abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 02:22 | Humor

    Bogdan Ionescu rozběhl webový server na jednorázové elektronické cigaretě.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:22 | Nová verze

    Byla vydána beta verze Ubuntu 25.10 s kódovým názvem Questing Quokka. Přehled novinek v poznámkách k vydání. Dle plánu by Ubuntu 25.10 mělo vyjít 9. října 2025.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 12:55 | Nová verze

    Bola vydaná nová verzia 4.13 security platformy Wazuh. Prináša nový IT hygiene dashboard, hot reload dekodérov a pravidiel. Podrobnosti v poznámkách k vydaniu.

    peterm655 | Komentářů: 0
    včera 12:22 | IT novinky

    Americký výrobce čipů Nvidia investuje pět miliard dolarů (přes 100 miliard Kč) do konkurenta Intel, který se v poslední době potýká s vážnými problémy. Firmy to včera oznámily ve společné tiskové zprávě. Dohoda o investici zahrnuje spolupráci při vývoji čipů pro osobní počítače a datová centra. Akcie společnosti Intel na zprávu reagovaly výrazným růstem.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 5
    včera 05:11 | Komunita

    Dlouholetý balíčkář KDE Jonathan Riddell končí. Jeho práci na KDE neon financovala firma Blue Systems, která ale končí (Clemens Tönnies, Jr., dědic jatek Tönnies Holding, ji už nebude sponzorovat), někteří vývojáři KDE se přesunuli k nově založené firmě Techpaladin. Pro Riddella se již nenašlo místo. Následovala debata o organizaci těchto firem, které zahraniční vývojáře nezaměstnávají, nýbrž najímají jako kontraktory (s příslušnými důsledky z pohledu pracovního práva).

    |🇵🇸 | Komentářů: 8
    včera 02:33 | Komunita

    V Amsterdamu probíhá Blender Conference 2025. Videozáznamy přednášek lze zhlédnout na YouTube. V úvodní keynote Ton Roosendaal oznámil, že k 1. lednu 2026 skončí jako chairman a CEO Blender Foundation. Tyto role převezme současný COO Blender Foundation Francesco Siddi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 02:22 | Zajímavý článek

    The Document Foundation, organizace zastřešující projekt LibreOffice a další aktivity, zveřejnila výroční zprávu za rok 2024.

    ZCR | Komentářů: 0
    18.9. 17:33 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 7.6 webového prohlížeče Vivaldi (Wikipedie). Postavena je na Chromiu 140. Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    18.9. 16:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 1.90.0 programovacího jazyka Rust (Wikipedie). Podrobnosti v poznámkách k vydání. Vyzkoušet Rust lze například na stránce Rust by Example.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    18.9. 16:11 | Nová verze

    GNUnet (Wikipedie) byl vydán v nové major verzi 0.25.0. Jedná se o framework pro decentralizované peer-to-peer síťování, na kterém je postavena řada aplikací.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    Jaké řešení používáte k vývoji / práci?
     (43%)
     (57%)
     (9%)
     (13%)
     (17%)
     (9%)
     (13%)
     (9%)
     (15%)
    Celkem 47 hlasů
     Komentářů: 7, poslední včera 23:32
    Rozcestník

    Amigapowerův kulinářský koutek

    18.5.2010 10:49 | Přečteno: 2042× | nazařaditelné

    Dnes jsem si pro vás moji milý přátelé, připravil opravdovou lahůdku z naší po generace děděné, rodiné kuchařky.

    HROCH NA PAPRICE A RAJČATECH




    Co budeme potřebovat: Hrocha důkladně omyjeme, osušíme, rozdělíme na porce a důkladně osolíme. Cibuli oloupeme a nahrubo nakrájíme. V kotli rozehřejeme máslo a na něm orestujeme cibulku, dokud pěkně nezesklovatí a zvláční. Poté cibulový základ odstavíme a přisypeme do něj papriku. Na připravený základ klademe jednotlivé porce hrocha, zaházíme rajčaty, podlijeme vývarem a na mírném ohni pod poklopem dusíme asi 4 hodiny, dokud maso nezměkne. Potom maso vyndáme z kotle a základ odstavíme. V kysané smetaně rozmícháme polohrubou mouku a vzniklou směs vlijeme do připraveného základu, důkladně rozmícháme, aby se nám neudělaly "žmolky", případně ještě doopravíme konsistenci připraveným mlékem. Poté celou směs vrátíme zpět na oheň a za stálého míchání asi půl hodiny povaříme, je-li potřeba můžeme dochutit několika hrstmi soli. Jako vhodou přílohu mohu doporučit tradiční knedlík, ale i brambor.

    Dobrou chuť !!!

           

    Hodnocení: 69 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    18.5.2010 10:56 tired joe | skóre: 17 | blog: rootlet | Trenčín/Bratislava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Amigapowerův kulinářský koutek
    ty krávo, brutálne chute si mi spravil :)))
    Človek sa riadi zdravým rozumom, až keď už nezostáva žiadne iné riešenie.
    18.5.2010 10:56 maddoxik | skóre: 10 | blog: maddoxikovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Amigapowerův kulinářský koutek
    Jednou ročně uvaříš kočkám, jo?:)
    18.5.2010 11:08 Karel | skóre: 14
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Amigapowerův kulinářský koutek
    Pro kolik je to stravniku? :D
    =^..^= AmigaPower® avatar 18.5.2010 11:15 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Amigapowerův kulinářský koutek
    Počítal jsem tak +/- 4000 porcí s pěti. :-D
    18.5.2010 13:29 miro
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Amigapowerův kulinářský koutek
    Dnes jsem si pro vás moji milý přátelé, připravil opravdovou lahůdku z naší po generace děděné, rodiné kuchařky.
    Počítal jsem tak +/- 4000 porcí s pěti.

    Vy jste byli asi vždycky trošku početnější rodina, že? ;-)

    Jak dlouho trvá ta příprava (včetně mytí, sušení, porcování a solení hrocha)? :-)

    kotyz avatar 18.5.2010 11:38 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Amigapowerův kulinářský koutek
    a k piti k tomu kilo stavy z lachtana ;-)
    Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    18.5.2010 11:40 deda.jabko | skóre: 23 | blog: blog co se jmenuje "každý den jinak" | za new york city dvakrát doleva a pak už se doptáte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Amigapowerův kulinářský koutek
    a ted pozor! to je dulezity! kdo nema hrocha, da zirafu! a kdo nema ani zirafu da sojovku.
    Asi před rokem se dostali hackeři na servry Debianu a ukradli jim zdrojové kódy.
    18.5.2010 13:15 iMHO | blog: iMHO
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Amigapowerův kulinářský koutek
    Špatně! Kdo nemá žirafu, nedá NIC! :-)))
    Václav 18.5.2010 13:38 Václav "Darm" Novák | skóre: 26 | blog: Darmovy_kecy | Bechyně / Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Amigapowerův kulinářský koutek
    Ale houby, to je až alternativa pro případ že neni sojovka.
    Cross my heart and hope to fly, stick a cupcake in my eye!
    18.5.2010 18:51 Luboš
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Amigapowerův kulinářský koutek
    A zasypat kecupem a nivou...

    Hezký Amígo, dostal jsem chut!
    Michal Fecko avatar 18.5.2010 11:49 Michal Fecko | skóre: 31 | blog: Poznámkový blog
    Rozbalit Rozbalit vše Ako uloviť hrocha ...
    Ako uloviť hrocha ...

    Hrocha chytáme zásadne v dvojici a VŽDY odzadu...

    NESPRAVNE

    SPRAVNE

    18.5.2010 15:31 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ako uloviť hrocha ...
    Max avatar 18.5.2010 12:39 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Amigapowerův kulinářský koutek
    Co je to za recept bez fotky hotového pokrmu?
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    Berysek avatar 18.5.2010 12:46 Berysek | skóre: 3 | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Amigapowerův kulinářský koutek
    Já už se lek, že půjde o kočku na smetaně... :)
    Linux here, Linux there, Linux, Linux everywhere... :)
    18.5.2010 13:40 Marcela | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Amigapowerův kulinářský koutek
    Tak takovou porci bych asi neumíchala :-)

    Mimochodem, co s hroší kůží, amígo? Uměl byste z ní vyrobit kabelku? ;-)
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    =^..^= AmigaPower® avatar 18.5.2010 13:54 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Amigapowerův kulinářský koutek
    A co takhle kabátek, stodvacetikilovej. :-D K tý třicetikilový kabelce...
    18.5.2010 15:30 Marcela | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Amigapowerův kulinářský koutek
    Kabátek by mě zcela uzemnil, kabelku s kolečkama bych zvládla :-)
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    kotyz avatar 18.5.2010 14:16 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Amigapowerův kulinářský koutek
    to chce michacku :-D
    Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    18.5.2010 15:28 Marcela | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Amigapowerův kulinářský koutek
    Přesně něco takového jsem si představovala na to míchání :-) Jen jak vyřešit oheň...?
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    18.5.2010 15:42 kk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Amigapowerův kulinářský koutek
    Pokud se nepletu, tak existuje něco podobného, co se používá na míchání asfaltu s štěrkem. To tu směs i zahřívá, takže po malé úpravě by to šlo použít.
    =^..^= AmigaPower® avatar 18.5.2010 15:42 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Amigapowerův kulinářský koutek
    ...zapálej se zadní gumy a kdyby to nestačilo, tak hned vedle nich to má nádrže. ;-)
    Václav 18.5.2010 13:42 Václav "Darm" Novák | skóre: 26 | blog: Darmovy_kecy | Bechyně / Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Amigapowerův kulinářský koutek
    Ono to je koukám celkem levný maso :)
    Cross my heart and hope to fly, stick a cupcake in my eye!
    18.5.2010 13:59 vagojan | skóre: 16
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Amigapowerův kulinářský koutek
    Tedy dělat vývar z kostky... trošku kořenové zeleniny a pár hodin vaření.. a není tam žádná chemie ;-).

    18.5.2010 18:02 J. M. | skóre: 23 | blog: JMblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Amigapowerův kulinářský koutek
    Ale tohle je tradiční rodinný recept děděný z generace na generaci. Bez chemické kostky by to nebylo autentické.
    =^..^= AmigaPower® avatar 18.5.2010 21:02 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Amigapowerův kulinářský koutek
    LOL!:-D
    18.5.2010 15:32 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Amigapowerův kulinářský koutek
    Tak tohle si vytisknu a naběhnu s tím do Intersparu - ty budou čubrnět! ;-)
    grubber avatar 18.5.2010 16:52 grubber | skóre: 6 | blog: grubber | Břeclav / Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Amigapowerův kulinářský koutek
    Hroch? Dobrou chuť! :-D
    vogo avatar 18.5.2010 18:01 vogo | skóre: 34 | blog: "Skládat papír"
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Amigapowerův kulinářský koutek

    :-D

    Nejsem paranoidní, ale to ještě neznamená, že po mě nejdou.
    Michal Fecko avatar 18.5.2010 18:34 Michal Fecko | skóre: 31 | blog: Poznámkový blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Amigapowerův kulinářský koutek
    Neblbni, veceram... :-D
    kotyz avatar 18.5.2010 19:50 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Amigapowerův kulinářský koutek
    jo, hroch je vykonny rozmetadlo hnoje ... :-D

    vsak psal ze je potreba ocistit, omyt a osusit ;-)

    Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    Samae1 avatar 18.5.2010 20:46 Samae1 | skóre: 6 | blog: Ohniště
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Amigapowerův kulinářský koutek
    Když už jsme u toho jídla, jedl někdo lachtana nebo tuleňě? Vždy jsem přemýšlel, proč jejich maso není běžně rozšířené(dospělý tuleň je možná moc tučný) jejich chov by byl jednodušší než prasasat...
    Thomas Jefferson:Když se lidé bojí své vlády, pak existuje tyranie.
    18.5.2010 22:33 Mrkva | skóre: 22 | blog: urandom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Amigapowerův kulinářský koutek
    A co teprv takový tučňák!
    We lived, we danced, we raced, we run, from the oblivion to come, Dressed for the last dance of a hundred thousand suns.
    the.max avatar 18.5.2010 23:16 the.max | skóre: 46 | blog: Smetiště
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Amigapowerův kulinářský koutek
    mozna by sel misto hrocha pouzit i paroubek, hmotnosti a vyrazem se moc od hrocha nelisi
    KERNEL ULTRAS Fan Team || Sabaton - nejlepší učitel dějepisu || Gentoo - dokud nás systemd nerozdělí.
    18.5.2010 23:24 Marcela | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Amigapowerův kulinářský koutek
    Tak o kabelce z Paroubkovy kůže se mi bude asi zdát! Fuj :-)
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    =^..^= AmigaPower® avatar 18.5.2010 23:31 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Amigapowerův kulinářský koutek
    ...z kůže z prdele... :-D
    19.5.2010 07:25 Marcela | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Amigapowerův kulinářský koutek
    To by nebyla kabelka, ale lodní kufr.
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    =^..^= AmigaPower® avatar 19.5.2010 09:10 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Amigapowerův kulinářský koutek
    ...tak možná spíš elegantní měšec na drobáky, vyrobený ze šourku? :-D
    19.5.2010 17:26 Dr.Watson
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Amigapowerův kulinářský koutek
    Zkoušel jsem to uvařit. Ten recept má chybu. Je dobré nejprve hrocha zabít (no, možná až po umytí-silnější jedinci, rozhodně však před porcováním), když jsem jej začal omývat asi jsem moc přitlačil žínkou bo co ale rozšlápl automatku a malinkatým koupelnovým okénkem ve výši dvou metrů utekl. Asi budu muset: 1/ uvařit buřtguláš 2/ místo okénka zasadit bránu 3/ najít hrocha, bo ocas se dá vrátit na zálohu
    =^..^= AmigaPower® avatar 19.5.2010 17:48 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Amigapowerův kulinářský koutek
    Nojo no, proto hrochy kupuju zásadně mražený. :-D
    19.5.2010 23:48 Luboš
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Amigapowerův kulinářský koutek
    Mražený není zdravý, jsem čet...
    19.5.2010 23:49 Luboš
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Amigapowerův kulinářský koutek
    Mražený není zdravý...jsem čet...

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.