abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 00:11 | Nová verze

    Rakudo (Wikipedie), tj. překladač programovacího jazyka Raku (Wikipedie), byl vydán ve verzi #171 (2024.04). Programovací jazyk Raku byl dříve znám pod názvem Perl 6.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 17:44 | Nová verze

    Společnost Epic Games vydala verzi 5.4 svého proprietárního multiplatformního herního enginu Unreal Engine (Wikipedie). Podrobný přehled novinek v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    26.4. 17:11 | Nová verze

    Byl vydán Nextcloud Hub 8. Představení novinek tohoto open source cloudového řešení také na YouTube. Vypíchnout lze Nextcloud AI Assistant 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 11
    26.4. 13:33 | Nová verze

    Vyšlo Pharo 12.0, programovací jazyk a vývojové prostředí s řadou pokročilých vlastností. Krom tradiční nadílky oprav přináší nový systém správy ladících bodů, nový způsob definice tříd, prostor pro objekty, které nemusí procházet GC a mnoho dalšího.

    Pavel Křivánek | Komentářů: 9
    26.4. 04:55 | Zajímavý software

    Microsoft zveřejnil na GitHubu zdrojové kódy MS-DOSu 4.0 pod licencí MIT. Ve stejném repozitáři se nacházejí i před lety zveřejněné zdrojové k kódy MS-DOSu 1.25 a 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 41
    25.4. 17:33 | Nová verze

    Canonical vydal (email, blog, YouTube) Ubuntu 24.04 LTS Noble Numbat. Přehled novinek v poznámkách k vydání a také příspěvcích na blogu: novinky v desktopu a novinky v bezpečnosti. Vydány byly také oficiální deriváty Edubuntu, Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu Budgie, Ubuntu Cinnamon, Ubuntu Kylin, Ubuntu MATE, Ubuntu Studio, Ubuntu Unity a Xubuntu. Jedná se o 10. LTS verzi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 14
    25.4. 14:22 | Komunita

    Na YouTube je k dispozici videozáznam z včerejšího Czech Open Source Policy Forum 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    25.4. 13:22 | Nová verze

    Fossil (Wikipedie) byl vydán ve verzi 2.24. Jedná se o distribuovaný systém správy verzí propojený se správou chyb, wiki stránek a blogů s integrovaným webovým rozhraním. Vše běží z jednoho jediného spustitelného souboru a uloženo je v SQLite databázi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 12:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 6.7 webového prohlížeče Vivaldi (Wikipedie). Postavena je na Chromiu 124. Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu. Vypíchnout lze Spořič paměti (Memory Saver) automaticky hibernující karty, které nebyly nějakou dobu používány nebo vylepšené Odběry (Feed Reader).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 04:55 | Nová verze

    OpenJS Foundation, oficiální projekt konsorcia Linux Foundation, oznámila vydání verze 22 otevřeného multiplatformního prostředí pro vývoj a běh síťových aplikací napsaných v JavaScriptu Node.js (Wikipedie). V říjnu se verze 22 stane novou aktivní LTS verzí. Podpora je plánována do dubna 2027.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (75%)
     (8%)
     (2%)
     (15%)
    Celkem 839 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Jak to komunitně žilo a chcíplo v OV

    7.12.2017 15:53 | Přečteno: 2362× | Jen tak na okraj | poslední úprava: 5.3.2019 18:27

    S nápadem uspořádat setkání linuxáků z Ostravy a okolí přišel Andre (poslední příspěvek na tomto webu 3.5.2011) na svém blogu.

    Této výzvy se chopil vladka (poslední příspěvek na tomto webu 5.2.2008), který v diskuzi pod blogpostem nabídnul termín 1.rijna 2005 v 18.00 v Hlučínské restauraci Advil.

    Na této akci jsem se seznámil s Vlastimilem Ottem (poslední příspěvek na tomto webu 16.12.2014), pozdějším šéfredaktorem Linuxexpressu a nadšeným mladíkem Markem Stopkou (zatím se stále na tomto webu vyskytuje) tehdy čerstvým studentem prvního ročníku na SPŠEI v Ostravě.

    Cca po půl roce, uspořádal další setkání, tentokrát v restauraci Zlatý orel na Dubině, Marek Stopka 3.2.2006. Akci označil jako "Linux Meeting" a dodatečně jej započítal jako druhý (první byl scuk v Hlučíně).

    Třetí setkání, opět zhruba po půl roce, 26.1.2007 jsem zajišťoval já, stejně jako ty následující v restauraci Narcis (Ostrava - Zábřeh), kam jsme chodívali s kamarádem co dnes na úřadě pracuje místo mne, na pivo. Informaci o konání akce sem zavěsil Marek.

    Následující setkání, již očíslované jako 4. Linux meeting se konalo 16.3.2007.

    A poslední 5. Linux meeting 20.4.2007. Poté jsem došel k závěru, že seriózní debata o linuxových problémech, jaké kdo řeší, je s pivem neslučitelná, takže jsem se přestal dále angažovat.

    Tenhle blogpost jsem sepsal z toho důvodu, že veškeré informace k těmto srazům dával Marek na svůj web, na kterém už dnes nic nenajdete.

    Na podzim nám v Praze ovdověla babička, žena dokončila studia na PF, a tak jsme se s rodinou na jaře 2008 přesunuli do Prahy. Marek v témže roce odmaturoval a od podzimu začal studovat na matfyzu v Praze. Krátce na to mu pak zřejmě hodili lano z nějaké firmy a začal se pracovně pohybovat mimo ČR.

    Posledním komunitním záchvěvem v Ostravě, byla Ubuntu párty 7.5.2011 akce pořádaná pod hlavičkou Liberixu na kterou tady zval Vlastík Ott. Ale nemohu vyloučit, že se dělo někdy a někde i něco jiného, protože jsem se dostal mimo dění v OV.

    Update

    Nahlédnutím do Markových zpráviček jsem zjistil, že se pokusil resuscitovat Linux Meeting 23. ledna 2013. Ale netuším jak to tenkrát dopadlo. Nebo spíš nedopadlo? Každopádně se žádný další se již nekonal.

    Až loni v listopadu (2018) podle Markovy zprávy vznikla nějaká skupinka zabývající se tzv. "internetem věcí", ovšem to už je podle mě krapet jinde.        

    Hodnocení: 40 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    7.12.2017 18:45 Banán
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak to komunitně žilo a chcíplo v OV
    Nič netrvá navždy, len zmena je večná (Džingischán)
    7.12.2017 18:48 V.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak to komunitně žilo a chcíplo v OV
    A co že jste to vlastně chtěl říci? Že skoro všichni opustili tento server? Něco jiného?
    Mimochodem spíš se vezete nebo řídíte? Aktivní nebo pasivní?
    7.12.2017 19:37 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak to komunitně žilo a chcíplo v OV
    Nic. Jen to, že tam po přesunu pouhých dvou lidí chcípl pes. Jo a snad možná ještě to, že pojem "linuxová komunita" byl a je mýtus. Vždy to bylo, je a bude o lidech – jednotlivcích.

    Někteří ze zmíněných tento server opustili. Konec konců, je to jejich věc. Asi mají jiné starosti a zájmy. A nebo také zemřeli, jako třeba Ivan - kterého dostal stress o kterém se zmiňuji jinde rovnou v práci. Nebylo mu ani padesát.

    Tu poslední větu jsem vůbec nepochopil. Jestli někoho úkoluji, nebo jestli jsem úkolován? Aktivní v jakém směru?
    7.12.2017 21:48 V.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak to komunitně žilo a chcíplo v OV
    Aktivní - pasivní? Pokud tuším, že se radši vezu a nebaví mne rozhodovat či mít odpovědnost, tak bych ani neměl fňukat, že se něco nepovede. Protože jsem nerozhodoval o tom, co se bude dít a jak.
    Pokud radši řídím, tak zvážím, co chci dosáhnout, co k tomu potřebuju a na čem to závisí. A když se mi to náhodou nepovede, tak mám trochu jasno ... a zase nemusim fňukat. Nebo si vylévat srdce.

    Na druhou stranu občas je dobře ukázat, co se děje a jak fouká vítr ... a jak je svět barevný.
    7.12.2017 22:05 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak to komunitně žilo a chcíplo v OV
    Odpověděl jsem o kus níže. S aktivitou či pasivitou to nemá nic společného. Apoštolem linuxového desktopu jsem se možná cítil tenkrát. Ovšem to už je deset let uzavřená kapitola. A tohle byla pouze retro připomínka.
    8.12.2017 13:01 Kate | skóre: 9
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak to komunitně žilo a chcíplo v OV
    Ze zkušenosti, každá komunita stojí a padá na pár lidech, bez kterých by se toho moc nestalo a tom zbytku co komunitu tvoří. Jedno bez druhého nefunguje, ale těch z první skupiny co pro ten zbytek něco uspořádají je málo :)
    8.12.2017 13:26 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak to komunitně žilo a chcíplo v OV
    Každý si pod pojmem komunita představuje něco jiného. Na mne osobně ten pojem působí spíš pejorativně a v tomto kontextu jsem ho také použil. Což muselo dojít každému, kdo přečetl víc než nadpis tohoto blogpostu, protože pro mne to bylo vždy především setkání s podobně ujetými lidmi, na které rád vzpomínám bez ohledu na případné sympatie či antipatie. Je přeci jenom rozdíl, v tom co ve vás evokuje jméno v diskuzi, když dotyčného znáte, nebo ne.

    Neformální setkání je jedna věc. Pokud jde o řešení linuxových problémů, jdou u mne většinou osobní vztahy stranou a snažím se každému pokud možno vyjít vstříc. Tou výjimkou jsou jedinci Ovčáčkova typu. U těch se snažím spolupráci vyhnout je-li to jen trochu možné.
    pavlix avatar 10.12.2017 23:11 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak to komunitně žilo a chcíplo v OV
    Tento server se současnými vlastníky nehodlám též podporovat. Znamená to, že linuxová komunita končí i v Mrači? Pardon, tam už nebydlím, znamená to, že končí i v Praze? :D
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    7.12.2017 19:08 Reva
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak to komunitně žilo a chcíplo v OV
    Děkujeme za příspěvek k aktuálnímu dění, zrovna včera jsem přemýšlel, co se vlastně stalo před deseti lety mezi pěti lidmi někde v Maďarsku
    7.12.2017 21:46 ale
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak to komunitně žilo a chcíplo v OV
    Ale notak, trochu vzdělání by to chtělo - ostrava není maďarsko - ostrava je jižní polsko. Maďarsko=slovensko přeci
    Max avatar 7.12.2017 22:24 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak to komunitně žilo a chcíplo v OV
    Špatně, přesná pozice Ostravy je mezi Brnem a Kyjevem :).
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    Vykook avatar 8.12.2017 13:11 Vykook | skóre: 23 | blog: Tomas
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak to komunitně žilo a chcíplo v OV
    Kyjev bych znal, ale co že to je to Brno?
    Nejde nám o dobro druhých. Nejde nám o bohatství. Jde o čisté opojení mocí.
    8.12.2017 19:43 ...
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak to komunitně žilo a chcíplo v OV
    Oznaceni krizovatky mezi prahou a vidni - tam kde se odbocuje do severnich uher
    10.12.2017 15:44 Petr
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak to komunitně žilo a chcíplo v OV
    Vídeň znám, ale co je to ta praha?
    10.12.2017 16:45 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak to komunitně žilo a chcíplo v OV
    Ále. Taková díra napůl cesty mezi Houstonem a San Antoniem.
    7.12.2017 20:23 snajpa | skóre: 20 | blog: snajpuv_blocek | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak to komunitně žilo a chcíplo v OV
    Co cekas, ze vyresis u piva konkretne, kdyz se zacnou rozebirat problemy? K pivu chodi clovek za kamarady, protoze je nejakou dobu nevidel, nebo je komunita o necem jinem, nez o kamaradech? A ti kdyz nejsou a neni s kym se rozumne bavit, tak komunita proste neni (natoz pak bez vecneho konfliktu), bavit se o "problemech opensource/linuxu" nad pivem je podle mne cesta do pekel.
    --- vpsFree.cz --- Virtuální servery svobodně
    7.12.2017 22:01 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak to komunitně žilo a chcíplo v OV
    Co cekas, ze vyresis u piva konkretne, kdyz se zacnou rozebirat problemy?
    A ty jsi z toho snad něco takového vyčetl? Podstata mého sdělení byla stejná jako píšeš ty.

    Pro zúčastněné to byla především šance seznámit se s jinými uživateli Linuxu. Kdo chtěl, ten toho využil. Tobě nepřijde zvláštní, že se za těch deset let neobjevil nikdo jiný, kdo by se pokusil podobným způsobem navázat kontakt? Nemyslím se mnou. Já jsem v Praze, navíc v prostředí kterým jsem pokud jde o linux plně saturován. Prostě nevím o žádném jiném uživateli Linuxu z OV a okolí. Trochu zvláštní na to kolik tam zatím ještě žije obyvatel a že tam jsou dvě vysoké školy.
    7.12.2017 22:40 snajpa | skóre: 20 | blog: snajpuv_blocek | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak to komunitně žilo a chcíplo v OV
    --- vpsFree.cz --- Virtuální servery svobodně
    7.12.2017 22:42 snajpa | skóre: 20 | blog: snajpuv_blocek | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak to komunitně žilo a chcíplo v OV
    Jasne, jenom potvrzuju ze prvotni ocekavani, kdyz jsi na ty srazy zacal chodit, bylo presne takhle naivni. A nenapko jsem tim chtel rict, ze jsem z toho podobne vystrizlivel. Proto ^ odkaz na Labku, tam se problemy chodej spolecne resit ;)
    --- vpsFree.cz --- Virtuální servery svobodně
    Marián Kyral avatar 8.12.2017 08:20 Marián Kyral | skóre: 29 | blog: Sem_Tam | Frýdek-Místek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak to komunitně žilo a chcíplo v OV
    Koukám, že to mám kousek od práce, ale vůbec jsem netušil, že něco takového v Ostravě je.
    8.12.2017 01:18 .
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak to komunitně žilo a chcíplo v OV
    Poté jsem došel k závěru, že seriózní debata o linuxových problémech, jaké kdo řeší, je s pivem neslučitelná, takže jsem se přestal dále angažovat.
    A ty jsi z toho snad něco takového vyčetl?
    8.12.2017 01:19 .
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak to komunitně žilo a chcíplo v OV
    Aha, tak tohle je ta komunita. :DDDD
    8.12.2017 08:33 Javeline
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak to komunitně žilo a chcíplo v OV

    Ahoj,

    situace není zase tak zlá, myslím. Akorát o sobě nevíme. Okolo mne je dobrých linuxáků odhaduji 40, z toho cca 20 výborných. Ve stejné firmě je dalších dobrých odhaduji 50. A to je v OV další nejmenovaná firma se silnou Linuxovou skupinou.

    Přiznávám, máme problém se sejít sami. Uspořádat seanci Linux v OV a sejít se s 80% účastí - hodně velký cíl. Máme rodiny, koníčky, šichty.

    8.12.2017 10:00 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak to komunitně žilo a chcíplo v OV
    Je to jen o zájmu. Na základku nás chodilo přes 30, stýká se nás cca co půl roku kolem deseti. Na průmce nás bylo v průběhu let 36 a po mnohaleté přestávce jsme se sešli v podstatě jen ti co odmaturovali (odmaturovalo nás 17).

    Pokud jsi s lidma ve firmě, tak většinou nemáš potřebu s nimi trávit také volný čas, i když je máš rád a považuješ je za blízké kamarády. Musíte si zkrátka od sebe také někdy orazit. Z tohoto důvodu mi tzv. teambuilding vždy připadal zvrácený.

    I když jezdívám do OV tak cca co 2 měsíce (obrazit dědečky, babičky, příbuzné a známé), tak jsem prakticky mimo tamní dění. Ovšem kdyby se někdo v OV o takovou akci pokusil, tak bych si to určitě naplánoval tak, abych se tam mohl stavit – přinejmenším abych podpořil toho co by se to pokusil zorganizovat.
    Marián Kyral avatar 8.12.2017 10:27 Marián Kyral | skóre: 29 | blog: Sem_Tam | Frýdek-Místek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak to komunitně žilo a chcíplo v OV
    Teď se nám zase po delší době podařilo zorganizovat ostravské OpenStreetMap kvartální pivo a sešlo se nás pět. Docela úspěch ;-) Jednak ne každý má potřebu se nějak scházet, další má v tu dobu jiné povinnosti/zájmy…

    Primárně to není o tom řešit problémy, ale sejít se a poznat lidi z internetu i trochu jinak. Až budu chtít řešit problémy, tak uspořádám hackathon.
    8.12.2017 10:33 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak to komunitně žilo a chcíplo v OV
    Tak to je. Nedokážu si představit, že bych měl s řešením problému čekat na nějaké takové setkání.
    Jiří P. avatar 8.12.2017 10:55 Jiří P. | skóre: 24 | blog: programování
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak to komunitně žilo a chcíplo v OV
    Linux je o siti. Taky nemam potrebu znat vsechny osobne a chodit kvuli Linuxu na pivo ;) Podle toho vazne stav komunity posuzovat nelze. Nehlede na to, ze mezi geekama je spousta introvertu a ruzchych jinych psychickych poruch :)
    In a world without fences and walls, who needs Gates and Windows?
    8.12.2017 13:09 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak to komunitně žilo a chcíplo v OV
    Je třeba se na to dívat v kontextu doby. Mobilní připojení se tenkrát teprve rozjíždělo. Kdežto dnes skoro nenajdete místo, kde by lidé z dlouhé chvíle nebrowsili přes placku.
    pavlix avatar 10.12.2017 23:15 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak to komunitně žilo a chcíplo v OV
    Když se dívám na tento tvůj komentář, tak si říkám, jestli není tvůj problém s komunitou spíše to, že se nikomu nechce poslouchat tyhle rádobymoudré stařecké kecy a tvářit se u toho, jak se rozebírají linuxové problémy.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    11.12.2017 09:05 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak to komunitně žilo a chcíplo v OV
    No když já se pro změnu podívám na tvůj komentář, tak se nemůžu ubránit dojmu, že se ti v poslední době stalo něco ošklivého.
    pavlix avatar 11.12.2017 14:26 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak to komunitně žilo a chcíplo v OV
    Stalo. Přečetl jsem si tvůj post a tvůj komentář.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    11.12.2017 16:09 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak to komunitně žilo a chcíplo v OV
    Sorry, za to si ale můžeš sám ;-)
    pavlix avatar 11.12.2017 18:50 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak to komunitně žilo a chcíplo v OV
    Just saying.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    Bystroushaak avatar 8.12.2017 12:29 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak to komunitně žilo a chcíplo v OV
    Imho saje provedení těch vašich srazů. Například pythonní pyva bývají docela navštěvované (i v té ostravě přišlo třeba 20 lidí) a to je imho pythonistů o hodně míň, než linuxáků. Prostě jen mají lepší web a umí se líp prosadit.
    8.12.2017 13:04 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak to komunitně žilo a chcíplo v OV
    a to je imho pythonistů o hodně míň, než linuxáků.
    To si zrovna nemyslím, protože spousta lidí dělá v pythonu nejenom na Linuxu, ale také na Macu a MS Win.
    pavlix avatar 10.12.2017 23:16 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak to komunitně žilo a chcíplo v OV
    Zatímco linuxáci všichni bušej v pythonu, že. Na tohle docela hodně pomáhají vennovy diagramy.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    8.12.2017 14:10 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak to komunitně žilo a chcíplo v OV
    Myslim si, že "Linux" je příliš generické téma v dnešní době. To je asi jako kdybys chtěl dělat srazy uživatelů PC. To mělo smysl v roce 1991, ale dnes to nikomu nic moc neřekne. S Linuxem je to IMHO dnes už skoro stejné. Pokud se mají lidi kvůli něčemu srazit, nebo dokonce i něco řešit, muselo by to být za nějakým společným tématem nebo záměrem. Takhle se sejde několik víceméně náhodných lidí kde každý chce něco trochu jinýho (asi jako se nám to stalo na tom srazu v Praze posledně).
    8.12.2017 14:47 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak to komunitně žilo a chcíplo v OV
    Jo. Přesně takhle to je. Nicméně i tak mi přijde zajímavé, dozvědět se o problémech jaké řeší (nebo řešil) někdo jiný.
    Grunt avatar 8.12.2017 17:10 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak to komunitně žilo a chcíplo v OV
    muselo by to být za nějakým společným tématem nebo záměrem
    Na nějaké srážení bych se vykašlal. Já bych uspořádal spanilou jízdu a bylo by…
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    JiK avatar 8.12.2017 21:16 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak to komunitně žilo a chcíplo v OV
    přirážení je skoro vždycky zábavnější než srazy...
    8.12.2017 21:24 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak to komunitně žilo a chcíplo v OV
    Sex je pro děcka, dospělí chlastaj!
    9.12.2017 08:28 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak to komunitně žilo a chcíplo v OV
    Dospělí většinou chlastají, když už jim to v tom sexu moc nefunguje. Ne proto, že by je to nebavilo. ;-)
    13.12.2017 17:19 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak to komunitně žilo a chcíplo v OV
    Na nějaké srážení bych se vykašlal. Já bych uspořádal spanilou jízdu a bylo by…
    No možná na to jdou linuxáci blbě, možná jsme měli už dávno zorganizovat Linux Pride Parade :-D
    Grunt avatar 13.12.2017 21:54 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak to komunitně žilo a chcíplo v OV
    Se směješ, jenže…dopadlo to takhle.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    Bedňa avatar 10.12.2017 01:16 Bedňa | skóre: 34 | blog: Žumpa | Horňany
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak to komunitně žilo a chcíplo v OV
    Tak schádzajú sa ľudia pretože, napríklad sú z nejakej komunity a sem tam riešia nejaký HW a vypije sa nejaké pivo.

    Sem tam narazíš aj na človeka o ktorom sa dodatočne dozvieš, že robí prednášky po svete (viď kometáre).
    KERNEL ULTRAS video channel >>>
    8.12.2017 22:13 Javeline
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak to komunitně žilo a chcíplo v OV

    Ahoj, podruhé.

    Pánové, a skutečně si myslíte, že pokud se v OV potkáme, že se budeme mít o čem bavit?

    Osobně se neznáme, nebudeme znát navzájem své zájmy, nebude téma k diskusi.

    To budeme každý sedět u své sklenky a hledět na její dno?

    Linuxaček máme ve v týmu dvě, do nich hučet zvládne jen pár šťastlivců (max. jeden z každé strany, = 4 možná-štastní). A to ještě jestli nebudou mít šichtu, ty linuxačky.

    Pokud bych to vzal z opačného konce - firma by určitě ráda zapůjčila jako PR nějakou místnost pro obecnou prezentaci naší práce nebo technologie, ale... Však to znáte z jiných PR akcí vašich zaměstnavatelů. Bude to škrobený a oficiální, neosobní.

    8.12.2017 22:37 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak to komunitně žilo a chcíplo v OV
    Já bych to tak černě neviděl. Zvědavost překonává ostych celkem spolehlivě. Třeba by mohlo někoho zajímat co vlastně na té VŠ dělám a možná by to mohlo i někoho inspirovat. Také mě zajímá jak se daří linuxákům v OV, protože jich tam dnes už moc neznám. V době kdy jsem odcházel nasávalo lidi Tieto. To je nejspíš ta druhá firma, kde provozují linux. Možná by se našel i někdo, kdo by mohl něco říct k tomu výpočetnímu clusteru na VŠB. Zkrátka fantazii se meze nekladou. Většinou to vyplyne ze situace.
    Marián Kyral avatar 8.12.2017 23:14 Marián Kyral | skóre: 29 | blog: Sem_Tam | Frýdek-Místek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak to komunitně žilo a chcíplo v OV
    Jak už tu padlo, linux už většinou není jediný koníček. Hodně lidí třeba sbírá kešky, loví portály, pokémony nebo jinou havěť, hrabe se v hw...

    Témata se najdou.
    9.12.2017 14:08 greenroot | skóre: 3 | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak to komunitně žilo a chcíplo v OV
    Jó kde jsou ty časy kdy byl čas klábosit. Stavba baráku, dvě děti a manželka na krku, denně minimálně tři hodiny cestování do školy, pak do školky, s manželkou do práce, pak do mé práce ... více práce v zaměstnání = více peněz = méně volného času ... , ale když nějaký sraz Keny budeš organizovat tak se zkusím zúčastnit. :-)
    Čím víc do toho dělám, tím víc toho vím a míň tomu rozumím.
    9.12.2017 15:01 wtf
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak to komunitně žilo a chcíplo v OV
    tak to bych si to radsi hodil
    9.12.2017 19:25 greenroot | skóre: 3 | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak to komunitně žilo a chcíplo v OV
    To je normální život... , Linux mne stále baví a tak z 1/3 i živí. Vychovávám novou generaci Linuxáků, i když kdo ví, kolik jich nakonec Linuxu zůstane věrných :-)
    Čím víc do toho dělám, tím víc toho vím a míň tomu rozumím.
    9.12.2017 20:23 wtf
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak to komunitně žilo a chcíplo v OV
    normalni zivot ? kdyz myslis ..
    vencour avatar 10.12.2017 08:10 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak to komunitně žilo a chcíplo v OV
    Jj, krásné je tvořit, že?
    Aneb ať máte aspoň jeden pozitivní komentář :-)
    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    9.12.2017 20:43 Helb
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak to komunitně žilo a chcíplo v OV
    +1, zní to jako reklama na depresi
    24.12.2017 17:09 odin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak to komunitně žilo a chcíplo v OV
    Blogpost o tom, ze s kapicou nikdo nechce chodit na pivo. :D :D :D
    pavlix avatar 24.12.2017 17:49 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak to komunitně žilo a chcíplo v OV
    Tak ono to taky není nic jednoduchého stíhat na jedné straně témata ostatních a na druhé straně témata jeho.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    26.12.2017 18:09 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak to komunitně žilo a chcíplo v OV
    Jasně. A kvůli tomu jsem už na pivu deset let nebyl, co?

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.