abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 17:11 | Nová verze

    Byl vydán Nextcloud Hub 8. Představení novinek tohoto open source cloudového řešení také na YouTube. Vypíchnout lze Nextcloud AI Assistant 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 13:33 | Nová verze

    Vyšlo Pharo 12.0, programovací jazyk a vývojové prostředí s řadou pokročilých vlastností. Krom tradiční nadílky oprav přináší nový systém správy ladících bodů, nový způsob definice tříd, prostor pro objekty, které nemusí procházet GC a mnoho dalšího.

    Pavel Křivánek | Komentářů: 7
    včera 04:55 | Zajímavý software

    Microsoft zveřejnil na GitHubu zdrojové kódy MS-DOSu 4.0 pod licencí MIT. Ve stejném repozitáři se nacházejí i před lety zveřejněné zdrojové k kódy MS-DOSu 1.25 a 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 35
    25.4. 17:33 | Nová verze

    Canonical vydal (email, blog, YouTube) Ubuntu 24.04 LTS Noble Numbat. Přehled novinek v poznámkách k vydání a také příspěvcích na blogu: novinky v desktopu a novinky v bezpečnosti. Vydány byly také oficiální deriváty Edubuntu, Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu Budgie, Ubuntu Cinnamon, Ubuntu Kylin, Ubuntu MATE, Ubuntu Studio, Ubuntu Unity a Xubuntu. Jedná se o 10. LTS verzi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    25.4. 14:22 | Komunita

    Na YouTube je k dispozici videozáznam z včerejšího Czech Open Source Policy Forum 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    25.4. 13:22 | Nová verze

    Fossil (Wikipedie) byl vydán ve verzi 2.24. Jedná se o distribuovaný systém správy verzí propojený se správou chyb, wiki stránek a blogů s integrovaným webovým rozhraním. Vše běží z jednoho jediného spustitelného souboru a uloženo je v SQLite databázi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 12:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 6.7 webového prohlížeče Vivaldi (Wikipedie). Postavena je na Chromiu 124. Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu. Vypíchnout lze Spořič paměti (Memory Saver) automaticky hibernující karty, které nebyly nějakou dobu používány nebo vylepšené Odběry (Feed Reader).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 04:55 | Nová verze

    OpenJS Foundation, oficiální projekt konsorcia Linux Foundation, oznámila vydání verze 22 otevřeného multiplatformního prostředí pro vývoj a běh síťových aplikací napsaných v JavaScriptu Node.js (Wikipedie). V říjnu se verze 22 stane novou aktivní LTS verzí. Podpora je plánována do dubna 2027.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 04:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 8.2 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu. Zdůrazněn je průvodce migrací hostů z VMware ESXi do Proxmoxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 04:11 | Nová verze

    R (Wikipedie), programovací jazyk a prostředí určené pro statistickou analýzu dat a jejich grafické zobrazení, bylo vydáno ve verzi 4.4.0. Její kódové jméno je Puppy Cup.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (74%)
     (8%)
     (2%)
     (16%)
    Celkem 817 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Náměty na aprílové články

    24.2.2016 12:32 | Přečteno: 1737× | Různé

    Ač se to podle kalendáře nezdá, blíží se nám apríl (podle počasí už tu dávno je). Sesbíral jsem v průběhu několika týdnů pár námětů na aprílové články. Jelikož ale nejsem dobrý psavec, předkládám je publiku jako inspiraci.

    S níže uvedenými náměty si dělejte co chcete; doufám, že aposň nějaký námět se dočká rozpracování. Myslím, že měsíc je dost dlouhá doba. Budu rád když mi pošlete zprávou přes abclinuxu.cz odkaz na vydaný článek.

    Seznam.cz

    Internetová společnost Seznam.cz hodlá vstoupit do dalších odvětví podnikání. Typické červené S bychom tedy mohli vidět i jinde, než v typicky internetových službách.

    Po úspěchu projektu Stream.cz hodlá firma rozšířit své portfolio tentokrát o živé vysílání televize. O konkrétním formátu ještě nic nepadlo, ale jisté je jen to, že nepůjde o "ranní zprávy".

    Další oblastí, kde by Seznam.cz rád viděl svoje červené S, jsou infotainment systémy ve vozidlech. V právě skončeném půlročním pilotním projektu s firmou Škoda vybavil kompletním infotainment systémem prvních 5 elektrickych lokomotiv. Poznáte je podle nenápadného štítku na zádi.

    Z neoficiálních informací vyplynulo, že Škoda nebyla jedinou firmou, se kterou se jednalo. Seat nabídku odmítl s tím, že červené S by bylo jako červený hadr na býka, jednání s firmou Opel uvázla na mrtvém bodě.

    Revize češtiny

    Český jazyk se neustále vyvíjí a v souvislosti s internetovou komunikací se tento vývoj extrémně zrychluje. Po více než 20 letech od poslední reformy v roce 1993 je čas na další revizi. Ta si klade za cíl více si přiblížit spisovnou a hovorovou češtinu. Poprvé adresuje i specifika elektronické komunikace.

    Nové dublety: po zavedení dublet s-z v některých slovech (gymnasium, přípona -ismus) v roce 1993, půjdeme tentokrát ještě dále a dublety se povolují na základě fonetické reprezentace slova (včetně předložek), jde například o dublety s-z, f-v, p-b, t-d, je-ě apod. Přitom všechny varianty se považují za stylově stejné. Napřístě tedy budeme moci psát gymnásium, f klidu, objet (místo oběd), kdekolif, večerní správy. Nedoporučuje se psát pořád stejnou variantu dublety, aby to čtenáře neuspávalo.

    Psaní slov mne, mně, mě a mi se zjednodušuje takto: pište buď "mě" nebo "mi". Při psaní bez diakritiky je také přípustný tvar "me".

    Tvrdé a měkké i: Přibyde obojetné i/y, které lze použít v případě, že autor si není jistý, jaké "i" napsat. Jeho glyfem bude ypsilon s háčkem. Než se dostane do standardu Unicode, používejte znak y s nějakým smetím nad ním, např. ÿ nebo Ȳ. Obojetné i/y se nepíše za tvrdými souhláskami tam, kde je dnes ypsilon, vedlo by to k nechtěnému změkčení.

    V elektronické komunikaci lze místo "v" psát "w", zejména v případech, kdy autor textu nemůže najít písmeno "v" na klávesnici. To, že na klávesnici je W hned vedle Q si pamatuje i BFU.

    V elektronické komunikaci se ruší psaní velkých a malých písmen. Pisatelé často nedokonale zmáčknou Shift a pak se napíše malé písmeno místo velkého. Na druhou stranu někdy ráno zmáčknou Caps Lock a už ho nevypnou. A nakonec i před digitální érou v tom byl nepořádek. Podle ústavu pro jazyk český by se do budoucna nemělo považovat za "projev buranství autora", když někdo napíše celý příspevěk VELKÝMI PÍSMENY. (Smrťák se Zeměplochy děkuje.)

    Interpunkce: mezera před a za interpunkčními znaménky se píše podle libovůle autora (tzv. básnická licence).

    Předpony "i": cokoliv, co se vztahuje k firmě Apple. Je možné, že v budoucnu bude její použití vázáno na licenci od firmy Apple. Proto pozor na správné placení licenčních poplatků.

    Ekonomika

    Levné mýdlo z Německa zaplavilo Evropu. Německá strana tvrdí, že jde o zásoby nakoupené v souvislosti se zajištěním hygieny nadměrného počtu imigrantů. Ty se však ukázaly jako nadbytečné, když se teď počet imigrantů počet v zemi daří radikálně snižovat. Nezávislí odborníci však obviňují vládu z porušení zásad dobrého hospodáře. Poukazují na fakt, že datum výroby mýdel je nejspíše v prvním kvartálu 2016, takže se měli zbavit nejdříve starších zásob.

    Zdeněk Svěrák žalován pro rasismus

    Známý levicový intelektuál a občanský aktivista žaluje Zdeňka Svěráka pro údajný rasismus (sice to není první podobně nesmyslná žaloba, ale co jiného má levicový intelektuál a občanský aktivista dělat). Tentokrát to není kvůli textu k písni Bílá bílá bílá, ale kvůli jinému verši, který už jednou byl u soudu z jiného důvodu.

    Ve světle imigrační vlny prý verš "Postav třeba zeď" schvaluje plot na maďarských hranicích a odepírá imigrantům jejich základní práva (pozn. redakce: nepodařilo se nám zjistit, jaká práva má žalobce na mysli).

    Zdeněk Svěrák se snažil věc uklidnit a na svém webu napsal: "Apeluji na váš zdravý rozum. Neberte ten text tak doslova. I váš dům má zdi." Po několika hodinách však z odpovědi první věta zmizela. A nakonec Zdeněk Svěrák stáhl příspěvek úplně a najal si dobrého právníka.

    Novinky z techniky

    Čínská společnost Xiaomi představila chytré hodinky, které jsou určeny hlavně geekům. Na první pohled zaujmou velkorysou nabídkou ovládacích prvků. K dispozici je hned 8 tlačítek, z toho několik i otáčecích, přičemž 6 z nich je plně konfigurovatelných pro potřeby aplikací. Navíc systém je schopný detekovat akce libovolného počtu tlačítek zaráz, takže uživatel má k dispozici nepřeberné množstvé kombinací klávesových (tlačítkových) zkratek. (Pozn redkace: zkoušeli jsme to spočítat a jen na těch 6 tlačítkách nám vyšlo hodně [tj. 2^6 - 1 = 63] a to jsme nepočítali, že nektěrými se dá i točit.)

    Prototyp měl na testování i Richard Stallman, známý hlavně jako autor programu Emacs. Hodinky si pochvaloval, řekl: "Tudy vede cesta, líbí se mi zejména konfigurovatelnost (tlačítkových) zkratek. V podstatě na každý úkon si můžete definovat vlastní zkratku a nemusíte se zdržovat s přepínáním dané aplikace na popředí."        

    Hodnocení: 43 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    24.2.2016 13:10 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Náměty na aprílové články
    Aprilovych clanku netreba, staci ty stavajici, co nekteri psavci vypusti na sklo. Kdyz se tedy povznesete nad fakt, ze vychazi pravidelne po cely rok,
    24.2.2016 20:51 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Náměty na aprílové články
    Nemusíme ani chodit daleko, stačí se podívat na ten pondělní. (Ne, nemyslím přehled týdne na itbizu, ten je jen nudný.)
    25.2.2016 08:28 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Náměty na aprílové články
    Ten je jeste v pohode, ten je dan schopnostmi :-)
    Max avatar 24.2.2016 15:45 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Náměty na aprílové články
    Mno, tím, že jsi to zveřejnil, jsi ty náměty zabil ... :)
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    24.2.2016 16:52 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Náměty na aprílové články
    Vtipne take je, ze naprosta vetsina zpravicek o neziskovce cz.nic se netyka spravy cz domeny. Smutne na tom je, ze ony zpravicky nevychazi zpravidla na Aprila.
    24.2.2016 19:07 Ovocníček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Náměty na aprílové články
    Tvoje problémy bych chtěl mít. Kdepak Rusák bombardující lidi aby rozklížil Evropu, nenávist, blbost, nespravedlnost, násilí. Zatracený smradlavý cz.nic, kvůli tomu skunkovi člověk zapomene i na bezplatný školství a veřejnou zdravotní péči.
    25.2.2016 22:38 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Náměty na aprílové články
    Za svuj upadek muze europa podekovat eurosvazu, ktery sama vybudovala. Valky a nasili jsou prirozena vec. Neschvaluji je a ani je v evrope nechci, ale tak uz to na svete chodi. Valka je v podstate prospesna vec (brano z vetsiho meritka rozhodne velmi prospesna).

    Jinak cz.nic dela jednu vec uzasne a tou je sprava cz domeny. V tomto nemam v podstate co vytknout. Problemem vsak jsou neziskovost, pravni forma, nekteri zamestnanci, nesouvisejici nepotrebne a smesne projekty, hladove zdi, prezentace sdruzeni navenek, atd.

    Bezplatne skolstvi a zdravotnictvi? Problem je ten, ze to bezplatne plati jak pro koho. Danovi poplatnici prispivaji cizim lidem na vzdelani potomku a zdravotni peci misto toho, aby byl kazdy odpovedny sam za sebe a platil za vyuzivane sluzby. Pro mne je na priklad tvuj zivot a zdravotni stav zcela marginalni zalezitost. Ani nepoznam, kdyz nebudes zit, protoze jsi pro mne absolutne cizi. Neprijde mi spravne, abych byl nucen prispivat na tvou zdravotni peci, kdyz pro mne tvuj zdravotni stav nehraje zadnou roli. Modlim se za striktne privatni zdravotnictvi a zdravotni pojisteni.
    26.2.2016 10:38 radix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Náměty na aprílové články
    Jak by podle tebe melo cz.nic fungovat? Z pronajmu domen ma CZ.NIC nemale penize - co by se s nimi melo delat? Mela by byt CZ.NIC ziskovka a nejakym zpusobem platit za monopol statu? Melo by to padat vsechno do kapsy majitele? Mela by klesnout cena domen na minimum?
    26.2.2016 13:18 melkors | skóre: 13 | blog: kdo_chce_kam
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Náměty na aprílové články
    "Modlim se za striktne privatni zdravotnictvi a zdravotni pojisteni."

    Je zajimave, ze vetsinu presvedcenych apologetu tahle myslenka prejde v okamziku, kdy jim hrozi, ze by meli vyplaznout ekvivalent celerocniho prijmu za jednu "blbou" operaci
    26.2.2016 13:40 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Náměty na aprílové články
    To se ale týká skutečných lidí, ne virtuálních. Fiktivní postava jménem Odin1918 by v případě, že na operaci mít nebude, hrdě zemřela s úsměvem na rtech a hřejivým pocitem, jak to těm socanům ukázal.
    26.2.2016 14:26 bigBRAMBOR | skóre: 37
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Náměty na aprílové články
    je to ješte jinak, Entita Odin1918 není závislá na fyzickém těle, v případě smrti původního hostitele si velmi brzy najde hostitele jiného a místo obecního blba bude neobsazeno jem velmi krátce.
    Agent avatar 26.2.2016 21:16 Agent | blog: Life_in_Pieces | HC city
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Náměty na aprílové články
    Píšeš to furt dokola, nic novýho tam nemáš? Já ti zas furt dokola budu psát, že by lidé museli být v prvé řadě sparavedlivě odměňováni, aby to mohlo fungovat. Jako pokud 1% lidí vlastní víc než zbytek, tak to není normální. A neříkej mi, že 99% lidí jsou flákači. Jinak ti lidé na které přispíváš a jsou ti ukradení, mohou být třeba vědci co něco vymyslí a prospěch z toho mají všichni i ty a přitom ti lidé třeba mají méně peněz než ty, ale přitom mohou být pro společnost přínosnější než ty, ale to bys musel vidět dál než na špičku nosu.
    Nevěděl zpočátku, co si počít, jak žít, co dělat, ale brzy se vpravil do role samotáře.
    26.2.2016 21:44 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Náměty na aprílové články
    museli být v prvé řadě sparavedlivě odměňováni
    Cena prace je dana trhem, nabidkou a poptavkou. Kazdy pracuje dobrovolne a nikdo jej na danem miste nedrzi. Kdyz ma pocit, ze neni spravedlive ocenen, muze jit jinam.
    Jako pokud 1% lidí vlastní víc než zbytek, tak to není normální
    Nevim, jestli tve tvrzeni plati, ale i kdyby ano, tak co je na tom spatneho? Kdo jsi, abys urcoval, jaka distribuce majetku ve spolecnosti je normalni a jaka ne? Tyto nazory zavani komunismem.
    Jinak ti lidé na které přispíváš a jsou ti ukradení, mohou být třeba vědci co něco vymyslí a prospěch z toho mají všichni i ty a přitom ti lidé třeba mají méně peněz než ty, ale přitom mohou být pro společnost přínosnější než ty, ale to bys musel vidět dál než na špičku nosu.
    Tak to jsou treba vedci. A? Ja nejsem jako vy, abych lidi skatulkoval, na ktere chci prispivat a na ktere ne. Jednoduse nechci prispivat na nikoho a je mi uprimne jedno, zda je to vedec, nebo slusny podnikatel. A opet, kdo jsi, ze urcujes, kdo je jak pro spolecnost prinosny? Toto posouzeni nech laskave trhu, kde svym chovanim rozhoduje kazdy ucastnik. Tve posouzeni opet zavani totalitou.
    27.2.2016 10:45 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Náměty na aprílové články
    Kdo jsi, abys urcoval, jaka distribuce majetku ve spolecnosti je normalni a jaka ne?

    A opet, kdo jsi, ze urcujes, kdo je jak pro spolecnost prinosny?
    Na to je jednoduchá odpověď: Je člověk, občan, a má právo se k těmto věcem vyjadřovat v rámci demokratického procesu. Společnost má právo se rozhodnou, jakým způsobem bude fungovat, včetně třeba distribuce majetku. Většina národů / společností se typicky rozhoduje prostředky nějakým způsobem přerozdělovat v rámci svého pojetí spravedlnosti.

    Otázka pak je, kdo jsi ty, abys společnosti vnucoval svoji představu spravedlnosti a morálky. (Kór když tvé postoje mají mnohem slabší historický precedent.)
    29.2.2016 21:36 M_train
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Náměty na aprílové články
    Otázka pak je, kdo jsi ty, abys společnosti vnucoval svoji představu spravedlnosti a morálky

    Nebo ještě přesněji, proč se jeho představy nikde jinde ve světě nezrealizovaly, pokud by to byl takový filozofický mástrpýs. A co pro jejich realizaci udělal on sám, mimo nepřetržitého trollingu stále stejnými frázemi?

    Na druhou stranu - zrovna ty neziskovky se ukazují minimálně u nás jako nekontrolovatelný moloch s neskutečnými příjmy od státu, měst nebo různých nadací, s naprosto minimální zodpovědností a přehledností za použití přidělených peněz (viz současný boom s bysnyzem přísunu migrantů), kde paraziti typu Dienstbiera blaženě chrochtají nad korytem.
    If you don't ask, you don't get
    27.2.2016 10:40 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Náměty na aprílové články
    Problemem vsak jsou neziskovost, pravni forma
    Neziskovost / právní forma problém? Víš o tom, že třeba CVE nebo NIST jsou také provozovány státní neziskovkou? To bys všechno taky zrušil nebo zkomercializoval?

    Mně na tom přijde absurdní hlavně to, že ty nemáš problém s tím, že by tyhle organizace špatně dělaly svoji práci (dělají ji velmi dobře), ale vadí ti to čistě z ideologických důvodů. Žádnej reálnej praktickej důvod pro to ale nemáš.
    24.2.2016 21:40 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Náměty na aprílové články
    Vtipne take je, ze naprosta vetsina zpravicek o neziskovce cz.nic se netyka spravy cz domeny. Smutne na tom je, ze ony zpravicky nevychazi zpravidla na Aprila.
    Hmm, zato tvým příspěvkům by se nikdo nezasmál ani na apríla, na to je v nich příliš zlé vůle a ignorance...
    25.2.2016 20:58 ajtakbystemitoslohli
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Náměty na aprílové články
    no, ja neviem, kralyk, ja sa občas zasmejem, pretože v nich vidím poriadnu nadsázku a predstavím si figliarsky výraz, s ktorým ich autor píše
    25.2.2016 22:50 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Náměty na aprílové články
    Nadsazku prosim v mych prispevcich nehledejte. Ostatne si myslim, ze ma sobecka osobnost s limitovanou mirou empatie a schopnosti vnimani emoci patrne neni schopna nejakych hyperbolickych obratu.

    Ja proste nemam rad neziskovky. Od utleho mladi jsem intuitivne citil, ze je s neziskovami neco spatne, ze jejich existence a konani nejsou racionalni. Pak jsem absolvoval v prvnim semestru prednasky jisteho pana docenta, ktery se pozdeji stal mym osobnim pritelem a jehoz prednasky mi otevrely oci a daly mym pocitum vuci neziskovkam konkretni podobu a ekonomicke podlozeni. Ja uz jiny nebudu. ;-)
    26.2.2016 00:58 ajtakbystemitoslohli
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Náměty na aprílové články
    sobecka osobnost s limitovanou mirou empatie a schopnosti vnimani emoci patrne neni schopna nejakych hyperbolickych obratu....

    Ja uz jiny nebudu. ;-)
    Možno projektujem, neviem;-). Ale tú sebeckú osobnosť Vám aj tak neverím. Už mám dosť bohaté skúsenosti s ľuďmi a sebci si spravidla vôbec nepripustia, že sú neempatickí sebci. Na "neziskovky" :-D mám rovnaký názor ako Vy - tiež nejaké skúsenosti a tiež by som sociálny systém postavila viac na zásluhovosti (ale v tom prípade by musel byť nejeden eroposlanec alebo multimilionár nemal ani na slanú vodu. Ja napr. o sebe tvrdím, že som ľavičiarka a chodím sa hádať s týmito, hoci podľa niektorých (napr. kralyk) som ich diverzant :-D.
    26.2.2016 01:01 ajtakbystemitoslohli
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Náměty na aprílové články
    oprava s týmito :)... ale u nás na zvolenie nemajú šancu
    25.2.2016 22:23 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Náměty na aprílové články
    Jisteze nezasmal. Kdo by se take smal smutnym vecem. Zle vule a ignorance v tom opravdu nehledej.
    24.2.2016 16:52 A
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Náměty na aprílové články
    mam iny namet: abclinuxu.cz zabanovalo a vymazalo pocnuc dnesnym dnom na zaklade uzivatelskeho hlasovania ucty trolov otravujucich ostatnych uzivatelov. A taktiez zakazalo prispievanie bez registracie a zaplo zobrazovanie IP adresy ...
    24.2.2016 18:32 B
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Náměty na aprílové články
    to si mylis prvy april so Stridžimi dnami - tu v CR ani tie uz nemaju, palia carodejnice a behaju s tekvicami na Halloween
    24.2.2016 16:55 O la la la
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Náměty na aprílové články
    Já chtěl napsat hoax o tom, že zřejmě státem sponzorovaní hackeři útočí na indikační LEDky monitorů a notebooků a vysokofrekvenčním blikáním, které není na rpvní pohled rozeznatelné od stabilního svícení, způsobují nepohodlným individuiím (jako jsou členové pirátské strany nebo vývojáři free softwaru) vážné formy epilepsie a jiných neurologických poruch. Zároveň také spolupracují s integrovaným záchraným systémem na tom, aby uživatelům, ke kterým kvůli záchvatu jede záchranka, vytáhli data z jejich zašifrovaných disků.

    Ale letos nejspíš nebude příležitost.

    P.S. Tohle vlákno mi připomíná takovéty texty od Jorge Luise Borgese, kde psal stručně o knížkách, které se mu nechtělo jako takové napsat :)
    25.2.2016 22:44 Kvakor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Náměty na aprílové články
    P.S. Tohle vlákno mi připomíná takovéty texty od Jorge Luise Borgese, kde psal stručně o knížkách, které se mu nechtělo jako takové napsat :)
    Recenze na neexistující knihy má i Stanisław Lem v Dokonalé prázdnotě.
    Agent avatar 24.2.2016 17:37 Agent | blog: Life_in_Pieces | HC city
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Náměty na aprílové články
    Mě by spíš zajímalo, proč zrovna na Apríla si kde kdo myslí jak je úžasně ftipnej.
    Nevěděl zpočátku, co si počít, jak žít, co dělat, ale brzy se vpravil do role samotáře.
    24.2.2016 18:26 ajtakmikradnetenick
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Náměty na aprílové články
    a máte vy vôbec APRÍL?
    kotyz avatar 24.2.2016 18:42 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Náměty na aprílové články
    ne, máme duben...
    Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    24.2.2016 19:05 ajtakbystemitoslohli
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Náměty na aprílové články
    tak by ste mali dubasiť
    pavlix avatar 25.2.2016 15:47 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Náměty na aprílové články
    Máme, ale jenom jeden den, narozdíl od aprílového počasí.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    24.2.2016 19:19 ajtakbystemitoslohli
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Náměty na aprílové články
    I hope Cameron and Merkel sees this,a man with balls,BIG BALLS.good upload op.President Zeman for UK Prime minister,or Nigel Faragh.VOTED. Posted Feb-13-2016 By doubletap read more

    námet na diskusiu ;-)
    24.2.2016 19:28 Ovocníčk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Náměty na aprílové články
    Tykráso... je to satira (formou i obsahem!), není to satira? :) #unsure

    ( ^‐^)_且
    24.2.2016 19:58 ajtakbystemitoslohli
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Náměty na aprílové články
    nevyzerá to tak, vyzerá to skôr, že doma nie je nikto prorokom;-)
    24.2.2016 20:45 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Náměty na aprílové články
    Podle ústavu pro jazyk český by se do budoucna nemělo považovat za "projev buranství autora", když někdo napíše celý příspevěk VELKÝMI PÍSMENY. (Smrťák se Zeměplochy děkuje.)

    Repliky Pratchettova Smrtě nejsou - přinejmenších v českých překladech - sázeny verzálkami ("velkými písmeny"), ale kapitálkami, což je způsob zvýraznění, kdy se pro malá písmena používají verzálky v o něco menší velikosti stejného písma. Takže i Smrť ve skutečnosti malá a velká písmena rozlišoval.

    25.2.2016 01:33 Ondrej Santiago Zajicek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Náměty na aprílové články
    Jak kde. V prvnim ceskem vydani Barvy kouzel byly verzalky, az v Lehkem fantasticnu presel na kapitalky.
    24.2.2016 20:46 Sten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Náměty na aprílové články
    Když už by ta revize češtiny měla být jako apríl, tak by si měl autor dát alespoň tu práci to podle té své revize napsat.
    25.2.2016 11:05 Honz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Náměty na aprílové články
    Tso to melesh woe?
    Grunt avatar 25.2.2016 11:44 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Náměty na aprílové články
    pozn. redakce: nepodařilo se nám zjistit, jaká práva má žalobce na mysli
    Nápověda redakci:
    1. Everyone has the right to freedom of movement and residence within the borders of each state.
    2. Everyone has the right to leave any country, including his own, and to return to his country.
    Zdroj: čl. č. 13, Všeobecná deklarace lidských práv

    Komplementární termíny vhodné ke dalšímu rozšířenému studiu určené pro redakci (prosím nechť redakce dodržuje pořadí):

    Pěkného Apríla redakci přeje Grunt.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    25.2.2016 13:40 Atom321 | skóre: 20
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Náměty na aprílové články
    Vztahují se tato práva i na Jiřího Kajínka?
    Grunt avatar 25.2.2016 13:42 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Náměty na aprílové články
    Obecně by se měly vztahovat na všechny, ne? Nevim, nejsem z UN.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    25.2.2016 15:47 Atom321 | skóre: 20
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Náměty na aprílové články
    Takže když prohlásí, že se chce přestěhovat na Bahamy, měli by ho podle UDHR pustit?
    Grunt avatar 25.2.2016 15:50 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Náměty na aprílové články
    Zajímavé že u Krejčíře se na rozdíl od Kajínek na tuhle otázku nikdo neptal. UDHR by měla platit pouze pro ty co si dovedou svá práva koupit či vynutit? Zajímavý koncept.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    25.2.2016 23:14 Tomáš
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Náměty na aprílové články
    Patří k lidským právům překračovat státní hranici kdekoliv mě napadne? V některých případech by to mohlo být fatální, obzvláště pro neplavce (ale nakonec i pro plavce, když si představím dolní tok Dunaje ...).
    25.2.2016 23:28 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Náměty na aprílové články
    K zakladnim lidskym pravum podle nekterych patri nepochybne i byt zachranen na naklady danoveho poplatnika, i kdyz jsem se sam svym jednanim a rozhodnutim dostal do dane situace. Podobne je to, kdy obezni alkoholik prolezly rakovinou a bez prace, ktery neplati dane a zdravotni pojisteni, ma narok na stejnou peci jako clovek, ktery pracuje, plati dane a pojisteni a zije zdrave.
    Agent avatar 26.2.2016 21:06 Agent | blog: Life_in_Pieces | HC city
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Náměty na aprílové články
    Nebudu odsuzovat hned každého alkoholika. Spousta lidí se dostala do problémů "díky" ekonomické krizi, kterou oni nezavinili. Dostali se třeba do dluhů vlivem propouštění nebo zkrachovali, protože tu ekonomickou recesi málokdo čekal. A takový člověk nemá daleko k depresi a k alkoholu. Zato banksteři, kteří mají minimálně určitý podíl na tom stavu, jsou v suchu se svými zlatými padáky.

    A krom toho, třeba ti kuřáci si to vpodstatě zaplatí na daních za ty cigarety a ještě státní kase zbyde. Podobně alkohol, na tom stát taky rejžuje, takže v tomhle ohledu můžeš být v klidu. Ti alkáči a kuřáci přispívají dost na sebe i na další, kteří nekouří ani nepijí a taky se občas léčí.
    Nevěděl zpočátku, co si počít, jak žít, co dělat, ale brzy se vpravil do role samotáře.
    26.2.2016 21:32 Ovocníček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Náměty na aprílové články
    třeba ti kuřáci si to vpodstatě zaplatí na daních za ty cigarety a ještě státní kase zbyde
    To šířil třeba místní Philip Morris, ale podle odborných studií to zdaleka není pravda, ty škody se ze spotřební daně cigár nezaplatí.
    26.2.2016 21:37 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Náměty na aprílové články
    Spotrebni dan je hloupost, ktera by mela by zrusena stejne tak jako zdravotni pojisteni. Kurakovi zbyde v kapse vice penez, za ktere si muze zaplatit treba zdravotni pojisteni ci nasetrit penize, ze kterych bude hradit operaci. Ostatni lide kurakovi nebudou muset prispivat formou socialistickeho prerozdelovaciho zdravotniho pojisteni na zdravotni peci. Kdyz si operaci nebude kurak moci dovolit, tak zemre. Jak je to jednoduche a nepotrebujeme k tomu zadne statem organizovane prerozdelovani.
    kyknos avatar 26.2.2016 23:04 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Náměty na aprílové články
    rika nejvetsi socka z abicka odin :)
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    Grunt avatar 27.2.2016 11:34 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Náměty na aprílové články
    Kurakovi zbyde v kapse vice penez, za ktere si muze zaplatit treba zdravotni pojisteni ci nasetrit penize, ze kterych bude hradit operaci
    Zbude-li kuřákovi či alkoholikovi víc peněz v kapse, tak vím přesně za co je utratí a operace to rozhodně nebude.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    27.2.2016 14:04 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Náměty na aprílové články
    Jeho problem a svoboda, za co utrati sve penize. ;-) O tom to prave je.
    Grunt avatar 27.2.2016 15:09 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Náměty na aprílové články
    Alkoholismus není alkoholikův problém. Je to celospolečenský problém. Na to už se dávno přišlo. Proto se za alkohol platí spotřební daň a proto přispíváte alkoholikům na operace.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    27.2.2016 18:15 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Náměty na aprílové články
    Jiste. Spotrebni dan se plati kvuli tomu, ze stat ma s lecenim takovychto lidi vyssi naklady a stat ma pocit, ze muze lidem rikat a regulovat, co maji delat. Alkoholismus je problem daneho cloveka. Ne tvuj a ne muj. Kdyz nebude mit alkoholik na zaplaceni operace ci potrebne pece, tak zemre. Je to jeho vec. Neni spravne, aby spotrebni dan na alkohol platil clovek, ktery pije s rozumem - whiskey v nedeli vecer pred spanim, sklenka vina k obedu, atd. Take neni spravne, aby slusny clovek alkoholikovi ci komukoliv jinemu prispival na zdravotni peci.

    Stat ma pocit, ze je spravne, aby se do vseho montoval - spotrebni dan pro vsechny, prerozdelovani penez na zdravotni pojisteni, atd. Pri tom staci, aby se do toho nemontoval a ony absurdni dane zrusil. Kazdy clovek bude mit alkohol levnejsi diky zrusene spotrebni dani a kazdy si bude moci svobodne uzavrit komercni zdravotni pojisteni, jehoz vyse bude odvozena od rizikovosti klienta a ne od vyse jeho prijmu. Kdyz bude alkoholik stale pit, nebude mit pojistku a nasledne nebude mit na zdravotni peci, tak ji jednoduse nedostane. Nasledky jeho cinu dopadnou jen a pouze na nej. Nebude na jeho zavislost doplacet kazdy formou prerozdelovani.

    Nechci se vsak takto vymezovat jen vuci alkoholikum. Toto bude platit pro kazdeho a je mi lhostejno, zda je dotycny nezamestnany alkoholik, nebo slusny podnikatel zijici zdrave.
    Grunt avatar 27.2.2016 18:39 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Náměty na aprílové články
    Jiste. Spotrebni dan se plati kvuli tomu, ze stat ma s lecenim takovychto lidi vyssi naklady a stat ma pocit, ze muze lidem rikat a regulovat
    Spotřební daň se platí kvůli tomu aby vůbec ve státní kase byly nějaké prachy. Jiný důvod v současné době nemá.
    Alkoholismus je problem daneho cloveka.
    Asi tak jako SARS nebo mor jsou problémy daného člověka. Teda do doby než nakazí někoho jiného a tahle nákaza se rozjede do epidemie a později pandemie. Takhle bych mohl pokračovat dál. Třeba s kapitalismem, že? :-)
    Neni spravne, aby spotrebni dan na alkohol platil clovek, ktery pije s rozumem - whiskey v nedeli vecer pred spanim, sklenka vina k obedu, atd.
    Pak doporučuju si přečíst něco o dani z hříchu a Pigouviově dani. Dle zastánců těchto daní je naopak nezbytně nutné tuhle daň co nejvíc zvednout aby se sklenkou whiskey v neděli před spaním či sklenkou vína k obědu začínalo co nejméně lidí a naučili se dávat si radši v neděli večer či u oběda něco zdravějšího a méně návykového než je zrovna alkohol.
    Take neni spravne, aby slusny clovek alkoholikovi ci komukoliv jinemu prispival na zdravotni peci.
    Jenže ve společnosti nežijí pouze slušní, pracující a kapitalističtí lidé (k tomu bych měl připočíst pobočníky socialistické soudruhy, že?). A žít v ní nezbytně nutně musí všichni ať se Vám to líbí nebo ne.
    Kdyz bude alkoholik stale pit, nebude mit pojistku a nasledne nebude mit na zdravotni peci, tak ji jednoduse nedostane. Nasledky jeho cinu dopadnou jen a pouze na nej. Nebude na jeho zavislost doplacet kazdy formou prerozdelovani.
    A až všichni alkoholici vymřou, kdo podle Vás bude fakčit v kapitalistických továrnách na kapitalistovou prdel? Vy? Proto je lepší alkoholikům platit zdravotní péči od všech. Druhá varianta totiž je že by jste ji musel platit pouze Vy a nebo se poroučet k pásu.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    27.2.2016 18:51 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Náměty na aprílové články
    Spotřební daň se platí kvůli tomu aby vůbec ve státní kase byly nějaké prachy. Jiný důvod v současné době nemá.
    Jiste. Kazde prerozdelovani je spatne.
    Asi tak jako SARS nebo mor jsou problémy daného člověka. Teda do doby než nakazí někoho jiného a tahle nákaza se rozjede do epidemie a později pandemie. Takhle bych mohl pokračovat dál. Třeba s kapitalismem, že?
    Srovnavas infekce s psychickymi problemy. Rypnuti do kapitalismu nechavam bez komentare, protoze na takoveto lacine veci odmitam reagovat.
    Dle zastánců těchto daní je naopak nezbytně nutné tuhle daň co nejvíc zvednout aby se sklenkou whiskey v neděli před spaním či sklenkou vína k obědu začínalo co nejméně lidí a naučili se dávat si radši v neděli večer či u oběda něco zdravějšího a méně návykového než je zrovna alkohol.
    Takze prosazujes vyssi dan a orezavani lidskych svobod? Prijde ti spravne, aby stat cloveka vychovaval? Diky, ze jsi to priznal. Alespon vim, co jsi za zac. :-(
    Jenže ve společnosti nežijí pouze slušní, pracující a kapitalističtí lidé (k tomu bych měl připočíst pobočníky socialistické soudruhy, že?). A žít v ní nezbytně nutně musí všichni ať se Vám to líbí nebo ne.
    Ja ale rozdily mezi lidmi nechci delat. Je mi jedno, jestli je dotycny slusny podnikatel, nebo nekdo jako ty grunty. Opravdu nechci delat zadne rozdily. Proste kazdy bude platit za sluzby, ktere vyuziva. Kdyz na ne mit nebude, je to jeho problem.
    A až všichni alkoholici vymřou, kdo podle Vás bude fakčit v kapitalistických továrnách na kapitalistovou prdel? Vy? Proto je lepší alkoholikům platit zdravotní péči od všech. Druhá varianta totiž je že by jste ji musel platit pouze Vy a nebo se poroučet k pásu.
    Je mi jedno, kdo zemre ci nezemre. A kdo bude delat jakou praci? To je ciste na nem. Nechcme to na trhu, kdy muze kazdy ucastnik svym jednanim svobodne vyjadrit svuj nazor.
    27.2.2016 18:58 ewew | skóre: 40 | blog: ewewov_blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Náměty na aprílové články

    Chodď do krajiny kde je právo silnejšieho povolené.

    Jednoducho chceš degradovať svet na svet zvierat.

    Root v linuxe : "Root povedal, linux vykona."
    27.2.2016 19:02 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Náměty na aprílové články
    Chodď do krajiny kde je právo silnejšieho povolené.
    Nikam nepujdu. Miluji tuto zemi a to, ze se mi nektere zakony nelibi, opravdu neni duvod k emigraci. Jen zbabelci utikaji pryc.
    Jednoducho chceš degradovať svet na svet zvierat.
    Ne, to opravdu nechci. Chci jej dat zpet do poradku. Narovnat pokriveny trh a dat lidem maximum svobody v nakladani se svym majetkem a zivotem. Nikdo prece nerika, ze nebude existovat dobrovolna solidarita.
    Grunt avatar 27.2.2016 19:13 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Náměty na aprílové články
    Srovnavas infekce s psychickymi problemy.
    Naopak. Alkoholismus alias AUD má vcelku jasně stanovenou epiodemiologii stejně jako každá jiná nákaza ať už infekčního rázu nebo ne.
    Takze prosazujes vyssi dan a orezavani lidskych svobod? Prijde ti spravne, aby stat cloveka vychovaval? Diky, ze jsi to priznal. Alespon vim, co jsi za zac.
    Záměrně píšu „Dle zastánců těchto daní“, poněvadž sám se za něho nepovažuju. Nejsem ještě úplně rozhodnutý jestli Daň z hříchu dosahuje kýžený efekt a ne pouze další externality. V každém případě se na tyto daně přešlo z prohibice, protože ta rozhodně kýženého efektu nedosahovala. Právě naopak. Zatím prostě nikdo nevymyslel nic lepšího.
    jestli je dotycny slusny podnikatel, nebo nekdo jako ty grunty.
    A odkud víš že nejsem slušný podnikatel?
    Nechcme to na trhu, kdy muze kazdy ucastnik svym jednanim svobodne vyjadrit svuj nazor.
    A až na trhu nikdo nezůstane protože všichni budou příliš zaneprázdněni chlastáním jako v době kdy se prohibice zaváděla tak co? To je právě o ten level víš, to je ta starost státu a proto vydává takové zákony jaké vydává aby na tom trhů vůbec někdo zůstal a mohl se rozhodování účastnit.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    27.2.2016 19:18 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Náměty na aprílové články
    Naopak. Alkoholismus alias AUD má vcelku jasně stanovenou epiodemiologii stejně jako každá jiná nákaza ať už infekčního rázu nebo ne.
    Hraj si se slovicky, kdyz te to bavi. Alkoholismus opravdu neni infekcni. A jestli nekdo mu podlehne, je to dukaz, ze je to slaboch. Kazdopadne se vzdy jedna o problem daneho cloveka.
    A odkud víš že nejsem slušný podnikatel?
    Slusny podnikatel zpravidla nema nemocne nazory.
    A až na trhu nikdo nezůstane protože všichni budou příliš zaneprázdněni chlastáním jako v době kdy se prohibice zaváděla tak co? To je právě o ten level víš, to je ta starost státu a proto vydává takové zákony jaké vydává aby na tom trhů vůbec někdo zůstal a mohl se rozhodování účastnit.
    Tak opravdu mas nemocne nazory a chces lidi vychovavat. Nech si svou starost a prestan otravovat.
    Grunt avatar 27.2.2016 19:33 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Náměty na aprílové články
    Alkoholismus opravdu neni infekcni.
    Nemoci nejsou pouze infekčního rázu. Závislost na alkoholu je opravdu definovaná v DSM jako psychiatrická diagnóza s epidemiologickými prvky. Podobně jako třeba kouření.
    A jestli nekdo mu podlehne, je to dukaz, ze je to slaboch.
    Alkoholu podléhají všichni lidi, nejen slaboši.
    Slusny podnikatel zpravidla nema nemocne nazory.
    Tak to asi znáš málo „slušných podnikatelů“. Naopak najít slušného podnikatele se zdravými názory je jako hledat jehlu.
    Tak opravdu mas nemocne nazory a chces lidi vychovavat. Nech si svou starost a prestan otravovat.
    Na extrémní názory, extrémní reakce. :-D Třetí Newtonův prostě musí fungovat.
    Nech si svou starost a prestan otravovat.
    *wink* *wink*…nápodobně.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    Grunt avatar 27.2.2016 20:03 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Náměty na aprílové články
    Rypnuti do kapitalismu nechavam bez komentare, protoze na takoveto lacine veci odmitam reagovat.
    Jinak ještě slovo k prohibici: Ta se zaváděla právě z toho důvodu, že všude to vypadalo přibližně stejně. Lidi prostě chlastali místo toho aby dělali něco užitečného. Opravdu jsou v historii záznamy o epidemiích závislosti na alkoholu. Nikde není psané že jednoho nebude kapitalismus zaznamenán stejně, tedy jako veřejnému zdraví škodlivá psychiatrická diagnóza s epidemiologickým vektorem šíření. Předpokládám že to bude přesně v době kdy lidi přestanou dělat něco užitečného a začnou se vším svým časem věnovat právě ideologii a v době kdy míra konzumerismu s ideologií spjatá přeroste únosnou hranici. ;-) Takže moje rýpnutí není až tak od věci. Naopak s tématem úzce souvisí.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    27.2.2016 18:57 ewew | skóre: 40 | blog: ewewov_blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Náměty na aprílové články

    Jedine čo je potrebné zrušiť je tvoje zaostalé názory. Chceš vedieť aké následky by mala prípadna epidémia ?

    Zrejme ty len vidíš, že skladať sa na iného je podľa teba urážku tvojho posvätného kapitalizmu. Tváriť sa inteligentne ale nebrať ohlad na iných. Bez komentára. Ži si svoj pseudoživot.

    Root v linuxe : "Root povedal, linux vykona."
    27.2.2016 19:08 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Náměty na aprílové články
    Chceš vedieť aké následky by mala prípadna epidémia ?
    Epidemie ceho? Prirozene nasledky? ;-)
    Zrejme ty len vidíš, že skladať sa na iného je podľa teba urážku tvojho posvätného kapitalizmu.
    Naopak. Lidskou solidaritu vnimam jako uzasnou a potrebnou ctnost. Jen nechci, aby to stat lidem narizoval. Stat prerozdeluje v ramci jakesi solidarity obrovsky balik penez, na ktery se nabali spousta uredniku a korupce. Je lepsi, kdyz lidem zustanou penize v kapsach a sami si budou rozhodovat o tom, komu prispeji. A pokud objem prerozdelenych prostredku bude vyssi nez objem prostredku dobrovolne darovanych, je to dukaz toho, ze statni prerozdelvani nas okradalo, kdyz nam trvrdilo, ze jsme solidarnejsi nez opravdu jsme.
    Tváriť sa inteligentne ale nebrať ohlad na iných.
    Ja naopak ohledy beru. Nepocitam vynuceno solidaritu, na kterou prispivam jiste vice nez ty. Hodne penez venuji na dobre veci i dobrovolne. Co ty? Placat usty zvladne kazdy socialista, ale opravdu se dobrovolne podilet? To uz se tak casto nevidi.
    Ži si svoj pseudoživot.
    Dekuji za dovoleni. Take si zij svuj zivot, i kdyz o jeho kvalite lze jiste pochybovat. ;-)
    Dalibor Smolík avatar 8.3.2016 23:46 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Náměty na aprílové články
    Kdyz si operaci nebude kurak moci dovolit, tak zemre.
    A co když si stejnou operaci nebude moci dovolit nekuřák?
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    xxxs avatar 9.3.2016 17:23 xxxs | skóre: 25 | blog: vetvicky
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Náměty na aprílové články
    ak to prezije, bude to dokaz skodlivosti fajcenia.
    9.3.2016 22:07 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Náměty na aprílové články
    Nekurak si nemusi kupovat cigarety a za usetrene penize si muze koupit komercni zdravotni pojisteni, ktere bude mit navic levnejsi diky tomu, ze je nekurak.

    Mozna jsem nelida, ale osobne je mi jedno, zda nekdo kouri ci ne. Kazdy, at si uzavre pojisteni, jak uzna za vhodne a jake si muze dovolit. Pojistovny at posuzuji cenu dle rizikovosti klienta. Altruiste budou moci nadale prispivat a to dokonce dobrovolne. Nikdo je k tomu nutit nebude.

    Zni to mozna drsne, ale podle mne je opravdu prerozdelovaci zdravotni pojisteni spatne. Nechci doplacet na peci o lidi, jejichz osud mne nezajima, a stejne tak nechci, aby nekdo doplacel na mne. Nechme to na dobrovolne solidarite a komercnich pojistovnach.

    Neexistuje nic jako prirozeny narok na zdravotni peci. Jedna se jen o neefektivni a reliktni socialisticky konstrukt, ktery taha slusnym lidem penize z kapes. Toto tema je treba brat velmi bezohledne vuci pacientum, protoze ve statnim zdravotnictvi jsou plytvany penize kazdeho slusneho danoveho poplatnika. Kdyz jde o penize, musi jit emoce stranou. Kdo chce, at prispiva dobrovolne.
    Dalibor Smolík avatar 10.3.2016 10:31 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Náměty na aprílové články
    Také jsem pro to, aby se každý snažil jak může a společnost umožňovala, aby schopní lidé neztráceli motivaci (různými nesmyslnými hlášeními, úřednickým dozorem apod.), aby nebyli trestáni za to, že jsou úspěšní. Všechno by však mělo mít určité mantinely, společnost, kde rodiče drží umírající dítě v náručí jen pro to, že si nemohou dovolit jeho léčbu (a přitom technicky by mohlo být vyléčeno a nejedná se o mimořádně vzácnou nemoc s obrovskými náklady na léčení) však není ta, kterou bych chtěl. Nemohou si ji dovolit třeba proto, že otec rodiny dostal padáka z práce pro přestárlost (když je mu už skoro 40 let). Úmyslně přeháním, ale snad jsem princip toho, co chci říct, naznačil správně. Ať si zaplatí ten, kdo chce mít krásné bílé zuby nebo kdo chce mít v nemocnici pokoj s vyhlídkou na Hradčany, to je něco úplně jiného.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    10.3.2016 17:49 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Náměty na aprílové články
    Mantinely? Kazde mantinely nekomu skodi a politici s uredniky se nikdy nenechaji poskodit mantinely, jejichz hranici sami urcuji, takze jedina moznost, jak muzeme situaci zmenit a zlepsit, je vzit jim pravomoc o danem tematu rozhodovat a v maximalni mozne mire omezit balik prerozdelovanych penez.

    Jinak vim moc dobre, co jste chtel rict, ale jak jsem psal, podle mne je toto tema treba vnimat bez emoci, bez soucitu a bezohledne. Nic jako narok na zdravotni peci neexistuje. Smutnych pribehu muzeme vzdy vymyslet spoustu a to jak na strane pacientu, tak na strane zdravych lidi, kteri jsou nyni nuceni platit povinne zdravotni pojisteni odvozene z vyse jejich prijmu.

    Ja osobne bych s ohledem na svuj zdravotni stav, zivotni styl, anamnezu a prijmy na zdravotnim pojisteni usetril, pokud by bylo dobrovolne. A abych rekl pravdu, prijde mi moralnejsi sporit usetrene penize svym potomkum, nez abych je vynalozil na peci o cizi dite, ktere neznam a jehoz osud je mi uplne jedno. Ty usporene penize mohou byt jednou ty, ktere pomohou mym detem v budoucnu: vlastni bydleni bez dluhu, skolne na kvalitni soukrome skole ci jen pohodlnejsi zivot.
    11.3.2016 11:17 Atom321 | skóre: 20
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Náměty na aprílové články
    Taky se může stát, že pak přijde nějaká partička se samopaly a ty vaše naspořené peníze si prostě vezme. Bude to tak zcela v pořádku, je jen vaše chyba, že se nedokážete ubránit. Měl jste si zaplatit soukromou ochranku. Nemyslíte si, že by snad zloděje a vrahy měla hledat nějaká policie, placená z daní, že ne?

    Jinak, nikdo vás nenutí žít v tomhle socialistickém skanzenu. Pokud se vám zdejší pravidla nelíbí, máte možnost odejít.
    11.3.2016 11:54 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Náměty na aprílové články
    To on nemůže, má tu nemovitosti od tatínka. Bez nich by ten kapitalismus byl moc kapitalismus :-D
    11.3.2016 18:22 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Náměty na aprílové články
    Ty radeji zalez do sve nory, zavistivy bezzemku. Tvuj problem, ze jsi zdedil jen uschlou mrkev.
    Grunt avatar 11.3.2016 18:35 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Náměty na aprílové články
    Tvuj problem, ze jsi zdedil jen uschlou mrkev.
    Zas nemá takovou starost o svůj majetek, svůj kapitál a svou zem. Uschlá mrkev může být někdy osvobozující :-)
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    11.3.2016 18:38 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Náměty na aprílové články
    Jsem rad, ze nemas nemocne nazory uplne na vsechno a ze i ty uznas, jake bremeno nesou bohati lide. Majetek s sebou nese odpovednost, praci a velmi zavazuje.
    Grunt avatar 11.3.2016 18:41 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Náměty na aprílové články
    Zkušenost :-D
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    12.3.2016 07:42 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Náměty na aprílové články
    Ty radeji zalez do sve nory, zavistivy bezzemku. Tvuj problem, ze jsi zdedil jen uschlou mrkev.
    :-D Myslím, že jen o uschlé mrkvi asi taky úplně nebudu, ale ať nebo tak, svou vrcholnou ctnost z dědictví dělat snad nebudu jako někdo... Jsi pro mě docela fajn odstrašující příklad.
    12.3.2016 14:15 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Náměty na aprílové články
    Kde delam z dedictvi vrcholnou ctnost? Bud ubezpecen, ze bych se mel dobre i bez toho, co jsem ziskal po predcich.
    12.3.2016 14:23 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Náměty na aprílové články
    Tím jsem narážel na ty řeči o bezzemcích apod. A krom toho svůj majetek tady řešíš téměř v každém komentáři, v podstatě jsem tě tady asi ani moc neviděl diskutovat na jiné téma.
    12.3.2016 14:40 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Náměty na aprílové články
    O mem majetku se tu ted bavis jen ty, bezzemku. Laskave se podivej, na jake vlakno jsi reagoval. Padlo tam neco o nejakem dedictvi? Majetek se resil jen do te miry, ze je samozrejme pro mne dulezitejsi nez osudy cizich lidi, kterym musim povinne prispivat v ramci prerozdelovaciho zdravotniho pojisteni.
    12.3.2016 17:42 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Náměty na aprílové články
    Majetek se resil jen do te miry, ze je samozrejme pro mne dulezitejsi nez osudy cizich lidi, kterym ...
    No vždyť to je ono, nesutále si tady stěžuješ, jak ti zlý stát ubírá na majetku. Zaseklý gramofon.
    13.3.2016 09:54 Loving Hut
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Náměty na aprílové články
    Odin je taková naše socialistická kur***ka.
    11.3.2016 18:21 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Náměty na aprílové články
    Rec byla o zdravotnictvi. Offtopic si nech.
    12.3.2016 07:40 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Náměty na aprílové články
    Říká někdo, kdo cpe svůj offtopic do každé druhé diskuse...
    15.3.2016 17:12 Atom321 | skóre: 20
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Náměty na aprílové články
    Omyl. Řeč byla o námětu na aprílové články, potažmo o právech uprchlíků, kteří nelegálně překračují hranice. K offtopic diskusi o zdravotním pojištění jsi to ohnul ty.
    26.2.2016 21:56 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Náměty na aprílové články
    Kazdy, at si resi sve problemy. Spotrebni dane je potreba zrusit stejne tak jako zdravotni pojisteni. Slusni lide nebudou doplacet na ostatni a alkoholikovi zbyde vice penez v kapse diky zrusene spotrebni dani. Kdyz dotycny nebude mit pojisteni ci mit na uhradu operace, tak zemre. Jednoduche a spravedlive.
    Grunt avatar 27.2.2016 11:28 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Náměty na aprílové články
    Podobne je to, kdy obezni alkoholik prolezly rakovinou a bez prace, ktery neplati dane a zdravotni pojisteni, ma narok na stejnou peci jako clovek, ktery pracuje, plati dane a pojisteni a zije zdrave.
    A pak jsou země kde takové právo nemají. Vypadá to tam nějak takhle, Товарищ!: Bomzhi, The Children of Leningradsky.

    Alkoholismus, bída i socialismus jsou termíny silně spjaty s kapitalismem. Vše z toho by neexistovalo kdyby neexistoval prekursor k nim.

    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    27.2.2016 18:59 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Náměty na aprílové články
    Tak urcite. Za vsechno muze tebou nenavideny zly kapitalismus. Neni to spise tim, ze mas obavy, ze lide, jako jsi ty sam, by v ciste kapitalismu posli hlady? Nebo spise by se vubec nenarodili?

    Na druhou stranu, pokud sam opravdu vis, ze bys v cistem kapitalismu zemrel hlady, tak jsou tve nemocne nazory v podstate pochopitelne a nikdo by se za ne na tebe nemel zlobit. Lide jako ty budou v kapitalismu zit z dobrovolne solidarity.
    Grunt avatar 27.2.2016 19:19 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Náměty na aprílové články
    No a to je právě ten problém: Lidi se narodí ať se jim ideologie libí nebo ne, pak v ní pouze musí žít (či naopak život nějak protrpět). Hlady většinou nepojdou, pouze jimy kvůli stupidní ideologii většinou trpí. A je naprosto lhostejné jestli je to nacismus, socialismus, stalinismus a nebo …a teď fanfáry: Kapitalismus.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    27.2.2016 19:22 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Náměty na aprílové články
    Lidi se narodí ať se jim ideologie libí nebo ne, pak v ní pouze musí žít (či naopak život nějak protrpět).
    Jejich problem. Pokud je jejich zivot tak strasny, mohou jej ukoncit. Nikdo jim v tom nebrani.

    Ke zbytku se nevyjadruji. Tve lacine utoky nestoji za komentovani. :-(
    Grunt avatar 27.2.2016 19:36 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Náměty na aprílové články
    Jejich problem. Pokud je jejich zivot tak strasny, mohou jej ukoncit. Nikdo jim v tom nebrani.
    No ty seš teda magor. Přesně Stalinova rázu, soudruhu.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    27.2.2016 19:39 ewew | skóre: 40 | blog: ewewov_blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Náměty na aprílové články

    Lepšie bude zahadzovať jeho príspevky do /dev/null. Mal by začať prispievať výhradne na komerčné fóra a sympatizujúce s zaostálími názormi.

    Root v linuxe : "Root povedal, linux vykona."
    Grunt avatar 27.2.2016 19:50 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Náměty na aprílové články
    Asi jo. Prostě musí být pod odinovsku a komu se to nelíbí, ten nech třeba spáchá sebevraždu. Na to se ani rozumně nedá reagovat. Ale rozhodě by se to dalo klasifikovat jako podpora a propagace hnutí směřujících k potlačení práv a svobod člověka dle trestního zákoníku. :-)
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    27.2.2016 20:28 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Náměty na aprílové články
    Jake konkretni hnuti zde propaguji a podporuji? Konstatovani, ze clovek ma svobodne pravo spachat sebevrazdu, je trestny cin? Vrat se do reality.
    Grunt avatar 27.2.2016 20:34 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Náměty na aprílové články
    A nekonstatuješ tu náhodou že člověk musí podporovat určitou ideologii a pokud se mu ideologie nelíbí a dostane se kvůli ní do úzkých může si svobodně spáchat sebevraždu? To je jak někoho zavřít do Gulagu, nutit ho ať fakčit na Stalinbahn někde na Sibiři a pokud se mu nelíbí může si svobodně skočit z nejbližší skály.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    27.2.2016 20:42 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Náměty na aprílové články
    Clovek ma pravo ukoncit svuj zivot. To plati v jakekoli ideologii. Zpravidla toto clovek necini, pokud je stastny. Proto jsem psal, ze pokud je pro nej zivot tak nesnesitelny, muze jej ukoncit, coz je pravda a neni to propagace zadne ideologie. Do jakeho stavu se clovek dostane je jen jeho problem. Ideologie a rezim, ve kterem clovek musi zit, jsou jen dalsim parametrem prostredi, ve kterem jedinec zije a na ktere se musi adaptovat. Osobne se mi nelibi zit v eurosocialismu a nelibi se mi spousta zakonu, ale adaptuji se, zakony dodrzuji a nemam nouzi. Samozrejme svou retorikou a ciny se snazim v mezich zakona podminky menit, ale to je jina vec.
    Grunt avatar 27.2.2016 21:36 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Náměty na aprílové články
    Do jakeho stavu se clovek dostane je jen jeho problem.
    Tohle běž hlásat třeba na Leningradsky těm žebrajícím a fetujícím děckám. Tohle ještě určitě neslyšely.
    Ideologie a rezim, ve kterem clovek musi zit, jsou jen dalsim parametrem prostredi, ve kterem jedinec zije a na ktere se musi adaptovat.
    Ne všichni jsou tak adaptabilní. Někteří lidi mají i morálku a páteř a nepřevlékají kabáty okamžitě dle směru větru.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    27.2.2016 22:15 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Náměty na aprílové články
    žebrajícím a fetujícím děckám. Tohle ještě určitě neslyšely.
    Jejich vec. At si delaji, co uznaji za vhodne. Od potirani kriminality je zde vsak policie.
    Ne všichni jsou tak adaptabilní. Někteří lidi mají i morálku a páteř a nepřevlékají kabáty okamžitě dle směru větru.
    Opet michas jablka a hrusky. Schopnost se adaptovat v podstate s moralkou nesouvisi. Samozrejme nemam na mysli adaptace toho typu, ze byvaly agent stasi/stb se po revoluci stal politikem a zacal hlasite odsuzovat socialismus a dalsi myslenky, za ktere by pred revoluci zabijel.
    28.2.2016 06:32 ajtakbystemitoslohli
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Náměty na aprílové články
    Pekný film z Jeľcinových čias, do autorov Poliakov a Ukrajincov, ktorým vždy ležali na srdci soc. problémy Moskaľov. U nich nie je aktuálne, ešte aj v roku 2016 dosť chudoby, bezdomovcov, bezprízorných a zanedbávaných detí, že by sa vybrala názorná ukážka z tejto destinácie:). Nie, lepšie je sa vyplakat nad neľudskými pomermi Moskvy.

    Západ teraz dosť nástojí, aby sa v postkomunistických krajinách robili VÝSKUMY zamerané na CAN (syndróm týraného a zanedbávaného dieťaťa). Určite sú na to zriadené všelijaké komisie a mnoho občianskych združení a neziskoviek čaká na štedré dotácie. Budú riešiť chudobu. Svoju.
    Grunt avatar 27.2.2016 19:41 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Náměty na aprílové články
    Jejich problem. Pokud je jejich zivot tak strasny, mohou jej ukoncit. Nikdo jim v tom nebrani.
    Ale bohužel i tohle se děje. Nebylo by lepší kdyby kvůli ideologiím lidi umírat nemuseli?
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    27.2.2016 20:31 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Náměty na aprílové články
    U cizich lidi vnimam smrt neutralne. Kdyz ani nevim, ze dotycny zije, jak by mne mohla jeho smrt trapit?

    Ale jinak by to samozrejme lepsi bylo. Kdyz by na celem svete vladla svoboda a volny trh, zadna totalita, socialismus a keynesianci. To je bohuzel utopie, ale je treba se k tomuto stavu alespon trochu priblizovat.
    Grunt avatar 27.2.2016 21:26 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Náměty na aprílové články
    Kdyz ani nevim, ze dotycny zije, jak by mne mohla jeho smrt trapit?
    Možná by stálo za to rozšířit obzory. Svět nepozůstává pouze z odina a jeho okolí.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    27.2.2016 21:34 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Náměty na aprílové články
    Dekuji za starost, ale me obzory jsou siroke dostatecne. ;-) Lide, ktere neznam, mne opravdu nezajimaji a smrt jednotlivce je ze statistickeho hlediska bezvyznamna.
    Grunt avatar 27.2.2016 21:56 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Náměty na aprílové články
    Lide, ktere neznam, mne opravdu nezajimaji a smrt jednotlivce je ze statistickeho hlediska bezvyznamna.
    Dobrý no. Pro dnešek bylo asi diskuze víc než dost. Dozvěděl jsem se až, až… i to co jsen vědět nepotřeboval.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    27.2.2016 22:15 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Náměty na aprílové články
    Souhlasim.
    Grunt avatar 27.2.2016 11:23 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Náměty na aprílové články
    Ale dejte mi už pokoj. Já si myslím že je to napsáno vcelku srozumitelně a není potřeba furt vymýšlet na hlavu padlé scénáře.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.