abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 17:11 | Nová verze

    Byl vydán Nextcloud Hub 8. Představení novinek tohoto open source cloudového řešení také na YouTube. Vypíchnout lze Nextcloud AI Assistant 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 13:33 | Nová verze

    Vyšlo Pharo 12.0, programovací jazyk a vývojové prostředí s řadou pokročilých vlastností. Krom tradiční nadílky oprav přináší nový systém správy ladících bodů, nový způsob definice tříd, prostor pro objekty, které nemusí procházet GC a mnoho dalšího.

    Pavel Křivánek | Komentářů: 6
    včera 04:55 | Zajímavý software

    Microsoft zveřejnil na GitHubu zdrojové kódy MS-DOSu 4.0 pod licencí MIT. Ve stejném repozitáři se nacházejí i před lety zveřejněné zdrojové k kódy MS-DOSu 1.25 a 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 34
    25.4. 17:33 | Nová verze

    Canonical vydal (email, blog, YouTube) Ubuntu 24.04 LTS Noble Numbat. Přehled novinek v poznámkách k vydání a také příspěvcích na blogu: novinky v desktopu a novinky v bezpečnosti. Vydány byly také oficiální deriváty Edubuntu, Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu Budgie, Ubuntu Cinnamon, Ubuntu Kylin, Ubuntu MATE, Ubuntu Studio, Ubuntu Unity a Xubuntu. Jedná se o 10. LTS verzi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    25.4. 14:22 | Komunita

    Na YouTube je k dispozici videozáznam z včerejšího Czech Open Source Policy Forum 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    25.4. 13:22 | Nová verze

    Fossil (Wikipedie) byl vydán ve verzi 2.24. Jedná se o distribuovaný systém správy verzí propojený se správou chyb, wiki stránek a blogů s integrovaným webovým rozhraním. Vše běží z jednoho jediného spustitelného souboru a uloženo je v SQLite databázi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 12:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 6.7 webového prohlížeče Vivaldi (Wikipedie). Postavena je na Chromiu 124. Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu. Vypíchnout lze Spořič paměti (Memory Saver) automaticky hibernující karty, které nebyly nějakou dobu používány nebo vylepšené Odběry (Feed Reader).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 04:55 | Nová verze

    OpenJS Foundation, oficiální projekt konsorcia Linux Foundation, oznámila vydání verze 22 otevřeného multiplatformního prostředí pro vývoj a běh síťových aplikací napsaných v JavaScriptu Node.js (Wikipedie). V říjnu se verze 22 stane novou aktivní LTS verzí. Podpora je plánována do dubna 2027.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 04:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 8.2 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu. Zdůrazněn je průvodce migrací hostů z VMware ESXi do Proxmoxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 04:11 | Nová verze

    R (Wikipedie), programovací jazyk a prostředí určené pro statistickou analýzu dat a jejich grafické zobrazení, bylo vydáno ve verzi 4.4.0. Její kódové jméno je Puppy Cup.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (74%)
     (8%)
     (2%)
     (16%)
    Celkem 815 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník
    Štítky: není přiřazen žádný štítek


    Vložit další komentář
    22.10.2013 22:01 Zadejte vaše jméno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    435/2001 avatar 23.10.2013 07:27 435/2001 | blog: .
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Všetko, čo v tom prejave (moderátor má ruský - rusínsky prízvuk, ten vysielač je v B. Bystrici alebo v Prjašive? ;-)) hovorí, je vlastne pravda. Ale ten Samo Chalupka na konci a ten prednes pripomína revolúciu v 1848 :-D. Na facebbok nechodím a od petície za Piussi som už nebola ani na petíciách, takže je pre mňa nová inf., že existuje táto iniciatíva (podobne zaujímavý je pán Vaský:)). Pozerám, že tento pán Pavlík by chcel byť za prezidentom. Vodcovský princíp? :) A kto sme to MY... my sem, my tam... to ja nemám rada, keď niekto takto myká. I keď má v tom popise situácie stokrát pravdu. Revolúcia ... a kto bue potom vládnuť. Dnes. Na Slovensku...:))
    Ňigda neznaš, kedy ce trafi šľak, ňezostaňe tu po ce aňi ľem mastny fľak.
    22.10.2013 22:03 loki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Kdyz jsou tve jistoty financovany ztratou svobody nekoho jineho (vynucene prerozdeleni prostredku), tak je to snad zrejme. Ono, jak spravne pisete, i v te cine prisli na to, ze musi vse uvolnovat. Pomalu na to prichazeji dokonce i na Kube. Skoda jen, ze stavajici evropa jde proti tomu cestou k vetsi centralizaci, zadluzovani, byrokracie, atd. Pojmy jako jistoty a svoboda spolu uzce souviseji. I kdybych se penize rozhodl venovat mistnimu utulku pro kocky, verim, ze by je vyuzili lepe nez stat, urednici a dalsi darmozrouti.
    Agent avatar 23.10.2013 00:29 Agent | blog: Life_in_Pieces | HC city
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Reagan to taky uvolňoval, pokračovali v tom Buschové s Billem a jak Amíci dopadli.
    Nevěděl zpočátku, co si počít, jak žít, co dělat, ale brzy se vpravil do role samotáře.
    23.10.2013 11:52 Atom321 | skóre: 20
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Bushové v první řadě utápěli obrovské peníze na války v zájmu ropných (a zbrojařských) společností. Ty peníze v ekonomice chyběly, "obyčejným" amíkům klesla životní úroveň a tak si zvolili za prezidenta populistického socialistu. No a dopadlo to stejně jako všude jinde v socíku - sliby nesplnil, jen zavedl nefunkční byrokratický bordel.
    23.10.2013 00:45 ...
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    U nas to bolo este horsie SMER Socialna Demokracia vyhrala 44% hlasov. Vdaka tomu sa k moci dostali financne skupiny ako J&T a Penta, a naplno sa prejavila politika socdem ako korupcia, rodinkarstvo, rozkradanie nasich penazi politikmi, zvysovanie dani, zvysovanie nezamestnanosti, strajky lekarov, sestier, ucitelov, zvysovanie pokut a poplatkov a dalsie zdieranie ludi statom.

    Za Fica sa stat zacal spravat ako monopolna sukromna firma, ktora musi co najviac podojit svojich obyvatelov. Najviac na ficovu politiku doplacaju ti najchudobnejsi teda jeho volici. Teraz na neho nadavaju, teraz lamentuju ako sa im zije zle - ja hovorim tak vam treba, mate co ste chceli!
    lucorp avatar 23.10.2013 11:07 lucorp | skóre: 3 | blog: Konverzia stavbára na ajťáka | Bratislava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    hadam nemas pocit ze to bolo predtym inak o.O
    "Vyčíslovať straty na predajoch za pirátske kópie je ako vyčíslovať o koľko deti prichádzame masturbáciou..."
    23.10.2013 12:16 ...
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    nie ale tato vlada verejne deklarovala ze je socialna a pritom robi socialnu politiku len pre hornych 10 tisic, zdiera vsetkych ale najviac na to doplatia chudobni slovaci, hlavne ze makame na socialne davky pre ciganov ktore dostanu zadarmo. Ja sa mam dobre o to nejde zarabam 2500 - 3000 euro mesacne neni to vela (oproti zapadnej europe), ale vyzit sa z toho da. Ale ludia ktori socdem volili ti sa maju horsie ziju zo 700 - 800 euroveho platu a stat ich zdiera kde len moze. U nas policia nechrani ludi pred zlocinom, u nas je policia na to aby vyberala pokuty a naplnala tak statnu pokladnicu (nejaky anglican hovoril ze tolko policajtov kolko u nas videl za tyzden, u nich nevidel za rok), stat ta za vsetko tresta a hlada kde by ta mohol ojebat. A Ficovolici? ti si zato mozu sami. Vzdy veria len populistom, ktori im nieco slubia. Najprv Meciar, potom Dzurinda a teraz Fico. Stale volia tu istu cervenomodru zlodejsku zberbu byvalych agentov stb pripadne studentov marxizmu leninizmu. Ja myslim ze by bolo dovbre obmedzit volebne pravo, ti co neprispievaju do statneho rozpoctu, ale na nom parazituju (napr. dochodcovia alebo cigani) by stratili pravo zucastnovat sa na verejnom zivote, a tiez by bolo dobre zaviest volebny "vodicak" co by obnasalo IQ testy a vedomostne testy zakladnych znalosti z ekonomie.
    lucorp avatar 23.10.2013 13:28 lucorp | skóre: 3 | blog: Konverzia stavbára na ajťáka | Bratislava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    To ze ma smer v nazve socialnu demokraciu este neznamena ze ju aj prevadzkuje (ako aj vsetky ostatne strany vs. ich programy). Tak sa nedeje uz od ich spolcenia s ultrakonzervativnymi pravicovymi SNS a mafianskymi pravicovymi HZDS v 2006.

    K tym 700-800 € platom -> preber sa, vydel to tak dvomi az tromi a dostanes realny obraz o situacii na slovensku.

    Obmedzenie volby iba na vyvolenu skupinku ludi je dalsi krok blizsie k totalite - to by si chcel? Nestacilo ti to za socializmu?

    Jedina relativne spravna volba z mojho pohladu je priama demokracia, uradnicka vlada a vzdelana populacia zaujimajuca sa o dianie okolo seba - cize utopia, to by uz mohol fungovat rovno aj komunizmus :D
    "Vyčíslovať straty na predajoch za pirátske kópie je ako vyčíslovať o koľko deti prichádzame masturbáciou..."
    Luboš Doležel (Doli) avatar 23.10.2013 13:34 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Medián mzdy na Slovensku je 784 €, takže jaký reálný obraz.
    lucorp avatar 23.10.2013 16:09 lucorp | skóre: 3 | blog: Konverzia stavbára na ajťáka | Bratislava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    median nehovori, okrem toho ze polovica pracujuceho slovenska musi vyzivorit z menej nez 784€ (HRUBEHO!), nic o platoch volicov smeru. Predrecnik vravi nieco o vyziti zo 700-800 mesacne, ja som ho opravil na 200-400 (tych 200 je realnych v hladovych dolinach). Takze neviem kde vidite problem...
    "Vyčíslovať straty na predajoch za pirátske kópie je ako vyčíslovať o koľko deti prichádzame masturbáciou..."
    23.10.2013 23:33 jarin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Pochybuju, že by ty kočky dokázali udělat něco jiného než ty peníze prožrat. Tak kde je rozdíl?
    22.10.2013 22:21 Ja
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    co sme spolu ako ceskoslovensko za 40 rokov vybudovali, to kapitalisti na slovensku aj v cechach za 23 rokov dokonale rozkradli a smeju sa nam z parlamentov, vil, sudov a palacov. ostava nam uz len odtialto odist a posledny nech prosim zhasne...
    23.10.2013 03:40 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    za 40 rokov vybudovali
    LOL tak třeba Tesla už na konci 80. let extrémně nestíhala. I když se traduje, že byly návrhy na 32bit procesor a dokonce něco jako FPGA, tak 1989 to už bylo dost pozadu (tak 10 let oproti m68k). Řekl bych, že ale byli rádi, když zvládli wafer s klonem 8080.

    Nedivil bych se kdyby ty plány na další rozvoj byly zhacený pouhým centrálním plánováním v tehdejší době. Asi stejně jako Teleautomat (tuším, že to snad bylo první interaktivní video s ovládáním děje divákem - něco na čem teďka herní tituly masivně vyhrávaj - třeba takovej Stanley Parable :-D). Dále třeba kontaktní čočky (klasika), Škoda Ferrat (to bych se možná i přemohl a naučil se řídit), něco jako 3D mikroskop a pak ještě jedna škodovka, co vypadala jako mercedes (ono jich asi bude víc). Myslím, že o tom běžel nějakej seriál na ČT (něco jako Promarněné příležitosti).

    S tímhle přístupem by ekonomika dlouho nevydržela a nebo bysme zůstali (museli se vrátit) na úroveň farmářů.

    [azbestové spodky nasazeny též]

    23.10.2013 07:07 jekub
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    a smeju sa nam z parlamentov, vil, sudov...

    a dobre delaji :-)

    435/2001 avatar 23.10.2013 07:35 435/2001 | blog: .
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Mimochodom, čia je toto prezývka v skutočnosti?

    Ja by som sa ale ľuďom, ktorí žijú na a pod hranciou chudoby nesmiala. Lebo naozaj hrozí, že sa nechajú skôr alebo skôr strhnúť nejakou vlnou extrémizmu - toho najprimitívnejšieho. A potom nepadnú hlavy nijakej Pente. Ale bude to hlava - nehlava. A to bude na tom to smutné.

    Ňigda neznaš, kedy ce trafi šľak, ňezostaňe tu po ce aňi ľem mastny fľak.
    23.10.2013 12:31 ...
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    presne za tych 40 rokov sa nic nevybudovalo, za 40 rokov socializmu sa zlikvidovala prosperujuca ekonomika, pracovity narod sa zmenil na lenive lemry, naucili ludi nepracovat, kradnut, podvadzat a ojebavat - komunisti vyspelu europsku ekonomiku od krtorej si bral priklad cely svet zmenili na jeden velky bordel. Bolsevici vyhnali vsetkych pracovytych ludi co nieco urobili pre tuto krajinu (napr. Tomas Bata). Rakusko na tom po vojne bolo ekonomicky horsie ako CSR, a kde su dnes? Keby po vojne nevyhrali komunisti, dnes Slovensko mohlo byt ekonomicky na urovni Svajciarska.
    pavlix avatar 23.10.2013 12:43 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Keby po vojne nevyhrali komunisti, dnes Slovensko mohlo byt ekonomicky na urovni Svajciarska.
    Kdyby byly v prdeli ryby. Švýcarsko je dost specifická země.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    23.10.2013 12:57 ...
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Aj Rakusko je "specifická země"? Aj zapadne nemecko je "specifická země"? Preco je vychod nemecka chudobnejsi oproti zapadu? Preco vsetky krajiny v ktorych nebacovali komunisti su na tom 10x lepsie ako my? Pred nastupom realneho socializmu bola CSR 10ta najvyspelejsia svetova ekonomika, ktora vyvazala svoje produkty do celeho sveta a kde sme dnes? Chodim pravidelne do Rakuska, Vieden je moj druhy domov a vidim ten rozdiel oproti bordelu na Slovensku, v Cechach a v Madarsku, podakujme sa bolsevikom.
    pavlix avatar 23.10.2013 13:10 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Nevidím žádnou souvislost s tím, co jsem psal o Švýcarsku.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    23.10.2013 12:58 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Keby po vojne nevyhrali komunisti, dnes Slovensko mohlo byt ekonomicky na urovni Svajciarska.
    Hm... na tom neco bude. Slovensko by zbohatlo na vyvozu halusek, bryndzy a ovci vlny.
    23.10.2013 13:05 ...
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Skor na vyvoze zbrani a turistickom ruchu, tak ako za Tisa.
    23.10.2013 13:21 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Otazkou je, komu byste prodavaly ty lafety na dela a motory k V2. Odberatel a investor byl jaksi v ruinach a vyrobnich kapacit po celem svete prebyvalo.

    Aby bylo jasno, deda i s babickou tamodtud vzali drahu v roce 1946, takze o te prosperite za Tisa vim sve. Hlady uz jste nepadali. Naarizovano taky bylo... ale predstava, ze by se Slovensko zmohlo na uroven Svajcu ci Rakous je legracni a typicky slovenska :-)

    435/2001 avatar 23.10.2013 14:56 435/2001 | blog: .
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    deda i s babickou tamodtud vzali drahu v roce 1946, takze o te prosperite za Tisa vim sve. Hlady uz jste nepadali. Naarizovano taky bylo... ale predstava, ze by se Slovensko zmohlo na uroven Svajcu ci Rakous je legracni a typicky slovenska
    Jožka? To je meno odniekiaľ so slovensko-moravského pomedzia? Takže deda s babičkou? V 46.? Aj tak... zvláštna domáca výučba slovenských dejín a vzťahu k Slovensku.

    Už treba odmytologizovať aj tie vaše "dejiny" a nepoužívať Slovákov na dokazovanie si morálnej nadradenosti. To mi dosť pripomína tie koncepcie o árijcoch, nadľuďoch, ktorí sú vďaka svojim vrodeným schopnostiam povolaní k tomu, aby riadili tých podľudí, neschopných si riadiť svoje veci. Bolo by si konečne ujasniť, ako došlo k slov. autonómii a brať trochu do úvahy aj inéspomienky na minulosť, než len tie od babky a dedka.

    Tento pohľad ekonóma je napriek jeho národniarskej politickej orentácii je celkom objektívny, ak ho porovnám s názormi, ktoré som našla aj u iných, zaoberajúcich sa týmto obdobím aj s inou politickou orientáciou.( Viď o.i. aj dokument. film o Karvašovi, guvernérovi NB, na ktorý som už odkazovala.)

    Pamätníci zhodne tvrdia:

    - za SŠ nebola nezamestnanosť, industrializovalo sa, stavali sa nové cesty a železnice atď., pretože oklieštením Slovenska bolo treba vybudovať nové spojenia - podstatne vzrástla po tých na Slovensku osobitne ťažkých krízových 30. rokoch životná úroveň (nemožno to zdôvodňovať tým, že "Slováci arizovali", pretože na to sa prepožičali a profitovali z toho len jednotlivci - na Slovensku neboli do 44. Nemci, nebojovalo sa tu, takže tu boli vhodné podmienky na hosp. rast

    A je fakt, že po vojne bolo na tom Slovesko ekonomicky oveľa lepšie ako Rakúsko - tak neviem, prečo ten násilný smiech.
    Ňigda neznaš, kedy ce trafi šľak, ňezostaňe tu po ce aňi ľem mastny fľak.
    23.10.2013 15:23 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Ano. Za SŠ nebyla nezaměstnanost, protože se pracovní místa uvolnila tím že se část obyvatel vykopala do Čech, část na frontu a část do plynu.

    Ano. Stavělo se, ale na dluh a pod taktovkou Německa.

    Slováci co mají plnou hlavu toho jak dobře bylo za SŠ by měli jít krapet do sebe. Měli by zpytovat svědomí, jak se zachovali k lidem, co je v tom jejich vystrkově během první republiky vzdělávali a cpali svůj kapitál do budování slovenského průmyslu.

    Do zadku by patřilo nakopat všechny co se plácají po zádech, jak krásně se podařilo rozbít Československo. Kdyby bylo nebylo Československo obnoveno jako suverénní stát, tak by nemohl být proveden žádný odsun. Musely by se akceptovat pomnichovské hranice a SŠ by platil stejné reparace jako Německo.

    Jen bláhovec by se mohl domnívat, že by pak z USA na Slovensko tekly stejné finanční prostředky jako šly do obnovy západního sektoru. Ty byly do značné míry podmíněny vybudováním předpolí pro případ válečného střetu s Ruskem.
    435/2001 avatar 23.10.2013 15:44 435/2001 | blog: .
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Tárate hlúposti. Dakte si aspoň námahu, keď už nič iné nečítate( možno okrem nejakej tej narýchlo vygúglenej wikipédie a rôznych zlátanín v tých všelijakých internetových plátkoch), pozrieť si a pozorne počúvať tých historikov diskutujúcich v odkazovaných videách. Namiesto akýchkoľvek protiargumentov( lebo s vašimi znalosťami žiadne nemáte) zase len znôška hlúpych útokov. To už začína byť fakt nuda.

    Povedala som, že sa ozvem proti každému nenávistno - šovinisticjkému blábolu. A to čo ste vyprodukovali, je primitívny šovinistický blábol.
    Ňigda neznaš, kedy ce trafi šľak, ňezostaňe tu po ce aňi ľem mastny fľak.
    pavlix avatar 23.10.2013 15:47 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Povedala som, že sa ozvem proti každému nenávistno - šovinisticjkému blábolu.
    Nebo proti čemukoli, co se nehodí do krámu, že.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    435/2001 avatar 23.10.2013 15:57 435/2001 | blog: .
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    nie, pavlix, proti tomu, čo by sa hodilo do krámu takým, čo nemajú síce žiadne relevantný protiargument, ale snažia sa za každú cenu iba urážať a zhadzovať toho druhého - možno aby si sami pripadali lepší?
    Ňigda neznaš, kedy ce trafi šľak, ňezostaňe tu po ce aňi ľem mastny fľak.
    435/2001 avatar 23.10.2013 16:26 435/2001 | blog: .
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Kedykoľvek sa ozveš, pavlix, vždy len útokom-ale nikdy nie konkrétnym protiargumentom, ktorý by bol k veci. Vždy iba osobný útok. Že ti to už nie je trápne. Už neviem koľkokrát som jasne napísala, aký je môj postoj k Slovenskému štátu - k tomu režimu, k antisemitizmu, k holocoustu, arizáciám, k vyháňaniu obyvateľstva ... Mimochodom, tak ako Česi museli odísť zo Slovenska, museli z Čiech a Moravy aj Slováci. Bol to samozrejme nepomer, pretože tu fakticky všetky úradnícke posty a miesta v štátnej správe boli obsadené Čechmi. Takže to tie rodiny dosť postihlo, pretože tu tvorili väčšinou takú vyššiu strednú vrstvu, ich spol. pozícia po návrate sa zmenila k horšiemu. Čím nevravím, že nešlo o osobné tragédie a že to bolo spravodlivé- ani nezatĺkam, že mnohí odišli sklamaní postojom a aj chovaním Slovákov, ktorí zase po svojom sklamaní z I. republiky, keď treli biedu horšiu ako za RU (kríza, 30. roky) cítili zadosťučinenie. Ale zase nie všetci - a nie všade. Pretože tí Česi tu už boli s domácimi zžití, bol to už ich domov a aj ich susedia a známi ich tak brali. Skôr by sa patrilo, aby sa konečne zamysleli už aj všetci tí, čo neustále opakujú tie protislovenské stereotypy o tom, ako Česi na nás doplatili, ako im za všetko vďačíme a ako sme im vrážali naše pastierske valašky do chrbta, prečo našli ľudáci - ich radikálna odnož na Slovensku takú podporu.

    A čo sa týka kolaborácie s Nemcami - treba si trochu preštudovať aj vlastné dejiny a zaujať k nim sebakritický postoj.
    Ňigda neznaš, kedy ce trafi šľak, ňezostaňe tu po ce aňi ľem mastny fľak.
    pavlix avatar 23.10.2013 16:58 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    A čo sa týka kolaborácie s Nemcami - treba si trochu preštudovať aj vlastné dejiny a zaujať k nim sebakritický postoj.
    Necítím zodpovednost za činy druhých. A protože nejsem nacionalista, tak ani za činy druhých příslušníků stejného národa. Můžeme se sice bavit o mých prarodičích, kteří v tu dobu žili, ale ti se tak nějak podělili o protinacistický odboj a dlouhodobý pobyt v koncentračních táborech. Jsem docela zvědavý, jaký sebekritický postoj mi v takovém případě bude doporučen.

    Nacionalisty osobně považuju spíše za hlupáky bez ohledu na národnost (případně vytouženou národnost, pokud se liší od té skutečné). To, že jim někdo v diskuzi připomene, že to s tou jejich národní minulostí nebylo až tak slavné, jak si malují, a že by bylo docela dobré se přesto prostě nějak přenést.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    435/2001 avatar 23.10.2013 18:48 435/2001 | blog: .
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Nikto z mojej rodiny nebol v HSĽS, nebol gardista, nearizoval. A to som vždy trápila ešte starých rodičov, prečo nepomohli tomu krčmárovi zprava za vodou, o ktorom starý otec vždy hovoril, že to bol dobrý človek a škoda ho, ani tomu šachterovi z ľavej strany, čo bol takí chudobní a mal toľko detí a bolo im ich ľúto, keď ich brali... Starú mamu som vždy nakoniec vytočila, keď som o tom nechcela prestať hovoriť. Odbila ma tým, že som to nezažila, tak nemôžem súdiť. Mňa za to trápi svedomie! Prečítala som množstvo kníh na túto tému, hrabem a v tom odvtedy, odkedy som tento kus histórie objavila...

    Nie som nacionalistka. Viem, na čo môžem byť ako Slovenka hrdá, ale neznášam všelijakých kotlebovcov,hejslovákov, ktorí to nevedia, iba útočia na všetkých tých nepriateľov slovenského národa a velebia svoju "prvú Slovenskú republiku". Asi to bude tou domácou výchovou a výučbou "slovenských dejín" ich dedkami a babkami, ktorí nostalgicky spomínali na Tisov štát. Ja som takú výchovu nemala. Dávno predtým, ako sa bolo možné s objektívnejším obrazom našej histórie stretnúť oficiálne mi to bolo vysvetlené doma. A aj za totáča som mala v škole občas konflikty s občiankármi alebo dejepisármi (ale na gympli sme mali potom mladého a skvelého:)). Tak m, prosím, nestrkaj do jedného vreca s nejakými idotmi.

    Mimochodom, keby si mal záujem, tak tu mám od Kamenca Slovenský štát v obrazoch - to čo som kedy napísala o ekon. konjunktúre za SŠ, o životnej úrovni, o ekonomickom riadení ( Karvaš, Zaťko) alebo aj o príčinách vyhlásenia autonómie, okolnostiach a príčinách odtrhnutia od ČSR, o situácii Slovenska za vojny, o jeho špičkách (Tisovo umiernené krídlo - Tukovo radikálne) alebo aj o SNP, píše aj on. Už vzhľadom na jeho neárijský pôvod ho nemožno podozrievať z velebenia SŠ.(O.i. sa Kamenec venuje holocoustu na Sl.)

    Ale ja som dosť zvyknutá, že sa nepáčim ani tým napravo, ani tým naľavo... ani tým kockovaným, ani tým pepitavým;-).
    Ňigda neznaš, kedy ce trafi šľak, ňezostaňe tu po ce aňi ľem mastny fľak.
    435/2001 avatar 23.10.2013 18:48 435/2001 | blog: .
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    sprava... už píšem česky:)
    Ňigda neznaš, kedy ce trafi šľak, ňezostaňe tu po ce aňi ľem mastny fľak.
    23.10.2013 17:19 JS1 | skóre: 2 | blog: intuition_pump
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Kedykoľvek sa ozveš, pavlix, vždy len útokom-ale nikdy nie konkrétnym protiargumentom, ktorý by bol k veci. Vždy iba osobný útok. Že ti to už nie je trápne.
    Tak pod tohle bych se podepsal.
    Lidstvo čelí v tomto století hrozbě civilizačního kolapsu. Podpořte hnutí klimatickakoalice.cz!
    pavlix avatar 24.10.2013 00:02 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Ani si nepamatuju, že jsem ti taky někdy šlápl na kuří oko. Ale co už, někteří jedinci se prostě přes své malé problémy nikdy nepřenesou.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    24.10.2013 01:30 JS1 | skóre: 2 | blog: intuition_pump
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Myslim, ze zrovna vcera v jine diskusi jsi mi provedl to same, co tady SKK (a taky mimo misu bez argumentu). Proto jsem ji dal +1. Coz o to, mne to nijak nevadi (jak bylo ostatne jasne z moji reakce ;-)), ale ty si to zrejme neuvedomujes, jak se chovas.
    Lidstvo čelí v tomto století hrozbě civilizačního kolapsu. Podpořte hnutí klimatickakoalice.cz!
    24.10.2013 06:27 nemám čas sa prihlasovať
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    neuvedomuje, ja som nad tým dosť rozmýšľala, lebo som chcela pochopiť tie reakcie, je v tom asi zacyklený
    pavlix avatar 25.10.2013 01:35 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Diskuze o politice prolétávám velmi rychle, neb jsou na Abclinuxu z definice žumpou, ze které výjimečně vypadne něco, co by stálo za řeč. Madam dle mého názoru nemístně a (rovněž) bez argumentů zaútočila na jiného spoludiskutujícího, tak jsem na to mírně peprně zareagoval a šel jsem dál.

    Ty jsi mě upozornil, že jsem mírně peprně (a bez argumentů, dobře) zaglosoval pod nepodloženým útokem na Aleše (ne že bych ho sám měl nějak zvlášť v lásce). Tedy ti děkuji, skutečně jsem si toho nevšiml ;).
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    25.10.2013 06:27 ja.. a dnes prvý raz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    "Madam" na nikoho neútočí, "madam" reaguje na podobné pokusy a väčšina "obetí" tých reakcií "madam" odpíše - ak už - k veci, a nie k "madam". Lenže tu je permanentná snaha útočiť na "madam" - neviem, možno bolí to pavlixom opakovane spomínané "kurie oko." Ale pre "madam" je záhadou, na ktorom prste bolo a kedy tak nešikovne stúpila pavlixovi na nohu, že má "madam" teraz má na "madam" spadnuté. "Madam" len so zdvihnutým obočím sleduje, na čo to neopatrne stúpila.
    25.10.2013 06:40 ja.. a dnes prvý raz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Diskuze o politice prolétávám velmi rychle, neb jsou na Abclinuxu z definice žumpou
    k "žumpe" z diskusií "o politike" alebo o čomkoľvek prispievaš hojnou dávkou tým, že si v nich vybavuješ svoje osobné účty, hoci podľa mňa nemáš nárok vymáhať žiadne pohľadávky, lebo v tvojom prípade za znečistenie si zodpovedáš sám
    25.10.2013 07:25 a pred ochodom do práce:)
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    argumenty a odkaz na argumenty... ale tie útočníka tvoho typu nikdy nezaujímali. Ak si aj v reále tento typ, ozaj by som to chcela zistiť zavčasu, aby som si udržala včas odstup.
    pavlix avatar 25.10.2013 09:51 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Není třeba, odstup budu udržovat já.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    435/2001 avatar 25.10.2013 16:10 435/2001 | blog: .
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Není třeba, odstup budu udržovat já.
    dobre, rada ti prenechám to prvenstvo:)
    Ňigda neznaš, kedy ce trafi šľak, ňezostaňe tu po ce aňi ľem mastny fľak.
    25.10.2013 10:03 JS1 | skóre: 2 | blog: intuition_pump
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Madam dle mého názoru nemístně a (rovněž) bez argumentů zaútočila na jiného spoludiskutujícího, tak jsem na to mírně peprně zareagoval a šel jsem dál.
    A jaky to ma smysl, zareagovat, a neucastnit se dalsi diskuse? Kdyby to bylo aspon vtipne.. (ale to je vec vkusu, ja se kolikrat pristihnu, ze chci neco sarkasticky poznamenat, ale pak si reknu, to by nebyl dobry vtip, tak to vezmu zpet, kazdy asi takove zabrany nema)

    Krome toho - nemistne a bez argumentu tu utoci leckdo (kdyby to v pripade SKK byla pravda, coz nevim). V jinych pripadech to nedelas. A rekl bych, ze lide o tyhle "helicopter comments" fakt nestoji..
    Lidstvo čelí v tomto století hrozbě civilizačního kolapsu. Podpořte hnutí klimatickakoalice.cz!
    pavlix avatar 25.10.2013 10:40 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    A jaky to ma smysl, zareagovat, a neucastnit se dalsi diskuse?
    Já si myslím, že to má smysl Aleše Kapicu podpořit, když je na něj útočeno zbytečně a nespravedlivě. A dokonce si myslím, že to může mít i o to větší cenu, že to není člověk, se kterým bychom si byli nějak názorově blízcí.

    Navíc dříve jsem v diskuzích pokračoval, ale v případě madam (nevím, který nick považuje za svůj originální) už jsem se poučil. Diskuze s ní nejdou vést, aniž by se člověk stal terčem vcelku vynalézavých osobních a psychologických útoků, které se pak přenáší i mimo diskuzi. Někteří už na to přišli, jiní na to teprve přijdou. Nejsem ochotný to znovu a znovu rozebírat do detailů, každý ať si to o své dobré vůli zkusí sám.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    25.10.2013 11:28 JS1 | skóre: 2 | blog: intuition_pump
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    No vidis, a ja myslim, ze pokud skutecne nemas argument, pak to smysl nema, a je lepsi mlcet. Vzdyt on se taky nijak zazracne nepredvedl.

    Navic to co napsala SKK nebyl utok ad hominem - napsat o nazoru, ze je hloupy neni totez jako napsat o cloveku, ze je hloupy. Ano, neni to argument, ale take to neni osobni utok.
    Lidstvo čelí v tomto století hrozbě civilizačního kolapsu. Podpořte hnutí klimatickakoalice.cz!
    25.10.2013 13:44 neviem heslo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    lebo som ešte v práci:)

    samozrejme, že to nijaký útok na osobnu A. Kapicu, o ktorom ja na rozdiel od pavlixa nehovorím a ani nemám dôvod hovoriť, že ho osobne nemám v láske, také emócie skutočne voči jeho tunajšej identite(a inú nepoznám:)) neprechovávam

    a nezvyknem asi napísať, že je niečí názor hlúpy, pokiaľ to fakt nie je iba doookola opakované povrchné jednostranné tvrdenie ... a tiež sa za to nijako na osoby nehnevám, i keby sa podľa mňa 1000x mýlili.

    Ale hurááá, mne už začal víkend, tak si nepokazím dobrú náladu:-D.
    pavlix avatar 25.10.2013 13:57 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    No vidis, a ja myslim, ze pokud skutecne nemas argument, pak to smysl nema, a je lepsi mlcet.
    Používám tento argument nerad, ale budu tě muset požádat, abychom se vrátili k tomuto tématu teprve až se výše uvedeným heslem sám řídit.
    Navic to co napsala SKK nebyl utok ad hominem
    Nejsem téhož názoru.

    Své vysvětlení jsem podal, tím zde má morální povinnost končí. Pokud budeš mít někdy znovu pocit, že jsem vůči tobě reagoval nepodloženě či nepřiměřeně, upozorni mě na to prosím neprodleně a v kontextu.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    435/2001 avatar 25.10.2013 15:45 435/2001 | blog: .
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    zde má morální povinnost končí.
    Vydávat svoje nemorálne zlomyseľné pohnútky, vedúce opakovane a k všemožnej zámernej a snaha zničiť "nepriateľa" akýmkoľvek podrazom, prekrúcaním a dokonca klamstvom, len kvôli akejsi urazenej ješitnosti, svojmu bohviečím zranenému ja, za svoju morálnu povinnosť, to už je naozaj priveľa. Buď taký láskavý a skôr, ako sa začneš vydávať za morálneho sudcu, nazri si do svojho svedomia. Ak si vôbec schopný sebakrtického zhodnotenia vlastných nedostatkov. Ďakujem.
    Ňigda neznaš, kedy ce trafi šľak, ňezostaňe tu po ce aňi ľem mastny fľak.
    25.10.2013 16:44 JS1 | skóre: 2 | blog: intuition_pump
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Pokud budeš mít někdy znovu pocit, že jsem vůči tobě reagoval nepodloženě či nepřiměřeně, upozorni mě na to prosím neprodleně a v kontextu.
    To muzu udelat hned u teto vety. :-) Sam se ostentativne zastavas jinych, ale ode me (od ostatnich?) vyzadujes, abych reagoval jen, kdyz se to bude tykat mne osobne. To povazuji za neprimereny dvoji metr.
    Lidstvo čelí v tomto století hrozbě civilizačního kolapsu. Podpořte hnutí klimatickakoalice.cz!
    pavlix avatar 26.10.2013 11:17 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    To muzu udelat hned u teto vety.
    Díky, možná nám to pomůže od zbytečných nedorozumění.
    ale ode me (od ostatnich?) vyzadujes, abych reagoval jen, kdyz se to bude tykat mne osobne.
    Nikoliv. Ve skutečnosti bych byl pouze rád, kdybys jednak ty dvě věci nemíchal dohromady, pokud mezi nimi není souvislot, a jednak abys mi neupíral šanci si na věc udělat vlastní názor (což je u věcí, o kterých nevím nebo si je nepamatuju, nemožné).
    To povazuji za neprimereny dvoji metr.
    Tak jak jsi to pochopil, bych to i já považoval za dvojí metr.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    435/2001 avatar 25.10.2013 16:02 435/2001 | blog: .
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Někteří už na to přišli, jiní na to teprve přijdou. Nejsem ochotný to znovu a znovu rozebírat do detailů, každý ať si to o své dobré vůli zkusí sám.
    Môj nick niekto zneužíval- tak som si ho zmenila. Nepokúšaj sa to zase prekrúcať- ak aj píšem neprihlásená, je jasné, že píšem za seba a som to ja. Nijako to neskrývam a nevydávam sa napr. za pavlixa ako to nejaký chytrák robil, keď písal ako SKK. Vynalézavé osobné a psychologické útoky? V Tvojej hlave iba až. Už dlho sa tu snažíš popudzovať "verejnú mienku" svojimi "hodnoteniami" mojej osoby, ja im čumím, ako tvrdošijne. To sa mi teda vôbec nezdá normálne - skôr si myslím, že máš nejaký problém, osobný a psychologický. Tá dvojitá väzba v tvojej komunikácii to naznačuje. Na tvojom mieste by som sa nad tým ozaj zamyslela. Mňa do toho samozrejme nič nie je. Pokiaľ to neskúšaš na mne. Potom rátaj s tým, že sa k tomu vyjadrím.
    Ňigda neznaš, kedy ce trafi šľak, ňezostaňe tu po ce aňi ľem mastny fľak.
    26.10.2013 10:53 podlesh | skóre: 38 | Freiburg im Breisgau
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Myslím že zastávat se Kapicy (nebo kohokoliv jiného) skutečně nemá smysl... zvlášť když sám má hodně másla na hlavě. Já osobně občas udělám takovou lehkou parodii, jestli se někomu rozbřeskne, ale většinou to opravdu k ničemu není.
    Diskuze s ní nejdou vést, aniž by se člověk stal terčem vcelku vynalézavých osobních a psychologických útoků, které se pak přenáší i mimo diskuzi. Někteří už na to přišli, jiní na to teprve přijdou. Nejsem ochotný to znovu a znovu rozebírat do detailů, každý ať si to o své dobré vůli zkusí sám.
    Ano, s tím musím naprosto souhlasit.

    Nicméně tyhle postavy dělají ty zdejší "diskuse" alespoň trochu užitečné, protože jsou to archeotypy které se vyskytují i v reálném světě. Lze se tedy velmi poučit a možná i procvičit. Akorát se do toho furt pletou lidi jako JS, kteří se furt pokoušejí hledat nějakou informacní substanci, racionání výsledek... Ale i to je poučné, takže proč ne.

    Nevýhodou je růst misantropie. Z toho důvodu je lepší abclinuxu moc nesledovat.
    pavlix avatar 26.10.2013 11:22 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Nicméně tyhle postavy dělají ty zdejší "diskuse" alespoň trochu užitečné, protože jsou to archeotypy které se vyskytují i v reálném světě.
    Jak se říká, všechno zlé je k něčemu dobré.
    Z toho důvodu je lepší abclinuxu moc nesledovat.
    Politické debaty jsou spíše takový stín Abclinuxu, kdy se sem s prominutím nasírají i lidé, pro které Linux a open source nic neznamená.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    26.10.2013 11:49 už ma to zase odhlásilo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    ale snáď to nebude zase zámienka na obvinenie z menenia nickov:)
    Nicméně tyhle postavy dělají ty zdejší "diskuse" alespoň trochu užitečné, protože jsou to archeotypy které se vyskytují i v reálném světě.
    Pre mňa je tiež zaujímavé sledovať tie "archetypy". Pretože také javy, ako nekritické stránenie "kamarátom a známym", "podobným sebe", neschopnosť zachovať si objektivitu, naduté preceňovanie samého seba, tých v tričku s rovnakými farbami, bezhlavá stádovitosť, prehadzovanie viny na iných práve tými, čo majú najviac masla na hlave, sa vyskytuje aj v reálnom svete. Nenápadne sa zmienim, že lietam z konferencií (medzinárodných:)) o linuxe - a už som za autoritu. Aj keby som inak už nič zaujímavého nepovedal.

    Takže táto komunikácia je užitočná aj pre mňa. Na začiatku som mala z tunajších mladých účastníkov diskusií dojem, že naozaj ide skoro bez výnimky o výnimočnú kvalitu, ale ako som do toho nazrela hlbšie, ten rešpekt sa začal vytrácať a nejako som to prekukla:). Teraz už rozlišujem tak ako v skutočnosti, kde ide len o bnafúknutú bublinu a kde je ten rešpekt ozaj namieste. Aspoň som zistila, že sa nechám dosť ovplyvniť tým haló efektom a aj vo svojom veku a so svojimi skúsenosťami s ľuďmi občas ešte naletím na lacné pozlátka.
    26.10.2013 11:55 už ma to zase odhlásilo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    hej, a aby to nepadalo len na hlavu iných, aj seba som uvidela z väčšieho nadhľadu a tiež mi to nezalichotilo:)
    26.10.2013 12:08 už ma to zase odhlásilo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Myslím že zastávat se Kapicy (nebo kohokoliv jiného) skutečně nemá smysl... zvlášť když sám má hodně másla na hlavě.
    A čo maslo na hlave a mizantropia u podlesha?
    27.10.2013 11:39 podlesh | skóre: 38 | Freiburg im Breisgau
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    No, však se mě také nikdo nezastává :-)

    Ale jinak já se nechci považovat za něco lepšího, naopak - já se vždy snažím přizpůsobit kde píšu a komu. Ideálně pokud ho/ji dokážu napodobit, což samozřejmě lze jen ve velmi omezené míře - prostě nemám takový talent. Nikdy nebudu umět pořádně okecávat, překrucovat, vykrucovat, manipulovat, útočit a ubíjet. Ale můžu sledovat a učit se.
    27.10.2013 15:00 stale odhlasena
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Ja sa obavam, ze casto byvam zle pochopena, pretoze vacsina berie vsetko prilis vazne a doslova, je tu tiez samozrejme ta nevyhoda, ze clovek nemoze pouzit ksicht a ton:). A posobi aj urcita zamerne vytvorena predpojatost, ktoru si niektori osvojili - to posobi aj na mna a musim si davat velky pozor, aby som voci niektorym nickom nepodlahla sugescii zo strany inych zrejme voci tym nickom nepriatelsky naladenym nickom. To je zaujimavy jav a dost ho na sebe skumam, do akej miery som v tomto smere sugestibilna:).

    Co sa tyka manipulacii a psychologickych hier, kto sa tvari sam pred sebou, ze to nikdy nepouziva, tak si klame. Pretoze to pouzivame vsetci - aj v beznom rozhovore, v ktorom "o nic nejde" a je prirodzene tiez, ze sa chceme v ociach inych vidiet krajsi a lepsi, aby nam to mohlo lichotit:-D. Pretoze chceme, aby nas ludia mali radi. To je normalka a ja sa na sebe niekedy aj zabavim, ked sa prichytim pri nejakej mystifikacii svojich "lepsich vlastnosti".

    Okecavat- hm, tento zlozvyk som si naplno uvedomila tiez vdaka tejto pisomnej dialogickej (monologickej:))) forme a snazim sa a j v reale to nejako obmedzit, lebo viem co to so mnou robi, ked sama musim zo slusnosti viest taky dialog s niekym, kto ma ten isty zlozvyk;-).

    Ale s tým ubíjaním nemas-nemate pravdu. Nie som taky mizantrop, ako mi bolo podsunute, to by som tiez mohla vnimat ako snahu prekrucovat, utocit a ubijat... Mozno to tak aj scasti je, ale ja si radsej vravim, ze to je iba dosledok tej sugestibility, chybneho vnimania, nepochpenia, mozno aj istej neskusenosti s ludmi, ale nie zloby. Teda ich pred sebou stale ospravedlnujem (su vynimky, kde som tu zlomyselnost a az nenavist pozitivne zistila, ale to je ozaj ojednely extrem).
    Ale můžu sledovat a učit se.
    Ide o to, na aky ucel to pouzijes. Ja to mam asi takto.:)
    435/2001 avatar 23.10.2013 15:55 435/2001 | blog: .
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    část do plynu.

    nech sa páčinavštíviť databázy Yad Vashem a zostiť si, ako to bolo so záchranou Židov zo strany českého a moravského obyvateľstva - ja to mám dosť dobre preštudované
    Ňigda neznaš, kedy ce trafi šľak, ňezostaňe tu po ce aňi ľem mastny fľak.
    23.10.2013 16:04 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    za SŠ nebola nezamestnanosť

    Tak to za války chodí všude. Mladí muži slouží v ozbrojených silách a zároveň válečná mašinérie spolyká obrovské množství materiálu, který musí někdo vyrobit.

    industrializovalo sa, stavali sa nové cesty a železnice atď

    Klíčové je, jak to bylo financováno. Předpokládám, že na dluh. Tím se sice krátkodobě vytvoří báječná prosperita, ale jednoho dne bude potřeba dluh splatit. Podívejte se do Španělska - takové báječné stavby tam vybudovali a teď jsou ekonomicky na dně.

    435/2001 avatar 23.10.2013 19:25 435/2001 | blog: .
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Klíčové je, jak to bylo financováno.

    Nemecko nás hosp. využívalo (Viď tento rozbor vplyvu nac. Nemecka na ekonomiku SR).Okrem množstvo slovenských robotníkov naverbovaných nemeckými prac. agentami na základe nem.-slov. dohôd pracovalo trvalo alebo sezónne v Nemecku Lákali ich lepšie zárobkové možnosti, lebo mzda sa im účtovala v ríšskych markách, no vyplácala až po príchode domov v slovenských korunách. Podobne boli vyplácaní aj slovenskí vývozcovia tovarov, potravín a surovín do Nemecka. Kurzový pomer medzi markou a korunou bol 1:11. Pre robotníkov a vývozcov to bolo výhodné, ale poškodzovali sa tým ekonomické záujmy štátu a vďaka týmto transakciám Slovenská národná banka po vojne nala stratu 2,5 miliardy korún. V sl. vedení boli dobrí ekonómovia (Zaťko, Karvaš). Myslím, že dnes by sa zišli. Okrem toho to neboli žiadni "fašisti". Ešte raz: odporúčam dokument STV o Karvašovi na you tube. Obdivuhodný človek.

    Ňigda neznaš, kedy ce trafi šľak, ňezostaňe tu po ce aňi ľem mastny fľak.
    24.10.2013 06:06 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Prezdivka nema se Slovenskem vubec nic spolecneho a vznikla mimo rodinu. A deda nikdy nemel potrebu vyucovat nejake slovenske dejiny. Ale obcas jeste dnes, i kdyz uz se blizi devaty krizek, vypravi o tom co prozil.

    Moralni nadrazenost? S tim na mne ne nechod. Ano, citim se byt Cechem, narodil jsem se tu, vyrostl a mam to napsane v obcance. Ale prvni, kdo to tak mel byl muj tata, jeho o rok starsi bratr ma v rodnem liste jeste napsanou slovenskou narodnost, to si jeste deda myslel, ze se vrati. A z druhe pulky jsem Polak. Ja si fakt nemam potrebu nic dokazovat, protoze bych zcasti ukazoval i na sebe :-)

    Nevim, jestli se smeju a uz vubec netusim proc nasilne. Ale myslet si, ze s koncem valky, kdy Slovensku dosel zdroj investic a zakazek by ta konjunktura pokracovala tak nejak sama od sebe je nerealna. Pokud tvrdite opak, je to vase pravo, ale to je asi tak vsechno.
    24.10.2013 06:49 nemám čas sa prihlasovať
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    A z druhe pulky jsem Polak
    POlština je veľmi krásna reč:). Pripomína mi to východniarčinu stamodtiaľ, odkiaľ sú moj druhí starí rodičia( majú taký ruskopoľský nprízvuk:)).

    Na konci vojny samozrejme už boli problémy. Ale aj tak, ešte vždy sme boli na tom lepšie ako Rakúsko. Ibaže potom od 48. nás Rakušáci rýchlo predbehli.

    O nemeckých investíciách a aj o druhej strane mince hovorí ten článok o vplyve Nemecka na slov. ekonomiku(odkaz inde). Bola samozrejme vojnová konjunktúra atď., ale neupierala by som Slovensku, že si - i keď neospravedlňujem Sl. štát - že si dokázalo svoje hosp. dobre riadiť. A to, že sa naozaj výrazne v kontraste s tými 30. rokmi zlepšila hosp. situácia a zaznamenalo hosp. rozvoj je jeden z dôvodov, prečo dlho trvala u toľkých Slovákov tá nostalgia za Tisovým režimom. Tak ju treba aj chápať. Lebo ľudí väčšinou zaujímajú také veci - a nad morálnosťou režimu sú ochotní privrieť oči.
    24.10.2013 07:35 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Ja to chapu, jen na tom nechci stavet nerealne predpoklady.
    ghibulo avatar 22.10.2013 22:30 ghibulo | skóre: 6 | blog: ghibulo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Na téma Okamura/Babiš (v mém případě hlavně Okamura) mám poněkud jinej názor. Předně mi vůbec nevadí, že zmínění pánové investují své prostředky a prostředky z našich daní - jak to dělají ostatní strany. Co se týče těch "ozdob" na kandidátkách - tak třeba za Úsvit u nás v KV kandidují lidi, kteří si dle mého zaslouží respekt, minimálně to snese srovnání s ostatníma stranama. A ohledně té líbivosti myšlenek - ano, uznávám, že se mi líbí myšlenka odvolatelnosti politiků, jejich hmotné zodpovědnosti, omezení státního aparátu (včetně třeba počtu poslanců), líbí se mi zákon o prokázání majetku nad 20mil.,líbí se mi taky myšlenka dalšího nezvyšování daní atd. Nechápu ale, proč by mě tohle mělo vést k tomu, abych ho nevolil - to by snad mělo fungovat obráceně, ne? Konečně je tu někdo, kdo chce prosadit to, co by dle mého mohlo pomoci k ozdravení a já mu za to nedám ani hlas, protože to je příliš "líbivé"?:). Ok, kdo chce psa bíti, tak začne srovnávat s VV, ale to je dost unfér a iracionání, hodnotit někoho ještě před činem, jen na základě toho, že mi někoho jiného připomíná.
    22.10.2013 23:06 Martin Doucha | skóre: 23 | blog: Yet another blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám

    Když za těmi líbivými frázemi není žádná hlubší jednotící myšlenka, kvůli které ti lidé kandidují, tak ty sliby už druhý den po volbách skončí v koši. Stranám tohohle typu nejde o to něco konkrétního v parlamentu udělat, ale jejich jediným účelem je dostat pár konkrétních lidí ke korytu. Když už u toho koryta jednou jsou, čert vem nějaké sliby.

    Piráti také slibují odvolatelnost politiků, jejich hmotnou zodpovědnost a podobné věci, ale navíc k tomu mají tu jednotící myšlenku.

    ghibulo avatar 23.10.2013 10:34 ghibulo | skóre: 6 | blog: ghibulo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Žádná "hlubší jednotící myšlenka" neovlivní to, jestli sliby skončí nebo neskončí v koši. U žádné "hlubší a jednotící myšlenky" nebudete mít nikdy jistotu, že právě kvůli tomu ti lidé kandidují. Stran s "jednotící myšlenkou" ignorující svůj program po volbách už jsme tu měli dost, abychom na tohle znovu neskočili. Piráti nejsou špatní, jejich transparentnost je věc, na které by se s Okamurou jistě také shodli... bohužel momentálně jsou rozděleni a Okamura má o chlup větší šanci reálně něco prosadit.
    23.10.2013 11:31 martin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    okamura, ktery pracuje podle hesla: chtejte po me cokoliv a ja vam to slibim. okamura, ktery tvrdi, ze kazdy by se mel o sebe postarat sam, ale stat by mel kazdemu zajistit zamestnani (ze to lidi nenapadlo driv, naprosto by se tim vyresil ideologicky spor mezi pravici a levici!) tak tenhle okamura neprosadi vubec nic, protoze je jen naivni loutka...
    ghibulo avatar 23.10.2013 11:57 ghibulo | skóre: 6 | blog: ghibulo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    No, nechci Vám brát Vaše přesvědčení, protože se zdá pevné jak u Svědků Jehovových a ty teze, které Vás přesvědčují, jsou zcela zřejmě nezpochybnitelné.
    23.10.2013 12:45 w4rr10r
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Ten Okamura, který se vyjadřoval ve smyslu vysídlení cigánů? Ten Okamura, který je pro retroaktivně působící zákony? Jdu plakat do kouta.
    ghibulo avatar 23.10.2013 14:52 ghibulo | skóre: 6 | blog: ghibulo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    "Okamura se vyjádřil ve smyslu vysídlení cigánů" je šikovně řečená polopravda, fungující jako hoax v zájmu těch, kterým není z pochopitelných důvodů program Úsvitu pochuti (protože by je ty retroaktivní zákony mohly připravit o to, co si nakradli), jiní jsou zase líní najít si kontext, protože znají přece pravdu dřív, než se jí pokusí zjistit ;)
    23.10.2013 15:09 w4rr10r
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Nebylo to poprvé, co se vyjadřoval k cigánům.

    Retroaktivně platné zákony nejsou akceptovatelné za žádných okolností.
    ghibulo avatar 23.10.2013 15:19 ghibulo | skóre: 6 | blog: ghibulo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Nebylo to poprvé, ale také to nikdy nebylo ve smyslu "vystěhujeme je", jak si to přejí kritici. Kdybychom vnímali vyslovení existence "romského státu" jako rasistické, pak by se to zřejmě mělo aplikovat i na Izrael.

    To druhé záleží na tématu, v každé oblasti to jistě nejde, ale prokázat zpětně bezúhonné nabytí více jak 20mil. majetku by pro poctivé lidi problém být neměl, takže koho by to vlastně poškodilo? Pro koho to není akceptovatelné?

    23.10.2013 16:01 w4rr10r
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Nebylo to poprvé, ale také to nikdy nebylo ve smyslu "vystěhujeme je", jak si to přejí kritici. Kdybychom vnímali vyslovení existence "romského státu" jako rasistické, pak by se to zřejmě mělo aplikovat i na Izrael.

    O Izreali si myslím svoje, ale to bych sem netahal. Jenom bych Okamuru podezříval z populismu a argumentačních klamů (viz např. "já byl diskriminován, proto nemůžu být rasista"). Nakonec to souvisí s následujícím...

    To druhé záleží na tématu, v každé oblasti to jistě nejde, ale prokázat zpětně bezúhonné nabytí více jak 20mil. majetku by pro poctivé lidi problém být neměl, takže koho by to vlastně poškodilo? Pro koho to není akceptovatelné?

    Hmmm, presumpce neviny? I kdyby stát teoreticky ušetřil díky potenciální větší transparenci atp., vzápětí by nabyté finance utratil v arbitrážích.

    24.10.2013 12:54 Sten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Kdopak si vzpomene, co vedlo ke vzniku Izraele? Německé „dobrovolné“ vystěhovávání židů před válkou (které bylo jistě jen náhodou velmi podobné tomu, co teď navrhuje Okamura) a následně holokaust.

    Pro poctivé lidi to nebude problém, pokud za poctivé považujete jen ty, kteří mají méně než těch dvacet milionů ;-) Já bych se sice nad tu hranici nedostal, ale i tak bych měl dost velký problém prokazovat svůj majetek zpětně dále než nějaké dva roky, jednoduše protože k tomu už žádné doklady nemám, neboť je to zapsané v katastru nemovitostí, v registru vozidel nebo u jiného státního orgánu, který to při zápisu prověřoval nebo prověřit měl a lhůta rozporování už minula. Navíc to prokazování zavádí dost nechutnou presumpci viny.
    24.10.2013 14:01 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Kdopak si vzpomene, co vedlo ke vzniku Izraele? Německé „dobrovolné“ vystěhovávání židů před válkou (které bylo jistě jen náhodou velmi podobné tomu, co teď navrhuje Okamura) a následně holokaust.

    Ten proces byl podstatně delší a začal už koncem 19. století.

    Já bych se sice nad tu hranici nedostal, ale i tak bych měl dost velký problém prokazovat svůj majetek zpětně dále než nějaké dva roky, jednoduše protože k tomu už žádné doklady nemám.

    Ale ty doklady jsou někde jinde, nejspíš v databázi finančního úřadu nebo sociálního zabezpečení. Nemůže být problém dohledat, že někdo za posledních deset let vydělal a zdanil nějakou sumu. Pokud někdo nemá žádné příjmy z podnikání nebo zaměstnání a zároveň disponuje značným majetkem, tak je to podezřelé.

    24.10.2013 14:56 Sten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Ale ty doklady jsou někde jinde, nejspíš v databázi finančního úřadu nebo sociálního zabezpečení. Nemůže být problém dohledat, že někdo za posledních deset let vydělal a zdanil nějakou sumu. Pokud někdo nemá žádné příjmy z podnikání nebo zaměstnání a zároveň disponuje značným majetkem, tak je to podezřelé.
    Ano, ale tohle budu těžko prokazovat já, to si má najít a vyšetřit Policie či Celní úřad. Jako to ostatně může dělat a dělá již dnes.
    24.10.2013 15:27 dementni.lojzik | skóre: 19 | blog: ze zivota na vsi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    nemluve o tom, ze majetek na sebe maji napsani jen blbeckove a male ryby. Kazdy rozumny zlodej ma majetek prevedny na ruzne firmy na Kypru a jinde. IIRC i to auto, kterym Janousek prejel tu zenskou mu nepatrilo, ale patrilo jakesi zahranicni firme.
    24.10.2013 15:39 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Ono je hlavně problém, že dnes musí policie prokázat, že majetek pochází z trestné činnosti. Nestačí, že majetek dotyčného je v hrubém nepoměru k jeho doložitelným legálním příjmům. Jak již bylo poukázáno, problém by asi byl i se zahraničními firmami, ale i tam lze ledacos dohledat. Mezinárodní tlak na daňové ráje se poslední dobou zvyšuje.
    24.10.2013 17:16 dementni.lojzik | skóre: 19 | blog: ze zivota na vsi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    hlavni pointa meho komentare ale nesmerovala k nepruhlednosti financnich toku, ale k tomu, ze ten majetek je napsan na pravnicke osoby, kdezto do dokazovani majetu by se vztahovalo (pokud jsem dobre postrehl) na fyzicke osoby. Pokud by se stejny zakon aplikoval na pravnicke osoby, tak, krom toho, ze si to vubec neumim predstavit, jak by to probihalo, by to mohlo byt zneuzito k znarodnovani kde ceho
    24.10.2013 18:41 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Pokud by se stejny zakon aplikoval na pravnicke osoby, tak, krom toho, ze si to vubec neumim predstavit, jak by to probihalo

    Řekl bych, že stejně jako u fyzických. Pokud firma vlastní hromadu nemovitostí, automobilů atd., ale přitom má zanedbatelné tržby, tak zjevně něco není v pořádku. Každý systém se dá obejít, ale kvůli tomu nemůžeme rezignovat.

    by to mohlo byt zneuzito k znarodnovani kde ceho

    To je obecný problém tohoto státu. I dobrou myšlenku (např. Opencard, veřejné práce pro nezaměstnané) se jim podaří podělat.

    24.10.2013 22:40 dementni.lojzik | skóre: 19 | blog: ze zivota na vsi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Řekl bych, že stejně jako u fyzických. Pokud firma vlastní hromadu nemovitostí, automobilů atd., ale přitom má zanedbatelné tržby, tak zjevně něco není v pořádku.
    i kdyz nepocitam to, ze ty firmy, pres ktere se vyvadeji penize, sidli v zahranici, vetsinu majetku maji v zahranici, takze ceske urady zjisti prd a ceska jurisdikce se na ne zjevne nevztahuje, tak to vubec nemusi byt tak, ze maji zanedbatelne trzby. Zkratka odnekud vyvedou penize, zalezi na jejich drzosti, jestli se je pres nejake transekce pokusi vyprat nebo to jen drze vyuctuji jako marketingove a pravni sluzby a co pak? Tohle vlastne plati i pro fyzicke osoby - kdyz pravnik ze Sachta & patrnets prohlasi, ze bere nekolik tisic za hodinu a prijde mu to zcela normalni sazba (a ma na to i faktury), tak proti nemu bude ten zakon uplne bezzuby. Vzdyt vetsina penez se nevyvadi tak, ze je nekdo ukradne, ale tak, ze ziska verejnou zakazku, ktera je predrazena (nebo uplne nepotrebna atd.), takze vse je formalne zakonne.
    To je obecný problém tohoto státu. I dobrou myšlenku (např. Opencard, veřejné práce pro nezaměstnané) se jim podaří podělat.
    no prave. Me staci, ze uz ted tady mame nikym nevolenou vladu, prevazne tvorenou cleny nebo sympatizanty strany, ktera se pri minulych volbach ani nedostala do parlamentu a prezidenta, ktery ustavni zvyklosti oznacuje za idiotsky pojem. O dalsi znarodnovani zalozene na sveraznem vykladu zakona toho typu vazne nestojim.
    25.10.2013 08:06 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    ty firmy, pres ktere se vyvadeji penize, sidli v zahranici, vetsinu majetku maji v zahranici, takze ceske urady zjisti prd a ceska jurisdikce se na ne zjevne nevztahuje

    Jak už jsem psal, je to určitá komplikace, ale nikoliv nepřekonatelná. Tlak na daňové ráje roste a jsou nuceny spolupracovat. Už ani švýcarské banky nejsou, co bývaly.

    Tohle vlastne plati i pro fyzicke osoby - kdyz pravnik ze Sachta & patrnets prohlasi, ze bere nekolik tisic za hodinu a prijde mu to zcela normalni sazba (a ma na to i faktury), tak proti nemu bude ten zakon uplne bezzuby.

    Ale tu fakturu mu musí někdo zaplatit. A potom můžeme jít dál a zeptat se toho dalšího, kde vzal milion na právní služby, když je oficiálně téměř nemajetný atd.

    Vzdyt vetsina penez se nevyvadi tak, ze je nekdo ukradne, ale tak, ze ziska verejnou zakazku, ktera je predrazena (nebo uplne nepotrebna atd.), takze vse je formalne zakonne.

    Firma, která získá velmi výhodnou státní zakázku, problém nemá. Ale úředník, který jim tuto zákazku za tučný úplatek přiklepnul, své náhlé zbohatnutí jen tak nevysvětlí.

    25.10.2013 11:05 dementni.lojzik | skóre: 19 | blog: ze zivota na vsi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Tlak na daňové ráje roste a jsou nuceny spolupracovat. Už ani švýcarské banky nejsou, co bývaly.
    ale to neni o danovych rajich a svycarskych bankach. Uz vidim, jak CR vyvlatnuje vily v Monte Argentariu na zaklade jakehosi pochybneho ceskeho zakona - to je proste uplne absurdni predstava. Bud tam musi byt jasne podezreni a nasledne dokazani, ze majetek pochazi z trestne cinnosti, je to resitelne i za soucasneho stavu legislativy (ovsem kdyby byla vule to resit) a tento zakon nic noveho neprinasi nebo neni sance to vymahat v jinych statech
    Ale tu fakturu mu musí někdo zaplatit. A potom můžeme jít dál a zeptat se toho dalšího, kde vzal milion na právní služby, když je oficiálně téměř nemajetný atd.
    obvykle zaplatil zadluzeny (nemajetny?) ceskys stat :-(
    Firma, která získá velmi výhodnou státní zakázku, problém nemá. Ale úředník, který jim tuto zákazku za tučný úplatek přiklepnul, své náhlé zbohatnutí jen tak nevysvětlí.
    opet, na to neni potreba zadny specialni zakon, pokud urednik nejedna s peci radneho hospodare nebo brani uplatku je trestne uz ted, neni na to potreba zadny specialni zakon, staci jen vule se temi pripady zabyvat. Ostatne, pokud statni organy nemaji vuli resit tyto pripady ted, proc verit tomu, ze by se tim zabyvali po prijeti toho zakona. To je zkratka jen populistiky navrh, jak nabrat hlasy pred volbama, nic vic.
    25.10.2013 11:45 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Uz vidim, jak CR vyvlatnuje vily v Monte Argentariu na zaklade jakehosi pochybneho ceskeho zakona - to je proste uplne absurdni predstava.

    Úplně absurdní to není. Bohatí Němci, kteří si ulili peníze do švýcarských bank, také najednou ochotně doplácejí daně.

    Bud tam musi byt jasne podezreni a nasledne dokazani, ze majetek pochazi z trestne cinnosti, je to resitelne i za soucasneho stavu legislativy (ovsem kdyby byla vule to resit)

    Příklad - státní úředník má mírně nadprůměrný plat, ale přitom vlastní nemovitosti za desítky milionů. Je jasné, že bral úplatky. V ČR mu musí prokázat korupci, zatímco v některých zemích stačí, že není schopen vysvětlit, kde ty peníze vzal.

    opet, na to neni potreba zadny specialni zakon, pokud urednik nejedna s peci radneho hospodare nebo brani uplatku je trestne uz ted, neni na to potreba zadny specialni zakon

    Ano, ale je to podstatně těžší odhalit a prokázat. Úředník vypsal řádné výběrové řízení a zakázku dostala vítězná firma. Že bylo řízení vypsané na míru a ostatní firmy dělaly křoví, to se těžko prokazuje. To samé platí o korupci. Je třeba nasadit odposlechy atd. Pohled do katastru nemovitostí a registru bankovních účtů je podstatně jednodušší.

    22.10.2013 22:34 backinabag | blog: backinabag
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    1. Pirati

    2. KDU
    22.10.2013 22:37 Ja
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    1. KSCM 2. KSCM 3. KSCM

    a o styri roky velka socialisticka revolucia!!!
    24.10.2013 12:55 Sten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Na Slovensku si dělejte, co chcete, ale sem k nám to netahejte!
    23.10.2013 00:05 M-train | blog: finance
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Pokud k volbám nakonec půjdu, tak asi ty Piráty. I když, nebo právě protože se nedostanou k moci. Ale raději je, než bolševické strany zleva, stbácké zprava, a uměle vytvořené sdružení typu VV v nových podobách.
    Nobody can give you as much as I can promise you
    pavlix avatar 23.10.2013 00:37 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    2. KDU
    Neumím si představit, co by mi muselo spadnout na hlavu.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    23.10.2013 01:42 backinabag | blog: backinabag
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    KDU povazuju za sympatickou a solidni stranu.
    23.10.2013 02:49 ovoce
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Nápodobně :)

    Ne, vážně. Na kandidátce KDU-ČSL (volím v JČ) jsou slušný lidi a můj názor je v podstatě takový, že v budoucnu se nejspíš nebudu muset stydět nebo tlouct do hlavy. Taky mám tendenci jim důvěřovat páč vím, že na místní komunální úrovni u nás jsou v pohodě.

    (Jinak pro názornost, další strany, které bych volil, by byli zelení, pokud by měli větší šanci na parlament, nebo možná ČSSD, ale ta myslím zrovna v JČ moc dobrou kandidátku nemá. Kostelní chodič ani zastánce "tradičních/rodiných/blabla" hodnot jinak ale nejsem. V tomto ohledu - rovnost pohlaví, LGBT, další údajně 'morální' témata - ale KDU-ČSL jako malá strana ve sněmovně podle mě nic špatného natropit nemůže, zvlášť když bude s přehledem vládnout ČSSD a bohužel i komouši.)
    23.10.2013 08:39 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Pokud jsi zamrzl v éře kdy u nich kraloval Kalousek, tak to chápu.
    23.10.2013 10:03 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Z této éry plyne můj problém s KDU-ČSL. Kalousek byl členem strany již od 80. let a ve významných funkcích seděl od 90. let. Během této dlouhé doby nikdo neřekl něco ve smyslu "bratře Kalousku, tvé aktivity jsou poněkud podezřelé a nejspíš nejsi ani křesťan, takže u nás končíš". Zjevně jim to naopak vyhovovalo, když získaval cinknuté peníze do stranické pokladny a teplá místečka pro ostatní straníky. Kdyby lidovecká bárka nešla ke dnu a Kalousek sám neodešel, tak by byl lidovcem dodnes a nikomu z křesťanských bratrů by to nevadilo.
    23.10.2013 12:07 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Nebylo to spíš tak, že Kalousek, tento dnešní strážce pravicových hodnot, opustil KDU-ČSL poté, co byl sesazen z funkce předsedy, když se členské základně nelíbila jeho snaha prosadit koalici s ČSSD s tichou podporou KSČM (do které se tehdy ani ČSSD nijak zvlášť nechtělo)?
    23.10.2013 12:42 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Nebylo to spíš tak, že Kalousek, tento dnešní strážce pravicových hodnot, opustil KDU-ČSL poté, co byl sesazen z funkce předsedy, když se členské základně nelíbila jeho snaha prosadit koalici s ČSSD s tichou podporou KSČM (do které se tehdy ani ČSSD nijak zvlášť nechtělo)?

    Ne tak docela. Sesazen z funkce předsedy byl v roce 2006, ale nadále byl členem KDU-ČSL a také ministrem v letech 2007 - 2009. Teprve v roce 2009 odešel, když lidovci šli ke dnu.

    24.10.2013 12:59 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    A od té doby - tedy r. 2009 je pro mne KDU-ČSL volitelná strana.
    24.10.2013 13:53 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    To už je věc názoru. Já nevěřím tomu, že lidé, kterým dříve Kalousek ve vedení nevadil, nyní budou dělat "čistou" politiku.
    24.10.2013 17:07 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Pravděpodobně asi nemáš zkušenosti s větší organizovanou skupinou, protože jinak bys věděl, že odstranit z vedení grázla je mnohem těžší,než ho do něj zvolit. A čím větší členská základna, tím to jde hůř.
    23.10.2013 12:14 dementni.lojzik | skóre: 19 | blog: ze zivota na vsi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    by byl lidovcem dodnes a nikomu z křesťanských bratrů by to nevadilo.
    ja bych rozlisoval mezi "nevadilo" a "nemeli silu jej odstranit". Jak to uvnitr fungovalo nevim, ale ze tam byly proudy, ktere by ho rady odesly uz davno bylo videt (nejvic asi na okamzitem odvolani pote, co navrhl koalici za podpoty komunistu - kdyby s nim vsichni byli zadobre, tak se to urcite nestane a nebo ne tak rychle).
    22.10.2013 22:35 loki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Osobne volim Svobodne. V nekterych aspektech s nimi moc nesouhlasim(existence zakladniho pojisteni, existence minimalniho starobniho duchodu), ale stale se jedna o jedinou stranu, ktera se alespon trochu blizi memu idealu. Toto napsal pravy loki.
    22.10.2013 22:37 loki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    volím komunisty, toto napsal jediný pravý loki
    22.10.2013 22:51 AMD Faununu colonel Gaddafi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Osobne volim Svobodne.
    Řikal jsem ti jenom do žní, pak budeš jezdit s Turkem, Otíku. Už je dávno po žních, a ty tady furt otravuješ, demente :-)
    22.10.2013 22:54 Ja
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám

    +1

    22.10.2013 23:14 loki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Napodobne ;-)
    Agent avatar 23.10.2013 00:36 Agent | blog: Life_in_Pieces | HC city
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Já bych ti to přál, aby se ti to splnilo.
    Nevěděl zpočátku, co si počít, jak žít, co dělat, ale brzy se vpravil do role samotáře.
    23.10.2013 00:49 loki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Vim, ze ten prispevek patrne neni myslen pozitivne, ale dekuji. ;-)
    22.10.2013 22:41 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Osobně od Babiše i Okamury očekávám nejpozději do 2 let úplně stejnou frašku, jakou předvedl Vít Bárta se svým politickým cirkusem.

    Kéž by. Obávám se, že Babiš má nejen podstatně víc peněz než Bárta, ale je i daleko schopnější manažer a taktik a navíc má pod palcem nezanedbatelnou část českých médií. Takže se bojím, že jeho podnikatelský projekt by na rozdíl od Bártova mohl být úspěšný. Pro mne osobně bylo zatím nejhorším zklamáním v předvolební kampani, když jsem zjistil, že se v tom jeho spolku angažuje i Zlatuška. Asi ho působení v politice změnilo a už je to někdo jiný než před lety.

    23.10.2013 08:53 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Pro mne to žádné překvapení není.

    Osobně mne mrzí pouze jediná věc, a to že jeho nástupce - Fiala - kandiduje za ODS. MOc bych mu přál, aby s tou olověnou koulí dokázal vyplavat nahoru, ale mám o tom dost silné pochyby. ODS je bárka, do které teče každou škvírou.

    Pokud jde o ČSSD tak to není o nic lepší spolek než ODS. V Praze možná sdružuje lidi slušné, ale na Severní Moravě to je jeden velký mafiánský spolek.

    Okamura se od Babiše diametrálně liší v jedné věci - ke svému majetku nepřišel díky výhodám a kamarádům ze socialistické éry. Možná má podobnou rétoriku jako Babiš, ale rozhodně není tak nebezpečný.

    Piráty může volit pouze naivní snílek. Ale pořád je to lepší než hodit hlas komunistům. Už jsem to tu několikrát zmiňoval - zásadním problémem této strany, že jejich ideologie předpokládá ideálního člověka, který nikdy neexistoval, neexistuje a existovat nebude.
    lobotron avatar 23.10.2013 09:33 lobotron | skóre: 5
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Už jsem to tu několikrát zmiňoval - zásadním problémem této strany, že jejich ideologie předpokládá ideálního člověka, který nikdy neexistoval, neexistuje a existovat nebude.
    Ono dokonce tvrzení "Kdyby byl lidé ideální, pak by fungovala ideologie X" platí pro každou ideologii X.
    We must steer between the "romantics" and the "ostriches".
    23.10.2013 17:27 ovoce
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Pražská ČSSD je zrovna docela bahno. Věrní to partneři pražských ODSáků v různých magistrátních lumpárnách...
    Bedňa avatar 22.10.2013 23:05 Bedňa | skóre: 34 | blog: Žumpa | Horňany
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Pozeral som na ČT2 reklamné spoty a podľa mňa je čo voliť, dokonca by som sa s niektorými stotožnil. Politiku nesledujem tak je to možno len pretvárka, ale hlavne nevyberajte podľa toho kto má aké preferencie, alebo menšie zlo. To tam radšej nechoďte a zvoľte Rezzovu taktiku, len mi tu chýba ten sľubovaný volebný lístok :-)
    KERNEL ULTRAS video channel >>>
    Bedňa avatar 22.10.2013 23:31 Bedňa | skóre: 34 | blog: Žumpa | Horňany
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    #"a" malo byť "alebo" kua
    KERNEL ULTRAS video channel >>>
    23.10.2013 00:02 Ivorne | blog: Ivorne
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Jak někdo může váhat mezi Piráty a ČSSD? Oni snad mají v programech něco, v čem by nebyli zcela proti sobě?

    Dále jsem lehce zmaten tvojí tezí o potenciální možnosti, že by ČSSD mohla začít napravovat naší legislativu. Ne že bych byl proti této tezi, spíše nevím, co si o tom mám myslet, tak bych rád dodatečné objasnění. Myslíš, že když byli minule ve vládě, tak tu legislativu napravili, nebo si to nemyslíš, ale očekáváš, že v následujícím volebním období tak učiní?
    23.10.2013 03:43 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Jak někdo může váhat mezi Piráty a ČSSD?
    Masochismus? :-D (tím myslím masochismus extrémů, já osobně volím ty piráty)
    23.10.2013 05:16 Ondra
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    prinejmensim co se programu a ideoveho vymezeni tyce tak jsou si mnohem podobnejsi, nez by se mnohym mohlo zdat.

    pirati 1, 2

    cssd 1, 2

    zakladni prijem vec, ke ktere jsem slysel se otevrene prihlasit jen piraty -- clovek by cekal cssd, nebo kscm -- a ne, pirati. jinak je to ale strana nevyzrala a v zalostnem stavu, hlavne personalne -- dokazete si predstavit, ze by meli tito lide mluvit napr do zdravotnictvi? viz diskuze, vsimnete si obzvlaste jak odpovidaji lide, kteri tvori program strany (a i ostatni, podle popisku vyznamni stranici).

    takze je asi volit nakonec nepudu.
    23.10.2013 10:56 Ivorne | blog: Ivorne
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Mě to pořád asi nedochází, asi se oba bavíme o něčem jiném. Žádnou podobnost v programech nenacházím. Piráti furt vykládají o svobodě a čssd zase furt vykládá o sociálních jistotách a sociální spravedlnosti. Mě to přijde skoro až protichůdný názor. Jednak s programem ČSSD nesouhlasím a jednak si nemyslím, že mají v plánu vůbec něco z toho splnit. Zcela absurdně lžete sám sobě pokud si myslíte, že čssd má vůbec v plánu něco ze svého programu splnit. YMslíte si, že lidi z čssd mají nějakou morálku nebo svědomí? Do čssd se už přece dávno nechodí z morálních popudů (pokud se tak vůbec někdy mohlo dít).
    zakladni prijem vec, ke ktere jsem slysel se otevrene prihlasit jen piraty
    Ovšem piráti mají ve svém programu tohle: "Jedním z možných komplexních řešení sociálních otázek je základní příjem". Takže tento váš argument je neplatný.
    Luboš Doležel (Doli) avatar 23.10.2013 11:10 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    viz diskuze, vsimnete si obzvlaste jak odpovidaji lide, kteri tvori program strany (a i ostatni, podle popisku vyznamni stranici).
    Mně ta diskuze nepřijde jinak špatná. Zkuste se zase zeptat na věci kolem IT zakázek někoho z ČSSD.
    23.10.2013 19:11 Martin Doucha | skóre: 23 | blog: Yet another blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    zakladni prijem vec, ke ktere jsem slysel se otevrene prihlasit jen piraty -- clovek by cekal cssd, nebo kscm -- a ne, pirati.

    Základní příjem je jedna z mála věcí, kde s pirátským mainstreamem nesouhlasím. Tržní procesy současného ekonomického systému nedovolují, aby se skrz základní příjem dala vyplácet nějaká zajímavá částka.

    23.10.2013 19:07 Martin Doucha | skóre: 23 | blog: Yet another blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Jak někdo může váhat mezi Piráty a ČSSD?

    Moje důvody, proč bych v případě neexistence Pirátské strany volil ČSSD, jsou úplně jiné než proč volím Piráty.

    Dále jsem lehce zmaten tvojí tezí o potenciální možnosti, že by ČSSD mohla začít napravovat naší legislativu.

    Já nečekám, že ČSSD schválí nějakou zásadně prospěšnou legislativu. Na to jim chybí aspoň nějaká vize. Ale připadá mi celkem reálné, že aspoň vrátí do "původního stavu" úřady práce, výplaty sociálních dávek, registr vozidel a další katastrofální hurá akce minulé vlády.

    23.10.2013 00:37 Xerces
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Hlavně jsem nikdy nepochopil proč musí být volby pokaždé v tak pitomý termín. Proč nemůžou dát třeba pátek a neděli, nebo uprostřed týdne. Ještě se mi nestalo že bych je v pohodě stíhal. Člověk přilítne před desátou z práce a v sobotu většinou hned nějaká akce. :-/
    pavlix avatar 23.10.2013 00:41 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Nojo... člověk přilítne z LinuxConu a potřebuje se pořádně prospat, ne hned ráno řešit kterému šaškovi dát hlas.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    23.10.2013 00:44 jijju878
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    jaci byli komuniste? cerveni nebo rudi? ani jedno. zlati byli, zlati.
    23.10.2013 08:55 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Tohle může napsat jen osoba mentálně nesvéprávná, nebo ta která s nima pekla v jednom spolku.
    24.10.2013 12:57 Sten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    To je jasné, komunisti se vždycky rádi obklopovali luxusem a pracující, za které oficiálně tolik bojovali, nechávali žít v bídě ;-)
    Jardík avatar 23.10.2013 01:59 Jardík | skóre: 40 | blog: jarda_bloguje
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Nevěřte těm průzkumům. Věřím, že jsou to podvody. Podvody na lidi, aby vás přesvědčili, abyste volili ty s 'největší šancou' a nevolili ty malé strany bez šance. Pošlete velké strany do řiti. V posledních letech měli spoustu šancí a vždy pro nás udělali hovno. Volme nové strany, dejme jim šanci.
    Věřím v jednoho Boha.
    vain avatar 23.10.2013 08:30 vain | skóre: 16
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Samozřejmě že "průzkumy" jsou přesně o tom. Mě by ani nenapadlo, že si někdo myslí něco jiného :-)

    Já doufám, že se tam nedostane Benda. Chudáček tam sedí od roku 93 a teď má problém že je na nevolitelném místě. Fakt mu to přeju, dvacet let tam sedí a k práci nečuchnul. Jestli se tam nedostane, tak bude v prdeli, úplně jako vězeň, kterého pustili po 50 letech, totálně mimo, totálně k ničemu :-D
    If the only choice you've got is to do the wrong thing, then it's not really the wrong thing, it's more like fate.
    23.10.2013 09:49 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Nedělám si iluze, že by mu po dvaceti letech ve vrcholné politice někdo z kamarádů nedohodil nějaké lukrativní místo - tedy pokud by to vůbec potřeboval, protože se za těch dvacet let nestihl zaopatřit sám.
    vain avatar 23.10.2013 12:56 vain | skóre: 16
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    To je docela pravděpodobné, ale podle toho, jak lobuje za to, aby ho všichni vykroužkovali nahoru, tak mu na tom hodně záleží, si tam ještě pár let na teplém místečku posedět. Hezky ať už táhne, nedokázal za těch 20 let nic, tak co tam asi ještě bude schopen předvést.
    If the only choice you've got is to do the wrong thing, then it's not really the wrong thing, it's more like fate.
    23.10.2013 14:16 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Což o to, já nepochybuji o tom, že zatraceně stojí o to se tam udržet. Ale na druhou stranu si nedělám iluze, že by skončil na pracovním úřadě nebo šel někam dělat řadového koncipienta, což by byl normální osud člověka s právnickým diplomem krajně pochybného původu a nulovou praxí (nedostudovaný matfyz před 24 lety do kvalifikace nepočítám a on nejspíš taky ne).
    vain avatar 23.10.2013 14:53 vain | skóre: 16
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    To určitě stojí. Vždyť to jsou relativně hezké prachy za nic. Jsem zvědav jak dopadne, tím svým brečením a tím, že tam sedí už 20 let upoutal mou pozornost. Taková malá epizodka, kterou budu sledovat u těchto voleb :-)
    If the only choice you've got is to do the wrong thing, then it's not really the wrong thing, it's more like fate.
    23.10.2013 03:40 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Jsem se koukal (resp byl jsem donucen reklamou na YT) na nějaké spoty a je dost vtipný jak se jedna strana odkazuje na činy strany druhé (trochu mě to připomnělo volbu pirátského krále v POTC3).
    23.10.2013 04:22 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    BTW Co Babiš a ty STB dokumenty?
    23.10.2013 09:45 ocko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    No, další jednání soudu bude v lednu a pokud vyjde najevo že s StB skutečně spolupracoval, bude to bagatelizovat a poukazovat na to, že "máme důležitější věci k řešení, například náš návrh novely zákona..."

    23.10.2013 06:24 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Jakkoliv bych neprecenoval pruzkumy a "volebni modely", na tvoji otazku existuje jednoducha odpoved. Spousta lidi ma proste za spolecenske faux pas volbu levice. Maji pocit, ze je povinnosti "lepsich lidi" volit pravici (ta je v tom samozrejme podporuje, viz "stredni strido, bran se"), takze voli zarputile ODS a dnes uz i TOP09, pripadne v zoufalstvi voli nekterou z "alternativ", kterou loutkovodici pred volbami postrci kupredu. US, sveho casu TOP09, VV, nyni Usvit/ANO. No a po volbach zjistite, ze to vlastne je stejne jedna parta, ackoliv pred volbami si nemohli prijit na jmeno.
    23.10.2013 06:58 Pavel Křivánek | skóre: 29 | blog: Kvičet nezávaznou konverzaci
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Kdyby vám nějaký uchazeč o zaměstnání o sobě poskytl jen jméno, věk, bydliště, politickou příslušnost a dosavadní zaměstnání, asi by neuspěl. Nechápu, proč žádná strana není schopna o všech svých kandidátech zveřejnit alespoň strukturovaný životopis a nejlépe ještě doplněný odpověďmi na pár otázek, proč daný člověk kandiduje, proč si myslí, že by lidé měli volit zrovna jeho, co doposud pro společnost udělal apod. Většina stran uvádí jen několik obecných blábolů o pár čelních kandidátech, což beru jako pohrdání voličem.
    I'm sure it crashed in the most type-safe way possible.
    23.10.2013 21:39 Kvakor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    No, to není moc šťastný příklad, protože politická příslušnost je zrovna jedna z věcí, které zaměstavatel nemůže po zaměstnavateli chtít (tedy alespoń ne oficiálně). Ale jinak je to pravda, informace na kandidátce je opravdu málo, profil každého kandidáta na stránkách strany by byl opravdu mnohem lepší.
    pushkin avatar 23.10.2013 08:58 pushkin | skóre: 43 | blog: FluxBlog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Jo tak pán by rád ČSSD? A komunisty také? Viz: Lídři ČSSD a KSČM se sešli na tajné schůzce.
    pools avatar 23.10.2013 09:38 pools | skóre: 19 | blog: Svědek Damdogův | Opava/Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    K líbivým heslům a ČSSD - za "Prosadíme dobře fungující stát" by měli shořet v pekle!
    Vivre libre ou mourir!
    23.10.2013 22:31 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Třeba to myslí takhle :-D.
    Luboš Doležel (Doli) avatar 23.10.2013 10:05 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    a pak ČSSD. Sociální demokracie v tuhle chvíli dost hřeší na to, že jí vítězství ve volbách bezpečně zajistila předchozí vláda. Celé příští volební období budou mít dost práce jenom s opravováním všech státních služeb, které předchozí vláda svojí činností úspěšně rozložila.
    Jakých služeb konkrétně? Hlavně, že ČSSD má tu drzost poukazovat na to, jak za dobu vlády ODS/TOP09 narostl státní dluh. Hlavně pak kvůli jeho poklesu.

    Volební program ČSSD je dosti obecný. Stačilo by obměnit několik bodů a mohl by z toho být program skoro jakékoliv jiné strany. Klidně i "pravicové".
    Postupně zvýšíme minimální mzdu
    Zvýšení minimální mzdy je mi šumák, na to nakonec doplatí hlavně voliči ČSSD, takže jim to přeju. Je totiž naivní myslet si, že zaměstnavatel zvýší zaměstnanci hrubou mzdu z 8000 Kč na 12 000 Kč jenom kvůli zákonu. Pro zaměstnavatele to představuje zvýšení nákladů z 10720 Kč na 16081 Kč a 6 tisíc měsíčně jen tak z okna nevyhodí.
    Zajistíme kontrolu kvality potravin a přísnější regulaci cen energií a vody
    Regulace cen elektřiny je komická vzhledem k zásluhám ČSSD o současné dotace fotovoltaických a podobných elektráren. Asi tak, jako když ODS nebo kdo teď před volbami slibuje snížení DPH.
    Zvýšíme příjmy státního rozpočtu zdaněním velkých firem, vyšším zdaněním hazardu a lidí s nejvyššími příjmy.
    Je pěkné, jak mezi zvýšení daně z příjmu strčili ten relativně nekontroverzní hazard ;-) Netroufám si odhadovat, jaký dopad by zvýšení daně z příjmu práv. osob mělo na investice do ČR.

    Nechápu ale, proč bych měl já (fyzická osoba) odevzdávat ze své práce větší podíl než jiní. Už teď jde z mé SHM státu víc než 46 % na odvodech, zatímco u lidí s průměrnou mzdou to je okolo 42 % (kvůli paušální slevě na poplatníka). Navíc jen na důchodovém pojištění odvádím přes 20 tisíc Kč měsíčně, aniž bych někdy měl nárok na tak velký důchod.

    A teď bych měl začít systém dotovat ještě víc? To má být spravedlivé? Jak mě to má motivovat k tomu, abych se snažil vydělávat víc? Maximálně mě to motivuje k tomu, abych využil první nabídky na relokaci do USA.
    23.10.2013 11:24 Tutor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Vycházíte z předpokladu, že tržní nastavení mzdy je automaticky spravedlivé (což je pěkná blbost). Stejně jako hledáte spravedlnost v tom, že zrovna % výpočet stejný pro všechny je jediný spravedlivý.

    Přitom je to všechno jenom společenský konsensus na nějakém systému odměňování a zdanění.
    Luboš Doležel (Doli) avatar 23.10.2013 11:32 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Přitom je to všechno jenom společenský konsensus na nějakém systému odměňování a zdanění.
    To sice je, ale asi se shodneme, že lidé by si měli být rovni. Proto považuji za spravedlivé, pokud každý odvede stejný počet procent.

    Jsem pro to, aby byli ti s úplně nejnižšími příjmy zvýhodněni, což sleva na poplatníka dělá dobře, ale znevýhodňovat vysokopříjmové zaměstnance je prostě závist.
    23.10.2013 12:01 JS1 | skóre: 2 | blog: intuition_pump
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Ano, lide by si meli byt rovni. Stejny pocet procent je, z kratkodobe perspektivy, spravedlivy.

    Pokud ovsem chces tu rovnost udrzet (tedy, divas se na to z delsiho pohledu), nastava problem. Musis nejak udrzet i ekonomickou nerovnost, protoze to se promita i do te rovnosti (treba v pravu).

    A tam ti pak nezbyde nez ty bohatsi zdanit trochu vic. Proste ruzne zpetne vazby (a pakove efekty vyvolane za ucelem zisku) jsou problem.

    Takze, zdanovat vic vysokoprijmove (i kdyz u zamestnancu je to diskutabilni) neni jen zavist. To ti rikam jako zamestnanec s vyssimi prijmy - zkus se nad tim zamyslet.
    Lidstvo čelí v tomto století hrozbě civilizačního kolapsu. Podpořte hnutí klimatickakoalice.cz!
    Luboš Doležel (Doli) avatar 23.10.2013 13:26 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Zamýšlím se nad tím dlouhodobě a je to závist. Ne ze strany ČSSD, ale spíš ze strany jejich voličů. ČSSD to ví, a proto to chytře dává do svého programu. Protože sebrat bohatým přece není nic špatného, stejně si to nakradli.

    Nejsem tedy proti tomu, aby člověk s menšími příjmy platil na daních méně. Takový bonus tu už ostatně máme. Ale jsem proti tomu, aby se bohatým dával malus v podobě dodatečné daně, nemožnosti odpočítat si děti jako všichni ostatní apod. A je mi jedno, jestli se za bohatého bere člověk s příjmem nad 50k nebo 500k.
    lobotron avatar 23.10.2013 13:45 lobotron | skóre: 5
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Nejsem tedy proti tomu, aby člověk s menšími příjmy platil na daních méně. Takový bonus tu už ostatně máme. Ale jsem proti tomu, aby se bohatým dával malus v podobě dodatečné daně, nemožnosti odpočítat si děti jako všichni ostatní apod. A je mi jedno, jestli se za bohatého bere člověk s příjmem nad 50k nebo 500k.
    A není to to samé?
    We must steer between the "romantics" and the "ostriches".
    23.10.2013 13:49 JS1 | skóre: 2 | blog: intuition_pump
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Protože sebrat bohatým přece není nic špatného, stejně si to nakradli.
    Mozna, kdyz se to takhle rekne, je to zjednodusujici, ale v podstate je to stejny princip jako vidim ja.

    Ten kdo si nakradl je skutecne hrozbou pro spolecenskou rovnost.
    A je mi jedno, jestli se za bohatého bere člověk s příjmem nad 50k nebo 500k.
    To mne tedy neni. Ja vidim mnohem vetsi riziko v lidech vice bohatych nez mene bohatych. Uz proto, ze opravdu zbohatnout se neda praci, a pokud ano, nevidim duvod, proc takovy system podporovat.
    Lidstvo čelí v tomto století hrozbě civilizačního kolapsu. Podpořte hnutí klimatickakoalice.cz!
    23.10.2013 16:15 loki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Ten kdo si nakradl je skutecne hrozbou pro spolecenskou rovnost.

    Spolecenska rovnost je jen populismus v ustech socialistu, kteri slibuji volicum nesplnitelne. Spolecenska NErovnost a hierarchie je prirozena, motivujici a prospesna. Ve spolecnosti, ktera se tvari, ze jsou si vsichni rovni, se vzdy vynori nejaky primus inter pares. Nevim jak vy, ale znarodnovani a diktatury proletariatu se dockat nechci.

    Uz proto, ze opravdu zbohatnout se neda praci

    Nezlobte se, ale toto je opravdu moudro dne #1. Vite, zavist je opravdu hnusna vlastnost.
    23.10.2013 16:10 loki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    ...ale spíš ze strany jejich voličů. ČSSD to ví, a proto to chytře dává do svého programu.

    Presne tak. Naprosty souhlas. Urcite skupiny lidi nejsou ochotny si pripustit, ze muze byt nekdo schopnejsi nez oni. Takovy ten plebejsky nazor, ze zivnostnici jsou zlodeji a podilnici ve spolecnostech nejmene vrazi provadejici pohanske ritualy za uplnku. ;-)

    Nejsem tedy proti tomu, aby člověk s menšími příjmy platil na daních méně.

    Ja ano. Stat ma zajistovat jen minimum funkci(legislativa, vymahani prava, obrana statu). Na toto by byla nejlepsi klasicka dan z hlavy. V dnesnim zrizeni clovek s vyssim prijmem plati vyssi dane. Clovek by rekl, ze vice platit by mel ten, ktery konzumuje vice verejnych sluzeb. Ten s vyssim prijmem to vsak neni. Nehlede na fakt, ze clovek s vyssim prijmem ma zpravidla vetsi spotrebu a odvede daleko vice na dani z pridane hodnoty.

    Ale jsem proti tomu, aby se bohatým dával malus v podobě dodatečné daně

    Souhlas. Progresivni zdaneni je nechutnost nejvetsiho kalibru. Je to jen amoralni a umely konstrukt, ktery byl vytvoren proto, aby socialiste mohli pojmenovat verejneho nepritele a ukazat na nej. :-(
    23.10.2013 17:30 JS1 | skóre: 2 | blog: intuition_pump
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Souhlas. Progresivni zdaneni je nechutnost nejvetsiho kalibru. Je to jen amoralni a umely konstrukt, ktery byl vytvoren proto, aby socialiste mohli pojmenovat verejneho nepritele a ukazat na nej. :-(
    Tak proc si za svoje "schopnosti" radsi nekoupis vlastniho poslance, jak to delaji nekteri ti uspesni, a misto toho opakujes to same tady na foru?

    Ja tvoje nazory znam, a vidim to jinak. Dolimu jsem predlozil novy argument, ktery nejsem si jisty zda pochopil. Nechcete si totiz ani jeden z vas pripustit, ze nejde o zavist, ale take o spravedlnost (a v podstate by se dalo rict, ze je to jedna strana teze mince).
    Lidstvo čelí v tomto století hrozbě civilizačního kolapsu. Podpořte hnutí klimatickakoalice.cz!
    Luboš Doležel (Doli) avatar 23.10.2013 13:27 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Takze, zdanovat vic vysokoprijmove (i kdyz u zamestnancu je to diskutabilni)
    Abych to doplnil - tady by možná pomohlo nahradit tři daně jednou daní z příjmu. Pak by člověk nemohl mít milionové příjmy vyplácené jako zisk se společnosti, daněné 15 % a skoro přitom neplatit ty zbylé daně.
    23.10.2013 12:21 Tutor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Priklad: Dejme tomu, ze prijmu postulat: spravedlnost = rovna % dan (sice nechapu proc zrovna tohle, mohl bych oponovat jinými variantami, treba rovnou dani v absolutni hodnote, ale budiz).

    Z ceho usuzujete, ze kdyz vy máte plat 80.000 CZK, uklizecka 8.000CZK, ze tento pomer je "spravedlivy"? Muzu vam tady tvrdit, ze neandrtalec, co jezdi v NHL po lede tam a zpet, je nespravedlive preplacen, a je nevyslovnou hlouposti lidske spolecnosti, ze toto umoznuje. A budu moc zvedavy na vase argumenty.

    Podle me se o spravedlnosti neda hovorit vubec. Da se mluvit o lidske dustojnosti, da se mluvit o socialnim aspektu, da se mluvit o nejakem racionalni nastaveni dane aby nedemotivovala schopnejsi, ale zuzit to na tvrzeni ze rovna % dan je spravedlnost je fakt omezene.
    23.10.2013 13:07 Atom321 | skóre: 20
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Na druhou stranu, člověk s platem 80.000 odvede na daních 10x víc než ta uklizečka. Ale služby od státu dostanou oba stejné. Z tohohle pohledu by spravedlivé bylo, aby každý přispíval na chod společného státu stejnou částkou.

    Rovná daň se základní slevou a odečitatelnými položkami mi přijde celkem dobrý kompromis. Základ se nedaní vůbec (aby i z malého platu dost zbylo) a z toho co je nad tím se odvede podíl do společné kasy. Ti schopnější (pracovitější) tak zaplatí víc, ale také jim víc zůstane. Ano, je správné, aby i ti nejchudší měli co jíst a kde spát. Ale nevidím nic spravedlivého na tom, abych někomu přispíval na cigarety a plazmovou televizi.

    Mimochodem: příjmy státu jsou u nás dostatečně vysoké. Jenže se rozkradou na státních zakázkách, případně rozdají křičícím menšinám. Invalidní důchodci pak budou dřít bídu s nouzí, i kdyby se na daních vybralo sebevíc.
    Luboš Doležel (Doli) avatar 23.10.2013 13:19 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Muzu vam tady tvrdit, ze neandrtalec, co jezdi v NHL po lede tam a zpet, je nespravedlive preplacen, a je nevyslovnou hlouposti lidske spolecnosti, ze toto umoznuje. A budu moc zvedavy na vase argumenty.
    To je velice jednoduché. Není vám nic do toho, kolik mu kdo dává peněz a už vůbec ne za co. Může vás tak maximálně zajímat, kolik odvede do eráru, protože to se už týká všech.
    zuzit to na tvrzeni ze rovna % dan je spravedlnost je fakt omezene
    Já neříkám, že to je jediná spravedlivá varianta, ale udělat čáru a kdo si drze dovolí vydělat víc, tak dostane extra přirážku, to určitě spravedlivé není.
    23.10.2013 13:57 JS1 | skóre: 2 | blog: intuition_pump
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Není vám nic do toho, kolik mu kdo dává peněz a už vůbec ne za co.
    Ja bych rekl, ze se pletes. Pokud nejaky chytrak treba obira chude, sam bohatne. Jednoho dne zbohatne natolik, ze si troufne i na me. Takze prestoze se me to primo netyka, eventualne se tak stava vetsi hrozbou i pro me.

    Tohle je prave ukazka omezenosti "trzniho pohledu" na svet. Realitu proste nelze popsat jako mnozinu transakci dvou osob; tvoje postaveni totiz ovlivnuje, jake transakce spolu uzaviraji dva dalsi lide.
    Já neříkám, že to je jediná spravedlivá varianta, ale udělat čáru a kdo si drze dovolí vydělat víc, tak dostane extra přirážku, to určitě spravedlivé není.
    Problem je, ze spravedlive reseni neexistuje. Spravedlnost zavisi na casovem horizontu tve uvahy. Muzeme uvazovat nekonecny horizont, jenze pro takovy horizont neexistuje realne pouzitelne reseni.
    Lidstvo čelí v tomto století hrozbě civilizačního kolapsu. Podpořte hnutí klimatickakoalice.cz!
    Luboš Doležel (Doli) avatar 24.10.2013 16:32 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Ja bych rekl, ze se pletes. Pokud nejaky chytrak treba obira chude, sam bohatne. Jednoho dne zbohatne natolik, ze si troufne i na me. Takze prestoze se me to primo netyka, eventualne se tak stava vetsi hrozbou i pro me.
    Jestli někdo obírá chudé, tak ho udej na policii. Pořád tu jsou zákony.

    Ale je jen moje věc, jestli někomu budu dávat 100k měsíčně za to, že ho budu doma používat jako botník. A je jen jeho věc, jestli na to přistoupí.
    23.10.2013 13:00 backinabag | blog: backinabag
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Rovni v cem?

    Proc je spravedliva dan zrovna (0.2 * prijem^1) a ne treba (0.2 * prijem^1.5) nebo (0.2 * prijem^0.5)?
    Luboš Doležel (Doli) avatar 23.10.2013 13:21 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Pokud jeden musí z vydělané koruny dát do společné kasy 60h a druhý třeba 30h, tak tam rovnost není. To si tam můžete třeba strčit sinus, rovnice neznamená rovnost.
    23.10.2013 14:19 Tutor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    a rovnost neznamena spravedlnost.
    23.10.2013 14:23 backinabag | blog: backinabag
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Nekdo by namitl ze rovnost je kdyz vsichni plati 10000 Kc.
    23.10.2013 16:02 w4rr10r
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Jsem ten někdo.
    23.10.2013 17:29 ovoce
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Někdo by namítl, že někteří těch 10000 vydělávají (někteří možná i bez započtení zdravotního/sociálního)...
    Luboš Doležel (Doli) avatar 24.10.2013 16:04 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Taky možnost.
    23.10.2013 18:20 Martin Böhm | skóre: 17 | blog: Martinův stánek | Je mi to MFFUK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Pokud jeden musí z vydělané koruny dát do společné kasy 60h a druhý třeba 30h, tak tam rovnost není.
    Pravdou je, ze pokud nedostavaji vsichni lide relativne stejne, tak rovnost nenastava. Za kazdeho cloveka, ktery bere hodne, protoze si to zaslouzi (programator) lze ukazat cloveka, ktery studoval stejne tvrde, pracuje stejne tvrde, a dostava o dost mene (jeho ucitelka na stredni skole).

    No a protoze trh nezarucuje v zadnem moralnim smyslu "rovne" platy, tak stejne jejich zdaneni konstantnim procentem nemuzeme povazovat za nijak rovne.

    Muzeme se bavit o tech funkcich a o jejich zlepseni dobra ve spolecnosti -- ktera pomuze ktere casti spolecnosti? Pomahaji nizsi dane pro bohate i chudym? -- ale smahem rikat, ze nejaka nastoli rovnost, to podle mne nelze.
    5 z 0 přetečení bufferu doporučuje Korespondenční seminář z programování (pro středoškoláky programátory).
    23.10.2013 18:56 sigma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Za kazdeho cloveka, ktery bere hodne, protoze si to zaslouzi (programator) lze ukazat cloveka, ktery studoval stejne tvrde, pracuje stejne tvrde, a dostava o dost mene (jeho ucitelka na stredni skole).
    Neříkám, že takové případy, kdy to platí, neexistují, ale reprezentativní příklad to teda není. Nevím, kolik znáte blíže učitelů na střední škole, já docela dost, i lidi co ty školy řídí a mají (i když to taky není úplně standard) přehled o schopnostech svých učitelů a srovnání s realitou komerčního světa. A tohle bych teda netvrdil. I když to možná zní ošklivě, tak úsilí nutné k tomu stát se dobrým učitelem na střední škole považuju za nesrovnatelně menší než to, které je nutné k tomu, aby se člověk stal dobrým programátorem. Ne že by mohl být dobrým učitelem každý, ale je to spíš o povaze, respektu a podobně, než o tom jak tvrdě studoval.

    Vypadá to, že jste studoval na MFF - znal jste nějaké lidi co studovali na učitele? Máte pocit že stejně tvrdě jako vy?

    S těmi programátory to není dobře zvolený příklad. Možná to -- lze ukazat cloveka, ktery studoval stejne tvrde -- lze, ale pak holt ten co dostává o dost méně nevyužívá své schopnosti, nebo vsadil na špatnou kartu, ale na tom neshledávám nic nemorálního, svět je zlej.

    U těch učitelů bychom se navrch mohli bavit ještě o tom, že příčinou je právě státem organizované a z daní placené školství, které neumožňuje odpovídajícím způsobem zaplatit excelentní učitele.
    23.10.2013 19:54 Martin Böhm | skóre: 17 | blog: Martinův stánek | Je mi to MFFUK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    I když to možná zní ošklivě, tak úsilí nutné k tomu stát se dobrým učitelem na střední škole považuju za nesrovnatelně menší než to, které je nutné k tomu, aby se člověk stal dobrým programátorem.

    Minimalne tak 20% mych byvalych spoluzaku z MFF UK dnes bere platy 50 000+ bez toho, aniz by zvladli bakalarske studium. Na druhou stranu ucitelem na stredni se bez magisterskeho titulu stat nemuzete.

    Plus osobne znam nekolik studentu, kteri na MFF UK studuji ucitelstvi, coz znamena, ze mnoho predmetu maji spolu s ostatnimi matematiky/informatiky. O tech lze celkem spolehlive rici, ze studovali stejne tvrde, jako ja.

    I když to možná zní ošklivě, tak úsilí nutné k tomu stát se dobrým učitelem na střední škole považuju za nesrovnatelně menší než to, které je nutné k tomu, aby se člověk stal dobrým programátorem.

    Ano, mnoho lidi vydelava hodne na tom, ze lepe "vyuziva sve schopnosti", ale to muze znamenat, ze se proste narodili chytrejsimi, nebo to, ze se narodili s bohatsimi rodici (je videt hlavne v USA, kde soukrome skolstvi verejne dost valcuje). Oboje mi neprijde rovne ani moralni. Cimz se vracim zpet k rovnosti dane -- protoze uz lide nemaji "rovne" nebo "ferove" platy, stejna procentni dan to rozhodne neucini ferovejsim.

    ---

    Jo a nase statni skolstvi je (relativne) excelentni -- libertariani v USA casto tvrdi "statni skolstvi nevzdelava" a mistni statistiky jim to dokazuji, ale staci se podivat do CR nebo obecne do Evropy, kde je videt, ze statni skoly mohou byt ty nejlepsi v dane zemi. Pro libertariany v CR dobra otazka: proc u nas nefunguje soukrome skolstvi?

    5 z 0 přetečení bufferu doporučuje Korespondenční seminář z programování (pro středoškoláky programátory).
    Luboš Doležel (Doli) avatar 24.10.2013 16:19 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    ze se proste narodili chytrejsimi, nebo to, ze se narodili s bohatsimi rodici (je videt hlavne v USA, kde soukrome skolstvi verejne dost valcuje). Oboje mi neprijde rovne ani moralni.
    Uf, proboha, přece nebudete celoživotně někomu kompenzovat to, že je blbec nebo lempl. Tahle logika vede akorát k demotivaci schopnějších.
    24.10.2013 16:36 JS1 | skóre: 2 | blog: intuition_pump
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Tahle logika vede akorát k demotivaci schopnějších.
    Ja jsem jeste snad nepotkal schopneho cloveka, ktereho by demotivovalo (realne, nikoli jen slovne), ze nekdo mene schopny dostava penize.

    Ano, muze ho to stvat, muze s tim nesouhlasit, muze se te osobe vyhnout (treba zmenout zamestnani), ale jeste jsem nevidel, ze by nekdo schopny prestal delat to, co umi, jen proto, ze nekdo neschopny bere vic.

    Nevim, proste prijde mi to uz z definice - schopny clovek neco dela a neresi. Ale mozna mi ukazes nejaky priklad, kde to tak neni.
    Lidstvo čelí v tomto století hrozbě civilizačního kolapsu. Podpořte hnutí klimatickakoalice.cz!
    435/2001 avatar 23.10.2013 20:08 435/2001 | blog: .
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    K tým učiteľom:)... ja už to dlho robiť nebudem, ale nie je mi ľahostajné, že učitelia sú oproti napr. programátorom tak mizerne ohodnotení. Navyše, mnohí sú nútení pracovať na znížené úväzky alebo pendlovať medzi školami, aby si nejaký úväzok nahrabali. U nás tak za tých 500 - 600 eur čistého. To nie je tak, ako to vidáíte zvonku, že si odkrútia v škole svojich 5-6 hodín a majú voľno na privyrábanie si v ďalšom zamestnaní, napr. upratovaním kancelárskych priestorov:).Čo teda bežne niektorí aj robia, aby uživili rodiny.

    Ja som v živote pracovala na dvoch školách - tá prvá bola veľká škola technického zamerania, učiteľ samý strojný inž. a elektroinž., ale bolo ich tam excelentných málo, ak vôbec niektorí. A pritom na tej VŠ tvrdo študovali a mali by to byť podľa jedného názoru tu poslední renesanční ľudia:). Možno ten svoj odbor celkom dobre ovládali, ale žiakov nadokázali ničím zaujať a motivovať k nejakej snahe tiež vedieť. A to je to podstatné, čo má taký učiteľ ovládať - okrem toho, že by si mal, presne tak ako ktokoľvek v inej profesii, neustále rozširovať obzor v odbore, ktorý učí. Na čo potrebuje čas a v neposlednom rade aj peniaze.

    Netvrdím, že kvalita vyučovania na školách je dobrá. Naopak, ide to od desiatich k piatim. Jeden z dôvodov je aj ten, že učiteľstvo, to sú najmä povinnosti, nároky na toho, kto tú profesiu vykonáva na jednej strane - ale na druhej strane žiadne ohodnotenie zodpovedajúce tým povinnostiam a nárokom. Ani finančné, ani morálne. Za týchto podmienok niet divu, že na učiteľské smery niet z čoho vyberať a "musia" zobrať každého somára, kto a na také štúdium prihlási. Inak by to ani nemal kto študovať. A aj keď do školy z tých mladých absolventov príde niekto schopný a entuziastický, veľmi rýchlo ho to nadšenie prejde. Ozaj ich ľutujem.
    Ňigda neznaš, kedy ce trafi šľak, ňezostaňe tu po ce aňi ľem mastny fľak.
    JiK avatar 23.10.2013 21:16 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    K tým učiteľom:)... ja už to dlho robiť nebudem, ale nie je mi ľahostajné, že učitelia sú oproti napr. programátorom tak mizerne ohodnotení. Navyše, mnohí sú nútení pracovať na znížené úväzky alebo pendlovať medzi školami, aby si nejaký úväzok nahrabali. U nás tak za tých 500 - 600 eur čistého. To nie je tak, ako to vidáíte zvonku, že si odkrútia v škole svojich 5-6 hodín a majú voľno na privyrábanie si v ďalšom zamestnaní, napr. upratovaním kancelárskych priestorov:).Čo teda bežne niektorí aj robia, aby uživili rodiny.
    To jsou ti ucitele opravdu tak nepouzitelni a neschopni, ze v soukromem sektoru mohou pouze uklizet a nikdo za jejich (podle vas dobre) schopnosti nezaplati vic? Proc ne treba prekladat, delat kancelarske prace, scanovat dkomuenty a pripravovat ucetni podklady, uctovat, konzultovat nebo psat?
    435/2001 avatar 23.10.2013 21:52 435/2001 | blog: .
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    To jsou ti ucitele opravdu tak nepouzitelni a neschopni
    to asi bude záležať na tom, v akom regióne žijú, aké sú tam možnosti... ja som mala kolegyne, ktoré okrem upratovania piekli vo voľnom čase pizzu:), podnikali v účtovníctve, v cestovnom ruchu, ďalšia na živnosť prekladala a tlmočila, iná sa pokúšala privyrábať si poriadaním vzdelávacích kurzov(jedného sme sa v rámci akéhosi povinného vzdelávania zúčastnili aj my, kolegovia, mal byť o tvorbe projektov, a bol celkom o ničom:))... no a kolega( stroj.inž.:)) mal obrovské gazdovstvo, o tretej ráno vstával, aby nachoval dobytok a asi 28 čistokrvných psov...to by musel byť taký učiteľ superman, aby ešte i kvalitne učil:)
    Ňigda neznaš, kedy ce trafi šľak, ňezostaňe tu po ce aňi ľem mastny fľak.
    435/2001 avatar 23.10.2013 21:58 435/2001 | blog: .
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    a konzultujeme v rámci povinností (pričom sa tie hodiny nezarátavajú do úväzku) a písanie...nuž, niektorí si privyrábajú písaním diplomoviek napr. pre budúcich učiteľov:)... ale to zas nemá každý na to žalúdok

    Ňigda neznaš, kedy ce trafi šľak, ňezostaňe tu po ce aňi ľem mastny fľak.
    23.10.2013 20:11 JS1 | skóre: 2 | blog: intuition_pump
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    na tom neshledávám nic nemorálního, svět je zlej
    Vazne zlo neni nemoralni? :-)
    Lidstvo čelí v tomto století hrozbě civilizačního kolapsu. Podpořte hnutí klimatickakoalice.cz!
    23.10.2013 20:23 sigma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Záleží jak kdo chápe pojem zlo, a nakonec i tu morálnost ... takže - pro mě vždy není :-) Vidím to tak, že určité dílčí zlo může být i pro konkrétního jedince nakonec přínosné. Ale je pravda, že hlouběji jsem nad tímhle nikdy neuvažoval.
    23.10.2013 20:14 Martin Doucha | skóre: 23 | blog: Yet another blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Vypadá to, že jste studoval na MFF

    Já ano.

    znal jste nějaké lidi co studovali na učitele?

    Ano. Osobně.

    Máte pocit že stejně tvrdě jako vy?

    Ano. Studijní program učitelství má totiž stejný základ jako ostatní programy ve stejném oboru (M/F/I) a liší se jen několika profilovými předměty, které obtížnost studia nijak zvlášť nesnižují.

    23.10.2013 20:30 sigma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    No, já do toho studia tak nějak zahrnuju i studium ve volném čase nad rámec toho co chce škola. U programátorů to vidím cca jako polovinu úspěchu (záleží na jakých problémech dělají). Ty tisíce nebo možná desítky tisíc hodin strávených u počítače nad nějakými problémy.

    Učitelé - absolventi MFF - jsou trochu výjimeční, na ty jsem zrovna nemyslel. Dost možná z nich pochází ti skutečně dobří učitelé, ale jak jsem psal - jejich často neodpovídající odměňování bych rozhodně neviděl jako rozumné rovnat přes zdanění těch, co jsou za jinou práci odměňování líp.
    435/2001 avatar 23.10.2013 22:21 435/2001 | blog: .
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Učitelé - absolventi MFF
    :)česť výnimkám... ale mali sme zástupkyňu matikárku, nezabudla zdôrazňovať, že jedine ona dlho nič a po nej ďalšia matikárka je schopná logicky myslieť (a tá druhá si to zas myslela o sebe) ...zo skúsenosti: matikári radi nahlas zdôrazňujú, že MFF je viac ako iné fakulty

    obľubovala všelijaké tabuľky a štatistické prehľady pre svoju potrebu(aj vysoko nad rámec toho, čo požadovali nadriadené orgány) a vyhotovovala všelijaké nástenky s mnohofarebnými harmonogramami podľa tej svojej logiky, na ktoré tá naša nestačila... nám to pripadalo ako jeden šialený chaos

    nejakou originalitou myslenia sa nevyznačovala
    Ňigda neznaš, kedy ce trafi šľak, ňezostaňe tu po ce aňi ľem mastny fľak.
    pavlix avatar 24.10.2013 00:08 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Pravdou je, že jsem znal učitelku matfyzačku, která se bavila tím, že topila v matice lidi (a zvlášť holky) z humanitních tříd. Jako já chápu, že většina z nich asi nebyla na matematiku dobrá, ale o to nejde. Ona jim neposkytla výuku odpovícající kvality a vyrovnávala to tím, že po nich kvalitu požadovala při zkoušení a především u maturity. Slyšel jsem snad jediného člověka o ní mluvit dobře, ale to byl jeden z „našich“, který pro matematiku nemusel hnout prstem.

    Řešil jsem to s několika holkama, některé potřebovaly prostě jen projít čtvrťákem, jiné udělat i tu maturitu a nebylo to zrovna dobré. Takže bych to viděl, že to bude člověk od člověka.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    24.10.2013 06:35 nemám čas sa prihlasovať
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    bych to viděl, že to bude člověk od člověka.

    Možné to je... už som aj nad tým rozmýšľala, či to náhodou tým študentom na matfyze nevtĺkajú do hlavy(lebo aj moje decká také niečo o výnimočnosti matfyz tvrdili, jeden už prešiel k filozofii:), tak s tým prestal). Ja som bývala na pruváte s mojou mladou matikárkou, ktorá do toho tiež nezapadala a mala som rada jednu, čo ma učila v prvom ročníku a bola prísna...jediný krát v živote mi z matiky hrozila i lepšia dobrá známka. Vždy som mala rada v škole sekery, a nie tých mäkkýšov, čo iba odflákli hodinu.
    24.10.2013 08:45 JS1 | skóre: 2 | blog: intuition_pump
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    No, ja nevim, mame v praci matfyzaka, ktery je skoro vzorem skromnosti, na druhou stranu tam mame filozofa, ktery ma zase ego proklate velke.. Ja se obavam, ze humanitni smery jsou v tomhle horsi - prece jenom matematika a prirodni vedy jsou vice meritokraticke, jelikoz priroda se nenecha tak snadno podvest, prijde mi. Ale obecne VS v Cechach jsou dost elitarske, o tom mluvil uz Milan Valach.
    Lidstvo čelí v tomto století hrozbě civilizačního kolapsu. Podpořte hnutí klimatickakoalice.cz!
    24.10.2013 13:10 ani sa nemozem prihlasit
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    lebo tu nemam (praca, volna hodka:))to moje krutobezpecne heslo na cely riadok:)

    Asi bude zalezat na osobnosti - malí ludia, velke sebahodnotenie;-).Mozno aj preto, ze som z takeho plebejskeho naroda, citim nedoveru, ked zaznamenam priznaky elitarstva a snobizmu. Pripada mi nesmierne trapne a smiesne, ze na Slovensku niektore "osobnosti" uverili vo svoju celebritnost:). Niekomu staci, ze ziska lajster z nejakej pofidernej rychlovykrmne, moze si napisat na ten zvonec Mgr. (nahrada za pan baron a pod.:)) a uz si pripada vynimocne. Minule som si chcela objednat v internetovom knihkupectve nejake knizky a nasla som kopec vselijakych tych spovedi celebrit ako je napr. jeden kadernik, kt. cese ine vyznamne xcelebrity. Chudak. Viem si predstavit to strasne sklamanie, ked raz nedajboh zisti, ako sa veci ozaj maju.
    24.10.2013 06:36 nemám čas sa prihlasovať
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    lepšia ako dobrá známka:)
    Luboš Doležel (Doli) avatar 24.10.2013 16:06 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    To je velmi špatný příklad, platy učitelů nejsou řízeny trhem, ale státem.
    23.10.2013 21:02 Martin Böhm | skóre: 17 | blog: Martinův stánek | Je mi to MFFUK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Dalsi dobry argument proti "ferovosti" stejnoprocentni dane lze najit treba tady:

    http://raikoth.net/libertarian.html#taxation, sekce 6.2
    5 z 0 přetečení bufferu doporučuje Korespondenční seminář z programování (pro středoškoláky programátory).
    pavlix avatar 24.10.2013 00:12 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Ve skutečnosti to ale vůbec není argument proti férovosti stejnoprocentní daně z příjmu, ale stejnoprocentního zdanění (rozdíl je snad zřejmý po započtení slev na dani a podobných porstředků). A popravdě si nejsem vědom toho, že by se někdo o stejnoprocentní zdanění reálně snažil.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    Luboš Doležel (Doli) avatar 24.10.2013 16:37 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    To je spíš ukázka nesvobody. Touhle logikou bychom nakonec dospěli maximálně k tomu, že každý by jich měl mít stejně.

    Jak jsem už ale říkal, tak souhlasím s tím, aby si každý mohl vydělat určité množství peněz bez danění, čemuž sleva na poplatníka odpovídá.
    23.10.2013 21:47 Kvakor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Rovni v cem? Proc je spravedliva dan zrovna (0.2 * prijem^1) a ne treba (0.2 * prijem^1.5) nebo (0.2 * prijem^0.5)?
    Docela by mně zajímalo, jesli se někde opravdu něco takového používá :-)

    pavlix avatar 24.10.2013 00:13 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Nepoužívá. Nikde na světě v politice není ani podstatná menšina lidí, která by měla alespoň trochu blízko k tomu něco takového pochopit.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    Grunt avatar 24.10.2013 19:46 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Mě by zajímalo kde furt všichni chodíte na to, že daň z přijmu či jakákoliv jiný daň by měla být spravedlivá. Daň má být především efektivní. A čim progresivnější, tím efektivnější, protože o to větší balík se v celkovém množství vybere. Ostatně jak chcete vybírat daně někde kdo už to pomalu ani nejde? A samozřejmě naopak.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    24.10.2013 23:38 j AM | skóre: 2 | blog: skeptik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    A proč by daň neměla být spravedlivá? Jasně, je jednodušší vybrat mega od bohatšího než mega od 50 chudších ale to přece není důvod? Podle téhle logiky by se to dalo hnát do krajnosti a říct že stát nebude platit důchody důchodcům protože to neni efektivní, že není třeba pomáhat např. postiženým apod.

    Mnohem lepší je mít stejnou sazbu pro všechny s tím že s eurčí nějaká spodní hranice příjmu který je od daně osvobozený protože se to prostě nevyplatí vybírat a kontrolovat.
    24.10.2013 23:50 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Mnohem lepší je mít stejnou sazbu pro všechny s tím že s eurčí nějaká spodní hranice příjmu který je od daně osvobozený protože se to prostě nevyplatí vybírat a kontrolovat.
    999999 lidí pod hranicí a jeden multibilionář. Sebereš mu většinu majetku?
    25.10.2013 15:22 j AM | skóre: 2 | blog: skeptik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    ne. To je nepochopení. Výběr daní něco stojí. Pokud například náklady na výběr 100 Kč jdou 200kč tak se to prostě nevyplatí a je lepší tu daň odpustit a stát ušetří 100Kč.

    příklad s 999999 a multiblionarem je vysoce nepravdepodobny, to by dopadlo nejspis tak ze by mu tech 999999 vzalo vsechno a nebo on by se spojil s nekteryma z nich aby ho chranili cimz by se zvysil jejich prijem a majetek a pomer bohatych a chudych by se zmenil.
    25.10.2013 16:14 JS1 | skóre: 2 | blog: intuition_pump
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    příklad s 999999 a multiblionarem je vysoce nepravdepodobny, to by dopadlo nejspis tak ze by mu tech 999999 vzalo vsechno a nebo on by se spojil s nekteryma z nich aby ho chranili cimz by se zvysil jejich prijem a majetek a pomer bohatych a chudych by se zmenil.
    Ja bych rekl, ze ten kdo to nepochopil jste vy. My se prave ptame na to, jestli je pro vas moralne prijatelne, aby mu tech 999999 vzalo vsechno; nikoliv jestli to udelaji (ze bude nucen okolnostmi zaridit se jinak je jen jina varianta tehoz problemu). Tudiz jestli skutecne povazujete soukromy majetek za nedotknutelny.

    Jinak se samozrejme jasne, ze v praxi se vytvori hierarchie, jak popisujete. V podstate argumentujete, ze takto markantni socialni nerovnost neni mozna, protoze pokud by nastala, bude ten supervlastnik okolnostmi prinucen ten vyvoj zvratit. Ale pak uz nelze mluvit o svobode (pro toho supervlastnika) a nedotknutelnosti jeho vlastnictvi.
    Lidstvo čelí v tomto století hrozbě civilizačního kolapsu. Podpořte hnutí klimatickakoalice.cz!
    25.10.2013 23:52 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Já to chápu (a aktivně neobhahuju ani jednu variantu). Tím, že ale stanovíš omezení na minimum, tak musíš o to víc vybírat u těch bohatších. Navíc to omezení nebude jen efektivita výběru, ale třeba to, aby to toho člověka nepřivedlo na mizinu (jinak se naopak ten člověk stane finanční zátěží). V případě ekonomických problémů pak můžeš mít situaci, kdy chudí platí míň daní (resp. žádné) a bohatí víc. V hypotetickém extrémním případě i to 999999:1 (problém by ale asi nastal už při ~50:50).
    JiK avatar 26.10.2013 15:57 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    vic nez 50:50? to uz tu davno mame. 10% nejbohatsich americanu zaplati 70% vybranych dani. 47% neplati nic, ale ochotne prijima s otevrenou rukou. [1]
    26.10.2013 16:59 Martin Doucha | skóre: 23 | blog: Yet another blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám

    Ale také těch 10 % nejbohatších vydělává dohromady 45 % všech příjmů v zemi. Na XKCD vyšel hodně zajímavý ekonomický přehled za rok 2011. Je tam i rozdělení příjmů mezi americkou populaci (sekce Billions, ten velký čtverec zhruba uprostřed). Tahle šílená nerovnost americkou ekonomiku v příštích 20 letech přivede ke krachu.

    Grunt avatar 25.10.2013 09:21 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    A proč by daň neměla být spravedlivá?
    Protože by to byla první spravedlivá daň, kterou znám.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    25.10.2013 15:23 j AM | skóre: 2 | blog: skeptik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    S něčím se začít musí ne?
    23.10.2013 20:00 Martin Doucha | skóre: 23 | blog: Yet another blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Nechápu ale, proč bych měl já (fyzická osoba) odevzdávat ze své práce větší podíl než jiní. Už teď jde z mé SHM státu víc než 46 % na odvodech, zatímco u lidí s průměrnou mzdou to je okolo 42 % (kvůli paušální slevě na poplatníka). Navíc jen na důchodovém pojištění odvádím přes 20 tisíc Kč měsíčně, aniž bych někdy měl nárok na tak velký důchod.

    Čistě pro informaci k mému postoji: Moje příjmy jsou těsně nad celorepublikovým průměrem a pořádný kus nad okresním průměrem. V jiné části republiky nebo v zahraničí bych si mohl vydělat řádově víc za hodně podobnou práci, ale nemám v plánu tyhle možnosti využít. Ztratil bych tím mnohem zajímavější příležitosti do budoucna.

    Je mi vcelku jedno, kolik zaplatím na přímých daních. Mnohem víc mě zajímá, co za ty peníze od státu dostane celá společnost. Ono se mi to pak totiž ve finále může vyplatit víc, než kdyby mi ty peníze zůstaly. Jak řekl někdo moudrý, "Daně platím rád. Kupuji si za ně civilizaci."

    Na výši přímých daních nijak zvlášť nezáleží, pokud závislost daňové sazby na výši příjmu aspoň přibližně kopíruje přímou úměru (a tu kopíruje i běžná progresivní daň). Ve finále stejně vždycky životní úroveň lidí vyjde plus mínus stejně, protože tržní procesy namapují reálné příjmy lidí na skutečnou ekonomickou produkci zhruba stejně.

    Problém jsou skokové změny daní, které destabilizují trh, a nepřímé daně, protože je to sviňárna vůči lidem, kteří dostávají tabulkové příjmy (státní zaměstnanci, důchodci, lidé závislí na dávkách). Trh totiž nemá moc přímo ovlivnit výši tabulkových příjmů, aby se dorovnaly nepřímé daně a jejich změny.

    24.10.2013 15:31 p.c.x
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Je mi vcelku jedno, kolik zaplatím na přímých daních. Mnohem víc mě zajímá, co za ty peníze od státu dostane celá společnost. Ono se mi to pak totiž ve finále může vyplatit víc, než kdyby mi ty peníze zůstaly. Jak řekl někdo moudrý, "Daně platím rád. Kupuji si za ně civilizaci."
    To bylo mysleno vazne ? Mate predstavu jak realne funguji verejne finance v ekonomice ? Na zaklade ceho se stanovuji danove kvoty, sestavuje rozpocet, ovlivnuje cenova hladina a hlavne jak ne-efektivne se alokuji ? Mezi vybranymi prostredky (dane, poplatky, prijmy ze statnich podniku) a nasledne vynalozenymi v ramci rozpoctu musi byt jednak primerenost a jednak nejaky rozumny pomer investic vuci spotrebe vc. splaceni dluhu. Nechci brat iluze, ale jen minimalni cast z vasich penez jde ve prospech spolecnosti, vetsina se proji, prohospodari a rozkrade. Ale pro dobry pocit, i kdyz uplne zcestny nebo pro viru v sebeobetovani jsou lide schopni provadet neuveritlne veci.

    Az budete delat nejblizsi danove priznani, muzete prispet navic castkou cca 260 tis. Kc, tj. podil soucasneho verejneho dluhu na hlavu ekonomicky aktivni casti obyvatelstva. Cim drive tim lepe, protoze dluh neustale roste (krome maleho zaskobrtnuti v roce 2006). Jen upozornim na eknomickou zakonitost, ze vyssi vyber nepovede k zastaveni zadluzovani, efektivnejsimu investovani a obecne rizeni verejnych financi. Zapomente na to, ze ti co spravuji statni kasu maji nejake bohulibe cile, jde jen udrzet nejakou prijatelnou stabilitu a tezit dokud to jde. Rovnez zapomente na to, ze nejaka vlada je schopna provest nejaka slibovana prorustova opatreni ktera by mela nejaky viditelny efekt. To proste neni v jejich moci a v nasi otevrene ekonomice mozne, i kdyby to mysleli zcela vazne.

    Verejny dluh CR
    24.10.2013 19:42 Martin Doucha | skóre: 23 | blog: Yet another blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    To bylo mysleno vazne ? Mate predstavu jak realne funguji verejne finance v ekonomice ?

    Bohužel mám a na mém postoji to nic nemění. Stát zajišťuje spoustu důležitých věcí, které v tržním prostředí není možné zajistit ve stejném rozsahu a kvalitě. Tlak na ekonomickou výdělečnost služby může snadno degradovat pozitivní externality, které ta služba vytváří ve společnosti. Přínos těch pozitivních externalit pro životní úroveň lidí může být daleko větší než kolik ta "ekonomicky neefektivní" služba v rukou státu stojí daňové poplatníky.

    Příklad: Trh může danou službu zpřístupnit pro 90 % populace, celkem to bude stát 100 milionů a pozitivní externality zvýší životní úroveň lidí (vyčísleno v penězích) o 100 milionů. Stát může tu samou službu zpřístupnit pro všechny, bude to stát půl miliardy a pozitivní externality zvýší životní úroveň lidí o 10 miliard. Za 5x víc peněz stát poskytne službu navíc "jen" 10 % populace, ale přínos pro životní úroveň všech občanů bude 100x vyšší.

    Proto nebudu volit strany, které mají v programu osekávání státních služeb jen kvůli hezčím číslům v účetnictví. Budu volit ty strany, které dokáží ušetřit peníze tam, kde výdaje občanům nepřinášejí žádný užitek, a přesměrovat ušetřené peníze tam, kde to občanům užitek přinese. Stát nesmí řídit účetní.

    23.10.2013 11:20 Tutor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Nevýhodou pirátů je, že se jedná o chlapskou IT monokulturu. (potvrzená pohledem na kandidátku) U politické strany, která si klade nějaké obecnější politické cíle to je dost divné. Na rozdíl třeba od Zelených, kteří jsou programově téměř totožní.
    23.10.2013 22:48 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Nebyla Masožravá Palma nějakou dobu na jedné z vysokých funkcí? (nevím zda ještě je) Ale je fakt, že by se víc ženských hodilo (na druhou stranu v médiích jsem stejně za poslední rok viděl jen Bartoše a Michálka).
    gtz avatar 23.10.2013 11:46 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    No na Babiše se začala plivat špína, že byl donašeč a kdo ví co, slovenské SME to celkem hodně rozmazává.

    Babiš hovorí československy a hmmm já za premiéra nechci někoho takového.

    Takže kdo nám pak tam je:

    Modré straky - určitě ne

    Bratři v triku - No Kalousek hmm ... určitě lepší než Babiš, ale taky ne

    KDU - kam vítr tam i plášť, církevní restituce, kategoricky ne

    KSČM - asi taky ne

    CSSD - Sobotka hmmm mluví jak patlal, snad ho Hašek dostane -možná-

    Piráti - možná

    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    23.10.2013 12:53 w4rr10r
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    snad ho Hašek dostane -možná-

    Nebyl to náhodou Hašek, mimochodem sběratel funkcí, kdo nedávno podal návrh na novelizaci zákona zajišťujícího možnost přístupu občanů k informacím ohledně fungování úřadů, a to takovou, že by dostupnost těchto informací občanům zhoršila?

    435/2001 avatar 23.10.2013 17:17 435/2001 | blog: .
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Babiš hovorí československy a hmmm já za premiéra nechci někoho takového
    Váš hlavný problém v prípade Babiša je národnosť a českoslovenčina? :) Na vašom mieste by bol pre mňa hlavný problém, akým spôsobom sa vyšvihol a operil, čo je to za vtáčika, a nie, odkiaľ pochádza a akým jazykom hovorí(ak tomu jazyku rozumiem a nepotrebujem tmočníka. Pán knieža tiež bohvie akej je národnosti - ale je pravda, že Slovák je len obyčajný plebejec, mať na čele štátu šľachtica je snobskejšie.

    Hlavný problém volieb je, že nejsou lidi:). To väčšinové zmýšľanie odrážajú aj všetky tieto internetové diskusie. Ľudia naletia na nereálne programové vyhlásenia, v duchu dajme rybám... Na vidinu toho, že ak práve táto strana vyhrá, majú nádej, že im splní ich túžbu mať sa osobne lepšie - hoci bez ohľadu na potreby ostatných, ktorí môžu byť tomu voličovi ukradnutí. Hlavným problémom českých a slovenských voličov je ich vlastná osobnosť. Kým sa ľudia nejako "neobrodia", lepšie nebude.
    Ňigda neznaš, kedy ce trafi šľak, ňezostaňe tu po ce aňi ľem mastny fľak.
    gtz avatar 23.10.2013 20:57 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    To bylo takové to malé rýpnutí ..., jako celkem mne ten člověk nezajímá, netuším jakým způsobem ovládl Agro... a ostatní věci. Četl jsem pár věcí co o tom píše na SME apod., ale nějak není jasné co a jak a kdo.

    Než Babiš, Okamura, Bobošíková tak to už raději velkého Kalouska.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    435/2001 avatar 23.10.2013 22:37 435/2001 | blog: .
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    odľahčíme to:), zasmejte sa pred voľbami... jedna nostalgická spomienka na kabaret na politickej scéne SR

    ja síce voliť najbližšie asi nikoho nebudem v žiadnych voľbách(iba ak by sa sta zázrak a objavilo by sa nejaké zoskupenie ozaj slušných a inteligentných 30nikov:)), ale ak máte voliť, tak sa rozhodujte podľa tých osobností
    Ňigda neznaš, kedy ce trafi šľak, ňezostaňe tu po ce aňi ľem mastny fľak.
    23.10.2013 22:49 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Slováci nás infiltrují :-D ;-).
    23.10.2013 23:24 ešte ja.. a dnes naposledy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    postavímo si tam u vás tia koliby a budemo pásť...ovce som myslela;-)
    26.10.2013 03:13 ovoce
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Babiš hovorí československy a hmmm já za premiéra nechci někoho takového
    Váš hlavný problém v prípade Babiša je národnosť a českoslovenčina? :)
    Jo, to mě taky dostalo. Přitom to je tak to poslední, co může vadit. Ale musím se přiznat, že tohle na něj zaznělo dokonce i u nás doma - že "mluví jak Husák". A řekla to máma, která je ze Slovenska!

    Dost možná je to spíš tak, že lidem vadí Babiš celkově (a proti tomu já se neohrazuju, já ho tam taky nechci), tak jim pak na něm v tom světle vadí i naprosté prkotiny. Třeba jako Paroubkova bradavice/pupek nebo Zemanův podbradek a vůbec sešlý zjev - to taky nebyly ty skutečné důvody, proč ony pány nemít rád.
    435/2001 avatar 26.10.2013 09:25 435/2001 | blog: .
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Mne by vadil tiež. Určite by som nikoho podobného nikdy nevolila. Ja by som trebárs u nás volila Nicholsona, alebo Šimečku ml., alebo Staněka.... lenže takí do politiky nepôjdu.
    Ňigda neznaš, kedy ce trafi šľak, ňezostaňe tu po ce aňi ľem mastny fľak.
    26.10.2013 15:31 ja som to:)
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    tak pozeram to vase volebne studio a tiez som si preklepla trochu videa s tym Babisom... na to, že ako tvrdí ovláda niekoľko jazykov, a že žije v ČR 20 rokov, hovorí česky ozaj mizerne... tak potom by som bola zvedavá na tú jeho francúzštinu:)

    Pozícia ANO vyzerá podľa priebežných výsledkov sľubne...Ten Babiš je šikovný, vie komunikáciu pôsobivo prispôsobovať situácii a účelu, taký hadimrška, vynechá, čo sa nehodí, zdôrazní, čo sa práve hodí. Tak som zvedavá, ako dopadne ten súd s UPN SR, ak sa v roku 2014 naň dostaví.
    23.10.2013 14:21 manasekp | skóre: 29 | blog: manasekp | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    je tu nekdo komu je to uplne jedno a radsi stravi svuj volny cas sezenim u pocitace? :-)
    BIOKOMP | Cas od casu se pokousim nekoho srazit k zemi abych se tam nevalel sam.
    23.10.2013 14:31 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Že by byl někdo takový závislák, že by pro něj ta půlhodinka (nanejvýš) mimo počítač byla problém?
    23.10.2013 15:39 manasekp | skóre: 29 | blog: manasekp | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    jj
    BIOKOMP | Cas od casu se pokousim nekoho srazit k zemi abych se tam nevalel sam.
    Grunt avatar 23.10.2013 19:11 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Já původně předpokládal, že stoh listů poletí do koše, ale když vidím kolika lidem na srdci leží ti komunisti tak se teď rozhodouju mezi ODS, KSČM a letem do koše. Záleží kterou ze svých voleb naseru víc lidí. No, uvidíme…
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    23.10.2013 19:54 manasekp | skóre: 29 | blog: manasekp | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    jaky stoh listu? o_O
    BIOKOMP | Cas od casu se pokousim nekoho srazit k zemi abych se tam nevalel sam.
    Grunt avatar 24.10.2013 09:21 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Možná už bych se konečně měl podívat do té obálky co v ní vlastně je.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    gtz avatar 24.10.2013 11:30 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Papíry na podpal.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    Grunt avatar 24.10.2013 12:43 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    To mě napadla přes noc taková kravina. Ten papír je z recyklovaného materiálu, takže pórovitost dobrá. Prostě papír na podpal. Ponořit ho do lihu a nechat to nasát ethanol, uříznout plátek bílého fosforu, přeložit volební lístek na polovinu, před volební místností večer (až bude urna plná) vyndat fosfor z vody a vhodit ho do papíru, normálně jít odhlasovat, hodit ho do urny a pak už stačí jen počkat až fosfor uschne a zapálí všechny volební lístky uvnitř urny. By se volební komise divila kdyby z urny vysypala místo volebních lístků jen popel :-) Škoda že se ty urny nedělají z nerezu, ale z plastu. To by hned chytla urna, ubrus, ta volební plenta, parkety a naše kino by lehlo popelem, protože ti naši blbci by si to ani nebyly schopní uhlídat. Ale kdyby byla urna z nerezu, hned bych to tak udělal.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    435/2001 avatar 24.10.2013 16:13 435/2001 | blog: .
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    dobry navod, prečo neučíte chémiu?
    Ňigda neznaš, kedy ce trafi šľak, ňezostaňe tu po ce aňi ľem mastny fľak.
    Grunt avatar 24.10.2013 12:44 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Tím bych dost možná nasral ještě víc lidí než volbou komunistů.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    24.10.2013 13:12 M-train | blog: finance
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Zatím mne překvapuje, že se v diskuzi neozvali ti zdejší nejskalnější pravicoví voliči a bijci bolševika. Jistě by poskytli mladší generaci vysvětlení, jak správně volit ve správný čas - za bolševika volili Národní frontu s úsměvem na líci a s mávátkem na Letné, teď zase modré ptáky a Kraďouska.
    Nobody can give you as much as I can promise you
    24.10.2013 15:01 p.c.x
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Kdybyste sebou nenechal tolik smykat emocema, asi by vam bylo lip.

    24.10.2013 15:14 M-train | blog: finance
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Kdybyste měl koule, tak byste se nemusel stydět za své názory pod anonymním příspěvkem. Zřejmě bývalý volič komoušů?????
    Nobody can give you as much as I can promise you
    24.10.2013 15:43 p.c.x
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám

    Kdybyste sebou nenechal tolik smykat emocema, asi by vam bylo lip.

    24.10.2013 17:27 M-train | blog: finance
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Ještě to můžeš napsat třeba velkými písmeny, ale to nic nemění na tvém zakomplexovaném stavu, což ostatně X-ka v nicku pěkně napovídá ;-).
    Nobody can give you as much as I can promise you
    gtz avatar 24.10.2013 20:36 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    To by se určitě udělaly nové volby za přtomnosti zakulenců, ale máš pravdu v tom, že to co jsi popsal je v podstatě nezjistitelné kdo a jak to tam udělal.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    Grunt avatar 24.10.2013 20:41 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    To by se určitě udělaly nové volby
    Vlastně fakt. Hm, to je smutku.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    gtz avatar 24.10.2013 20:52 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Žádný smutek :-)
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    24.10.2013 13:38 manasekp | skóre: 29 | blog: manasekp | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    no, mozna k volbam nemuzu ani kdybych chtel, nejsem v miste trvaleho bydliste takze zadnou obalku nemam.
    BIOKOMP | Cas od casu se pokousim nekoho srazit k zemi abych se tam nevalel sam.
    24.10.2013 15:42 j AM | skóre: 2 | blog: skeptik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Existuje taková věc, voličský průkaz se jí říká.
    24.10.2013 16:06 manasekp | skóre: 29 | blog: manasekp | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    ja vim, ale urcite to resit nebudu.
    BIOKOMP | Cas od casu se pokousim nekoho srazit k zemi abych se tam nevalel sam.
    23.10.2013 22:51 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Čistě paranoidně je možnost sezení u počítače funkcí voleb ;-).
    435/2001 avatar 23.10.2013 15:16 435/2001 | blog: .
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Ňigda neznaš, kedy ce trafi šľak, ňezostaňe tu po ce aňi ľem mastny fľak.
    23.10.2013 16:04 rbc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Sociální demokracie v tuhle chvíli dost hřeší na to, že jí vítězství ve volbách bezpečně zajistila předchozí vláda. Celé příští volební období budou mít dost práce jenom s opravováním všech státních služeb, které předchozí vláda svojí činností úspěšně rozložila. Proto nemají žádnou vizi budoucnosti pro celou zemi, k vítězství ve volbách žádnou nepotřebují.
    Ježíš, tady je někdo tak blbej až to mlátí futrama. Prej "opravovat státní služby". Že tu státní správu ale "opravili", když měli ty příležitosti v letech 1998-2006.
    Jak dojemné jsou jejich billboardy, na kterých "chtějí" chránit "obyčejné" lidi před zvůlí exekutorů, přitom největší rozšíření pravomocí exekutorů proběhlo za vlády ČSSD a odhlasováním většiny jejich poslanců (Zákon o soudních exekutorech a exekuční řád). Nebo rovnost a solidaritu, přičemž to byli právě oni co mají na svědomí fotovoltaický tunel v řádu desítek miliard Kč (Zákon o podpoře výroby elektřiny z roku 2005). Na ruku šli také vodárenským kartelům, kdy jim vydali občany na (ne)milost Zákonem o vodovodech a kanalizacích (znění z návrhu Zemanovy vlády). Takže až se vám zase budou protáčet panenky až přijde složenka za elektřinu, plyn, vodné a stočné, tak také jim nezapomeňte poděkovat.

    Tím netvrdím že ostatní jsou na tom lépe, ale že je to jedna banda, navíc dost mizerných ochotníků ovšem za naše peníze. Pokud budete mít tak krátkou a selektivní paměť, nepochopíte z kontextů souvislosti a budete dál věřit na pohádky o Červené karkulce a Budulínkovi, tak se nic nezmění a budete na tom tak nedobře jako teď nebo hůř. A bohužel stáhnete s sebou i ostatní, kteří nejsou tak zabednění. Pokud se budete nechat ovládat emocemi (nečeský původ ~ nemá nárok, majetný ~ zloděj, nekonvenční názor ~ nebezpečný magor, hezky mluví ~ myslí to dobře apod.) a ne rozumem, tak se z toho nikdy nedostaneme.

    Zkuste se někdy zamyslet, jestli nastolení dilema "koho" volit není náhodou uměle a příliš zúžený prostor z vaší svobody, jako když na jatkách zaženou prasata do úzké uličky, aby je pak mohli snadněji zabíjet jedno po druhém. Že by se našlo dostatek lidí, kteří by napochodovali do PS, Senátu a na Hrad a donutili ty příživníky schválit ústavní většinou zákony, které by skutečně byly ve prospěch celé společnosti a maximálně transformovali současnou zastupitelskou na přímou demokracii a navrácení přírodních zdrojů společnosti, tomu bohužel nevěřím. Navíc by bylo obtížné ustát následný tlak a mstu těch pijavic, co si z toho tady udělali Klondike a vyvádí odsud řádově stamiliardové částky každoročně.

    23.10.2013 16:09 rbc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Jen doplním, že strach který je do vás huštěn od rána do večera není dobrý rádce a většinou se používá, aby vás někdo dostal tam kam potřebuje …
    23.10.2013 20:05 Martin Doucha | skóre: 23 | blog: Yet another blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám

    Které služby konkrétně jsem tím myslel je popsáno zde.

    24.10.2013 13:50 dad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    situace v Cechach neni nijak tragicka, presto jsou volby vyznmna udalost, ktera rozhoduje o budoucnosti. Jak se zachovat - zde je muj nazor.

    Zacneme s komunisty. Lide, kteri voli komunisty by si meli uvedomit, ze s volbou kandidata KSCM odchazi z volebni nistnosti s krvi Milady Horakove na rukou. Nekdo s tim mozna muze zit, ale ta volba je proste nepripustna.

    Soc dem se podkle me dopustili hrubeho faulu tim, ze odstranili Paroubka a tim ztizili obyvatelstvu rozhodovani. V regionech s IO kolem 80 (severni Morava, slovenske pomezi, Kokorinsko)je obliba soc.dem pochopitelna, ale i jinde podlehaji obcane iluzi, ze soc. dem je volitelna, protoze hlavni kandidat nema bradavici a ma normalni vahu.

    Nevolitelnost ODS a TOP09 je dana naprostou neschopnosti ridit (ehmm rozkradat) stat. Kdyz se 1/2 ministru musi kvuli korupci vymnenit, tak neni o cem mluvit. Krast se proste musi umet. Kde se ti pravicaci ucili vubec krast? V nejakem puldenim kurzu? Jediny , kdo z minule vlady snese kritiku je Kalousek. Ten krade s rozmyslem a s mirou. Jestli se vrati ke KDU, tak jsou katolici volitelni - ti kradli vzdycky s urcitou urovni.

    Zbyvaji jeste ty strany miliardaru. To by byla alternativa. Ridit stat jako firmu, kdyz bude nekdo nezamestnany , tak ho Babis proste propusti. Proc se na to neprislo uz drive?

    Nejdulezitejsi je podle me ale zvolit tu spravnou(TM) stranu. Kdyz to nekdo hodi te nespravne strane, tak se pak nemuze divit, ze po volbach mu zbydou oci pro plac. To ostatni, jak se zde v diskuzi mluvi o tom, zda je vyhodnejsi hranice, 2% nebo 5% nebo 10%, to se muzeme dohodnout pozdeji. Ja sem na internetu nasel, ze nejspravnejsi je hranice 7.23%.

    Hlavne tedy volte tu spravnou stranu, ktera zajisti, ze po volbach to bude v Cechach nejlepsi(TM)
    24.10.2013 14:12 neviem heslo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Nevolitelnost ODS a TOP09 je dana naprostou neschopnosti ridit (ehmm rozkradat) stat.
    hm, za slovenskym pomedzim je uz IQ asi pod 70, ale ak teda ODS a TOP09sú naprosto neschopne rozkradat, tak nechapem, preco ich nejdete volit:)

    kedy niektory z tych slubenych blogov? napr. o tych renesancnych inz.:-D
    24.10.2013 23:18 dad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    oni rozkradaji demotivujicim zpusobem. Jak spravne pise JS1 , pro spolecnost je nejlepsi, kdyz je v systemu pokud mozno vsechno nastaveno rovnostarsky. To zn. ze lide by meli mit sanci si taky nakrast, alespon v malem. Ale ODS rozdeluje i v tomhle spolecnost.

    Blogy budou, ale az opadne to volebni silenstvi, tedka by na to nikdo nemel naladu.
    24.10.2013 14:56 p.c.x
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Pekne balancovani mezi sarkasmem a ironii. Jako by to ani nepsal pravy dad ;-)
    24.10.2013 16:44 loki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Nejak nam starnete dade. Takto plytky prispevek bych od vas necekal. Prijde mi, ze nejak nejste ve forme... Priste se trosku snazte ;-)
    24.10.2013 17:29 M-train | blog: finance
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Ve svobodném státě nikdo nemůže nutit svobodného občana, aby volil nějakou partaj, která sama o sobě je byrokratickou zátěží státu. Proto my s lokim nevolíme a žádáme zrušení státu.
    Nobody can give you as much as I can promise you
    24.10.2013 22:09 tydýt
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    hele budete kroužkovat? třeba se tam kalousek s knížetem nedostane, když se podařilo vykroužkovat posledně íčko langra z ods třeba to vyjde i s topkou
    24.10.2013 23:04 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vzhůru k volbám
    Ano budu kroužkovat, na jiném papíru ale ;-).

    Založit nové vláknoNahoru

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.