abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    14.6. 12:11 | IT novinky

    Google Blog ČR informuje, že mobilní aplikaci Gemini a NotebookLM lze používat už také v Česku.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 18
    14.6. 11:33 | Nová verze

    Byla vydána nová major verze 8 duálně licencovaného open source frameworku JUCE (Wikipedie, GitHub) pro vývoj multiplatformních audio aplikací.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    14.6. 11:11 | IT novinky

    Od 18. června bude možné předobjednat notebook DC-ROMA RISC-V LAPTOP II od společnosti DeepComputing s osmijádrovým 64-bit RISC-V AI CPU a s předinstalovaným Ubuntu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    13.6. 23:55 | Nová verze

    Byla vydána verze 1.79.0 programovacího jazyka Rust (Wikipedie). Podrobnosti v poznámkách k vydání na GitHubu. Vyzkoušet Rust lze například na stránce Rust by Example.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    13.6. 14:33 | Zajímavý článek

    Byly zveřejněny výsledky průzkumu (infografika) mezi uživateli FreeBSD.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    13.6. 13:22 | IT novinky

    Na konferenci DevConf.CZ 2024 je na stánku Furi Labs prezentován linuxový telefon FuriPhone FLX1. Jeho cena 499 dolarů.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 17
    13.6. 00:11 | Nová verze

    Bylo vydáno Eclipse IDE 2024-06 aneb Eclipse 4.32. Představení novinek tohoto integrovaného vývojového prostředí také na YouTube.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    12.6. 22:00 | Nová verze

    Proton, tj. fork Wine integrovaný v Steam Play a umožňující v Linuxu přímo ze Steamu hrát hry určené pouze pro Windows, byl vydán ve verzi 9.0-2 (𝕏). Přehled novinek se seznamem nově podporovaných her na GitHubu. Aktuální přehled her pro Windows běžících díky Protonu také na Linuxu na stránkách ProtonDB.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    12.6. 15:44 | Nová verze

    Po roce od vydání verze 15.5 bylo vydáno openSUSE Leap 15.6. Přehled novinek v nejnovější verzi této linuxové distribuce v oznámení o vydání a v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    12.6. 12:44 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 256 správce systému a služeb systemd (GitHub). Nově mimo jiné s run0 jako alternativou k sudo.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 23
    Rozcestník


    Vložit další komentář
    11.2.2006 02:00 #Tom
    Rozbalit Rozbalit vše Externí modem nefunguje?
    A to jsem si myslel, že externí modem funguje ve všech operačních systémech. Škoda. O modemech asi vím ještě méně, než bych byl připustil včera... :)
    11.2.2006 02:04 D-Evil | skóre: 25 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Externí modem nefunguje?
    Externí modem nikdy neni zárukou funkčnosti. USB modem ve spoustě případů neni o nic lepší, než interní winmodem, jde jen o jinou variantu stejnejch chipů. V kombinaci se špatnym USB řadičem je to pak ještě horší.
    11.2.2006 02:07 D-Evil | skóre: 25 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Externí modem nefunguje?
    Ještě bych dodal, že zřejmě jedinou zárukou jsou modemy připojovaný přes sériovej port. Ale hledaj se lupou a platěj se zlatem.
    Jardík avatar 11.2.2006 09:58 Jardík | skóre: 40 | blog: jarda_bloguje
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Externí modem nefunguje?
    Ten můj je sériový a mám ho z bazaru za 120kč + 80kč trafo.
    Věřím v jednoho Boha.
    11.2.2006 10:35 #Tom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Externí modem nefunguje?
    Myslel jsem externí = do sériového (COM) portu. Nenapadlo mě, že se dělají i do USB. :-)
    11.2.2006 20:30 Ondra D. | skóre: 6
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Externí modem nefunguje?
    Kdyby někdo chtěl, tak tu mam Microcom DeskPorte 56K na seriový port. Měl jsem ho zapojený cca 3 roky a běhal jak ďas (win/linux). Bohužel s UPC je nekompatabilní:), takže ho tímto nabízím za rozumnou cenu. ondrad (zav) centrum (teč) cz, Praha a okolí
    11.2.2006 02:02 D-Evil | skóre: 25 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nemohu
    Co se týká lenosti, tam asi Arch Linux neni ta pravá volba. Výběr distribuce mi ale přijde poslední dobou jako čím dál složitější problém.

    Fedora, Mandriva a podobný distribuce se mi líběj právě z důvodu, že je možný si "všechno" naklikat. Doma je mi to jedno, tam bych si s tim i pohrál, ale při potřebě seriózní práce člověk ocení, když se nemusí piplat s každou kravinou. Vadí mi ale systém releasů, nutnost "jednorázově" upgradovat v určitejch intervalech - stahovat relativně velký množství dat. Navíc zde fungujou nepochopitelný jevy, kde se něco samo opraví a něco jinýho samo rozbije. Neni do toho vidět.

    Gentoo a svym způsobem i Debian, kterej jinak moc nemusim, se mí líběj rozsahem softwaru, kterej je "k dispozici". Nemusim řešit s každou novou verzí ruční stahování zdrojáků, ruční kompilaci a instalaci atd. Počítač (a tim pádem samozřejmě i systém) by mi měl práci ulehčovat, ne přidělávat. Líbí se mi kontinuální vývoj, líbí se mi i možnost zvolit si podle chuti stabilní balíky, balíky ve fázi testování a naprostý novinky. K Debianu se vyjadřovat nebudu, moc mi nesedí (a sám nevim proč, asi to bude kombinace několika faktorů), ale u Gentoo mi vadí předevšim postupný zabordelení systému, závislosti moc propracovaný nejsou, rozhodně ne v případě, že je potřeba něco odinstalovat. Doba, kdy jsem si řikal, že mě kompilace nezdržujou, už mě taky minula. Začíná to bejt na obtíž, obligátní "dělej to přes noc" mi nevyhovuje.

    S jinejma distribucema moc zkušeností nemám, teď jen experimentuju s Arch Linuxem (a kromě zřejmě geniálního Pacmana a mě zatim moc nepotěšil). A jak tak koukám, v mainstreamu, kterej se mi opouštět nechce (kvůli uživatelský základně), pro mě asi ideální distribuce neni.

    Zkusim taky trochu poradit s Windows:

    Pokud Windows pro hardware na desce nainstalujou vlastní ovladače, nemá většinou smysl jim nutit jiný (týká se zejména VIA chipsetů). Těch teoretickejch pár procent výkonu za problémy se stabilitou nestojí. Platí starý známý heslo - pokud to funguje, nemá cenu do toho šahat.

    Nepoužívejte Codec Packy. Většina z nich je dílem naprosto amatérskym, spousta kodeků mezi sebou koliduje, o Direct Show filtrech nemluvě. Pokud potřebujete s videem i pracovat, vyzkoušejte kombinaci DivX 4.12, Xvid a AC3 codec z projektu na sourceforge. Pokud vám jde jen o přehrávání, DivX a Xvid by mělo jít nahradit filtrem ffdshow. Pokud něco nemůžete přehrát, použijte program G-Spot. Zjistí, co pro přehrání potřebujete. Pomoct taky může FourCC changer (bejvá součástí balíku s Xvidem). Spousta přehrávačů si neporadí s novějšíma FourCC kódama, který třeba Mplayer zvládá. Příkladem může bejt FMP4 (FFMPEG), kterej jde bez problémů přehrát i DivXem 4.12, když se FourCC kód změní na DIVX.

    DVD dokáže obstojně přehrát i Windows Media Player, stačí mít kodek. Získate ho buď instalací komerčního přehravače (např. PowerDVD), nebo můžete použít FreeDVD codec. Sice nepodporuje HW akceleraci, kterou umí většina novejch grafickejch karet, ale pokud nepotřebujete při koukání na DVD i pracovat, asi to vadit nebude.

    Trošku jsem se rozjel, ale snad to k něčemu bude :-)
    11.2.2006 07:05 Jakub
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nemohu
    Proč DivX 4.12? Ten je extrémne zastaralý a pro dnešní potřeby (video kódované s ASP vlastnostmi) nepoužitelný. 6.1.1 (nebo i novější varze ze starší řady 5.x) toho umí dekódovat daleko víc, téměř všechno z MPEG-4 ASP.

    Jinak kromě instalace kodeků je další možnost i instalace přehrávače jako je VLC, který má všechny potřebné dekodéry v sobě (podobně jako MPlayer, je taky multiplatformní) a umí i to DVD video.
    11.2.2006 12:07 D-Evil | skóre: 25 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nemohu
    S tim samozřejmě souhlasim, najdou se snímky, který DivX 4.12 nepřehraje. Ale neni jich mnoho. Problém je v tom, že novější verze DivX obsahujou reklamy, z mě neznámejch důvodů chtěj přistupovat na internet a zrovna neoplývaj stabilitou. Měl jsem s nima na spoustě počítačů problémy, pokud šlo třeba o nahrávání z TV karty (např. po půl hodině vypadával obraz). Dávám v tomhle případě přednost bezpečnosti a stabilitě.

    Jinak VLC taky doporučuju, na něj jsem ve výčtu zapomněl. Má povedený GUI, spoustu možností nastavení a funguje víc než dobře.
    11.2.2006 09:30 Sodalite | skóre: 18 | blog: tucnakov | Břeclav
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nemohu
    Nejenom Pacman je na Arch Linuxu geniální. Je tam toho víc. Například úžasně jednoduchá úprava startovacích skriptů, skoro všechny konfiguráky v /etc a další věci, pro které mám Arch Linux rád.
    Absolutní pravda je nepoznatelná. Všechny ostatní jsou jenom soukromé lži.
    11.2.2006 10:34 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nemohu

    Já jsem momentánlně provozovatel Arch Linuxu a Slackwaru. Myslím, že pro průměrného uživatele linuxu je to celkem slušná volba. Oboje. Přešel jsem na to z Mandraku. V Mandraku je sice toho dost co uživatel nemusí, ale stejně něco se naučit musí. Takže, když jsem souběžne provozoval Mandrake plus jiná distra tedy "dualboot" měl jsem vždy po ruce OS, na kterém jsem mohl pracovat. Vyzkoušel jsem BSD? Suse, Red Hat, a další. Učil jsem se. Zatím pro sebe za nejvýhodnější považuji Slackware a Arch Linux a nepřijde mi to zas až tak složité nastavit. Něco se dočtu neco se doptám a už to jede.

    To co píšete o Windows je normální. Mnoho začínajících na woknech má pocit že o nic nejde. Jde. Musíte se učit, když si to chcete nainstalovat sám. Jedna věc je přijít k hotovému, druhá dělat sám. A hledat kodeky, programy, někdy i cracky :-) to dá práci. Tak vám držím palce ať nezanevřete ani na jedno. Myslím, že zas až tak není důležité na čem dělaáte, ale co vám to poskytne a co se od toho naučíte. Co vložíte, to dostanete a někdy i navíc.

    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    11.2.2006 02:22 halogan | skóre: 7 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nemohu
    Proč restart po nainstalování každého ovladače. Já zpravidla nainstaluji vše a pak jeden úspěšný restart a hotovo.

    Co se týče codec packů, tak je sice na Windows používám spokojeně asi 5 let (u bratra, u sebe mám Gentoo) a bez problémů. Jediné co je často nutné je restartovat po instalaci. Nevím proč, ale je tomu tak - možná to byl důvod nepřehrání videa.
    vim isn't just for nerds
    Mikos avatar 11.2.2006 05:10 Mikos | skóre: 34 | blog: Jaderný blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nemohu
    Codeckpacky jsou _ZLO_ a měly by být zakázány ;-) Prakticky na všechno stačí jediná věc - ffdshow (případně ještě xvid, pokud chcete i enkódovat).
    CETERUM CENSEO DRM ESSE DELENDAM Ostatně soudím, že DRM musí být zničeno!
    11.2.2006 11:03 aaa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nemohu
    encodovat se da i ve ffdshow ... koneckoncu ffmpeg je jen jeden :-D
    Luk avatar 11.2.2006 14:00 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nemohu
    Proč restart po nainstalování každého ovladače. Já zpravidla nainstaluji vše a pak jeden úspěšný restart a hotovo.
    Tak jednoduché to není. V dobách Win98 bylo často nutné instalovat ovladače jednotlivě (a vždy pak restartovat), a ještě ve správném pořadí. Jinak to prostě nechodilo, a jediným řešením byla úplně nová instalace.

    Pro WinXP už to obecně neplatí (i pro instalaci ovladačů často není třeba restartovat vůbec), ale stejně se někdy instalátor - dokonce i aplikačního programu (!) - domáhá restartu. Pokud se mu nevyhoví, následující ovladač nemusí jít nainstalovat ("předchozí instalace nebyla dokončena, restart nutný").
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    vencour avatar 11.2.2006 08:32 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nemohu

    Ke krabicový verzi LG4163B bylo i powerDVD.

    Na linuxu se mi líbí, že mám větší pravděpodobnost dostat se k cíli, byť možná po menších krocích.

    Zatim mam Mandrivu, kdybych měl moře času, chtěl bych zkusit LFS a open solaris.

    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    Pavel Stárek avatar 11.2.2006 23:39 Pavel Stárek | skóre: 44 | blog: Tady bloguju já :-) | Kolín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nemohu
    Nojo, PowerDVD v jakési OEM verzi, která sice přehraje DVD, ale zvuk jde nastavit jenom stereo. Aby chodilo 5+1 musí se stejně koupit nějaká jiná verze PowerDVD, aby uměla 5+1.
    Kdo chce, hledá způsob; kdo nechce, hledá důvod.
    11.2.2006 09:19 alium | skóre: 38 | blog: Category 1100
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nemohu
    Pokud chce, muzu ti poslat ZDARMA Mandriva Linux 2006 CZ (ceska verze PowerPack od QCM) 2DVD, stala me 999.- ale ja ji nepouzivam. Mam Archlinux, original. Postou budou u tebe driv jak za 5 dnu :)
    vencour avatar 11.2.2006 10:04 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nemohu

    To je nabídka k utrhání rukou, doporučuju :-) a jsem zvědavý, zda dotyčnému bude bootovat to 1. dvd, nám nešlo. P.S. budete posílat i ty samolepky? Nám se moc líbily :-)

    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    11.2.2006 10:09 alium | skóre: 38 | blog: Category 1100
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nemohu
    Mě bootovalo na notebooku DVD1 v pohodě. samolepky už nemám, jsou vylepeny :)
    Jardík avatar 11.2.2006 10:07 Jardík | skóre: 40 | blog: jarda_bloguje
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nemohu
    Tak kdyby to bylo zadarmo, tak proč ne. Pošli to na dobírku a já ti zaplatim alespoň to poštovné. Adresa je:
    Jaroslav Šmíd
    Kamenný Újezdec 81
    Kamenný Přívoz
    252 82
    
    Věřím v jednoho Boha.
    Jardík avatar 11.2.2006 10:09 Jardík | skóre: 40 | blog: jarda_bloguje
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nemohu
    To patří pod přízpěvek Aloise Nešpora.
    Věřím v jednoho Boha.
    11.2.2006 10:11 alium | skóre: 38 | blog: Category 1100
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nemohu
    V pondělí posílám, velmi doporučuje aktualizovat, jakmile nainstaluješ! Opraví se pár chyb a systém ti pojede bez problémů :)
    Jardík avatar 11.2.2006 10:33 Jardík | skóre: 40 | blog: jarda_bloguje
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nemohu
    OK. Díky moc.
    Věřím v jednoho Boha.
    11.2.2006 10:18 alium | skóre: 38 | blog: Category 1100
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nemohu
    Pošli to na dobírku
    raději ne, dvacka mě nezabije a nechce se mi pracně na poště vypisovat složenka a vše okolo :)
    vencour avatar 11.2.2006 10:25 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nemohu

    Ty dvě knížky posíláš taky? Manželka z nich docela pilně studuje, já se do nich kouknu teprve když nebudu vědět.

    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    11.2.2006 10:39 Red Dog | skóre: 8
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nemohu
    Zásadně instaluju ovladače jedním vrzem bez restartů po zavedení každého jednotlivého ovladače a na všecko potom stačí jeden jediný restart! Modem by se našel sám. Stačilo by u toho otazníku který se udělá u neznámého HW zadat aby si systém našel sám nejvhodnější ovladač pro zařízení a mít v mechanice CD k té desce. Nevím proč linuxáci všecko dělají zbytečně složitě. Pak se diví že mají problémy s MS Windows :-)
    11.2.2006 22:03 Zdeněk Burda | skóre: 61 | blog: Zdendův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nemohu
    Zásadně instaluju ovladače jedním vrzem bez restartů po zavedení každého jednotlivého ovladače a na všecko potom stačí jeden jediný restart!

    Můžeš mi to přijít ukázat? Nedávno jsem instaloval W2K3 a než se vše nainstalovalo (ovladače a potřebné aplikace) tak si to řeklo o 14 restartů, kterým se nešlo vyhnout.

    Zkus nechat při startu windows modem na RS232 vypnutý, zapni ho až po bootu windows a ukaž mi, že se najde sám.
    -- Nezdar není hanbou, hanbou je strach z pokusu.
    11.2.2006 22:52 D-Evil | skóre: 25 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nemohu
    Záleží na tom, co znamená, že se jim nešlo vyhnout. Pokud ovladače používaj Windows Installer, tak to dovedu pochopit, ten má bohužel ve zvyku další instalaci nepovolit, pokud svojí nedokončil. Tam se restartu nevyhnu, takže je efektivní ten ovladač instalovat až jako poslední, nebo v poslední možný chvíli. Ale pokud jde jen o neodbytný tlačítko, který mi nedá vybrat, nic mi nebrání se přepnout a pracovat dál. Postupuju timhle způsobem běžně a vypadá to asi takhle - ovladače, první restart. Antivir, Firewall, Windows update, druhej restart. Kompletní sw výbava potřebná pro práci, třetí restart. K 14ti restartům bych se dostal jedině tim způsobem, že bych restartoval pokaždý, když to někde uvidim napsaný. To mi přijde jako plejtvání časem.
    11.2.2006 22:57 D-Evil | skóre: 25 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nemohu
    Jinak modem, pokud to neni nějakej nepovedenej kousek, se sám sice nenajde, ale když tomu ve správci zařízení trochu pomůžete, je úplně jedno, kdy ho zapnete, k výsledku se doberete.
    11.2.2006 10:56 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nemohu
    Vy máte ohromné štěstí, že čeština nemá ruce, aby vám mohla nafackovat…
    David Watzke avatar 11.2.2006 21:06 David Watzke | skóre: 74 | blog: Blog... | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nemohu
    Zrovna jsem chtěl napsat něco podobnýho :-D
    “Being honest may not get you a lot of friends but it’ll always get you the right ones” ―John Lennon
    OndraZX avatar 11.2.2006 11:04 OndraZX | skóre: 27 | blog: OndraZX | Frydek-Mistek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nemohu
    Kdyz ma nekdo obe ruce leve, tak mu to proste fungovat nebude. To plati jak pro Windows, tak i pro Linux. Nechci se Windows zastavat, ale za sve problemy si muzete svou neznalosti sam. Nebo si myslite, ze clovek ktery vidi Linux poprve z zivote dovede prehrat DVD, nebo film, kdyz vetsina distribuci nema podporu ani pro MP3? Ono to asi nechce byt jen Linuxovym fanatikem s trapnymi poznamkami o Windows. Pokud chcete v Linuxu, tak i ve Windows neco dokazat, musite se proste neco naucit, je to prinosnejsi nez jen hazet spinu na to druhe co zrovna nepouzivate.

    PS: ja windows taky nemusim, ale to neznamena ze si nekde na webu budu pomoci nadavani na Windows lecit sve komplexy z mladi. Nejsem fanatik - a Linuxove fanatiky nesnasim.
    OndraZX avatar 11.2.2006 11:09 OndraZX | skóre: 27 | blog: OndraZX | Frydek-Mistek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nemohu
    A jak se tak divam na vas blog

    Tema "Loučím se s vámi" - nadavate na Linux

    Tema "Nemohu" - nadavate na Windows

    Tak ty obe ruce leve mate na 100%
    vencour avatar 11.2.2006 11:36 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nemohu

    Nejsem fanatik - a Linuxove fanatiky nesnasim

    Neboli: prosím k věci, že :-)

    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    OndraZX avatar 11.2.2006 11:51 OndraZX | skóre: 27 | blog: OndraZX | Frydek-Mistek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nemohu
    A vam nevadi, takovi ti blbecci, co si poprve do PC hodi CD s Linuxem a vzapeti se musi na webu vypovidat, jaci jsou borci, jak ty Windowsy jsou strasne, Bill je nejvetsi nepritel lidstva, atd. Nebo takovi ti co v Linuxu jim vsechno funguje a nikdy nemeli zadny problem, vsechny aplikace ktere potrebuji maji a nikdo ani nema pravo na jakykoliv problem na Linuxu zeptat, natoz upozornit.

    Projdete si diskuze a blogy na tomto serveru - takovych je tady plno.
    vencour avatar 11.2.2006 12:03 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nemohu

    Jo, vadí, a proto jim řeknu: prosím k věci, ukažte, že jste se snažili a nešlo vám to, že nejste neschopní, že jste našli problém a NIKDO (nebo skoro nikdo) si s nim neví rady. Pak si teprve řeknu "na tom něco je."

    Tj. buďte konkrétní a dokažte svá slova.

    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    11.2.2006 12:55 djjet | skóre: 2 | blog: djjet
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nemohu
    ad codeky> codec all pack nieje najlepsie riesenie. stiahi si FFDirect show filter http://www.afterdawn.com/software/video_software/codecs_and_filters/ffdshow.cfm

    sice trosku viac zatazuje procak asi o 5-15% ale s nim prehrajes vsetko. je to OPEN SOURCE takze svedomie budes mat ciste :) na prehravanie videa skus BSPALYER - tiez zadara.

    na prehratie DVDcka pouzi MEDIA PLAYER CLASSIC - nieje to windows media player. tento FREE programcek ma 1 MB a dokaze prehrat DVDcko s 5.1 ZVUKOM bud z disku alebo priamo z dvd mechaniky, ked si stiahnes QUICKRIME ALTERNATIVE a REAL ALTERNATIVE tak s nim v pohode prehras MOV, RM, RA. vies pri prehravani filmu nacitat titulky z externeho suboru. dalej viem prehra flaska, flic, aiff, ogg, mp3, mpeg23,mpeg1,mpeg4 a este plno dalsich. sice nema codeky v sebe ale nieje problem cez google najst nejake free codecy pre mpeg2 a ako som uz napisal vyssie ten fdd directshow filter ti prehraje vsetko audio/video - je to univerzalny codec.
    Mikos avatar 11.2.2006 15:58 Mikos | skóre: 34 | blog: Jaderný blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nemohu
    Ještě lepší je z mé zkušenosti stáhnout si prostě MPlayer pro Windows (už existuje dokonce i celkem obstojná GUI verze) a k němu klasické win32codecs. To pak máš zaručeno že tě žádné video nepřekvapí a přitom žádné kodeky instalovat nemusíš ;-)

    I když pravda MPlayer neumí menu u DVDčka, v tom je možná ten Media Player Classic lepší. I když já bych použil radši VLC, k tomu MPC mam tak nějak odpor, i když je to free software ;-)
    CETERUM CENSEO DRM ESSE DELENDAM Ostatně soudím, že DRM musí být zničeno!
    kotyz avatar 11.2.2006 23:28 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nemohu
    tak to mam ve win ja - mplayer s gui na filmy, na dvd windvd co sem mel k mechanice a na audio winamp. zadny problemy a ten codec pack takovy zlo zas neni - jen si vybrat pri instalaci spravne - ffdshow filtry misto originalnich divx a xvid, zadny prepinace streamu a filtry na titulky a hotovo. s tim mam dobry zkusennosti. naopak se vyhejbat 30mb baliküm kde je 50 kodeku (instaloval sem je jednou vsechny, uz hodne davno to bylo a byla to velka chyba - video prevraceny a nekoukatelny a milej balik nesel odinstalovat).

    hezky vecer ;)

    Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    Mikos avatar 11.2.2006 23:50 Mikos | skóre: 34 | blog: Jaderný blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nemohu
    To já naštěstí už ve Windows nic nedělam ;-) Nenabootoval sem do nich už ani nepamatuju a jsem šťastnej že tomu tak je :-)
    CETERUM CENSEO DRM ESSE DELENDAM Ostatně soudím, že DRM musí být zničeno!
    vencour avatar 11.2.2006 13:13 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nemohu

    Máme doma čerstvě infrák, přes usb, ve woknech se s mobilem (Sony K300i) nedomluvíme, až bude čas, zkusíme to v linuxu, tam mám větší očekávání :-)

    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    11.2.2006 13:24 D-Evil | skóre: 25 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nemohu
    Vyzkoušej ve woknech program FMA (fma.sf.net), s tim by ses domluvit měl.
    vencour avatar 11.2.2006 13:34 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nemohu

    Dík, zkusíme. Na přiloženém cd nic pro toho Erika neni, pro mou N6310i jo.

    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    vencour avatar 14.2.2006 09:33 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nemohu

    Prozatím vyřešeno, na SEmanii manželka našla nějaký soft a poradila si :-), teď už má v mobilu vyzvánění mňoukání, i kočky na to slyší.:-)

    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    14.2.2006 00:25 fettgesicht | blog: kovadlina | CL
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nemohu
    Já jsem XP instaloval asi před půl rokem a prostě jsem to clé nepochopil. Neustále nějaké hlášky o tom, že "se připravuje instalace" a "je třeba restartovat počíteč"... pak bylo třeba vyměnit nějaké CD za běhu instalace, sebrat je jednomu instalačnímu programu a vrazit jiné do chřtánu jinému programu... prostě jsem to absolutně nepochopil. Co tam furt ty widle načítaj za tu databázi o ovladačích, čtou nějaký .info soubory, aby jim nakonec ovladač chyběl... vůbec nechápu jak jsem to zvládl nainstalovat. Možná vypadám jako blbec, ale bylo to...

    ..nepochopitelný, hrůzný...
    12.11.2006 00:26 HonzaD
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nemohu
    instalace windows XP je podle mého názoru taky podivná a zdlohoava (F6 pro nacteni ovladacu napr. na sata disk je opravdu lahudka, kopirovani souboru na disk instalovani nasledne mazani souboru hledani ovladacu.. urcite by to slo jednodusejc a rychlejc..) ale o tom že bych musel vyndavat cd za behu instalace a "sebrat je jednomu instalačnímu programu a vrazit jiné do chřtánu jinému programu" už nepobírám vůbec? cos to instaloval byli to vůbec windows ? Nepsrasil to někdo nlitem ? :))

    PS: sry za češtin, neni to můj kamarád

    Založit nové vláknoNahoru

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.