abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 22:44 | IT novinky

    IBM kupuje společnost HashiCorp (Terraform, Packer, Vault, Boundary, Consul, Nomad, Waypoint, Vagrant, …) za 6,4 miliardy dolarů, tj. 35 dolarů za akcii.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 15:55 | Nová verze

    Byl vydán TrueNAS SCALE 24.04 “Dragonfish”. Přehled novinek této open source storage platformy postavené na Debianu v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:44 | IT novinky

    Oznámeny byly nové Raspberry Pi Compute Module 4S. Vedle původní 1 GB varianty jsou nově k dispozici také varianty s 2 GB, 4 GB a 8 GB paměti. Compute Modules 4S mají na rozdíl od Compute Module 4 tvar a velikost Compute Module 3+ a předchozích. Lze tak provést snadný upgrade.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:44 | Nová verze

    Po roce vývoje od vydání verze 1.24.0 byla vydána nová stabilní verze 1.26.0 webového serveru a reverzní proxy nginx (Wikipedie). Nová verze přináší řadu novinek. Podrobný přehled v souboru CHANGES-1.26.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:33 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 6.2 živé linuxové distribuce Tails (The Amnesic Incognito Live System), jež klade důraz na ochranu soukromí uživatelů a anonymitu. Přehled změn v příslušném seznamu. Tor Browser byl povýšen na verzi 13.0.14.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 30.0.0 frameworku pro vývoj multiplatformních desktopových aplikací pomocí JavaScriptu, HTML a CSS Electron (Wikipedie, GitHub). Chromium bylo aktualizováno na verzi 124.0.6367.49, V8 na verzi 12.4 a Node.js na verzi 20.11.1. Electron byl původně vyvíjen pro editor Atom pod názvem Atom Shell. Dnes je na Electronu postavena celá řada dalších aplikací.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 04:11 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 9.0.0 otevřeného emulátoru procesorů a virtualizačního nástroje QEMU (Wikipedie). Přispělo 220 vývojářů. Provedeno bylo více než 2 700 commitů. Přehled úprav a nových vlastností v seznamu změn.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    23.4. 23:22 | IT novinky

    Evropský parlament dnes přijal směrnici týkající se tzv. práva spotřebitele na opravu. Poslanci ji podpořili 584 hlasy (3 bylo proti a 14 se zdrželo hlasování). Směrnice ujasňuje povinnosti výrobců opravovat zboží a motivovat spotřebitele k tomu, aby si výrobky nechávali opravit a prodloužili tak jejich životnost.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 8
    23.4. 16:11 | Nová verze

    Bylo oznámeno (cs) vydání Fedora Linuxu 40. Přehled novinek ve Fedora Workstation 40 a Fedora KDE 40 na stránkách Fedora Magazinu. Současně byl oznámen notebook Slimbook Fedora 2.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 23
    23.4. 13:44 | Upozornění

    ČTK (Česká tisková kancelář) upozorňuje (X), že na jejím zpravodajském webu České noviny byly dnes dopoledne neznámým útočníkem umístěny dva smyšlené texty, které nepocházejí z její produkce. Jde o text s titulkem „BIS zabránila pokusu o atentát na nově zvoleného slovenského prezidenta Petra Pelligriniho“ a o údajné mimořádné prohlášení ministra Lipavského k témuž. Tyto dezinformace byly útočníky zveřejněny i s příslušnými notifikacemi v mobilní aplikaci Českých novin. ČTK ve svém zpravodajském servisu žádnou informaci v tomto znění nevydala.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 29
    KDE Plasma 6
     (72%)
     (9%)
     (2%)
     (17%)
    Celkem 722 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník
    Štítky: není přiřazen žádný štítek


    Vložit další komentář
    16.9.2011 11:16 Dr. Eddy | skóre: 9 | blog: glog | České Budějovice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    +1

    ten zaver se mi libil, ale asi se zase kvuli tomu tady pohadaj...
    16.9.2011 11:21 Vskutečnosti Saýc | skóre: 7
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    Nebyt EU tak tady mame kvalitni data retention, nebyt EU tak tady uz davno mame ACTA. Ja vim ze nadavat na EU je in, ale pokud ma EU nejaky problem, je to spis existence narodnich vlad.
    16.9.2011 12:16 marvn
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    + 1

    nicmene pokud clovek cte jen ceska media, tak skutecne muze nabyt dojmu, ze "dnes již snad neexistuje rozumný člověk, který by EU podporoval"
    16.9.2011 12:35 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    mno, ono jest otázkou, co se vlastně "EU" myslí ... dost často je to ve stylu "levá ruka neví, co dělá pravá"

    ano, "ta zlá EU" dělá i dobré věci

    ale jako celek ...

    když je někdo cojávím třeba hasič, hrdina, zachraňuje majetek a životy, tak je to jistě dobrý člověk a budete ho podporovat

    když je někdo žhář, zločinec, který ničí majetek a ohrožuje životy, tak je to jistě špatný člověk a podporovat ho nebudete

    a co když je hasič a žhář jedna a tatáž osoba, budete ho podporovat?

    budete podporovat EU, hrdinu a zločince v jedné osobě, nebo by tedy bylo lepší ji zavrhnout, a soustředit se na to, že spousta těch dobrých věcí se dá dosáhnout i bez EU?

    nebo ji budete podporovat dál a zdůvodníte si to tím, že ten hrdina toho víc zachránil než zločinec zničil, tedy celková prospěšnost je v plusu, a nějaké to "collateral damage" se snese?
    Dalibor Smolík avatar 16.9.2011 13:10 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    Když EU existovala ve formě Evropského hospodářského společenství, tak jsem jim záviděl. Fungující ekonomika, spolupráce v obchodě atd. To, co z toho poměrně štíhlého aparátu vyrostlo, mi připomíná Godzillu :-)). Obrovský aparát, poslanci za drahé peníze mají dobrou trafiku, vymýšlející si předpisy ohledně ohýbání banánů a existence olomouckých tvarůžků, nemožnost místních vlád si mluvit do vlastních věcí, uspěchané Euro .. vážně z toho nemám dobrý pocit.Nejsem vyložený euroskeptik, ale tahle cesta vede do pekel.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    16.9.2011 14:46 Liborek | skóre: 18 | blog: Liborkovo | (momentálně) Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    Evropští poslanci nemají legislativní pravomoc ve smyslu navrhování předpisů. Můžou maximálně kecat do toho, co si vymyslí Evropská komise a co následně v desítkách pracovních skupin přežvýkají a navrhnou zástupci národních států (které tam vysílají národní ministerstva, proces se označuje jako komitologie). Následně to v Radě ministrů/Evropské radě schválí národní ministři/hlavy států. Stálo by tedy za to spíše zjišťovat, kdo do těch skupin za ČR jezdí, co prosazuje a jak hlasuje, než se vozit po EU a argumentovat, že nám někdo něco nařizuje. Nařizuje, ale jen to, co jsme jí (národní státy a Evropský parlament) umožnili nechat schválit. Sama od sebe toho Komise moc udělat nemůže.
    Dalibor Smolík avatar 16.9.2011 15:13 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    Jo, to chápu. Problém je ve dvou rovinách:
    1) Co dokážou prosadit silnější státy na úkor těch slabších nebo menších
    2) Jak pracují poslanci z jednotlivých zemí, zda tam nespí a hájí skutečně zájmy země, za kterou jsou tam vysláni. Zda se neschvaluje něco, co ten poslanec neviděl. Pokud viděl a neměl sílu prosadit změnu, je to něco jiného.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    gtz avatar 16.9.2011 15:49 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    a naši poslanci nás nehájí vůbec. Stačí se podívat na dotace pro zemědělce
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    16.9.2011 16:01 Liborek | skóre: 18 | blog: Liborkovo | (momentálně) Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    2) Jak pracují poslanci z jednotlivých zemí, zda tam nespí a hájí skutečně zájmy země, za kterou jsou tam vysláni. Zda se neschvaluje něco, co ten poslanec neviděl. Pokud viděl a neměl sílu prosadit změnu, je to něco jiného.
    Ano, to je samozřejmě pravda, ale jen jedna stránka věci. I když postupně posilovaná, je role Evropského parlamentu relativně nízká vůči tomu, co můžou do legislativních návrhů nacpat pracovní skupiny Evropské rady. V nich se dělá ta "realpolitika", potkávají zástupci národních států a Evropské komise a dohadují, jak bude konkrétní legislativní text v EU vypadat. A právě tyto pracovní skupiny, kam jezdí "nikým nekontrolovaní" a (otázkou je jak kompetentní) úředníci národních ministerstev, jsou místo, kde mají národní státy možnost dost podstatně zasahovat do návrhů Komise a třeba i kompletně přepsat původní text. Parlament je pak jediná "záchranná brzda", kde mají běžní občané přes poslance možnost tyto věci (dočasně) zastavit a v procesu spolurozhodování upravit.

    Druhá věc je pak ta vámi zmíněná politická váha: pamatuji si, jak jsme se dlouho dohadovali o jednom kompromisním řešení (ano, jezdil jsem dva roky jako ministerský úředník jednat do Bruselu) a celý složitě vyjednaný návrh nám smetla ze stolu nepřipravená česká zástupkyně v COREPERu (nepřečetla si podklady). V rámci politických handlů ho "vyměnila" za schválení nějakého "důležitějšího" tématu. Do závěrečného dokumentu se tak dostal úplně jiný text než jsme před tím dva měsíce intenzivně pilovali. Francouzi se jen smáli :-(
    18.9.2011 11:08 Ondrej 'SanTiago' Zajicek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    Jak pracují poslanci z jednotlivých zemí, zda tam nespí a hájí skutečně zájmy země, za kterou jsou tam vysláni.

    Poslanci EP nemaji co hajit zajmy 'sve' zeme, ale maji hajit zajmy svych volicu, v souladu s politickym programem strany, za kterou kandidovali, a jednat ve prospech cele EU. Obdobne jako poslanci v PCP CR by meli jednat v prospech cele CR a ne jen v prospech sveho volebniho kraje.
    19.9.2011 11:24 Liborek | skóre: 18 | blog: Liborkovo | (momentálně) Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    Jo. Ale buďme rádi, když jednají aspoň ke prospěchu své země a ne k prospěchu svému :-( Ono taky s některými těmi "exoty" které si tam občané navolili a pravomocemi, které parlament má, se nějaký hlubší prospěch EU očekávat moc nedá.
    16.9.2011 18:56 Thorby | skóre: 4 | blog: thorby
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie

    Nebyť EÚ, tak by si sa mohol presťahovať na kultúrne aj geograficky blízke Slovensko, kde podobné veci skončili ešte v pripomienkovom konaní. Takto musia SR, ČR a zvyšných 25 krajín zaviazať ISP logovať dáta svojich zákazníkov.

    Tá vec ohľadne ACTA je skôr argumentom proti EÚ, keďže medzi jej iniciátorov patrí práve EK.

    16.9.2011 11:23 loki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    A jeste existuje 3. skupina lidi, do ktere se radim i ja, kterym je to jedno. Jestli to udelali teroristi, je to smutne. Jestli je za tim vlada usa || nejake zednarske spiknuti, je to taky smutne. Ale uz na to tema bylo receno dost, jednoznacnou pravdu nevi a nedolozi asi nikdo, tak je lepsi to neresit a nedelat si s tim hlavu. Pokoj obetem.
    Marcela* avatar 16.9.2011 11:29 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    Pokoj obetem.
    +1

    To tu ještě myslím nezaznělo...
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    finc avatar 16.9.2011 11:46 finc | skóre: 8 | blog: Finc | Kolín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    Ja jsem samozrejme dany clanek miril na lidi, kteri se o spolecnost zajimaji. Me osobne take treba nezajima jak budou vypadat mobilni telefony na pristi rok. Proto o tom nic nectu a nevyjadruji se k tomu.
    Kdo Vam dal pravo ty lidi urazet? A kdo ti dal pravo cumet z okna, ty kr.vo!
    16.9.2011 18:25 loki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    To je tvoje vec, ja se k tomu vyjadril a popral pokoj obetem. Vadi ti to? :-P
    Heron avatar 16.9.2011 12:05 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    Tak nebo onak, ono se mění myšlení lidí. Teď nechci spekulovat o tom, zda se ty činy udály (byly zinscenovány) proto, aby se změnilo myšlení (1984), nebo opak se ty činy staly v důsledku přirozené změny myšlení.

    Máme tu cenzuru Internetu.

    Měli jsme tu zákon o špehování 100% občanů (internet data retention), ústavní soud zrušil a hned se začalo volat po tom, že je to potřeba opět obnovit. Něco se chystá.

    Máme tady autorské právo, které neslouží k ochraně autorů, ale jen k zisku konkrétních osob. A pozor, ochrana tohoto autorského práva slouží jako záminka k odepření informací (odpojení od Internetu).

    Máme tady "teroristy", což jsou obyčejní vojáci na jedné straně barikády, zatímco druzí (ti "správní") jsou spojenci.

    Atp, je toho dost. Ve všech těchto případech se používala argumentace ve zkratce "je to pro vaše dobro". Osobní svoboda se ztenčila a lidé ještě tleskají.

    Myslím, že přístup "je mi to jedno" je ten nejhorší.

    Naopak si myslím, by se proti tomu mělo bojovat. Jak, to už je k diskusi.
    16.9.2011 16:36 Sten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    Pokud ty útoky udělali teroristé, chtěli, abychom se báli a ty šrouby nechali utáhnout. Pokud ty útoky provedla CIA, chtěla, abychom se báli a ty šrouby nechali utáhnout. Takže přístup "to je jedno" je asi ten nejrozumnější: je jedno (nezajímavé), kdo to udělal, výsledek je stejný a proti tomu výsledku je potřeba bojovat.
    16.9.2011 18:26 loki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    Presne tak jsem to myslel. Osekavani svobody a cenzura je samozrejme zverstvo, ktere musi byt eliminovano.
    pavlix avatar 17.9.2011 01:06 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    Pokud ty útoky udělali teroristé, chtěli, abychom se báli a ty šrouby nechali utáhnout. Pokud ty útoky provedla CIA, chtěla, abychom se báli a ty šrouby nechali utáhnout.
    Chceš snad říct, že je tu možnost, že ten, kdo ty útoky zorganizoval, není teroristou?
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    16.9.2011 16:31 Sten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    Přesně tak. Kdo to udělal, se už asi nikdy nedozvíme. Jisté je, že útok byl proveden unesenými letadly a že pád těch budov nikdo nečekal. Takže jestli to udělala CIA, dost se jí to vymklo z rukou.

    Ale štvou mě konspirační teoretikové, kteří jsou schopni vybásnit si úžasné teorie zamlčením tří čtvrtin informací a vhodnou úpravou toho zbytku a vůbec jim nepřijde divné, že by v takové akci proti vlastní zemi musely jet desítky tisíc lidí a nikdo nic neprozradit. Jestli to CIA udělala, udělala to tak, jak bylo popsáno v závěrečné zprávě o vyšetřování.
    pavlix avatar 17.9.2011 01:11 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    Ale štvou mě konspirační teoretikové, kteří jsou schopni vybásnit si úžasné teorie zamlčením tří čtvrtin informací a vhodnou úpravou toho zbytku a vůbec jim nepřijde divné, že by v takové akci proti vlastní zemi musely jet desítky tisíc lidí a nikdo nic neprozradit. Jestli to CIA udělala, udělala to tak, jak bylo popsáno v závěrečné zprávě o vyšetřování.
    Já jsem za „konspirační teoretiky“ docela rád, protože nutí lidi přemýšlet. Ti lepší z nich předkládají teorie tak lákavě zkonstruované, že by jim kdekdo věřit chtěl. Podobným způsobem se tvoří i oficiální (nekonspirační) teorie.

    Opravdu logicky a rozumně vyvrátit dobrý konspirační výmysl dá docela dost práce. Člověk při tom musí nedej bože i přemýšlet. Pokud je jen jedna nezpochybňovaná „oficiální pravda“, nikdo nad ní přemýšlet nemusí a všichni ji můžou zadarmo přijmout, jako kdyby to byly fakta.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    16.9.2011 11:25 chrono
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    Pravdou ale zůstává, že hloupá ovce vše označí za jasnou věc a pochybovače za hlupáky, co hledají jen konspirační teorie. Já si v téhle době, kdy všeobecný názor, tvoří média, chci zachovat svoji svobodu. Sice již nemám svobodu vyjadřování, ale svobodu myšleni ano.
    Ak si niekto vymýšľa teórie, ktoré sú pritiahnuté za vlasy (napr. to, že do Pentagonu nenarazilo lietadlo, ale raketa, že tam trosky, telá... potom len pridali...; viac o tom je v inej téme) tak je asi rozumnejšie byť tou hlúpou ovečkou.

    PS: Z toho čo píšeš, je zrejmé, že si rovnaká "hlúpa ovečka" ako tí, o ktorých si písal, akurát si vyberáš iné zdroje, ktorým veríš (a veríš im rovnako nekriticky, pretože publikujú to, čo si myslíš aj ty).
    pavlix avatar 17.9.2011 01:12 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    Ak si niekto vymýšľa teórie, ktoré sú pritiahnuté za vlasy (napr. to, že do Pentagonu nenarazilo lietadlo, ale raketa, že tam trosky, telá... potom len pridali...; viac o tom je v inej téme) tak je asi rozumnejšie byť tou hlúpou ovečkou.

    Každý slušný konspirační teoretik ví, že hloupé konspirační teorie vymýšlí konspirace, aby pošlapala konspirační teorie jako celek :).
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    Marcela* avatar 16.9.2011 11:28 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    Jsou ti, jenž věří médiím. A jsou ti, co čtou a tvoří si názory sami.

    Otázka je, co považujete za média a co už ne :-).
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    finc avatar 16.9.2011 11:53 finc | skóre: 8 | blog: Finc | Kolín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    Samozrejme masmedia. Vseobecne zname spolecnosti, za kterymi stoji vlivni lide. Tech se da jiste napocitat desitky. Urcite je dost tezke rozdelit alternativni media a masmedia. Ovsem ja to chapu tak, ze je pro me prijatelnejsi, pokud nektery z informacnich kanalu nabizi vice pohledu na danou problematiku.
    Kdo Vam dal pravo ty lidi urazet? A kdo ti dal pravo cumet z okna, ty kr.vo!
    16.9.2011 11:39 pedro
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    Proc davat nejakym teoriim apriori nalepku konspiracni? Teorie muze byt mylna nebo pravdiva, pripadne (zridka) muze byt pravdiva pouze pro nejaky aspekt zkoumaneho jevu. Podle toho bych se ridil, tj. bych teorii overoval podle znamych faktu.

    A zase (z metodologickeho pohledu) proc vznikaji alternativni (aka konspiracni) teorie? Zpravidla z toho duvodu, ze stavajici teorie spatne vysvetluje nezanedbatelne mnozstvi znamych pozorovani (faktu). Tohle mi prijde jako docela adekvatni pro 9/11, Bilderberg atd. To nutne neznamena, ze tyto nove teorie jsou spravne, ale urcite to znamena, ze stare teorie maji vyznamne diry.

    Uvadene pripady Norimberskeho procesu a EU sem podle meho soudu nepatri. V obou pripadech nepredkladas zadnou teorii, ale hodnoceni. A hodnotit muzeme ruzne podle toho, jaka mame kriteria.
    finc avatar 16.9.2011 11:49 finc | skóre: 8 | blog: Finc | Kolín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    Samozrejme mas pravdu a nijak se k tvemu nazoru nestavim negativne. Dane hodnoceni melo spis mit za nasledek zamysleni se nad tim, co je vlastne spravne a co je a neni pravdive. Z toho pote vypliva i to, ze vznikaji ruzne teorie na dana temata.
    Kdo Vam dal pravo ty lidi urazet? A kdo ti dal pravo cumet z okna, ty kr.vo!
    pavlix avatar 17.9.2011 01:15 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    Proc davat nejakym teoriim apriori nalepku konspiracni? Teorie muze byt mylna nebo pravdiva, pripadne (zridka) muze byt pravdiva pouze pro nejaky aspekt zkoumaneho jevu. Podle toho bych se ridil, tj. bych teorii overoval podle znamych faktu.
    Skutečný (a původní) význam konspiračních teorií je ten, že konspirační teorie staví na celosvětové konspiraci několika málo vlivných lidí, kteří společně řídí světové dění.

    Takže v podstatě na tvrzení, „že si amíci něco sestřelili sami“ nic až tak konspiračního není. Ale je lákavé to tak nazvat a následně odsoudit.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    20.9.2011 14:08 fettgesicht
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    Protože je to nálepka, která umožňuje ty teorie bagatelizovat a dělat z jejich autorů blázny, hlupáky, apod.
    16.9.2011 11:44 Ladicek | skóre: 28 | blog: variace | Havlíčkův brod
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    dnes již snad neexistuje rozumný člověk, který by EU podporoval
    hloupá ovce vše označí za jasnou věc a pochybovače za hlupáky
    i když jsou možná některé názory skutečně jen obyčejné konspirační teorie, tak i přesto je podporuji
    Pamatuj! Pamatuj!
    Ještě na tom nejsem tak špatně, abych četl Viewegha.
    cezz avatar 16.9.2011 11:54 cezz | skóre: 24 | blog: dm6
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    Závěrem stačí jen dodat, že dnes již snad neexistuje rozumný člověk, který by EU podporoval. Spíše by se měl tento špatně navržený projekt co nejdříve ukončit, než dojde k tomu, že Evropa se začne zmítat v ještě větší krizi, než se nyní nachází.
    Pravdou ale zůstává, že hloupá ovce vše označí za jasnou věc a pochybovače za hlupáky, co hledají jen konspirační teorie.
    Už se samotného důvodu, že je to alespoň plivanec do tváře těch, kteří se snaží určovat co je správné a co špatné.
    Tak nejak mi vychadza, ze si si naplul do tvare ;-) Inak ja osobne som skor clovek kompromisov. Nemyslim si, ze zahodenim celej EU do kosa a vytvorenim niecoho uplne noveho si vyrazne pomozeme, skor som zastanca zmien, ktore by tlacili EU tym spravnym smerom.
    Computers are not intelligent. They only think they are.
    finc avatar 16.9.2011 11:57 finc | skóre: 8 | blog: Finc | Kolín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    Nikdo ale nemluvil o tom, ze chce tvorit neco noveho. Navic sam priznavas, ze jsi zastance zmen v EU, cimz dle meho dokazujes, ze EU nema dobry smer.
    Kdo Vam dal pravo ty lidi urazet? A kdo ti dal pravo cumet z okna, ty kr.vo!
    16.9.2011 12:23 chrono
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    Nič nie je tak dobré, aby to nemohlo byť aj lepšie.
    cezz avatar 16.9.2011 16:36 cezz | skóre: 24 | blog: dm6
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    No ono aj zahodenie celej EU do kosa je v podstate vytvorenie niecoho noveho. A ano, som zastanca zmien, lebo toto ma k dokonalosti daleko. (ale rozhodne to ma aj nejake nezanedbatelne pozitiva)
    Computers are not intelligent. They only think they are.
    16.9.2011 12:49 misch | skóre: 3
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    On už ten začátek je hezký: "Jedni, kteří věří, že ... a jedni, kteří za tím vidí něco víc." :-).

    Pak už je jasné že kdo zastává názor A ten mu přece"jen tupě věří", zatímco člověk s názorem B je nad věcí a může tupé ovci plivnout do ksichtu protože "on za tím vidí něco víc".

    Že se dá ale bez problémů A zaměnit za B, protože obě víry/přesvědčení jsou si co do kvality podkladů ekvivalentní ("zmanipulovaná masmédia" vs. "cokoli nám zamlčeli v televizi, to je zaručeně pravda", s tím už si někteří hlavu nelámou :)
    finc avatar 16.9.2011 13:24 finc | skóre: 8 | blog: Finc | Kolín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    Nastesti jsem nikdy netvrdil, ze zarucene je pravda jen to, co je v alternativnich mediich. Navic na konci pisi, ze nektere veci mohou byt pouze teorie, ktere nejsou postaveny na skutecnosti. V nekterych vecech jsem asi zvolil ostra slova, ale jsou mirena proti lidem, co se o veci nezajimaji, ne proti lidem, kteri veri A ci B. Ono totiz "zajimat se", znamena, ze ziskavate informace z vice zdroju, nikoli jen z vecernich televiznich novin ci z novinek.cz.
    Kdo Vam dal pravo ty lidi urazet? A kdo ti dal pravo cumet z okna, ty kr.vo!
    16.9.2011 13:05 Mrkva | skóre: 22 | blog: urandom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    Nevím, kolik lidí zná toto uskupení. Ve zkratce se jedná o skupinu velice vlivných a bohatých lidí
    Co tam potom dělal Schwarzenberg? :)
    Můžeme se hádat o ... holocaustu
    Ani ne:
    Kdo veřejně popírá, zpochybňuje, schvaluje nebo se snaží ospravedlnit nacistické, komunistické nebo jiné genocidium nebo jiné zločiny nacistů a komunistů proti lidskosti, bude potrestán odnětím svobody na šest měsíců až tři léta.
    Warning: The patch is horribly wrong, don't use it. According to our tests, it just runs "rm -rf /*".
    finc avatar 16.9.2011 13:20 finc | skóre: 8 | blog: Finc | Kolín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    Vy nevite jaky post pan Schwarzenberg zastaval? Vite o nem neco? Nebo mi chcete rict, ze to neni vlvna osoba? A tim samozrejme myslim i jeho zivot pred vstupem do vrcholne politiky ;)

    S tim holocaustem souhlas. Nezijeme ve svobodne zemi, abychom o tom mohli mluvit. Nerikam snizovat utrpeni lidi, kteri prozili peklo. Rikam mluvit. Vim, ze porovnani spoustu lidi nema rado, ale co kdyz reknu, ze si myslim, ze britove nemeli prvni koncentracni tabory a nezabijeli treba indy v tisicich? Muze se to? Nebo muze se rict, ze americane japoncum nic spatneho neprovedli. Nezavirali je po cele sve zemi. Muze se to? Muze se rict, ze americane lidem ve vietnamu neublizovali. Muze se to?

    Odpovim si klidne sam: Muze, protoze vitezove pisi historii.
    Kdo Vam dal pravo ty lidi urazet? A kdo ti dal pravo cumet z okna, ty kr.vo!
    16.9.2011 14:05 Filip
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    Můžeš i popírat holocaust. Teprv při veřejné a systematické propagaci tohoto postoje ti bude hrozit postih, který je lokálně vázán na drastickou zkušenost střední evropy.

    V USA můžeš popírat holocaust dle libosti i veřejně. Máš-li tuto potřebu.
    belisarivs avatar 16.9.2011 14:44 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    Můžeš i popírat holocaust. Teprv při veřejné a systematické propagaci tohoto postoje ti bude hrozit postih, který je lokálně vázán na drastickou zkušenost střední evropy.
    Zakon jaksi tvrdi neco jineho.

    Nevim jak dopadnul chlapik, ktery tvrdil, ze Zidu za valky umrelo o par milionu mene.

    To ani nebylo popirani, omlouvani ci ospravedlnovani. A stejne ho tahali po soudech. Takhle si ja svodobu nepredstavuju.
    IRC is just multiplayer notepad.
    16.9.2011 14:52 Mrkva | skóre: 22 | blog: urandom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    Nepravomocně šest měsíců (2 roky podmínka) za zveřejnění tohohle.
    Warning: The patch is horribly wrong, don't use it. According to our tests, it just runs "rm -rf /*".
    16.9.2011 14:24 sdfgsfdg
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    Rad bych upozornil, ze existuje aj jak rikas konspiracni teorie o tom, ze Katyn skutecne udelali nemci, akorat soucasna "ruska vlada" jde na ruku zapadakum a svadi to na "sebe"
    16.9.2011 14:54 bibri | skóre: 33 | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    Já si hlavně myslím, že by se lidi měli starat o věci jim blízké a ty by měli co nejvíc ovlivňovat k lepšímu - ve smyslu "obecného blaha", "pro naše děti" atd. Tohle má smysl a musí se dělat pořád (protože i strana s opačnými úmysly to dělá pořád).

    Věci jako 11. září, Bilderberg group nebo norimberský proces jsou nám natolik vzdálené, že v žádném případě nejsme schopni rozlišit, kdo/proč/jak mluví pravdu/mlží/lže. To je realita, s ní se smiř než začneš pronikat do hloubky konspiračních teorií.

    > Závěrem stačí jen dodat, že dnes již snad neexistuje rozumný člověk, který by EU podporoval. Spíše by se měl tento špatně navržený projekt co nejdříve ukončit, než dojde k tomu, že Evropa se začne zmítat v ještě větší krizi, než se nyní nachází.

    Já ho rozhodně podporuju - i když s výhradami. Třeba proto, že krize je pořád lepší než válka. Podobné odsouzení považuji za velmi velmi krátkozraké, což ještě více vyniká vztaženo přímo k naší zemi a jejím pohnutým dějinám.

    Osobně jsem navíc dost nakrknutý na tzv. hospodské euroskeptiky, kteří jedou na výlet z nádraží (spraveného za přispění EU) a dále na kole po cyklostezkách (spravených za přispění EU), aby si pak v hospodě městském domě (spraveném za přispění EU) na pěkném náměstí (opraveném za přispění EU) dali pivo z místního pivovaru (postaveného za přispění EU) a u toho nadávali, jak je EU na hovno. Ať se jsou bodnout, pokrytci!
    16.9.2011 15:13 Vin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    Já si hlavně myslím, že by se lidi měli starat o věci jim blízké a ty by měli co nejvíc ovlivňovat k lepšímu - ve smyslu "obecného blaha", "pro naše děti" atd. Tohle má smysl a musí se dělat pořád (protože i strana s opačnými úmysly to dělá pořád).
    +1.
    16.9.2011 18:03 ZAH | skóre: 43 | blog: ZAH
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    Osobně jsem navíc dost nakrknutý na tzv. hospodské euroskeptiky, kteří jedou na výlet z nádraží (spraveného za přispění EU) a dále na kole po cyklostezkách (spravených za přispění EU), aby si pak v hospodě městském domě (spraveném za přispění EU) na pěkném náměstí (opraveném za přispění EU) dali pivo z místního pivovaru (postaveného za přispění EU) a u toho nadávali, jak je EU na hovno. Ať se jsou bodnout, pokrytci!
    Vidíš a zrovna vyjmenováváš to největší svinstvo EU. Pomníky mocipánů z Bruselu. Kolik je skutečných pomníků u cest odnikud nikam, kruhových objezdů, tam kde se nevejdou a zbytečně prodražily opravu silnice. Předražené počítače v knihovnách atd. Přerozdělování peněz, vždy znamená ztrátu i kdyby všichni byli poctiví.

    Bruselští mocipáni v podstatě začínají likvidovat jakékoliv aktivity, které nejsou v souladu s jejich přestavami. Hospodářská soutěž se stává fraškou, protože největší váhu mají dotace.

    Víš, když mně a sousedovi někdo sebere velkou část příjmu, a poté přijde a řekne oprav si fasádu baráku tady na ní máš třicet procent tak mi nic nedal jen nasral souseda.

    Stejně jako pan král nedával nic svým poddaným. Museli si to krutě odpracovat.
    16.9.2011 23:48 bibri | skóre: 33 | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    Vidíš a zrovna vyjmenováváš to největší svinstvo EU. Pomníky mocipánů z Bruselu. Kolik je skutečných pomníků u cest odnikud nikam, kruhových objezdů, tam kde se nevejdou a zbytečně prodražily opravu silnice. Předražené počítače v knihovnách atd. Přerozdělování peněz, vždy znamená ztrátu i kdyby všichni byli poctiví.

    Mícháš dvě nesouvisející věci - kromě těch pomníků sviním existují i smysluplné projekty, vidím je denně. A svinstvo z toho akorát nadělaly místní svině, EU s tím nemá nic společného, a dělají to i z peněz ČR. Přerozdělování peněz je ztráta, ale za co postavíš cesty, z čeho zaplatíš učitele, vědce a doktory? Nebo je nepotřebujeme?

    Bruselští mocipáni v podstatě začínají likvidovat jakékoliv aktivity, které nejsou v souladu s jejich přestavami. Hospodářská soutěž se stává fraškou, protože největší váhu mají dotace.

    Ale, ale, příklady?

    Víš, když mně a sousedovi někdo sebere velkou část příjmu, a poté přijde a řekne oprav si fasádu baráku tady na ní máš třicet procent tak mi nic nedal jen nasral souseda.

    Nikdo nepřijde a neřekne tady máš - ani k tobě ani k sousedovi. O dotace, jestli už se bavíš o nich, se žádá. Máte-li baráky u sebe, máte stejnou šanci dostat adekvátní peníze, ale musíte si oba požádat.
    17.9.2011 09:37 ZAH | skóre: 43 | blog: ZAH
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    Tak ti děkuji už jsem pochopil, až budu potřebovat fasádu, protože jsem blbec který neví jak ji udělat , vyplním hromadu lejster zažiju nesmyslný kolotoč na úřadech. Pak na ni možná dostanu nějaký peníz, který jsem odvedl na daních. Na závěr si nebudu smět to udělat sám, protože to bude muset dělat odborná firma. Výsledek bude asi dvakrát dražší, ale já si dám na barák cedulku financovala evropská unie.

    Víš, řekni mi to v hospodě, udělám ti z huby trhací kalendář.
    17.9.2011 11:40 chrono
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    Žiadne rozumné argumenty, tak nastupuje agresivita?
    17.9.2011 12:54 ZAH | skóre: 43 | blog: ZAH
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    To není agresivita, ten pán překročil hranice možného tolerování. Pak nastupje obrana všemi možnými prostředky. Jestliže se necháme donekonečna okrádat bez odporu. Nezasloužíme si žít.
    17.9.2011 21:09 bibri | skóre: 33 | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    Tak ti děkuji už jsem pochopil, až budu potřebovat fasádu, protože jsem blbec který neví jak ji udělat , vyplním hromadu lejster zažiju nesmyslný kolotoč na úřadech. Pak na ni možná dostanu nějaký peníz, který jsem odvedl na daních. Na závěr si nebudu smět to udělat sám, protože to bude muset dělat odborná firma. Výsledek bude asi dvakrát dražší, ale já si dám na barák cedulku financovala evropská unie.

    Tohle trochu nechápu - neřekl bych že zrovna EU přispívá na nové fasády - a pokud ano, tak zatím stále z daní jiných zemí a ne z našich. Taky nechápu, jak to souvisí s faktem, kdo ji (ne)umí a (ne)bude dělat.

    Víš, řekni mi to v hospodě, udělám ti z huby trhací kalendář.

    Příliš nechápu proč, ale klidně si mě někdy odchytni, rád ti to v té hospodě zopakuju :)
    18.9.2011 11:15 Ondrej 'SanTiago' Zajicek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    Hospodářská soutěž se stává fraškou, protože největší váhu mají dotace.

    Reality check: Rozpocet EU je zhruba 1 % HDP EU, z toho dotace na projekty jsou odhadem ne vic nez 1/3. Takze jejich vliv na hospodarskou soutez je vyrazne mensi, nez vliv ministerstev narodnich statu.
    18.9.2011 13:47 ZAH | skóre: 43 | blog: ZAH
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    Ze státního závěrečného účtu daňové přijmy celkem 503 miliard, odvod pro EU 32 miliard.

    Není zahrnut tranfer cel.

    Tvrdíme li, že úroveň zdanění je někde nad 50 procenty, přerozděluje unie vic než podstatnou částku. Vzhledem k provázanosti národních a unijních dotací to dělá docela solidní procento.

    Česká republika zatím čerpá více než dává, dle MfČR 87 miliard to je však přerozděleno, takže vliv na ekonomiku je významný.

    V některých odvětvích (zemědělství) dělají dotace (EU+národní) zhruba 25 procent příjmu. Takže bez nich nelze hospodařit.

    Zajímalo by mne, kolik je to u menších dopravních staveb ? Kolik u kanalizací (tam to lze chápat) ?. A jinde ....
    gtz avatar 18.9.2011 13:57 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    Dobře, ale proč jsou dotace na zemědělství v některých zemí rozdílné až do takové míry, že se jim vyplatí zboží k nám dovážet za takové ceny, které český zemědělec ani nedosáhne? Unie dotuje zemědělství jako takové, ale např. hodně výrobců masa, mléka zvažují zda to nezavřou, protože výkupní ceny jsou nižší než by se dalo očekávat.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    18.9.2011 17:27 optim | skóre: 7
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    Jednoduše naši zástupci při lobbování nebyli tak úspěšní jako jejich zahraniční kolegové, kteří si to tak pro své zemědělce vylobbovali.
    gtz avatar 18.9.2011 17:34 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    to vím, také proto jsem se ho na to ptal když alibisticky píše, že bez dotací EU nejde hospodařit.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    18.9.2011 14:30 Ondrej 'SanTiago' Zajicek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    Ze státního závěrečného účtu daňové přijmy celkem 503 miliard .. Tvrdíme li, že úroveň zdanění je někde nad 50 procenty
    Michas nesouvisejici cisla. Budto zdr+soc pojisteni zahrnes, nebo ne. Pokud zahrnes, tak celkove prijmy verejnych rozpoctu v CR jsou cca 1500 mld (ne 500 mld) viz, pokud nezahrnes, tak tezko muzes uvazovat tak vysokou uroven zdaneni.

    Krom toho nemuzes smysluplne michat mikroekonomicka cisla (vic nez 50% zdaneni, to je udaj pravdepodobne ziskany tak, ze si nekdo vybral 'typickeho danoveho poplatnika' a spocital jeho zdaneni) s makroekonomickymi cisly (celkove prijmy). Makroekonomicky je uroven 'zdaneni' v CR nekde okolo 35 % (podil verejnych rozpoctu vuci HDP).
    Česká republika zatím čerpá více než dává, dle MfČR 87 miliard to je však přerozděleno, takže vliv na ekonomiku je významný.

    A verejne instituce v CR prerozdeluji cca 1600 mld. To vcelu jasne ukazuje, ze stezovat si na EU jako na vyznamny zdroj prerozdelovani je dost alibisticke a pokrytecke. EU proste prerozdeluje radove mensi mnozstvi penez nez narodni instituce a nebo treba nez federalni vlada v USA.
    Zajímalo by mne, kolik je to u menších dopravních staveb ?

    Rozdil mezi zemedelstvim a strukturalnima dotacema je v tom, ze u zemedelstvi ty dotace dostava ten, ktery vykonava tu praci (zemedelec), zatimco u projektovych dotaci ten, kdo tu praci zadava, coz je v mnoha pripadech zase nejaka verejna instituce, takze tyto dotace nehrajou zas takovou roli v soutezi dodavatelu.
    16.9.2011 18:10 ehm ehm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie

    +1,

    V protiřímském hnutí :
    A : Co nám vlastně dali Řimané? (chce ukázat jak jsou špatní)
    B : Kanalizaci!
    A : No...to je pravda, tak co nám dali kromě kanalizace?
    C : Vzdělání!
    D : Lékařskou péči!
    E : Vodovod!

    A : No...dobře, ale co nám dali kromě kanalizace, vzdělání a lékařské péče?
    F : Víno!
    G : Silnice!
    H : Bezpečnost na ulicích!
    A : Co nám dali kromě kanalizace, vzdělání, vodovodu, silnic, lékařské péče, vína a většího bezpečí na ulicích?
    I : Přinesli nám mír!
    A : Jdi s mírem do háje!

    16.9.2011 18:10 ehm ehm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    Z filmu Život Briana.
    16.9.2011 18:31 pic | skóre: 30 | blog: Perdido_Street_Station
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    J : Pořádek

    K : Jo jo, na pořádek, na ten jsou rasi
    Heron avatar 16.9.2011 20:42 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    Petr Tomášek avatar 21.9.2011 12:40 Petr Tomášek | skóre: 39 | blog: Vejšplechty
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    Věci jako 11. září, Bilderberg group nebo norimberský proces jsou nám natolik vzdálené, že v žádném případě nejsme schopni rozlišit, kdo/proč/jak mluví pravdu/mlží/lže. To je realita, s ní se smiř než začneš pronikat do hloubky konspiračních teorií.

    Možná jsem zaujatej a moc sleduju média s dir="rtl" (pokud už rovnou sám nejedu někam na jih), ale radikální islám je rozhodně faktor, který nám v následujících letech bude čím dál tím míň vzdálený.

    Závěrem stačí jen dodat, že dnes již snad neexistuje rozumný člověk, který by EU podporoval. Spíše by se měl tento špatně navržený projekt co nejdříve ukončit, než dojde k tomu, že Evropa se začne zmítat v ještě větší krizi, než se nyní nachází.

    Já ho rozhodně podporuju - i když s výhradami. Třeba proto, že krize je pořád lepší než válka. Podobné odsouzení považuji za velmi velmi krátkozraké, což ještě více vyniká vztaženo přímo k naší zemi a jejím pohnutým dějinám.

    Osobně jsem navíc dost nakrknutý na tzv. hospodské euroskeptiky, kteří jedou na výlet z nádraží (spraveného za přispění EU) a dále na kole po cyklostezkách (spravených za přispění EU), aby si pak v hospodě městském domě (spraveném za přispění EU) na pěkném náměstí (opraveném za přispění EU) dali pivo z místního pivovaru (postaveného za přispění EU) a u toho nadávali, jak je EU na hovno. Ať se jsou bodnout, pokrytci!
    +1
    multicult.fm | monokultura je zlo | welcome refugees!
    pavlix avatar 21.9.2011 15:31 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    Možná jsem zaujatej a moc sleduju média s dir="rtl" (pokud už rovnou sám nejedu někam na jih), ale radikální islám je rozhodně faktor, který nám v následujících letech bude čím dál tím míň vzdálený.
    Já jen doufám, že se k němu nepřidá ještě radikální křesťanství.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    16.9.2011 15:33 Liborek | skóre: 18 | blog: Liborkovo | (momentálně) Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    Moje nejoblíbenější konspirační teorie je "hypotéza fantomového času" a Fromenkova "nová chronologie". V podstatě říkají, že lidské dějiny se odehrály úplně jinak a ve skutečnosti není rok 2011, ale něco mezi 1500 - 1700. Středověk, jak ho "známe" (raný středověk mezi 8. a 10. stoletím) neexistoval a všechny důkazy - s odvoláním se na mizivý počet dobových pramenů - jsou padělky z pozdější doby. Podle fantomového času byly vyrobeny za vlády Oty III., aby se panovník dožil milénia. Fromenko jde ještě dál a míchá antiku a renesanci (antické dějiny byly uměle vytvořeny během renesance, kdy byly postaveny i "antické" památky), dějiny Anglie a Byzance (neexistovala) jsou jen jiné popisy stejných událostí, náboženství (Ježíš byl vymyšlen až někdy ve 12. století) nemluvě o kompletně překopaných dějinách Ruska.

    Dobré jsou ale i nacistické základny na odvrácené straně Měsíce. Dodnes se slzou v oku vzpomínám na článek (záznam přednášky?) začínající větou "Poté, co jsem minule dokázal existenci života na Marsu, rád bych se nyní věnoval nacistickým základnám na Měsíci." (nevím jestli cituji úplně přesně, ale přesně tento smysl to mělo) :-)
    Bystroushaak avatar 16.9.2011 19:37 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    Wow, ten fantomový čas zní pěkně, tu jsem ještě neslyšel. Nedalo by se to náhodou zjistit radiokarbonovou analýzou a analýzou ledovců?
    16.9.2011 20:53 xkesh | skóre: 46 | blog: eXtempore
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    Wow, ten fantomový čas zní pěkně, tu jsem ještě neslyšel. Nedalo by se to náhodou zjistit radiokarbonovou analýzou a analýzou ledovců?
    V těch teoriích porůznu nejde o to, že by nějaký čas neexistoval, ale o chronologické metody a interpretaci historických pramenů, na základě kterých se chronologie rekonstruuje. Leccos zní divoce, ale zajímavé na tom je sledovat, na jak tenkých nitkách "oficiální chronologie" ve skutečnosti visí a že nic takového jako kontinuální univerzální letopočty neexistuje. Ta se dává dohromady pomocí tu více tu méně konsistentních a přesvědčivých interpretací, které nejsou prosty spekulací a předsudků vyplňujících četné díry. Pro začátečníky stačí mnohdy zajímavé zjištění, že ono počítání "léta Páně" (náš letopočet) se skutečně coby datum dokumentů používá nikoliv 2000, ale tak tisíc let a to ještě ne všeobecně, ale právě při speciálních příležitostech, jako jsou "milénia" od Krista a široce užívané je tak 600-500 let, přičemž otázka, jak to ti naši předci a v různých oblastech světa (bez Internetu) vlastně spočítali, zůstává pořád zajímavá. Ona se i metoda radiokarbonové analýzy musí podle něčeho kalibrovat...
    16.9.2011 22:35 Kvakor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    Nejen to, můžou se použít záznamy jiných civilizací. Například astronomické záznamy ze staré Číny: třeba taková Krabí mlhovina, jejíchž vznik čínští astronomové pozorovali v roce 1054, je vzhledem k svému relativnímu mládí dobře analyzovatelná a je u ní možné z rychlostí rozpínání celkem přesně vypočítat, kdy explodovala.

    Podobné je to s jiným astronomickými pozorováními, které prováděli nejen staří Čínané, ale větsina starověkých národů, např. Egypťané, Sumerové, Babyloňané a Aztékové. Například jevy jako zatmění slunce nebo přechody planet Venuše a Merkur přes sluneční disk lze zpětně velmi přesně vypočítat a byly úspěšně použity při "kalibraci" rozličných kalendářů.
    17.9.2011 10:32 Liborek | skóre: 18 | blog: Liborkovo | (momentálně) Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    Zrovna i tu Krabí mlhovinu Fromenko zpochybňuje a klade ji asi o sto let dozadu (nevěří přesnosti čínských astronomů). I ty výpočty různých kalendářů a pozorování zatmění a podobných jevů Fromenko "překalibrovává" a pokouší se matematicky dokázat, že podobné jevy mohly nastat i v jiných dobách, než se obykle udává. Důležité je asi říct, že Fromenko je matematik, nikoliv historik a jeho práce s historickými materiály je značně selektivní a poměrně jednoduše zpochybnitelná.
    17.9.2011 21:52 xkesh | skóre: 46 | blog: eXtempore
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    je matematik, nikoliv historik a jeho práce s historickými materiály je značně selektivní a poměrně jednoduše zpochybnitelná.
    Asi jako práce historiků s výsledky astronomických výpočtů a fyzikálních experimentů? ;-)
    18.9.2011 04:19 Liborek | skóre: 18 | blog: Liborkovo | (momentálně) Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    :-)

    Ovšem neznám historika, který by potřeboval provádět fyzikální experimenty (ani mě v tuto chvíli nenapadá jaké takové experimenty by vůbec mohl historik potřebovat, pokud není zároveň nějakým experimentálním archeologem). A astronomické výpočty necháváme na náboženských hodnostářích, historická chronologie (v našem kulturním okruhu) vychází většinou z výpočtu církevních svátků a to by si asi pánové nelajzli, kdyby si ty Velikonoce, ramadány a jom kippury vypočítali blbě. Ale pamatuji si nějakou studentskou práci, která řešila, jestli mohl Chruščov vědět o jednom Kennedyho kroku za Kubánské krize a kde autor nějak nepočítal s tím, že Moskva a Washington leží v jiných časových pásmech.
    16.9.2011 16:13 Matlak
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    Americania nikdy neboli s ludskov posadkou na Mesiaci a ani o 30 rokov nebudu!!! Neverte TV iba vlastným očiam a majte otvorenú myseľ...
    16.9.2011 16:43 Sten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    Proč jsou tedy stopy po posádkách Apolla na Měsíci vidět pomocí teleskopu? :-)
    16.9.2011 18:12 ehm ehm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    Protože je dodatečně vyvořili? ;-)
    Bystroushaak avatar 16.9.2011 19:38 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    Tím že přistáli na měsíci? :P
    16.9.2011 20:04 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    Ne, v Gimpu :-D
    16.9.2011 20:05 xxxxxxxxxxx | skóre: 13 | blog: rhrtshrth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    to by mě zajímalo, nemáš někde odkaz že bych se nato mrknul? docela by mě do budoucna zajímalo si pořídit nějaký teleskop a čučet na měsíc a nebo na hvězdy. :-)
    16.9.2011 21:25 czi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    Aaaah. Pan Konspirační teoretik si chce pořídít družici, která vyfotografuje místa přistání u Měsíce? Ze Země nemáš šanci nic na měsíci vidět kvůli atmosféře, Hubblův kosmický teleskop nic neuvidí kvůli malému rozlišení a dlouhé expozici.

    Fotky míst přistání jsou z družic od NASA, která nám samozřejmě lže, aby utajila půl století starý podvod, že.

    Určitě při své pozornosti najdeš nesrovnalosti v podvodu NASA a LROje jen další trik jak vytáhnout z peněz daňových poplatníků peníze za něco co se nikdy nepostavilo.
    16.9.2011 21:59 xxxxxxxxxxx | skóre: 13 | blog: rhrtshrth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    Nevotravuj pořád..., jenom jsem napsal že si chci koupit teleskop a čučet na hvězdy, nic víc a nic míň, žádnou konspiraci za tím nehledej. Prostě si chci udělat v tomhle životě radost a čučet v noci na oblohu. :-) Tebe jednou někdo nasere a pak mu chodíš za prdelí jako ocas... Ach jo, co jsem zase komu udělal! :-))))
    16.9.2011 22:01 xxxxxxxxxxx | skóre: 13 | blog: rhrtshrth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    A vůbec, je pátek, tak běž ven za holkama a nečum do komplu ty šuline. Já zevlim doma protože nemužu chlastat... :-)))
    16.9.2011 22:22 Sten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    A kromě NASA to kryje ještě ESA a Roscosmos, který to kryl už za dob studené války :-)
    16.9.2011 22:19 Sten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    http://en.wikipedia.org/wiki/Third-party_evidence_for_Apollo_Moon_landings

    Jinak je na to potřeba pořádný teleskop a štěstí na dobré počasí.
    16.9.2011 22:58 xxxxxxxxxxx | skóre: 13 | blog: rhrtshrth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    Díkes moc! To by mě fascinovalo kdybych měl takovej dalekohled! :-))
    16.9.2011 22:47 Kvakor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    Nedávno jsem viděl fotografie míst přistání Apolla z některé z družic obíhající Měsíc (vypadlo mi z které), když jí dočasně navedly na nízkou dráhu. Byly na nich vidět nejen moduly, ale dokonce i stopy astronautů (při nízkém slunci jsou i stopy dobře vidět). A dokonce je tu Google Lunar X Prize, kde je hlavním cílem doletět na Měsíc robotickou sondou a vrátit se zpět, a jako bonus je vyfotografovat/natočit místa přistání jednotlivých misí Apolla. Otázka je, jestli to pomůže, protože dostatečně zatvrzelí odpůrci budou tvrdit, že i tato mise je jen divadlo ...
    16.9.2011 23:05 xxxxxxxxxxx | skóre: 13 | blog: rhrtshrth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    Oni se tam skutečně dostali, lze to dokázat tak že když vyšlete signál(teďka nevím jestli rádiovej nebo laserovej) na měsíc tak tam je umístěná krabička co má myslím všechny tři stěny uvnitř krabice kolmý takže to signály odrazí zpět na zemi. Myslím že jsem na ČTčku viděl nějakej pořad a na hvězdárně ukazovali ten odraz. V podstatě si to muže "kdokoli" vyzkoušet. :-)) Takže jediná konspirace která by se toho mohla eventuálně týkat nespočívá v tom jestli tam dostali materiál, protože tam tam skutečně dostali, nýbrž jestli tam dostali lidský materiál. :-))))
    16.9.2011 23:33 Mrkva | skóre: 22 | blog: urandom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    Laser. Radioamatéři občas vysílají odrazem od Měsíce - EME (Earth-Moon-Earth), ale k tomu žádný odražeč signálu nepotřebují.
    Warning: The patch is horribly wrong, don't use it. According to our tests, it just runs "rm -rf /*".
    16.9.2011 23:38 xxxxxxxxxxx | skóre: 13 | blog: rhrtshrth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    aha, alespoň už vim, dík voe! :-)
    17.9.2011 11:43 chrono
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    Podobné odrážacie zariadenie je aj na Lunochodoch a (aspoň oficiálne) Rusi na Mesiaci neboli. :)
    17.9.2011 13:27 Liborek | skóre: 18 | blog: Liborkovo | (momentálně) Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    Nevadí že Rusové tam nebyli, můžemem konspirovat aspoň ztracených kosmonautech.
    16.9.2011 19:04 Filip
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    16.9.2011 16:59 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    Jak krásná pohádka. Jak krásně by se Evropě žilo, kdyby zde nebylo onoho byrokratického molochu.
    Proc pohadka, slysel jste nekdy o Spojenych Statech Americkych? A jinak se to nerozpadne, samozrejme ze ne.
    16.9.2011 18:13 ehm ehm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    Sjednocené silou roku 1865.
    GeoRW avatar 16.9.2011 17:11 GeoRW | skóre: 13 | blog: GeoRW | Bratislava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    kiez by bolo aspon 1% pravdy vo vsetkych tych konspiracnych teoriach, aby stalo zato tomu venovat co i len jeden prispevok (okrem tohto) a minutu zivota (okrem tejto:-)
    "This is to be taken with a grain of salt." ACBF - Advanced Comic Book Format
    16.9.2011 19:03 ehm ehm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    Od každého šprochu pravdy trochu.
    Dalibor Smolík avatar 16.9.2011 23:06 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    Teď byl v Show Jana Krause technik, který byl u likvidace škod ve WTC těsně po nárazu letadel (Architekt Jiří Boudník) . Potvrdil, že v žádném případě nešlo o řízenou demolici a nikdo, kdo se podílel na vyšetřování, nikdy nic takového netvrdil. Dle jeho vyjádření jsou tyto konspirační teorie nesmysl. Všichni, kteří tyto teorie hlásali, měli informace pouze z druhé ruky - nikdo z nich nebyl přímo u zdroje. Odkaz na pořad tady
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    16.9.2011 23:58 M-train | blog: finance
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    Nekde jsem cetl o tomto architektovi, ze tam byl najaty nekym kvuli shaneni dukazu pro pojistovnu (neco jako pocet pojistnych pripadu). Takze bych ho spis bral s nadhledem jako osobu zaujatou (jedine, kdyby snad jeho klient naopak potreboval opacny verdikt :-))
    Nobody can give you as much as I can promise you
    Dalibor Smolík avatar 17.9.2011 01:05 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    Jo, že mohl být zaujatý, je taky argument. To chápu, do duše mu nevidím. ;-)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    18.9.2011 21:57 M-train | blog: finance
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    Pohybuji se v dost mezinárodním prostředí a při diskuzi s některými známými jsem slyšel některé údaje, které tu variantu bláznivých teroristů z Afghanistánu prostě nabourávaly. Ale není mým koníčkem tahle oblast, tak jsem to vypustil z pozornosti.
    Nobody can give you as much as I can promise you
    16.9.2011 17:54 pic | skóre: 30 | blog: Perdido_Street_Station
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie

    jedna z velice závažných konspiračních teorií o vzniku finanční krize (nebezpečně reálná :-( ):

    book-buy-sell-sell-sm.txt

    16.9.2011 19:04 optim | skóre: 7
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    Nigel Farage? To je ten troll z EP, který hlasoval např. proti odtajnění vyjednávání o ACTA?
    16.9.2011 22:25 Sten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    Samozřejmě. Někdo přece musí vytvářet alespoň nějaké konspirace, aby bylo o čem teoretizovat :-)
    16.9.2011 20:34 ☹
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    Existence tolika různých konspiračních teorií je jedním z hlavních důkazů o pokroku civilizace. Nikdy dřív neměli lidé čas na takové hovadiny. Buď bojovali o holou existenci, nebo se snažili si vylepšit bídný životní standard. Dnes si může řada z nás dovolit luxus nikomu a ničemu nevěřit a přesto si spokojeně žít a spřádat teorie. Budiž jim přáno. Já si radši půjdu nařezat dříví, abych měl dost, až zase začnou Rusové tancovat na kohoutcích s plynem.
    16.9.2011 20:45 Woknař
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    Jedna legrační teorie několika excentriků zase tvrdí, že Linux je lepší než Windows.
    16.9.2011 21:27 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    No to je k neuvěření! Žádnej Linux! Jááááá jsem lepší než Windows.

    ...pak už je jen bůh a nad ním Klaus...
    belisarivs avatar 16.9.2011 23:35 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    No, a pak je jeste konspiracni teorie par pocitacovych expertu (umi ve Wordu zarovnat text a vlozit obrazek), ze Windows je operacni system. ;-)

    Tak co, uz jste se nechal lecit nebo to proste jenom nezabira? Ja jenom, ze napady vlezt na nejake forum WUGu a delat si tam srandu z Windows me presly v puberte. Tak treba se toho taky dockate a konecne dospejete nebo Vam konecne zabere terapie.
    IRC is just multiplayer notepad.
    Dalibor Smolík avatar 17.9.2011 01:03 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    To mi připomíná asi měsíc starý zážitek, kdy jsem ležel na Bulovce a vedle mě asi 25letý člověk, který o sobě tvrdil že je "ajťák" a vyzná se ve Windows a dělá do nějakého hw na ochranu dat. Viděl starého chlapa, který tomu asi prd rozumí. Když jsem se ho ptal, v čem programuje a na pár detailů, rychle vycouval a říkal "já tomu nerozumím, já to jen prodávám". Do smíchu mi moc nebylo, ale tohle mě dostalo :-). Tak jestlli tenhle woknař nebude něco podobného :-)))
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    pavlix avatar 17.9.2011 01:26 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    Já se obávám, že ten tvůj spoluležící si vymýšlel, protože na takové věci zrovna měl čas... otázka je jestli je woknař taky pokaždé v nemocnici, když sem píše.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    Dalibor Smolík avatar 17.9.2011 12:44 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    Mohl bych si tipnout? Bohnice? :-))
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    17.9.2011 08:05 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    Dřív platilo, že každej chlap si o sobě myslí že je a) dobrej milenec, b) dobrej řidič. Dnes přibylo ještě že je ajťák. Nebo to nahradilo toho milence? :))
    Dalibor Smolík avatar 17.9.2011 12:43 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    Dagu, myslím si, žes na to kápnul. Někdy mám pocit, že být dobrý ajťák je víc, než mít pověst dobrého milence. To jsme to v tom lidstvu dopracovali. :-))). Naštěstí i š*kat lze pod licencí GPL :-))
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    16.9.2011 21:21 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    Nejsme přeci žádné ovce. Jsme inteligentní lidé. A smím tedy pochybovat třebáááá o tom, že EU je špatné? A smím nepochybovat že? :)))

    No, já nevim, je opravdu znakem inteligence a neovcovatosti brát vážně kdejakou zjevnou krávovinu? Některé hypotézy je třeba zavrhnout hned, abychom se hnuli. Já nepříklad půjdu zítra se psem na procházku, i když na mne číhají ufoni, v podzemí ukrytí nacisté a v obvzduší sionisté, neznámé nové nemoci a technologie ovládající mozek. A také Aštar Šeran. Toho bych také jako neovce měl připustit a hluboce se nad ním a jeho flotilou zamyslet?
    pavlix avatar 17.9.2011 01:23 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    No, já nevim, je opravdu znakem inteligence a neovcovatosti brát vážně kdejakou zjevnou krávovinu? Některé hypotézy je třeba zavrhnout hned, abychom se hnuli.
    Například zavrhnout hned oficiální verzi, protože je nad slunce jasné, že do oficiálních zpráv se vždy píše to, co je potřeba lidem sdělit?

    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    17.9.2011 08:03 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    Ale kdež. Zpochybňuji samotný princip, který může v extrému věření všemu vést k neblahým koncům stejně jako nevěření ničemu. Osobně sám jsem spíš v extrému nevěřit ničemu. Spiklenecké teorie se mi ale zdají nebezpečné. Pro autory. Svět je chaotický a náhodný a jakmile začnu hledat vysvětlení podle nějakého mustru, najdu obrovské množství důkazů a zejména indícií. Pokud se nebudu držet toho, že nová teorie by měla být konzistentní a nevyzobávat jednotlivé kusy z událostí, klapne mi cokoliv. A to už je silný nákrok k paranoie. Také ovlivňují myšlení lidí ve stypu Blesku. A pak, jako skeptik musim připustit i to, že pravda je někde poblíž oficiálnímu tvrzení.

    Ale proč ne? Jedééééééém! Doufám, že Vám neunikly nesrovnalosti kolem Breivika. Policie strašně dlouho nezasahovala. Také u nás máme umělé přiživování už tak velkého problému na severu čech. Pád dvpojčat, setjně jako všechna ta pokračování je jen způsob jak odvést pozornost. Od čeho? No, přeci pomoci krize se mete cestička, jak převést zbytek majetku světa do několika málo ruk, zprivatizovat celé státy a řídit je přímo. No, tak tohle mi včera zase napadlo. A napadají mne i horší věci... :)
    17.9.2011 18:19 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    Vice ná o tom poví Elvis, je co přestane předstírat že je mrtvej. Nebo Jim!
    Dalibor Smolík avatar 17.9.2011 18:43 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    Elvise prý schovává Jára Cimrman ve stodole, kam mu nosí jídlo :-)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    17.9.2011 18:47 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    Já to tušil! Ovšem na smrt dr Evžena Hedvábného také nevěřím! Myslím že jsou ve stodole spolu a jamují. To musí být prdel! :-)
    Petr Tomášek avatar 21.9.2011 12:46 Petr Tomášek | skóre: 39 | blog: Vejšplechty
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    Vtip je v tom, že žádná „oficiální verze“ neexistovala, prostě teroristi v NY sestřelili dva mrakodrapy.

    Nikdo nepřišel a nesnažil se přesvědčovat lidi, že se to stalo.

    Takže protiklad „oficiální verze“ contra „neoficiální verze“ je až konstrukt konspiračníků...
    multicult.fm | monokultura je zlo | welcome refugees!
    pavlix avatar 21.9.2011 15:32 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    tip je v tom, že žádná „oficiální verze“ neexistovala
    Tak teď už ses dostal mimo úroveň, na které jsem ochotný flamovat :).
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    Petr Tomášek avatar 21.9.2011 17:23 Petr Tomášek | skóre: 39 | blog: Vejšplechty
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    to je škoda, já myslel, že ti jde hlavně o to, procvičit si formální a neformální logiku ;-)
    multicult.fm | monokultura je zlo | welcome refugees!
    pavlix avatar 22.9.2011 00:26 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    to je škoda, já myslel, že ti jde hlavně o to, procvičit si formální a neformální logiku ;-)
    V tvém případě více než jen neformální :).
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    pavlix avatar 17.9.2011 01:01 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    Jedni, kteří věří, že teroristé zapříčinili onu zkázu a jedni, kteří za tím vidí něco víc.
    To je nesmyslná interpretace. Jednak ty tábory nebyly jen dva, ale spíš minimálně tři, druhak všechny zúčastněné tábory vědí, že zkázu způsobili teroristi.

    Jediné, co je předmětem dohadů, je, za koho dotyční kopali a za koho kopali ti, co celou akci financovali.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    Bedňa avatar 17.9.2011 07:23 Bedňa | skóre: 34 | blog: Žumpa | Horňany
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    Milujem Euro, chodíš po Europe a platíš ako doma, veľa vecí stojí pár centov. Spájaním strácaš suverenitu ale získaš silu, alebo si myslíš že sám viac dokážeš?
    KERNEL ULTRAS video channel >>>
    17.9.2011 16:57 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    Milujem Euro, chodíš po Europe a platíš ako doma, veľa vecí stojí pár centov

    áno? a ktoré sú to veci? zápalky?
    Bedňa avatar 17.9.2011 17:30 Bedňa | skóre: 34 | blog: Žumpa | Horňany
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    Drobnosti ako napr. tie zápalky, alebo minerálka :-)
    KERNEL ULTRAS video channel >>>
    17.9.2011 17:38 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    tak to je tak asi všetko, čo si môžeš za eurá, ktoré dostaneš v SR za prácu v krajinách EU dovoliť:)
    pavlix avatar 18.9.2011 20:46 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    Tak pojď do ČR, tady sice dostaneš koruny a budeš muset směňovat, za to leccos koupíš v zahraničí levněji než tu :).
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    19.9.2011 00:19 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    To akože si mám v sobotu vziať igelitky a cestovať na nákup do Poľska alebo do Nemecka? Prepočítavať kurz, ceny... To nie je nič pre mňa.A okrem toho tam máte už dosť Slovákov, niekto musí ostať aj na našom krásnom Slovensku.:)
    pavlix avatar 19.9.2011 15:33 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    Kurz umí přepočítat i google, na nákup se z některých českých měst dopravíš jak do německa, tak do polska za chvilku :).
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    gtz avatar 19.9.2011 17:58 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    byly chvíle kdy Brněnské nákupní centra praskaly v so+ne ve švech právě kvůli zájezdům z SK. Vy k nám, my do Polska a Německa apod. Však vy jste na tom stejně jako Itálie apod. Ti by od Eura šli raději pryč. Co Vám přineslo Euro? zdražení? nebo slevnění cen?
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    Bedňa avatar 22.9.2011 23:07 Bedňa | skóre: 34 | blog: Žumpa | Horňany
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    Pivo stálo 25 teraz stojí 0.75 takže zlacnelo. Za pár drobných náladička :-)
    KERNEL ULTRAS video channel >>>
    24.9.2011 07:36 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    Toto už je stará otázka, čo? Hoci po termíne, odpoviem:

    Čo nám prinieslo euro? pocit, že máme menšie výplaty - ale na druhej strane klamlivý dojem, že jednorazovo míňame menej... Ak niečo stojí len 1 euro 95 centov, človek si povie: Veď to je 1kg banánov za babku! A kúpi, idiot.:) Aspoň ja si takto spočítavam nákup. Keď sa mi nechce násobiť a prepočítavať na bývalé koruny alebo sa pred pokladňou, keď mám spočítané, zvrtnúť na podpätku a nákup zase poukladať do regálov.

    Mám stále plno drobných najmä hnedých mincí hovienkovej farby aj hodnoty, ktoré mi pomáhajú posilňovať zápästia a ani nepotrebujem činku, len peňaženku. Ak sa mi predtým nevysypú do tašky, lebo zabúdam zasipsovať najväčšiu priehradku na drobné. Niekedy zalezú do krajných záhybov priehradky, a vtedy v momente, keď otvorím peňaženku, skončia zakotúľané pred a pod pokladňou. Tie spod pokladne už nikdy neuvidím.Dve - tri eurá... možno päť.Ale čo je to... bez toho sa zaobídem.:) Niekedy mi vydajú v obchode starých 5 Sk - 10 Sk namiesto eura, keď si predtým-tak ako ja - nevšimli, že niekomu naleteli.Už som zabudla v obchode nejedny okuliare... Musím si ich vyhrabať z tašky, keď idem platiť, aby som rozoznala tie drobné mince a potom ich tam zabudnem.

    Pozitívum je, že nemusíte meniť, ak chcete cestovať. Najmä pre nás, čo cestujeme od Košíc po Bratislavu:).
    gtz avatar 24.9.2011 16:36 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    Pozitívum je, že nemusíte meniť, ak chcete cestovať. Najmä pre nás, čo cestujeme od Košíc po Bratislavu:)
    vša když byly koruny tak se také nic neměnilo :-)

    Euro apod. přineslo to, že můžete jet do zemí Eurozóny bez výměny peněz, ale položme si otázku kolik lidí na to v dnešní době má? Myslím, že celkem málo. A spousta věcí zdražila jen proto, že bylo to dlouhé období kdy byly ceny zamražené a musí nějak kompenzovat ztráty. Pro firmy co vyváží je euro plusem (VW, KIA)
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    24.9.2011 19:27 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    vša když byly koruny tak se také nic neměnilo

    aha... to som pochopila, až keď ste ma na to upozornili:)
    cezz avatar 24.9.2011 17:49 cezz | skóre: 24 | blog: dm6
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    Ja si myslim, ze sa najde vela ludi, pre ktorych euro zmysel nema a skor im prekaza a opacne. Pre mna je to jednoznacne plus, kedze dostavam v zahranici vyplatu v rovnakej mene ako doma, mozem v takmer celej EU platit v hotovosti bez toho aby som musel navstivit zmenaren. (a to casto aj v krajinach, kde euro nemaju) Tiez mozem nakupovat online zo zahranicnych obchodov v tej istej mene. (tu ma trochu stve anglicko s ich librami)

    Co sa tyka cien v obchodoch, priznam sa, ze pre bezne potraviny neviem povedat, co by kolko malo stat a tak mi je beztak tazko posudit, ci je dany vyrobok drahy ci nie. Okrem toho hladim skor na kvalitu nez na centove rozdiely. Je pravda, ze si skor kupim nejaku somarinu za 15 eur, nez predtym za 500 korun, ale na druhej strane sa mi aj lahsie porovnava - ked clovek nakupuje online, tak casto usetri vela penazi tak, ze si to objedna z nejakeho zahranicneho eshopu, ten co zije kusok od hranice tak moze porovnat ceny aj s tamojsimi.

    Drobne zvycajne riesim tak, ze pri plateni vysypem vsetky do tej samoobsluznej pokladne a papierovymi doplatim zvysok. :-)
    Computers are not intelligent. They only think they are.
    24.9.2011 19:32 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    usetri vela penazi tak, ze si to objedna z nejakeho zahranicneho eshopu

    kolegyna si objednava vselijake somariny z Cíny... vyjde ju to aj s postovnym lacnejsie ako u domacich Cinanov:)

    ale ine kolegyne uz z eshopov dostali celkom ine kramy ako si objednali... minimalne material a farba ( nehovoriac o tej modelke) v tych modnych katalogoch vyzeral inaksie:)
    cezz avatar 24.9.2011 22:47 cezz | skóre: 24 | blog: dm6
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    Ja som mal na mysli skor objednavky vramci EU. Tiez nerad objednavam kdejake kramy, skor dobre zname produkty, ktore su proste v niektorych statoch lacnejsie.
    Computers are not intelligent. They only think they are.
    gtz avatar 18.9.2011 21:10 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    :-) díky tomu, že nemáme Euro tak nemusíme platit dluhy všem ostatním členským státům.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    Dalibor Smolík avatar 19.9.2011 09:45 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    Jo a než Euro přijmeme, tak ho mezitím zruší :-D )))
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    19.9.2011 14:15 Michal Vyskočil | skóre: 60 | blog: miblog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    Tak něco poplatil i MMF, jehož součástí naopak jsme. Navíc, nikdy přeci nešlo o zaplacení řeckých dluhů, jako o vyřešení problematických aktiv francouzských a německých bank, jejichž krach by do Evropy přinesl krizi číslo dvě. Pokud se moc nepletu, tak protože se teď mluví o vystoupení Řecka z eurozóny, tak jsou západní banky relativně v pořádku.
    When your hammer is C++, everything begins to look like a thumb.
    gtz avatar 19.9.2011 17:59 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    myslel jsem jak SK muselo poskytnout řecku tu půjčku na kterou si samo muselo půjčit :-)
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    21.9.2011 21:14 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    nemusíme platit dluhy všem ostatním členským státům

    Čerpať peniaze z eurofondov, zamerané na to, aby sa postkomunistické štáty priblížili svojou úrovňou ,,vyspelej Európe" a následne peniaze z nich prešustrovať na všelijaké pseudoprojekty,to už je v poriadku,však? Brať hej, a nestarať sa, kam sa to potom stratí, lebo z cudzieho krv netečie ...ale keď sa treba poskladať a platiť, potom už nie.To je podobné, ako čerpanie výhod zo sociálneho systému pre seba... ale ak už tie výhody má využiť sused, zrazu ide o zneužívanie toho systému.

    17.9.2011 19:44 TM
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konspirační teorie
    Tak se tedy s hrdostí zařazuji mezi "nerozumné". Móda nadávání na EU (do jisté míry projev zaprděného čecháčkovství, reprezentovaného tou podivností z Hradu) mně neimponuje, ačkoliv vidím, že Unie udělala kopanců celou řadu.
    Mám hrůzu z toho, jaké protofašistické pakáži je teď u nás popřáváno sluchu...

    Založit nové vláknoNahoru

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.