abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 01:11 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 1.8.0 svobodného multiplatformního softwaru pro konverzi video formátů HandBrake (Wikipedie). Přehled novinek v poznámkách k vydání na GitHubu. Instalovat lze také z Flathubu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 21:55 | IT novinky

    Microsoft představil nové označení počítačů Copilot+. Dle oznámení se jedná se o počítače poskytující funkce umělé inteligence. Vedle CPU a GPU mají také NPU (Neural Processing Unit). Uvnitř představených Copilot+ notebooků běží ARM čipy Qualcomm Snapdragon X Elite nebo X Plus.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 17:55 | Zajímavý článek

    Příspěvek na blogu Codean Labs rozebírá zranitelnost CVE-2024-4367 v PDF.js, tj. mj. prohlížeči PDF souborů ve Firefoxu. Při otevření útočníkem připraveného pdf souboru může být spuštěn libovolný kód v JavaScriptu. Vyřešeno ve Firefoxu 126.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 12:55 | Nová verze

    Lazygit byl vydán ve verzi 0.42.0. Jedná se o TUI (Text User Interface) nadstavbu nad gitem.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 12:22 | IT novinky

    K open source herní konzole Picopad přibyla (𝕏) vylepšená verze Picopad Pro s větším displejem, lepšími tlačítky a větší baterii. Na YouTube lze zhlédnout přednášku Picopad - open source herní konzole z LinuxDays 2023.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    17.5. 13:44 | Nová verze

    Byla vydána (𝕏) nová major verze 17 softwarového nástroje s webovým rozhraním umožňujícího spolupráci na zdrojových kódech GitLab (Wikipedie). Představení nových vlastností i s náhledy a videi v oficiálním oznámení.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    17.5. 12:22 | Komunita

    Sovereign Tech Fund, tj. program financování otevřeného softwaru německým ministerstvem hospodářství a ochrany klimatu, podpoří vývoj FFmpeg částkou 157 580 eur. V listopadu loňského roku podpořil GNOME částkou 1 milion eur.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    17.5. 01:55 | Komunita

    24. září 2024 budou zveřejněny zdrojové kódy přehrávače Winamp.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 12
    16.5. 23:33 | Nová verze

    Google Chrome 125 byl prohlášen za stabilní. Nejnovější stabilní verze 125.0.6422.60 přináší řadu oprav a vylepšení (YouTube). Podrobný přehled v poznámkách k vydání. Opraveno bylo 9 bezpečnostních chyb. Vylepšeny byly také nástroje pro vývojáře.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    16.5. 21:11 | Nová verze

    Textový editor Neovim byl vydán ve verzi 0.10 (𝕏). Přehled novinek v příspěvku na blogu a v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (79%)
     (5%)
     (9%)
     (8%)
    Celkem 398 hlasů
     Komentářů: 16, poslední 14.5. 11:05
    Rozcestník

    Sebeúcta a její smysl

    4.5.2010 21:23 | Přečteno: 8726× | poslední úprava: 4.5.2010 23:42

    Na jedné terapeutické skupině bylo velmi zajímavé téma. Téma sebeúcty. Ptal se mě jeden klient jak onomu pojmu rozumím. Nechal jsem jej i skupinu tápat. Sám pro sebe mám pojem sebeúcty definován asi tak, že jsem rovný všem lidem na světě a stejně dobrý, proto vždy chci pro sebe to, co je nejlepší k dostání.

    Samozřejmě pokud to řeknu takhle, vždy se najde někdo,kdo řekne něco ve smyslu: „Copak můžu být takový sobec abych chtěl všechno pro sebe?” Ona to vlastně řekne většina těch co tuhle sentenci uslyší. Jenže si nevšimnou právě toho, že se nejedná chtít něco na něčí úkor, ale o něco na co mám právo stejně jako ti druzí aniž by můj požadavek je nějak krátil v jejich právech.

    Sebeúcta je znakem člověka, který je si vědom svých možností a své schopnosti o sobě rozhodnout ve svůj prospěch. Rozhodnout se ve svůj prospěch vůbec nemusí znamenat sobectví. Ale může to být, a to málokdo chce vidět a vědět, prospěch druhých. Protože existuje slovo prospívat. A prospívám-li díky svému úsilí, jež nikoho nepoškozuje, ale mě prospívá, jsem sám sobě prospěšný. Nejsem na obtíž jiným lidem a mám schopnost prospívat i jim. V momentě kdy jsem ten, jež má a jež může poskytnout. Jsem ten: „jež je a má.” Být a mít, nemusí nutně znamenat sebestřednost, lakotu, sobectví.

    Ale také mecenášství, stipendium, solidarita s těmi co pomoc potřebují a podpora potřebných. Všichni ti intelektuální přechytralí, levicoví přerozdělovači jsou mimo. Oni sami jsou jen ti, co touží po moci nad druhými lidmi za pomoci svých, zcestných úvah. Úvah, jimiž se pokoušejí ovládat naivky, kteří se domnívají že bohatství je něco, co má stát jen tak sám od sebe. Státu se narodilo a on ono „samo narozené” bohatství spravedlivě rozdělí. A těm, co si ho nahrabali na hřbetě druhých a svého bohatství nechtějí se vzdát dobrovolně. Těm syčákům se prostě sebere. Ti jsou těmi lumpy, co nezaslouží úcty. Zapomínají na jedno prďolové.

    Lidé jako takoví chtějí být vážení. A svou vážnost, je-li to možné, si klidně opatří svým příspěvkem na potřebné. Jejich dobrovolný, nevynucený příspěvek na ony potřebné jim zajišťuje zcela po právu úctu i sebeúctu. Jejich sebeúcta založena na své užitečnosti z mého hlediska není ničím falešným, ničím umělým. Oni pro dosažení své sebeúcty vynaložili energii a prostředky. Věnovali svůj čas získáním něčeho, čeho v tuto chvíli mají nadbytek. Nadbytek, jež sami nespotřebují. Samozřejmé je, a z mého hlediska pochopitelné, že si hodlají nechat nad svými prostředky kontrolu. Jednoduše se chtějí oni sami rozhodnout, díky své sebeúctě a schopnosti důvěry ve své rozhodnutí a úsudku, komu chtějí pomáhat a být prospěšní a komu ne. Tito lidé jež poskytuji druhým ze svého nejen peníze a jiné hmotné statky, ale třeba i informace. Konečně internet je jich plný a jsou převážně zdarma. Dávají i když nemusejí. Dávají kolik uznají za vhodné. Můžeme se tomu vysmívat, shazovat, ale tito lidé jsou užiteční. Ti co mají jiné statky než hmotné jsou zase užiteční svými vědomostmi. Jako lidé se jednoduše neustále dělíme i když svět vypadá, že je plný stád sobců.Fakt je že někteří by se dělili podstatně víc.

    Sebeúcta a sebejistota jsou spojenými nádobami. Má-li člověk sebeúctu má vlastně i sebejistotu. Navíc jde ještě o sebevědomí. Lidé jež mají tyto atributy, se vyznačují i svým vědomím o své ceně o rovnosti s druhými lidmi a své vlastní svobody.

    Sebevědomí je z mého hlediska něco co se dá kvalifikovat jako „Sebe vědom si sebe sama a svých možností.” Být si sebe vědomý , znamená znát se. Sebepoznání je jednou z nejdůležitějších událostí v lidském životě. „Poznej sám sebe a poznáš vesmír.” Být si sebe vědom, znamená poznat své limity. Být si sebe vědom, znamená znát své momentální hranice a omezení. Ty se samozřejmě dají rozšířit, ale vždy jsou limitované. Znát své hranice, znamená nepropadnout omylu a pýše na své neomezené schopnosti. Nepropadnout pýše znamená nepropadnout omylu, který nás může v očích jiných i vlastních zesměšnit a tak poškodit svoji sebeúctu.

    Jak si tuhle úvahu píši opět se mi vrací ono známe, „Poznej sám sebe a poznáš celý vesmír.” Sebepoznání člověku dává neb vrací sebeúctu. Zjistí, že je hodně podobný druhým lidem, není lepší není horší a odhalí jeho schopnosti být prospěšný sobě i druhým. Také mu vrací sebevědomí, vzhledem k tomu, že jak už bylo řečeno zná svoje schopnosti. Nebojí se je uplatnit, využít a necítí vinu za to, že je schopný. Vzpomínám si jak při povodních v roce 1997 a 2002 se velmi zvedlo sebevědomí a sebeúcta u mnohých členů tehdejších terapeutických komunit, kde její členové většinou přispěli ze svých skromných prostředků na postižené. Najednou nebyli těmi beroucími, ale dávajícími. „Intelektuální prďolové,” co se bojí vystrčit nos, namáhat se, mimo oblíbenou putyku, často hovoří o skromnosti. O skromnosti ve smyslu. „No jen se nedělej a kdo ví co za tím je?” Vůbec si nevšimnou, že je za tím vším touha člověka vyniknout mezi ostatními, být vážený, požívat úcty mezi ostatními lidmi. Nikoliv jen mít se dobře, užít života podle svých představ a radovat se bez ohledu na druhé lidi. Naopak to, že chtějí dosáhnout úcty druhých lidí ukazuje jak druzí lidé jsou pro ně důležití. Což je v zásadě dobře. jde tedy o onu známou míru, kdy je potřeba nejen úcta a uznání druhých lidí, ale i vlastní sebeúcta k udržení jasného odstupu a nepropadnutí do jakési závislosti na pochopení a uznání druhých lidí. Prďolové vidí jen negativa.

    Samosebou oni levicoví burani poukazují zásadně na extrémní případy lakomství a vydávají to za obecný jev. Což rozhodně není. Jako lidé máme zakomponované geny, jež nás vedou ke spolupráci a solidaritě. Valná většina lidí ví, že se v mnohém budou muset spolehnout na sebe a svou rodinu. Přesto všichni jsme solidaritu i s cizími. A i přes taková prohlášení o stoupající sobeckosti jakými se to jen hemží v každé době a společnosti, se ukazuje jedna zajímavá věc. Nejvíc pomoci poskytují ti nejbohatší. Ať jedinci nebo státy.

    Tam kde lidé mají dostatek, jsou celkem ochotni v případě nutnosti a potřeby rychle a snadno přispět. Jinak ne. Je to z toho důvodu, že v těchto společnostech založených na jedincích vedených systematicky ke schopnosti se o sebe postarat se předpokládá, že pomoc vyžadují ti, co ji opravdu potřebují a ocitli se nezaviněně v nouzi. Ti co ji vyžadují a jen se vlastní silou ve stavu nouze udržují, nedojdou úcty i když ani jim pomoc nebývá odmítnuta.

    Úcty nedojdou a vlastní nemají. Jen romantičtí pisálkové píší o chudých co se rozdělí o skývu chleba. Ano, ale jen o ty tvrdé kůrky. A velmi často se nedoporučuje do míst, kde je koncentrace chudoby, se vydávat. Snadno se tam člověk stane také chudým. Někdy přijde i o život, protože mezi těmi co si neváží ani sami sebe ani svého života, cizí život úcty nedojde.

    Nakonec chci říci jedno. Víc si vážím člověka, který poskytne peníze na školu, kde se mohou vzdělávat potřební, kteří díky svému vzdělán se mají šanci stát prospěšnými sami sobě a druhým. Tak dojít úcty i sebeúcty. Než člověku, který dá žebrákovi na ulici poslední peníze před výplatou. Případně dá najíst bezdomovci. Samozřejmě vůbec nezpochybňuji jeho dobrý úmysl a skutek, ale tomu bezdomovci to sebeúcty nepřidá, protože ho nic nenutí aby se alespoň trochu sám pokusil změnit svůj život a zažil pocit úcty okolí a vlastní sebeúcty. Lidé s malou sebeúctou jsou někdy velmi citliví na hodnocení své osoby a velmi těžko unášející i celkem jednoduchou životní zátěž. Bud úctu nadměrně vyžadují a nebo ji nadměrně poskytují. Není tam míra a rovnováha. Není tam jistota. Ani víra. Ani naděje v lepší budoucnost a snesitelnou přítomnost.

    Ale lidé mající sebeúctu, sbejistotu a sebevědomí v rovnováze žijí. Nebo jsou ji hodně blízko. A smyslem sebevědomí , sebejistoty transformující se do sebeůcty, mimo jiné je, také snášet život tak jak je. A vyznat se v něm a prokázat svou schopnost žít ve světě, jež není jaký by měl být a nikdy takový nebude.        

    Hodnocení: 58 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    4.5.2010 21:55 semiik | skóre: 4
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    Prvni!
    5.5.2010 12:13 tomasgn | skóre: 23 | JN89GE
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    byl by nekdo z adminu tak laskav a smazal tento semiikuv "prispevek", ktery lze povazovat za "offtopic", pripadne "vykrik psychicky nemocneho jedince"?

    dekuji (a pak muzete smazat i tento muj).
    vlastikroot avatar 5.5.2010 12:34 vlastikroot | skóre: 24 | blog: vlastikovo | Milevsko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    Řekněte NE! cenzuře abíčka.
    We will destroys the Christian's legion ... and the cross, will be inverted
    kotyz avatar 5.5.2010 16:43 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    proboha proc?
    Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    pavlix avatar 7.5.2010 03:25 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    Můžete říct někdo adminům ať smažou tvojí reakci? :)
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    4.5.2010 21:59 qiRzT | skóre: 14 | blog: U_Marvina
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    Hezký čtení:-) Vím, že se na to asi obecně dá odpověděť těžko, ale jak pomoct někomu druhému zvýšit sebevědomí?
    Důležité je vědět jak problém vyřešit, zbytek zvládne i cvičená opice...
    4.5.2010 22:03 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    Porozumění a přiměřenou vírou v jeho možnosti.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    4.5.2010 22:26 qiRzT | skóre: 14 | blog: U_Marvina
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    Díky, ta přiměřenost je důležitá a nejspíš mi někdy uniká :-( Mám neustále pocit, že každé negativní tvrzení to sebevědomí spíš podkope. Nenašel by se nějaké takové téma někde nějaký článek, nebo úvaha?
    Důležité je vědět jak problém vyřešit, zbytek zvládne i cvičená opice...
    4.5.2010 22:30 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    Tak jestli vám bude stačit něco ode mne, tak ve svých blozích asi mám pár takových věcí. Zkusím je sem dát.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    4.5.2010 22:39 qiRzT | skóre: 14 | blog: U_Marvina
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    To by mě potěšilo :-) To jsem od vás čet se mi líbilo.
    Důležité je vědět jak problém vyřešit, zbytek zvládne i cvičená opice...
    Dalibor Smolík avatar 4.5.2010 22:28 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    Ono stačí třeba to, že tomu druhému dáme najevo, že by nám mohl třeb něčím pomoci, požádat ho o radu, o pomoc. Taková věc dokáže zvednout sebevědomí někoho, kdo si třeba myslí, že nikomu není prospěšný, že je zbtečný.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    4.5.2010 22:31 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    To je Dalibore přesný. Udělej někoho prospěšným a dáš mu víru ve své schopnosti
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    4.5.2010 22:46 qiRzT | skóre: 14 | blog: U_Marvina
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    To jo. Myslím, že takových zkušeností nemá úplně málo, ale odmítá je akceptovat, spíš je shazuje :-(
    Důležité je vědět jak problém vyřešit, zbytek zvládne i cvičená opice...
    6.5.2010 06:57 Sunfire
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    giRzT: Duležité je vědět jak vycvičit opici.
    =^..^= AmigaPower® avatar 6.5.2010 07:10 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    Měl už jsem spoustu opic a opiček, vycvičit se nedaj! A tak tě ty mrchy bijou do hlavy, že bolí ještě druhej den, někdy z toho člověk dokonce ještě vrávorá...
    4.5.2010 22:44 Marcela | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    To se mi taky líbí :-)
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    4.5.2010 23:28 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    Ano. A pak mu poděkovat a ocenit (nemusí to být zrovna peníze).

    Jo, s těma pomahajícíma, je zajímavé, kolik lidí chce dávat anonymně (Nemyslím politickým stranám! To je jiný příběh :))) )
    4.5.2010 23:57 Marcela | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    Já si myslím, že pokud chce člověk upřímně pomoci, přispět darem, mělo by to být jedině anonymní, bez očekávání vděku a obdivu.

    Nelíbí se mi ta forma, která se často děje v duchu "Chci, aby bylo vidět, že jsem dal/a". Považuji to za nehezký projev nadřazenosti.

    Mluvím o individuálním daru.

    Něco jiného je, když např. firmy něco sponzorují.

    I když i tam je to někdy zvrácené, zvlášť když např. firmy provozující hrací automaty štědře zasponzorují katolický institut, aby si mohli v jeho blízkosti v klidu "podnikat"...Či dokonce aby jejich podnikání bylo posvěceno, dáno "boží" požehnání.
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    5.5.2010 00:22 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    Tak u těch Vámi zmiňovaných firem to už se blíží té "dobročinosti" vůči osobám, co rozhodují o státních zakázkách.

    Ale jinak si myslim, že když se někdo rozhodne něčemu pomoci, tak si těch příslovečných patnáct minut slávy zaslouží. Proč ne? Když o to stojí, zaslouží si to, stejně jako ta firma. Ono s dary je to složité, už je u nás i organizace, která se snaží zjišťovat důvěryhodné příjemce. A tak se dál (ale jak z toho?) zvyšuje množství peněz z darů co jdou mimo konkrétního člověka. Ovšem jak najít toho správného potřebného člověka, když už chci pomoct, že? Takže to nakonec stejně někdo přerozděluje. A ještě mnoho dalšího, ale já jdu - Uáááá spááát. Dneska dlouhej den a zítra ještě horší. :)))
    Dalibor Smolík avatar 5.5.2010 00:30 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    Také si myslím, že pomoc by měla být anonymní, pokud člověk chce opravdu pomoci. Ano - sponzoring je něco jiného, i když to přináší také užitek. Spíš spojuje příjemné s užitečným...
    Slyšel jsem historku, jak jeden podnikatel s pěkným autem přijel do místa, poničeného povodní v roce 2002 (Radotín? nevím už přesně). Vybral si zničený dům, vyhledal majitele a předal mu balík bankovek .. a beze slova zase odjel.. Jestli je to pravda, klobouk dolu.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    5.5.2010 00:46 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    Osobně pokud daruji něco, pak konkrétnímu člověku a nebo konkrétní instituci. Nějaké přerozdělovací organizace je přesně organizace, která spotřebuje dost značnou část peněz pro svůj chod. To je rovnou mohu dát státu, případně levici, která je "rozdělí mezi potřebné"

    Mám kamarády, kteří mě podpořili ze začátku s mými knihami. Dali mi peníze do ruky v důvěře, že je utratím za tiskárnu a nebo zaplatím grafika a další potřebné. Dát je organizaci, která rozděluje dary, tak by na mě možná nevyšlo, protože by někdo měl pocit, že ví o lepším využití. Jenže oni chtěli dát přesně na ty knížky. Na moje knížky. :-) Jediné co z toho měli, že jsem je pozval na přivítání, knihy a oni přivedli své kamarády. Nakonec to byl velmi zajímavý podnik.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    5.5.2010 07:05 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    To je určitě nejlepší dát konkrétnému člověku. Ale jsou lidé, kteří chtějí pomoci konkrétnímu problému. A těžko najdou místo, co to nejvíc potřebuje. Sami si uvědomují, že kdyby se měli zorientovat v problematice tak, aby poznali kde je třeba pomoci, strávili by tím roky. A přitom chtějí pomoci. Takových lidí je mnoho, mladí staří, bohatí chudí... Tak jak píšete v blogu, je to asi v genech.

    No a tak dávají přes někoho. Třeba Kuře, Paraple... Také je zajímavá akce, přímo na internetu jsou příběhy konkrétních lidí a účet, kam jim jde přispět. Je to fajne, ale zase je tu ta možnost manipulace. Ovšem u každé organozace, která je trochu slušná, máte možnost si v jejím programu najít přesně místo, člověka, kam vaše peníze půjdou. Mnoho lidé ale řekne: My vám věříme, rozhodněte sami.
    5.5.2010 08:52 Marcela | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    Kuře, Paraple

    Těch nadací, dobročinných organizací je mnoho. Věřila bych takové, jež je prověřena časem a zkušenostmi. Kromě těch co uvádíte se mi líbí Člověk v tísni, pokud jde o pomoc při katastrofách. Šimon Pánek je ostřílený profík, budí velkou důvěru a dojem, že je zdravě zapálen pro věc. A ke všemu ještě krásnej chlap :-)!
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    Darth Phantom avatar 5.5.2010 15:24 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    Šimon Pánek je ostřílený profík, budí velkou důvěru a dojem, že je zdravě zapálen pro věc. A ke všemu ještě krásnej chlap :-)!

    Šimon Pánev je prověřený profík, který u mě nebudí vůbec žádnou důvěru, protože je až trochu nezdravě zapálen i pro jiné věci, a to všechno za peníze daňových poplatníků. Takže ano, Šimon Pánev a Člověk v plísni je dobročinná organizace, která se ale vydává pomoci pouze do míst, kde je to "politicky korektní". Přetransformovaný komunista Štětina, který je sympatický asi jako Štětina v prdeli, u mě nebudí důvěru už vůbec žádnou.

    Jak je kdo krásný chlap, to nedovedu posoudit. Ale třeba Tomáš Hanák a Marcela Augustová jsou mě mě velice sympatičtí, a několikrát už jsem na Kuře přispěl. Člověk v plísni se Štětinou ode mě neuvidí a pětník.

    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    5.5.2010 15:28 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    Pokud čtete zvědavce, pak už plně chápu vaše stanoviska :-)

    Člověk v plísni se Štětinou ode mě neuvidí a pětník.

    Tomu se říká vskutku odhodlání. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    Darth Phantom avatar 5.5.2010 15:49 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    To víte, já čtu kdeco, i občas zvědavce, a ze všech možných střípků si snažím udělat názor na věc. Haló noviny jako vy nečtu, protože je to podle mě mrhání časem. V blázinci nepůsobím, a nevydávám své postřehy za univerzální pravdy. Teď přijde na řadu Rudé právo, řekl bych :-D. Otáčíte tím svým kolovrátkem poněkud pořád stejným směrem, dědku :-D
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    5.5.2010 17:41 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    No čtenář bolševických plátku jako vy si muže udělat jen bolševický názor. Ale zase oceňuji, ze čtete i moje texty a tak mate šanci něco kloudnýho pochopit. Chlapci jako vy musí si parkrat nabít aby pochopili kde je realita. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    5.5.2010 18:26 Péťa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    No čtenář bolševických plátku jako vy si muže udělat jen bolševický názor

    Někde jste napsal, že si je občas koupíte, takže by z toho jednomu vyšlo, že vaše tzv. pravicové myšlenky mají hodně levicový podklad. Asi to je u starších a zkušených obvyklé, mladí to moc nekupujou.
    5.5.2010 19:23 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    Nesmite kouřit tolik trávy a míchat ji s extázi a mít halusky z toho. Jedinej bolsevickej plátek který jsem si za poslenich dvacet let koupil byly lidové noviny a mlada fronta dnes:-) takže jste četl něco x co tam nebylo. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    5.5.2010 21:30 Péťa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    Přečíst si Právo lidu, Halo noviny či jiný podobný bolševický plátek svedu. Tedy pokud se snížím k tomu si ho vůbec koupit

    Buď máte dvojníka na blogu nebo kecáte. Nebo si holt v tom požehnaným věku už ani nepamatujete, co obětavě chrlíte na klávesnici pro své čtenáře??

    Jinak vaše vlastní zkušenosti s drogama (i když tvrdíte, že jste vyléčený), které tady uvádíte, mne moc nezajímají. Stačí mi pivo desítka.
    5.5.2010 21:59 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    Ano to svedu, ale to neznamená, že si ho kupuji. V tom je rozdíl. Když se nedá najít nic jiného, tak aspoň něco. :-) Číst opravdu umím.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    Darth Phantom avatar 5.5.2010 22:37 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    Ale zase oceňuji, ze čtete i moje texty a tak mate šanci něco kloudnýho pochopit.

    Musím vás zklamat, soudruhu Jílku, ale vaše zápisky z blázince se u mě míjí účinkem. Já zase oceňuji, že se tak snadno necháte nachytat na soudruhy. Působí to na vás jako hadr na býka (v tomto případě hadr na olezlého opakujícího se otrapu). Docela se tím i někdy bavím, ale jste s tím svým kolovrátkem poněkud olezlý. Ale teď k témaatu.

    Šimon Pánev je určitě krásný chlap. Dám takový malý příklad, jak se Šimon Pánev stará o všechny lidi na světě. Šimon Pánev a jeho spolupracovníci mají starosti o osud gruzínských občanů. Jeho spolupracovníci ve spolupráci se Štětinou z gruzínského ministerstva propagandy fotí jeden panelák ze všech stran, aby to posléze prohlásili za genocidu gruzínského národa. Nezapomněli taky podotknout, že si ruští vojáci odvezli z Gruzie nábytek. O ekonomické výhodnosti odvozu nábytku na tancích mám opravdu pochybnosti. O tisíce uprchlíků, kteří prchali z Jižní Osetie do Vladikavkazu, se už Člověk v plísni nezmiňuje a nestará se o ně. To je agitační práce Člověka v plísni. O to, že jejich prezident Saakašvili potlačuje opozici, nechá střílet do demonstrantů a ovládá média, o to už starost nemají. Stejně tak jako nemají žádnou starost o milony (ano, opakuji miliony iráckých uprchlíků). kteří se museli vystěhovat v důsledku jedné ropné intervence jednoho národa bojujícího za své národní zájmy. O ně se taky kupodivu nestarají. Teď mě nezajímá vaše Rudé Právo, soudruhu Jílku, ale zajímá mě názor té uvědomělé soudružky, která si myslí, že Pánev je sexy a pomáhá všem. Myslíte si to pořád, Marcelko?

    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    5.5.2010 22:41 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    Já chápu, že bolševici typu Phantom a Alien tvrdí že je moje zápisky míjí. S tím jsem smířený, hlavně, když je čtete. Něco pochytíte a k něčemu se dostanete. Tak klidně pokračujte, já jsem zvyklý čekat, než lidé pochopí. Někomu to trvá déle. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    Darth Phantom avatar 5.5.2010 22:58 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    I já chápu, že jste kokot, co nemá nic lepšího na práci, než tady denně agitovat svými zápisky z blázince. Dobrou, dědku! :-D :-D :-D))
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    5.5.2010 23:09 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    Jasně a stejně mě budeš soudruhu číst a cedit přes zuby pár nadávek, které ti v bolševickým mozku zůstaly. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    5.5.2010 23:08 Marcela | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    Myslíte si to pořád, Marcelko?

    Proč bych si to měla přestat myslet? Po přečtení zaklínadel místního strašidla bych měla změnit názor na člověka, kterého si vážím a který je krom toho opravdu pěkný chlap? :-) K tématu: Člověk v tísni není na to, aby urovnával mezinárodní spory a konflikty, není OSN. Je to humanitární organizace, která působí tam, kde je to potřebné, kde je zvána, kam má umožněn přístup a v neposlední řadě, na co má prostředky.
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    5.5.2010 22:35 Marcela | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    Soudruhu, před ústa ubrousek když prskáte!
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    5.5.2010 22:36 Marcela | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    PS: Pro soudruha Strašidlo :-)
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    5.5.2010 07:21 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    Pro orientaci je asi dobré dodat, že v současné době ovšem naprostá většina pomoci jde "od státu", tedy z daní.

    A pro ty málo "mediálně vděčné", kteří třeba navíc nemají rodinu je pak jediná šance krom státu nějaký přerozdělovač.

    Safra, to patří spíš nahoru... éééé, už fakt jedu :))))
    5.5.2010 07:13 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    To není nepravděpodobný příběh. V té době mnoho lidí nezištně a anonymně pomáhalo, ať už prací, nebo penězi. A jak vlastně víte v tom konkrétním příběhu, že to byl podnikatel?

    Zajímavý je názor fotografa Jana Saudka, který rozdává na všechny možné strany hodně peněz. On říká, že to dělá, protože je zbabělec. Chtěl by pomoct přímo, ale utrpaní se bojí a takhle si tiší své svědomí. Tak řekl. JIstě v tom asi další jeho typická poza... v které ale bude kus pravdy. A asi i ozvěna jeho dětství v koncentráku.

    Ono těch forem je mnoho. Třeba slavní lidé propůjčují zadarmo svůj obličej nějaké akci. Ovšem tohle zrovna nejde dělat anonymně :))).

    Jo, jedu do háku, uhééééé....
    Dalibor Smolík avatar 5.5.2010 08:40 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    A jak vlastně víte v tom konkrétním příběhu, že to byl podnikatel?
    Nojo .. v podstatě to vůbec nevím. Byl to v každém případě člověk, který neměl nouzi - mohl to být třeba také manažer nějaké úspěšné firmy, burzovní makléř .. Jen si myslím, že to nebyl politik. Ten by to určitě mediálně zvěčnil :-). Kdo ví, jestli to vůbec nebyla taková "urban legend", přání otcem myšlenky.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    5.5.2010 16:43 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    Toje OK. Já jenom že i ty jsi možná trochu zajatcem té typologie - podnikatel = bohatý s velkým autem. A naopak, bohatý s velkým autem = podnikatel. Pak už se jen dodává apriorní hodnocení z jeho třídního původdu a) zločinec, b) světec. Ona slavná zásadová levice i pravice stejně třídně uvědoměla soudí dle původu, jen s opačným znaménkem. Já vím, že nejsi zajatcem těhle černobílých vidění, ale jen mi to praštilo do oka (ale moncl nemám :)))). Mohl to být umělec, sportovec... možná i pracující... no. Jen jsem si všiml. :)))
    Dalibor Smolík avatar 5.5.2010 16:49 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    Tak tak. Fakt je, že od posledních povodní v Praze uplynulo zase 8 let a struktura společnosti se neustále mění. První lidé s velkými a luxusními auty byli právě podnikatelé, později se to už rozmělnilo a dnes je má leckdo (ne kdekdo :-)) a už se nepozná, čím jeho majitel je (i umělec či sportovec) .. Takhle typologie už prostě platí čím dál méně.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    5.5.2010 08:11 iMHO | blog: iMHO
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    Já takového člověka znám osobně. V době povodní na Moravě vyhledal rodinu, která přišla o dům a zasponzoroval jim celou novou stavbu. Jestli to udělal i následně v Radotíně nevím, ale možná jsou takoví lidé dva. :-)
    Darth Phantom avatar 5.5.2010 15:27 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    vyhledal majitele a předal mu balík bankovek .. a beze slova zase odjel.. Jestli je to pravda, klobouk dolu.
    A myslíte si, že to bude stačit?
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    Dalibor Smolík avatar 5.5.2010 15:52 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    Na dům asi sotva .. aspoň se oblékne a pro začátek sežene někde ubytování. V takových chvílích se počítá všechno. Máme dvě příbuzné rodiny v Troubkách, tak jsme viděli, co to obnáší a každá pomoc byla dobrá.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    4.5.2010 22:31 Marcela | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    Takovéto úvahy čtu velmi ráda.

    Hezky jste do toho namontoval ty prďoly. Levicoví burani to opět schytali. Je to srandovní, vždy si na nich zchlazujete žáhu, máte je jako boxovací pytel :-) I když asi jim to patří, netřeba je hýčkat :-). Ona spojitost s nimi zřejmě ani není vzdálena od tématu v nadpisu. Levicový způsob myšlení vedl, vede a povede v konečném důsledku k odebrání samostatnosti jedince a tím pádem i k odebrání sebeúcty.

    Když jsem se zamyslela nad smyslem slova sebeúcta, tak první, co mne napadlo, byla spojitost se svědomím. Mám-li čisté svědomí, mohu mít úctu sama před sebou. Pak bych k sebeúctě přiřadila vnitřní vyrovnanost. Rovnováhu mezi tím co chci a co mohu. Dál bych považovala za důležité v souvislosti se sebeúctou, mít dostatek životní energie. Bez té nejde nic.
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    4.5.2010 22:32 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    Já si na nich žáhu neschlazuju, jen jim říkám jak je vidím. Aby se probrali. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    4.5.2010 22:41 Marcela | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    No nedělejte, že Vám to nedělá dobře trošku si ulevit :-). Jinak, marná snaha aby se probrali. Jejich revírem bývá Kaufland brzy po ránu...
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    4.5.2010 22:40 OgeeN
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    Malá reklama na akci, která se sebevědomím a sebeúctou bude zabývat: Křídla

    Akce je nezisková, tak to snad nevadí.
    4.5.2010 22:45 Marcela | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    To bude nějaké pouštění draků? :-)
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    5.5.2010 13:59 OgeeN
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    Co se bude na akci dít, to nesmím ani naznačovat, ale snad mohu říct, že Křídla jsou ...

    Křídla jsou cesta do neznáma, Křídla jsou plavba za obzor a let do stratosféry. Křídla jsou běh na dlouhou trať, hrábnutí si na dno a ještě o kus níže. Křídla jsou slunce, Křídla jsou déšť, Křídla jsou únava i vydechnutí. Mlhavá rána na vrcholku hory, když slunce prosvěcuje vrcholky smrků, i vlahé večery při svíčkách provoněné santalem a zázvorovým čajem. Křídla jsou vnitřní neklid a touha jít dál, výš, za hranice banality a za skleněný strop vlastních možností. Křídla jsou přátelství a porozumění, Křídla jsou spolupráce a sdílení. Křídla jsou pohádka, mýtus, thriller, i červená knihovna. Křídla jsou koblihová bitva v ospalé kavárně. Křídla jsou sen na konci rána a probuzení do nového dne.

    Křídla, to je luxusní all-inclusive dovolená v roubeném apartmá, spaní ve spacáku, guláš z ešusu a voda nabraná dlaní z bublajícího potůčku. Devět dní, kdy poznáte sami sebe i třicet dalších kamarádů.

    :)
    5.5.2010 22:45 Marcela | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    No na to že to je "neziskovka" tak když si spočítám 4.950Kč na osobu krát 30 "kamarádů" = za těch 9 dnů spaní ve spacáku, guláš z ešusu a vodu z potůčku, tržba necelých 150.000 Kč. Ale nic proti..:-)
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    6.5.2010 13:59 OgeeN
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    V ceně je ubytování (v horské chatě), strava (plná penze+svačiny), materiál potřebný na akci atd. atd. Prostě deset dní v horách s plnou penzí a programem za necelých 5 tisíc. Kdo vám to za tyhle peníze nabídne? Instruktoři akci organizují ve svém volném čase a zdarma.
    4.5.2010 22:57 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    Na to já jsem starý, já jdu pěšky v červenci ze Skotsa od Loch Ness do Londýna. Procházka pro starce, tohle by na mě bylo asi náročný. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    4.5.2010 23:39 Martin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    Víc si vážím člověka, který poskytne peníze na školu, kde se mohou vzdělávat potřební

    Napadá mne např. kapitalista Roman z ČEZu a jeho pomoc jednomu úplně náhodnému gymplu.
    4.5.2010 23:45 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    Nevím o co jde.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    Dalibor Smolík avatar 5.5.2010 08:44 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    A proč ten přídomek "kapitalista" ? Jestli něco konkrétního provedl, měl by to prověřit státní zástupce.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    5.5.2010 14:56 Martin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    100 mil. z CEZ pro gympl Klause jr. - náhodou vybráno?
    Dalibor Smolík avatar 5.5.2010 15:04 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    To jsem samozřejmě netvrdil. Klientelismus u nás kvete a kvetl vždycky. I za minulého režimu.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    5.5.2010 15:09 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    Sakra vy máte starosti. Možná,že ne náhodně, ale těží z toho i žáci. A dokonce si představte, že kdybych byl na tom jako třeba Bill Gates, úplně klidně bych si vybral kohokoliv. Nejlépe svého kamaráda a dal bych mu peníze na něco, co by prospělo lidem. Bývá to tak, že raději jako lidé dáváme těm, které známe. Je to zcela obvyklé jednání a dokonce ani není nemorální, neřkuli trestné.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    5.5.2010 08:24 Sunfire
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    ...smyslem sebevědomí , sebejistoty transformující se do sebeůcty, mimo jiné je, také snášet život tak jak je. A vyznat se v něm a prokázat svou schopnost žít ve světě, jež není jaký by měl být a nikdy takový nebude.

    S K V Ě L É.
    5.5.2010 09:25 Mocny
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    sentenci? omg
    5.5.2010 11:34 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    Tolik zavadejicich a zobecnujicich tvrzeni na jednom miste, nemam bohuzel moc casu ani nalady na to reagovat. Zastavim se jen u dvou veci:

    1. Na tom, ze "svoboda jednoho konci tam, kde zacina svoboda druheho" se vsichni shodneme. Problem je, co je tou svobodou. Vy to muzete vnimat tak, ze ti bohati ziskali sve bohatstvi jaksi nezavisle, bez omezeni svobod nekoho jineho, ale jini lide to tak vnimat nemusi (ostatne, jakmile na ziskani toho bohatstvi zamestnam jineho cloveka, nebo si narokuji prirodni zdroje vetsim nez rovnym dilem, zacne to byt sporne, ze jsem k tomu bohatstvi prisel nezavisle na ostatnich). Vy mluvite o tom, ze levice chce nekoho omezovat, ale je omezeni nekoho, kdo chce omezit nekoho jineho, skutecne omezenim? Nebo je to spis svobodou pro toho druheho? Vy se opirate do levicaku, aniz rozumite jejich pohledu. Je mi z toho trochu smutno (asi podobne, jako kdyz posloucham ruzne v boha verici zoufalce na atheist-experience.com, kteri nechapou, jak nekdo muze neverit v boha).

    2. Co se tyce tvrzeni, ze bohati davaji v prumeru vice na chude nez chudi, to je naprosty nesmysl. V absolutni hodnote mozna ano, ale v relativni vysi vuci prijmum o tom mam silne pochybnosti (napriklad mam za to, ze kdybychom rozebrali mezinarodni pomoc, zjistili bychom, ze mnohe evropske staty davaji na hlavu vic nez USA). Netvrdim nutne opak, i kdyz jsem nekde cetl o studii, ze chudi jsou ochotni vice splacet dluhy nez bohati. Samozrejme, nakonec bohati sve penize na neco vydaji, protoze to je jen prostredek. Ale to je zase otazka zajmu a kontroly. Nekdo tady zminil Cloveka v tisni - skoda, ze se angazuji jenom tam, kde jde o americke zajmy (viz treba jejich necinnost vuci Palestine).
    5.5.2010 11:49 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    Já vám na to odpovím asi tak. Nemám potřebu diskutovat s vašimi názory. Konečně to víte, že me ty levicový bláboly nezajímají. Diskutujte s někým jiným.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    5.5.2010 14:03 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    Ja bych s vami klidne diskutoval. Takze tady vidite, pres vsechny vase kecy o Zenu, kdo ma uzavrenou mysl.
    5.5.2010 14:11 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    Otevřená mysl znamená, že kecy jí projdou a nic nezanechají. Takže pokud čtu levicový kecy, výsledek je jen jeden. Nezájem o diskusi o levicových kecech. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    Darth Phantom avatar 5.5.2010 15:36 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    Vy jste svým myšlením asi hodně kovaný bolševik, když už tu asi po padesaté zdůrazňujete, jak nediskutujete s lidmi s opačným názorem (levicový kecy, levicový kecy a pak levicový kecy). Ještě vás to baví, recyklovat zde denodenně svá moudra z blázince a vydávat je za univerzální pravdy moudrého osvíceného muže?
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    5.5.2010 15:38 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    Jasně soudruhu, nediskutuji, jen tak komentuji jejich kecy bolševický. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    5.5.2010 15:41 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    PS: Baví, hlavně když čtu jak se soudruzi ošívají. Nad kecy z blázince. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    5.5.2010 11:44 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    Jeste bych sem rad doplnil jednu otazku. Predstavte si, ze jste kapitalista, a cast sveho zisku chcete dat na charitu (ve prospech spolecnosti). Mate 2 moznosti:

    1. Date to do nejake organizace na podporu konkretniho cile. 2. O tento dil zisku snizite cenu sveho zbozi.

    V prvnim pripade spolecnosti vnucujete svuj pohled, jak by mela vypadat. V tom druhem nechavate rozhodnuti, kam investovat usetrene zdroje, na spolecnosti same. Neni to druhe vlastne svobodnejsi a spravedlivejsi? Ale chapu, proc s tim druhym maji lide problem, protoze i pres tu deklarovanou "ochotu necemu pomoci" je to stale o tom, udrzet si moc a kontrolu.
    5.5.2010 11:52 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    Já jsem svůj názor vyjádřil a vám se může a nemusí líbit. Nevím, že bych komukoliv vyslovením názoru něco vnucoval. Takové tvrzení je produkt bolševického myšlení. Bolševické myšlení mě nezajímá.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    Dalibor Smolík avatar 5.5.2010 12:03 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    Firmy mají možnost odečíst si z daní částky, které věnují na charitu (do určité výše). V případě použití druhé metody o tuto možnost přicházejí. Kromě toho v některých případech fakturace za nižší ceny může mít různé důsledky (antidumpingová opatření apod.). Druhá metoda není moc šťastný nápad.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    5.5.2010 14:07 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    Dobre ze jste to zminil. S obema dvema (jak odecitatelnosti charity z dani, tak antidumpingovymi opatrenimi ve vasi interpretaci) nesouhlasim z moralnich duvodu. To nic ale nemeni na moralnim problemu, ktery jsem vyse polozil.
    Dalibor Smolík avatar 5.5.2010 14:25 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    To se mi líbí - vy s tím nesouhlasíte z morálních důvodů. Ale kdyby se to vás osobně týkalo, mluvil byste asi jinak. ;-) Jestli teď napíšete, že vás se tohle nikdy týkat nebude - to není odpověď.
    Ještě k minulému postu:
    V tom druhem nechavate rozhodnuti, kam investovat usetrene zdroje, na spolecnosti same. Neni to druhe vlastne svobodnejsi a spravedlivejsi?
    Tohle přece nemůžete myslet vážně. Vy budete určovat, komu dám svoje peníze (to jsou ty po řádném zdanění, odhlédneme-li od určité malé daňové úlevy pro charitativní účely)? A pak se divíte, že jsem na ty levicové doktríny alegrický :-). Já svoje peníze dám komu uznám za vhodné, na účely, které se mi líbí. Poručníka k tomu nepotřebuji. Soukromník není stát. Tam je to jiné
    P.S. Tohle není nic proti vám. Jen demonstruji právě tu "odvrácenou" stránku levicové spravedlnosti a morálky ..
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    5.5.2010 20:29 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    Ano, mozna bych mluvil jinak, kdyby se me to tykalo. Kazdopadne, ted jsem tady a povazuji to za nemoralni. Konkretne odpisy se mi nelibi z toho duvodu, ze jdou proti demokratickemu principu rozhodovani o spolecnem statnim majetku (tedy danich). A (vase interpretace) dumpingu se mi nelibi z toho duvodu, ze pokud je to takto, pak jde jen o zaminku, jak si zachovat zisk (ve skutecnosti vubec totiz neslo o prodavani pod cenou za ucelem ziskani pozdejsi vyhody, treba trhu, coz by byl skutecny dumping, ale o snizeni zisku).

    Samozrejme, ze muzete dat penize komu chcete. Ale o tom ten moralni spor neni. Ten spor (moje otazka) je o tom, zda pokud jiz chcete prispet, zda je ci neni svobodnejsi pro spolecnost nechat to na ni samotne, nez rozhodovat za ni, na ktery konkretni ucel to date. Jinak preformulovano - pokud uz tedy chcete bohate chvalit za to, ze nekam vice prispivaji (s cimz bych take dost polemizoval), proc by si meli nad tim svym prispevkem drzet kontrolu a nenechali rozhodnuti, na co ho pouzit, na te spolecnosti?
    5.5.2010 21:03 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    Ze se do toho ještě míchám. Z takového malého, ale mně známého kousku téhle oblasti. Tedy postižených (hlavně dětí) a jejich rodin. Pochopitelně se najdou výjimky, ale v zásadě: Čím větší průser, tim méně jsou ti lidé vidět, tím hůře získávají pomoc. To co jsou na tom "dobře" alespoň v tom, že mají zázemí, peníze, ony vlastnosti zmíněné v blogu... ti díky svým kontaktům, psychické pohodě, penězům, získají lépe další. Třeba sponzory. Zbytek je odvislý na státu, nadacích, organizacích. No a pak jsou ti, co úplně vypadnou ze systému, netuší, bojí se stydí se a to je pak docela síla. Ty jde jedině najít. Proč je hledat? Když pominu humání hledisko, tak je někdy zachrání pomoc v řádu několika tisíc za rok. Když skončí v ústavu, tak je to za a) malér lidský a za b) řádově dražší.

    Hodný bohatý mecenáš je najde tak leda v holyvůskej slátanině, když hrdina omylem přistane padákem u nich doma, či co. "Společnost" také nějakou pomoc sama nevygeneruje. Tady je ideální součinnost. Mám možná pěkný příklad: Jedno hóóódně náročné dítě bylo "objeveno", vymyšlen (profíkem) projekt... a mohlo na čtnáct dní na tábor, který sponzoroval bohatý a hodný podnik, za přispění sbírky, co na ní dali vcelku chudí lidé. Ti všichni byli potřeba. No a z daní pak chodí do jakés - takés školy a má příspěvek na péči. A nebyla ta základní a záchovná pomoc (pro celou rodinu) až tam moc drahá, dneska jsem dal v autoservisu zhruba stejně peněz za opravu.

    Ono, co pak dělat? To druhé video, z pořadu Diagnoza. Někteří i s těžšími projevy mohou zůstat v rodině, ale to je někdo musí někdy i najít. A obdobných oblastech je to obdobné. A tu včasnou intervenci, to je dávání peněz na hezkej xicht toho, kdo to dělá, výsledek navidět, protože když je dobře, tak se nic neděje... Je to těžký, já navim, fakt nevim...
    5.5.2010 22:12 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    Pokud za mnou přijde někdo a řekne, dělám tohle, prospívá to tomuhle, klidně přispěji a přispívám. Ovšem pokud mi někdo řekne sebereme ti o dvacet procent víc na daních a pak se peníze rozkradou, tak to se mi nelíbí. Solidarita spočívá právě v dobrovolnosti. Že někdo vymyslí projekt a sežene na něj peníze. Třeba i od chudších, ale i bohatých. A nejdou ty peníze přes státní rozpočet.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    5.5.2010 22:23 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    No, to je to o čem píšu. To nalezení těch nejpotřebnějších a získávání peněz pro ně musí někdo dělat. Jinak ta pomoc může jít zase pro změnu na mediálně zdatné borce, kteří dokáží oslovit. Nebo kteří mají na to lidi. Tedy ten účel, pomoci skutečně těm nejbezmocnějším (relativně) se ztrácí.

    Já neznám ideální řešení, které by nemělo negativa. Navíc takové sotva bude. Vždycky jsou pro a proti. Tohle jsou ta proti spoléhání na dobrovolnost.
    5.5.2010 22:33 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    Levicoví příznivci věří, že to jde jen jedním způsobem. Já věřím, že to jde přes dobrovolnost. Mám-li možnost porovnat, tak Církve i ostatní chritattivní spolky, nadace jsou efektivnější, než stát. Pružnější, rychlejší a dokonce najdou i ty dobrovolníky co vyhledávají ty potřebné. Jde jen o to najít různé způsoby jak oslovit ty správné lidi.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    5.5.2010 22:39 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    Jak je to vlastně (já nevím) s financováním léčby závislých?

    BTW Ono na oslovování těch správných lidí se vydá hodně peněz. Které zase jdou vlastně mimo cíl.
    5.5.2010 22:47 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    Já myslel, že jste znalec v tomto oboru. Taže za sebe. Programy, které vedu mimo blázinec a jejich celkem šest, si závislí financují sami. Nemám žádný aparát, poskytuji svoje schonosti a znalosti za úhradu, v takové míře aby jim byla dostupná. Nečerpám ze státního rozpočtu, nečerpám ze zdravotního pojištění. Co se blázince týče, tak tam mám plat, který rozhodně mě neuživí. :-) Jinak terapii závislosti hradí v léčebně zdravotní pojištovna v základní léčbě. Co je něco, proto čemu mám námitky. Hodně bych tohle redukoval.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    Dalibor Smolík avatar 5.5.2010 22:58 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    Jinak terapii závislosti hradí v léčebně zdravotní pojištovna v základní léčbě. Co je něco, proto čemu mám námitky.
    V této oblasti se moc nevyznám - ale nepřipadá mi normální, pokud závislost na drogách financuje stát či pojišťovna, zatímco léčbu cukrovky nebo jiné choroby si hradí pacient z velké části sám. Nevím, zda jsem to řekl dobře - ale každopádně závislost na drogách je tak trochu otázkou osobní volby (drogy beru či neberu, piju či nepiju a následky si nesu sám), avšak jiné onemocnění jde mimo vůli člověka. To si vybrat nemůže.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    5.5.2010 23:18 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    Já s tebou Dalibore souhlasím.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    5.5.2010 23:00 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    Já myslel z celkového množství prostředků v ČR na tohle, kolik jde z kterých zdrojů. To opravdu nevím. Stejně jako mnoho dalšího. Kdyby se dnes rychle přešlo v téhle oblasti k čekání na ochotné dárce, aby by z odkazu prof. Skály mnoho nezůstalo? Nebo ano?
    5.5.2010 23:17 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    Anonymní Alkoholici fungují na zcela dobrovolným principu. Myslím, že by mnohé zůstalo, jen by se to transformovalo. Většina terapeutických komunit je dnes hrazená klienty. Nejsou hrazeny ze zdravotního pojištění. Mám na mysli komunity se zabývajíci drogovou závislosti. Tam je hodně funguje sponzorská politika. Stát také, ale ve velmi malé míře. Já jsem proti tomu aby pojištovna hradila náklady na terapii v takové míře.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    5.5.2010 22:44 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    Ještě jeno BTW. Nevím, zda je tady funkční horizontální dělení (pravo - levo). Ono všude nefunguje, třeba v sexu se spíš hodí vertikální (nahoru - dolu) :)). V USA v době nejpravicovější, jeden můj známý umělec dostal dar od konkrétního člověka. Bohužel mu to nedal přímo do ruky a tak státní aparát schramstl o dost víc než polovinu daru.
    5.5.2010 23:35 Marcela | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    Já věřím, že to jde přes dobrovolnost. Mám-li možnost porovnat, tak Církve i ostatní chritattivní spolky, nadace jsou efektivnější, než stát

    Církve jsou financovány z dobrovolných příspěvků? Myslela jsem, že berou příspěvky ze státního rozpočtu..
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    5.5.2010 23:57 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    Církevní charita není dotována z rozpočtu, pouze platy kněží, jinak nic. Charita, opravy a ostatní provoz je hrazen z příspěvků věřících. Něco dává stát na vyslovené památky.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    6.5.2010 09:54 Luboš
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    Už maj nakradýno, nasyslýno z historie, teď ještě chtěj po státu, ať jim ty krádeže proplatí
    5.5.2010 21:07 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    Tedy ti na filmu... tam nebyl problém v časnosti pomoci, ale v míře postižení. Ale u jiných se dá leccos zachránit, Možná i u těhle ???
    Dalibor Smolík avatar 5.5.2010 22:52 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    Samozřejmě, pokud té společnosti věřím a zároveň problému nerozumím do hloubky, nechám to na ní, jak příslušné finance použije. Tak by to mělo být, v tom se shodneme.
    Je to však na mé úvaze a svobodném rozhodnutí - může nastat situace, kdy si budu muset dát podmínku, protože se mi prostě něco nelíbí. Důvod může být podezření z mafie, která tam funguje nebo nějaká jiná levárna. Pak mám právo říci. Ano - ale dám ty peníze přímo do té postižené rodiny.
    To, co jsem uvedl je jen příklad - ale něco takového jsem měl na mysli.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    5.5.2010 23:03 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    může nastat situace, kdy si budu muset dát podmínku, protože se mi prostě něco nelíbí. Důvod může být podezření z mafie, která tam funguje nebo nějaká jiná levárna.

    Určitě! Však také výroční zpráva s řádným vyúčtováním je základ. To musí být transparentní!
    5.5.2010 23:14 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    Jinak ale jsme zase u toho co se snažím říct: Jasně, konkrétní pomoc přímo konkrétnímu. Ale už jen k tomu, aby se o nich někdo dozvěděl je potřeba dost velký aparát.
    6.5.2010 00:17 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    Mám zkušenost, vlastní. V době internetu jsem si napřed napsal svůj web sám. Potom jsem si ho nechal udělat odborníkem. Přes web se mi ozývali lidé, kteří by normálně pomoc nikde nenašli. Založil jsem skupinu pro rodinné příslušníky a našel městskou část Prahy 6, která ji financuje. Našel jsem místnost zdarma. V ordinaci doktorky se kterou spolupracuji. Protože ona mě nemůže platit ze svého, platí mě její pacienti.

    Web jsem uhradil ze svého. Volají mi díky němu lidé, z celé republiky kteří si aspoň uleví, tím že mi svěří svoje potíže, většinou jsem jim schopný dát i informaci co by mohli udělat. Píší mi maily. Založil jsem pět skupin a najal si místnost.

    Našel jsem sponsora, který mi ji za pakatel pronajímá. Nemám žádný aparát, jen ten internet, co si financuji sám a skupinu lidí, kterou postupně s lety rozšiřuji, co je schopna mi poskytnout podporu třeba ve vydávání knížek. Knížek v oboru.

    Za plat, který mi hradí závislí poskytuji týdně služby osmdesáti lidem. Sám. Bez aparátu. Bez jakýchkoliv debat jsem prospěšný za "pakatel," i když to pro mne znamená slušný příjem. To co poskytuji za ten pakatel, by to samé jakákoliv nezisková instituce poskytovala za milony ročně. S aparátem. Tím jsme si jistý. Vychoval jsem další dva lidi, kteří se vydali podobnou cestou. Natočil jsem televizní seriál o kterém si troufnu tvrdit, že bude prospěšný velkému počtu lidí. Začne se vysílat v červenci na prvním programu ČT každý čtvrtek ve 21:50

    Pokud se někdo rozhodne, že chce být prospěšný, cestu najde, najde i způsob. Kdo chce hledat jen potíže, najde potíže, nic víc. Stačí hledat možnosti, nikoliv překážky. Ty se objeví samy od sebe. Pak se hledají cesty jak je zvládnout. Stát na nic nepotřebuji, jen aby mi hlavně nepřekážel. Nedá se dělat takhle všechno, ale kdo chce být opravdu druhým prospěšný, cestu najde a nepotřebuje k tomu žádnou úřední autoritu ani státní rozpočet.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    6.5.2010 07:48 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    Přesně! Ozvali se Vám lidé, co mají ještě chuť, sílu a peníze brouzdat po internetu. Určitá skupina v té cílové skupině. Vůbec to nezpochybňuju, tyhle všechny akce jsou výborný, ale trochu třešničky na dortu. Poradnství, skupiny. Ale jak budete provozovat bez aparátu záchytku? Stacionář? Nemocenské, důchody, školy... transfomace takového systému nejde provézt je tak, to by byla teprve naivita.

    S posledním odstavcem ovšem souhlasím bez výhrad.
    6.5.2010 08:15 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    Já nechci provozovat záchytku, to není můj úkol, to je úkol poicie a zdravotnictví, kde je lekář a je lhostejné jestli se tomu říká detox, nebo záchytka. Lidé tam jsou přiváženi aby nepoškozovali sami sebe, nebo jiné. Třeba také ty, kterým hrozí alkoholická, případně toxická psychoza. Ty zadrží a po vystřízlivění propustí, případně předají do další zdravotní péče. Protože jsou zranení, v psychóze. Tady je zdravotnictví nutné. V dalších případech už ne, a nejde o solidaritu, ale potřebu obce.

    Vy si lehce pletete solidaritu s různými jinými úkoly, které má obec. Hasiči jsou dobrovolní a většinou se lidé z vlastní potřeby mít hasiče složili na jejich vybavení. A hasiče má třeba město a platíme je z daní. Na hasiče, rozhodně platit neodmítnu daně. Na záchytku a policii také ne.

    Mě se ozývají lidé z rodin. Z rodin, které jsou ničeny člověkem, který je bezuzdný sobec. Máte popletenou představu o terapii závislosti a spoluzávislosti. Ozývají se mi školy, kam chodím dělat prevenci. Nikoliv přednáškou, ale vypracovaným programem. Pracuji s dětmi. To všechno s e dá dělat bez úřadů, školu oslovím, nabídnu program, ona jej přijme nebo nepříjme. Stejně tak město atd.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    6.5.2010 08:23 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    To nejsou třešničky na dortu, to jsou cílené dlouhodobé záležitosti, které se mezi lidmi šíří. Většina lidí mi zavolá a řekne. "Smím dát číslo tomu a tomu, je v takových a v takových problémech?" Už dávno nehledám klienty, ti mě hledají sami a nacházejí. Mám omezenou kapacitu a nekladu si za cíl spasit a záchránit všechny. mě stačí jen ti kteří se zachránit chtějí dát.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    6.5.2010 08:33 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    OK! Ani v nejmenším to nezpochybňuji. Osobně si myslím, že něco takového mů obrovský efekt a je nezastupitelné. A je to to, co v době, kdy vše záviselo na rozhodnutí úředníků státu strašně chybělo. Abych si to nemyslel, když nemálo takových věcí, bez asistence státní jsem dělal sám :))).

    Ale stejně tak i neumím představit, jak dobrovolnou, živelnou solidaritou zastoupit ty náročnější záležitosti. Píšete o příspěvek nahoře - pilicie, obec... No ano. Prostě nějaká instituce s aparátem na kterou přispívají plus - mínus všichni.

    Poslední věta, tu mohu opět podepsat. Přesně tak to mám nastavené. Jen mi stačí pomoci, nemusím zachránit, ten cíl mám trochu upozaděný. Jsem hanebně skromný, asi takhle:

    Kdysi jsem podléhal touhám změnit svět, nebo alespoň lidi, nebo alespoň někoho. Dnes mi přijde dostačující, někdy nadlidský úkol, někomu, kdo k tomu nemá moc předpokladů, udělat hezký den, nebo alespoň pár hodin.

    Ale když se podaří pomoci víc, no huráááá! :))))
    6.5.2010 08:36 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    Tedy ten můj, trochu v nadsázce psaný cíl, jistě nejde použít při léčbě závislých. To je specifikum toho, co dělám.
    Dalibor Smolík avatar 6.5.2010 08:55 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    Když jsem četl o třešničce na dortu, tak jsem si uvědomil, že každý z nás (každý jednotlivec) dělá tak trochu ty třešničky na dortu, každý v jiném oboru. Dnes je těžká hospodářská krize a roste nezaměstnanost. My jsme malá textilní firma, potýkající se s vážnými odbytovými problémy, ale zatím přežíváme a zaměstnáváme pár lidí (žen, jejichž muži jsou většinou již dlouhodobě na pracáku). I tohle je malá třešnička na dortu celkové mašinérie, která nás občas semele :-), ani já nemohu suplovat úřad práce nebo úřad sociálního zabezpečení, ale snad (a v to doufám), že pár zrnky přispěju též do pomyslného mlýna :-). A myslím si, že jsme na tom podobně všichni, co tu teď píšeme. Sami jsme malými kamínky, ale dohromady tvoříme nějakou mozaiku, která bude mít nějaký smysl.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    6.5.2010 19:32 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    Jistě! však to schvaluji. Jen že někdo musí, měl by, nemusí... dle názoru, zajistit možnost přežití pro všechny, nejen ty, na které zrovna dosáhnem, protože je vidíme. To se vracim na začátek. Nás (APLA) třeba lidé najdou tak, že je za námi pošle odborník - lékař, sociální pracovník... kdyby ti nebyli? Nebo si nás najdou na internetu, ale to jsou právě ti, co jsou ještě jakš takš... Ti co už jsou semletý problémy na net většinou nechodí, nebo ho nemají. A my chceme pomoci těm, co to nejvíc potřebují.

    A vzhledem k tomu, že naše specifikum je, že problémové neodmítáme, ale naopak mají přednost, že prioritou je řešit ty nejhorší případy, tak jsme v jiné situaci, než kdybych si já vybral přijemnou a především solventní klientelu a o tu se staral. Oblast ve které pracuji je dost specifická, málokdo vyžaduje tak soustavnou péči jako dítě s autismem, když je tam nějaké horší symtomatika, případně přidružené vady. Tam jsou chytré rady na prd, když musí dvacet hodin denně být ve střehu, tam je potřeba nejprve zajistit chvíle volna a pak dál. A tihle, pokud někoho nemají, tak je jediná naděje, že je někdo víceméně najde. Někdo jim něco sežene. Co si zařadí rodina: matka schizofrenie, stará babička, dítě autismus a mentální retardace plus agresivita. Nebo: osamělá matka a díte s autismem, mentální retardací a výraznou hyperaktivitou (téměř nespí) a k tomu výrazné sebazraňující (ale opravduhodně) a jiné problémové chování? Peníze samozřejmě nemá, protože si nestíhá zažádat a neví jak o něco, psychicky zralá na hospitalizaci... když si nemůžete během dne pořádně ani dojít na záchod...

    Tady tyhle a pak prostě ten background na kterém to stojí, to si nedovadu představit jinak, než že to bohužel někdo řídí a rozděluje.

    I u nevidomých nejsou nejhorší problém ty naše, jakkoliv úžasné mediální hvězdy, ale třeba děti bez zraku postrkané po dětských domovech. Když je vezmem na výlet je to fajn, ale někdo je musí naučit prostorovku Brailla... a to je speciální škola, která by měla mít zajištěné přežití, protože jinak je to průůůser. Když ja navíc někdo vezme někam, zařídí jim něco... je to nádherný, užitečný. Nebo když si jich pár najde sponzora a dokáží, zlepší se... Krásná třešnička na dortu :)))). Ale ta mase běžnýho folku co takhle žije, a ti s kombinovaným postižením a ti...

    Jde říct že ti co chtějí, ti dokáží, uplatní se.... Ale to je v případě některých postižených protimluv. To čím jsou "nemocní" je právě fatální neschopnost se zorientovat ve společnosti. Bez nohou se fotbalem také neuživím, hrát mohu jen v limitovaném prostředí se specielní podporou.
    Dalibor Smolík avatar 6.5.2010 22:56 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    Samozřejmě, bohatá klientka u psychologa je něco jiného než autistické dítě z chudé rodiny - a někdo to musí koordinovat. Právě v této oblasti by se měl angažovat stát - a na tohle by měly jít také naše daně. Chtěl jsem jen říct - že tahle starostlivost ale i ta "nadstavba" do komplexní péče prostě patří. Je třeba využít všech možností, které společnost skýtá. Jako všude - ten bohatší prostě má výhodu, ale na solidaritu v téhle oblasti by se zapomínat nemělo.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    =^..^= AmigaPower® avatar 7.5.2010 00:39 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    Neřikejte to tak nahlas, nebo přijde pan Jílek, označí nás za socialistickou mládež a žádnej stát se už angažovat nebude, protože je třeba snížit daně chudákům podnikatelům. Za nim pak ještě přiběhne pani Rita-Gabriela, zaštěká něco příživnících a koordinovat to začne vona... :-D
    7.5.2010 08:57 rita-gabriela | blog: reklamace
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    Amígo, Amígo, nic jste nepochopil. Amígo CINK
    Jsem tu vlastně omylem, ale jsem tu ráda.
    =^..^= AmigaPower® avatar 7.5.2010 12:38 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    My blbý, najivní a vylízaný komunisti, tohle holt nechápem, no. Soudruh kapitalista Faun to říká taky, s tim už nic nenaděláte. Budete se nás muset nějak zbavit, jinak ten "kapitalismus na slzách nemohoucích" holt nikdy nevybudujete... :-D čest!
    7.5.2010 13:44 PanTau
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    Dvojjediná finanční poradkyně (zrovna jsem četl, jakou kvalifikaci musej tihle poradci mít = žádnou) nám určitě poradí i v tomhle, když rozumí všemu jinýmu. Amígo neboj.
    =^..^= AmigaPower® avatar 7.5.2010 14:35 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    Chá, chá, vidim že né jen já samotnej si proklep finančák a živnosťák pro Prahu 9. :-D
    7.5.2010 14:42 rita-gabriela | blog: reklamace
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    no, a? Vy neplatíte daně? Neživíte se svojí prací? Měl ten komentář sledovat něco něco jiného? Nemůžu za to, že nerozumíte základním ekonomických souvislostem. Jděte na školení do Řecka, tam vám to vysvětlí, jak takové státní hospodaření vypadá.
    Jsem tu vlastně omylem, ale jsem tu ráda.
    7.5.2010 15:10 PanTau
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    Klíd, nemusíte se stydět. Ani za to, že nerozumíte tomu, že někdo nerozumí tomu, že vy si myslíte, že rozumíte základním ekonomickým souvislostem. Třeba je prostě někdo jinak inteligentní, než jakou máte vy škatulku na inteligenci.

    No a pokud jde o to Řecko, z vaší poznámky se mi opravdu ulevilo. Moje inteligenci mi říká, že jste jste chtěla někomu, kdo nerozumí základním ekonomickým souvislostem, polopaticky vysvětlit, že česká státní správa za vaší aktivní účasti, je úplně jiná, než v Řecku nebo kdekoliv jinde ve státní správě. Já hlupák myslel, že to je všude stejné a vida, hned jsem pookřál, česká byrokracie je jiná, lepší - asi jako Tornádo Lúú.

    Ale zdá se, že vaše pracovní doba je nejpozději do 15.00, tak rychle vypnout služební PC, napsat si krátký přesčas a hurá na víkend nabrat síly do služby národu. Každý (tedy skoro) se nějak živí, tak proč ne státní byrokracií??!!
    7.5.2010 15:21 rita-gabriela | blog: reklamace
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    Zdá se. Vaše dedukce v posledním odstavci jsou naprosto mimo, dtto i ten zbytek. Na témata v komentáři naznačených jsem hodně psala v jiných komentářích, nemá cenu se opakovat. Ale nevím, má mě těšit, že si mě tady Amígo lustruje na úřadech? A i průměrné příjmy, to se taky povedlo zjistit? Velikost podprsenky?
    Jsem tu vlastně omylem, ale jsem tu ráda.
    Darth Phantom avatar 7.5.2010 15:36 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    Motivy Amíga jsou mi celkem jasné, ten tady pobíhá jak mlsný kocour v říji. Ale není mi jasné, o čem je tohle vlákno a diskuze :-D. A jaká je tedy ta velikost podprsenky? :))))
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    =^..^= AmigaPower® avatar 7.5.2010 15:42 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    Mlsný kocour s otočenými oušky! :-D
    Darth Phantom avatar 7.5.2010 15:44 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    Nojo :-D. Hele a jak se tomu mrouskání koček vůbec říká? To není asi říje :-). Nebo se jim chce celej rok?:-))
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    =^..^= AmigaPower® avatar 7.5.2010 16:05 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    No asi "říje", polsky je to "ruja", já se v těch kočičinách zatim česky moc neorientuju. :-D
    =^..^= AmigaPower® avatar 7.5.2010 15:39 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    ...no sorry madam, když mi to gůgl vyplivne hned pod fejsbůkem a rande.cz, tak je jasný že si to rozklepnu, mimochodem vaše průměrné příjmy mi sou u prdele a jestli to tam někde je, tak sem je ani neviděl, navíc to bylo v tom čase, co se tady řešilo jestli existujete, nebo jste alterego. :-( Jinak sem o vás nic nehledal, to si zas tak nefanděte...

    PS: Tu velikost podprdy sem ale hodit můžete ;-)
    7.5.2010 21:09 rita-gabriela | blog: reklamace
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    Děkuji za upřesnění, na "rande" ale profil nemám? O fandění mé osobě v této společnosti nemůže být řeč, ale s tím mohu klidně spát. Jo, a jinak si myslím, že je na mě všechno tak akorát ... PS: tu fotku do rámečku mi udělali v Kodaku, přesně na milimetry.
    Jsem tu vlastně omylem, ale jsem tu ráda.
    =^..^= AmigaPower® avatar 7.5.2010 21:51 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    s tím mohu klidně spát.
    Myslela jste mně? :-D
    7.5.2010 22:32 Marcela | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    To byla ta fotka moře svrchu? Anebo přeci jen portrét JJ? :-)
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    7.5.2010 23:04 PanTau
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    Amígovi doporučuji se mrknout na ten Jílkův pořad, kde R-G hostovala. Já mám radši mladší a váhově lehčí.
    =^..^= AmigaPower® avatar 7.5.2010 23:50 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    Já ho viděl, od tý doby se mi vlastně tak nějak lepí ta klávesnice... :-D
    8.5.2010 08:40 rita-gabriela | blog: reklamace
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    Amígovi doporučuji se mrknout na ten Jílkův pořad, kde R-G hostovala. Já mám radši mladší a váhově lehčí.
    Děláte, jako kdybych se Vám kamkoliv cpala? Svoje jméno, natož fotky sem nedáte? Odkaz, kde jste byl třeba v televizi, co jste napsal, co jste vytvořil, kde to najdu? Ale teď mi dochází, i kdybych po spatření vaší fyzické reality (tu duševní odhalujete dostatečně) chtěla říct, že vás bych nechtěla ani mít doma zavřenýho v kleci a dráždit klackem, tak to neřeknu, protože jste mi šumák. Stačí takhle na ukázku? taky to umím takhle "diskutovat". Připadám si teď, jako když na dětem říkám "a budeme papat", jen jsem si myslela, že sem chodí spíš dospělí lidé.
    Jsem tu vlastně omylem, ale jsem tu ráda.
    =^..^= AmigaPower® avatar 8.5.2010 10:55 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    Nerozčilujte se madam, já teda nejsem moc znalec na kernel, ale na ženský si myslim jo, vy jste moc sexy. ;-)
    8.5.2010 10:58 rita-gabriela | blog: reklamace
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    Amigo, nebojte, něco takového mě fakt nerozhází. A děkuji za lichotku, vždy potěší.
    Jsem tu vlastně omylem, ale jsem tu ráda.
    7.5.2010 15:51 Marcela | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    Já myslela, že pan Tau byl vždycky slušňák :-)

    Není mi úplně jasné, proč jste vůči Ritě tak zaryt...? Provedla Vám něco ošklivého?

    Jinak, s tou formulací ...nerozumíte tomu, že někdo nerozumí tomu, že vy si myslíte, že rozumíte ...jste mě dostal! To je geniální, blahopřeji :-)
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    7.5.2010 21:12 rita-gabriela | blog: reklamace
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    Marcelo, ta formulace je určitě okoukaná z politiky, to by klasik nevymyslel. Ten zvládne tak maximálně "kdybych to byl býval věděl tak bych sem byl býval nechodil". To víte že jsem jim provedla "něco ošklivého". Mám svůj názor a odlišný od jejich, v některých politických zřízeních je za tu opovážlivost i trest smrti. U nás to naštěstí nelze, takže to zkouší aspoň takhle.
    Jsem tu vlastně omylem, ale jsem tu ráda.
    7.5.2010 23:08 PanTau
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    Dělal jsem tu formulaci trochu ve chvatu, jinak bych to ještě vypiplal. Dejte mi volno o víkendu, já na ty blogy moc nechodím, já tam po neděli dám ještě načinčaný obrat. Pro tu druhou paní jenom poznámka, že s politiky skutečně přihořívá, takhle mluví Sir Humphrey, nevím jestli jsem to přeložil správně česky. Dobrou - potěšila jste mne uznáním za mou snahu
    7.5.2010 15:56 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    Já myslím, že Řecko je velká rána socialstickým představám. Já tedy, co vím z prostinké úvahy, že utratit se může jen tolik kolik se vydělá a socialistické experimenty se životem na dluh mají jako všechny experimenty se životem na dluh jediný výsledek. Totální fiasko. V terapii závislosti se tomu říká. "DEBAKL." I pro znalé gramatiky. Všichni co dlouhodobě žijí na dluh přes veškeré vědomosti skončí v prdeli. To pro ty méně chápavé. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    7.5.2010 16:41 Marcela | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    Já jen zírala, co jsem četla, jaké vymoženosti v tom Řecku měli! Do důchodu v 50ti, někteří snad už ve 40 :-), 13. a 14. platy, doživotní renty státních zaměstnanců, to je jak sci-fi. A teď jim má přispět na pomoc i např. Slovensko, které je chudší?... Tohle nemůže dopadnout dobře, postrádá to logiku. Myslím, že by Řekové zasluhovali vyškrtnout z Unie. Tahle falešná solidarita může potopit i ostatní státy, hrozí nepokoje a od nich k ozbrojeným konfliktům není daleko...
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    7.5.2010 16:57 Crazystorm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    Řecko by nepotřebovalo pravě pomoc z Unie, kdyby v ni nebylo !!! Mohlo by udelat jine kroky jenze protoze o nem a rozhodujou v Bruselu neni se co divit ... Tak proto jim ted musime poct... A zaplatime to vsichni :P

    Chytrex +1
    7.5.2010 19:20 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    Jaké kroky může udělat stát, který je takhle zadlužený a vstoupil do Unie s tím, že bude podvádět?
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    Chytrex avatar 7.5.2010 16:41 Chytrex | skóre: 30 | Bohumín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    No já v podstatě Řecku fandím.. ještě by ho mohlo podpořit Španělsko a Portugalsko.. třeba by EU zkončila dřív než napáchá ještě víc škody..:)
    Hrdý člen KERNEL ULTRAS .:. define QUESTION ((bb) || !(bb)) .:. Odmítám vaši realitu a nahrazuji ji svou vlastní..
    Chytrex avatar 7.5.2010 16:44 Chytrex | skóre: 30 | Bohumín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    fuj sorry za hrubku.. skončila
    Hrdý člen KERNEL ULTRAS .:. define QUESTION ((bb) || !(bb)) .:. Odmítám vaši realitu a nahrazuji ji svou vlastní..
    7.5.2010 21:15 rita-gabriela | blog: reklamace
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    Přesně, naštěstí se neživotnost toho experimentu ukázala včas, než jsme do toho vlaku i my naskočili s plnou parádou.
    Jsem tu vlastně omylem, ale jsem tu ráda.
    7.5.2010 19:41 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    Tak co nepochopil. Konkrétně! Prosím napsat! Žádný utíkání ke smajlíkům a "s tedbou se nebavim" . Dneska na to zrova nemám náladu. Nazdar!
    7.5.2010 21:26 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    Nevím co nepochopil amigo, ale jakou vy máte náladu, nebo nemáte je mi celkem fuk. Takže co uděláte, když někdo nenapíše, co vy si přejete slyšet? Co se stane? Jestli nemáte náladu, tak se nebavte. Nazdar.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    6.5.2010 08:11 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    Tady, já si také vybírám kde pomoci! Tedy spíš vybíral...

    Určitě jde spoustu věcí dělat bez aparátu! Ano! Ale kdo udělá ty, co bez něj dělat nejdou? A kdo se postará o ty, co je nikdo nechce?

    Pokud bych to vzal na svoji situaci. Já bych mohl poskytovat podporu rodinám sám za sebe. I jsem o tom občas uvažoval. Ale nezastoupím náročnější služby, těžko zorganizuji náročnější podnik (i to jde, ale to už chce další nadšence). Na něco ptřebuji budovu, personál který bude docházt pravidleně a tedy zaměstnance. Pokud máme za cíl poskytovat komplexní služby pro nějakou skupinu (protože ty tady jinak nejsou). Tedy rannou péči, poradenství, diagnostiku, asistenční služby, pobytové skužby nárazové i celoroční, osvětu...

    Peníze se shánějí kde se dá:

    Dejte nám (APLA) svůj hlas prostřednictvím tohoto odkazu:http://vasepomoc.kvalitnireklama.eu/projekty/socialni-automobil-pro-domov-se-zvlastnim-rezimem-pro-lidi-s-autismem-16/ Klikněte v levém horním rohu na "hlasovat" a odešlete...

    Pokud by někdo záviděl potenciální auto, tak pro info: zatim je vozíme vlastními auty. Jak ty auta dopadají si jde domyslet. Ale každý auto nemá a tak služební je nutné.
    6.5.2010 07:50 Sunfire
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    Sniženim ceny zboží část zisku svobodně a spravedlivě (v zájmu pomoci charitě) ztratím. Stanu se konkurenceschopnější. Dražší podnik přez ulici zavře dvere.
    =^..^= AmigaPower® avatar 5.5.2010 16:04 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    Já jenom píšu abyste věděli že žiju, píšu teď básničku pro jednu slečnu, tak nemam na nic jinýho čas. ;-)
    Dalibor Smolík avatar 5.5.2010 16:10 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    Tak sem s ní! (Myslím s tou básničkou) :-)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    =^..^= AmigaPower® avatar 5.5.2010 20:03 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    Vy (všichni tady kromě Jyrkiho) byste to stejně nopochopily a jen by to bylo zbytečně zakešovaný na strejdovy. :-D A vy pane Smolík, vám speciálně by vypadly zuby, kdybyste jí viděl, jak je hustá, takže si zase vobujte papuče a šup k televizi... :-D...
    5.5.2010 22:29 Marcela | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    Koťátka prospívají?
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    =^..^= AmigaPower® avatar 5.5.2010 22:56 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    +48, +47 a +40g za 3 dny ;-)
    5.5.2010 23:36 Marcela | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    Super! Tak už se těším na fotky těch cvalíků :-)
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    =^..^= AmigaPower® avatar 6.5.2010 05:42 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    Moc tam s tim foťákem nelezu, abych zbytečně neprudil...
    6.5.2010 09:38 Marcela | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    Nádherný! Dcerka hladila obrazovku.. I Dona už vypadá v pohodě..
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    =^..^= AmigaPower® avatar 6.5.2010 09:57 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    Ježiš! Tak to doufám, že ještě neumí číst! :-D
    6.5.2010 12:04 Marcela | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    Zatím ne, ale pracuje na tom :-) To pak asi budu muset otvírat blogy velmi opatrně...
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    Dalibor Smolík avatar 6.5.2010 01:03 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    Papuče nenosím a na televizi se dívám málokdy :-)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    =^..^= AmigaPower® avatar 6.5.2010 05:37 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    ...takže jsem trefil jen ty zuby? :-D
    Dalibor Smolík avatar 6.5.2010 08:57 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    Už jsou zaplombované a huba nebolí. :-)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    Dalibor Smolík avatar 6.5.2010 08:58 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    P.S. Ta koťátka jsou opravdu krásná :-D
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    =^..^= AmigaPower® avatar 6.5.2010 09:56 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    Kousal jste druhou stranou? :-D
    Dalibor Smolík avatar 6.5.2010 11:57 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    Ne, rohlík si zásadně do pr*** nestrkám. Tam občas posílám mladíky, kteří si myslí, že jsem moc starej. :-D :-D
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    =^..^= AmigaPower® avatar 6.5.2010 15:42 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    LOL! :-D sorry, nechal sem se unýst ;-)
    Darth Phantom avatar 6.5.2010 16:19 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    Hele, a kdy těm koťátkům vyrostou ouška a kdy budou mít takový plácačky jako ta dospělá kočka? :-D
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    kotyz avatar 6.5.2010 18:24 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    je mi jasny ze se uz nemuzes dockat otaceni ousek, ale nech si zajit chut, soudruhu strasidlo! :-D
    Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    5.5.2010 17:08 marek_hb
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    a jak tu sebeúctu vypěstovat?
    5.5.2010 22:04 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sebeúcta a její smysl
    Skutky a sebepoznáním
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.