abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×

dnes 16:55 | Nová verze

Byla vydána verze 1.0 klienta F-Droid určeného pro instalaci aplikací do Androidu ze softwarového repozitáře F-Droid (Wikipedie), alternativy k Google Play, nabízející pouze svobodný a otevřený software. Podrobnosti v přehledu změn [Hacker News].

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
dnes 00:55 | Nová verze

Po téměř 13 měsících vývoje od verze 0.11.0 byla vydána verze 0.12.0 hardwarově nenáročného desktopového prostředí LXQt (Lightweight Qt Desktop Environment, Wikipedie) vzniklého sloučením projektů Razor-qt a LXDE. Přehled novinek v příspěvku na blogu.

Ladislav Hagara | Komentářů: 9
včera 12:33 | Zajímavý software

Článek ne Medium představuje nejnovější stabilní verzi 2.0 svobodné decentralizované mikroblogovací platformy a sociální sítě podobné Twitteru Mastodon (Wikipedie). Detailní přehled novinek na GitHubu [Hacker News].

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
včera 06:00 | Komunita

V Praze na půdě Elektrotechnické fakulty ČVUT dnes probíhá RT-Summit 2017 – setkání vývojářů linuxového jádra a uživatelů jeho real-time verze označované jako preempt-rt. Přednášky lze sledovat online na YouTube.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
20.10. 14:33 | Zajímavý projekt

Blender Animation Studio zveřejnilo první epizodu z připravovaného animovaného seriálu The Daily Dweebs o domácím mazlíčkovi jménem Dixey. Ke zhlédnutí také ve 3D s rozlišením 8K.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
20.10. 12:34 | Komunita

Aktualizovanou počítačovou hru Warhammer 40,000: Dawn of War III v ceně 39,99 eur běžící také na Linuxu lze o víkendu na Steamu hrát zdarma a případně ještě v pondělí koupit s 50% slevou. Do soboty 19:00 lze na Humble Bundle získat zdarma Steam klíč k počítačové hře Sid Meier's Civilization® III v ceně 4,99 eur běžící také ve Wine.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
20.10. 00:22 | Nasazení Linuxu

Společnost Samsung oznámila, že skrze dokovací stanici DeX a aplikaci Linux on Galaxy bude možno na Samsung Galaxy S8 a S8+ a Galaxy Note 8 provozovat Linux. Distribuce nebyly blíže upřesněny.

Phantom Alien | Komentářů: 19
19.10. 23:55 | Komunita

Společnost Purism na svém blogu oznámila, že její notebooky Librem jsou nově dodávány se zrušeným (neutralized and disabled) Intel Management Engine (ME). Aktualizací corebootu na již prodaných noteboocích lze Management Engine také zrušit. Více v podrobném článku.

Ladislav Hagara | Komentářů: 2
19.10. 21:44 | Nová verze

Organizace Apache Software Foundation (ASF) na svém blogu slaví páté výročí kancelářského balíku Apache OpenOffice jako jejího Top-Level projektu. Při této příležitosti byl vydán Apache OpenOffice 4.1.4 (AOO 4.1.4). Podrobnosti v poznámkách k vydání. Dlouhé čekání na novou verzi tak skončilo.

Ladislav Hagara | Komentářů: 7
19.10. 19:22 | Pozvánky

Již příští týden - 26. a 27. října se v Praze v hotelu Olšanka odehraje OpenWRT Summit. Na webu konference naleznete program a možnost zakoupení lístků - ty stojí 55 dolarů. Čtvrtek bude přednáškový a v pátek se budou odehrávat převážně workshopy a meetingy.

Miška | Komentářů: 1
Jak se vás potenciálně dotkne trend odstraňování analogového audio konektoru typu 3,5mm jack z „chytrých telefonů“?
 (10%)
 (1%)
 (1%)
 (1%)
 (76%)
 (13%)
Celkem 188 hlasů
 Komentářů: 7, poslední 19.10. 23:06
    Rozcestník

    Srovnání grafických vypalovacích programů

    16. 5. 2007 | Milan Bárta | Recenze | 12610×

    Pro vypalování CD a DVD v Linuxu najdeme mnoho grafických aplikací. Některé z nich jsou velmi propracované a zvládají vše, co od nich potřebujeme, jiné mají méně funkcí nebo se specializují jen na určitou činnost. V tomto srovnání se postupně podíváme na pět z nich. Konkrétně to budou: Graveman, Xfburn, Serpentine, Brasero a K3b. Která z nich vás zaujme?

    Obsah

    Graveman!

    link

    Začneme touto méně známou aplikací, jejíž poslední verze 0.3.12-5 vyšla v červnu roku 2006. Nové verze vycházejí s velkými časovými odstupy a ta další je plánovaná až na září 2007. Pro vypalování a práci se zvukovými soubory Graveman! využívá možností programů cdrecord, mkisofs, readcd, sox flac, dvd+rw-format, dvd+rw-tools a cdrdao a je napsaná v GTK+2. Graveman dokáže vytvářet a následně vypalovat audio CD, datová CD a DVD, vypalovat z ISO obrazů a ukládat do nich a kopírovat CD. Podporuje i multisession CD, overburning a samozřejmě také mazání přepisovatelných CD a DVD.

    graveman

    Při prvním spuštění proběhne detekce mechanik v systému, která trvá jen několik vteřin. Poté se nám již naskytne pohled na hlavní okno programu. Graveman je lokalizován do mnoha jazyků, včetně češtiny. Uspořádání je jednoduché a snadno pochopitelné: vlevo je menu s výběrem možných projektů a vedle se nachází samotná plocha pro umístění vypalovaných dat spolu s případným nastavením zápisu a popisem disku. Graveman dovoluje upravit téma ikonek podle vlastních přání, aby lépe zapadl mezi ostatní aplikace. Při procesu vypalování je zobrazován průběh spolu s několika dalšími informacemi a vcelku úsměvná animace mravence, který otáčí diskem, zatímco tučňák do něj soustředěně "vytesává" data.

    graveman-2

    Graveman tedy nabízí vykonávání všech obvyklých činností, scházet může snad jen kopírování DVD. Do dalších verzí je ale plánované doplnění podpory pro práci s DVD, tj. kopírování DVD a vytváření video DVD.

    + přehledné a intuitivní prostředí - absence kopírování a vytváření video DVD
    + lokalizace do češtiny - pomalý vývoj
    + pěkná animace

    XfBurn

    link

    Jak už jeho jméno napovídá, XfBurn je vypalovací program pro prostředí Xfce. Jeho vývoj začal teprve nedávno a zatím je ve verzi 0.2, čemuž také odpovídají funkce. Prozatím zvládá pouze omezeně práci s CD. Konkrétně umí jen kopírovat CD, mazat CD-RW a vytvářet nové datové CD projekty bez možnosti použití overburningu nebo vytváření multisession disků. Podpora DVD ani audio CD ještě nebyla implementována.

    xfburn

    Okno aplikace je rozděleno do dvou hlavních částí. V horní části je zobrazen systém souborů a spodní část je vyhrazena pro vkládání požadovaných dat na vypalovaný disk. XfBurn je plně lokalizován do češtiny, stejně jako celé prostředí Xfce. Můžeme doufat, že práce na programu budou probíhat rychle a my se brzy dočkáme podpory DVD, audio CD a možná i dalších vylepšení.

    + lokalizace do češtiny - absence podpory DVD
    + integrace do Xfce - absence podpory pro vytváření audio CD
    + přehledné prostředí aplikace

    Serpentine

    link

    Další na seznamu je program se jménem Serpentine. Je mezi ostatními tak trochu speciální. Neklade si za cíl velké množství funkcí, zaměřuje se totiž jen na vytváření audio CD. Podporuje import mnoha typů playlistů, mimojiné i těch generovaných v Rhythmboxu. Využívá GStreamer, takže co dokáže GStreamer dekódovat a přehrát, to zvládne Serpentine použít a vypálit na CD. Mezi speciality tohoto programu patří schopnost vybrat např. z MPEG videa zvukovou stopu a použít ji. To může vyřešit situaci, kdy máte k dispozici jen videoklip vaší oblíbené písničky. Není potřeba přes různé jiné nástroje extrahovat zvuk, Serpentine to zvládne sám.

    serpentine

    Rozhraní aplikace je jednoduché a přehledné, prvky jsou logicky rozmístěné, což odpovídá běžnému konceptu Gnome aplikací. Nastavení zde mnoho nehledejte, Serpentine se striktně drží hesla Gnome "just works", ale v tomto případě to ani moc nevadí. Program je kompletně lokalizován. Velmi názorně byl zpracován graf zaplnění disku ve tvaru CD. Ten také přehledně zobrazuje, kolik místa zabírají jednotlivé skladby. Jediné, co mi na tomto programu schází, je chybějící podpora pro stahování informací o skladbách z internetových datábází (CDDB, MusicBrainz, ...) a také (ne)možnost upravovat délku stop a přidávat různě dlouhá tichá místa mezi jednotlivé skladby.

    + snadná extrakce zvukové stopy z videa - absence podpory internetových databází
    + přehledný a originální graf zaplnění disku - nemožnost upravovat délku stop a přidávat lib. dlouhé mezery
    + intuitivní rozhraní

    Brasero

    link

    Další čistě Gnome/GTK+2 aplikací je Brasero. Jako back-endy využívá např. známé cdrtools nebo growisofs, ale můžete zvolit i používání méně obvyklého libburn. S Brasero zvládnete snadno a rychle vypalovat audio CD, datová CD a DVD s podporou overburningu a multisession disků, kopírovat CD a DVD i on-the-fly a vypalovat z ISO obrazů nebo do nich naopak ukládat. V jedné z posledních verzí získal program také možnost ověřit integritu zapsaných dat. Chybí podpora pro video CD/DVD, ale ta je v plánu pro další verze. Bohužel také zatím chybí lokalizace do češtiny, ale to se s oficiálním přijetím Brasero do Gnome brzy jistě změní.

    brasero

    Brasero se snaží být "as simple as possible" [co nejjednodušší] a to se jí určitě daří. Hlavní plochu okna zabírají čtyři velká tlačítka odkazující na jediné činnosti, které lze provést. Aplikace se snaží udržovat si jednotný vzhled, aby zbytečně nemátla uživatele. Užitečnou funkcí je zajisté náhled, který je nabízen pro hudební a video soubory a pro obrázky.

    brasero-2

    + přehledné rozhraní a snadné ovládání - chybí možnost vytvářet video CD/DVD
    + podpora multisession a kopírování CD i DVD on-the-fly - absence lokalizace do češtiny
    + možnost rychlého náhledu audia, videa a obrázků

    K3b

    link

    Asi nejpopulárnějším vypalovacím programem pro Linux je K3b. Je plně integrován do grafického prostředí KDE (i když není jeho součástí). Jeho první verze spatřila světlo světa už v roce 1999, jak se můžeme dozvědět z oficiálních stránek K3b. Jeho autor chtěl původně napsat jen program, který by vyhovoval jeho požadavkům při vytváření audio CD. Postupně pokračoval a přidával další funkce a nástroje, až jsme se nedávno dočkali verze 1.0, která už není jen jednoduchým nástrojem, ale rozsáhlou aplikací, schopnou vypálit snad cokoliv na téměř všechny druhy médií.

    k3b

    K3b zvládá všechny základní práce s CD i DVD jako kopírování, vypalování datových CD a DVD s podporou multisession disků a overburningu, práci s různými typy obrazů, vytváření video CD a DVD, audio CD, aj. Kromě toho umí mixed CD projekt, který umožňuje vytvářet z části audio a z části datová CD. Dále K3b obsahuje nástroje na ripování audio CD a video DVD a také umí zobrazovat užitečné informace o vloženém disku, případně rovnou použít jeho obsah a přidat ho do nového projektu. Poskytuje velké množství různého nastavení, na což jsou ovšem uživatelé KDE zvyklí. Pro nové uživatele ale může být mnoho voleb matoucích a nápověda pro ně je většinou jen v angličtině.

    k3b-2

    Pravděpodobně nejpropracovanější částí celé aplikace je vytváření audio CD. Audio stopy mohou být díky podpoře zásuvných modulů dekódované z mnoha formátů jako např. z MP3, Ogg Vorbis, Musepack, FLAC i WMA. Můžete upravovat délku jednotlivých stop, přidávat libovolně dlouhé ticho na konci, spojovat několik skladeb do jedné a také stahovat metadata ke skladbám z různých internetových databází. Verze 1.0 nabízí snadné kopírování vybraných stop z několika již existujících audio CD na jedno bez nutnosti převádění stop jinými nástroji.

    + velké množství funkcí - někdy až příliš možností nastavení
    + kvalitně zpracovaná tvorba audio CD - informace o většině voleb pouze v angličtině
    + možnost ripování audio CD a video DVD

    Závěr

    link

    V tomto srovnání si jistě každý najde svého vítěze. Existuje určitě mnoho jiných grafických vypalovacích aplikací, které jsem nezmínil, ale těchto pět mi připadalo nejzajímavějších. Pokud bych si měl vybrat, který program mě zaujal nejvíce, bylo by to K3b. Jeho kvalit asi nedosahuje žádný jiný vypalovací program na Linuxu. Mezi Gtk+2 aplikacemi se mi nejvíce líbily Brasero spolu se Serpentine, které samy zastanou velké množství úkolů.

           

    Hodnocení: 59 %

            špatnédobré        

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    David Ježek avatar 16.5.2007 01:13 David Ježek | skóre: 83 | blog: Mostly_IMDB | Poděbrady
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srovnání grafických vypalovacích programů
    jistě celkem pěkné srovnání, ale trochu stručné ne? btw, řekl bych, že placené Nero Linux si mohl aspoň letmo zmínit ;-)
    Jardík avatar 16.5.2007 10:52 Jardík | skóre: 40 | blog: jarda_bloguje
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srovnání grafických vypalovacích programů

    NeroLinux (ten nový) je oproti k3b Bůh. k3b má co dohánět (HDDVD, BlueRay). U k3b mě štve, že je to jen frontend a že jeho funkčnost závisí na nich a přebírá tak i jejich nedostatky. U cdrecordu je to např. (snad je to u cdrecordu...) otravné pětisekundové čekání na možnost zrušení akce. Detekce mechanik u k3b není zrovna nejlepší. Sice se mi na kubuntu poprve správně detekovali rychlosti (48xCD CD palírna, 40xCD DVD palírna), ale vždy to na jiných distrech u té DVD palírny přednastavovalo nějakých 20. Přitom je to nějaká stará od LG (4160B?). U k3b je v kombu s rychlostmi maximum vždy 4x, přitom mechanika i médium zvládne víc. Pokud ale vyberu auto, vypaluje správně maximální rychlostí.

    Momentálně používám betu NeroLinuxu a nemůžu si ji vynachválit. Určitě si koupím finální verzi.

    Věřím v jednoho Boha.
    16.5.2007 13:18 Jiří Lisický | skóre: 31 | blog: JIL_blog | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srovnání grafických vypalovacích programů

    otravné pětisekundové čekání na možnost zrušení akce

    Moc bych se divil. kdyby u k3b nešlo nějak nastavit parametry, které se posílají cdrecord-u a že cdrecord neumí tuhle vlastnost vypnout.
    16.5.2007 15:25 Zdeněk Štěpánek | skóre: 57 | blog: uz_mam_taky_blog | varnsdorf
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srovnání grafických vypalovacích programů
    Jisteze tam je takovy parametr, staci si zobrazit ladici vystup kde je videt cely prikaz vcetne parametru.

    A propo, misto cdrecord je to uz par tydnu wodim.

    Zdenek
    www.pirati.cz - s piráty do parlamentu i jinam www.gavanet.org - czfree varnsdorf
    David Watzke avatar 16.5.2007 15:28 David Watzke | skóre: 74 | blog: Blog... | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srovnání grafických vypalovacích programů
    A propo, misto cdrecord je to uz par tydnu wodim.
    wodim (cdrkit) je fork cdrecordu (cdrtools), nic víc...
    “Being honest may not get you a lot of friends but it’ll always get you the right ones” ―John Lennon
    17.5.2007 14:47 DNA
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srovnání grafických vypalovacích programů
    je to stejné jako s iceweasel/firefox atd.
    22.5.2007 20:23 Spike | skóre: 30 | blog: Communicator | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srovnání grafických vypalovacích programů
    Není to úplně to samé, pokud se nepletu. Autor cdrtools začal být poměrně nepřátelský vůči linuxové komunitě a odmítal začlenit některé změny důležité pro Linux.
    16.5.2007 16:43 m0rph
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srovnání grafických vypalovacích programů
    Puvodni cdrecord desetivterinove cekani vypnout skutecne neumel a Schili se pridani parametru, ktery by ho vypnul, zuby nehty branil.
    22.8.2007 10:23 luboš
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srovnání grafických vypalovacích programů
    u k3b mi jde kopírování dvd běžně 80minut a více,prostě nejde (nebo nepodporuje?)mód DAO,když jsem si nainstaloval Nero linux,tak vše běželo bez problému-kopie dvd trvala 20 minut, vše perfektní až na tu cenu 1100kč takže jsem si ho nekoupil, dnes to řeším tak,že vypaluji v Neru přes winy(mám nainstalován dual boot) což mě hodně sere,protože winy jinak nepoužívám, v současné době není žádný adekvátní vypalovací program v linuxu té kvality(BOHUŹEL) jako Nero linux, snad se dočkám později.
    Luboš Doležel (Doli) avatar 16.5.2007 14:26 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srovnání grafických vypalovacích programů
    No, že by zrovna denně lidé pálili HDDVD nebo Blu-Ray disky, to se říct nedá. Chtělo by to reportovat chyby, pak vám to bude fungovat i zadarmo ;-)
    16.5.2007 16:07 alefbvjlbvalvfbaibv
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srovnání grafických vypalovacích programů
    U k3b mě štve, že je to jen frontend a že jeho funkčnost závisí na nich a přebírá tak i jejich nedostatky.
    To je preci na UN*Xech naprosto bezne, ze se delaji jednoduche a dobre fungujici programy a pro Xka se potom udela GUI, ktere ovsem resi pouze to GUI. Doufam, ze se nedoziju dnu, kdy se windozni system mohutnych aplikaci ve vetsim prosadi na Linuxu (resp. obecne ve svete UN*Xu).

    K3B pouzivam uz drahnou dobu a musim uznat, ze vyvoj jde hodne dopredu a v soucasne dobe mi v nem nic nechybi a vse funguje jak ma (asi jsem mene narocny)
    19.5.2007 01:02 xobot | skóre: 13
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srovnání grafických vypalovacích programů
    Doufam, ze se nedoziju dnu, kdy se windozni system mohutnych aplikaci ve vetsim prosadi na Linuxu .

    K3B pouzivam uz drahnou dobu a musim uznat, ze vyvoj jde hodne dopredu a v soucasne dobe mi v nem nic nechybi a vse funguje jak ma
    cize k3b je len taky maly, jednoduchy programik ;-)

    btw: UN*X ? to ako skratka pre UNISEX?

    eagle.newz avatar 17.5.2007 01:02 eagle.newz | skóre: 18
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srovnání grafických vypalovacích programů
    k3b má co dohánět (HDDVD, BlueRay).

    jojo to je fakt, to má dneska každej, výrobci PC teď BlueRay a HDDVD mechaniky montujou do každýho kompu místo disketových mechanik
    16.5.2007 20:33 freestyle
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srovnání grafických vypalovacích programů
    To by mě zajimalo jak to asi nainstaluju na gentoo :-D
    16.5.2007 21:01 Ondřej Machulda | skóre: 11 | blog: Alesort blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srovnání grafických vypalovacích programů
    # emerge nero?
    16.5.2007 22:16 Martin Beránek | skóre: 33 | blog: mousehouse | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srovnání grafických vypalovacích programů
    * app-cdr/nero
         Available versions:  ~2.1.0.1 2.1.0.2 2.1.0.3
         Homepage:            http://nerolinux.nero.com/
         Description:         Nero Burning ROM for Linux
    
    never use rm after eight
    OndraZX avatar 16.5.2007 06:37 OndraZX | skóre: 27 | blog: OndraZX | Frydek-Mistek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srovnání grafických vypalovacích programů
    Jeste se dost pouziva GnomeBaker
    16.5.2007 06:52 Orcen | Cheb
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srovnání grafických vypalovacích programů
    Já používám GnomeBaker na střídačku s K3B, nevim co používat. Ale poněvadž, používám fluxbox a chci omezit závislost na Gnome a KDE, tak budu nedočkavě čekat na XFBurn, vypadá rozhodně zajímavě.

    Jinak mám takovej problém, že mi nejdou přepalovat DVD. Oni teda jdou ale je problém se čtením. Jakmile je cd/dvd trošku škráblý tak to začne luštit jak divý. Zajímalo by jestli se to nedá někde omezit a zapnout dopočítávání a ohlásit chybu až při nějakym velkym počtu chyb čtení.
    18.5.2007 10:34 Radovan Makovsky | skóre: 4 | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srovnání grafických vypalovacích programů
    No ono vypalnovani CD neni stejne jako DVD, pac u DVD jsou vzdy nejake chyby otazka je kolik jich tam je, zkus to projet nejakym programem na testovani povrchu. zadny pro linux me teda nenapada. jinak nejake rady na cdr.cz
    stativ avatar 18.5.2007 16:50 stativ | skóre: 54 | blog: SlaNé roury
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srovnání grafických vypalovacích programů
    Jestli chcete nezávislý vypalovací program tak zkuste X-CD-Roast.
    Ať sežeru elfa i s chlupama!!! ljirkovsky.wordpress.com stativ.tk
    kotyz avatar 19.5.2007 17:52 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Radnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srovnání grafických vypalovacích programů
    vypada dost mrtve ... :-(
    Mul-ti-pass! | Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    23.5.2007 14:27 Adam Pribyl | skóre: 15
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srovnání grafických vypalovacích programů
    Ne jen vypada on je. Svuj ucel ve sve dobe splnil. Uz je to nejaky patek co jeho ulohu prebrali jini.
    16.5.2007 07:06 pic | skóre: 30 | blog: Perdido_Street_Station
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srovnání grafických vypalovacích programů
    nevím, jestli je to jen moje zkušenost, ale snad v každé verzi K3B co jsem zkoušel jsem narazil na nějaký bug - kdysi dávno v mandraeku 10.1 jsem mohl vypalovat multissesion cd jen jako root a podobně. Teď v Etchi je to zatím snad v pořádku Nakonec jsem vždycky skončil u distribuční verze
    kotyz avatar 19.5.2007 17:53 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Radnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srovnání grafických vypalovacích programů
    jo, to sem tammel taky. ale to byla chyba jadra 2.6.8, starsi a novejsi verze s tim problem nemeli ...
    Mul-ti-pass! | Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    Max avatar 16.5.2007 07:10 Max | skóre: 65 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srovnání grafických vypalovacích programů
    Tak tak, opomenout na nero a gnome baker? :-/. Nevím, zda se vůbec gnome baker dále vyvíjí, každopádně i pár řádků ohledně nera by byly zajímavé. Přecijen by asi dost lidí zajímalo, jak na tom nyní je s podporou, funkcema a spolehlivostí ...
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    David Ježek avatar 16.5.2007 09:09 David Ježek | skóre: 83 | blog: Mostly_IMDB | Poděbrady
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srovnání grafických vypalovacích programů
    zatím nic moc, však je to ještě beta.
    16.5.2007 07:16 CEST
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srovnání grafických vypalovacích programů
    Taky se nezminil xcdroast. Jasne, neni mozny zminit vsechny, ale myslim, ze xcdroast je klasika:)

    Jinak ale osobne porad zustavam u mkisofs a cdrecordu (nepotrebuju zatim zadny srandicky, pouze cisty data pripadne audio). Zkousel jsem K3b a xcdroast, ale vzdycky me to necim dostalo, takze jsme si napsal jednoduchy bash skriptiky prepare-cd a burn-cd s default hodnota (abych je porad nemusel hledat v manu:)) a pali to dobre:)
    16.5.2007 08:49 Orcen | Cheb
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srovnání grafických vypalovacích programů
    Můžu se zeptat jak to funguje ten mkisofs? chtěl jsem ho vyzkoušet, ale nikde jsem pořádně nenašel jak vytvořit obraz dvd-video. Je rpavda, že jsem enhledal zas až tak urputně, ale většina odkazů mi nic neřekla a co jsem našel mi nefunguje.
    16.5.2007 09:18 Vojtěch Horký | skóre: 39 | blog: Vojtův zápisník | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srovnání grafických vypalovacích programů

    Pokud je vytvořena struktura DVD disku (např. dvd-author), tak vytvořit obraz disku je poměrně jednoduché (v adresáři DVD jsou ty složky):

    mkisofs -dvd-video -o dvd.iso DVD

    - Vojta

    I am always ready to learn although I do not always like to be taught. (W. Churchill)
    16.5.2007 08:18 Michal Vyskočil | skóre: 60 | blog: miblog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srovnání grafických vypalovacích programů
    Co to znamená příliš mnoho nastavení u k3b? Jak tak procházím menu k3b, tak to mi připadá spíše jako jeden z těch promyšlenějších KDE aplikací? No dobře, skiny by snad mít nemusel, ale jak tak procházím nastavovací dialog, nenapadá mě nic, co bych označil jako zbytečné.
    When your hammer is C++, everything begins to look like a thumb.
    22.5.2007 10:08 ed | skóre: 18
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srovnání grafických vypalovacích programů
    to je nova gnome(R) moda :) chorobny strach z moznosti nastavovania :) cim primitivnejsie, tym lepsie.
    16.5.2007 08:36 Sikora Boleslav
    Rozbalit Rozbalit vše Re:
    Nechcem zhadzovat pracu autora, ale porovnavat k3b s niecim co vie len audioCD? To potom nemalo byt porovnanie, ale vycet aplikacii, ktore sa autorovi pacili. Takisto ako pozitivum napisat pekna animacia? Snad nemyslite vazne. A mozno maju niektore aj pekne splash screeny... LOL.
    16.5.2007 08:38 Sikora Boleslav
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Re:
    No jasne, rocnik 91. To vsetko vysvetluje.
    16.5.2007 09:00 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše copak?
    Špatně ses vyspal?
    Petr (DotaZ) Jakubec avatar 16.5.2007 12:42 Petr (DotaZ) Jakubec | skóre: 5
    Rozbalit Rozbalit vše Re: copak?
    doufejme ze jo, jinak by to bylo blby. bejt takovej furt...
    17.5.2007 08:03 Petr7
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Re:
    Dalo se to čekat, že opět nějaký Slovák zaperlí (to taky všechno vysvětluje). Náhodou, článek se mi líbil a dozvěděl jsem se něco nového....
    19.5.2007 01:08 xobot | skóre: 13
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Re:
    o xenofobii?
    16.5.2007 08:47 Orcen | Cheb
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Re:
    No podle mě to neni tak špatnej článek. Sice má nedostatky a mohl popsat ještě další programy, jako třeba zmíněnej gnomebaker a nebo Nero Linux, ale jinak si myslim, že to je dobrý a tyto další programy by se dali dát třeba do druhého dílu. Já nejsem tak zběhlej ve všech programech a tak jsem rád, že mi ukázal ten XFBurn i když ještě neni hotovej a chybí mu mnoho možností.

    A to že to je ročník 91? No to bych radši ani nekomentoval. Já si sám netroufnu napsat nějakej takovej článek a jsem starší než on. Jestli nepřestane tak by to mohl někam zvládnout a rozhodně se ještě zlepší.
    16.5.2007 08:59 jiri.b | skóre: 30 | blog: jirib
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srovnání grafických vypalovacích programů
    no to je teda kvalita :)

    jedna z nejdulezitejsich veci, co zajima kazdou unix lamku bude, jestli to umi vypalovat on-fly - a hle ono to v tabulka NENI!

    jinak je samozrejme pekne, ze neco pouziva gtk a gstreamer, ale autor mohl napsat treba, ze brasero chce skoro cely gnome atd...
    16.5.2007 09:11 Aleš Kapica | skóre: 46 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srovnání grafických vypalovacích programů
    No základní rozdíl těchto programů od win je, že jsou to pouhé frontendy pro vlastní knihovny pro práci s CD a DVD. V tom bude nejspíš výjimkou právě to zmíněné NERO.
    16.5.2007 12:24 pj
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srovnání grafických vypalovacích programů
    takhle to je v linuxovym gui bohuzel vetsinou, jen frontendy :( i v takovym kde kdyz potrebuji nakonfigurovat sit, tak vlezu do txt konfigurace, neni to dobre integrovany se systemem, mozna solid v kde4 prinese nejake zlepseni v tomto smyslu.
    16.5.2007 12:43 Aleš Kapica | skóre: 46 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srovnání grafických vypalovacích programů
    Chvála bohu že tomu tak je.. Nedovedu si představit nic hrůznějšího, než aplikaci závislou na frontendu.
    DjAARA avatar 16.5.2007 13:08 DjAARA | skóre: 32 | Praha|Náklo|Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srovnání grafických vypalovacích programů
    Taky jsem rád za to, že většina GUI aplikací je pouze frontend ke konzolové aplikaci.

    Zas na druhou stranu si myslím, že by nebylo špatné mít pro některé věci pořádně odladěnou knihovnu, kterou by mohly používat jak konzolové, tak GUI aplikace. GUI aplikacím by to umožnilo lepší reakce na některé problémy, byla by zde možná lepší integrace… U těchto knihoven bych ale docela nerad viděl GPL licenci, za LGPL bych se přimlouval.

    S knihovnou v pozadí a nad ní postavenými aplikacemi by šlo dělat konzolové aplikace, nad nimi postavené frontendy a také GUI aplikace které by využívaly přímo možností knihovny.
    16.5.2007 13:12 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srovnání grafických vypalovacích programů
    takhle to je v linuxovym gui bohuzel vetsinou, jen frontendy :(
    It's not a bug, it's a feature :-)
    16.5.2007 09:21 fakenickname | skóre: 42 | blog: fakeblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srovnání grafických vypalovacích programů
    Pár jsem těch programů zkusil a asi jsem měl jenom smůlu, ale většinou jsem skončil s nefunkční plackou nebo seknutým compem. Takže striktně vypaluju pomocí cdrecord (wodim) a growisofs a nesetkal jsem se s již žádným problémem.
    16.5.2007 10:14 Miroslav Cyroň | skóre: 12
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srovnání grafických vypalovacích programů
    Bohužel se dělá spoustu GTK/GNOME aplikací, čím dál mizernějších, a žádný QT/KDE. A tak je sto slabých vypalovacích programů a jen jeden K3b, 100 GTK audio přehrávačů a 1 Amarok... Jinak výborně napsáno, z kritiků, kteří s bídou dokáží vyplodit komentář, si nic nedělej.
    Vše pro Mageia Linux: www.cyron.cz. Vlastní repozitář, 60 GB her v RPM (!!!). Kapitalismus považuji za zločinný režim.
    16.5.2007 11:17 <º))))> Martin | skóre: 4 | Praha 9
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srovnání grafických vypalovacích programů
    +1
    vogo avatar 16.5.2007 13:07 vogo | skóre: 34 | blog: "Skládat papír" | Jihlava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srovnání grafických vypalovacích programů
    +1
    Nejsem paranoidní, ale to ještě neznamená, že po mě nejdou.
    16.5.2007 13:27 PMD
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srovnání grafických vypalovacích programů
    -1
    16.5.2007 14:31 Allstar
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srovnání grafických vypalovacích programů
    +1
    16.5.2007 17:47 vredy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srovnání grafických vypalovacích programů
    +1
    emorjino avatar 16.5.2007 18:04 emorjino | skóre: 3
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srovnání grafických vypalovacích programů
    GTK audio přehrávač Quod Libet je taky fajn.
    Mám rád Kubuntu, KDE (AmaroK obzvlášť), Firefox, Jabber, Wikipedii, Last.fm, Frozen Bubble.
    16.5.2007 21:52 Jan Včelák | skóre: 28 | blog: Fcelda
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srovnání grafických vypalovacích programů
    +2 ;-)
    21.5.2007 09:01 neaktivni | skóre: 24 | blog: neaktivni
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srovnání grafických vypalovacích programů
    +1
    16.5.2007 11:46 tim kutil taylor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srovnání grafických vypalovacích programů
    nedari se mi v debianovi rozchodit paleni CD. mam zkompilovano ruzne moduly/v jadre SCSI i ATAPI cdrom vcetne modulu sr_mod, ale pri modprobe sr_mod se njak nic nestane :-/ je to teac wd-50 (/dev/hdb), jadro 2.6.21.1
    wodim dev=ATAPI -scanbus
    scsibus0:
            0,0,0     0) *
            0,1,0     1) 'TEAC    ' 'DV-W50D         ' '1.06' Removable CD-ROM
            0,2,0     2) *
            0,3,0     3) *
            0,4,0     4) *
            0,5,0     5) *
            0,6,0     6) *
            0,7,0     7) *
    
    pripadne
    # wodim -v -blank=fast dev=/dev/hdb
    TOC Type: 1 = CD-ROM
    scsidev: '/dev/hdb'
    devname: '/dev/hdb'
    scsibus: -2 target: -2 lun: -2
    Linux sg driver version: 3.5.27
    Wodim version: 1.1.4
    SCSI buffer size: 64512
    atapi: 1
    Device type    : Removable CD-ROM
    Version        : 0
    Response Format: 2
    Capabilities   :
    Vendor_info    : 'TEAC    '
    Identification : 'DV-W50D         '
    Revision       : '1.06'
    Device seems to be: Generic mmc2 DVD-R/DVD-RW.
    wodim: Cannot load media with this drive!
    wodim: Try to load media by hand.
    Current: 0x0000 (Reserved/Unknown)
    Profile: 0x001B (DVD+R)
    Profile: 0x001A (DVD+RW)
    Profile: 0x0014 (DVD-RW sequential recording)
    Profile: 0x0013 (DVD-RW restricted overwrite)
    Profile: 0x0011 (DVD-R sequential recording)
    Profile: 0x0010 (DVD-ROM)
    Profile: 0x000A (CD-RW)
    Profile: 0x0009 (CD-R)
    Profile: 0x0008 (CD-ROM)
    Using generic SCSI-3/mmc   CD-R/CD-RW driver (mmc_cdr).
    Driver flags   : MMC-3 SWABAUDIO BURNFREE
    Supported modes: TAO PACKET SAO SAO/R96P SAO/R96R RAW/R16 RAW/R96P RAW/R96R
    Drive buf size : 1267712 = 1238 KB
    Beginning DMA speed test. Set CDR_NODMATEST environment variable if device
    communication breaks or freezes immediately after that.
    wodim: Cannot load media with this drive!
    wodim: Try to load media by hand.
    wodim: Cannot load media.
    
    16.5.2007 13:57 Grumpa | skóre: 5
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srovnání grafických vypalovacích programů
    Já bych pro začátek zkusil originál jádro z distribuce.
    16.5.2007 23:29 jiri.b | skóre: 30 | blog: jirib
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srovnání grafických vypalovacích programů
    ja to delam takto:
    cdrecord dev=ATA -scanbus
    a funguje to OK...
    Vojtěch Trefný avatar 16.5.2007 12:08 Vojtěch Trefný | skóre: 24 | blog: vojtíškův blogísek | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srovnání grafických vypalovacích programů
    Docela mi tam chybí můj oblíbený GnomeBaker...
    16.5.2007 13:10 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srovnání grafických vypalovacích programů
    Jak je z diskuze patrné, tak nejsi sám. Zkuste tedy někdo napsat (klidně přímo do diskuze) pár odstavců o programech, které v článku postrádáte, a já to pak vložím do přehledu, ať se další čtenáři netrápí. Nebo rovnou další díl - pokud se ho neujme sám autor.
    20.5.2007 14:30 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srovnání grafických vypalovacích programů
    Marek Stopka popsal ve svém blogu Nero 4 Linux.
    freshmouse avatar 16.5.2007 15:38 freshmouse | skóre: 42 | blog: Bruno Banány
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srovnání grafických vypalovacích programů
    To je vtip?

    "Porovnávají" se úplně rozdílné aplikace a ještě k tomu takto stručně. To mohl autor jen napsat výpis jmen s odkazy do sekce Software.

    Nehledě na to, chybí zásadní hráči, například GNOME Baker (stačilo by si alespoň projít rubriku Software; sám jsem tam vylepšil položku -- to je to tak těžké se tam mrknout?). Zmíněn by taktéž mohl být X CD Roast a Nero...

    Vyčítat příliš nastavení je mimózní. Stejně tak zmiňovat jako výhodu hezkou animaci (když nejsou zmíněny podstatnější věci).

    Celkově: krátký a nesmyslný článek.
    Saljack avatar 16.5.2007 20:26 Saljack | skóre: 28 | blog: Saljack | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srovnání grafických vypalovacích programů
    Myslím že se porovnávají aplikace se zaměřením na audio-CD, takže nevím proč rozdílně? Je zvolen akorát špatně úvod mělo by tam být něco jako srovnání vypalovacích programů se zaměřením na audio
    Sex, Drugs & Rock´n Roll.
    freshmouse avatar 16.5.2007 20:28 freshmouse | skóre: 42 | blog: Bruno Banány
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srovnání grafických vypalovacích programů
    Aha, porovnávají se aplikace pro vypalování AudioCD, jen se o tom nikde nepíše. Hmm.
    16.5.2007 19:04 Vlastimil Ott | skóre: 66 | blog: Plastique | Opava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srovnání grafických vypalovacích programů
    Pro autora článku:

    Napsat článek a publikovat ho chce jistou odvahu. Asi není dokonalý článek, každému lze něco vytknout a vždycky se najde někdo, kdo to s gustem udělá (v horším případě anonym, v méně špatném je to nějaký místní všeználek případně ředitel Prahy, Plzně či podobně významného celku). Je to nepříjemné, ale stane se to pokaždé. Pokud chceš psát, je třeba hodně promyslet strukturu a nebát se své postoje podložit objektivními argumenty. Možná je i lepší přiznat, kde má článek slabiny - pokud si jich jsi vědom. Vždycky může někdo navázat a téma dotáhnout do konce, nebudou to samozřejmě ti uřvaní a věčně nespokojení plebejci (kteří se samozřejmě ozvou i na tento můj komentář), ale někdo, kdo třeba do diskuzí vůbec nereaguje.

    Přeju hodně energie.
    Práce: Liberix, o.p.s. | Blog: OpensourceBlog.cz | Online kurz Zlatý WordPress
    David Ježek avatar 16.5.2007 19:43 David Ježek | skóre: 83 | blog: Mostly_IMDB | Poděbrady
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srovnání grafických vypalovacích programů
    ano, jít s kůží na trh chce jistou dávku odvahy, to bezesporu. jenže časem se z toho stane rutina a ta je ještě více nebezpečná. já osobně na tomhle článku vidím řadu nedostatků, ale o nich jsme zde v diskusi nemluvil, protože žádný učený z nebe fakt nespadl. asi jediné, do čeho bych si dovolil rejpnout u počátečního článku, je ne zrovna vhodná koncepce, od které se to odvíjí, ale i ta se dá doladit dalšími díly. pokud autor vydrží, doufám že v příštích dílech uvidíme rychle stoupající kvalitu. Z uřvaných reakcí v diskusi je třeba si dělat jednu věc: vzít ponaučení/náměty.

    S heslem "po bitvě každý králem" na rtech zdraví ředitel Plzně (aha .... tak prej ředitel nejsem. inu co, já to nějak přežiju ;-))
    16.5.2007 21:09 Michal Vyskočil | skóre: 60 | blog: miblog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srovnání grafických vypalovacích programů
    jenže časem se z toho stane rutina a ta je ještě více nebezpečná.
    To je fakt :-(
    When your hammer is C++, everything begins to look like a thumb.
    freshmouse avatar 16.5.2007 19:44 freshmouse | skóre: 42 | blog: Bruno Banány
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srovnání grafických vypalovacích programů
    Jinými slovy: hlavně, že někdo píše, že? Co takhle něco na způsob Navajo.cz?

    A jéje, právě jsem odpověděl na komentář, jsem tak mladý a nespokojený ředitel Prahy!
    17.5.2007 11:24 Lu-Tze | skóre: 15 | blog: Lu-Tzeho blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srovnání grafických vypalovacích programů
    Náhodou dobrá animace mi připadá dost důležitá. Asi tě odvolám.

    Generální ředitel Prahy
    16.5.2007 19:06 pecou | skóre: 1
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srovnání grafických vypalovacích programů
    též jsen narazil na toto http://www.rocketdivision.com/grab_burn.html
    jyrki avatar 16.5.2007 19:59 jyrki | skóre: 22 | blog: JKR | Prostějov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srovnání grafických vypalovacích programů
    No ja nevim, ale zminovat Nero....jednak neni open source, tak at se propaguje jinak. Za druhe mi ten program pripada takovy divny....neintuitivni a celkove zmateny. Osobne jej vubec rad nemam a ani ve Windows bych si jej nevybral.
    We don't need no education...Asi potřebuješ, použil si dvakrát zápor * Registrovaný uživatel Linux #245559.
    16.5.2007 20:23 mm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srovnání grafických vypalovacích programů
    Jsem nesmírně rád, že v tomto článku Nero zmíněn není. Nejedná se o opensource aplikaci a nezaslouží si tak v "recenzi" být (navíc je to ve srovnání s K3b neuvěřitelná sra*ka).
    David Ježek avatar 16.5.2007 20:29 David Ježek | skóre: 83 | blog: Mostly_IMDB | Poděbrady
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srovnání grafických vypalovacích programů
    já teda vidím nadpis "Srovnání grafických vypalovacích programů", slovo opensource v něm asi opravdu není. vona ta xenofobie nebejvá moc hezká vlastnost (zvláště pod pláštíkem anonymity).
    freshmouse avatar 16.5.2007 20:30 freshmouse | skóre: 42 | blog: Bruno Banány
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srovnání grafických vypalovacích programů
    A že ještě nikomu nevadila Opera v sekci Software... :-)
    17.5.2007 21:03 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srovnání grafických vypalovacích programů
    nazdar děti,

    hlásí se vám špatně vyspaný ředitel Prahoplzně :-)

    bohužel, taky vám musím říct, že ten článek stojí za starou bačkoru - teda, on by byl docela dobrej, ale kdyby se nepresentoval tak, jak se presentuje ...

    kdyby to byl blogovej zápisek na téma "seznámení s několika programy, které jsem vyzkoušel na vypalování audioCD", docela by to tomu slušelo ... jestliže to ale má být "porovnání", pak kde je nějaké zhodnocení společných vlastností, ve kterém se dá říci, který program je lepší či horší? je vůbec možné srovnávat jednoúčelovou utilitku s komplexním řešením? kde jsou další velcí hráči vyjmenovaní v diskusi?

    ... hm, prostě bych souhlasil s většinou kritiky mých předřečníků - ale taky s tím, že chybama se člověk učí a neradno se nechat odradit od dalších pokusů jen díky tomu, že se objeví i reakce, které nejsou čistě pochvalné
    21.5.2007 09:59 VlK2
    Rozbalit Rozbalit vše DVD-RAM
    Hmm, škoda, že autor nezmínil, který z těch programů umí DVD-RAM vypálit... Nevíte někdo, než se pustím do manuálního hledání/zkoušení? PS:K3b je neumí...
    Stanislav Brabec avatar 21.5.2007 16:38 Stanislav Brabec | skóre: 45 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: DVD-RAM
    DVD-RAM by měl umět vypálit každý program, pokud netestuje špatně typ média. Oproti DVD/R-RW nevyžadují žádné zvláštní zacházení. Navíc je jde naformátovat a pak připojit jako disk s možností zápisu.
    David Watzke avatar 21.5.2007 20:14 David Watzke | skóre: 74 | blog: Blog... | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: DVD-RAM
    Já teda DVD-RAM naformátuju a prostě tam naházím co se mi zlíbí, jako třeba na flash disk. Co bys vypaloval?
    “Being honest may not get you a lot of friends but it’ll always get you the right ones” ―John Lennon
    28.5.2007 11:44 VlK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: DVD-RAM
    Hmm, problém je jak to naformátovat (neumím v linuxu, vždy jsem formátoval ve winú, a pak data nakopírovat, abych to přečetl i jinde (z win do linuxu jde, opačně ne)... Vypalovat na DVD-RAM stejně občas musíš, např. když máš image DVD a chceš ho rovnou použít, např. při bootování.

    pokud to ještě někdo přečte :-( pošli odpoved i na vladku at seznam tečka cz
    Stanislav Brabec avatar 21.5.2007 16:39 Stanislav Brabec | skóre: 45 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše nautilus-cd-burner
    V seznamu chybí dvojice plně integrovaná do GNOME - nautilus-cd-burner + sound-juicer.
    12.7.2007 14:30 luboš
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srovnání grafických vypalovacích programů
    používám K3b, ale musím říci že i když jsem zastáncem open source tak na placený soft nero linux zatím k3b nemá. v nero linux jsem nemusel nastavovat co se týče komunikace vůbec nic, ale v k3b to po mě chtělo zapnout mod DMA, at se ptám kdekoliv tak mi zatím nikdo neporadil(a já na to nepřišel jak to mám zapnout) jinak jsem linuxový začátečník(používám linux 4 měsíce) a tak mě nadchnul, že toto považuji za malichernost-i když zatím pálím dvd(kopie) přes nero, že časem se v tom mém problému se zapnutím DMA zorientuji-jinak za každou radu jsem vděčný,můj problém je laicky vlastně v tom,že kopie dvd mi trva 80minut po zapnutí modu DMA by se to potstatne zrychlilo ale nevím jak to mám spustit.

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.