abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 04:44 | Nová verze

    Po roce vývoje od vydání verze 1.24.0 byla vydána nová stabilní verze 1.26.0 webového serveru a reverzní proxy nginx (Wikipedie). Nová verze přináší řadu novinek. Podrobný přehled v souboru CHANGES-1.26.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:33 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 6.2 živé linuxové distribuce Tails (The Amnesic Incognito Live System), jež klade důraz na ochranu soukromí uživatelů a anonymitu. Přehled změn v příslušném seznamu. Tor Browser byl povýšen na verzi 13.0.14.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 30.0.0 frameworku pro vývoj multiplatformních desktopových aplikací pomocí JavaScriptu, HTML a CSS Electron (Wikipedie, GitHub). Chromium bylo aktualizováno na verzi 124.0.6367.49, V8 na verzi 12.4 a Node.js na verzi 20.11.1. Electron byl původně vyvíjen pro editor Atom pod názvem Atom Shell. Dnes je na Electronu postavena celá řada dalších aplikací.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:11 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 9.0.0 otevřeného emulátoru procesorů a virtualizačního nástroje QEMU (Wikipedie). Přispělo 220 vývojářů. Provedeno bylo více než 2 700 commitů. Přehled úprav a nových vlastností v seznamu změn.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 23:22 | IT novinky

    Evropský parlament dnes přijal směrnici týkající se tzv. práva spotřebitele na opravu. Poslanci ji podpořili 584 hlasy (3 bylo proti a 14 se zdrželo hlasování). Směrnice ujasňuje povinnosti výrobců opravovat zboží a motivovat spotřebitele k tomu, aby si výrobky nechávali opravit a prodloužili tak jejich životnost.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 16:11 | Nová verze

    Bylo oznámeno (cs) vydání Fedora Linuxu 40. Přehled novinek ve Fedora Workstation 40 a Fedora KDE 40 na stránkách Fedora Magazinu. Současně byl oznámen notebook Slimbook Fedora 2.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 4
    včera 13:44 | Upozornění

    ČTK (Česká tisková kancelář) upozorňuje (X), že na jejím zpravodajském webu České noviny byly dnes dopoledne neznámým útočníkem umístěny dva smyšlené texty, které nepocházejí z její produkce. Jde o text s titulkem „BIS zabránila pokusu o atentát na nově zvoleného slovenského prezidenta Petra Pelligriniho“ a o údajné mimořádné prohlášení ministra Lipavského k témuž. Tyto dezinformace byly útočníky zveřejněny i s příslušnými notifikacemi v mobilní aplikaci Českých novin. ČTK ve svém zpravodajském servisu žádnou informaci v tomto znění nevydala.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 16
    včera 13:33 | Komunita

    Byla založena nadace Open Home Foundation zastřešující více než 240 projektů, standardů, ovladačů a knihoven (Home Assistant, ESPHome, Zigpy, Piper, Improv Wi-Fi, Wyoming, …) pro otevřenou chytrou domácnost s důrazem na soukromí, možnost výběru a udržitelnost.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:00 | Nová verze

    Společnost Meta otevírá svůj operační systém Meta Horizon OS pro headsety pro virtuální a rozšířenou realitu. Vedle Meta Quest se bude používat i v připravovaných headsetech od Asusu a Lenova.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:33 | IT novinky

    Společnost Espressif (ESP8266, ESP32, …) získala většinový podíl ve společnosti M5Stack, čímž posiluje ekosystém AIoT.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (72%)
     (10%)
     (2%)
     (17%)
    Celkem 699 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    30 blogů majora Zemana: Pramen života a pozdní spravedlnost

    13.12.2008 16:57 | Přečteno: 2787× | Linux | poslední úprava: 30.1.2009 16:12

    Ve svém třetím blogu o rasových válečnících Himmlera bych se chtěl zaměřit na menší ryby a poslíčky, kteří se úspěšně odrazili ode dna díky podzemní organizaci SS Odessa, o které jsem psal v minulém blogu. Zaměřím se i na další věci a dopady, které ovlivnily poválečný vývoj světa.

    Pramen života

    Máme jen jediný úkol - vytrvat a nemilosrdně pokračovat v rasovém boji.
    Himmlerova řeč k vojákům Waffen-SS, po znovudobytí Charkova v roce 1943

    Jako vždy začnu u říšského vedoucího SS Himmlera. Že Heinrich Himmler měl svůj hrad Wewelsburg, který udržovali vězni z koncentračního tábora a pořádal na něm různé mystické obřady, jsem již psal. Považoval se za reinkarnaci krále Jindřicha I. a zabýval se i různými paranormálními jevy. Chtěl prokázat svou zrůdnou teorii o nadřazenosti árijské rasy, a vyslal za války expedici HNENERBE do Tibetu, která měla tuto teorii potvrdit. Jen taková malá odbočka: O tomto pojednává, jestli se nepletu, film Neprůstřelný mnich - Bulletproof Monk. Je to sice slátanina, na které je pravdy asi jenom to, že jednotky SS do Tibetu opravdu dorazily. V jedné z hlavních rolí hraje i Karel Roden. To byla jen taková obočka, a dál už budu pokračovat jen vážně. Chtěl bych se zmínit i o jiné neméně zajímavé činnosti velitele SS. Heinrich Himmler působil i jako chovatel lidí. Příměr k chovateli lidí není vůbec nadnesený, protože díky aktivitě Himmlera byly zakládány už od roku 1935 tzv. Lebensborn, což znamená v překladu pramen života. Byla to organizace založená k plození potomků nejčistší krve. Do Lebensbornu byly vybírány dívky podle nejpřísnějších rasových kritérií. Nerozhodovala národnost, ale pouze rasa. "Musíme těch pár ryb z těch slovanských močálů vylovit", řekl už za války Himmler. Do Lebensbornů byly přijímány dívky ze všech zemí. "Rasová čistota" adeptek Lebensbornu byla především vyhodnocována podle různých rentgenových snímků lebky, barvy vlasů, a jiných měření. Paradoxní je, že sám Himmler tato kritéria jen stěží splňoval a Hitler už vůbec ne. O Hitlerovi se dnes dokonce vedou debaty, že měl židovské předky. Jako "oplodńovači" chovankyń Lebensbornu sloužili samozřejmě také čistokrevní árijci, vybraní podle přísných rasových norem. Za války to už byli i různí hrdinové SS z východní fronty, kteří se vraceli na "dovolenou", aby si odpočinuli od masových poprav a házení lidí do jam.

    Já jsem čerpal hlavně z různé literatury, ale viděl jsem i zajímavý film Der Lebensborn - Pramen života. Je to velice působivý příběh mladé české dívky Grétky, která se do jednoho takového Lebensbornu dostala. Prohlédněte si prosím ukázku z tohoto filmu, která je velice výmluvná a v mnohém nasvědčuje o příčině vzniku druhé světové války. Ač jsem touto dobou velmi fascinován jako Himmler svou reinkarnací do krále Jindřicha I., tak bych v té době pravděpodobně žít nechtěl. I když bych nejspíš prošel rasovými kritérii, tak v době heydrichiády na území Protektorátu Čechy a Morava (vzorového území SS, na Pražském hradě vlála vlajka SS) bych v r. 1942 nejspíš být nechtěl.

    Pozdní spravedlnost

    Věděli jsme, co děláme. Bylo bezpodmínečně nutné, abychom každého toho parchanta využili. Hlavně, že byl proti komunistům.
    Harry Rositzke, expert CIA

    Josef Mengele - Anděl smrti

    SS-Hauptsturmführer Josef Mengele vstoupil do služeb SS v roce 1938. Německé vyznamenání Železný kříž první třídy, který vidíte na obrázku sice získal za to, že vytáhl své dva kamarády z hořícího tanku na Ukrajině, ale za války se spíš proslavil jinými "hrdinskými" činy. Josef Mengele prováděl v koncentračním táboře Osvětim různé pokusy na lidech. Skoro všechny Mengeleovy experimenty byly pochybné vědecké hodnoty, ignorující nedostatek zvolených etnik, zahrnující pokusy na změnu barvy duhovky pomocí vstříknutí chemikálií přímo do dětských očí, různé amputace a další brutální chirurgické zásahy. No myslím, že to nemá cenu už dál rozvádět, oběťmi byli i děti, a Josefa Mengeleho bychom stěží mohli označit za člověka.

    Byl zadržen jako válečný zajatec a držen nedaleko Norimberku. Ačkoliv byl v zajateckém táboře zapsán pod svým jménem, spojenci vůbec netušili kdo je, a tak byl nakonec propuštěn. K tomu mu velkou měrou pomohl fakt, že si nenechal pod paží vytetovat svoji krevní skupinu (což byla pro příslušníky SS povinnost; po válce pak bylo díky tomuto možno příslušníky SS snadno odhalit). V táboře pomohl Mengelemu získat novou totožnost doktor Fritz Ulmann - dal mu osobní doklady na své jméno, které byly posléze padělané na jméno Fritz Hollmann. Po opuštění tábora se Mengele zkontaktoval se svým známým lékárníkem Millerem, který se stal spojkou mezi ním a jeho rodinou. Poté se skrýval jako nádeník v Horním Bavorsku v Rosenheimu.

    Přes mezinárodní snahu chytit ho, nebyl nikdy objeven a žil 35 let skryt pod falešnými jmény. Chycení Adolfa Eichmanna a jeho soud v Izraeli Josefa Mengeleho vystrašil a donutil k častému stěhování. Mosad Josefa Mengeleho na nějaký čas vystopoval, ale Izrael nařídil, vzhledem k navazování přátelských vztahů s Paraguayí, hledat nepřátele blíže k domovu. Nebyl objeven lovci nacistů až do 6. června 1985, kdy bylo nalezeno jeho tělo a díky DNA identifikováno v roce 1992.

    Alois Brunner - Pravá ruka Adolfa Eichmanna

    Z dosud žijících zločinců "třetí říše" je Alois Brunner určitě nejhorší.
    Simon Wiesenthal, lovec nacistů

    Alois Brunner byl jedním z nejhledanějších zločinců a jeden z mnoha zločinců, které se nepodařilo nikdy dopadnout. Že byl Adolf Eichmann jakýmsi praktickým vykonavatelem holocaustu, jsem již psal v minulém blogu. Alois Brunner byl jeho pravou rukou. Kdykoli někde deportace vázly, poslali tam Brunnera: do Soluně, Paříže, Nizzy či Bratislavy. Celkem poslal Brunner na smrt asi 120 000 tisíc lidí. Přesná trasa jeho útěku není dodnes známa. Nejprve zmizel na pár let v Německu jako "Alois Schmaldienst". Jeho krytí nebylo odhaleno ani v americkém a britském zajetí. Nějakou dobu pracoval jako řidič pro americkou okupační správu.

    Když začala Brunnerovi hořet půda pod nohama, odešel z Německa. Stejně jako Josef Mengele byl byl i Alois Brunner velmi dobrým cestovatelem. Vzal to přes biskupa Hudala ve Vatikánu s turistickým pasem do Káhiry. Egypt byl pro nacistické zločince ideálním útočištěm."Kdo je nepřítel Židů, je naším přítelem", tak by se dala asi charakterizovat tehdejší politika Egypta. Brunnerovi se ale po nějakém čase v Egyptě líbit a tak to vzal šmahem do Sýrie. V Damašku se vrah pěkně usadil a živil se jako obchodník, který se nevyhýbal ani kšeftování se zbraněmi.

    Brunner, pokud ještě žije, unikl dodnes potrestání. Mlýny justice mlely v poválečném Německu bezútěšně pomalu. "Nebudeme vylévat špinavou vodu, když čistou nemáme", řekl spolkový kancléř Adenauer po válce. V roce 1985 vypátral Brunnera německý ilustrovaný časopis Bunte. Přesto žil dál nikým neznepokojován v Sýrii. Že by pozdní spravedlnost? V případě Aloise Brunnera žádná.

    Erich Priebke - "Partyzán" z Itálie

    SS-Hauptsturmführer Erich Priebke se za války proslavil zmasakrováním 335 italských civilistů odvetou za smrt 33 německých vojáků. Díky podzemní organizaci SS Odessa, kterou budoval v americkém zajetí Otto Skorzeny, se mu podařilo uprchnout do Argentiny. Zde žil pohodlně v argentinském lyžařském středisku Bariloche, kam často zajížděl i Josef Mengele. V roce 1994 se dobrovolně odhalil televiznímu týmu. "Rozkaz byl rozkaz, rozumíte, mladý muži?", řekl Erich Priebke do televizních kamer. V roce 1994 byl Priebke konečně lapen a předán italským soudům. Z tisku v roce 2007: Po deseti letech vzorného chování v domácím vězení může bývalý zmocněnec Třetí říše pro Itálii Erich Priebke, zodpovědný za vraždu 335 italských civilistů, vycházet ven. Bude zaměstnán v kanceláři svého obhájce jako překladatel. Priebkemu je 93 let. Pozdní spravedlnost.

    Z výsledků vyšetřování amerických a britských tajných služeb o Ottu Skorzenym: "Rakušan pije whiskey a málo vody. Je velice dobře možné, že Skorzeny zná místo pobytu mnoha hledaných Němců, kteří tajně opustili Německo, aby zakryli svou totožnost." Dalo by se říct, že Otto Skorzeny se svou Odessou měl po válce prsty téměř ve všem. Otík Skorzeny, jeden z prvních členů NSDAP (1932) v Rakousku a obdivovatel Hitlera si pomohl za nejasných okolností ke svobodě náklaďákem americké armády. Osvoboditel Mussoliniho si žil dál klidným životem za hory a doly. Z tohoto úryvku lze vytušit, jak na tom byly americké a britské tajné služby s pátráním po válečných zločincích. Jeden jediný člověk a bývalý vězeň koncentračního tábora Simon Wiesenthal pravděpodobně dopadl víc válečných zločinců, než všechny tajné služby dohromady. Wiesenthal odhalil a poslal před soud více než 1200 uprchlých nacistických zločinců. Nevím jak je to přesně s čísly tajných služeb dohromady, ale zřejmě takového výsledku asi nedosáhly. Nejenže se Američané k válečným zločincům stavěli poněkud laxně, ale dokonce i jejich služeb vědomě využívali. O lyonském řezníkovi Klausovi Berbiem jsem již psal v minulém blogu. Nějaké válečné zločince a lidi, které znal každý z obrázků se podařilo odsoudit v Norimberském procesu. Po válce probíhaly i jiné procesy, jako například proces v Dachau. Podle mého soudu se toho moc v těchto procesech objasnit nepodařilo. Kromě různých gestapáků Brigadenfuhrera Waltera Schellenberga a esesáků jako Klaus Barbie, se podařilo odnést Američanům z dobytého Německa i poklad nejcennější. Ten poklad se nazýval Werhner von Braun.

    Vzhůru do vesmíru

    Američané našli v Penemünde poklad nejcennější, jako Vinnetou s Old Shatterhandem poklad na stříbrném jezeře. Von Braun byl za války raketovým a leteckým inženýrem a vědcem. Vstoupil do NSDAP a SS už ve třicátých letech. Zřejmě z čistě pragmatických důvodů, protože jinak by se asi vědecké práce po nástupu Hitlera k moci asi nemohl účastnit. Již v předválečném období (1937) sestrojil raketu A3, která měla dolet asi 2 km. V lednu roku 1943 určil Hitler, pod tíhou vojenských neúspěchů, vývoj této rakety – obecně známé jako V2 (V je odvozeno ze slova Vergeltung – odplata) – za věc prvořadého zájmu. Celý vývoj byl značné uspěchán a raketa byla použita při vojenských operacích, přestože vývoj ještě nebyl dokončen.

    Ač byly rakety V-2 technicky nejvyspělejší zbraní druhé světové války, tak zrovna velkou přesností nevynikaly. Na Británii bylo vysláno něco okolo 1000 raket, z nichž jen málo zasáhlo svůj cíl. V Londýně zemřelo kvůli raketám V-2 asi 7000 lidí. Penemünde nejprve dobyli Američané. Čekal je při tom hrůzný zážitek. Zbrojní komplex byl poset mrtvými těly vězňů koncentračních táborů, kteří v komplexu pracovali. Sám von Braun si vybíral vězně z Buchenwaldu. Jako každý správný esesák i on věděl, kam utéci. Ač měla ostraha SS nakázáno von Brauna v případě hrozby nějakého zajetí okamžitě zastřelit, tak přesto to dokázal. Američané se ale dozvěděli, že Penemünde spadá do sovětské okupační zóny. Sbalili co se dalo, a nechali to být. Když Sověti dorazili do komplexu, von Braun už byl dávno za hory a doly. Sbalili zbytek dokumentace a technického personálu. A tak se i do Sovětského svazu podívalo několik soudruhů z NDR.

    Co následovalo potom, asi každý ví. Nebyla to válka opravdová, ale válka studená a závody ve zbrojení. Došlo k paradoxní situaci: Na jedné straně bývalý esesák von Braun, a na straně druhé bývalý vězeń z gulagu Sergej Koroljov. Sověti byli ale na tom se svými výlety do kosmu zpočátku lépe. Jako prvním se jim podařilo vyslat umělou družici na oběžnou dráhu a také vyslat prvního člověka do kosmu Jurije Gagarina. Na Měsíci už ale přistával Neil Armstrong.

    No ale abych se vrátil úplně zpátky na začátek k tomu pramenu života. Hitler psal už dávno před válkou o nadčlověku. Psal i o dobývání území na východě pluhem a mečem."Je třeba přezkoumat veškeré svazky a zhodnotit jejich použitelnost z tohoto hlediska. Nárokovala-li se kdy v Evropě půda, mohlo se tak stát jedině na úkor Ruska, potom se musí nové říše dát na pochod cestou někdejších řádových rytířů, aby německým mečem vybojovala německému pluhu hroudu a dala národu chléb vezdejší. Pro takovou politiku je v Evropě pouze jediný spojenec: Anglie. Pouze s Anglií je možné s krytými zády zahájit nové tažení." Citováno z knihy Mein Kampf, napsané dávno před válkou společně s jeho sekretářem Rudolfem Hessem. Zástupce Hitlera a anglofil Rudolf Hess odletěl v roce 1941 do Velké Británie, s cílem vyjednat separátní mír s Británií. Do konce svého života o tom nepromluvil, a zemřel v berlínském vězení Spandau roku 1987 za nejasných okolností. Je tu i Heinrich Himmler, jednající o poválečném uspořádání Evropy v roce 1945 s vrchním velitelem spojeneckých sil v Evropě Eisenhowerem. Žádných ústupků se ale Hessovi ani Himmlerovi nepodařilo dosáhnout, a tak je třeba na to z tohoto hlediska pohlížet. A tak mohou vznikat i různé teorie o "rasové" spřízněnosti. Ostatně si toho všimnul po válce i Simon Wiesenthal:" Zejména Američané se vyznačovali mimořádným talentem, že vždy narazili na vysoké, plavovlasé, modrooké Němce, a to jen proto, že vypadali přesně tak, jak si američtí důstojníci přáli vypadat v kině".

    Kořeny fašistické diktatury v Německu je potřeba hledat jinde. První fašistickou dikturou v Evropě nebylo Německo, ale Itálie, v níž se Benito Mussolini prohlásil již v roce 1925 diktátorem. Hitlerův režim vznikal na pozadí hospodářských krizí, a tak mu bylo potřeba dát nějakou líbivou zástěrku "národního socialismu", oslovujících široké masy. Hlavní bod Hitlerova programu, dobývání území pluhem a mečem přišel na řadu později. Další hlavní bod, a to plynové komory, přišly na řadu až v roce 1941. Za osvobození našich luhů a hájů je potřeba poděkovat všem. Američanům, kteří sehráli ve druhé světové válce podstatnou roli. Zásobovali Sovětský svaz od roku 1942 materiální pomocí a výzbrojí a vylodili se v červnu 1944 v Normandii. Jestli by se východní fronta bez materiální pomoci zhroutila , je těžké odhadnout. Pravděpodobně i díky tomu nejsou na našem území Himmlerovy Lebensborny.


    Použitá literatura:
    Guido Knopp - SS, výstraha dějin
    James Lucas - Hitlerovi žoldnéři
    Jiří Hájek - Hitlerův Mein Kampf
    Adolf Hitler - Mein Kampf
    Moje kebule



    Ostatní zdroje - filmy:

    Der Lebensborn - Pramen života (ČR, 2000)
    Neprůstřelný mnich (Továrna na sny, Hollywood 2003)
    Zachraňte vojína Ryana (S. Spielberg, 1998. USA)
    Život a neobyčejná dobrodružství vojáka Ivana Čonkina (ČR, 1993, Jiří Menzel)
    17 zastavení jara (SSSR, 1973) - oblíbený seriál Leonida Brežněva
    4 z tanku a pes :-) a další hovadiny ...


           

    Hodnocení: 100 %

            špatnédobré        

    Anketa

    Měla Hitlerova diktatura (kromě své nálepky národního socialismu) něco společného s jakýmkoli socialismem?
     (48 %)
     (38 %)
     (14 %)
    Celkem 50 hlasů

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    Fluttershy, yay! avatar 13.12.2008 17:13 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: 30 blogů majora Zemana: Pramen života a pozdní spravedlnost
    V Londýně zemřelo díky tomu asi 7000 lidí.

    Na to, jak mohutně obhajuješ češtinu s diakritikou, stylistika vázne.

    Navíc nevím, co máš proti Neprůstřelnému mnichovi --- super film. ^_^

    Uvedení zdrojů chválím, ale obávám se, že si to zase pokazíš v komentářích.

    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    Darth Phantom avatar 13.12.2008 17:16 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: 30 blogů majora Zemana: Pramen života a pozdní spravedlnost
    Radši nebudu komentovat nic, a pohádku o neprůstřelném mnichovi už vůbec ne :).
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    Fluttershy, yay! avatar 13.12.2008 17:23 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: 30 blogů majora Zemana: Pramen života a pozdní spravedlnost
    A ta stylistika?
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    kyknos avatar 13.12.2008 17:51 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: 30 blogů majora Zemana: Pramen života a pozdní spravedlnost
    Navíc nevím, co máš proti Neprůstřelnému mnichovi --- super film. ^_^
    myslist tehle?
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    13.12.2008 18:33 podlesh | skóre: 38 | Freiburg im Breisgau
    Rozbalit Rozbalit vše Re: 30 blogů majora Zemana: Pramen života a pozdní spravedlnost
    Myslíš že si to už dříve nepokazil dost do zásoby?
    13.12.2008 18:43 podlesh | skóre: 38 | Freiburg im Breisgau
    Rozbalit Rozbalit vše Re: 30 blogů majora Zemana: Pramen života a pozdní spravedlnost
    Co se týče té otázky (pominu, že jako taková nedává smysl dokud se nenadefinuje pojem "jakýkoliv socialismus"), jedna věc mě pořád zaráží:

    Jak je možné několik týdnů "diskutovat" o tom zda byla NSDAP levicí nebo pravicí a ani jednou nezmínit Ernsta Roehma a Noc dlouhých nožů?!

    13.12.2008 19:52 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: 30 blogů majora Zemana: Pramen života a pozdní spravedlnost

    Pro takovou politiku je v Evropě pouze jediný spojenec: Anglie. Pouze s Anglií je možné s krytými zády zahájit nové tažení.... Je tu i Heinrich Himmler, jednající o poválečném uspořádání Evropy v roce 1945 s vrchním velitelem spojeneckých sil v Evropě Eisenhowerem

    Proč pořád vytahuješ tyto polopravdy? Je pravda, že Hitler se chtěl s Británií dohodnout, protože Angličany vnímal jako anglosaské bratrance Němců. Jenže Churchill ho poslal někam, i když tím docela riskoval. Mír s Německem by byl pro UK možná docela výhodný. To samé platí o Himmlerovi a Eisenhowerovi. Himmler se pokusil kontaktovat Eisenhowera a ten ho odmítl. Co měl Ike udělat víc, aby jsi byl spokojen?

    Wiesenthal odhalil a poslal před soud více než 1200 uprchlých nacistických zločinců.

    Před soud může poslat kdokoliv kohokoliv. Podstatné je, jestli je dotyčný nakonec odsouzen nebo osvobozen. Tady legenda o lovci nacistů dostává podstatnou trhlinu, protože jsem se nikde nedočetl, kolik z těch 1200 obžalovaných údajných zločinců bylo shledáno vinnými. Někteří revizionisté mluví o pouhých 30 odsouzených, ale možná lžou :-) Osobně bych Wiesenthala nebral příliš vážně, protože se zcela zdiskreditoval svým "pátráním" po Mengelem.

    Darth Phantom avatar 13.12.2008 20:22 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: 30 blogů majora Zemana: Pramen života a pozdní spravedlnost
    Vítej, generále Randy_Sh Shermanne :-). Já bych komentoval, až by se hory zelenaly, Ernsta Röhma bych komentoval, i Mein Kampf bych komentoval, ale rozhodl jsem se mlčet jako partyzán.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    14.12.2008 00:02 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: 30 blogů majora Zemana: Pramen života a pozdní spravedlnost
    I tak se dá říct, že nemáš žádné protiargumenty...
    Quando omni flunkus moritati
    belisarivs avatar 13.12.2008 22:59 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: 30 blogů majora Zemana: Pramen života a pozdní spravedlnost

     

    Pro takovou politiku je v Evropě pouze jediný spojenec: Anglie. Pouze s Anglií je možné s krytými zády zahájit nové tažení.... Je tu i Heinrich Himmler, jednající o poválečném uspořádání Evropy v roce 1945 s vrchním velitelem spojeneckých sil v Evropě Eisenhowerem

    Proč pořád vytahuješ tyto polopravdy? Je pravda, že Hitler se chtěl s Británií dohodnout, protože Angličany vnímal jako anglosaské bratrance Němců. Jenže Churchill ho poslal někam, i když tím docela riskoval. Mír s Německem by byl pro UK možná docela výhodný. To samé platí o Himmlerovi a Eisenhowerovi. Himmler se pokusil kontaktovat Eisenhowera a ten ho odmítl. Co měl Ike udělat víc, aby jsi byl spokojen?

    Tady Cimrman zastava nazor, ktery zaroven vyvraci.

     

    Je ti jasne, ze to co chtel Hitler a to co chtel Churchill se mohlo lisit? Pak to ale nejsou zadne polopravdy ale zmatkujes ty.

    Hitler chtel s Anglany kamaracofty a ti ho poslali do kelu. Ze se tak stane ale nemohl pri psani Mein Kampfu vedet.

    IRC is just multiplayer notepad.
    13.12.2008 23:16 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: 30 blogů majora Zemana: Pramen života a pozdní spravedlnost
    To je právě ta autorova manipulace. Hitler měl představu, že ovládne Evropu s požehnáním Británie. Himmler měl zase představu, že se nějak dohodne s Eisenhowerem. Tyto představy samozřejmě byly zcela mylné, ale autor blogu se nám to snaží podávat v mírně přiohnuté verzi, která má vyvolat nepravdivý dojem o sympatiích UK a USA k nacismu. Nejde jen o tento zápis, ale především o dva předchozí.
    14.12.2008 01:27 tdx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: 30 blogů majora Zemana: Pramen života a pozdní spravedlnost

     

    [...] má vyvolat nepravdivý dojem o sympatiích UK a USA k nacismu.

    Americký mýtus o statečných vojácích Wehrmachtu, kteří neměli opravdu vůbec, ale vůbec nic společného s nacistickou ideologií, je víc než známou věcí. Kromě toho, že je to nesmysl (zhruba stejný, jako že v Rudé armádě nebyl některý z důstojníků oddaný marxisticko-leninské ideologii), přispěla tato skutečnost k značně liknavému postoji západních mocností k potrestání válečných zločinců Třetí říše. Vždyť oni to vlastně skoro všechno byli hrdinové v boji proti komunismu, že.

     

    14.12.2008 10:41 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: 30 blogů majora Zemana: Pramen života a pozdní spravedlnost

    Oddělil bych dvě věci. První je chování před válkou a během války. USA a UK bojovaly proti nacistickému Německu ze všech sil, i když se možná mohly zařídit pohodlněji. Zatímco soudruzi v SSSR si s Hitlerem velmi dobře rozuměli a společně si rozdělili Evropu. Druhá věc je chování po válce, kdy západní velmoci preferovaly velkorysý přístup k poraženým nepřátelům, což bylo správné. Po WWI Francouzi velkorysí nebyli a výsledkem byla další hrozná válka.

    Je otázkou, jestli velkorysost, nebo spíš laxnost, k válečným zločincům nebyla příliš velká, ale za dané situace to asi nešlo jinak. Probíhala studená válka, která se mohla snadno změnit v horkou. Tajné služby měly jiné priority a zkušenosti německých vojáků se prostě hodily. Některé skutečnosti z odkazovaného článku mi přijdou směšné. Například fakt, že v roce 1955 byl důstojnický sbor Bundeswehru tvořen ze 100% bývalými příslušníky wehrmachtu. Kde asi měli vzít jiné důstojníky, když ve wehrmachtu sloužili prakticky všichni němečtí muži? A jaká asi byla situace ve východoněmecké armádě?

    14.12.2008 14:41 tdx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: 30 blogů majora Zemana: Pramen života a pozdní spravedlnost

     

    Oddělil bych dvě věci. První je chování před válkou a během války.

     

    Ano, to rozhodně...

     

    Některé skutečnosti z odkazovaného článku mi přijdou směšné. Například fakt, že v roce 1955 byl důstojnický sbor Bundeswehru tvořen ze 100% bývalými příslušníky wehrmachtu. Kde asi měli vzít jiné důstojníky, když ve wehrmachtu sloužili prakticky všichni němečtí muži?

    Úžasný argument... V tom případě vám jistě nevadí například bývalí komunističtí úředníci nebo politici s komunistickou minulostí. Vždyť kdo by je měl nahradit, že. Sotva dvacet po revoluci, když tu navíc bylo straníků na počet obyvatel asi šest nebo osmkrát víc než v Rusku. Nebo že by to bylo něco opravdu, ale opravdu jiného? Jedni mohou, druzí ne?

     

    Dalibor Smolík avatar 14.12.2008 16:47 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: 30 blogů majora Zemana: Pramen života a pozdní spravedlnost

    Ono se nejí všechno tak horké, jak se to uvaří. V Německu ne všichni příslušníci Wehrmachtu byli váleční zločinci, prostě to byli vojáci a bojovali na frontě (Wehrmacht != SS).  Stejně tak u nás ne všichni bývalí komunisté  byli protagonisté režimu, prostě měli knížku, aby mohli vést oddělení v účtárně ;-)  Pravda je, že mně u pravicových politiků  bývalé členství v KSČ trochu vadí.

    V každém případě je potřeba člověka posuzovat individuálně a podle toho se zařídit.

     

    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    14.12.2008 17:34 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: 30 blogů majora Zemana: Pramen života a pozdní spravedlnost
    Přesně tak, pan tdx si neuvědomuje několik základních rozdílů. Např. to, že do KSČ se vstupovalo dobrovolně, zatímco při odvodech do wehrmachtu se nikdo nikoho neptal. Navíc v KSČ bylo možná 10% obyvatelstva, zatímco ve wehrmachtu téměř všichni bojeschopní muži.
    14.12.2008 17:49 tdx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: 30 blogů majora Zemana: Pramen života a pozdní spravedlnost

    Ale my se tady nebavíme o řadových vojáčcích, nýbrž o důstojnících. A v KSČ sice bylo nějakých 10 - 15 % obyvatelstva, ale při započtení dalších komunistických organizací (ROH, SSM, Pionýr, Jiskra, SVAZARM aj.) se už dostáváme k docela jiným číslům. A do některých z nich se taky nejčastěji vstupovalo pro to, aby se člověk dostal na školu, měl slušnou prácí atd. Tohle prostě neokecáte. (A ty latentně adorující fráze typu "všichni bojeschopní muži" už raději nekomentuji vůbec.)

    14.12.2008 18:27 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: 30 blogů majora Zemana: Pramen života a pozdní spravedlnost

    Ale my se tady nebavíme o řadových vojáčcích, nýbrž o důstojnících.

    Zjevně jste ten článek nečetl, na rozdíl ode mě. Tam totiž není řeč o důstojnících wehrmachtu, ale bundeswehru. Sto procent důstojníků bundeswehru sloužilo ve wehrmachtu, ale není řečeno, jaké dosáhli hodnosti. V roce 1967 to bylo jen 41%, "dewehrmachtizace" bundeswehru tedy postupovala celkem rychle.

    A v KSČ sice bylo nějakých 10 - 15 % obyvatelstva, ale při započtení dalších komunistických organizací (ROH, SSM, Pionýr, Jiskra, SVAZARM aj.) se už dostáváme k docela jiným číslům.

    Já jsem mluvil KSČ, tak nevím, proč bychom sem měli tahat ostatní organizace.

    A ty latentně adorující fráze typu "všichni bojeschopní muži" už raději nekomentuji vůbec.

    Jaké adorující fráze? Tohle je popis reality. Do wehrmachtu byli odvedeni opravdu všichni bojeschopní muži. Výjimek bylo velmi málo. Když měl člověk patřičný věk a zdravotní stav, tak byl odveden. Výjimkou byly Waffen-SS a nenahraditelní odborníci ve válečném průmyslu, případně protekční straničtí funkcionáři.

    14.12.2008 19:33 tdx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: 30 blogů majora Zemana: Pramen života a pozdní spravedlnost


    Zjevně jste ten článek nečetl, na rozdíl ode mě. Tam totiž není řeč o důstojnících wehrmachtu, ale bundeswehru. Sto procent důstojníků bundeswehru sloužilo ve wehrmachtu, ale není řečeno, jaké dosáhli hodnosti. V roce 1967 to bylo jen 41%, "dewehrmachtizace" bundeswehru tedy postupovala celkem rychle.

    Ano, jistě, jak jinak. A právě proto, že jsem ho nečetl, jsem na ten článek odkazoval. Skvělá argumentace, co dodat. Takže nejspíš řadoví vojáci Wehrmachtu bez zkušeností s velením (a určitě bez jakékoliv indoktrinace, protože oni přece, chudáčci, narukovat museli, a nácek mezi nimi nebyl, i když se doma v Německu cca 80 % Němců k nacismu hlásilo) vytvořili po válce základy Bundeswehru. No naprosto neprůstřelná logika. Asi jako tvrdit, že řadoví vojáci ČSLA neprošli žádným politickým školením, takže po revoluci stačilo udělat z řadových vojáků důstojníky a hle, nová, zcela očištěná armáda je zde.  

    Já jsem mluvil KSČ, tak nevím, proč bychom sem měli tahat ostatní organizace.

    No to chápu, že nevíte. Všechny tyhle organizace byly pouze "dceřinými" organizacemi samotné KSČ. Přispívali k udržování režimu a šíření marx-leninské ideologie. Každého, kdo byl jejich členem, měl (a musel mít) o této ideologii alespoň minimální povědomí, lze považovat za svého druhu exponenta režimu.  

    Jaké adorující fráze? Tohle je popis reality. Do wehrmachtu byli odvedeni opravdu všichni bojeschopní muži. Výjimek bylo velmi málo. Když měl člověk patřičný věk a zdravotní stav, tak byl odveden. Výjimkou byly Waffen-SS a nenahraditelní odborníci ve válečném průmyslu, případně protekční straničtí funkcionáři.

    Ano, i zde chápu, že nic nevidíte. Ona ta představa árijských nadlidí je až příliš fixovaná v kulturním povědomí. Na jedné straně ušmudlaní mužici z Ruska, na straně druhé plavovlasí nositelé vyšší kultury, že... Kdybyste napsal "všichni Němci schopní boje" místo "bojeschopní muži", nejspíš bych neměl nic proti. Rozdíl na první pohled malý, ale významový posun poměrně silný.

    Jen tak na okraj, příslušníky Lidových milicí nebo Československé lidové armády byste taky označil obdobnou frází, jako byla ta "všichni bojeschopní muži" (odhlédnuto od reálného počtu ve zbrani)? A což teprve vojáky Rudé armády?

    Nejspíš vám tohle připadá jako nesmyslné hnidopišství, mě zas fascinuje ta neuvěřitelná dvojjakost postojů vůči představitelům dvou totálně antihumánních politických režimů. Žádné nevinné "oběti" v rámci Wehrmachtu prostě neexistují, nicméně ta gloriola, kterou poslední dobou požívají, mi osobně přijde docela děsivá. Rozhodně nejsou po zásluze zobrazováni jako prachsprostí vrazi, kterými byli, ale jako stateční vojáci, či dokonce nevinné oběti. BTW, kdyby neměl Hitler masovou podporu ve svých vojenských a politických aktivitách u "prostých Němců" (a ano, ti drobní vojáčci byli i těmi, kteří Hitlerovi ten fenomenální úspěch v politice pomohli stvořit), nikdy by nemuseli hromadně rukovat třeba na východní frontu. A to na rozdíl od našeho komunistického režimu padesátých let neměl Hitler za zády velkého bratra z východu a geopolitické porcování Evropy z Jalty.

    14.12.2008 20:50 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: 30 blogů majora Zemana: Pramen života a pozdní spravedlnost

    Takže nejspíš řadoví vojáci Wehrmachtu bez zkušeností s velením (a určitě bez jakékoliv indoktrinace, protože oni přece, chudáčci, narukovat museli, a nácek mezi nimi nebyl

    Vojáci wehrmachtu narukovat museli. To je holý fakt a nic s ním neuděláte. Jejich motivace samozřejmě mohla být různá. Nemálo Němců prostě uvěřilo špatným myšlenkám Hitlerova režimu. To sice není nic dobrého, na druhé straně se podívejme, kolik lidí stále věří myšlenkám komunismu, i když dnes už víme, co je komunismus zač. A kolik je mezi nimi intelektuálů.

    Kdybyste napsal "všichni Němci schopní boje" místo "bojeschopní muži", nejspíš bych neměl nic proti.

    Sorry, ale já v tom opravdu nevidím rozdíl. Pro mě jsou tyto dva termíny zcela ekvivalentní.

    Jen tak na okraj, příslušníky Lidových milicí nebo Československé lidové armády byste taky označil obdobnou frází, jako byla ta "všichni bojeschopní muži" (odhlédnuto od reálného počtu ve zbrani)? A což teprve vojáky Rudé armády?

    Samozřejmě. Kdybychom se bavili o SSSR, tak bych řekl to samé, tj. že všichni bojeschopní muži byli odvedeni do Sovětské armády. Nebo bych klidně řekl, že všichni bojeschopní muži absolvovali prezenční službu u ČSLA (kromě těch, kteří si zařídili modrou knížku).

    Rozhodně nejsou po zásluze zobrazováni jako prachsprostí vrazi, kterými byli, ale jako stateční vojáci, či dokonce nevinné oběti.

    Ve wehrmachtu sloužilo 18 milionů mužů. Jaké procento z nich spáchalo nějaký zločin?

    14.12.2008 21:07 tdx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: 30 blogů majora Zemana: Pramen života a pozdní spravedlnost

     

    Ve wehrmachtu sloužilo 18 milionů mužů. Jaké procento z nich spáchalo nějaký zločin?

    Začít můžete tady a tady.

     

    Dalibor Smolík avatar 13.12.2008 23:54 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: 30 blogů majora Zemana: Pramen života a pozdní spravedlnost

    Tady legenda o lovci nacistů dostává podstatnou trhlinu, protože jsem se nikde nedočetl, kolik z těch 1200 obžalovaných údajných zločinců bylo shledáno vinnými.

    To už ale není jeho problém. Dodal k soudu lumpy - i tak toho udělal až dost.

    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    danman avatar 13.12.2008 23:51 danman
    Rozbalit Rozbalit vše Re: 30 blogů majora Zemana: Pramen života a pozdní spravedlnost

    Opet kvalitni prispevek  

    Jeste bych dodal , ze americani predbehli sovety ve "vesmirnich zavodech" az kdyz  "es pe" (Sergej Pavlovic Korolov) zemrel predcasne na zastavu srdce, kdyz mu operovali nador zaludku. Kdyz jej "zverejnili" (od navratu byl v utajeni aby mu zapad nic neudelal) americani nechteli verit ze za temi uspechy byl temer zcela jeden muz.

    Jinak, Hitlerova partaj byla socialisticka zejmena nazvem, socialistickych clenu se Hitler uspesne zbavil Noci dlouhych nozu, krome toho byla to stejne jen pretvarka, jak si ziskat delniky, kteri jinak volili komunisty .

     

    krize a volici pravice:plesnive syry, stara vina a auto bez strechy levice:plesnive vina, stare syry a auto bez koles
    14.12.2008 10:51 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: 30 blogů majora Zemana: Pramen života a pozdní spravedlnost

    Jinak, Hitlerova partaj byla socialisticka zejmena nazvem, socialistickych clenu se Hitler uspesne zbavil Noci dlouhych nozu, krome toho byla to stejne jen pretvarka, jak si ziskat delniky, kteri jinak volili komunisty .

    Neviděl bych to tak jednoduše. Myslím, že Hitler byl v zásadě socialista, který chtěl zlepšit životní podmínky prostých Němců a také pro to opravdu hodně udělal. Zavedl sociální dávky, např. přídavky na děti. Na druhé straně nebyl tak radikální jako komunisté a neznárodňoval. V Noci dlouhých nožů šlo o vnitrostranický konflikt, kdy SA byly moc velké a chtěly svůj podíl na moci, který už si ale urval někdo jiný.

    14.12.2008 13:08 podlesh | skóre: 38 | Freiburg im Breisgau
    Rozbalit Rozbalit vše Re: 30 blogů majora Zemana: Pramen života a pozdní spravedlnost
    Jistě, primárním důvodem Roemova konce bylo to že příliš rostl a mohl ohrožovat samotného Hitlera, ale souvisí to i s tím sekundárním, ideologickým důvodem: Hitler se hodlal domluvit s konzervativními silami, především v armádě (míto toho aby byla zrušena a nahrazena tou pravou lidovou, SA).
    Darth Phantom avatar 14.12.2008 16:21 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: 30 blogů majora Zemana: Pramen života a pozdní spravedlnost
    především v armádě (míto toho aby byla zrušena a nahrazena tou pravou lidovou, SA).
    I v tomhle se velice mýlíš. Po stranickém puči a "noci dlouhých nožů" přebírala moc jiná "armáda" a tou byla Himmlerova SS. Hitler se chtěl naopak SA co nejdřív zbavit. Myslíš, že byl Hitler tak hloupý, a považoval nějaké rváče a gaunery z hospody (SA) za armádu? Naopak chtěl mít velice vychovanou a oddanou armádu ve formě SS. Pokračoval i v ideologickém působení na wehrmacht. Čili asi o tom víš prd, a otočil si to celé naopak.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    14.12.2008 17:51 podlesh | skóre: 38 | Freiburg im Breisgau
    Rozbalit Rozbalit vše Re: 30 blogů majora Zemana: Pramen života a pozdní spravedlnost
    Sice mi vypadlo jedno písmenko, ale to ještě neznamená, že můžeš můj text jen tak otočit vzhůru nohama (a ještě se to pokoušet na mě shodit).

    PS: Myslíš že tě ještě někdo bere vážně?
    Darth Phantom avatar 14.12.2008 18:24 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: 30 blogů majora Zemana: Pramen života a pozdní spravedlnost

    Já jsem tvůj text neotočil vzhůru nohama, ale otočil si ho ty sám.

    PS: Pán se nám trošku nakrknul a urazil, že :-)
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    14.12.2008 18:37 podlesh | skóre: 38 | Freiburg im Breisgau
    Rozbalit Rozbalit vše Re: 30 blogů majora Zemana: Pramen života a pozdní spravedlnost
    Já jsem tvůj text neotočil vzhůru nohama, ale otočil si ho ty sám.
    To je zajímavé, jak jsem to udělal?
    PS: Pán se nám trošku nakrknul a urazil, že :-)
    To se budeš muset ještě víc snažit.
    14.12.2008 18:42 podlesh | skóre: 38 | Freiburg im Breisgau
    Rozbalit Rozbalit vše Re: 30 blogů majora Zemana: Pramen života a pozdní spravedlnost
    Jistě, primárním důvodem Roemova konce bylo to že příliš rostl a mohl ohrožovat samotného Hitlera, ale souvisí to i s tím sekundárním, ideologickým důvodem: Hitler se hodlal domluvit s konzervativními silami, především v armádě (míto toho aby byla zrušena a nahrazena tou pravou lidovou, SA).
    Pro jistotu trochu upřesním formulaci v závorce, pokud by to skutečně někdo pochopil opačně (no, může se stát):

    (místo toho aby byla zrušena a nahrazena tou "pravou lidovou" SA - jak chtěl Roehm)
    Darth Phantom avatar 14.12.2008 18:43 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: 30 blogů majora Zemana: Pramen života a pozdní spravedlnost
    No vidíš, jak ti to jde, když chce.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    14.12.2008 18:46 podlesh | skóre: 38 | Freiburg im Breisgau
    Rozbalit Rozbalit vše Re: 30 blogů majora Zemana: Pramen života a pozdní spravedlnost
    A proč bych měl zkoumat zda chceš nebo ne? Nejsi moje manželka.
    Darth Phantom avatar 14.12.2008 20:33 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: 30 blogů majora Zemana: Pramen života a pozdní spravedlnost
    I když nejsi moje manželka (ani bych to nechtěl), tak tě mám v podstatě rád :-)
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    Darth Phantom avatar 14.12.2008 13:14 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: 30 blogů majora Zemana: Pramen života a pozdní spravedlnost

    Ty se velice mýlíš. Hitler nebyl žádný socialista, co chtěl pečovat o blaho mas. Jak jsem již psal, jeho hlavním záměrem bylo dobývat území na východě mečem a pluhem, a zlikvidovat mezinárodní židovstvo v plynových komorách. To vše na nějakém antikomunistickém podtextu.

    Taky jsem psal, že Hitler čerpal hlavně od svého kamaráda Benita Mussoliniho v Itálii. Zřejmě byl podle tebe Mussolini komunistický diktátor s levicovými sklony. Benito se s Adolfem v r. 1938 hezky poplácali po zádech při podpisu Mnichovské dohody, a pak si podali ruku s Chamberlainem a Daladierem.

    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    14.12.2008 17:17 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: 30 blogů majora Zemana: Pramen života a pozdní spravedlnost

    Ty se velice mýlíš. Hitler nebyl žádný socialista, co chtěl pečovat o blaho mas. Jak jsem již psal, jeho hlavním záměrem bylo dobývat území na východě mečem a pluhem, a zlikvidovat mezinárodní židovstvo v plynových komorách. To vše na nějakém antikomunistickém podtextu.

    Hitlerovi, na rozdíl od mnoha ostatních diktátorů, opravdu šlo o blaho prostých Němců. Na tom by nakonec nebylo nic špatného, problém byl ale v tom, že ostatní národy měly být pro tento účel zlikvidovány nebo aspoň porobeny. Když si přečteš vzpomínky obyčejných Němců na 30. léta, tak oni na tento čas vzpomínají v dobrém. Dostali práci, děti užily spoustu zábavy v Hitlerjugend, rodiny jezdily na výlety s Kraft durch Freude atd. Kam to celé vedlo, to už je samozřejmě další věc.

    Darth Phantom avatar 14.12.2008 18:25 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: 30 blogů majora Zemana: Pramen života a pozdní spravedlnost
    Fajn. Takže to byl vlastně takový hodný pán s knírkem, kterému vlastně šlo jen o blaho lidí, souhlasím s tebou.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    14.12.2008 18:31 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: 30 blogů majora Zemana: Pramen života a pozdní spravedlnost
    Já popisuji realitu a nemůžu za to, že si nelíbí. Jasně jsem řekl, že nacistický režim byl zločinný. Ve srovnání s komunistickými diktátory mi Hitler vychází přece jen o trochu líp, protože na rozdíl od nich chtěl aspoň vlastním lidem přinést nějaký pokrok. Stalinovi nezáleželo vůbec na nikom.
    Darth Phantom avatar 14.12.2008 18:34 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: 30 blogů majora Zemana: Pramen života a pozdní spravedlnost
    Komu se nelíbí, nebo co si tím chtěl říct? A už jsme opět zpátky na oblíbeném přetáčení na souostroví gulag, tvoje oblíbené eso v rukávu.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    14.12.2008 18:38 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: 30 blogů majora Zemana: Pramen života a pozdní spravedlnost
    Chtěl jsem říct, že tobě se nelíbí realita. Přečetl jsem hodně knih o WWII a léta od nástupu Hitlera do války byla pro Němce opravdu dobrá. Ve srovnání se stalinským terorem, hladomorem a gulagy se Němci neměli špatně. Tak to je, ať se nám to líbí nebo ne.
    Darth Phantom avatar 14.12.2008 18:42 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: 30 blogů majora Zemana: Pramen života a pozdní spravedlnost
    Mě se líbí realita. Nelíbí se mi ale tvoje přetáčání všeho, všude, za všech okolností na druhou stranu.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    14.12.2008 18:47 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: 30 blogů majora Zemana: Pramen života a pozdní spravedlnost
    A co jsem přetočil? Měli se Němci řekněme v roce 1935 lépe než Rusové nebo ne? Viděli Němci Hitlera jako spasitele nebo ne? Zavedl Hitler různé sociální vymoženosti nebo ne? Posílal Hitler Němce masově do lágrů jako to dělal Stalin s Rusy?
    14.12.2008 18:56 podlesh | skóre: 38 | Freiburg im Breisgau
    Rozbalit Rozbalit vše Re: 30 blogů majora Zemana: Pramen života a pozdní spravedlnost
    Tak zrovna ten poslední argument je zcela špatný, protože: ano. Ne v takovém měřítku, ale Stalin gulagy také nevybudoval ze dne na den.
    Darth Phantom avatar 14.12.2008 18:56 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: 30 blogů majora Zemana: Pramen života a pozdní spravedlnost
    Hele mě to nebaví, du se dívat na zprávy. Ano, Hitler posílal Němce do lágrů už od roku 1933. Slíbil a udělal sociální vymoženosti, aby mohl pvůli tomu později naplnit své hlavní body programu. Jaké ty body byly, jsem již psal.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    14.12.2008 19:34 David Jaša | skóre: 44 | blog: Dejvův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: 30 blogů majora Zemana: Pramen života a pozdní spravedlnost
    Slíbil a udělal sociální vymoženosti, ...
    Narozdíl od rudých diktatur, které nedělaly ani to...

    PS: moc dlouho ti to předsevzetí nevydrželo. :-P
    14.12.2008 20:22 tdx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: 30 blogů majora Zemana: Pramen života a pozdní spravedlnost

    Že ne? Předpokládám, že jen mírně provokujete.

    V rámci možností poválečného hospodářství, bez tendencí rozšiřovat svůj "životní prostor" a časem i s RVHP (vy nám žehličky, my vám lokomotivy, máte s tím nějaký problém?) za zády to nebylo zas tak špatné. Kolektivizované zemědělství jakžtakž fungovalo, bytová výstavba taktéž, průmysl vyráběl atd. Jenže ono se to nedá hodnotit jen takhle odtrženě od toho zbytku (v obou režimech), tj. od genocidy a pecí v koncentrácích, od uranových dolů, zničených lidských existencí, masových poprav, vyvlastňování majetku, ideologické propagandy atd.

    Darth Phantom avatar 14.12.2008 20:30 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: 30 blogů majora Zemana: Pramen života a pozdní spravedlnost
    PS: moc dlouho ti to předsevzetí nevydrželo. :-P
    No nevydrželo, uznávám :). To ale nemůžeš brát vážně, když jsem dal čestné pionýrské partyzána. Teď už mluvím hodně, jako československý výsadkář Karel Čurda na pražském Gestapu.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    14.12.2008 23:22 David Jaša | skóre: 44 | blog: Dejvův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: 30 blogů majora Zemana: Pramen života a pozdní spravedlnost
    Jestli provokuju, tak vy taky... Označovat kolektivizaci venkova nebo obchod podle RVHP jako dělání něčeho pro prosté lidi mi připadá velmi odvážné...
    15.12.2008 00:35 tdx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: 30 blogů majora Zemana: Pramen života a pozdní spravedlnost

    Speciálně kolektivizace venkova je věc, kterou bych se v téhle souvislosti neoháněl. Tam totiž vůbec nebyl problém v tom, že k ní došlo (stalo by se tak dřív nebo později, viz současné zemědělství a jeho podíl na národním hospodářství vyspělých zemí), ale ve formě, jíž byla provedena (tj. násilné vyvlastnění).

    Co se týče toho zbytku... Kdokoli by umožnil Němcům ve dvacátých a třicátých letech vyhrabat se z totální bídy a hyperinflace vyvázáním se z placení válečných reparací, stal by se ihned spasitelem národa. Chtělo to jen projevit dostatek síly směrem dovnitř i vně Německa a - jak se ukázalo - stačilo na to být oním "géniem průměrnosti". Hitler dal lidem snadno identifikovatelného nepřítele (židy a komunisty) a ideologií zformulované cíle. I svět se po hospodářské krizi dokázal vzpamatovat poměrně rychle. Je pak opravdu jednoduché hodnotit konsolidaci Německa jako jednoznačný přínos německému lidu. Akorát musí mít člověk žaludek nevidět ty mrtvé a zotročené. Obnova ČR po válce musela trvat logicky déle, inteligence byla zdecimována válkou i poválečným vývojem, svět rozdělený, my pod taktovkou velmocenského boje. K tomu se přidala všudypřítomná arogance komunistické moci. I přesto byl patrný posun životní úrovně, stačí si jen srovnat třicátá a šedesátá léta.

    Tvrdit, že reálný socialismus pro lidi neudělal vůbec nic, je prostě nesmysl, stejně jako tvrdit, že Hitlerovi šlo čistě o blaho lidu a že se mu ho jako jedinému diktátorovi na světě podařilo i úspěšně naplňovat. A co se týče těch dojatých vzpomínek "obyčejných Němců"... tak na tyhle bych nevsadil ani zlámanou grešli. Jsou to charakterově titíž lidé, kteří u nás se slzou v oku vzpomínají na padesátá léta jako ráj svého mládí. Jsou možná ještě odpornější než samotní náckové, protože ti dávali svou zrůdnost a nenávist alespoň nepokrytě najevo. Tihle lidé(?) nejsou ani po tolika desetiletích natolik sebekritičtí, že by přiznali přinejmenším sami sobě, že pomáhali na svět jednomu z nejšílenějších režimů na světě. Tj. režimu, který s dokonalostí sobě vlastní plánoval fyzickou likvidaci šedesáti tisíců lidí denně, včetně průmyslového využití jejich pozůstatků. Horší snad už byl jen Pol Potův režim svým animálním mučením a zabíjením, ale od určitého stupně šílenství pozbývá nějaké odlišování či srovnávání na významu.

    15.12.2008 00:56 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: 30 blogů majora Zemana: Pramen života a pozdní spravedlnost
    viz současné zemědělství a jeho podíl na národním hospodářství vyspělých zemí
    Vidím, ale kolektivizace nikde.
    Tvrdit, že reálný socialismus pro lidi neudělal vůbec nic, je prostě nesmysl
    A co pro ně teda udělal? Beru jenom pozitivní věci, které by bez reálného socialismu nešly či by trvaly déle.
    Quando omni flunkus moritati
    15.12.2008 09:03 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: 30 blogů majora Zemana: Pramen života a pozdní spravedlnost

    Kdokoli by umožnil Němcům ve dvacátých a třicátých letech vyhrabat se z totální bídy a hyperinflace vyvázáním se z placení válečných reparací, stal by se ihned spasitelem národa. Chtělo to jen projevit dostatek síly směrem dovnitř i vně Německa a - jak se ukázalo - stačilo na to být oním "géniem průměrnosti". Hitler dal lidem snadno identifikovatelného nepřítele (židy a komunisty) a ideologií zformulované cíle. I svět se po hospodářské krizi dokázal vzpamatovat poměrně rychle. Je pak opravdu jednoduché hodnotit konsolidaci Německa jako jednoznačný přínos německému lidu. Akorát musí mít člověk žaludek nevidět ty mrtvé a zotročené.

    S tímto v zásadě souhlasím. Hitler vytáhnul Německo z krize, ovšem cena byla vysoká - koncentráky, válka, vraždění, zničená Evropa. Tohle všechno vidím a nepopírám. Jen jsem chtěl udělat porovnání se Stalinem, kterému nezáleželo ani na vlastních lidech. V Německu nebyl hladomor jako v SSSR. Při jediné vnitrostranické čistce (Noc dlouhých nožů) bylo v Německu zabito 100 až 400 lidí (přesné číslo není k dispozici). Ve srovnání se SSSR je to směšná historka okresního formátu.

    A co se týče těch dojatých vzpomínek "obyčejných Němců"... tak na tyhle bych nevsadil ani zlámanou grešli. Jsou to charakterově titíž lidé, kteří u nás se slzou v oku vzpomínají na padesátá léta jako ráj svého mládí. Jsou možná ještě odpornější než samotní náckové, protože ti dávali svou zrůdnost a nenávist alespoň nepokrytě najevo. Tihle lidé(?) nejsou ani po tolika desetiletích natolik sebekritičtí, že by přiznali přinejmenším sami sobě, že pomáhali na svět jednomu z nejšílenějších režimů na světě.

    Oddělme fakta od emocí. Pokud se Němcům ve 30. letech žilo dobře, tak přeci nebudou tvrdit, že to tak nebylo, jen aby měl někdo radost. Kam to nakonec vedlo, to je jiná věc a oni si to také docela vyžrali. Já jsem prožil dětství v 80. letech a v celkom vzato na to vzpomínám v dobrém. Takže nebudu tvrdit, že to bylo jinak. Totalitní režim jsem vlastně také podporoval, sbíral jsem starý papír, léčivé byliny a byl jsem pionýr a dokonce i svazák.

     

     

    15.12.2008 10:48 tdx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: 30 blogů majora Zemana: Pramen života a pozdní spravedlnost

    Tak v tomhle se s vámi víceméně dokážu shodnout. Jen s dodatkem, že s těmi koncentráky začal Hitler už před válkou a těch mrtvých bylo podstatně více (viz např. eugenika - jako jedni z prvních byli likvidováni duševně či tělesně postižení). Svazákem jsem sice nebyl, ale léčivky i starý papír jsem sbíral taktéž. Je pravda, že považovat za exponenta režimu děti (a to jen na základě sběru čehokoliv), které v tom systému vyrůstaly, aniž by dostaly šanci se vůči němu vymezit, je poněkud zcestné. Nicméně těžko můžu dnes soudit, jak bych se byl zachoval, kdyby ten systém fungoval o pár let déle.

    14.12.2008 23:29 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: 30 blogů majora Zemana: Pramen života a pozdní spravedlnost
    vy nám žehličky, my vám lokomotivy, máte s tím nějaký problém?
    A jestli jo, tak ke zdi... pěkně děkuju za takovou nabídku
    Kolektivizované zemědělství jakžtakž fungovalo
    Kdežto nekolektivizované předtím fungovalo podstatně líp
    Quando omni flunkus moritati
    14.12.2008 23:54 tdx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: 30 blogů majora Zemana: Pramen života a pozdní spravedlnost

    Přečtěte si prosím ještě jednou poslední souvětí mého postu, na nějž jste reagoval. Napsal jsem dost jasně, že není možné vytrhávat věci ze souvislostí a že není možné vidět jen to lepší. V žádném režimu.

    Darth Phantom avatar 15.12.2008 17:22 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: 30 blogů majora Zemana: Pramen života a pozdní spravedlnost
    Přidám ještě jeden klip (pohádku) o druhé světové. Je docela výmluvný a vtipný. :)
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    15.12.2008 20:10 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: 30 blogů majora Zemana: Pramen života a pozdní spravedlnost
    A tady je jasný důkaz, že Hitler, Himmler a Ribbentrop po válce žili v Anglii :-)
    Darth Phantom avatar 15.12.2008 21:09 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: 30 blogů majora Zemana: Pramen života a pozdní spravedlnost
    Taky dobré, no vidíš, nějakou srandu je taky občas mít :-) . Sice z toho trojlístku nikdo po Norimberském procesu už nežil, ale třeba takový Albert Speer skutečně v Anglii žil a zemřel roku 1981 v Lonýně. Nechci říkat, že to byl nějaký zločinec první kategorie, ale pár let si taky odseděl a v něčem prsty rozhodně musel mít.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    14.12.2008 20:53 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: 30 blogů majora Zemana: Pramen života a pozdní spravedlnost
    Já to vidím přesně naopak. Hitlerovým cílem bylo blaho Německa a prostředkem k dosažení tohoto cíle bylo zabrání životního prostoru na východě, likvidace určitých národů atd.
    Darth Phantom avatar 14.12.2008 21:04 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: 30 blogů majora Zemana: Pramen života a pozdní spravedlnost
    Když čtu tenhle příspěvek tak mě napadá, nejezdil si taky na nějaké ty výlety Kraft durch Freude v munduru Hitlerjugend?
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    Darth Phantom avatar 14.12.2008 21:13 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: 30 blogů majora Zemana: Pramen života a pozdní spravedlnost
    Jak pečoval Hitler o blaho Němců na konci války, je známá věc. Posílal do boje děti proti tankům, nevyzbrojené muže z Volksturm. Asi i ty znáš ten vtip, že německá 6. tanková armáda byla šestou proto, že měla 6 tanků. Tyhle všechny posílal do boje. Na tom nevidím nic humanistického.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    vencour avatar 17.12.2008 15:12 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: 30 blogů majora Zemana: Pramen života a pozdní spravedlnost

    Jeho cílem bylo blaho a aby říše nezbankrotovala, tak musela válčit ... to jsou paradoxy :-) Nebo nejsou?

    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    Darth Phantom avatar 17.12.2008 19:36 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: 30 blogů majora Zemana: Pramen života a pozdní spravedlnost
    Nejsou to paradoxy, vůbec ne. On totiž sám Hitler nebyl Němec. Byl to jakýsi pečovatel o blaho pangermánské rasy. Vedlejším produktem jeho teorie bylo největší vraždění lidí v koncentračních táborech, a zlikvidování 60 000 lidí denně v pecích. Takže to nejsou paradoxy, milý vencoure.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.