Oficiální ceny Raspberry Pi Compute Modulů 4 klesly o 5 dolarů (4 GB varianty), respektive o 10 dolarů (8 GB varianty).
Byla vydána beta verze openSUSE Leap 16. Ve výchozím nastavení s novým instalátorem Agama.
Devadesátková hra Brány Skeldalu prošla portací a je dostupná na platformě Steam. Vyšel i parádní blog autora o portaci na moderní systémy a platformy včetně Linuxu.
Lidi dělají divné věci. Například spouští Linux v Excelu. Využít je emulátor RISC-V mini-rv32ima sestavený jako knihovna DLL, která je volaná z makra VBA (Visual Basic for Applications).
Revolut nabídne neomezený mobilní tarif za 12,50 eur (312 Kč). Aktuálně startuje ve Velké Británii a Německu.
Společnost Amazon miliardáře Jeffa Bezose vypustila na oběžnou dráhu první várku družic svého projektu Kuiper, který má z vesmíru poskytovat vysokorychlostní internetové připojení po celém světě a snažit se konkurovat nyní dominantnímu Starlinku nejbohatšího muže planety Elona Muska.
Poslední aktualizací začal model GPT-4o uživatelům příliš podlézat. OpenAI jej tak vrátila k předchozí verzi.
Google Chrome 136 byl prohlášen za stabilní. Nejnovější stabilní verze 136.0.7103.59 přináší řadu novinek z hlediska uživatelů i vývojářů. Podrobný přehled v poznámkách k vydání. Opraveno bylo 8 bezpečnostních chyb. Vylepšeny byly také nástroje pro vývojáře.
Homebrew (Wikipedie), správce balíčků pro macOS a od verze 2.0.0 také pro Linux, byl vydán ve verzi 4.5.0. Na stránce Homebrew Formulae lze procházet seznamem balíčků. K dispozici jsou také různé statistiky.
Byl vydán Mozilla Firefox 138.0. Přehled novinek v poznámkách k vydání a poznámkách k vydání pro vývojáře. Řešeny jsou rovněž bezpečnostní chyby. Nový Firefox 138 je již k dispozici také na Flathubu a Snapcraftu.
No až do teď se o tomhle bugu Leoš Literák zmínil jen v diskuzi pod jedním jeho blogem...Původně to zmínil v diskuzi pod zprávičkou root spustil vlastní jabber server, ale ta už nebyla na hlavní stránce. Pak ještě v diskuzi pod jedním blogem a v dalším blogu. To zase není tak málo...
conf.jabber.org
.
Neprotirecis si? o jabber zájem mám a Svůj účet mám jinde (gmail) a nehodlám měnit Kdyz nehodlas menit, proc mas zajem o jabber na abicku?Já mám primární účet na jabber.cz a taky jsem hlasoval PRO. Klasický chat by pro mě moc zajímavý nebyl, ale ty nabalené fičůrky typu "upozornění na nové příspěvky" nebo MUC už ano.
podružné věci jako Jabber transport upozorňující na nové příspěvky v diskuzích by byly opradu _velmi_ užitečné.Tohle bych nepovažoval za podružné věci. Jabber serverů, kde mohou mít lidé uživatelské účty, je hromada. Kdo chce komunikovat přes jabber, problém se získáním účtu by mít neměl. Ale tyhle funkce, které mohou být přímo vázány na obsah abclinuxu, by byly prima. Mluvili jsme také o speciálním transportu, který by v reakci na odeslání řetězce vracel výsledky vyhledávání z abc.
A RSS vás upozorní na reakci na váš příspěvěk?Uvítal bych samostatný kanál pro každou diskusi - jako to mám třeba na svých webech. To mi přijde užitečnější než upozorňování přes Jabber.
... spolecny login s abickemto je velmi rozumné; na druhou stranu ale škoda idček některých "mrtvých duší" ...
Start:
Software Bugzilla používá pro správu požadavku systém Bugzilla. Požadavky na možnost hlasování bez registrace jsou tam již zadány, např. 349317 nebo 158910. Můžete pro ně hlasovat. Proto se ovšem budete muset zaregistrovat. Pokud se nechcete zacyklit, goto Rozuzlení
. Jinak – pokud se vám nutnost registrace v Bugzille nelíbí, goto Start
.
Rozuzlení:
Máte to marné, oba požadavky v bugzillí bugzille jsou označeny jako WONTFIX
.
A jestli jim nedošlo místo na zásobníku, tak hlasují dodnes. goto End
End:
A ak sa vyžaduje spätná väzba, tak sa to dá elegantne vyriešiť aj bez registrácie. Jednoducho sa nastaví cookie a pri ďalšej návšteve sa návštevníkovi zobrazí správa, na ktorú bude môcť reagovať.Promiň mi mé rýpnutí, ale řešení hlasování pomocí cookie se používá na vtipné ankety à la "které tlačítko myši mám radši". Pokud to někdo chce použít na seriózní účel, tak je to člověk, který vůbec neví, co dělá (dlouho jsem hledal nějakou milou formulaci).
... jeji jediny uzitek je to, ze ma jednotnou metodiku a pomoci ni lze srovnavat jednotlive portaly.Stále to není jasné?
budeme o splneni vazne uvazovatTo jsem zvědav, jak si to splnění překontrolujete
Tiskni
Sdílej: