abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 00:33 | Nová verze

    Webový prohlížeč Dillo (Wikipedie) byl vydán ve verzi 3.1.0. Po devíti letech od vydání předchozí verze 3.0.5. Doména dillo.org již nepatří vývojářům Dilla.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 15:00 | Komunita

    O víkendu probíhá v Bostonu, a také virtuálně, konference LibrePlanet 2024 organizovaná nadací Free Software Foundation (FSF).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:22 | Nová verze

    Nová vývojová verze Wine 9.8 řeší mimo jiné chybu #3689 při instalaci Microsoft Office 97 nahlášenou v roce 2005.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    3.5. 13:11 | Nová verze

    Coppwr, tj. GUI nástroj pro nízkoúrovňové ovládání PipeWire, byl vydán v nové verzi 1.6.0. Zdrojové kódy jsou k dispozici na GitHubu. Instalovat lze také z Flathubu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    2.5. 22:33 | Nová verze

    Byla vydána dubnová aktualizace aneb nová verze 1.89 editoru zdrojových kódů Visual Studio Code (Wikipedie). Přehled novinek i s náhledy a animovanými gify v poznámkách k vydání. Vypíchnout lze, že v terminálu lze nově povolit vkládání kopírovaného textu stisknutím středního tlačítka myši. Ve verzi 1.89 vyjde také VSCodium, tj. komunitní sestavení Visual Studia Code bez telemetrie a licenčních podmínek Microsoftu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 19
    2.5. 21:22 | Nová verze

    Proton, tj. fork Wine integrovaný v Steam Play a umožňující v Linuxu přímo ze Steamu hrát hry určené pouze pro Windows, byl vydán ve verzi 9.0-1 (𝕏). Přehled novinek se seznamem nově podporovaných her na GitHubu. Aktuální přehled her pro Windows běžících díky Protonu také na Linuxu na stránkách ProtonDB.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    2.5. 19:33 | Nová verze

    Byla vydána verze 1.78.0 programovacího jazyka Rust (Wikipedie). Podrobnosti v poznámkách k vydání na GitHubu. Vyzkoušet Rust lze například na stránce Rust by Example.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    2.5. 11:22 | Bezpečnostní upozornění

    Služba Dropbox Sign (původně HelloSign) pro elektronické podepisování smluv byla hacknuta.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    2.5. 11:00 | Nová verze

    Byla vydána nová major verze 8.0 textového editoru GNU nano (Wikipedie). Podrobný přehled novinek a oprav v oznámení v diskusním listu info-nano nebo v souboru ChangeLog na Savannah. Volbou --modernbindings (-/) lze povolit "moderní" klávesové zkratky: ^C kopírování, ^V vložení, ^Z vrácení zpět, … Tato volba je aktivována také pokud binárka s nano nebo link na ni začíná písmenem "e".

    Ladislav Hagara | Komentářů: 4
    1.5. 23:22 | IT novinky

    Před 60 lety, 1. května 1964, byl představen programovací jazyk BASIC (Beginners' All-purpose Symbolic Instruction Code).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 23
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (52%)
     (10%)
     (21%)
     (16%)
    Celkem 67 hlasů
     Komentářů: 8, poslední včera 08:25
    Rozcestník

    Sám jsem člověkem více než cokoli jiného rozporuplným, a bohužel i mé texty jsou začasté plny rozporů. Když si jich někdy všimnu a snažím se o vysvětlování, čitelnost obvykle povážlivě klesá. Celé to je jen snaha zdokonalovat svoje vyjadřování, snaha vměstnat notně zkurvenou poezii do schémat hovorové řeči. A snad i já mohu věřit, že hledat krásná slova je lepší než zabíjet a vraždit.

    Aktuální zápisy

    Čtvrtá plzeňská kravýprava (8.8.2010)

    9.8.2010 23:53 | Přečteno: 1443× | na (pseudo)renesanční téma

    Déšť. Ten samozřejmě není ničím novým, ale v historii kravýprav ještě nikdy nefiguroval tak významně (vlastně v ní ještě nefiguroval vůbec). Z původně plánovaného sedmého srpna se pár minut po deváté ráno několika SMSkami stal srpen osmý, predikovaný mnohem sympatičnější ikonkou snad ve všech předpovědích počasí, na které jsem se koukal. Predikce se vyplnily a proto i letos byl zájem kravičkofilů uspokojen měrou vrchovatou. Ano, jubilejní čtvrtá plzeňská kravýprava úspěšně proběhla a na mně, jako již tradičně, je sepsat tento památný report k této památné akci.

    Sraz v tradičních 10.00, tentokráte pod budovou Divadla J. K. Tyla u, vznosně řečeno, obelisku s kravičkou. Zde na nás čeká nejsmutnější událost celého dne – z množství lidí, kteří se na webu v komentářích hlásili k účasti, nepřišel nikdo, zůstalo jen tvrdé jádro: kelvin, Maia, Zámeckej a já, Ladicek. Kelvin zde dovršuje základní vzdělání zjištěním, že kamenná koule, po které teče voda, je mokrá a studená, my ostatní zatím studujeme kvalitně připravené prospekty (a v průběhu dne na nich nacházíme řadu drobných nedostatků).

    Dlouhodobý plán vydat se na Skvrňany, kde jsme ještě nebyli, bere za své zjištěním, že jsme tam byli loni, a tak vyrážíme na první část naplánované trasy s úmyslem později improvizovat. Kelvin přibližně v pětiminutových intervalech nepřestává vyjadřovat svůj smutek nad nedostatkem účastníků, což nás ostatní spolehlivě rozesmívá. Počasí je krásné, nikdo ještě nemá hlad (!!!), panuje tedy jakási forma kompromisní spokojenosti. Shlédneme lezoucí ("nahorutočivé") kravičky i zelenou dohlížitelku, poměrně novou kravičku na Belánce a plot naproti, kde se v dřevních dobách prohánělo stádo dvaadvaceti kusů (podle kelvinových průzkumů), inverzní kravičku i růžovku (kravičku lásky), u dvojhlavé pod plzeňským Parthenónem pak zanecháváme první cache (cha!).

    Kolem jakéhosi kostela, kde jsme museli kelvinovi nasadit náhubek, pak k černobílé prakravičce a odtud směrem k vlakovému nádraží. Maia po pár krocích zahlédne spoustu panelů s více či méně povedenými graffiti a neznámé puzení ji nutí k obhlédnutí, čímž naplňuje náš odvěký sen a přímo na kravýpravě objevuje novou kravičku. Tedy: 20 nových kraviček najednou!

    Kelvin svým neodolatelným šarmem přiměje dvojici starších žen, aby nás vyfotily, a na oplátku jim daruje jeden výtisk prospektu, kterých s sebou nesl opravdu požehnaně. Loučíme se, odcházíme a vidíme, jak si ho se zaujetím prohlížejí. Víru je třeba šířit všemi způsoby i směry!

    Jelikož všechno tamní graffiti bylo nakresleno legálně co propagace letošního Pilsner Festu a podle informační tabule se druhá část nachází u Olympie, je rozhodnuto – další cesta povede právě tam. Mimochodem, pro kravičky lze hlasovat na webu Pilsner Festu, takže honem všichni tam!

    Na vlakovém nádraží zjišťujeme, že žádný vlak nejede, a tak jdeme na tramvaj s úmyslem dojet na Světovar a odtud jít pěšky (je to přibližně stejně daleko jako z Koterova). Naštěstí jsem tu já, který zachraňuji kravýpravu a upozorňuji, že jsme se nepodívali na kravičky, které na nádraží jsou! A krom těch dvou pevných spatříme i dvě pohyblivé, namalované na vagónech vlaku. A pak už pryč odtud.

    Cestu si zpestřujeme pouze házením slimáků po Maie, která z nich má panyckou hrůzu, a tuším jedinou kravičkou. Na zdi u Olympie je graffiti spousta, ale kravička žádná, což nás mrzí (mne zvláště, protože už jsem měl hlad, ovšem jeho uspokojení mi v rámci optimalizace přesunu nebylo dovoleno), a tak se třináctkou vracíme do města. Spravíme si náladu opětovnou návštěvou Nové Mekky (a zanecháváme druhou cache) a pak se vypravíme na náměstí, vynést konečný verdikt nad novými kašnami. Ten zní: kašny se na náměstí velmi dobře hodí, protože celé náměstí je každej pes jiná ves. Jisté pozitivum však přece jen představují, když se z vnitřních pohnutek, které jsou zbytkem kravýpravy nepochopeny, nechávám fotit u jistého řeckého písmene :-)

    A pak přece jen na Skvrňany, kde hodláme shlédnout minimálně jednu novou kravičku a minimálně jednu velmi starou kravičku. Cesta železničním koridorem nás neminula, takže míjíme i starou známou krávu Milku, a u Staré Mekky zanecháváme další cache. Kelvin telefonuje s Mrožkou, který se konečně probral a hodlá nás poctít svou přítomností, a vyrážíme najít ztracenou kravičku.

    Úspěšný lov je korunován záškodnickou akcí dvou neznámých, kteří zamykají vrata, i když nás dobře viděli. Nastalou situaci, která nás přinutila prověřit všechny tělesné rezervy, jsme všichni ve zdraví přežili, a vydáváme se tak najít již dlouho nahlášenou, ovšem dodnes nevyfocenou těhulku.

    Nu a poté zpátky do města, San Marino čeká! Vyfotíme se na obvyklém místě, čímž je první část výpravy zakončena, a usazujeme se na zahrádce. Dvě kofoly, tortellini aglio speciál, Mrožu si dává steak a je znechucen absencí hranolek v jídelním lístku, doráží dokonce JasnaPaka. Zámeckej pak odchází do práce a my provádíme poslední přesun celého dne, ještě jednou přes Novou Mekku kolem Mansfeldů (plno) na Parkán. Sedm nefiltrovaných plzní tvoří důstojné zakončení kravýpravy, jíž se v záhlaví skví první sudé číslo, které není prvočíslem.

    Kravičkolog: kelvin
    Nad něhou růže: Maia
    Cynický smích: Ladicek
    Support: Zámeckej (tričko s pohyblivou kravičkou už je mu malé :-) )
    Fotodokumentace: kelvin
    Spálená kůže na rukou, nohou, obličeji a v dekoltu: všichni, i když se to o den dřív opravdu nezdálo

    Nevýslovné díky: nám všem a Tvůrci. Kravičkám zdar!

           

    Hodnocení: 100 %

            špatnédobré        

    Obrázky

    Čtvrtá plzeňská kravýprava (8.8.2010), obrázek 1 Čtvrtá plzeňská kravýprava (8.8.2010), obrázek 2 Čtvrtá plzeňská kravýprava (8.8.2010), obrázek 3 Čtvrtá plzeňská kravýprava (8.8.2010), obrázek 4

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    10.8.2010 00:06 kelvin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtvrtá plzeňská kravýprava (8.8.2010)
    Delegování určitých věcí nese svoje rizika. Nebude to nikdy dokonalé, a v případě delegování psaní reportu na ládíčka to bude plné narážek na mě. Ale dejme tomu.

    A příště nedeleguj psaní reportu na nějaké děti, toto: "panyckou hrůzu", je moc i na tebe ;).
    10.8.2010 00:11 Ladicek | skóre: 28 | blog: variace | Havlíčkův brod
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtvrtá plzeňská kravýprava (8.8.2010)
    Nežereš maso, nepoznáš vtip :-)
    Ještě na tom nejsem tak špatně, abych četl Viewegha.
    Jendа avatar 10.8.2010 01:21 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtvrtá plzeňská kravýprava (8.8.2010)
    Příště dej prosím hned na začátek odkaz, o co vlastně jde. Z rychlého prolítnutí blogpostu jsem nabyl dojmu, že ty stěny przníte vy a ještě se tím chlubíte na Internetu.
    10.8.2010 08:52 Ladicek | skóre: 28 | blog: variace | Havlíčkův brod
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtvrtá plzeňská kravýprava (8.8.2010)
    V prvních třech reportech jsem odkaz měl, tak jsem si říkal, že už ho počtvrté vynechám… a hle, jsou ještě lidi, kteří nevědí :-)
    Ještě na tom nejsem tak špatně, abych četl Viewegha.
    Marek Bernát avatar 10.8.2010 07:09 Marek Bernát | skóre: 17 | blog: Arcadia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtvrtá plzeňská kravýprava (8.8.2010)

    Plzeň -- prvé čisto funkcionálne mesto :-)

    physics.stackexchange.com -- Q&A stránky o fyzike v štýle StackOverflow.
    alblaho avatar 10.8.2010 08:42 alblaho | skóre: 17 | blog: alblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtvrtá plzeňská kravýprava (8.8.2010)
    Taky se mi líbí, jak Plzeň propaguje funkcionální programování. Tahle kašna se prý jmenuje Haskell.
    10.8.2010 08:50 Ladicek | skóre: 28 | blog: variace | Havlíčkův brod
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtvrtá plzeňská kravýprava (8.8.2010)
    Já věděl, že tady mne pochopí! :-)
    Ještě na tom nejsem tak špatně, abych četl Viewegha.
    kotyz avatar 10.8.2010 10:22 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtvrtá plzeňská kravýprava (8.8.2010)
    ja myslel ze se jmenuje Half-Life :-D
    Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    alblaho avatar 10.8.2010 10:48 alblaho | skóre: 17 | blog: alblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtvrtá plzeňská kravýprava (8.8.2010)
    Každý tam vidí, co chce. Nicméně hlavní hrdina Half-Life je snad jediná akční postava s Ph.D. :_)
    Marek Bernát avatar 10.8.2010 11:02 Marek Bernát | skóre: 17 | blog: Arcadia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtvrtá plzeňská kravýprava (8.8.2010)

    Indiana Jones bol dokonca profesor. A určite sa ich nájde viac. Ale z oblasti mat/fyz/inf asi bude jediný :-)

    physics.stackexchange.com -- Q&A stránky o fyzike v štýle StackOverflow.
    10.8.2010 11:41 Ondrej 'SanTiago' Zajicek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtvrtá plzeňská kravýprava (8.8.2010)
    Ale z oblasti mat/fyz/inf asi bude jediný
    Tipoval bych, ze i tam jich bude dost. Hned me napada treba Another World.
    Marek Bernát avatar 10.8.2010 11:52 Marek Bernát | skóre: 17 | blog: Arcadia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtvrtá plzeňská kravýprava (8.8.2010)

    Fíha, tak to som ani netušil. Ale nie som si ani istý, či som to hral. Obrázky pripomínajú inú hru, ktorú som trochu hrával -- Flashback. A podľa wikipédie:

    The 1992 game Flashback, which is also from Delphine, is often mistaken as a sequel to Another World because of similar gameplay and graphics. It has nothing to do with Another World, except for the said graphics and gameplay. It was also made without the involvement of Chahi. Flashback does seem to make a few direct references to Another World, including the prominent use of personal force fields in combat, a nearly identical end text in the ending cutscene, and an almost exact motion recreation of the gun pickup cutscene.

    physics.stackexchange.com -- Q&A stránky o fyzike v štýle StackOverflow.
    alblaho avatar 10.8.2010 12:01 alblaho | skóre: 17 | blog: alblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtvrtá plzeňská kravýprava (8.8.2010)
    Indiana Jones byl archeolog, žádný magor s páčidlem :-).

    Jinak ve státech je profesor jen vypsané místo na univerzitě, takže to neznamená nic, dokud nezjistíš co je to za univerzitu. U nás samozřejmě na univerzitě taky záleží, ale profesory oficiálně jmenuje prezident a ti lidí ho mají doživotně. OT: americký systém dává větší smysl.
    Marek Bernát avatar 10.8.2010 12:49 Marek Bernát | skóre: 17 | blog: Arcadia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtvrtá plzeňská kravýprava (8.8.2010)

    Čo to? Ja som mal za to, že tie systémy sú zhruba rovnaké. Bc., Mgr., Ph.D., postdoc spoločné a na západe potom Assistant Professor a Professor, čomu u nás zodpovedá Docent a Profesor. Non?

    physics.stackexchange.com -- Q&A stránky o fyzike v štýle StackOverflow.
    alblaho avatar 10.8.2010 22:50 alblaho | skóre: 17 | blog: alblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtvrtá plzeňská kravýprava (8.8.2010)
    Docent, je pokud vím rakouskouherský vynález.

    Navíc Bc. až Ph.D. jsou akademické tituly, ale Doc a Prof jsou snad hodnosti. Něco jako plukovník a generál na univerzitě:-)
    Marek Bernát avatar 10.8.2010 23:10 Marek Bernát | skóre: 17 | blog: Arcadia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtvrtá plzeňská kravýprava (8.8.2010)

    Fíha. Budem sa musieť dovzdelať. Nerád by som niektorí z tých titulov získal a ani nevedel, čo má znamenať :-D

    physics.stackexchange.com -- Q&A stránky o fyzike v štýle StackOverflow.
    10.8.2010 11:46 Ondrej 'SanTiago' Zajicek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtvrtá plzeňská kravýprava (8.8.2010)
    Tahle kašna se prý jmenuje Haskell.

    No, ja bych ji pojmenoval spis Church.
    Marek Bernát avatar 10.8.2010 11:47 Marek Bernát | skóre: 17 | blog: Arcadia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtvrtá plzeňská kravýprava (8.8.2010)

    Church of lambda? Lambda of Church? :-)

    physics.stackexchange.com -- Q&A stránky o fyzike v štýle StackOverflow.
    10.8.2010 12:00 Ondrej 'SanTiago' Zajicek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtvrtá plzeňská kravýprava (8.8.2010)
    Samozrejme podle Alonza Churche
    Marek Bernát avatar 10.8.2010 12:46 Marek Bernát | skóre: 17 | blog: Arcadia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtvrtá plzeňská kravýprava (8.8.2010)

    To mal byť pokus o vtip :-) Alonza pochopiteľne poznám. Keby som mal opačné pohlavie a 14 rokov, tak mám jeho plagáty vylepené všade po izbe :-D

    physics.stackexchange.com -- Q&A stránky o fyzike v štýle StackOverflow.
    10.8.2010 12:30 brutalniBommel
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtvrtá plzeňská kravýprava (8.8.2010)
    cely ten zapisek mi pripada nejak chaoticky s krecovitou snahou o vtip, kde to jen jde. Vlastne by nestal za komentar, nebyt te divky:

    Nevim co se temi mladymi muzi dnes deje, ale nechapu jakto ze uz zde neni rada zadosti o adresu a nebo alespon mobil te divky. Misto toho kecy o funkcionalnim programovani.

    Ta prirozena krasa te damy kombinovana s tim lezernim 'outfitem' me dost nadchla. Ale asi nejvic me bere ta tajemnost, ty otazniky, ktere ty divka vysila smerem k nam muzum - kdy nevime jestli ta divka dochazi na vysokou skolu jako studentka a nebo jako uklizecka. Ano, takovou zeny si my 'normalni' chlapi predstavujeme. Tajemnou prirozenou , nadhernou zenskou, kterou budeme kazdy den na novo objevovat.
    10.8.2010 12:41 Ladicek | skóre: 28 | blog: variace | Havlíčkův brod
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtvrtá plzeňská kravýprava (8.8.2010)
    Pane kolego, budu vaši skrytou žádost forwardovat, ale nejsem si jistý, jestli nebude Maie trochu vadit, že jste ženatý :-)
    Ještě na tom nejsem tak špatně, abych četl Viewegha.
    10.8.2010 13:17 kelvin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtvrtá plzeňská kravýprava (8.8.2010)
    http://kravicky.unas.cz/a/ohlednuti-za-ctvrtou-kravypravou ;)

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.