abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 14:22 | Komunita

    Na YouTube je k dispozici videozáznam z včerejšího Czech Open Source Policy Forum 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 13:22 | Nová verze

    Fossil (Wikipedie) byl vydán ve verzi 2.24. Jedná se o distribuovaný systém správy verzí propojený se správou chyb, wiki stránek a blogů s integrovaným webovým rozhraním. Vše běží z jednoho jediného spustitelného souboru a uloženo je v SQLite databázi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 12:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 6.7 webového prohlížeče Vivaldi (Wikipedie). Postavena je na Chromiu 124. Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu. Vypíchnout lze Spořič paměti (Memory Saver) automaticky hibernující karty, které nebyly nějakou dobu používány nebo vylepšené Odběry (Feed Reader).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:55 | Nová verze

    OpenJS Foundation, oficiální projekt konsorcia Linux Foundation, oznámila vydání verze 22 otevřeného multiplatformního prostředí pro vývoj a běh síťových aplikací napsaných v JavaScriptu Node.js (Wikipedie). V říjnu se verze 22 stane novou aktivní LTS verzí. Podpora je plánována do dubna 2027.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 8.2 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu. Zdůrazněn je průvodce migrací hostů z VMware ESXi do Proxmoxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:11 | Nová verze

    R (Wikipedie), programovací jazyk a prostředí určené pro statistickou analýzu dat a jejich grafické zobrazení, bylo vydáno ve verzi 4.4.0. Její kódové jméno je Puppy Cup.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 22:44 | IT novinky

    IBM kupuje společnost HashiCorp (Terraform, Packer, Vault, Boundary, Consul, Nomad, Waypoint, Vagrant, …) za 6,4 miliardy dolarů, tj. 35 dolarů za akcii.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 10
    včera 15:55 | Nová verze

    Byl vydán TrueNAS SCALE 24.04 “Dragonfish”. Přehled novinek této open source storage platformy postavené na Debianu v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:44 | IT novinky

    Oznámeny byly nové Raspberry Pi Compute Module 4S. Vedle původní 1 GB varianty jsou nově k dispozici také varianty s 2 GB, 4 GB a 8 GB paměti. Compute Modules 4S mají na rozdíl od Compute Module 4 tvar a velikost Compute Module 3+ a předchozích. Lze tak provést snadný upgrade.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:44 | Nová verze

    Po roce vývoje od vydání verze 1.24.0 byla vydána nová stabilní verze 1.26.0 webového serveru a reverzní proxy nginx (Wikipedie). Nová verze přináší řadu novinek. Podrobný přehled v souboru CHANGES-1.26.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (72%)
     (9%)
     (2%)
     (17%)
    Celkem 748 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník
    Štítky: není přiřazen žádný štítek


    Vložit další komentář
    25.9.2013 09:30 unamed | skóre: 6 | blog: unamed
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google ma okradol - bohužiaľ nie obrazne, ale úplne reálne
    Příloha:
    Sľúbený nákupný lístok, keďže do blogu sa to nedá dať.
    25.9.2013 09:54 janik | blog: janko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google ma okradol - bohužiaľ nie obrazne, ale úplne reálne
    25.9.2013 10:06 unamed | skóre: 6 | blog: unamed
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google ma okradol - bohužiaľ nie obrazne, ale úplne reálne
    Nie - to je táto, ale dám ruku do ohňa, že vyše mesiaca tam nebola (naposledy som sa pozeral cez tento víkend). Čiže neviem či vývojár, alebo Google, ale niekto ju tam vrátili späť. Dokazuje to aj dátum aktualizácie, keďže verzia 2.5.0 je tu minimálne od júla keď som ju ja zakupoval a teraz tá istá verzia má dátum 23.9.2013. Čiže niečo poriadne je zhnité v tomto štáte Google Play.
    26.9.2013 00:43 RapMan | skóre: 14 | blog: RapMan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google ma okradol - bohužiaľ nie obrazne, ale úplne reálne
    Kdyz napriklad hledas z telefonu nebo tabletu, tak se tusim vyhledavaji aplikace pouze kompatibilni s tvym zarizenim, neni to tento pripad?
    25.9.2013 10:19 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google ma okradol - bohužiaľ nie obrazne, ale úplne reálne
    proč někdo vůbec píše blogy, když je pak maže?
    Google ma okradol - bohužiaľ nie obrazne, ale úplne reálne

    dnes 09:29 | Přečteno: 110×

    Zakúpili ste si aplikáciu v Google Play? Tak sa môžete začať strachovať, že jedného pekného dňa nebudete mať ani tú aplikáciu a ani vaše peniaze. V Google Play som zatiaľ minul 123,- € a okrem XBMC a Flash Player-a nemám nič nainštalované mimo neho. Teda absolútne žiaden warez. Stačí sa pozrieť do priloženého nákupného lístka. Ak by sa niekto pýtal, že prečo som vracal dve aplikácie - Winamp Pro a FL Studio, tak je to preto, že ak mi padá platená funkcia (Winamp Pro), tak taký vývojár si peniaze nezaslúži a FL Studio nefunguje s MIDI klaviatúrou a ináč je to oproti iOS verzii len predražená blbosť.

    Užíval som si moje zakúpené aplikácie až jedného dňa sa mi stal taký malý prúser (po slovensky priekak). Mám Asus TF300T a spustil som aktualizáciu. Aké ale bolo moje prekvapenie, že na novej verzii mi root nezachránil ani OTA RootKeeper a ani Supersu Pro (a normálne rootnuť tiež nebolo na dotyčnej verzii možné). Aby nebolo dosť pohromy tak som si všimol, že SD karta na ktorej mám zálohy je totálne zblbnutá a všetky súbory na nej boli poškodené. Povedal som si, no fajn - urobím downgrade, rootnem, a nainštalujem všetko z Google Play, keďže o dáta ako také mi až tak nejde, keďže všetko mám na svojom serveri. Urobil som všetko ako som si povedal a po downgrade a rootnutí som sa dal do inštalovania aplikácií.

    Aké ale bolo moje prekvapenie keď som nenašiel "ru.iptvremote.android.iptv.pro". Proste niekto sa rozhodol, že len tak odstráni platenú aplikáciu a tí čo si ju zakúpili si môžu maximálne tak pískať. OK - napísal som mail na support Google Play v zmysle, že čo sa deje a odpoveď bola následovná:
    Thanks for contacting Google. I understand you're looking for an app you'd purchased before; however, the app is no longer available on Google Play. Either the developer has chosen to remove the app, or the app has been taken down due to violations of the Google Play Terms of Service. If you’d like to review those terms, please visit these links:
    
    http://www.android.com/us/developer-distribution-agreement.html
    http://www.android.com/market/terms/developer-content-policy.html
    
    I hope this answers your question - I'd like to let you know to expect a short anonymous survey about your support experience in the next few days; we keep trying to find ways to improve our customer support, and your feedback will definitely help. Have a great day.
    
    Thanks,
    
    Shaylee J
    The Google Play Support Team
    Ja neviem - žijem v reálnom svete alebo toto všetko okolo mňa je len nejaká psychobublina? Ako dotyčný nemôže presne vedieť, že čo sa deje? Ja na to v poriadku, tak chcem svoje peniaze späť a táto odpoveď ma už dorazila:
    Thank you for contacting Google Play Support. I understand how frustrating it can be when an app is no longer available on the Play Store and I'm more than happy to look into this for you. I understand that you’d like a refund for your purchase of IPTV Pro. However, at this time, in accordance with our policies, we will not be able to issue you a refund for this purchase.
    
    For the future, please keep in mind that there is a 15-minute refund window for all app purchases, and we're only able to issue refunds outside of this window in rare circumstances. As long as you uninstall and refund an app within 15 minutes, you will not be charged. Requests for refunds outside this window, and refund requests for in-app purchases, are subject to our refund policies, which you can find here:
    
    support.google.com/googleplay/bin/topic.py?&topic=2450225&parent=1100168&ctx=topic
    
    It was my pleasure assisting you today. If there is anything further we can assist you with, please feel free to reply directly to this email.
    
    Regards,
    
    Denyce
    Čiže oni ma úplne normálne bez hanby okradli. Po ani nie dvoch mesiacoch od zakúpenia nemám ani peniaze a ani aplikáciu. Nejde tu o tie trápne 2 eurá - tie prefajčím ani nie za pol dňa. Ide o princíp, že oni sú oveľa horší ako warezáci. Pri wareze je to len potenciálna škoda - už to bolo X krát omieľané, že sa nedá počítať s tým, že ak by warezák nemal inú možnosť, tak by si dotyčnú aplikáciu zakúpil. Ale pri tomto čo urobili oni je to reálna škoda! Ak mi niekto bude chcieť namietnúť, že Google v tom nemusí mať palce, veď ako píše, tak tú app mohol odstrániť vývojár, tak to ako argument vôbec neberiem, lebo ako mu to môže vôbec Google dovoliť?! Ak raz niekto dal peniaze za aplikáciu, tak vývojár by už nemal mať právo dotyčnú verziu zmazať a okradnúť tak zákazníka.

    Výsledok? Jednoduchý - jeden naivný zákazník prišiel o peniaze. Výsledok zákazníkovej mysle? Oznámenie (teraz ešte netuším presne komu, ale asi) Európskej Komisii o porušovaní práv spotrebiteľa nadnárodnou korporáciou (pochybujem, že som jediný prípad a určite v takomto podvode lieta oveľa viac prachov) a hlavne to, že som sa opať presvedčil, že warez má zmysel. Takže milý vývojari - nič proti vám, ale mňa si určite môžte odškrtnúť a to tak, že ja vám vlastne nespôsobujem žiadnu škodu svojím neoprávneným používaním vašej aplikácie - od teraz neexistuje ten boh čo by ma donútil za nejakú app zaplatiť. No a teraz reálne, bez emócií - nebudem mať problém zaplatiť obyčajnému človeku, ale títo nadnárodní zlodeji odo mňa už fakt neuvidia ani vyndru ak to nebude na 100% nutné.
    25.9.2013 10:24 unamed | skóre: 6 | blog: unamed
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google ma okradol - bohužiaľ nie obrazne, ale úplne reálne
    Poviem pravdu, že som sa obával práve tejto otázky - ale nie je úplne správna. Skôr by sa trebalo opýtať, že prečo niekto púšťa ku PC 5 ročného syna, keď je niekde prihlásený :-D. A ver mi, že tie zmazané blogy boli vtedy pre mňa tá najmenšia škoda.
    25.9.2013 17:03 Adolf Stalin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google ma okradol - bohužiaľ nie obrazne, ale úplne reálne
    Neklam aspon a napis na rovinu ze si mentalne nestabilny a prchky...
    25.9.2013 18:01 unamed | skóre: 6 | blog: unamed
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google ma okradol - bohužiaľ nie obrazne, ale úplne reálne
    K tomuto primitivnemu vylevu sa da dodat len to, ze je taky isty ako jeho tvorca.
    25.9.2013 10:24 clock
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google ma okradol - bohužiaľ nie obrazne, ale úplne reálne
    Okradli? Z tveho popisu nic takoveho neplyne. Nakup aplikace preci nezarucuje, ze ti prodejce bude naveky poskytovat zalohu ve forme moznosti noveho stazeni.
    25.9.2013 10:36 w4rr10r
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google ma okradol - bohužiaľ nie obrazne, ale úplne reálne
    Kdyby Google Play umožňoval jednoduše si zálohovat APK, bylo by to něco jiného...
    25.9.2013 16:11 Nobody
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google ma okradol - bohužiaľ nie obrazne, ale úplne reálne
    Google ale neni povinnen bud umoznit uzivateli zalohy, nebo mu je garantovat.
    Problem tady je v tom, ze Android (iOS...) je platforma programove vytvarena tak, aby uzivatel nemel kontrolu nad zarizenim, aplikacemi ani daty, naopak aby prostrednictvim zarizeni, aplikaci a dat byl pod kontrolou korporaci uzivatel, a tenhle konkretni uzivatel na to dobrovolne pristoupil. Ted tu place, ze mu smazli aplikaci a je v troube. Co cekal?
    25.9.2013 18:17 unamed | skóre: 6 | blog: unamed
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google ma okradol - bohužiaľ nie obrazne, ale úplne reálne
    Ja neviem, ale niektorý ľudia (obzvlášť tu na abc) mi pripadajú akoby žily v nejakej alternatívnej realite.
    Jendа avatar 26.9.2013 03:26 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google ma okradol - bohužiaľ nie obrazne, ale úplne reálne
    Já to vidím úplně stejně jako Nobody. A je to jeden z důvodů, proč bych si Android ani iOS nikdy nekoupil.
    4.10.2013 16:08 j AM | skóre: 2 | blog: skeptik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google ma okradol - bohužiaľ nie obrazne, ale úplne reálne
    U iOS se aplikace dají zálohovat úplně jednoduše, stáhnou se přes itunes a mám je na disku. I když je pak aplikace odstraněná z appstore tak si ji muzu nainstalovat z lokani zalohy.
    xvasek avatar 7.10.2013 10:14 xvasek | skóre: 21 | blog: | Zlín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google ma okradol - bohužiaľ nie obrazne, ale úplne reálne
    No jo, ale je to potřeba brát v širším kontextu. Toto tvrzení totiž může v čitatli vyvolat mylný pocit, že iOS dává uživateli víc svobody, jak s balíčky nakládat.
    pavlix avatar 27.9.2013 06:57 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google ma okradol - bohužiaľ nie obrazne, ale úplne reálne
    Jde jen o to, která z alternativ je blíže skutečnosti. Je vcelku přirozené, že si většina lidí myslí, že je to zrovna ta jejich představa.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    25.9.2013 10:46 ja
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google ma okradol - bohužiaľ nie obrazne, ale úplne reálne
    To myslis vazne, alebo len tak tliachas? Keby google napisal pri zakupeni app, ze zaloha je na vlastne triko a vlastne keby sa vobec dala zalohovat platena aplikacia (od 4.2 je to zakazane a root nepocitam) tak ok. V opacnom pripade su zlodeji!
    xvasek avatar 25.9.2013 11:06 xvasek | skóre: 21 | blog: | Zlín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google ma okradol - bohužiaľ nie obrazne, ale úplne reálne
    Nejsou. Ony platby za aplikace jdou vývojáři, takže bys měl spíš honit je, nebo nakupovat jenom od důvěryhodných subjektů. Tomu, že ti zamítnou refund, naprosto rozumím - oni ty peníze už poslali pryč a tak by museli refundovat ze svého.

    To by sice při troše snahy mohli (nenapadá mě, jak by se to dalo zneužít a oni zdroje mají), ale obecně si představ třeba situaci, kdy ta daná aplikace je vyloženě škodlivá nebo jenom obsahuje bezpečnostní díru a autor je lempl, který to neumí opravit. Google IMHO nenese odpovědnost za aplikace ze Store (a je to tak dobře!), tak co by měli v takové situaci dělat? Opravit to za autora?

    Osobně vidím Play jenom jako poštu mezi tvůrci aplikací a uživateli. Pokud jsou tvůrci neseriózní, je potřeba vypleskat je, ne si stěžovat na poště.
    25.9.2013 11:21 ja
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google ma okradol - bohužiaľ nie obrazne, ale úplne reálne
    Google IMHO nenese odpovědnost za aplikace ze Store (a je to tak dobře!)

    k tomuto sa neda uz nic dodat, len ze je to donebavolajuca blbost. ak to zrovname s realnym svetom, tak nabuduce ak sa ti pokazi povedzme telka tiez sa chod stazovat (reklamovat) niekde do ciny k nejakemu nonamevyrobcovi a nie k predajcovi (ved on chudacik predsa za to nemoze, len na tom chudacik zaraba). apropo to je problem napisat take podmienky aby za problemy niesol plnu zodpovednost vyvojar? a to je prave to svinstvo medzi realnym a virtualnym svetom - vo virtualnom nikdo za nic neruci. takze tvoje prirovnanie k poste je totalne mimo.
    25.9.2013 13:36 w4rr10r
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google ma okradol - bohužiaľ nie obrazne, ale úplne reálne
    safe harbor
    xvasek avatar 25.9.2013 13:50 xvasek | skóre: 21 | blog: | Zlín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google ma okradol - bohužiaľ nie obrazne, ale úplne reálne
    Možná ti to uniká, ale Play je otevřená platforma. Kdokoli tam může nahrát cokoli a prodávat to za jakoukoli cenu, kdokoli si to pak může stáhnout. To je feature, nikoli bug, pokud nechceš být "okraden", nestahuj rumunský software. Když ti nefunguje - co já vím - v Ubuntu grafický server, tak taky píšeš stížnosti na UPC, přes které jsi to stáhnul (a kteří na poskytování internetu chudáčci vydělávají!), že se přece nebudeš bavit s Markem Shuttleworthem, který žije někde v JAR?
    25.9.2013 14:12 ja
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google ma okradol - bohužiaľ nie obrazne, ale úplne reálne
    hmmm - no ked toto myslis vazne a nie je to nejaka ironia ktoru nechapem, tak akakolvek debata s tebou je absolutne zbytocna. do invektivno/neslusnej reci si predoslu vetu preloz sam.
    xvasek avatar 25.9.2013 15:42 xvasek | skóre: 21 | blog: | Zlín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google ma okradol - bohužiaľ nie obrazne, ale úplne reálne
    Hm, máš pravdu, omlouvám se, ten tón příspěvku je opravdu nesmyslně vyhrocený. Budu se příště snažit napřed zbavit stresu a pak teprve psát. Nicméně faktickou stránku myslím vážně. :-)
    pavlix avatar 27.9.2013 06:59 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google ma okradol - bohužiaľ nie obrazne, ale úplne reálne
    Nicméně faktickou stránku myslím vážně. :-)
    Bohužel.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    stativ avatar 25.9.2013 14:18 stativ | skóre: 54 | blog: SlaNé roury
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google ma okradol - bohužiaľ nie obrazne, ale úplne reálne
    Nejsou. Ony platby za aplikace jdou vývojáři, takže bys měl spíš honit je, nebo nakupovat jenom od důvěryhodných subjektů. Tomu, že ti zamítnou refund, naprosto rozumím - oni ty peníze už poslali pryč a tak by museli refundovat ze svého.
    Tak tak. Je to v podmínkách pro vývojáře – za podporu a případné vrácení peněz je zodpovědný vývojář. Podle všeho ale má možnost Google refundovat menší částky s tím, že je strhne z účtu vývojáře, ale to se nebude nejspíš týkat odstraněných aplikací (které jsou ve smlouvě také uvedeny).
    Ať sežeru elfa i s chlupama!!! ljirkovsky.wordpress.com stativ.tk
    Luboš Doležel (Doli) avatar 25.9.2013 10:53 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google ma okradol - bohužiaľ nie obrazne, ale úplne reálne
    Mě zase Google okradl o peníze z AdSense. Přecházel jsem mezi bankami, ale číslo účtu jsem na osobním AdSense neměnil, měl jsem tam stejně zakázané vyplácení.

    No a pak dělali nějaký upgrade systémů a flushnulo to všechny platby, včetně té mojí, co šla na neexistující účet. A peníze jsou fuč. A česká podpora mi ani neodpověděla, když jsem to chtěl řešit.
    25.9.2013 12:45 Hovadko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google ma okradol - bohužiaľ nie obrazne, ale úplne reálne
    Zvykejte si. Tohle se může v dnešní době stát s jakoukoliv jinou službou jakkoliv se tváří friendly - Google Play, Steam apod. - která nemá možnost zálohovat si nakoupený produkt na offline medium a následnou offline instalaci.
    25.9.2013 13:19 Leinad | skóre: 18 | blog: spheniscidae
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google ma okradol - bohužiaľ nie obrazne, ale úplne reálne
    To je problém cloudu obecně, ne Google. V cloudu máte data dokud služba nezkrachuje, nesmaže vám účet, není nucena smazat data kvůli zákonům či požadavku poskytovatele obsahu.
    Má to výhody, dokonalá synchronizace mezi zařízeními, člověk neztratí data při ukradení počítače, přístup k datům odkudkoliv, ale taky to má výše uvedené problémy.

    Osobně mě štvou mizející videa z Youtube (necelých 5% videí každý měsíc ze seznamu Oblíbené) a občas se bojím, co budu dělat, když si Valve usmyslí, že můj Steam účet smaže, co dělat, když mi Seznam před časem zrušil můj "email na celý život", Facebook si začne myslet, že jsem skript a ne reálný uživatel, nebo se zapomenu odhlásit z Google na veřejným místě, protože kvůli pitomému propojení všech služeb přes jedno heslo se kvůli přihlášení na Youtube každý dostane i do mé emailové schránky...

    Blbý je, že na cloudech jsme závislý i mimo počítače. Téměř každý má účet v bance a pokud banka zkrachuje, či USA/EU/CZ pošle požadavek na zablokování vašeho účtu, tak je to mnohem horší, než ztráta aplikace či videa z počítačového cloudu.
    25.9.2013 13:31 JS1 | skóre: 2 | blog: intuition_pump
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google ma okradol - bohužiaľ nie obrazne, ale úplne reálne
    Jednak mi prijde, ze michas spoustu nesouvisejicich problemu (bezpecnost uctu) dohromady, ale predevsim, cloudy jsou na tom jeste dobre. U vetsiny cloudu si lze data vyzalohovat (treba konkretne u YT se daji stahnout).

    Jako obcane jsme zavisli na daleko dulezitejsich vecech, dokonce i dulezitejsich nez bankovni konto. Kolik lidi si napriklad pestuje vlastni potraviny a vyrabi vlastni obleceni? Kolik lidi ma vlastni nezavisly system vyroby elektricke energie a pitne vody? Takze striktne vzato, tohle neni nic noveho.

    Co to samozrejme vyzaduje je urcita pravni uprava, ale stezovat si na to, ze "jsou vsude cloudy" je v podstate odmitani technologie. To neznamena, ze v nekterych pripadech (jako "elektronicky obsah") to zbytecne opravdu je, aby ta data byla jen v cloudu. Ale tomu se da casto vyhnout.
    Lidstvo čelí v tomto století hrozbě civilizačního kolapsu. Podpořte hnutí klimatickakoalice.cz!
    25.9.2013 13:39 w4rr10r
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google ma okradol - bohužiaľ nie obrazne, ale úplne reálne
    Motáš fyzické vlastnictví a informace.
    25.9.2013 13:45 JS1 | skóre: 2 | blog: intuition_pump
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google ma okradol - bohužiaľ nie obrazne, ale úplne reálne
    Ne, to jsi nepochopil pointu. Pointa byla, ze zavislost na necem (korporacich, spolecnosti) neni novinka, ktera prisla s cloudy.
    Lidstvo čelí v tomto století hrozbě civilizačního kolapsu. Podpořte hnutí klimatickakoalice.cz!
    25.9.2013 14:58 Leinad | skóre: 18 | blog: spheniscidae
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google ma okradol - bohužiaľ nie obrazne, ale úplne reálne
    Na YouTube se videa legálně nedají stáhnout. Důkazem budiž doplněk v Chrome store, který se omlouvá, že mu to podmínky pro umístění na Chrome Play (store/market?) zakazují. Různé doplňky a služby se to snaží hackovat, ale pak se občas rozbijou (naposled se mi rozbil Youtube downloader pro Firefox).

    Závislost na oblečení vyráběných spoustou firem je něco jiného, než závislost na bance, kde mám uložené peníze. Když krachne Nike, tak lidem, co maj od nich boty se s těmi botami nic nestane. A další si mohou koupit od Adidas. Energie a pitná voda opět, o elektřinu, co jsem použil už nikdy nepřijdu, o vodu taky ne. Jen si budu muset vykopat studnu a koupit diesel generátor. Ale když mám peníze u PayPal a ten mi je zablokuje na žádost USA, tak jsem o ty peníze přišel, měl jsem je a nemám je a nedostanu se k nim ani po změně poskytovatele.

    25.9.2013 15:53 JS1 | skóre: 2 | blog: intuition_pump
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google ma okradol - bohužiaľ nie obrazne, ale úplne reálne
    To co je zde skutecne problematicke neni zavislost, ale spatna pravni situace (proc je nelegalni je stahnout?). Stale je ale situace u informaci lepsi - video si z YT muzes aspon stahnout ilegalne; u jinych typu zavislosti se bez velkych investic zaloha dela dost spatne (a u penez z celkem pochopitelnych duvodu to nejde vubec).
    Lidstvo čelí v tomto století hrozbě civilizačního kolapsu. Podpořte hnutí klimatickakoalice.cz!
    Jendа avatar 26.9.2013 03:37 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google ma okradol - bohužiaľ nie obrazne, ale úplne reálne
    (a u penez z celkem pochopitelnych duvodu to nejde vubec)
    Jaké jsou ty pochopitelné důvody?
    26.9.2013 09:22 JS1 | skóre: 2 | blog: intuition_pump
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google ma okradol - bohužiaľ nie obrazne, ale úplne reálne
    Penize jsou poukazka na zbozi a sluzby, ktere nakupujes od ostatnich lidi ve spolecnosti. Ta zavislost je inherentni z principu. A specialne, nemuzes je zazalohovat kopirovanim, bez vytvoreni prislusne protihodnoty.
    Lidstvo čelí v tomto století hrozbě civilizačního kolapsu. Podpořte hnutí klimatickakoalice.cz!
    Jendа avatar 26.9.2013 12:50 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google ma okradol - bohužiaľ nie obrazne, ale úplne reálne
    Poukázka je informace jako každá jiná, například:
    5K9QhHdKyx3Mo3Z8MRfWYcZLif9fTrCdB3T9k3wmcDF5MqfrpD1
    Můžu si udělat libovolné množství kopií, hele:
    5K9QhHdKyx3Mo3Z8MRfWYcZLif9fTrCdB3T9k3wmcDF5MqfrpD1
    5K9QhHdKyx3Mo3Z8MRfWYcZLif9fTrCdB3T9k3wmcDF5MqfrpD1
    5K9QhHdKyx3Mo3Z8MRfWYcZLif9fTrCdB3T9k3wmcDF5MqfrpD1
    5K9QhHdKyx3Mo3Z8MRfWYcZLif9fTrCdB3T9k3wmcDF5MqfrpD1
    a každou si uložit na jiné místo.

    Samozřejmě po uplatnění libovolné z těch kopií (jsou nerozlišitelné) už jinou (znovu) uplatnit nejde.
    25.9.2013 22:15 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google ma okradol - bohužiaľ nie obrazne, ale úplne reálne
    Pokud se video nestreamuje ale cachuje jako soubor, tak není problém si ho vykopírovat. A i pokud se streamuje, tak se prostě stahuje do tvého počítače.
    Jendа avatar 26.9.2013 03:39 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google ma okradol - bohužiaľ nie obrazne, ale úplne reálne
    Existují video služby, které posílají zašifrované video a pro jeho dešifrování je třeba reverzovat BLOB (Flash, Silverlight), který ti běží na počítači. Ano, a dělá to i naše veřejnoprávní ČT.
    26.9.2013 05:42 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google ma okradol - bohužiaľ nie obrazne, ale úplne reálne
    Jo pracovat s RTMPdumpem je opruz.
    25.9.2013 15:13 Sten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google ma okradol - bohužiaľ nie obrazne, ale úplne reálne
    To je problém cloudu obecně, ne Google. V cloudu máte data dokud služba nezkrachuje, nesmaže vám účet, není nucena smazat data kvůli zákonům či požadavku poskytovatele obsahu. Má to výhody, dokonalá synchronizace mezi zařízeními, člověk neztratí data při ukradení počítače, přístup k datům odkudkoliv, ale taky to má výše uvedené problémy.

    Nic z toho vám ale nebrání mít lokální zálohu a o data tak nepřijít. Na rozdíl od Google Play.

    Téměř každý má účet v bance a pokud banka zkrachuje, či USA/EU/CZ pošle požadavek na zablokování vašeho účtu, tak je to mnohem horší, než ztráta aplikace či videa z počítačového cloudu.

    Banka je povinně ze zákona pojištěna proti úpadku a zablokování účtu většinou neblokuje trvalé a inkasní platby a často ani výběry menších částek. Možná by nebylo od věci, aby i Google byl povinně ze zákona pojištěn právě pro podobné případy.
    Josef Kufner avatar 25.9.2013 18:22 Josef Kufner | skóre: 70
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google ma okradol - bohužiaľ nie obrazne, ale úplne reálne
    Úplně nejlepší je mít svůj vlastní cloud. Přináší to výhody v zálohování a synchronizaci, ale nestojí to na libovůli cizího poskytovatele.

    Je docela škoda, že neexistuje odladěný domácí server (hotová krabička místo wifi routeru), který by poskytoval všechny podstatné služby, podobně jako jsou různé domácí NAS a obyčejné routery.
    Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
    xkucf03 avatar 25.9.2013 18:49 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google ma okradol - bohužiaľ nie obrazne, ale úplne reálne

    To ale není „cloud“ ale prostě program s client-server architekturou. Jinak souhlas, tohle je nejlepší řešení.

    Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes
    Josef Kufner avatar 25.9.2013 22:33 Josef Kufner | skóre: 70
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google ma okradol - bohužiaľ nie obrazne, ale úplne reálne
    Ono to co je na serverech Googlu není o moc jiné. Cloud se od obyčejného serveru liší jen tím, že služby běží virtualizovaně a poletují mezi železem podle toho, kolik výkonu je potřeba. Pokud si na to pořídíš nějaký VPS, tak už to v cloudu máš ;-)

    Trošku si ale pohrávám s myšlenkou dát dohromady obecně použitelnou konfiguraci všech služeb, které jsou na takovém domácím serveru potřeba. Nepsat nový software, jen poskládat hotové věci dohromady a dobře to všecko nakonfigurovat. Výsledkem by byl jeden nebo několik málo balíčků, které by si uživatel nainstaloval na obyčejný Debian a dostal by zcela připravený domácí server. Pointa by byla v tom, že by vše bylo vybrané a dobře předkonfigurované, aby to prostě fungovalo a nemuselo se na to už dál sahat.
    Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
    Jendа avatar 26.9.2013 03:43 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google ma okradol - bohužiaľ nie obrazne, ale úplne reálne
    Pokud si na to pořídíš nějaký VPS, tak už to v cloudu máš ;-)
    …a místo Googlu věříš poskytovateli VPS.
    Nepsat nový software, jen poskládat hotové věci dohromady a dobře to všecko nakonfigurovat.
    Když jsem posledně instaloval mail server a caldav, tak stačilo dát apt-get install postfix dovecot calendarserver a už defaultní konfigurace byla použitelná.
    Josef Kufner avatar 26.9.2013 10:48 Josef Kufner | skóre: 70
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google ma okradol - bohužiaľ nie obrazne, ale úplne reálne
    To sice jo, ale pokud poskytovatel VPS bude dělat problémy, tak prostou změnou vlastního DNS záznamu lze přejít k jinému. Samozřejmě je potřeba dělat pravidelné zálohy, ale to platí o čemkoliv. Jediný problém je, že nezbývá než mu věřit, že svěřená data nezneužije a že si pro ně nikdo nepřijde (to se trošku dá řešit šifrováním, ale jen trošku).
    Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
    xkucf03 avatar 26.9.2013 10:55 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google ma okradol - bohužiaľ nie obrazne, ale úplne reálne
    tak prostou změnou vlastního DNS záznamu lze přejít k jinému
    Tohle je přesně důvod, proč je dobré mít doménu (a DNS) u někoho jiného, než u koho máš hosting. Rozděl a panuj :-)
    Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes
    27.9.2013 11:23 David Jaša | skóre: 44 | blog: Dejvův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google ma okradol - bohužiaľ nie obrazne, ale úplne reálne
    Trošku si ale pohrávám s myšlenkou dát dohromady obecně použitelnou konfiguraci všech služeb, které jsou na takovém domácím serveru potřeba.

    Uvidíme, jak se povede owncloudu zaintegrovat mail. Před časem jsem četl, že už to dávají nějak dohromady.
    které by si uživatel nainstaloval na obyčejný Debian
    Prosím o CentOS ze dvou důvodů: jednak má _podstatně_ delší dobu podpory a druhak během celé doby podpory se do jádra backportují patche pro nový hardware a bezpečnostní věci.

    Jak je krátký životní cyklus Debianu Stable jsem si uvědomil, když jsem potřeboval nasadit WANem - jeho stabilní verze byla založena na Knopixu, který vycházel z tehdy testovacího Lennyho. Dostat tohle na kvm/virtio (alias "nový hw" ;-)) byl trochu porod, to kdyby to bylo udělané na tehdy dostupném centos 5, dnes to bude fungovat furt jako nový...
    Josef Kufner avatar 27.9.2013 12:51 Josef Kufner | skóre: 70
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google ma okradol - bohužiaľ nie obrazne, ale úplne reálne
    Pokud to budu dělat já, tak to bude na Debianu, protože ho mám, nic jiného už mnoho let nepoužívám a nechce se mi plýtvat časem na zkoumání jiné distribuce, neboť mám na práci mnohem lepší věci na zkoumání. Navíc Debian je poněkud více rozšířený a má blízko Ubuntu, které je ještě rozšířenější. Tedy vzhledem k předpokládané cílové skupině (domácí servery) to je celkem přínosné. Navíc v téhle oblasti je supr dlouhodobá podpora na nic, neboť v minulé stabilní verzi ještě nic nefungovalo.

    Ale protože jsem tvor líný, neboj se, že by to bylo nepoužitelné kdekoliv jinde. Půjde jen o konfiguraci programů, které jsou stejné na různých distribucích, takže upravíš cesty a pojede to taky.
    Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
    Jendа avatar 26.9.2013 03:40 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google ma okradol - bohužiaľ nie obrazne, ale úplne reálne
    Úplně nejlepší je mít svůj vlastní cloud.
    Tolik peněz bohužel nemám.
    Je docela škoda, že neexistuje odladěný domácí server (hotová krabička místo wifi routeru)
    Mluvil jsi o cloudu. Jinak myslím, že pro místní osazenstvo opravdu není problém si ty služby na počítač nainstalovat.
    Josef Kufner avatar 26.9.2013 13:22 Josef Kufner | skóre: 70
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google ma okradol - bohužiaľ nie obrazne, ale úplne reálne
    Jak už jsem psal, mezi cloudem a vlastním serverem není z pohledu synchronizace a zálohování telefonu prakticky žádný rozdíl. Potřebuješ jen kus železa, stabilní připojení k Internetu a DNS záznam.

    Pro místní to problém nejspíš není, pro kohokoliv dalšího docela jo. Mám na mysli hotovou věc, nejlépe i s tou krabičkou, na které to běží. Nebo alespoň balíček, který si člověk nainstaluje na VPS, pokud nemá potřebnou infrastrukturu sám. Ono jen vybrat, co všecko uživatel potřebuje, není vůbec jednoduchý úkol.
    Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
    4.10.2013 16:15 j AM | skóre: 2 | blog: skeptik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google ma okradol - bohužiaľ nie obrazne, ale úplne reálne
    Tohle bohužel většinou selže na tragickém uploadu z domova. Ale jinak podle mně třeba ownloud je už celkem použitelný. synology má přímo v jejich firmware něco čemu říkají cloud.
    Jendа avatar 26.9.2013 03:33 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google ma okradol - bohužiaľ nie obrazne, ale úplne reálne
    Facebook si začne myslet, že jsem skript a ne reálný uživatel, nebo se zapomenu odhlásit z Google na veřejným místě, protože kvůli pitomému propojení všech služeb přes jedno heslo se kvůli přihlášení na Youtube každý dostane i do mé emailové schránky...
    Chápu tyhle nářky tam, kde není alternativa. Ale když třeba u těch mailů je?
    Téměř každý má účet v bance a pokud banka zkrachuje, či USA/EU/CZ pošle požadavek na zablokování vašeho účtu, tak je to mnohem horší, než ztráta aplikace či videa z počítačového cloudu.
    Osobně tohle řeším tak, že na účtu a na PayPalu mám zhruba částku potřebnou pro provedení transakce.
    25.9.2013 15:36 manasekp | skóre: 29 | blog: manasekp | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google ma okradol - bohužiaľ nie obrazne, ale úplne reálne
    Okradl? Z blogpostu mam spis dojem ze se ti podarilo vlastni blbosti o aplikaci prijit.
    BIOKOMP | Cas od casu se pokousim nekoho srazit k zemi abych se tam nevalel sam.
    25.9.2013 15:45 unamed | skóre: 6 | blog: unamed
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google ma okradol - bohužiaľ nie obrazne, ale úplne reálne
    Preboha akou vlastnou blbosťou? To, že som ju vôbec mal niekedy zálohovanú predsa s týmto prípadom nesúvisí. Google zálohovanie platených aplikácií blokuje a to, že som mal root je len "moja šikovnosť" ale určite nič oficiálne! Teda láskavo prestaň zvaľovať svinstvo tvojej milovanej spoločnosti na nemohúceho zákazníka!
    25.9.2013 16:39 manasekp | skóre: 29 | blog: manasekp | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google ma okradol - bohužiaľ nie obrazne, ale úplne reálne
    musel bych si precist TOS k tomu google play ale vetsinou to byva napsane tak ze v podobne situaci k poruseni smlouvy ze strany googlu nedojde, stejne tak u vyse zmineneho zablokovaneho adsense. Takze je nejspis vse v souladu se smlouvou kterou jsi svobodne s Googlem uzavrel ;-)

    btw. co ma moje milovana spolecnost spolecneho s Googlem? :-D
    BIOKOMP | Cas od casu se pokousim nekoho srazit k zemi abych se tam nevalel sam.
    25.9.2013 18:12 unamed | skóre: 6 | blog: unamed
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google ma okradol - bohužiaľ nie obrazne, ale úplne reálne
    Veď áno - papier (v tomto prípade html dokument) znesie všetko. "Najkrajšie" v tejto situácii je to, že ak im to vyhovuje tak dávajú infantilné prirovnania k reálnemu svetu, že krádež software je ako zabitie policajta, ukradnutie jeho klobúka, vykonanie potreby do neho, odovzdanie policajtovej vdove a znovu ukradnutie, ale na druhej strane si dávajú na papier také podmienky za ktoré by im v prípade reálneho - fyzického produktu už dávno odobrali živnosť.
    xkucf03 avatar 25.9.2013 16:37 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
    Rozbalit Rozbalit vše Proprietární software ne

    Vítej ve světě proprietárního softwaru. Platí tu jistá pravidla:

    • nic ti nepatří
    • nemáš žádná práva
    • tvým úkolem je držet hubu a posílat peníze, víc se od tebe nechce resp. je to dokonce nežádoucí

    Pokud se ti to nelíbí, stahuj aplikace z F-Droid a používej obecně svobodný software. Pro jistu si ukládej zdrojáky od těch aplikací (alespoň pokud to není něco velkého a známého, u čeho moc nehrozí, že by to jen tak zmizelo).

    Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes
    25.9.2013 18:04 SPM | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proprietární software ne
    A to co ti chybí si napiš sám... ;)
    xkucf03 avatar 25.9.2013 18:17 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proprietární software ne

    Ano, nebo si nech napsat. Pořád je to lepší, než posílat prachy někomu, kdo s tebou chce akorát vyjebat, nacpat ti jednostranně výhodnou smlouvu (pro něho), shrábnout peníze a pak se na tebe vykašlat, případně tě vydírat a tahat z tebe další peníze nebo osobní údaje.

    Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes
    xvasek avatar 26.9.2013 09:01 xvasek | skóre: 21 | blog: | Zlín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proprietární software ne
    Hele, dokud je android rozumně hackovatelný a není uzavřený a přímo závislý na nějaké korporaci (myslím funkčnost, ne vývoj), tak bohudík za něj. Každý si může instalovat cokoli přes tady ty F-Droidy nebo CWM nebo prostě nakopírovat .apk na kartu a nainstalovat. Platit se dá i mimo Play - třeba Be-on-Road má na play aplikaci zdarma, ale pokud chceš, můžeš si ji stáhnout i přímo od nich a platby si řeší sami separátně (a Google to AFAIK nezakazuje, jako jiní).

    Bylo by pěkné mít ještě volitelně roota jako vlastnost systému (jako má / měl WebOS), ale ani současný stav (root per device vždycky jinak) je o dost lepší, než jinde.

    Play je sice součástí systému, ale není striktně vyžadováno to používat a jde nahradit něčím jiným (bez potřeby rootnutí nebo úpravy zažízení) - za sebe můžu říct, že toto řešení mi přijde opravdu nejlepší možné, jaké jde vymyslet.

    Tzn. pokud chceš, můžeš sebou skutečně nechat vyjebat jednostranně pro dodavatele výhodnou smlouvou, ale taky se na ty jejich služby a platformu můžeš z vysoka vypdnout a jít si svou vlastní cestou.
    xkucf03 avatar 26.9.2013 10:24 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proprietární software ne
    Souhlas, tímhle způsobem je Android (resp. CyanogenMod) relativně použitelný: neregistrovat se u Googlu, nezadávat tam svůj účet a aplikace stahovat přes F-Droid.
    Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes
    25.9.2013 16:42 m-a
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google ma okradol - bohužiaľ nie obrazne, ale úplne reálne
    Clovece, ani si nechcem predstavit, co robis v pripade, ze ide o princip A vela penazi. Rovno strielas?
    25.9.2013 18:07 unamed | skóre: 6 | blog: unamed
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google ma okradol - bohužiaľ nie obrazne, ale úplne reálne
    V dnešnom svete chráni moje okolie len to, že nemám o kolečko menej, lebo (a teraz to myslím smrtelne vážne) dosť veľa indivíduí by si tu guľku medzi oči zaslúžilo.
    25.9.2013 20:48 m-a
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google ma okradol - bohužiaľ nie obrazne, ale úplne reálne
    Ale si uzrozumeny s tym, ze nieco podobne si mozu tie individua povedat aj o tebe?
    gtz avatar 25.9.2013 20:49 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google ma okradol - bohužiaľ nie obrazne, ale úplne reálne
    Pokud dělám nějaké harakiri se systémem tak si raději předtím udělám zálohu systému přes CWM apod. Ideální je záloha udělat na nějakou jinou kartu ne na tu samou co je ve founu (už se mi taky stalo, že důležitá karta se polámala tak proto jiná).
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    Petr Tomášek avatar 26.9.2013 21:37 Petr Tomášek | skóre: 39 | blog: Vejšplechty
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google ma okradol - bohužiaľ nie obrazne, ale úplne reálne
    Další debil, co používá Android. Pak se nediv!

    (Kdybys byl BFU, tak neřeknu...)
    multicult.fm | monokultura je zlo | welcome refugees!

    Založit nové vláknoNahoru

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.