abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 14:22 | Komunita

    Na YouTube je k dispozici videozáznam z včerejšího Czech Open Source Policy Forum 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 13:22 | Nová verze

    Fossil (Wikipedie) byl vydán ve verzi 2.24. Jedná se o distribuovaný systém správy verzí propojený se správou chyb, wiki stránek a blogů s integrovaným webovým rozhraním. Vše běží z jednoho jediného spustitelného souboru a uloženo je v SQLite databázi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 12:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 6.7 webového prohlížeče Vivaldi (Wikipedie). Postavena je na Chromiu 124. Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu. Vypíchnout lze Spořič paměti (Memory Saver) automaticky hibernující karty, které nebyly nějakou dobu používány nebo vylepšené Odběry (Feed Reader).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:55 | Nová verze

    OpenJS Foundation, oficiální projekt konsorcia Linux Foundation, oznámila vydání verze 22 otevřeného multiplatformního prostředí pro vývoj a běh síťových aplikací napsaných v JavaScriptu Node.js (Wikipedie). V říjnu se verze 22 stane novou aktivní LTS verzí. Podpora je plánována do dubna 2027.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 8.2 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu. Zdůrazněn je průvodce migrací hostů z VMware ESXi do Proxmoxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:11 | Nová verze

    R (Wikipedie), programovací jazyk a prostředí určené pro statistickou analýzu dat a jejich grafické zobrazení, bylo vydáno ve verzi 4.4.0. Její kódové jméno je Puppy Cup.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 22:44 | IT novinky

    IBM kupuje společnost HashiCorp (Terraform, Packer, Vault, Boundary, Consul, Nomad, Waypoint, Vagrant, …) za 6,4 miliardy dolarů, tj. 35 dolarů za akcii.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 12
    včera 15:55 | Nová verze

    Byl vydán TrueNAS SCALE 24.04 “Dragonfish”. Přehled novinek této open source storage platformy postavené na Debianu v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:44 | IT novinky

    Oznámeny byly nové Raspberry Pi Compute Module 4S. Vedle původní 1 GB varianty jsou nově k dispozici také varianty s 2 GB, 4 GB a 8 GB paměti. Compute Modules 4S mají na rozdíl od Compute Module 4 tvar a velikost Compute Module 3+ a předchozích. Lze tak provést snadný upgrade.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:44 | Nová verze

    Po roce vývoje od vydání verze 1.24.0 byla vydána nová stabilní verze 1.26.0 webového serveru a reverzní proxy nginx (Wikipedie). Nová verze přináší řadu novinek. Podrobný přehled v souboru CHANGES-1.26.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (72%)
     (9%)
     (2%)
     (17%)
    Celkem 751 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník
    Pozor, nebezpečná radiace!Ne, tento blog opravdu nemá nic společného s vývojem Linuxového jádra :-) Jako "Jaderný blog" jsem jej pojmenoval jen kvůli mé oblibě jaderné fyziky a chemie.

    Věnovat se chci především Linuxu a Free Softwaru, prezentovat zde svůj pohled na věc a věnovat se všem palčivým otázkám a problémům, na které narazím. Určitě se zde také objeví články týkající se KDE, jelikož jsem velkým milovníkem tohoto desktopového prostředí a obecně eye-candy (k velké nevůli "pravověrných" Linuxáků ;-)).

    No a když už se to tu jmenuje Jaderný blog, možná se někdy dočkáte i nějakého populárně-vědeckého příspěvku, především pokud se bude jednat o nějaké ožehavé aktuální téma...


    Aktuální zápisy

    Kvalitní framework pro PHP?

    18.11.2005 02:02 | Přečteno: 2412× | Linux | poslední úprava: 22.11.2005 19:14

    Existuje nějaký dobrý MVC framework pro PHP, který by se pokud možno co nejvíce podobal Ruby on Rails? Koncepce Ruby on Rails se mi totiž velmi zamlouvá, nicméně nechci se učit Ruby (a hlavně na žádném z běžných levnějších hostingů bych stejně neměl možnost Ruby používat).

    Už několik let programuji v PHP (i když spíše občasně) a zatím jsem se vždy obešel bez žádného frameworku, jen se svými vlastními funkcemi, které tak porůznu používám. Jenže pomalu mě to začíná štvát, dost často zbytečně píšu znovu něco co už jsem dříve v té či oné podobě napsal, ve spěchu neodděluji dost dobře logiku od prezentace, v kódech mam po čase bordel. A proto jsem se rozhodl, že se chci naučit dělat v nějakém dobrém frameworku.

    Znám věci jako Smarty, PEAR a SPL, nicméně nic z toho mi nevyhovuje, protože se jedná spíše jen o pomůcky než ucelený framework. Zkrátka chtěl bych něco jako Ruby on Rails (i když je mi jasné, že kvalit Ruby on Rails v PHP nejspíš dosaženo nikdy být nemůže).

    Co jsem tak hledal na internetu, narazil jsem na tyto projekty, které se zdají být frameworky typu Ruby on Rails pro PHP:

    Máte někdo s některým z těchto frameworků zkušenosti? Nebo s nějakým jiným podobným frameworkem pro PHP? Byl bych moc vděčný za jakoukoliv radu, zkušenost, poznámku, prostě cokoliv ;-) Ať vím s kterým frameworkem nejlépe začít (nechtěl bych se učit nějaký z nich zbytečně, abych následně přešel na jiný). Z těch výše jmenovaných se mi na pohled jeví jako nejpokročilejší a nejvyspělejší PHP on TRAX, co vy na to?

           

    Hodnocení: 100 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    18.11.2005 09:26 Kyosuke | skóre: 28 | blog: nalady_v_modre
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kvalitní framework pro PHP?
    Je možné, že spoustě z nich se podaří RoR nějak napodobit. Ale RoR z toho nebude. Opravdu se vám nechce jít do Ruby? Obávám se, že PHP i ve verzi 5 na tom například s objektovým modelem není nijak slavně.

    Zkrátka, v RoR se nepoužívá Ruby jen tak bezdůvodně.
    Mikos avatar 18.11.2005 13:11 Mikos | skóre: 34 | blog: Jaderný blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kvalitní framework pro PHP?
    Je mi jedno že skutečné RoR z toho nikdy nebude. Ruby se učit nechci (už se učím Python a co jsem ho tak porovnával s Ruby, líbí se mi více), mně jde skutečně jen přímo o framework pro PHP (protože PHP je prakticky všude a tak takový framework můžu využít kdekoliv, navíc mam PHP celkem rád). Sem si vědom toho jaké má PHP limity (i toho, že autor Ruby on Rails byl původně PHP programátorem a Ruby si vybral, jelikož PHP nebylo pro takový framework dost flexibilní), ale to na tom nic nemění.
    CETERUM CENSEO DRM ESSE DELENDAM Ostatně soudím, že DRM musí být zničeno!
    18.11.2005 13:27 Milo Kmeť | skóre: 9
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kvalitní framework pro PHP?
    No ja som začal s Mojavi3, teraz sa snažím dostať do Symfony, ktoré je vlastne postavené na Mojavi3-DEV. S ostatnými nemám žiadne skúsenosti, Mojavi sa mi tak zapáčilo, že som nemal dôvod hľadať nič nové :).

    Ak sa učíš python, tak ešte by stálo za to pozrieť Django (djangoproject.com).

    Momentálne však z dostupných frameworkov pre PHP beriem Symfony ako najlepšiu voľbu. Uvidíme, čo urobí v blízkej budúcnosti Zend s jeho ohlasovaným frameworkom, prípadne do akej podoby sa vyvynie Mojavi4.
    Mikos avatar 18.11.2005 13:43 Mikos | skóre: 34 | blog: Jaderný blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kvalitní framework pro PHP?
    V čem všem se liší Symfony od Ruby on Rails? Protože jsem se dočetl, že Symfony se sice RoR inspirovalo, ale dělá si věci po svém. Z toho co jsem četl se mi právě dost líbí PHP on TRAX (a případně CakePHP), protože jsou RoR opravdu velmi podobní (ne-li téměř stejní ;-)). Ale má s tím někdo praktické zkušenosti?
    CETERUM CENSEO DRM ESSE DELENDAM Ostatně soudím, že DRM musí být zničeno!
    18.11.2005 14:53 Milo Kmeť | skóre: 9
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kvalitní framework pro PHP?
    Ruby on Rails nepoznám, teda som okrem videa a pár článkov nenašiel nič. So symfony sa zahrávam preto, že mi niekoľko vecí na Mojavi vadilo (napr. neexistujúce helpery, "route policies") a Symfony práve tieto veci rieši podobne ako som mohol vidieť z videa RoR :).

    O tých ďalších frameworkoch viem že existujú, ale nejak som sa na ne nepozeral. Asi preto, že som začal s Mojavi...
    18.11.2005 14:54 Milo Kmeť | skóre: 9
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kvalitní framework pro PHP?
    Nie nenašiel nič, ale nevidel nič, neskúmal nič viac.
    22.12.2006 18:46 ret
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kvalitní framework pro PHP?
    Symphony je dle meho nazoru chybny smer vyvoje Mojavi. Vysledne aplikace jsou pomale a v tezkych podminkach neobstoji. Navic je v nem narusen MVC model, zkratka se od MVC modelu Symphony trochu vzdalil a tedy jej ve smyslu MVC udelali chybne. Naproti tomu Mojavi 3 byl prakticky bezvadny a je skoda, ze se mu nikdo nevenoval. Osobne jsem inicioval vznik nove vyvojove vetve pod nazvem Sanders. K nalezeni na http://sanders.space4web.org. Je v nem spousta rozsireni, ktere behem praxe vylpynuly a budou postupne pribyvat dalsi. Projekt Mojavi 4, tak jak byl diskutovan a navrhovan jeste na Mojavi.org by byl uzasny framework, kdyby se ovsem jeste vyvijel a kdyby jim server sel a poskytoval nejake info. Momentalne funguje jen japonsky mojavi a ten od cervna 2006 nevyprodukoval nic noveho a navic i to co tam je, neni to co jsem cetl na diskusich o tom, jak bude Mojavi4 vypadat. Myslim, nebo spise obavam se, ze Mojavi 4 se jaksi nekona. Priznivcum Mojavi 3 mohu tedy vrele doporucit se jej drzet, pripadne pouzit Sanders. Mojavi 3 je zkratka dobry framework a Sanders je v zasade jen jeho rozsirenim, zaklad byl prakticky zachovan.
    20.9.2007 14:58 ret
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kvalitní framework pro PHP?
    Sanders byl pred casem presunut a ma nyni vlastni domenu:

    Sanders MVC Framework

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.