Lennart Poettering na Mastodonu představil utilitu run0. Jedná se o alternativu k příkazu sudo založenou na systemd. Bude součástí systemd verze 256.
Hudební přehrávač Amarok byl vydán v nové major verzi 3.0 postavené na Qt5/KDE Frameworks 5. Předchozí verze 2.9.0 vyšla před 6 lety a byla postavená na Qt4. Portace Amaroku na Qt6/KDE Frameworks 6 by měla začít v následujících měsících.
Byla vydána nová verze 2.45.0 distribuovaného systému správy verzí Git. Přispělo 96 vývojářů, z toho 38 nových. Přehled novinek v příspěvku na blogu GitHubu a v poznámkách k vydání. Vypíchnout lze počáteční podporu repozitářů, ve kterých lze používat SHA-1 i SHA-256.
Před 25 lety, ve čtvrtek 29. dubna 1999, byla spuštěna služba "Úschovna".
Byla vydána nová verze 24.04.28 s kódovým názvem Time After Time svobodného multiplatformního video editoru Shotcut (Wikipedie) a nová verze 7.24.0 souvisejícího frameworku MLT Multimedia Framework. Nejnovější Shotcut je vedle zdrojových kódů k dispozici také ve formátech AppImage, Flatpak a Snap.
Byla vydána verze 5.30 dnes již open source operačního systému RISC OS (Wikipedie).
V aktuálním příspěvku na blogu počítačové hry Factorio (Wikipedie) se vývojář s přezývkou raiguard rozepsal o podpoře Linuxu. Rozebírá problémy a výzvy jako přechod linuxových distribucí z X11 na Wayland, dekorace oken na straně klienta a GNOME, změna velikosti okna ve správci oken Sway, …
Rakudo (Wikipedie), tj. překladač programovacího jazyka Raku (Wikipedie), byl vydán ve verzi #171 (2024.04). Programovací jazyk Raku byl dříve znám pod názvem Perl 6.
Společnost Epic Games vydala verzi 5.4 svého proprietárního multiplatformního herního enginu Unreal Engine (Wikipedie). Podrobný přehled novinek v poznámkách k vydání.
Nebudu si delat nadeje, ze si tyto male chutne kousky peciva vyrabi citatele abc linuxu samiA zrovna jo
Fakt CIHLU? Dělal jsem kdysi v pekárně na brigádě (doporučuju všem kdo si rádi hrajou ) a takový kus margarínu se používal - a horký chleba i rohlíky s ním chutnaly b*á*j*e*č*n*ě Mělo to asi tak 12x12x40cm? Na 100kg mouky na rohlíky stačilo takové množství tuku.
Náááhodou ... říkali mi kdysi, že jsem "nejšikovnější a nejhezčí holka "
(R... to je máslíčko!)to je spatne ma to byt: Mamo, tato, babicko, A... to je maslicko
V těstě se to ztratí, takže kdo chce ušetřit, může bez obav použít i rostlinný tuk.V těstě se ztratí leccos, jen jestli se to ztratí taky "v těle"...
"Ztužený pokrmový tuk" je něco jiného, než o čem je tu řeč. ... Jde o srovnání másla a margarínu na pečení (Hera apod.).Zmatení pojmů je základ manipulace ;) Ne ode mě ovšem, ne náhodou si vymýšlejí producenti "sajrajtů" (čti "potravinářský průmysl") stále nové a nové lákavé pojmy pro to, co ztratilo kredit (nebo ho nikdy nemělo). Máslo zůstává máslo, ale margarín (= chemickými úpravami ztužený pokrmový tuk, ať s rostlinnými či živočišnými složkami, vymyšlený na objednávku Napoleona v dobách bídy a války coby náhražka) zažívá neskutečné (názvoslovné) proměny.
V domácí čokoládě nemá "ztužený tuk" konkurenci - stejně jako třeba v polevě (řezy Míša zná snad každý?).
Ad voda? Stačí si nechat ten "tuk" rozehřát v mikrovlnce a bude vidět, kolik je tuku a kolik vody (takhle jsem se naučil rozehřávat surovinu na vymaštění pekáče).
A jestli mi nekdo napiset do odpovedi, ze si mam denicek...ne to neee , tady se spise pouzivaj rady typu zepej se goooogla. No ja jsem pro maslo, myslim si ze je to dobry namet na vanocni anketu.
zalozit nekde jinde, tak... budu smutna :o(
Dobrých lidí není nikdy dost.
Čili buď tu vítána
Linecké tuxy jedině s máslem. Když do toho vrazíte jakoukoliv náhražku tak se to těsto děsně rozpadá a nedá se s tím pracovat. A já to musím vědět nejlíp, protože jsem to zkoušel vlastníma prackama a ještě k tomu mám těstoidní příjmení .
mood = (machine != slackware) ? depressed : euphoria;
Cukroví budem dělat z másla. Tvarohovou bábovku jsem naposled dělal napůl z Hery a napůl z másla a povedla se exkluzívně ... mňam
No jo, aby nepřibyla obligátní poznámka
Hera je na pečení dostatečně dobrá. Manžel s ní peče bábovky, cukroví a je to skvělé. Já jsem více přes zdravou výživu a tak jsem spokojená, že to tolik nezatěžuje trávení.
Tiskni Sdílej: