abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 16:11 | Nová verze

    Bylo oznámeno (cs) vydání Fedora Linuxu 40. Přehled novinek ve Fedora Workstation 40 a Fedora KDE 40 na stránkách Fedora Magazinu. Současně byl oznámen notebook Slimbook Fedora 2.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 4
    dnes 13:44 | Upozornění

    ČTK (Česká tisková kancelář) upozorňuje (X), že na jejím zpravodajském webu České noviny byly dnes dopoledne neznámým útočníkem umístěny dva smyšlené texty, které nepocházejí z její produkce. Jde o text s titulkem „BIS zabránila pokusu o atentát na nově zvoleného slovenského prezidenta Petra Pelligriniho“ a o údajné mimořádné prohlášení ministra Lipavského k témuž. Tyto dezinformace byly útočníky zveřejněny i s příslušnými notifikacemi v mobilní aplikaci Českých novin. ČTK ve svém zpravodajském servisu žádnou informaci v tomto znění nevydala.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 15
    dnes 13:33 | Komunita

    Byla založena nadace Open Home Foundation zastřešující více než 240 projektů, standardů, ovladačů a knihoven (Home Assistant, ESPHome, Zigpy, Piper, Improv Wi-Fi, Wyoming, …) pro otevřenou chytrou domácnost s důrazem na soukromí, možnost výběru a udržitelnost.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 13:00 | Nová verze

    Společnost Meta otevírá svůj operační systém Meta Horizon OS pro headsety pro virtuální a rozšířenou realitu. Vedle Meta Quest se bude používat i v připravovaných headsetech od Asusu a Lenova.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:33 | IT novinky

    Společnost Espressif (ESP8266, ESP32, …) získala většinový podíl ve společnosti M5Stack, čímž posiluje ekosystém AIoT.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 23:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 3.5 svobodného multiplatformního softwaru pro editování a nahrávání zvukových souborů Audacity (Wikipedie). Přehled novinek také na YouTube. Nově lze využívat cloud (audio.com). Ke stažení je oficiální AppImage. Zatím starší verze Audacity lze instalovat také z Flathubu a Snapcraftu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 16:44 | Zajímavý článek

    50 let operačního systému CP/M, článek na webu Computer History Museum věnovaný operačnímu systému CP/M. Gary Kildall z Digital Research jej vytvořil v roce 1974.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 16:22 | Pozvánky

    Byl zveřejněn program a spuštěna registrace na letošní konferenci Prague PostgreSQL Developer Day, která se koná 4. a 5. června. Na programu jsou 4 workshopy a 8 přednášek na různá témata o PostgreSQL, od konfigurace a zálohování po využití pro AI a vector search. Stejně jako v předchozích letech se konference koná v prostorách FIT ČVUT v Praze.

    TomasVondra | Komentářů: 0
    včera 03:00 | IT novinky

    Po 48 letech Zilog končí s výrobou 8bitového mikroprocesoru Zilog Z80 (Z84C00 Z80). Mikroprocesor byl uveden na trh v červenci 1976. Poslední objednávky jsou přijímány do 14. června [pdf].

    Ladislav Hagara | Komentářů: 6
    včera 02:00 | IT novinky

    Ještě letos vyjde Kingdom Come: Deliverance II (YouTube), pokračování počítačové hry Kingdom Come: Deliverance (Wikipedie, ProtonDB Gold).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    KDE Plasma 6
     (72%)
     (10%)
     (2%)
     (17%)
    Celkem 697 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Grafické karty nVIDIA

    3. 9. 2004 | Antonín Kolísek | Hardware | 46716×

    Instalace a konfigurace grafických karet nVIDIA pod operačním systémem Linux krok za krokem.

    Úvod

    Grafické karty s čipy nVIDIA mají v dnešní době velkou popularitu a nejeden uživatel systému Linux tuto kartu vlastní. V současné době je situace taková, že abychom využili veškeré funkce a výkon těchto karet, musíme použít ovladače dodávané výrobcem. To proto, že výrobce grafických karet neuvolnil hardwarové specifikace ani zdrojové kódy ovladače, a proto nejsou obsaženy v jádře Linux. Našim úkolem nyní bude seznámit se s postupem, jak získat, nainstalovat a konfigurovat ovladače pro všechny typy karet nVIDIA.

    Získání ovladačů

    Ovladače získáme na stránkách výrobce www.nvidia.com. Aktuální verze ovladačů najdeme na adrese http://www.nvidia.com/object/linux.html a to pro architektury IA32, IA64, AMD64. Nás bude vždy zajímat soubor označený na konci *-pkgX.run. Tento soubor stáhneme a uložíme na disk. V našem případě budu pracovat se souborem NVIDIA-Linux-x86-1.0-6111-pkg1.run.

    Instalace

    Ovladače jsou určené pro veškeré typy grafických karet s čipem nVIDIA. Tentýž ovladač můžeme použít pro karty TNT, TNT2, GeForce a další. Jedná se o spustitelný soubor, a proto nehraje roli, pod jakou distribucí ovladače instalujeme.

    Softwarové požadavky

    Před instalací je dobré ověřit, jestli máme veškerý potřebný software. Tím předejdeme chybné instalaci a dalším problémům. Doporučuji přečíst si příslušný soubor README.txt k danému ovladači, abyste měli aktuální informace. Zde uvedu softwarové nároky pro verzi ovladačů 1.0-6111. Vždy platí, že zde vypsaná verze je nejnižší možná, samozřejmě lze použít vyšší/novější.

    • linux kernel 2.2.12 # cat /proc/version
    • XFree86 4.0.1 # XFree86 -version, nebo
    • Xorg 6.7 # Xorg -version
    • Kernel modutils 2.1.121 # insmod -V
    • binutils 2.9.5 # size --version
    • GNU make 3.77 # make --version
    • gcc 2.91.66 # gcc -version
    • glibc 2.0 # /lib/libc.so.6

    Přesuneme se nyní do adresáře, ve kterém jsou umístěny naše stažené ovladače. Veškerá instalace se děje spuštěním získaného souboru:

    sh NVIDIA-Linux-x86-1.0-6111-pkg1.run

    Tímto dojde ke spuštění instalačního prostředí a nyní máme několik možností. Instalátor se pokusí přes ftp ověřit, jestli existují ovladače předkompilované pro náš systém (distribuci a patřičný kernel). Pokud ano, tak je stáhne a nainstaluje. Pokud pro náš systém neexistují, přeloží se a taktéž nainstalují. Tytéž kroky, které provádí instalační program, můžeme provést ručně. Nejprve si rozbalíme náš stažený soubor.

    sh NVIDIA-Linux-x86-1.0-6111-pkg1.run --extract-only

    Přesuneme se do vytvořeného adresáře NVIDIA-Linux-x86-1.0-6111-pkg1 a můžeme aplikovat příslušné parametry pro instalační program.

    nvidia-installer --latest # proběhne auto-update
    nvidia-installer --update # kontaktuje NVIDIA ftp a stáhne ovladač
    nvidia-installer --uninstall # odinstaluje ovladače

    Může se stát, že instalační program nebude moci ovladače nainstalovat. V tomto případě rozbalíme balíček s ovladači výše uvedeným postupem, přesuneme se do rozbaleného adresáře a provedeme instalaci příkazem make install.

    sh NVIDIA-Linux-x86-1.0-6111-pkg1.run --extract-only
    cd NVIDIA-Linux-x86-1.0-6111-pkg1
    make install

    Uvádím další volby, které se mohou před instalací hodit:

    sh NVIDIA-Linux-x86-1.0-6111-pkg1.run spustíme s parametry:

    • --info: informace o souboru .run
    • --check: provede se kontrola integrity souboru
    • --help: nápověda
    • --advanced-options: výpis všech parametrů pro příkazovou řádku

    Konfigurace

    Konfiguraci provedeme upravením patřičných sekcí v konfiguračním souboru pro X server. Máme-li XFree86, najdeme soubor /etc/X11/XF86Config-4. Pokud neexistuje, použijeme stávající /etc/X11/XF86Config. Jestliže náš systém obsahuje X.org, budeme pracovat se souborem /etc/X11/xorg.conf.

    V sekci Device upravíme řádek:

    Driver "nv" (nebo Driver "vesa")

    na

    Driver "nvidia"

    V sekci Module přidáme řádek:

    Load "glx"

    a odstraníme nebo zakomentujeme znakem # řádky:

    Load "dri"
    Load "GLcore"

    Aby se nahrál modul při startu X automaticky, musíme upravit /etc/modules.conf (na některých systémech /etc/modprobe.conf) přidáním řádku:

    alias char-major-195 nvidia

    Nyní již stačí spustit X příkazem startx. Objeví-li se při startu Xwindow logo nVIDIA, ovladače pravděpodobně fungují dobře.

    Další tipy při konfiguraci

    Ovladače nabízejí širokou paletu konfiguračních voleb. Většinu z nich není potřeba nastavovat. Pro běžnou funkci postačuje předešlá konfigurace. Proto uvádím jen některá zajímavá nastavení (nemající vliv na funkci), více viz README.txt APPENDIX D:. Vše se týká konfiguračního souboru XF86Config nebo xorg.conf v sekci Screen nebo Device:

    Option "NoLogo" "TRUE" # vypnutí loga nVIDIA při startu
    Option "CursorShadow" "TRUE" # stín pod kurzorem myši

    Nastavení AGP

    Provádí se volbou Option "NvAGP" "číslo" a existuje hned několik možností.

    • 0: agp vypnuto
    • 1: použije se interní podpora nVIDIA AGP
    • 2: použije se agpgart je-li podporováno v jádře
    • 3: použije se agpgart je-li podporováno v jádře, jinak nVIDIA AGP

    Jako výchozí je nastavena hodnota 3. Jaké rychlosti AGP vaše karta podporuje a jestli je AGP aktivované se můžete informovat v /proc/driver/nvidia/agp/status.

    cat /proc/driver/nvidia/agp/status
    Status:          Enabled
    Driver:          AGPGART
    AGP Rate:        4x
    Fast Writes:     Disabled
    SBA:             Disabled
     
    cat /proc/driver/nvidia/cards/0
    Model:           GeForce2 Ti
    IRQ:             11
    Video BIOS:      03.15.01.06.07
    Card Type:       AGP
     
    cat /proc/driver/nvidia/agp/host-bridge
    Host Bridge:   nVidia Corporation nForce2 AGP (different version?)
    Fast Writes:   Supported
    SBA:           Supported
    AGP Rates:     4x 2x 1x
    Registers:     0x1f000217:0x00000104

    Některé systémy s procesory AMD Athlon/Duron se projevují nestabilitou a nečekanými pády. Tomu se dá zabránit parametrem mem=nopentium před bootováním. Nebo předat tento parametr přímo bootovacímu programu.

    Pro LILO to bude append "mem=nopentium", pro GRUB mem=nopentium.

    Závěr

    Zde uvedené rady jsou jen obecné, avšak zásadní pro správnou funkci grafických karet nVIDIA. Existuje velké množství voleb a nastavení, což by si ale vyžádalo nejméně další článek věnovaný této problematice.

           

    Hodnocení: 52 %

            špatnédobré        

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    3.9.2004 09:54 podlesh | skóre: 38 | Freiburg im Breisgau
    Rozbalit Rozbalit vše jenom AMD?
    Zrovna na Duronu (700MHz) mi ty ovladace slapaly perfektne.

    Ovsem kdyz jsem koupil Celeron 2.5GHz (Prescott) s ASUS P4P800, tak to zacalo tuhnout pri startu X (cerna obrazovka a konec). Nastesti jeste mam driver "nv" a 3D akcelerace me netrapi.
    3.9.2004 10:17 Antonín Kolísek | skóre: 33 | blog: PDA | Vyškov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: jenom AMD?
    Máš v jádře příslušnou podporu agpgart + podporu čipsetu? Někdy taky pomůže vypnout (oddělat z jádra) APIC. Tohle mi pomohlo od náhodných zatuhnutí systému. Ale mám systéms AMD + nforce2. Jestli to pomůže u Intelu to nevím, asi to chce zkusit.
    3.9.2004 11:08 ViT
    Rozbalit Rozbalit vše Re: jenom AMD?
    ja mam AthlonXP 2400 + ASUS A7V333 s VIA chipsetem a pokud zapnu AGP tak mi to obcas vytuhne tak jsem AGP vypnul a vse jede dobre (nizsi vykon snad ani nepozoruju) :) Geeforce 4 Ti 4200 (128MB)
    3.9.2004 22:04 Ooaniki
    Rozbalit Rozbalit vše jak vypnout agp
    nejak jsem nepochopil z clanku, jakym zpusobem agp vypnout? kam zadat onu hodnotu "0"... diky za radu, koupil jsem novy athlon 2400+ a od te doby mi nejak tuhne pocitac, tak zkusim vyzkouset tohle...
    5.9.2004 12:47 Antonín Kolísek | skóre: 33 | blog: PDA | Vyškov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: jak vypnout agp
    Option "NvAGP" "číslo" v sekci Device v konfiguračním souboru pro X11.. Tedy Option "NvAGP" "0" vypne používání AGP.
    6.9.2004 11:54 Peter Golis | skóre: 64 | blog: Bežné záležitosti | Bratislava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: jenom AMD?
    no, u mna bolo nieco podobne. V nvidia readme bolo ze chipset "ALi 1621" je podporeny pomocou modulu nvidia pre agp, ja mam "ALi Corporation M1621 (rev 5)" ale ked som pouzil ovladac od nvidie pre agp, tak mi ostala cierna obrazovka. Pri pouziti AGPGART+ali_agp z vanilla 2.6.7 mi to islo normalne. Aspon zatial (hardware MB BXcell pc100 ali, pII 350Mhz, 196Mb ram, nVidia GeForce2 MX/MX 400;-)) to ide stabilne.
    3.9.2004 11:04 romano
    Rozbalit Rozbalit vše softwarove poziadavky
    Este by som doplnil, ze na prelozenie ovladaca treba mat nainstalovane zdrojaky jadra. V navode som sa o tom nejako nedocital.
    3.9.2004 12:08 Honza
    Rozbalit Rozbalit vše Re: softwarove poziadavky
    Zdrojaky nejsou potreba. Instalator si umi vzit konfiguraci z beziciho jadra. Netusim jak to dela, tolik tomu nerozumim, a kernel-headers ho neuspokojovali, ale v helpu mi vypsal jaka option je nutna k tomu aby pouzil bezici jadro.
    Pavel Čejka avatar 3.9.2004 18:07 Pavel Čejka | skóre: 28 | blog: tosinezaslouzijmeno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: softwarove poziadavky
    Zdrojáky jádra potřeba jsou. Resp. nejsou potřeba jedině a pouze v případě, že se jedná o standardní distribuci s původním jádrem, jehož podporu NVidia stihla do svého ovladače zahrnout.

    Jakákoliv distribuce from scratch, nebo příliš nová distribuce podporována není, takže se zkompiluje jaderný modul nvidia.ko (v případě 2.6 jader) a k tomu jsou zdrojáky nezbytně nutné. Alespoň se mi jinak nikdy nepovedlo.
    4.9.2004 13:18 Eregon | skóre: 22 | blog: Eregonovy_vymysly | Všudezdejší
    Rozbalit Rozbalit vše Re: softwarove poziadavky
    Ten instalator obsahuje nekolik predkompilovanych rozhrani k ruznym kernelum (z beznych distribuci). Jestlize zadny nevyhovuje instalovanemu kernelu, pokusi se stahnout odpovidajici z FTP nVidie. Kdyz neni rozhrani k dispozici ani tak, zkompiluje si instalator vlastni, ale u toho se uz bez zdrojaku jadra opravdu neobejdete.
    ~ w w w w (oo)   [oo] w w w w ~
    3.9.2004 11:09 Ladislav Sückr | skóre: 21
    Rozbalit Rozbalit vše agpgart vs. nVIDIA AGP
    A jaký je rozdíl mezi interní podporou "nVIDIA AGP" a "agpgart-em" z jádra. Co a kdy upřednostnit? Jsou rozdíly v rychlosti?
    Myslet špatně je lepší než nemyslet vůbec.
    3.9.2004 11:27 Antonín Kolísek | skóre: 33 | blog: PDA | Vyškov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: agpgart vs. nVIDIA AGP
    No, to je asi u různých čipsetů různé. Chce to vyzkoušet kdy je lepší použít interní NV-AGP a kdy agpgart. Ještě malá poznámečka, aby se mohlo použít NV-AGP nesmí být agpgart v jádře, ale jako modul, pak se může volit mezi NV-AGP nebo agpgart.
    Shteffi avatar 3.9.2004 12:06 Shteffi | skóre: 21 | blog: Shteffi
    Rozbalit Rozbalit vše Návod pro ATI
    Zajímalo by mě, jestli uděláte taky článek s nívodem pro grafiky od ATI.... Moc by mě to zajímalo.... Díky..
    3.9.2004 12:45 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návod pro ATI
    Je to v plánu již dlouhou dobu (stejně jako Matrox), ale zatím se nenašel nikdo, kdo by jej byl ochoten (a schopen) napsat. Pokud je někdo takový mezi čtenáři této diskuze, neváhejte se mi ozvat.
    4.9.2004 09:58 Lenny_ | skóre: 10 | blog: lenny | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návod pro ATI
    Na článku pro ati se pracuje
    6.9.2004 07:26 Juraj Václavík
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návod pro ATI
    Před nedávnem jsem si s ovladači od ATI hrál (2-hlavý radeon 9600pro a 8-hlavá xentera8 - www.colorgraphic.net), ale byla to dost hrůza. Nerozjeli jsme to pod jádrem 2.6, chtělo to max. XFree verze 4.3, bylo nutno nastavovat práva pro vykonání skriptů a pokud se překlad modulů (předkompilovaného toho tam moc není) z nějakého důvodu neprošel, tak se tvářilo, že je přeloženo a nešlo se toho zbavit. ATI proto nedoporučuji.
    6.9.2004 13:00 Petr Jakubec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návod pro ATI
    zdravim...
    mam nekolik druhu atin, a na zadne jsem nemel zadne potize, takoveho razu, ze bych se na tom zasekl.
    Navic proti nvidiim mate tusim do R9200 jistotu, ze nemusite nic kompilovat a blbnout, Kazda distribuce ma GPL ovladac radeon.o(ko), ktery pracuje celkem obstojne, nezaznamenal jsem s nim zadne potize... Neumi vsak treba vice monitoru atp. Na to se prave hodi orig. ati ovladac. Ten vsak neni tak moc predkompilovany jako u nvidii, takze pokud nemate RH, tak zacnete rovnou s nainstalovanymi zdrojaky :-) Preklad neni problem, pokud vsak vite co a jak - a to je zase v readme, chce si ho jen precist...(myslim, ze tak je to s jakymkoli prekladem cehokoli, ne?)

    ---nikdy bych to takhle nenapsal, a nikomu necpal, ale stve me, kdyz je nekdo neschopny a misto toho aby to priznal, tak to svadi na okoli---
    Takze koupi ATI, hlavne tech nizsich verzi, vylozene doporucuji, je s nimi mene prace.
    PJ
    4.9.2004 15:42 hajma
    Rozbalit Rozbalit vše 6111
    ovladače 6111 se mi na MDK10 (kernel 2.6.3.15) nechtěly nainstalovat (říkalo to, že mám ve zdrojácích napsat make mrproper, což je samozřejmě nesmysl), po chvíli hledání jsem použil volbu instalátoru --add-this-kernel. Tím se vytvořil custom instalátor, kterej jsem spustil a všecko bylo v pohodě.
    6.9.2004 07:06 Thorm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: 6111
    S MDK10, kernel 2.6.3 (Computer DVD) mám taky problémy, po nainstalování Nvidia ovladače (a nahození X-ek) se ni vždy rozesype textová konzole (tty1, tty2 ...). Je tam text, ale tak asi 8 znaků na délku a tři řádky na šířku stránky.
    6.9.2004 11:59 xTedy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: 6111
    to je standartni chyba nvidia ovladačů. hledej tady ve fóru.
    6.9.2004 10:37 Lada Pasek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: 6111
    Presne to same se mi take stalo, pouzil jsem predchozi verzi a slape to jako hodinky.
    6.9.2004 07:11 Juraj Václavík
    Rozbalit Rozbalit vše rozlišení
    S kartami nVidia mám ještě takovou zkušenost, že ve vyšších rozlišeních (nad 1024x768) jednodušší a starší karty se nespouštějí v 3D. Všiml jsem si toho u MX400 a MX440. Karty MX 5200 (a možná i MX 4000) běžně jedou 3D i v 1280x1024. Nevíte někdo - dá se to nějak ovlivnit (klidně na úkor 3D rychlosti)?
    Jiří Svoboda avatar 6.9.2004 11:14 Jiří Svoboda | skóre: 37 | blog: cat /dev/mind | Prostějov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: rozlišení
    Mam v notebooku "GeForce 2 Go" a pozoruji totez. Navic pozoruji, ze pri tech vyssich rozlisenich kresli karta 16 bitove, i kdyz je nastavena na 24 bitu. Jak z toho ven, to nevim.
    6.9.2004 11:31 Radek
    Rozbalit Rozbalit vše Instalace ve Fedora Core 2
    Mam problem ve Fedore Core 2. Instalator hlasi ze modul rivafb je nacteny a ze nemuze pokracovat, lsmod ale zadny takovyhle modul nezobrazi.
    6.9.2004 11:48 Antonín Kolísek | skóre: 33 | blog: PDA | Vyškov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Instalace ve Fedora Core 2
    Můžeš sem tedy přiložit výpis lsmod? Díky.
    6.9.2004 12:42 morf
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Instalace ve Fedora Core 2
    Stejne tak to hlasi v knoppixu 3.6 - presneji receno, ze jadro bylo zkompilovano s podporou rivafb, nicmene pokud modul nenacitas, tak neni co resit a funguje to.
    6.9.2004 14:31 Martin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Instalace ve Fedora Core 2
    A nezni ta hlaska nahodou "nasel jsem zkompilovany modul rivafb a pokud je tento modul nacteny tak ovladace nebudou pracovat" ? ... Cili ty ten modul nacteny nemas (viz tvuj lsmod) tak to ignoruj klepnutim na OK.
    6.9.2004 14:33 Martin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Instalace ve Fedora Core 2
    A nezni ta hlaska nahodou "nasel jsem zkompilovany modul rivafb a pokud je tento modul nacteny tak ovladace nebudou pracovat" ? ... Cili ty ten modul nacteny nemas (viz tvuj lsmod) tak to ignoruj klepnutim na OK.
    7.9.2004 14:14 kosto | skóre: 4
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Instalace ve Fedora Core 2
    To iste sa stalo aj v MDK10.0 Official, Riesenie je znova prelozit kernel a zakazat rivafb po tejto uprave to slape (odskusane asi 8 PC)
    7.9.2004 22:19 Lubos
    Rozbalit Rozbalit vše NvidiA
    Mam Nvidia na laptop i na workstation. Workstation je v poradku, ale laptop prenastavuje cas na 1987, spatne funguje apm atd. a to i s NVIDIA driver.
    9.9.2004 00:20 Milan Beneš
    Rozbalit Rozbalit vše UDEV
    Ještě by to chtělo nějaké ultimátní UDEV nVidia HOWTO. Zdá se mi, že každá verze nvidia ovladače se s UDEV chová jinak :-).
    9.9.2004 12:44 Avenger
    Rozbalit Rozbalit vše 3D brýle - jak rozchodit
    Dá se v ovladači k nvidii zapnout podpora 3D brýlý?
    30.1.2006 18:49 MajkyyX
    Rozbalit Rozbalit vše Problem s instalaci
    Ahoj lidi, mam problem s instalaci..vypnu graficke prostredi, zapnu ten ovladac. a ten mi napise ze nemam neco s tim jadrem . ale kdyz by to melo stahnout, tak se to nemuzu pripojit na to nvidia-ftpko..(pripojeni na net mam vporadku nastaveny a internet mi normalne v grafickem prostredi jde) nevite jake baliky bych mel stahnout aby ty ovladace sly nainstalovat?? (pokud by mi nekdo mohl poradit, tak prosim podrobne, jsem zacatecnik..dekuju
    2.5.2006 19:07 Poky
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Grafické karty nVIDIA
    Mám suse 10.0 bohužel však nemám povolené ftp nemohl by mi někdo poradit jak mám ty ovladače nainstalovat?
    22.3.2008 00:25 ruza | skóre: 2
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Grafické karty nVIDIA
    jednoduche reseni problemu s nVidia kartou (vyresil jsem tim mimo jine nefunkcni xv v mplayer) .. http://www.albertomilone.com/nvidia_scripts1.html

    Envy: It is an application (written in Python and PyGTK) which automates the installation of both ATI and Nvidia's proprietary driver on Ubuntu
    7.3.2010 22:26 Ciryl
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Grafické karty nVIDIA
    Zkoušel jsem toto řešení, bohužel nějak mi nefunguje... Vše jsem nainstaloval podle instrukcí, vybral jsem doporučený ovladač. Před instalací ovladače jsem mohl nastavit max 800x600, teď po instalaci jen 640x480. Nevíte někdo co s tím?

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.