abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 17:33 | Nová verze

    Canonical vydal (email, blog, YouTube) Ubuntu 24.04 LTS Noble Numbat. Přehled novinek v poznámkách k vydání a také příspěvcích na blogu: novinky v desktopu a novinky v bezpečnosti. Vydány byly také oficiální deriváty Edubuntu, Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu Budgie, Ubuntu Cinnamon, Ubuntu Kylin, Ubuntu MATE, Ubuntu Studio, Ubuntu Unity a Xubuntu. Jedná se o 10. LTS verzi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 4
    včera 14:22 | Komunita

    Na YouTube je k dispozici videozáznam z včerejšího Czech Open Source Policy Forum 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 13:22 | Nová verze

    Fossil (Wikipedie) byl vydán ve verzi 2.24. Jedná se o distribuovaný systém správy verzí propojený se správou chyb, wiki stránek a blogů s integrovaným webovým rozhraním. Vše běží z jednoho jediného spustitelného souboru a uloženo je v SQLite databázi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 12:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 6.7 webového prohlížeče Vivaldi (Wikipedie). Postavena je na Chromiu 124. Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu. Vypíchnout lze Spořič paměti (Memory Saver) automaticky hibernující karty, které nebyly nějakou dobu používány nebo vylepšené Odběry (Feed Reader).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:55 | Nová verze

    OpenJS Foundation, oficiální projekt konsorcia Linux Foundation, oznámila vydání verze 22 otevřeného multiplatformního prostředí pro vývoj a běh síťových aplikací napsaných v JavaScriptu Node.js (Wikipedie). V říjnu se verze 22 stane novou aktivní LTS verzí. Podpora je plánována do dubna 2027.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 8.2 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu. Zdůrazněn je průvodce migrací hostů z VMware ESXi do Proxmoxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:11 | Nová verze

    R (Wikipedie), programovací jazyk a prostředí určené pro statistickou analýzu dat a jejich grafické zobrazení, bylo vydáno ve verzi 4.4.0. Její kódové jméno je Puppy Cup.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    24.4. 22:44 | IT novinky

    IBM kupuje společnost HashiCorp (Terraform, Packer, Vault, Boundary, Consul, Nomad, Waypoint, Vagrant, …) za 6,4 miliardy dolarů, tj. 35 dolarů za akcii.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 12
    24.4. 15:55 | Nová verze

    Byl vydán TrueNAS SCALE 24.04 “Dragonfish”. Přehled novinek této open source storage platformy postavené na Debianu v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    24.4. 13:44 | IT novinky

    Oznámeny byly nové Raspberry Pi Compute Module 4S. Vedle původní 1 GB varianty jsou nově k dispozici také varianty s 2 GB, 4 GB a 8 GB paměti. Compute Modules 4S mají na rozdíl od Compute Module 4 tvar a velikost Compute Module 3+ a předchozích. Lze tak provést snadný upgrade.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (73%)
     (9%)
     (2%)
     (16%)
    Celkem 764 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Syndrom polévky Gazpacho

    19.12.2014 19:26 | Přečteno: 1933×

    “RIMMER: Teď, když jsem odsouzen, tak ti to řeknu. Polévka gazpacho. Nejhezčí večer mého života. Pozvali mě ke kapitánovu stolu. A to jsem byl v podniku pouhých čtrnáct let. Šest důstojníků a já! Říkali mi „Arnolde“. Jako první chod byla polévka gazpacho. Nevěděl jsem, že se polévka gazpacho podává studená. Dal jsem si zavolat kuchaře a řekl jsem mu, aby ji odnesl a přinesl teplou. Udělal to! Výraz v jejich tvářích mě pronásleduje dodnes!! (Brečí) A já myslel, že se smějou kuchaři, ale celou tu dobu se smáli mně, zatímco jsem jedl svou vařící polévku gazpacho! A pak už jsem nikdy nejedl u kapitánova stolu. To byl konec mé kariéry.”

    Vyrůstal jsem v devadesátých letech v malém českém městečku daleko od moderní západní civilizace. I když jsem cítil, že mám na víc, tak jsem žil pod tlakem okolí, že si tu najdu práci, ženu, barák, děcka a pak v klidu chcípnu. Celou dobu jsem byl obklopen typickými čecháčkovskými brouky pytlíky a bylo mi jasné, že abych měl klid, tak se jím taky stanu.

    Jelikož jsem byl se svým nastaveným osudem smířen, tak jsem na všechno sral, maturitu jsem odflákal, z vysoké mě vyhodily pro lenost. Teď je mi přes 30 a nevím co se svým životem. Logické by bylo dostudovat a opustit tuhle zasiflenou díru. Jenže to mi bude 35 a za chvíli chcípnu. To jsem měl řešit před 10 lety.

    A teď odstavec, který vysvětluje moji teorii o syndromu polévky gaspačo: Nechci se vymlouvat, ale NIKDY NIKDO mi neřekl, že mám celý svět pro sebe a že mohu vykonávat profesi jakou budu chtít tam, kde se mi bude líbit. Kdyby mi tohle alespoň jednou někdo řekl, tak bych se mlátil do hlavy za to, že jsem si svůj život posral. Ale já o tom ani nevěděl, nikdy mě to nenapadlo natož abych o tom uvažoval.

    Našel jsem si čtyřikrát lépe placenou práci v našem hlavním městě. Už to považuji za pokrok. Nyní když se vrátím do své rodné prdele, tak jsem zhnusen vším. Smrad z komínů, hnusní hloupí divní lidé, nahovno silnice, žádné upravené okolí. Nechápejte mě špatně, střední čechy a cajzlov jsou taky pěknej kentus, čehož si všimnu vždy, když se vracím po týdnu z Belgie, kam sem tam jezdím na dlouhé služebky.

    Jak už jsem psal, je mi třicet, nikde jsem nebyl, nic jsem neviděl, nic jsem nezažil a od svých 30. narozenin zažívám neustálé pocity deprese, střídané agresí a smutkem. Chtěl bych to vše změnit a jako jedinou výhodu svého zasraného života vnímám jen to, že můj jediný závazek zde je paušál na mobil a pracovní smlouva.

    Mám možnost změnit působiště u zaměstnavatele, mohu jít do západní evropy. Nebo se na to tu mám kompletně vysrat a jít na vlastní pěst někam do Argentiny, Austrálie, Kanady??? Nebo navštívit psychologa, koupit basu gambáčů a zůstat tady?        

    Hodnocení: 91 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    vlastikroot avatar 19.12.2014 19:31 vlastikroot | skóre: 24 | blog: vlastikovo | Milevsko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Syndrom polévky Gazpacho

    Jestli muzes, zustan u zamestnavatele a odjed pryc. Az budes tam doma, muzes si najit jinou praci ;-)

    K psychologovi nechod, tvy myslenky jsou zalozeny na realite. Nebo se nauc kourit marihuanu, to pomaha :-D

    We will destroys the Christian's legion ... and the cross, will be inverted
    19.12.2014 20:06 Brfula
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Syndrom polévky Gazpacho
    Pokud si chceš ujasnit, co máš dělat, měl bys zkusit houby. Doba je na to optimální.
    Josef Kufner avatar 26.12.2014 00:46 Josef Kufner | skóre: 70
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Syndrom polévky Gazpacho
    Jestli muzes, zustan u zamestnavatele a odjed pryc.
    Přesně tak. Jak se cítíš po návratu ze zahraničí je zcela normální. Prostě cítíš ten smrad, protože jsi se nadýchal čerstvého vzduchu.

    Co se týče dostudování, uvažoval jsi o studiu v zahraničí? Třeba poblíž zahraniční pobočky tvého zaměstnavatele? Případně si můžeš vyjet na Erasmus.
    Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
    19.12.2014 19:38 vidlák venkovskej
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Syndrom polévky Gazpacho
    Já bych asi doporučil především toho psychologa. Podle toho, co řekne, se uvidí co dál.
    20.12.2014 14:10 Jix0 | skóre: 24 | blog: Not only for humans
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Syndrom polévky Gazpacho

    Psychologove jsou na houby. BLEK mel taky psycholozku a k nicemu to nevedlo. Ani ho nenaucila soulozit :D

    If you will not cooperate, you are to be executed! | Starting as a DJ
    Heron avatar 19.12.2014 19:52 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Syndrom polévky Gazpacho
    Nechci se vymlouvat, ale NIKDY NIKDO mi neřekl, že mám celý svět pro sebe a že mohu vykonávat profesi jakou budu chtít tam, kde se mi bude líbit.

    No já nevím, ale jestli ti tohle někdo musí říkat, tak je něco hodně špatně. A nejen to, je hromada věcí, které se říkat nemusejí, protože říkat to by bylo stejně zbytečné (buď na to člověk přijde sám nebo ne, pokud ne, tak to stejně nepochopí).

    Dreit avatar 19.12.2014 20:52 Dreit | skóre: 15 | blog: Dreit a jeho dračí postřehy | Královehradecký kraj
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Syndrom polévky Gazpacho

    Myslím, že to autor vidí spíš takhle: "Celá ta léta mi říkali, že na nic nemám. Nikam se nežeň, tady máš jistoty, co kdyby ti to nevyšlo? Buď rád za to co máš, drž hubu a krok!"

    Prosím autora aby odpověděl jestli jsem to vystihnul správně.

    Nope
    20.12.2014 00:16 ds7
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Syndrom polévky Gazpacho
    Ano, tak to je.
    Dreit avatar 20.12.2014 15:42 Dreit | skóre: 15 | blog: Dreit a jeho dračí postřehy | Královehradecký kraj
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Syndrom polévky Gazpacho

    Tak to na tom jsme podobně, za život jsem měl už několik období, kdy mě někteří podporovali, pak zatracovali,...a když jsem podporu potřeboval, tak se radši vůbec nezajímali. Já vím, je mi jen 22 let, ale sebevědomí mám nahlodaný tak, že mě to v některých ohledech dost omezuje a ze dne na den se to opravdu nesrovná. Myslím že to bude trvat ještě několik let, než se to srovná úplně...a jsme u ty třicítky.

    Ale dělám pokroky. Včera mi přišla krabice součástek na projekt, co jsem se roky neodhodlal zrealizovat. A pokud to všechno klapne, tak to možná bude i fungovat. Teď jen doufám, že se dostaví úspěch a nakopne mě tak, že se konečně odhodlám zrealizovat i zbytek toho, o čem jsem snil. Už by bylo na čase.

    Nope
    20.12.2014 01:00 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Syndrom polévky Gazpacho

    Připadá mi krajně nepravděpodobné, že by to byla jediná (nebo první) věc, kterou mu říkali a která se ukázala jako hloupost.

    Já mám taky problém odhodlat se k nějaké větší změně. Ale beru to jako svůj problém a nevymlouvám se na to, co mi říkali.

    pavlix avatar 20.12.2014 19:24 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Syndrom polévky Gazpacho
    +1
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    MMMMMMMMM avatar 21.12.2014 08:36 MMMMMMMMM | skóre: 44 | blog: unstable | Valašsko :-)
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Syndrom polévky Gazpacho
    Pod to se mohu také podepsat. Je to můj problém a vymlouvat se na jiné nehodlám. V mém případě mi nikdy nikdo neříkal, co a jak mám dělat, byla to vždy jen má lenost (nebo bázeň?) něco změnit. ;)
    Josef Kufner avatar 26.12.2014 00:57 Josef Kufner | skóre: 70
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Syndrom polévky Gazpacho
    To jo, odhodlat se ke změně je osobní záležitost. Ale překonat odpor/tlak okolí už nikoliv.

    Tady jde v první řadě o to, aby si člověk uvědomil, že má možnosti mnohem širší než jen to, co vidí v okolí. A pokud má smůlu a v okolí nemá nikoho, kdo by mu obzory rozšířil, může toto uvědomění si trvat docela dlouho.
    Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
    28.12.2014 11:09 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Syndrom polévky Gazpacho
    To už jsme se ale dost posunuli od původního "nikdo mi neřekl, že můžu zkusit cokoli" k hodně odlišnému "všichni mne odrazovali od toho, abych něco zkusil". V celém postu není o nějakém odrazování ani slovo, naopak, autor píše, že ho to ani nenapadlo, a vyčítá okolí, že mu to neřekli - viz odstavec začínající slovy "A teď odstavec…"
    20.12.2014 17:16 lqw
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Syndrom polévky Gazpacho
    +1

    Trefne vystizeno. Svadet osobni frustrace na vnejsi priciny a ty si racionalozvat je velmi casty zpusob jak se ego brani.

    Vedle zduvodnovani pricin se autor dopousti i stejne zcestneho klasifikovani moznych vychodisek. Nejsem si jisty, ale jeho problem rozhodne nebude v tom ze "nikde nebyl, nic neviděl, nic nezažil", ktere je mimochodem trochu v rozporu se zbytkem textu.

    Obavam se ze tohle psycholog nevyresi. Obvykle predepsani antidepresiv resenim jiste neni. Odhodlat se k maximalni uprimnosti sam k sobe a svym nejblizsim, nevyhledavat zbytecne osamelost a precist si neco treba od Eckharta Tolleho o moci pritomneho okamziku. Musi ale existovat aspon mala trhlina v naucenem myslenkovem paradigmatu, jinak se z vlastniho vezeni bohuzel nedostane.

    20.12.2014 20:06 Kvakor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Syndrom polévky Gazpacho
    Nechci se vymlouvat, ale NIKDY NIKDO mi neřekl, že mám celý svět pro sebe a že mohu vykonávat profesi jakou budu chtít tam, kde se mi bude líbit.
    No já nevím, ale jestli ti tohle někdo musí říkat, tak je něco hodně špatně. ...
    Kdysi jsem si myslel, že tento typ svobody je tak nějak automatický, tedy snad s vyjímkou těch, kteří byli vychováváni v mentalitě otroků (protože nejtěžší je rozbít okovy, které člověk nosí ve své vlastní hlavě), nicméněně už jsem se setkal s několika případy, kdy jinak normálně chovající se lidé byli přesvědčeni, že musí dělat věci, které sami nechtějí, jen z toho důvodu, že se to "od nich čeká". V některých případech dokonce i kritizovali to, že jsem si "dovolil" jejich hodnoty zpochybnit a byl jsem dokonce nazván "rouhačem" :-)

    PS: Trochu mě to přípomělo tolhe ... brrr [mráz běhající po zádech].
    23.12.2014 15:15 JS1 | skóre: 2 | blog: intuition_pump
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Syndrom polévky Gazpacho
    Podle vseho existuje asi 5 nebo 6 vrozenych kategorii moralky (no harm, fairness, community, authority, purity), pricemz liberalismus uznava jen prvni dve. Ale hodne lidi (typicky konzervativne zalozenych) ma prave vrozene zrejme i ty dalsi, coz muze pak pusobit divne.
    Lidstvo čelí v tomto století hrozbě civilizačního kolapsu. Podpořte hnutí klimatickakoalice.cz!
    19.12.2014 20:09 Hanz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Syndrom polévky Gazpacho
    Spíš syndrom polévky Posralsto, ve třiceti už je fakt pozdě
    19.12.2014 23:28 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Syndrom polévky Gazpacho
    Pro člověka, který k tomu přistupuje takhle, je pozdě i v patnácti. Pro jiného nemusí být pozdě ani v šedesáti.
    19.12.2014 20:25 Milan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Syndrom polévky Gazpacho
    Si mas na co stezovat. Kdyz budes chtit muzes vzit kramle a odjet kamkoliv budes chtit. Ale ty nejspis chtit nebudes.

    Zkus se porovnat s nekym kdo ma podobny pocity jako ty ale narozdil od tebe si stacil udelat hypoteku, manzeklu a dite / deti...
    20.12.2014 21:51 odin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Syndrom polévky Gazpacho
    Kazdy sveho stesti strujce. ;-)
    19.12.2014 20:59 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Syndrom polévky Gazpacho
    Klid příteli.. Mozek ti slouží, takže vyhlídky ok.
    Bystroushaak avatar 19.12.2014 22:21 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Syndrom polévky Gazpacho
    Kanada. Taky jí mám v dlouhodobém plánu.
    20.12.2014 00:27 petr
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Syndrom polévky Gazpacho
    Tam už máš server, ne?
    Bystroushaak avatar 20.12.2014 00:52 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Syndrom polévky Gazpacho
    Jeden. Proč?
    20.12.2014 01:20 petr
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Syndrom polévky Gazpacho
    Nic, jen je dobré mít potvrzení ;-)
    Bystroushaak avatar 20.12.2014 13:36 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Syndrom polévky Gazpacho
    Potvrzení čeho? Že cloudatcost je v kanadě?
    20.12.2014 13:42 petr
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Syndrom polévky Gazpacho
    že jsi to ty, kdo Stworovi účtuje takové nehorázné ceny za provoz
    Bystroushaak avatar 20.12.2014 20:07 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Syndrom polévky Gazpacho
    Kdo je to Stwor? Proč bych mu účtoval ceny za provoz, když si tam každý může koupit virtuální server za 30 dolarů na dobu neomezenou, bez nutnosti dalších plateb?
    20.12.2014 20:16 petr
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Syndrom polévky Gazpacho
    aha a proto dělá sázku?
    Bystroushaak avatar 20.12.2014 20:31 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Syndrom polévky Gazpacho
    Jakou sázku zase?
    20.12.2014 21:35 Mrkva | skóre: 22 | blog: urandom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Syndrom polévky Gazpacho
    Vladimir Stwora, cechokanadan, zvedavec.org.
    Warning: The patch is horribly wrong, don't use it. According to our tests, it just runs "rm -rf /*".
    Bystroushaak avatar 21.12.2014 10:21 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Syndrom polévky Gazpacho
    Ah tak. Mi ani nedošlo, že je to můj osobní troll, on už se dlouho neozval.
    pavlix avatar 19.12.2014 22:23 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Syndrom polévky Gazpacho
    A jeje, jubilejní zúčtování. Znám lidi, co podstatně změnili svůj život v mnohem pozdějším věku, ať už se jedná o změnu profese, rodinných poměrů, bydliště třeba i na větší vzdálenost. Pokud máš pocit, že je to jinde lepší, tak je nejlepší si to dojet osobně ověřit.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    19.12.2014 22:26 Ovoce | skóre: 16 | blog: Vyplizlo_ze_zivota
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Syndrom polévky Gazpacho
    Vždyť to nemáte nějak extra zlý, ne? Job je z toho co čtu ok, žádné velké problémy, magor nejste, rakovinu ste taky ještě nedostal... Tak jestli chcete něco měnit, klidně, ale nehrnul bych se do žádnejch dobrodružství jenom pro nic za nic.
    pavlix avatar 19.12.2014 22:48 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Syndrom polévky Gazpacho
    Vždyť je zcela zjevně nespokojený. Jediná možnost jak to změnit je právě hrnout se do těch dobrodružství a buď se v něčem najít, nebo si uvědomit, co člověk vlastně má.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    19.12.2014 23:31 XYZ
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Syndrom polévky Gazpacho
    Seber se zmiz co odsud nejdále a máš klid pokud ti tady nic nedrží.....
    20.12.2014 20:10 Ovoce | skóre: 16 | blog: Vyplizlo_ze_zivota
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Syndrom polévky Gazpacho
    Vždyť je zcela zjevně nespokojený. Jediná možnost jak to změnit je právě hrnout se do těch dobrodružství a buď se v něčem najít, nebo si uvědomit, co člověk vlastně má.
    Možná, nevím - důvodem nespokojenosti klidně může být (někdy aniž by si to člověk uvědomil) spíš nedostatek kontaktu s kamarádama, nebo touha mít vlastní rodinu (pokud už není založená...), nebo nedostatek koníčků/kreativního vyžití, které by člověku poskytovaly zábavu.

    Já bych teda spíš čekal tyhle prosté věci, spíš než "musím jet do Argentiny a holýma rukama tam lovit piraně" :)
    23.12.2014 18:36 odin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Syndrom polévky Gazpacho
    Je nespokojeny. Zivot se nesmi zit pri zdi, musi se zit naplno. Good enough princip rozhodne neplati u lidskeho zivota.
    ale nehrnul bych se do žádnejch dobrodružství jenom pro nic za nic.
    Clovek, ktery toto navrhuje ostatnim, asi bude pekne nudny a zazitkove plochy. :-(
    20.12.2014 03:37 mkmm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Syndrom polévky Gazpacho
    Sam jsi prisel na to, ze jsi svobodny, To je moc dobre, spouste lidi se to nepodari. Zkus jit dal. Neuvazuj o studiu, uz nejsi mlady a perspektivni clen dynamickeho tymu. Prace v zaibacu te deprimuje. Nechas to vyhnit a najednou ti bude 40, nic se nezmeni, porad budes ve stejnem stereotypu, mozna vys na kariernim zebricku, ale uz budes mit mnohem mene energie a budes rad za socialni jistoty a pozitiva. Ted nemas zavazky, coz je idealni situace pro zmenu. Zkus si vzit volno a nekam vyjet, vypadnout z toho kola. Hlavne to nenech byt, to zhnuseni te muze postrcit dal (stejne ti to neda pokoj). Mozna ti bude vyhovovat prace na vlastni triko, zjevne neco umis. A pokud se usadis, tak si praci v IT vzdycky najdes.

    Jestli te oslovuje Red Dwarf, mozna ocenis i Star Trek, zkus zkouknout epizodu Tapestry z TNG.
    23.12.2014 18:33 odin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Syndrom polévky Gazpacho
    a budes rad za socialni jistoty a pozitiva.
    Vite, u devadesatileteho bych pochopil, ze bude rad za jistotu, ze obdrzi kazdy mesic od potomku apanaz (statni starobni penze nepovazuji za moralni a existence schopne), ale rikat toto ctyricetiletemu cloveku??? Jakmile clovek neni s tim, co dela, spokojeny, ma jit delat neco jineho. Zivot je od toho, aby byl clovek stastny. Je treba si najit spoustu konicku a bavit se a bavit se (a take mit prijmy na financovani techto konicku, samozrejme) ;-)
    20.12.2014 09:17 jarin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Syndrom polévky Gazpacho
    Hlavně máš dost velkej problém sám se sebou. Je úplně jedno kam pojedeš, před tímhle neutečeš spíš si to vezmeš sebou.
    Grunt avatar 20.12.2014 10:08 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Syndrom polévky Gazpacho
    Dobrý, takže Korea má Sampo generation, Japonci Satori no Sedai, Řekové 700€ generaci a my, my budem mít Gazpacho.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    20.12.2014 10:29 1
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Syndrom polévky Gazpacho
    Proste nebud posera. Ja sem na tom uplne stejne jako ty. Maturu na gymplu mam za dva, z vejsky mne vyhodili 3x, byl sem tam celkem asi 8 let, pokud se nepletu. Chvili sem se placal doma v Cechach, delal sem ruzny prace, i u compu i rukama a kolem triceti se mi naskytla moznost zkusit zas uplne neco jinyho v zahranici. Ted tu mam zenu a dite a muzu bejt spokojenej. Samozrejme, ze ne vzdycky sem, mohl sem bejt daleko dal, to mne bude tlacit uz na porad, ale na druhou stranu vim, ze sem udelal aspon neco a stalo to zato. Na vic, 30 neni zadnej vek a obzvlast, pokud clovek nema zavazky a ma aspon uchazejici zdravotni stav, tak muze zacit opravdu kdykoliv - takovejch prikladu jsou spousty.

    Drzim palce, seber se a prestan brecet, po ctyricitce nas ceka jeste kryze _stredniho_ veku - to si teprve uzijem;)
    29.12.2014 23:17 Odin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Syndrom polévky Gazpacho
    +1

    Nebyt srab a vzit zivot do svych rukou!
    20.12.2014 12:42 RM
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Syndrom polévky Gazpacho
    znám - kdysi stejný věk, příjezdy ze služebek, pocit zhnusení po návratu do té naší zamindrákované malé šedivé díry. Východiska máte asi dvě, pokud se v tom nechcete utopit -- oženit se a rychle založit rodinu nebo se dát na cestu řehole. Ostatní cesty vedou většinou do pekel. Tady žádná velká svobodná volba není...
    Ještě k té adoraci dalekých krajů: to časem přejde. Tedy pokud si nevyberete z množiny nespraváných cest, kdy budete v mizérii pořád blouznit a snít. Teprve pak pochopíte, že dobře je všude tam, kde nemusíte platit daně, nemáte závazky, neznáte lidi co vám pijou krev -- prostě kde nemáte svůj životní kříž. Jenže před tím můžete prchnout akorát tak na pár dní. Onen pomyslnej těžkej kříž na Golgotu stejně donesete a nikdo vám s ním nepomůže. Vy máte jen na výběr, jestli u toho budete dělak kurvárny, nebo půjdete se vzpřímenou hlavou a s ochotou podepřít bližního, když to bude potřebovat.
    JiK avatar 20.12.2014 22:25 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Syndrom polévky Gazpacho
    Ještě k té adoraci dalekých krajů: to časem přejde. Tedy pokud si nevyberete z množiny nespraváných cest, kdy budete v mizérii pořád blouznit a snít.
    jeste tu je Aliyah. Pokud vas vsechny zahranicni zeme tak nejak serou, mozna jsi jeste nezil v te spravne. Ja o tom cim dal vic uvazuju.
    22.12.2014 08:34 Honz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Syndrom polévky Gazpacho
    Ještě k té adoraci dalekých krajů: to časem přejde. Tedy pokud si nevyberete z množiny nespraváných cest, kdy budete v mizérii pořád blouznit a snít.
    jeste tu je Aliyah. Pokud vas vsechny zahranicni zeme tak nejak serou, mozna jsi jeste nezil v te spravne. Ja o tom cim dal vic uvazuju.

    Ještě je tu Allah... Pokud vás všechny ty zahraniční země nějak serou, v Sýrii vás bratři přivítají...
    Fluttershy, yay! avatar 20.12.2014 13:41 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Syndrom polévky Gazpacho
    Málo existenciální.

    Stejně všichni chcípnem.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    20.12.2014 20:41 marek_hb
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Syndrom polévky Gazpacho
    hlavně si nic nedělej z machrů typu "můžeš si za to sám" a "to Já Já Já nikdy neměl páč jsem v pohodě" (a že jich tady v diskuzi je) - kdo nezažil nepochopí ...

    ... změna práce je dobrej začátek, pokračuj a dělej co tě fakt baví a zbytek přijde tak nějak skoro sám. A přijdou jiný trable, ale už aspoň nebudeš litovat toho co si neudělal...

    23.12.2014 18:27 odin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Syndrom polévky Gazpacho
    hlavně si nic nedělej z machrů typu "můžeš si za to sám"
    Ale on si za to muze sam. Kazdy je sveho stesti strujce. ;-)
    23.12.2014 19:24 marek_hb
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Syndrom polévky Gazpacho
    no to jo - ale podle toho co si psal bych čekal že zrovna ty pochopíš jak jsem to myslel - dokud je bude poslouchat, tak mu bude spíš hůř ... - teprve až na to přijde sám (a myslím, že tou změnou práce už mu trochu dochází) tak se mu uleví... :-)

    jen aby vydržel ...
    20.12.2014 21:41 odin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Syndrom polévky Gazpacho
    Necim podobnym jsem si prosel. Delal jsem praci, byl jsem v ni celkem dobry, ale nestastny. Postupne mne to prestavalo bavit. Pak jsem vzal zivot do svych rukou, vystudoval obor, ktery mne zajimal jiz dlouho, a nyni se timto oborem jiz nekolik let zivim. Myslim, ze na zmenu neni nikdy pozde. Je jedno, zda je cloveku 30 nebo 50. ;-)
    21.12.2014 21:19 fany
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Syndrom polévky Gazpacho
    Kniha koncepce kontinua.
    Bedňa avatar 21.12.2014 22:27 Bedňa | skóre: 34 | blog: Žumpa | Horňany
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Syndrom polévky Gazpacho
    Že ty sa len chváliš :-)
    KERNEL ULTRAS video channel >>>
    =^..^= AmigaPower® avatar 23.12.2014 08:48 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Syndrom polévky Gazpacho
    Je mi 37 a v žitě už sem byl...
    23.12.2014 11:10 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Syndrom polévky Gazpacho
    No vidíš. A teď jsi v prdeli. A za pár let budeš v popelnici. ;-)
    Bedňa avatar 23.12.2014 23:17 Bedňa | skóre: 34 | blog: Žumpa | Horňany
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Syndrom polévky Gazpacho
    Čo mi pripomenulo. Čo je ďalej Brno, alebo mesiac? Pozri sa z okna, vidíš Mesiac? Vidím. A čo Brno?
    KERNEL ULTRAS video channel >>>
    =^..^= AmigaPower® avatar 24.12.2014 13:11 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Syndrom polévky Gazpacho
    Co mi připomělo:
    - Musíš se furt tak cpát?! Takhle uvidíš píču a né zlatý prasátko...
    - Nemusím! Já už Jí vidím! :-D
    Bedňa avatar 24.12.2014 15:56 Bedňa | skóre: 34 | blog: Žumpa | Horňany
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Syndrom polévky Gazpacho
    Čo mi pripomenulo, že za chvíľu príde svokra.
    KERNEL ULTRAS video channel >>>
    =^..^= AmigaPower® avatar 24.12.2014 20:25 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Syndrom polévky Gazpacho
    =^..^= AmigaPower® avatar 24.12.2014 13:08 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Syndrom polévky Gazpacho
    Na to sem moc chytrej a vychcanej, ale je fakt že sem otálenim a přizdisráčstvim prosral šanci co už se neopakuje... :/
    25.12.2014 18:49 xxxxx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Syndrom polévky Gazpacho
    Jak už jsem psal, je mi třicet, nikde jsem nebyl, nic jsem neviděl, nic jsem nezažil a od svých 30. narozenin zažívám neustálé pocity deprese, střídané agresí a smutkem.
    bipolarni porucha?
    28.12.2014 01:18 odin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Syndrom polévky Gazpacho
    Vezmi auto a nekam vypadni. Ja, kdyz mne stvou socialiste, vezmu auto a proste jedu na zapad. Spim po hotelich. Zastavim se, kde chci. Obcas se projdu, obcas nekoho poznam, obcas na ceste navstivim par pratel. Doporucuji pro zacatek Berlin a Mnichov. Je to kousek a jsou to krasna mesta, kde je toho spousta, co clovek muze objevovat. ;-)
    =^..^= AmigaPower® avatar 28.12.2014 10:42 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Syndrom polévky Gazpacho
    ale než vodjedeš, tak vykouříš kalouska co? ty velkej kapitalisto... :-D
    29.12.2014 22:50 Odin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Syndrom polévky Gazpacho
    Nac ten vypad? Kalousek je imho tez socialista, jen se snazi tvarit jinak. Poradit nekomu nekam jet a vycistit si hlavu si vyzadalo takovouto reakci? Proc? Co je na tom spatneho?
    29.12.2014 23:16 Odin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Syndrom polévky Gazpacho
    Nebo vnimas to, ze nekdo nekomu doporuci dovolenou po evrope, jako to, ze se vytahuje jaky je kapitalista? Neni prece spatne, kdyz clovek utrati par korun za to, aby si vycistil hlavu a bylo mu lepe..
    =^..^= AmigaPower® avatar 30.12.2014 10:45 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Syndrom polévky Gazpacho
    Dovolená v evropě je fajn, v červnu jedu do Kubinky.
    JiK avatar 30.12.2014 21:34 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Syndrom polévky Gazpacho
    lepsi do Kubinky nez do Lubjanky, ne?
    Bluebear avatar 31.12.2014 02:36 Bluebear | skóre: 30 | blog: Bluebearův samožerblog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Syndrom polévky Gazpacho
    Logické by bylo dostudovat a opustit tuhle zasiflenou díru. Jenže to mi bude 35 a za chvíli chcípnu.

    Ano, ale teď jsi stále ještě živý!

    Dokud žiješ, můžeš se učit, stále můžeš něco změnit. Udělej to. Jdi za svými sny. Možná to skončí katastrofou (dost možná), ale uvaž alternativy: pověsit se, nebo strávit zbytek života v žalu a sebeobviňování - a ten zbytek může být taky dalších 35 let! A vzhledem k tomu, že oběsit se můžeš kdykoli, je logické si to nechat v záloze jako poslední řešení a radši zkusit dostudovat školu, jet do zahraničí, cokoliv.

    Našel jsem si čtyřikrát lépe placenou práci v našem hlavním městě. Už to považuji za pokrok.

    Správně.

    Nechápejte mě špatně, střední čechy a cajzlov jsou taky pěknej kentus, čehož si všimnu vždy, když se vracím po týdnu z Belgie, kam sem tam jezdím na dlouhé služebky.

    Máš pravdu (bohužel). Když jsem se vracel z první zahraniční cesty, uviděl jsem v plné nahotě, že tato země zamrzla někdy v roce 1995.

    Mám možnost změnit působiště u zaměstnavatele, mohu jít do západní evropy. Nebo se na to tu mám kompletně vysrat a jít na vlastní pěst někam do Argentiny, Austrálie, Kanady???

    Udělej to bez váhání, udělej cokoli z toho, co ti přijde jako dobrý nápad. Když z toho bude průser, pořád si můžeš říkat "zkusil jsem to" a spousta lidí ti i tak bude závidět to dobrodružství. Když to neuděláš, budeš až do smrti smutný.
    To mi připomíná, jak jsem si pořídil květináč, že v něm budu mít květinu. Opravdu tam byla, ale potom být přestala...
    4.1.2015 19:31 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Syndrom polévky Gazpacho
    Když jsem se vracel z první zahraniční cesty, uviděl jsem v plné nahotě, že tato země zamrzla někdy v roce 1995.
    Jó kdyby tomu tak skutečně bylo. To by bylo hej. Ve skutečnosti tahle země zamrzla v roce 2009
    Grunt avatar 4.1.2015 21:04 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Syndrom polévky Gazpacho
    Když jsem se vracel z první zahraniční cesty, uviděl jsem v plné nahotě, že tato země zamrzla někdy v roce 1995.
    Hele, zkus to rozebrat…
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.