abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
    včera 19:33 | Nová verze

Vývojáři OpenMW (Wikipedie) oznámili vydání verze 0.49.0 této svobodné implementace enginu pro hru The Elder Scrolls III: Morrowind. Přehled novinek i s náhledy obrazovek v oznámení o vydání.

Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 15:22 | IT novinky

Masivní výpadek elektrického proudu zasáhl velkou část České republiky. Hasiči vyjížděli k většímu počtu lidí uvězněných ve výtazích. Výpadek se týkal zejména severozápadu republiky, dotkl se také Prahy, Středočeského nebo Královéhradeckého kraje. Ochromen byl provoz pražské MHD, linky metra se už podařilo obnovit. Výpadek proudu postihl osm rozvoden přenosové soustavy, pět z nich je nyní opět v provozu. Příčina problémů je však stále neznámá. Po 16. hodině zasedne Ústřední krizový štáb.

Ladislav Hagara | Komentářů: 28
    včera 02:33 | Nová verze

Po více než roce vývoje od vydání verze 5.40 byla vydána nová stabilní verze 5.42 programovacího jazyka Perl (Wikipedie). Do vývoje se zapojilo 64 vývojářů. Změněno bylo přibližně 280 tisíc řádků v 1 500 souborech. Přehled novinek a změn v podrobném seznamu.

Ladislav Hagara | Komentářů: 4
    včera 01:33 | Nová verze

Byla vydána nová stabilní verze 7.5 webového prohlížeče Vivaldi (Wikipedie). Postavena je na Chromiu 138. Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    3.7. 16:33 | Zajímavý software

Sniffnet je multiplatformní aplikace pro sledování internetového provozu. Ke stažení pro Windows, macOS i Linux. Jedná se o open source software. Zdrojové kódy v programovacím jazyce Rust jsou k dispozici na GitHubu. Vývoj je finančně podporován NLnet Foundation.

3.7. 12:33 | Nová verze

Byl vydán Debian Installer Trixie RC 2, tj. druhá RC verze instalátoru Debianu 13 s kódovým názvem Trixie.

3.7. 03:33 | Komunita

Na čem pracují vývojáři webového prohlížeče Ladybird (GitHub)? Byl publikován přehled vývoje za červen (YouTube).

3.7. 02:33 | Nová verze

Libreboot (Wikipedie) – svobodný firmware nahrazující proprietární BIOSy, distribuce Corebootu s pravidly pro proprietární bloby – byl vydán ve verzi 25.06 "Luminous Lemon". Přidána byla podpora desek Acer Q45T-AM a Dell Precision T1700 SFF a MT. Současně byl ve verzi 25.06 "Onerous Olive" vydán také Canoeboot, tj. fork Librebootu s ještě přísnějšími pravidly.

3.7. 01:33 | Komunita

Licence GNU GPLv3 o víkendu oslavila 18 let. Oficiálně vyšla 29. června 2007. Při té příležitosti Richard E. Fontana a Bradley M. Kuhn restartovali, oživili a znovu spustili projekt Copyleft-Next s cílem prodiskutovat a navrhnout novou licenci.

2.7. 16:55 | Nová verze

Svobodný nemocniční informační systém GNU Health Hospital Information System (HIS) (Wikipedie) byl vydán ve verzi 5.0 (Mastodon).

Jaký je váš oblíbený skriptovací jazyk?
     (59%)
     (27%)
     (7%)
     (2%)
     (1%)
     (1%)
     (3%)
    Celkem 354 hlasů
     Komentářů: 16, poslední 8.6. 21:05
    Rozcestník

Vložit další komentář
    6.3.2006 15:53 podlesh | skóre: 38 | Freiburg im Breisgau
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zabijeni mimozemstanu deti nicemu nenauci!!!!!!!!!!!!!!
    Zabíjení mimozemšťanů že prý děti nic nenaučí? Však on si na to ten chytrák vzpomene, až přiletí Vogoni!
    6.3.2006 16:05 tired joe | skóre: 17 | blog: rootlet | Trenčín/Bratislava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zabijeni mimozemstanu deti nicemu nenauci!!!!!!!!!!!!!!
    To bude spojené s výukou poézie :)
    Človek sa riadi zdravým rozumom, až keď už nezostáva žiadne iné riešenie.
    6.3.2006 16:36 Zdeněk Burda | skóre: 61 | blog: Zdendův blog | Praha
    Myslím, že naše hodiny literatury a hudební výchovy Vogoni navštěvovali celkem pravidelně.
    -- Nezdar není hanbou, hanbou je strach z pokusu.
    Mikos avatar 6.3.2006 16:05 Mikos | skóre: 34 | blog: Jaderný blog | Praha
    Sohlas, kdykoliv jsem narazil na podobný článek, vařila se mi v žilách krev. Hry sice už prakticky nehraju, ale tak od 11 do 16 let jsem je hrál zcela běžně a dost často a nedá se říct, že bych kvůli tomu měl teď chuť vzít motorovku a jít někomu uříznout hlavu :-D
    CETERUM CENSEO DRM ESSE DELENDAM Ostatně soudím, že DRM musí být zničeno!
    6.3.2006 19:39 ..... | skóre: 4 | blog: .

Zlaté časy Andreje Anastasova ve SCORE a hlášky o jezdění po struhadle do bazénku s jódem s kozlí hlavou v ruce. Nebo ještě lépe s dvěma kozlími hlavami. Buhehehe. :-)

6.3.2006 19:49 hoboj | skóre: 11 | blog: hoboj
    hah ani sem nedoufal ze nekdo pamatuje :)
    Mikos avatar 6.3.2006 20:05 Mikos | skóre: 34 | blog: Jaderný blog | Praha
    Já byl fanoušek Levelu a se scorákama jsem vedl zuřivé války :-D Jó to byly časy ;-)
    CETERUM CENSEO DRM ESSE DELENDAM Ostatně soudím, že DRM musí být zničeno!
    6.3.2006 23:47 Billy The Pilgrim | skóre: 1 | blog: Swamp
    No, kdyz uz jsme u tech pameti na boje mezi Levelem a Score - taky jsem zacinal na Score. Nicmene postupem casu s obmenami redakce uz nakonec nebylo moc jasne kdo vlastne proti komu bojuje (jeste nekde mam Score s titulkem na obalce "Ice a Andrew znovu ve SCORE!", pripadne odchod Michala "Wolfa" Rybky do Levelu)...
    7.3.2006 12:09 ZS-Man | skóre: 31 | blog: B26
    A na Excalibur si uz nikdo nepamatuje??? :-)
    Pavel Stárek avatar 7.3.2006 21:12 Pavel Stárek | skóre: 44 | blog: Tady bloguju já :-) | Kolín
    Pamatuji, ještě je mám schované :-)
    Kdo chce, hledá způsob; kdo nechce, hledá důvod.
    7.3.2006 13:21 Spike | skóre: 30 | blog: Communicator | Praha
    Hehe, já vždycky žral SCORE, ale jinak mám doma první číslo pLEVELu, které jsem náhodou sehnal v antikvariátu.
    Filip Dominec avatar 6.3.2006 16:24 Filip Dominec | skóre: 10 | blog: GetTheTrueFacts
    Jo. Souhlasím s článkem. Chtěl bych možná jen podotknout, že být uhrovitým linuxákem nijak NEZNEVAŽUJE osobní názor*. :)

Na hrách je špatná jediná věc, a to hrozné množství času, které u nich jejich oběti maří. Ale pokud je to baví, je to na nich.

----

*) Naopak logické zkraty typu "nadšení pro linux = sexuální frustrace" osobní názory silně zneváží, zejména pokud jsou publikovány v tisku.
    6.3.2006 18:02 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
    Trochu pravda to možná je. Hrál jsem Cube v tom režimu s odstřelovačkama (to jest, jeden zásah = smrt) a když jsem od toho po hodině a půl vstal, skoro jsem si na schodech rozbil hubu, jak sem se motal :-) Ale to beru jako pozitivní, hra vtáhne do děje :-)
    Copak toho není dost?
    6.3.2006 19:53 eriksonka
    Myslím, že je to kravina. Za mých mladých let jsme pařili DOOMa, pak Medal of Honor a dneska ET a mylím, že nejsem zkažená a nemám z toho zabijácké sklony.

Takové sklony ve mě vyvolávalo až studium biofyziky v Olomouci, kde nebyli mimozemšťani, ale podrazáci a hajzli, kam teda nedoporučuju nastoupit, leda, že by jste byli masochysti a masochystky.

A jeden citát na závěr:

Já to věděl! Můžou za to mimozemšťani!!! Arnold J. Rimmer

Ondrej avatar 6.3.2006 20:35 Ondrej | skóre: 20 | blog: darkblair_server | Praha
    Ja uz ani tyhle clanky nectu. mam dva brachy (tusim ze 16), ti hrajou prakticky porad a jeste se mi nestalo ze bych se v noci vzbudil a jeden z nich mi nad hlavou machal motorovkou :-D Sam hry obcas taky hraju a nepozoruju na sobe nejaky vrazedny sklony. Mozna proto ze nehraju vrazedny hry ale DDR (StepMania). To je totiz vrazedny v realu. Kdo zna zna, kdo ne znat nepotrebuje (nebo pouzije google a bude znat taky).
    Nikdo neni nikdy lepsi nez ty! Pouze ty jsi obcas horsi nez ostatni.
    7.3.2006 11:24 Michal korf
    Bohužel, jako u mnoha článků, dáváte svůj názor na stejnou úroveň s vědeckým výzkumem a roky získávané podklady zavrhnete jednim příkladem,např. že bráchové mě nechtějí zabít motorovou pilou, z čehož jasně vyvozujete, že hry nejsou škodlivé.
    7.3.2006 16:13 hoboj | skóre: 11 | blog: hoboj
    ne svuj nazor konfrontuju s clanekm v injournalu. studoval jsem hodne vedeckych studii na toto tema at uz zaujatych organizaci APA, AAP, a AMA a ve vetsine argumentu jsou zcestne. jsem ochoten se o tom bavit, stacilo by, kdybys byl trochu konkretnejsi...

Založit nové vláknoNahoru

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.