abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 17:11 | Nová verze

    Byl vydán Nextcloud Hub 8. Představení novinek tohoto open source cloudového řešení také na YouTube. Vypíchnout lze Nextcloud AI Assistant 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 13:33 | Nová verze

    Vyšlo Pharo 12.0, programovací jazyk a vývojové prostředí s řadou pokročilých vlastností. Krom tradiční nadílky oprav přináší nový systém správy ladících bodů, nový způsob definice tříd, prostor pro objekty, které nemusí procházet GC a mnoho dalšího.

    Pavel Křivánek | Komentářů: 6
    včera 04:55 | Zajímavý software

    Microsoft zveřejnil na GitHubu zdrojové kódy MS-DOSu 4.0 pod licencí MIT. Ve stejném repozitáři se nacházejí i před lety zveřejněné zdrojové k kódy MS-DOSu 1.25 a 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 33
    25.4. 17:33 | Nová verze

    Canonical vydal (email, blog, YouTube) Ubuntu 24.04 LTS Noble Numbat. Přehled novinek v poznámkách k vydání a také příspěvcích na blogu: novinky v desktopu a novinky v bezpečnosti. Vydány byly také oficiální deriváty Edubuntu, Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu Budgie, Ubuntu Cinnamon, Ubuntu Kylin, Ubuntu MATE, Ubuntu Studio, Ubuntu Unity a Xubuntu. Jedná se o 10. LTS verzi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    25.4. 14:22 | Komunita

    Na YouTube je k dispozici videozáznam z včerejšího Czech Open Source Policy Forum 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    25.4. 13:22 | Nová verze

    Fossil (Wikipedie) byl vydán ve verzi 2.24. Jedná se o distribuovaný systém správy verzí propojený se správou chyb, wiki stránek a blogů s integrovaným webovým rozhraním. Vše běží z jednoho jediného spustitelného souboru a uloženo je v SQLite databázi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 12:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 6.7 webového prohlížeče Vivaldi (Wikipedie). Postavena je na Chromiu 124. Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu. Vypíchnout lze Spořič paměti (Memory Saver) automaticky hibernující karty, které nebyly nějakou dobu používány nebo vylepšené Odběry (Feed Reader).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 04:55 | Nová verze

    OpenJS Foundation, oficiální projekt konsorcia Linux Foundation, oznámila vydání verze 22 otevřeného multiplatformního prostředí pro vývoj a běh síťových aplikací napsaných v JavaScriptu Node.js (Wikipedie). V říjnu se verze 22 stane novou aktivní LTS verzí. Podpora je plánována do dubna 2027.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 04:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 8.2 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu. Zdůrazněn je průvodce migrací hostů z VMware ESXi do Proxmoxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 04:11 | Nová verze

    R (Wikipedie), programovací jazyk a prostředí určené pro statistickou analýzu dat a jejich grafické zobrazení, bylo vydáno ve verzi 4.4.0. Její kódové jméno je Puppy Cup.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (74%)
     (9%)
     (2%)
     (16%)
    Celkem 811 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník
    MIG Alley is the name given by U.S. Air Force pilots to the northwestern portion of North Korea "MIG Alley" is the name given by U.S. Air Force pilots to the northwestern portion of North Korea, where the Yalu River empties into the Yellow Sea. During the Korean War, it was the site of numerous dogfights between U.S. fighter jets and those of the Communist forces, particularly the Soviet Union. The North American F-86 Sabre and the Soviet-built Mikoyan-Gurevich MiG-15 were the aircraft used throughout most of the conflict, with the area's nickname derived from the latter. Because it was the site of the first large-scale jet-vs-jet air battles, MIG Alley is considered the birthplace of jet fighter combat.
    Aktuální zápisy

    William Shatner - Kirk? To je přeci Denny Crane

    31.3.2011 20:30 | Přečteno: 1463× | Sranda | poslední úprava: 31.3.2011 20:24

    Když tu před nějakým tím časem probíhala anketa, zda mají být místní blogy zaměřeny čistě na Linux a IT, byl jsem proti. Dnes bych možná hlasoval jinak. Taky proto jsem dlouho váhal, zda mám svůj další blog věnovat herci Williamu Shatnerovi. Ale vzhledem k tomu co je to za herce, a že další nelinuxový blog na dlouho dopředu neplánuji, učiním tak.

    Williama Shatnera netřeba představovat. James Tiberius Kirk, nejmladší kapitán ve Hvězdné Flotile Spojené Federace Planet. Série mě bližší snad více než cokoli jiné. A přesto není Star Trek, ani James T. Kirk, to první, co mě napadne při vyslovení jména tohoto herce. Ačkoliv je pro mě Star Trek to nejlepší, co kdy bylo natočeno, původní seriál s Kirkem mě zatím nijak zvlášt neoslovil.

    Star Trek jsem sledoval už jako dítě, když ho vysílala Česká Televize. Sem tam jsem viděl nějakou epizodu z The Next Generation, Voyager a možná i Deep Space Nine. Avšak vzhledem k tehdy nízkému věku, neznalosti hlubších souvislostí, a hlavně nahodilosti epizod, jsem si z toho moc neodnesl. Koukal jsem na to vlastně jen proto, že se mi líbily hvězdné lodě, vesmír, phasery a podobně.

    O pár let později jsem začal objevovat svou vášeň pro scifi, a dozvědět se o co teda vlastně jde v tom Star Treku byla povinnost. Takže když jsem zjistil, že na ČT běží Star Trek TOS, byl jsem nalepenej u obrazovky. Bohužel, pamatuju si z toho víceméně jen scénu s Gornem, a plavidlo První Federace Fesarius. Nadšení mi totiž moc dlouho nevydrželo. Protože existovaly graficky mnohem lákavější filmy, nějak jsem nevydržel koukat na "TOSku".

    Jelikož a protože tuctová scifi jednoho dne prostě došly, byl čas se vrátit ke Star Treku. Z dětství jsem si pamatoval i ty graficky lepší seriály, takže jsem to vzal až od Picarda(The Next Generation), ale pěkně až do konce, včetně filmů. No a dnes se stále přemlouvám ještě k té TOS, kterou jsem nedávno začal stahovat v reimagined edici. Dobrých scifi je prostě málo, takže jednou na to stejně dojde.

    Ačkoliv jsem tedy Williama Shatnera viděl alespoň v těch star trekových filmech, přesto tomu ta TOS asi chybí, protože William Shatner pro mě stále nepředstavuje na prvním místě kapitána Kirka. Williama Shatnera mám nyní pevně spojeného s postavou šíleného právníka Dennyho Crana[Krejna].

    Denny Crane

    Denny Crane je sexistický, svým způsobem šílený, ale legendární a dosud neporažený právník ze seriálu Boston Legal, či po česku Kauzy z Bostonu.

    Tento seriál jsem zprvu začal sledovat protože za

    Denny Crane je postarší právník ve firmě Crane, Pool a Schmidtová, který společně se svým přítelem Alanem Shorem(James Spader) tvoří takové komické duo uvnitř právnické firmy. Ono vzhledem k tomu, že seriál je převážně komedie a drama, je komický občas každý, ale tihle dva jsou něco extra. Shatner jako Denny Crane má v repertoáru šílenosti jako střílení v kanceláři ze stoprocentně prázdné zbraně, střílení na vlastní klienty, neustálé sexuální narážky na každou atraktivní ženu, zcestné blábolení a neunavné připomínání svého slavného jména.

    Právě jeho jméno je takovým symbolem seriálu. Během každé epizody padne nesčetněkrát. A i přesto to působí dobře. Na youtube se dají najít sestříhaná videa, která obsahují jen scény, kdy Denny vyslovuje své jméno, a to teprv působí hrůzostrašně. Ale děj epizod je tak dobrý, že se těším na každou šílenost Dannyho Crana podtrženou jeho jménem. Vůbec ty nejlepší jsou proslovy k novinářům, kdy Denny drmolí naprosté nesmysly, jako např. "Pec nám spadla.", ale nikdy se nebojí je podložit vahou svého neporaženého jména.

    Jak jsem již zmínil, Denny Crane je neuvěřitelný sexista. A stejně tak jeho přítel Alan Shore. V bostonské pobočce firmy Crane, Pool a Schmidtová, kde se seriál převážně odehrává, jsou jen dva typy žen. Ty co mají/měly poměr s Denny Cranem, a ty co ho mají/měly s Alanem Shorem. Situace se komplikuje s příchodem dalšího jmenného partnera firmy, Shirley Schmidtové. Tu by si totiž Alan Shore moc rád přidal do své sbírky, a to i přes to, že je Shirley výrazně starší než on. V cestě mu však stojí Denny, který už Shirley měl, a tudíž Alan nemá nárok. Denny si dokonce nechal vyrobit i umělou kopii Shirley v životní velikosti, asi aby na ten velký den nezapoměl, a občas si ho mohl připomenout.

    Plastová Shirley

    Denny Crane je už kultovní postava. Má několik profilů na facebooku(o pravosti radši nebudu polemizovat), fan stránku "Danny Crane for President" a mnoho komických videí na youtube. I já jsem přidal dvě vlastní videa s výborným českým dabingem, se kterým seriál běží na TV Prima. Jedná se o mé dvě nejoblíbenější scény. Jedna zakončená geniální poznámkou pro novináře o tom, že Dennyho hovno nesmrdí, druhá o tom, jak šílený a možná i nemocný Denny Crane je.

    Jako perličku přidávám video tentokrát né moje, ale o velikosti této dvojky právníků stoprocentně svědčící.

    Nu doufám, že jsem vám aspoň trochu nastínil kouzlo seriálu Boston Legal, a že se třeba na nějakou tu epizodu podíváte.

    Vizitky        

    Hodnocení: 100 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    lukve avatar 31.3.2011 20:51 lukve | skóre: 28 | blog: Lukove | Prešov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: William Shatner - Kirk? To je přeci Denny Crane

    Je tu este jeden starsi skvost kde si zahral tento legendarny herec, aj ked musim povedat ze je tento filmik malo znamy a shantner tam je fakt dobry vo svojom hereckom vykone.

    Filmik sa vola incubus a je to asik JEDINY PODARENY film ktory je v ESPERANTE, zatial som iny film v esperante nenasiel..

    Incubus Clip - William Shatner Speaking Esperanto

    linux user more than 20y
    31.3.2011 22:49 Jirka | skóre: 36
    Rozbalit Rozbalit vše Re: William Shatner - Kirk? To je přeci Denny Crane
    Došly mi scifi seriály, které jsem sledoval.
    Tvůj přehrávač neumí opakovat playlist? :-)

    Jinak TOSka je skvělá. Hlavně druhá série, která byla nejlépe financována. Člověk si k tomu musí najít vztah. A hlavně, kdo neviděl TOS, tak nepochopí hromadu kulturních narážek v různých animovaných seriálech (hlavně teda Simpsnovi a Futuráma).

    Bez TOS bych třeba nenašel mou současnou vyzváněcí melodii na mobilu. Dlouho jsem měl imperiální hymnu, ale tohle předčí celého Williamse. :-)
    David Ježek avatar 31.3.2011 23:03 David Ježek | skóre: 83 | blog: Mostly_IMDB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: William Shatner - Kirk? To je přeci Denny Crane
    Shattnera i Spadera můžu kdykoli, totéž platí i pro Rene Auberjonoise ale ta PŘÍŠERNÁ roztřesená kamera a švenkování s ní mě v BL tak SR*LA, že jsem ten seriál prostě doteď něviděl.
    1.4.2011 08:17 sad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: William Shatner - Kirk? To je přeci Denny Crane
    Po druhé sérii TOSky už šel celý Star Trek do hajzlu. Tím myslím i TNG, DS9 atd. Takhle nudný seriály se jen tak nevidí, zlatý Babylon 5. (Ne, nejsem troll.)
    pools avatar 1.4.2011 09:22 pools | skóre: 19 | blog: Svědek Damdogův | Opava/Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: William Shatner - Kirk? To je přeci Denny Crane
    Mi třeba Babylon pět absolutně nic neříkám, nedokážu se na to dívat. TNG považuju za nejlepší sérii, hlavně kvůli Datovi a Picardovi, teď zrovna sleduju Voyager a není to špatné... DS9 mě moc nechytnul
    Vivre libre ou mourir!
    Migi avatar 2.4.2011 11:41 Migi | skóre: 59 | blog: Mig_Alley
    Rozbalit Rozbalit vše Re: William Shatner - Kirk? To je přeci Denny Crane
    DS9 byl jiný, chvíli mi trvalo zvyknout si na to že se stále někam nelítá, ale později mě to totálně chytlo, a na nějkou dobu sem to považoval za nejlepší sérii. Voyager mě naopak dost dlouho poměrně štval, první půlka, možná dvě třetiny, než dorazili aspoň k borgskému území mě doslova ubíjely.

    Babylon 5 je užasný nápad, viděl sem pár dílů, ale stáří je na tom sakra hodně vidět. Naprosto umělé pozadí, a grafika některých lodí, hlavně stínu, je jak vystřižená z kačera donalda. Ale námětem mě to dycky přitahovalo. Prý by měl být nějaký remake, tak uvidime co z toho bude.
    1.4.2011 17:30 Jan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: William Shatner - Kirk? To je přeci Denny Crane
    A co říkáš na poslední seriál Star Trek: Enterprise?

    Jinak pro pobavení doporučuju svérázné recenze chlapíka s nickem sfdebris. Nejvíc toho má o Star Treku, ale poslední dobou recenzuje i jiné seriály.
    Migi avatar 2.4.2011 11:42 Migi | skóre: 59 | blog: Mig_Alley
    Rozbalit Rozbalit vše Re: William Shatner - Kirk? To je přeci Denny Crane
    Star Trek Enterprise jsem viděl, nebyl zrovna nejlepší, ale byl zajímavý. Ačkoli místo xindů o kterých do té doby ve starších seriich nepadlo ani slovo, se mohli věnovat pozemsko-romulanským válkám.
    pools avatar 3.4.2011 18:03 pools | skóre: 19 | blog: Svědek Damdogův | Opava/Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: William Shatner - Kirk? To je přeci Denny Crane
    Jolene Blalock pyčo! ;-)
    Vivre libre ou mourir!
    Ondřej Kuda avatar 2.4.2011 01:22 Ondřej Kuda | skóre: 27 | blog: obcasny_blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: William Shatner - Kirk? To je přeci Denny Crane
    Boston Legal jsem nikdy v cestine nevidel, ale myslim, ze "Crane, Denny Crane" je proste nepredabovatelne.

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.