady_v_modre
    Rozbalit Rozbalit vše Re: A to si říkám kamarád :-(
    1) To je celkem jasná věc. 2), 3) … que? Tak to nechápu, považuju sebe i ostatní za svobodné lidi. :-D
    29.10.2006 02:52 Creckx | skóre: 23 | blog: cxblog | Lanškroun
    Rozbalit Rozbalit vše Re: A to si říkám kamarád :-(
    Nechápeš? Ať se rozejdou pro cokoli tak k sobě pořád něco cítí a pokud se do toho namícháš ty, tak to ten tvůj kámoš neuvidí rád.
    Můj blog Pokud máte taky blog, můžeme vyměnit odkazy :)
    29.10.2006 02:07 Kyosuke | skóre: 28 | blog: nalady_v_modre
    Rozbalit Rozbalit vše Re: A to si říkám kamarád :-(
    Ne, nechápu. Já myslel, že porozchodová situace každé dvojice se liší případ od případu. Nebo na to jsou snad nějaké ČSN normy? Pokud dotyční lidé opravdu mají podobné problémy, samozřejmě se do toho nebudu plést, ale nějak mi není jasné, jakou to má souvislost s kamarádstvím ke komukoliv, a zcela samozřejmě (jako slušný člověk) nic takového neprovedu ani v případě, že dotyčná třetí osoba můj kamarád není. Matematika říká, že když něco nečiním ani lidem z množiny A, ani lidem z doplňku množiny A do univerza, můžu množinu A v případě dotyčného pravidla úplně pustit z hlavy. Tohle pro mě fakt nemá s kamarádstvím vůbec nic společného. Nebo snad chceš říct, že nekámoš to uvidí rád, tak mi to může být jedno?
    29.10.2006 07:27 valesek | skóre: 10
    Rozbalit Rozbalit vše Re: A to si říkám kamarád :-(
    Jake CSN normy ted jsme v EU tak nam to zavedou EN normy dokud nas nepohlti Putin a jeho nastupci z RUSKA, pak dostanes kroj a budes chodit s tou kterou ja ti urcim, neboj ja uz se pripravuji na svou roli planovace cizich vztahu.
    29.10.2006 08:31 Kyosuke | skóre: 28 | blog: nalady_v_modre
    Rozbalit Rozbalit vše Re: A to si říkám kamarád :-(
    :-D :-D Já to už teď dělám jako někteří s DRM nahrávkami: Nepoužívám je. :-D
    29.10.2006 14:35 hydrandt | skóre: 35 | blog: Kanál | Herzogenburg
    Rozbalit Rozbalit vše Re: A to si říkám kamarád :-(
    Některé věci se lehko řeknou a velice špatně dodržují...
    I am Jack's wasted life.
    pavlix avatar 31.10.2007 00:29 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: A to si říkám kamarád :-(
    2,3: proboha proc?
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    29.10.2006 08:56 fakenickname | skóre: 42 | blog: fakeblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: A to si říkám kamarád :-(
    Podle me delas vsecko nejlip jak umis. Nejdulezitejsi je bejt porad normalni. Tohle vsechno hrozne zavani telenovelama a jinejma laskosrackama. Nic neresit, bejt v klidu a pomalu si popijet svoji plzen - nic lepsiho delat nemuzes aniz by ses z toho posral nebo zblaznil.
    29.10.2006 11:02 Filip Jirsák | skóre: 68 | blog: Fa & Bi
    Rozbalit Rozbalit vše čeština
    Nemohl bys to příště dát nějaké kamarádce na kontrolu po češtinské stránce? ;-) Když jsem se na začátku dozvěděl, že je nějaký kamarád a jeho přítelkyně, kterou mu závidíš, a pak už jste se o tom nebavily, myslel jsem, že to bude nějaký 4% trojúhelník. A ono je to jen náhodné úžívání i/y. Takže z těch nejčastějších chyb:
    • interpunkční znaménka se píšou bez mezery ke slovu, ke kterému se vážou – tedy čárka, tečka, vykřičník apod., pravá závorka nebo uvozovka – vše bez mezery hned za slovo, levá závorka resp. uvozovka bez mezery hned před slovo atd. (pak se nestane, že řádek začíná čárkou, tečkou apod.)
    • Invex je název výstavy, tedy velké I
    • shoad podmětu s přísudkem – v minulém čase mužský životný rod měkké I, mužský neživotný a ženský tvrdé Y, střední A; mužský životný má přednost, takže pokud podmět vyjadřují víc subjektů a je mezi nimi alespoň jeden rodu mužského životného, je tam měkké I – mluví-li se o lidech, znamená Y že se jednalo o samé ženy
    • strašně, vztah s dívkou, spěchat, 18náct -> 18, s kým – s ní (mezera), o čem – o tom (mezera)
    • čárky v souvětích
    • chybějící mezery, chybějící diakritika
    A to jsem nevypsal všechno. Kupodivu mě/mně, v čem se často chybuje, jsou snad všechna správně :-)

    Zbytečně to ubírá působivosti obsahu, když musí čtenář pořád luštit, co jsi chtěl vlastně napsat, což je třeba v případě tohoto textu škoda…
    29.10.2006 11:26 Kyosuke | skóre: 28 | blog: nalady_v_modre
    Rozbalit Rozbalit vše Re: čeština
    Osobně za mnohem závažnější považuju, že jsem vůbec nepochopil souvislost událostí a časů, možná i osob. To je totiž na rozdíl od uvedených nedostatků chyba alespoň v mé hlavě sebeopravnými kódy neopravitelná. :-D
    29.10.2006 11:45 xxxxxxxx | skóre: 16 | blog: mrtvy blog | v nebi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: A to si říkám kamarád :-(
    fakt nechapu jak nekdo muze bejt v prdeli ze vztahu co trva par tydnu a jeste ho nazyva laskou
    29.10.2006 14:33 hydrandt | skóre: 35 | blog: Kanál | Herzogenburg
    Rozbalit Rozbalit vše Re: A to si říkám kamarád :-(
    Holt né každý je koffr... :-)
    I am Jack's wasted life.
    29.10.2006 17:39 dancelli
    Rozbalit Rozbalit vše Re: A to si říkám kamarád :-(

    Upřímně, ani já to nechápu. Jste nějaká přecitlivělá, introvertní generace. Podobné věci jsem tady už četl. Mně to připadá nějaký přeslazený.

    29.10.2006 18:02 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: A to si říkám kamarád :-(
    No jo to je těma telenovelama v televizi. :-)
    30.10.2006 03:50 Kyosuke | skóre: 28 | blog: nalady_v_modre
    Rozbalit Rozbalit vše Re: A to si říkám kamarád :-(
    Jen tu španělskou hudbu si k tomu pustit… :-D :-D
    vencour avatar 29.10.2006 17:43 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: A to si říkám kamarád :-(

    Hele, když to udělala s jednim, tak proč by to neměla udělat s každym druhym??? A proč by sis pak kvůli ní měl trhat žíly?

    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    30.10.2006 08:32 s0 | skóre: 32 | blog: nejchytřejší kecy | prágl
    Rozbalit Rozbalit vše Re: A to si říkám kamarád :-(
    Cynická obludo! Takhle si dělat legraci z krásného příběhu červené knihovny?! láska na pozadí světa, který zešílel! účinkuje 1000 slonů!
    Kuolema Kaikille (Paitsi Meille).
    30.10.2006 17:20 marallo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: A to si říkám kamarád :-(
    Navrhujem vytvorit databazu kto s kym kedy a kolko chodil. A je po probleme...

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.