abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 00:22 | Komunita

    Google zveřejnil seznam 1220 projektů od 195 organizací (Debian, GNU, openSUSE, Linux Foundation, Haiku, Python, …) přijatých do letošního, již dvacátého, Google Summer of Code.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 22:22 | IT novinky

    Na základě DMCA požadavku bylo na konci dubna z GitHubu odstraněno 8535 repozitářů se zdrojovými kódy open source emulátoru přenosné herní konzole Nintendo Switch yuzu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 00:33 | Nová verze

    Webový prohlížeč Dillo (Wikipedie) byl vydán ve verzi 3.1.0. Po devíti letech od vydání předchozí verze 3.0.5. Doména dillo.org již nepatří vývojářům Dilla.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    4.5. 15:00 | Komunita

    O víkendu probíhá v Bostonu, a také virtuálně, konference LibrePlanet 2024 organizovaná nadací Free Software Foundation (FSF).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    4.5. 13:22 | Nová verze

    Nová vývojová verze Wine 9.8 řeší mimo jiné chybu #3689 při instalaci Microsoft Office 97 nahlášenou v roce 2005.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    3.5. 13:11 | Nová verze

    Coppwr, tj. GUI nástroj pro nízkoúrovňové ovládání PipeWire, byl vydán v nové verzi 1.6.0. Zdrojové kódy jsou k dispozici na GitHubu. Instalovat lze také z Flathubu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    2.5. 22:33 | Nová verze

    Byla vydána dubnová aktualizace aneb nová verze 1.89 editoru zdrojových kódů Visual Studio Code (Wikipedie). Přehled novinek i s náhledy a animovanými gify v poznámkách k vydání. Vypíchnout lze, že v terminálu lze nově povolit vkládání kopírovaného textu stisknutím středního tlačítka myši. Ve verzi 1.89 vyjde také VSCodium, tj. komunitní sestavení Visual Studia Code bez telemetrie a licenčních podmínek Microsoftu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 28
    2.5. 21:22 | Nová verze

    Proton, tj. fork Wine integrovaný v Steam Play a umožňující v Linuxu přímo ze Steamu hrát hry určené pouze pro Windows, byl vydán ve verzi 9.0-1 (𝕏). Přehled novinek se seznamem nově podporovaných her na GitHubu. Aktuální přehled her pro Windows běžících díky Protonu také na Linuxu na stránkách ProtonDB.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    2.5. 19:33 | Nová verze

    Byla vydána verze 1.78.0 programovacího jazyka Rust (Wikipedie). Podrobnosti v poznámkách k vydání na GitHubu. Vyzkoušet Rust lze například na stránce Rust by Example.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    2.5. 11:22 | Bezpečnostní upozornění

    Služba Dropbox Sign (původně HelloSign) pro elektronické podepisování smluv byla hacknuta.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (64%)
     (9%)
     (15%)
     (12%)
    Celkem 99 hlasů
     Komentářů: 8, poslední 4.5. 08:25
    Rozcestník

    Jsem konfliktní

    7.11.2010 06:56 | Přečteno: 1747× | poslední úprava: 7.11.2010 08:01

    Občas tak někde něco řeknu, napíši a vyvolám nepříznivou reakci. Nedivím se. Jsem konfliktní. Být konfliktní v této zemi neznamená pro většinu obyvatelstva žádnou velkou výhru. Pokud se na ulici, v tramvaji či jinde ohradíte proti obtěžování, býváte zhusta vnímání na stejné úrovni jako ten co obtěžuje. Společenská dohoda většiny české společnosti je psána asi v tomto duchu: Hlavně nevyčnívat, být moudrý, moudrý=zticha, hledět si svého a nedělat potíže, případně nemít vyhraněný názor.

    Mít názor znamená v této společnosti riziko konfliktu. Aby bylo jasno, za názor nepovažuji třeba, že pámbíčkáři jsou pokrytci a podnikatelé zloději. To je jen holé osočování. Za názor považuji třeba, že lidé, kteří se nechtějí o sebe starat, prostě žádnou pomoc nezasluhují, protože je ona „pomoc” jen udržuje v přesvědčení, že druzí mají povinnost se o ně postarat. Nebo, že komunismus jako společenské zřízení selhal a nechal po sobě všude, kde zvítězil a důsledně se prosazoval jen chaos, bídu a hory mrtvých. Takový názor se dá poměrně snadno za pomoci faktů obhájit. Stejně tak se dá za pomoci faktů hájit názor, že Bůh stvořil vesmír a zemi a opačně, že vznik vesmíru je výsledkem náhody. Na jedné straně hájíme úmysl, na druhé straně hájíme náhodu. Za pomoci fakt a potom se hovoří o objevené „pravdě.” Pravdu zatím vynechám.

    Ovšem podstoupit konflikt střetu názorů,je podobné riziko jako je ono ohražení v případě obtěžování. Vždy se najde mudrc, který vás vyzve aby jste chápali toho obtěžujícího. On vlastně nechce jen být svědkem konfliktu, který ho obtěžuje například svou hlasitosti. Takže pro jistotu okřikuje oba a většinou obviní toho bránícího se. Obyčejná zkušenost. Včera při čekání na tramvaj na Smíchově obtěžoval lidi jeden opilý Ukrajinec, nebo Rus. Přišel ke mě, něco huhlal. Díval jsem se skrz něj a čekal co udělá. Huhlání nepovažuji za příliš velké obtěžování. Poodstoupil a obrátil se ke slečně vedle mě. Nevšiml si, že je s mládencem. Pokusil se ji dotknout, což se onomu mládenci nelíbilo. Chytil ho za ruku. Byl velký a zřejmě i silný. Na rozdíl od onoho obtěžujícího. Lehce s ním smýkl. Hned se našel zastánce, který ho okřikoval. Já jsem ho pochválil, že je gentleman, který hájí svojí ženskou. Argument okřikujícího, že přeci je ožralý, mě nijak nebrání v tom abych si myslel, že ani ožralému není dovoleno osahávat cizí ženy na ulici. Prostě není a kdo tak činí, riskuje ránu pěstí nebo smýknutí o zem. Z mé strany určitě. Ze strany toho mládence zřejmě taktéž.

    Mnozí lidé mají strach jít do konfliktu z toho důvodu, že se nebojí ani tak odvety, jako spíš označení problémových lidí. Nebýt problémový se hodně nosí. Mít názor, znamená být z hlediska oněch lidí, problémový. Tedy názory nevyjevují, maximálně anonymně na chatu, nebo webu. Mnozí se ani neohradí, pokud jsou napadeni verbálně či fyzicky. Neohradí aby nebyli označeni za agresory a nemají názor na to či ono ze stejného důvodu. Pak se ocitnou v koutě. V koutě odkud není úniku jinak než za pomoci konfliktního jednání. V podstatně vyšší míře. Kdysi, když ještě na našem oddělení pracovala jedna psycholožka, byl na oddělení velký chaos. Ona dáma chtěla rozhodovat, co je správné a co ne. Prosazovala svoje názory a neočekávala odpor. Ve svém svatém přesvědčení, že ona je tou povolanou a především vyvolenou. Dostal jsem se s ní a později ještě s jednou mladou kolegyní do těžkého, dlouhotrvajícího konfliktu, který skutečně zatížil celé oddělení. Nakonec obě dámy odešly.

    Odešly a jako předtím se i nadále střídaly psycholožky, které si dělaly atestaci. Je ovšem „zvláštní,” že poté se už nikdy neopakovalo, to co předtím s jinými psycholožkami, kde jsem do oněch konfliktů příliš nešel, protože jsem měl pocit, že vyvolávat konflikty s těmi co tu dlouho nebudou nemá cenu. Mýlil jsem se. Sice jsem se v onom výše zmíněném konfliktu cítil velmi unavený, ale nakonec po jejich odchodu, kdy vzdaly svoje učinkování na pavilonu i mnohem jistější. Únava časem odplynula a zbyl prostor na klidnou práci. Dokázal jsem si obhájit pozici v dlouhodobém konfliktu, nesklouznout do urážek a prosadit se. Jejich následovnice už měly informaci, že je nutné se mnou zacházet jinak, protože se opravdu umím bránit a umím předložit argumenty, které jsou relevantní. Nejsem s nimi nijak zvláštní přítel,ale respektujeme se a spolupracujeme. Víc od zaměstnání nežádám. Tedy mimo mzdy. Do práce chodím podávat výkon, přátele mám jinde.

    Vrátím se k oné problémovosti a agresivitě. Čím jsou lidé úzkostnější, tím více jsou náchylnější označovat jako agresivní, konfliktní, bezohledné, druhé lidi, kteří jim nevytvářejí pohodu podle jejich představ, mají opačný postoj a názor, konstatují fakta tak jak jsou a ne jak by je chtěli ti úzkostní slyšet. Samozřejmě mohu vzít v úvahu, že pokud ve společnosti čtyřicetiletých a více žen řeknu, že preferuji mladé brunetky do třiceti let, že se budou cítit nepříjemně. Také se necítím nijak extra, když ta mladá brunetka dá najevo, že preferuje mladé zelenooké blonďáky. Minimálně prožívám lítost, že si nevybrala mě, když moje mužské hormony se dožadují zrovna jí.

    Jenže na pocit se neumírá a tak se jednoduše musím obrátit jinam a hledat nějakou modrookou brunetku, kterou i ve svém věku budu přitahovat. Konstatování, že preferuji tohle, co zrovna ten druhý nemá k nabídnutí, mnohdy vyvolává u těch úzkostných pocit ohrožení a oni se chovají přesně tím způsobem, že obviní toho konstatujícího. Tedy z agresivity, arogance a neúcty k nim samým. Konstatování faktů vyvolává mnohdy nepříjemné pocity a následné reakce. Ty reakce mají zastrašit a odradit konstatujícího od jeho konání. Ne každá reakce je ohrožující na životě a zdraví. Většina lidí se tak nechová a ti co opravdu chtějí ubližovat nebo vraždit, často tak činí, protože neočekávají a dost často oprávněně žádný odpor. Vraždí a ubližují těm, jsou i vyjímky, které považují za slabší.

    Dost často opakuji, opakování je matkou moudrosti, že jsem-li připravený na konflikt na skutečnost, že je nutné občas konflikt podstoupit, zjistím, že druhá strana, která záměrně konflikt vyvolala po odporu, který jsem kladl a hájil svoje hranice většinou už v konfliktu nepokračuje. Ani ve fyzickém ani verbálním. Nakonec není to tak dlouho, kdy mě napadl žárlivý manžel. Všechny výhody byly na jeho straně a on to věděl proto to zkusil. Až na jedno. Nečekal odpor a nečekal bolest, kterou mu způsobím. Ač vyhrožoval, už se neobjevil a utekl. Docela možné, že by to pro mne příště dopadlo hůř, nemládnu, ale jedno vím. Zase bych se na odpor postavil a zase bych se snažil mu způsobit co největší bolest. A nepochybuji, že on je si toho vědom. Tím, že jsem nevyklidil pozici, neutekl jsem, neprosil jsem ale bojoval jsem v čase, kdy jsem měl bojovat, tedy v konfliktu, dal jsem jasnou informaci sobě i jemu. Ač mě strašil, od té doby nepřišel a rozhodně jsem neuposlechl nic z toho, co mi nařizoval. Tedy pokoušel se nařizovat a při nesplnění jeho nařízení jsem měl být jim znovu potrestán. Povídal. Nařizovat si nedám a poslouchám jen sebe.

    Prostě jsem konfliktní a je-li nutné i agresivní. Agresivita v jisté míře je nutná. Protože její projev nás chrání před druhými lidmi. V případě nutnosti. Mobilizuje naše obranné reakce. Nebránit se je stejné zlo jako napadat. Necháme totiž ubližovat tomu nejcennějšímu co máme. Tedy nám samým. Přiměřená obrana je agresivita vyjádřená asertivním způsobem. Pokud mě někdo obviní, že jsem agresivní, mýlí se. Jen asertivní. Osočuje-li mě z neústupnosti,když hájím své hranice, pak mi skládá kompliment. V bojových uměních se údajně s agresivitou nepočítá. Počítá, jenže agresivitou projevenou s chladnou hlavou a přehledem.        

    Hodnocení: 57 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    7.11.2010 07:27 pasmen | skóre: 45 | blog: glob | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    Taky jsem konfliktní. Ovšem jsou dva typy konfliktů: názorový a fyzický. Zatímco toho prvního se asi nikdy nezbavím (a navíc tuto svou vlastnost považuju v určitém smyslu za celkem pozitivní), ten druhý typ se u mě dost potlačil od té doby, co mám děti.
    7.11.2010 07:33 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    en druhý typ se u mě dost potlačil od té doby, co mám děti.

    To je dost pochopitelné, jak jsou děti, tak ledacos překousneme.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    7.11.2010 13:55 Kvakor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    Právě, je velký rozdíl mezi "stát si za svým názorem navdory okolí a nebát se pohádat" a "nechodit pro ránu daleko". Ja také nenmám vůbec žádný problém jít do názorového konfliktu, ale u toho fyzikého jsem tuto téměř nikdy chuť neměl, už z toho důvodu, že považuju použití násilí při argumentaci za nízké a přimitivní (jak říka Salvor Hardin v Assimovově Nadaci "Násilí je posledním útočištěm neschopných").

    A jak by to dopadlo s "neargumentačním násilím" nevím, od doby, kdy jsem opustil základní školu, jsem se s nikým prát nemusel a málokdy se vyskytuju v prostředí, kde by se konflikty odehrávaly. Jak říká velký Sun-c', nejlepší bitva je taková, která nemusí být vůbec vybojována. Jediné dva potencionální fyzikcé konflikty, kterých jsem se v poslední době zůčasnil, dopadly v prvním případě rozchodem zůčasněných (poněvač autobus dojel na konečnou) a v druhém případě si útočník nejspíš spočítal, že proti dvou lidem se optížne bojuje, obzvlášť pokd jste pod vlivem.

    Na druhou stranu, po shlédnutí jisté reportáže (v blogosféře známé jako "Karkulka versus Aragorn") a zkušenostech s chováním některých řidičů občas přemýšlím, jestli bych neměl vozit v autě sekeru ...
    Heron avatar 7.11.2010 07:59 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    Jo, toto byla nejlepší rada, kterou jsem od tebe viděl v TV. Nebát se jít do konfliktu, neustupovat za každou cenu. Dost mi to pomohlo.
    7.11.2010 08:03 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    Jo, toto byla nejlepší rada, kterou jsem od tebe viděl v TV. Nebát se jít do konfliktu, neustupovat za každou cenu. Dost mi to pomohlo.

    Tak to jsem Tomáši rád.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    7.11.2010 11:54 Woknař
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    Taky jsem znal jednoho takového. Po úderu teleskopem do klíční kosti začal prosit o shovívavost a ukončení konfliktu. Agresivita je blbost, nevíš-li kdo proti tobě stojí a kam až je ochoten dojít. Protože agresivita stoupá, chodím ozbrojen. Nikoho bych nebil do hlavy a do obličeje, nejsem vrah. Klíční kost je ideálním místem na ukončení konfliktu. Také loket a nebo předloktí. Teleskop mne stál před lety cca 700 Kč a nelituji toho výdaje.
    7.11.2010 11:58 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    Po úderu teleskopem do klíční kosti začal prosit o shovívavost a ukončení konfliktu

    za nepřiměřenou obranu je docela slušná sazba, hlavně když je tam prokázán nadbytečný útok zbraní s úmyslem zranit. Tak to budeš mít woknaři blbý. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    7.11.2010 12:10 Woknař
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    Jako dosud netrestaný dostanu za zlomenou klíční kost maximálně podmínku. Jsi nepochybně dostatečně vzdělaný, abys uměl zvážit, co je pro mne lepší. Zda moje rozbitá huba, případně povyrážené zuby, ošetření, následky, bolest a nebo směšná podmínka, kterou prožiju v klidu a míru a po jejím uplynutí bych si nechal trest vymazat z rejstříku. Dělám na místě, kde se trestní bezúhonnost nevyžaduje, tak si to přeber jak umíš.
    7.11.2010 12:13 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    Dělám na místě, kde se trestní bezúhonnost nevyžaduje, tak si to přeber jak umíš.

    A jaký důvod bych si měl hledat abych si to přebral? Pokud odpovíš útokem se zbraní, přerazíš mu třeba klíční kost, nebo loket, tak ani podmínka není tak hrozná, jako že budeš platit. Něco pádného v ruce, to je vždycky problém. Aspoň klienti tak vyprávějí. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    7.11.2010 12:18 Woknař
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    Opakuji - pokud bych teoreticky byl identifikován a usvědčen, raději zaplatím, než bych si nechal poškodit moji tělesnou schránku. Ostatně znám u nás v Plzni právníka, který se na podobné věci specializuje a nepochybuji, že by i použití obušku uhrál na nezbytné "odvracení útoku". Nikde není napsáno, že jej nesmím použít, to si přečti. Jen nesmím útočit, pokud již útok ustal. Nevidím jediný důvod, proč bych nmohl použít obušek třeba vůči Mike Tysonovi, i když on na mne půjde jen holýma rukama, to je snad jasné.
    Michal Fecko avatar 7.11.2010 12:25 Michal Fecko | skóre: 31 | blog: Poznámkový blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    jo, cize najlepsie je prerazit klucnu kost holymi rukami - a najlepsie bez fyzickeho kontaktu? :-)
    7.11.2010 12:41 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    jo, cize najlepsie je prerazit klucnu kost holymi rukami - a najlepsie bez fyzickeho kontaktu?

    To je nemožné, ale jak říkám, jsou jednoduché prostředky, které dávají čas a prostor k obraně. Na nějaké velké předvádění není čas. Jedna věc je dělat box, zápas, judo, karate a druhá věc je prát se, když jde o hubu. Doslova. A má člověk skoro holé ruce. Tex zápas jsem dělal na dost vysoké úrovni a dost dlouho, s tím ostatním jsem koketoval, ale ve rvačce je všechno jinak.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    Michal Fecko avatar 7.11.2010 12:47 Michal Fecko | skóre: 31 | blog: Poznámkový blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    Na utok so zbranou mas nejako cudny pohlad... Posud toto - v obci Polichno pri Lučenci 30-ročný robotník zastrelil štyroch Rómov v susedstve guľovnicou, ktorú ako poľovník mal legálne v držbe.

    Masaker v Polichne sa udial 18. septembra 1990 a niektorí pamätníci si naň spomenuli v súvislosti s nedávnou tragickou streľbou v Devínskej Novej Vsi. Súd však v prvom prípade prišiel k záveru, že Ján T. strieľal v nutnej sebaobrane a po dvoch rokoch vyšetrovacej väzby ho prepustil na slobodu. Neskôr bol strelec dokonca starostom v spomínanej obci. Stálo by to s ním za osobitný rozhovor, ale v apríli tohto roku zomrel.
    7.11.2010 13:00 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    Na utok so zbranou mas nejako cudny pohlad...

    No ani nemám. Jen vím, že útok se zbraní je vždy problémový právě v tom, že nevíš koho zabiješ. A zabiješ snadno. Další potíž je v tom, že zabití, pokud nejsme patologičtí zabijáci, jako lidé neseme dost těžko. O tom by mohli vyprávět vojáci, co byli ve válce. A nebyli opravdu drilem cvičeni k zabíjení. Mnoho z nich neslo těžce že zabili člověka, nebo víc lidí. To je také realita. Jedna věc je koukat se na western a nebo Smrtonosnou past, kde se lidi střílejí jako na střelnici papírový kytky a druhá opravdu někoho zastřelit, udeřit železnou týčí do hlavy. Právě výcvik k té chladné hlavě, který ty školy bojových umění směřují mě přijde dost důležitý. Stejně tak výcvik v asertivitě, snášet nadávky, nenechat se jimi vyvést z míry. Stejně tak se jimi nenenechat vyprovokovat k bezhlavému útoku. A mohl bych pokračovat. Konečně, tady mi mnozí bezuzdně nadávají a čekají, kdy projevím ten nekontrolovatelný vztek. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    Michal Fecko avatar 7.11.2010 13:16 Michal Fecko | skóre: 31 | blog: Poznámkový blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    Ina vec je ovladat sa voci agresivnym nadavkam na webovej diskusii a ina v skutocnom zivote, kedy lahsie prejdu ci uz u teba alebo u toho druheho k fyzickej agresivite a to casto bezhlavej... Navyse psychotesty na drzbu zbrane niekedy tuto latentnu agresivitu neobjavia... Cize agresor moze byt drzitelom strelnej zbrane a projektily, poklial niesi Neo, len tak lahko nezastavis :-) A to nemusi drzat priamo strelnu zbran, fakt staci teleskopicky obusok a bezhlavo rychly agresivny utok a neubranis sa ;-)
    7.11.2010 20:44 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    fakt staci teleskopicky obusok a bezhlavo rychly agresivny utok a neubranis sa

    Tak pokud se mě rozhodne někdo zcela nečekaně napadnout, tak je těžké zaregistrovat ten útok a reagovat na něj, ale někdy ten agresor se malinko zpozdí a pokud mám i já zbraň, tak to je situace jiná. O tom ale řeč nebyla. Myslím že woknař mluvil o tom, že na útok beze zbraně odpoví protiútokem se zbraní.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    8.11.2010 18:17 Woknař
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    Ano, na útok beze zbraně, ale s jistotou 99,9% že se ta zbraň skrývá v kapse tepláků Adidas, zakoupených z dávek na které jsem ze své mzdy přispěl, odpovím zbraní (kovovou pružinou, což ani není zbraň) a nechám se za to orgány činnými v trestním řízení stíhat a soudem potrestat. Budu živ, zdráv a vesel. Podmínku přežiji s úsměvem a nezmenšenou chutí k jídlu. Zůstanu totiž zdráv. Na rozdíl od situace, kdy dám útočníkovi šanci, aby svůj verbální útok - čili přípravu na útok fyzický - dokonal a jako ta ovečka započnu s obranou, teprve až už budu bit jak žito. Musím se smát autorovi, který je sice "konfliktní" a ovládá několik desítek bojových umění, ale nikdy se nedostal do mlýnice připitých cikánů. Já ano a vyšel jsem z toho bez ztráty květinky. Jednoho jsem uhodil a poškodil mu klíční kost, ostatní na mne pořvávali z bezpečné vzdálenosti 50 m. To mi dalo šanci vytáhnout mobil a "jako telefonovat na policii". Nikam jsem samozřejmě nevolal, ale utekli i tak. Věděli asi proč.
    8.11.2010 18:43 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    Tak staci rict ze se pohybujete v mistech kde zije takova sber, ktera pravidelne prepadava ctihodne obcany. Pak je jasno. Ale nosit sebou zbran a byt permanentne pripraven zranit kohokoliv kdo se blbe podiva je dost riziko. Jinak v pouceni bojovnika, jeden samuraj rika, ze samuraj ktery se pohybuje zbytecne a bezduvodne v nebezpecne oblasti, zbytecne riskuje a nemysli na smrt, proto se nedozije dlouheho zivota. Z toho duvodu jsem napeiklad eychle opustil dum do ktereho se jednoho dne pristehovali dve cikanske rodiny.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    9.11.2010 19:08 Woknař
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    Já v té oblasti bohužel bydlím. Bydlí tam 10 000 bílých a 600 nebílých. To z ní dělá asi desátou nejnebezpečnější oblast v republice.
    9.11.2010 19:10 Woknař
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    P.S. K těm číslům jsem přišel, brouzdaje v ročence jakési multikultipravdoláskové organizace, pojednávající o tzv. vyloučených lokalitách.
    7.11.2010 12:15 Woknař
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    Navíc bych pochopitelně na místě mého přepadení nesetrvával jako tydýt, ale okamžitě bych utekl. Ve velkoměstě bych měl docela slušnou šanci že by mne ani nikdo neidentifikoval; nemluvě o tom, že samotný útočník by mne asi udat nešel. A protože mám mezi lidmi spíše pověst lidumila, nikdo by třeba cikánovi nežral pohádku, že jsem začal já.
    7.11.2010 12:18 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    nikdo by třeba cikánovi nežral pohádku, že jsem začal já.

    Když jinak nedáš. Má to ještě nevýhodu, že může být dost dobrej, ten teleskop ti sebere a jen ho rozzuříš a omlátí ti ho o hlavu. :-) Do hlavy to prý teleskopem docela bolí. Jsou výhodnější prostředky, ale ty jsi ze všech nej, tak ti je nebudu prozrazovat.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    7.11.2010 12:22 Woknař
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    U nás jsou more prosáklí Toluenem. Navíc zbraně - jak mne učili na vojně - jsou na použití a ne na strašení. Pokud někdo machruje s obuškem a vystavuje se nebezpečí, že mu bude sebrán, tak je to jeho blbost. Vzhledem k tomu, že mám ve věci jasno a jsem smířen s postupem obrany, když jsem vyčerpal všechny možnosti, v čase 00 hod: 00 min: 00 sec: 00 tahám obušek a v čase 00 hod :00 min :00 sec: 10 už dávám - ač nerad první ránu. Zatím jsem tak učinil jednou a bez následku pro mne.
    7.11.2010 12:28 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    ač nerad první ránu. Zatím jsem tak učinil jednou a bez následku pro mne. Váš komentář Tak jo, jak říkáš.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    7.11.2010 12:35 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    že samotný útočník by mne asi udat nešel.

    Jasně, já jsem se mnohokrát pral, vždy mě někdo napadl, a mnohdy, ač obrana byla vedena přiměřeně, byl problém vysvětlit, že ten v krvi válející se, je útočník. To jsou ty praktické zkušenosti. Ale když se bráním, tak nehledím jestli se něco stane, na to není čas.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    belisarivs avatar 9.11.2010 19:45 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    Je Vam jasne, ze pretahnout nekoho obuchem jak popisuje Woknar je podstatne mene zivot ohrozujici nez zkopnuti ze schodu?

    Soused takhle hodil drzku na schodech, trefil se hranou schodu na spodinu lebecni a umrel v sanitce. Takovahle drsna fraktura lebky je hnus. Lide jsou krehci stvoreni nez by jeden veril.

    Navic nechapu Vas postoj.

    Eskalovat nasili z verbalniho utoku na fyzicky Vam nevadi, ale eskalace fyzickeho nasili uz se Vam nelibi. IMHO trochu schizofrenie.
    IRC is just multiplayer notepad.
    7.11.2010 22:25 yossi | blog: Q_and_A | Ba'aretz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    Na úder teleskopom zrovna do kľúčnej kosti bacha. Veľmi blízko je arteria subclavia ktorú keď prerazíš veľmi tažko zastavíš krvácanie.

    Dobré miesta na prácu s teleskopom sú končatiny, brušná dutina a predok hrudníka - nie úder zvrchu. Pri týchto miesta nevznikajú nevratné zmeny (ak nemáš obrovskú smolu).

    Bacha na hlavu, ľadviny, chrbticu, kľúčnu kosť.
    7.11.2010 22:33 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    Bacha na hlavu, ľadviny, chrbticu, kľúčnu kosť.

    Jo jo yossi, tak nějak bych to viděl, jenže když člověk fakt nezachová chladnou hlavu, tak i hrudník, břišní dutina jsou strašně nebezpečné.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    7.11.2010 22:46 yossi | blog: Q_and_A | Ba'aretz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    Nuž berie sa to skôr z pohľadu že zlomené rebro je zmena vratná kdežto mŕtvola po vykrvácaní je nevratná.

    Aspoň tak ma to učili. :)

    Pri každom boji je potrebné brať do úvahy to že útočník ma prevahu toho že si vybral miesto, čas i zbraň, Obrana preto musí byť silnejšia. Ja dodržiavam pravidlo 1-3. Obrana je trikrát silnejšia ako útok.

    A ak človek stratí chladnú hlavu pri boji skôr ublíži sebe ako útočníkovi.
    7.11.2010 22:49 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    A ak človek stratí chladnú hlavu pri boji skôr ublíži sebe ako útočníkovi.

    To bylo první pravidlo, které mě Lintera, můj zápasnický trenér natloukl do hlavy.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    7.11.2010 22:51 yossi | blog: Q_and_A | Ba'aretz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    Ja som sa to naučil na vlastnej koži. Som ten horší prípad. :)
    7.11.2010 13:46 linuxák
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    Dost často opakuji, opakování je matkou moudrosti, že jsem-li připravený na konflikt na skutečnost, že je nutné občas konflikt podstoupit,

    Jj,jsi konfliktní,konflikty vyvoláváš a konflikty přitahuješ.A když vezmeš spravedlnost do svých rukou a dáš někomu po tlamě,připadáš si o to větší Jílek a hrdina k tomu.Jsi schopný jinýho druhu hrdinství? Třeba postarat se o těžce nemocnou tobě blízkou osobu?Omezil bys kvůli téhle osobě nějaký svý aktivity,aby si se mohl o ni postarat? To je pro mě taky hrdinství,kterýho se dopouští spousta lidí úplně samozřejmě a nikde to neventilujou.
    7.11.2010 14:28 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    No muzes byt hrdina a prestat diskutovat zpusobem jakym diskutujes. Jinak vis hovno jak se citim a jen si myslis ze neco vis. A to me bavi te provokovat a ty vzdy jen pritlacis. Pod ruznymi nicky. Tak se stan hrdinou a jdi na idnes. Tam se muzes predvest. Nebo na aktualne tam pisou tezci intelektualove. Muzes se tam mezi nimi predvest. :-) Jinak je mi jedno jestli nekdo neco ventiluje nebo neventiluje. Ja ziji podle svych predstav.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    7.11.2010 19:15 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    schopný jinýho druhu hrdinství? Třeba postarat se o těžce nemocnou tobě blízkou osobu?Omezil bys kvůli téhle osobě nějaký svý aktivity,aby si se mohl o ni postarat?

    Když se takhle ptáš, tak samozřejmě předpokládáš, že nejsem. To by ses jinak neptal. Odpovím ti na to asi takhle. Co jsem udělal, nebo neudělal, je má věc a já ponesu odměnu či odpovědnost za to co jsem udělal a stejně tak za to co jsem neudělal.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    7.11.2010 14:20 ondra
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    ty ses nejen konfliktni, ty ses hlavne zasranej kreten
    8.11.2010 12:24 paprsky X
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    necet jsem to je to dlouhy, krome toho jsou to zas ty samy kecy agresivniho zakomplexovaneho skreta

    8.11.2010 12:31 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    necet jsem to je to dlouhy, krome toho jsou to zas ty samy kecy agresivniho zakomplexovaneho skreta

    To je skutečně projev sebevědomého a znalého jedince. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    8.11.2010 12:40 dtto
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    kazdej muze svobodne napsat, ze ma z tebe pocit, ze ses egoistickej debil. Ja se k nim pridavam, celej tvuj projev tomu napovida a nedelas nic, abys to vyvratil, duta makovice :-( !!!
    8.11.2010 12:57 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    kazdej muze svobodne napsat, ze ma z tebe pocit, ze ses egoistickej debil. Ja se k nim pridavam, celej tvuj projev tomu napovida a nedelas nic, abys to vyvratil, duta makovice :-( !!!

    No vždyt jo, ty vylízaná palice. :-) Užij si to
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    Dalibor Smolík avatar 7.11.2010 15:52 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    Být do určité míry konfliktní .. to je otázka, zda to není v současné společnosti nutnost. Myslím si, že řešení je jinde. Člověk by si měl stát za svými názory, postoji a tím, co dělá. Názory může korigovat (to ještě neznamená, že je převlékač kabátů), to není žádná ostuda. Se svými názory se však může dostat do konfliktu s jinými lidmi - a je to normální a přirozené. Měl by se ale snažit, aby ty konflikty byly na nějaké úrovni, rozhodně není třeba násilí tam, kde je šance řešení "smírmou" cestou. Hodně konfliktů bývá zbytečných jen proto, že strany špatně vyjádřily své postoje a vzniklo nedorozumění. Někdy se pak zjistí, že cíle obou jsou v podstatě stejné. Najde se pak kompromisní řešení pro obě strany.
    Jsou případy, kdy takový postup není možný. Jakýkoliv přátelský přístup je vykládán jen jako slabost druhé strany .. bohužel. Tohle je třeba umět rozlišit a podle toho postupovat. Ale jsem přesvědčen, že ve většině případů rozumná domluva a diplomacie (na úrovni jedinců i států) je účinnější než vedená válka.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    7.11.2010 17:30 linuxák
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    S vaším názorem souhlasím,pane Smolíku
    7.11.2010 21:06 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    Jsou případy, kdy takový postup není možný. Jakýkoliv přátelský přístup je vykládán jen jako slabost druhé strany .. bohužel. Tohle je třeba umět rozlišit a podle toho postupovat. Ale jsem přesvědčen, že ve většině případů rozumná domluva a diplomacie (na úrovni jedinců i států) je účinnější než vedená válka.

    Jo jo, to je to umění rozlišit. Protože jednou řeknu, on nechce přestat, ohrožuje stále dál ty ostattní. Pak útočníka skopnu ze schodů. Jinak by na ich zůstal a řval, urážel dál. Jindy stačí jen říct a on odejde sám. bez násilí. A nic se nemusí podnikat.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    7.11.2010 21:20 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    Jinak by na ich zůstal a řval, urážel dál.
    No to by ovšem bylo hrozné - Uvažme, kolik lidí by tím bylo zraňeno, a jak vážně. To pak samozřejmě stojí za to ho radši skopnout ze schodů, i přes riziko trvalého zranění/smrti, viď?

    Co uděláš, když přijdu k vám do baráku a budu na schodech řvát a urážet? Taky mě skopneš?
    7.11.2010 21:29 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    Zkus tom králíku, dozvíš se.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    7.11.2010 21:33 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    Ok, kdy budeš doma? A mám řvát něco konkrétního, nebo stačí všeobecné urážky? Tak až bude čas, dostavim se a zařvu si. Neboj, bránit se nebudu, budeš mě moc kdykoli pohodlně skonpout ;-)
    7.11.2010 21:38 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    Hele kdy já budu doma, do toho je ti nic není. Pokud chceš vědět co se stane, jistě si vhodnou chvíli najdeš, dej si záležet a co se stane se dozvíš. nepředbíhej událostem. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    7.11.2010 21:41 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    8.11.2010 08:33 MVR
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    skonpout, lolo.

    Kralicku, muzu si s tebou prijit zarvat nebo zaskucet nejakou starou dobrou trampskou?
    8.11.2010 14:43 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    nj, typo..
    Jinak jo jasný, klidně. Můžu vzít aj foukací harmoniku :-D Jen nevim jak s volným časem. Přecijen tam do tý ****** to je dost daleko...
    8.11.2010 15:13 Mattern
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    Přecijen tam do tý ****** to je dost daleko...

    Urážíš hnílkovu kapitalistickou šlechtu, která si to sídlo vybrala jako ideální lokalitu.
    8.11.2010 07:53 MVR
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    Někdy se pak zjistí, že cíle obou jsou v podstatě stejné.

    +10*. Vyborne receno. Mam s tim zkusenosti, pracuje to pokud jednate s normalnim clovekem. S nasilnym opilcem nebo psychicky postizenym je dohoda obtizna. Opilec vas napadne bezduvodne, psychycky postizeny vas pokouse, protoze ho prave boli zub, otvira usta, vychazi z nej hrozny zvuky, pak vas rafne. Jinak, prala jsem se naposledy v detstvi. Kdyz me segra zacala rvat za vlasy, vzapeti jsem ji popadla za pacesy taky. Brecely jsme bolesti obe dve. Pust me! Nejdriv pust ty! Budeme pocitat do 3. Pak pustime obe. 1,2,3. Nepustily jsme ani jedna. 1,2,3. Povolily jsme. 1,2,3 pustily jsme. Pak jsme si ukazovaly chomace vyrvanych vlasu. Hele kolik jsi my jich vyrvala! Ted budu holohlava! Ja taky, uz se nikdy za pacesy tahat nebudem, slibujes?
    7.11.2010 16:25 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    Být konfliktní u mě neznamená mít vyhraněný názor nebo nebát se ohradit, nýbrž být netolerantní, prosazovat svůj názor na úkor druhých, atd., atp.
    Marcela* avatar 7.11.2010 18:19 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    Je rozdíl mezi tím být konfliktní a nebát se konfliktů. To první je opruz, to druhé úctyhodné. :-)
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    7.11.2010 19:28 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    Obávám se, že když se člověk nebojí konfliktů je mnohdy velmi konfliktní. Pro ty druhé. :-
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    7.11.2010 19:59 Modeno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    Hr.Smolik te popsal zcela presne. Ty jsi skutecne konfliktni, protoze tobe nejde o reseni problemu, ale o vitezstvi za kazdou cenu. Nekde jsi napsal

    *diskuzi mam na to, abych ostatni presvedcil o sve pravde*

    At je formalni definice diskuze jakakoliv, vseobecne si lide predstavuji v diskuzi vymenu nazoru. U tebe to je vzdycky jenom prosazeni tveho nazoru. Pokud neni po tvem, nasadis napred obraty jako (asi moc nevis o....), pak zacnes zesmesnovat, k tomu pridas obraty *s tebou zadnou smlouvu nepodepsal*, a nakonec jsou vsichni kreteni a bolsevici. To sebezahledeni do sebe je tak markantni, ze se nediv, ze dostavas tolik negativnich reakci.

    Jak p.Smolik, tak Marcela nebo MVR z tvoji party casto predkladaji zcela jiny nazor na vec, nez ma nekdo v diskuzi. S vyjimkou obcasne ironie Marcely se ale vzdy drzi tematu a NESHAZUJI oponenta. To ty bohuzel neumis, proto tak casto konci diskuze flamy, coz u terapeuta je hodne prekvapive, a bachorky o samostudiu nezabiraji.
    7.11.2010 20:18 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    U tebe to je vzdycky jenom prosazeni tveho nazoru. Pokud neni po tvem, nasadis napred obraty jako (asi moc nevis o....), pak zacnes zesmesnovat, k tomu pridas obraty *s tebou zadnou smlouvu nepodepsal*, a nakonec jsou vsichni kreteni a bolsevici.

    Jo milý modeno, s čím kdo zachází tím taky schází. :-) Takže pokud diskutuješ o Jílkovi, a nikoliv o blogu, dozvíš se, že jsem s tebou smlouvu nepodepsal, že jsi kretém, protože mi začneš nadávat, vyhrožovat, víš čím jsem a čím nejsem. Co umím a neumím.

    Takže změn své chování a potom požaduj změnu chování od druhých. Tedy máš možnost. V tom je celý problém a já ti znovu zopakuji, koukni se na to, že vždy se najde nějaký modeno, linuxák, ajtyman a další, přestanou pod diskusí diskutovat a začnou urážet. Mě, Ritu, Marcelu, Miladu. Máš-li ppotřebu lepší diskuse, přestan mi vysvětlovat jaký jsem sebestředný hovado a řekni mi v čem se mýlím. jestli to ty a tobě podobní svedou. Mě ten způsob komunikace zas nevadí, a když si někdo jde kopnout do Jílka, jak se někteří pod jinými blogy chlubí, pak se musí smířit s tím, že si Jílek kopne do nich.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    7.11.2010 20:39 Modeno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    Miladu

    Az mi dokaze, ze jsem jednou urazil MVR, tak se ti omluvim. Pokud to nedokazes, tak jsi lhar.

    Je to srozumitelne?
    7.11.2010 20:50 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    Milý modeno, já jsem mluvil v množném čísle, ty a další, a jestli máš pocit, že jsi fajn kluk když urážíš jen ty ostatní a Miladu ne, tak si stále stejný kretén jako když urážíš všechny, přeber si to, jak říká woknař. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    8.11.2010 14:44 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    Milý modeno, já jsem mluvil v množném čísle

    ale ale pane jilek takova pruhledna manipulace mluvit v pl. a obecne aby si to na sebe ten nekdo vztah a pripadne se lek ze na nej neco vite a aby vas zaroven nemoh obvinit ze na nej kalite

    vy jste ale vykuk

    ty vase ,,damy" svate zas az tak nejsou maji tez ledacos na triku
    8.11.2010 14:51 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    už si dlouho práskači nevystrčil palici, zřejmě tě Yenefer vystrašila. No o svatosti nikdo nemluvil, konečně co je ti do jejich života? A pokud souhlasíš s urážkami oněch dam, jako že souhlasíš, jsi stejný kretén jako všichni jmenovaní a k tomu ti na který jsem zapomněl. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    9.11.2010 16:25 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní

    Yenefer vy myslite pane jilku tu co ji vedete ruku pokud to neni dokonce vase vlastni ruka vy tech nicku i s vasi partnerkou mate nekolik dle vseho vsude kde spolecne operujete ja vas beru jako dva a vice v jednom a nijak se nesnazim si zapamatovat ty vase sofisitkovane prezdivky na tu palici si nastoknete tykev zvykejte si na permanentni helloween a mam tu jednu vystiznou zeleninu  i pro vasi yenefer

    Dalibor Smolík avatar 7.11.2010 22:12 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    Nemyslím si, že by J. Jílek byl konfliktní, ale je kontroverzní :-), jak ho označili v ČT. A proto si ho vybrali do svých pořadů, protože potřebují lidi s netradičními a zajímavými názory. Takže tolik, co jsem slyšel od pracovníků ČT já.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    Dalibor Smolík avatar 7.11.2010 22:16 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    Ještě dodatek: P. Jílkovi profesně jeho "prořízlá pusa" svědčí, zatímco já si ji v práci dovolit nemohu. Moji zákazníci se chovají podle jiných norem. Takže všechno je individuální ..
    Tady na abíčku jsme na neutrální půdě (něco jako výcvikový prostor pro komunikaci s lidmi), ale každý člověk reaguje podle určitých zažitých pravidel i tady, to je jasné.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    7.11.2010 22:20 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    Dalibore, lidé, kteří neunášejí jeden blog, který nemusejí ani číst, ani komentovat, mě obviňují z nesnášenlivosti, z malé oddolnosti, nedostatku ochoty diskutovat jak by si přáli. Jen si nevšimli, že mě nevadí ani jejich způsob diskuse, ani ty hovadiny, které někteří píší jak v blozích, tak v komentářích. Tak kdo jak je na tom? :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    Dalibor Smolík avatar 7.11.2010 22:49 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    Ostatně, je to pravda. Blogy nemusí nikdo číst. Pokud je čte, činí tak na svoji zodpovědnost :-). Majitel portálu může blogy zrušit. Je to v jeho kompetenci. Pokud tak neučinil, uznal jejich existenci za vhodnou. Tak ať každý si vybere ke čtení to, co mu vyhovuje. Proto také ani nechápu některé ostré reakce na ně, pokud neobsahují přímo provokativní výzvy.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    7.11.2010 22:54 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    Já ty reakce chápu. Ony ty blogy vyjadřují jasný životní postoj. Postoj, který mnozí vnímají jako vnucování pravdy. To provokuje a vyvolává reakce. Nota bene, když ještě nechci uznat jejich vševědoucnost, hlavně těch studentů z prvního ročníků, nebo podnikatelů, co mají pocit, že dva tři roky se jim vede a už to tak nutně bude až do smrti. Jo a že pohled na ekonomiku není shodný s jejich. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    8.11.2010 08:13 pasmen | skóre: 45 | blog: glob | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    I masový vrah má dozajista netradiční názory, a už jsi ho viděl v nějaké estrádě v televizi? Já teda na rozdíl od Jílka nikoliv.
    8.11.2010 08:24 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    jsem snad masový vrah? Jsem maximálně člověk s kontroverzními názory. To je lehký rozdíl. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    8.11.2010 14:46 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    Myslím, že pasmen tím nechtěl říct, že jsi vrah, ale že mít vyhraněné názory není samo o sobě zaručeně správné.
    Podívej se třeba na takovýho Jocha, ten taky o sobě rád tvrdí, že má vyhraněné názory, že provokuje, apod., a jakej je to ptáček přitom.

    (I když u tebe by mě nepřekvapilo, kdybys s nim sympatizoval :-D)
    8.11.2010 15:17 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    Kraliku, az budu chtit vedet, co tim pasmen myslel, zeptam jeho a ne kretena z prvniho rocniku, co se uci jezdit tramvaji a metrem ve velkym meste. Co se Jocha tyce. Az budes mit za sebou tolik co on, pak te budu brat vazně a budu s tebou diskutovat o zivote a politice. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    8.11.2010 15:41 pasmen | skóre: 45 | blog: glob | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    Schopnost diskutovat na úrovni (a především bez urážek) je cítit z každého písmena, co jste napsal :-)
    8.11.2010 20:00 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    ... a ne kretena z prvniho rocniku ...
    Koukám, že ti rupou nervy. Asi ti musím dost pít krev :-D
    pak te budu brat vazně a budu s tebou diskutovat o zivote a politice.
    Děkuji nechci. S někým, kdo neustojí argument a začne na mě hned házet kretény, opravdu nemám zapotřebí diskutovat o politice, natož pak životě...
    8.11.2010 20:58 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    Koukám, že ti rupou nervy. Asi ti musím dost pít krev :-D

    no to je tvý zbožný přání.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    8.11.2010 21:37 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    No ani ne... Mam radši, když je klid...
    8.11.2010 15:39 pasmen | skóre: 45 | blog: glob | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    Ano, takto to bylo myšleno. Čekal jsem, že pan terapeut to pochopí, ale co už... :-) Je opravdu hodně lidí, které mají netradiční názory, ale je třeba rozlišovat, komu z nich dáme v médiích prostor.
    8.11.2010 16:42 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    Pan terapeut diskutuje presne do chvile, nez zacnou urazky. Srovnavat diskutujiciho v televizi s masovym vrahem podle pasmena sice neni urazlive, ale myslim ze se to jako urazka klidne da vzit. Takze pasmene zamet si pred svym prahem kralikovi kdyz tak puc koste aby si taky zamet. Jinak nwvim kolik toho vis o IT, ale o terapii zavislych zrejme malo. Takze by si vedel ze s agresory co urazeji a vyhrozuji se zadna terapie nevede. At se jedna o vyhruzky pacientum nebo clenum terapeutickeho tymu. Jak uz jsem rekl. Nejsem zde jako terapeut a pokud nekdo misto argumentu pouziva urazky nemam potiz odpovedet stejne. Beru to jako trenink desensitizace. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    belisarivs avatar 8.11.2010 17:14 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    Na kralykovy komentare narazim pomerne casto a velmi silne pochybuji, ze zacal urazet jako prvni.

    Mozna jste si jenom spatne vysvetlil co napsal, ale citace, kde zacina prokazatelne urazet by me prekvapila.
    IRC is just multiplayer notepad.
    8.11.2010 19:03 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    Tak clovel, ktery mi slibuje, ze mi prijde rvat na schody, aby zjistil co se stane, je bohuzel jen kreten. Protoze bud mam opravdu prijit rvat na schody nebo dat nekomu pres tlamu a pak to udelam. Oznamim a udelam. Jinak jit nekam rvat abych zjistil co se stane neni znamka rozumu. Nevi koho tam potka, nevi kdo tam bydli a nevi jak zareaguji sousede. Takze asi tak. Neberu kralyka jako cloveka do diskuse. Stejne tak se vyjadruje oJochovi. Co od nej cetl a kolik? Inu student prvniho rocniku. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    8.11.2010 20:13 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    Jinak jit nekam rvat abych zjistil co se stane neni znamka rozumu
    Nebo možná v tom jen nevidíš ten smysl, který v tom vidím já...
    Stejne tak se vyjadruje o Jochovi. Co od nej cetl a kolik? Inu student prvniho rocniku.
    Četl jsem od něj několik článků, ve kterých podporuje mučení a prezentuje jiné dost intolerantní názory. Což celkem stačí. Některé jeho názory jsou dobré, bohužel ty ostatní jim to kazí. Toť můj názor. Máš svobodu s ním nesouhlasit.
    Inu student prvniho rocniku.
    1. ročník na MFF člověku ukáže velmi důkladně, že existuje velká spousta věcí, které neví nebo kterým nerozumí. Čili toho, že bych si myslel, že všemu rozumim, jsem dalek. Proč nesnášíš prváky? Je to proto, že tys jím nikdy nebyl? (Neřikám, že ano...)
    8.11.2010 21:02 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    Nebo možná v tom jen nevidíš ten smysl, který v tom vidím já...

    no králiku to fakt nevidím. Přiznám se že ho ani nehodlám hledat.

    Proč nesnášíš prváky? Je to proto, že tys jím nikdy nebyl? (Neřikám, že ano...)

    Nesnáším? já se jen usmívám naivním prvákům, odkudkoliv, protože prváci, jak už jsem řekl "vědí všechno," třeba jako ty teď víš, co nesnáším, jako si věděl o co šlo tý holce. Prvák, přijde řvát na schody a dává tomu smysl a čeká, že ho někdo bude hledat. prvák vždycky má odpověd a vysvětlení. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    Marcela* avatar 8.11.2010 21:09 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    Tedy, vy dva s králikem jste se hledali :-). Jako oheň a voda :-D
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    8.11.2010 21:27 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    no králiku to fakt nevidím. Přiznám se že ho ani nehodlám hledat.
    Přece abych zjistil, jestli jseš opravdu takovej agresor (což si spíš nemyslim) ;-)
    třeba jako ty teď víš, co nesnáším
    To nevim. Proto jsem se ptal a taky jsem napsal do závorky "Neříkám, že ano", cehož si po pozornějším přečtení určitě všimneš ;-)
    jako si věděl o co šlo tý holce.
    Tam jsem psal "třeba". Krom toho tys to věděl taky :-D
    8.11.2010 21:31 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    Přece abych zjistil, jestli jseš opravdu takovej agresor (což si spíš nemyslim) ;-)

    Pak si ještě větší kretén než sem myslel. protože bys udělal blbej pohyb a já bych na nic nečekal. Jestli hodláš takhle testovat lidi, tak dlouho zuby mít nebudeš.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    8.11.2010 21:38 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    Já blbý pohyby pokud možno nedělám.
    8.11.2010 21:52 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    Já ti to králíku vysvětlím. Prostě jestli žiješ v představě, jako mattern, že bych někam přijel, tam bych se svíknul do půli těla a začal s ním, nebo s tebou boxovat na férovku, tak je to představa veskze blbá. Zápasu a různých sportovníchj událost jsem si užil víc než dost. Peru se jen když se cítím ohrožený, nebo je ohrožený někdo jiný, mě blízký. pak žádné výkřiky, žádné vyhružky, nic takového. Jakýmkoliv způsobem co nejrychleji a pro sebe co nejvýhodněji vyřešit. Brutálně. Neberu ohledy na nic. Vyrost jsem na ulici a a absolvoval mnoho rvaček. Takže pokud nemyslíš vážně svoje vyhrůžky, tak je nevyslovuj, pokud ano, uskutečni je, co nejlíp umíš. Jinak si radši nikde nic nezačínej. Nebo tě někdo zmrzačí, pokud tě nezabije.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    8.11.2010 23:44 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    Já se nechci prát, respektive určitě nebudu fyzicky útočit, vyvolávat bitku. Přinejhorším se budu bránit, a i to bych (v případě konfrontace s tebou) zkusil co možná omezit, nakolik mi to pud sebezáchovy dovolí...
    Jinak si radši nikde nic nezačínej. Nebo tě někdo zmrzačí, pokud tě nezabije.
    Jen se o mě neboj... Nejsem zas takovej kretén, jak tady o mě prohlašuješ...
    9.11.2010 01:10 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    Jen se o mě neboj... Nejsem zas takovej kretén, jak tady o mě prohlašuješ...

    takovej ne. Větší.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    9.11.2010 01:21 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    Proč mě urážíš?
    9.11.2010 03:02 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    co uděláš, když přijdu k vám do baráku a budu na schodech řvát a urážet? Taky mě skopneš?

    Pokud kladeš takovéhle otázky, tak proto jen konstatuji tvůj duševní stav. Jsi hlupák.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    9.11.2010 05:56 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    A kdybys nechápal proč si hlupák? tak proto, že já jsem toho blba satanistu vykopnul od kostela nikoliv pro zábavu, ale protože otravoval lidi i mě. Ty chceš pro nějakou svou zábavu otestovat, jestli jsem agresor, který tě skopne ze schodů, protože ty si chceš zjistit, jak tě omezím, když budeš rušit. Navíc nechápeš, že jsou věci, které se nedělají a čím víc se najde těch ochránců, pachatelů, a obviní se ti, kteří jim občas něco zatrhnou,jako agresoři, tak to je jeden z důvodů, proč se večer těžko cestuje městkou dopravou, kde smrdí bezdomovci, nebo vyřvávají nalití cikání, protože lidé jako ty, je chápou a chtějí aby se jim nečinilo "příkoří" a ti co jim to "příkoří" učiní, jsou označeni za větší lotry než oni a hlupáci jako ty to detailně pitvají do absurdity.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    9.11.2010 09:47 dtto
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    mel by ses aspon trochu vyspat a nesedet celou noc u pocitace, aby z tebe nevypadavaly takhle primitivni poznamky :-(.

    snasis vubec nekoho jineho nez sam sebe?
    9.11.2010 10:06 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    snasis vubec nekoho jineho nez sam sebe?

    nech si rady až pujdeš světem. Na nic jsem se tě neptal a jestli tomu nerozumíš, tak si něco přečti.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    9.11.2010 10:41 dtto
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    brouku pytliku, zakazy si nech do blazince, zadnou smlouvu jsem s tebou nepodepsal, takze muzu komentovat co chci.

    nejsou to rady, ty ses neporaditelnej, svuj timing's uz prosvih pred 50 lety.
    9.11.2010 11:50 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    Já se tě na nic neptám, demente, a komentuj co chceš, ale nerad mi trubko. :-) Zatim sem si nevšim, že jsem něco prošvich, kretenku.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    9.11.2010 12:19 dtto
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    je videt, ze sis nevsim, ze jsi neco prosvih!

    Treba aspon zakladni vzdelani, troubo - ja ti neradim, jen ti davam informaci :-)
    9.11.2010 12:25 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    no gumo, základní s vyznamenáním, středoškolské s vyznamenáním, PPF s vyznamenání, to středoškolské včetně učiliště. :-) též. Takže už to máš v tý palici vyhulený a vymaštěný a brzy skončíš u nás. Tedy jeden kolega povídal, že styl humoru tobě podobných spíš vidí jako diagosu. Tak nevím, Bořík má čtyřicetiletou praxi a moc se neplete, tedy vůbec v tomhle směru.Hele skoč si k doktorovi, třeba to není tak vážný.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    9.11.2010 12:41 dtto
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    To musely bejt skoly, kdyz ti daly takovej zaklad. Je videt, ze ani jedna nebyla s maturitou, tam by ti to uz neproslo. Ted uz ti chybi jenom prava v Plzni - s modrym ptakem se tam hodis.

    Svyho Borika si najmi na doucovani, treba ti taky stanovi nejakou diagosu. A v blazinci si zustan sam, to je preci pro vas fetaky a alkoholiky, mne tyhle tvoje konicky moc nezajimaji.
    9.11.2010 12:49 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    že videt, ze ani jedna nebyla s maturitou

    myslím, že by ses paviáne divil, ale nechám tě šířit bludy. Dál. Bludy jsou jediný co máš. :-) Mě úžasně baví, jak se pokoušíš trefovat, a furt hovno, blbínku z útulku.

    mne tyhle tvoje konicky moc nezajimaji.

    Beze mě nemáš ani nápln života, kýbl s hadrem a smeták to je pro tebe obživa a Jílek nedosažitelná meta. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    9.11.2010 16:31 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    s modrym ptakem se tam hodis.

    JAK S MODRYM chcete rict ze odumirajici atd ne

    jak ten kapitalismus pardon ted uz zas komunismus
    Marcela* avatar 9.11.2010 10:31 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    ..
    Nejsem zas takovej kretén, jak tady o mě prohlašuješ...
    takovej ne. Větší.
    Vy jste jako buldozer. Na králika se ženete s tlustým koženým bičem. Vždyť je to jemné stvoření :-). Trochu zlobivé, ale jemné.
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    9.11.2010 14:00 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    Hovno jemné stvoření :-D :-D

    Ale i tak díky..
    Marcela* avatar 9.11.2010 15:25 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    Já věděla, že vás to jemné "nadchne". Jen obrazně řečeno skrze králíka ...:-D
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    9.11.2010 19:45 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    ;-) Já si dělal srandu...
    škoda, že to nečte Amiga, imho by se chechtal...
    9.11.2010 13:45 GTA
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    spamatuj se hnilku je ti pres sedesat meris 160 cm a mas arteriosklerozu, jedina tva vyhoda je, ze si predtim nez dostanes do drzky muzes vyndat protezu
    9.11.2010 13:59 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    spamatuj se hnilku je ti pres sedesat meris 160 cm a mas arteriosklerozu, jedina tva vyhoda je, ze si predtim nez dostanes do drzky muzes vyndat protezu

    Ty ho doprovodíš? Aby se sám nebál. :-) Máš blbý informace o věku i výšce. Takový jako ty ukládám jednou rukou do hnoje.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    10.11.2010 11:47 GTA
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    Máš blbý informace o věku i výšce

    je ti uz sedmdesat ? v te televizi jsem si jednou vsim, ze kdyz sedis, nedosahnes nohama na zem... tak 158 cm
    10.11.2010 11:50 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    je ti uz sedmdesat ? v te televizi jsem si jednou vsim, ze kdyz sedis, nedosahnes nohama na zem... tak 158 cm

    asi ses blbě díval, nebo máš vadu zraku. Nelam si s tím hlavu, třeba mě přijdeš zmlátit, jak mi tu někteří slibují a zjistíš pravou skutečnost. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    10.11.2010 11:58 MUDr. Hnilek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    + 1 :-)

    Presne toho jsem si taky vsimnul, asi se uz zmensuje vekem. Ten porad jsem videl nahodou, cekal jsem na lyzovani, a napred jsem si myslel, ze to je Knizak.

    Jsou si moc podobny - krasou, vekem, zbytkem spinavejch vlasu a inteligentnim egoprojevem. V nakym blogu si Hniloba moc Knizaka pochvaloval, jakej to je charakter.
    Dalibor Smolík avatar 10.11.2010 12:16 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    Je malej, ale šikovnej! :-)
    No vážně, od kdy se hodnotí lidi podle věku a výšky? ;-)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    10.11.2010 12:45 MUDr. Hnílek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    No vážně, od kdy se hodnotí lidi podle věku a výšky?

    No, řekl bych tehdy, když si tu svou výšku a věk (a schopnosti) SAMI začnou idealizovat na veřejném fóru, pak jsou zcela ideální terč ;-)
    10.11.2010 15:24 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    No, řekl bych tehdy, když si tu svou výšku a věk (a schopnosti) SAMI začnou idealizovat na veřejném fóru,

    Víš trefovat se můžeš jen do těch co jsou vidět a stojí nad tebou. Takže do kreténu jako si ty, co jsou nízko se trefovat není potřeba, ty se ztratěj sami ve vysoký trávě. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    12.11.2010 21:41 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    ale co do sirky jste terc docela dobry
    Marcela* avatar 10.11.2010 13:18 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    +1
    No vážně, od kdy se hodnotí lidi podle věku a výšky? ;-)
    Přesně tak. Sranda ano, ale vocaď pocaď ;-)
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    Marcela* avatar 8.11.2010 21:45 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    ...protože bys udělal blbej pohyb a já bych na nic nečekal.

    Mno, on i králik někdy může překvapit :-D
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    Dalibor Smolík avatar 8.11.2010 22:03 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    LOL :-) Tohle je suprové video ..
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    belisarivs avatar 8.11.2010 20:36 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    Tak clovel, ktery mi slibuje, ze mi prijde rvat na schody, aby zjistil co se stane, je bohuzel jen kreten.
    Nicmene tim popirate sve tvrzeni, ze neutocite jako prvni a pouze se branite. On Vas nenapadl, ale vy jeho ano.

    To je evidentni. Nesnazte se z toho, prosim, vykroutit a postavte se k tomu jako chlap.
    Protoze bud mam opravdu prijit rvat na schody nebo dat nekomu pres tlamu a pak to udelam. Oznamim a udelam. Jinak jit nekam rvat abych zjistil co se stane neni znamka rozumu. Nevi koho tam potka, nevi kdo tam bydli a nevi jak zareaguji sousede.
    Asi Vam opravdu nedoslo o cem to mluvil.
    Takze asi tak. Neberu kralyka jako cloveka do diskuse.
    Proc ne? Nemuzu se zbavit pocitu, ze na nej argumentacne nestacite a snazite se z toho nejak vykroutit.
    Stejne tak se vyjadruje oJochovi.
    Ja mam moralni problem souhlasit s clovekem, ktery schvaluje muceni. Muze mit nazory, ktere se mi budou libit, ale presto bych byl radsi, kdyby je rekl nekdo jiny.

    Pokud to dovedu ad absurdum, tak u Hitlera se mi muze libit, ze dal praci lidem (prohlasil, ze i cesky delnik potrebuje jist, tusim, ze se za nej meli lepe neza za Masaryka) a snazil se zlepsit jejich zivot. Ovsem, udelal i hodne spatnych veci.

    Nechci srovnavat pana Jocha s Hitlerem, ale chci poukazat na to, ze proste povazuju muceni a podobna zverstva (ktera zruda vlastne tohle slovo vymyslela? Zvirata jsou ve vetsine ryze pragmaticka stvoreni a zabijeji, az na par vyjimek, z nutnosti) za nelidske a o cloveku, ktery jej obhajuje nemam dobre mineni.
    Inu student prvniho rocniku. :-)
    Mam nejak problem pochopit, co bylo smyslem tohoto vypadu. Obrana to bude asi tezko.
    IRC is just multiplayer notepad.
    Dalibor Smolík avatar 8.11.2010 20:46 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    Inu student prvniho rocniku.
    Já jsem to pochopil tak, že studenti prvního ročníku jsou obvykle ve věku 19 - 20 let. V tomto věku je většina mladých mužů fyzicky zdatných a navíc mají v hlavě čerstvou maturitu. Domnívají se, že všechno znají, na všechno vědí odpověď - avšak naprosto jim chybí širší náhled, méně černobílého vidění a empatie s jinými lidmi. Je tu velké sebevědomí. Není takový každý, ale zobecnit by se to dalo. No a proto zřejmě (nevím), použil J. Jílek tuto metaforu u lidí, reagujících určitým způsobem. Ale možná jen hádám.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    8.11.2010 21:21 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    Domnívají se, že všechno znají, na všechno vědí odpověď - avšak naprosto jim chybí širší náhled,

    Popsal si to přesně, tohle jsem měl na mysli a proto jsem pod přechozím blogem vyprávěl králíkovi ten příběh o psychologovi, co v prvním ročniku věděl jak to docent Skála dělat nemá. Za pár let onoho psychologa ta pýcha přešla a učil se u Skály, jak se to dělat má. Dobrovolně. Králík to evidentně nepochopil, jako nechápe spoustu věcí. Ale třeba se z toho dostane.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    8.11.2010 21:26 Modeno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    Inu student prvniho rocniku.

    Pane Smolik, muzete hadat, muzu hadat ja, ale zavist - to z toho cisi. A cim vic ten pan bude prskat, tim je ten komplex z chybejiciho vzdelani vetsi. Zbytecne si rika o flame, kdyz ON ZACNE ironii o vzdelani. Kralyk totiz velmi pravdepodobne bude studovat dal, zatimco ten urazejici zustane uz dozivotne na svem. Tim se ho nechci snazit urazit, konstatuju to jako fakt z opakovanych vypadu proti nekomu, kdo vzdelani bud ma, nebo ho absolvuje.
    Dalibor Smolík avatar 8.11.2010 21:44 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    Ano, krályk určitě bude studovat dál a řada dalších dnešních studentů. Vyspějí a budou z nich možná uznávaní odborníci. A držím jim palce. Mládí je budoucnost národa, jací budou oni, takový bude národ. Je to opravdu tak.
    Jen jsem chtěl říci, že právě prváci bývají nejkritičtější ve svých soudech, "nejchytřejší", nejvíc odsuzují činy ostatních .. no a po pár letech získají komplexnější náhled, hrany se trochu "odhrotí". Taky jsem byl kdysi v prváku, mám dvě dospělé děti, mohu porovnávat. Takže nic proti těm "prvákům", ale musí se u nich s tím počítat. Ono někdy není na škodu, když sebevědomý mladík narazí na "kosa". Je to první střet s životní realitou.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    8.11.2010 23:46 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    Lol, jsem z toho natrní, jaký naděje ve mě skládáte :-D
    8.11.2010 22:07 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    Tim se ho nechci snazit urazit, konstatuju to jako fakt z opakovanych vypadu proti nekomu, kdo vzdelani bud ma, nebo ho absolvuje.

    No to je zase objev od modena. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    8.11.2010 22:45 Modeno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    Moudrost nepřichází vždy s věkem. Někdy věk přichází sám.

    Mam stale se zesilujici pocit, ze by pan Smolik mohl tuto paticku autorovi blogu prenechat
    8.11.2010 22:47 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    Moudrost nepřichází vždy s věkem. Někdy věk přichází sám.

    Přichází modeno a věk
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    Dalibor Smolík avatar 9.11.2010 00:16 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    Výrok z mé patičky pochází od člověka, u kterého ta moudrost rozhodně přišla :-). Od Miroslava Horníčka.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    9.11.2010 10:45 Modeno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    Výrok z mé patičky pochází od člověka, u kterého ta moudrost rozhodně přišla

    Tak to beru návrh zpět, to by byla urážka autora. Ostatně se kdesi JJ vyjádřil, že mu podobný intelektuální humor Horníčka a Wericha moc neříká. Což je srozumitelné:-)
    9.11.2010 12:05 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    ty vole modeno, nelži tak blbě, to že nerozumíš humoru jsem si všiml, že lžeš jak červená veš taky, ale takhle hloupě, zkus mi ten komentář nebo výrok najít blbe. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    9.11.2010 12:15 Modeno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    Nebuď sprostý klempíři, nemůžu za to, že ti senilita už brání si pamatovat, co jsi kdy napsal v diskuzích. Ale na tvou omluvu, při takové četnosti tvých blafů by si to nepamatoval ani vzdělaný člověk s trénovaným mozkem. Ale možná máš svou pečlivou kartotéku všech poznámek, jak to máš z minulýho režimu natrénovaný.

    Abys mohl použít, co kdy kdo řekl, nebo co kdy kdo měl říct (jistě budeš znát autora citátu), napovím - téměř tvůj věkový vrstevník :-)
    9.11.2010 13:07 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    Ale pastevče, prostá lež je prostá lež, jednoduše mi ten komentář ukaž, kde to říkám a nebo si opět jen prolhaná veš s kratoučkejma nožičkama. Myslím že tvá kvalifikace pouličního lháře je dost nízká. Až budeš zná Wericha , Horníčka a Voskovce jako já, můžeš si gratUlovat. Jinak ten citát je z jedné forbíny Wericha a Horníčka z divadla ABC. z roku 1958
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    8.11.2010 21:29 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    Maturitu jsem měl v hlavně přesně do pomaturiťáku, což byla docela pořádná párty :-D
    8.11.2010 21:13 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    Asi Vam opravdu nedoslo o cem to mluvil. Člověk, který vyhrožuje, není nic jiného než vyhrožující člověk, na něj nepotřebuji žádný argument. Ani přemýšlet o smyslu vyhrožování. Jedině, že jeho vyhrožování beru vážně, nebo ne. Pokud vyhrožuje jen tak, je kretén protože si koleduje co neví, že někdo jeho vyhrožování může vzít vážně, pokud vyhrožuje vážně, koleduje si také. Protože když ho vezmu vážně, tak to pro Králíka nemusí vůbec dopadnout dobře. Důvody jsem uvedl.

    Mě je jedno co si myslíte o Jochovi, pokud mě s ním někdo spojuje, pak musí uvést důvod. Nikdy jsem se nevyjádřil k Jochovým názorům. Jen jsem řekl, že s králíkem budu diskutovat až toho bude mít za sebou tolik co Joch. Já o Jochovi vím málo abych mohl říci ov čem s ním souhlasím a v čem ne. Z toho co jsem od něj četl, mi nevychází, že je zrůda.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    9.11.2010 07:41 MVR
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    nevi jak zareaguji sousede

    Ti bojacni pootevrou dvere aby dobre slyseli, nebojacni pobezi pro kybl vody, zdatni svalaci se k revu pridaji. Majitel bytu v patem patre se bude houpat v zidli na verande, majestatne kynout pravici shluklemu davu pred domem. Uhodla jsem?
    8.11.2010 15:17 Mattern
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    Nabízí se jako na dlani 2 varianty:

    a) Jsem konfliktní primitivní člověk

    b) Jsem konfliktní nemocný člověk bez poskytnuté léčby

    Trapný ironik by řekl, že kombinace a) + b) je správná, ale to by bylo urážlivé, vždyť VYSTUDOVAL FAKULTU!!!!!!!
    8.11.2010 15:23 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    Matterne popsal ses presne jen nevim jestli na cistice komunikaci je fakulta. Se zase vytahujes. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    9.11.2010 16:34 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    varianty a a b nabizeji jeste dalsi zajimave kombinace
    Dalibor Smolík avatar 8.11.2010 08:47 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    Nějak si nepamatuji, že by Jílek někoho zabil, ale na autogramiádě jeho knihy jsem viděl řadu jeho bývalých pacientů, kteří mu děkovali za záchranu života. Nezdá se mi, že by to děkování bylo kašírované a ani nevidím důvod proč by tomu mělo tak být. Nemohu si pomoci, ale ne každý má takovou příležitost, aby mu bylo za něco tak důležitého poděkováno.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    8.11.2010 09:06 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    kteří mu děkovali za záchranu života.

    Já jim život nezachránil, jen jsem jim ukázall, jak si ten život zachrání. Ale tady studenti prvního ročníku, vědí zcela lépe, co se má říkat, tak jim to neber. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    8.11.2010 10:05 pasmen | skóre: 45 | blog: glob | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    Také nikdo neříká, že někoho zabil. Jistě, taková možnost tu je, ale to já nemohu vědět :-) Jisté je ovšem to, že já bych svůj život do jeho rukou nevložil. Znám lidi, kteří dělají to, co pak Jílek, tedy terapeuty. A vím, jak to chodí, bohužel nebo bohudík jsem to zažil. Také vím, že lidé jako on zkrátka kontroverzní být musí. Ale psychická labilita, jakou pan Jílek předvádí mě děsí... Takže celé ponaučení z toho je, že zajímavé a kontroverzní názory má kdekdo, záleží pouze na úhlu pohledu. Proto je třeba i mezi takovouto množinou lidí vybírat, koho v televizi ukážu a koho ne.
    Dalibor Smolík avatar 8.11.2010 10:09 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    Proto je třeba i mezi takovouto množinou lidí vybírat, koho v televizi ukážu a koho ne.
    Jo, tak tomu rozumím, to je jasné. Navíc v dnešní době je nepřeberná nabídka různých lidí, profesí, umění .. co vše lze ukázat v televizi. Je nutné vybírat. Pokud někdo vybrán je, považuji to za úspěch. Stejně tak považuji za úspěch, když prodám zboží, které vyrábíme. Tak to dneska chodí. Konkurence je obrovská a co bylo samozřejmé dřív, dnes je o to nutné tvrdě bojovat.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    8.11.2010 11:03 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    Ale psychická labilita, jakou pan Jílek předvádí mě děsí.

    A v čem ta má labilta podle vás spočívá?
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    8.11.2010 10:16 Martin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    To pane Smolík nikdo nezpochybňuje, že někomu p.Jílek pomohl. Není však od věci si uvědomit, že stejně děkuji prodavačce v sámošce, co mi zabalila objednávku na svačinu. Ani prodavačka, ani Jílek to nedělají jako charitu, ale jsou za svou profesi řádně placeni, a ve své pracovní době. I ta autogramiáda byla pragmaticky řečeno normálním promotion za účelem výdělku (nic proti tomu, ale nešlo přeci o nějakou charitativní schůzku).

    Mám výraznou úctu k těm lidem, kteří pracují s lidmi ve svém volném čase dobrovolně, ať to jsou vedoucí v zájmových (turistických, hudebních či sportovních) klubech, nebo dobrovolní požárníci, atd. Ti to dělají, protože je to baví, a jsou skutečně prospěšní společnosti zdarma.

    Práce učitele, doktora, terapeuta, nebo bankovního poradce je podle mého názoru sice pochopitelně také užitečná (i té prodavačky), ale natvrdo řečeno - ti lidé jsou za svou prospěšnost placeni. Vlastně by byla ostuda, kdyby neměli výsledky.
    Dalibor Smolík avatar 8.11.2010 10:22 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    Ale jo, rozumíme si. Bylo tady řečeno (nebo to vyplynulo mimochodem z dlouhodobé diskuze), že pan Jílek není dobrý terapeut. Já to samozřejmě neposoudím a nechci dělat někomu obhájce ani soudce (aby bylo jasno), jen předávám dál, co jsem shodou okolností slyšel z relativně kompetentních míst. Tak jsem o tento poznatek doplnil diskuzi.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    8.11.2010 10:48 Martin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    Ano, takhle si rozumíme - kvality každé jednotlivé práce ať si posuzují ti, co tu službu využívají, ti jsou jediní, co mají možnost vyhodnotit, zdali jim přislušná služba vyhovuje, přip. pomohla. Mne šlo jenom o to nezapomínat na skutečnost, že slovo prospěšnost má víc významů v praktickém životě - já s tím mám prostě víc spojenou dobrovolnou neziskovou činnost, co lidi dělaj po své normální pracovní náplni.

    Mějte se hezky, normální placená práce volá :-)
    8.11.2010 11:14 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    já s tím mám prostě víc spojenou dobrovolnou neziskovou činnost, co lidi dělaj po své normální pracovní náplni.

    Jinak moje texty, ze kterých se až mnohem později staly knihy, dlouho, velmi dlouho visely na internetu. Psal jsem je pro lidi, zdarma, nic jsem za jejich přečtení neúčtoval, bylo u nich telefonní číslo a ani za telefonickou konzultaci jsem nic neúčtoval. Jen tak mimochodem. Dělal jsem to zcela dobrovolně a ve svém volném čase. Roky.

    To že z nich budou knihy a televizní pořady mě při psaní ani nenapadlo. A jestli se z nich ty knihy staly a ty televizní pořady, tak jen proto, že měly svojí kvalitu pro ty co je z potřebnosti četli a měli pocit, že jsou jim prospěšné.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    9.11.2010 08:28 MVR
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    ....že měly svojí kvalitu pro ty co je z potřebnosti četli a měli pocit, že jsou jim prospěšné...

    Cetla jsem je zpocatku ze zvedavosti, pozdeji...Vrely dik za ty blogy, Jane.
    8.11.2010 11:41 pasmen | skóre: 45 | blog: glob | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    Jak už bylo řečeno níže, to zda je dobrý terapeut nebo ne, to musí posoudit ti, jež jeho služby konzumují. Jediné co lze říci je, že člověk si z jeho chování a vyjadřování byť třeba jen na tomto serveru může učinit nějaký obrázek. Ten může ale nemusí ve výsledku korespondovat s kvalitou jím poskytovaných služeb. Jen k tomu člověk získá jakousi nedůvěru... Ale to je stejné jako v jakémkoliv podnikání, přestože služby terapeuta jsou asi dosti specifické. Prezentace navenek ještě nemusí nic vypovídat o kvalitě služeb, ale potenciálnímu "zákazníkovi" asi lecos napoví.
    8.11.2010 11:48 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    Prezentace navenek ještě nemusí nic vypovídat o kvalitě služeb, ale potenciálnímu "zákazníkovi" asi lecos napoví.

    Já tu nenabízím své služby. Jen jsem píši blogy a reaguji na chování některých lidí ke mě. Nemusí se vám mé chování líbit, ale všimněte si, že dokud nesklouznete k urážkám, nijak nemám potřebu vás urážet ani zpochybňovat vaši kvalifikaci, případně vaše lidské vlastnosti. Pokud někdo sklouzne k urážkám, a odpovím mu stejným, bavím se tím, jak se najednou dovolává mé kvalifikace a jak si troufne hodnotit mé profesionální kvality. Mě jednoduše tohle baví. Relax, jak je zvykem tady říkat.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    8.11.2010 11:54 pasmen | skóre: 45 | blog: glob | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    Nikde neříkám, že tu své služby inzerujete. To, že je zde ovšem prezentujete, to faktem je. Nehodlám tu spekulovat o tom, zda cíleně, nebo ne, můj osobní tip je ale asi vcelku zřejmý. Jinak má poznámka o prezentaci byla míněna obecně, jako vysvětlení pro to, proč já vám a vašim službám zkrátka nedůvěřuji ani trochu.
    ...všimněte si, že dokud nesklouznete k urážkám, nijak nemám potřebu vás urážet ani zpochybňovat vaši kvalifikaci, případně vaše lidské vlastnosti...
    Toto byl předpokládám pokus o vtip :-)
    8.11.2010 12:02 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    ako vysvětlení pro to, proč já vám a vašim službám zkrátka nedůvěřuji ani trochu.

    Jste jako slečna, která odmítá soulož aniž by ji gentleman o soulož požádal. Proč asi? :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    8.11.2010 12:09 pasmen | skóre: 45 | blog: glob | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    Toto dává stejný smysl, jako polovina vašich hlodů, takže vcelku dobrý .-)
    8.11.2010 12:03 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    ...všimněte si, že dokud nesklouznete k urážkám, nijak nemám potřebu vás urážet ani zpochybňovat vaši kvalifikaci, případně vaše lidské vlastnosti...

    To bylo míněno zcela vážně.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    8.11.2010 11:06 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    a jsou skutečně prospěšní společnosti zdarma.

    A vy jste takovým člověkem?

    Jinak zdarma není nikdy nic. Ani ta charita.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    8.11.2010 11:20 Martin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    Dělám o víkendech vedoucího v turistickém oddíle, a dvakrát týdně trénuji malé kluky ve sportovním klubu (1x za dva roky zdarma tepláková souprava).

    A vy jste takovým člověkem?

    Nevím, proč ta ironie. Myslím si, že dělám dost (víc mi pracovní vytížení nedovolí), zdarma, a baví mne to.
    8.11.2010 11:32 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    No, roky jsem dělal s invalidy. Zadarmo. Zadarmo píši texty, které většině závislých to si troufnu říci, jsou prospěšné. A napsat srozumitelný text, tak aby byl prospěšný lidem v nouzi je docela dřina. Třeba tím, že člověk musí mít roky práce za sebou. Kvalitní práce.

    Takže pokud se stavíte do pozice dobrodince a máte za to, že jste takový jeden, myslím, že se mýlíte. Je jich víc. A když jsem telefonicky konzultoval s těmi lidmi jejich potíže, nedostal jsem ani korunu. Někdy ani to poděkování, neřku-li tepláky. A někdy mě to nebavilo, protože lidé volají, kdykoliv si zamanou a mají pocit, že ten jejich problém je ten nejdůležitější. Třeba na Vánoce. A vyprávějí vám o svých dětech, co se předávkovaly. Jen z toho důvodu, že jsem je znal z terapie a on mají za to, že z toho důvodu jste tím, co má povinnost je vyslechnout. Zadarmo.

    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    8.11.2010 12:10 chatař
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    No, roky jsem dělal s invalidy.

    Dobrý den,pane Jílku.Jakou zájmovou činnost jste prováděl s invalidy?
    8.11.2010 12:16 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    Učil jsem je jogové techniky. Pracoval jsem pro svaz invalidů, a mám dokonce od svazu invalidů osvědčení jako sociální pracovník, dělal jsme s nimi rekondice. Což byly týdenní pobyty. Dokonce jsem si ten pobyt nemusel zaplatit. Po dobu zhruba čtyř let. Stačí, nebo ještě něco?
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    10.11.2010 00:24 chatař
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    Stačí, nebo ještě něco?

    Děkuji,stačí
    8.11.2010 12:37 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    Mimo to jsem šest let vedl zdarma lekce jógy pro veřejnost. Tak jen pro malé doplnění.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    8.11.2010 12:41 dtto
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    a deti pres prechod na ulici. abys ses nad sebou samou laskou nerozbrecel.
    8.11.2010 14:03 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    a deti pres prechod na ulici. abys ses nad sebou samou laskou nerozbrecel.

    To dělám jen tak ze zvyku, už u toho nepláču. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    Marcela* avatar 7.11.2010 23:25 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    S vyjimkou obcasne ironie Marcely...
    Tak to se omlouvám, je to projev mé slabosti a nejistoty :-)
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    8.11.2010 00:15 Modeno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    je to projev mé slabosti a nejistoty

    To tvrdi zivnostnik JJ, mne se naopak ironie, spravne nacasovana libi. Bohuzel ne vsichni maji geny ji pochopit.
    Marcela* avatar 7.11.2010 21:13 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    Já vidím ten rozdíl v tom, že konfliktní osoba si libuje ve sporech, vyhledává je a podněcuje. Vysloveně jí baví. Ten druhý je člověk, který se nebojí sáhnout k akci, je-li to třeba, v situaci, kdy někdo narušuje svobodu jeho či bližních. Ale jinak jsou mu konflikty protivné.

    Čili kombinace diplomacie pana Smolíka a razance JJ. To se mi zdá ideální :-).

    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    7.11.2010 21:30 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    konflikty protivné.

    nebo se z nich učí, bere je jako šanci něco zvládnout, pochopit.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    Marcela* avatar 7.11.2010 23:19 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    Jasně, ono učení je někdy mučení :-).
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    Dalibor Smolík avatar 8.11.2010 00:49 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    Určitě. Od toho tady přece jsme, ne? :-)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    LukynZ avatar 8.11.2010 15:59 LukynZ | skóre: 2 | blog: status_quo | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    "Nebo, že komunismus jako společenské zřízení selhal a nechal po sobě všude, kde zvítězil a důsledně se prosazoval jen chaos, bídu a hory mrtvých"

    Nevim proc, ale vybavil se mi Afghanistan a Irak a komunismus se tam fakt netlaci :)
    Dalibor Smolík avatar 8.11.2010 16:14 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    Bože, u těch mladých chybí historická paměť .. A co je tohle? Totálně zničená země již v roce 1988. Měl jsem tam služebně kamaráda, ten mi vyprávěl věci z té doby ..
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    8.11.2010 17:08 Martin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    historická paměť

    Jistě nechcete tvrdit, že v Afghanistanu byl komunismus? Že se tam Rusové snažili prosadit svoje lidi do tzv. vlády je nemlich to samé, co se posledních x-let snaží udělat Američani. V Afghanistanu jde JENOM o kontrolu kšeftu s drogama, ať se režimy nazývají pro-někoho nebo jiného. Jestli vám váš kamarád tvrdil něco o nějaké politické orientaci afghánského vedení, tak s prominutím neopustil budovu ambasády. Ostatně v roce 1988 to jistě viděl stranickýma očima :-).

    V Iráku pochopitelně nikdy nešlo o drogy, ani o demokracii. Jenom o kontrolu ropných polí. Myslím, že tomu USA říká 'ochrana národních zájmů'

    Skoro to vyvolává potřebu parafráze vašeho povzdechnutí - Bože, u těch starých je historická paměť stále pod vlivem teologií doby :-(
    8.11.2010 17:25 Largo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    ak by Rusi neodišli so stiahnutým chvostom, tak by tam bol.

    Export socializmu bola jedna z priorít zahraničnej politiky ZSSR, bez ohľadu na následky.
    8.11.2010 17:57 Martin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    souhlasim s tebou ohledne tlaku ruskych mocipanu, ale neverim ani jim, ani amikum, ze jsou7byli schopni se trvale prosadit se svou filosofii v tomto teritoriu, kde nabozenske vlivy zcela dominuji. Ostatne Rusove to nikdy nedokazali ani ve svych pridruzenych asijskych republikach.
    Dalibor Smolík avatar 8.11.2010 18:39 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    neverim ani jim, ani amikum, ze jsou7byli schopni se trvale prosadit se svou filosofii v tomto teritoriu, kde nabozenske vlivy zcela dominuji.
    + 1
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    Dalibor Smolík avatar 8.11.2010 18:38 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    Jistě nechcete tvrdit, že v Afghanistanu byl komunismus? Že se tam Rusové snažili prosadit svoje lidi do tzv. vlády je nemlich to samé, co se posledních x-let snaží udělat Američani
    Tak to ani náhodou. Rusové v Afganistánu komunismus vybudovat chtěli. Stejně, jak ho chtěli udržet u nás o deset let dříve. Byla to čistě politická záležitost. Proto mluvím o krátké paměti. Drogy apod. - to je nahlížení problému dnešníma očima. Tenkrát se uvažovalo úplně jinak.
    Ten můj kamarád v žádné straně nebyl. Byl to "jen" kvalitní odborník. Takže Afganistán místo Paříže nebo Bruselu. Rozumíme si?
    Irák je jiná záležitost. Amíkům nenadržuji. Těm koukají ropné kontrakty z každé kapsy :-)
    Bože, u těch starých je historická paměť stále pod vlivem teologií doby :-(
    Ano, pokud se týká hodnocení období před rokem 1989. U dnešních problémů tomu tak není. Změna struktury myšlení po roce 1989 je obrovská - pod vlivem událostí. Nikdo ještě v létě 1989 například nepomyslel, že by se mohlo sjednotit Německo .. A tak dále.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    8.11.2010 18:55 Martin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    Kolega z firmy byl v Afghanistanu asi 6 let v osmdesátých letech, takže se taky rozpovídal. I když, aby vyjel jako delegát, tak se rozhodl vstoupit do strany, jinak by prý jel někdo jiný. Teď je na Praze 4 v ODS...
    Dalibor Smolík avatar 8.11.2010 19:13 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    Tomu věřím. Ono se to lišilo podnik od podniku, jednotný postup (kupodivu) nefungoval. Lidé, v jednom podniku politicky nespolehliví, neměli v jiném podniku stejného typu žádné problémy. Zejména v 80. letech už to soudruzi v rukou moc neměli ..
    No a že je na ODS v Praze 4? Moc to vadí? Pokud vstoupil do strany, aby mohl jet do Afganistánu? I když to nebylo zase tak časté, aby podmínkou pro delegaturu byl vstup do strany. Spíš vybírali ty nejlepší (to nemyslím ironicky), nabídli jim vstup do strany a pak z nich vybírali delegáty do zahraničí na prestižnější štace.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    8.11.2010 19:39 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    No myslim, ze Afganistan nebyla zas takova stace. Ono u plavby byla spousta plavcu, co povetsinou jezdili do Polska, DDR. Na zapad skoro vubec. Dalibor ma pravdu lisilo se to a ne vsechny zahranici cesty byly s nadsenim prijimani. Byvale komunisty bych nebral do zadne pravicove strany.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    Marcela* avatar 8.11.2010 21:08 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    Byvale komunisty bych nebral do zadne pravicove strany.
    +1
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    Dalibor Smolík avatar 8.11.2010 21:33 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    Je to správná logika, i když je problém složitější a ukazují se tady paradoxy doby: Například v zahraničním obchodě byla v 70. a 80. letech spousta mladých kádrů ze škol, perfektně vybavených znalostmi a jazyky. Do strany si vybírali ty nejlepší z nejlepších. A to po odborné stránce, nějaké donášení StB nebylo vůbec u mladých třeba. Bylo opravdu z čeho vybírat a ten výběr byl poměrně zdařilý. V té době už nehrál roli moc původ rodičů, protože rodiče již byli vychovaní v socialismu. Jednalo se tedy o silné a zdatné jedince, kteří přešli v novém režimu do podnikatelských a manažerských pozic, tudíž byl zájem je korporovat do pravicové strany .. a tak se stalo, že řada lidí v ODS byla původně v komunistické straně. Tito lidé nikdy ve skutečnosti komunisty nebyli, brali legitimaci jako jednu ze součástí svých kvalifikačních předpokladů.
    Teď jen rozhodnout, zda být zásadový (byl komunistou - tak nepatří k pravici) nebo na to pohlížet pragmaticky (byl držitelem legitimace v určitém období a oboru = byl schopný) a tudíž je v pravicové straně přínosem. No a právě v tom jsou ty paradoxy .. ;-)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    8.11.2010 22:38 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    Teď jen rozhodnout, zda být zásadový (byl komunistou - tak nepatří k pravici) nebo na to pohlížet pragmaticky (byl držitelem legitimace v určitém období a oboru = byl schopný) a tudíž je v pravicové straně přínosem. No a právě v tom jsou ty paradoxy

    No stále si myslím, že ne, nediskriminovat je, ale at si založí nějakou stranu pomýlených bolševiků, co se stali zastánci kapitalistů
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    Marcela* avatar 8.11.2010 23:37 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    Já jsem přesvědčená, že politika je tak specifická oblast, ve které by měli být lidé mj. s určitými morálními zásadami. Tak jako např. těžko věřit knězi, který kolaboroval s totalitním režimem, tak těžko věřit politikovi, který byl v KSČ, třebaže jen z prospěchářství. To ten kněz mohl kolaborovat z týchž pohnutek. Politici, kromě toho, že vládnou, tak také ovlivňují veřejné mínění, tím, jak se chovají, bývají vzorem pro děti. Proto by to měla být elita národa. Možná jsou moje představy trochu zidealizované a bohužel nelze naklonovat více Masaryků :-). Přesto si toto myslím. Komunistů se opravdu štítím a vím, že v té době to šlo i bez toho, aby k nim člověk "lezl".

    Něco trochu jiného je realizace těchto schopných lidí, o kterých mluvíte, v různých pozicích v podnikatelské sféře.

    PS: Co si vzpomínám, tak bývalí členové KSČ, kteří se později překabátili do ODS, se časem v politice zrovna moc neosvědčili. Viz např. Vlastimil Tlustý.
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    8.11.2010 23:48 dtto
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    Kocarnik, Dlouhy, Kohout, Fischer.... no, ti prvni byli v OF, ti ostatni jakoby bezpartijni, ale tenkrat se parceloval majetek
    Dalibor Smolík avatar 9.11.2010 00:20 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    Politici, kromě toho, že vládnou, tak také ovlivňují veřejné mínění, tím, jak se chovají, bývají vzorem pro děti.
    Jo ... na tom něco je. A napadla mě ještě jedna věc, která je trochu OT - kromě politiků ještě ovlivńují veřejné mínění také mediální osobnosti, popové hvězdy a další lidé. To co dělají, jak se oblékají, jejich názory .. minimálně mládež je přebírá. V této oblasti si třeba vážím paní Kubišové.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    Marcela* avatar 9.11.2010 10:27 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    Marta Kubišová je pro mě takřka ikona. Jak pěvecky, tak lidsky k ní chovám velkou úctu. A myslím, že přes dnes trochu módní zesměšňováíní bývalých chartistů a odpůrců minulého režimu, má M.K. tichou úctu pořád u mnoha lidí. Že nezapomněli. Ukázalo se to nedávno, jak se zvedla vlna solidarity na její podporu, když jí chtěla Helena Vondráčková resp. její manžel, tahat po soudech. Z toho jasného vyjádření mnohých osobností jsem měla moc dobrý pocit. Samozřejmě se našli "pacifisté", nebo jak je nazvat, kteří toto označili za účelové ovlivňování soudu... :-)
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    Dalibor Smolík avatar 9.11.2010 11:55 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    Vondráčkové nepřeji nic špatného a je také skvělá zpěvačka. Jen proč si proboha vzala takovou nulu, příživníka a zkrachovalého "podnikatele", který ji táhne s sebou dolu, nechápu. Ale je to její volba. Zřejmě nechtěla za žádnou cenu být sama ..
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    Marcela* avatar 9.11.2010 15:22 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    To asi nemá moc smysl rozebírat, zřejmě jí Martin Michal něco poskytuje, co jí stojí za všechny trable okolo ;-). Je to podobné, jako když se s oblibou rozebírá vztah "Václav + Dášeňka". Hlavní věc, když je jim spolu dobře :-). Jenomže u Heleny Vondráčkové to vypadá, že je těžce zmanipulovaná, když za dobu, co je s tím člověkem, se rozešla ve zlém s rodinou, přáteli, Golden Kids, jde od soudu k soudu. I to mi bylo celkem fuk, ale jak vystartovali po Martě Kubišové, to přehnali. Značně.

    Pozoruhodné, co jeden takový chlapík nadělá paseky.
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    9.11.2010 16:36 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    hehe marcelko to se musim smat pod svicnem nejvetsi tma
    8.11.2010 17:10 Largo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    Rôzne variácie komunizmu v rôznych krajinách, výsledok podobný. Nechápem ako to ešte môže niekto obhajovať.

    napr.tu

    http://www.tyzden.sk/casopis/2010/32/pol-potova-kampucia.html
    Dalibor Smolík avatar 8.11.2010 18:53 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    To je přesně ono - tohle se snažím tady vysvětlit. Vím, že nikdo ze zdejších diskutujících nechce návrat bývalého režimu v podobě, v jaké u nás byl. Ale přesto řada lidí naivně věří, že by se mohl vrátit nějaký jiný, reformovaný socialismus, nějaký osvícený režim, který by odstranil současné nedostatky a přitom byl sociální.
    Jenže přesně tohle nefunguje. Jakýkoliv pokus o rovnostářství končí tragicky. Historie nás dostatečně poučila, jen to chce jí umět naslouchat a číst.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    LukynZ avatar 12.11.2010 08:14 LukynZ | skóre: 2 | blog: status_quo | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    Historicka pamet je v poradku, ale ja mel namysli dnesni dobu, kdy se tam tlaci neco, co se tvari ze je OK a vsichni nahore tomu jen tleskaji.
    9.11.2010 11:56 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    Jsem dnes vyprávěl v blázinci, jak mě zde někteří jedinci upozornují, že se k nim nechovám jako terapeut a proto chtějí psát do blázince. Poskytl jsem týmu skvělou zábavu. Dal jsem jim opět odkaz na diskusi. Aby si početli.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    9.11.2010 13:49 GTA
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    proc by nekdo psal do blazince,ze tam nepatris, kdyz tam patris
    10.11.2010 11:10 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    proc by nekdo psal do blazince,ze tam nepatris, kdyz tam patris

    Já tam patřím, jsem tam zaměstnaný, ale třeba si chce někdo stěžovat. Do blázince.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    10.11.2010 11:13 Modeno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    Ten strejda je tak dusevne slabej, ze te ani nepochopil :-)
    9.11.2010 16:41 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    TAK CO PANE JILEK SPOKOJENOST ZE JSEM SEM ZAVITAL

    VITE PISI O VAS MUZIKAL TAK VAS NESTIHAM KOMENTOVAT

    TAK ZAS NEKDY

    9.11.2010 20:58 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem konfliktní
    krysař to byl...
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.