Byly zveřejněny informace o kritické zranitelnosti CVE-2025-55182 s CVSS 10.0 v React Server Components. Zranitelnost je opravena v Reactu 19.0.1, 19.1.2 a 19.2.1.
Bylo rozhodnuto, že nejnovější Linux 6.18 je jádrem s prodlouženou upstream podporou (LTS). Ta je aktuálně plánována do prosince 2027. LTS jader je aktuálně šest: 5.10, 5.15, 6.1, 6.6, 6.12 a 6.18.
Byla vydána nová stabilní verze 3.23.0, tj. první z nové řady 3.23, minimalistické linuxové distribuce zaměřené na bezpečnost Alpine Linux (Wikipedie) postavené na standardní knihovně jazyka C musl libc a BusyBoxu. Přehled novinek v poznámkách k vydání.
Byla vydána verze 6.0 webového aplikačního frameworku napsaného v Pythonu Django (Wikipedie). Přehled novinek v poznámkách k vydání.
Po více než 7 měsících vývoje od vydání verze 6.8 byla vydána nová verze 6.9 svobodného open source redakčního systému WordPress. Kódové jméno Gene bylo vybráno na počest amerického jazzového klavíristy Gene Harrise (Ray Brown Trio - Summertime).
Na čem pracují vývojáři webového prohlížeče Ladybird (GitHub)? Byl publikován přehled vývoje za listopad (YouTube).
Google Chrome 143 byl prohlášen za stabilní. Nejnovější stabilní verze 143.0.7499.40 přináší řadu novinek z hlediska uživatelů i vývojářů. Podrobný přehled v poznámkách k vydání. Opraveno bylo 13 bezpečnostních chyb.
Společnost Valve aktualizovala přehled o hardwarovém a softwarovém vybavení uživatelů služby Steam. Podíl uživatelů Linuxu dosáhl 3,2 %. Nejčastěji používané linuxové distribuce jsou Arch Linux, Linux Mint a Ubuntu. Při výběru jenom Linuxu vede SteamOS Holo s 26,42 %. Procesor AMD používá 66,72 % hráčů na Linuxu.
Canonical oznámil (YouTube), že nově nabízí svou podporu Ubuntu Pro také pro instance Ubuntu na WSL (Windows Subsystem for Linux).
Samsung představil svůj nejnovější chytrý telefon Galaxy Z TriFold (YouTube). Skládačka se nerozkládá jednou, ale hned dvakrát, a nabízí displej s úhlopříčkou 10 palců. V České republice nebude tento model dostupný.
.
Čerstvě udělaná vánočka, to je skoro jako orgasmus.
.
Např. vánočka z Delta pekáren není moc chutná a je vysušená, zatímco čerstvá, teplá, nadýchaný vánočka s hrnkem mléka .., to je prostě megazážitek, převážně na vstupu.
nadýchaný vánočkaNadychana? To jsou tak ty z Delta pekaren. Spravna vanocka je poradne hutna.
Já bych to nekritizoval. Těsto má obvykle konzistenci na svou dávku, když je větší dávka, tak to pak více rozlévá/roztéká, blbě se odhaduje.
Mimochodem, ono i to "nehezké" těsto může více chutnat, třeba prasklej chleba nebo zde vánočka. Teplé se to lépe láme, máslo se na tom lépe rozpouští. Více voní.
Dík za inspiraci, letos jsem nepek
... asi to dohonim 
Dělal jsem v letech 1995-1997 taky na brigádě, bohužel jen na "slanym" (pak ještě bylo "sladký" a chleba), rohlíků a tak jsme dělali různé velikosti. Hodně dělala teplota vody, prohnětenost těsta. Praxe naučí člověka mít cit, dá mu možnost úspěšně experimentovat.
To vyhřeznutí jsem viděl občas u bábovky, když mam moc živý těsto, mam ho dlouho venku a tak. Jako když dam formu pozdě do trouby.
)
Tiskni
Sdílej: