abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 04:55 | Nová verze

    OpenJS Foundation, oficiální projekt konsorcia Linux Foundation, oznámila vydání verze 22 otevřeného multiplatformního prostředí pro vývoj a běh síťových aplikací napsaných v JavaScriptu Node.js (Wikipedie). V říjnu se verze 22 stane novou aktivní LTS verzí. Podpora je plánována do dubna 2027.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 8.2 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu. Zdůrazněn je průvodce migrací hostů z VMware ESXi do Proxmoxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:11 | Nová verze

    R (Wikipedie), programovací jazyk a prostředí určené pro statistickou analýzu dat a jejich grafické zobrazení, bylo vydáno ve verzi 4.4.0. Její kódové jméno je Puppy Cup.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 22:44 | IT novinky

    IBM kupuje společnost HashiCorp (Terraform, Packer, Vault, Boundary, Consul, Nomad, Waypoint, Vagrant, …) za 6,4 miliardy dolarů, tj. 35 dolarů za akcii.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    včera 15:55 | Nová verze

    Byl vydán TrueNAS SCALE 24.04 “Dragonfish”. Přehled novinek této open source storage platformy postavené na Debianu v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:44 | IT novinky

    Oznámeny byly nové Raspberry Pi Compute Module 4S. Vedle původní 1 GB varianty jsou nově k dispozici také varianty s 2 GB, 4 GB a 8 GB paměti. Compute Modules 4S mají na rozdíl od Compute Module 4 tvar a velikost Compute Module 3+ a předchozích. Lze tak provést snadný upgrade.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:44 | Nová verze

    Po roce vývoje od vydání verze 1.24.0 byla vydána nová stabilní verze 1.26.0 webového serveru a reverzní proxy nginx (Wikipedie). Nová verze přináší řadu novinek. Podrobný přehled v souboru CHANGES-1.26.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:33 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 6.2 živé linuxové distribuce Tails (The Amnesic Incognito Live System), jež klade důraz na ochranu soukromí uživatelů a anonymitu. Přehled změn v příslušném seznamu. Tor Browser byl povýšen na verzi 13.0.14.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 30.0.0 frameworku pro vývoj multiplatformních desktopových aplikací pomocí JavaScriptu, HTML a CSS Electron (Wikipedie, GitHub). Chromium bylo aktualizováno na verzi 124.0.6367.49, V8 na verzi 12.4 a Node.js na verzi 20.11.1. Electron byl původně vyvíjen pro editor Atom pod názvem Atom Shell. Dnes je na Electronu postavena celá řada dalších aplikací.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 04:11 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 9.0.0 otevřeného emulátoru procesorů a virtualizačního nástroje QEMU (Wikipedie). Přispělo 220 vývojářů. Provedeno bylo více než 2 700 commitů. Přehled úprav a nových vlastností v seznamu změn.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (72%)
     (9%)
     (2%)
     (17%)
    Celkem 729 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Zpravodaj o Víně – 25. 6. 2014

    26. 6. 2014 | Luboš Doležel | Různé | 3008×

    Nové verze Wine. Výkonnostní problémy s Wineserverem podruhé. Identifikace podpory DirectX na grafických kartách. Omezení fontů instalovaných spolu s Wine. Změny v databázi aplikací.

    Obsah

    Nové verze Wine

    link

    16. května vyšlo Wine 1.7.19 s těmito změnami:

    • Nové JSProxy DLL pro automatickou konfiguraci proxy.
    • Více podppory pro OLE Accessible Object.
    • Vylepšení v zapisovači XML.
    • Opravy různých paměťových problémů nalezených Valgrindem.
    • Počáteční hlavičkové soubory pro podporu Direct2D.
    • Různé opravy chyb.

    13. června vyšlo Wine 1.7.20 s těmito změnami:

    • Opravy drag & drop na X11.
    • Několik funkcí C/C++ runtime navíc.
    • Opravy různých paměťových problémů nalezených Valgrindem.
    • Opravy chyb v OLE storage.
    • Různé opravy chyb.

    Výkonnostní problémy s Wineserverem podruhé

    link

    minule jsme se zabývali nedostatečným výkonem „jaderných“ objektů ve Wine, tehdy šlo o mutexy. Jaderné dávám do uvozovek, jelikož hlavním problémem Wine je to, že v jeho podání tyto objekty jaderné nejsou. Wine si nahrazuje jádro procesem wineserver.exe, což ale není jen tak... Bruno Jesus se zabývá pomalostí implementace soketů (winsock):

    [...] make test na mém stroji trvá 45 sekund, zatímco na XP VM na stejném stroji trvá jen 25 sekund. Viníkem je test_send(), které ve Wine zabere 24 sekund a na Windows jen 1,8 sekundy.

    Tato dlouhá doba souvisí s jedním milionem volání recv() v test_send(). Každé volání recv() volá wineserver, aby se provedla operace enable_event(FD_READ), pokud tento řádek zakomentujete, pak to Wine najednou zázračně trvá 1,7 sekundy jako na Windows [...]

    Damjan Jovanovic popsal, jak by vypadalo ideální řešení tohoto problému:

    Mohli bychom urychlit volání wineserveru, která znamenají alespoň 4 systémová volání, 2 přepnutí kontextu a 4 okopírování paměti (do a z unixových bufferů socketu), tím, že bychom převedli wineserver na jaderný modul na daném unixovém jádře, aby bylo nutné jen jediné systémové volání, žádná přepnutí kontextu a žádné kopírování paměti. Vím, že se o to Transgaming před léty pokoušelo – nevím, jak daleko se dostalo – ale umím si představit, že to je opravdu extrémně obtížné. [...]

    Jádro pudla je v tom, že i když je soket používán jen v rámci jediného procesu, tak kvůli možnosti, že byl daný objekt soketu okopírován do jiného procesu, je nutné operace nad soketem vždy provádět přes wineserver. Nebo ne? Erich E. Hoover:

    Na soketech se musí používat WSADuplicateSocket[A|W], takže se dá uvažovat o tom, že bychom si mohli pamarovat, které popisovače byly okopírovány do jiného procesu.

    V diskuzi byl ještě zmíněn starší projekt Longene, který rozšiřoval linuxové jádro o obsluhu systémových volání Windows na softwarovém přerušení 0x2e. Toto řešení už vyžaduje patchování jádra (vektor přerušení nelze upravovat z modulu), výhodou by ovšem byla spolehlivější podpora roztodivných kopírovacích ochran, které se snaží všelijak „maskovat“ své fungování tím, že volají jádro napřímo.

    Identifikace podpory DirectX na grafických kartách

    link

    Zatímco ve světě DirectX se při popisu schopností grafické karty může člověk omezit na prosté „umí to DirectX verze X.Y“, s OpenGL to není vždy tak jednoznačné kvůli (ne)přítomnosti různých rozšíření. Wine se tak dostává do nepříjemné situace, když má s určitostí aplikaci sdělit, na jaké úrovni DirectX přítomná grafická karta je.

    Andrei Slăvoiu si ve svém patchi stěžoval, že ovladače Mesa nenabízejí EXT_GPU_SHADER4, jelikož je tato funkčnost již součástí OpenGL 3.0. Následkem toho jsou všechny karty, které nejsou Wine již důvěrně známy, označovány jako karty typu DirectX 9, konkrétně Radeon 9500.

    Stefan Dösinger vysvětlil, jak se věci mají:

    Problém je v tom, že bez GL_EXT_gpu_shader4 nebo GL_ARB_shader_texture_lod nemáme jak poskytovat instrukci lexldd. Aktuálně nemůžeme používat hlavní kontexty, takže pokud ovladač neposkytuje jedno z těchto rozšíření v kontextech pro kompatibilitu, tak zůstáváme na úrovni shader model 2 :-(

    V následné diskuzi se řešilo, jaké výsledky se dají odvodit z přítomnosti jednoho či druhého rozšíření. Andrei si stěžoval, že d3d_level_from_gl_info je matoucí (nebo dokonce rozbité, když ověří schopnosti SM3, a pak tvrdí, že karta zvládá DirectX 10. Henri Verbeet popsal, jak se věci mají:

    EXT_gpu_shader4 přidává (mimo jiné) podporu pro „nativní“ integery a bitové operace. Nemůže to být podporováno (v hardwaru) na GPU úrovně SM3. Konkrétní rozšíření používaná v d3d_level_from_gl_info() jsou zvolená náhodně, klidně bychom namísto EXT_gpu_shader4 mohli použít třeba ARB_geometry_shader4.

    Henri dále vysvětloval, že smyslem d3d_level_from_gl_info() je jen pokusit se „tipnout“, na jaké úrovni karta je, pokud není daný model k nalezení v interní databázi Wine. A proč by vás vlastně mělo zajímat, jestli Wine vaši kartu zná, nebo jen vaří z vody? Andrei popisuje své zkušenosti:

    [...] World of Warcraft kreslí naprosté nesmysly, pokud je karta označena jako Radeon 9500. Změna na Radeon X1600 to trochu zlepší, rozbité je pak jen pozadí, postavy a menu jsou v pořádku. Teprve s Radeon HD 2900 je rozbité jen vykreslování stínů. Ty jsou rozbité i se skutečným PCI ID mé karty, KAVERI, takže jde asi o chybu v mesa.

    A jak Andrei vysvětluje dál, je důležité, aby Wine dokázalo neznámé karty dostatečně dobře identifikovat. Jinak se vám může snadno stát, že si pořídíte novou grafickou kartu a rázem vám hry ve Wine paradoxně poběží hůř.

    Omezení fontů instalovaných spolu s Wine

    link

    Dá se říci, že svět ovládly fonty dodávané společně s Windows. Ať už jsou to dokumenty nebo software, je naprosto typické, že očekávají rozšířené fonty jako Arial, Times New Roman nebo například Tahoma.

    V linuxovém světě se často setkáváme se svobodnými náhradami těchto fontů, jelikož fonty přímo od Microsoftu nelze jednoduše distribuovat společně s daným softwarem nebo systémem. Na problém tohoto ražení nyní narazil jeden uživatel Wine z Řecka:

    Když nainstalujete Wine na PC s řečtinou nebo spustíte program, který vyžaduje nebo používá řecké fonty, tak se texty neukazují správně, jelikože předinstalovaný font Tahoma z nějakého důvodu neobsahuje řecká písmena. Takže uživatel musí změnit font ručně nebo nakopárovat řecký font Tahoma do adresáře /usr/share/fonts nebo /home/.fonts. Přemýšlel jsem, zda by nebylo možné zařadit tyto fonty Tahoma (které mají řecká písmena) a instalovat je spolu s Wine?

    Po ně úplně přátelské odpovědi Huwa Daviese, že si ty řecké znaky bude muset nakreslit sám, situaci objasnil Erich E. Hoover:

    [...] Copyright na původním fontu Tahoma zakazuje Wine jej redistribuovat, takže jej nemůžeme v projektu zahrnout. Náhradní font, který Wine používá místo Tahomy, je upravenou verzí „Bitstream Vera Sans“, který bohužel neobsahuje řecké znaky. Rychlé googlení ale ukázalo, že existuje upravená verze tohoto fontu s řeckými znaky.

    Pokud bys byl ochoten se podívat na možné problémy s licencí (a zjistil jsi, že žádné nejsou), pak bys mohl použít FontForge ke sloučení těchto znaků do fontu ve Wine a zaslat patch. [...]

    Na závěr doplním, že právě licenční omezení jsou důvodem, proč se originální fonty od Microsoftu vždy při instalaci na Linuxu stahují v podobě nezměněných .EXE souborů, ze kterých se font teprve extrahuje. Redistribuce totiž není jiným způsobem povolena.

    Změny v databázi aplikací

    link

    Změny od správců programů

    link
    ProgramPůvodní stav/verzeNový stav/verzeZměna
    Doom Builder 1.68 Gold (1.4) Silver (1.7.18) -1
    Need For Speed: World current Gold (1.6) Bronze (1.7.18) -2
    Cinema 4D R14 Gold (1.6.2) Platinum (1.7.20) +1
    The Operative: No One Lives Forever GOTY (1.004) Gold (1.7.11) Bronze (1.7.20) -2
    World of Tanks 0.9.1 EU Garbage (1.7.19) Gold (1.7.20) +3
    Runes of Magic Official release Bronze (1.5.23) Gold (1.7.18) +2
    Touhou Danmakufu 東方弾幕風 ... Bronze (1.7.14) Garbage (1.7.20) -1
    FarCry 3 Blood Dragon Steam Garbage (1.5.29) Silver (1.7.19) +2
    Fallout Steam Platinum (1.7.14) Gold (1.7.20) -1
    Beyond Good & Evil Demo Bronze (0.9.61) Platinum (1.7.19) +3
    Clive Barker's Undying 1.0 Platinum (1.7.10) Gold (1.7.20) -1
    Midtown Madness 2 1.1 Bronze (1.1.36) Silver (1.6.2) +1
    ScaryGirl Steam Garbage (1.7.11) Gold (1.7.19) +3
    Beyond Good & Evil 1.01 Gold (1.7.10) Platinum (1.7.19) +1
    Planetside Aftershock Gold (1.1.27) Platinum (1.6.2) +1
    StepMania 5.0 Platinum (1.5.20) Bronze (1.6.2) -3
    Beyond Good & Evil Steam version Gold (1.5.1) Platinum (1.7.19) +1
    Gex 3D: Enter the Gecko 1.x Platinum (1.7.10) Gold (1.7.20) -1
    Final Fantasy VIII demo Garbage (1.3.2) Silver (1.7.18) +2
    Grand Theft Auto: San Andreas 1.x Platinum (1.4.1) Bronze (1.7.19) -3
    Final Fantasy III Steam Garbage (1.7.19) Platinum (1.7.20) +4
    Wildstar 1.0.3.* Silver (1.6.2) Bronze (1.7.19) -1
    Celková změna +8

    Změny od uživatelů

    link
    ProgramPůvodní stav/verzeNový stav/verzeZměna
    Majesty 2 STEAM Bronze (1.5.3) Platinum (1.7.19) +3
    Desperados: Wanted Dead or Alive 1.x Garbage (1.5.17) Bronze (1.7.18) +1
    Red Faction Demo Gold (1.0-rc2) Bronze (1.6.1) -2
    ArtRage ArtRage 4 Bronze (1.6-rc4) Silver (1.7.18) +1
    Empire Earth II GOG Platinum (1.7.16) Bronze (1.7.18) -3
    Need For Speed Hot Pursuit 2010 (NFS11) NFS11 1.0.... Gold (1.5.16) Platinum (1.7.19) +1
    Jurassic Park: Operation Genesis 1.0 Platinum (1.7.16) Bronze (1.7.20) -3
    Icewind Dale II 2.0.0.11 (GOG) Gold (1.6.2) Platinum (1.7.18) +1
    Icewind Dale Heart of Winter: 1.42 Gold (1.7.15) Platinum (1.7.18) +1
    Sid Meier's Civilization IV: Colonization 1.01 Platinum (1.6) Gold (1.7.16) -1
    Gods & Generals 1.x Garbage (1.1.11) Gold (1.7.19) +3
    Hearthstone: Heroes of Warcraft Stable Platinum (1.7.17) Garbage (1.7.20) -4
    Final Fantasy XI Online PlayOnline Viewer Gold (1.5.30) Silver (1.6.2) -1
    Final Fantasy XIV Final Fantasy XIV: ARR (Official... Gold (1.7.12) Bronze (1.7.18) -2
    Dangerous Waters 1.04 Gold (1.7.13) Platinum (1.7.18) +1
    Enslaved: Odyssey to the West (Premium Edition) St... Silver (1.7.1) Gold (1.7.19) +1
    Brothers in Arms Hell's Highway Brothers in Arms Garbage (1.3.11) Gold (1.7.20) +3
    Path of Exile Release Silver (1.7.17) Bronze (1.7.19) -1
    Rise of Nations: Rise of Legends 1.00 Garbage (1.7.11) Silver (1.7.18) +2
    Resident Evil 6 Steam Bronze (1.7.11) Gold (1.7.20) +2
    Rollcage 1.0 Garbage (1.1.27) Gold (1.7.18) +3
    Outpost 2: Divided Destiny 1.3.x Platinum (1.4) Silver (1.7.19) -2
    Desktop Dungeons 0.151 Bronze (1.3.20) Platinum (1.6.2) +3
    Aion: The Tower of Eternity 4.5.x Gold (1.6.1) Silver (1.7.18) -1
    Paint Shop Pro 7.x Silver (1.2.1) Platinum (1.6.1) +2
    Sonic Heroes 1.0 Bronze (1.4) Garbage (1.6.2) -1
    Star Wars: Rogue Squadron 3D 1.3.0 Bronze (1.1.1) Garbage (1.7.20) -1
    Sigma Photo Pro 5.5.3 Platinum (1.7.16) Garbage (1.7.19) -4
    Skype 5.0.x Silver (1.7.1) Bronze (1.7.18) -1
    SketchUp 8.x Silver (1.7.1) Bronze (1.7.19) -1
    Black Mesa 1.0 Silver (1.6) Platinum (1.6.2) +2
    Scirra Construct 2 Silver (1.4) Bronze (1.7.19) -1
    Skype 5.5.x Garbage (1.3.28) Bronze (1.7.18) +1
    Torchlight II Runic version Garbage (1.7.17) Platinum (1.7.20) +4
    Mirror's Edge Steam Silver (1.7.13) Gold (1.7.19) +1
    World of Tanks 0.9.0 EU Bronze (1.7.17) Silver (1.7.19) +1
    Need For Speed Hot Pursuit 2010 (NFS11) Steam Silver (1.7.12) Bronze (1.7.18) -1
    Fallout 2 GOG.com Silver (1.5.20) Gold (1.7.18) +1
    Dungeon Keeper 2 1.x Platinum (1.5.31) Garbage (1.7.19) -4
    AutoCAD LT 98 Bronze (1.1.5) Gold (1.4.1) +2
    Word 2007 Silver (1.5.28) Gold (1.6.2) +1
    Tally Tally.ERP 9 Garbage (1.3.26) Silver (1.7.18) +2
    Planet Alcatraz 1.06 Gold (1.6) Silver (1.7.19) -1
    Age of Empires II The Age of Kings: 2.x Gold (1.4.1) Garbage (1.7.19) -3
    Steam Official Release Silver (1.7.18) Gold (1.7.19) +1
    The Hidden: Source Beta 4b Platinum (1.1.3) Garbage (1.7.20) -4
    Grand Theft Auto: San Andreas 2.x Platinum (1.4.1) Gold (1.7.19) -1
    World of Warplanes 0.3.3 (Closed Beta) Bronze (1.5.15) Garbage (1.7.20) -1
    Visual Studio Isolated Shell 2010 Silver (1.5.0) Garbage (1.7.18) -2
    CAJViewer 7.x Garbage (1.1.32) Gold (1.7.19) +3
    The Elder Scrolls III: Morrowind 1.0 Gold (1.1.35) Platinum (1.7.19) +1
    NHL 2001 1.0 Garbage (1.0.1) Gold (1.6.2) +3
    Grand Theft Auto III 1.1 Gold (1.7.11) Platinum (1.7.19) +1
    Saya no Uta 1 Silver (1.7.1) Gold (1.7.19) +1
    Doom 3 1.5.15 Silver (1.6) Platinum (1.7.18) +2
    Super Street Fighter IV Arcade Edition 1.0 Bronze (1.7.19) Silver (1.7.20) +1
    Hard Reset Steam Bronze (1.7.15) Platinum (1.7.19) +3
    Payday: The Heist Steam Platinum (1.5.26) Silver (1.7.19) -2
    Dead Space 2 Steam Digital Download Gold (1.7.1) Platinum (1.7.18) +1
    Space Rangers HD: A War Apart 2.1.1368 Platinum (1.7.0) Gold (1.7.14) -1
    Torchlight 1.x Gold (1.7.14) Platinum (1.7.16) +1
    AutoCAD 2008 Bronze (1.7.12) Gold (1.7.19) +2
    Vector Magic Desktop 1.x Platinum (1.3.9) Garbage (1.7.18) -4
    Halo: Combat Evolved 1.0x Platinum (1.6-rc4) Silver (1.7.18) -2
    Sins of a Solar Empire 1.x Gold (1.3.30) Silver (1.6.2) -1
    Visual Studio 2010 (10.0) Express Edition Garbage (1.5.20) Silver (1.7.15) +2
    Age of Empires II Forgotten Empires Gold (1.7.16) Garbage (1.7.19) -3
    ApexDC++ 1.5.x Garbage (1.7.12) Bronze (1.7.19) +1
    Gang Beasts 0.0.3 Silver (1.7.16) Bronze (1.7.18) -1
    The Night of the Rabbit GOG Silver (1.5.29) Bronze (1.7.19) -1
    Dawngate Open Beta Garbage (1.7.18) Platinum (1.7.19) +4
    Orcad 10.x Bronze (1.4) Gold (1.7.16) +2
    Warhammer 40,000: Space Marine Steam Bronze (1.3.34) Silver (1.7.19) +1
    Family Tree Builder 7.x Platinum (1.7.12) Silver (1.7.18) -2
    Paint Shop Pro 9.x Silver (1.5.2) Platinum (1.7.20) +2
    Dishonored PC-DVD Version Bronze (1.5.23) Platinum (1.6.2) +3
    Grand Theft Auto: Vice City 1.x Silver (1.7.11) Platinum (1.7.18) +2
    Battlefield 1942 1.6x Gold (1.5.6) Platinum (1.6.2) +1
    Wolfenstein RETAIL 1.0 Platinum (1.5.25) Silver (1.6.2) -2
    Microsoft Office (installer only) 2007 Silver (1.6) Gold (1.6.1) +1
    Star Trek: Starship Creator Warp 2 1.0 Garbage (1.3.20) Platinum (1.7.19) +4
    Zafehouse: Diaries GOG.com Silver (1.6-rc4) Gold (1.6.2) +1
    Galactic Civilizations II: Dread Lords Ultimate Ed... Silver (1.3.35) Garbage (1.7.19) -2
    The Sims 3 All Gold (1.7.18) Bronze (1.7.19) -2
    Myst V: End of Ages Steam Gold (1.4-rc3) Bronze (1.7.19) -2
    Batman: Arkham City Steam Gold (1.7.10) Silver (1.7.19) -1
    League of Legends 4.x Garbage (1.7.17) Gold (1.7.18) +3
    Planetside 2 Release Bronze (1.7.18) Gold (1.7.19) +2
    Project IGI 2: Covert Strike 1.2 Platinum (1.2) Garbage (1.7.19) -4
    Final Fantasy XI Online Final Fantasy XI Garbage (1.4.1) Gold (1.7.20) +3
    7 Days to Die Alpha1 Silver (1.7.1) Bronze (1.7.19) -1
    Post Apocalyptic Mayhem Steam version Garbage (1.3.24) Silver (1.7.19) +2
    Adobe Dreamweaver CS6 Silver (1.5.16) Gold (1.6.2) +1
    Call of Juarez: Gunslinger Steam Retail Silver (1.7.19) Gold (1.7.20) +1
    Project IGI 2: Covert Strike 1.00 Platinum (1.4.1) Bronze (1.7.19) -3
    Hearts of Iron 1.0x Retail Version Gold (1.3.5) Garbage (1.6.2) -3
    Airport Utility 5.6.1 Gold (1.7.17) Garbage (1.7.18) -3
    Visual Studio 1998 (6.0) Gold (1.5.25) Bronze (1.7.20) -2
    Nation Red Steam Platinum (1.3.19) Gold (1.7.20) -1
    Counter-Strike: Global Offensive 1.0 Silver (1.7.17) Gold (1.7.18) +1
    Sonic Heroes Demo Silver (1.1.12) Platinum (1.6.2) +2
    EverQuest Private Servers Silver (1.5.5) Gold (1.7.19) +1
    RaidCall 7.3.4 Bronze (1.7.16) Garbage (1.7.19) -1
    Plants Vs. Zombies GOTY Edition Silver (1.7.15) Platinum (1.7.18) +2
    FireStarter Retail 1.xx Silver (1.1.12) Platinum (1.7.19) +2
    Empire Earth 1.0-2.0 Bronze (1.5.21) Garbage (1.7.18) -1
    Age of Wonders: Shadow Magic 1.3 Bronze (1.4-rc2) Platinum (1.6.2) +3
    Banished GOG Gold (1.7.17) Bronze (1.7.19) -2
    Heart of Darkness 1.0 Bronze (1.3.6) Platinum (1.6.1) +3
    Dishonored 1.x Platinum (1.6) Gold (1.6.2) -1
    Machinarium 1.0 Gold (1.5.2) Silver (1.6.2) -1
    Elder Scrolls: Arena installer 1.06 Garbage (1.2.3) Gold (1.6.1) +3
    Celková změna +21
           

    Hodnocení: 100 %

            špatnédobré        

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    Fluttershy, yay! avatar 26.6.2014 00:02 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zpravodaj o Víně – 25. 6. 2014
    Rozbili AoE2... Ti parchanti!
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    26.6.2014 21:54 Václav HFechs Švirga | skóre: 26 | blog: HF | Kopřivnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zpravodaj o Víně – 25. 6. 2014
    to abych neaktualizoval
    Baník pyčo!
    29.6.2014 15:33 Rovano
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zpravodaj o Víně – 25. 6. 2014
    Proč nepoužíváte různé verze Wine pro každou aplikaci?
    Fluttershy, yay! avatar 29.6.2014 18:36 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zpravodaj o Víně – 25. 6. 2014
    Proč to dělat jednoduše, když to jde složitě, že áno.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    David Heidelberg avatar 26.6.2014 01:05 David Heidelberg | skóre: 46 | blog: blog_
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zpravodaj o Víně – 25. 6. 2014
    V diskuzi byl ještě zmíněn starší projekt Longene
    starší? vždyť se pořád vyvijí! To zní, jak kdyby mluvili o 20 let starém projektu, ale poslední Longene 1.0-rc2 je sestavené oproti Wine-1.7.10 :)
    27.6.2014 08:26 vesely-jan2
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zpravodaj o Víně – 25. 6. 2014
    +1
    Používám zalinkuj.cz
    26.6.2014 06:50 mankind_boost
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zpravodaj o Víně – 25. 6. 2014
    Z platinum na garbage? :-D

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.