abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
    včera 22:22 | Komunita

Na čem pracují vývojáři webového prohlížeče Ladybird (GitHub)? Byl publikován přehled vývoje za duben (YouTube).

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 19:11 | IT novinky

Provozovatel čínské sociální sítě TikTok dostal v Evropské unii pokutu 530 milionů eur (13,2 miliardy Kč) za nedostatky při ochraně osobních údajů. Ve svém oznámení to dnes uvedla irská Komise pro ochranu údajů (DPC), která jedná jménem EU. Zároveň TikToku nařídila, že pokud správu dat neuvede do šesti měsíců do souladu s požadavky, musí přestat posílat data o unijních uživatelích do Číny. TikTok uvedl, že se proti rozhodnutí odvolá.

Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 11:22 | Zajímavý projekt

Společnost JetBrains uvolnila Mellum, tj. svůj velký jazykový model (LLM) pro vývojáře, jako open source. Mellum podporuje programovací jazyky Java, Kotlin, Python, Go, PHP, C, C++, C#, JavaScript, TypeScript, CSS, HTML, Rust a Ruby.

včera 09:11 | Bezpečnostní upozornění

Vývojáři Kali Linuxu upozorňují na nový klíč pro podepisování balíčků. K původnímu klíči ztratili přístup.

1.5. 20:00 | Komunita

V březnu loňského roku přestal být Redis svobodný. Společnost Redis Labs jej přelicencovala z licence BSD na nesvobodné licence Redis Source Available License (RSALv2) a Server Side Public License (SSPLv1). Hned o pár dní později vznikly svobodné forky Redisu s názvy Valkey a Redict. Dnes bylo oznámeno, že Redis je opět svobodný. S nejnovější verzí 8 je k dispozici také pod licencí AGPLv3.

Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    1.5. 19:22 | IT novinky

Oficiální ceny Raspberry Pi Compute Modulů 4 klesly o 5 dolarů (4 GB varianty), respektive o 10 dolarů (8 GB varianty).

30.4. 22:33 | Nová verze

Byla vydána beta verze openSUSE Leap 16. Ve výchozím nastavení s novým instalátorem Agama.

30.4. 17:44 | Zajímavý článek

Devadesátková hra Brány Skeldalu prošla portací a je dostupná na platformě Steam. Vyšel i parádní blog autora o portaci na moderní systémy a platformy včetně Linuxu.

karkar | Komentářů: 0
    30.4. 12:11 | Humor

Lidi dělají divné věci. Například spouští Linux v Excelu. Využít je emulátor RISC-V mini-rv32ima sestavený jako knihovna DLL, která je volaná z makra VBA (Visual Basic for Applications).

Ladislav Hagara | Komentářů: 7
    30.4. 10:44 | IT novinky

Revolut nabídne neomezený mobilní tarif za 12,50 eur (312 Kč). Aktuálně startuje ve Velké Británii a Německu.

Ladislav Hagara | Komentářů: 36
    Jaký filesystém primárně používáte?
     (58%)
     (1%)
     (9%)
     (21%)
     (4%)
     (1%)
     (2%)
     (0%)
     (1%)
     (3%)
    Celkem 503 hlasů
     Komentářů: 19, poslední 30.4. 11:32
    Rozcestník

Vložit další komentář
    .. avatar 18.5.2006 18:06 .. | skóre: 4 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pěknej hokej
    Neresit. Nehlasat. Psat celou vetou.
    18.5.2006 18:06 D-Evil | skóre: 25 | Praha
    Já taky, ale až v sobotu. Vlítneme na Finsko jako uragán a to by bylo, aby to nebylo.
    18.5.2006 18:09 Greenhorn | skóre: 8 | blog: Linux is good way to freedom. | Proseč pod Ještědem
    No, málem jsem měl infarkt, hlavně minutu před koncem normální hrací doby, uf uf. :-)
    jnc avatar 18.5.2006 18:09 jnc | skóre: 6
    každá veta prísudok.
    Max avatar 18.5.2006 18:24 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Dnes se hrál nějaký hokej? Aspoň jste mohli napsat, kolik to skončilo, ne? :)
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    18.5.2006 18:30 Michal Vyskočil | skóre: 60 | blog: miblog | Praha
    To jsi neměl přiznávat, teď jsi se společensky znemožnil :-D. I když tady by to mohlo projít. Jinak jsme porazili Rusko 4:3 v prodloužení. Byly to nervy, naštěstí Hnilda chytal skvěle.
    When your hammer is C++, everything begins to look like a thumb.
    18.5.2006 18:33 Martin | skóre: 10 | blog: Nádraží Perdido
    Ono se nějak teď vlastně hraje mistrovství světa, že jo?
    18.5.2006 19:23 Jiří (BoodOk) Kadeřávek | skóre: 19 | blog: BoodOk | Brno
    jo, nějak teď vlastně se hraje :-)
    Věda má v sobě určitou zpupnost, že čím dokonalejší techniku vyvineme, čím více se dozvíme, tím lepší budou naše životy.
    18.5.2006 18:26 Red Dog | skóre: 8
    Byl to brutální nervák, ale taky to byl fantastickej hokej. Hlavně jsme měli zase jednou trochu kliku a o tom to taky je :-)
    18.5.2006 19:00 pasmen | skóre: 45 | blog: glob | Praha
    Ty des na pivo ted? A kdes to sledoval?
    vencour avatar 18.5.2006 19:45 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy

Jabadabadůůůůů :-)

Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    Prcek avatar 18.5.2006 21:30 Prcek | skóre: 43 | Jindřichův Hradec / Brno
    Kurnik a ja videl jen prvni tretinu, pac jsem musel jit do skoly na zkousku :-(. Nevite nekdo, jestli nebude zaznam? Nebo jestli to nekdo nenahraval do compu - celkem rad bych to videl...
    Člověk je takový, jak vypadá... A já vypadám jako pravá, nefalšovaná děvka!!!
    vencour avatar 18.5.2006 21:33 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy

Snad na dvb-t ... na čt4 nebo čt-sport?

Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    Prcek avatar 18.5.2006 21:52 Prcek | skóre: 43 | Jindřichův Hradec / Brno
    No vlastne CT4 sport bych mohl zkusit - ja zapomnel ze spolubydlici maji televizi s kabelovkou :-). Pokud tam teda zrovna nepobezi Rodinna pouta - to bych mel utrum :-(.
    Prcek avatar 18.5.2006 21:55 Prcek | skóre: 43 | Jindřichův Hradec / Brno
    Neeeeeeeeeeeeeeee! Ono to bylo od 20:00 do 21:55, coz je ted :-(. A zitra rano od 8:00 to taky neuvidim, pac zrovna budu sedet ve vlaku a civet z okna :-(...
    David Watzke avatar 19.5.2006 05:26 David Watzke | skóre: 74 | blog: Blog... | Praha
    Ať ti to nahrajou ;-)
    “Being honest may not get you a lot of friends but it’ll always get you the right ones” ―John Lennon
    Prcek avatar 23.5.2006 09:56 Prcek | skóre: 43 | Jindřichův Hradec / Brno
    Tak nakonec jsem to videl :-). Doma jsem zjistil, ze nam na kabelovce misto nejakyho rakouskyho usmolenyho kanalu dali CT4 sport (HURAAA!!!) a kdyz jsem jednou vecer prepinal kanaly, tak jsem narazil na zkraceny zaznam ;-)

Založit nové vláknoNahoru

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.