abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
dnes 16:11 | Komunita

Vývojáři relačního databázového systému PostgreSQL oznámili, že schválili svůj Code of Conduct (CoC) aneb kodex chování vývojářů PostgreSQL.

Ladislav Hagara | Komentářů: 3
dnes 14:44 | Nová verze

Byla vydána verze 1.0 poštovního serveru Courier (Wikipedie). Aktualizovány byly také související balíčky jako Courier authentication library, Courier-IMAP, SqWebMail, maildrop nebo Cone.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
dnes 02:22 | Zajímavý software

Společnost ​Versity Software otevřela svůj archivační souborový systém ScoutFS. Zdrojové kódy jsou k dispozici na GitHubu (kernel space, user space) pod licencí GPLv2.

Ladislav Hagara | Komentářů: 18
dnes 00:44 | Nová verze

Byla vydána verze 4.2 programovacího jazyka Swift (Wikipedie). Zdrojové kódy jsou k dispozici na GitHubu. Ke stažení jsou oficiální binární balíčky pro Ubuntu 18.04, Ubuntu 16.04 a Ubuntu 14.04. Přehled novinek ve videozáznamu přednášky z WWDC 2018.

Ladislav Hagara | Komentářů: 1
včera 17:55 | Nová verze

Po třech a půl letech od vydání verze 3.4.1 byla vydána nová verze 3.4.2 programu pro filtrování spamu Apache SpamAssassin (Wikipedie). Z novinek lze zmínit 4 nové pluginy. Pravidla budou ověřována pomocí SHA-256 a SHA-512 místo SHA-1. Řešeny jsou také 4 bezpečnostní chyby. Například chyba CVE-2018-11780 v pluginu PDFInfo zneužitelná ke vzdálenému spuštění kódů (RCE).

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
včera 16:22 | Pozvánky

Díky openSUSE Video Teamu lze sledovat živý přenos většiny prezentací z letošní SUSE Labs Conference. Záznamy proběhlých prezentací budou postupně přidávány na kanál SUSE Labs na YouTube.

Michal Kubeček | Komentářů: 0
včera 10:22 | Pozvánky

Na webových stránkách konference LinuxDays byl zveřejněn program přednášek a workshopů. Současně byla spuštěna registrace. Konference proběhne o víkendu 6. a 7. října 2018 v Praze v areálu ČVUT v Dejvicích na Fakultě informačních technologií.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
včera 02:22 | Komunita

Linus Torvalds se v oznámení o vydání 4. rc verze Linuxu 4.19 omlouvá za své chování. Posledním commitem před zvýšením rc3 na rc4 bylo odstranění souboru s Code of Conflict a přidání souboru s Contributor Covenant Code of Conduct vycházejícího z Contributor Covenant. Vývoj Linuxu 4.19 dokončí Greg Kroah-Hartman. Linus Torvalds si bere volno a bude pracovat na svém chování. Pravděpodobně vylepší svého poštovního klienta, aby mu nedovolil odesílat emaily obsahující nadávky.

Ladislav Hagara | Komentářů: 45
16.9. 11:33 | Nová verze

Byla vydána verze 1.23 open source nástroje pro on-the-fly šifrování (OTFE) dat VeraCrypt. Přehled novinek v nejnovější verzi tohoto nástupce TrueCryptu v poznámkách k vydání.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
15.9. 11:11 | Nová verze

Byly vydány verze 3.0.3 a 3.16 softwaru Wine (Wikipedie), tj. softwaru vytvářejícího aplikační rozhraní umožňující chod aplikací pro Microsoft Windows také pod GNU/Linuxem. Stabilní verze 3.0.3 je třetí opravnou verzí verze 3.0 vydané v lednu. Opravuje 52 chyb. Z novinek vývojové verze 3.16 lze zmínit například počáteční implementaci OPC Services (Open Packaging Conventions).

Ladislav Hagara | Komentářů: 1
Na optické médium (CD, DVD, BD aj.) jsem naposledy vypaloval(a) data před méně než
 (13%)
 (15%)
 (20%)
 (23%)
 (24%)
 (3%)
 (1%)
Celkem 353 hlasů
 Komentářů: 33, poslední 16.9. 11:55
Rozcestník
Štítky: není přiřazen žádný štítek

Vložit další komentář
David Watzke avatar 24.8.2009 00:16 David Watzke | skóre: 74 | blog: Blog... | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: Nokia N97 – bílou na svatbu a černou na pohřeb
odmítnutí hovoru a také

Detail: pokud se nepletu, tady chybí čárka...

Vypadá to slušně, hlavně to rozlišení mě zaujalo, to je podle mě dost pekelný...

Jinak vidím, že seš/jste docela velkej fanda iPhone - nedávno jsem si s jedním hrál a málem mě z tý nepoužitelnosti kleplo, ale kdo ví, možná bych si časem zvyknul. Říkám to jen proto, že je o něm v článku zmínka až nezvykle často (podle mě).

“Being honest may not get you a lot of friends but it’ll always get you the right ones” ―John Lennon
24.8.2009 02:06 ms
Rozbalit Rozbalit vše Re: Nokia N97 – bílou na svatbu a černou na pohřeb

Moja rec! iPhone sa nedal vobec ovladal, bol som z toho jelen, mozno casom by som si nejako zvykol, ale to sa mi este nepodarilo.

Tiez som si vsimol nadmerne pouzivanie sloviciek typu iPhone... :)

24.8.2009 09:26 jan
Rozbalit Rozbalit vše Re: Nokia N97 – bílou na svatbu a černou na pohřeb

Měl jsem iPhone pár dnů a šel z domu ,normální věci jako doručenka a radio jsou pro tento předražený stroj tabu, Nemožnost mít spuštěné aplikace na pozadí jak to umí symbiánové telefony taky iP chybí .  iP je nepraktický nedokonalý a předražený.Jdu si pro N97

24.8.2009 10:37 Jirka | skóre: 36
Rozbalit Rozbalit vše Re: Nokia N97 – bílou na svatbu a černou na pohřeb
Na druhou stranu má alespoň použitelnějšího e-mailového klienta než E71 (ta neumí synchronizovat víc než inbox a maily z IMAPu taky tahá podle bůh ví čeho). Webový prohlížeč je taky výrazně použitelnější než Opera Mini. Doručenky mi sice občas chybí, rádio ne. Ale kdyby to mělo takové seky jako symbianovské Nokie, tak bych asi zešílel.
24.8.2009 12:22 petris_ | skóre: 12
Rozbalit Rozbalit vše Re: Nokia N97 – bílou na svatbu a černou na pohřeb
RTFM! V Nastaveni emailu -> Nastaveni nacitani -> Objednani slozky si muzete nastavit, co vsechno nacitat.
24.8.2009 14:09 Jirka | skóre: 36
Rozbalit Rozbalit vše Re: Nokia N97 – bílou na svatbu a černou na pohřeb
Teď tu Nokii nemám u sebe, ale když jsem to zkoušel, tak byl problém s jinými, než systémovými složkami (labels se tváří jako složky) u IMAPu Google Apps. Nastavoval jsem to minulý týden a už si nepamatuji podrobnosti, jen to, že jsem se u toho telefonu dost potil - je to oproti Mac OS X Mobile o dost složitější. Až se k tomu zase dostanu, tak se v tom zkusím pohrabat více.

Když mi poradíte, jak synchronizovat i tělo mailu a ne jen hlavičku, či jak si zvolit podle čeho má stahovat maily (nestahuje podle data doručení, ale podle data nahrání na server, takže když jsem mu tam nahrál jeho staré lokálně uložené maily, tak se mu stáhne vždy 30 nejstarších), tak změním názor. HTML maily taky nezvládá.
Daniel Kvasnička ml. avatar 24.8.2009 13:31 Daniel Kvasnička ml. | skóre: 52 | blog: The Joys and Sorrows of Being an IT Freak | Ostrava
Rozbalit Rozbalit vše Re: Nokia N97 – bílou na svatbu a černou na pohřeb
Upaluj si pro svou supr dupr Nokii... a nezapomen si k ni dokoupit podvozek.

Mit cely svet takovou definici "normalnich" veci jako ty, odstehuju se na Mars...
FSF: “screw you for not wanting the stuff we produce”, People: “screw you for not producing the stuff we want."
Nikola Ciprich avatar 25.8.2009 16:13 Nikola Ciprich | skóre: 23 | blog: NiX_blog | Palkovice
Rozbalit Rozbalit vše Re: Nokia N97 – bílou na svatbu a černou na pohřeb

 no zrovna dorucenka mi neprijde jako neco zbytecneho..

Did you ever touch the starlight ? Dream for a thousand years? Have you ever seen the beauty Of a newborn century?
24.8.2009 16:29 Lazy
Rozbalit Rozbalit vše Re: Nokia N97 – bílou na svatbu a černou na pohřeb

Mam Nokii 5800 se symbianem jako ma N97 a ovladani oproti iPhonu je hrozny, vsechno je hrozne zpomaleny a dost casto se stava ze se zasekne uplne. Nevim proc prohlizec internetu porad zobrazuje nastrojovou listu kdyz by mohla zajizdet nekam do strany, vubec je to cely nedodelany. Oproti iPhone ma treba multitasking ktery stejne nevyuzivam vzhledem k tomu ze aplikace neumi zobrazovat dulezite informace na zakladni obrazovce a pokud jsou treba pripojeny k netu nebo gps, rychleji vybijeji baterii. S iPhonem sem si hral zhruba hodinku a byl jsem nadsenej jak jde vsechno svizne a navic jak vsechno dobre vypada a jak je to udelane, na Nokii je vetsina aplikaci hroznych, vypadaji jak pred dvaceti lety, zadnej design a ergonomie.

Nokie by mela lidi co navrhujou ovladani telefonu vyhazet a nabrat lidi kteri telefon pouzivaji, coz ti soucasni zrejme nedelaji a nebo pouzivaji telefon od jine znacky.

No priste uz si Nokii nekoupim a nebo si ji nejdriv poradne vyzkousim.

vlastikroot avatar 24.8.2009 11:57 vlastikroot | skóre: 24 | blog: vlastikovo | Milevsko
Rozbalit Rozbalit vše Re: Nokia N97 – bílou na svatbu a černou na pohřeb
iPhone je good, jakmile vlezes do terminalu;-) ja jsem si s tim chvili hral, a snad krome nepritomnosi iwconfigu jsem se citil jak doma (apt na instalovani SW, mc na spravu souboru, links na web a kupa dalsich unixovych utilitek). GUI je dobry pro spravny BFU a to je podle me smysl jeho uspechu. Ale stejne freerunner rulez (nebo treba HTC s linuxem).
Sg1-game | We will destroys the Christian's legion ... and the cross, will be inverted | IP 80.188.182.6
24.8.2009 00:18 tuxmartin | skóre: 38 | blog: tuxmartin | Jicin
Rozbalit Rozbalit vše Re: Nokia N97 – bílou na svatbu a černou na pohřeb

>> Váha telefonu je 150 g včetně nabité baterie.

Kolik vazi vybita baterie? ;-)

24.8.2009 00:51 Xerces
Rozbalit Rozbalit vše Re: Nokia N97 – bílou na svatbu a černou na pohřeb
Wie bitte?
24.8.2009 02:07 ms
Rozbalit Rozbalit vše Re: Nokia N97 – bílou na svatbu a černou na pohřeb

Najprv ma to zaskocilo, ale potom mi to prislo ako neohlaseny "vtip" akurat bez smajliku.

24.8.2009 08:05 Jirka
Rozbalit Rozbalit vše Re: Nokia N97 – bílou na svatbu a černou na pohřeb

Ma kapacitu 1500 mAh, takze o 60 pikogramu mene.

24.8.2009 21:22 Jan Martinek | skóre: 43 | blog: johny | Brno
Rozbalit Rozbalit vše Re: Nokia N97 – bílou na svatbu a černou na pohřeb

Asi jsi to počítal takhle, že?

1.5*3600/3e8² = 6e-14

Ale ještě je potřeba to násobit napětím baterie, které může být řekněme 3,6 V.

24.8.2009 05:07 deda.jabko | skóre: 23 | blog: blog co se jmenuje "každý den jinak" | za new york city dvakrát doleva a pak už se doptáte
Rozbalit Rozbalit vše Re: Nokia N97 – bílou na svatbu a černou na pohřeb
jsem zmaten! pri cteni clanku jsem si pokazde, kdyz se objevilo slovo linux, udelal carku... a povazte, linux nebyl zminen ani jednou!

fakt, co ma tento clanek spolecneho s linuxem?

a jeste neco... zajimalo by me, jestli se jeste dneska delaji telefony, ktere nemaji rozmery a vahu betonove dlazdice...
Asi před rokem se dostali hackeři na servry Debianu a ukradli jim zdrojové kódy.
24.8.2009 06:19 vitr
Rozbalit Rozbalit vše Re: Nokia N97 – bílou na svatbu a černou na pohřeb

 ano dělají HTC hero je malý lehký a dokonce má i ten "linux"  :-)

24.8.2009 09:21 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
Rozbalit Rozbalit vše Re: Nokia N97 – bílou na svatbu a černou na pohřeb
Recenze se chystá.
24.8.2009 07:57 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
Rozbalit Rozbalit vše Re: Nokia N97 – bílou na svatbu a černou na pohřeb
fakt, co ma tento clanek spolecneho s linuxem?
Nic. Podobně jako články o DNSSEC, IPv6, Googlu apod. Občas prostě vydáme článek, který se Linuxu přímo netýká. Jinak... tento článek bude mít dohromady tři díly a alespoň v jednom Linux bude zmíněn ;-)
24.8.2009 08:18 cedrik
Rozbalit Rozbalit vše Re: Nokia N97 – bílou na svatbu a černou na pohřeb
Hm, DNSSEC, IPV6 mají s linuxem společného docela dost. A to s jeho sítovou vrstvou. Ale N97 běží na Symbianu. Nic společného, kromě toho že to jde připojit do stejné sítě, ale to jde i lednička a fén.

Ale jestli je N97 stejně použitelný tentonoc (jak to nazvat? sice to umí telefonovat, ale je to více než telefon)jako N96 kterou momentálně používám (nekoupil jsem jí, jen jsem náhodou šel kolem, když ji majitel vyhazoval a já jsem si rozflákal svého veterána), tak se k tomu ani nechci priblížit. Docela ho chápu. Proč ho vyhodil. To nejde popsat, to se musí zažít.
24.8.2009 08:24 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
Rozbalit Rozbalit vše Re: Nokia N97 – bílou na svatbu a černou na pohřeb
DNSSEC, IPV6 mají s linuxem společného docela dost. A to s jeho sítovou vrstvou.
Podobně jako se síťovou vrstvou třeba Windows 7, ne? :-). Nicméně, nechci pokračovat v tomto handrkování. Tento článek je prostě recenze chytrého mobilu. Spojitost s Linuxem tam není, nehledejte ji. Jsem přesvědčen, že není chyba, pokud na AbcLinuxu.cz čas od času vyjde článek, který "jen" představuje zajímavou technickou novinku apod.
Václav 24.8.2009 09:46 Václav "Darm" Novák | skóre: 26 | blog: Darmovy_kecy | Bechyně / Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: Nokia N97 – bílou na svatbu a černou na pohřeb
N96 je katastrofa, měl jsem tu "čest" chvíli ho používat a nikdy víc. Navíc při své ceně, která je defakto stejná jako HTC Touch pro 2, který je parametry někde trochu jinde... Ovšem N97 jsem v ruce držel také a musím uznat že pro uživatele který se moc nechce starat o instalaci aplikací a přizpůsobování si telefonu (ve WinMo v podstatě nutnost) je to velmi dobré zařízení.
Cross my heart and hope to fly, stick a cupcake in my eye!
vlk avatar 24.8.2009 08:57 vlk | skóre: 23 | blog: u_vlka
Rozbalit Rozbalit vše Re: Nokia N97 – bílou na svatbu a černou na pohřeb

no pekny offtopic, som sa musel dvakrat presvedcit ci som fakt na abclinuxu, ci to nieje nahodou mobilmania...

You don't exist, Go away !
David Ježek avatar 24.8.2009 14:09 David Ježek | skóre: 83 | blog: Mostly_IMDB | Poděbrady
Rozbalit Rozbalit vše Re: Nokia N97 – bílou na svatbu a černou na pohřeb
upřímně, po téměř roce hardwarových novinek na abcl mě tyto reakce na článek celkem překvapují.

jinak malé lehké telefony se dělají stále, bohužel např z vlastní zkušenosti mohu říci, že nokia začala šidit akumulátor.
Grunt avatar 24.8.2009 14:33 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
Rozbalit Rozbalit vše Re: Nokia N97 – bílou na svatbu a černou na pohřeb
No třeba se to dá odůvodnit tak, že Symbian je/bude Open Source, když už nic jiného.
Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
24.8.2009 07:39 Ondrej 'SanTiago' Zajicek
Rozbalit Rozbalit vše Re: Nokia N97 – bílou na svatbu a černou na pohřeb

A nejdulezitejsi otazka - da se na to nainstalovat Linux?

24.8.2009 08:04 JS
Rozbalit Rozbalit vše Re: Nokia N97 – bílou na svatbu a černou na pohřeb

Zajimavejsi by byla ta N900, ktera pry bezi na Linuxu.

Fluttershy, yay! avatar 24.8.2009 10:46 Fluttershy, yay! | skóre: 82 | blog:
Rozbalit Rozbalit vše Re: Nokia N97 – bílou na svatbu a černou na pohřeb
Tak až bude, ozvi se, prosím. ~_^
27.8.2009 22:15 Tomáš Heger (geckon) | skóre: 62 | Praha/Valašsko
Rozbalit Rozbalit vše Re: Nokia N97 – bílou na svatbu a černou na pohřeb
Chcete určovat, kdo povede vaši firmu? Ale prosím vás...
Jan Drábek avatar 24.8.2009 09:44 Jan Drábek | skóre: 41 | blog: Tartar | Brno
Rozbalit Rozbalit vše Re: Nokia N97 – bílou na svatbu a černou na pohřeb

Díky za recenzi (ne, opravdu to nemyslím ironicky).

01010010 01000101 01010000 01101100 01001001 00110010 01000100 01100101 01010110
Petr Tomášek avatar 24.8.2009 09:44 Petr Tomášek | skóre: 37 | blog: Vejšplechty
Rozbalit Rozbalit vše Re: Nokia N97 – bílou na svatbu a černou na pohřeb
skrytý komentář Náš administrátor shledal tento komentář závadným.

vulgární

Zobrazit komentář
vlastikroot avatar 24.8.2009 12:02 vlastikroot | skóre: 24 | blog: vlastikovo | Milevsko
Rozbalit Rozbalit vše Re: Nokia N97 – bílou na svatbu a černou na pohřeb
+1 I kdyz symbian by mel byt brzy open source, je na nej port Qt. Ale neni nad freerunner (ktery bych tak strasne chtel ale nemam money).
Sg1-game | We will destroys the Christian's legion ... and the cross, will be inverted | IP 80.188.182.6
24.8.2009 16:10 R
Rozbalit Rozbalit vše Re: Nokia N97 – bílou na svatbu a černou na pohřeb
FreeRunner je dobry HW a kopa nepouzitelneho SW.
houska avatar 24.8.2009 16:15 houska | skóre: 41 | blog: HW
Rozbalit Rozbalit vše Re: Nokia N97 – bílou na svatbu a černou na pohřeb
+1 (rikam jako exmajitel)
vlastikroot avatar 24.8.2009 21:05 vlastikroot | skóre: 24 | blog: vlastikovo | Milevsko
Rozbalit Rozbalit vše Re: Nokia N97 – bílou na svatbu a černou na pohřeb
-1 ja freerunner docela znam (jsem vicemene spravcem jedne takove masiny cloveka movitejsiho nez ja) a SW je to prece ten samy jako mame na desktopu, s par volacima aplikacema. A zrovna HW taky neni moc povedeny (fuj fuj glamo, ne a ne rozjet duke3d aby nebylo cely zluty a na displayi 4 a pulkrat). Je to podle me telefon jedine pro opravdu HC linuxaky, treba to jak se tam zachazi s bluetooth (BLUEZ, stejne jako mam treba na notebooku) nebo wifi (iwconfig), gps, ledkama, akcelerometrama (proste linuxackej pristup) ...
Sg1-game | We will destroys the Christian's legion ... and the cross, will be inverted | IP 80.188.182.6
mirec avatar 24.8.2009 15:53 mirec | skóre: 31 | blog: mirecove_dristy | Poprad
Rozbalit Rozbalit vše Re: Nokia N97 – bílou na svatbu a černou na pohřeb
Mohlo tu byť spomenuté aspoň Qt pre S60 (aby to malo aspoň niečo spoločné s Linuxom).
LinuxOS.sk | USE="-fotak -zbytocnosti -farebne_lcd +vydrz +odolnost +java" emerge telefon
24.8.2009 16:10 ...............23 | skóre: 15 | blog: Various Stuff blog
Rozbalit Rozbalit vše Re: Nokia N97 – bílou na svatbu a černou na pohřeb
Btw. nevie niekto kedy už konečne vydajú finálnu verziu?
25.8.2009 09:36 elviin
Rozbalit Rozbalit vše Re: Nokia N97 – bílou na svatbu a černou na pohřeb

Podle planu 2011.

24.8.2009 21:48 TM
Rozbalit Rozbalit vše Re: Nokia N97 – bílou na svatbu a černou na pohřeb
Nechápu, proč zde vyšla tato recenze. Na mě tady působí jako pěst na oko, prostě nepatřičně. Jediné co mě napadá je, že dovozce nebo výrobce zaplatil. Proti tomu nic nemám, jen postrádám příslušné označení článku (nebo jsem něco přehlédl).
Autor by se alespoň mohl pochlubit, jak rozchodil synchronizaci Symbianového PIM s Linuxovým desktopem. Hádejte, jak to funguje - bídně :-)
24.8.2009 22:07 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
Rozbalit Rozbalit vše Re: Nokia N97 – bílou na svatbu a černou na pohřeb
dovozce nebo výrobce zaplatil
Ne.
Autor by se alespoň mohl pochlubit, jak rozchodil synchronizaci Symbianového PIM s Linuxovým desktopem
Recenze má více dílů.
26.8.2009 10:33 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: Nokia N97 – bílou na svatbu a černou na pohřeb

Prijde mi to jako zpestreni obsahu.

Zakladatel tohoto portálu. Twitter, LinkedIn, blog, StackOverflow
Fluttershy, yay! avatar 26.8.2009 10:56 Fluttershy, yay! | skóre: 82 | blog:
Rozbalit Rozbalit vše Re: Nokia N97 – bílou na svatbu a černou na pohřeb
No, na druhou stranu... jeden týpek před lety dělal nějaký projekt o námořním loďstvu a pro zpestření pod něj přidal i říční loďstvo...
corwin78 avatar 25.8.2009 10:09 corwin78 | skóre: 10 | Ostrava
Rozbalit Rozbalit vše Re: Nokia N97 – bílou na svatbu a černou na pohřeb

Těším se na slibovanou recenzi Palm Pré... :-)

Uživatel GNU/Linux # 420871 | Česká pirátská strana - "Internet je naše moře...".
25.8.2009 10:40 MarSarK | skóre: 23 | blog: marsark_linux | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: Nokia N97 – bílou na svatbu a černou na pohřeb

Kde se dá stáhnout ten AccuWeather widget co tam vidím nainstalovaný? Nikde nemůžu najít funkční link. Dík 

Even a small adventure could be a beginning of a great journey.
25.8.2009 16:11 ZeXx86 | skóre: 19 | blog: ZeXx86 blog | Orlová
Rozbalit Rozbalit vše Re: Nokia N97 – bílou na svatbu a černou na pohřeb
Já osobně nedám dopustit na mou G1 s Androidem, narozdíl od iPhone se mi s tím pracuje řádově lépe a hlavně je ten OS otevřený. Kvůli neustálému vychvalování iPhone v článku jsem ho musel ohodnotit záporně - takto se hodí spíše někde na zive.cz
ZeX/OS - http://zexos.org
25.8.2009 17:33 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
Rozbalit Rozbalit vše Re: Nokia N97 – bílou na svatbu a černou na pohřeb
Takže kdyby byl článek stejný, jen se vychvaloval G1, tak bys hodnotil kladně? :-)
25.8.2009 21:43 Jooky (inactive) | skóre: 39 | blog: Jooky | Bratislava
Rozbalit Rozbalit vše Re: Nokia N97 – bílou na svatbu a černou na pohřeb
stymto suhlasim, jablko sa tam az moc casto spominalo ... hodnotit sa daj aj bez toho aby sa tak okato porovnavalo s inym produktom a ked uz sa porovnavat tak to chce sirsi zaber.

Ja napr mam SE s UIQ symbianom, trojrocny telefon ma funkcie o ktorych iPhone ani nesnival a na slnku sa snim da vpohode pracovat. Kebyze chcem tak vpohode mozem dalej pokracovat v opisovani co na iPhone az tak dobre nespravili a pritom mat ako referenciu ovela "starsi" telefon (btw aj taku vec treba zvazit ze baterka sa neda vymenit a najblizsi servis je vo francuzku)

ps: nechcem tu robit flamewar, len som chcel poukazat na jednu vec, len kvoli tomu ze iPhone je "IN" neznamena ze je najlepsi a kazdemu vyhovuje
Fluttershy, yay! avatar 25.8.2009 21:48 Fluttershy, yay! | skóre: 82 | blog:
Rozbalit Rozbalit vše Re: Nokia N97 – bílou na svatbu a černou na pohřeb
On je totiž Palm Pre nejlepší, jak to tak čtu.
26.8.2009 10:53 Dušan Hokův | skóre: 43 | blog: Fedora a další...
Rozbalit Rozbalit vše Re: Nokia N97 – bílou na svatbu a černou na pohřeb
Podle komentaru koukam, ze tu je stale dost fanatickych linuxaku, kteri pravdepodobne nemaji zadny mobilni telefon, ktery neni extra super cool kvuli tomu, ze zrovna Linux frci. Takovi lide delaji Linux a komunite ostudu. Me se nahodou ta recenze libi, a i kdyz to je abclinuxu.cz nemusi byt v kazdem clanku slovo Linux. Normalni lidi co pouzivaji Linux, maji doma i jine zarizeni krome PC s linuxem a kdyz na tomhle fajn web travi nejaky cas, raid si prectou i o necem trosku jinem nez o svem oblibenem OS.
26.8.2009 21:48 Mti. | skóre: 31 | blog: Mti
Rozbalit Rozbalit vše Re: Nokia N97 – bílou na svatbu a černou na pohřeb
Ok, ale v tom pripade nechapu kritiku na zpravicky ohledne Stoparova pruvodce :-P

... na svete neni spammer ten, co zavdecil by se lidem vsem... :-/

(a k "recenzi" ... opravdu sem cekal ze bude popisovano jak tam rozjet opensshd :---) nebo aspon zkusenosti s pripojovanim se k pc... no, treba dalsi dil)
Vidim harddisk mrzuty, jehoz hlava plotny se dotyka...

Založit nové vláknoNahoru

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
© 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.