abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 21:55 | IT novinky

    Microsoft představil nové označení počítačů Copilot+. Dle oznámení se jedná se o počítače poskytující funkce umělé inteligence. Vedle CPU a GPU mají také NPU (Neural Processing Unit). Uvnitř představených Copilot+ notebooků běží ARM čipy Qualcomm Snapdragon X Elite nebo X Plus.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 17:55 | Zajímavý článek

    Příspěvek na blogu Codean Labs rozebírá zranitelnost CVE-2024-4367 v PDF.js, tj. mj. prohlížeči PDF souborů ve Firefoxu. Při otevření útočníkem připraveného pdf souboru může být spuštěn libovolný kód v JavaScriptu. Vyřešeno ve Firefoxu 126.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    dnes 12:55 | Nová verze

    Lazygit byl vydán ve verzi 0.42.0. Jedná se o TUI (Text User Interface) nadstavbu nad gitem.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 12:22 | IT novinky

    K open source herní konzole Picopad přibyla (𝕏) vylepšená verze Picopad Pro s větším displejem, lepšími tlačítky a větší baterii. Na YouTube lze zhlédnout přednášku Picopad - open source herní konzole z LinuxDays 2023.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    17.5. 13:44 | Nová verze

    Byla vydána (𝕏) nová major verze 17 softwarového nástroje s webovým rozhraním umožňujícího spolupráci na zdrojových kódech GitLab (Wikipedie). Představení nových vlastností i s náhledy a videi v oficiálním oznámení.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    17.5. 12:22 | Komunita

    Sovereign Tech Fund, tj. program financování otevřeného softwaru německým ministerstvem hospodářství a ochrany klimatu, podpoří vývoj FFmpeg částkou 157 580 eur. V listopadu loňského roku podpořil GNOME částkou 1 milion eur.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    17.5. 01:55 | Komunita

    24. září 2024 budou zveřejněny zdrojové kódy přehrávače Winamp.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 12
    16.5. 23:33 | Nová verze

    Google Chrome 125 byl prohlášen za stabilní. Nejnovější stabilní verze 125.0.6422.60 přináší řadu oprav a vylepšení (YouTube). Podrobný přehled v poznámkách k vydání. Opraveno bylo 9 bezpečnostních chyb. Vylepšeny byly také nástroje pro vývojáře.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    16.5. 21:11 | Nová verze

    Textový editor Neovim byl vydán ve verzi 0.10 (𝕏). Přehled novinek v příspěvku na blogu a v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    16.5. 20:55 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 6.3 živé linuxové distribuce Tails (The Amnesic Incognito Live System), jež klade důraz na ochranu soukromí uživatelů a anonymitu. Přehled změn v příslušném seznamu. Tor Browser byl povýšen na verzi 13.0.15.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (79%)
     (5%)
     (9%)
     (8%)
    Celkem 387 hlasů
     Komentářů: 16, poslední 14.5. 11:05
    Rozcestník
    Štítky: není přiřazen žádný štítek


    Vložit další komentář
    24.3.2005 15:25 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše hmmm
    Právě jsem dojedl... fazole, rejže, mleté maso, zelenina, Tabasco... počítá se to?
    Petr Krčmář avatar 24.3.2005 15:32 Petr Krčmář | skóre: 60 | Liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Oběd
    Nejlepší zelenina je maso. Já jsem měl kuře ;-).
    Amatéři postavili Noemovu archu, profesionálové Titanic ...
    24.3.2005 15:32 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
    Rozbalit Rozbalit vše Zelený?
    Jsem úplně mimo, co se proboha děje, že bych měl jíst špenát? A navíc už ani nevím co jsem dneska měl, možná by se to dalo zpětným inženýrstvím zjistit ze špinavého nádobí :-)
    Copak toho není dost?
    24.3.2005 15:39 Michal Marek (twofish) | skóre: 55 | blog: { display: blog; } | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zelený?
    Zpětné inženýrství? Doufám, že nemáš digitál! ;-)
    24.3.2005 15:58 unchallenger | skóre: 69 | blog: unchallenger
    Rozbalit Rozbalit vše Zelený
    Podívám se na chleba, možná zezelenal alespoň ten...
    24.3.2005 16:02 kavol
    Rozbalit Rozbalit vše sice nevím, proč špenát, ale ...
    celkem jsem měl dneska v jídelně chuť, dát si brambory, špenát, sázené vejce a kus masa ... jenže ten kus masa jim tam nějak chyběl, takže smůla
    25.3.2005 10:17 Michal Marek (twofish) | skóre: 55 | blog: { display: blog; } | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Slintám
    Blogujte, blogujte, ať ten obrázek zmizí z přehledu blogů, dostávám hlad pokaždé, když ho uvidím :-)
    25.3.2005 10:52 Vlastimil Ott | skóre: 66 | blog: Plastique | Opava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Slintám
    Kuchařka děkuje za pochvalu... :-)
    Práce: Liberix, o.p.s. | Blog: OpensourceBlog.cz | Online kurz Zlatý WordPress
    25.3.2005 12:57 zvovka
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Slintám
    No a dnes je Velký pátek, takže se autor určitě postil;-). PS:Recept by nebyl?
    25.3.2005 14:18 Vlastimil Ott | skóre: 66 | blog: Plastique | Opava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Slintám
    Autor se skoropostil - měl smažák. ;-)

    Recept? Na špenát? Nebo na co konkrétně?
    Práce: Liberix, o.p.s. | Blog: OpensourceBlog.cz | Online kurz Zlatý WordPress
    26.3.2005 14:02 zvovka
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Slintám
    Recept na špenát v té placce, nebo co to je, takhle to neznám. Dík
    26.3.2005 14:18 Vlastimil Ott | skóre: 66 | blog: Plastique | Opava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Slintám

    Normálka, nic složitého.

    Zpěnit cibulku, vhodit rozmrzlý špenát ze sáčku (ne kostku, nestojí obvykle za nic), rozvařit, až je z toho hmota, přidá se rozkvedlané vajíčko s troškou mlíka (samozřejmě se to připraví v hrnku).

    Dochucuje se vegetou a míchá se a míchá - rádo se to přichytává. Po dokončení by tam neměla být voda. Podle chuti se může dát i trochu česneku, ale na obrázku není. ;-)

    Placka byla teď poprvé, obvykle to děláme bez ní. To teď nevím, jak se dělá, ale asi to bude mlíko + vajíčko + hladká mouka čili něco jako těstíčko, kterým se obaluje třeba salám (v těstíčku).

    Placka je hotová hned, na její půlku se dá špenát a přehne se. K tomu volské oko, brambory. Dobrá varianta je taky zapečení s těstovinami (v pečicí misce). Je to rychlé, levné a moc dobré - špenát prostě není jenom ten ze školních jídelen (i když mně vždycky chutnal i tam).

    Práce: Liberix, o.p.s. | Blog: OpensourceBlog.cz | Online kurz Zlatý WordPress

    Založit nové vláknoNahoru

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.