abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 14:22 | Komunita

    Na YouTube je k dispozici videozáznam z včerejšího Czech Open Source Policy Forum 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 13:22 | Nová verze

    Fossil (Wikipedie) byl vydán ve verzi 2.24. Jedná se o distribuovaný systém správy verzí propojený se správou chyb, wiki stránek a blogů s integrovaným webovým rozhraním. Vše běží z jednoho jediného spustitelného souboru a uloženo je v SQLite databázi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 12:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 6.7 webového prohlížeče Vivaldi (Wikipedie). Postavena je na Chromiu 124. Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu. Vypíchnout lze Spořič paměti (Memory Saver) automaticky hibernující karty, které nebyly nějakou dobu používány nebo vylepšené Odběry (Feed Reader).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:55 | Nová verze

    OpenJS Foundation, oficiální projekt konsorcia Linux Foundation, oznámila vydání verze 22 otevřeného multiplatformního prostředí pro vývoj a běh síťových aplikací napsaných v JavaScriptu Node.js (Wikipedie). V říjnu se verze 22 stane novou aktivní LTS verzí. Podpora je plánována do dubna 2027.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 8.2 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu. Zdůrazněn je průvodce migrací hostů z VMware ESXi do Proxmoxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:11 | Nová verze

    R (Wikipedie), programovací jazyk a prostředí určené pro statistickou analýzu dat a jejich grafické zobrazení, bylo vydáno ve verzi 4.4.0. Její kódové jméno je Puppy Cup.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 22:44 | IT novinky

    IBM kupuje společnost HashiCorp (Terraform, Packer, Vault, Boundary, Consul, Nomad, Waypoint, Vagrant, …) za 6,4 miliardy dolarů, tj. 35 dolarů za akcii.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 9
    včera 15:55 | Nová verze

    Byl vydán TrueNAS SCALE 24.04 “Dragonfish”. Přehled novinek této open source storage platformy postavené na Debianu v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:44 | IT novinky

    Oznámeny byly nové Raspberry Pi Compute Module 4S. Vedle původní 1 GB varianty jsou nově k dispozici také varianty s 2 GB, 4 GB a 8 GB paměti. Compute Modules 4S mají na rozdíl od Compute Module 4 tvar a velikost Compute Module 3+ a předchozích. Lze tak provést snadný upgrade.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:44 | Nová verze

    Po roce vývoje od vydání verze 1.24.0 byla vydána nová stabilní verze 1.26.0 webového serveru a reverzní proxy nginx (Wikipedie). Nová verze přináší řadu novinek. Podrobný přehled v souboru CHANGES-1.26.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (72%)
     (9%)
     (2%)
     (17%)
    Celkem 747 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Sobotní rozjímání

    18.2.2012 15:40 | Přečteno: 1351× | poslední úprava: 18.2.2012 15:44

    Tak jsem dnes stačil odbavit dva klienty, oba alkoholici, oba začínající abstinenti. Hlavně ten druhý mě zaujal, protože s typickým sedlákem, těžce pracujícím slušným alkoholikem se hned tak jeden už nesetká. Dřina, chlast, dřina, celý jeho život, by se dalo říci. Přitom ten člověk je schopen přemýšlet, dokáže si uvědomit nevýhodnost svého počínání. Kdepak, můj obdiv k sedlákům, jak minulým, tak dnešním nemizí. Tenhle navíc miluje svoji, ženu, odešel od ní jak pravil, aby ji a děti moc neobtěžoval, trošku jsem si dovolil jeho tvrzení poopravit, že odešel, aby se mu lépe chlastalo, ale jak je vidět, stejně ho to dohonilo.

    Leč nechám práce a budu se věnovat něčemu zajímavějšímu. Třeba literatuře. Prohlížel jsem opět web, co se kde dá sehnat zajímavého o době pobělohorské, protože diskuse kolem otázky majetkových restitucí, mě poňoukla k tomu, abych se trochu více o tuto dobu zajímal. Pokusil se vypátrat, jak to vlastně bylo doopravdy s tou rekatolizací, vracením majetku Církvi a tak. Našel jsem jak jinak Pekaře, Kalistu, Černého. Prostuduji, promyslím a uvidím.

    Protože onen bolševicko-nejedlovsko-jiráskovský pohled na tu dobu „Temna” jak ji Lojzík Jirásek nazval, není asi zrovna ten nejvíce objektivní. Pravdou je, že byly doby, kdy jsem Lojzu docela rád čet, jenže posléze, když jsem se dostal i k jiným pramenům, zjistil jsem, že onen romanticko-ukřivděný pohled plný sebelítosti nad útlakem Českého národa v tom sedmnáctém i osmnáctém století nebyl až tak jednoznačný. Ono i v předbělohorské době, těch katolíků zde nebylo málo, Reformace to už byla jiná historka než doba husitská, kde husité nechtěli nic menšího, než zůstat členy katolické Církve.

    Pochopitelně chvíli mi bude trvat, než přečtu všechno, co mi mládenci vzdělanci, z mé jedné terapeutické skupiny, kde se to jen humanitně vzdělanými hemží, slíbili zapůjčit, a vše co jsem si stáhl třeba na netu. Jako jsou „Malé církevní dějiny” od Augusta Franzena, koupil si publikaci o Josefu I. A vrátím se k dříve přečteným, abych si osvěžil pamět. Dost dlouho jsem tuhle dobu, jako většina lidí opomíjel, protože jsme byli učeni, že Rakousko bylo vlastně státním útvarem hanby pro Čechy. A ono ejhle, když si tak člověk pár let listuje v těch časech a pramenech, zjišťuje, že Čechy nebyly žádná opomíjená provincie, ale České země, byly stabilní, vyspělou základnou Habsburků, kteří zcela legitimně seděli na českém trůnu čtyři sta let. A dokonce byli i ochotni přispět na české divadlo, nebo jiné české kulturní aktivity, ze svých soukromých panovnických zdrojů.

    Což už mě mátla tahle skutečnost v dobách mé školní docházky. Jirásek byl tehdy hlavní zdroj „historických vědomostí” Podobně jako Palacký. Ovšem, díky svým známým katolickým věřícím, jsem tehdy objevil Pekaře, později Třeštíka, který sice není nijak prokatolický, ale docela je informovaný. (Nakonec mám ve skupině jednoho historika, co mi přislíbil i podrobnější prameny.) Takže jsem se mírně dostával do rovnováhy historických znalostí. Ne že bych jich měl zas až tolik, Pořád je důvod pokusit se mírně zlepšit své vědomosti. Problém všech těch diskusí bývá v tom, že jsou založeny na emocích, nikoliv na faktech. Emoce jsou dobré v životě, dobrého přinášejí docela dost, ale není možné se v diskusi, kde jde o peníze a majetek, řídit emocemi.

    Takže se budu v těch diskusích řídit rozumem a fakty. No, lidi toho naslibujou. Ale vážně, četl jsem dnes zajímavý blog od autora, který se těmi věcmi zabývá hodně, už jsem dal v minulém blogu na něj odkaz a tak to udělám i dnes. Kiksy církevních restitucí Aby si mohli někteří přečíst z mého hlediska poměrně fundovaný názor. Pochopitelně předpokládám, že s ním odpůrci restitucí souhlasit nebudou, ale třeba si ho aspoň přečtou.

           

    Hodnocení: 41 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    18.2.2012 16:03 Pedro
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    za posledni tyden tady bylo skutecne nekolik ctivych , autentickych blogu, ktere priblizily pro radu lidi neznamou problematiku (Dag) nebo i dnesni blog od uzivatele Vencoura.

    Proti tomu jsou myslim Vase blogy dost podprumerne. Nevim cim to je, ale chybi mi tam tak nejak duse, mozna pokora. V kazdem pripade je to porad dokola o nicem.
    18.2.2012 16:29 Miriam
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    Tak je nečti, pro mě je pan Jílek jedním z mála důvodů, proč chodit na ABC... a kde jsou tvoje blogy?
    18.2.2012 17:24 asdfg
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    Zajimavý důvod navštěvovat abíčko kvůli něčemu, co na abíčko nepatří. Není jednodušší toho pána navštěvovat na jeho vlastním blogu, kde navíc umožňuje necenzurovanou a otevřenou diskuzi s různými názory? Také je prý jedním z nejpopulárnějších mladých bloggerů na svazáckém webu Heute, kde jeho karma patří bezkonkurenčně k nejvyšším.
    18.2.2012 17:28 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    jsem rád, že mě asdfg chodí číst nejen sem, ale i na iDnes. Mám radost, že navšttěvuje i můj web. :-) Zdá se, že mu mé blogy hodně poskytují, ale stydí se tak vyjádřit otevřeně. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    18.2.2012 17:37 asdfg
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    Snažil jsem se pochopit, co znamená pro spisovatele velká čtenost a diskuze pod jeho blogy, tak proto jsem tomu věnoval takové úsilí.

    Zejména mne pak zaujala ta úžasná novinka, kterou JJ oslnil své věrné, žijící v neznalosti, že byl JJ vybrán, aby mohl na Heute psát blogy. Když jsem se tam kdysi registroval sám, tak se ještě takhle pečlivě blogeři nevybírali. Holt panečku, kvalita se musí hlídat. I na abíčku je dobré si počíst něco o náboženských sektářích, je to dobré varování, že ještě takové středověké názory mají své propagátory.
    18.2.2012 17:43 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    Holt panečku, kvalita se musí hlídat.

    To máš recht, ty píšeš tak kvalitně, že se ani nepodepíšeš. Stydíš se? :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    18.2.2012 17:47 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    Duka kardinál

    Máš jistě radost, vid? :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    19.2.2012 18:44 asdfg
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    Co je to Duka?

    Nejakej posahanej pedofil nebo spolupracovnik bolsevika za minulyho rezimu, stejne jako ty?

    Ani jednu kategorii nemusim, sorry bejby.
    19.2.2012 21:05 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    Jako že si bolševik a pedofil? Ani bych se nedivil. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    18.2.2012 22:24 Martin Petr | Třinec/Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    ... a kde jsou tvoje blogy?
    Srandovní, tenhle styl argumentace. Když se někomu nelíbí hovno rozmáznuté na plátně jako moderní forma umění, nemůže svou nechuť a svůj názor vyjádřit jen tak? Musí na vlastní plátno nejprve také něco rozmáznout?

    Disclaimer: Nepřirovnávám v této souvislosti výše uvedené hovno k ničemu ani nikomu.
    18.2.2012 16:10 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    já nesoutěžím o průměr, nebo nadprůměr, píšu o tom co zajímá mě. Až budu psát to, co zajímá jiné, skončím.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    18.2.2012 16:28 Miriam
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    Mě vaše blogy zajímají, ale prosím nekončete
    18.2.2012 16:32 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    Když píšu, co zajímá mne a ještě nekoho jiného, je to relax. Když píšu, co zajímá jen mne a nikoho jiného, je to taky relax. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    18.2.2012 16:56 jura
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    Tohle považuju za dost sobecké a nedospělé. Abclinuxu nepatří autorovi tohoto blogu, měl by proto cítit alespoň základní odpovědnost ke čtenářůml, neboť to nejsou primárně jeho čtenáři. Ukazuje to, že uživatel Pedro má nejspíše pravdu a autorovi skutečně chybí pokora. Podobná prohlášení jsou projevem nevyzrálé osobnosti.

    Tohle píšu bez návaznosti na článek, ten mi nijak tragicky špatný nepřipadá. Komentuji pouze vyjádření "můžu a budu si dělat, co chci, ať už se to někomu líbí nebo ne".
    18.2.2012 17:01 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    Správně, ten portál mi skutečně nepatří. Jsem to ale nepokorný člověk, píši si co chci a neptám se majitelů. :-) Budu muset napsat nějaký blog, třeba jak jsem se rozhodl po letech přejít ze Slackwaru na Ubuntu. :-) To určitě bude dost pokorné vůči majitelům a všem čtenářům, co mají povinnost číst mé blogy.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    18.2.2012 22:27 Martin Petr | Třinec/Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    Proč by si tady nemohl psát, co chce?

    Tady jen holt někteří lidé trpí nějakou obsesivní poruchou klikat a komentovat články člověka, který jim evidentně neskutečně leží v žaludku a působí jim to vředy. :-) Ale ono je těžké se někdy ovládnout, to je fakt.
    belisarivs avatar 19.2.2012 10:10 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    Proč by si tady nemohl psát, co chce?
    Presne tak. Kdo nechce cist at necte, nebo si ho zablokuje a ma klid.
    IRC is just multiplayer notepad.
    20.2.2012 13:48 chachar87 | skóre: 4 | blog: chacharovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    :) pana Jilka jsem si po pul roce odblokoval, bo nebylo co zajimaveho cist
    Kdyz nejde o zivot, tak jde o hovno...
    Marcela* avatar 18.2.2012 19:18 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    Emoce jsou dobré v životě, dobrého přinášejí docela dost, ale není možné se v diskusi, kde jde o peníze a majetek, řídit emocemi.
    Zajímavá logika. Diskuze o penězích a majetku zřejmě nepatří do života...
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    18.2.2012 20:06 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    Diskuze o penězích a majetku zřejmě nepatří do života...

    Diskuse o majetku do života patří, ale pokud možno bez emocí a na základě faktů, nikoliv předpokladů a emocí, které zatemňují mozek. Znám to ze života svých klientů, když náhodou dědí a mají pocit, že dostali méně, než by měli.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    Marcela* avatar 18.2.2012 20:33 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    Emoce ovlivňují uvažování více-méně vždy. U vás to zase bylo znát v té minulé diskusi, a to zřetelně.
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    18.2.2012 20:36 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    Jasně, smál sem se dlouho a rád. :-) Jako vždy, když tu čtu některé komnetáře, Chápu, neměl bych s eposmívat pitomcům. Mají to těžký, Jinak sem s ebavil tou diskusí, která nemohla mít žádný závěr. Prostě já věřím víc katolickým teologům, než "znalcům" z abíčka, co jsou odborníci na všechno. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    Marcela* avatar 18.2.2012 20:40 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    No ona ta diskuze vypadala zvenku "trošku" jinak, ale nebudu vám brát iluze :-).
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    18.2.2012 21:02 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    Tak, řekl bych, že je to spíš vaše přání, abych podlehl emocím podle vaší představy. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    Marcela* avatar 18.2.2012 21:15 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    Moje přání je to, aby se v diskusi k sobě lidi chovali slušně, s úctou a láskou /k bližnímu/ :-).
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    18.2.2012 21:19 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    To je dobrý přání, jinak pokud se ke mě chová, jako zde někteří, pak se chovám podle jejich způsobu. Mají jen co si přejí, moji bližní. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    Marcela* avatar 18.2.2012 21:43 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    Háček je v tom, že se chováte jako k pitomcům ke všem, kdož s vámi nesouhlasí. I k těm slušným.
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    18.2.2012 21:48 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    no, pokud mi někdo jen tak mimochodem říká "blbost" pak mě za chytrého nepovažuje, což je jeho právo, ale nemůže očekáívat, že na jeho názory odpovím: "Jiste, vše, co říkáte je nejsvětější pravda." Možná je pan učitel a je zvyklý studentům říkat na jejich názory "blbost" jenže já nejsem jeho student, stejně jako nejsem jeho kamarád. :-) Pokud kdokoliv očekává, že se ke mě bude chovat jako k blbci a jsou tu mnozí, co s tím mají problém, pak se jim dostane téhož, ale to jsme už říkal, že? Jestli chcete naznačit že bych měl být ke králíkovi vlídnější, tak králík se umodřil až v poslední době. Zatím.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    Marcela* avatar 18.2.2012 21:52 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    že bych měl být ke králíkovi vlídnější
    To rozhodně :-)
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    18.2.2012 21:55 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    Vy k němu budte jak chcete a já si nechám svůj způsob chování, pokud s ebude králík chovat jak se chová v poslední době, nic proti tomu nemám, pokud se bude chovat jak se choval, jistě se dozví, co se dozvědět má. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    Marcela* avatar 19.2.2012 14:43 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    viz
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    18.2.2012 21:12 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    Prostě já věřím víc katolickým teologům, než "znalcům" z abíčka, co jsou odborníci na všechno. :-)
    Pokud vím, nikdo po tobě v předchozí diskusi nechtěl, abys mu věřil. Právě proto jsme odkazovali na zdroje těch informací, které se dají ověřit ;-)

    Jinak katoličtí teologové mohou být velmi kvalitní četba, pár jsem jich četl a bylo to dobrý. S katolickými (respektive pro-katolickými) historiky už to tak slavný není...
    18.2.2012 21:18 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    No, jsem žádné argumenty neviděl, jen tvrzení tvoje a toho gentlemana. Důkazy žádné, to že si někdo něco myslí je stejně tak kvalitní, jako co si myslím já, jenže já jsem předložil fakta. na rozdíl od tebe. Fakta, ze kterých vychází celá církevní tradice. To že je nechceěš uznat nepovažuji za problém faktů. takže klidně mi povídej o svých názorech, máš na ně právo. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    18.2.2012 21:24 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    No, jsem žádné argumenty neviděl, jen tvrzení tvoje a toho gentlemana.
    Takže citace z wikipedie (ozdrojované) nepočítáš? V tom případě jsi zřejmě skalní skeptik, který nevěří vůbec ničemu ;-)
    jenže já jsem předložil fakta. na rozdíl od tebe
    To by mě teda opravdu zajímalo, jak se podle tebe pozná co jsou fakta. Asi podle toho, že jsi je předložil ty. A nepodložená tvrzení se nejspíš poznají podle toho, že je předloží někdo, kdo s tebou nesouhlasí :-D
    18.2.2012 21:25 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    Jinak, které ty fakta s edají ověřit? Podle Církevních dějin jsou fakta jasná, Petr žil v Římě, byl prvním biskupem, tedy i papežem a že to nechtějí protestatnti uznat, není nic nového. :-) Jiné listy podle Augusta Franzena to prokazují. Takže ti doporučuji knihu od zmíněného autora "Malé církevní dějiny" tam je to dost slušne popsáno a na základě historických pramenů prokázáno.

    1. prvotní obec v Jeruzalémě (židokřesťanské období) – v Jeruzalémě vytvořena vlastní řeč křesťanské víry a uspořádána vlastní bohoslužba, mladá obec se zprvu cítila ještě jako dovršení židovství, účastnila se žid. bohoslužeb a přejímala základní princip židovské organizace apoštolský koncil v Jeruzalémě (asi r. 50) – rozhodnutí, že křesťané z pohanství mají být zásadně svobodni od židovského zákona; první jeruzalémský biskup – Jakub odlišnost od židovské obce – křest, modlitba, vzdávání se soukromého vlastnictví – vyvolává nedůvěru u židů, odmítání a nakonec nepřátelství, dvě nárazové pronásledování – první vlna (32/33) vedla k ukamenování Štěpána a vypuzení helénistických židokřesťanů z Jeruzaléma, druhá vlna rozpoutána Herodem Agrippou I. vedla r. 42/43 k mučenické smrti apoštola Jakuba Staršího a k uvěznění Petra (zachráněn); pronásledování namířeno především proti helénistům; židé jako podněcovatelé lidu proti křesťanům prokletí křesťanů synagógou – kolem r. 100 2. obec v Antiochii (období přechodu od židokřesťanství k pohanokřesťanství) – Antiochie – první obec křesťanů z pohanství, skládá se většinou z nežidů, takže se již nejeví jako židovská sekta, poprvé označena jako samostatné náboženské společenství kristovců; hlavní osobností Pavel 3. počátky římské obce (misie sv. Pavla mezi pohany) – zakladatel římské církve – Petr – v čele soupisů římských biskupů (spolu s Pavlem), apoštolský původ římských biskupů

    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    18.2.2012 22:26 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    Jinak, které ty fakta s edají ověřit?
    Z článku na wiki:

    "The New Testament says nothing directly about Peter's connection to Rome, but an early Catholic tradition supports such a connection."

    "That Peter was bishop of Rome is corroborated by both positive and negative evidence. However, some historians have challenged this traditional view of Peter's role in the early Roman Church."

    "In 2009 Otto Zwierlein (de) concluded in a critical study that "there is not a single piece of reliable literary evidence (and no archaeological evidence either) that Peter ever was in Rome.""

    Jinak většina pro-katolických historiků se odvolává především na Ireneje [Irenaeus] z Lyonu, protože je afaik nejstarším prametem tradice o biskupu Petrovi. Irenej píše, že Petr a Pavel založili v Římě církev a počítá biskupy v takovém pořadí, že Petr vychází první. Nicméně z historických pramenů se ví, že křesťanská církev již v Římě existovala ještě před tím, než tam Petr s Pavlem přišli. Tohle je dokonce podpořeno i Novým zákonem, viz epištoal Římanům. Čili jestliže byl Irenej v tomhle vedle, dá se mu věřit ohledně papežství?
    a že to nechtějí protestatnti uznat, není nic nového
    Proč sem pořád pleteš protestanty? Těm to je afaik skoro spíš jedno, což je celkem pochopitelné, proč by jim na tom mělo záležet? Tady jde spíš o historiky...
    19.2.2012 11:58 lacik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    Tady jde o úhel pohledu. Já například věřím, obrazně řečeno, všem, kromě katolických teologů.
    belisarivs avatar 18.2.2012 20:44 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    Diskuse o majetku do života patří, ale pokud možno bez emocí a na základě faktů, nikoliv předpokladů a emocí, které zatemňují mozek.
    Vira je taky rize emocni zalezitost bez objektivnich dukazu existence takrka cehokoliv.

    Paklize tedy cirkev majetek nabyla ciste na zaklade emoci (nekdo hledal neviditelneho kamarada, chtel ulevit svedomi ....), pak by tedy zpet nemela dostat zhola nic takto nabyteho, protoze emoce do dulezitych veci (nejenom podle vas) nepatri.
    IRC is just multiplayer notepad.
    18.2.2012 21:05 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    Paklize tedy cirkev majetek nabyla ciste na zaklade emoci (nekdo hledal neviditelneho kamarada, chtel ulevit svedomi ....),

    Vy nejste ten, co rozhoduje o darech druhých lidí. Svobodní lidé mají kompentenci na základě rozumového i emočního rozhodnutí, darovat cokoliv, komukoliv pokud to nebylo vylákáno podvodně. Zatím nikdo nedokázal, že Bůh neexistuje, že vy si to myslíte je sice hezké, ale to je asi tak všechno. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    belisarivs avatar 18.2.2012 21:14 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    Vy nejste ten, co rozhoduje o darech druhých lidí.
    Nikde netvrdim opak. Ale vy jste v konfliktu sam se sebou, kdyz v jednom pripade emoce odmitate a v jinem (zrovna kdyz se vam to hodi) zase schvalujete.

    Svobodní lidé mají kompentenci na základě rozumového i emočního rozhodnutí, darovat cokoliv, komukoliv pokud to nebylo vylákáno podvodně.
    Svobodní lidé mají kompentenci na základě rozumového i emočního rozhodnutí, darovat cokoliv, komukoliv pokud to nebylo vylákáno podvodně.
    A to je prave ono. Paklize cirkev slibi vykoupeni, ackoliv neni objektivni dukaz, ze neco takoveho existuje, tak ja osobne bych to za podvodne vylakani povazoval. A v pripade desatku cirkvi bych sel jeste dal.
    Zatím nikdo nedokázal, že Bůh neexistuje
    Paklize nechci pusobit jako sarlatan slibujici modre z nebe nebo 13. duchody z dluhu, pak to, co nabizim musi byt prokazane.
    že vy si to myslíte je sice hezké, ale to je asi tak všechno
    Nikde jsem nepsal, ze si myslim, ze neexistuje. Osobne jsem toho nazoru, ze vira v Boha je v cirkvi to nejlepsi. Horsi uz pro cirkev je, ze k necemu takovemu je prave cirkev zbytecna a ze to je proste biznis postaveny na oblbovani lidi se spoustou neduhu a pomerne diskutabilni pridanou hodnotou.

    Taky me prekvapuje, ze povazujete za hezke, ze si nekdo mysli, ze Buh neexistuje.
    IRC is just multiplayer notepad.
    18.2.2012 21:34 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    Církev je shromáždění věřících:

    Historický Ježíš a založení církve historickou existenci Kristovu nelze popírat, evangelisté referují jako očití svědkové a podávají živý obraz osobnosti, učení a smrti Mistrovy (evangelia) existenci dosvědčují i nekřesťanské prameny – Tacitos, Plinius Mladší, Seuetonius evangelia uvádějí, že souhrnem Kristova hlásání spásy byla radostná zvěst o Božím království, které se uskutečňuje ve dvou stupních (1. začátek na tomto světě, zahájil je Ježíš svým kázáním, 2. dovršení na sklonku času) vyvolení dvanácti, ustanovení Petra za prvního pastýře svého stáda (tak Ježíš sám zřídil první „úřady), úřad zahrnuje nástupnictví, jeho zřízením byla vybudována církev na počátku církev dostala úlohu – pokračovat ve vykupitelském díle Kristově jeho slovem a svátostmi, pronikat do světa a získávat ho Kristu
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    belisarivs avatar 19.2.2012 10:12 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    Ale to neni vubec odpoved na to, co jsem psal.

    Ja tvrdim, ze vira je subjektivni (emocionalni) zalezitost jednotlivce a jako takova nema pri reseni dulezitych veci co pohledavat.

    Ze nekdo necemu veri je ciste jeho vec ale to mu nedava do rukou vubec zadny argument.
    IRC is just multiplayer notepad.
    Marcela* avatar 18.2.2012 19:51 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    PS: Už podruhé odkazujete na "fundovaného autora" z Neviditelného psa, jakéhosi Daniela Koláře. Nevím, proč předpokládat jeho fundovanost, když kromě jeho článků v NP, zabývajících se výhradně hájením katolické církve, viz např. zde, (+ stačí si najet na jeho další články), o něm jinak nelze dohledat nic.
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    18.2.2012 19:53 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    No, protože píše fundovaně a pokud vám není dost fundovaný, tak jistě najdete jiného fundovanějšího. Hlavně takového, co vám potvrdí vaše názory. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    Marcela* avatar 18.2.2012 19:59 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    No, protože píše fundovaně
    pro vás :-)...

    ... tedy zřejmě proto, že vám potvrzuje vaše názory..

    A podle sebe soudíte mne :-).
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    18.2.2012 20:04 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    Já vás nesoudím, jen jsem vám poradil, co můžete udělat. Aby jste došla uspokojení. A nabídl jsem vám pohled z druhé strany, pokud vás nezajímá, nemáte za povinnost ho číst. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    Marcela* avatar 18.2.2012 20:31 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    Takřka mě dojímá, jakou máte starost o mé uspokojení ;-).
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    18.2.2012 20:10 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    Ano, pouze se dovolává práva a ukazuje na úskalí. I obvinění mají svá práva. tedy pokud netoužíte po zavedení práva útrpného. To je také právo. :-) A že s ezastává Církve, Já se také zastávám Církve. Jako člen Církve. Nezastávám se těch, co byli usvědčeni a odsouzeni, nebo snad ano?
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    Marcela* avatar 18.2.2012 20:38 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    Jistě, i obvinění mají svá práva. Ta jim nikdo nebere.

    Nezastáváte se těch, co byli usvědčeni a odsouzeni, jenže opomíjíte vinu těch, kdo o jejich zločinech věděli či přinejmenším tušili a dlouhá léta je zametávali je pod koberec.

    Pokud tvrdíte, že v církvi panuje jasná hierarchie, pak by měla být i jasná odpovědnost "nadřízených", kteří věděli a nekonali včas. Těch, kteří nadřadili zájem instituce nad zájmy zneužívaných dětí.
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    belisarivs avatar 18.2.2012 20:46 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    Presne tak.

    Papez selhal jako clovek. Nedokazal se k tomu problemu postavit celem a jeste knoural at lide cirkev nechaji na pokoji.
    IRC is just multiplayer notepad.
    18.2.2012 21:56 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    Kde papež knoural, zatím tady knouráte bez důkazů, vy tedy, kde knoural? :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    belisarivs avatar 19.2.2012 10:17 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    Treba tady, tady, tady a tady.

    IRC is just multiplayer notepad.
    18.2.2012 21:59 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    enže opomíjíte vinu těch, kdo o jejich zločinech věděli či přinejmenším tušili a dlouhá léta je zametávali je pod koberec.

    O vině rozhoduje soud. Ne novinové články. Nebo Marcela. Papež a římská kurie jasně požaduje od biskupů, aby nic takového nedělali, nic nekryli a pokud jste si ten článek pana Koláře přečetla, tak tam není ani slovo o hájení kohokoliv.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    Marcela* avatar 19.2.2012 11:07 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    Však ano. Už se na tom pracuje Je to sic možná jen marná snaha proti mocné organizaci, která se chová jako stát ve státě a vyhrazuje si vlastní nárok na rozhodování o zločinech .Výsledek takového "objektivního" soucitného posouzení pachatele může dopadnout velmi benevolentně. Jede se dál...
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    18.2.2012 19:54 eks
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání

    Jak se vyrovnat s církvemi?

    čas 19:40 ->

    čas 24:05 ->

    http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1096898594-udalosti-komentare/212411000370207/
    18.2.2012 21:59 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    Jdi pryč.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    18.2.2012 22:00 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    nemusíš to číst a nemusíš tu diskutovat.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    18.2.2012 22:05 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    Ale můžu ti říct, že si přeju, abys šel pryč. Vždyť ani nevíš co je Linux...
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    18.2.2012 22:08 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    Očekávám, že napíšeš kvalifikovaný článek obecně přijatý a popíšeš v něm co je Linux, Tedy jestli to svedeš, nezdá se mi, že by si to sved. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    18.2.2012 22:11 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    Tvoje očekávání mě nezajímají. Chci jenom říct, že bys svoje úchylný výlevy mohl začít pro změnu psát třeba na fórum o háčkování, kam tématicky zapadnou stejně dobře jako sem.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    18.2.2012 22:14 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    Mě zase nezajímají tvoje požadavky, můžeš si vzít transparent a jít demonstrovat. Nezapomeň si vzít teplý prádlo, ještě tam profukuje. Nejsi nejotužilejší.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    18.2.2012 22:20 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    Vždyť jo, ber to jako protest. Stojím, mávám transparentem s nápisem "Jílek PRYČ!" a řvu "Jílek PRYČ, JÍÍÍLÉÉÉK PRYÝÝČ!!!"
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    18.2.2012 22:22 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    Aby ti nevyschlo v krku, to je nebezpečný, pij hodně tekutin
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    18.2.2012 22:24 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    Neboj, dnes jsem si nakoupil pivo z Chýně a Třebonic...
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    18.2.2012 22:26 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    Po chlastu se blbne, ale to už ti nehrozí, klidně pij dál :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    18.2.2012 22:28 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    Ne, chlast inspiruje. Dej si taky, třeba po něm přijdeš na něco chytrýho, když bez něj to, zdá se, u tebe nehrozí. Vyndej tu flašku vodky co máš schovanou...
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    18.2.2012 22:32 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    já nemusím nic schovávat, jsem na rozdíl od tebe dospělý člověk, který dělá co uzná z avhodné a nikoho se neptá, takže až se rozhodnu, že dám flašku vodky, pak si ji dám bez schovávání, tebe se nebudu ptát na souhlas, nebo doporučení, stejně tak, když se rozhodnu, že si ji nedám. Tak se prober, tebe chast nemůže inspirovat, tolik mozku nemáš. Velkej mozek máš malej a malej ti chybí. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    18.2.2012 22:46 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    To si jenom namlouváš, že jsi dospělej. Ve stáří se se právě člověk začne podobat dítěti, ty jsi dobrej příklad. Měl jsem babičku co trpěla Alzheimerem a, představ si, po frťanu měla často jasnou chvilku. Pak už ne. Takže přijmi mou přátelskou radu a jednoho si raději nalej teď -- dřív než bude pozdě.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    18.2.2012 22:55 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    Je vidět, že si babičku dohonil a přeskočil si tu dospělost, jenže ty už jasný chvilky nemáš, s velkým mozkem, co je malej, to už nesvedeš. Jen toho Alzheimera :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    18.2.2012 23:07 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    Věz, mám praxi v jednání se starými lidmi v různé fázi demence. Ty jsi první se kterým komunikuju přes Internet. Možná si myslíš, že z toho co a jak píšeš není nic poznat, ale já z toho slyším ten tvůj skřehotavý, nekontrolovaný, nejistý, zapšklý hlas, vidím tvůj vše prozrazující pohled, ty zmatené oči co už toho hodně viděly, za kterými je teď ale všechno v rozkladu. Znám to, viděl jsem to tolikrát. Povím ti, takový fórum o háčkování, to je přesně co ti v tuto chvíli prodlouží aktivní stáří. Server o Linuxu, plný technicky založených lidí, není to správné místo pro tvoje "texty," přiznej si to.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    18.2.2012 23:29 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    Věz, mám praxi v jednání se starými lidmi v různé fázi demence.

    To máš tu zkušenost z domova? Panečku, vy musíte bejt mančaft. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    18.2.2012 23:38 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    Ano, i z domova. Ne však aktuálně. Smrt je vysvobození. V tvém případě to bude taky tak.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    18.2.2012 23:33 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    No, seba a babičku si jmenoval, tak teď ty další, ať vím na co platím. tTdy takhle postižená rodina, to se hned tak nevidí. Myslíš, že je to nakažlivý? Jestli by vás neměli zavřít do izolace.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    18.2.2012 23:42 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    Jmenoval jsem babičku, která patří mezi ty co už jsou po smrti, a jmenoval jsem tebe. Není to nakažlivý. Prostě žiješ dýl než zvládne stíhat tvůj mozek. Možná jsi moc často jedl z hliníkového ešusu? Genetika taky hraje roli. Sám nevím jak na tom budu až mi bude sedmdesát jako tobě, ale teď je mi stále pod třicet a jsem v plné síle. To háčkování bys mohl zvládnout, ani při tom nemusíš chápat složitý abstraktní věci jako co to je jádro OS a tak podobně.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    18.2.2012 23:56 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    Genetika taky hraje roli. Sám nevím jak na tom budu až mi bude sedmdesát jako tobě, ale teď je mi stále pod třicet a jsem v plné síle.

    Zlatý voči, že si v plný síle, podle tvýho způsobu vyjadřování bych řekl, že jsi celkem na dně s nervama a tělesně to asi taky nebude nic moc, Co je jádro OS docela vím, ale chápu, že kdybych ho i napsal, tak tomu neuvěříš,m protože tvoje IQ ti nedovoluje vidět zřetelný. :_) Tak si to ty malý kreténku užij i s tvou zanedbanou fyzičkou a až ti bude 61 jako mě a ujdeš za měsíc tisíc kilometrů, s ruksakem na zádech pak si budeš gratulovat, ale to už tady asi nebudeš. :-) Kdybys náhodou nevěděl, co je jádro Linuxu, tak tady máš odkaz.Jádro Linuxu. Uč se, věčně tu nebudu a kdo ti bude pořád sdělovat ty důležité věci, co neznáš a budeš je k životu potřebovat. Třeba znalost Bible a nebo se aspoň umět modlit. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    19.2.2012 00:12 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    Jasně, to víš že jo, dědo... Pomodli se ke svýmu imaginárnímu příteli bohovi, třeba ti dá za pravdu...

    Na to abych se měsíc v kuse procházel 30 km denně (což není nic moc) nemám bohužel čas. Se máš, že se můžeš takhle flákat. Já musím pracovat, živit potomka, makat na doktorátu (což je časově náročná leč totálně prodělečná a zbytečná činnost, nicméně...), učit, být společenský, kultivovat umění... Když se dostanu ven, dávám přednost intenzivnějšímu pohybu (vysokým horám, i ve sněhu, kde se za den ujde i tak málo jako tři kilometry vzdušnou čarou). Se mnou bys na horách nepřežil ani dva dny...
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    19.2.2012 00:23 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    kde se za den ujde i tak málo jako tři kilometry vzdušnou čarou). Se mnou bys na horách nepřežil ani dva dny...

    Můžeme to šmudlo zkusit, já si to i ve svých letech troufnu :-) Obávám se, že ty patříš mezi ty mluvky, co mluví a nikde nic, já tě sebou vezmu na týden, pak mi řekneš :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    19.2.2012 00:29 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    Vlastně proč ne. Navrhuju Rumunsko začátkem března. Co třeba Rodna? Anebo pojeď v květnu na Čínskou zeď (takovou tu velkou, víš kterou). Když jsem tam byl prve, neměl jsem dost času. Nebo něco navrhni. Můžem se celou dobu hádat, to by mohla bejt prča. Klidně by o tom mohla Česká televize udělat dokument. :-)
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    19.2.2012 00:50 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    Já mám Krétu v červenci, takže tam tě vemu a nechám tě někde domorodcům aby tě dopravili domu, nebo do Kanady a můžeš to se mnou zkusit podobně jako já před třemi lety projít, tu pustinu. Tisíc km pralesy. Hochu ty tvoje vejlety na dva dny, to je nuda, já chodím minimálně na měsíc a více. Chcípáčkové jako ty mi řeknou, že nemají čas. Mají, jen nemají fyzičku. :-) Pochopitelně spím venku, přeci nebudu utrácet za hotely. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    19.2.2012 00:56 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    Na Krétě v červenci už je moc horko a málo kytek. Tak se musí v květnu, max začátkem června. Kanada klidně. Nedám ale víc jak patnáct za letenky, mám totiž v plánu další věci, na který mi musí zbejt. Taky spím jedině venku. I ti uvařím. Dokonce medvěda zahnat umím :-).
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    19.2.2012 01:00 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    Nedám ale víc jak patnáct za letenky

    Jo ještě chudej,jasně, celej měsíc, Severní teritorium, tam se ti bude líbit, tam mi předvedeš svoji sílu, budeš nosit ruksak a volat mámu, :-) Vařit ne, potřebuju se najíst, ne trenovat žaludek na blivajzy.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    19.2.2012 01:05 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    To není projev chudoby, ale rozumu. Za patnáct se dá doletět do Číny nebo do Indie, tak proč platit víc za Kanadu, kde je to jenom samej padlej kmen a močál? Když vymyslíš něco úchvatnýho, skousnu i dvacku (za letenky; místní výdaje mi nevadí).
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    19.2.2012 01:08 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    Kréta nebo Kanada, Kréta je fajn, hory, moře, teplo, Kanada to je dobrodružství jaký v Číně nebo Indii, nezažiješ, volný prostor, nikde lidi.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    19.2.2012 01:13 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    Raději Kanadu než Krétu v červenci (v květnu by to šlo; a co třeba Korsika ve stejnou dobu?). Kanada vs Čína/Indie, to se nedá moc srovnávat. Větší dobrodružství ale vidím v Asii. Kanada, to je vesměs jenom tajga a tundra. A bodavý hmyz... Anebo pojeď do mý oblíbený Albánie.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    19.2.2012 01:17 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    Jedu na Krétu, nebo do Kanady, dokud ještě můžu. Roky přibejvají.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    19.2.2012 01:19 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    Tak beru Kanadu. Jakej termín a jakou oblast navrhuješ?
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    19.2.2012 01:24 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    Severní teritorim, sem ti to říkal, minule sem byl v British Columbia, je sice krásná, ale zas se podívat jinam, nebo Rocky Mountains Tady Poletím do Vancouveru, tam mám přátele a potom do některé části, je tam pár pěkných parků.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    19.2.2012 01:28 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    Jasně. Termín?
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    19.2.2012 01:31 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    Cervenec
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    19.2.2012 01:35 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    Kouknu na letenky. Do Číny bychom to ale měli levnější a krajina je neporovnatelně zajímavější.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    19.2.2012 01:40 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    Z Vancouveru se vydáme pěšky, přeci nebudeme utrácet za dopravu a zpátky na letiště taky pěšky ne, To tak akorát vychází na měsíc. Seš mladej, silnej potáhneš můj vozejk, ten se šikne. Tady se mužeš podívat jak vypadá :-) Pohoda, žádný velký tůry, třicet kiláků denně bude stačit, víc bys stejně nevydržel.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    19.2.2012 01:52 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    Aspoň na kraj aglomerace chci dojet. Když jedu za přírodou, tak nechci ťapat městem po asfaltu. Nebo lépe někam na hory, aspoň nad 2000 m n.m. Tvý fotky jsou zajímavý, ale patrně ses nevzdálil od silnice v údolí... Nějakej vrchol to chce vytipovat.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    19.2.2012 01:53 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    Prošel jsem tři indiánský rezevace a prošel jsem dvěma průsmyky, ty si jed kolik chceš, já jdu pěšky. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    19.2.2012 01:54 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    tam je i na silnici pusto :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    19.2.2012 01:56 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    Furt je to silnice... Chce to uhnout někam do opravdový pustiny. Na hory, nad les...
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    19.2.2012 02:00 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    Uhni kam chceš, až půjdeš čtyři pět dní pustinou, pěšky, bez žrádla, budeš hledat silnici. To je Kanada, ne Šumava :-) I když na fotkách to tak nevypadá.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    19.2.2012 02:03 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    Žrádlo si nesu na tejden, dva. V "pustině" to tak dělám vždycky. Chodit po silnici a doplňovat zásoby v motorestech není žádná pořádná tůristika.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    19.2.2012 02:09 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    já nejsem turista, jsem chodec a až budeš v tak velký zemi sám jako je Kanada, pak budeš mluvit jinak. Hrdinů už sem viděl. Jo mít koně, na kterýho naložíš, tak to jde, ale s ruksakem žrádla na tejden, toho moc neujdeš. To musíš vyzkoušet abys pochopil, co to znamená den co den ujít ty kiláky. čtyřicet denně, abys někam došel, měsíc, dva. Každý den. :-) Už jsem viděl hodně frajerů, co si takhle vyrazili. Daleko nedošli a nebo začli myslet.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    19.2.2012 11:51 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    Po silnici... od motorestu k motorestu... žůžo. To si pak člověk začne přát, aby ho příští náklaďák se dřevem smetl...
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    20.2.2012 07:48 MVR
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    Žrádlo si nesu na tejden, dva. V "pustině" to tak dělám vždycky. Chodit po silnici a doplňovat zásoby v motorestech není žádná pořádná tůristika

    O zradlo se muze postarat hned prvni noc medved nebo cougar. Ten je mnohem nebezpecnejsi. Pes na nej neupozorni, nepremuze ho, ale poslouzi jako vecere misto pana. Spolehlivejsi nez pes je lama. Kde neni silnice, neni motorest, osada, jidlo. Pesinka vyslapana zveri v pralese vede ke zdroji vody, ne k civilizaci. Jakmile opustite obydlene prostory, zranite se, nedovolate se pomoci, neni tam signal. Musite nahlasit horske sluzbe den navratu jinak Vas hledat nikdo nebude. Mensi mestecka, osady, nejsou prilis pratelske. Obydli jsou roztahana daleko od sebe, lide jsou neduverivi. Musi se spolehnout v pripade nebezpeci na sebe. Policie, pomoc je kdovijak daleko. Procestovat pesky kus severni Kanady je pro tvrdeho, zkuseneho chlapa. JJ to dokazal-klobouk dolu.
    20.2.2012 08:47 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    Kdo se bojí, nesmí do lesa a musí šlapat po silnici...
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    xxx avatar 20.2.2012 11:13 xxx | skóre: 42 | blog: Na Kafíčko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    A satelitni mobilni telefon znate? S GPS je dneska obtizne se ztratit. Pro pripadnou zacharanu zustava nejvetsim problemem spatne pocasi, takze clovek na ni nesmi spolehat. Ono to dneska neni s pustinou zdaleka tak horky, jak se snazej na Discovery tvarit.
    Please rise for the Futurama theme song.
    20.2.2012 11:37 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    Nejde o ztracení, jde o to, že mám zájem poznat nejen pustinu, ono stačí jít týden po vedlejší silničce a pustiny a hladu je až až. Ale také i jak žijí lidé v Kanadě, nebo jinde, až si dám za úkol propátrat jen pustinu, nepůjdu pěšky ale zařídím se jinak.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    20.2.2012 14:25 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    Iridium, jasně. Někdy to má opodstatnění, ale někteří kolegové to zbytečně tahají i tam, kde je to podle mě naprostý nesmysl.

    S GPS jezdím vždycky. Blbé je, že ty přístroje selhávají, docházejí baterky, neochrání před pádem ze srázu nebo do díry. Vždycky to chce mít v záloze kompas a aspoň nějakou mapu, a hlavně rezervní síly vyhrabat se z prouseru sám.

    Už jsem Discovery dlouho neviděl, ale chodit kdekoli mimo "pustinu" (v rámci možností) mě už nebaví.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    20.2.2012 14:34 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    hlavně rezervní síly vyhrabat se z prouseru sám.

    Frajeři s tímhle přístupem, buď zaměstnají veškeré své okolí, záchrannou službu a nebo už zaměstnají jen pohřební službu. Že jsem těch cest za 43 let udělal, a pár těch vyřízených nebo mrtvých jsem už z frajeřiny viděl. Umění na cestě je přežít bez zbytečnýho rizika a nezaměstnat všechny kolem. Užít si cestu. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    20.2.2012 15:16 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    Nevidím proč. Je potřeba mít rezervy pro každý případ. Ti o kterých píšeš jsou ti co je neměli, a k těm mám daleko. Zbytečná rizika nevyhledávám, naopak. To ty na silnici riskuješ, že tě sejme náklaďák.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    Dalibor Smolík avatar 20.2.2012 10:43 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    Pomodli se ke svýmu imaginárnímu příteli bohovi, třeba ti dá za pravdu...
    Při mém posledním pobytu v nemocnici jsem viděl také lidi pod třicet, kteří se tomu "imaginárnímu" příteli bohovi přišli vyzpovídat (obrazně řečeno). Když je někdo v plné síle, bývá frajer. V kritické situaci lidi dost často tahle hrdost rychle opouští. Mělo by se na to myslet i v době plné síly a zdraví. A člověk nemusí být věřící v tom "církevním" smyslu slova.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    Marcela* avatar 20.2.2012 14:14 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    Když je někdo v plné síle, bývá frajer. V kritické situaci lidi dost často tahle hrdost rychle opouští. Mělo by se na to myslet i v době plné síly a zdraví. A člověk nemusí být věřící v tom "církevním" smyslu slova.
    +1

    /A ještě si neodpustím rejp, že co je od církve, nemusí být nutně od Boha ;-)/
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    20.2.2012 14:28 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    Ha, myslíš, že já nikdy nebyl v nemocnici a že jsem vždycky jenom frajer...

    Jedna z mála věcí se kterou jsem si v životě 100% jist je to, že nikdy v žádné situaci, dokud budu splňovat podmínky svéprávnosti, neklesnu tak nízko, abych se začal obracet na neexistující postavičky a jiné nesmysly.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    Marcela* avatar 20.2.2012 16:22 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    Asi jste se ještě nikdy nedostal do stavu, v němž byste "viděl všechny svaté" :-)

    A jak se říká, nikdy neříkej nikdy :-).
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    20.2.2012 16:31 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    Jednou jsem byl tak vysílen, po tom co jsem asi po třicáté zapadl po pás do sněhu při nočním, pro mě ca 9 hodinovém výstupu (šel jsem sám daleko za skupinou, jako jediný jsem neměl ani běžky, ani sněžnice; ale ostatní věděli, kde mě případně hledat). Zapad jsem do díry, chtělo se mi spát, byl jsem připraven usnout, a taky jsem na chvíli usnul, a zemřít. Už jsem viděl světlo na konci tunelu a místo na svaté jsem si vzpomněl na salám a rum. Ukrojil jsem deset cenťáků lovečáku, zapil to pěkně rumem a nahoru nakonec došel. Svatí a strážní andělé jsou mýtus.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    20.2.2012 16:50 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    Ja nechodim jen po silnicich. Chodim i po silnicich i po lesnich cestach, pplnich cestach, ale kdyz je klidna silnice a muzu si vybrat pohodli vyberu si ho. Az nekdy pujdes trisicikilometrovou streku pochopis ze se pres snehova pole a vrcholy hor da jit. Tedy jak dlouho? A nebo, ze existuje i neco jako rozum. Kdo jde snehovym polen M bez sneznic nebo lyzi a s rumem mi moc neriskujici neprijde a jeste se spoleha na druhe ze ho z toho vytahnou, tak je hazarder a s takivym nych nesel ani do Šárky. Natož do Rocky Mountis

    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    20.2.2012 16:59 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    Já ti to neberu. Každýmu jeho věc. Já si raději tisíc kilometrů dojedu autem a pak jdu deset dní padesát horským terénem. Co popisuješ bych si rád někdy zkusil, jenom na to v nejbližší době nebudu mít čas. Až ho budu mít, myslím, že raději strávím měsíc na kole.

    Na nikoho nespolíhám. Když někam jdu, vím že z toho vyjdu. Když to nevím, tak tam nejdu. Moje mladá mě sice má za sebevraha a obviňuje mě i ze snahy zabít ji, ale ta neví co mluví, stejně jako ty:-).
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    Marcela* avatar 20.2.2012 17:33 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    Já teda silnice taky nesnáším. Asfalt je tvrdý na klouby a v létě rozhicovaný. Smrad, prach a nebezpečí od aut je další "chuťovka". Měkké lesní cestičky, to je žůžo.
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    Marcela* avatar 20.2.2012 17:30 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    Bráchovi se stalo něco podobného, zabloudil s běžkami na horách a sáhl si taky takříkajíc na dno. Už se začal téměř loučit se životem, padala temnota. V poslední chvíli ho zachránilo světýlko ve tmě jako Jeníka s Mařenkou. V chaloupce nebyla ježibaba ale dědeček, co mu z bryndy pomohl.

    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    Dalibor Smolík avatar 20.2.2012 18:18 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    Ono je rozdíl "být v nemocnici" a "být v nemocnici". Vidět mladé lidi umírat v krutých bolestech je opravdu zážitek. Vyprávěj jim něco o svéprávnosti.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    20.2.2012 19:45 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    Jasně, když člověk potřebuje zodpovědět otázku, není lepší místo na zeptání se než nemocnice plná mladých lidí umírajících v krutých bolestech...

    Je snad beze sporu, že se k náboženství uchylují slabí lidé v nouzi. O to víc je potřeba ho potírat.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    Dalibor Smolík avatar 21.2.2012 00:19 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    Přiznám se, že téhle odpovědi příliš nerozumím .. potírat jen proto, že lidé v mezních situacích si mohou pomoci? To zní jako agitka z 50. let
    No a co se týká toho místa na zeptání, někdy si člověk nemůže vybírat. Dostane se tak říkajíc - osudem.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    21.2.2012 01:22 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    Ne, to je agitka pro jedenadvacáté století. Náboženství nepomáhá. Náboženství uvádí v omyl, a to tak že vždy. Na tom není nic dobrého. Každá životní situace včetně bolestivého umírání se dá zvládnout i bez náboženství. Je to chabá útěcha a jsou lepší.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    Dalibor Smolík avatar 21.2.2012 09:17 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    No, ono to bude individuální. Každý potřebuje něco jiného, někomu stačí, že má kolem sebe lidi, které ho mají rádi, někdo jiný náboženství, třetímu je to úplně jedno. Nicméně bych a priori nezatracoval žádnou z možností a je dobře, když se nikomu nic nezakazuje a bezdůvodně neodepírá.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    21.2.2012 09:50 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    Jestli někdo něco nutně potřebuje, tak ať to má. Někdo třeba musí bolestivě umírat se smradlavou, fousatou jeptiškou u postele, ale nevidím žádnou omluvu pro to nabízet zranitelným lidem pobožné nesmysly a kazit jim s nimi poslední chvilky existence. Je mnohem lepší umírat a myslet při tom na své blízké, na to hezké co člověk za žil než se v poblouznění zabývat pověrami a spoléhat na imaginární postavičky. Církevní hyeny v hospicech a některých nemocnicích zneužívají lidí v těžkých situacích. Odsuzuji je za to tím nejsilnějším způsobem. Jestli ke mě přijde jeptiška nebo jeptich až já si budu bolestivě umírat, tak doufám, že budu mít dost síly dát mu nebo jí pořádně přes držku.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    Dalibor Smolík avatar 21.2.2012 10:03 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    Ale jo, rozumíme si. Pokud někdo jepišku nechce, nemá mu být naopak vnucována. Ovšem pokud ji druhý uvítá, nemá mu být odepírána. Mně šlo jen o to něco šmahem neodsuzovat, co se nelíbí pouze mně a přitom druhý na to může mít jiný názor.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    21.2.2012 10:25 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    Jediní kterým chci něco odpírat jsou pobožní lovci duší. Jinak pokud si někdo řekne o jepticha/jepišku a nebude čas ho sehnat, tak ho/ji z mojí ateistický milosrdnosti klidně zahraju.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    Dalibor Smolík avatar 21.2.2012 10:40 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    To mi připomíná, když jsme si jako děti hráli na mnichy a jeptišky. Prostěradlo přes hlavu, chodili dokola a říkali "Já svatá jeptiška, píchla jsem se do bříška!"
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    21.2.2012 20:05 MVR
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    Jedna fousata jeptiska, druha mlada, hubena jak tyc, se priritili k moji posteli v Sv. Petra, usadili se kazda na jednu stranu. Vedela jsem ze jsem v poslednim tazeni i bez nich. Zachranily mi zivot tlachanim ze musim v bolestech trpet za hrich Evy. Buh me tresta za jeji hrich atd. Dostala jsem vztek, uminila si ze zit budu i kdyby me to usili melo zabit. Pohrouzila jsem se do sebe, upjala se k myslence ze najust jejich tvrzeni ze budu dlouho trpet, dlouho umirat v bolestech, pokud se ze svych hrichu nevyzpovidam, nepomodlim, neobratim tvar k Bohu. Usnula jsem uzdravujicim spankem, ziju. Zazrak se nestal. Dohnal me k rozhodnuti zit dal obycejny vztek na ty dve jeptisky ze mi tresou posteli.
    Dalibor Smolík avatar 21.2.2012 23:58 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    Třeba to byl od těch jeptišek právě záměr :-)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    19.2.2012 00:01 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    Kontroverse To jenom, že jsem vycházel ze Stallmana, ale jak je vidět ani v tak exaktní vědě, není vše jisté. Moc mě ty spory nezajímají a nesleduji je. Nemám důvod, jinak zatím jsem nic od tebe linuxového nečetl, žřejmě to nebude s tebou nic moc. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    19.2.2012 00:14 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    No hurá. Ty si dokonce hledáš články. Jen tak dál. Tohle (a háčkování) je pro tebe to nejlepší.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    19.2.2012 00:25 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    tak sem toho zatím víc zapomněl, než ty ses o linuxu naučil, Ubuntisto. Slackware byl na tebe složitej, chápu. :-) Na debian si netroufneš, tak klikačku, jo jo.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    19.2.2012 00:35 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    Na Slackware jsem se naučil všechny základy. Ubuntu je dobrá praktická volba pro desktop. Arch byla bokovka, která mě rychle omrzela. Je to i moje platforma na který vyvíjím. Snad to brzo bude moje celý živobytí. Debian je moje serverový distro. Fedoru mám v záloze, kdyby mě Ubuntu s Debianem nasralo (už je to dlouhou dobu na hraně). Tys asi nikdy neměl nic s žádným serverem, že ne?
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    19.2.2012 00:45 AMD Phenom Alien
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    Ale kuš. Jenda přece ví co je Linux. Píše se zde odborné statě na téma "Jednoho krásného dne jsem se drápal v prdeli a neměl co dělat, a nainstaloval si distribuci xy. A hle světe div se, ono to funguje!" To je asi stejně poutavé jako tyto "fundované články" o pošahanejch černoprdelnících. To už je vážně na facku, zase tady dědek vopruzuje s s pošahanejma flanďákama.
    19.2.2012 00:53 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    Jo, ukaž mi svoje statě, co píšeš o linuxu, sem zatím žádmou neviděl, tedy mimo toho, "kámoš mi naistaloval Mandrivu a co já ted s tím?" Zkus mi tu facku přijít dát, bude veselo, dědek ti dá na tlamu a budou se ti smát. Furt jen slibuješ.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    19.2.2012 02:09 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    Píše se zde odborné statě na téma "Jednoho krásného dne jsem se drápal v prdeli a neměl co dělat, a nainstaloval si distribuci xy. A hle světe div se, ono to funguje!"
    Tak já sice jak známo nejsem dvakrát Jílek-fanoušek, ale zrovna tyhle statě mi přijdou celkem fajn...
    19.2.2012 00:54 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    Nwe server ne, na nic ho nepotřebuji.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    20.2.2012 08:05 Vo co de
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    jenže ty už jasný chvilky nemáš

    Dnes uz uspesne pacienty postizene Alzheimerem a Parkinsonem leci nikotinove nalepky. Droga je v tabaku, skodlivy je kour.
    =^..^= AmigaPower® avatar 19.2.2012 17:03 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    Jééééžiš marjáááá, tak zajímavě to začínalo a zase to skončilo církevní žumpou... :-(
    20.2.2012 09:00 Vo co de
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sobotní rozjímání
    Ono to neni tak jednoduche. Mame tu paganskou viru nasich davnych, nevzdelanych, povercivych predku v neco nebo nekoho nadprirozeneho zakorenenou v DNA at se nam to libi nebo ne. Kdo nema rad kouzelnika? Vime ze je to trik, presto obdivujeme jeho zrucnost, vynalezavost. Brat nebo vymlouvat tu viru prapra babickam, prapra dedum, dnesnim babickam, dedum, kteri byli k te vire vedeni cely zivot, poskytovala jim utechu, posilu v nesnazich, neni snad ani lidske. Iluze lepsi spolecnosti, lepsich zivotnich podminek nejednou zfanatizovala ruzne narody, primela je k cinu. Prodej neprokazatelne iluze, posmrtny zivot nekde v raji, byl a je kseft nad ksefty. Umet tu iluzi po staleti prodavat, vnucovat, cirkev umi, to se musi ocenit a jako vzdy - zaplatit.
    20.2.2012 23:11 lojza Jirásek
    Rozbalit Rozbalit vše lojzík jirásek
    a stejně jako s Ladislavem Stroupežnickým - proč my si už dávno netykáme ty stará vojno ...DOM

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.