Byl vydán Debian 13 s kódovým názvem Trixie. Přehled novinek v poznámkách k vydání.
WLED je open-source firmware pro ESP8266/ESP32, který umožňuje Wi-Fi ovládání adresovatelných LED pásků se stovkami efektů, synchronizací, audioreaktivním módem a Home-Assistant integrací. Je založen na Arduino frameworku.
Open source platforma Home Assistant (Demo, GitHub, Wikipedie) pro monitorování a řízení inteligentní domácnosti byla vydána v nové verzi 2025.8.
Herní studio Hangar 13 vydalo novou Mafii. Mafia: Domovina je zasazena do krutého sicilského podsvětí na začátku 20. století. Na ProtonDB je zatím bez záznamu.
Operátor O2 má opět problémy. Jako omluvu za pondělní zhoršenou dostupnost služeb dal všem zákazníkům poukaz v hodnotě 300 Kč na nákup telefonu nebo příslušenství.
Společnost OpenAI představila GPT-5 (YouTube).
Byla vydána (𝕏) červencová aktualizace aneb nová verze 1.103 editoru zdrojových kódů Visual Studio Code (Wikipedie). Přehled novinek i s náhledy a videi v poznámkách k vydání. Ve verzi 1.103 vyjde také VSCodium, tj. komunitní sestavení Visual Studia Code bez telemetrie a licenčních podmínek Microsoftu.
Americký prezident Donald Trump vyzval nového generálního ředitele firmy na výrobu čipů Intel, aby odstoupil. Prezident to zdůvodnil vazbami nového šéfa Lip-Bu Tana na čínské firmy.
Bylo vydáno Ubuntu 24.04.3 LTS, tj. třetí opravné vydání Ubuntu 24.04 LTS s kódovým názvem Noble Numbat. Přehled novinek a oprav na Discourse.
Byla vydána verze 1.89.0 programovacího jazyka Rust (Wikipedie). Podrobnosti v poznámkách k vydání. Vyzkoušet Rust lze například na stránce Rust by Example.
Tiskni
Sdílej:
nadýchaný vánočkaNadychana? To jsou tak ty z Delta pekaren. Spravna vanocka je poradne hutna.
Já bych to nekritizoval. Těsto má obvykle konzistenci na svou dávku, když je větší dávka, tak to pak více rozlévá/roztéká, blbě se odhaduje.
Mimochodem, ono i to "nehezké" těsto může více chutnat, třeba prasklej chleba nebo zde vánočka. Teplé se to lépe láme, máslo se na tom lépe rozpouští. Více voní.
Dík za inspiraci, letos jsem nepek ... asi to dohonim
Dělal jsem v letech 1995-1997 taky na brigádě, bohužel jen na "slanym" (pak ještě bylo "sladký" a chleba), rohlíků a tak jsme dělali různé velikosti. Hodně dělala teplota vody, prohnětenost těsta. Praxe naučí člověka mít cit, dá mu možnost úspěšně experimentovat.
To vyhřeznutí jsem viděl občas u bábovky, když mam moc živý těsto, mam ho dlouho venku a tak. Jako když dam formu pozdě do trouby.