VST 3 je nově pod licencí MIT. S verzí 3.8.0 proběhlo přelicencování zdrojových kódů z licencí "Proprietary Steinberg VST3 License" a "General Public License (GPL) Version 3". VST (Virtual Studio Technology, Wikipedie) je softwarové rozhraní pro komunikaci mezi hostitelským programem a zásuvnými moduly (pluginy), kde tyto moduly slouží ke generování a úpravě digitálního audio signálu.
Open source 3D herní a simulační engine Open 3D Engine (O3DE) byl vydán v nové verzi 25.10. Podrobný přehled novinek v poznámkách k vydání.
V Londýně probíhá dvoudenní Ubuntu Summit 25.10. Na programu je řada zajímavých přednášek. Zhlédnout je lze také na YouTube (23. 10. a 24. 10.).
Gemini CLI umožňuje používání AI Gemini přímo v terminálu. Vydána byla verze 0.10.0.
Konference OpenAlt 2025 proběhne již příští víkend 1. a 2. listopadu v Brně. Nabídne přibližně 80 přednášek a workshopů rozdělených do 7 tematických tracků. Program se může ještě mírně měnit až do samotné konference, a to s ohledem na opožděné úpravy abstraktů i případné podzimní virózy. Díky partnerům je vstup na konferenci zdarma. Registrace není nutná. Vyplnění formuláře však pomůže s lepším plánováním dalších ročníků konference.
Samsung představil headset Galaxy XR se 4K Micro-OLED displeji, procesorem Snapdragon XR2+ Gen 2, 16 GB RAM, 256 GB úložištěm, operačním systémem Android XR a Gemini AI.
Před konferencí Next.js Conf 2025 bylo oznámeno vydání nové verze 16 open source frameworku Next.js (Wikipedie) pro psaní webových aplikací v Reactu. Přehled novinek v příspěvku na blogu.
Sovereign Tech Fund oznámil finanční podporu následujících open source projektů: Scala, SDCC, Let's Encrypt, Servo, chatmail, Drupal, Fedify, openprinting, PHP, Apache Arrow, OpenSSL, R Project, Open Web Docs, conda, systemd a phpseclib.
Bylo vydáno OpenBSD 7.8. S předběžnou podporou Raspberry Pi 5. Opět bez písničky.
Valkey (Wikipedie) byl vydán v nové major verzi 9.0. Valkey je fork Redisu.
.
Čerstvě udělaná vánočka, to je skoro jako orgasmus.
.
Např. vánočka z Delta pekáren není moc chutná a je vysušená, zatímco čerstvá, teplá, nadýchaný vánočka s hrnkem mléka .., to je prostě megazážitek, převážně na vstupu.
nadýchaný vánočkaNadychana? To jsou tak ty z Delta pekaren. Spravna vanocka je poradne hutna.
Já bych to nekritizoval. Těsto má obvykle konzistenci na svou dávku, když je větší dávka, tak to pak více rozlévá/roztéká, blbě se odhaduje.
Mimochodem, ono i to "nehezké" těsto může více chutnat, třeba prasklej chleba nebo zde vánočka. Teplé se to lépe láme, máslo se na tom lépe rozpouští. Více voní.
Dík za inspiraci, letos jsem nepek
... asi to dohonim 
Dělal jsem v letech 1995-1997 taky na brigádě, bohužel jen na "slanym" (pak ještě bylo "sladký" a chleba), rohlíků a tak jsme dělali různé velikosti. Hodně dělala teplota vody, prohnětenost těsta. Praxe naučí člověka mít cit, dá mu možnost úspěšně experimentovat.
To vyhřeznutí jsem viděl občas u bábovky, když mam moc živý těsto, mam ho dlouho venku a tak. Jako když dam formu pozdě do trouby.
)
Tiskni
Sdílej: