Na čem pracují vývojáři webového prohlížeče Ladybird (GitHub)? Byl publikován přehled vývoje za duben (YouTube).
Provozovatel čínské sociální sítě TikTok dostal v Evropské unii pokutu 530 milionů eur (13,2 miliardy Kč) za nedostatky při ochraně osobních údajů. Ve svém oznámení to dnes uvedla irská Komise pro ochranu údajů (DPC), která jedná jménem EU. Zároveň TikToku nařídila, že pokud správu dat neuvede do šesti měsíců do souladu s požadavky, musí přestat posílat data o unijních uživatelích do Číny. TikTok uvedl, že se proti rozhodnutí odvolá.
Společnost JetBrains uvolnila Mellum, tj. svůj velký jazykový model (LLM) pro vývojáře, jako open source. Mellum podporuje programovací jazyky Java, Kotlin, Python, Go, PHP, C, C++, C#, JavaScript, TypeScript, CSS, HTML, Rust a Ruby.
Vývojáři Kali Linuxu upozorňují na nový klíč pro podepisování balíčků. K původnímu klíči ztratili přístup.
V březnu loňského roku přestal být Redis svobodný. Společnost Redis Labs jej přelicencovala z licence BSD na nesvobodné licence Redis Source Available License (RSALv2) a Server Side Public License (SSPLv1). Hned o pár dní později vznikly svobodné forky Redisu s názvy Valkey a Redict. Dnes bylo oznámeno, že Redis je opět svobodný. S nejnovější verzí 8 je k dispozici také pod licencí AGPLv3.
Oficiální ceny Raspberry Pi Compute Modulů 4 klesly o 5 dolarů (4 GB varianty), respektive o 10 dolarů (8 GB varianty).
Byla vydána beta verze openSUSE Leap 16. Ve výchozím nastavení s novým instalátorem Agama.
Devadesátková hra Brány Skeldalu prošla portací a je dostupná na platformě Steam. Vyšel i parádní blog autora o portaci na moderní systémy a platformy včetně Linuxu.
Lidi dělají divné věci. Například spouští Linux v Excelu. Využít je emulátor RISC-V mini-rv32ima sestavený jako knihovna DLL, která je volaná z makra VBA (Visual Basic for Applications).
Revolut nabídne neomezený mobilní tarif za 12,50 eur (312 Kč). Aktuálně startuje ve Velké Británii a Německu.
Jo, s tím (až na pár věcí a celkový tón ) můžu souhlasit.
MS Win jsou prostě normální OS jakých jsou desítky. Na desktopech jsou nejrozšířenější, na ostatních platformách moc k vidění nejsou.
Ale lidi typu, "jo nainstaloval jsem something jsem machr a všichni ostatní jsou lamy", jsou k vidění obecně všude, kde je to jen trochu složitější (resp všude, kde dokázali něco, co v jejich (a právě jejich) okolí moc lidí neumí).
Ale z toho vyrostou.
...což profesionála znalého Windows obvykle velmi pobaví...
Najlepšia epízóda z horrového seriálu "Môj život s Windows" je tá "O tom ako vymeniť nejaký smiešny kus HW na W2000/2003 server-i..." z toho Linuxáci idú od smiechu do kolien a Windows "profesionali" (así tí čo vedia click a dvojklick) plačú od šťastia a velebia Mrkvosoft.
Hmm díky za bug
ale dost to podkopalo moji důvěru v něj.
Chápu to tak, že ten FS normálně fungoval, jen fsck po dlouhé době něco našel (což klidně mohlo být něco špatně ulinknutýho, co jste chtěl smazat) a vy jste ho k němu ztratil důveru? Tak to bych nemohl věřit žádnýmu FS
tak já používám „widle“ i „wokna“ ale ne proto, že bych chtěl ten OS nějak zesměšnit/ukázat jak jsem IN. imho se to prostě vyslovuje mnohem líp než „vindous“.
jinak na windows nadává kdekdo, jak ho štvou a jsou k ničemu a jak je zas musel přeinstalit atd. atd. atd. ale když dotyčnému poradíte, ať zkusí přejít na linux, tak se moc odvážlivců nenajde ;) mě to kolikrát přijde jako trošku jiná varianta toho klasickýho nadávání v hospodě jak všechno stojí za prd.
třeba v mceditu mi to pravidelně inkrementálně odsazuje řádkyto je ovšem chyba mceditu, dělá to i v linuxových terminálech ... už aby byl ten JXP Commander s nějakým vychytaným editorem (mno, kdyby uměl volat kwrite, bohatě by mi to stačilo)
Pomohlo by něco z tohoto výběru?
Přesměrování profilu:
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\ProfileList\S-?-?-??-*-*-*-*] "ProfileImagePath"= C:\cesta\k\adresari\s\profilemale pokud máte poškozený soubor s registrem....
Tiskni
Sdílej: