abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 03:11 | Nová verze

    Program pro generování 3D lidských postav MakeHuman (Wikipedie, GitHub) byl vydán ve verzi 1.3.0. Hlavní novinkou je výběr tvaru těla (body shapes).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 23:11 | Bezpečnostní upozornění

    Intel vydal 41 upozornění na bezpečnostní chyby ve svých produktech. Současně vydal verzi 20240514 mikrokódů pro své procesory řešící INTEL-SA-01051, INTEL-SA-01052 a INTEL-SA-01036.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 16:22 | IT novinky

    Společnost Raspberry Pi patřící nadaci Raspberry Pi chystá IPO a vstup na Londýnskou burzu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:22 | IT novinky

    Google na své vývojářské konferenci Google I/O 2024 představil řadu novinek. Keynote byl věnován umělé inteligenci (DeepMind, Gemini, Responsible AI).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 12:33 | Bezpečnostní upozornění

    V Gitu bylo nalezeno 5 zranitelností. Opraveny jsou ve verzích 2.45.1, 2.44.1, 2.43.4, 2.42.2, 2.41.1, 2.40.2 a 2.39.4. Útočník může připravit repozitář tak, že při jeho klonování (git clone) může dojít ke spuštění libovolného kódu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:11 | IT novinky

    Virtualizační softwary VMware Workstation Pro a VMware Fusion Pro jsou nově pro osobní použití zdarma. Softwary VMware Workstation Player a VMware Fusion Player končí.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 02:11 | Nová verze

    Linuxová distribuce Endless OS (Wikipedie) byla vydána ve verzi 6.0.0. Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu, poznámkách k vydání a také na YouTube.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    14.5. 15:44 | Nová verze

    Byl vydán Mozilla Firefox 126.0. Přehled novinek v poznámkách k vydání, poznámkách k vydání pro firmy a na stránce věnované vývojářům. Vylepšena byla funkce "Zkopírovat odkaz bez sledovacích prvků". Přidána byla podpora zstd (Zstandard). Řešeny jsou rovněž bezpečnostní chyby. Nový Firefox 126 je již k dispozici také na Flathubu a Snapcraftu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    14.5. 15:22 | Nová verze

    Grafana (Wikipedie), tj. open source nástroj pro vizualizaci různých metrik a s ní související dotazování, upozorňování a lepší porozumění, byla vydána ve verzi 11.0. Přehled novinek v aktualizované dokumentaci.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    14.5. 14:55 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 24.0 linuxové distribuce Manjaro (Wikipedie). Její kódové jméno je Wynsdey. Ke stažení je v edicích GNOME, KDE PLASMA a XFCE.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (74%)
     (5%)
     (10%)
     (10%)
    Celkem 279 hlasů
     Komentářů: 16, poslední 14.5. 11:05
    Rozcestník

    Krása Leopardu, aneb ať žije "Král"

    1.6.2008 23:11 | Přečteno: 1625× | Operační Systémy

        Pár měsíců zpět, si jeden z mých nej kámošů pořídil MacBook. Původně plánoval pořízení tohoto skvostu z USA, ale nakonec se mu vyskytla dobrá nabýdka i zde v republice, takže neváhal a jel si pro něj. Já osobně jsem vždy na MacBook slyšel spíše pozitivní dojmy, ale nikdy jsem jej v ruce nedržel, tudíž jsem byl velmi zvědavý. A nebudu popírat, že mít peníze, určitě jedu sním a koupil bych si taky jeden kousek.

        Od té doby uplynul nějaký ten tejden, měsíc a já ten zázrak stále neviděl. Kámoš na svého miláčka neměl nic v čem to přenášet. Nakonec jsem se před pár dni dočkal. Hned po pár vteřinách jsem se do něj zamiloval, takže teď už alspoň vím naco padnou peníze, které o prázkách vidělám ;-). Do prázdnin je daloke, pročež jsem se rozhodl poladit vzhled svého desktopu, aby mi mého nového Krále na poli přenosných PC, trošičku připomínal. Jsem již 4 letým uživatelem OS GNU/Linux, tudíž jsem měl práci zjednodušenou. Nedokážu si představit něco podobného ve WinXP.

        I když jsem počítal stím, že se mi vzhledu OSX Leopard poaří částečně dosáhnout (již dříve jsem viděl pár pokusů), nevěřil jsem jak moc. Vzhled se mi podařilo napodobit opravdu velmi důvěrihodně. No a co se týče různých 3D efektů, tak jsem dokonce výše zmiňovaného Leoparda překonal. http://www.youtube.com/v/WLI7-m-G1mE

        Což mě dovedlo k problému, zda si pořizovat MacBook, když jedinej důvod by byl v podstatě vzhled a ten jsem u svého Linuxu schopen imitovat, né sice stoprocentně, ale dostatečně na to, abych byl spokojený. No ještě tedy uvidím, možná si book od Jablíčka stejně pořídím. A to hlavně proto, že jejich notebooky jsou prostě "in". Což mi připomělo, jednu hlášku, související s nedávným svátkem Jiřího patronem skautů. Tuto hlášku prohlásila jedna spolužačka při obědě:"Nebuď out buď in, nebuď skaut buď skin." Závěrem musím, ale uznat schopnosti lidí pracující pro Apple a poděkovat jim za jejich výborné produkty.

           

    Hodnocení: 46 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    =^..^= AmigaPower® avatar 2.6.2008 00:04 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Krása Leopardu, aneb ať žije "Král"
    ...tywoe, ty zase nezle leješ co? :-D
    2.6.2008 01:29 CEST
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Krása Leopardu, aneb ať žije "Král"
    Nepis, nekdy to fakt az boli:

    nabýdka

    Zbytek jsem zatim nedocet, ale pripravim se na nejhorsi...
    2.6.2008 01:35 CEST
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Krása Leopardu, aneb ať žije "Král"
    Jsi madar nebo co? Jinak si nedovedu vysvetlit, ze predlozky napojujes ke slovum:

    sním, naco

    Ale madari davaji predlozky na konec slov, takze madar asi nebudes. Prosim te, napis sem, odkud skutecne pochazis (nejlepsi, kdyz to budes psat na zacatek kazdy zpravicky), abychom se uz na tvou cestinou tak nepozastavovali. Neco jako:

    Pochazim ze zeme XYZ, mluvime tam jazyke ABC a cestinu neumim nebo aspon upozorneni Jsem ignorant a blbec a neumim vubec cestinu a jsem rad, ze umim vubec zapnout pocitac a klapat do klavesnice neco, co aspon trosku nejakej smysl dava.
    2.6.2008 08:46 alium | skóre: 38 | blog: Category 1100
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Krása Leopardu, aneb ať žije "Král"
    +1
    Saljack avatar 2.6.2008 09:15 Saljack | skóre: 28 | blog: Saljack | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Krása Leopardu, aneb ať žije "Král"
    Třeba jako já. Mám to v patičce :-).
    Sex, Drugs & Rock´n Roll.
    =^..^= AmigaPower® avatar 2.6.2008 13:05 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Krása Leopardu, aneb ať žije "Král"
    Nechápu nad čim se tady rozhořčuješ a hlavně proč mu nadáváš do ignorantů a blbců, jestli máš nějakeý potíže s tim to přečíst, nebude to asi jeho chyba, ale půjde o tvoje snížený schopnosti čtení souvislýho textu, já s tim třeba žádnej problém nemám.

    Když si takovej bojovník za českej jakyk bez chyb, proč teda nepíšeš háčky a čárky?! Mně je třeba na blití z toho, rozdíl je v tom že svůj názor nikomu necpu!

    PS: nezapomeň mi spočítat chyby :-D
    2.6.2008 01:51 CEST
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Krása Leopardu, aneb ať žije "Král"
    uaaaaa vidělám

    neverim, ze jsi Cech a ze jsi dokoncil zakladni skolu důvěrihodně - sorry, ale po tomhle kousku me nepresvedcis

    BTW: preklepy (vynechany pismenka a prehazeny pismenka) a ruzny specialitky, ktery by tam cestinar urcite nasel, jsem ignoroval, ikdyz pri zapisu do blogu bys to kontrolovat mohl (u IM zprav to samozrejme chapu, clovek pise ve spechu).

    A abych zase nebyl tak moc off-topic, tak osobne jablicka radsi bastim, nez s nima pracuju. Ja s pocitacema umim pracovat dobre, takze dokazu rozlisovat mezi left-click, right-click, left-double-click, right-double-click, takze nepotrebuju mys s jednim tlacitkem. Taky mam rad, kdyz si muzu system prizpusobit tak, jak mi to vyhovuje, ale ja spis pocitac potrebuju prakticky a ekonomicky pouzivat, takze ten vzhled pro me neni dulezitej, radsi uprednostnuju tu funkcionality. S pocitacem od zelinarsky firmy jsem jeste moc nedelal, ale mam tu cest s iPodem a malem jsem si podelal vyberem iPhonu i mobilni telefonovani. Abych jenom nehazel spinu:

    iPod: neumi vytvorit playlist, to se musi delat v iTunes (aspon v tej verzi, co mam ja)

    iTunes: pokud mam v iPodu pisnicky, nemuzu je dostat vec, leda udelat nejakou stupidni zalohu, takze kdyz mi lehnou wokna, muzu znovu synchronizovat, protoze cista instalace itunes kdaka, ze ipod je synchronizovanej s jinym itunes. itunes jsou jen pro windows. navic prace s itunes je utrpeni, kdyz jsem objevil gtkpod pod linuxem, tak jsem byl stastnej (gtkpod umi ukladat pisnicky z ipodu na disk, lepsi se spravujou playlisty a bezi o hodne plynulejc, nez itunes)

    iphone: neumi video, zrejme ani videohovor, fotky a hudba zase pres itunes, neumi MMS, neumi USB-disk emulaci - mozna uz z toho neco umi, ale na to, jakej kolem toho byl humbuk, tak co jsem to zjistil, byl to docela shit.

    Koupil jsem misto toho SonyE w910i a plna spokojenost. Fotky, video, kartu muzu vyndat a nacpat do prilozeny USB flasky, takze emulace USB disky naprosto bezproblemu, walkman funguje skvele, muzu si vytvorit playlisty primo v mobilu.

    Takze osobne bych to videl asi tak, ze MAC je pro me neco jako autobus - proste nastoupim a on me nekam odveze - nemuzu si vybrat jak rychle, kudy, kdy se cestou jeste nekde zastavim. Radsi pojedu autem, budu muset umet ridit, ale pro tu svobodu to je minimalni cena.
    2.6.2008 08:46 alium | skóre: 38 | blog: Category 1100
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Krása Leopardu, aneb ať žije "Král"
    +1
    2.6.2008 10:15 Lynn | skóre: 16 | blog: hell | Němčice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Krása Leopardu, aneb ať žije "Král"
    připojím mx610 a udělám všechny ty kliknutí, o kterých píšeš.

    v iPodu lze vytvářet On-The-Go seznamy

    jako uživatel linuxu: připojíš iPod a terminálem zkopíruješ kompletní obsah :) BFU si na to stáhne aplikaci.
    To je síla televize...
    2.6.2008 10:42 Vskutečnosti Saýc | skóre: 7
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Krása Leopardu, aneb ať žije "Král"
    No.

    Celkove jsou produkty Apple stavene na trochu jinou kategorii zakazniku. Na ipodech a iphonech je to videt docela hodne, nejak se neceka ze se v necem budete porad vrtat, vlastne u iphonu a ipodu si clovek priplaci za snadne ovladani. Pokud nemate problem se slozitejsim, asi je zbytecne utracet penize.

    Na druhou stranu, u pocitacu to moc neplati. Tam jde spis o ten priplatek za funkcnost. Muzu vybalit macbook z krabice, strcit do nej dvdcko s filmem, polozit pocitac na stul, vzit pribalene dalkove ovladani a ten film pustit. Muzu pocitac proste zaklapnout a on usne, muzu se pripojit do (i zabezpecene) bezdratove site na dve kliknuti. Pokud chci synchronizovat telefon s integrovanym adresbookem a kalendarem, staci zapnout BT (jedno dve kliknuti) a proste to udelat, hotovo, at uz je to jaka znacka telefonu chci. Muzu se nahrat na integrovanou webkameru, to video rozstrihat a predelat mu zvuk.

    Tohle vsechno hned jak pocitac vyndam z krabice (a vytvorim si a nem ucet). Bez laborovani, bez slozitych konfiguraci, bez cteni manualu, wikin a diskusnich for.

    OS X samozrejme podporuje vicetlacitkove mysi, a ruzna tlacika maji ruzne funkce. Celkove ten system je rychly a prehledny, nejde ani tak o to jestli hori okna kdyz je zaviram, nebo jestli mohu otacet plochou, ale s pomoci doku a Expose jde vzdycky rychle najit aplikaci kterou hledam, okno ktere hledam, a vubec cokoli co je potreba. Minimalizace do doku pripadne aplikace ktera bezi po zavreni vsech oken jsou docela uzitecne koncepty ktere setri praci, protoze mam aplikaci kdykoli k dispozici, ale nezabira zadne misto na plose ktere by nezabirala i vypnuta, obecne neni moc duvod mit viditelne okno itunes, kdyz chci aby hralo hudbu a ne zobrazovalo playlisty.

    Jasne ze se v OS X daji najit chyby, a veci ktere mi jako uzivateli lezou na nervy (treba implementace IPC je ... takova zvlastni. a gcc nepodpruje openmp, coz je skoda. ale mam dojem ze spoustu zucastnenych v tehle diskusi to asi trapit nebude). Na druhou stranu se ale zase planuje podpora ZFS jako root filesystemu, a tim by Mac OS ziskal lepsi praci s disky nez Linux kdy bude mit.

    Celkove myslim, ze funkcni system bez hodin a hodin laborovani za nejake ty penize stoji. Komu ne, pro nej asi produkty apple nebudou.
    Algi avatar 2.6.2008 10:54 Algi | skóre: 1 | blog: Sinner
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Krása Leopardu, aneb ať žije "Král"
    Na podporu ZFS na Macu se dívám tak trochu s nedůvěrou. ZFS totiž nepodporuje jednu zásadní věc - Spotlight. Pokud bude Apple chtít používat ZFS, bude muset na něm zapracovat, nebo přesunout funkcionalitu trochu výše. Některé části Spotlightu jsou totiž závislé na HFS+. Na druhou stranu, když to umí zaindexovat vcelku rychle flashku FAT, tak to asi takovej problém nebude. Možná, že jsem úplně mimo mísu :-D Necháme se překvapit, co nám přinese WWDC. Vzhledem k tomu, že Apple již nežene potřeba vydávat novou verzi nového systému (64-bit mají vyřešený), tak si myslím, že ZFS v 10.6 se dočkáme nejdřív tak za dva roky. A do té doby to možná bude mít Linux v sobě zabudované.

    Jinak, o tom, že má Mac naprosto jinou koncepci není pochyb. Je to jedna z věcí, která se mi naopak na něm líbí. Jako každý systém, i Mac má své mouchy. Mě se na Linuxu nelíbilo tolik věcí, že bych si jej na notebook nikdy nedal. A protože Windows 2000 jsou trochu out-of-date, tak mi nezbylo nic jiného, než koupit Mac :-) Krom toho, mám děsnou úchylku na stylové věci :-D
    I'm a firestarter, twisted firestarter...
    3.6.2008 08:24 Kirk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Krása Leopardu, aneb ať žije "Král"
    Takze osobne bych to videl asi tak, ze MAC je pro me neco jako autobus - proste nastoupim a on me nekam odveze - nemuzu si vybrat jak rychle, kudy, kdy se cestou jeste nekde zastavim. Radsi pojedu autem, budu muset umet ridit, ale pro tu svobodu to je minimalni cena.
    To srovnání auta a autobusu je ovšem nesprávně. Na autě (ohledně řízení) není nevýhodné to, že musíš umět řídit, ale to, že řídit musíš, zatímco v autobuse si můžeš třeba číst nebo pracovat na notebooku. Kdyby pro jízdu autem stačilo ukázat autu řidičák, jsem o poznání nadšenější automobilista :-)
    2.6.2008 09:57 Haf
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Krása Leopardu, aneb ať žije "Král"
    Tak z "nabýdky" mi málem vypadly oči :-))
    herne the hunter avatar 2.6.2008 07:41 herne the hunter | skóre: 10 | tor lara
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Krása Leopardu, aneb ať žije "Král"
    kupovat si něco jen kvůli tomu, že to je tzv. „in“ mi přijde vážně na hlavu padlý…
    i am herne the hunter and you are a leaf driven by the wind.
    Saljack avatar 2.6.2008 09:18 Saljack | skóre: 28 | blog: Saljack | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Krása Leopardu, aneb ať žije "Král"
    Mě se ani ten Mac nelíbí. A Mac OS je hroznej, mi příde ten dolní panel hrozně nepřehledný. A další vlastnosti mi taky lezli krkem. Musím říct, že Mac OS je pro mě nejhorší systém. Ať si říká kdo chce co chce. Před pár rokama po něm neštěk ani pes, pak se objevil iPod (který bych taky nechtěl) a lidi si řekli to je pěkný tak si koupíme i ty jejich pc.
    Sex, Drugs & Rock´n Roll.
    Milan Vít avatar 2.6.2008 09:34 Milan Vít | skóre: 23 | blog: about:linux | Orlová
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Krása Leopardu, aneb ať žije "Král"
    Vtipné :-) Mac OS je na poli operačních systémů docela stálice, to jen u nás se o něm příliš nemluvilo :-)
    „There is no dark side of the Moon really… as a matter of fact it's all dark.“
    Algi avatar 2.6.2008 09:37 Algi | skóre: 1 | blog: Sinner
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Krása Leopardu, aneb ať žije "Král"
    A Mac OS je hroznej...
    jj, vcelku se nedivím. mě se taky Mac OS nelíbí. Dolní panel v něm byl fakt šílený. Za to nový Mac OS X, to je jiný kafe. Dock umožňuje mít otevřeno mraky aplikací se spoustou oken a přitom se v tom stále vyznám ;-)
    I'm a firestarter, twisted firestarter...
    Daniel Kvasnička ml. avatar 2.6.2008 08:09 Daniel Kvasnička ml. | skóre: 52 | blog: The Joys and Sorrows of Being an IT Freak | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Krása Leopardu, aneb ať žije "Král"
    Což mě dovedlo k problému, zda si pořizovat MacBook, když jedinej důvod by byl v podstatě vzhled
    Ne :-)
    FSF: “screw you for not wanting the stuff we produce”, People: “screw you for not producing the stuff we want."
    2.6.2008 09:16 Smajchl | skóre: 39 | blog: Drzy_Nazory | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Krása Leopardu, aneb ať žije "Král"
    To video je lepší točit kamerou monitor, protože tohle se strašně seká.
    My máme všechno co chcem, my máme dobrou náladu!
    kozzi avatar 2.6.2008 09:35 kozzi | skóre: 55 | blog: vse_o_vsem | Pacman (Bratrušov)
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Krása Leopardu, aneb ať žije "Král"
    JJ, asi jo. Dřív byl pro beryl dobrej plugin kterej to umel dobre nahravat. Jenze ten zatim nikdo na compiz-fusion neportoval.
    Linux je jako mušketýři "jeden za všechny, všichni za jednoho"
    2.6.2008 10:51 JackeLee
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Krása Leopardu, aneb ať žije "Král"
    Nebuď out buď in, nebuď skaut buď skin.
    Já to teda znám naopak a takhle to slyším poprvý. Správně to má být:

    Nebuď in buď out, nebuď skin buď skaut.

    2.6.2008 11:08 Tomáš | skóre: 31 | blog: Tomik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Krása Leopardu, aneb ať žije "Král"
    Ten screenshot vypadá pěkně, skoro jako na opravdovém Leopardu. Dobrá práce.

    Pokud Ti jde jenom o vzhled, tak si tím vystačíš. Funkčnost má ale Applík trošku jinou. Například menu aplikace se zobrazuje v okně aplikace, ale v horní liště (na horním okraji plochy), v Docku se zobrazují i jiné věci, než jenom ikony ke spuštění aplikace atd. Aplikace od Applu jsem hodně provázané a někdy i funkční (shodit Leoparda není neřešitelný problém, ani člověk nemusí dělat žádné prasárny, ale většinou všechno funguje). Rozdíl je to dost propastný a opravdu je to spíš pro člověka, který už se v tom nechce hrabat a ocení, že na většinu věcí má klikátka (a zbytek si doprogramuje).
    otula avatar 2.6.2008 12:50 otula | skóre: 45 | blog: otakar | Adamov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Krása Leopardu, aneb ať žije "Král"
    Já osobně jsem vždy na MacBook slyšel spíše pozitivní dojmy
    Evidentně jsi ještě nečetl Ulhána :-D
    Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
    JiK avatar 2.6.2008 15:28 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Krása Leopardu, aneb ať žije "Král"
    Myslim, ze budes s Mac OS X spokojeny. Ja jsem presel (switchnul) uz pred par lety a zpet bych nemenil ani za nic. I kdyby mi nekdo za muj macbook dal 4 slusne PC notebooky zadara. Tyhle veci je nelip vyzkouset, a proto se mi v US libi, ze kdyz si neco koupim, a zjistim, ze to je spatne, polofuknci nebo nevhodne pro dany ukol, vezmu to s uctenkou do obchodu a oni mi daji zpet moje penize. Vetsinou na to je 30 nebo 60 dnu, nestanovi to zadny zakon, ale jen sila trhu a konkurence. Takze by sis vzal na 14 dnu macbooka z obchodu a pak bys uz vedel, jestli ho chces nebo ne. Navic by stal o 1/3 min nez v Evrope, protoze tu z dani nefinancujeme socialismus.
    =^..^= AmigaPower® avatar 2.6.2008 17:11 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Krása Leopardu, aneb ať žije "Král"
    protoze tu z dani nefinancujeme socialismus
    ...ale války.
    JiK avatar 2.6.2008 18:04 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Krása Leopardu, aneb ať žije "Král"
    touche. Evropani nevalci, Ti plati teroristum z hizbollahu, hamasu a al-kajdy stedrou "humanitarni" pomoc. A za odmenu dostanou Madrid, Londyn, ... Ovsem, osobne jsem presvedcen o tom, ze pro lidi a spolecnost je myslim socialismus a jeho dusledky o dost zhoubnejsi nez valky. Asi bych to srovnal s chripkou a rakovinou, chripka te bud rychle zabije nebo nic. Socialismus=rakovina te zabije pomalu, ale urcite. A dozivani v pokrocilejsich stadiich rakoviny stoji za stejne hovno jako v pokrocilych stadiich socialismu, kdy potrebujes povoleni vsemocneho a tebou placeneho byrokrata i k tomu aby ses vysral.
    2.6.2008 18:32 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Krása Leopardu, aneb ať žije "Král"
    kdy potrebujes povoleni vsemocneho a tebou placeneho byrokrata i k tomu aby ses vysral.
    Tak daleko jsme sice zatím nedošli, ale počítám, že to bude brzy následovat. Bude pro to zřízen speciální výbor při evropské komisi. :-(
    2.6.2008 18:32 Matlák
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Krása Leopardu, aneb ať žije "Král"
    Evropani nevalci, Ti plati teroristum z hizbollahu, hamasu a al-kajdy stedrou "humanitarni" pomoc

    Dobrej námět na flame. Já jsem zase slyšel, jak při zátazích na doupata teroristů v Iráku a Afghánistánu američani vyplňují checklisty, ve kterých odškrtávají kolik nalezených zbraní teroristickým organizacím dříve prodali :-) a které se jim takto vrací (pravda i když ne zcela zdarma). Pravda, komunistické země jsou stálým zdrojem zbraní těchto skupin, ale zbraně z USA v jejich rukou taky nejsou výjimkou.. A že zbrojní průmysl v USA je velice silně dotován nejen nepřímo státními zakázkami je taky snad jasné.. Ne že bych měl evropský systém raději, ale není vše tak černobílé, a rozhodně to není tak že EU=socialismus a USA=volný trh.

    A byrokracie je na obou stranách, i když té evropě by rozhodně míň úředníků prospělo, ale s tím se prostě nedá nic dělat, to je věc mentality. Většina evropanů (a čím víc východních tím znatelněji) chce někoho, kdo se o ně postará, oželí svobody kvůli jistotám (zdravotní péče, stálého zaměstnání, bydlení, čehokoli). A léta komunistická si takto celé národy pěkně vychovala - podívejte se na Slovensko, kde chodí kontroloři po obchodech jestli nezdražili..
    2.6.2008 18:34 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Krása Leopardu, aneb ať žije "Král"
    podívejte se na Slovensko, kde chodí kontroloři po obchodech jestli nezdražili..
    ?? To jako fakt?
    JiK avatar 2.6.2008 19:02 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Krása Leopardu, aneb ať žije "Král"
    jasne, zridili na to specialni urad a o cenach musi prece rozhodovat urednik, ne obchodnik. :-)
    JiK avatar 2.6.2008 19:34 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Krása Leopardu, aneb ať žije "Král"
    2.6.2008 20:02 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Krása Leopardu, aneb ať žije "Král"
    ROFL! Tak to je hustý. :)
    =^..^= AmigaPower® avatar 2.6.2008 18:33 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Krása Leopardu, aneb ať žije "Král"
    :-D Přesně něco v tomhle fašistickym stylu jsem čekal, bůh chraň United States of Absurdity :-D
    2.6.2008 15:53 Pepe
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Krása Leopardu, aneb ať žije "Král"
    Mam Macbook asi pul roku. Vybral jsem si ho protoze mi vyhovovala velikost - 13" mi prijde praktictejsi nez 15" Bezi na nem UNIX, bez toho aniz bych se s tim musel nejak trapit (i kdyz ThinkPad, ktery jsem taky zvazoval by s Linuxe nemel mit problemy).

    Na Macbooku se mi nejvic linilo, ze si clovek nemuze moc vybirat :) Apple nabizi 3 modely, ktere jsou v podstate stejne, s rostouci cenou se jen zlepsuji nektere parametry. U PC notebooku to bylo na hodiny prochazeni katalogu, cteni recenzi. Macbook je hodne znamy notebook, takze si z par recenzi udelas predstavu co te ceka. U PC notebooku, kde vyrobci chrli desitky modelu je tezke se nejak zorientovat... Radeji si radeji najdu jinou zabavu nez prochazet hromadu katalogu a cist desitky recenzi... :)
    3.6.2008 10:39 Tomáš | skóre: 31 | blog: Tomik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Krása Leopardu, aneb ať žije "Král"
    Ty zlepšující parametry mi u Apple přidou úsměvné. Za větší disk a černou barvu zaplatíš cca 6 tisíc navíc (oficální česká cena). Ale když někdo chce černý Macbook, tak to asi zaplatí.
    Algi avatar 3.6.2008 11:02 Algi | skóre: 1 | blog: Sinner
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Krása Leopardu, aneb ať žije "Král"
    Na "oficiální české ceny" bych se radši ani nedíval. Ono vůbec celé české zastoupení Applu je jedna velká hanba. Stačí se podívat na web a na přemrštěné ceny. Je lepší nakupovat z Rakouska (například pomocí brněnského servisu www.ccc.cz).
    I'm a firestarter, twisted firestarter...
    3.6.2008 22:21 shamot | blog: toocube
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Krása Leopardu, aneb ať žije "Král"
    Možno by si mohol spraviť ďalší zápisok a rozpísať aké zmeny si presne spravil a čo si na to použil. Mňa osobne napríklad celkom zaujíma aké si použil ikony a odkiaľ ich máš, pretože ja som ešte nenašiel vhodné ikony ktoré by nahrádzali napríklad aj tie pre applety.

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.