abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 23:55 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 24.05 linuxové distribuce NixOS (Wikipedie). Její kódové označení je Uakari. Podrobný přehled novinek v poznámkách k vydání. O balíčky se v NixOS stará správce balíčků Nix.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 17:33 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 1.48.0 sady nástrojů pro správu síťových připojení NetworkManager. Novinkám se v příspěvku na blogu NetworkManageru věnuje Fernando F. Mancera. Mimo jiné se v nastavení místo mac-address-blacklist nově používá mac-address-denylist.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 5
    včera 17:11 | Komunita

    Před 25 lety, 31. května 1999, započal vývoj grafického editoru Krita (Wikipedie). Tenkrát ještě pod názvem KImageShop a později pod názvem Krayon.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 12:55 | Nová verze

    Farid Abdelnour se v příspěvku na blogu rozepsal o novinkám v nejnovější verzi 24.05.0 editoru videa Kdenlive (Wikipedie). Ke stažení brzy také na Flathubu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 11:22 | Zajímavý článek

    David Revoy, autor mj. komiksu Pepper&Carrot, se rozepsal o své aktuální grafické pracovní stanici: Debian 12 Bookworm, okenní systém X11, KDE Plasma 5.27, …

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    30.5. 22:44 | Nová verze

    Wayland (Wikipedie) byl vydán ve verzi 1.23.0. Z novinek lze vypíchnout podporu OpenBSD.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    30.5. 21:22 | Zajímavý článek

    Craig Loewen na blogu Microsoftu představil novinky ve Windows Subsystému pro Linux (WSL). Vypíchnout lze GUI aplikaci pro nastavování WSL nebo správu WSL z Dev Home.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    30.5. 12:44 | Pozvánky

    V sobotu 1. června lze navštívit Maker Faire Ostrava, festival plný workshopů, interaktivních činností a především nadšených a zvídavých lidí.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    30.5. 12:22 | Nová verze

    Webový server Caddy (Wikipedie) s celou řadou zajímavých vlastností byl vydán ve verzi 2.8 (𝕏). Přehled novinek na GitHubu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 8
    29.5. 22:11 | Nová verze

    Byla vydána verze 3.0 (@, 𝕏) svobodného softwaru HAProxy (The Reliable, High Performance TCP/HTTP Load Balancer; Wikipedie) řešícího vysokou dostupnost, vyvažování zátěže a reverzní proxy. Detailní přehled novinek v příspěvku na blogu společnosti HAProxy Technologies.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 7
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (90%)
     (3%)
     (4%)
     (4%)
    Celkem 1047 hlasů
     Komentářů: 17, poslední včera 15:31
    Rozcestník
    Štítky: není přiřazen žádný štítek

    Dotaz: off-topic diskuze

    21.12.2016 13:35 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    off-topic diskuze
    Přečteno: 58×

    Diskuse vznikla z vlákna této diskuse.

    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters

    Odpovědi

    Diskuse byla administrátory uzamčena.
    FAQ: Proč byl uzamčen/smazán můj dotaz v Poradně?

    21.12.2016 13:35 Krása
    Rozbalit Rozbalit vše ***čistě náhodně vybrala archlinux***
    čistě náhodně vybrala archlinux

    Krása, jdu poprvé do obchodu s loveckými potřebami a ejhle koupím podpultem Bazuku.. ----nemyslím,že je arch pro úplné začátečníky.....Ale gratuluji a držím palce,

    Koukni tadySnad pomůže nejen v tomto:-)
    17.11.2016 00:45 Andrej | skóre: 51 | blog: Republic of Mordor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ***čistě náhodně vybrala archlinux***

    Pro mě jako pro začátečníka vhodný byl, v roce 2004. Nevím, zda se jeho vhodnost pro začátečníky od té doby nějak zásadně změnila, ale tipoval bych, že ani ne.

    17.11.2016 02:23 k3dAR | skóre: 62
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ***čistě náhodně vybrala archlinux***
    ano zmenilo, od te doby se nabidka distribuci mnohem vhodnejsich pro zacatecnika, rekneme Ubuntu, Mint, Fedora, dostala do stadia kdy je plne automaticka instalace na par tuknuti a system se restartuje predkonfigurovanej i s aplikacema pro 99% potreb 99% obyvatelstva planety Zeme ;)
    samozrejme ze Arch (a Gentoo (a LFS)) je stale vhodne pro zacatecnika, ktery se ale chce naucit (nejen) zaklady internosti/fungovani systemu a mit vse pod kontrolou za cenu venovani casu a studiu dokumentaci a manualu...
    porad nemam telo, ale uz mam hlavu... nobody
    17.11.2016 04:50 Andrej | skóre: 51 | blog: Republic of Mordor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ***čistě náhodně vybrala archlinux***
    …rekneme Ubuntu, Mint, Fedora…

    No dobře, řekněme Fedora, ovšem s KDE, případně něco z rodiny SUSE. (Ubuntu je projekt zaměřený na odpuzení co největšího počtu lidí od Linuxu a open-source a skvěle se mu v tomto ohledu daří.)

    17.11.2016 21:52 k3dAR | skóre: 62
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ***čistě náhodně vybrala archlinux***
    Fedora s Gnome... KDE je ve stavu pro silne (fa)natury...
    Uz ses trapnej (a to uz dlouho) s tim ze Ubuntu odpuzuje lidi od Linux, (nejen)protoze Ubuntu prilakalo k Linuxu zdaleka NEJVICE uzivatelu, vice nez VSECHNA ostatni distra DOHROMADY a velke mnozstvi uzivatelu tech ostatnich dister zacinalo na Ubuntu, tedy "tve" distro vdeci i za sve uzivatele Ubuntu...
    a to pisu jako nekdo kdo si prosel spousty dister a pouzival Linux v dobe kdy si ty tahal kacera po dvorku ;)
    porad nemam telo, ale uz mam hlavu... nobody
    18.11.2016 00:04 Andrej | skóre: 51 | blog: Republic of Mordor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ***čistě náhodně vybrala archlinux***

    :-D :-D :-D Tvé klasické a ohrané argumentační mrzáctví. Když dojdou argumenty (resp. nedostává se jich už od začátku), zkusíš napřed tučná velká písmena a pak ještě vyzkoušíš argumentaci věkem, což je ale celkem marné, protože když plácáš kraviny, můžeš mít 100 let, ale pořád jsou to kraviny. (Ale vážně, co přesně se snažíš naznačit zdůrazňováním nějakých bezvýznamných 8 nebo kolika let rozdílu? Kdybys pamatoval Turinga, asi bych se nad tím pseudoargumentem až tolik nepozastavil, ale takhle…)

    Víme z historie, že například komunisty kdysi volilo „úplně nejvíc“ lidí a dokonce víc lidí než všechny ostatní strany dohromady. No a? A co má být? Jsou snad komunisti tak skvělí nebo nejlepší v nějakém ohledu? Ani ne, že jo. Někdy šlo o nezkušenost voličů, jindy nebyly v pořádku samotné volby. Obojí mi připomíná Ubuntu.

    Svobodný desktop by mohl mít několikanásobně víc uživatelů než Ubuntu a ostatní distra dohromady, kdyby ovšem Ubuntu nepředstavovalo lidem svobodný desktop ve stylu osekaných Windows 98 s pár extra animacemi a kdyby nezanechávalo první dojmy typu „uf, tak tohle fakt ne“. V tom je celý problém.

    KDE je v takovém stavu, že je už málem 20 let nejpokročilejším desktopovým prostředím na světě. Je pro ty, kdo chtějí ovládat počítač a nechtějí být ovládání počítačem. Jestli tenhle základní požadavek spojuješ se silnou náturou, pak raději nechci vědět, jak vypadá slabá nátura. :-P

    Nemám žádné „své“ distro a žádné z dister, která používám, nevděčí za své uživatele Ubuntu. Naopak by těch uživatelů svobodného desktopu bylo mnohem víc, kdyby jim Ubuntu nevnucovalo představu, že svobodný desktop je nepoužitelný.

    18.11.2016 01:17 k3dAR | skóre: 62
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ***čistě náhodně vybrala archlinux***
    vtipalku...:-D ty ses ten co se trapne odvolava na zakaz anonymu kdyz se ti nelibi co napisou ;)
    komunisty si strc nekam a precti si na co sem reagoval, ano bylo to na tve trapne "odrazovani uzivatelu", nikoliv ze jde o nejlepsi system...
    zapomen na to ze by mel vice uzivatelu bez Ubuntu, je to tvuj vlhkej sen spojenej se zavisti nebo neco horsiho, fakt je presne opacnej, jak sem PSAL ;)
    KDE je ve stavu ze za 20let preslo z 3x na naprosto na zelene louce postavenou radu 4x ktera leta nefungovala, kdyz zacla fungovat tak prisla rada 5x ktera uz ne na zelene, ale stejne prekopana a zase nefungujici a padajici... v tom je potreba ta silna natura, ze musi jit o VELKEHO FANOUSKA KDE (s tim ze spousta velkych fanousku opustila KDE prave s prichodem 4x, dalsi vlna pak s prichodem 5x), kterej vyzaduje nektere jeho vlastnost ALE nevadi mu ty pocatecni porodne-letite problemy... takze KDE pro zacatecnika je odrazujici prostredi, tva zaslepenost to nechape ale je to tak, stejne jako *buntu, nebo Mint je pro zacatecnika-just_user nejvhodnejsi distro, stejne jako Arch, Gentoo jsou nejvhodnejsi distra pro zacatecnika-power_usera... stejne jako dat si par facek ne nevhodnejsi pro Andreje aby se uz probral ;)
    porad nemam telo, ale uz mam hlavu... nobody
    20.11.2016 12:46 Andrej | skóre: 51 | blog: Republic of Mordor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ***čistě náhodně vybrala archlinux***

    Jasně, bla, bla, bla, zase spousta žvástů, zase žádé argumenty — klasický ká tři dAR, jako vždy. Jako v Babicových dobrotách: A když nemáte argumenty, navrhněte pár facek.

    Řeči o údajné nepoužitelnosti KDE od někoho, kdo považuje Ubuntu za použitelné a/nebo vhodné pro začátečníky, zkrátka nesedí. Asi žiješ v paralelním vesmíru, ve kterém jsou některé věci naopak, ve kterém je KDE nepoužitelné a Ubuntu použitelné. Jiné vysvětlení mě nenapadá.

    Ne, Ubuntu není vhodné pro začátečníka a už vůbec ne pro nejčastější případ začátečníka — toho, který chce přejít z Windows na svobodný desktop. Ta beznadějná klec, ve které se ocitne (ovladatelnost v podstatě pod úrovní Windows 98 a nemožnost nastavit byť jen základní preference kolem práce s okny a uspořádání plochy) takového člověka okamžitě odradí. Nemá v té chvíli dost zkušeností, aby prostě spustil terminál, na klec se vybodnul a nainstaloval použitelné desktopové prostředí. Viděl jsem příliš mnoho smutných návratů od Ubuntu k Windows, než abych Ubuntu mohl někomu doporučit.

    20.11.2016 15:54 k3dAR | skóre: 62
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ***čistě náhodně vybrala archlinux***
    prestan se chovat jam malej fracek, co si ty videl ve snu nikoho nezajima, fakta hovori neco jineho ;)
    porad nemam telo, ale uz mam hlavu... nobody
    7.12.2016 10:27 Andrej | skóre: 51 | blog: Republic of Mordor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ***čistě náhodně vybrala archlinux***

    Ty máš zjevně problém v tom, že nedovedeš rozlišit mezi fakty a vlastními výmysly. To je takový společný jmenovatel tvých diskusních příspěvků.

    7.12.2016 13:30 k3dAR | skóre: 62
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ***čistě náhodně vybrala archlinux***
    a tvuj je nesnasenlivost, lhani, demagogie a prekrucovani... nezapominat ani na to ze se nedokazes podivat na problem ocima tazatele, ale vzdy jen svejma omezenejma ;)
    porad nemam telo, ale uz mam hlavu... nobody
    7.12.2016 13:31 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ***čistě náhodně vybrala archlinux***
    Souhlasím s oběma vašimi příspěvky. ;)
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    7.12.2016 13:36 k3dAR | skóre: 62
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ***čistě náhodně vybrala archlinux***
    diky pane doktore ;)
    porad nemam telo, ale uz mam hlavu... nobody
    7.12.2016 13:47 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ***čistě náhodně vybrala archlinux***
    Neber si to osobně, to se nabízelo a je fakt, že taky někdy ujedeš, takže si nemáš tak úplně na co stěžovat, teda samozřejmě pokud se nechceš srovnávat s Andrejem. :D
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    7.12.2016 14:15 k3dAR | skóre: 62
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ***čistě náhodně vybrala archlinux***
    no ale ja si nestezuju :)
    porad nemam telo, ale uz mam hlavu... nobody
    7.12.2016 15:23 Andrej | skóre: 51 | blog: Republic of Mordor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ***čistě náhodně vybrala archlinux***
    …nesnasenlivost…

    Kde přesně?

    …lhani…

    Kde přesně?

    …demagogie…

    Na hrubý pytel hrubá záplata.

    …ze se nedokazes podivat na problem ocima tazatele, ale vzdy jen svejma omezenejma

    Pan neomezený promluvil. Drobný hint: Když začneš mít příliš silný dojem, že ostatní jsou nějak omezení, problém nemusí nutně být v těch ostatních.

    7.12.2016 15:31 k3dAR | skóre: 62
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ***čistě náhodně vybrala archlinux***
    presne tady: http://www.abclinuxu.cz/History?type=comments&uid=6430

    Když začneš mít příliš silný dojem, že ostatní jsou nějak omezení, problém nemusí nutně být v těch ostatních.
    jasne, tak na to mysli az zas budes psat ze je neco (napr. debian, mdadm, lvm, ext4) spatne a/nebo dinosaurus ;) ze ne? no jasne dvoji metr...
    fakt se prestan chovat jak fracek, ja se dokazu divat ocima tazatele, ty ne, to je fakt, nebo snad chce popirat ze na dotaz co na stare C2D+2GB RAM pro dite si dokola doporucoval 16GB RAM ze to ma kazdej druhej novej notas a ze je to na 3d render animaci v 4k a ide a vyvoj proste minimaln i nutnost a ze ty mas 64GB? :-D
    porad nemam telo, ale uz mam hlavu... nobody
    7.12.2016 15:42 Andrej | skóre: 51 | blog: Republic of Mordor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ***čistě náhodně vybrala archlinux***

    Zase ses sám nachytal při překrucování.

    Kde jsem doporučoval 16 GB RAM? Konstatoval jsem, že je to dnes běžná velikost RAM. Nikde jsem netvrdil, že je zrovna 16 GB nutná podmínka nebo nejlepší volba.

    Příklady s aplikacemi byly reakcí na tvrzení, že 2 GB stačí na všechno, nikoliv doporučení původnímu tazateli, že má mít tolik či tolik GB nebo že má provozovat konkrétní aplikací.

    Zkus vnímat kontext diskusního vlákna, ne pouze skupiny slov. :-)

    7.12.2016 16:22 k3dAR | skóre: 62
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ***čistě náhodně vybrala archlinux***
    doporucoval si to tady:
    Možná je to tím, že si prostě raději přikoupím těch levných 16 GB RAM, než abych nějak bojoval se zlými stránkami, a tím pádem jsem si těch „problematických“ nevšiml. A upřímně řečeno, u počítače pro dítě bych doporučoval podobné řešení.
    muzes mi vysvetlit jak tech 16GB das k C2D? nebo si teda doporucoval s 16GB nakup toho noveho notebooku co se s 16GB uz prodava a teda si ignoroval ze tazatel resi svuj jiz existujici c2d+2gb ram? ;)

    a kdyz sem ti psal ze tazatel byl s moji radou zkusit Palemoon spokojen:
    Ten Palemoon je super, jede to podle mých představ(mnohem svižněji než Firefox). Tudíž spokojenost, moc všem děkuji za rady a názory.

    tak timto si chtel take vyjadrit ze se na to dokazes divat ocima tazatele?
    Uživatel ohodnotil, bla bla bla. Tomu se říká anecdotal evidence a je to zdrojem spousty ptákovin. Jsou někde na webu data z jasně definovaných benchmarků, která mi třeba řeknou, kolik RAM a kolik procesorového času ten Palemoon spotřebuje ve srovnání s Firefoxem a s Chromem?
    porad nemam telo, ale uz mam hlavu... nobody
    7.12.2016 17:13 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ***čistě náhodně vybrala archlinux***
    To nemá cenu. I kdybys mu nakrásně lež dokázal, on udělá příště restart a pojede zase stejnou písničku. A nemůžeš se hádat s blbcem. Stáhne tě na svoji úroveň a pak tě ubije zkušenostmi.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    7.12.2016 17:40 Andrej | skóre: 51 | blog: Republic of Mordor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ***čistě náhodně vybrala archlinux***

    Ono je to asi tak, že když někdo zkrátka nemá argumenty, najednou je pro něj každý blbec. :-) V tomto smyslu a v tomto kontextu je tedy takové označení v podstatě pochvala. Znamená „jasně, máš pravdu, ale nemůžu to nikdy přiznat“.

    7.12.2016 18:13 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ***čistě náhodně vybrala archlinux***
    Možná by stálo za to si všimnout, že pro mě rozhodně není každý blbec, tudíž lze vcelku triviálně odvodit, že jde váš komentář zcela mimo mě. :D
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    7.12.2016 18:20 k3dAR | skóre: 62
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ***čistě náhodně vybrala archlinux***
    mozna tim chtel jen skromne pripomenout ze se povazuje za Boha a tedy je pritomny v kazdem... :D
    porad nemam telo, ale uz mam hlavu... nobody
    7.12.2016 19:59 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ***čistě náhodně vybrala archlinux***
    To mi vůbec nedošlo. :)
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    9.12.2016 19:58
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ***čistě náhodně vybrala archlinux***
    Vy dva jste se koukám hledali, až jste na sebe zbyli. :-D
    9.12.2016 20:13 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ***čistě náhodně vybrala archlinux***
    To jsem nevěděl, že má Andrej klub anonymních fanoušků. ;)
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    9.12.2016 23:57 k3dAR | skóre: 62
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ***čistě náhodně vybrala archlinux***
    to vis, Andrej si ty anonymni fanousky pekne vychovava, pokazde kdyz ma prilezitost tak misto konstruktivni reakce posle anonyma nekam jen proto ze je anonym a doda ze by redakce je mela konecne zakazat, tak se nediv ze davy anonymu po Andrejovi tak silej, navic se nedavno nechal slyset ze je single a tim ten boj o nej jeste vice vygradoval ;)
    porad nemam telo, ale uz mam hlavu... nobody
    10.12.2016 01:28 Andrej | skóre: 51 | blog: Republic of Mordor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ***čistě náhodně vybrala archlinux***

    Nikde jsem netvrdil, že jsem „single“. Nevím, proč si tolik libuješ ve výmyslech. Asexuál a „single“ jsou hodně vzdálené pojmy. Řečeno metaforicky, motorka není totéž jako auto se dvěma koly. Tomu druhému cosi chybí, tomu prvnímu nechybí nic.

    10.12.2016 21:08 k3dAR | skóre: 62
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ***čistě náhodně vybrala archlinux***
    cituj me kde sem tvrdil ze sem vychazel z "asexual", protoze hypoteticka a skutecna jsou ty vzdalene pojmy ;)
    porad nemam telo, ale uz mam hlavu... nobody
    10.12.2016 21:26 Andrej | skóre: 51 | blog: Republic of Mordor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ***čistě náhodně vybrala archlinux***

    Netuším, z čeho při svých výmyslech a fabulacích vycházíš. Proto jsem zkusil hádat. Ve srovnání s tvým neustálým lhaním mi to nepřijde až tak nepřijatelné.

    Když už jsi zase začal s výmysly, mohl bys sem dát odkaz, kde přesně jsem se nechal slyšet, že jsem „single“?

    Nemohl, samozřejmě. Je to další z tvých výmyslů. Nemáš věcné argumenty a spekuluješ o osobním životě oponentů, jak ve vlákně o Debianu, tak i tady. k3dAR-ovská trapnost par excellence. Navíc totálně off-topic.

    11.12.2016 01:50 k3dAR | skóre: 62
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ***čistě náhodně vybrala archlinux***
    vis co? tahni uz do haje ;)
    porad nemam telo, ale uz mam hlavu... nobody
    11.12.2016 03:36 Andrej | skóre: 51 | blog: Republic of Mordor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ***čistě náhodně vybrala archlinux***

    Nápodobně!

    Až si budeš chtít jinde zase vymýšlet, co jsem neřekl, případně jinak lhát, nebudu to už ignorovat tolik jako dosud. Budu na to (velmi aktivně) reagovat, protože fakt nevidím důvod, proč bych si měl nechat líbit tvé urážlivé a nekonstruktivní reakce na mé příspěvky.

    11.12.2016 08:45 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ***čistě náhodně vybrala archlinux***
    Budu na to (velmi aktivně) reagovat
    Už se všichni třesem strachy.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    11.12.2016 18:53 Andrej | skóre: 51 | blog: Republic of Mordor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ***čistě náhodně vybrala archlinux***

    Rádoby vtipné. Kdo diskutuje slušně a bez urážek, ten přece nemá důvod o nějakém strachu byť jen uvažovat, ne? Jde o to, že si zkrátka nemusím nechat líbit k3dARovy (ani jiné) záměrně negativní a urážlivé reakce na mé komentáře. Poslední dobou jich už bylo přespříliš.

    11.12.2016 19:44 k3dAR | skóre: 62
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ***čistě náhodně vybrala archlinux***
    ta posledni doba byla az po tve predchozi dlouhodobe... jako muzem se prit zbytecne o tom co bylo driv, muzem se zadat o citovani, muzem si nadavat, muzem cokoliv, ale vsechno bude jen zbytecna ztrata casu...
    navrhuji uz drzet hubu (ja i ty) a dal se chovat tak jak oba povazujeme za slusne, uvidime jestli se neco zmeni nebo ne...
    porad nemam telo, ale uz mam hlavu... nobody
    11.12.2016 12:36 k3dAR | skóre: 62
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ***čistě náhodně vybrala archlinux***
    ja si nevymyslim ani nelzu, to je zda se tvoje domena, ze jsi nepochopil nejakou nadsazku nebo vtip je tvuj problem, zbytek sem od tebe cetl jen naopak urazeni me osoby, takze se vazne uklidni a (velmi aktivne) si zamet pred vlastnim prahem, zajdi si k lekari, prober to se svejma blizkejma, zacni meditovat, ponor se do sveho nitra... kazdopadne si uvedom jake zlo a nesnasenlivost kolem sebe siris... snad je to nevedome, ale je to tak...
    porad nemam telo, ale uz mam hlavu... nobody
    11.12.2016 18:47 Andrej | skóre: 51 | blog: Republic of Mordor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ***čistě náhodně vybrala archlinux***

    Že něco „kolem sebe“ šířím, to je nejspíš tvůj zkreslený pohled na věc, založený na mých (negativních) reakcích na tvé (neméně negativní) komentáře. Nešířím kolem sebe zlo ani nesnášenlivost. (S termínem „nesnášenlivost“ to už nějakou dobu celkem přeháníš a teď jsi ještě přidal jakési abstraktní „zlo“.) Rád s lidmi slušně diskutuju a nemám žádný problém akceptovat odlišné názory. Tedy, věcné názory k tématu debaty. Názory typu „Andrej je psychopat“ se mi nezdají ani věcné, ani k tématu.

    11.12.2016 19:40 k3dAR | skóre: 62
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ***čistě náhodně vybrala archlinux***
    shrnuti „Andrej je psychopat“ bylo na zaklade (mimojine) tvejch predchozich negativnich narazek na Debian based distra... kolikrat si psal (neco ve smyslu) ze Ubuntu muze za to ze uzivatele od Linuxu odchazeji a nebejt Ubuntu a/nebo Unity ze by to tak nebylo? kolikrat sem ti raccionalne vysvetloval ze je to tva nenavist, protoze realita je takova ze diky Ubuntu prislo k GNU/Linuxu mmnohonasobne vice uzivatelu nez diky vsem ostatnim distrum dohromady? ze spousta uzivatelu Arch i Fedory se k tomu dostala take pres Ubuntu? kolikrat sem ti psal ze KDE ma problemy ktere novacek nemusi zkousnost jako reakci na tvoje(neco jako) "kdyz to nebude Ubuntu a bude to mit KDE, tak je to jedine pro novacka vhodne a neodstrasi ho to" atd... proste misto takovychto odstavcu uz na zaklade zkusenosti s tebou sem zacal psat jen „Andrej je psychopat“... pokud se tak nebudes chovat tak jedine dobre, pokud se tak chovat budes tak se nediv ze ti (normalni slusnej) clovek nezatleska ;)
    porad nemam telo, ale uz mam hlavu... nobody
    11.12.2016 20:24 Andrej | skóre: 51 | blog: Republic of Mordor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ***čistě náhodně vybrala archlinux***

    Uf. Tady se ale zase dostáváme do smyčky. Budu tedy aplikovat výše uvedený návrh držet hubu. :-)

    11.12.2016 20:44 k3dAR | skóre: 62
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ***čistě náhodně vybrala archlinux***
    fajn :) aby se to podarilo, doporucuju podporit timto ;)
    porad nemam telo, ale uz mam hlavu... nobody
    10.12.2016 01:58 Andrej | skóre: 51 | blog: Republic of Mordor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ***čistě náhodně vybrala archlinux***
    …misto konstruktivni reakce posle anonyma nekam jen proto ze je anonym

    I v tomto případě překrucuje. Když se někdo chová jako buran (anonym nebo ne), pošlu ho někam. Protože se chová jako buran, nikoliv jen proto, že je anonym. Když je kromě buranského chování navíc ještě anonym, samozřejmě to pokaždé podotknu a opravdu si myslím, že omezení anonymů by prospělo.

    Zajisté sis všiml, že v linuxové poradně je zrovna teď zase nasráno. Čtyři zámky. Jedno zamčené vlákno klade nepříliš konstruktivní otázku, na kterou jsi taky nereagoval moc konstruktivně — a nedivím se. Stojí za povšimnutí, že žádnou z těch zamčených kravin nevyrobil přihlášený uživatel. A tu pátou kravinu v podstatě taky ne.

    Fakt by mě zajímalo, co se ti nezdá na mém přístupu k anonymům tohoto ražení. (A Nupac není zdaleka jediný z nich.)

    10.12.2016 21:11 k3dAR | skóre: 62
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ***čistě náhodně vybrala archlinux***
    mnohokrat sem od tebe cetl v reakci na anonyma slova ktere ho odsuzovala a chtela zakazat, ciste ucelove aby jsi nemusel reagovat na jeho racionalni prispevek kterej se ti jen nehodil do kramu... tedy neslo o Nupace a podobnou "havet"(nepopiram ze takove tu jsou), ale o nekoho kdo proste jen nebyl registrovanej ale mluvil vecne a slusne... dohledavat ti to nebudu klidne si prskej ze bez toho mi nebudes verit, stejne bys mi neveril ani s tim ;)
    porad nemam telo, ale uz mam hlavu... nobody
    10.12.2016 21:45 Andrej | skóre: 51 | blog: Republic of Mordor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ***čistě náhodně vybrala archlinux***
    mnohokrat sem od tebe cetl…
    …dohledavat ti to nebudu klidne si prskej ze bez toho mi nebudes verit…

    Jo takhle. :-D To zní jako shrnutí na téma „vše, co jste chtěli vědět o k3dARových tvrzeních, ale báli jste se zeptat“.

    Teď vážně. Určitě sis všiml, že jsem v mnoha vláknech radil anonymům, kteří se prostě slušně na něco zeptali, a jejich anonymita mi nijak nevadila.

    Jestli hájíš anonymy, kteří mi odpověděli (možná, kdoví jestli) jedním racionálním argumentem následovaným ovšem snůškou osobních urážek, pak opravdu nevím, o co ti jde.

    Na věcné argumenty reaguju věcně. Na mix náznaku argumentů a hloupých nadávek věcně reagovat nehodlám.

    Přijde mi, že i tobě se někteří anonymové dost příčí, ale jakmile oponují mně (a sprostější vyhrává), je najednou všechno OK. Protože hulvátsky oponovat Andrejovi je fakt záslužná činnost a chudák anonym musí ještě snášet Andrejovy návrhy na zákaz anonymů. Jak hrozné. Hned je mi toho anonyma líto.

    11.12.2016 01:59 k3dAR | skóre: 62
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ***čistě náhodně vybrala archlinux***
    prijde ti to spatne, ale nebudu ti nic vyvracet, mysli si co chces, jestli budu mit na to naladu, upozornim te az priste neco takoveho udelas...
    porad nemam telo, ale uz mam hlavu... nobody
    11.12.2016 03:38 Andrej | skóre: 51 | blog: Republic of Mordor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ***čistě náhodně vybrala archlinux***

    Upozorníš mě na něco, co nedělám a nehodlám dělat? Bezva! To zní jako 0 upozornění, aneb konečně klid.

    11.12.2016 12:38 k3dAR | skóre: 62
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ***čistě náhodně vybrala archlinux***
    kdyz myslis... ale jestli se ted budes chovat uz slusne, tak jedine dobre... budu mit i ja klid...
    porad nemam telo, ale uz mam hlavu... nobody
    11.12.2016 18:58 Andrej | skóre: 51 | blog: Republic of Mordor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ***čistě náhodně vybrala archlinux***

    Na slušné příspěvky budu reagovat slušně, stejně jako doposud. Na tom se nic nemění.

    Pokud jde o chování k buranům, třeba ke kategorii Nupac, k těm jsem se nikdy slušně nechoval a vůbec mě to nemrzí.

    11.12.2016 19:47 k3dAR | skóre: 62
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ***čistě náhodně vybrala archlinux***
    opravdu sem nemyslel Nupace, to je kategorie sama pro sebe a chovat se k nemu slusne je v podstate neslusne vzhledem k tem co neustale urazi (ja sem jeho "oblibenec" a dost mozna sem se pritom nejvice snazil mu radit i kdyz misto podekovani fuckoval) takze opravdu jeho osobne nemam duvod hajit) :D
    porad nemam telo, ale uz mam hlavu... nobody
    7.12.2016 17:53 Andrej | skóre: 51 | blog: Republic of Mordor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ***čistě náhodně vybrala archlinux***

    Zase překrucuješ. To je vskutku marné. Kde tvrdím, že si má k C2D dokoupit 16 GB? Uvádím tam sousloví podobné řešení. Měl by si podle mého mínění dokoupit RAM, která je dnes levná. Ne nutně 16 GB, nýbrž například tolik, kolik jí příslušný motherboard podporuje. (Na C2D jsem míval 8 GB. A teď mě klidně můžeš zase chytat za slovo/číslo.)

    A zase záměrně vynecháváš kontext toho, na co jsem reagoval. Takže pro úplnost, tady to začíná:

    Mnohé weby jsou tak přeplácané efekty, že téměř nefungují. Takové je nutné okleštit buď konfigurací nějakého pluginu, anebo změnou prohlížeče. Na některé stránky chodím s prohlížečem Links, protože jen tak fungují svižně. Že se přitom rozbije design stránky? No a?
    O stránkách tak přeplácaných, že nefungují, jsem zatím pouze slyšel. Které to jsou? K čemu slouží? Proč by na takové někdo chodil? Možná je to tím, že si prostě raději přikoupím těch levných 16 GB RAM, než abych nějak bojoval se zlými stránkami, a tím pádem jsem si těch „problematických“ nevšiml.

    A ano, následně jsem doporučil podobné řešení. :-) Tedy dokoupit RAM. Přijde mi, že se už vůbec nemáš čeho chytit a snažíš se jen slovíčkařit.

    Intuitivní hodnocení jednoho uživatele nevypovídá o kvalitě browseru, stejně jako například intuitivní hodnocení jednoho pacienta nevypovídá o kvalitě léku. Proč je anecdotal evidence špatný způsob argumentace, to je tak nějak všeobecně známo, řekl bych.

    7.12.2016 18:16 k3dAR | skóre: 62
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ***čistě náhodně vybrala archlinux***
    takze nejen psychopat, ale primo psychopati uzovka...
    Intuitivní hodnocení jednoho uživatele nevypovídá o kvalitě browseru
    ten uzivatel byl tazatel, takze touto vetou si jen(opet) dokazal ze prani tazatele/uzivatele/cloveka a uspokojeni tohoto prani je ti naprosto lhostejne, zalezi ti jen na sobe samem...
    porad nemam telo, ale uz mam hlavu... nobody
    7.12.2016 18:26 Andrej | skóre: 51 | blog: Republic of Mordor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ***čistě náhodně vybrala archlinux***
    takze nejen psychopat, ale primo psychopati uzovka...
    Intuitivní hodnocení jednoho uživatele nevypovídá o kvalitě browseru
    ten uzivatel byl tazatel, takze touto vetou si jen(opet) dokazal ze prani tazatele/uzivatele/cloveka a uspokojeni tohoto prani je ti naprosto lhostejne, zalezi ti jen na sobe samem...

    Takhle^^^ vypadá argumentační bankrot. Úplně jsi ztratil souvislost s kontextem původní debaty a jen se chytáš stébla za stéblem.

    7.12.2016 18:31 k3dAR | skóre: 62
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ***čistě náhodně vybrala archlinux***
    kontext je stale stejny... mas pocit ze te zajimaji potreby tazatelu a mas pocit ze jim vychazis vstric... kdyz ti nekdo napise ze to o cem pises ze je kravina tazatele uspokojilo tak se ohanis tim ze je to jedno, ze uspokojit potrebujes ty sam...
    dale uz s tebou nebudu na takova temata komunikovat, je to ocividne ztrata casu, minimalne dokud si nepromnes oci aby jsi zjistil ze jsi byl zaslepen...
    porad nemam telo, ale uz mam hlavu... nobody
    7.12.2016 18:45 Andrej | skóre: 51 | blog: Republic of Mordor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ***čistě náhodně vybrala archlinux***

    No konečně! To by mi dokonale a znamenitě vyhovovalo, kdybys zkrátka přestal se mnou na taková témata (nebo klidně i tak celkově vůbec) komunikovat.

    Problém je, že poslední dobou (a je to už přinejmenším pár měsíců), se pod spoustou mých příspěvků, kde kritizuju [grafická prostředí | distribuce | zastaralá rozdělení disků | a pár dalších témat by se našlo] se objeví nějaký tvůj monotematický komentář, který většinou není věcný a všeho všudy „oznamuje“ cosi v tom smyslu, že „Andrej je psychopat“, aniž by konstruktivně oponoval.

    Bez celé téhle tvé „komunikace“ bych se opravdu docelar rád obešel. :-)

    7.12.2016 18:56 pavele
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ***čistě náhodně vybrala archlinux***
    Tvé příspěvky nepomáhají vyřešit problém tazatele.

    Jedná se o čistý trolling.

    A to včetně otázky.
    7.12.2016 19:30 Andrej | skóre: 51 | blog: Republic of Mordor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ***čistě náhodně vybrala archlinux***

    Na otázkách o distribucích se celá řada lidí neshodne. Upozornit ovšem, že rady tohoto typu jsou bez dalšího upřesnění přinejmenším problematické, mi nepřipadá jako trolling.

    Kromě toho, nešlo přece zdaleka jen o distribuce. Konkrétní návrh řešení konkrétního problému také skončil standardním způsobem, tedy hloupými urážkami. Šlo o řadu dotazů typu „chci si rozdělit disk na oddíly, jenom nevím jak, protože by mi na některém oddíle mohlo dojít místo“. Na tohle všude odpovídám (v kostce) stylem „pak neděl disk na víc oddílů, protože k tomu neexistuje důvod“. Jenže ouha, hned se tam nachomýtne elita místních flamewaristů a místo konstruktivní argumentace mě označí za to či ono. Co je na tom špatně, když upozorňuju, na některé pověry o dělení disku?

    Zvláštní je, co všechno se dá paušálně prohlásit za čistý trolling, zatímco označování oponentů za psychopaty se zdá být v pořádku a lze ho tedy nejspíš přejít bez povšimnutí.

    7.12.2016 19:13 k3dAR | skóre: 62
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ***čistě náhodně vybrala archlinux***
    "nekomunivat s tebou" neznamena ze nebudu (pokud uznam za vhodne) "komentovat tebe", pod tematama ktere si zminil jsem te komentoval proto ze si presentoval sve (zjednodusene) nesnasenlivosti k dane veci...
    porad nemam telo, ale uz mam hlavu... nobody
    7.12.2016 20:33 Pavel 'TIGER' Růžička | skóre: 53
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ***čistě náhodně vybrala archlinux***
    Pokud je web špatně naprogramován, pak to množství paměti rozhodně nezachrání. Jako příklad můžeme uvést třeba stránky rb.cz Pozor, na oko se tváří velmi korektně a v pořádku!
    7.12.2016 21:37 Andrej | skóre: 51 | blog: Republic of Mordor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ***čistě náhodně vybrala archlinux***

    Souhlas. K (pra)původní pointě bych ale dodal, že špatně naprogramovaný web (obecně) nezachrání okleštěný browser — bez ohledu na browser a RAM tam bude něco špatně, s větším či menším nepohodlím pro uživatele. (Zrovna rb.cz se w3c validátoru nelíbí.) Šlo mi původně především o stránky, které jsou sice korektní, ale „přeplácané“ (vágně řečeno), například videem nebo HTML 5 efekty. Tam může RAM pomoct. Nebo také u sociálních sítí a jejich oblíbeného „nekonečného“ scrollování.

    7.12.2016 22:45 Pavel 'TIGER' Růžička | skóre: 53
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ***čistě náhodně vybrala archlinux***
      Tady bych byl opatrnější. Přeci jen i v dnešní době různé prohlížeče zobrazují některé weby různě. Takže svým způsobem by okleštěný prohlížeč mohl špatně naprogramovaný web zobrazit správně. Pochopitelně záleží na tom, jak moc chybně je web naprogramován, o jaké okleštění jde a jestli se upravilo i něco navíc, atp.

      A nevím, jestli je správné brát PaleMoon za okleštěný browser. Já osobně jsem na něj přešel, jelikož mi Firefox lezl krkem a to i ve verzi ESR, kde jsem musel poměrně často lézt do about:config a upravovat jej ke svým potřebám. Já jej vnímám, jako starší, odladěný Firefox, do kterého jsou zpětně vloženy různé bezpečnostní opravy. Ona odladěnost spočívá především v optimalizaci about:config. Ano, podobný výkon lze dosáhnout i s aktuálním Firefoxem, když si člověk odladí about:config (kdo to nechce řešit, koupí RAMku). Jenže verze se tam tak rychle střídají, že nezbývá čas na pořádné uvádění změn v about:config. Beta kanál Firefoxu vnímám jako přehled novinek do devel Firefoxu což je u mne klasický Firefox. ESR je u mne stable a PaleMoon vnímám jako LTS. A všichni známe výhody a nevýhody LTS. Jako okleštěné prohlížeče bych spíše bral qupzillu, midori, epiphany ajp.
    7.12.2016 21:55 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ***čistě náhodně vybrala archlinux***
    Na oko se tváří korektně a v pořádku i ta samotná banka. Ve skutečnosti je to ale dost nebezpečný podnik, se kterým není radno bez právního pojištění vůbec jednat a i s ním je to o nervy. Pouhý zmatek (opomenutí platby) předávají okamžitě na oddělení vymáhání pohledávek, stejně jako svoje vlastní pochybení, jenže tam pracují pologramotné opice, se kterými se již nelze domluvit ani aby kontaktovali svoje vlastní zaměstnance zodpovědné za smlouvy a zjistili si informace.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    7.12.2016 22:15 Pavel 'TIGER' Růžička | skóre: 53
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ***čistě náhodně vybrala archlinux***
    Do takové hloubky nejsem zainteresován (naštěstí), ale ze zkušeností které s touto institucí mám mne to nikterak nepřekvapuje.
    7.12.2016 23:00 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ***čistě náhodně vybrala archlinux***
    No mně se to stalo dvakrát, v jednom případě chyba banky, v druhém banální opomenutí na mojí straně, ani v jednom případě omluva za jednání a ani v jednom případě mě nijak neodškodnili, přestože mi narušovali obchodní jednání a vyhrožovali mi, tak budou činit, dokud jim nesdělím po telefonu rodné číslo.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    7.12.2016 23:20 Pavel 'TIGER' Růžička | skóre: 53
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ***čistě náhodně vybrala archlinux***
    Tak tenhle amatérismus je ve všech velkých, zkostnatělích institucích. Aneb socialismus neskončil, socialismus trvá.
    7.12.2016 23:36 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ***čistě náhodně vybrala archlinux***
    Amatérismus ano. Ale jen v některých institucích chybí opravné mechanismy do té míry, že je riskantní být s nimi ve spotřebitelském vztahu.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    8.12.2016 00:18 Pavel 'TIGER' Růžička | skóre: 53
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ***čistě náhodně vybrala archlinux***
    To je fakt, většinou, když někde nějaká negramotná opice udělá malér, tak se potom toho ujme gramotná opice a snaží se to napravit a kompenzovat a sypat si popel na hlavu. Tedy v případě, že se člověk ozve a chování negramotné opice mu nepřijde normální. :)
    8.12.2016 00:47 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ***čistě náhodně vybrala archlinux***
    Přesně tak. Třeba z ČEZu mi hned vrátili peníze, které po mě neoprávněně požadovali, a poslali lístek do aquaparku jako omluvu.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    8.12.2016 17:34 lertimir | skóre: 64 | blog: Par_slov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ***čistě náhodně vybrala archlinux***
    Smutné je, že Expandia banka, kterou spolkli, se mnou jednala vždy korektně. A cenil jsem si, že potvrzovací SMS, které teď všichni smaží zcela veřejně, měli před těmi 15 lety jako bankovní SMS chraněnou extra heslem a přijímanou přes aplikaci na SIM, po koupi EB jsem z RB velmi rychle odešel.
    8.12.2016 17:58 Honza | skóre: 19
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ***čistě náhodně vybrala archlinux***
    A já se zase skoro bojím, že tohle RB převzala z EB. Kdysi mě v zahraničí EB jejich omylem zablokovala účet a já tam zůstal bez prostředků. Po návratu se mi snažili vnutit, že to byla chyba Mastercard. Když jsem jim vysvětlil, že já mám smlouvu s nimi a ne s Mastercard a chtěl jsem alespoň nějakou omluvu od ředitele, tak mě k němu ani nepustili. O kompenzaci raději vůbec nemluvím....
    8.12.2016 19:21 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ***čistě náhodně vybrala archlinux***
    Po návratu se mi snažili vnutit, že to byla chyba Mastercard.
    Tak to jsou opravdu profíci, tohle člověk čeká u amatérského byznysu na koleni.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    17.11.2016 11:16 Honza | skóre: 19
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ***čistě náhodně vybrala archlinux***
    Však existují distribuce Arche (například Antergos), které splňují vše z toho co píšeš o vhodnosti pro začátečníka: instalace na pár ťuknutí, restartuje se předkonfigurovanej i s aplikacema pro 99% obyvatelstva planety -:)

    Arch je podle mě nakonec mnohem vhodnější pro začátečníka než třeba Ubuntu nebo Mint, protože dělá věci přímočaře a když něco nevím, tak mám k dispozici ArchWiki...
    17.11.2016 21:47 k3dAR | skóre: 62
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ***čistě náhodně vybrala archlinux***
    tahle distra ale porad maji princip fungovani Arch, jsou rolovaci se vsem problemy co to prinasi (samo i s vyhodama)... pro zacactecnika co nechce vedet co mu system dela "pod aplikacema" to proste vhodne neni, kdyz neco nejde v *buntu tak mas UbuntuWiki, UbuntuFora a hromamdu lidi "okolo" co poradej a to i cesky... pak dalsi vec je ze snadno pridas PPA, casto najdes DEB u vyvojare neceho okrajoveho, nebo naopak neceho co nemuze byt v repositari, u Arch mas sice AUR, ale pri instalaci to kompiluje pise to ruzne info a pta se to na "tisice" veci...
    porad nemam telo, ale uz mam hlavu... nobody
    18.11.2016 00:21 Andrej | skóre: 51 | blog: Republic of Mordor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ***čistě náhodně vybrala archlinux***

    Dlužno ale podotknout, že UbuntuWiki nesahá ArchWiki ani po kotníky, že „ptá se to na tisíce věcí“ je nesmysl, protože instalace balíčků ze zdrojáků i z binárek je z pohledu uživatele v podstatě tentýž postup (yaourt -Say balíček), a že incident s 32768 OpenSSL klíči z roku 2008, který Ubuntu svým uživatelům „dopřálo“ slepou závislostí na Debianu, se může kdykoliv v různých obměnách opakovat, protože na vývojovém procesu a obecně na příčinách, které k takovému průseru vedly, se od těch dob nezměnilo nic.

    Inu, každý ať si vybere podle gusta.

    18.11.2016 01:28 k3dAR | skóre: 62
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ***čistě náhodně vybrala archlinux***
    nic proti ArchWiki, nicmene je dobre si uvedomit, ze logicky pozaduje dukladnejsi a presnejsi postup, kdyz uzivatel musi vsechno delat sam...
    postup instalace z AUR ma preci jen odlisnosti a to ze nejde o dukladne otestovane "balicky", takze se cas od casu stane ze neco nejde zbuildit protoze s novou verzi autor zapomel neco na lokalu, mel neco jinak apod, takze si to musis opravit nebo pockat par hodin az par dni, nekdy kdyz par tydnu neaktualizujes se system nechce zaktualizovat, atd, atd, pro poweruser zadnej problem ale pro zacatecnika, nebo uzivatele co chce "just-work" system na par tuknuti to PROSTE NENI...
    porad nemam telo, ale uz mam hlavu... nobody
    20.11.2016 13:11 Andrej | skóre: 51 | blog: Republic of Mordor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ***čistě náhodně vybrala archlinux***

    Souhlasím, že „systém na pár ťuknutí“ Arch rozhodně není. Když je někdo „desktopový“ začátečník, má koneckonců na výběr Fedoru nebo SUSE s klikacím instalátorem a s nějakým konceptem pravidelných aktualizací.

    Když je ale někdo „ne nutně desktopový“ linuxový začátečník — například jde studovat informatiku, chce si zřídit domácí server, chce se Linuxem nějak podrobněji zabývat v práci —, pak mi připadá Arch jako hodně dobrá volba. Hodí se pro rychlé pochopení, jak věci fungují.

    Co se týká Wiki, spoustu tipů a triků aplikovaných na Fedoře, Ubuntu a SUSE jsem našel na ArchWiki — od nastavení NetworkManagera přes nejrůznější udev pravidla pro méně obvyklá zařízení až po (dokonce) SELinux tipy a triky, které by měla mnohem podrobněji popisovat Fedora. Pravda, ke kvalitám ArchWiki rozhodně přispívá fakt, že Arch nemá na všechno klikátko. Kdykoliv klikátka v ostatních distrech nefungují, jak mají (== velmi často), ArchWiki většinou zná nějaké řešení, které funguje.

    20.11.2016 15:59 k3dAR | skóre: 62
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ***čistě náhodně vybrala archlinux***
    ja ale nepopiram ze Arch je nejvhodnejsi distro pro zaatecnika=power_usera, naopak sem to psal v prispevku kterej si oznacil blablabla ;) ani nerozporuju ze ArchWiki je dukladna a vyborny zdroj informaci, jen sem jasne napsal z ceho to vychazi a tedy ze Ubuntu Wiki takova byt nemusi, kdyz maji zacatecnici=just_user vsechno predconfigurovane a nebo naklikatelne...
    porad nemam telo, ale uz mam hlavu... nobody
    17.11.2016 22:00 citanus | skóre: 12 | Cork (Ireland)
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ***čistě náhodně vybrala archlinux***

    Ja zacal z gentoo, tusim 2006 a myslim si ze to byl nejlepsi mozny start, rucne configurovany jadro, bez initram, spousta problemu pri kompilacich kvuli spatne zkombinovanejm useflagum, spousta casu, spousta nabytych zkusenosti.

    18.11.2016 07:58 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ***čistě náhodně vybrala archlinux***
    rucne configurovany jadro
    Ano, to je jediná věc, kterou Gentoo dodnes nezvládlo patřičně automatizovat a tedy se tam dělá stejně blbě jako na kterékoli jiné distribuci nebo v LFS. :)
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.