abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 17:33 | Nová verze

    Canonical vydal (email, blog, YouTube) Ubuntu 24.04 LTS Noble Numbat. Přehled novinek v poznámkách k vydání a také příspěvcích na blogu: novinky v desktopu a novinky v bezpečnosti. Vydány byly také oficiální deriváty Edubuntu, Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu Budgie, Ubuntu Cinnamon, Ubuntu Kylin, Ubuntu MATE, Ubuntu Studio, Ubuntu Unity a Xubuntu. Jedná se o 10. LTS verzi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 6
    včera 14:22 | Komunita

    Na YouTube je k dispozici videozáznam z včerejšího Czech Open Source Policy Forum 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 13:22 | Nová verze

    Fossil (Wikipedie) byl vydán ve verzi 2.24. Jedná se o distribuovaný systém správy verzí propojený se správou chyb, wiki stránek a blogů s integrovaným webovým rozhraním. Vše běží z jednoho jediného spustitelného souboru a uloženo je v SQLite databázi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 12:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 6.7 webového prohlížeče Vivaldi (Wikipedie). Postavena je na Chromiu 124. Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu. Vypíchnout lze Spořič paměti (Memory Saver) automaticky hibernující karty, které nebyly nějakou dobu používány nebo vylepšené Odběry (Feed Reader).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:55 | Nová verze

    OpenJS Foundation, oficiální projekt konsorcia Linux Foundation, oznámila vydání verze 22 otevřeného multiplatformního prostředí pro vývoj a běh síťových aplikací napsaných v JavaScriptu Node.js (Wikipedie). V říjnu se verze 22 stane novou aktivní LTS verzí. Podpora je plánována do dubna 2027.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 8.2 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu. Zdůrazněn je průvodce migrací hostů z VMware ESXi do Proxmoxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:11 | Nová verze

    R (Wikipedie), programovací jazyk a prostředí určené pro statistickou analýzu dat a jejich grafické zobrazení, bylo vydáno ve verzi 4.4.0. Její kódové jméno je Puppy Cup.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    24.4. 22:44 | IT novinky

    IBM kupuje společnost HashiCorp (Terraform, Packer, Vault, Boundary, Consul, Nomad, Waypoint, Vagrant, …) za 6,4 miliardy dolarů, tj. 35 dolarů za akcii.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 12
    24.4. 15:55 | Nová verze

    Byl vydán TrueNAS SCALE 24.04 “Dragonfish”. Přehled novinek této open source storage platformy postavené na Debianu v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    24.4. 13:44 | IT novinky

    Oznámeny byly nové Raspberry Pi Compute Module 4S. Vedle původní 1 GB varianty jsou nově k dispozici také varianty s 2 GB, 4 GB a 8 GB paměti. Compute Modules 4S mají na rozdíl od Compute Module 4 tvar a velikost Compute Module 3+ a předchozích. Lze tak provést snadný upgrade.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (73%)
     (9%)
     (2%)
     (16%)
    Celkem 767 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Covid-19 a rýmečka

    30.9.2020 21:24 | Přečteno: 1390× | Různé

    Malý zápisek jenom pro pobavení. Raději předem upozorňuji, že celý zápisek je recese.

    Touto dobou zabírá nejvíc mediálního prostoru téma Covid-19, případně jeho původce SARS-CoV2. V jednom z článků o Covidu jsem se dočetl, že: "... přičemž se často uvádí, že 10–15 % případů nachlazení způsobují koronaviry." (odkazy: https://karelwagner.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=757893, https://neviditelnypes.lidovky.cz/veda/koronavirus-splacou-farmaceuti-nad-vydelkem.A200926_223623_p_veda_wag)

    A teď popusťme uzdu fantazii. Rýmečka (též rýmička) je nachlazení. Takže je možné, že je způsobena koronaviry. Jeden z koronavirů je velmi nebezpečný (tak nebezpečný, že se kvůli němu zastavil chod země na několik měsíců). Proč by i jiný koronavirus nemohl být extrémně nebezpečný? Z toho plyne, že rýmečka je (může být) extrémně nebezpečná nemoc.

    A nechme dál fantazii plout. Je virus rýmečky přírodní nebo umělý? Pokud je umělý, kdo ho vytvořil a na koho je cílen?

    Zkusme odpovědět nejdřív druhou otázku. Obětí viru je vetšinou muž v produktivním věku; při nemoci trpí bolestmi hlavy, často musí smrkat, k čemuž neustále hledá kapesník a když je kapesník úplně posmrkaný, hledá nový a myje si ruce ušpiněné od předchzího kapesníku. Docela se nabízí, že virus může citelně oslabit armádu. Proti které zemi by mohl být virus namířen? V diskusi se můžete vyřádit.

           

    Hodnocení: 60 %

            špatnédobré        

    Anketa

    Rýmečka je:
     (36 %)
     (9 %)
     (55 %)
    Celkem 22 hlasů

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    hermes avatar 1.10.2020 00:08 hermes | skóre: 6 | blog: Elektro | BA
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Covid-19 a rýmečka
    Nie som biológ, ale pokiaľ viem. Koronavírusy sú rôzne RNA vírusy, ktoré vzhľadom pripomínajú slnečnú koronu. Gulový útvar z ktorého vytŕča niečo čo pripomína slnečné lúče. No a takých vírov môžu byť mraky.

    Patrí medzi ne široká škála rôznych vírusov od 10tok bežných relatívne bezpečných viróz až po životu nebezpečné vírusy ako: SARS, MERS a SARS-COV-2.

    Moj názor je že ak sa chce niekto silou mocou premoriť malo by mu to byť umožnené, samozrejme potom musí ostať v karanténe a do spoločnosti sa vrátiť, až keď test preukáže že je zdravý. Ak by mal zdravotné komplikácie mal by si všetko hradiť sám v hotovosti.
    1.10.2020 13:49 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Covid-19 a rýmečka
    Sám se jdi promořit! Fakt nechápu tu dementní zkratku, kdy u člověka, který považuje současný způsob řešení problému za ujetý, se automaticky předpokládá že touží po nákaze!

    Podle mě se má o své zdraví každý v prvé řadě starat sám. Máš obavu z nákazy? Nos respirátor! Ale hlavně si dávej bacha kam lezeš, udržuj si odstup, neocicmávej lidi co neznáš a pokud se necítíš fit, zůstaň raději doma, zalez do pelechu a neotravuj v práci či společnosti ostatní.

    Rouškoví buzeranti by si měli především uvědomit, že se lidský organismus kontaktem s viry a bakteriemi připravuje na to, aby dokázal porazit případnou větší nálož, dřív než se začnou množit na plné obrátky. Promoření je hovadina, protože nelze vytvořit trvalou imunitu. Vemte si jen to pitomé očkování proti chřipce! Každý rok se šije na míru nová vakcína, která řeší jen skupinu těch aktuálně nejběžnějších typů virů. Máte-li peška a chytnete virus jiný, tak vám prd pomůže. A pokud někdo dlouhodobě žije ve sterilním prostředí, a pak vyleze mezi lidi, kde dostane nálož, tak se nemá divit, že ho skolí i ona banální rýmička.
    1.10.2020 19:52 deda.jabko | skóre: 23 | blog: blog co se jmenuje "každý den jinak" | za new york city dvakrát doleva a pak už se doptáte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Covid-19 a rýmečka
    Podle mě se má o své zdraví každý v prvé řadě starat sám ... pokud se necítíš fit, zůstaň raději doma, zalez do pelechu a neotravuj v práci či společnosti ostatní.
    Tak ma se kazdy clovek starat o sve zdravi nebo se ma starat i o zdravi jinych?
    Asi před rokem se dostali hackeři na servry Debianu a ukradli jim zdrojové kódy.
    1.10.2020 20:51 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Covid-19 a rýmečka
    Když se postará v prvé řadě o své zdraví, tak v té druhé se tím postará i o zdraví těch ostatních.
    hermes avatar 2.10.2020 21:08 hermes | skóre: 6 | blog: Elektro | BA
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Covid-19 a rýmečka
    "Rouškoví buzeranti"

    Kľud takýmto zakomplexovaným prístupom nikoho nepresvedčíš o svojej pravde. Tomu čo si teraz predviedol sa hovorí gól do vlastnej brány.

    Pokiaľ by bol teraz stredovek 14te storočie a prišla by k nám epidémia pľúcneho moru tak s tvojim ultra-liberálným prístupom "starať sa každý sám o seba" by sme teraz boli všetci mŕtvi.

    V 14tom storočí sa zachránili len mestá, ktoré sa totálne uzavreli pred svetom, mestá ako Miláno alebo niektoré časti Belgicka, moru sa vtedy vyhla aj často Slovenska a Polska (my preto že sme boli zapadákov). Inak zasiahol celú európu a rovnako ako Covid aj pľúcny mor vypukol v Číne v európe sa dostal ako prvý tiež do Talianska kde ho priniesli Janovskí a Benátski kupci a potom sa šíril naprieč celou európou a ako posledné zasiahol Rusko (presne ako teraz).

    Ako sa hovorí história je učiteľka života a poznatky z histórie sa dajú aplikovať aj na dnešok. Naštatie žijeme v civilizovanom svete a tak sa vďaka prísnym opatreniam a základným hygienickým návykom vačšiny civilizovaných disciplinovaných ľudí covid nerozšíril až tak ako pľúcny mor. Takže tým ktorých nazývaš rúškoví buzeranti by si mal ďakovať za život. Klaknúť si na kolená pobzkať pred nimi podlahu a odprosiť ich zato že ti zachránili život. Ooo Bože odpusť im lebo nevedia čo činia.

    Ako sa hovorí hlúpi ľudia sa učia na vlastných chybác,... A na západe sa z nich poučili... Po tom čo sa dialo naprieč celým svetom používať slová ako rímečka môže fakt len hlupák. Koleduješ si o Darwinovu cenu, ale tak komu niet rady tomu niet pomoci a ak raz budeš raz nejaké zdravotné kompikácie a možno ti nejaká tá krvná zrazeninka v mozgu skráti život o 30 rokov tak ti môžem pogratulovať aj keď len s rukavicou a plynovou maskou na hlave :D
    3.10.2020 08:38 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Covid-19 a rýmečka
    Píšeš z cesty a víš o tom kulové.

    Za šířením moru byla především nedostatečná hygiena spojená s vysokou koncentrací obyvatel. A to že jsme dnes tady znamená jen tolik, že mí i tví předci na něj nezařvali, takže by ses měl zamyslet proč. Rozhodně to nebylo proto, že by si v duchu doby nechali nějakýma vyplašenkama diktovat co mají dělat.

    Kdyby ta roušková strategie fungovala, tak by počet nakažených nestoupal. Jenže roušky ve skutečnosti vedou k podceňování problému a tím i rizikovějšímu chování. Nehledě na to, že jejich povinné nošení dává záminku nejrůznějším deviantům k tomu aby napadali a ostrakizovali normálně uvažující lidi.
    3.10.2020 10:25 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Covid-19 a rýmečka
    Kľud takýmto zakomplexovaným prístupom nikoho nepresvedčíš o svojej pravde. Tomu čo si teraz predviedol sa hovorí gól do vlastnej brány.
    Pro kontext: Bavíš se s člověkem, který na jaře zcela navážno tvrdil, že nepotřebuje roušku, protože byl týden zpátky na testu, který byl negativní. Vysvětlováním jsem strávil dost komentářů, ale nemělo to vůbec žádný efekt...
    3.10.2020 11:29 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Covid-19 a rýmečka
    Tahle reakce od jednoho s těch, co současnou hysterii pomohli rozfoukat opravdu sedí.

    Jenom bych k tomu dodal, že nikdo z mých blízkých, ani z těch s nimiž jsem za tu dobu byl v kontaktu, neochořel, neumřel a nebyl ani ve vynucené karanténě. A že těch rizikových osob mezi nimi není málo!
    3.10.2020 15:27 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Covid-19 a rýmečka
    Byli rizikoví, ale přesto to nechytli? :-D Panebože. Jo, to je přesně ten druh 'logiky'.

    Začínám souhlasit s Jendou. Tohle by fakt nemohl reálně existují člověk myslet vážně.
    xxxs avatar 3.10.2020 17:00 xxxs | skóre: 25 | blog: vetvicky
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Covid-19 a rýmečka
    fakt je zivy. ten umelohmotnak je dobry, ale stale robi chyby. to by este neslo.
    1.10.2020 02:42 kvr
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Covid-19 a rýmečka
    Proč by i jiný koronavirus nemohl být extrémně nebezpečný? Z toho plyne, že rýmečka je (může být) extrémně nebezpečná nemoc.
    Jaderná bomba je zbraň, extrémně nebezpečná. Z toho plyne, že i jiné zbraně jsou (můžou být) extrémně nebezpečné, jako třeba dětská ručička. Je dětská ručička nebezpečná jenom pro Japonce nebo byla vytvořena k vyhlazení života na celé zemi?

    Jestli mělo být cílem napsat recesi, nestalo se náhodou, že autor stvořil totální hovadinu, vycházející z elementární neznalosti logiky?
    1.10.2020 03:26 Bherzet | skóre: 19 | blog: Bherzetův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Covid-19 a rýmečka
    Nepodceňuj dětské ručičky. I někteří z největších superpadouchů bývali dětmi.
    Gréta avatar 1.10.2020 15:35 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Covid-19 a rýmečka

    nevim co to jako maj všichni s těma kapesnikama u nosů furt :/ :/ trvalý řešení je přece rožhavenejma kleštěma ucvaknou nos a jeto jako ne?? :O :O :D ;D

    1.10.2020 16:45 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Covid-19 a rýmečka
    Však ono už nějaký čas před Covidem bylo vědecky dokázáno, že rýmička je smrtelně nebezpečná nemoc, zejména pro samce druhu Homo sapiens. Takže ten Covid nijak zvlášť nevybočuje z řady, jenom je trochu fajnovější a bere to víc hákem.

    Zatím sice nedosahuje kvalit konkurence, jako je chřipka nebo spalničky, ale jestli se ho nepodaří včas zastavit, mohl by se vyevoluovat do skutečně vražedné podoby, potenciál na to má.
    1.10.2020 21:40 ?
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Covid-19 a rýmečka
    Kde je ta recese? Mě to přijde úplně hloupé a nezachránila to ani nějaká anketa. Ještě je tu někdo s nějakým blogem o Covidu?
    2.10.2020 11:44 podlesh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Covid-19 a rýmečka
    Kde je ta recese?
    https://cs.wikipedia.org/wiki/Koronavirov%C3%A1_recese

    duh
    2.10.2020 13:20 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Covid-19 a rýmečka
    V jednom z článků o Covidu jsem se dočetl, že: "... přičemž se často uvádí, že 10–15 % případů nachlazení způsobují koronaviry."
    Jo, ale to jsou viry HCoV (HCoV-OC43, HCoV-HKU1, HCoV-229E, HCoV-NL63). To nemá s onemocněním COVID-19 ani virem SARS-CoV-2 nic společného.
    2.10.2020 16:47 backinabag | blog: backinabag
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Covid-19 a rýmečka
    Trump dostal COVID. Snad se brzo uzdraví. /s
    3.10.2020 09:58 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Covid-19 a rýmečka
    S Remdesivirem? Měl by dostávat injekce dezinfekce přímo do žíly, jak navrhoval :-D
    3.10.2020 12:17 billgates | skóre: 27
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Covid-19 a rýmečka
    To sa pouziva na ine choroby, na covid tento sposob liecby nie je vhodny. Je to skor proti bakterialnym nakazam. Predpokladam, ze scenar tohto Trumpovho vyroku bol nasledovny. Opytal sa doktorov poradcov, co vsetko sa pouziva na boj proti nakazam a toto bola jedna z veci, ktoru spomenuli. Nejako zazrakom si to zapamatal a potom to vytiahol bez kontextu v prihovore.
    4.10.2020 20:53 Jozko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Covid-19 a rýmečka
    Přesně to jsem si říkal taky, asi máme podobné myšlení;

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.