abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 17:44 | Nová verze

    Společnost Epic Games vydala verzi 5.4 svého proprietárního multiplatformního herního enginu Unreal Engine (Wikipedie). Podrobný přehled novinek v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 17:11 | Nová verze

    Byl vydán Nextcloud Hub 8. Představení novinek tohoto open source cloudového řešení také na YouTube. Vypíchnout lze Nextcloud AI Assistant 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 11
    včera 13:33 | Nová verze

    Vyšlo Pharo 12.0, programovací jazyk a vývojové prostředí s řadou pokročilých vlastností. Krom tradiční nadílky oprav přináší nový systém správy ladících bodů, nový způsob definice tříd, prostor pro objekty, které nemusí procházet GC a mnoho dalšího.

    Pavel Křivánek | Komentářů: 9
    včera 04:55 | Zajímavý software

    Microsoft zveřejnil na GitHubu zdrojové kódy MS-DOSu 4.0 pod licencí MIT. Ve stejném repozitáři se nacházejí i před lety zveřejněné zdrojové k kódy MS-DOSu 1.25 a 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 37
    25.4. 17:33 | Nová verze

    Canonical vydal (email, blog, YouTube) Ubuntu 24.04 LTS Noble Numbat. Přehled novinek v poznámkách k vydání a také příspěvcích na blogu: novinky v desktopu a novinky v bezpečnosti. Vydány byly také oficiální deriváty Edubuntu, Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu Budgie, Ubuntu Cinnamon, Ubuntu Kylin, Ubuntu MATE, Ubuntu Studio, Ubuntu Unity a Xubuntu. Jedná se o 10. LTS verzi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 14
    25.4. 14:22 | Komunita

    Na YouTube je k dispozici videozáznam z včerejšího Czech Open Source Policy Forum 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    25.4. 13:22 | Nová verze

    Fossil (Wikipedie) byl vydán ve verzi 2.24. Jedná se o distribuovaný systém správy verzí propojený se správou chyb, wiki stránek a blogů s integrovaným webovým rozhraním. Vše běží z jednoho jediného spustitelného souboru a uloženo je v SQLite databázi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 12:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 6.7 webového prohlížeče Vivaldi (Wikipedie). Postavena je na Chromiu 124. Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu. Vypíchnout lze Spořič paměti (Memory Saver) automaticky hibernující karty, které nebyly nějakou dobu používány nebo vylepšené Odběry (Feed Reader).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 04:55 | Nová verze

    OpenJS Foundation, oficiální projekt konsorcia Linux Foundation, oznámila vydání verze 22 otevřeného multiplatformního prostředí pro vývoj a běh síťových aplikací napsaných v JavaScriptu Node.js (Wikipedie). V říjnu se verze 22 stane novou aktivní LTS verzí. Podpora je plánována do dubna 2027.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 04:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 8.2 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu. Zdůrazněn je průvodce migrací hostů z VMware ESXi do Proxmoxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (74%)
     (8%)
     (2%)
     (16%)
    Celkem 830 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Pes

    22.8.2022 14:47 | Přečteno: 2900× | To jsem vážně jediný? | poslední úprava: 22.8.2022 14:47

    Jak jsem mezi řečí zmínil v jednom z předchozích blogpostů, v naší domácnosti se ocitnul pes. Jako racionálně uvažující člověk jsem byl proti tomu. Byl to nápad mojí ženy a já nechtěl aby byla zklamaná.

    Je však paličatá, stejně jako já a bohužel iracionální jako všechny ženy. Nic nepomohlo mé varování. Ignorovala i můj návrh, aby si nejprve vyzkoušela co to bude obnášet. Simulaci odmítla a alternativní žena jí toho svého odmítla zapůjčit – děsila ji představa, že by měl strávit měsíc v Praze. Dlouho tomu vzdorovala i babička, ale tu za pomoci opičáka udolala a psa pořídila proti mé vůli.

    Proč to zmiňuji.

    Nebránil jsem tomu protože bych neměl rád psy. Právě naopak. Bylo mi jasné jak to dopadne.

    Když jsme se stěhovali do Prahy, měla babička kočku. Babička ji krmila, měnila píseček, ale ten hlavní byl pro kočku vždy jen děda.

    Když umřel a začali jsme s ní bydlet my, vybrala si kočka do čela svého žebříčku mne. Po babičce respektovala ženu (krmička II.) a nad opičáka se vytahovala, dokud ji nepřerostl.

    V dětství byl mým věrným druhem při mých víkendových výpravách do okolí naši chaty v Beskydech pes, který nebyl můj, ale jedné staré paní. Nahrazoval mi společnost mého nejlepšího kamaráda, co o víkdendech jezdíval s rodiči na jejich chalupu.

    Ten pes nikdy neměl vodítko. Byl to svobodný, sebevědomý pes a takový není nikdy agresivní, pokud mu k tomu nedá někdo důvod. Čekával na mne každý pátek a když jsme přijeli, nehnul se ode mne na krok.

    Praha ale není venkov. Proto jsem byl velice skeptický a zastával názor, že to musí být pro psa, který se nemůže svobodně pohybovat utrpení. Navíc máme spoustu přátel co psy mají, což znamenalo i velký otazník, jak se ti psi budou snášet. Před několika lety se dva psi našich známých servali tak, že z toho byla operace za 60 tisíc. Rvačku vyprovokoval pes co byl operován, takže majitelé po nikom nic nechtěli. Ale bylo to nepříjemné, obzvláště proto, že od té doby museli začít řešit kdo zůstane se psem doma.

    Zkrátka mít psa je zodpovědnost, která sebou přináší řadu povinností a někdy i nepříjemnosti.

    Štěně, které dotáhla žena nemůže za její umanutost, tak jsem se mu snažil jeho psí úděl ve velkoměstě co nejvíc ulehčit. A nemohlo to jinak dopadnout, přestože se snažím v maximální míře posilovat její autoritu.

    A musím přiznat, že v některých ohledech jsem se mýlil.

    Velký spor byl o to, o jakého psa vůbec půjde. Je sice ušlechtilé ujmout se psa z útulku, ale vždy tím riskujete, že se v jeho minulosti stalo něco, z čeho může být v budoucnu problém. Také jsou vlastnosti dané rasou. Je to pak těžké, když máte bulteriéra s duší pekinéze. Nebo zakrslíka, co se domnívá. že je pán zvířat.

    Opičák byl zcela mimo mísu, protože horoval pro Šiba Inu. Což jsem odbyl s tím, že mu šibe, a protože sám brzy vypadne z domu, nemá do toho co kecat. Žena chtěla „šeltii”. To je vcelku „únosný” pes – vaše bedra nezapláčou, vezmete-li ho do náruče. Není hloupý, působí sympaticky. Moc nežere, moc nesere. Akorát někomu může vadit, že je náruživý „blízač” – teda pokud vás miluje.

    Já měl obavu, aby se z něj nevyklubala stejná vyplašenka, jakou už měla naše kamarádka.

    Žena, se na výchovu psa dlouhodobě a pečlivě připravovala. Jinak to neumí. Takže nelibě nesla, že můj přístup neodpovídá tomu co si načetla a dlouho s tím bojovala. Ale přijde mi, že minulý týden, jak byl ten „psí čas”, pochopila, že to nemá nesmysl. Pes nás miluje všechny, a tím že by si ho uzurpovala jen pro sebe jeho větší respekt nezíská.

    Já se tedy nepovažuji za nějakého odborníka přes psy. Pro mne je pes v prvé řadě partner, který musí fungovat jak má i bez vodítka a poslechnout, pokaždé je-li to třeba. Vodítko nesmí být spojeno s trestem. A také jím nesmí být podmíněna jeho poslušnost. Proto má být pes vychováván v maximální míře bez vodítka.

    Je velice snadné psa pokazit, takže trest, pokud už na něj dojde, musí být přiměřený a jednoznačný – účelem je aby ten pes pochopil za co je trestán.

    Má být pes v pohodě, nesmíte zlomit jeho charakter. Musí cítit, že je milován, ale nesmí být rozmazlován. Je fajn, když dostane sem tam pamlsek, ale nikdy bych psovi nedal pamlsek za to, že udělal to co měl udělat.

    Hodně v tomto směru napomáhá genetická výbava. Je-li pes hravý, družný, nehoní zvěř a je nekonfliktní, jako ten náš, je vyhráno. Zbytek je věcí socializace a výchovy.

    Velkoměsto jako Praha je ideálním místem pro socializaci psů, protože zde nenajdete moc míst kde se mohou volně proběhnout. Proto jsou ti psi okolnostmi nuceni spolu vycházet v dobrém. Přesto mezi sebou mají, tak jako lidé, občas nějaké výhrady, které si musí vysvětlit mezi sebou. Proto k tomu musí mít příležitost.

    Pes se musí naučit, že k větším psům je třeba mít respekt. Že místo štěkání je lepší vyčkat, jestli budou dány najevo sympatie, nebo bude lepší zmizet. A není-li jiná možnost, musí umět dát najevo své submisivní postavení. A stejně tak i naopak. Musí rozumět tomu, že na něj menší psi na vodítku štěkají ze strachu, protože nemají jak utéct. Musí umět poznat, kdy se pro jeho menšího partnera mění hra v boj o život, a včas jí zanechat. A to vše se naučí jedině interakcí s jinými psy.

    Psi na venkově, věčně zavření za plotem, tohle za sebou nemají. A vyštěkávají na každého psa co jde kolem.

    Ten náš se bál při návštěvě u dědy vylézt na vlastní zahradu, aby se vyvenčil, protože z každé strany štěkal nějaký čokl a on nechápal proč. Teď už je otrkaný. Čtyři týdny táboření, kde byla většina psů větších než je sám, z něj udělala kozáka. Už ví, že je obratnější než velcí psi. Naučil se využívat úkrytů a překážek, co mu přinášejí při úniku výhodu. Ale hlavně to, že i velký pes si chce hrát a umí přestat, když mu dá včas najevo, že už ho to nebaví.

    Máme velkou výhodu v tom, že váš vršovický gaučák (shetlandský ovčák) nemá tendenci ke zbrklému utíkání a dobře ví, že trávník je bezpečná zóna. I tak ale vždy pozorně sleduji co dělá, abych mohl včas zakročit. Je třeba sledovat co se mu líhne v hlavě a raději včas přitáhnout jeho pozornost zavoláním, než ho pak trestat za to, že vběhl kam nemá.

    Proč mne vůbec napadlo psát o psech…

    Dnes ráno jsem četl článek Jozefa Banáše o Ukrajině a ti připomnělo pejskaře, které potkávám.

    Poslední dobou je mezi nimi hodně ukrajinců a většina jich je v pohodě. Je tudíž zajímavé, že mezi výjimky patří mladí, co mají velká, chtělo by se říct luxusní, plemena psů, která se do města absolutně nehodí. Ze psího hlediska jsou jejich psi nekonfliktní, společenští, hodní a hraví, ale ne každému je dovoleno, aby se mohl seznámit a pohrát s jiným, českým psem. Majitelé je drží zkrátka a budí to ve mně dojem, jako by pro ně byli jen známkou společenského postavení.

    To, že Jozef Banáš v tom co píše uvádí stejné názory jako já, v tuto chvíli opomíjím.

    Na téma Jaroslav Foglar…

    V pátek jsem se zmínil, jak se mě kamarádi ptali, co soudím o Jaroslavu Foglarovi, a jak pak těžce nesli, když jsem jim pohaněl jejich chlapecký vzor.

    Chtěli důkazy, a zpochybňovali můj názor aniž by se zajímali o fakta, stejně jako LarryL. Což mne přimělo k tomu abych je dohledal a jak jsem zjistil, vyšla mezi tím co jsem tohle téma řešil naposled, kniha „Klub zvídavých dětí”. Chtěl jsem si ji tedy nejdřív přečíst, protože některá fakta o která se opírá můj názor, jsem četl již v citované knize „Mýtus zvaný Stínadla”. Mám kamaráda, co shromažďuje veškerou literaturu na tohle téma, takže nebyl problém si tuhle (již bohužel vyprodanou) knihu zapůjčit.

    Nehodlám, na rozdíl od autora, analyzovat každý Foglarův krok za protektorátu. Kniha má 400 stran. Stojí za přečtení a kdo chce, ten si ji sežene. Celé je to o člověku, který má nějakou touhu a jenom využívá každou možnost k tomu, aby za ní šel. Což lze pochopit, ale ne omluvit.

    I já, dokud jsem toho nedozvěděl víc, jsem měl Foglara za ikonu. To co nedokážu jen tak přejít je, že využil situace, kdy se ti prozíravější stáhli, k tomu aby stáhl pozornost na sebe a svou činností zvyšoval atraktivitu periodik otravujících duše české mládeže. Stejně se dívám na ty, co za normalizace působili v rámci Pionýra či SSM. Důsledky sebou táhneme dodnes.

    Viděli jste dokument ČT Kuratorium? Tam si můžete poslechnout, jak to viděli pamětníci. Četli jste knihu Salomona Perela „Přežil jsem v Hitlerjugend”? Jeho osud byl zachycen ve filmu Evropa, Evropa. To jsou názorné ukázky jak indoktrinovaná mysl vytěsní nepříjemné otázky, a jede s proudem vstříc zkáze.

           

    Hodnocení: 53 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    Max avatar 22.8.2022 16:11 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pes
    Takže máte šeltii? Buď jsem to přehlédl, nebo mi to z textu není zřejmé. Žena chtěla, ale co nakonec bylo za štěně?
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    22.8.2022 16:25 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pes
    Příloha:
    V příloze Šňupin, po pravidelném ranním vítacím rituálu.
    Gréta avatar 24.8.2022 19:04 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pes
    22.8.2022 17:48 +
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pes
    Ja uz se bal ze to bude blog bez ukrajincu, nastesti kremlobot nezklamal.
    22.8.2022 18:07 _   
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pes
    Eh, já bych vytahanou kapíču v tomhle případě nechal, snad první blog kde do nikoho nekope jako ten největší tragéd. Jako šéf podtržítek mu v tomhle blogu dávám pass, ať si lidi nerušeně povídaj o pejsích.
    22.8.2022 18:48 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pes
    To já rozhodně obavu z toho, že by vás ten svůj slovní průjem přešel nemám. To byste totiž museli mít v hlavě mozek místo konečníku.
    22.8.2022 19:04  _               
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pes
    []

    To je nastavený zrcadlo, kdybys nepoznal.
    22.8.2022 20:02 (PR)dell
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pes
    Od doby co mas cokla tak prilis casto sklonujes fekalie a veci s tim souvisejici. Nebo to bude ta potlacovana homosexualita?
    22.8.2022 18:07 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pes
    Pokud tlačila manželka tak ma neukojenou touhu se o něco starat, nebo neco 100% ovládat (horší varianta)

    Pes je dítě, co Ti nikdy nevyroste…
    22.8.2022 18:39 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pes
    Vzhledem k tomu, že bylo jen otázkou času, kdy syn vypadne z domu, může být pravdou obojí.
    22.8.2022 18:23 gsnak | skóre: 22 | blog: gsnak
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pes
    No tak koho je to teraz pes?
    Čo Rys, to vrah!
    22.8.2022 18:43 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pes
    Její. Ale když jsem na dohled, tak vždy než poslechne hodí okem co na to říkám.
    22.8.2022 19:09 PetebLazar | skóre: 33 | blog: l_eonardovo_odhodlani
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pes
    Je tudíž zajímavé, že mezi výjimky patří mladí, co mají velká, chtělo by se říct luxusní, plemena psů, která se do města absolutně nehodí.
    Z toho, že v současnosti žijí se svým psem v Praze lze snad težko vyvozovat zda na Ukrajině s ním žili také ve městě, nebo byl v tomto směru proveden průzkum? Z popsaného chování majitelů bych očekával pravý opak, tj. majitelé/psi z domů se zahradou kde majitel i pes, na rozdíl od přelidněných center, mají pouze limitovanou interakcí s jinými majiteli(psy).
    22.8.2022 19:29 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pes
    Ty jsi asi nečetl ten odkazovaný článek, co? Jinak by ti asi došlo co mi na tom přijde zvláštní. Jinak máš možná pravdu.
    22.8.2022 19:58 PetebLazar | skóre: 33 | blog: l_eonardovo_odhodlani
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pes
    Typická snůška blábolů pro PL, tak jak to mají rádi.
    22.8.2022 21:04 drz kaPICU
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pes
    PRESTAN UZ KONECNE PSAT TY SVE SILENOSTI KAZDEJ DEN JEDEN ZAPISNIK NIKOHO TO NEZAJIMA A JEN ME SERES
    22.8.2022 21:13 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pes
    To je výborné. Za jak dlouho ti punkne ten vřed na krku o kterém si myslíš že je hlava?
    Aleši já snad taky napíšu blog. Mám se o to pokusit?
    22.8.2022 21:11 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pes
    Proč ne?
    Glee avatar 23.8.2022 03:29 Glee | blog: Gleekoviny
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pes
    Shuya Nanahara!
    The History of the World: Every Year, ffs, https://www.youtube.com/watch?v=-6Wu0Q7x5D0
    23.8.2022 00:09 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pes
    Konečně je tu po dlouhé době nějaký inteligentní text. Ty paralely se systémem PES jsou geniální. Psa držet pokud možno na volno, ale zasáhnout, kdyby hrozil problém. Přijmout submisivní roli před většími psy (hygieniky, lékaři).

    Díky za moudrá slova, Aleši. Škoda, že to tu nikdo nepochopí.
    23.8.2022 00:12 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pes
    Chtěl jsem se zeptat, kvůli jaké nemoci jste praktikovali social distancing s tím kamarádem z dětství, který odjížděl na chatu, abyste se nepotkávali?
    23.8.2022 07:05 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pes
    ?

    Nebudeš ty náhodou mileniál, jehož rodiče skákali, jak si písknul?

    My se znali od 2 let. Období o kterém píšu trvalo cca do mých 12 let. Pak už jsem se svými rodiči na chatu nejezdil, ale s ním a jeho rodiči občas jo. A jeho otec mne názorově velice silně ovlivnil.
    23.8.2022 07:15 bukva
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pes
    Byla s nim prdel co?
    23.8.2022 12:24 TrueStory
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pes
    🍆💦👨🏻‍🦲
    23.8.2022 07:07 zelena je trava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pes
    Ale prdlajz genialni, to je jenom kremlobot taktika. Ted budu hodny a napisu clanek o pejskovi, vsichni maji radi pejsky a budu za hodneho. A pak prijde dalsi clanek kde se dozvime jak hodny rus denacifikoval krvelacneho pitbulla s jmenem Bandera co chtel sezrat Kapicova cokla, uvidis!
    23.8.2022 09:29 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pes
    Můžu taky napsat blogpost o krysách.

    A neboj, o sobě se v něm nedočteš nic, protože krysy a potkani jsou na rozdíl od tebe milá, mírumilovná a inteligentní zviřátka, která čas od času potkávám v nočních hodinách v parku na Karlově náměstí.
    23.8.2022 09:41 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pes
    U nás na vesnici měli měli sousedi taky moc rádi pejsky - skoro každý týden alespoň jednoho

    23.8.2022 13:49 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pes
    Já mám taky rád lidi.
    23.8.2022 15:36 ♰
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pes
    Neodporujes si? viz
    23.8.2022 16:13 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pes
    No, že bych je měl rád natolik, abych je dostal do trouby když je dost jiného jídla, to zas ne.
    23.8.2022 17:25 ///
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pes
    Do trouby? No jo, ty rad jenom teply...
    23.8.2022 10:01 Aleš
    Rozbalit Rozbalit vše cykloteror
    Čoklaři mi až tak nevadí. Ale s pumpičkáři jsou o dost větší problémy. Viz třeba tenhle exemplář. Ideologie cyklofašimu podporovaná médii a pirátskými politiky má pak praktické následky v podobě řádění takovýchto výrostků. Myslí si, že jsou chránění a že jim všechno projde...
    Max avatar 23.8.2022 10:45 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: cykloteror
    Já si myslím, že to není jen o Pirátech. To, co se děje ve městech ohledně přehnané podpory kolařů a snahy vytlačovat auta mimo město, je dlouhodobý trend, kam si přilila lžičku každá vládnoucí strana v daném městě.
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    23.8.2022 11:48 Mayhem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: cykloteror
    Asi to neni jen o piratech, to je pravda, ale behem hribovani vrchniho pirata proces "zklidnovani dopravy" a preference velocipedu nabral bezprecedentni tempo. :-D
    25.8.2022 19:47 Ovoce | skóre: 16 | blog: Vyplizlo_ze_zivota
    Rozbalit Rozbalit vše Re: cykloteror
    kam si přilila lžičku každá vládnoucí strana v daném městě.

    To víš no, je to jako když frčíš autem někam hodně daleko, ještě X hodin před tebou, a furt nějaká blbá uzavřená osada, má ji každá stupidní vesnice... slušná pravděpodobnost, že jako řidič začneš mrmlat "kterej debil sem dal tu třicítku, jako proč?"

    Dycky si představím, kdybych tam žil. Většina našich i velkých vesnic nemá žádnej obchvat, auťáky jim tam svištěj v podstatě nepřerušeně před brankama nebo i před oknama baráků, kolikrát jsou při průjezdu různý stoupáky a zatáčky s mizernou viditelností dopředu s úzkým chodníkem dost blízko autům...

    Já kdybych tam bydlel, tak bych tam taky žádný smrdící hučící auťáky, který jsou tak nějak permanentní latentní hrozba na zdraví/životě, taky vůbec nechtěl. Do píce s nima.

    Max avatar 26.8.2022 10:44 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: cykloteror
    Tak to doporučuji přidat se do sekty AutoMat. Tam ti bude dobře ;-).
    Zdar Max
    PS: Mě nějaké třicítky, vesnice a další věci nijak nevadí, nemám problém tam dodržovat rychlost.
    Měl jsem sen ... :(
    23.8.2022 11:08 jiwopene | skóre: 31 | blog: Od každého trochu…
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pes
    Moc nežere, moc nesere.
    Šeltie? Ta žere dokud může a má co. (Snad všechny, které znám.)
    .sig virus 3.2_cz: Prosím, okopírujte tento text do vaší patičky.
    23.8.2022 13:31 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pes
    To dělá každý pes. Mají to v genech. Proto je třeba dávat pozor co ten pes dělá, protože se čas od času stane, že se někomu vysypou na zem granule a nechá je tak.

    A pokud chce někdo pořídit psa do domácnosti, kde má někoho, kdo nedokáže odolat těm psím očím, tak by si to měl raději včas rozmyslet. Teda, pokud nechce, aby se mu po kvartýru ploužila dýchavičná koule, kterou sejme infarkt (ucpané cévy), nebo selhání lednin (nadbytek soli).

    Domestikovaný pes má žrát jen tolik, co vyběhá. A pokud nežere jenom ten nejlevnější granulovaný humus, který v podstatě znova vysere, tak ani to jeho hovno není moc velké a nesmrdí. V našem konkrétním případě bývá bobek velký max. jak dvě tužkové baterky.
    Max avatar 23.8.2022 15:00 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pes
    Nedělá to každý pes. Náš minulý pes, budiž mu země lehká, to nedělal. Mohl mít misku plnou, ale nešel se nažrat, dokud se mu opravdu nechtělo. Nebyl z něj tedy tlouštík, ale byl naprosto normální. Byl to nějaký kříženec s jezevčíkem. Náš současný pes (Border kolie se špicem) to také nedělá. Hlídá se mu příděl, ale i tak se nenažere. Někdy to skoro vypadá, že je třeba ho do toho nutit. Vesměs doma odmítá jíst, resp. jen na večer po procházce, ráno, když dostane jídlo, tak si ani po procházce nevezme. Když chceme, aby se najedl, musíme misku vzít ven, tam si musí někdo sednout za stůl (stačí si číst) a pes to vytáhne. Pokud venku nikdo není, nejí dokud nemá fakt velký hlad. Většinou si občas ukousne, když jde kolem, ale jinak nic.
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    23.8.2022 16:23 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pes
    Jo příteli, ono je totiž otázka čím ho krmíš. V létě Šňupin pravidelně vypásal misku své dvakrát tak velké kámošky, protože mu zrovna ty její granule jely. Zatímco se zálibně koukala na svého plyšáčka jak se cpe.

    A když mu dám ochutnat plátek hovězího carpacia, leží mu v misce půl dne, než ho sežere ale když mu na to dám pár hoblinek parmazánu, tak ho vdechne ani nepostřehneš.
    Max avatar 23.8.2022 17:08 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pes
    Granule, psí salám, psí paštika, uvařená směs těstovin a masa.
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    Fluttershy, yay! avatar 23.8.2022 19:43 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pes
    psí salám, psí paštika
    Ty si vyrábíte sami? Ještě před nějakými sto lety tohle (ale hlavně psí sádlo) dělali antoušci, ale měl jsem zato, že zrovna téhle praxi už odzvonilo.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    23.8.2022 20:08 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pes
    ale měl jsem zato, že zrovna téhle praxi už odzvonilo.

    ani ne - stačí vyjet kousek za město
    Max avatar 23.8.2022 21:26 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pes
    Ok, korekce: granule pro psy, kapsičky pro psy, paštiky pro psy, paroží...
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    23.8.2022 11:47 Mayhem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pes
    Psy mam rad, mam jich hodne, ale maji obrovsky vybeh a hodne pohybu. Do bytu bych si jej asi neporidil, ale nevim, nemam s tim zkusenost, treba to sheltie snasi dobre. Ja preferuji Nemecke a Svycarske ovcaky a mam i americkeho bulldoga, coz je takovy idealni prochazkovy pes. ;-)
    23.8.2022 13:48 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pes
    Jak jsem napsal v blogpostu. Vidím to podobně. Ale musel jsem uznat, že vršovický gaučák je pes, který se umí velice dobře přizpůsobit životu ve městě. Není hloupý a je velice společenský. Je dobrý hlídač, který si udržuje odstup, štěká, ale nekouše. Bezdůvodně štěká jen málo kdy. Jenom když se mu někdo extra nelíbí, začne rovnou štěkat. Většinou se jen přikrade nenápadně zezadu a čumákem dotkne lýtka. Ale je pravda, že sem tam se najde někdo, komu i to stačí k panice.

    Naštěstí díky své velikosti nevyvolává hned pocit ohrožení života.
    Glee avatar 24.8.2022 02:09 Glee | blog: Gleekoviny
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pes
    ...štěká, ale nekouše. Bezdůvodně štěká jen málo kdy. Jenom když se mu někdo extra nelíbí, začne rovnou štěkat. Většinou se jen přikrade nenápadně zezadu a čumákem dotkne lýtka. Ale je pravda, že sem tam se najde někdo, komu i to stačí k panice.
    And there it is! A chapu, ze to byl zamer. Jj, pokracujem.

    Takze vazne si musim poridit skafandr i na ty achilovlky, abych se mohl projit kolem baraku a nemuset se bat, ze nejaky cizi cokl (me v tu chvili nezajima, ze si tu hrajes na slusneho pejskare, zazil jsem picusu dost) me rafne trebas pres to posrany lejtko?

    Znam te v tomto ohledu? Doted ne, ale ted uz je jasno!

    Stalo se to kamosovi? Tesne vedle vole, ale ztratil den a pul kvuli nejaky maly stekajici pizde, ktere to dovolila neboha osamela duchodcovska pizda (proto to kamos nedal na benga). Ale musel jet do Kranku aby vyloucil vzteklinu.

    Mas stesti vole, ze uz dlouho na tom smradlavym Karlaku neziju.

    Ja uz mam jasno dlouho, pro "kamaradsky Pejsanky" mam Stramaccioni recept.

    Mam radsi zajice pod balkonem, nez psy. Zajici jsou ekosystem, dagz chovany lidmi jsou degenerace.

    Jo a tohles mohl rozepsat vedle, ale chtels comments. Boing.
    The History of the World: Every Year, ffs, https://www.youtube.com/watch?v=-6Wu0Q7x5D0
    24.8.2022 07:02 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pes
    Za celý můj život mě kousnul pes pouze jedinkrát. Bylo mi tehdy asi šest, byl to pes mého dědy, a byla to moje chyba, protože jsem si ho chtěl pohladit, zezadu, když žral. Kolem byla banda dalších harantů, takže se leknul a rafnul.

    Kdybych na něj promluvil, tak by o mně věděl. Ale co hlavně, kdyby mi rodiče včas vysvětlili, že na psa nemám v takové situaci vůbec hrabat, tak by se to nestalo.

    Všechno je věc výchovy.

    A bohužel platí to i obráceně. Pokud někdo začne hystericky vykřikovat a ohánět se po psovi, který si ho chtěl původně jen očuchat, nemůže se divit, že na něj ten pes začne štěkat, nebo ho dokonce kousne.

    Agresivní psy jsem zažil v Čechách jen na vodítku. Žena kdysi byla se svým předchozím přítelem v Rumunsku, kde po nich vyjela smečka pasteveckých psů. Nic jim neudělali, ale absolutně nečekala, že ten její "chlap" z toho dostane hysterický záchvat a rozbrečí se. A to byl jeden z posledních hřebíků do rakve jejich vztahu.

    Ty máš paniku ze psů. Rozumím tomu, ale zamysli se nad tím, jak působí na tebe osoba, která na tebe začne být bezdůvodně agresivní, byť jenom verbálním způsobem. Nevím tedy jak ty, já se v prvé řadě snažím z dosahu takové osoby uniknout, ale když to nejde jsem připraven při sebemenším náznaku útoku protivníka zlikvidovat dřív, než to udělá. A ti psi se chovají víceméně stejně.

    Vím, že není snadné zachovat klid, když se na tebe sápe pes jak tele. A nijak tu nechci omlouvat pejskaře, kterým bych nesvěřil ani křečka.

    24.8.2022 17:01 skajrajdr | skóre: 2 | blog: skajrajdr
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pes
    A bohužel platí to i obráceně. Pokud někdo začne hystericky vykřikovat a ohánět se po psovi, který si ho chtěl původně jen očuchat, nemůže se divit, že na něj ten pes začne štěkat, nebo ho dokonce kousne.

    Pes me nema co ocuchavat, to je jen vec vychovy. Pokud si ho tak majitel nevychoval, ma ho mit na voditku (Samozrejme, pokud nejsem na oficialni vencici louce, u nich doma na zahrade apod.). Zbytek jsou jen pokrytecke kecy pejskaru. Me jejich pes vubec nezajima. Netusim, proc bych se mu mel nejak prizpusobit, chovat se aby "se nevydesil", nebezet atd. Proste venku se ma clovek chovat se psem/kockou/prasetem/konem tak, aby ostatni vubec jejich zvire resit nemuseli.

    Psu se nebojim a mam je rad. Ale muj malej jo. A par konfliktu, kdy se zene pes o hlavu vetsi k diteti "aby si ho jen ocuchal" a pritom rovnou dostane kopacku uz jsem zazil (primarne maleho zvednu, ale nekdy to nejde stihnout, pak nevaham; dodavam, ze je to spis odstrceni nohou nez snaha ublizit). Pokazde slysim dementni promluvy typu "ale on nekouse..." Boze, jak ja tyhle dementy nesnasim.
    Jendа avatar 24.8.2022 21:44 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pes
    Pokazde slysim dementni promluvy typu "ale on nekouse..."
    To je jak "neboj, není nabitá". Obdobně když mají někde psa a když jdu kolem plotu tak běží k plotu, doráží na něj a štěká, vypadá to že kdyby ten plot selhal tak se na mě vrhne. Přitom třeba mít na zahradě rotátor s AK-47, který trackuje kolemjdoucí a otáčí se za nimi, je z nějakého důvodu společensky nepřijatelné…
    Glee avatar 25.8.2022 23:01 Glee | blog: Gleekoviny
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pes
    Pokazde slysim dementni promluvy typu "ale on nekouse..." Boze, jak ja tyhle dementy nesnasim.

    Plosne uzakonit. A pak tesat klidne do ustavy (teda, nejaka svoboda lidi tam uz je, tusim).
    The History of the World: Every Year, ffs, https://www.youtube.com/watch?v=-6Wu0Q7x5D0
    25.8.2022 08:48 hmmmw | skóre: 1 | blog: hmmmw
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pes
    Stalo se to kamosovi? Tesne vedle vole, ale ztratil den a pul kvuli nejaky maly stekajici pizde, ktere to dovolila neboha osamela duchodcovska pizda (proto to kamos nedal na benga). Ale musel jet do Kranku aby vyloucil vzteklinu.

    Jen jestli ty nás trochu netaháš za nos. Vzteklina se vylučuje tak, že majitel psa je povinen se s ním opakovaně (tj. ihned po incidentu, a po pěti dnech) dostavit na veterinární vyšetření, a kontroluje se ten pes. Navíc Česko je zemí bez vztekliny už takřka dvacet let, a riziko se takto nakazit je nulové.
    Glee avatar 25.8.2022 22:55 Glee | blog: Gleekoviny
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pes
    Uznavam, ze bych mel byt asi presnejsi pri popisu situace. Takze zkusim znova.

    Kamos sel vecer ven a v podstate pred vchodem potkal sousedku v duchodovem veku, o ktere mi i jednim dechem dodal, ze si z dalky casem vsimnul, ze ta mala svine je pro ni v podstate vse. Nasledne to maly hovno provedlo to co jiz bylo popsano.

    Takze stalo se co se stalo, no a tys tam nebyl, abys mu to takhle z gauce vysvetlil a zaroven mu osetril ranu. A z nejakeho duvodu jsi tam nebyl ani pro kontrolu a druhe procisteni.

    Jeste dodam, ze ta duchodkyne mela pry dlouhodobe - i pres neustale stekani a dorazeni hovna - prave plnou hubu kecu o tom, ze nekouse a maly hovno najednou (k jejimu zdeseni, ze o nej prijde) kouslo.

    Kamos samo zpanikaril, protoze neni pejskar a nemel te pobliz, tak jel na pohotovost. Co na tom, zda se to jako logicky krok. Lepsi nez cekat na dalsi pracovni den (coz primo doporucujes), ztratit vecer googlovanim jak rychle zabiji vzteklina a pak mit kvuli nevyspani zpicenej celej dalsi den.

    Jak bylo zmineno, nechtel ani aby ta stara pizda prisla o hovno, tak to nikam nehlasil a nijak neresil, co se ji tyce. Resil to po sve ose. Jo, a jako bonus musel vynechat dva tydny milovaneho sportu, ale to prece neni dulezite, ze?

    Zkus priste sudo modprobe realempathy, kdyz zacnes citit neci prsty na svem nose.
    The History of the World: Every Year, ffs, https://www.youtube.com/watch?v=-6Wu0Q7x5D0
    26.8.2022 00:19 Ovoce | skóre: 16 | blog: Vyplizlo_ze_zivota
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pes
    Nevím, jestli to všechno místní osazenstvo ví, já to třeba dlouho nevěděl dokud jsem to náhodou nečetl na Wikipedii, ale vzteklina je 100% smrtelná, pokud nedostanete urychleně vakcínu. A to musí být *před* tím, než se objeví jakékoli příznaky. Dost průser. Příznaky se objevují až v momentě, kdy není návratu, jste kompletně v prdeli. 100% hodně děsivá prognóza.

    tenhle chudák měl před sebou už jenom několik dní

    Tím se mi zpětně vysvětlilo, proč máma tak šílela, když mě v cca sedmi nebo osmi na ulici pokousal něčí čokl. Nevyprovokovaně, prostě na mě vyjel, já se lekl, utíkal jsem před ním a zmrda to povzbudilo, aby mě kousl. Naštěstí je pravda, že vzteklina je u nás vyhubená, ale pozor, ne u všech druhů zvířat. Takže psisko nebo liška by to mít *neměla*, ale teoreticyk může někde sežrat netopýra nebo netopýří trus a jaj... každopádně kdyby vás kousl netopýr (nebo se jenom zjistilo, že vletěl do místnosti, kde třeba spalo dítě, tak okamžitě hlásit doktorovi, radši nepodceňovat).

    Jako jsem k psům a pejskařům celkem tolerantní ale důvěřovat jim, to teda rozhodně ne. Mimochodem, běžci, jak tohle řešíte, když chodítě běhat po vesnicích, za město, kde se může stát, že větší pes bude běhat volně? Já sebou tedy nic na použití proti psovi nenosím, ale pak když někde je nějaká velká mrch a není moc jasné, jestli je tam kolem ní všude plot a nemůže vyběhnout, tak si občas říkám, jestli mi to spoléhání se, že šance na problémy je malá, stojí za to.
    Glee avatar 26.8.2022 00:38 Glee | blog: Gleekoviny
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pes
    +1!

    Byl i nejakej dokument o holce co to prezila, naka americanka. I survived the rabies, nebo tak neco, ale byl to brutus i tak.

    Mimochodem, běžci, jak tohle řešíte, když chodítě běhat po vesnicích, za město, kde se může stát, že větší pes bude běhat volně?

    Heh, tos mel vytahnout pod mym blogem, at mam aspon jedinou social credit thing. :-D Teda jestlis to udelal, tak shame on me.

    Já sebou tedy nic na použití proti psovi nenosím, ale pak když někde je nějaká velká mrch a není moc jasné, jestli je tam kolem ní všude plot a nemůže vyběhnout, tak si občas říkám, jestli mi to spoléhání se, že šance na problémy je malá, stojí za to.

    Pokud jsi teda z divociny, coz jsem doted netusil, tak rozhodne combo peprak + nejaky roztomily maly zaviratelny CRKT. K tomu idealne prazdnej lehkej bagl na zada (at si tak pri behu skace), ktery bude slouzit jako jakysi stit pro tepny na ruce. A pokud pes stoji, tak kolenem, nebo bodlem do genitalii. Tak se totiz i cvicej.

    tenhle chudák měl před sebou už jenom několik dní

    Preeesne. Toho jsem uz taky videl.
    The History of the World: Every Year, ffs, https://www.youtube.com/watch?v=-6Wu0Q7x5D0
    26.8.2022 16:49 Ovoce | skóre: 16 | blog: Vyplizlo_ze_zivota
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pes
    Ona je nějaká experimentální procedura - v tom smyslu, že se jako doktoři snaží vymyslet něco, co by aspoň trošku mělo účinek, ale jako možnosti jsou mizerné.

    Díval jsem se asi před rokem na nějaký přehled výsledků a prošlo tím do určitého roku dohromady asi 18 pacientů a tuším že většina stejně zemřela. Pár přežilo, ale nebylo tam napsané úplně přesně, co se tím myslí. Z velké části tam byly uvedené těžké nebo středně těžké trvalé následky, což asi ale může znamenat ochrnutí, těžký poškození mozku kdy je z člověka troska nebo dokonce jenom tělo skoro v komatu a tak...
    26.8.2022 07:18 hmmmw | skóre: 1 | blog: hmmmw
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pes
    Nevím, jestli to všechno místní osazenstvo ví, já to třeba dlouho nevěděl dokud jsem to náhodou nečetl na Wikipedii, ale vzteklina je 100% smrtelná, pokud nedostanete urychleně vakcínu. A to musí být *před* tím, než se objeví jakékoli příznaky. Dost průser. Příznaky se objevují až v momentě, kdy není návratu, jste kompletně v prdeli. 100% hodně děsivá prognóza.
    Přesně tak. Ideálně (pokud to jde), tak se má donést ten kousající kus, aby se vědělo jestli vůbec začít s léčbou. A také proto je vhodné řešit součinnost s majitelem psa. Do léčby vstupuje navíc to, že se ta vakcína nedává preventivně.

    To co tu napsal Glee, že mu přítele pokousal pes, a ten pak šel na ošetření je sice zajímavé, ale o vzteklině to nic neříká. A aby důchodkyně přišla o psa, za to že někoho kousne je samozřejmě taky nesmysl.
    Mimochodem, běžci, jak tohle řešíte, když chodítě běhat po vesnicích, za město, kde se může stát, že větší pes bude běhat volně?
    Stává se mi to s nějakou malou krysou, co podběhne plot, a myslí si, že cesta je také její rajon. Jsem připraven nakopnout, ale drží si odstup. U velkého psa mám zkušenost jen s tím, že se potuluje, tak zpomalím na chůzi, ať si nemyslí, že ho lákám ke hře. Pes si obvykle střeží svůj dvorek, tak při potulce nejeví zájem.
    26.8.2022 21:49 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pes
    Párkrát se mi na čundru stalo že na mě ňafal nějaký vesnický vořech, pobíhající po silnici (záplotní neřeším, ti to mají v popisu práce), ale nikdy se nechoval útočně. Městské krysy bez vodítka jsou nebezpečnější, nebo možná jen dotěrnější.

    Jediný incident, který jsem na toulkách za pár desítel roků zažil, byl mladý vlčák, ještě hloupé skoroštěně, který takhle pobíhal před námi, štěkal a dorážel, a pořád couval. Jak jsme šli dva po obou stranách cesty, tak se mezi námi bál proběhnout a nemohl zpátky domů. Měl tam několik metrů místa, ale bál se. Prostě mladý, nezkušený a vyděšený trouba. Tak jsem přešel na druhou stranu silnice abysme ho neblokovali, on si dodal odvahu a obešel nás, ale jak byl rozjetý, vyrazil tlamou směrem k mojí ruce - reflexivně jsem sevřel pěst, on sklapnul a utekl domů.

    Třeba se poučil a dal si příště víc pozor, aby se mu totéž nestalo znovu, a já jsem se poučil že pokud byl před námi pes, šli jsme vždycky společně, aby mu nepřipadalo že ho chceme obklíčit.

    Jinak kámoš pár let zpátky vytáhl přítelkyni kamsi do lesa, kde dávají lišky dobrou noc, a v noci ho nějaká z nich pokousala. Donést doktorům neměl co, mrcha utekla, tak se musel preventivně léčit. Ale jak ho znám, liška nejspíš chcípla, strachem že si jí najde a vyřídí si to s ní :-D
    vlk avatar 23.8.2022 16:57 vlk | skóre: 23 | blog: u_vlka
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pes
    o prazskych (a nielen) majitelov mazlickov - najma psov mam svoj nazor, su to vacsinou hovada (fakt nechcem hadzat vsetkych do jednoho vreca, takze cest vynimkam ale bohuzial viem ze je to naprosta vacsina).

    preco? z parkov, chodnikov, travnikov okolo chodnikov a ostatnych verejnch miest si robia zachody! majitel ked vidi ze jeho psika vola priroda a uz kruti ritou a hlada tu vhodnu polohu, tak vtedy otoci pohlad inam a tvari sa ze nevidi co jeho psik robi, potom len skubne voditkom a ide dalej. no a totot prosim pekne mame vsade, staci sa prejst kdekolvek po parkoch, chodnikoch, dokonca aj v centre mesta, clovek chvilku nedava pozor kam slape a ...

    ..inak nemam nic proti psom, len proti majitelom, sam som mal psa
    You don't exist, Go away !
    23.8.2022 17:09 Mayhem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pes
    Nevybira za cisteni ulice po psech magistrat poplatek za psa kazdy rok? Pokud to neni k cisteni, tak k cemu tedy? :-D

    Ja tedy zaneradene ulice take nemam rad, rozhodne ne, ale ten poplatek jsem nikdy nepochopil. Asi to tedy predplaci cisteni ulice, ne? :-D
    Max avatar 23.8.2022 17:19 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pes
    Ano, vybírá ten poplatek za čištění bordelu po psech ve městě a ve volných výběhách pro psy. Pokud město má koše pro psí výkaly, tak do toho spadá i starost o ně. Někde i rozdávají sáčky na výkaly.
    To, že majitel nesbírá výkaly po psech, to je ale samozřejmě špatně.
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    Glee avatar 24.8.2022 02:27 Glee | blog: Gleekoviny
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pes
    Presne tak, tok penez jsem si jednou zkontroloval. Snad to jeste plati. :-)
    The History of the World: Every Year, ffs, https://www.youtube.com/watch?v=-6Wu0Q7x5D0
    vlk avatar 24.8.2022 13:42 vlk | skóre: 23 | blog: u_vlka
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pes
    aha, a kde ich davaju? predpokladam ze na kosoch so sackami sa niekto nabalil a neostalo na samotny uklid po tych ostatnych majitelov co si po svojich psoch neprataju... moj nazor: praha - mesto psich hovien a nemyslim tym len sidliska ale aj v centre...
    You don't exist, Go away !
    Glee avatar 26.8.2022 02:51 Glee | blog: Gleekoviny
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pes
    aha, a kde ich davaju? predpokladam ze na kosoch so sackami sa niekto nabalil
    Pravda, videl jsem cisla a toky, jestli to byla mala domu jsem nebyl schopen posoudit. Zkusim zjistit, ale nejspis dostanu odpoved ve stylu NDA a budu odkazan na zverejnena cisla.

    A jinak nevim kde v Praglu bydlis, ale kolem me cisto a v podstate jako skret ocekavam, ze uvidim nejake to neuklizeni hovna, ale nedari se mi nikoho nachytat*. Ze to pak hazou do irelevantnich popelnic je tam na dalsi blog. :-) Ale to nemeni nic na tom, ze psi jsou ... well, dirty dogz! Valej se ve vlastnich reziduech. Lidi jim pak lizou rit a tak... ah ne, to uz jsem si spletl s pornem mezi lidmi. Pardon my French!

    * Ze tu jsou cizi mensi incidenty s dagz je uz pro me, kvuli ruznym Lesanam, zvyk. Ja na to reseni mam. A pejskari co me znaj si davaj uctivej oblouk**.

    ** Ne, nejsem (este aby) Ales, ale na tohle tema neustoupim ani o pid. Kids First! A pak pokousani kamosi a tak...

    *** Ales krade temata! Sdilej, nez to smaze! :-)
    The History of the World: Every Year, ffs, https://www.youtube.com/watch?v=-6Wu0Q7x5D0
    24.8.2022 10:48 Mayhem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pes
    A proc to neni na lidech? Proc se ma platit poplatek, ktery situaci neresi, jelikoz na to lidi kaslou? Jak k tomu prijde majitel psa, ktery jej ma na svych pozemcich (muj pripad)?
    Fluttershy, yay! avatar 24.8.2022 11:25 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pes

    Však to je na lidech – které město z toho poplatku zaplatí, aby uklízeli.

    Dělba práce.

    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    24.8.2022 12:19 Mayhem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pes
    Jiste, ale jakou toto nastavuje incentivu? Lidi na to kaslou, jelikoz to uklidi mesto a jeho zamestnanci. Jak k tomu prijde slusny clovek, ktery to uklizi sam a nejsou tedy naklady na uklid po jeho pejskovi? I tento trivialni priklad ukazuje zrudnost prerozdelovani, socialismu a nucene placenym bernim.
    Max avatar 24.8.2022 13:20 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pes
    Ty tu v diskusi zatím jen pořád pláčeš, jak svět není spravedlivý a hraješ si na ukřivděnýho.
    Tento přístup mi není blízký.
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    24.8.2022 13:32 Mayhem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pes
    Ne, neplacu. A ano, citim pocit krivdy. Tento poplatek je jen dalsim dilkem v mozaice bezuzdneho prerozdelovani a socialismu, kdy odpovedny je nucen doplacet na mene odpovedne. Je to v podstate zestatnovani soukromych zdroju! Nejde o castku, jde o princip!
    Max avatar 24.8.2022 17:39 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pes
    Takže tvým cílem je přestat platiti poplatky, nechat zrušit veřejné koše pro psí výkaly a přestat posílat hovnocucáře do ulic? Nebo jak mám ten tvůj ublíženecký postoj chápat?
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    23.8.2022 17:30 xxx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pes
    Hele, my mame od psu vychcanej rezavej flek na brance. Stejne tak se staci podivat jak jsou do metru ochcany fasady domu. To zadnej coklar neumyje a mesto ti myti fasady taky nezaplati.

    Bohuzel mnozstvi mestskych coklofilu je v Praze tak vysoke, ze holt clovek musi zit v hnusu, a jen tak se to nezmeni.
    23.8.2022 18:55 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pes
    mame od psu vychcanej rezavej flek na brance
    Udělat z toho dole elektrickej ohradník, ono je to přejde.
    23.8.2022 19:47 xxx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pes
    To realne nic neresi. To byl jen stesk nad tim, ze neco co ja povazuji za bezohledne, je normou ve verjnem prostoru. A ta se tim nezmeni.
    Glee avatar 24.8.2022 02:28 Glee | blog: Gleekoviny
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pes
    Bohuzel nelze. Stejne jako pasti na lidi. Paragraf jiste najdes sam.
    The History of the World: Every Year, ffs, https://www.youtube.com/watch?v=-6Wu0Q7x5D0
    24.8.2022 10:49 Mayhem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pes
    Past na lidi uvnitr objektu vsak byt muze, ne? Mam pocit, ze nejaky chatar soud nakonec vyhral. Ten tam ale mel upozorneni pro zlodeje, ze je riziko smrti a nastrazny system, debil tam vlezl, byl zasazen nejakym sipem a zemrel.
    Fluttershy, yay! avatar 24.8.2022 11:28 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pes
    Podmínkou je, aby se zařízení aktivovalo jen proti přímo hrozícímu útoku a jeho účinnost nesmí být nepřiměřená. "Při nedodržení přichází v úvahu odpovědnost za trestný čin spáchaný z nedbalosti," sdělil iDNES.cz mluvčí.

    Nastražená kuše může být nutnou sebeobranou, určil Nejvyšší soud. (2009)

    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    24.8.2022 12:20 Mayhem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pes
    Diky, alespon k necemu jsi dobry. :-D
    24.8.2022 10:38 Mayhem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pes
    Jiste, nekteri lide jsou bezohledni. Ocividne i existence poplatku tedy ten problem neresi, ze? ;-)
    23.8.2022 19:12 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pes
    Většina těch co potkávám, včetně mě ty bobky svědomitě sbírá a háže do koše. Ale kdyby to nebyla pravda co píšeš, tak bych k venčení nepoužíval extra boty, abych se před cestou nemusel zdržovat mytím, když šlápnu do hoven.

    Nejhorší je to v zimě a po zimě.
    Glee avatar 24.8.2022 02:35 Glee | blog: Gleekoviny
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pes
    Většina těch co potkávám, včetně mě ty bobky svědomitě sbírá a háže do koše.
    Ano, u me mohu tez potvrdit.

    Ale kdyby to nebyla pravda co píšeš, tak bych k venčení nepoužíval extra boty, abych se před cestou nemusel zdržovat mytím, když šlápnu do hoven. Nejhorší je to v zimě a po zimě.
    Vida, aspon nekdo si na pul zerdi uvedumuje fyzikalni zakony o prenaseni fekalii. Za tohle opravdu gratulace, no joke.
    The History of the World: Every Year, ffs, https://www.youtube.com/watch?v=-6Wu0Q7x5D0
    23.8.2022 22:30 ehmmm
    Rozbalit Rozbalit vše Kuratorium, Foglar
    Zatim jsem z toho dokumentu o Kuratoriu videl pulku, neznal jsem, dik.

    Ale nejak s tim nemam problem. Kdo jako dite nechodil do prvomajoveho pruvodu, nemel satek uvazany na jednicku a nekricel na nastupu "K budovani a obrane socialisticke vlasti vzdy pripraven", at prvni hodi kamenem. Holt i za valky to kluci kouleli, jak se dalo. Tenkrat mohli jit i ke zdi. (Nebo, jak zminovali v tom dokumentu, byt totalne nasazeny.) To bych snad taky radsi delal instruktora a zvedal pravacku v kuratoriu. Ale skautum fandim vic.
    Glee avatar 24.8.2022 02:40 Glee | blog: Gleekoviny
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kuratorium, Foglar
    Ehm, nejsi ve vedlejsim? Slava Ukraniiii reakce? Etymologie uz koukam korektnuta na to, aby UEFA dosta pokutu za Nicnevedeni, preceee. Sasa Bah!
    The History of the World: Every Year, ffs, https://www.youtube.com/watch?v=-6Wu0Q7x5D0
    24.8.2022 11:11 Dusan | skóre: 23 | blog: Moje_trable_s_internetom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pes
    Vyzerá pekne. A ak má dobrú povahu.....

    My sme mali stredného špica/sučku. Asi nebola čistokrvná (mala trochu tupšiu papuľku a v dospelosti už nebola úplne snehobiela) ale bola pekná. Chvost mala zatočený hore a ušká mala stále stojaté.

    Srsť mala samočistiacu, ale keď pĺzla to bolo "zábavy".

    Mala vynikajúcu povahu a veľmi sme ju systematicky necvičili ( v podstate len jeden základný povel - privolanie). Pričom na privolanie sme nepoužívali pravidelne slovo často stačilo aj jej meno. Chodila bez vodítka (do 10-20m okolo nás, max 100m (keď sme boli v lese alebo na vidieku)+sledovala kde sme pri tom) len keď sme šli na miesta s viac ľuďmi a zvieratami a v "hustejšom" meste bola na vodítku (na vodítku neťahala len keď zavoňala niečo naozaj zaujímavé ale drvivej väčšine sa prispôsobovala chôdzi toho kto ju viedol).

    Len dve veci: 1. ako správny špic brechala dovtedy kým ten kto zvonil neprišiel do bytu alebo usúdila že ten kto zvonil naozaj nepríde (to ale trvalooooo). Áno správne píšem ona usúdila, nič nepomáhalo.

    2. A občas keď mala "náladu" tak sa ako správny pes navoňavkovala v hovnách. Potom nasledovalo kúpanie samozrejme.
    24.8.2022 11:40 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pes
    Až na tu zálibu v hovnech stejná zkušenost. ;-)

    Ten náš se teda „voňavkuje” taky, ale v trávě a fakt příjemně voní po kytkách. A i když se do vany zrovna nehrne, sprchovat se nechá. Ono při těch dlouhých chlupech to občas ani jinak nejde, aby neměl ocvrnkané chlupy kolem pinďoura. Nechá si i čistit zuby odvarem z heřmánku, protože mu chutná.

    Pokud jde o povahu. Kolega moc psy nemusí, obzvláště malé, štěkavé, hysterické bestie. Ale Šnupin ho příjemně překvapil. Když jsme tu jen my dva, tak se plácne tak aby nás viděl a když je nás tu víc, tak si zaleze ke mně pod stůl. Každopádně neprudí. Beru ho sebou ale jen výjimečně, když není zbytí.
    AsciiWolf avatar 25.8.2022 12:42 AsciiWolf | skóre: 40 | blog: Blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pes
    Jak jsem mezi řečí zmínil v jednom z předchozích blogpostů, v naší domácnosti se ocitnul pes. Jako racionálně uvažující člověk jsem byl proti tomu.
    Hm. Má smysl číst dál?
    25.8.2022 14:33 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pes
    Má - pes automaticky nerovná se pozvednutí životního štěstí všech zúčastněných

    Dost často je to tak, že zbytek rodiny po půl roce plesání nad pejsánkovou úžasností ztratí zájem a je primárně na chlapovi aby se o něj staral, nebo aspoň připomínal ostatním, jak moc slibovali že se pes bude mít jako v nebi…

    25.8.2022 14:38 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pes
    Mě by vlastně vůbec zajímalo co je na chování psa jako mazlíčka tak úžasného (neplést si s pracovním a sportovním “použití” psa)

    Kdykoli se na “chovatele” trochu zaměřím, tak jen vidím a slyším jak psa komandujou, pořád si stěžujou že musí kvůli psovi tohle a tamto, před dovolenou řeší kam a ke komu ho uklidit, nebo mu zařídí super zážitek v autě/vlaku/letadle a následně jeho přítomností oblažují všechny okolo a je jim divné, že těm se to třeba občas nelíbí
    25.8.2022 14:43 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pes
    Ještě teda dovětek: mezi “pracovní” použití řadím i psa jako společníka osamělých babiček, postižených a podobně
    25.8.2022 15:09 deda.jabko | skóre: 23 | blog: blog co se jmenuje "každý den jinak" | za new york city dvakrát doleva a pak už se doptáte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pes
    Mě by vlastně vůbec zajímalo co je na chování psa jako mazlíčka tak úžasného (neplést si s pracovním a sportovním “použití” psa)
    Oxytocin.
    Asi před rokem se dostali hackeři na servry Debianu a ukradli jim zdrojové kódy.
    AsciiWolf avatar 25.8.2022 15:18 AsciiWolf | skóre: 40 | blog: Blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pes
    Mě by vlastně vůbec zajímalo co je na chování psa jako mazlíčka tak úžasného

    To je poměrně zbytečné vysvětlovat někomu, kdo psy očividně příliš nemusí.

    Co se druhého odstavce týče, co na to říct, no, někteří lidé jsou divní. Mají zvláštně srovnané priority a pořídí si psa/dítě/cokoliv a až následně řeší, že musí život nějakým způsobem upravovat a najednou jim to strašně vadí. Více to asi nemá smysl rozebírat.

    25.8.2022 15:26 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pes
    A já psy můžu, přes 20 let jsem psa/psy měl a sjezdil jsem s nima celou republiku a když se kolem mě nějaký vyskytne, tak s ním umím vyjít i případně vyběhnout když to je nechtěný kontakt. Ale tak nějak samo od sebe mě “chovatelství psa” přestalo cokoli říkat a teď už v mém životě pro psa asi není místo

    Ale myslel jsem spíš, že nechápu to mezi pejskaři rozšířené stavění psa nad cokoli jiného ve známém vesmíru a jejich absolutní netoleranci k těm, kdo to tak necítí
    AsciiWolf avatar 25.8.2022 19:16 AsciiWolf | skóre: 40 | blog: Blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pes
    Ale tak nějak samo od sebe mě “chovatelství psa” přestalo cokoli říkat a teď už v mém životě pro psa asi není místo

    Jinak řečeno psy nemusíš. Více to asi vážně nemá smysl rozebírat. Není podstatné jak to "bylo dřív", člověk se časem mění.

    Ale myslel jsem spíš, že nechápu to mezi pejskaři rozšířené stavění psa nad cokoli jiného ve známém vesmíru a jejich absolutní netoleranci k těm, kdo to tak necítí

    Osobně spíše občas pozoruji opačný problém - netoleranci ke psům a jejich považování za "pouhá zvířata, jejichž život nemá příliš velkou cenu" ze strany "nepejskařů". Ale hlupáci se vždy (v každé skupině lidí) najdou na obou stranách, no.

    25.8.2022 20:11 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pes
    Osobně spíše občas pozoruji opačný problém
    nepamatuju se, že by po mě někdy někdo šel když jsem měl psa pod kontrolou a ten pes nedělal bordel. Max se mě někdo zeptal jestli si ho může pohladit a co to je zač.

    Příkladů na téma "panéééé/paníííí (když u toho byla manželka) on nic neděláááá nebóóójte", nebo "on si chce jen hrát" a "ten náš má děti rád a nikdy neublíží"- nebo (a to beru jako etalon pejskařského kretenismu):

    paní???? A co Vám vadí???!!! NÁŠ pes se chce s tím Vaší socializovat!!!! Tomu nesmíte bránit!!! To se MUSÍ - náš byl půjčený 0,5 roční neočkovaný, kterého majitelka (dlouholetá chovatelka psů) si výslovně nepřála aby se zatím s cizími psy nějak extra "tulil"

    a dalších příkladů bych Ti mohl dát fakt dost

    Možná bych to ale mohl upřesnit: pes, pokud se chová jak má mi je volnej a nijak mě nezajímá, nebo (pokud je oboustraná nálada) si můžeme užít prima chvilky.

    S čím mám větší problém jsou někteří pejskaři
    AsciiWolf avatar 26.8.2022 00:06 AsciiWolf | skóre: 40 | blog: Blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pes
    nepamatuju se, že by po mě někdy někdo šel když jsem měl psa pod kontrolou a ten pes nedělal bordel. Max se mě někdo zeptal jestli si ho může pohladit a co to je zač.
    Zjevně jsi můj komentář nepochopil, nevadí.
    Příkladů na téma "panéééé/paníííí (když u toho byla manželka) on nic neděláááá nebóóójte", nebo "on si chce jen hrát" a "ten náš má děti rád a nikdy neublíží"
    Když už zmiňuješ ty děti, spíše mi vadí ta velká spousta arogantních rodičů uznávajících "kult dítěte", pro které je jejich dítě (většinou dokonale neposlušné) středobodem vesmíru a polobohem, a podobný přístup vyžadují i od ostatních. Takové dítě pak samo běhá za všemi lidmi i psy (které následně bez dovolení hladí). To jen tak na okraj. ;-) Podobné psy příliš nepotkávám, maximálně si mne přijde nějaký pes zvědavě očichat a páníček se mi již hned omlouvá a psa si odvolává k sobě (na což já s úsměvem reaguji, že je to v pořádku a ptám se, zda si hafana mohu pohladit). Že by se mi omluvil rodič dítěte, které ke mě přiběhlo a nějak mě obtězovalo, to jsem ještě nezažil i přesto, že podobných dětí jsem zažil již nespočet. ;-)
    nebo (a to beru jako etalon pejskařského kretenismu):

    paní???? A co Vám vadí???!!! NÁŠ pes se chce s tím Vaší socializovat!!!! Tomu nesmíte bránit!!! To se MUSÍ - náš byl půjčený 0,5 roční neočkovaný, kterého majitelka (dlouholetá chovatelka psů) si výslovně nepřála aby se zatím s cizími psy nějak extra "tulil"
    Co takhle tohle říct konkrétní paní pejskařce? "Hafan není náš, je zatím neočkovaný a paní majitelka si z tohoto důvodu příliš nepřeje jeho styk s ostatními psy, dokud nebude naočkovaný." Rozhodně by to vypadalo lépe, než si (evidentně) hrát, s prominutím, na kreténa, co nechce svého psa nechat socializovat.
    Možná bych to ale mohl upřesnit: pes, pokud se chová jak má mi je volnej a nijak mě nezajímá, nebo (pokud je oboustraná nálada) si můžeme užít prima chvilky.

    S čím mám větší problém jsou někteří pejskaři
    Vždyť ano. Ale takto to brát nelze. Hlupáky najdeš všude, to fakt není doménou pejskařů. Například mezi těmi výše zmíněnými rodiči dětí je hlupáků snad ještě řádově víc. Stejně tak mezi linuxáky. :-D
    26.8.2022 10:59 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pes
    Když už zmiňuješ ty děti
    Byla to citace jedné pejskařky sloužící k vykreslení situace - ne záminka k whatsboutismu
    Co takhle tohle říct konkrétní paní pejskařce?
    bylo to panickovi řečeno a vysvětleno a dal reagoval jak reagoval. On byl ten který obtěžoval, životního prostoru mel kolem sebe víc než potřeboval a stejně cíleně vnucoval svoje myšlenky (i přes upozornění ze o to druhá strana nestojí)
    AsciiWolf avatar 26.8.2022 17:44 AsciiWolf | skóre: 40 | blog: Blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pes
    Byla to citace jedné pejskařky sloužící k vykreslení situace - ne záminka k whatsboutismu

    Pouze jsem zmínil opačný případ, který je podstatně častější. Můžeš to brát za whataboutism, ale naběhl sis sám. ;-)

    bylo to panickovi řečeno a vysvětleno a dal reagoval jak reagoval. On byl ten který obtěžoval, životního prostoru mel kolem sebe víc než potřeboval a stejně cíleně vnucoval svoje myšlenky (i přes upozornění ze o to druhá strana nestojí)

    Opravdu to bylo páníčkovi řečeno podobně, jak jsem popsal výše včetně té zmínky o očkování? Nebo arogantním stylem "my nechceme, aby váš pes jakkoli interagoval s naším, běžte pryč"? Bez urážky, ale ta zmínka o obtěžování a životním prostoru na mne působí strašně arogantně až asociálně/autisticky. Samozřejmě ale netuším, jak ta situace ve skutečnosti vypadala, proto se ptám.

    Upřímně jsem sám před časem zažil situaci, kdy jsem (sám, bez psa) stál na autobus. zastávce kousek od práce, vedle mne si stoupla žena s odrostlým štěnětem, které ke mě následně přátelsky přiběhlo. Zeptal jsem se s úsměvem, zda si ho mohu pohladit, načež paní reagovala dost nepříjemným tónem - Ne! Zeptal jsem se (stále s úsměvem) - Proč? Načež mi paní rázně odvětila "Co je vám do toho?! To je moje věc!". Já se omluvil a dodal, že "by měla pejska naopak socializovat". Paní se rozkřičela co si to dovoluji a ať jí dám laskavě pokoj. Tak jsem se ještě jednou omluvil, popřál jí hezký den a otočil se na druhou stranu. Proč to zmiňuji? Je možné, že štěně rovněž nebylo očkované či měla paní jiné rozumné důvody, proč nepovoluje jeho soc. interakci s (cizími) lidmi. Kdyby ty skutečné důvody zmínila místo jejího arogantního, útočného chování, vypadala by tato situace zcela jinak.

    27.8.2022 11:20 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pes
    Pouze jsem zmínil opačný případ, který je podstatně častější. Můžeš to brát za whataboutism, ale naběhl sis sám
    častější podle nějaké statistiky, nebo tvého pocitu? já můžu v klidu říct, že mě výrazně častěji obtěžuje cizí pes, než cizí dítě. A za whataboutismus to brát nemusím - u pejskařů to je podle mě nejvíce rozšířený "argumet" a styl "debat"

    Upřímně jsem sám před časem zažil situaci,...
    aha, tak už vím proč se mi zdálo, že se Tě můj etalon asi trošku dotknul - netušil jsem, že takových socializátorů může být víc :-/

    AsciiWolf avatar 27.8.2022 16:30 AsciiWolf | skóre: 40 | blog: Blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pes
    častější podle nějaké statistiky, nebo tvého pocitu? já můžu v klidu říct, že mě výrazně častěji obtěžuje cizí pes, než cizí dítě. A za whataboutismus to brát nemusím - u pejskařů to je podle mě nejvíce rozšířený "argumet" a styl "debat"

    Častější jak podle mých životních zkušeností (ne pouhého pocitu), tak podle názorů různých lidí (z nichž pejskařů je tak 15%), okoli nichž se pohybuji i cizích lidí a situací, jichž jsem byl svědkem (kolemjdoucím pozorovatelem). Pokud máš ale nějakou odbornou studii na toto téma, klidně ji sem nasdílej.

    aha, tak už vím proč se mi zdálo, že se Tě můj etalon asi trošku dotknul - netušil jsem, že takových socializátorů může být víc :-/

    Nedotkl, pouze mne podle tvého popisu situace napadlo, zda náhodou nebudeš podobný případ. A vidím, že jsem se nemýlil. :-)

    Více se s tebou asi nemám o čem bavit, celkově mi připadá, že se celou dobu snažíš pouze (neúspěšně) trollovat (což je znát i na tom, jak názorově nekonzistentní a vzájemně si protiřečící některé tvé komentáře jsou). Na tohle nemám upřímně čas a podobná diskuse ani jedné ze stran nic nedá, proto je zbytečná.

    25.8.2022 15:43 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pes
    Mě by vlastně vůbec zajímalo co je na chování psa jako mazlíčka tak úžasného…

    Z mého pohledu nic. Ale není možné ignorovat jeho přízeň, kterou je třeba oplácet. Zvířata, na rozdíl od lidí, nic nepředstírají. Buď vás mají rády, nebo ne. Stejně tak nemůže majitel(ka) psa nevidět jak má to zvíře nastavený hierarchický žebříček. Vždy bude mít na první příčce toho, kdo je ve smečce dominatnější.

    25.8.2022 16:01 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pes
    Ale není možné ignorovat jeho přízeň, kterou je třeba oplácet
    to ano, ale čím je to vykoupený? hromadou omezování všech zúčastněných a dost často i "kolemjdoucích"
    AsciiWolf avatar 25.8.2022 19:24 AsciiWolf | skóre: 40 | blog: Blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pes
    to ano, ale čím je to vykoupený? hromadou omezování všech zúčastněných a dost často i "kolemjdoucích"
    Hm, na jednu stranu se mi to již nechce dál rozebírat, na druhou stranu mne tahle věta zaujala. Zajímalo by mne, co Ti psi provedli, že jsi na ně takto změnil názor a vyvinuly se u Tebe určité proti-psí komplexy. :-) Tedy, alespoň tak na mne citovaná věta působí...
    25.8.2022 19:55 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pes
    na jednu stranu by Tě něco zajímalo, ale související věc nechceš rozebírat - to je takový jako - pejskařský...
    Ti psi provedli, že jsi na ně takto změnil názor a vyvinuly se u Tebe určité proti-psí komplexy.
    co mě psi provedli? Dali mi spoustu příjemně stráveného času a jsem za to rád a jak jsem psal nahoře dokážu s nimi bez potíží vyjít

    proti-psí komplexy? A co třeba naopak pro-psí komplexy pejskařů? U 99% chovatelů psů vidím jen věčnou buzeraci jejich mazlika a říkají tomu výchova. Nevím jak Tobě, ale mě by se tohle chování někoho ke mě nelíbilo. Tak proč bych to měl dělat někomu jinému?

    Proč bych měl pořád někomu říkat lehni/sedni/místo, někde ho přivazovat (třeba před obchodem) a jednou za čas mu dát odměnu ve smyslu "aport", nebo podrbání?

    AsciiWolf avatar 25.8.2022 22:54 AsciiWolf | skóre: 40 | blog: Blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pes
    U 99% chovatelů psů vidím jen věčnou buzeraci jejich mazlika a říkají tomu výchova. Nevím jak Tobě, ale mě by se tohle chování někoho ke mě nelíbilo. Tak proč bych to měl dělat někomu jinému?

    Vcelku dobrá pointa. Výchova/výcvik má samozřejmě v rozumné míře (a rozumným způsobem) smysl, ale rovněž nemusím, když psa někdo vyloženě buzeruje. Často navíc namísto toho, aby se tomu psovi, jeho chování a způsobu komunikace pokusil blíže porozumět. Nevím jak je tomu u chovatelů (chovatelé/cvičitelé jsou často poměrně elitářští a "mají ve všem pravdu"[1]), ale u běžných pejskařů to rozhodně ani zdaleka není 99%, kteří jsou takoví.

    [1] Podobnost s některými linuxáky zcela náhodná. :-)

    AsciiWolf avatar 25.8.2022 19:34 AsciiWolf | skóre: 40 | blog: Blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pes
    Stejně tak nemůže majitel(ka) psa nevidět jak má to zvíře nastavený hierarchický žebříček.

    Co se dominance týče doporučuji například tento článek.

    Podstatné jsou především následující dva body:

    >Původní alfa/dominanční model vznikl na základě krátkodobých studií vlčích smeček ve 40. letech 20. století. Byly to první studie tohoto druhu. Zpočátku se zdály být dobré, ale pozdější výzkum podstatně vyvrátil většinu zjištění.

    >používání fyzické síly jakéhokoliv druhu snižuje vaši pozici. Pouze STŘEDNĚ postavení jedinci se perou.

    AsciiWolf avatar 25.8.2022 19:40 AsciiWolf | skóre: 40 | blog: Blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pes
    Jinak pes potřebuje především aktivní, důsledný přístup a rovněž neuškodí, když v Tobě bude cítit silnou, sebevědomou osobnost (což nutně neznamená dominantní osobnost), která mu může být oporou. No a k tomu hromada hraní, mazlení, budování vzájemného vztahu a důvěry. Ale to určitě znáš.
    25.8.2022 23:34 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pes
    Příliš rozsáhlé na jeden komentář.

    Hierarchický žebříček není o fyzické dominanci. Dominanci založenou na strachu. Který magor by tohle chtěl?
    AsciiWolf avatar 26.8.2022 17:35 AsciiWolf | skóre: 40 | blog: Blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pes
    Dominanci založenou na strachu. Který magor by tohle chtěl?

    Najdou se i takoví, bohužel.

    27.8.2022 13:01 Miriam (ta pravá)
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pes
    Kapico, jak máš jindy v hlavě nasráno, tak vzhledem ke psovi ti nemůžu vytknout nic. Je vidět, že tvoje problémy pochází z toho, jak tě šikanovali lidé a jak v tobě vyvolávali pocit méněcennosti.
    27.8.2022 14:39 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pes
    Koukám že ses dneska opět našel s rukou v nočníku.
    31.8.2022 08:58 Andrej | skóre: 9
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pes
    Banasa necitat, je to STBak, konspirator a demagog najhrubsieho zrna.
    Any sufficiently advanced magic is indistinguishable from technology. --Larry Niven
    3.9.2022 07:37 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pes

    Setonovu bajku Sběratel lží asi neznáš, co?

    Přečti si ji. Pak možná pochopíš, že v situaci, kdy nevíš kdo lže a kdo ne, musíš do pytle nasbírat vše bez rozdílu, abys z toho vymlátil zrnko pravdy.

    Viděl jsi někdy soutěž v rýžování zlata? To je podobné. Když nabereš lopatou z místa kde nic není, nenajdeš nic. Ale když se v rýžování zlata soutěží, vždycky tam něco je, ale soutěžící nikdy neví kolik jich musí najít. A v tom to je. I osoby s pochybnou minulostí mohou mít pravdu a lidé s čistým štítem mohou bohapustě lhát.

    Vzpomeňme kupříkladu na údajnou smrt studenta Šmída, kdo ji roztrousil do světa. Já si totiž nějak nepamatuji, že by tu babu za tu lež, která nemalým dílem následně přispěla k občanským nepokojům, odsoudil.

    22.9.2022 14:18 Andrej | skóre: 9
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pes
    Historicka skusenost hovori ze klamu Rusi.
    Any sufficiently advanced magic is indistinguishable from technology. --Larry Niven
    23.9.2022 06:49 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pes
    Historická zkušenost říká, že lžou všichni.
    27.9.2022 11:13 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pes
    Amen.
    5.10.2022 00:17 Ovoce | skóre: 16 | blog: Vyplizlo_ze_zivota
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pes
    Historická zkušenost říká, že lžou všichni.
    Tvrdí Rus :)

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.