Počítačová hra Factorio (Wikipedie) nově běží nativně na ARM64 Linuxu a headsetu Steam Frame.
Fugleramme, v překladu 'ptačí rámeček', je open-source projekt postavený na Raspberry Pi, který pomocí lokální umělé inteligence BirdNET-Go rozpoznává ptačí druhy podle jejich zpěvu a na displeji následně zobrazuje koláž tvořenou odpovídajícími ilustracemi. Databáze obsahuje přes 800 ručně vybraných historických přírodovědných ilustrací více než 400 druhů ptáků.
… více »Unicode Consortium, nezisková organizace koordinující rozvoj standardu Unicode, oznámila vydání Unicode 18.0. Přidáno bylo 13 007 nových znaků. Celkově jich je 172 808. Přibylo 9 nových Emoji.
Nové číslo časopisu Raspberry Pi zdarma ke čtení: Raspberry Pi Official Magazine 169 (pdf).
Byla vydána nová verze 6.4 programovacího jazyka Swift (Wikipedie). Zdrojové kódy jsou k dispozici na GitHubu.
Německý kancléř Friedrich Merz (CDU) se během debaty s finalisty studentské vědecké soutěže Jugend forscht vyjádřil pro konec anonymity na internetu a vyslovil názor, že pro uživatele Internetu by měla platit podobná právní odpovědnost jako pro novináře tradičních médií. Na dotaz studenta, jak by se tedy povinnost uvádět pravé jméno slučovala s prací investigativních novinářů nebo ochranou jejich zdrojů, Merz neodpověděl, ve své
… více »Společnost Fujitsu představila FUJITSU-MONAKA CPU a Fujitsu MONAKA Server. Navrženo, vyvinuto a vyrobeno v Japonsku. Pro suverénní AI infrastrukturu.
Předprodej v květnu představených notebooků Googlebook, nástupců notebooků Chromebook, bude spuštěn v pondělí 21. září.
Byla vydána betaverze Fedora Linuxu 45 (ChangeSet), tj. poslední zastávka před vydáním finální verze, která je naplánována na úterý 20. října. S konzolí kmscon místo fbcon. Současně byla vydána betaverze Fedora Linux Asahi Remixu 45. S podporou čipů M3.
Po půl roce vývoje od vydání verze 50 bylo vydáno GNOME 51 s kódovým názvem "A Coruña" (Mastodon). Podrobný přehled novinek i s náhledy v poznámkách k vydání a v novinkách pro vývojáře. Videopředstavení na PeerTube a YouTube.
Takze pak to vede ke krkolomnemu uzivani systemu pres system.
Zrejme reseni zacne byt zajimave az bude na trhu nekolik navzajem si konkurujicich ucet pro bezne databaze a pak klienti pro ruzne platformy.
Bude trvat roky nez tomu tak bude a firmy si budou moct dovolit prechod do jineho ucta. Pak to zacne byt komercne zajimave. Doufam, ze se v tomhle serialu docteme i o nejakem takovem poradnem reseni.
No jinak ses dobrej, fakt pekna prace!
jde o neco jineho, uplna zmena technologie
, jinak po technicke veci rad komukoli pomuzu, ale ta organizace a ty ucetni kokotiny kolem nejsou pro me
(vemte si tady ten srot, moje nove Xtreme Problematic pseudo OS mi na tom nechteji bezet)
)
. A urcite bude mit slusnou odezvu vicemene na cemkoliv na cem bezej Xka...
phpGroupware byl aspon castecne prelozen do cestiny, mozna i uplne, ale nevim jak to vypada ted, zajimal jsem se o to tak pred 1.5 rokem.
slacka palime od zacatku, jen jsem jej zapomnel dat do nabidky. to freebsd mame taky, protoze jste me udolali. rozhodli jsme se udelat maximalni nabidku vseho mozneho. ale nepocitejte s nejakou podporou pro freebsd
Tiskni
Sdílej: