abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 13:44 | Upozornění

    ČTK (Česká tisková kancelář) upozorňuje (X), že na jejím zpravodajském webu České noviny byly dnes dopoledne neznámým útočníkem umístěny dva smyšlené texty, které nepocházejí z její produkce. Jde o text s titulkem „BIS zabránila pokusu o atentát na nově zvoleného slovenského prezidenta Petra Pelligriniho“ a o údajné mimořádné prohlášení ministra Lipavského k témuž. Tyto dezinformace byly útočníky zveřejněny i s příslušnými notifikacemi v mobilní aplikaci Českých novin. ČTK ve svém zpravodajském servisu žádnou informaci v tomto znění nevydala.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    dnes 13:33 | Komunita

    Byla založena nadace Open Home Foundation zastřešující více než 240 projektů, standardů, ovladačů a knihoven (Home Assistant, ESPHome, Zigpy, Piper, Improv Wi-Fi, Wyoming, …) pro otevřenou chytrou domácnost s důrazem na soukromí, možnost výběru a udržitelnost.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 13:00 | Nová verze

    Společnost Meta otevírá svůj operační systém Meta Horizon OS pro headsety pro virtuální a rozšířenou realitu. Vedle Meta Quest se bude používat i v připravovaných headsetech od Asusu a Lenova.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:33 | IT novinky

    Společnost Espressif (ESP8266, ESP32, …) získala většinový podíl ve společnosti M5Stack, čímž posiluje ekosystém AIoT.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 23:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 3.5 svobodného multiplatformního softwaru pro editování a nahrávání zvukových souborů Audacity (Wikipedie). Přehled novinek také na YouTube. Nově lze využívat cloud (audio.com). Ke stažení je oficiální AppImage. Zatím starší verze Audacity lze instalovat také z Flathubu a Snapcraftu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 16:44 | Zajímavý článek

    50 let operačního systému CP/M, článek na webu Computer History Museum věnovaný operačnímu systému CP/M. Gary Kildall z Digital Research jej vytvořil v roce 1974.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 16:22 | Pozvánky

    Byl zveřejněn program a spuštěna registrace na letošní konferenci Prague PostgreSQL Developer Day, která se koná 4. a 5. června. Na programu jsou 4 workshopy a 8 přednášek na různá témata o PostgreSQL, od konfigurace a zálohování po využití pro AI a vector search. Stejně jako v předchozích letech se konference koná v prostorách FIT ČVUT v Praze.

    TomasVondra | Komentářů: 0
    včera 03:00 | IT novinky

    Po 48 letech Zilog končí s výrobou 8bitového mikroprocesoru Zilog Z80 (Z84C00 Z80). Mikroprocesor byl uveden na trh v červenci 1976. Poslední objednávky jsou přijímány do 14. června [pdf].

    Ladislav Hagara | Komentářů: 6
    včera 02:00 | IT novinky

    Ještě letos vyjde Kingdom Come: Deliverance II (YouTube), pokračování počítačové hry Kingdom Come: Deliverance (Wikipedie, ProtonDB Gold).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 6
    21.4. 19:11 | Komunita

    Thunderbird 128, příští major verze naplánovaná na červenec, přijde s nativní podporou Exchange napsanou v Rustu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 27
    KDE Plasma 6
     (71%)
     (10%)
     (2%)
     (18%)
    Celkem 679 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Filip Korbel

    Přezdívka: SAKI

    Moje domovská stránka: http://www.stickfish.com

    O mně: Vedu firmu Stickfish což je ICT firma specializující se na technologie VDI (Virtual Desktop Infrastructure). Stickfish poskytuje řešení předních výrobců, jako jsou Oracle, Sun, IBM, Red Hat, Oracle či VMware, vyspělé síťové prvky Juniper a dále vlastní vysoce bezpečné a rychlé řešení enterprise virtual desktop Raydesk. Stickfish provozuje známý elektronický obchod 64bit.eu

    Linux používám od roku: 1999

    Používám tyto distribuce: Debian na server, Fedora na desktop

    Můj blog: Orwell na AbcLinuxu.cz

    Můj prima blog: Strana němého úžasu

    Seznam příspěvků na abclinuxu.cz
    (články, komentáře, dotazy, zprávičky, hardwarové a softwarové záznamy, pojmy ve slovníku).

     

    Aktuální zápisy

    Štítky: není přiřazen žádný štítek

    Apple Xserve v nabídce AbcHostingu?

    22.2.2006 12:01 | Přečteno: 1668× | Život s Leošem | poslední úprava: 22.2.2006 12:21

    Protože mezi mé oblíbené stroječky a hračičky patří značka Apple, obracím se na Vás s následujícím dotazem. Své rodinné příslušníky jsem poctivě vybavil několika méně či lépe využitelnými modely, které po nějaké době putovaly opět k prodeji nebo mají své pevné místo v provozu domácnosti a vesele se na ně práší vedle monitoru nebo mezi hromadou lega v dětském pokoji.

    Delší dobu přesvědčuji kolegy, abychom do nabídky AbcHostingu, tedy nabídky dedikovaných serverů, zařadili i 1U server Apple Xserve. Jednalo by se například o model s následující konfigurací:

    Xserve G4 / 2 x 1GHz / 512MB / 60G / Mac OS X Server (Unlimited Client) AbcHosting - Apple Xserve

    Cenu bychom asi dokázali udržet okolo 3.000,- za měsíc, což je o dost více než s čím původní záměr AbcHostingu počítal. Abychom pořídili uvedený server a vložili jej do nabídky, utvořili servisní zásoby, potřebujeme znát vaše názory. V nejlepším případě bychom uvítali reakci a požadavky potenciálního zájemce. Hlavně se od vás chceme dozvědět, či si nechat poradit, zda má tato případná nabídka smysl.

    Prosím tedy o Vaše příspěvky a děkuji.        

    Hodnocení: 100 %

            špatnédobré        

    Anketa

    Má dle vašeho názoru zařadit do nabídky AbcHostingu servery Apple Xserve s procesory G4?
     (64 %)
     (16 %)
     (4 %)
     (16 %)
    Celkem 56 hlasů

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    22.2.2006 12:09 Gustav | skóre: 23 | blog: Gustav I
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Apple Xserve v nabídce AbcHostingu?
    Mam docela rád Apple, ale nekoukám na svět přes růžové brýle - Xserve je odporně drahý kus HW a MacOSX ve verzi server je, jak to mám říci slušně - pro neschopné. Je to ještě víc "klikací" než Windows Server.

    Celkově vzato: stejně nebo lépe poslouží "obyčejný" stroj s x86 a Linuxem/BSD.
    Daniel Kvasnička ml. avatar 22.2.2006 12:19 Daniel Kvasnička ml. | skóre: 52 | blog: The Joys and Sorrows of Being an IT Freak | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Apple Xserve v nabídce AbcHostingu?
    Vypada to, ze se vyznate, tak se zeptam. Apple mam taky rad, i kdyz ne bezvyhradne, ale zajimalo by me, jak je to s vykonem tech serveru. Co je objektivity na tech grafech z Anandtechu, co ten dement Hulan tak s oblibou vsude lepi, aby dokazal, ze Apple je shit?
    FSF: “screw you for not wanting the stuff we produce”, People: “screw you for not producing the stuff we want."
    22.2.2006 21:08 al-Quaknaa | skóre: 13 | blog: al_quaknaa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Apple Xserve v nabídce AbcHostingu?
    Já se sice nevyznám, ale zvláštní na tom taky je, že si tím ten dement Hulán poněkud řeže pod sebou větev, protože z toho grafu vyplývá, že Dual Opteron (=AMD, tolik Hulánem zatracované) dosahuje srovnatelných a lepších výkonů než Dual Xeon o vyšší taktovací frekvenci (a to jak s HT on/off - což zamezuje argumentům o tom, že HT je výhodnější/není výhodnější pro jiné typy operací). MySQL používá vlákna (dosahuje lepších výsledků na SMP mašinách)?
    Dík
    al-Quaknaa
    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.