abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 04:55 | Nová verze

    OpenJS Foundation, oficiální projekt konsorcia Linux Foundation, oznámila vydání verze 22 otevřeného multiplatformního prostředí pro vývoj a běh síťových aplikací napsaných v JavaScriptu Node.js (Wikipedie). V říjnu se verze 22 stane novou aktivní LTS verzí. Podpora je plánována do dubna 2027.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 8.2 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu. Zdůrazněn je průvodce migrací hostů z VMware ESXi do Proxmoxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:11 | Nová verze

    R (Wikipedie), programovací jazyk a prostředí určené pro statistickou analýzu dat a jejich grafické zobrazení, bylo vydáno ve verzi 4.4.0. Její kódové jméno je Puppy Cup.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 22:44 | IT novinky

    IBM kupuje společnost HashiCorp (Terraform, Packer, Vault, Boundary, Consul, Nomad, Waypoint, Vagrant, …) za 6,4 miliardy dolarů, tj. 35 dolarů za akcii.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 9
    včera 15:55 | Nová verze

    Byl vydán TrueNAS SCALE 24.04 “Dragonfish”. Přehled novinek této open source storage platformy postavené na Debianu v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:44 | IT novinky

    Oznámeny byly nové Raspberry Pi Compute Module 4S. Vedle původní 1 GB varianty jsou nově k dispozici také varianty s 2 GB, 4 GB a 8 GB paměti. Compute Modules 4S mají na rozdíl od Compute Module 4 tvar a velikost Compute Module 3+ a předchozích. Lze tak provést snadný upgrade.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:44 | Nová verze

    Po roce vývoje od vydání verze 1.24.0 byla vydána nová stabilní verze 1.26.0 webového serveru a reverzní proxy nginx (Wikipedie). Nová verze přináší řadu novinek. Podrobný přehled v souboru CHANGES-1.26.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:33 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 6.2 živé linuxové distribuce Tails (The Amnesic Incognito Live System), jež klade důraz na ochranu soukromí uživatelů a anonymitu. Přehled změn v příslušném seznamu. Tor Browser byl povýšen na verzi 13.0.14.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 30.0.0 frameworku pro vývoj multiplatformních desktopových aplikací pomocí JavaScriptu, HTML a CSS Electron (Wikipedie, GitHub). Chromium bylo aktualizováno na verzi 124.0.6367.49, V8 na verzi 12.4 a Node.js na verzi 20.11.1. Electron byl původně vyvíjen pro editor Atom pod názvem Atom Shell. Dnes je na Electronu postavena celá řada dalších aplikací.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 04:11 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 9.0.0 otevřeného emulátoru procesorů a virtualizačního nástroje QEMU (Wikipedie). Přispělo 220 vývojářů. Provedeno bylo více než 2 700 commitů. Přehled úprav a nových vlastností v seznamu změn.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (72%)
     (9%)
     (2%)
     (17%)
    Celkem 743 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Sám jsem člověkem více než cokoli jiného rozporuplným, a bohužel i mé texty jsou začasté plny rozporů. Když si jich někdy všimnu a snažím se o vysvětlování, čitelnost obvykle povážlivě klesá. Celé to je jen snaha zdokonalovat svoje vyjadřování, snaha vměstnat notně zkurvenou poezii do schémat hovorové řeči. A snad i já mohu věřit, že hledat krásná slova je lepší než zabíjet a vraždit.

    Aktuální zápisy

    Plzeňský masakr

    20.10.2007 12:29 | Přečteno: 1436× | na (pseudo)renesanční téma

    Raise your hands and hail! Nejde tu o motorovou pilu, nýbrž o (ne)kvalitní hudbu, a to v docela rychlém sledu v plzeňské Šeříkovce. Samozřejmě čistě subjektivně, ale byl to mazec, a tak je nutno trochu zaexhibovat.

    12. říjen, pátek, spousta času. Vstupenka na místě za 550 korun – nu což, jako folkáč prsknutej bigbítem nechodím na metal často. Pár piv na baru (dělnický chlast, gambrinus desítka za kulatých dvacet), ve světle zeleném tričku si mezi bandou kožených fetišistů připadám trochu nepřípadně. Naštěstí s postupem času přicházejí i normálně oblečení lidi, většinou vlasatí dědci v riflových vestičkách, takže pohoda :-)

    Dokonce mne u baru nějaká partička pozvala na pivo – impulsem k zahájení hovoru bylo klasické hospodské "Kolik měříš? Ty máš snad dva metry, ne?" "Tak, dva metry přesně." Tímto jim dík ;-)

    Začátek koncertu podle plánu ve 20.00, ovšem jako předkapela vystupují jacísi Češi. Nezájem a návrat k baru. Z jejich vystoupení si pamatuju jedno. Při pohledu na řvoucí bedny a na lidi na pódiu, kteří se svíjejí okolo nástrojů, které normálně nevydávají skoro žádný zvuk, docházím k názoru, že hrát metal je skvělá kompenzace malého penisu.

    O deváté se ovšem setmí, tuhle hodinu jsem čekal a jsem připraven. Tedy tak, jak jen člověk může být připraven na geniální trojhlasné

    We are warriors,
    born from the light
    An army for freedom,
    defenders of life!

    Vážené panstvo, Freedom Call v plné síle! Co mám k tomu dodávat. Začátek byl šílený odpal, po Warriors následovalo tuším Hunting High and Low a poté United Alliance, nic lepšího jsem si nemohl přát. Pokračovat v nastoupeném trendu asi dost dobře nešlo, nebo jsem jenom neměl naposloucháno, každopádně zbytek koncertu mi přišel lehce slabší. Za zcela nejslabší článek řetězu ale považuju skutečnost, že vystoupení Freedom Call trvalo pouhopouhou hodinu (a nedostalo se tak na některé moje oblíbené kusy, třeba Pharao), protože pak následovala kapela Pink Cream 69. Opětovný nezájem a odchod domů. Nevím proč, ale pobrukuju si Olympic: potichoučku mám Tě rád… :-)

    Poznámka vývojová: když jsem prvně slyšel Freedom Call, zděsil jsem se, že se mi snad líbí metal. Oficiální web tvrdí, že jde o heavy metal, čemuž nerozumím. Jinde jsem našel výraz melodic power metal, čemuž nerozumím tuplem. Tady na ábíčku jsem tuším v jedné diskusi viděl názor jakéhosi pravověrného, že je to sračka, čemuž rozumím velmi dobře. Jsem v pořádku, nelíbí se mi metal.

    16. říjen, takto úterek. Hmm, ve středu jdu sice do práce, ale Sto zvířat jsem naposledy slyšel na svoje narozeniny, což už je půlrok zpátky. Vstup za 220, zdražujeme, přijde mi to jako včera, kdy jsme v Krumlově chodili na Zvířata do Travellersu zadarmo, ale dám to rád. Řeči o pivu na baru si odpustím, ale neodpustím pořadatelům, že ač měl být začátek v osm, Fast Food Orchestra začali až v devět. Nic pro mě – předkapely bych zrušil.

    Zvířata jsou bohužel od konce loňského roku chudší o Petra Ostrouchova, kytaristu, zpěváka a skladatele. Co frontman tedy už nějakou dobu vystupuje Honza Kalina, který je zároveň momentálně i jediným skladatelem. Pochopitelně se to odráží na drobné změně stylu, ale pořád je to stostosto sto zvíííííířat! Některé písně namísto Petra teď zpívá Jana Jelínková, třeba taková Škola byl fakt nečekaný zážitek :-)

    Co se naštěstí nezměnilo a doufám, že ani nezmění, jsou texty. Tomáš Belko, geniální poetista, v poslední době však nejspíš prošel čímsi nevyslovitelně strašným (pokusil jsem se to popsat slovy "musel se natřikrát rozvést, odporně se opít a sníst dvě kila zkažený čokolády"), protože texty na posledním albu jsou skoro všechny trochu depresivní. Nicméně

    Nejkratší cesta do srdce chlapa
    vede mezi žebrama

    je pořád ten nečekaně vtipný Tomáš Belko, jak ho znám, a hravá karibská dětská píseň o rumu, doutnících a noční cestě na pole…

    Trochu s podivem mi přišlo, že na zvířátkách bylo strašlivě natřískáno, německá metalová frakce zdaleka neměla takovou návštěvnost. Ve třetí řadě se bohužel človek nevyhne občasnému zachytávání spoluskákajících – ostatně ty -náctileté zkuřky, co si na zvířátka chodí akorát zaskákat, mi jsou už nějakou dobu dost proti srsti. Holt srdeční záležitost, pamatuju ještě klávesáka Arnošta Hanfa, co vydělává na svůj chleba hraním na osmistrunný bendžo :-)

    Tolik tedy moje kultůrní exhibice, a teď tedy zpátky k čaji s medem. V Krumlově sněží!

           

    Hodnocení: 60 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    stativ avatar 20.10.2007 13:02 stativ | skóre: 54 | blog: SlaNé roury
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Plzeňský masakr

    ***** ** ****** **** kdybych věděl že tu hrajou tak jsem na ně šel. Ještě jednou ***** ****

    PS: Freedom Call bych označil za takový odpočinkový power metal.

    Ať sežeru elfa i s chlupama!!! ljirkovsky.wordpress.com stativ.tk
    20.10.2007 14:53 thingie
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Plzeňský masakr
    Pink Cream 69 jsou mnohem lepší než Freedom Call.
    20.10.2007 19:10 filo | skóre: 22 | blog: FiloBlog | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Plzeňský masakr
    Ping Cream 69 nezájem ?? Člověče, my si asi rozumět nebudem ;)
    http://www.youtube.com/watch?v=ZzImAvTeeCU
    20.10.2007 19:17 filo | skóre: 22 | blog: FiloBlog | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Plzeňský masakr
    ...Začátek byl šílený odpal, po Warriors následovalo tuším Hunting High and Low
    Hunting High and Low doporučuju verzi od Stratovarius
    http://www.youtube.com/watch?v=Hc_rqP4XhCw
    20.10.2007 19:54 Ladicek | skóre: 28 | blog: variace | Havlíčkův brod
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Plzeňský masakr
    Znám, je to úplně jiná píseň :-)
    Ještě na tom nejsem tak špatně, abych četl Viewegha.
    20.10.2007 19:56 filo | skóre: 22 | blog: FiloBlog | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Plzeňský masakr
    Aha, sorry, to jsem nevěděl
    20.10.2007 19:56 filo | skóre: 22 | blog: FiloBlog | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Plzeňský masakr
    Na youtube jsou opravdu pozoruhodné kousky
    http://www.youtube.com/watch?v=wMAaBlcNy74
    20.10.2007 21:19 p
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Plzeňský masakr
    Jako, že bych to zkusil tančit na ska nebo na metal? :-)
    21.10.2007 07:11 filo | skóre: 22 | blog: FiloBlog | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Plzeňský masakr
    Noo, pak to teda natoč, výsledek by mě moc zajímal :)

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.