abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 17:11 | Nová verze

    Byl vydán Nextcloud Hub 8. Představení novinek tohoto open source cloudového řešení také na YouTube. Vypíchnout lze Nextcloud AI Assistant 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 13:33 | Nová verze

    Vyšlo Pharo 12.0, programovací jazyk a vývojové prostředí s řadou pokročilých vlastností. Krom tradiční nadílky oprav přináší nový systém správy ladících bodů, nový způsob definice tříd, prostor pro objekty, které nemusí procházet GC a mnoho dalšího.

    Pavel Křivánek | Komentářů: 2
    dnes 04:55 | Zajímavý software

    Microsoft zveřejnil na GitHubu zdrojové kódy MS-DOSu 4.0 pod licencí MIT. Ve stejném repozitáři se nacházejí i před lety zveřejněné zdrojové k kódy MS-DOSu 1.25 a 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 28
    včera 17:33 | Nová verze

    Canonical vydal (email, blog, YouTube) Ubuntu 24.04 LTS Noble Numbat. Přehled novinek v poznámkách k vydání a také příspěvcích na blogu: novinky v desktopu a novinky v bezpečnosti. Vydány byly také oficiální deriváty Edubuntu, Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu Budgie, Ubuntu Cinnamon, Ubuntu Kylin, Ubuntu MATE, Ubuntu Studio, Ubuntu Unity a Xubuntu. Jedná se o 10. LTS verzi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    včera 14:22 | Komunita

    Na YouTube je k dispozici videozáznam z včerejšího Czech Open Source Policy Forum 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 13:22 | Nová verze

    Fossil (Wikipedie) byl vydán ve verzi 2.24. Jedná se o distribuovaný systém správy verzí propojený se správou chyb, wiki stránek a blogů s integrovaným webovým rozhraním. Vše běží z jednoho jediného spustitelného souboru a uloženo je v SQLite databázi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 12:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 6.7 webového prohlížeče Vivaldi (Wikipedie). Postavena je na Chromiu 124. Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu. Vypíchnout lze Spořič paměti (Memory Saver) automaticky hibernující karty, které nebyly nějakou dobu používány nebo vylepšené Odběry (Feed Reader).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:55 | Nová verze

    OpenJS Foundation, oficiální projekt konsorcia Linux Foundation, oznámila vydání verze 22 otevřeného multiplatformního prostředí pro vývoj a běh síťových aplikací napsaných v JavaScriptu Node.js (Wikipedie). V říjnu se verze 22 stane novou aktivní LTS verzí. Podpora je plánována do dubna 2027.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 8.2 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu. Zdůrazněn je průvodce migrací hostů z VMware ESXi do Proxmoxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:11 | Nová verze

    R (Wikipedie), programovací jazyk a prostředí určené pro statistickou analýzu dat a jejich grafické zobrazení, bylo vydáno ve verzi 4.4.0. Její kódové jméno je Puppy Cup.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (73%)
     (9%)
     (2%)
     (16%)
    Celkem 796 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Sám jsem člověkem více než cokoli jiného rozporuplným, a bohužel i mé texty jsou začasté plny rozporů. Když si jich někdy všimnu a snažím se o vysvětlování, čitelnost obvykle povážlivě klesá. Celé to je jen snaha zdokonalovat svoje vyjadřování, snaha vměstnat notně zkurvenou poezii do schémat hovorové řeči. A snad i já mohu věřit, že hledat krásná slova je lepší než zabíjet a vraždit.

    Aktuální zápisy

    Třetí plzeňská kravýprava (29.8.2009)

    30.8.2009 14:57 | Přečteno: 1553× | na (pseudo)renesanční téma

    Přichází konec léta a nastává čas rulíku. A, pochopitelně, kravýpravy. Kraví prorok Unimatrix325 ovšem zradil – našel si práci, a považte, ženskou! –, takže to letos vypadalo bledě. Tak bledě, že jsem v komentářích na kravím webu počal osnovat vzpouru, totiž pirátskou kravýpravu. Kelvin se bohudíky vzpamatoval a v rekordním čase zorganizoval již třetí všelidovou plzeňskou kravýpravu. Pohodlně se usaďte, Váš oblíbený pornofilm právě začíná!

    Trasa první i druhé (i jedenapůlté novinářské) kravýpravy byla jednoznačně optimalizována na množství shlédnutých kraviček za jednotku času, což je sice pěkné, ale potřetí už by to mohla být docela nuda. Naštěstí měl kelvin jeden ze svých lepších dní a letošní trasu naplánoval s cílem vidět nějaké vzácnější kravičky, byť by jich nebylo tolik. Díky mu za tento spásný nápad!

    Scházíme se v 10.00 na Košutce na konečné tramvaje č. 4 – což je o to pikantnější, že tramvaje po Karlovarské třídě tento víkend nejezdí a někteří z nás mají problém si všimnout obrovské cedule oznamující, odkud jedou náhradní autobusy. Přicházím kolem tří čtvrtí a už zdáli poznávám Maiu, letos opět jedinou zástupkyni něžného pohlaví. Kolem se potulují různé pochybné osoby, které vypadají, jako by na někoho čekaly, takže odhadujeme hojnou účast – asi jediný odhad, který se nám nepovedl. (Odhad, který se nám povedl, resp. mně povedl: obloha je sice zatažená a předpověď nepříznivá, ale přesně jak jsem pravil, pršet nesmí a slunce bude.)

    Jako třetí přichází Zámeckej a bez problémů si sedá na chodník. Tričko s kravičkou již zdaleka nevzbuzuje takovou závist jako loni, ale trochu přece. Kelvin, protože to má nejblíž, přichází až pár minut po smluvené hodině, a ihned volá vajmimu a Hrošíkovi, kteří do telefonu dávají jasně najevo, že nepřijdou, aby se vzápětí ukázalo, že stojí za rohem. Styďte se, vy kačeři! (Kačer od slova geocaching, pro neznalé.)

    Kelvin letos nedodal žádné materiály – naši nelibost jsme mu dali jasně najevo –, takže jsme se museli spolehnout na jeho hlavu. Přítomnost tohoto zápisku je důkazem, že to vlastně nedopadlo tak špatně. Lesem a kolem boleveckých rybníků přicházíme k železniční trati a k první kravičce, tzv. kravičce meditační (Parkis by měl vědět :-) ):

    Zpočátku jsou rozestupy mezi kravičkami docela velké, takže si zpestřujeme cestu máváním na strojvedoucí nákladních vlaků (já), hovorem o bezpečnosti chůze po kolejišti (Maia) a vůbec hovadinami (kelvin). Druhá kravička, ke které přicházíme, je zcela nová, ještě není zanesena v databázi, a její speciální schopností je, že si na ní můžete zajezdit. Zde vizte, jak Hroch na krávě jel:

    Cesta po poli, již Maia pregnatně popsala větou já mám hlínu úplně všude, úzká cestička k vlakové zastávce (s kravičkou!), již jsem já odnesl pár hezkými škrábanci na pravém předloktí, cesta přes železniční most, mezitím povídání o facebůkové skupině islám v ČR nechceme, plzeňské nákladové nádraží, a pak kolem jakéhosi potoka, který se nám nechtělo brodit, k již jedinému zbývajícímu objektu s kravičkami. Tři z nich přemalované, ale dvě stále krásně viditelné. Následující fotku jsem pořídil s nasazením vlastního života, neboť jsem při vstupu do místnosti probudil Strážce Objektu – nadzvihl se na svém improvizovaném lůžku, a pak opět upadl do (alkoholového?) komatu. Vyvázl jsem tedy živ a zdráv:

    Pak, bohudíky, již do civilizace. Cestou se Maia přiznala, že odmítla vzít na kravýpravu svoji kamarádku, protože ráda pije, což jsme nepřijali úplně s povděkem a osud zřejmě také ne, protože hned v následující minutě zvedla ruku a začala mávat na projíždějící trolejbus s výkřikem: "to je ona! To je ona!" Bohužel kamarádka nevystoupila, takže jsme museli pokračovat v nezměněném počtu. Zapláčeme nad čerstvě zničenou kravičkou (v pondělí tam ještě byla!) a odebíráme se směrem k pivovaru. Na pivo ještě ne, na vlakovém nádraží se nachází pár pěkných kraviček, ovšem tentokráte nám štěstí nepřálo a tři vlaky vedle sebe nám neumožňují pohled ani maličkou skulinkou.

    Pomalu plánujeme zastávku u Lízala; je to sice ještě daleko, ale s výjimkou Maiy začínáme mít všichni hlad. Zastavujeme se u nádherné fialové kravičky na pěkně hrbolaté zdi; na moje úctyplné konstatování "na takovýmhle povrchu dobrá práce" reaguje kolemjdoucí bezmocným pohledem a výmluvným gestem rozhození rukou. Cestou na nádraží za účelem shlédnutí Maiiny kravičky a posilnění se excelentní jedenáctkou Gambrinus pořizuji charakteristické foto výpravy:

    Maiina kravička:

    Na nádraží chvilku posedíme na nástupišti: slunce svítí, já navrhuju založit klub kravičkologů – nepíchačů (bezúspěšně, zřejmě bych byl jediným členem), dopíjíme pivo (Maia abstinuje), pár hláškami setřeme kelvina (on to potřebuje a my myslíme jen na jeho dobro). Zde například vizte kelvina, kterak se vzácně doplňuje s kravičkou inteligence:

    Oběd u Lízala samozřejmě výtečný, Lízala a Lízalku můžu jedině doporučit (hlavně když bydlíte pár kroků odtud). Po Klatovské pak hurá na tramvaj č. 2 a do Skvrňan na nové krásné kravičky. U kravičky na Sadech pětatřicátníků pořizujeme obvykle hromadné foto, tentokrát musela stačit samospoušť, protože sympatický pár, který jsem chtěl oslovit, se nám ztratil v pizzerii San Marino. Možná je to tak lepší, když si vzpomenu, že loni moje prosba o foto vyzněla jako nabídka nového skvělého jedinečného výhodného tarifu některého z našich milovaných mobilních operátorů…

    Kousek od tramvajové zastávky Ulice Karla Steinera jsou čtyři nové krásné kravičky, z nichž asi nejkrásnější je tato sýrová s propracovaným 3D efektem:

    A pak již tradičně směrem k Mekce, tentokráte vlakovým koridorem, kde vidíme mimo jiných i tento nádherný kousek:

    Kraví Mekka, co dodat. Dnes lehce s nádechem politickým: Karle Kryle! Zas ryjeme drškou v zemi!

    Kelvin s Hrošíkem zde svedli svou závěrečnou bitvu, bohužel bez jasného výsledku. Následující foto snad přece jen něco málo naznačuje:

    Od Mekky pak pěšky do centra s původním plánem zakotvit jako loni v Saloonu. Nicméně chuť na pivo má pouze Zámeckej, takže namísto toho míříme do San Marina, kde bohužel nemají otevřenou zahrádku. Spousta kofoly, spousta zmrzlinových pohárů a jeden velký (400 g) salát pro mne. Já, jako zásadový nepíchač, mám na jídlo peněz dost!

    Kravičkolog: kelvin
    Nad něhou růže: Maia
    Cynický smích: Ladicek
    Nositel pohyblivé kravičky: Zámeckej
    Support: vajmi, Hrošík
    Shlédnuto kraviček: 46 (+ 1 v mém případě za kravičku na střeše pedagogické fakulty na Chodském náměstí, která nebyla v plánu)
    Fotodokumentace: Ladicek
    Spálená kůže na rukou, nohou, obličeji a v dekoltu: všichni, seč to jen šlo

    Tisíceré díky: nám všem a Autorovi. Kravičkám zdar!

           

    Hodnocení: 100 %

            špatnédobré        

    Obrázky

    Třetí plzeňská kravýprava (29.8.2009), obrázek 1 Třetí plzeňská kravýprava (29.8.2009), obrázek 2 Třetí plzeňská kravýprava (29.8.2009), obrázek 3 Třetí plzeňská kravýprava (29.8.2009), obrázek 4 Třetí plzeňská kravýprava (29.8.2009), obrázek 5 Třetí plzeňská kravýprava (29.8.2009), obrázek 6 Třetí plzeňská kravýprava (29.8.2009), obrázek 7 Třetí plzeňská kravýprava (29.8.2009), obrázek 8 Třetí plzeňská kravýprava (29.8.2009), obrázek 9 Třetí plzeňská kravýprava (29.8.2009), obrázek 10

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    Isah avatar 30.8.2009 15:48 Isah | skóre: 4 | blog: SF | Matička stověžatá
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Třetí plzeňská kravýprava (29.8.2009)

    Hezký, zajímavý, to jsem netušila, že v Plzni máte ty kravičky všude.

    Omnia mea mecum porto. Dubito ergo cogito, cogito ergo sum
    belisarivs avatar 30.8.2009 21:38 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Třetí plzeňská kravýprava (29.8.2009)

    Oni ve skutecnosti nehledaji kravicky, ale vhodna mista kde je nacmarat a pak vyfotit. :-D

    IRC is just multiplayer notepad.
    30.8.2009 21:47 Ladicek | skóre: 28 | blog: variace | Havlíčkův brod
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Třetí plzeňská kravýprava (29.8.2009)
    Nejsem sice CM, ba ani CC, ale toto nařčení musím rázně dementovat. Ve skutečnosti je hledání kraviček s každoročním vyvrcholením v podobě kravýpravy přípravou na invazi mimozemšťanů z Betelgeuze, která je podle důvěryhodného zdroje naplánována přibližně na 21. prosinec 2012. Hádejte, jakou podobu budou mít, a jaké město si zvolí za svoje hlavní sídlo!

    Kromě toho, nikdo z nás neumí kreslit.
    Ještě na tom nejsem tak špatně, abych četl Viewegha.
    30.8.2009 16:08 Hrosik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Třetí plzeňská kravýprava (29.8.2009)

    Super akce. Jak je videt na fotu u mekky, kelvina jsem si podridil obycejnym klackem. Report z vypravy nema chybu!

    alblaho avatar 30.8.2009 22:19 alblaho | skóre: 17 | blog: alblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Třetí plzeňská kravýprava (29.8.2009)
    Me by zajimalo, kdo je ten Autor, jestli vi o tom Webu a jaky ma nazor na kravickology, pichace, a nepichace. Pristi rok se musim zucastnit :-)
    vencour avatar 30.8.2009 22:38 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Třetí plzeňská kravýprava (29.8.2009)

    Když jsem viděl fotky, první, co mne napadlo ... "Plzeň je tak pěkná a není z ní vidět nic".

    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    31.8.2009 00:08 Ladicek | skóre: 28 | blog: variace | Havlíčkův brod
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Třetí plzeňská kravýprava (29.8.2009)
    Černá Plzeň? Asi jak pro koho. Centrum jakž takž ujde, ale vlakové koridory jsou myslím všude stejné :-))
    Ještě na tom nejsem tak špatně, abych četl Viewegha.
    31.8.2009 01:41 Eregon | skóre: 22 | blog: Eregonovy_vymysly | Všudezdejší
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Třetí plzeňská kravýprava (29.8.2009)
    Příloha:
    Kravičky si mě hned získaly! Všechny dostupné materiály jsem prostudoval a možná jsem v mapě objevil tajné poselství, snad to nejsou halucinace. Soudím nicméně, že hledání dalších kraviček by se mělo soustředit do oblasti Jižního předměstí a mezi Doubravkou a Božkovem. Nevím ale, co znamená výskyt kraviček kolem Bolevce.
    ~ w w w w (oo)   [oo] w w w w ~
    31.8.2009 08:56 Ladicek | skóre: 28 | blog: variace | Havlíčkův brod
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Třetí plzeňská kravýprava (29.8.2009)
    Výborná práce! Geografická kravičkologie je stále v plenkách, ale je vidět, že jde o nadějný vědní obor, který v budoucnu může přinést nečekané výsledky!
    Ještě na tom nejsem tak špatně, abych četl Viewegha.
    31.8.2009 12:35 Eregon | skóre: 22 | blog: Eregonovy_vymysly | Všudezdejší
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Třetí plzeňská kravýprava (29.8.2009)
    Příloha:
    Díky za ocenění, škoda, že se nemůžu zapojit víc - mám Plzeň dost z ruky :-(

    Ale aspoň jsem mapu doplnil o červené vyznačení oblastí, kde předpokládám výskyt dalších kraviček. Vlevo dole je potřeba obrazec zpřesnit, protože by to jinak byla strašně neforemná kravička.

    V oblasti Doubravky by pak mělo být ještě očičko - to, které jsem původně zaznačil, je moc u krku.

    A oblast mezi Doubravkou a Božkovem je třeba zpřesnit (tam to je težká aproximace) a chybí "frfnutí".
    ~ w w w w (oo)   [oo] w w w w ~

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.