Jak si zobrazit pomocí Chrome a na Chromiu založených webových prohlížečích stránky s neplatným certifikátem? Stačí napsat thisisunsafe.
V repozitáři AUR (Arch User Repository) linuxové distribuce Arch Linux byly nalezeny a odstraněny tři balíčky s malwarem. Jedná se o librewolf-fix-bin, firefox-patch-bin a zen-browser-patched-bin.
Dle plánu by Debian 13 s kódovým názvem Trixie měl vyjít v sobotu 9. srpna.
Vývoj linuxové distribuce Clear Linux (Wikipedie) vyvíjené společností Intel a optimalizováné pro jejich procesory byl oficiálně ukončen.
Byl publikován aktuální přehled vývoje renderovacího jádra webového prohlížeče Servo (Wikipedie).
V programovacím jazyce Go naprogramovaná webová aplikace pro spolupráci na zdrojových kódech pomocí gitu Forgejo byla vydána ve verzi 12.0 (Mastodon). Forgejo je fork Gitei.
Nová čísla časopisů od nakladatelství Raspberry Pi zdarma ke čtení: Raspberry Pi Official Magazine 155 (pdf) a Hello World 27 (pdf).
Hyprland, tj. kompozitor pro Wayland zaměřený na dláždění okny a zároveň grafické efekty, byl vydán ve verzi 0.50.0. Podrobný přehled novinek na GitHubu.
Patrick Volkerding oznámil před dvaatřiceti lety vydání Slackware Linuxu 1.00. Slackware Linux byl tenkrát k dispozici na 3,5 palcových disketách. Základní systém byl na 13 disketách. Kdo chtěl grafiku, potřeboval dalších 11 disket. Slackware Linux 1.00 byl postaven na Linuxu .99pl11 Alpha, libc 4.4.1, g++ 2.4.5 a XFree86 1.3.
Ministerstvo pro místní rozvoj (MMR) jako první orgán státní správy v Česku spustilo takzvaný „bug bounty“ program pro odhalování bezpečnostních rizik a zranitelných míst ve svých informačních systémech. Za nalezení kritické zranitelnosti nabízí veřejnosti odměnu 1000 eur, v případě vysoké závažnosti je to 500 eur. Program se inspiruje přístupy běžnými v komerčním sektoru nebo ve veřejné sféře v zahraničí.
Rád jím. Vážně. Dnes jsem byl po dvou měsících v menze ČVUT. Celej rok baštím typický jídelnový jídla. Čili pár desítek gramů "masa" a "obloha". Nesnáším to.
Samotný jídlo je celkem dobrý, ale nemám rád ty kombinace. Když mám chuť na maso, chci si dát maso. Stejk. Řízek. Když mám chuť na brambory, dám si brambory. Zapečený. Nebo koffrův bramborák. Když mám chuť na těstoviny, dám si špagety s kečupem. Nebo nudle s mákem.
Tudle sem si dal v restauraci dvojitý stejk. 400g masa jen s trochou zeleniny. Výborný jídlo. Ale měl jsem co dělat . Prostě už není doba, kdy se musí u jídla hledět na poměr cena/výkon. Navíc si chci občas udělat radost a zapomenout na to, že zase celých devět měsíců budu jíst ty blafy.
Cena plnohodnotného oběda v menze je dost vysoká. Polévka 7 korun (!!!), hlavní chod 20 až 35 korun, salát 10 korun, pití 1 až 12 korun, zákusek 3 až 15 korun. Pohybuje se tedy od cirka 20 korun do 104 koruny. Plus dotace nějakých ?25? korun. Takže pokud by nám ten příspěvek propláceli (jako ten na bydlení), můžou polovinu jídelen zrušit. Protože normální jídlo v Praze jde sehnat od těch 70 korun. A za 130 peněz se najím jak král.
Už se těším na zítřek, budu sám doma, vytáhnu gril a hodím na něj velkej stejk. Až odladím styl a vychytám mušky, hodím sem recept.
Tiskni
Sdílej:
cekali jsme standardni malou porci (90kc), ale to co prinesli, to se zapise do dejin. GIANTICKY talir, dva obrovske platky veprovehoTesco v akci 59,90/kg? :D Stejně jako u HW, je cena a cena. Menzy se obvykle snaží (aspoň v civilizované Evropě, nevím teď jak v Česku) nakupovat u seriózních dodavatelů, restauratéři jezdí po akcích discountů. Jako všude, když se někdo nechá omráčit kvantitou a nepozná kvalitu, může žít levně ve zdánlivém přepychu. Holt trh je trh ;)
Cena je hlavni duvod, proc tam tolik lidi chodi.Férovější je říct "státní dotace". Cena je nižší proto, že je menza dotovaná. Když se totiž státní dotace odečte, tak menzovní ceny vycházejí dost vysoko na to, co za ně člověk dostává. Např. proti obvyklým 100 g masa (standardní porce v restauraci) to v menze bývá jen okolo 60 g. Nehledě na to, že komfort a rozsah služeb je velice nízký.