abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 03:11 | Nová verze

    Program pro generování 3D lidských postav MakeHuman (Wikipedie, GitHub) byl vydán ve verzi 1.3.0. Hlavní novinkou je výběr tvaru těla (body shapes).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 4
    včera 23:11 | Bezpečnostní upozornění

    Intel vydal 41 upozornění na bezpečnostní chyby ve svých produktech. Současně vydal verzi 20240514 mikrokódů pro své procesory řešící INTEL-SA-01051, INTEL-SA-01052 a INTEL-SA-01036.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 16:22 | IT novinky

    Společnost Raspberry Pi patřící nadaci Raspberry Pi chystá IPO a vstup na Londýnskou burzu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:22 | IT novinky

    Google na své vývojářské konferenci Google I/O 2024 představil řadu novinek. Keynote byl věnován umělé inteligenci (DeepMind, Gemini, Responsible AI).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 12:33 | Bezpečnostní upozornění

    V Gitu bylo nalezeno 5 zranitelností. Opraveny jsou ve verzích 2.45.1, 2.44.1, 2.43.4, 2.42.2, 2.41.1, 2.40.2 a 2.39.4. Útočník může připravit repozitář tak, že při jeho klonování (git clone) může dojít ke spuštění libovolného kódu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:11 | IT novinky

    Virtualizační softwary VMware Workstation Pro a VMware Fusion Pro jsou nově pro osobní použití zdarma. Softwary VMware Workstation Player a VMware Fusion Player končí.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 02:11 | Nová verze

    Linuxová distribuce Endless OS (Wikipedie) byla vydána ve verzi 6.0.0. Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu, poznámkách k vydání a také na YouTube.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    14.5. 15:44 | Nová verze

    Byl vydán Mozilla Firefox 126.0. Přehled novinek v poznámkách k vydání, poznámkách k vydání pro firmy a na stránce věnované vývojářům. Vylepšena byla funkce "Zkopírovat odkaz bez sledovacích prvků". Přidána byla podpora zstd (Zstandard). Řešeny jsou rovněž bezpečnostní chyby. Nový Firefox 126 je již k dispozici také na Flathubu a Snapcraftu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    14.5. 15:22 | Nová verze

    Grafana (Wikipedie), tj. open source nástroj pro vizualizaci různých metrik a s ní související dotazování, upozorňování a lepší porozumění, byla vydána ve verzi 11.0. Přehled novinek v aktualizované dokumentaci.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    14.5. 14:55 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 24.0 linuxové distribuce Manjaro (Wikipedie). Její kódové jméno je Wynsdey. Ke stažení je v edicích GNOME, KDE PLASMA a XFCE.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (74%)
     (5%)
     (10%)
     (10%)
    Celkem 284 hlasů
     Komentářů: 16, poslední 14.5. 11:05
    Rozcestník

    Seznámit nebo zemřít

    11.4.2010 23:58 | Přečteno: 1559× | poslední úprava: 12.4.2010 00:13

    Byl jsem zvědavý včera na to, jak Alan nastříhal pořad „Ten kluk se neseznámí.” Jako vždy dobře. Zaznělo tam vše důležité co zaznít mělo. Marcel řekl, že se lidé musí naučit mluvit, cože je pravda, seznámení by neměl být úkol, což je také pravda, ale stále si myslím, že jestli je něco důležité? Tak především si uvědomit, že odmítnutí ne vždy, a v takových případech jen málokdy je o našich kvalitách, ale spíš o potřebách toho druhého.

    Pokud jsem kdy přimo odmítal někdy nějakou ženu, tak snad jen jednou z toho důvodu, že skutečně jsem byl přesvědčen o jejích menších morálních kvalitách. Opravdu nemusím mít ženskou, která je skoro pro všechny snadno dostupná. Jinak vždy odmítnutí bylo z toho důvodu, že preferuji určitý typ. Což není o jejich nižší nebo vyšší kvalitě, ale jen o mé preferenci. Preferenci žen vyšší postavy, modrých očí a brunetek. Mám-li si vybrat mezi krásnou vysokou brunetkou a krásnou blondýnkou, vítězí brunetka.

    Lidé, muži i ženy se domnívají, že potřebují nějakou zvláštní výřečnost a dovednost při seznamování. Já bych řekl, že potřebují především všímavost a schopnost odhadnout, jestli ta dáma, či muž projevují zájem. Jak se to dá naučit? Pozorováním druhých dvojic, sledováním toho jak se třeba žena přibližuje k muži. Uvědomit si, že jsme si jako lidé podobní, používáme stejné nebo podobné strategie. Rád sleduji ženy jakéhokoliv věku při jejich pokusech se přiblížit k muži.

    Stejně jako muži, i ženy si vybírají partnery a používají při tom zcela odlišné strategie. Nezkušení muži, většinou neodhadnou, že jsou loveni a to slovo nepoužívám nijak v pejorativním smyslu, neboť léčky žen jsou velmi důmyslné, dobře ukryté před nezkušeným okem. Jenže stopařské oko, cvičené ve sledování stop, velmi snadno odhalí léčku. Ony ženy se zas až tolik neskrývají. Jen se myslím bojí víc neúspěchu a odmítnutí, než muži.

    Jejich strach je pochopitelnější. Na dobrém výběru jim záleží více než mužům. Takže používají rafinovanější taktiky, více skrývají, více si hlídají konkurenci. Proto má nejzákladnější dovednost při seznamování nespočívá ani tak v tom, že to ukecám, jak tvrdí Marcelův kamarád, ale v tom, že se dívám jestli je ona dáma vstřícná, jestli hodí očko víc jak jednou mým směrem, jestli na můj následný pokus se přiblížit, reaguje pozitivně. Třeba úsměvem. Atd.

    Takhle a podobně se chovají ženy, které dávají najevo svůj zájem. Zájem, který sice nezaručuje hned postel, jak se někteří nedočkavci domnívají, ale zájem o kontakt, kdy jí i jemu umožní jakýsi průzkum zblízka. Až při něm je dobrá ona ukecávací vlastnost. Muž, který vzbudil zájem a chová se přiměřeně, nemusí vypouštět nijak zvlášť sofistikované věty, stačí, když dává přiměřeným způsobem zájem o ženu i nadále a pak nic nebrání seznámení.

    Je to krásná hra, kde se oba dva předvádějí v tom nejlepším světle, ale pokud ono předvádění udrží v mezích mají tu hru na hezky dlouhou dobu. Zpočátku je strašně nebezpečné ono:„Jen vážně!” protože to blokuje onu nutnou hru, při níž se lidé seznamují, ukazují si svoje dobré stránky, slovně i beze slov předvádějí svoje priority, a hra na „Vážně, tomuhle zabrání a vyvolá jen úzkost ze závazku k někomu, koho vůbec neznám a mám mu sdělit, že můj zájem je na věky. Seznamujeme se, sledujeme, jak se druhý chová, vážíme zda nám vyhovuje. Máme v tu chvíli oba stejnou cenu. Samozřejmě ti co ukryjí více svůj zájem, dostávají se do výhody. Zároveň dost často tím ukrýváním zájmu, ukazují svůj strach. Strach z odmítnutí, strach z ovládání tím druhým.

    Určitý čas se hrají taktické hry, které postupně mizí a najednou se oba přestanou jede druhého bát, stydět a nechají jeden druhého vstoupit do svého prostoru, do svého teritoria. Tím vstoupením se vlastně vydávají jeden druhému a jeden druhého ujišťují o svém citu, o své lásce. Zde je zase dobrá ona všímavost a pozorování toho druhého, protože pak se dozvídám velmi rychle a velmi snadno, co ten druhý snáší a nesnáší. S tím je dobré se samozřejmě i zeptat a mluvit o různých zájmech, chování, nebo chuti toho druhého stejně jako vlastních zájmech, chování či chutích.

    Kdyby se mě někdo ptal na radu, řekl bych mu. „Pozoruj svoje úspěšné známé, pozoruj cizí lidí všude, kde jsou muži a ženy, pokládej si otázku z jakého důvodu ta dívka provokuje toho muže, z jakého důvodu onen muž mlčí a nereaguje na ženy kolem sebe. Nebo z jakého důvodu se chová takhle a ne tak jak by sis představoval, že by se chovat měl. Pozoruj, klaď si otázky a hledej na ně odpovědi. Zkus si uvědomit, že vždy vzbudíš něčí zájem. Pokud je onen protějšek, co zájem projevuje pro tebe přitažlivý, pak není důvod se domnívat, že máš v jeho očích menší cenu. Naopak, jsi díky jeho zájmu pro něj cenný a můžeš víc chtít, víc očekávat. Z jeho hlediska se zatím jevíš jako ten, co má jemu co nabídnout.”

    Ten chlapec v onom příběhu řekl větu. „Kdybych ji pozval a ona odmítla, tak to nedám.” Zřejmě chtěl říci, že by neunesl tíhu odmítnutí. Pokud by tohle řekl mě, zeptal bych se ho. „A co se stane, když budeš odmítnutý? Umřeš? Nebo se zhroutíš natolik, že budeš neschopný pohybu? Většinou se nestane ani jedno. Lidé se bojí svých pocitů, jedině svých pocitů. Jenže na pocit se neumírá. Takže jediné, co můžeme pro sebe udělat, je že si opět uvědomíme, že jediné, co se stane je, že se chvíli budeme cítit nepříjemně. Emoce se dají zvládat. Nedají se odstranit, ale dají se zvládat a pokud se při nich použije rozum, právě tou větou, že mimo nepříjemných emocí, na které se neumírá, a že většinou odmítnutí není o našich kvalitách, ale o prioritách odmítajícího, pak si většina lidí troufne druhý pokus někde jinde, s někým jiným.

    Jedno z pravidel, které učím svoje klienty, je pravidlo, že výběr je obrovský. Konečně na světě je zhruba tři miliardy mužů a víc než tři miliardy žen. Pak pravděpodobnost, že budu všemi odmítnut je celkem mizivá. Dokážu-li je přesvědčit, že se jedná jen o to unést něčí rozhodnutí, plus všímavost a naučit se sledovat chování lidí. Vědomě, cíleně, což se dá v klidu a postupně trénovat, pak je úspěch v této oblasti nemůže minout. Někdy je daleko větší problém se zbavit člověka projevujícího zájem, než jej získat. Protože během té seznamovací hry, dávám ještě důraz na to, abych opravdu nepřehlédl žádnou skrytou negativní vlastnost. Proto je dobré sledovat nejen co říká, co preferuje, ale také jak se neverbálně dotyčný, dotyčná chová. Jaké emoce jeho neverbální projevy ve mě vyvolávají.

    Sledovat svoje pocity, radost, úzkost, smutek, hněv a další, jež ve mě onen člověk, kterého takzvaně balím, vyvolává, je dost důležité rozeznat. Protože tyhle pocity pravděpodobně ve mě bude vyvolávat i nadále. Jestliže cítím při některých jeho automatický projevech neklid, pak je něco, na co bych si měl dát pozor. Nikoliv jen oko do duše okno, ale pohyb těla, způsob držení těla, způsob doteku, jeho chování, kdy si myslí, že není sledován atd nás poučí víc, než všechny slova a všechny příručky jež učí techniky seznamování.

    Existuje jedna technika, která je celkem účinná. Mám-li zájem o další setkání, dám dámě svou vizitku s tím, že pokud se rozhodne mi zavolat, udělá mi radost. Dost často zabere, ale a to je důležité, než se rozhodnu té dámě onu vizitku dát, sleduji jak se ke mě staví, jak se projevuje pohledem, jestli je ke mě natočená stabilně a nebo jestli se při každém mém slovu odvrací. Podle toho se rozhodnu jestli vizitku vytáhnu z kapsy a nebo jestli pozdravím a odejdu.

    http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/209572230640028-rodina-a-ja/?streamtype=WM2        

    Hodnocení: 72 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    12.4.2010 00:49 e | skóre: 10
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Seznámit nebo zemřít
    JA RAD PORADM KDYZ VIM vic (hebmilo.cz)
    12.4.2010 08:53 Vskutečnosti Saýc | skóre: 7
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Seznámit nebo zemřít

    Wulfmorgenthaler neeeeee.

    =^..^= AmigaPower® avatar 12.4.2010 00:53 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Seznámit nebo zemřít
    zejtra, sem ožralej a zhulenej, přečtu si to zejtra ;-)
    Dalibor Smolík avatar 12.4.2010 01:16 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Seznámit nebo zemřít
    A něco k tomu napiš! :-)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    =^..^= AmigaPower® avatar 12.4.2010 01:20 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Seznámit nebo zemřít
    neboj pane! :-D
    bazil avatar 12.4.2010 03:00 bazil | skóre: 33 | blog: sluje | Miroslav
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Seznámit nebo zemřít
    mno na tomhle něco bude ...
    12.4.2010 14:10 fresh meat
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Seznámit nebo zemřít
    Samice hledají úspěšné samce. V současné lidské společnosti se úspěch měří velikostí konta v bance. Máš prachy, máš i samici.
    12.4.2010 14:33 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Seznámit nebo zemřít
    Samice hledají samce, který je dokáže uspokojit nejen kontem a sexem, ale i něčím navíc. Třeba kulturou, nápadem, slovem a laskavostí. Život není 0,1,0,1... To jaksi dost lidem, některým lidem málo dochází.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    12.4.2010 15:05 fresh meat
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Seznámit nebo zemřít
    Jasně a pak jsou takoví ti "kulturu, nápad, slovo a laskavost nabízející" případem pro psychiatra (kolik vám jich skončilo v ordinaci?). Ne pane, dnešní doba si žádá něco jiného, slovy "neznámého klasika" "víš co je láska? Když chuj v piči mlaská" .
    12.4.2010 15:48 Dan Brown
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Seznámit nebo zemřít
    víš co je láska? Když chuj v piči mlaská
    12.4.2010 16:29 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Seznámit nebo zemřít
    No tak černě bych to neviděl.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    Dalibor Smolík avatar 12.4.2010 17:29 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Seznámit nebo zemřít
    Rozumím, že u dvacetiletých je na prvním místě sex, vždyť je to tak fyziologicky správně. Ale když mi bylo tolik, dívky ještě u mladých mužů oceňovaly i jiné vlastnosti, třeba galantnost, celkový rozhled ..
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    kotyz avatar 12.4.2010 17:59 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Seznámit nebo zemřít
    no baze, i v mejch skriptech na vyvojovou psychologii to je. obdobi polygamie to nazyvaji.
    Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    =^..^= AmigaPower® avatar 12.4.2010 18:39 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Seznámit nebo zemřít
    ...ve dvaceti už jsem měl období polygamie za sebou... :-D
    kotyz avatar 12.4.2010 18:54 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Seznámit nebo zemřít
    ja ho mam porad pred sebou. a asi dojde i na to ze kdyz to nestihnu ve dvaceti tak ve triceti uz to nedozenu (to je tam taky vypsany i s autorem) ...

    asi dojde i na maladaptaci a somnolentni odpoutani :-D

    Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    houska avatar 13.4.2010 08:27 houska | skóre: 41 | blog: HW
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Seznámit nebo zemřít
    Myslis to obdobi kdy jsi mel k dispozici dve kamaradky? Levou a Pravou? :)
    =^..^= AmigaPower® avatar 13.4.2010 14:02 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Seznámit nebo zemřít
    Ne, to se jmenuje "momogamie obouruč" ;-)
    12.4.2010 20:53 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Seznámit nebo zemřít
    To jich docela dost ještě pořád oceňuje. Ten rozhled a galantnost.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    Dalibor Smolík avatar 12.4.2010 23:28 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Seznámit nebo zemřít
    To rád slyším. Ano, určitě takové ještě jsou.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    14.4.2010 10:37 tester
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Seznámit nebo zemřít
    Ano, je to fakt. A dobrá zpráva je, že se to netýká jen Ostravy a okolí, protože výstavka je putovní;-)

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.