abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 18:00 | IT novinky

    DuckDuckGo AI Chat umožňuje "pokecat si" s GPT-3.5 Turbo od OpenAI nebo Claude 1.2 Instant od Anthropic. Bez vytváření účtu. Všechny chaty jsou soukromé. DuckDuckGo je neukládá ani nepoužívá k trénování modelů umělé inteligence.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 14:22 | IT novinky

    VASA-1, výzkumný projekt Microsoftu. Na vstupu stačí jediná fotka a zvukový záznam. Na výstupu je dokonalá mluvící nebo zpívající hlava. Prý si technologii nechá jenom pro sebe. Žádné demo, API nebo placená služba. Zatím.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 04:44 | Nová verze

    Nová čísla časopisů od nakladatelství Raspberry Pi: MagPi 140 (pdf) a HackSpace 77 (pdf).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 01:00 | Nová verze

    ESPHome, tj. open source systém umožňující nastavovat zařízení s čipy ESP (i dalšími) pomocí konfiguračních souborů a připojit je do domácí automatizace, například do Home Assistantu, byl vydán ve verzi 2024.4.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    18.4. 22:11 | IT novinky Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    18.4. 20:55 | Nová verze

    Neziskové průmyslové konsorcium Khronos Group vydalo verzi 1.1 specifikace OpenXR (Wikipedie), tj. standardu specifikujícího přístup k platformám a zařízením pro XR, tj. platformám a zařízením pro AR (rozšířenou realitu) a VR (virtuální realitu). Do základu se z rozšíření dostalo XR_EXT_local_floor. Společnost Collabora implementuje novou verzi specifikace do platformy Monado, tj. open source implementace OpenXR.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    18.4. 17:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 0.38.0 multimediálního přehrávače mpv (Wikipedie) vycházejícího z přehrávačů MPlayer a mplayer2. Přehled novinek, změn a oprav na GitHubu. Požadován je FFmpeg 4.4 nebo novější a také libplacebo 6.338.2 nebo novější.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    18.4. 17:11 | Nová verze

    ClamAV (Wikipedie), tj. multiplatformní antivirový engine s otevřeným zdrojovým kódem pro detekci trojských koní, virů, malwaru a dalších škodlivých hrozeb, byl vydán ve verzích 1.3.1, 1.2.3 a 1.0.6. Ve verzi 1.3.1 je mimo jiné řešena bezpečnostní chyba CVE-2024-20380.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    18.4. 12:11 | IT novinky

    Digitální a informační agentura (DIA) oznámila (PDF, X a Facebook), že mobilní aplikace Portál občana je ode dneška oficiálně venku.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 10
    18.4. 05:11 | Komunita

    #HACKUJBRNO 2024, byly zveřejněny výsledky a výstupy hackathonu města Brna nad otevřenými městskými daty, který se konal 13. a 14. dubna 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    KDE Plasma 6
     (68%)
     (11%)
     (2%)
     (20%)
    Celkem 566 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Hysterie

    2.3.2020 09:12 | Přečteno: 4604× | Jen tak na okraj

    Zdravý rozum brečí v koutě a já si říkám: Bude tomu ještě někdy jinak? Všudypřítomná média děsí prosťáčky a ti se pak chovají jak srny před náklaďákem. Před 14 lety to byla ptačí chřipka, pak prasečí mor, a teď pro změnu koronavirus. Plácání do vody na mělčině, kdy to stříká na všechny strany, ale utopí se jen ten, kdo i tak jen sotva držel na nohou.

    Princip přírodního výběru je založen na selekci, kdy za oběť padají přednostně kusy oslabené, málo ostražité a hloupé. Smyslem veškeré existence je předání genetické informace další generaci. Dá se říct, že komu se to podařilo, tak v evolučním boji uspěl.

    Jenže kdo uspěje v prostředí, které uměle nastavuje podmínky tak, aby zvýhodnilo ty, co by se za jiných okolností do rozmnožovací fáze vůbec nedostali?

    Strategie přežití je různá. U některých skupin se jako přirozená reakce na zvýšenou mortalitu posunul rozmnožovací proces do časnějšího stádia. Jedinec byl sice totálně nezralý a neschopný dlouhodobého přežití, ale stačil se rozmnožit dřív než zemřel v dostatečném počtu, aby alespoň některý z potomků také přežil alespoň do rozmnožovacího stadia svého života.

    Jaký asi tak může být výsledek, když se tahle strategie setká s militantním hlásáním práva na život?

    Epidemie nejrůznějšího druhu jsou pouze přirozenou reakcí na přelidnění. V minulosti bylo zcela běžné, že pokud se čas od času některé oblasti nevylidnily v důsledku válečného konfliktu, tak se o to postarala cholera, tyfus či mor.

    S trochou nadsázky lze říct, že velké válečné konflikty 20. století jsou přímým důsledkem tažení proti těmto chorobám. V současné době země připomíná přetopený kotel, kterému zašroubovali pojistný ventil nadoraz.

    Místo virových epidemií ale řádí epidemie mentální. Všichni se tváří hrozně překvapeně, když čas od času někomu – v podstatě normálnímu – jebne v kouli. A pak se ptají: Proč? V panice pak vyhlašují nejrůznější opatření, kterými paralyzujou zbytek společnosti jako ty výše zmíněné srny. Nevím třeba jak vás, ale mě rozhodně víc zneklidňovaly ozbrojené osoby v ulicích, než to, že by někdo z ničehož nic vytáhl pistoli na ulici aby mě střelil. Zřejmě bych byl tak překvapen, že bych se nad tím ani nestačil pozastavit ­– ale pořád je mi tahle varianta milejší, než představa že by některému z pouličních ochránců náhle přeskočilo. Vzhledem k jejich výbavě by totiž moje šance na přežití byla mnohonásobně nižší než v případě latentního teroristy.

    Není to tak dávno, co opět byl uzavřen areál ČVUT v Dejvicích kvůli hrozbě bombovým útokem.

    Naše země, od r. 1990 zažila několik bombových útoků. U některých se ani nepřišlo na to, kdo za nimi stál. A že by to mělo nějak zásadní vliv na běžný život se opravdu říct nedá. Jedno se ale říct dá s jistotou – žáden z nich nebyl předen oznámen.

    Falešný pocit bezpečí, který se nám snaží poskytovat vede jen k tomu, že si lidi málo všímají co se děje kolem nich. Stále víc spoléhají na to, že situaci za ně vyřeší někdo jiný, Místo aby byli ve střehu, když se někdo chová divně a byli připraveni i na případnou konfrontaci v případě nutnosti.        

    Hodnocení: 41 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    2.3.2020 10:03 V.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Za mne dobrý. Nevim, kdo dal první nulu, ale ... proč mne to jen tady nepřekvapuje, že? :-D
    cbrpnk avatar 2.3.2020 10:06 cbrpnk | skóre: 8 | blog: bl0gium
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Smyslem veškeré existence je předání genetické informace další generaci.
    Nie.
    Max avatar 2.3.2020 10:33 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Jaktože Nie? K tomu samému došli ve filmu Lucy. A když jsem se nad tím zamýšlel, tak mně nenapadlo, proč by to bylo jinak.
    Co jiného je podle tebe smyslem? Možná pro věřícího je smyslem se dostat do nebe, ale to je jen jeho mentální zdůvodnění. Reál je takový, že se množí stejně jako ostatní.
    Já souhlasím s autorem. Prostě množení se a rozšiřování se. To, že existuje pár poškozených ks nic neznamená. Skoro každý vrh má černé káčátko :).
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    2.3.2020 11:02 Nie som robot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Existencia zmysel nema. Staci 2km krizic triedy apollo ktory prileti zhora (kolmo na severny pol). Vsetky geny zhoria v ohnivej guli. Zivot a existencia nema zmysel. Je to anomalia vo vesmire siroko daleko neopakovana.
    2.3.2020 14:03 abc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Smysl/poslani je jen lidsky konstrukt, jinymi slovy zadny objektivni smysl zivota neexistuje.

    Takze je jen na tobe, jestli te bude naplnovat vic plozeni deti nebo rypani se v nose. Obe to ma stejnou (nulovou) vahu.
    Fluttershy, yay! avatar 2.3.2020 14:46 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Jaktože Nie?
    Třeba protože existují i věci, které žádnou genetickou informaci nemají.

    Zdůvodnit to pak můžeš jedině něčím jako silný antropický princip.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    2.3.2020 15:01 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    živé věci bez genetické informace neexistují

    u neživých to nějak postrádá smysl
    Fluttershy, yay! avatar 2.3.2020 15:21 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    IOWs jaký byl smysl existence před vznikem života?
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    2.3.2020 15:22 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Existence čeho?
    2.3.2020 19:34 JS1 | skóre: 2 | blog: intuition_pump
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    No, to me taky pobavilo. Je to asi jako prohlasit, ze smyslem padu vazy je aby se rozbila.
    Lidstvo čelí v tomto století hrozbě civilizačního kolapsu. Podpořte hnutí klimatickakoalice.cz!
    Bystroushaak avatar 2.3.2020 10:26 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Představte si, že jste Kapica. Co napíšete za blog?
    Všichni kdo se snaží nějak připravit jsou prosťáčci, protože nemají stejný názor jako vy. Měli by chcípnout, což jim vysvětlíte teorií genů, která je založená na padesát let starých memech a ignoranci. Pak vysvětlíte, že nemají mít právo na život a to že chcípnou je vlastně přirozené. A zakončíte to traktátem o tom jak vás serou ozbrojené autority na ulicích, protože z nich máte větší strach než z teroristů.
    Co je na vaší představě Kapicy špatně?
    2.3.2020 10:32 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Zaběhni se kouknout do sámošky, jestli pro tebe nezbyl někde v koutě zapomenutý balík těstovin, abys byl opravdu řádně připraven.

    Jo a nezapomeň si také někde schrastit ten fialkový olej na potírání řitě. Pro jistotu...
    Max avatar 2.3.2020 10:38 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Existují teorie, že obchody mají rychle vyprodáno proto, protože nemají moc věcí skladem. Mezisklady se minimalizují a spousta věcí je jen v regále a za plachtou už to není. O vyprodání se pak postará relativně málo lidí. Druhý den to pak skladem ale zase bude.
    Takže asi plaší pár lidí, nicméně vyprodané regály nebudou asi moc vypovídající údaj.
    Zdar Max
    PS: u nás připravenost znamená, že má ženka ve špajzce basu piva :D
    Měl jsem sen ... :(
    2.3.2020 10:45 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Jop, pražský Rohlík už má doplněno téměř vše trvanlivé, zbytek očekává zítra odpoledne.

    Ale když propukla bystroušácká panika, tak jsem si tam ani jako prémiový zákazník nebyl schopen objednat vůbec nic - pryč byly brambory, těstoviny, obiloviny (kromě nějakých "jáhlů" či co), rýže, masové konzervy i luštěniny. Samozřejmě všechny sloty zabrané. Ještě že bydlím vedle Delmartu, kam spodina nakupovat nechodí, takže jsem se najedl.

    Fakt dementi ti lidi.
    2.3.2020 11:16
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Obchodníci s potravinami si mydlia ruky, zlaté časy začínajú ...
    Max avatar 2.3.2020 11:21 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    No, to je otázka. Pokud se syslí s rozumem a tak, že se to nezkazí, tak ty lidi to budou muset sníst. Z globálního trhu by se toho tedy moc změnit nemuselo, ale zase v tom budou hrát ceny, zdražování a i to, že bude víc prošlých potravin. Je tedy možné, že na tom obchodníci z celkového hlediska vydělají.
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    2.3.2020 13:05 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Prodělají hlavně ti, co si včas nenakoupili, protože už teď mají vše dražší. Náš vietnamec prodává krizovou mouku za padesát.
    cbrpnk avatar 2.3.2020 14:57 cbrpnk | skóre: 8 | blog: bl0gium
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Ej ale nepekne hovoríš o investičnej múke !!!
    2.3.2020 15:47 hjkl
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Tak minimálně polovina lidí nasyslené věci po čase vyhodí, protože "jsou staré" (a ne že by byly zkažené, ony budou jen po datu MT a někdy ani to ne).
    2.3.2020 16:09 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Ty věci mají všechny papírovou trvanlivost nejméně rok, reálnou ještě mnohem větší.

    Proč by měl člověk vyhazovat měsíční zásoby, které vydrží několik let?
    2.3.2020 19:10 Kratos
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Mouka, která je nejžhavější artikl, byť nikdo neví proč, trvanlivost rok fakt nemá.

    Dnes jsem si byl koupit svačinu v Albertu na Rajské zahradě. Regál s moukou: babiččina volba (žlutá cedulka s akcí) - vyprodáno. Mouka Nature’s Promise BIO za 49kč plný regál. Regál s těstovinami: těstoviny žádná značka neuvedena (žlutá cedulka s akcí) cena 7,9kč !!! vyprodáno. Panzáni za 39kč nebo značka Adriana 39kč plný regál. Stály tam dvě dámy věk tak 70 let a ptaly se paní prodavačky, kdy budou zase skladem ty těstoviny za 7,9 kč. Řekla že neví a že mají tyhle to tu jsou. Ani jedna si nevzala ani kus. Nechtějí běžnou cenu, chtějí akční. Nemají hlad po jídle, ale hlad po střádání peněz.

    Tedy: vkoupené je levné zboží a zboží v akci. Normální zboží za normální ceny pro normální lidi je skladem dál. Ale to prostě ty co paniku šíří (většinou staří lidé a ženy ve středním věku s časopisem AHA v podpaží a při hmotnosti 90kg+), nekoupí, i když na to leckteří mají, tak chtějí kupovat v akci.

    Lidl prý (nemám ověřeno) udělal akci 20% sleva na všechno. Potom není divu, že je něco vyprodáno.

    Pokud někdo víte, proč lidi vykupují moku, tak to sem prosím napište. (napadají mě jedině blížící se velikonoce).

    Když se podívám, jak mouku potřebuje naše rodina, tak: 3x ročně na palačiny, 2x ročně na buchty a lžíci 2x ročně do omáčky na zahuštění a 1kg na vánoční cukroví. Skoro pořád nám 1kg balení projde, protože to nemáme na co používat.
    Fluttershy, yay! avatar 2.3.2020 19:20 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Levné nudle jsme pravidelně dělali drůbeži a k masu psovi.

    Mouka: vlastní chleba, placky, buchty, knedlík, brezle, zahušťování všeho: jíška, záklechtka,…
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    2.3.2020 19:23 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Mouka, která je nejžhavější artikl, byť nikdo neví proč, trvanlivost rok fakt nemá.
    Běžně doporučenou dobu skladování má mouka v původním obalu půl roku, a i to by stačilo. Dobře zabalená (vakuovaná) ale vydrží bez problémů dva roky. Pokud ji člověk nespotřebuje, což asi spotřebuje, myslím že je z těch chybějících věcí nejvíce vysokoobrátková.

    Nikdo neví proč? To si nějak neumím představit, kdo neví proč :) Snad se to učí už na základce v prvouce, co vše se vyrábí z mouky. Nebudu tě ale napínat a prozradím ti to - mimo mnoha jiných věcí pečivo - chleba, rohlíky, housky, jak je libo. A nebalené pečivo by člověk v době epidemie zrovna kupovat neměl, je tam veliké riziko přenosu infekce. Takže i když bude dál možno chodit do obchodů, nebude žádná karanténa ani nedostatek, pečivo je velmi prozíravé vyrábět doma vlastní. A nebo kupovat balené, ale to je povětšinou hnus.
    2.3.2020 19:30 Kratos
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Aha už to chápu proč mouka chybí. V dnešní době, kdy lenost dosáhla vrcholu, lidi doma skoro nevaří, okupují restaurace a hlavně fastfoody si doma začnou dělat chleby a rohlíky.

    To se zase národ vzhlédnul v seriálu Hra o trůny nebo Císařův pekař, kdy museli být hlavně plné sýpky.

    Tak jen pro doplnění, mouka byla vyprodaná pouze pšeničná. Žitné měli hromadu a pokud mě paměť neklame, tak boží dar, se vždy pekl hlavně z žitné...
    2.3.2020 19:50 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Dneska když jednim z nejpopulárnějších spotřebičů v kuchyni nad rámec ledničy sporáku a mikrovlnky je domácí pekárna, mi budeš tvrdit, že lidi nepečou chleba? On je totiž asi 100x lepší než to, co koupíš na krámě, je to téměř bezpracné a asi i levnější než kupovaný chleba. Jsi mimo realitu.

    U nás byla (asi stále je) vyprdaná každá mouka, i žitná a špaldová. Jinak k technologii pečení chleba - z čistě pšeničné nebo špaldové mouky lz upéct chleba bez problémů, z čistě žitné to jde velmi špatně (není tam dost lepku, nedrží to pohromadě, kvasinky málo kvasí, prostě to jde blbě - ne že by to nešlo, jde, ale musí se to umět), většina "žitných chlebů" na krámech je ovšem žitno pšeničná. Čistě žitný chleba umím upéct klasicky s kváskem v peci, ale když jsem ho začínal péci v domácí pekárně v paneláku, z droždí, zkazil jsme těch chlebů asi deset, než jsem odladil recept na čistě žitný chleba. Vygooglené recepty měly buď přídavek pšenice nebo nefungovaly.
    vencour avatar 2.3.2020 21:33 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Já si zas pamatuju tuším někde u Čapka se psalo (nebo to bylo v Hříšných lidech města Pražského), že "pán byl v generálním štábu, měli služku, chodili na jídlo do hospody a tak tak vyšli s penězma".
    No, co se naučíš sám, za to nemusíš druhému platit. Tak na každém je, co si vybere.
    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    Max avatar 2.3.2020 20:46 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Mouku můžeš skladovat jak chceš, ale máš vysokou pravděpodobnost, že když pro ní za půl roku sáhneš, tak bude plná molů. Dnes celkem běžně koupíš mouku, vysypeš do pixly, nebo skla s izolační gumou, zavřeš, uložíš do spíže a za dva měsíce uvidíš, jak je prolezlá broukem / molem / vyber si.
    Samozřejmě to neplatí vždy, ale máš hodně slušnou pravděpodobnost, že tomu tak bude.
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    2.3.2020 20:51 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Zkus jí dát do ledničky.
    Max avatar 3.3.2020 08:31 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Neřeším to osobně já, ale lidi, co znám. Každopádně předpokládám, že lednička jen zabrání tomu, aby se larvy vylíhly, ale nezabije je to? Další problém je, že najít místo v ledničce pro 10kg mouky nebývá možné :-/.
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    3.3.2020 17:47 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Tak to budou potřebovat větší ledničku ;-)

    Jestli to larvy zabije nevím, neptal jsem se jich. Mě tu lezli moli do sušenek, a zíral jsem jak dokázali navrtat i dost tuhý pytlík s bonbóny. Lednici se jim ale navrtat nepovedlo...
    3.3.2020 17:50 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Tak to budou potřebovat větší ledničku
    Protože je hrozný problém to dát do mrazáku postupně.
    7.3.2020 07:55 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    vraj treba dať do špajze nádobu s octom... samčekovia sú octoholici, utopia sa a potom sa mole už nemnožia

    skúšala som to, ocot nezabral, ale u nás v práci sa mole (asi knižné, lebo múka tam nie je) utopili v zabudnutom pohári s džúsom
    2.3.2020 21:19 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    To se možná může stát sterotypnimu ajťákovi, ale nikoliv hospodyňce ani chlapovi, co si umí v kuchyni vyrobit něco lepšího než toaleťák s kečupem.

    Dvě metody:

    1) vakuovani (mol opravdu nepřežije bez kyslíku)

    2) uzavření do těsnící nádoby a zamrazeni na pár dní. Mráz případné moly zabije a dále je mouku možno skladovat při pokojové teplotě
    Max avatar 3.3.2020 08:29 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Já to nikdy neřešil, to jen ty hospodyňky si občas stěžují. Ale kdo chce bít, hůl si vždy najde, že?
    A teď ruku na srdce, kdo si mouku (a nejen mouku) dále upravuje, aby mu déle vydržela?
    Jinak zatím jsem se setkal vždy s tím, že lidi mají problém s místem v mrazáku, takže místo na 10kg mouky, nebo každý den prohazovat kilo mouky v mrazáku nebude asi pro některé ideální.
    Pokud má tedy někdo zkušenosti s tím, že vakuování pomůže, tak to je asi nejrozumnější možnost. Ale skutečně to ty nevylíhlé larvičky sejme? Nebudou nějak hibernovat, než pro ně vznikne přívětivější prostředí?
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    vencour avatar 3.3.2020 08:37 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    A je na molu něco špatnýho? Když v Africe jedí pečený hmyz, není zpracovaný mol to samé?
    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    Gréta avatar 3.3.2020 18:18 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie

    na samotný larvičce vubec nic když nato jako máš žaludek a nepřipadá ti hnusný ji sníst. blbý je že dělaj bobky a pavučinky :O ;D

    vencour avatar 3.3.2020 18:20 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Jsme v kontextu "umřu hlady nebo ne", takže tohle je prkotina nebo o nic nejde a mam něco jiného bez bobků a pavučin.
    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    Gilhad avatar 4.3.2020 01:44 Gilhad | skóre: 20 | blog: gilhadoviny
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    A nebo jsme v kontextu "zatim to jde, ale bude hur" a pak je zbytecne menit dobrou mouku za nedobre bobky a pavuciny ...
    Dalibor Smolík avatar 4.3.2020 09:15 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Pečený hmyz jednou budeme jíst také, již teď existuje mouka ze cvrčků. Pokud jíme krevety, mohli bychom jíst i hmyz a netopýry. Jediným problémem je ten, že tyto produkty musejí být dobře tepelně zpracované, totéž platí ale i o kuřecím masu. Pokud je maso u kosti červené, zaděláváme si na pořádný průšvih. Ale to lidé vědí a považují za normální. Tak proč ne hmyz a netopýry?
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    4.3.2020 09:48 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    A proč sakra jo? Hmyz dejme tomu ale proč jíst vesměs ohrožené netopýry na kterých je minimum masa a jsou v principu velmi nebezpeční? To není vepřové, u netopýra je problém už s manipulací před vařením. To už by bylo bezpečnější a smysluplnější jíst psy, pokud sem chceš tahat necivilizované stravovací návyky.
    4.3.2020 17:01 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Jsou země, kde se pes bere jako samohybná konzerva. A o tom co je a není "civilizované" by se dalo velmi diskutovat, vzhledem k tomu že třeba čínská civilizace vznikla o několik tisíc let dřív než evropská...

    Hmyz už je v plánech Evropské unie odsouhlasený, lůza v budoucnosti nebude mít na maso nárok.
    4.3.2020 17:24 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    V Číně není civilizace dodnes, kdyby byla a nežrali tam takové věci, navíc vesměs syrové, znali hygienu atd., tak by tato infekce vůbec nepřišla na svět.

    Totéž pes, šelmy obecně - plné parazitů. O stupeň horší je už jen kanibalismus.
    Jendа avatar 4.3.2020 17:26 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    OK, díky. Ještě jeden dotaz: to jsou explicitně paraziti přenášení snědením? Protože se psem se mazlí každej druhej.
    4.3.2020 17:35 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    https://cs.wikipedia.org/wiki/Svalovec_sto%C4%8Den%C3%BD

    Například tohle udělalo i u nás několik malých epidemií, když měl hospodský super nápad, že když bude vařit ze psů nikdo to nepozná a vydělá prachy. Může tě to zabít.
    4.3.2020 18:13 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Kdyby se choval pes na maso, muselo byto být v řízeném chovu, s řízenou výživou, a pod přísnou veterinární kontrolou, jako je to u prasat. Ale ani prase ze supermarketu si asi raději neuděláš (polo)syrové, narozdíl od krávy.

    Mimochodem zajímavé je porovnání kravích (Taenia saginata) a prasečích tasemnic (T. solium). Případná tasemnice z krávy je drobná a snadno řešitelná nepříjemnost obecního formátu (člověk jako finální hostitel, tasemnice ve střevě). Tasemnice prasečí umí totéž, ale krom toho tě umí využít jako mezihostitele fekálně-orální cestou (a to i sám od sebe, stačí špatně umyté ruce po návštěvě toalety) -> dostane se do svalů, mozku, očí a může tě neopravitelně poškodit nebo zabít (https://cs.wikipedia.org/wiki/Cysticerk%C3%B3za).
    Jendа avatar 4.3.2020 17:05 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Proč je jedení psů necivilizované? Mají taky nějak víc parazitů přenosných na člověka než ostatní zvířata?
    4.3.2020 17:12 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Proč je jedení psů necivilizované? Mají taky nějak víc parazitů přenosných na člověka než ostatní zvířata?
    Ne, spíš jde o to, že mají s člověkem jakejsi vágně definovanej spolupracovnickej vztah, jehože součástí bývá nepsaná dohoda o vzájemném nežrání, ale samozřejmě ne vždycky to tak je...
    4.3.2020 17:27 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Ano mají. Šelmy (masožravci) obecně jsou parazitologický problém. On je to i důvod, proč všežravé prase není košer, ale tam se to kompenzuje hygienou v chovu a veterinárními prohlídkami. Ani jedno u psa v čínském/cikánském kotlíku neexistuje.

    No a netopýr to je kapitola sama pro sebe.
    Fluttershy, yay! avatar 4.3.2020 17:31 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Zatracení Američani, loví a jedí medvědy.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    4.3.2020 17:38 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Je to riziko, stejně jako u nás divočák. Ovšem pořád je bezpečnější divoké zvíře z širé přírody, než toulavý městský nebo příměstský pes. Čím vyšší populační hustota, tím větší ráj pro parazity samozřejmě. Medvědi jsou v tomhle poměrně v pohodě.
    Fluttershy, yay! avatar 4.3.2020 17:39 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Pokud to nejsou ti medvědi od popelnic…
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    4.3.2020 17:46 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Tak zas pokud žerou zbytky lidského žrádla, také mají šanci být zdraví. každopádně pochybuji, že si někdo dělá z medvěda tatarák a kdybych ho ulovil a jedl, rozhodně very well done.
    Dalibor Smolík avatar 5.3.2020 12:47 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Netopýři byl jen příklad, dřív se u nás běžně jedli bobři a vydry (jejich ocasy), veverky i zpěvné ptactvo. Jedlo by se to, co by se dalo chovat ve velkém nebo není chráněné.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    3.3.2020 10:11 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Nebudou hibernovat a i kdyby hibernovali, znamená to, že se nebudou množit a zůstanou v minimálním počtu jako v den nákupu. Ano, řeší to tak každý, kdo si dělá zásoby a ví co dělá. Mráz je zabije.
    2.3.2020 19:38 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Děda důchodce, když zaplatí nájem a další mandatorní výdaje (hlavně zdravotní), zůstane s 50 korunami na den na tři jídla denně pro něj + žrádlo pro psa (ale ještě mu musí zbýt nějaké drobné aby si čas od času koupil zubní pastu, toaletní papír nebo noviny). Opravdu ti přijde tak směšné, že si takový člověk raději počká na těstoviny za 8 korun než za čtyřicet? To musíš mít v hlavě úplně vymyto.

    Děda má rodinu a tak naštěstí může přijít v neděli na oběd a občas mu dovezeme velký nákup apod. Ovšem vnutit mu něco nad rámec oběda je neskutečná práce, chce se o sebe starat sám a má tvrdou hlavu. Spousta důchodců ale nemá vůbec nikoho.
    2.3.2020 19:53 Kratos
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    To je tvůj děda. Moje babička má důchod 16 000 kč + 4000 kč ode mě měsíčně. Žije si tak, že si k doktorům jezdí taxíkem a nic jí nechybí.

    Možná mám vymyto v hlavě, ty si zase dobytek, co svému dědovi ani nepomůže a vymlouvá se, že děda nechce. Každý to má v rodině jinak.

    2.3.2020 19:57 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Nechce. Nutit ho nikdo nemůže. Není to dítě, ale pořád chlap. Až bude mít pocit, že se o sebe nedokáže postarat, asi umře na depresi.

    Dobytek jsi ty, protože se směješ babičkám, kterým nemá kdo pomoci. A nemusí to být ani babičky, ani kdejaká samoživitelka s 15000 hrubýho nemůže kupovat těstoviny za 40 korun.
    2.3.2020 20:08 Kratos
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Prostě nechceš. Já svojí rodinu podporuji, ty se vymlouváš.

    A přesně lidi jako tvůj děda potom stojí u regálů a čekají na akční jídlo, protože jejich dobytek vnouček nechce pustit korunu. Sorry ale já tvého dědu ani jiného, který má vnoučka škrta dotovat nebudu, to je tvoje odpovědnost.

    Znám dvě samoživitelky: 1. Dvě děti, mzda mizerná, dělá vše pro rodinu a sebe omezí kde může - fajn ženská. 2. Jedno dítě, mzda mizerná, nejprve se postará o sebe, hlavně nehtíčky a vlásky od kadeřníka a potom rodina - fajn svině.

    Je to o lidech. Někdo chce a někdo ne. Ty nechceš.
    3.3.2020 02:22 Rajolim
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Ses neskutecnej POS. A nechce a nechce slyset, ze ne kazdej ma stejneho dedu a babu jako von.

    Dale pindas neco o tom, ze nebudes solidarni, no budiz. To uz je vec vnimani sveta. Na to ma kazdej kokot s volebnim pravem bez schopnosti hrat aspon zakladni partii sachu... well... pravo na nazor (a i volebni).

    Ten sousedkovskej priklad byl odflaknutej, bez s tim do prdele.

    A jinak na to, ze se tu tvaris jako velice slusne vydelavajici clovek, tak se svymi 4k na stary babe celkem skudlis.

    Last but not least - (to plati pro oba): co sem tahate znackove testoviny, kdyz zrovna ty pitomy Lidl testoviny jsou za tu cenu celkem narez? Combino bych rozhodne nehodil pod nakou Adrianu nebo to druhy, jen pac ty global sracky maj reklamu. Ale az budete starsi, tak budete vedet. A doufam, ze ve fronte.
    4.3.2020 07:26 bigBRAMBOR | skóre: 37
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    my babičku k doktorům vozíme, střídáme se, je ráda když má společnost a je někdo z rodiny u ní a třeba s ní čeká i u doktora. Ale každý to má jinak, někdo je dobytek, šoupne babce nějaké šušně a nechá ji samotnou hlavně aby nevotravovala.
    Dalibor Smolík avatar 5.3.2020 13:04 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Řada lidí to má nastaveno tak, že nechávat si finančně pomáhat od dětí to považuje za svoje osobní selhání, zejména v dnešní době, kdy se výše penze odráží od celkových příjmů v produktivní době. Já jako OSVČ se budu snažit si vydělávat jak dlouho to půjde i přes dost špatný zdravotní stav. Jinak v penzi jsem něco přes rok, není však o moc vyšší než má tvoje babička.
    Jiná situace byla, když moje obě babičky měly penzi v 70. letech 350 Kčs měsíčně jen proto, že byly živnostnice. To se do penze totiž nepočítalo ..tam pomoc byla nutná, jinak by pomřely hlady.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    2.3.2020 12:35 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    teorií genů, která je založená na padesát let starých memech a ignoranci
    co je to za sračku?
    2.3.2020 17:31 whata
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Představa je v pořádku a odpovídá vzorům známým z jiných jeho blogů, včetně politických agitek "Teď se ukáže, zda... ostatní mají stejný názor jako já"...

    A agresivní reakce na komentáře tomu odpovídají...

    Za mě cajk.
    2.3.2020 10:55 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Před 14 lety to byla ptačí chřipka
    "Byla ptačí chřipka"? Ptačí chřipka nebyla, ptačí chřipka je furt, akorát o tom média moc nepíšou (občas jo), ale to neznamená, že to není problém. A sice ten prblém je ve vysoké úmtrtnosti dohromady s tím, že nemáme šajn, kdy se naučí efektivně šířit mezi lidmi, jesti za týden, za 10 let nebo za 200 let. Pokud by to mělo být někdy brzo, tak máme hodně velký problém (i přes existenci Oseltamiviru).
    Smyslem veškeré existence je předání genetické informace další generaci.
    Hádám, že v tvém věku se pravděpodobně nechystáš mít (další) děti. Pokud je tvůj výrok o smyslu lidské existence pravda, pak bys měl okamžitě spáchat sudoku. Výjimku můžeš dostat pouze tehdy, pokud by tvé děti nebyly dostatečně zaopatřeny / schopny se o sebe postarat.

    Vzhledem k tomu, že stále ještě existuješ a věnuješ se všelijakým činnostem, pak zřejmě bude mít existence ještě nějaký další smysl...
    Max avatar 2.3.2020 11:18 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Vzhledem k tomu, že stále ještě existuješ a věnuješ se všelijakým činnostem, pak zřejmě bude mít existence ještě nějaký další smysl...

    On je smysl života a smysl života. On píše o smyslu života z globálního a generačního pojetí. Ty argumentuješ smyslem života pro konkrétního jedince.
    Reálný stav je, že po tobě buď zbydou potomci, nebo nic. Nebo si snad myslíš, že za 100 000 let někoho bude zajímat Hitler? Nebo Einstein? Většinu lidí nezajímají ani jeho předci z hlavní větve. Většina se maximálně dostane k dědečkovi, pradědečkovi a tím to hasne. Pár bláznů pátrá dál, ale je jich minimum.
    Slavnější osobnosti také budou zapomenuty. Z hlediska evoluce se jedná o zpomalovače rozmnožování, nebo zrychlovače rozmnožování. Nic víc.
    Někomu se tyto představy ale nelíbí, tak si vymysleli Boha a jiné vymoženosti.
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    2.3.2020 11:42 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    On je smysl života a smysl života. On píše o smyslu života z globálního a generačního pojetí.
    Tak jestli to 'globální generační pojetí' nemá implikace pro jeho život, tak je otázka, proč o tom píše, to pak je jen takový tlachání (ano, uvědomuju si, že tohle je Kapicův blog :-D).
    Nebo si snad myslíš, že za 100 000 let někoho bude zajímat Hitler?
    Hah, nechtěj, abych na tebe vybalil těžkou filosofii :-D

    TL;DR k tomu jenom řeknu, že v mé filosofii (nebo náboženství, nevim, kde je ta hranice) nemá moc smysl uvažovat takhle "časově", protože čas je z "vnějšího pohledu" je jiný druh prostoru. Takže ptát se, jaký má smysl člověk na Zemi teď, když za 100k let nebude existovat, je jako ptát se, jaký je smysl člověka na Zemi, když o 100 světelných let vedle je prázdnota. Z toho plyne, že smysl může mít i věc, která existuje velmi krátce, protože to prostě jen znamená, že v jednom z prostorů zabírá míň místa.
    Max avatar 2.3.2020 15:24 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Vstřebání téhle myšlenky mi asi nějakou chvíli zabere. Asi si to nechám na večer.
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    Dalibor Smolík avatar 4.3.2020 09:17 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    No, když myšlenku dovedeme do konce, stojí za to přemýšlet, co bylo třeba sto miliard let před velkým třeskem (který byl údajně před asi 13 milardami let). Byl ten "náš" velký třesk ojedinělý nebo vesmír pulsuje každých např. 50 mld roků? A jaké byly životy tenkrát, pokud nějaké byly?
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    4.3.2020 10:08 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Myslím, že ta otázka nedáva smysl, protože před velkým třeskem nebyl čas. To je jako se ptát, jak asi vypadá voda zmražená sto stupňů pod absolutní nulu.
    2.3.2020 12:09 Tomáš Pelc | skóre: 22 | blog: multimedialni_pc_k_LCD_TV
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Někomu se tyto představy ale nelíbí, tak si vymysleli Boha a jiné vymoženosti.

    A pak jsou tady takoví, kterým Bůh překáží v jejich vnímání světa a tak si ho vědomě i nevědomě zakrývají.

    Zdar Tom
    Max avatar 2.3.2020 15:25 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Pardon, nechtěl jsem říznout do živýho...
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    cbrpnk avatar 2.3.2020 15:27 cbrpnk | skóre: 8 | blog: bl0gium
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Religion is a neurological disorder...
    Petr Fiedler avatar 2.3.2020 15:54 Petr Fiedler | skóre: 35 | blog: Poradna | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie

    Atheism is self-delusion...

    cbrpnk avatar 2.3.2020 16:03 cbrpnk | skóre: 8 | blog: bl0gium
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Those who can make you believe absurdities, can make you commit atrocities.
    Petr Fiedler avatar 2.3.2020 16:29 Petr Fiedler | skóre: 35 | blog: Poradna | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie

    Souhlasím. O křesťanství to ale neplatí.

    Úplně nejlepší je si ale přečíst celou tu kapitolu.

    Fluttershy, yay! avatar 2.3.2020 16:38 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    lolwut?

    Dokonce i buddhismus, z nějž těžko vyvodit nějaké institucionalizované násilí, má v praxi mnichy podílející se na genocidě.

    O křesťanství snad lepší pomlčet: od katolické církve po např. křesťanské sionisty.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    Petr Fiedler avatar 2.3.2020 16:45 Petr Fiedler | skóre: 35 | blog: Poradna | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie

    Vidím, že nechápeš, co to křesťanství je. Katolicizmus není křesťanství. Je to strašné svinstvo v naprostém rozporu s učením JEŽÍŠE, apoštolů a vlastně celé bible!

    Fluttershy, yay! avatar 2.3.2020 16:52 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Bible skutečně obsahuje inspirativní pasáže, ale také strašná zvěrstva. Je na lidech, co si z toho vyberou – a mnoho různých lidí, posléze dokonce institucí, se na základě toho jalo páchat zvěrstva.

    Že si lidé mají pomáhat, to lze vyčíst také z díla biologa Kropotkina.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    Petr Fiedler avatar 2.3.2020 16:55 Petr Fiedler | skóre: 35 | blog: Poradna | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie

    Nejde o pomáhání, ale o JEŽÍŠE.

    Fluttershy, yay! avatar 2.3.2020 16:57 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Jednoho Ježíše jsem znal. Poslouchal hip hop. Nemám rád hip hop.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    2.3.2020 17:12 /dev/urandom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Ježišov príbeh nieje originálny ...
    2.3.2020 17:20 123
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Ten clovek zemrel pred 2000 lety a lidi ho furt resi ...
    Petr Fiedler avatar 3.3.2020 16:11 Petr Fiedler | skóre: 35 | blog: Poradna | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie

    BŮH JEŽÍŠE vzkřísil a JEŽÍŠ žije.

    3.3.2020 16:29 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    BŮH má Ježíše na háku
    vencour avatar 3.3.2020 16:32 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Jestli to neni ještě jinak - Job, komedie spravedlnosti, různí Bohové se nudí a tak zápasí o cokoliv, dělaj si z lidí srandu ... těžká a dlouhá je nesmrtelnost, tak se nudí a baví se.
    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    3.3.2020 17:53 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    vencour avatar 3.3.2020 17:59 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Pointa Joba je v tom, že Bohové jsou sobě konkurenty a soupeří o "herce", čili lidi, o ty, které zblbnou a budou je mít na své straně. Nehrajou fér.
    Příběh Briana se pohybuje v rámci křesťanství, jestli se nepletu.
    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    Gilhad avatar 2.3.2020 17:23 Gilhad | skóre: 20 | blog: gilhadoviny
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    JEŽÍŠ to je ten týpek, co se chvástal, jak snadno dokázal zahubit cizí fíkovník za to, že se ten fíkovník choval v souladu se svou přirozeností (tedy když nebyla doba fíků, tak zrovna žádné fíky neměl)?
    2.3.2020 17:31 /dev/urandom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    - veríš že Zem má 5000 rokov a bola stvorená za 7 dní ?
    - prečo majú Adam a Eva na obrazoch namaľovaný pupok ?
    - ak Adam a Eva boli jediní ľudia na Zemi, s kým mali deti ich deti ? - veríš v hovoriaceho hada ?
    - veríš v hovoriaci horiaci ker ?
    - veríš v chodenie po vode ?
    - veríš že Abrahám žil 900 rokov ?
    - veríš že na jednu loď sa zhromaždili samec a samica z každého druhu na Zemi ?
    - veríš že sa dá prežiť vo veľrybe 3 dni ?
    - veríš že človek sa môže premeniť na soľný stĺp ?
    lebo toto všetko tvrdí Biblia - ak jej bezpodmienečne veríš... Vieš ako vzniklo prvé náboženstvo ? Klamár stretol hlupáka :D
    Petr Fiedler avatar 2.3.2020 17:43 Petr Fiedler | skóre: 35 | blog: Poradna | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie

    Věřím všemu v Písmech.

    2.3.2020 20:34 abc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Proc?
    Petr Fiedler avatar 2.3.2020 20:57 Petr Fiedler | skóre: 35 | blog: Poradna | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie

    Protože se nade mnou BŮH smiloval a dal se mi poznat skrze KRISTA. Otevřel mi oči a utvrdil mě v pravdě. A taky proto, protože jsem upřímný sám k sobě a nepotlačuji pravdu jen proto, abych mohl žít svévolně. Když teď přemýšlím o evoluci, jasně vidím, jak děravý nesmysl to je a jak musí být člověk silně zaujatý, aby jí věřil. A to navzdory tomu, že jsem jí sám kdysi věřil. A taky jasně vidím, jak je bible pravdivá. To ale nelze vidět, pokud ti oči neotevře BŮH. Díky jemu za to, že to pro mě udělal.

    Rozumím pohledu lidí tady. Sám jsem to kdysi viděl stejně. Je to ale tím, že si to tak přejí vidět a ať řekneš cokoliv, absolutně o tom nebudou přemýšlet a ihned budou zaujatě a povýšeně reagovat. Je docela zajímavé, že jsi se takhle zeptal.

    Fluttershy, yay! avatar 2.3.2020 21:06 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Když teď přemýšlím o evoluci, jasně vidím, jak děravý nesmysl to je a jak musí být člověk silně zaujatý, aby jí věřil.
    To je zajímavé. Jak myslíš, že se např. bakterie stávají rezistentními vůči antibiotikům?
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    cbrpnk avatar 2.3.2020 21:09 cbrpnk | skóre: 8 | blog: bl0gium
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Na tvoje votázky vždycky známe vodpověď, v podstatě za všechno může starej vousatej děd...
    Petr Fiedler avatar 2.3.2020 21:14 Petr Fiedler | skóre: 35 | blog: Poradna | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie

    To nevím, ale vím, že bez BOHA se neděje nic.

    Jak se podle tebe stávají rezistentními?

    3.3.2020 10:33 Biolog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Evolucí vole
    Petr Fiedler avatar 3.3.2020 11:53 Petr Fiedler | skóre: 35 | blog: Poradna | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie

    A mohl bys biologu ten proces prosím popsat? Zatím je to jen slepé dogma.

    3.3.2020 11:55 Biolog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Jsou o tom TUNY kvalitních knih. Doporučuji originál od Darwina a pro modernější pohled něco od Dawkinse.
    Fluttershy, yay! avatar 3.3.2020 12:10 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Nejen to.

    Možno si také přečíst učebnici metodologie vědy a experimentální vědu si vyzkoušet.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    3.3.2020 11:57 Biolog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    BTW já jsme Bibli četl. Četl jsi ty Darwina nebo Dawkinse?
    Petr Fiedler avatar 3.3.2020 12:39 Petr Fiedler | skóre: 35 | blog: Poradna | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie

    Ne, ale viděl jsem o tom pár dokumentů. Když dá BŮH, tak tady o evoluci napíšu blog(y).

    3.3.2020 16:30 Biolog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Nečetl jsi žádnou knihu a napíšeš o tom blogy? Já jsme zase viděl dokument o křesťanech, tak budu psát blogy o teologii...
    Petr Fiedler avatar 4.3.2020 00:50 Petr Fiedler | skóre: 35 | blog: Poradna | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie

    Na policejní škole (penězokazectví) tě neučí všechny padělky, ale jen perfektně znát originál. Pak poznáš jakýkoliv padělek. Já znám pravdu o stvoření světa a dovedu evoluci v pohodě rozbít. Ale až v tom blogu.

    4.3.2020 01:56 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Rozbít evolucí? Muhehe. Uměl bys taky rozbít gravitaci? A Pythagorovu větu? Pěkně prosím?
    xxxs avatar 4.3.2020 12:42 xxxs | skóre: 25 | blog: vetvicky
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    a co atom olova?
    3.3.2020 12:37 marbu | skóre: 31 | blog: hromada | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Velice názorný je např. tento experiment The Evolution of Bacteria on a “Mega-Plate” Petri Dish.
    There is no point in being so cool in a cold world.
    Petr Fiedler avatar 3.3.2020 12:42 Petr Fiedler | skóre: 35 | blog: Poradna | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie

    Nekoukal jsem , ale už od včera přemýšlím, jestli si tu nepletete evoluci s mutacemi (Charles Darwin vs Hugo de Vries).

    3.3.2020 16:31 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Mutace jsou základem evoluce, jak si to chceš plést? :)
    cbrpnk avatar 2.3.2020 21:08 cbrpnk | skóre: 8 | blog: bl0gium
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Ak ti raz Boh prikáže vyhodiť sa v centre Brna skrz VBIED do vzduchu alebo zabiť mu ako obetu svojho prvorodeného syna tak ho neposlúchneš ?
    Petr Fiedler avatar 2.3.2020 21:21 Petr Fiedler | skóre: 35 | blog: Poradna | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    2.3.2020 21:25 /dev/urandom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Rozpravas sa s Bohom? Odpoveda ti?
    Petr Fiedler avatar 2.3.2020 21:45 Petr Fiedler | skóre: 35 | blog: Poradna | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie

    Ano, odpovídá mi, ale jinak, než bys čekal.

    Ještě odsud po verš 25.

    Petr Fiedler avatar 2.3.2020 21:59 Petr Fiedler | skóre: 35 | blog: Poradna | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie

    Pokud ti můžu poradit, nechoď na stránky sekty JW. Jejich výklady jsou otřesné a lživé.

    2.3.2020 23:15 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Jak se pozná, čí výklad je správný a čí je otřesný a lživý?
    Petr Fiedler avatar 2.3.2020 23:21 Petr Fiedler | skóre: 35 | blog: Poradna | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie

    Ze srdce se obrať k BOHU, čti Písma a pak budeš moci odlišit pravdu od lži.

    2.3.2020 23:33 Bherzet | skóre: 19 | blog: Bherzetův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Bůh se již adaptoval i na moderní dobu, proto nelze nedoporučit profil BožíVědomí na Asku.

    Další relevantní informace lze hledat např. v náboženských žalozpěvech linuxově-filozofického uskupení UID 0.

    Inspiraci, jak odčinit své hříchy, hledej na Filipínách.
    3.3.2020 11:01 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Ze srdce se obrať k BOHU, čti Písma a pak budeš moci odlišit pravdu od lži.
    Tohle ale tvrdí i lidi, o kterých ty tvrdíš, že mají lživý výklad. Takže stále nevim, jak se pozná, čí výklad je ten správný. Nebo to je tak, že správný je prostě ten tvůj a ostatní to maj blbě?
    Petr Fiedler avatar 3.3.2020 12:00 Petr Fiedler | skóre: 35 | blog: Poradna | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie

    Už jsem ti odpověděl, ale nezamyslel ses nad tím. Písmo říká, že "Kdo BOHA miluje, bývá od něj vyučen". Obrať se a pochopíš.

    3.3.2020 12:06 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    To udělalo hodně lidí a jejich výklad se liší - židi, katolíci, protestanti, muslimové - komu z nich mám věřit? Nemám důvod nikoho z nich upřednostňovat, komukoliv z nich věřit více. Odpověď je jednoduchá, nikomu, jsou to prostě jen různé projevy jedné myšlenky, která je od základu zcestná.
    Petr Fiedler avatar 3.3.2020 12:35 Petr Fiedler | skóre: 35 | blog: Poradna | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie

    Ne, neudělalo to více lidí. Židé BOŽÍHO SYNA ukřižovali. Ti tedy BOHA jistě nemilují a je toho plná bible. Muslimové BOHA jistě nemilují. Podívej se na jejich názory na BOŽÍHO SYNA. JEŽÍŠ řekl: "Já jsem ta cesta, pravda i život a nikdo nepřichází k OTCI, jedině skrze mě". Jinde je napsáno: "Kdo má SYNA, má život (věčný). Kdo nemá BOŽÍHO SYNA, na tom zůstává BOŽÍ hněv". Tvůj problém (a každého tady) je, že jsi špatný člověk, který miluje zlo a vykonává jej. Jinými slovy, rád hřešíš (někdy i nerad). A častokrát ani nechápeš, že zlo konáš, protože myslíš, že je to normální. Ale tvůj život není v pořádku a vlastně to sám víš moc dobře. Někdy lžeš, cizoložíš, atd. A tohle bude jendou BŮH trestat věčným ohněm. Jediné co pomůže je přijmout BOŽÍHO SYNA, kterého BŮH potrestal za nás, abychom nebyli zatraceni, ale mohli být skrze jeho oběť ospravedlněni a vejít do věčného života. Tohle je ta dobrá zpráva (Evangelium), které máme my křesťané šířit. Odmítají ji evolucionisté, Židé, muslimové, budhisté atd. Sám posuď, jak se budeš jednou před BOHEM obhajovat, pokud nepřijmeš JEŽÍŠE KRISTA? Jak zdůvodníš zlo, které konáš? Takže čemu je správné věřit? Písmo říká: "Kdo věří v BOŽÍHO SYNA, má to svědectví sám v sobě. Kdo v něj nevěří, udělal z BOHA lháře, protože neuvěřil svědectví, které o svém SYNU vydal". A to platí pro každého tady!

    Fluttershy, yay! avatar 3.3.2020 12:56 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Tvrdíš, že Ježíš byl „boží syn“, protože se to píše v Novém zákoně. Ale Nový zákon vznikl za účelem tvrzení, že mj. Ježíš byl „boží syn“.

    Tím ses zacyklil.

    Proč by kdokoliv měl považovat právě Nový zákon za autoritativní?

    Když to chceš srovnávat s přírodními vědami – takový Darwin popisoval svá pozorování přírody, ovšem já mu nemusím slepě věřit, mohu totiž jeho pozorování zopakovat.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    Petr Fiedler avatar 3.3.2020 13:16 Petr Fiedler | skóre: 35 | blog: Poradna | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie

    Vydrž prosím. Jak jsem zde už uvedl. Když dá BŮH, napíšu o tom blogy.

    6.3.2020 16:04 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Prosím Te, neschovavej svůj mizerný timemanagement za boha - dost ho tím zkoušís urazit a sám se propadás do hříchu pýchy a povysenosti
    Petr Fiedler avatar 3.3.2020 16:20 Petr Fiedler | skóre: 35 | blog: Poradna | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie

    Jen mě tak napadlo: Říkáš, proč by měl kdokoliv považovat NZ za utoritativní? Já to obrátím. Kdyby jsi žil před 2000 lety, znal JEŽÍŠE a viděl ty zázraky, které konal a viděl by jsi jej vstát z mrtvých. Jak by si zařídil, aby tomu věřili lidé za 2000 let? Zpochybnit se totiž dá vše, že? Takže jak?

    3.3.2020 16:40 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Já? ...udělal bych zázrak, který by umožnil přesvědčit se i za tech 2000 let a dále. Vybudoval bych lázně, kam by člověk vstoupil a uzdravil se ze všech fyzických chodob a omládl o deset let. Všem přístupné, zdarma. Minimálně jedny na každém kontinentu. 100% účinné, okamžitě fungující. Se svítícím nápisem, který by se nad nimi vznášel, a vždy v mateřském jazyce každého návštěvníka by zobrazoval název lázní, uvítání a podpis Boha.

    To by mě přesvědčilo.
    Petr Fiedler avatar 3.3.2020 18:54 Petr Fiedler | skóre: 35 | blog: Poradna | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie

    A ty to všechno umíš? Jak bys to dělal prosím tě? Přečti si znovu otázku.

    3.3.2020 19:02 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Ne, to by udělal ten Ježíš (nebo jeho tatínek), kdyby to nebyl jen podvodník a šarlatán.
    Petr Fiedler avatar 3.3.2020 19:20 Petr Fiedler | skóre: 35 | blog: Poradna | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie

    Na to jsem se ale neptal.

    3.3.2020 19:25 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    No ptal si se na nesmysl, proč já bych měl propagovat nějakého Ježíše? Pokud by za mnou přišel a chtěl po mě něco, zadal bych mu úkol viz výše (chvástal-li by se nějakou boží všemohoucností).
    Petr Fiedler avatar 4.3.2020 00:54 Petr Fiedler | skóre: 35 | blog: Poradna | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie

    Chvástáš se ty. Kdybys ho viděl, klepal by ses.

    4.3.2020 04:58 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Jako že by se lekl dva tisíce let staré plesnivé kostry?
    Fluttershy, yay! avatar 3.3.2020 16:43 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Čistě prakticky: dokážeš ty údajné zázraky reprodukovat? pokud ne, k čemu jsou užitečné?

    Jestliže Ježíš nakrmil hladové, výborně, ale právě teď je po světě řada hladových – nakrmí Ježíš i je? Nebo to poučení spočívá v tom, že je dobré krmit hladové… ale to jídlo budeme muset opatřit postupy, které nám jsou známy? (Tedy moderní zemědělství stojící na přírodních vědách.)

    A jestli se chystáš znovu namítnout, že o nějakou vzájemnou pomoc nejde, protože podstatné jsou „zázraky“, jdi se vycpat.

    Hudební doprovod k tomuto příspěvku: The Preacher and the Slave
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    Petr Fiedler avatar 3.3.2020 18:57 Petr Fiedler | skóre: 35 | blog: Poradna | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie

    Ty zázraky byly užitečné k tomu, aby lidé uvěřili v KRISTA. Skrze ně byla víra jednou pro vždy odevzdána BOŽÍMU lidu.

    Co se týká zemědělství, tak to je OK. BŮH říká, že dokud bude trvat Země, bude trvat setba a žeň. Už v Genesis.

    Petr Fiedler avatar 3.3.2020 19:18 Petr Fiedler | skóre: 35 | blog: Poradna | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie

    Jo a že podstatné jsou zázraky mi podsouváš. Nic takového jsem netvrdil. Tvrdil jsm, že jde o JEŽÍŠE.

    Fluttershy, yay! avatar 3.3.2020 19:45 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Vycházím z tvého vlastního tvrzení ve tvaru konjunkce.

    Každopádně mě zajímají materiální podmínky žijících lidí. Jak jim s tím pomůže Ježíš nebo Kristus?
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    Petr Fiedler avatar 4.3.2020 00:58 Petr Fiedler | skóre: 35 | blog: Poradna | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie

    A kdo dává déšť na úrodu atd...?

    Fluttershy, yay! avatar 4.3.2020 03:42 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Co víš o klimatologii a meteorologii?
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    Petr Fiedler avatar 4.3.2020 18:50 Petr Fiedler | skóre: 35 | blog: Poradna | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie

    Davide, odpověz mi prosím tě na tohle.

    Petr Fiedler avatar 6.3.2020 12:17 Petr Fiedler | skóre: 35 | blog: Poradna | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie

    Jsou to nespolehlivé lidské pokusy, jak popsat to, co činí BŮH.

    6.3.2020 12:19 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    :DDD
    Petr Fiedler avatar 6.3.2020 12:41 Petr Fiedler | skóre: 35 | blog: Poradna | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie

    No hlavně vidí do tvého srdce a to není pěkný pohled.

    6.3.2020 12:44 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Aj aj.

    Ty o mém srdci víš kulový.

    Petr Fiedler avatar 6.3.2020 12:58 Petr Fiedler | skóre: 35 | blog: Poradna | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie

    Vím o něm dost, protože ústa mluví, čím srdce přetéká.

    6.3.2020 13:21 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Tak pokud to tak je, tak ty máš místo srdce shnilou černou sebestřednou díru.
    Petr Fiedler avatar 6.3.2020 13:27 Petr Fiedler | skóre: 35 | blog: Poradna | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie

    Proč myslíš, že sebestřednou?

    6.3.2020 13:35 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Protože máš neskutečně přehnané sebevědomí, že ty rozumíš písmu, zrovna tomu správnému písmu a většina ostatních se mýlí.
    Petr Fiedler avatar 6.3.2020 13:55 Petr Fiedler | skóre: 35 | blog: Poradna | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie

    To ne. Jsou věci, kterým nerozumím a už jsem to tu i zmínil. A jsou věci, kterým rozumím a tak dovedu posoudit, jestli je někdo chápe správně, nebo ne. Pokud např. ty umíš dobře anglicky, nebo programovat, tak určitě dokážeš posoudit, jestli to umí někdo jiný, nebo ne. Co je na tom sebestředného? To to nesmím napsat? Prostě to dokážu posoudit navzdory tomu, že toho v Písmu docela dost plně nechápu.

    BTW: tím, že jsi mě obvinil, jsi v žádném případě neospravedlnil sebe.

    6.3.2020 13:58 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Já se nemám z čeho ospravedlňovat, já toi své bohy a písma nenutím.

    Angličtina a programování je narozdílů od náboženství objektivní znalost. ALe když se sejde křesťan a muslim a každý bude vykřikovat, já já já písmu rozumím a vím, tak je rozsoudit nejde. Vyhraje ten, kdo bude klřičet víc nahlas nebo toho druhého zabije.
    Petr Fiedler avatar 6.3.2020 14:48 Petr Fiedler | skóre: 35 | blog: Poradna | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie

    Křesťan křičet nebude.

    6.3.2020 15:22 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    A proč tu tedy křičíš v diskusi?
    Petr Fiedler avatar 6.3.2020 15:36 Petr Fiedler | skóre: 35 | blog: Poradna | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie

    Ale já tu nekřičím. Píšu s klidným srdcem. Dokonce se za vás i modlím.

    6.3.2020 13:39 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    No hlavně vidí do tvého srdce a to není pěkný pohled.
    Tááák a to bychom měli porušení příkazů písma...

    Nehledě k tomu, že nejspíš taky porušuješ písmo nošením oblečení ze dvou látek. Což jsem původně nechtěl zmiňvoat, protože to je takovej protibiblickej stereotyp, ale když chceš prohlásit komplet celou bibli za absolutně pravdivou, tak si o to trochu říkáš...
    Petr Fiedler avatar 6.3.2020 14:46 Petr Fiedler | skóre: 35 | blog: Poradna | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie

    Nic ve zlém, ale neměl bys vykládat Písmo. Opravdu mu nerozumíš.

    „Nesuďte, abyste nebyli souzeni. Neboť jakým soudem soudíte, takovým budete souzeni, a jakou měrou měříte, takovou vám bude naměřeno. Proč tedy hledíš na třísku v oku svého bratra, ale trámu ve svém oku si nevšímáš? Anebo jak můžeš říkat svému bratru: ‚Dovol, ať vyjmu třísku z tvého oka‘, a hle, ve tvém oku je trám? Pokrytče, nejprve vyjmi trám ze svého oka, a pak jasně uvidíš, jak vyjmout třísku z oka svého bratra.

    Vytrhl jsi to z kontextu. Zde PÁN mluví o pokryteckém souzení. Jinde sám říká: "Nesuďte podle zdání, ale suďte spravedlivým soudem.“.

    Co se týče roucha ze dvou látek, tak křesťané nejsou pod Mojžíšovým Zákonem. Těch veršů je spousta. Tak např.:

    Kolosským 2:13-14
    I vás, když jste byli mrtvi v proviněních a neobřízce svého těla, spolu s ním obživil, když nám všechna provinění odpustil a vymazal rukou psaný záznam, který svými ustanoveními svědčil proti nám a který nám byl nepřátelský; odstranil jej z našeho středu tím, že jej přibil na kříž.

    Římanům 6:14
    Hřích nad vámi nebude panovat; vždyť nejste pod Zákonem, ale pod milostí.

    Těch veršů je opravdu spousta. Pokud tě to zajímá, tak si v Novém zákoně dej do vyhledávače slovo "zákon" a přesvědč se sám.

    BTW: Nebojuješ proti mě, ale proti BOHU. Je pro tebe těžké vzpínat se proti bodcům.

    6.3.2020 14:51 lol
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Co tedy? Budeme hřešit, protože nejsme pod Zákonem, ale pod milostí? Naprosto ne!

    Kromě péti teda.
    6.3.2020 15:27 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    A proč tu tedy ty poékrytecky soudíš?
    Petr Fiedler avatar 6.3.2020 15:34 Petr Fiedler | skóre: 35 | blog: Poradna | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie

    Pokrytecký soud je, že sám něco dělám a jiné za to soudím. PÁN tam dokonce říká, že jsou lidé, kteří dělají špatně velké věci a druhé soudí za maličkosti (trám vs tříska). Pokud tvrdíš, že tu pokrytecky soudím, tak to prokaž.

    6.3.2020 15:31 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Nic ve zlém, ale neměl bys vykládat Písmo. Opravdu mu nerozumíš.
    To samé si myslím já o tobě. Jaký má smysl má tohle si navzájem psát?
    Vytrhl jsi to z kontextu. Zde PÁN mluví o pokryteckém souzení.
    Ano, přesně o to mi šlo.
    Co se týče roucha ze dvou látek, tak křesťané nejsou pod Mojžíšovým Zákonem. Těch veršů je spousta. Tak např.:
    Tebou zmiňovaný verše nijak neříkají, že by pro tebe pravidlo o látkách nebylo závazný, maximálně říkají, že ti může být odpuštěno provinění proti tomuhle pravidlu.

    Viz také Matouš 5:
    Nedomnívejte se, že jsem přišel zrušit Zákon nebo Proroky; nepřišel jsem zrušit, nýbrž naplnit. Amen, pravím vám: Dokud nepomine nebe a země, nepomine jediné písmenko ani jediná čárka ze Zákona, dokud se všechno nestane. Kdo by tedy zrušil jediné z těchto nejmenších přikázání a tak učil lidi, bude v království nebeském vyhlášen za nejmenšího; kdo by je však zachovával a učil, ten bude v království nebeském vyhlášen velkým.
    Někdo, kdo o sobě tvrdí, že rozumí písmu, by tohle IMO měl znát.
    BTW: Nebojuješ proti mě, ale proti BOHU. Je pro tebe těžké vzpínat se proti bodcům.
    A jéje, už je to tady. Už bereš do ruky bodce? To ti ta distance od zla teda moc dlouho nevydržela. Je pravda, že jestli tvrdíš, že se na tebe nevztahuje Mojžíšův zákon (jehož součástí je desatero), tak se od tebe asi dá očekávat naprosto cokoli.

    Jinak já proti nikomu nebojuju, pouze poukazuju na rozpory v tom, co tu píšeš.
    6.3.2020 12:21 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Je bůh vševědoucí? Vidí lidem do ložnic? Ženským pod šaty? Vidí obsah všeho porna na internetu? Ano?

    Pak je jasné co dělá, honí si péro.
    6.3.2020 14:29 Johanka
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Bůh je žena, takže penis asi těžko ;-)
    6.3.2020 16:30 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Tím by se leccos vysvětlovalo...
    3.3.2020 17:17 ChronicPain | blog: chronicPain
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Jsem tuhle vešel do kuchyně a najednou se tak jako otřásla zem, ozvala se hromová rána a objevil se předemnou oblak prachu. A jak mě ta rázová vlna odhodila do rohu místnosti a já tam tak ležel, mžoural před sebe a honil si péro, tak najednou, jak zvolna opadl ten prach, tam před sebou vidím nějakou siluetu. Tělo svalnaté, na krku hlava jako kozla. A tahleta bytost se na mě podívá a říká: „Prohibice skončila. Chlastejte, fetujte, šukejte do análu. Bohovi už je to jedno. Vyřídil jsem ho.“

    A já mu říkám: „Počkej, ale jak můžu vědět, že nejsi jen přelud?!“

    „Jsi chytrý,“ povídá a vytahuje balíček karet. „Vytáhni si jednu,“ nabádá mě. Přestal jsem si na chvíli honit, s nedůvěrou se podíval na rozevřený vějíř očividně letitých karet, který mi strkal před obličej, a nakonec si jednu kartu vytáhl. Ta karta byla prošoupaná tisíci her, nasáklá tabákovým kouřem – a přesto krásná. Bylo to kárové eso.

    Tahleta prazvláštní bytost zručně míchala balíček karet jako profesionální bankéř kasína a žonglovala s ním ve vzduchu jako by s ním gravitace hrála na schovávanou. Zdráhal jsem se uvěřit vlastním očím, ježil se mi každý chlup na mém obnaženém těle. Konečně však ta několikaminutová exhibice skončila, balíček byl důkladně promíchán a On mě vyzval, ať svou kartu vložím navrch balíčku.

    Učinil jsem tak.

    „Teď balíček znovu zamíchám,“ řekl tiše a otočil se ke mě zády a hned se zase otočil zpátky, protože byl strašně rychlý a přírodní zákony se okolo něj bortily jako domeček z ka…

    „Vytáhni si kartu z vrchu balíčku,“ povídá mi. A já mu říkám: „Ne, stejně už jsem zapomněl tu svojí kartu, ale umíš fakt krutě míchat ten balík.“

    A on si se mnou sedl ke stolu, rozprostřel ďáblův ubrus a tři dny a tři noci jsme hráli gotes. Prohrál jsem s ním všechno, i to, co jsem neměl, ale že byl frajer, vrátil mi to všechno zpátky a chtěl za to naoplátku jen upsat duši.

    Pak se zvedl, že prý už musí jít. A já šel s ním a šli jsme až na konec světa a ještě dál. Spali jsme po hostincích a jedli guláše a hráli mariáš a pochodovali daleko a dál.

    „Jsme tady,“ řekl suše, když se před námi rozprostřela obrovská gladiátorská aréna. Tribuny praskali ve švech a všichni tam seděli a hulákali, jak dolů do arény vešel nějaký vlasatý týpek. A tihleti diváci začali vytahovat transparenty jako „CHCEME SEX“ a „DO PRDELE S DESATEREM“.

    A tady tenhleten můj průvodce se na mě naposledy podíval a řekl: „Já jsem Ďábel a jdu bojovat i za tvojí svobodu.“

    A tady tenhleten Ďábel ten zápas vyhrál. A pak se oslavovalo a hrál se mariáš a nikdo už nevěděl, jestli cucá pálenku nebo poševní sekrety a všem bylo dobře.

    Bůh je mrtvý, ať nežije Bůh.
    http://www.klaus.sk/ – energeticky úsporné vykurovacie systémy
    Petr Fiedler avatar 3.3.2020 19:02 Petr Fiedler | skóre: 35 | blog: Poradna | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie

    Jsi blázen.

    Fluttershy, yay! avatar 3.3.2020 19:04 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Projekce?
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    Petr Fiedler avatar 3.3.2020 19:16 Petr Fiedler | skóre: 35 | blog: Poradna | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie

    Nechápu.

    3.3.2020 19:25 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    No tvé příspěvky zní poněkud bláznivěji.
    Petr Fiedler avatar 4.3.2020 01:54 Petr Fiedler | skóre: 35 | blog: Poradna | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie

    To je mi naprosto jasné. Taky jsem byl ateista.

    4.3.2020 13:04 GeorgeWH | skóre: 42
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    A povedz, co zleho sa ti v zivote prihodilo pred tym, ako si nim prestal byt?
    3.3.2020 19:52 Bherzet | skóre: 19 | blog: Bherzetův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Příloha:
    Už jsem tu volovinu hodně dlouho nehrál, ale tak tady speciálně pro tebe.
    3.3.2020 19:56 Bherzet | skóre: 19 | blog: Bherzetův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Koukám, že jsi z Brna, tak to dokonce možná budeš mít i štěstí a Big Boss tě někdy v hospodě zkusí sbalit, když si to budeš prozpěvovat.
    Gréta avatar 4.3.2020 17:13 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    3.3.2020 18:00 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Židé ukřižovali Žida.
    3.3.2020 13:48 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Troufnu si tvrdit, že písmo celkem znám. Hlavně co se týče NZ. SZ pro mě popravdě není moc zajímavý, je to z větší části víceméně vedlejší produkt politické situace v období od zhruba 8. století přnl (král Jošiáš) dále (s kulminací v době babylónského zajetí a následně) a obsahuje množství historických nesmyslů o době před 8. stoletím (např. Mojžíš je kompletně smyšlený).

    NZ je oproti tomu něco úplně jinýho, úplně jiný žánr, není to pouze politický nástroj vládnoucí vrstvy jako SZ. Bohužel vlivem určitého diletantismu Ježíšových následovníků a také opět geopolitické situace toho o Ježíšovi a jeho učení víme minimum. Např. v chaosu okolo zníčení Jeruzaléma r. 70 zahučelo asi zřejmě slušné množství informací. Evangelia jsou hodně repetitivní a jsou vytvořená s velkým zpožděním od působení Ježíše (desítky let), takže jsou bohužel poměrně mizerným zdrojem informací. Za nejvěrohodnější se většinou považuje Markovo evangelium, které je také nejstručnější/nejkratší. Dřívější evangelia zřejmě existovala, ale nedochovala se (např. "Q" nebo zdroj pro pozdějšího Jana). Kolik informací o Ježíšovi a jeho učení se ztratilo je prakticky nemožné říct bez nějakých nových nálezů, osobně si myslim, že se mohla klidně ztratit jejich většina a nepřekvapilo by mě, kdyby i třeba 75% bylo nenávrtaně v čudu.

    Co se týče výkladu, máme tady situaci, že ty tvrdíš, že Boha miluješ a máš svůj výklad a totéž tvrdí minimálně dvě další strany (katolíci a JW) a ty tvrdíš, že oni lžou a že ty to máš správně. Na otázku, jak to odlišit, jsi podle mě neodpověděl, pouze jsi zopakoval, že je potřeba milovat Boha / přijmout Ježíš atd., ale nijak nevysvětluješ, jak člověk ověří, že to provedl správným způsobem.
    Petr Fiedler avatar 3.3.2020 16:46 Petr Fiedler | skóre: 35 | blog: Poradna | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie

    A já si troufnu tvrdit, že Písma neznáš vůbec. JEŽÍŠ jednou řekl saduceům: "Nebloudíte právě proto, že neznáte Písma ani BOŽÍ moc?" Saduceové jistě znali Písma výborně, ale nerozuměli jim. Tak, jako ty jim nerozumíš. Dále řekl: "Nikdo nemůže přijít ke mě, jestliže ho nepřitáhne OTEC, který mne poslal; a já ho vzkřísím v poslední den. V prorocích je napsáno: "a budou všichni vyučeni od BOHA". Každý, kdo od otce uslyšel a vyučil se, přicházi ke mně."

    A taky máš velký problém spočívající v tom, že nevěříš Písmům:

    1Tm 3:16-17: "Veškeré Písmo je vdechnuté BOHEM a je užitečné k učení, k usvědčování, k napravování, k výchově ve spravedlnosti, aby Boží člověk byl takový, jaký má být, důkladně vystrojený ke každému dobrému skutku."

    2P 1:20-21: "Toto především vězte, že žádné proroctví Písma není záležitostí vlastního výkladu. Neboť proroctví nikdy nebylo proneseno z lidské vůle, nýbrž unášeni Duchem Svatým mluvili lidé poslaní od Boha.

    Každé písmeno v Písmech je pravda. Pros BOHA o pomoc a věř.

    3.3.2020 16:48 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    A taky máš velký problém spočívající v tom, že nevěříš Písmům
    To dost dobře nemůžeš vědět, neznáš mě.
    Každé písmeno v Písmech je pravda. Pros BOHA o pomoc a věř.
    Ok, to jsem provedl, co dál?
    Petr Fiedler avatar 3.3.2020 19:10 Petr Fiedler | skóre: 35 | blog: Poradna | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie

    Vím to. Sám si to o sobě napsal. Viz., že celý Mojžíš je smyšlený.

    Pokud máš upřímný zájem a jen nechytračíš jako ostatní tady, tak mi pošli e-mail a já ti rád na vše odpovím.

    3.3.2020 20:36 Bherzet | skóre: 19 | blog: Bherzetův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Příloha:
    Že ty sis dnes ráno zapomněl udělat rituál Černého plamene (viz J. Valter - Nové Satanské rituály)? To je velká chyba, ale hned zítra ráno to můžeš napravit. Je to univerzální psychologický hack pro lidi jakéhokoliv náboženského vyznání.

    „Odpusť mi dobrotivý Bože, hřešil jsem tím, že úplně přirozeně žiju“ je taky psychologický hack, ale poněkud opačného gardu. Hodí se to třeba ve chvíli, kdy potřebuješ vytvořit trh s odpustky.
    3.3.2020 21:53 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Vím to. Sám si to o sobě napsal. Viz., že celý Mojžíš je smyšlený.
    Jo takhle. Já ale nemůžu za to, že to s tím Mojžíšem takhle je. Příběh o Mojžíšovi popisuje útěk Izraelitů z Egypta přes Sinaj do Kanaánu. S tím jsou dva problémy. Zaprvé, v Egyptě (resp. jeho africké části) ani na Sinaji se nenašly žádné stopy po Izraelitech, vůbec nic. Což by se ještě dejme tomu dalo omluvit tim, že po sobě stopy nenechali, což není kdovíjak pravděpodobný, ale je to teoreticky možný.

    Horší je ten druhej problém, a sice, že v době, do které je pisateli SZ Mojžíš zasazen, bylo území Egypta mnohem větší a zahrnovalo mj. i Kanaán. Tudíž ten příběh nedává smysl, říkal by totiž, že Mojžíš a Izraelité z Egypta vůbec neutekli, jen se přesunuli z jedné části do jiné. A tohle už se úplně omluvit nedá bez nějakých zásadních úprav minimálně do chronologie příběhů SZ. Je samozřejmě možné, že někdo jako Mojžíš existoval, nějaký raný židovský vůdce. Ale určitě byly okolnosti jiné, než jak to tvrdí SZ. Je to takový trochu židovský Praotec Čech...

    No a poobné problémy se týkají mnoha dalších tvrzení v SZ datovaných před 8. století. Např. král David byl pohan. Hradby Jericha nezničili Izraelité, nýbrž Egypťané o nejméně 150 let dříve a od té doby tam žádný zdi nebyly, byla to jen malá osada bez opevnění. A tak dále.
    Pokud máš upřímný zájem a jen nechytračíš jako ostatní tady, tak mi pošli e-mail a já ti rád na vše odpovím.
    Nevim, co myslíš chytračením, píšu to tak jak to myslím.
    Petr Fiedler avatar 3.3.2020 22:09 Petr Fiedler | skóre: 35 | blog: Poradna | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie

    Na mojí víru tento dokument nemá vůbec žádný vliv, protože já písmu věřím navzdory omylům lidí a navzdory čemukoliv. Písmo je pro mě pravda. Tobě to ale možná pomůže. JEŽÍŠ ale řekl: "Blahoslavení, kdo neviděli a věří." To proto, protože víra takového člověka je od BOHA.

    3.3.2020 23:23 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    No v podstatě jsem tvůj postoj zatim pochopil tak, že jsi neomylný a jediný, kdo správně chápe písmo a víru. Pokud někdo chápe písmo/víru jinak, tak platí, že se mýlí on, ne ty. Chápu to správně?
    Petr Fiedler avatar 4.3.2020 00:15 Petr Fiedler | skóre: 35 | blog: Poradna | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie

    Ne. Jsou věci, kterým nerozumím a o kterých se s bratry bavím, jak by mohli být. Jsou věci, ve kterých jsem se mýlil a dnes je vidím jinak. A jsou věci, o kterých z Písma vím, že jsou jinak, než je učí katolíci, nebo SJ, nebo mormoni. Písmo je totiž učí jasně a oni je očividně překrucují. Uvedu jeden příklad za všechny. Mormoni věří, že se Josephovi Smithovi v lese zjevil přímo BŮH OTEC i se SYNEM a promluvil k němu. Písmo ale říká, že když chtěl Mojžíš vidět BOŽÍ slávu, tak mu BŮH řekl, že až bude kolem něj procházet, tak jej dá do rozsedliny ve skále a přikryje jej dlaní, protože člověk nemůže vidět BOŽÍ slávu a zůstat na živu. Jeho záda ano, ale jeho slávu ne. Takže lžu já, Mojžíš, nebo Joseph Smith a mormoni? Navíc písmo učí, že k písmu nesmíme nic přidat, ani z něj nic ubrat. No, a Smith k němu napsal celou knihu. Posuď sám, jestli to chápu správně já, nebo mormoni. Atd., atd., atd... Pokud by tě to zajímalo, tak ti můžu ukázat problémy v doktrínách katolíků, SJ, nebo mormonů ve světle písma a sám si pak můžeš udělat obrázek, kdo z nás překrucuje Písma.

    4.3.2020 00:58 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Takže lžu já, Mojžíš, nebo Joseph Smith a mormoni?
    Co se týče Mojžíše: K tomu už jsem svoje napsal, viz přechozí komentáře o tom, jak knihy 'Mojžíšovy' jsou v mnoha ohledech mimo. Další příklad jsi sám zmínil:
    Písmo ale říká, že když chtěl Mojžíš vidět BOŽÍ slávu, tak mu BŮH řekl, že až bude kolem něj procházet, tak jej dá do rozsedliny ve skále a přikryje jej dlaní, protože člověk nemůže vidět BOŽÍ slávu a zůstat na živu.
    Neříká snad mnoho knih SZ i NZ, že Bůh je všemohoucí? Všemouhoucí Bůh by přece snad měl být schopen zjevit se člověku tak, aby ten člověk nezemřel. Jestliže knihy Mojžíšovy tvrdí, že tohle Bůh neumí, tak jsou celkem jasně v rozporu se zbytkem bible (zpochybňují všemohoucnost). Jestliže se všemohoucí Bůh rozhodne zjevit nějakýmu Smithovi, aniž by ho zabil, tak nevidim, proč by to nemohl udělat, je přece všemohoucí. (Čímž nechci říct, že se skutečně Smithovi zjevil, jen to, že může.)

    Co se týče Smithe, klidně je možné, že taky kecá, ale mormonství moc neznám...
    Petr Fiedler avatar 4.3.2020 01:04 Petr Fiedler | skóre: 35 | blog: Poradna | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie

    Vždyť to dokázal. Zjevil se nám v osobě KRISTA. Ale určitě ne Smithovi v plné slávě s JEŽÍŠEM.

    4.3.2020 01:07 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Ale určitě ne Smithovi v plné slávě s Ježíšem.
    Proč by nemohl?
    Gilhad avatar 4.3.2020 01:47 Gilhad | skóre: 20 | blog: gilhadoviny
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Ty urcujes Bohu Vsemohoucimu co a jakym zpusobem muze a co urcite nikoli?
    Petr Fiedler avatar 4.3.2020 01:50 Petr Fiedler | skóre: 35 | blog: Poradna | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie

    Pouze to odvozuji z toho, co sám o sobě říká v Písmech.

    Gilhad avatar 4.3.2020 02:32 Gilhad | skóre: 20 | blog: gilhadoviny
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Ty urcujes Bohu Vsemohoucimu co a jakym zpusobem muze a co urcite nikoli?

    (Navic na zaklade sveho nedokonaleho pochopeni zdroju, ktere sepsali lide po desetiletich od dotycnych udalosti a jini lide pak z nich vybrali, co povazovali za vhodne vybrat a vypustili co povazovali za vhodne vypustit a upravili co povazovali za vhodne upravit? A po stovkach let to jini lide prelozili, aniz by to plne pochopili a ty preklady se lisi jak od sebe navzajem, tak od tech predchozich verzi?)

    Nemluve o tom, ze vrazdeni nemluvnat a cerstve narozenych deti primo Bohem (ci primo jim poslanym andelem) je v Pismech popsano krome mnoheho jineho taky. Pokud se bez rozpaku dopousti tohoto a chlubi se tim, nevidim duvod, proc by nemohl svou vsemohoucnost projevit napriklad i tim, ze by pro zmenu nekoho nezahubil.
    4.3.2020 10:32 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Pouze to odvozuji z toho, co sám o sobě říká v Písmech.
    Lépe řečeno, stejně jako kdokoli jiný s dogmatizovanou vírou, vybíráš si z písma to, co se ti hodí do krámu a "nenápadně" ignoruješ cokoli, co se nehodí...
    3.3.2020 17:21 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Saduceové jistě znali Písma výborně, ale nerozuměli jim. Tak, jako ty jim nerozumíš.
    Jak jsi poznal, že jim nerozumim? V čem je ten klíč, podle kterého se pozná, kdo správně rozumí písmu? Stále tady píšeš, že někdo něčemu nerozumí nebo že někdo lže atd., ale vůbec nepíšeš, jak jsi k tomu došel, podle čeho se to pozná.
    Petr Fiedler avatar 3.3.2020 19:13 Petr Fiedler | skóre: 35 | blog: Poradna | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie

    Protože já Písma chápu (ne vše) a dokážu to posoudit.

    3.3.2020 21:40 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Tak to budeš asi papež.
    Petr Fiedler avatar 3.3.2020 22:12 Petr Fiedler | skóre: 35 | blog: Poradna | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie

    Jak myslíš.

    3.3.2020 15:38 j
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Hele, spravne je vzdycky jen muj vyklad, a kdo tvrdi neco jinyho, je kacir a bude po pravu upalen ... ;D

    Jinak fakt vrele doporucuju, aspon prvnich par stranek bible kazdymu. Je to sice nehoraznej blabol (vynechme tu uplne zahajovaci pohadku o stvoreni) ale vetsina tech pablbu co tomu veri, to nemohla vzivote cist. Vrazdy, genocida, cizoloztvi, znasilnovani, otrocvi ... to vse BUH nejen ze schvaluje, on to po lidech CHCE!

    Petr Fiedler avatar 3.3.2020 16:51 Petr Fiedler | skóre: 35 | blog: Poradna | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie

    To ne. Písmo říká, že "moudrost z hůry je ochotná dát se přesvědčit..."

    3.3.2020 18:02 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Tak se dej přesvědčit Darwinem.
    3.3.2020 06:32 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Je to ale tím, že si to tak přejí vidět a ať řekneš cokoliv, absolutně o tom nebudou přemýšlet a ihned budou zaujatě a povýšeně reagovat
    mám stejnýá pocit z některých věřících co znám. Jak je to možné?
    Petr Fiedler avatar 3.3.2020 12:03 Petr Fiedler | skóre: 35 | blog: Poradna | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie

    Pokud jsou to praví věřící, tak je to tím, že jsi jim nenaslouchal.

    3.3.2020 12:06 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Jak se pozná pravý věřící?
    Petr Fiedler avatar 3.3.2020 12:15 Petr Fiedler | skóre: 35 | blog: Poradna | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie

    To pochopíš, když se obrátíš.

    3.3.2020 12:22 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Nepochybně, ale pokud se já obrátím ke ke katolíkům, Pepa k muslimům a Franta k jehovistům, tak to sice pochopíme všichni, ale každý jinak.
    Petr Fiedler avatar 3.3.2020 12:50 Petr Fiedler | skóre: 35 | blog: Poradna | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie

    Ale obrátit se máš k BOHU, ne k lidem! JEŽÍŠ řekl: "Hledejte a naleznete". Tak hledej. Čti Písmo a pak srovnej to co tvrdí různé skupiny lidí s tím, co říká Písmo. Kdo chce hledá zbůsob, jak toho docílit. Kdo nechce, hledá důvod, proč to nejde. Souhlas?

    3.3.2020 16:29 Bherzet | skóre: 19 | blog: Bherzetův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Dostalo by se k tobě Písmo nebýt těch lidí? ;)
    Petr Fiedler avatar 3.3.2020 16:52 Petr Fiedler | skóre: 35 | blog: Poradna | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie

    Ano.

    vencour avatar 3.3.2020 12:28 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Co obrátí, jak obrátí?
    Co když na počátku všeho bylo jen Desatero a všechny ty obrácené sekty jen k tomu přidávaly další stránky a nabalovaly své návody, jak ovládat lidi, až vzniklo Písmo a kdo ví co ještě?
    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    Petr Fiedler avatar 3.3.2020 13:12 Petr Fiedler | skóre: 35 | blog: Poradna | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie

    Ale křesťané nejsou pod zákonem (desatero). Mimochodem, těch příkazů zákona není jen 10, ale dohromady 613. Zákon byl dán pro poznání hříchu, ne pro ospravedlnění člověka. Nikdo jej není schopen ze své síly zachovat. Každý člověk např. v životě zalže. Zákon nám tedy pouze ukazuje, co je správné. JEŽÍŠ to ale shrnul takto: "Miluj PÁNA, svého BOHA, celým svým srdcem, celou svojí duší, vší silou a celou myslí a svého bližního jako sám sebe. V tom je celý Zákon". Protože láska bližnímu neublíží. Když někoho opravdu mijuješ, tak jej nebudeš ponižovat, neokradeš jej, nebudeš mu závidět, spát s jeho ženou atd. Kdo miluje, naplnil zákon. Tohle je učení JEŽÍŠE. A teď mi vysvětli, v čem je ta manipulace?

    Pořád tu nechápete rozdíl mezi křesťanstvím a katolicizmem. To katolíci prodávali odpustky. JEŽÍŠ ale učil, že nám OTEC odpustí (zdarma), když my odpustíme lidem. Katolíci zakazují kněžím manželství, přestože písmo říká, že "Biskup má být muž jedné ženy". Proč? Komu zůstanou peníze, když umře ženatý kněz a komu, když ženatý nebude (míním v minulosti). Prostě jim šlo jen o peníze a moc. A dokonce o tom na několika místech mluví i Písmo, že to tak bude. Od toho všeho se ale křesťanství distancuje. O pedofilii ani nemluvě. To je strašné! Sám mám dojem, že 90% všech pedofilů jsou katoličtí kněží. A jejich učení je naprosto zcestné a vedou lidi do věčné záhuby. Doporučuji si přečíst knihu od Jana Ámose Komenského Historie těžkých protivenstvích církve české. A ještě co se výše zmíněného Zákona týká, tak v Novém Zákoně list Římanům, nebo alespoň 7. kapitolu. List Římanům je ale hutný pokrm a sám tam všemu nerozumím.

    3.3.2020 18:56 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    A teď si představ, ze jako Ty “bojuješ” za Ježíše ten druhy bojuje z Budhu, Alaha, manitoua a já nevím ještě koho. Kdo z vás má pravdu? Já třeba v boha svým způsobem věřím, ale nemůžu tvrdit, ze jen alah, budha, Jehova je ten jedinej největší. Tím bych popřel viru toho druhého. Což je proti základu ohleduplnosti a “lásky” k tomu druhému vericimu
    Petr Fiedler avatar 4.3.2020 00:24 Petr Fiedler | skóre: 35 | blog: Poradna | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie

    Jedině JEŽÍŠ! Vše ostatní je svod.

    Tady to pěkně vysvětluje můj bratr Pavel.

    6.3.2020 11:23 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Už ses na tohle téma zkoušel bavit se stejně zapáleným jinověrcem?

    Petr Fiedler avatar 6.3.2020 12:07 Petr Fiedler | skóre: 35 | blog: Poradna | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie

    Ano.

    6.3.2020 12:11 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Jak to probíhalo a jak to dopadlo?
    6.3.2020 11:48 Petr
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Jedině Cthulhu! Vše ostatní je svod!
    Bystroushaak avatar 6.3.2020 14:33 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Jakožto příznivec Špagetového monstra (nechť jsou špagety jeho pochváleny) musím nesouhlasit, přestože naši teologové se stále neshodli, zdali to je či není inkarnace Cthulhu. A Krakeninisti, ti jsou někde mezi.
    Gréta avatar 6.3.2020 14:56 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie

    c' mglw'nafh r'luhhor cthulhu ephailllln'gha nilgh'ri spaghetti hlirghh!

    konec hlášení v e'lyehským jazyce :D :D :D :D

    6.3.2020 15:40 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Překlad: "Zpožděný rychlík R25 'Ctulhu' společnosti České dráhy přijede ve 14:15 k druhému nástupišti. Jídelní vůz, vůz s rozšířenou přepravou zavazadel a vůz pro zatracené duše je řazen v zadní části vlaku."
    Bystroushaak avatar 6.3.2020 16:21 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Původně jsem si myslel, že v některých stanicích mají špatné reproduktory, jimž nejde rozumět. Mělo mi dojít, že to vlastně hlásí v pro ně nativní R'Lyehianštině. To vysvětluje hodně věcí ohledně ČD. Možná takhle Cthulhu industriálně sklízí utrpení cestujících?
    3.3.2020 12:14 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    A co když o ni nenaslouchali mě?
    Petr Fiedler avatar 3.3.2020 13:20 Petr Fiedler | skóre: 35 | blog: Poradna | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie

    Byl jsem evolucionista. Nyní, smím li se tak nazvat, jsem křesťan. Znám obě strany mince. Ty jen jednu. Já ti dosvědčuji, že pravda je písmo.

    Fluttershy, yay! avatar 3.3.2020 13:50 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Taková rada do života…

    Mně je srdečně jedno, jestli jsi „evolucionista“, „kreacionista“, věříš v neviditelného růžového jednorožce, nebo co já vím co.

    Zásadní je to, zda se nechováš jako tikající bomba mezi lidmi, tedy zda např. dodržuješ doporučení medicíny založené na důkazech (reprodukovatelných experimentech). Čímž narážím na různé nábožensky motivované skupiny, které zásadně odmítají transfúze či očkování, případně léčbu ignorují – nahrazují různými rituály včetně modliteb (ale také vymýtání aj.).

    Pointa nejen medicíny založené na důkazech je, že k výsledkům se došlo nějakým procesem: filosofové se od starověku zabývají takovými záležitostmi jako logika, indukce, dedukce – experiment. Právě přírodní filosofie, založená na praktických experimentech, poskytuje nástroje pro předvídání budoucnosti, a tedy změny světa.

    Tím, že vůbec píšeš a sdílíš komentáře na tomhle webu, nevědomky reprodukuješ obrovské množství vědeckých experimentů, s jejichž pomocí se došlo k elektronickým digitálním počítačům a jejich propojení do sítí.

    Ten samý abstraktní proces provádění experimentů lze ovšem aplikovat na libovolnou nejen lidskou činnost. Včetně toho, jak se vyvíjí život.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    3.3.2020 15:52 j
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Hele, tady bych byl opatrnejsi, vsemozny lecebny postupy odmita spousta lidi, a hromada z nich z velmi racionalnich duvodu. A to ze nekdo kvuli tomu umre, neni zadny nestesti, to tak proste je. Stejne tak jako ze nekdo jinej umre prave kvuli ty lecbe, kerou nekdo jinej odmita.

    Trebas nakazenych HIV transfuzi neni kupodivu nula. A takhle se da pokracovat. Znam trebas osobne cloveka, kterej prezil bouracku proto, ze NEbyl pripoutanej. Kdyby byl, je mrtvej. Fakt bych chtel videt toho fizlocajta, co mu rika, ze pripoutanej byt musi ...

    Co je trebas naopak naprosto iracionalni, je napriklad zakaz brat do skolek neockovany deti, kdyz ty ockovany nakazit nemuzou prece ani teoreticky. To je pouze buzerace rodicu aby se pekne zaradili do stada.

    Jinak k obecne ruznych pomatencum, zajimavy na tom je predevsim to, ze kdyz se podivas zhruba 400 let do historie, tak zjistis, ze krestani upalujou carodejnice, a muslimove provozujou vedu. Specielne prave lekarska veda byla v zemich blizkyho vychodu na velmi vysoky urovni, a vsemozni evropsti felcari se mohli jit leda vycpat.

    BTW: To vis, ze za ne vlastne umrel Jezis, a tim vykoupit vsechny jejich hrichy, takze staci verit, a projde ti i vrazda? Pohoda ne?
    3.3.2020 16:15 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Co je trebas naopak naprosto iracionalni, je napriklad zakaz brat do skolek neockovany deti, kdyz ty ockovany nakazit nemuzou prece ani teoreticky. To je pouze buzerace rodicu aby se pekne zaradili do stada.
    Kristova noho. Zjisti si prosímtě, co je proočkovanost...
    Petr Fiedler avatar 3.3.2020 16:56 Petr Fiedler | skóre: 35 | blog: Poradna | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie

    K lékaři chodím, očkovaný jsem. Podle mě je to moudré.

    Fluttershy, yay! avatar 3.3.2020 17:02 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Výborně, tak se zkus zajímat o to, jak se přišlo na ty lékařské znalosti a nástroje jako očkování.

    Je to užitečné, už jen proto, aby ses nenechal napálit, třeba když se lékař rozhodne – ne zrovna eticky – si přivydělat něčím, co není medicína.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    3.3.2020 14:18 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Vatikán dávno s evolucí nemá problém. Takže jsi spíš nějaký sektář. Sekty jsou nebezpečná věc.
    3.3.2020 15:54 j
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Tak vatikan je predevsim prodejna devka, a protoze cirkve, vcetne ty katolicky, ztratily vetsinu svy moci, a tim i prijmu, tak jim nezbejva, nez se zoufale snazit naroubovat cokoli na cokoli. Ale v jadru se nezmenili ani o pid. Viz nedavno paleni knih v psonklandu. A na soustani deti se shodnou vsichni. Vcetne Duky a dalsich, abysme nechodili tak daleko.
    3.3.2020 16:47 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    No tak to je snad hlavním účelem církve, šoustat děti, ne?
    3.3.2020 21:56 Nie som robot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Ano
    6.3.2020 11:25 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Dosvědčuješ? Nebylo by to lepší dokázat?

    Za svůj život jsem byl párkrát u soudu a co tam lidi dosvědčovali (i pod přísahou a pokutami a já nevím jakými ještě tresty) kolikrát nemělo s pravdou společnýho vůbec nic

    Jak se pak dokázalo...
    2.3.2020 17:46 Bherzet | skóre: 19 | blog: Bherzetův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    To je volně založené na Clawfinger – I'm Your Life and Religion, ne? :)
    2.3.2020 17:55 /dev/urandom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Nie, nie, to je voľne založené na kritickom myslení a elementárnej logike...
    Dalibor Smolík avatar 2.3.2020 18:17 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    - veríš že Abrahám žil 900 rokov ?
    Tak tomu věřím. V některých kulturách se věk počítal nikoliv na roky, ale na měsíce. Když vydělíme 900 dvanácti, je to reálný věk.

    - veríš že človek sa môže premeniť na soľný stĺp ?
    Dodnes nevíme, co se stalo v Sodomě a Gomoře. Někdy se mluví o jaderném výbuchu.

    Jinak je bible plná podobenství podaná tak, aby tomu porozuměl obyčejný člověk, žijící před 2000 lety. Dny, ve kterých byl stvořen svět, jsou v podstatě geologická období. No a sedmý den klidu? Ten je potřeba na regeneraci organismu. Vše má svoji logiku.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    2.3.2020 19:31 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    "... sedmý den svojí práci dokončil."
    Jenže těch sedm dní odpovídá geologickým obdobím asi stejně, jako sluneční soustava atomu. Někde tam něco obíhá, a to je všechno co mají společné. Zbytek je zkomolený a nepochopený.

    Je to vlastně totéž, jako s tím lunárním kalendářem. Celá tisíciletí to vykládají a překládají nedouci, posedlí a zaslepení náboženským fanatizmem, kteří mají Bibli za vrchol všeho vědění. Přitom vědí úplné hovno.

    Jó, to víš proč hospodin poručil Abrahámovi obětovat jeho dvanáctiletého syna Izáka? Protože zabít třináctiletého spratka by už nebyla oběť!

    Také to, že se staří lidí věnují studiu Bible má svůj dobrý důvod. Šrotí se na zkoušky :-D
    2.3.2020 17:41 Bherzet | skóre: 19 | blog: Bherzetův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Ježíš skutečně uměl chodit po vodě, ale jen pokud byla zmrzlá, zjistili vědci, jejichž jméno redakce zná.
    2.3.2020 16:53 Nie som robot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Jaaaj Biblia? Ezechiel 23:18-20
    …18 Keď urobila zjavným svoje smilstvo a keď odkryla svoje ohanbie, vtedy som sa odvrátil od nej, ako som sa odvrátil od jej sestry. 19 Ona však vystupňovala svoje smilstvo, keď sa rozpomenula na dni svojej mladosti, keď smilnila v Egypte, 20 a zahorela žiadosťou po milencoch, ktorých úd je ako úd oslov a ktorých výron je ako výron žrebcov.…
    Petr Fiedler avatar 2.3.2020 16:56 Petr Fiedler | skóre: 35 | blog: Poradna | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie

    A co se tím snažíš naznačit?

    2.3.2020 17:08 Nie som robot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Že je to skvelá kniha !
    2.3.2020 17:34 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Je to brak.
    2.3.2020 17:36 Nie som robot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Ja viem, navyše vymyslený, logicky nepresný a intelektuálne prislúchajúci dobe bronzovej v ktorej bol zhruba napísaný ...
    Petr Fiedler avatar 3.3.2020 12:13 Petr Fiedler | skóre: 35 | blog: Poradna | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie

    :-D

    4.3.2020 11:53 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Jedny z největších zvěrstev dělali právě protestanti...
    Petr Fiedler avatar 6.3.2020 12:11 Petr Fiedler | skóre: 35 | blog: Poradna | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie

    Definuj prosím protestanta.

    6.3.2020 12:19 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Má to smysl? Zase řekneš, že vykládají Písmo špatně, protože správně to děláš ty. Pochlub se ke které sektě se hlásíš a podíváme se, co mají v historii na svědomí tví souvěrci. Každopádně katolíci patří k těm hodnějším křesťanským sektám.
    Petr Fiedler avatar 6.3.2020 12:30 Petr Fiedler | skóre: 35 | blog: Poradna | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie

    Nejsem členem žádné denominace, ani sekty. Od zla, které kdokoliv kdykoliv udělal se distancuji a neschvaluji jej.

    Dalibor Smolík avatar 9.3.2020 12:37 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Ti, co se hlásili k protestantské církvi, ne?
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    Petr Fiedler avatar 9.3.2020 13:06 Petr Fiedler | skóre: 35 | blog: Poradna | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie

    Definuj prosím protestantskou církev.

    2.3.2020 16:42 Vojny v mene Satana neboli ale iba v mene Boha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    O krvavých zločinoch cirkvi: šírenie kresťanstva násilím a genocídou Ak niekto spomenie zločiny cirkvi väčšina ľudí si spomenie na inkvizíciu, čarodejnícke procesy a mučenie a zabíjanie vedcov za ich dialógy, ktoré sa nezhodovali s názormi cirkvi. Pravda je ale taká, že cirkev v histórii urobila omnoho väčšie zločiny ako bola inkvizícia. O tom ľudia nevedia - ľudia sú v nevedomosti - nevedomosť je veľmi vážny problém. Preto treba robiť veľkú osvetu o oboznamovať ľudí o zločinoch cirkvi.

    Mýtus: Kresťanstvo ako opozícia voči islamu

    Pri súčasnej islamizácie Európy, začalo byť veľmi populárne v alternatívnych médiach hovoriť, že jediným spôsobom ako čeliť islamizácii je znovu obnoviť svoje kresťanské korene. Tento veľmi hlúpy názor vychádza však s veľmi veľkej nevedomosti. Ľudia nepoznajú históriu cirkvi a nevedia, že cirkev robila v minulosti rovnako kruté zločiny ako islamský štát.

    Miroslav Švický (Žiarislav) a história cirkvi

    Žiarislav je slovanský pohan - tento človek je len obyčajný "šarlatán" avšak má jednu pozitívnu vlastnosť: veľmi poctivo, verne a seriózne sa zaoberá akademickou históriou Slovanov. Keď som počul ako hovoril o extrémnom krvavom a násilnom pokresťančovaní Slovanov, veľmi ma to zaujalo. Je zaujímavé, že v súvislosti s históriou cirkvi sa často spomína inkvizícia ale na genocídu ľudí neochotných sa stať kresťanmi v rámci pokresťančovania Európy sa akosi zabúda.

    Z historických rozhlasových relácii Žiarislava sú v stručnosti nasledovné informácie:

    -V Byzantskej ríši (čo bola cca polovica Európy) bolo zavedené kresťanstvo pod trestom smrti. Každý kto nebol ochotný sa dať pokrstiť (= stať sa kresťanom), bol zabitý. Nevieme si ani predstaviť aká krutosť to musela byť. Bola to presne rovnaká krutosť ako robí islamský štát - vyvražďovanie všetkých inovercov

    -v Slovanských krajinách sa pokresťančovalo tak, že každý kto nebol ochotný konvertovať na kresťanstvo, toho zmrzačili (konkrétne mu odrezali nos), zhabali mu majetok a dali do otroctva (podmienky v otroctve boli podobné ako v koncentračnom tábore). Podobné praktiky ako robí aj islamský štát. Veľmi kruté zaobchádzanie

    -panovník svätý Štefan bol vyhlásený cirkvou za svätého (teda mal by byť dokonalým a ideálnym vzorom pre kresťanov), v skutočnosti bol zodpovedný za veľmi krvavé a kruté pokresťančovanie územia dnešného Maďarska a Slovenska

    -Cyril a Metod sú dnes uznávaní a obdivovaní za to, ako priniesli kresťanstvo, avšak v skutočnosti priniesli so sebou len násilné praktiky pokresťančovania

    -obzvlášť veľmi kruté vojenské genocídne výpravy Frankov proti Slovanom kvôli ich pokresťančeniu boli ešte pred príchodom Cyrila a Metoda. Na dobitých územiach každý kto nebol ochotný sa dať pokrstiť, toho okamžite zabili. Bola to genocída - Frankovia sú Nemci/Germáni. Týmto vojenským genocídnym oddielom zväčša velil katolícky biskup. Katolícka cirkev priamo (teda nie cez štátnu moc) vyvražďovala Slovanov.

    Nacizmus VS Katolícka cirkev

    je veľký paradox, že nacizmus je zakázaný a Katolícka cirkev zakázaná nie je. Cirkev je zodpovedná za omnoho väčšie zlo a genocídu ako nacizmus a napriek tomu je cirkev tolerovaná. To je naozaj neuveriteľné: šialený dvojaký meter. Presne tá istá organizácia, ktoré robila tie hrozné genocídy pokresťančovania existuje v plnej sile a v plnej paráde až doteraz a dokonca je aktívne podporovaná a financovaná štátom. Každý hovorí ako cirkev šírila vzdelanie, ale nikto už nepovie to, že cirkev musela polovicu ľudí vyhubiť aby sa Európania stali kresťanmi.

    Odborné publikácie ohľadom týchto tém sú bežne dostupné na internete alebo si môžete nájsť nejaké rozhovory s Miroslavom Švickým alias Žiarislavom ako sú "Pohanské povstania Slovanov", "Ako Cyril a Metód našu kultúru zakázali", "O rozdieloch medzi pôvodným duchovnom a cirkevným kresťanstvom" atď...
    Petr Fiedler avatar 2.3.2020 16:50 Petr Fiedler | skóre: 35 | blog: Poradna | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie

    Vidím, že vůbec nechápeš, co to křesťanství je. Všechno to zlo, co jsi tu popsal křesťané určitě neudělali. To byli katolíci.

    Fluttershy, yay! avatar 2.3.2020 16:54 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Všechno to zlo, co jsi tu popsal křesťané určitě neudělali. To byli katolíci.
    Můžete si to vyjasnit v nějaké svaté válce.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    Petr Fiedler avatar 2.3.2020 16:58 Petr Fiedler | skóre: 35 | blog: Poradna | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie

    Jednou jim to vyjasní BŮH.

    Fluttershy, yay! avatar 2.3.2020 17:00 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Bůh je mrtev.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    Petr Fiedler avatar 2.3.2020 17:45 Petr Fiedler | skóre: 35 | blog: Poradna | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie

    BŮH žije.

    cbrpnk avatar 2.3.2020 17:48 cbrpnk | skóre: 8 | blog: bl0gium
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    ale našťastie len v tvojej hlave...
    3.3.2020 10:10 Jacob
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Pokud Bůh žije a je všemocný, tak ať prosím smaže tento můj komentář.
    vencour avatar 3.3.2020 10:39 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Bůh poprosí admina a ten řekne "takhle to tu neděláme" :-)
    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    3.3.2020 12:07 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Moh by někdo prosím tyhle komentáře smazat? 8-P
    vencour avatar 3.3.2020 12:11 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Tady je ring volný snad a diskuse je v mezích slušnosti, souhlasí?
    Tys snad čekal, že se tu diskuse nezvrhne v cokoliv?
    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    3.3.2020 12:15 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Jo, smaš svůj blogísek kterej je stejná stoka.
    3.3.2020 13:05 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Nechci být adresný, tak se omezím jen na tohle: Vyfič!
    3.3.2020 15:24 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    YOU HAVE NO POWER HERE
    3.3.2020 15:32 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Petr Fiedler avatar 3.3.2020 13:22 Petr Fiedler | skóre: 35 | blog: Poradna | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie

    Myslíš, že on je tvým otrokem, ano? :-D

    4.3.2020 17:52 Jacob
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Ne, myslím, že on je výplodem tvé fantazie.
    4.3.2020 19:49 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Pruský král Fridrich Veliký prohlásil o křesťanství toto:

    "Starý metafyzický výmysl plný samých zázraků, rozporů a absurdit, zplozený vzrušenými představami Orientálců a pak šířený do naší Evropy, kde si ho přisvojili fanatici, přičemž někteří pleticháři předstírali, že je přesvědčilo, a někteří blbečci mu opravdu uvěřili."
    2.3.2020 17:15 /dev/urandom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Je-li Bůh všemohoucí, zná budoucnost.
    Zná-li Bůh budoucnost, je budoucnost daná.
    Je-li budoucnost daná, nijak neovlivním, co ve svém životě "slobodně" udělám.
    Neovlivním-li, co ve svém životě udělám, jak mne Bůh může za mé skutky trestat?
    Gilhad avatar 2.3.2020 17:29 Gilhad | skóre: 20 | blog: gilhadoviny
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Je-li Bůh všemohoucí, tak tě samozřejmě může trestat kdykoli se mu zachce a jakkoli se mu zachce, proč by se měl obtěžovat s nějakými důvody?
    2.3.2020 17:33 Nie som robot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    No lebo podľa Biblie máme predsa rozum a slobodnú vôľu a teda "môžme meniť" svoju dopredu danú a Bohom poznanú budúcnosť.
    Gilhad avatar 2.3.2020 17:44 Gilhad | skóre: 20 | blog: gilhadoviny
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Z všemohoucnosti boha jaksi automaticky plyne, že může kdykoli kohokoli trestat za cokoli, bez ohledu na cokoli - jinak by přece nebyl všemohoucí - to dá rozum.

    A z bible plyne tolik věcí, které si navzájem odporují, že o jednu víc, nebo míň nemá cenu řešit :)
    Fluttershy, yay! avatar 2.3.2020 17:51 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    Petr Fiedler avatar 3.3.2020 17:01 Petr Fiedler | skóre: 35 | blog: Poradna | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie

    Taky neděláš všechny věci které můžeš, protože ti v tom brání např. charakter.

    3.3.2020 18:16 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Co bránilo Hitlerovi?
    vencour avatar 3.3.2020 18:20 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Že by Spojenci?
    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    3.3.2020 19:13 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Až od roku 1942. A předtím? Gott mit uns...
    Petr Fiedler avatar 4.3.2020 01:11 Petr Fiedler | skóre: 35 | blog: Poradna | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie

    BŮH i trestá a soudí celé národy pro jejich zvrácenost. Toho je plná bible.

    4.3.2020 01:27 Neznaboh
    Rozbalit Rozbalit vše Nefunguje mi křesťanství v Linuxu, prosím pomozte
    Dejme tomu, že jsem neznaboh a uctívám Satana. Co mám udělat pro to, aby mě Bůh začal milovat?

    Heil Satan!
    Petr Fiedler avatar 4.3.2020 01:41 Petr Fiedler | skóre: 35 | blog: Poradna | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nefunguje mi křesťanství v Linuxu, prosím pomozte

    Zapni si mozek.

    4.3.2020 03:41 Neznaboh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nefunguje mi křesťanství v Linuxu, prosím pomozte
    Jak se to dělá? Máš s tím nějaké zkušenosti? Prosím poraď!
    Gilhad avatar 4.3.2020 01:59 Gilhad | skóre: 20 | blog: gilhadoviny
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Tvrdis, ze vsemohouci NEMUZE neco udelat,

    protoze ja, se svymi omezenymi moznostmi zrovna ted nedelam neco, co bych delat mohl a za jinych podminek (u kterych nelze rozumne vyloucit ze nastanou) treba i delal (napriklad zabijeni lidi)?
    Petr Fiedler avatar 4.3.2020 02:28 Petr Fiedler | skóre: 35 | blog: Poradna | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie

    Myslím, že tobě nemá smysl odpovídat.

    Gilhad avatar 4.3.2020 02:33 Gilhad | skóre: 20 | blog: gilhadoviny
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Chapu, muselo by to pro tebe byt znacne nepohodlne.
    Petr Fiedler avatar 4.3.2020 02:49 Petr Fiedler | skóre: 35 | blog: Poradna | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie

    Nechápeš.

    3.3.2020 03:03 Rajolim
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Mas to blbe vole, je to Vsevedouci (omniscient), jinak to nedava smysl (dle tehdejsi definice toho co jeden muze a ne - omnipotent). Ale jinak klasickej za me ano argument.

    A ani nechci vedet co mel Petr v prdeli par dnu "nazad". Nicmene mu malou prihraju - Katolici, ci skoro kdejaka evropska odnoz Krestanstvi, jsou povetsinou fakt hovna. Cistyho krestana se uz nedorezes ani v ...
    2.3.2020 17:24 hej
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Zatraceni modrocepicari se dockaji zaslouzene zkazy!
    Petr Fiedler avatar 2.3.2020 15:45 Petr Fiedler | skóre: 35 | blog: Poradna | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie

    A když jim potom umírá malá dcerka, tak se k němu modlí tak, aby je nikdo neviděl.

    Fluttershy, yay! avatar 2.3.2020 16:02 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Lidé se zvlášť v takových situacích nechovají moc racionálně. Modlení se aspoň nemá žádný efekt, tak je to asi lepší než pokusy o „léčbu“ homeopatiky, nebo dokonce bazénovou chemií.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    Max avatar 2.3.2020 16:07 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Co to je léčba bazénovou chemií? To jako někdo vypije kýbl sava, nebo co?
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    Fluttershy, yay! avatar 2.3.2020 16:14 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    MMS/CDS (příklad článku sice na Vitálii, ale myšlenku to pokrývá)
    Hlavní hygienik ČR varuje před konzumací výrobků pod názvy Master Mineral Solution (MMS), Chloride Dioxide Solution (CDS, CDS2) a Chloride Dioxide Holding (CDH), ať již nabízených prostřednictvím internetového prodeje nebo jako jednotlivé složky s návodem na přípravu a použití výsledného produktu.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    Petr Fiedler avatar 2.3.2020 16:32 Petr Fiedler | skóre: 35 | blog: Poradna | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie

    Naopak. Lidé v takových situacích přestanou lhát sami sobě.

    2.3.2020 16:46 /dev/urandom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Cirkev sa modli a veda lieci. Ked ta najblizsie bude boliet slepe crevo alebo si zlomis ruku zajdi sa pomodlit do kostola... Ved viera predsa uzdravuje!
    3.3.2020 08:24 j
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Ale ne, to musis zajet do Lurd ... ;D
    Petr Fiedler avatar 6.3.2020 12:15 Petr Fiedler | skóre: 35 | blog: Poradna | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie

    Od katolicizmu jsem se tady už několikrát distancoval.

    6.3.2020 12:28 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Což je škoda, jejich názory jsou slučitelnější s moderní společností a vědeckým chápáním světa.
    2.3.2020 16:48 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    A pak jsou tady takoví, kterým Bůh překáží v jejich vnímání světa a tak si ho vědomě i nevědomě zakrývají.

    Zdar Tom
    Jakožto dřívější prosazovatel teismu k tomu můžu říct to, že 'Bůh' je pouze celkem slušně vágní pojem pro soubor nějakých předpokladů o světě. Mnohem smysluplnější než řešit, jestli je/není Bůh, je řešit přímo jaký jsou/nejsou ty konkrétní vlastnosti. Debata o (ne)existenci Boha je v podstatě bezpředmětná, to je prakticky všechno šum a žádný signál...
    Fluttershy, yay! avatar 2.3.2020 16:55 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    In shāʾ Allāh
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    2.3.2020 15:23 RB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Nebo si snad myslíš, že za 100 000 let někoho bude zajímat Hitler? Nebo Einstein?
    Troufám si tvrdit, že za 100 tisíc let tu nebude ani naše genetická informace.

    Jinak odkaz člověk nemusí zanechat jenom ve formě genetické informace. Třeba takový Julius Caesar. Jeho genetická informace byla velmi pravděpodobně z lidského genofondu eliminována, žádné z jeho vnoučat jeho oficiálních i neoficiálních dětí se nedožilo dospělosti (i když u takových osobností se nějaký neznámý levoboček nikdy nedá vyloučit). Nicméně i 2000 let po jeho smrti jeho odkaz žije a ovlivnil naši společnost dost výrazně. U řady lidí tu dobu nepřežila ani jejich genetická informace, natož aby zanechali nějaký znatelnější otisk v historii.
    2.3.2020 11:30 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Pokud je tvůj výrok o smyslu lidské existence pravda, pak bys měl okamžitě spáchat sudoku.
    Páchám každý večer před spaním, na dobrou noc.
    Vzhledem k tomu, že stále ještě existuješ a věnuješ se všelijakým činnostem, pak zřejmě bude mít existence ještě nějaký další smysl...
    Hovoří se sice o právu na život, ale nic takového ve skutečnosti neexistuje. Práva má každý jen taková jaká je schopen si sám zajistit. Bohužel ti, co prostřednictvím médií ovládají tuhle tzv. "vyspělou" společnost, využívají tuhle hysterii právě k tomu, aby ve jménu "dobra" respektování individuálních práv ve jménu celku co nejvíc omezili. Nejde o nic jiného, než návrat do časů nevolnictví, kdy se PÁN (stát) o vše milostivě postará a pro vás bude radost sloužit.

    Mimochodem, pokud budete mít pocit že výrok "Stát jsem já!" už jste někde slyšeli, tak se nemýlíte. Určitě jste o něj zavadili, když jste se kdysi ve škole učili o absolutismu.
    2.3.2020 11:39 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Ale jinak můžeš být bez starosti. Nepředpokládám, že bych si někdy v téhle zemi užil důchodu. Jsem smířený s tím, že mě tenhle stát škube kde může. I přes to, že to obratem věnuje různými cestami darebákům premiérova typu. Přeci jenom z toho cestou něco ukápne i pro všeobecné blaho.
    2.3.2020 21:51 Jacob
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Přeci jenom z toho cestou něco ukápne i pro všeobecné blaho.
    Velmi málo. Velmi, velmi málo.
    Dalibor Smolík avatar 2.3.2020 11:17 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    No to je těžké. Když premiér, který de facto vlastní největší potravinářský koncern, řekne, abychom se lehce předzásobili, není divu. Když vypukne nákupní horečka pak farizejsky řekne, že není důvod k panice. Koblihy nakupují a nakupují ..
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    2.3.2020 12:22 Evoluce
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    nevim, co se resi, uz se to jednou krasne popsalo. staci se s tim smirit :)

    https://www.youtube.com/watch?v=F96yCqNTEeo
    2.3.2020 12:33 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Tohle nebylo podstatou sdělení.
    2.3.2020 12:34 bigBRAMBOR | skóre: 37
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Smyslem veškeré existence je předání genetické informace další generaci. Dá se říct, že komu se to podařilo, tak v evolučním boji uspěl.

    v případě lidí ale uspěl jenom napůl, což není nic moc výsledek.
    2.3.2020 14:29 ::: | skóre: 14 | blog: e_lama
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Bylo aspon zajimave sledovat kolik lidi to zastihlo naprosto nepripravene a pak mohli jen smutne koukat na prazdne regaly v obchodech a stezovat si na internetu ze jim to "vesnicane" a "hloupi duchodci" vykoupili... haha :-D

    Tentokrat meli stesti a rychle to preslo ale zajimalo by me jestli se aspon trochu poucili :-)
    2.3.2020 15:20 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Já si pomyslel jen něco v čem určitě figurovalo slovo "idioti". Těstoviny totiž tvoří s bídou 5% mého jídelníčku. Univerzální nouzovou potravinou je pro mne čočka. 20% padne na chleba, 15% na rýži. Brambory asi tak 20%, 10% maso a zbytek ovoce a zelenina.
    2.3.2020 15:26 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Takže kdo jí těstoviny je idiot, protože ty jíš čočky :D

    To je skutečně vrchol inteligence, co tu předvádíš.
    2.3.2020 16:54 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Idiot je ten, kdo pod vlivem paniky vypne mozek. Což jak tak koukám je nejspíš i tvůj případ.
    2.3.2020 17:35 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Spíš tvůj. Kdybys mozek zapnul, nemohl bys nazývat zodpovědné lidi vytvářející se nutné zasoby idioty.
    2.3.2020 18:04 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Míra zodpovědnosti se zvyšuje každým nakoupeným balením těstovin?
    2.3.2020 19:26 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Míra zodpovědnosti se zvyšuje s připraveností a schopností se o sebe postarat.
    2.3.2020 20:16 Kratos
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    To rozhodně, ale pouze v době, kdy se nic neděje, to je rozumné. Začít nakupovat do zásoby AŽ v okamžiku, kdy se na pár serverech objeví zpráva, že lidi kupují, je projevem slabého ducha a styl, soused bude mít a na mě se nedostane (to není pud sebezáchovy). To je prostě jen panika ničím nepodložená.

    Sám mám doma 15 kg rýže, protože mě prostě sere nakupování jako takové. Pokud ale lidi začnou nakupovat na povel médií je ve společnosti něco hodně shnilého.
    2.3.2020 23:26 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Já nakupoval zásoby PŘED mediální hysterii, už tehdy byly prázdné regály a do zdejších diskusi jsem dával fotky. Takže pokud mám k médiím nějaký vztah, tak maximálně ten, že jsem je na situaci upozornil.

    Jinak ale pokud si někdo problému všimne díky médiím a zařídí se podle toho, stále na tom není nic špatného. Špatně je být volem, co má potřebu prudit a komandvat ostatní, co si mají nebo nemají kupovat a kdy.
    3.3.2020 14:10 Meh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    15 kilo? S tebou budu kamaradit, ponevadz ty budes pak v karantene kralem.
    3.3.2020 14:21 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    já mám dva metráky :)
    Bystroushaak avatar 3.3.2020 14:43 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    15 kilo? S tebou budu kamaradit, ponevadz ty budes pak v karantene kralem.
    Pětikilové pytle jasmínové rýže mají normálně v lidlu a občas i u vietnamců. Navzdory tvrzení o panice a kde čem se to tam dá pořád koupit, kus stojí asi dvě stovky.
    Gilhad avatar 4.3.2020 02:35 Gilhad | skóre: 20 | blog: gilhadoviny
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    i 18kg pytle jsou bezne k dostani - a za vyhodnejsi cenu, nez mensi baleni.
    2.3.2020 18:04 bigBRAMBOR | skóre: 37
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Ano, opravdu si to tak blbe napsal.

    Ja nekoupil do zasob vubec nic, jsem lenoch, ale kdo nakoupil, at uz skonci v karantene, nebo chytne normalni chripku, nebo si zlomi nohu, bude lepe pripraven, sam se zaridil a nemusi spolehat na ostatni, bude zasoben, neriskuje vubec nic. Nebyt zasoben, kdyz neriskuju nic a muzu jenom ziskat, ulehcit si situaci budouci je vlastne znakem pripravenosti o ochoty se sam o sebe postarat. Kdo takovym lidem se pak jeste smeje je smesnejsi nez oni.
    6.3.2020 11:31 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Řekl bych, že ještě větší idiot je ten, který sice zůstane v klidu, ale tak nějak nepočítá s panikou ostatních - tím pádem je na sebe sice hrdej, ale má hlad, nebo ho ušlapou, nebo uhoří protože se nedostane k východu včas...)

    To se samozřejmě může stát i když s tou panikou počítá, ale prostě to nevyjde, nebo se rozhodne sice v klidu, ale špatně...

    Panika je normální lidská vlastnost a kdo o panikářích tvrdí, že jsou idioti pravou paniku asi nikdy nezažil...
    2.3.2020 20:23 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Agent avatar 2.3.2020 20:36 Agent | blog: Life_in_Pieces | HC city
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Nevěděl zpočátku, co si počít, jak žít, co dělat, ale brzy se vpravil do role samotáře.
    2.3.2020 21:48 Jacob
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Ne vždycky se utahují šrouby kvůli hysterii. Nebyla to hysterie, kvůli které byla v ČR např. zavedena cenzura internetu. Byla to lobby kasín a hazardu, která nechtěla zahraniční konkurenci a přesvědčila premiéra, který údajně nikdy nešifroval (smajlík oči v sloup).

    A není to hysterie, která protlačuje různé levičácké ideologie a agendy. Tam to maskují jako věc "lidských práv". Ovšem už zamlčují, že "právo" jedné skupiny podporují na úkor potlačení základních práv jiné skupiny. I když je to občas podpořeno jistou formou hysterie, není to ta hysterie, o které mluvíš.
    Jendа avatar 2.3.2020 21:53 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Premiér jenom neví jak funguje DNS. Nikdy nešifroval náměstek ministra financí.
    3.3.2020 00:45 Jacob
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Aha, díky za opravu.
    2.3.2020 22:48 Jirka | skóre: 25
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Zcela vážně, taky se kolem vás objevuje takový množství pokašlávajících lidí? Hlavně v různých technologických firmách. Začínám mít pocit, že my mladší jsme hlavní šiřitelé, čekáme zabijáckou chřipku a ono lehký nachlazení s otravným kašlem, mírnej tlak na hrudi a jinak nic. To naprostá většina z nás snadno přechodí. Myslím, že nám tu tiká slušná časovaná bomba.
    Dokud to funguje, nešťourej se v tom!...
    vencour avatar 2.3.2020 22:58 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    No kdyby to bylo jen "nachlazení" a ne žádné dlouhodobé následky, tak je to sranda.
    V jedné sci-fi si tak dlouho hráli s dlouhověkostí, až něco objevili a až pak zjistili, že jsou bezdětní.
    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    2.3.2020 23:16 Jirka | skóre: 25
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Sranda to je jen do chvíle, než půjdeš navštívit třeba babičku.
    Dokud to funguje, nešťourej se v tom!...
    2.3.2020 23:40 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Kam? Na hřbitov? Tomu stejně nikdo neunikne. Zamyslel se tu vůbec dnes někdo nad tím na co se dnes umírá? Infarkt, mrtvice, rakovina, selhání imunity, nehoda, násilná smrt. Sem tam se někdo utopí, či zemře na podchlazení.

    Kdysi se také umíralo často hlady, na sifilis, nebo na dehydrataci,(uplavice, tyfus a pod).
    3.3.2020 16:05 j
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    To neni scifi, to jsou prirodni zakonitosti. Pokud budes nesmrtelny, tak si naprosto logicky reknes, ze na deti je casu dost. A reknou si to vsichni. Je to videt i na soucasnym vyvoji - cim bohatsi spolecnost a cim vic se lidi dozivaj, tim min deti.

    I u ostatnich zvirat plati, ze cim dyl se doziva, tim pomalejsi a narocnejsi je proces mnozeni.

    Myslim si, ze technicky neni problem vyrobit nesmrtelnyho cloveka (vekove). Jednoduse se jeho organismus naprogramuje tak, ze se budou bunky neustale obnovovat, a reprodukcni chyby bunek se eliminujou. A pak uz nebudou zadny dalsi deti. Casem nejspis reprodukcni organy zcela zaniknou, nebude proc je dal udrzovat.
    Josef Kufner avatar 3.3.2020 17:03 Josef Kufner | skóre: 70
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Reprodukční orgány nezaniknou, neboť pokud nejsou děti, tak není evoluce.
    Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
    Fluttershy, yay! avatar 3.3.2020 17:07 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Kdybych měl být nesmrtelný a určitě nehodlal mít potomstvo, rozhodně bych se zbavil koulí. Pak bych si je nemohl přisednout (jau), ani by mě nemohl nikdo/nic do nich šlahnout (jau).
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    3.3.2020 17:32 ::: | skóre: 14 | blog: e_lama
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Ja myslim ze by ses jich mel zbavit i kdyz nesmrtelny nejses ;-)
    Fluttershy, yay! avatar 3.3.2020 17:38 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Má to vedlejší účinky jako zvýšené riziko osteoporózy. Být dostupná nesmrtelnost, pravděpodobně by byly řešitelné i takové dopady.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    4.3.2020 08:00 j
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    To je jeden z dusledku nesmrtelnosti. Ostatne, pust si Lucy, tohle je v tom receno naprosto spravne - organismus bud voli rozmnozovani (a s tim spojeny zmeny genomu, prizpusobovani se, ...) nebo nesmrtelnost. Nektery typy organismu, kupodivu prave takovych, ktery z pohledu cloveka ziji v extremnich podminkach, jsou nesmrtelne.

    To neznamena, ze nemuzou umrit, ale ze ziji, dokud se nezmeni podminky. Principielne klidne tisice let. Zmene podminek se ale nedokazou prizpusobit, jsou to uzci specialiste.

    Nesmrtelny clovek se nebude chovat jinak. V nekterych scifi se to "resi" umelym omezenim delky zivota (trebas na 2-3 stovky let), ale tohle je mnohem vetsi scifi nez nesmrtelny clovek. Chtel bych videt cloveka, ktery by si moh vybrat mezi nesmrtelnosti a 200 lety, a vybral si tech 200 let.

    Jindy se nesmrtelnost resi tak, ze se umi prenyst kompletni osobnost do novyho (umele vyrobenyho) tela. Ale dusledky jsou uplne stejney = zadny deti.
    4.3.2020 09:26 Kate | skóre: 9
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Pokud jde o Sci-Fi, dobře s nesmrtelností pracuje Neal Asher. Lidé si v jeho světě mohou prodlužovat život prakticky donekonečna, nebo se nahrát do androidího těla. Problém je, že se po čase začnou nudit. Navíc do toho zasahuje to, jak člověk vnímá čas – čím je člověk starší, tím víc věcí už zažil a tím agresivněji jeho mozek komprimuje zážitky. Pro děcko jsou dva měsíce prázdnin celá věčnost, dospělému dva měsíce utečou podstatně rychleji.

    Člověk kterému je 400 let a nemá žádné nové podněty pak stagnuje a zoufale hledá něco nového. Nebo se zabije. Nebo najde něco nového, co ho zabije, protože začne víc a víc riskovat život.

    Děti pak nejsou problém, přináší nějaké narušení životního stereotypu.
    vencour avatar 3.3.2020 17:07 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Ono to bylo míněno tak, že chtěli hlavně nesmrtelnost. Všichni si ji "vzali" a to, že je tam nějaká nevýhoda, zjistili pozdě, až nebyl nikdo bez nesmrtelnosti.
    Tak nějak mi přijde že funguje GMO, taky se hledá přelomová změna a kdo víc, na co se ještě přijde.
    Ok, nebyla to nesmrtelnost, byla to dlouhověkost, to by nedávalo smysl. Četl jsem cca před 20-30 lety, prolezl jsem veškerou sci-fi, co měli tehdy v knihovně.
    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    2.3.2020 23:27 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    No já mám pocit, že se tady všeobecně na dost věcí kašle.
    vencour avatar 2.3.2020 23:34 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Kašle? Kdybys byl konkrétní, možná bys dostal odpověď "kašle a stejně to dobře dopadne" nebo "asi to nemá cenu řešit" nebo ještě "to jen tak vypadá, jen se o tom tolik nemluví"?
    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    3.3.2020 14:08 Meh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Snazi se jen znervoznit management, aby vyhlasil plosne home office. To je ovsem dvousecna zbran. Samozrejme, je vedecky dokazano, ze lide jsou v praci produktivni asi 2 hodiny (nebereme v potaz, zda samotna prace je produktivni; pokud prace spociva v presouvani hodnot jedne hromady na druhou, aniz by nejake hodnoty vznikaly, spis se ztrati v ramci rezie, pak cim mene produktivni zamestnanec je, tim je to vlastne pro vsechny lepsi), zbytek je fejsko, nakupy, pletichareni, obidek, kaficko, plkani, dalsi fejsko a pak hura domu, takze zamestnanci, kteri pracuji cucenim do pocitace, mohou klidne cucet do pocitace 2 hodiny doma a neriskovat, ze se behem zbylych 6 hodin frasky + cestovani nakazi nebo roznesou smrtici nakazu. Jenze jakmile management jednou prekona mentalni blok a misto produkce dochazky zacne vyzadovat a kontrolovat vysledky, v nekterych oborech se ukaze, ze zamestnancu staci mnohem mene, tim spis ze tech mnohem mene zamestnancu je daleko produktivnejsich, kdyz mohou v klidu pracovat, aniz by je ti ostatni neustale rusili a otravovali.
    vencour avatar 3.3.2020 14:15 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Když doma běhaj děti, zvířata, kolega od vedlejšího stolu není doma k zastižení nebo má obsazený telefon, tak to pak neni doma taková sranda.
    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    3.3.2020 14:30 Meh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Zase ale ten kolega od vedlejsiho stolu muze v klidu delat svoji praci, misto aby te pri tve praci vodil za rucicku jako v officu.
    vencour avatar 3.3.2020 14:35 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Neoficiality, přípravy, schvalování, audity řešíte jak? Oficiálními kanály? Tam ta ručička neni třeba.
    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    3.3.2020 14:46 Meh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Obvykle hulakanim po officu. Jardoooo! Uz mas tu pripravuuuu? Neeee, delam ten audiiit! Ahaaa! Zahulakej pozdejiii! Oukeeeej!

    Ted vazne. Mail mate rozbity nebo co?
    3.3.2020 17:01 ::: | skóre: 14 | blog: e_lama
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Mozna si toho jen vic vsimas nez obvykle :-)
    9.3.2020 12:07 Jirka | skóre: 25
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    V poho, skoro všichni z firmy jsme se zachovali zodpovědně a přechodili to. :-D
    Dokud to funguje, nešťourej se v tom!...
    9.3.2020 12:10 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Jako 99% pracující populace v ČR 8-P
    31.3.2020 10:53 Jirka | skóre: 25
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Víte, co je na tom zajímavýho? Že kolegovi v rodině ten virus fakt našli a evidentně už byl na ústupu. :-D :-(
    Dokud to funguje, nešťourej se v tom!...
    vencour avatar 3.3.2020 13:02 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Tento zápisek má zřejmě oprávněně jméno hysterie :-)
    Amen
    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    3.3.2020 14:31 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Jo
    pushkin avatar 4.3.2020 07:36 pushkin | skóre: 43 | blog: FluxBlog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Místo virových epidemií ale řádí epidemie mentální. Všichni se tváří hrozně překvapeně, když čas od času někomu – v podstatě normálnímu – jebne v kouli. A pak se ptají: Proč? V panice pak vyhlašují nejrůznější opatření, kterými paralyzujou zbytek společnosti jako ty výše zmíněné srny. Nevím třeba jak vás, ale mě rozhodně víc zneklidňovaly ozbrojené osoby v ulicích, než to, že by někdo z ničehož nic vytáhl pistoli na ulici aby mě střelil. Zřejmě bych byl tak překvapen, že bych se nad tím ani nestačil pozastavit ­– ale pořád je mi tahle varianta milejší, než představa že by některému z pouličních ochránců náhle přeskočilo. Vzhledem k jejich výbavě by totiž moje šance na přežití byla mnohonásobně nižší než v případě latentního teroristy.
    Kdyby šlo jenom o teroristy. Příroda prostě uznala, že za to nestojíme, a tak vytvořila skupinu mentálních chorob, které ve své "toleranci" ještě podporujeme. Vznikají tak neplodné kusy, páry a skupiny zbylých jednašedesáti pohlaví, která jsou prostě evoluční slepou uličkou a vedou k redukci počtu potomků (protože se prostě rozmnožovat spolu nemohou, nechtějí, nebo jsou nerozmnožitelní).
    Fluttershy, yay! avatar 4.3.2020 07:44 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    To je nějaká synchronicita, že už podruhé v řadě volbou patičky předvídám komentáře, na které po chvíli narazím?

    Engineers and woo
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    pushkin avatar 4.3.2020 15:39 pushkin | skóre: 43 | blog: FluxBlog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Normální předtucha ;-)
    Gréta avatar 4.3.2020 17:02 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie

    konečně na nějakým tom tvým konspiračním webu jako pišou pravdu jak to stěma připrchlejma 'inženýrama' z arábie jako je hele ;D

    nám jako furt lžou se připrchlíků nemáme jako bát že to jako jsou samý hodný zdělaný lidi aby nás uklidnili nóóóó a my se vlastně podle toho tvýho článečku máme bát těch vzdělanech :O :O :D :D

    Jendа avatar 4.3.2020 14:42 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    a tak vytvořila skupinu mentálních chorob, které ve své "toleranci" ještě podporujeme
    Jak probíhá podpora takových chorob? Sexuální identita je infekční? (biologicky nebo memeticky)
    která jsou prostě evoluční slepou uličkou a vedou k redukci počtu potomků (protože se prostě rozmnožovat spolu nemohou, nechtějí, nebo jsou nerozmnožitelní)
    Nevidím v tom problém, dokud to nebude tak velký podíl populace, aby to ohrozilo přežití druhu && bys z nějakého důvodu nemohl vyrábět děti v továrně. Což aktuálně ani zdaleka nehrozí.
    pushkin avatar 4.3.2020 15:49 pushkin | skóre: 43 | blog: FluxBlog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Jak probíhá podpora takových chorob? Sexuální identita je infekční? (biologicky nebo memeticky)
    Jejich podpora probíhá hlavně mediálně - je jim věnováno extrémní množství prostoru a jejich případná kritika je tvrdě potlačována. Šíření je pak nasnadě - k jistému základnímu počtu lidí, kteří mají opravdový problém, zasluhující si respekt a řešení, se přidává tlupa znuděných myslí, které se prostě pouze zhlédly v tom, že být jiné a soustředit na sebe pozornost je cool.
    Nevidím v tom problém, dokud to nebude tak velký podíl populace, aby to ohrozilo přežití druhu && bys z nějakého důvodu nemohl vyrábět děti v továrně. Což aktuálně ani zdaleka nehrozí.
    To je otázkou času. V současné době bych odhadoval počet obětí řádově podobný jako počet teroristických činů. Možná vyšší.
    Jendа avatar 4.3.2020 16:02 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    a jejich případná kritika je tvrdě potlačována
    To jsem si nějak nevšiml…
    Šíření je pak nasnadě - k jistému základnímu počtu lidí, kteří mají opravdový problém, zasluhující si respekt a řešení, se přidává tlupa znuděných myslí, které se prostě pouze zhlédly v tom, že být jiné a soustředit na sebe pozornost je cool.
    Jako že „jé, tady Honza se identifikoval jako toustovač, tak já do toho půjdu taky, a kvůli tomu nebudu mít děti“? (což je, jestli to chápu správně, ta věc, která ti vadí -- jinak je snad jedno, že se někdo považuje za toustovač, když to nemá vliv na jiné věci)
    V současné době bych odhadoval počet obětí řádově podobný jako počet teroristických činů.
    Počet obětí jsou ty nenarozené děti nebo co?
    pushkin avatar 4.3.2020 16:28 pushkin | skóre: 43 | blog: FluxBlog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Ad kritika: Já ano. Kromě různých banů v diskusích je to i přístup některých vzdělávacích institucí (Lidé mají jen dvě pohlaví, řekl žák. Britský učitel jej vykázal ze třídy).
    Jako že „jé, tady Honza se identifikoval jako toustovač, tak já do toho půjdu taky, a kvůli tomu nebudu mít děti“? (což je, jestli to chápu správně, ta věc, která ti vadí -- jinak je snad jedno, že se někdo považuje za toustovač, když to nemá vliv na jiné věci)
    Spíše mi vadí nadměrná medializace podobných poruch, která vede k jejich šíření.
    Počet obětí jsou ty nenarozené děti nebo co?
    Samozřejmě, že ne. Spíše ti, kteří se danou poruchou inspirují, aniž by k tomu jinak (tzn. bez mediální masáže) muselo dojít.
    Fluttershy, yay! avatar 4.3.2020 16:45 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Lidé mají jen dvě pohlaví, řekl žák. Britský učitel jej vykázal ze třídy
    Země je placatá, řekl žák. Učitel jej vykázal ze třídy.

    (Ano, něco takového se mi stalo – prudil jsem, stejně jako v případě, který rozebírají na bulvárním iHeute.)
    mi vadí nadměrná medializace
    S tím prd naděláš, jsou-li média zaměřená na co nejvyšší čtenost (zobrazení reklamy) a lidi čtou, co jim přijde provokativní.
    medializace podobných poruch, která vede k jejich šíření

    Spíše ti, kteří se danou poruchou inspirují, aniž by k tomu jinak (tzn. bez mediální masáže) muselo dojít.
    To budeš první muset prokázat, že se něco takového děje, dít vůbec může a i kdyby se to dělo, tak že to něčemu vadí (tj. jde o poruchu).
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    pushkin avatar 5.3.2020 06:52 pushkin | skóre: 43 | blog: FluxBlog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    (Ano, něco takového se mi stalo – prudil jsem, stejně jako v případě, který rozebírají na bulvárním iHeute.)
    Říct pravdu je pruzení? Geneticky máme opravdu pouze dvě pohlaví. Zbývající jsou různé druhy mentálních poruch.
    5.3.2020 08:44 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Říct pravdu je pruzení? Geneticky máme opravdu pouze dvě pohlaví.
    Striktně vzato právě geneticky dvě pohlaví nemáme.
    Zbývající jsou různé druhy mentálních poruch.
    Co je/není mentální porucha je dost těžký říct a je otázka, jestli existuje objektivní definice. Např. se můžeš zamyslet, jestli tvé komentáře v diskusi nevykazují známky stihomamu...
    GeoRW avatar 6.3.2020 13:01 GeoRW | skóre: 13 | blog: GeoRW | Bratislava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    no Intersex by som za pohlavie teda nepovazoval. Je to dost siroka skupina ludi s roznymi genetickymi poruchami. Z reprodukcneho hladiska ma clovek bud spermie alebo vajicka. Ziadne tretie pohlavie sa z roznych mutacii zatial nevyvinulo.
    "This is to be taken with a grain of salt." ACBF - Advanced Comic Book Format
    7.3.2020 12:18 JS1 | skóre: 2 | blog: intuition_pump
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    To, ze nejsou dve pohlavi, jeste neznamena, ze jsou tri.
    Lidstvo čelí v tomto století hrozbě civilizačního kolapsu. Podpořte hnutí klimatickakoalice.cz!
    GeoRW avatar 20.3.2020 07:19 GeoRW | skóre: 13 | blog: GeoRW | Bratislava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Ja v mojom prispevku tvrdim, ze su dve ;-) Zadne tretie sa z tych mutacii nevyvinulo. Takze sa nemohlo ani ziadne stvrte, piate ... x-te.
    "This is to be taken with a grain of salt." ACBF - Advanced Comic Book Format
    5.3.2020 10:21 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Zaprvé geneticky nemáme pouze dvě pohlaví, zadruhé slovo geneticky sis tam přidal sám a uměle tak problém omezil směrem, který se ti hodí, zatřetí, pokud jde o poruchy, bývají spíš fyzické než duševní povahy.

    Doplň si vzdělání v přírodopise.
    vencour avatar 5.3.2020 10:24 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Tak mne napadá, když někdo vypadá jinak a je jiný, tak šestiprstý (tj 21 a více prstů celkem) člověk, siamské dvojče či jiná "anomálie" to taky neni člověk a bude se o něm zmiňovat "bulvár" nebo budou nově v učebnicích anatmoie? Nebo jen "ti jiní než muž a žena"? Kde je ta hranice?
    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    5.3.2020 10:33 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Nerozumím, v učebnicích anatomie samozřejmě jsou.
    vencour avatar 5.3.2020 10:40 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Ale tam snad jsou ty "jiný lidi" jako vývojové vady nebo co a ne jako jiný lidi.
    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    5.3.2020 10:42 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    WTF. Jakože když má někdo 6 prstů tak je vadnej a nehoden být považován za člověka?
    vencour avatar 5.3.2020 11:03 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    To byla reakce na to, že mi nějak nesedí třídění lidé na více než dvě pohlaví.
    Kdo je jinej, tak pořád ještě je člověk. Kdo vypadá jako muž, je muž.
    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    5.3.2020 11:04 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    A když to nění ani muž ani žena? Tak to není člověk?
    vencour avatar 5.3.2020 11:20 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    To právě nevim, zda bude označen a znám jako zdravý člověk. Nemam ještě závěr.
    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    5.3.2020 11:27 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    omg
    6.3.2020 00:58 podtrzitko tentokrate jo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Kdo ma rozum, ten se nedesi. Kdo je naprostej pristehovaleckej (had to) dement, rika si Vencour. Starne, magor jeden...
    vencour avatar 6.3.2020 06:18 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    A co ta #407? Ta taky nemá rozum?
    Vzteklounům občas radim "Pusťte si začátek Údolí včel" a třeba to s váma něco udělá.
    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    5.3.2020 13:13 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    To byla reakce na to, že mi nějak nesedí třídění lidé na více než dvě pohlaví.
    IMO to bereš moc černobíle.

    Můj pohled je, že člověk v zásadě má dvě hlavní pohlaví (myšleno v biologickém smyslu), resp. do toho spadá velká většina populace, a kromě toho dále existují nějaký další možnosti jako např. různě zvýšené počty X a/nebo Y chromozomů nebo různé další variace, kolektivně nazvaný štítkem intersex. O těch je dobrý vědět jednak v rámci nějaké úrovně vzdělání a jednak, že to občas (celkem vzácně) může mít implikace pro praktický život, např. při řešení partnerských vztahů nebo ve sportu nebo podobně, ale v zásadě to nijak masivně neovlivňuje život popoulace.

    Co se týče pohlavní identity / genderu, tak to je víceméně osobní preference, už vůbec nemá žádné moc praktické implikace (ok, dobře, zájmena :-D) a není potřeba to řešit, resp. určitě ne ve svobodné společnosti, která nepřikazuje chlapům nosit výhradně kalhoty a ženskejm výhradně sukně nebo nějaký podobný nesmysly.

    Co se týče rodičů, "kteří nechávají rozhodnout dítě o svém pohlaví", tak to jsou prostě pitomci, případ vyřešen. Je pravda, že to asi není úplně dobrý vzor / precedent, nicméně opět je na místě otázka, jestli skutečně je tohle kvantitativně problém. Já si myslim, že na jednoho takovýhohle exota připadají stovky rodičů, kteří jsou sice genderově zcela "standardní", ale třeba kouří doma nebo chlastaj nebo svoje dítě ignorujou, nepečujou o jeho vývoj atd. Takže jestli ti jde o dobro dětí, tak tu jsou problémy s násobně vyšší prioritou. Bohužel tyhle problémy ale nechce nikdo moc řešit, protože nadávat na "mediální masáž o genderu" je mnohem zábavnější a pohodlnější.
    Fluttershy, yay! avatar 5.3.2020 13:15 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    „Gender pay gap“ neexistuje?
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    5.3.2020 13:21 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Existuje, ale to je prostě diskriminace lidí na základě víceméně arbitrárních (nesmyslných) kritérií, ne?
    Fluttershy, yay! avatar 5.3.2020 13:37 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Je to „gender pay gap“, pokud považuješ gender za „víceméně arbitrární (nesmyslné) kritérium“, pak asi… Ale to neznamená, že ho reální lidé neuplatňují.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    5.3.2020 14:08 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    pokud považuješ gender za „víceméně arbitrární (nesmyslné) kritérium“, pak asi…
    No, nepovažuju, považuju to, jak už jsem napsal, za osobní preferenci... Asi jako jestli má někdo oblíbenou barvu modrou nebo zelenou, když to zejdnodušim...

    "Gender pay gap" mi pak přijde jako kdyby někdo platil míň lidem v zeleným oblečení nebo tak něco... V tom vidim tu arbitrárnost...
    Ale to neznamená, že ho reální lidé neuplatňují.
    Zní mi to trochu jakože gender je nástroj represe, ale tos asi nechtě říct, že...
    Fluttershy, yay! avatar 5.3.2020 14:16 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Zní mi to trochu jakože gender je nástroj represe, ale tos asi nechtě říct, že...
    To je jako kdybys tvrdil, že namátkou etnická příslušnost je nástroj represe. Inu, někdy ano.

    K tomu mimochodem asi stojí za to zmínit spor mezi „gender equality“ a „abolition of gender“ – možná i „postgenderismus“.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    5.3.2020 15:00 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Etnická příslušnost ale není volitelná.
    Dalibor Smolík avatar 5.3.2020 15:02 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Genderová příslušnost taky ne.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    Fluttershy, yay! avatar 5.3.2020 15:07 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Co je to „genderová příslušnost“?
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    Fluttershy, yay! avatar 5.3.2020 15:06 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Asi podobně jako gender. Jazyk, kulturní zvyklosti atd. lze s jistou mírou úsilí upravit. Slovák se může naučit česky.
    An ethnic group or ethnicity is a category of people who identify with each other, usually on the basis of presumed similarities such as common language, ancestry, history, society, culture, nation or social treatment within their residing area.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    5.3.2020 15:08 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Protože mezi Slovákem a Čechem není moc rozdíl (ale stejně to málokdo zvládne, viz Babiš který česky neumí, i když tu dělá premiéra). Když jde ale o etnika, která jsou fyzicky jinak vypadající, máš smůlu.

    Naproti tomu gender je to, co o sobě člověk prohlásí.
    Fluttershy, yay! avatar 5.3.2020 15:21 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Protože mezi Slovákem a Čechem není moc rozdíl (ale stejně to málokdo zvládne, viz Babiš který česky neumí, i když tu dělá premiéra). Když jde ale o etnika, která jsou fyzicky jinak vypadající, máš smůlu.
    Proč mi to připomíná kecy rasistů z SPD o černošce v reklamě na trdelník? (wtf je trdelník?)
    Naproti tomu gender je to, co o sobě člověk prohlásí.
    Nikoliv co prohlásí, nýbrž jak se chová, což pak (ne)odpovídá společenským představám o genderu.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    5.3.2020 15:35 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Nikoliv co prohlásí, nýbrž jak se chová
    Pochybuji, že se někdo nemůže cítit jako žena, co se chová jako chlap. I to je validní gender. Nicméně i chování si člověk může volit. To už je pak jedno jestli se chovám jako "princezna", "mužatka", nebo "pankáč".

    Dejme tomu, že v práci dostanu vyšší plat, pokud budu kravaťák. Jaký je rozdíl, jestli tomu nevyhovuji z pozice "nosím silonky a sukni" nebo z pozice "mám číro a oblékám se jako pankáč"? V obou případech ze sebe mohu udělat kravaťáka a v obou mě to bude srát.
    Fluttershy, yay! avatar 5.3.2020 16:05 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Být „žena“ nebo „chlap“ znamená něco jiného v roce 2020, 1970, 1920,… 1420,… 1020,… v Česku, na Slovensku, v Mongolsku, v Amazonii,…

    „Volit“ je divné slovo v tomhle kontextu. Člověk se rozhoduje na základě dat získaných zvenčí (výchovou, zkušeností aj.) a interně profiltrovaných/klasifikovaných. Navíc interaguje s okolím, tedy očekáváními ostatních lidí a společnosti jako celku.

    Ostatně, Kapicův blogísek je nadepsaný „hysterie“. Kdepak se to slovo vzalo?
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    5.3.2020 16:15 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Podstatné je, že nejde o gender. Jde o to, zda člověk zapadá do davu.

    Když se u nás snažili prosadit dress code a to dokonce i tím, že budou platit náklady, byl jsem si nechat schválit náklady na zakázkovou výrobu ženského oděvu a bot (konfekce na mě nepřipadala v úvahu) s tím, že můj gender je ženský a pokud chtějí místo gender neutrálního odívání (džíny a tričko) ten jejich dress code, budu samozřejmě nosit ten dámský. Kupodivu neschválili a celý nápad odpískali. Dodnes mi kolegové platí pivo.
    Fluttershy, yay! avatar 5.3.2020 16:48 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Cože?
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    5.3.2020 17:28 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Nic, jen že celá ta šaškárna kolem těhle konceptů je směšná. Stačilo by se nemotat do věcí, do kterých lidem nic není.
    Blaazen avatar 5.3.2020 17:52 Blaazen | skóre: 24 | blog: BL
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Pěkný! Prostě Švejk 21. století - v ženských šatech. :-)
    vencour avatar 5.3.2020 15:06 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Woody Allen říkal v jednom filmu "jsem Žid. Ale můžu to vysvětlit" :-)
    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    5.3.2020 16:05 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    To je jako kdybys tvrdil, že namátkou etnická příslušnost je nástroj represe. Inu, někdy ano.
    To je zajímavý přirovnání a ano, v zásadě vnímám gender jako něco jako etnikum, ale volatilnější a s menšími implikacemi pro třeba komunikaci.

    Etnikum si přecijen nezmněníš tak snadno, může být třeba potřeba, abys s těmi lidmi delší dobu žil nebo to nemusí taky jít vůbec... Ie. nese to nějakou informaci.

    IMO lidé, kteří prosazují ten extrémně volnej koncept genderu, kdy každý ráno můžeš vstát z postele s jiným, podle toho, jak zrovna cítíš, jsou pak ve výsledku sami proti sobě, protože si neuvědomují, že tím ten gender vlastně pozbývá definice (ie. nenese žádnou informaci)...
    Fluttershy, yay! avatar 5.3.2020 16:46 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Gender je něco, co pozoruje typicky antropologie.

    vsuvka Tuším, že jsem tu dřív odkazoval knihu Dějiny vlasů (Martin Rychlík), což je taková encyklopedie účesů. Účes je tradičně aspekt genderu, je to potenciálně zajímavá součást kultury. Rovněž jsem už asi uváděl příklad genderové nekonformity v tomto ohledu – toho času „máničky“ – nebo jak jsou zde (zvláště konzervativní částí populace) přijímány dronydredy? (Je to aspekt např. i etnicity; také jsem možná odkazoval historii otrokářství, jak se manželky amerických otrokářů zasazovaly o likvidaci sofistikovaných účesů otroků afrického původu, protože otrokyně prý svými vlasy mámily otrokáře až tak, že ti je potom znásilňovali, ergo se dopouštěli „nevěry“.) konec vsuvky

    Takže, zjednodušeně řečeno, máme nějakou společnost a pozorujeme v ní typicky dva až tři gendery. Můžeme si všímat nerovností mezi těmi skupinami lidí (jako zmíněná výše příjmu, vystavení násilí nebo třeba volební právo, přístup ke vzdělání aj.) a můžeme si všímat lidí, kterým jejich nebo žádný rozšířený gender nevyhovuje: odtud trans- nebo -queer.

    Např. feminismus usiluje o „gender equality“, tudíž odstranění explicitní genderové diskriminace (jako přístup ke vzdělání, do politiky, zaměstnání, mzdy,…) – potažmo i jejích dopadů (např. dříve zmíněný příklad, že v zemích s větší genderovou nerovností páchají muži častěji sebevraždu v době ekonomické krize). Neřeší však nutně problematiku trans- a -queer (viz např. TERFs).

    Oproti tomu „abolition of gender“ skutečně míří ke zbourání samotných kategorií a zvláště jejich projevů (např. segregace ve školách). Upřímně řečeno, nevím, zda ultimátním cílem -queer aktivismu je právě tohle, zvlášť když akutní prioritou je prostě nebýt terčem násilí/diskriminace, ale když se podíváš na klasifikaci genderqueer, zjistíš, že jde skutečně o to stírání hranic mezi zavedenými gendery, pouze rozličným způsobem (např. demi- a -fluid).
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    6.3.2020 11:03 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    vsuvka Tuším, že jsem tu dřív odkazoval knihu Dějiny vlasů (Martin Rychlík), což je taková encyklopedie účesů. Účes je tradičně aspekt genderu
    Tomuhle právě nerozumim, jak má fungovat. Jakmile řeknem, že dlouhý vlasy jsou znak ženského genderu, tak tím automaticky řeknem, že dlouhý vlasy nejsou znak mužského genderu. Což mi není jasný, jestli chcem/nechcem, jestli to způsobí nějaký problémy (nerovnosti) atd.

    Přijde mi, že si genderisti neuvědomují, že přiřknout nějakýmu genderu nějakej znak automaticky znamená ho odebrat jinýmu, je to zero-sum záležitost.
    Fluttershy, yay! avatar 6.3.2020 11:43 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Jakmile řeknem, že dlouhý vlasy jsou znak ženského genderu, tak tím automaticky řeknem, že dlouhý vlasy nejsou znak mužského genderu.
    Ale však vlastně právě to se stalo třeba s těmi „máničkami“.
    genderisti
    Nevím, co jsou „genderisti“…

    Opakuji, gender je něco, co pozoruje antropologie (a související obory). To je v zásadě deskriptivní, nikoliv preskriptivní. (Což neznamená, že vědy existují ve vzduchoprázdnu a nedělají je lidé.)

    Pak jsou konzervativní aktivisté, kteří usilují o zafixování stávajících, nebo dokonce minulých (resp. idealizovaných minulých) genderových kategorií. Proti tomu jsou jiní aktivisté, kteří vnímají problémy těch stávajících kategorií, ať už na základě osobní zkušenosti, nebo vědeckých poznatků, a proto usilují o reformaci: rovnoprávnost, nebo opuštění těchto kategorií. Oni konzervativci pak usilují o omezení studia genderu, protože tím zablokují část opoziční argumentace (je to analogické, jako když fosilní lobby usiluje o omezení financování výzkumu a ochrany životního prostředí).
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    9.3.2020 08:04 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Opakuji, gender je něco, co pozoruje antropologie (a související obory). To je v zásadě deskriptivní, nikoliv preskriptivní.
    Ok, to už mi dává smysl. Akorát to není úplně v souladu s tim, jak se chovají lidi, vč. levicově orientovaných a/nebo různých inkluzivních nadšenců apod. Ti se často chovají, jako když něčí gender a/nebo něčí pojetí genderu je preskriptivní pro ostatní. Asi nepočítají s tím, že běžný člověk není antropolog. Další věc je, že prezentují gender a jeho rozlišování jako víceméně univerzálně dobrou věc (čím víc, tím líp), ale přitom co vidim kolem sebe, tak kolikrát to je negativní - viz třeba ty máničky nebo ty spory ve sportu apod. No a kromě toho vedou spory o blbosti, jako třeba ty záchody... No nicméně to asi nebude specifický pro gender, některý národy (Američani, ...) se prostě zřejmě rádi soudí o naprostý hovadiny, zejména když dojde na MuH CiViL RiGhTs!!! ...
    Fluttershy, yay! avatar 9.3.2020 11:09 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Akorát to není úplně v souladu s tim, jak se chovají lidi, vč. levicově orientovaných a/nebo různých inkluzivních nadšenců apod. Ti se často chovají, jako když něčí gender a/nebo něčí pojetí genderu je preskriptivní pro ostatní.

    To mi není úplně jasné. Chtělo by to nějaké příklady.

    Hádám, že chceš říct něco jako „oni mi diktují, jak je mám oslovovat“, ale to je prostě věc elementárních mezilidských vztahů. Nad tím, zda někdo preferuje oslovení „Honza“, nebo „Jenda“, se snad nikdo nepozastavuje, ne? I když, co já vím…

    Další věc je, že prezentují gender a jeho rozlišování jako víceméně univerzálně dobrou věc (čím víc, tím líp), ale přitom co vidim kolem sebe, tak kolikrát to je negativní - viz třeba ty máničky nebo ty spory ve sportu apod.

    Zásadní otázka zní – kdo to tak prezentuje?

    Také je potřeba odlišit samotný gender od jeho studia. Řadě konzervativců vadí studium genderu, protože pojmenovává nějaké související problémy. Když se studium zakáže, nebude možné tyto problémy pojmenovat a analyzovat. Ale to neznamená, že tyto [problémy] zmizí.

    Přitom právě konzervativci o tradiční genderové role stojí (ať už tím „tradiční“ myslí cokoliv, tedy zda ty tradice kdy existovaly ve skutečnosti, nebo jen v jejich fantazii).

    Ten přístup k řešení oněch problémů, jak jsem psal, spočívá v rovnosti – nebo skutečně opuštění genderu. Asi je ale nutné opět explicitně upozornit, že v druhém případě nestačí tvářit se, že „na genderu mi nezáleží“, protože ty kategorie mohou být zabudovány ve společenských systémech na základě toho, co se dělo dříve.

    Jako explicitní příklad systémových problémů si vypůjčím něco z oblasti etnicity (kde to bylo cílené): Southern strategy:

    Atwater: As to the whole Southern strategy that Harry Dent and others put together in 1968, opposition to the Voting Rights Act would have been a central part of keeping the South. Now [Reagan] doesn't have to do that. All you have to do to keep the South is for Reagan to run in place on the issues he's campaigned on since 1964 [...] and that's fiscal conservatism, balancing the budget, cut taxes, you know, the whole cluster...

    Questioner: But the fact is, isn't it, that Reagan does get to the Wallace voter and to the racist side of the Wallace voter by doing away with legal services, by cutting down on food stamps?

    Atwater: Y'all don't quote me on this. You start out in 1954 by saying, "Nigger, nigger, nigger." By 1968 you can't say "nigger"—that hurts you. Backfires. So you say stuff like forced busing, states' rights and all that stuff. You're getting so abstract now [that] you're talking about cutting taxes, and all these things you're talking about are totally economic things and a byproduct of them is [that] blacks get hurt worse than whites. And subconsciously maybe that is part of it. I'm not saying that. But I'm saying that if it is getting that abstract, and that coded, that we are doing away with the racial problem one way or the other. You follow me—because obviously sitting around saying, "We want to cut this," is much more abstract than even the busing thing, and a hell of a lot more abstract than "Nigger, nigger."

    Tuhle rétoriku převzali i konzervativci mimo USA, přestože tamní rasová historie se jich přímo netýká a třeba o ní ani pořádně nevědí.

    A teď si představ, že ty proxy atributy jsou zabudovány v nějakém rozhodovacím systému (pro nastavení výše důchodu, udělování půjček aj.). Vlastně, něco takového má řešit např. ta současná „komise pro rovné důchody“.

    No a kromě toho vedou spory o blbosti, jako třeba ty záchody...

    Záchody jsou docela praktický problém, ale téma v kulturní válce se z toho stalo, když konzervativci přišli na to, že můžou lidi strašit hypotetickým scénářem „chlípný chlap vleze za vaší dcerkou na dámskou toaletu“.

    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    9.3.2020 13:46 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Příloha:
    Hádám, že chceš říct něco jako „oni mi diktují, jak je mám oslovovat“, ale to je prostě věc elementárních mezilidských vztahů. Nad tím, zda někdo preferuje oslovení „Honza“, nebo „Jenda“, se snad nikdo nepozastavuje, ne?
    Nah, oslovení neřešim. Vadí mi spíš o přílišný/násilný tlačení příliš detailních znalostí genderu, viz picrelated...

    Co se týče oslovení, v jiný diskusi jsem psal, že taky mi lidi říkaj králík, i když nejsem biologicky ve skutečnosti králík :-D

    No nicméně i u oslovení bych to toleroval jen do nějaký rozumný míry. Když po mě někdo bude chtít, abych mu říkal "pán všeho tvorstva na souši i ve vodě, přemožitel Britského impéria v celé Africe a především v Ugandě" nebo něco takovýho, tak se mu na to vy***u.
    Zásadní otázka zní – kdo to tak prezentuje?
    Asi bych si musel vést nějaký seznamy konkrétních lidí s tím, co kde na internetu napsali, abych mohl na tohle odpovědět...

    PS. Ah, tak jsem přecijen něco dohledal: pronoun.is a autorka. Tohle mi vadí, přijde mi, že se snaží lidem nanutit zájmena, který jsou uměle vytvořený. A to kladivo a srp v profilu je už jen takovou třešničkou na tom dortu, díky které u mě ten člověk instantně ztratí veškerý respekt.
    Přitom právě konzervativci o tradiční genderové role stojí
    U konzervativců mě to nepřekvapuje, ale překvapuje mě to právě třeba u trans sportovců. Respektive překvapuje mě u nich, že se snaží o sebe-prosazení v rámci tradičních rolí. Tam si to těžko vysvětluju něčim jiným než snahou získat nefér výhodu.
    9.3.2020 14:05 Kate | skóre: 9
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Problematika sportu není vůbec snadná.

    V jaké kategorii má soutěžit trans sportovkyně, která může mít díky HRT klidně míň testosteronu, než její kolegyně? Mimo hormonů se dá mluvit ještě o kosterní stavbě, ale ne vždy je mužská kostra výhoda. Navíc, ve vrcholovém sportu je to stejně co člověk, to mutant :)

    V téhle diskuzi se taky dost často zapomíná na trans muže. Třeba tenhle wrestler byl konzervativními pravidly nucen soutěžit v ženské kategorii, protože se tak narodil. A to v době, kdy už by vlivem hormonů měl dávno soupeřit v mužské kategorii.
    9.3.2020 14:38 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    A není vůbec nesmysl rozdělovat sport do kategorií? Nechť je jen jedna a holt budou sporty kde budou dominovat muži a kde ženy. Také neexistuje kategorie pro trpaslíky v basketbale.
    Fluttershy, yay! avatar 9.3.2020 15:14 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    A není vůbec nesmysl rozdělovat sport do kategorií? Nechť je jen jedna a holt budou sporty kde budou dominovat muži a kde ženy.
    Protože třeba nejde o „dominanci“?
    Také neexistuje kategorie pro trpaslíky v basketbale.
    Ehm.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    9.3.2020 15:22 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Nemyslel jsme postižené, ale prostě třeba chlapi co mají 170 cm.

    A o co podle tebe jde? Zaportovat si? pak není nutné vyhrávat. Klidně mohou běhat holky a kluci spolu.
    9.3.2020 15:27 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Nemyslel jsme postižené, ale prostě třeba chlapi co mají 170 cm.
    Jaký je rozdíl mezi takovým skřetem a liliputem? Ani jedno z toho bych mužech/chlapem fakt nenazýval.
    vencour avatar 9.3.2020 15:37 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Jestli se nepletu, Karel Kryl extra vysoký nebyl. Marián Labuda z Vesničky taky byl spíš nižší. A?
    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    9.3.2020 16:39 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Manleti no, holt je musíme přetrpět jako ty liliputy. Nedělejme však mezi postiženími rozdíly, není mezi nimi vítězů.
    9.3.2020 18:16 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Tys asi nikdy neslyšel např. o parkourovem skákání a dalších jezdeckejch sportech co?
    vencour avatar 9.3.2020 18:20 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Co mne napadá, tak např. kdysi do FW-190 taky brali spíše menší piloty.
    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    Fluttershy, yay! avatar 9.3.2020 15:45 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Tak například řada profesionálních ženských sportů, typicky organizovaných starými chlípnými chlapy, je organizována proto, aby se staří chlípní chlapi mohli dívat na ženské zadky v pohybu.

    To jsem si nevymyslel, to jsem slyšel od nějakých tuším fotbalových a volejbalových funkcionářů.

    V jiných případech je to prostě věc komunitní organizace.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    9.3.2020 17:25 Bherzet | skóre: 19 | blog: Bherzetův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    V MMA existují kategorie podle váhy, ne? Zrušit dělení podle pohlaví, pokud by nebylo nahrazeno dělením podle jiných parametrů, (typickým) ženám v řadě případů úplně odepře možnost soutěžit na vrcholové úrovni. A zase z druhé strany, pokud těch parametrů bude příliš mnoho (podle úrovní hormonů, genetických predispozic atp.), tak každý bude mistrem své vlastní kategorie, protože v ní bude soutěžit sám. Dělení podle pohlaví se ujalo asi proto, že je většinou triviální a vychytá ty největší rozdíly.

    Ultimátně si ale kdokoliv může zorganizovat jakoukoliv soutěž a stanovit libovolné kategorie a pravidla a je na soutěžících, jestli se budou chtít zapojit, a na divácích, jestli se budou chtít dívat. Stejně je každý sport trochu jiný, nejde srovnávat šachy a krasobruslení.
    Fluttershy, yay! avatar 9.3.2020 15:09 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Takže tumblroví/twitteroví aktivisté jsou něco jako národní obrozenci…? 🤔
    A to kladivo a srp v profilu je už jen takovou třešničkou na tom dortu, díky které u mě ten člověk instantně ztratí veškerý respekt.
    seize the means of reproduction

    [to own the libs]

    ☭☭☭
    Respektive překvapuje mě u nich, že se snaží o sebe-prosazení v rámci tradičních rolí.
    Co je na tom překvapivého, že někteří chtějí být prostě konformní s příslušnou cílovou genderovou kategorií? To je rozdíl mezi trans- a -queer (potažmo non-binary).
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    Fluttershy, yay! avatar 9.3.2020 15:57 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    A co se obrázku týče, to je prostě žargon. Když si většinu těch kategorií přeložíš z řečtiny/latiny/…, dostaneš prostě A odvždycky, B odvždycky, A odpozdějš, B odpozdějš, někdy A a někdy B, trochu A a trochu B, ani A ani B,…

    Kromě genderu se hovoří třeba o různých formách vztahů (sexuální, romantické, platonické), tak z toho pak vznikají různé kombinace.

    Toť vše.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    9.3.2020 16:34 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Takže tumblroví/twitteroví aktivisté jsou něco jako národní obrozenci…?
    Spíš něco jako pitomci...
    Co je na tom překvapivého, že někteří chtějí být prostě konformní s příslušnou cílovou genderovou kategorií?
    No přijde mi, že si tim ultimátně jen škodí...
    A co se obrázku týče, to je prostě žargon.
    Ale jo, to je ok, ale ať mi to nikdo necpe, když nejsem žádnej antropolog (do míry větší, než jakou nezbytně potřebuju pro běžnou komunikaci)...
    Fluttershy, yay! avatar 9.3.2020 17:34 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Co je na tom překvapivého, že někteří chtějí být prostě konformní s příslušnou cílovou genderovou kategorií?
    No přijde mi, že si tim ultimátně jen škodí...
    Nevím, jak jsi na to přišel.

    Skutečnost je taková, že někteří lidé „trpí příslušnou dysforií“. (Vsuvka: co je porucha a co přirozená odlišnost, je funkce společnosti/kultury. Diagnózy vznikají a zanikají v čase, potažmo se liší mezi společnostmi/kulturami.) V tomto případě je nejefektivnějším řešením adaptace – od chování přes hormonální terapii po řezničinuoperace. V postgenderové společnosti by to tím haslo, ale ve stávající společnosti panují určité genderové normy, takže řada dotyčných chce co nejvíce zapadnout. Ne všichni, ale mnoho z nich.

    Možná by bylo lepší se jich zeptat, ale…
    Ale jo, to je ok, ale ať mi to nikdo necpe, když nejsem žádnej antropolog (do míry větší, než jakou nezbytně potřebuju pro běžnou komunikaci)...
    Cpe ti to někdo? Jsi Yer Dad?
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    9.3.2020 18:21 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    ale ve stávající společnosti panují určité genderové normy, takže řada dotyčných chce co nejvíce zapadnout.
    Zapadnout tím, že sportuju v kategorii, kde mám nefér výhodu proti ostatním? Jakože kašlat na ně, hlavně že moje city budou ok?
    Cpe ti to někdo? Jsi Yer Dad?
    Občas ano (resp. to občas vidím na internetu) a to druhý nevim.
    Fluttershy, yay! avatar 9.3.2020 19:38 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Není mi jasné, jak si to představuješ.

    Dysforie se dotýká centrálních aspektů identity a života, takže pokud si člověk projde adaptací a na výstupu je jeho gender odlišný, jistěže se tomu přizpůsobí i další aktivity… vlastně je docela dost možné, že kdyby ne, ony samy by se staly spouštěčem dalšího pokračování oné dysforie.

    Čuchám v tom onen metafyzický skepticismus („opravdu se změnil gender dotyčné osoby?“), o kterém je odkazovaný audiovizuální esej.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    9.3.2020 21:08 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Čuchám v tom onen metafyzický skepticismus („opravdu se změnil gender dotyčné osoby?“), o kterém je odkazovaný audiovizuální esej.
    Nope. Gender vnímám jako nesouvisející. A popravdě nechápu, jak bych mohl pochybovat o "skutečnosti" změny genderu, vzhledem k tomu, že - pokud to dobře chápu - gender není něco, co by se dalo objektivně prokázat (jako to jde třeba u chromozomů) a je to v zásadě osobní preference. Pokud to tak není, tak nerozumim už vůbec ničemu.
    Dysforie se dotýká centrálních aspektů identity a života, takže pokud si člověk projde adaptací a na výstupu je jeho gender odlišný, jistěže se tomu přizpůsobí i další aktivity… vlastně je docela dost možné, že kdyby ne, ony samy by se staly spouštěčem dalšího pokračování oné dysforie.
    Chápu, co chceš říct, ale přijde mi to jako fakt špatnej přístup. Nevidim, jakej má smysl propojovat nebo trvat na zachování propojení sportovní kategorie a genderu.

    To je jako kdyby se trans ženská cítila špatně, pokud by nezapadla do kuchyně a nepřipravovala sendviče chlapům. Pokud vyloženě chce být v kuchyni, baví ji to atd., tak proč ne, ale neměla by to být podmínka/validace něčího genderu, to mi přijde jako naprostý wtf...

    Nevidim, jak by to mohlo dopadnout dobře, když propojíš tu sportovní kategorii a gender. Mi přijde, že pak nevyhnutelně budou buď trpět trans ženský, když je nepustíš do kategorie "ženy" (z důvodu zpochybnění genderu), nebo cis ženský, když jo (z důvodu nefér soutěže). Net výsledek je voda na mlýn konzervativců.
    Fluttershy, yay! avatar 9.3.2020 22:23 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Vzhledem k tomu, že „gender“ i „chromozom“ představují lidský popis nějakých pozorování… snad i stojí za vypíchnutí, že gender může pozorovat více méně každý, což se o chromozomech říct nedá (co třeba tady kolega křesťanský fundamentalista – věří na chromozomy, když nejsou v Bibli?).

    Každopádně, když dojde na hormonální terapii a člověk si v Česku chce nechat změnit jméno a vůbec občanku, musí nutně absolvovat také řezničinu… a na konci je ale formálně jiného „pohlaví“, tedy je to prostě „muž“ nebo „žena“, jako kdokoliv jiný (v rámci daném stávajícími normami). Stát ono údajné dilema vyřešil za tebe.

    Kromě toho mi to přijde jako concern trolling. Např. skutečně existující problém východoněmeckých atletek spočíval v systémovém dopingu a být vytržen z historického kontextu, bylo by kontroverzní naopak setrvání ve stávající – ženské – kategorii. Nebo by kolem toho bylo strašení jako s těmi záchodky.

    To vše, zatímco dívka získala na dětských snowboardových závodech jen třetinovou odměnu oproti chlapeckému vítězi.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    9.3.2020 23:07 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    snad i stojí za vypíchnutí, že gender může pozorovat více méně každý, což se o chromozomech říct nedá
    Máš to obráceně, chromozomy může pozorovat každý. Gender podle různých definic buď pozorovatelný není nebo na to je minimálně potřeba kulturní framework.

    Jinak posledně si říkal, že na gender je nejlepší se toho člověka zeptat. Teď tvrdíš, že se to pozoruje. Děláš mi v tom bordel (myšleno neironicky), už jsem si myslel, že vim, co je gender...
    Kromě toho mi to přijde jako concern trolling.
    Ne, není, je to problém, který lidi a organizace řeší [1, 2, 3, 4]. Měření hladiny testosteronu mi přijde jako celkem dobrá metoda, protože je založená na biologii a neříká nic o genderu.

    (Inb4 nesouvisející kritika zkorumpované IOC.)
    To vše, zatímco dívka získala na dětských snowboardových závodech jen třetinovou odměnu oproti chlapeckému vítězi.
    To nepomáhá. (Že existuje nerovnost v pohlaví vím a věděl jsem to už dřív.)
    Fluttershy, yay! avatar 9.3.2020 23:38 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Nevím, jak ty, ale já gender obvykle poznám – když nepoznám, tak se zeptám. S chromozomy to tak úplně nefunguje. Tady někteří se tváří, že lidem koukají pod oděv, což je úchylné, ale jestli ještě sbíráš vzorky DNA k pozdější analýze (máš-li ji vůbec na čem dělat), tak to je vskutku bizár.

    Že to řeší sportovní organizace, je pěkné, akorát pak jako příklady ukážeš IOC, jenž závisí na sponzorech a kontraktech s médii, a žalobu zastupovanou americkým konzervativním think-tankem… Ano, je to téma v kulturní válce a
    Subsequent reports have shown that the tests could cause psychological harm. Sex verification—identifying athletes whose hormone levels are abnormal compared to others of their purported sex — can cause sex identity crises, elicit demeaning reactions (publicly and privately), isolate athletes socially, and lead to depression and sometimes suicide.
    To nezní moc přesvědčivě.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    9.3.2020 23:46 Bherzet | skóre: 19 | blog: Bherzetův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    když nepoznám, tak se zeptám
    Mimochodem, jak se na tohle zeptat a neurazit? Párkrát už jsem v té situaci byl, nic příjemného. A v syntetickém jazyce, který rod nacpe úplně všude (prodavač/ka), takže je obtížné se mu vyhnout, jakbysmet.

    Ono ne každého potěší, když pochybuješ o jeho mužství/ženství…
    Fluttershy, yay! avatar 9.3.2020 23:54 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Tak jednak můžeš v takovém jazyce prostě poslouchat, nebo se prostě zeptáš, jaké oslovení preferuje.

    Že je to nepříjemné… co si má počít člověk, který si ani pak nepamatuje např. jména?
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    10.3.2020 00:10 Bherzet | skóre: 19 | blog: Bherzetův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Bavím se samozřejmě o situacích, kdy tu informaci odposlechnout nelze. A občas se ani není moc jak zeptat. Stojíš někde v obchodě, prodavač/ka je tak napůl v doslechu, někdo se tě na něco zeptá nebo potřebuješ něco přetlumočit („Paní prodavačka říkala, že už budou zavírat.“) a trapas je na světě. V takových situacích mi už přijde ohleduplnější si to prostě tipnout než přes půl krámu řvát dotaz, nebo zamumlat něco jako „ten prodavač nebo prodavačka nebo co to je“.
    Fluttershy, yay! avatar 10.3.2020 00:22 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie

    To neumíš formulovat větu bez agenta?

    Nehledě k tomu, že nějaký čas zpět bys asi nevěděl, zda „paní“, nebo „slečna“.

    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    10.3.2020 00:42 V.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Mistr Špaček (ten přes etiketu) tvrdí, že paní je preferovaná, slečna jen když si to sama přeje nebo když je výrazně mladá.
    10.3.2020 01:11 Bherzet | skóre: 19 | blog: Bherzetův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Jop, předběhl jsi mě.
    10.3.2020 01:10 Bherzet | skóre: 19 | blog: Bherzetův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Paní je zdvořilostní oslovení a osobně jej většinou preferuji, protože i pokud z toho někdo (podle mě hloupě) odvozuje manželský status, tak bývá společensky přijatelnější implikovat, že je žena vdaná (i když není) než naopak. Se slečnou jsem spíše opatrný, protože pokud to není mladá holka bez snubáku na ruce, tak to může působit dost neurvale/oplzle/blbě. Ono i tak.

    Formulovat větu umím (teoreticky) různě, ale když mám na reakci desetiny vteřiny a třeba ani nečekám, že budu muset mluvit, tak se mi na to většinou nedostává mentální kapacity. Navíc si to zkus na tom příkladu výše: „oni už budou zavírat“, „prý už budou zavírat“ atp. Má to trochu jiný význam, úplně tam chybí ta informace o původním řečníkovi.
    10.3.2020 00:54 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Tady někteří se tváří, že lidem koukají pod oděv, což je úchylné, ale jestli ještě sbíráš vzorky DNA k pozdější analýze (máš-li ji vůbec na čem dělat), tak to je vskutku bizár.
    Nechápu, k čemu by mi něco takovýho bylo. Tady jsem se beztak ztratil, nevim, k čemu se tohle subvlákno vztahuje...
    Že to řeší sportovní organizace, je pěkné, akorát pak jako příklady ukážeš IOC, jenž závisí na sponzorech a kontraktech s médii, a žalobu zastupovanou americkým konzervativním think-tankem…
    Ok, a díky tomu se ten argument nepočítá, rozumim...
    Subsequent reports have shown that the tests could cause psychological harm. Sex verification—identifying athletes whose hormone levels are abnormal compared to others of their purported sex — can cause sex identity crises, elicit demeaning reactions (publicly and privately), isolate athletes socially, and lead to depression and sometimes suicide.
    To nezní moc přesvědčivě.
    Nezní no - jeden by doufal, že tohle třeba podpoří tu tezi, že svázání sportovní kategorie s genderem není ten nejlepší supr nápad, vzhledem k tomu, že tyhle problémy jsou důsledek té vazby. Jeden by doufal, že by to třeba mohlo vést k vyššímu povědomí o tom, že lidi v rámci jednoho pohlaví můžou mít různý fyzický parametry, kde by se pro daný sport koukalo jen na ty opravdu relevantní pro zajíštění fair play... Ale z toho zřejmě nic nebude, budem se tvářit, že jsou prostě dvě škatule a že s tím nejsou žádný problémy, ženy s non-chlapskou hladinou testosteronu prostě skončí někde dál a na zlato si nesáhnou... Protože tak velí ideologie. Jak to vlastně má fungovat, má to být tak, že kdokoli může vejít do jakýkoli sportovní kategorie dle vlastního uvážení, nebo má být na stadionu nějaký rozpoznávač genderu, který koukne, semtam se doptá a roztřídí to?

    This is why we can't have nice things.
    Fluttershy, yay! avatar 10.3.2020 01:40 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    „Nice things“ mají být moderní Olympijské hry?

    Jedním slovem: nasrat!

    Ne snad jen kvůli komerci či monstrózním stavitelským projektům – vzpomeňme jako příklad Peking 2008, kdy jednak Rusové fakticky válčili s Gruzínci, jednak šlo o pokus tamního autoritářské režimu o demonstraci síly, přičemž jeho způsob výchovy atletů je přinejmenším kontroverzní, nemluvě o vztahu ke genetickému inženýrství a bioetice… ale hlavní problém sportu asi představuje trans- menšina. /s

    Což ostatně, znovu, zasazuje onu starostlivost o „férovost vrcholového sportu“ do kontextu.

    Gender pay gap? Nic. Dostupnost terapie nebo vystavení explicitní diskriminaci, ba dokonce násilí? Ticho po pěšině. Ale snad si jednou poradíte aspoň s tím oslovením.

    Skutečnost, že jde toliko o kulturní válku, je zřejmá už z fixace na konkrétní téma, i když je obklopeno několika dalšími.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    10.3.2020 02:31 Bherzet | skóre: 19 | blog: Bherzetův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Já moc nechápu, o co ti jde. Resp. vůbec.

    Nepřijde mi fér, aby dva lidé dostávali za (skutečně) stejnou práci jinak zaplaceno, ať už kvůli pohlaví, barvě pleti nebo jinému faktoru, a samozřejmě bych zasáhl, kdybych to někde viděl a měl možnost to nějak ovlivnit. Ve skutečnosti je ten problém ale neskutečně mediálně nafouknutý a používaný spíš jako taková bezobsažná vata do série nářků, co všechno je špatně (Cathy Newman style), než že by někdo šel a zkusil to řešit. Tobě na tom očividně záleží. Dal ses dohromady s nějakou partičkou, obešel zaměstnance nějaké firmy, nasbíral anonymizovaná data, spočítal rozdíly ve mzdách na stejných pozicích a pak pomohl ženám vést odborové vyjednávání? Nebo na to můžeš jít z druhé strany: ženy bývají více „přívětivé“ (angl. agreeable), tzn. neumí se třeba tak dobře prodat. Tak je to můžeš učit.

    Co myslíš dostupností terapie nevím, ale péče o duševní zdraví je tu obecně stigmatizovaná a zanedbávaná, takže tam asi nejsme ve sporu.

    Diskriminaci neschvaluji, násilí taky ne. kralyk asi taky ne.

    Prostě fakt nechápu pointu. Jestli se nás (nebo koho) snažíš o něčem přesvědčit, tak v čem je spor? Nebo sháníš dobrovolníky pro svou organizaci, která pomáhá diskriminovaným zaměstnancům? Nebo… ?
    Fluttershy, yay! avatar 10.3.2020 17:44 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Zkus si poodstoupit a prohlédnout si dotyčná vlákna (ona se totiž v zásadě opakují).

    Dozvídáme se, že prý „pohlaví jsou dvě“, pak že jsou ještě „anomálie“, u kterých „není jasné, zda jsou to zdraví jedinci“, nebo „gender netřeba řešit“, potažmo „ještě mi nutí zájmena“ a „beztak to dělají, aby měli výhodu“, nebo „můžou si za to samy, když se tak rozhodují“.

    S volbou odkazu na metafyzický skepticismus to byla vskutku trefa do černého.

    Absurditu onoho rétorického cvičení demonstrují výroky jako
    Nebo na to můžeš jít z druhé strany: ženy bývají více „přívětivé“ (angl. agreeable), tzn. neumí se třeba tak dobře prodat. Tak je to můžeš učit.
    To má být ta slavná „meritokracie“? Onen „merit“ má být schopnost „prodat se“? Ryba smrdí od hlavy.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    10.3.2020 18:47 Bherzet | skóre: 19 | blog: Bherzetův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    To má být ta slavná „meritokracie“? Onen „merit“ má být schopnost „prodat se“? Ryba smrdí od hlavy.
    Můžeš chudáka naučit rybařit, nebo můžeš ukázat, že rybaření není relevantní dovednost, nebo to můžeš ignorovat. Nebo o tom můžeš mluvit a zkoušet prosadit změnu politickou cestou, což ale třeba já odmítám a naopak budu v případě potřeby aktivně investovat úsilí do toho, abych ti v tom zabránil.
    10.3.2020 13:16 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    „Nice things“ mají být moderní Olympijské hry?
    Moderní OH osobně nemam rád a nechápu, proč ses na nich takhle zasekl. Byl to jen jeden z příkladů a šlo jen o tenhle aspekt, nic dalšího okolo OH jsem tim neřešil ani je nijak nevyzdvihoval.
    Což ostatně, znovu, zasazuje onu starostlivost o „férovost vrcholového sportu“ do kontextu.
    Tys to takhle zasadil, abys mohl ignorovat problém férovosti soutěže cis, intersex a trans žen, který nastává zcela bez ohledu na to, jestli se jedná o OH nebo (plácnu, třeba) Vokolo Príglu...
    Gender pay gap? Nic.
    Wot? Jak nic? Na tom jsme se přece shodli, že to je problém. Nevim moc, co na tom chceš dál řešit.

    Je potřeba, abych zmínil zároveň v příspěvku všechny ostatní existující sociální problémy, abychom se mohli o tomto jednom bavit?
    Skutečnost, že jde toliko o kulturní válku, je zřejmá už z fixace na konkrétní téma
    Na to téma jsem ve vlákne fixovanej, protože mi přijde, že se ho aktivně snažíš potlačit a předstírat, že neexistuje.

    Neodpověděl jsi mi, jak si představuješ to rozdělování do tradičních sportovních kategorií, jak to má fungovat.
    6.3.2020 12:23 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Např. feminismus usiluje o „gender equality“
    To je naprostá lež, feminismus usiluje o potlačování práv mužů a nadřazenost žen.
    6.3.2020 16:59 Bherzet | skóre: 19 | blog: Bherzetův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Ono je to jedno a totéž. Muži a ženy preferují jiné typy práce:
    Results showed that men prefer working with things and women prefer working with people, producing a large effect size (d = 0.93) on the Things-People dimension. Men showed stronger Realistic (d = 0.84) and Investigative (d = 0.26) interests, and women showed stronger Artistic (d = -0.35), Social (d = -0.68), and Conventional (d = -0.33) interests. Sex differences favoring men were also found for more specific measures of engineering (d = 1.11), science (d = 0.36), and mathematics (d = 0.34) interests.
    Implementovat kvóty, tj. nutit lidi dělat profese, na které se nehodí, se záhy ukáže jako nepříliš dobrý nápad skoro všude vyjma „teplých místeček“, která žádný skill nevyžadují a rozdělují se ze známosti nebo podle PR požadavků.

    A teď co s tím? Pokud budou nadále všichni dělat profese, které si přirozeně vyberou podle toho, jak se na ně hodí, budou ženy v průměru i nadále vydělávat méně než muži.

    Takže lze očekávat, že někdo přijde se snahou ty mzdy nějak normalizovat. Ale jak? A podle čeho? A proč to vlastně dělat jen podle pohlaví? Nemělo by se to brát ještě podle rasy? A podle sexuální orientace? A podle tělesné výšky?

    Nakonec to opět skončí tou geniální myšlenkou, že všichni by měli mít stejně. A zase budeme pár let žrát hlínu, protože tahle asociální levicová lůza s nulovým porozuměním ekonomice a lidské psychologii všechno zkurví.
    Fluttershy, yay! avatar 6.3.2020 17:11 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Protože výchova, vzdělávání nebo vzory nemají na člověka vůbec žádný vliv.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    6.3.2020 17:35 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Jako že plánujete holčičky násilně převychovávat k lásce k technice a fyzické dřině, zatímco chlapečky k péči o děti, domácnost apod?

    Podstata těchto rozdílů je evoluční a biologická, nikoliv "výchova". Pokud to budeš chtít zvrátit, je to týrání dětí.
    Fluttershy, yay! avatar 6.3.2020 17:42 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Proč bylo v informatice/IT do 80. let na Západě tolik žen? Proč je tolik žen mj. v technických oborech na Východě?

    Uh,…
    Gentlemen, I am 25 years old and I have killed 309 fascist occupants by now. Don’t you think, gentlemen, that you have been hiding behind my back for too long?
    —Ljudmila Pavličenková
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    Josef Kufner avatar 6.3.2020 17:47 Josef Kufner | skóre: 70
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Protože děrování kilometrů děrných pásek a štítků vyžaduje pečlivost a trpělivost, čehož ženy obvykle mají mnohem více, obzvlášť v případě repetitivních činností.
    Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
    Fluttershy, yay! avatar 6.3.2020 18:28 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Kristova noho… 🤦
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    6.3.2020 18:38 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Kolibáč nám to nepochybně osvětlí ve správném gendrově-ideologickém světle.
    6.3.2020 19:13 Bherzet | skóre: 19 | blog: Bherzetův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Kdysi jsem si před jednou kámoškou dovolil říct něco ve smyslu, že „holky bývají pečlivější a čistotnější“. Oheň na střeše, několik týdnů se mnou skoro nemluvila. Byla tou dobou (poprvé) těhotná, tak jsem to přikládal tomu a snažil se mít pochopení. Uplynul nějaký čas, mimino už bylo na světě a všechno se zdálo klidnější a přišla nějak řeč na hormony a těhotenství. Tak jsem jen zmínil, že to s ní občas nebylo úplně jednoduché… no a byl oheň na střeše nanovo.

    Ta holka je fakt chytrá, ale bohužel je vymytá dementní levicovou propagandou. No, naštěstí už se mi snad podařilo jí nějaké pitomosti rozmluvit, třebaže je to pro mě vždy zdrojem nemalého duševního utrpení.
    6.3.2020 20:03  
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Problémy autisty :-D
    7.3.2020 12:24 JS1 | skóre: 2 | blog: intuition_pump
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Jop ;-)
    Lidstvo čelí v tomto století hrozbě civilizačního kolapsu. Podpořte hnutí klimatickakoalice.cz!
    7.3.2020 18:33 Bherzet | skóre: 19 | blog: Bherzetův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Kontext: Byl jsem si pár let dozadu prohlédnout byt k pronájmu a zaslechl několik rozhovorů mezi dalšími zájemci a ženskou z firmy, která se o ten byt starala (byla hlasitá a zjevně si neuvědomovala, že přes dveře je na chodbu, kde jsme stáli, slyšet). Všichni ti zájemci byli normální, slušně oblečení lidé a probíhali klasické formální rozhovory. Těsně předemnou ale byla nějaká mladá holka a sotva vešla dovnitř, bylo mi z úryvků hovoru naprosto jasné, že tam čekám zbytečně. Dal jsem tomu sice šanci, ale dopadlo to přesně podle očekávání.

    Celá ta situace působila dojmem, že to chtějí pronajmout mladé studentce a všechny ostatní pohovory dělají jen aby se neřeklo.

    No a já tohle té kámošce vyprávěl a ona se divila, že proč zrovna holce. A na to jsem řekl právě něco v tom smyslu, že holt asi proto, že holky bývají přecejen spořádanější a čistotnější.

    Jí se to nelíbilo, že prý má jiné zkušenosti a vůbec to nesouvisí s pohlavím. To zas neodpovídalo mým zkušenostem, kdy samozřejmě taky znám opačné případy, ale určitá korelace s pohlavím tam je. Mě tohle navíc samozřejmě sralo a neschvaloval jsem to, jen jsem pochopil, o co tam šlo.

    Ale tak jsem asi holt autista. V tom případě je od té kámošky hezké, že si ty naše rozhovory ani nechce nechat proplatit pojišťovnou :) Je to lékařka psychiatrie.
    Fluttershy, yay! avatar 10.3.2020 21:17 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Úklid veřelných dámských toalet jako zážitek na zblití je poměrně známý fenomén… a s tím bordelem v obydlí, to je taky kategorie sama pro sebe, přestože existuje genderový stereotyp žen v domácnosti – uklízejících.

    Co se autismu týče, to bych se ohradil – ableistické nadávky nejsou cool. Zvlášť když jde v jádru o buranství.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    10.3.2020 22:22 Bherzet | skóre: 19 | blog: Bherzetův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Nepořádek na veřejných dámských toaletách moc reprezentativní není. Ta moje zkušenost samozřejmě může být biasnutá taky a jestli máš nějakou objektivní studii, která to vyvrací, tak sem s ní. Já v krátkosti hledal a nenašel. Netuším, proč by mělo jít o buranství. Já nevím, jestli si uvědomuješ, že tak, jak jsem té situace byl svědkem, se jednalo o diskriminaci jak vyšitou a její obětí jsem byl (mj.) já. Před námi bylo X dalších lidí, všichni podle zjevu a odpovědí na otázky působili naprosto normálně. Ale přišla na řadu tahle slečna a ta ženská se záhy vyjádřila ve smyslu, že skoro určitě to pronajmou jí. Já kvůli tomu zabil přes 2 hodiny cestou a stáním ve frontě a přitom jsem vlastně od začátku neměl šanci. Ještě jsem si kvůli tomu musel brát volno v práci. Myslíš, že mě to nesralo?

    Tohle celé bylo o tom, že jsem zkoušel tu situaci pochopit. Fakt, že mi přijde o něco méně pravděpodobné, že by tam holka pořádala kalby nebo dělala bordel stejně nebo víc než kluk podobného věku a sociální skupiny neznamená, že mi přijde OK z toho automaticky něco usuzovat o konkrétním zájemci.

    Z druhé strany do toho bohužel vstupují pitomé zákony a pomalé soudy. Dostat z bytu problematického nájemníka není vůbec jednoduché a následkem pak je, že jsou majitelé opatrnější a tedy se mohou uchylovat i k takovýmto statistickým modelům, které i kdyby byly podložené a funkční, tak vytváří neférové podmínky, kdy jeden doplácí na chování druhého (který má stejné pohlaví, barvu kůže atd.).
    Fluttershy, yay! avatar 10.3.2020 22:30 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Co takhle nepodporovat ekonomiku postavenou na rentiérství? Už Adam Smith považoval landlordy za parazity.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    10.3.2020 22:40 Bherzet | skóre: 19 | blog: Bherzetův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Rentiérství není zdrojem problému. Stejný problém by mohl existovat i v jinak nastavené ekonomice. Problém představují zákony a pomalé soudy. Viz taky třeba: Černé ovce: Nájemník se nechce vystěhovat, dluží na nájmu 400.000 Kč (19.4.2017) běží několik soudů
    Fluttershy, yay! avatar 11.3.2020 04:12 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Problém v tvé anekdotě je ten, že bytná údajně měla předsudky – a nacházela se v pozici, kdy rozhodovala o tom, kdo bude, nebude bydlet. Člověk jako my tady si obvykle najde jiné bydlení, byť je to třeba opruz, ale pro jiné je to skutečně otázka, zda budou mít střechu nad hlavou – v oblasti, kde najdou zaměstnání, aby zaplatili nájem. A když tyhle předsudky bude mít [potenciální] zaměstnavatel, může to znamenat, že si člověk nemůže dovolit nájem – potažmo nemůže například jednoduše změnit zaměstnání.

    Jak omezit vliv předsudků? Co třeba rozdělit rozhodování mezi více lidí, kteří mají více různých zkušeností?

    Jak se zbavit problému s nájmy? Třeba je prostě nemít. Zda se obyvatel stará o obydlí, kde bydlí, není funkce nájmu. Ostatně, ani ta bytná se nemusí nutně starat, tím spíš když ji to přímo osobně nepálí, ale o rentu stojí. Přitom je žádoucí, aby se lidé neobávali o střechu nad hlavou, protože jim to uvolňuje potenciál přispívat k chodu společnosti (nejen ekonomicky) a nebýt rizikem – např. z hlediska vzniku a šíření nemocí.

    V reakci na současný koronavirus státy řeší např. plošné pozastavení plateb hypoték… a s nájmy je to analogické. Když musíš do karantény, nemůžeš vykonávat některé práce, nedostaneš zaplaceno a pokud už tak nedostáváš moc zaplaceno, nemusíš mít na nájem, takže karanténa začíná být existenční problém.

    Právě krize jako epidemie ukazují systémová selhání.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    11.3.2020 10:15 deda.jabko | skóre: 23 | blog: blog co se jmenuje "každý den jinak" | za new york city dvakrát doleva a pak už se doptáte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Jak omezit vliv předsudků? Co třeba rozdělit rozhodování mezi více lidí, kteří mají více různých zkušeností?
    Doporucuji navstivit schuzi nejakeho SVJ, kde se resi spolecne prostory, aby sis udelal predstavu, jak funguje rozhodovani vice lidi, kteri maji vice ruznych (casto absolutne odlisnych) zkusenosti. (Film Vlastnici v tomto smeru zase tolik neprehani.)
    Jak se zbavit problému s nájmy? Třeba je prostě nemít.

    To se dostavame malinko na uroven vysneneho sveta uzivatele xkucf...
    Zda se obyvatel stará o obydlí, kde bydlí, není funkce nájmu. Ostatně, ani ta bytná se nemusí nutně starat, tím spíš když ji to přímo osobně nepálí, ale o rentu stojí.
    Starat se musi, pokud ma zajem o tu rentu. (Pokud ji nekdo ten byt vybydli, o rentu prijde, nebo bude snizena o naklady na uvedeni do stavu, kdy muze opet ziskavat rentu.)

    Asi před rokem se dostali hackeři na servry Debianu a ukradli jim zdrojové kódy.
    Fluttershy, yay! avatar 11.3.2020 11:14 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Doporucuji navstivit schuzi nejakeho SVJ, kde se resi spolecne prostory, aby sis udelal predstavu, jak funguje rozhodovani vice lidi, kteri maji vice ruznych (casto absolutne odlisnych) zkusenosti.
    Což o to, netvrdím, že je to bez chyb. Například, a to vnímám jako mnohem větší riziko, se tím může podporovat groupthink v tématech, na kterých se více lidí shodne. Ale zároveň se obrousí hrany extrémů a osobních úchylek.
    Jak se zbavit problému s nájmy? Třeba je prostě nemít.
    To se dostavame malinko na uroven vysneneho sveta uzivatele xkucf...
    Nikolivěk.

    Co je to nájem za byt? De facto daň z bydlení. Akorát je založená na institutu soukromého vlastnictví, takže se typicky platí soukromému subjektu.

    Vysněné to je pouze ve zdejším prostředí, kde smečka [ekonomických] liberálů čeká na sebemenší příležitost, aby mohla výt KOMUNISMŮŮŮS, GŮŮŮLAGÝÝÝ,…

    Což neznamená, že údržba obydlí nevyžaduje práci – potažmo platbu za práci. Což se vztahuje i k následujícímu bodu o starání se: je-li motivací zisk a maximalizace zisku lze dosáhnout minimalizací nákladů, pak to může také znamenat odbytou práci či polovičatá řešení…
    Starat se musi, pokud ma zajem o tu rentu.
    Potřeba bydlet, je natolik zásadní, že nájemník nemá zdaleka tolik alternativ.

    Tím spíš, když „bytná“ neprojímá byty jeden dva, ale sto dvě sta a víc… až na úroveň bývalých bytů OKD nebo Deutsche Wohnen v Berlíně.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    11.3.2020 11:56 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Vysněné to je pouze ve zdejším prostředí, kde smečka [ekonomických] liberálů čeká na sebemenší příležitost, aby mohla výt KOMUNISMŮŮŮS, GŮŮŮLAGÝÝÝ,…
    To je naprosto zbytečný a kontraproduktivní tribalismus.

    Souhlasim s deda.jabko, to, cos napsal je idealistické pojetí á la xkucf. Já s tebou souhasim, že by bylo supr, kdyby lidi nemuseli platit nájem a mohli se věnovat užitečné činnosti. To se taknějak rozumí samo sebou. Ale pokud nemáš konkrétní návrh na mechanismus, jak by se tohle dalo realizovat, tak to je IMO k ničemu.

    Není možný "prostě nemít nájmy" a očekávat, že celá problematika distribuce a správy bydlení se nějak vyřeší sama.

    Návrh "prostě nemějme nájmy" je, s prominutím, úplně k ničemu, chceš spíš něco jako "nájmy nahradmě mechanismem XY, který byl testovám tam a tam s takovým a makovým výsledkem" nebo, pokud nebyl testován, ".., který je možný otestovat tak a tak".
    Fluttershy, yay! avatar 11.3.2020 13:28 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Ale pokud nemáš konkrétní návrh na mechanismus, jak by se tohle dalo realizovat, tak to je IMO k ničemu.
    Opět: stačí se podívat do Vídně, kde město (městská firma) dlouhodobě staví obecní bydlení, kde, ano, je nájem, ale znamená to něco jiného, než u subjektu, který pronajímá za účelem zisku.

    Rovněž existuje družstevní bydlení, akorát je potřeba zaobírat se mechanismy fungování družstev, což je také obstojně prozkoumaná oblast.

    Když půjdeme ještě dál, tak místo stávajícího právního rámce soukromého vlastnictví lze použít např. usufrukt (což je na delší diskuzi, co to znamená v různých kontextech).

    Jako, upřímně řečeno, ono by stačilo klást větší důraz na to, co máme v Ústavě: „vlastnictví zavazuje“
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    11.3.2020 14:44 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Ale pokud nemáš konkrétní návrh na mechanismus, jak by se tohle dalo realizovat, tak to je IMO k ničemu.
    Opět: stačí se podívat do Vídně, kde město (městská firma) dlouhodobě staví obecní bydlení, kde, ano, je nájem, ale znamená to něco jiného, než u subjektu, který pronajímá za účelem zisku.

    Rovněž existuje družstevní bydlení, akorát je potřeba zaobírat se mechanismy fungování družstev, což je také obstojně prozkoumaná oblast.

    Když půjdeme ještě dál, tak místo stávajícího právního rámce soukromého vlastnictví lze použít např. usufrukt (což je na delší diskuzi, co to znamená v různých kontextech).
    Ok, takže takeaway je, že to není tak jednoduché, možná ani nájem rušit nebudem a/nebo je to na delší diskusi...
    Fluttershy, yay! avatar 11.3.2020 14:57 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    V Česku jen tak nikdo nic měnit nebude, protože Totální komunismus, který neprosadila ani KSČ.

    Ale samozřejmě je tu např. ta case study v podobě Vídně, která ani není tolik z ruky (ani se nejde vymlouvat, že Češi jsou podřadná rasa neschopná se dohodnout na rozumné samosprávě, protože z doby císaře pána je v Rakousku toho času Čechů fpysk).

    Pokud chceš v komentáři, který mi už vytéká za hranu obrazovky, přepsat např. hesla „public housing“ a „housing cooperative“ z Wikipedie a odjinud, tak asi ne…
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    11.3.2020 15:17 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Ok, jasný, kopírovat to sem asi nemá smysl, ale link by třeba neuškodil, aspoň by se to nějak konkretizovalo - mně by asi nenapadlo čistě podle toho původního komentáře, že do toho počítáš i ty kooperativy (protože tam se platí nájem, i když třeba ne komerční).
    xxx avatar 11.3.2020 15:24 xxx | skóre: 42 | blog: Na Kafíčko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Jako nasledovat Viden abychom za 30 let objevili to co tady uz davno zname? Tedy regulovane najemne. Kralyk po tobe chtel neco praktickeho. Tak dej vedet, az budes mit nekde nachystanych ~300.000 mestskych/regulovanych bytu.

    No a pak takove ty detaily, jako ze pro ziskani socialniho bytu musis nejdriv 2 roky ve Vidni bydlet. Ze cenove hladiny jsou takove, ze je lepsi si nejdrive poridit do domacnosti nekoho, kdo nevydelava, aby se pro tebe stal program dostupny.

    No pak se sice vsichni tvari, ze dostanes byt v te socialisticke budoucnosti v Aspernu. Realita je ale takova, ze cekaci doba je minimalne 1.5 roku pokud vezmes cokoliv/kdekoliv. Jinak taky muzes cekat 5 let a taky se nedockat. Ze v tom soucasne ve Vidni bydli 60% lidu (a vzhledem k pomeru 2/3 soc. bytu v nove vystavbe se to uz moc nezvedne).

    Ze je to v zemi, ktera ma zatim dost prostredku to cele utahnout. Ze tam, narozdil od CR, neni vlastni bydleni videno jako jedine realne zabezpeceni na stari.

    Tak dej vedet, az tech par "drobnych" odlisnosti poresis. Pokud se teda nechces vratit do roku 95.
    Please rise for the Futurama theme song.
    Fluttershy, yay! avatar 11.3.2020 15:51 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Ani v té Vídni to nespadlo z nebes. Ale taky tam stavební zákon tehdy nepsali developeři…
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    xxx avatar 11.3.2020 16:05 xxx | skóre: 42 | blog: Na Kafíčko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Tak co chces delat nasledujich 35 let?
    Please rise for the Futurama theme song.
    11.3.2020 12:06 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Jinak všimni si, že tohle je u tvých příspěvků dost pattern: Voláš po zrušení nějaké problematické instituce způsobující sociální nerovnost a/nebo nespravedlnost, ale při upozornění na praktické problémy s tím spojené nechceš nebo neumíš podat odpověď a místo toho začneš tribalisticky ostatní diskutující obviňovat z nějaké ideologie nebo 'bad faith' postoje jako např. metafyzický skepticismus, liberalismus, neschopnost představit si konec kapitalismu apod.

    Není potřeba dotazy na řešení praktických problémů hned interpretovat jako prosazování statu quo.
    Fluttershy, yay! avatar 11.3.2020 13:32 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Dílčí problémy existují pouze v rámci určitého paradigmatu. Když změníš paradigma, množina dílčích problémů se změní.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    11.3.2020 13:52 deda.jabko | skóre: 23 | blog: blog co se jmenuje "každý den jinak" | za new york city dvakrát doleva a pak už se doptáte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Dílčí problémy existují pouze v rámci určitého paradigmatu. Když změníš paradigma, množina dílčích problémů se změní.
    No, a presne to je to uvazovani, ktere tu dlouhodobe predvadi i uzivatel xkucf, jenze v opacnem smeru.
    Asi před rokem se dostali hackeři na servry Debianu a ukradli jim zdrojové kódy.
    11.3.2020 14:52 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Dílčí problémy existují pouze v rámci určitého paradigmatu. Když změníš paradigma, množina dílčích problémů se změní.
    "Změní se množina" může znamenat prakticky cokoli, od prakticky nepostřehnutelné změny až po výrazné zlepšení nebo taky zhoršení. Efektivně to nic neříká.

    Taky mi to připomíná xkufcovu argumentaci, která je víceméně Nebude stát, nebudou problémy., akorát ty máš s/stát/kapitalismus/ . Obojí mi připomíná tuhle scénu z filmu. Nebude kapitalismus, nebude IOC, nebude IOC, nebude OH, nebude palác.

    Můžeš to nějak demonstrovat třeba na tom sportu? Ideálně nějak doopravdy, ne jen tou trivializací typu nebude palác.
    Fluttershy, yay! avatar 11.3.2020 15:47 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Taky mi to připomíná xkufcovu argumentaci, která je víceméně Nebude stát, nebudou problémy., akorát ty máš s/stát/kapitalismus/.
    Když Františkovi namítám, že jeho politické spektrum nezahrnuje anarchismus, neříkám to nadarmo. To slovo znamená doslova „bez vládce“ a je jedno, jestli ten vládce je aristokrat, papež, diktátor, kapitalista,… patriarcha/matriarcha,… „No gods, no masters.“

    Teď je tu hlavně kapitalista (který navíc řídí stát), takže pochopitelně je řeč primárně o něm.
    Můžeš to nějak demonstrovat třeba na tom sportu?
    Už teď se vede politický spor o sport vrcholový a pohybové aktivity široké veřejnosti.

    Když se podíváš blíže na vrcholový sport, je v tom jednak tvrdý byznys, jednak soupeření zvláště států – dnes typicky [jakože] národních. Vlastně, mnoho profesionálních např. atletů jsou vojáci. Není to zvláštní?

    Nezavání to – ty máš to slovo tolik rád – tribalismem?

    Co tak pojmout sport jinak? Jako pohybovou aktivitu, ale třeba také umění. Nebo proč lidé používají sport ke sbližování se či „teambuildingu“?

    To neznamená, že lidé přestanou soutěžit, dokonce přitom někteří i podvádět, nebo se cítit z různých důvodů ukřivděně, ale jiné rámování mění, co je ve hře.

    Pokud chceš nějaké ideje, jak organizovat soutěže, co třeba takový handicapping?
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    11.3.2020 15:56 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Už teď se vede politický spor o sport vrcholový a pohybové aktivity široké veřejnosti.

    Když se podíváš blíže na vrcholový sport, je v tom jednak tvrdý byznys, jednak soupeření zvláště států – dnes typicky [jakože] národních. Vlastně, mnoho profesionálních např. atletů jsou vojáci. Není to zvláštní?

    Nezavání to – ty máš to slovo tolik rád – tribalismem?
    Ale jo, s tim souhlasim, ale právě z toho důvodu jsem zmiňoval jako příklad ten Prígl. Resp. asi existují i lepší příklady. Jinými slovy, ten problém toho stanovení kategorií tak, aby to bylo pokudmožno fér, IMO není jen ve vrcholovým sportu á la OH.

    Takže mě právě zajímalo, jak to chceš řešit v takovým prostředí. Tj. rozumim tomu správně, že bys třeba rozdal penalty za vysoký testosteron v ženské kategorii? (To bych si uměl představit, že by mohlo fungovat...)
    Fluttershy, yay! avatar 11.3.2020 16:15 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Hendikep nemusí být na základě měření testosteronu, ale prostě dřívějších výsledků.

    Ostatně Elo znáš? Prostě můžeš dělat ad-hoc „kategorie“ podle něj.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    11.3.2020 20:31 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Hendikep nemusí být na základě měření testosteronu, ale prostě dřívějších výsledků.
    Otázka je proč ne. Já si furt myslim, že když testování hladiny testosteronu způsobuje psychické problémy, tak ta chyba ani tak není v tom testování (ta hladina je objektivní fakt a člověk si ji může tak nebo onak zjistit), jako spíš v přístupu společnosti, tj. "kdo nemá dostatečně nízký testosteron, není Správná™ žena" apod.

    Ale ok, na testosteronu nutně určitě netrvám, elo by asi mohlo fungovat taky a mělo by to výhodu v tom, že je to snazší na provedení a obecnější než testosteron...
    11.3.2020 14:11 deda.jabko | skóre: 23 | blog: blog co se jmenuje "každý den jinak" | za new york city dvakrát doleva a pak už se doptáte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Což o to, netvrdím, že je to bez chyb. Například, a to vnímám jako mnohem větší riziko, se tím může podporovat groupthink v tématech, na kterých se více lidí shodne. Ale zároveň se obrousí hrany extrémů a osobních úchylek.
    Jinymi slovy sadu jednech problemu nahradis jinymi. Pricemz vubec neni jasne, jestli to povede ke zlepseni. Nevim, jak moc tohle je schopne resit problem, kdy urcita skupina lidi je pausalne povazovana za problematickou.
    Co je to nájem za byt? De facto daň z bydlení.
    Takze vsechno, za co clovek musi platit se ted jmenuje dan?
    Vysněné to je pouze ve zdejším prostředí, kde smečka [ekonomických] liberálů čeká na sebemenší příležitost, aby mohla výt KOMUNISMŮŮŮS, GŮŮŮLAGÝÝÝ,…
    To jako reagujes na me?
    Což neznamená, že údržba obydlí nevyžaduje práci – potažmo platbu za práci
    Uhybas. Obydli vyzaduje udrzbu bez ohledu na vlastnictvi. V momente, ale kdy ti nekdo ten byt vybydli, tak si snizujes tu rentu, coz v pripade pronajimatele je zadouci, aby uzivatel byt zanechal pokud mozno v nejlepsim stavu.
    Což se vztahuje i k následujícímu bodu o starání se: je-li motivací zisk a maximalizace zisku lze dosáhnout minimalizací nákladů, pak to může také znamenat odbytou práci či polovičatá řešení…
    Reality check. U nas v dome jsou tri ctvrtiny bytu v soukromem vlastnictvi, cast na vlastnicke bydleni, cast na pronajem. Zbyla ctvrtina patri bytovemu druzstvu. Surprise, surprise. V nejhorsim stavu jsou byty patrici druzstvu. (Teprve v roce 2019 se tam vymenila drevena kazetova okna za neco, co odpovida dnesnim standardum, to nemluvim o stavu jader, ...)

    Asi před rokem se dostali hackeři na servry Debianu a ukradli jim zdrojové kódy.
    vencour avatar 11.3.2020 14:16 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Znam lidi, co tvrdí, že jejich družstvo funguje podle toho, co se odhlasuje a podle čeho hlasují. Pokud je nutný 100% souhlas, tak pak to vázne.
    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    Fluttershy, yay! avatar 11.3.2020 14:40 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Ano, to je právě otázka toho, jak řešit rozhodování.

    Může být na škále od autoritativního (od management by perkele po management „mám to u prdele“ – pozorováno v bytě bývalého OKD) po hledání úplného konsenzu, kdy každý má právo veta.

    Každé má jiné slabiny. Ne každá autorita je osvícená a fungování kolektivu zase závisí na komunikaci a rozhodovacích mechanismech.

    Když „bytná“ dorazí na domovní schůzi toliko jednou ročně a jinak se nestará, potažmo se nejvíc stará o vyhození chudších rodin, které jí snižují tržní hodnotu bytu, je to taky na pytel.

    Proto je důležitý společný zájem – např. bydlet. Takové to „have a skin in the game“ (popularizováno např. jinak kontroverzním Nassimem Talebem).

    Něco mezi může představovat např. ono obecní bydlení v demokratické samosprávě.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    11.3.2020 15:04 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Proto je důležitý společný zájem – např. bydlet. Takové to „have a skin in the game“
    Z mojí zkušenosti tohle nepomáhá. Snadno nastane např. dead sea effect, kde motivovaní lidé se odstěhují a zůstanou + přibudou lidi, kteří mají dostatečně hroší kůži a nevadí jim bydlet v bordelu a mít nefungující správu. Po přečtení předchozí věty je mi naprosto jasný, že okamžitě přijdeš s reakcí, že ti lidé takoví jsou kvůli předchozí zkušenosti, kapitalismu, atd., což sice může být 100× pravda, ale neřeší to ten aktuální problém, který v tom domě je.

    V horším případě může kromě prosté ignorance nastat i antisocial punishment. Oboje jsou efekty, které bych čekal, že lidé označující se za levici budou studovat od rána do večera a hledat východiska.
    Fluttershy, yay! avatar 11.3.2020 16:11 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Dejme tomu, že se odstěhují a zbytek bude bydlet v bordelu. To je furt lepší než bydlet na ulici. Ale řekněme, že dotyčná stavba představuje bezpečnostní riziko pro okolí. To pořád neznamená, že se přestěhuje např. zbytek obce. Naopak, ten má v každé organizované společnosti mechanismy, jak to řešit.

    Jeden z těch mechanismů je – jak už tu padlo – komunikace.

    Lidé mají beztak mezi sebou vazby, vztahy. Tedy, v atomizované společnosti často třeba nemají, ale wo tom to je. Pracovat na těch vazbách, člověk je tvor společenský (nemá-li ropuchu osobnosti schizoidní). Takové ty věci jako sousedská výpomoc, společná údržba a navázané aktivity…

    To neznamená, že nemůže vzniknout konflikt a že nemůže být řešen silově, ale to je mnohem obsáhlejší téma.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    11.3.2020 16:54 deda.jabko | skóre: 23 | blog: blog co se jmenuje "každý den jinak" | za new york city dvakrát doleva a pak už se doptáte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Dejme tomu, že se odstěhují a zbytek bude bydlet v bordelu. To je furt lepší než bydlet na ulici
    U tohoto presne vime, jak to dopadne. Skonci to stejne jak ve Spojenych statech, kdy se ti mesta rozpadnou na lepsi a horsi ctvrti, podle toho jak moc lidi vydelavaji (nebo se staraji) a bude boj o to, aby clovek bydlel v lepsi ctvrti, protoze tam jsou lepsi skoly, ... z louze do blata.

    Jeden z těch mechanismů je – jak už tu padlo – komunikace.

    Lidé mají beztak mezi sebou vazby, vztahy. Tedy, v atomizované společnosti často třeba nemají, ale wo tom to je.
    Uzivatel xkucf naivne predpoklada, ze lide budou delat racionalni rozhodnuti na zaklade dostupnych informaci. Ty zase naivne predpokladas, ze lidi budou delat konsenzualni rozhodnuti, protoze mezi sebou budou nadsene komunikovat. Obe varianty pracuji se zjednodusenym, od reality odtrzenym, modelem.
    Asi před rokem se dostali hackeři na servry Debianu a ukradli jim zdrojové kódy.
    vencour avatar 11.3.2020 17:09 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Čim že to vlákno / téma začlo? Že maj lidi různé preference?
    Zásadní by možná bylo, kdyby si lidi nešlapali po bábovičkích. Víc spolupracovali, měli menší důvod si nedůvěřovat.
    Taky idealismus, co?
    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    Fluttershy, yay! avatar 11.3.2020 17:13 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Ty zase naivne predpokladas, ze lidi budou delat konsenzualni rozhodnuti, protoze mezi sebou budou nadsene komunikovat.
    Člověk je sociální tvor.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    11.3.2020 18:13 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    A přesto u něj pozorujeme jevy jako antisocial punishment. Jak je to jen možný.
    Fluttershy, yay! avatar 11.3.2020 18:30 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    11.3.2020 20:42 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Dík, to je zajímavý... a taky poměrně depresivní...
    11.3.2020 18:24 deda.jabko | skóre: 23 | blog: blog co se jmenuje "každý den jinak" | za new york city dvakrát doleva a pak už se doptáte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    To je tak obecne tvrzeni ...

    Clovek je i tvor rozumny a neda se rict, ze by delal ciste racionalni rozhodnuti (jak to idealisticky predpoklada uzivatel xkucf.)
    Asi před rokem se dostali hackeři na servry Debianu a ukradli jim zdrojové kódy.
    Fluttershy, yay! avatar 11.3.2020 20:00 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Můžeme se podívat, jak se vyvíjel rod Homo, jaká lidská společenství existovala a existují – nebo jak lidé reagují na změnu podmínek.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    vencour avatar 11.3.2020 15:08 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Co jsem slyšel: stačí už když se nemovitost pronajímá a nechodí na schůzi. Neni pak 100% shoda na rozhodnutí.
    Nebo že ve družstvu někdo neplatí a nepodílí se. Při pomalostí našich soudů se to pak vleče.
    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    11.3.2020 20:37 Bherzet | skóre: 19 | blog: Bherzetův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Problém s bydlením existuje proto, že je ho málo a stát rychlost výstavby uměle – a v řadě případů zbytečně – omezuje. Stojí za zmínku, že byt, o kterém se bavíme, byl v památkově chráněné budově, kde si nikdo netroufl dělat jakékoliv stavební úpravy. Původně jediný prostorný byt tedy prohlásili za byty dva a z původní předsíně se stala společná chodba. Stěna, která původně oddělovala pokoje jedné bytové jednotky, rázem oddělovala jednu bytovou jednotku od druhé. Proto ta starost o to, aby byl nájemník tichý.

    Tehdy jsem to nepovažoval za problém. S pozdějšími zkušenostmi z jiného bytu nechápu, jak jsem o takový byt vůbec mohl jevit zájem. Tam totiž byly byty oddělené o něco lépe a přesto jsem se z hluku, který šel od sousedů (převážně nikoliv jejich vinou), mohl zbláznit. Jenže tam to nebyla památkově chráněná budova, takže poté, co jsem dal výpověď a uvedl tohle jako důvod, to majitel nechal opravit a teď už si tam třeba lidi můžou zašukat, aniž by to budilo půl baráku. Kdybych byl lepší vyjednavač, zeptal bych se, jestli by s tím něco nešlo udělat zatímco jsem tam bydlel a třeba bych se ani nemusel stěhovat.

    Nevím, co si slibuješ od dělení rozhodování mezi více lidí. Ten starý byt (nebo celý dům, už nevím přesně) spoluvlastnilo celkem asi 11 lidí. To právě oni diktovali podmínky a pravidla. Paní, se kterou jsem jednal, je jen zastupovala – najali si jí. Konečné slovo ve schválení nájemníka měli právě ti majitelé. A co jsem se bavil s lidma z realitek, tak nemovitosti, které vlastní více lidí, se spravují úplně nejhůře.

    Už jsem ti tu někde psal, že mi přijde jako by ti chyběl kontakt s realitou. Spoustu věcí si idealizuješ a představuješ jako Hurvínek válku. Já netvrdím, že moje zkušenosti jsou kdovíjaké, ale veškeré moje politické názory vychází primárně z nich. U tebe mi přijde, že je prvotní nějaká abstraktní myšlenka, kterou až pak porovnáváš s realitou.

    Proto taky nejspíš ten ideologický konflikt: Já vidím zbytečný zákon, tak ho chci zrušit. Nebo naopak nějaký zákon postrádám, tak ho chci zavést. A jen jsem pak někdy časem zjistil, že ta linie uvažování, kterou zastávám v zásadě po většinu svého života, docela dobře odpovídá minarchismu/libertariánství, a že si s lidmi, co se k těmhle názorovým proudům hlásí, rozumím o dost lépe než s většinovou populací. A protože primární jsou pro mě moje vlastní názory, ne ideologie jako taková, ke které jsem navíc dospěl naprosto neprvoplánovitě, tak k tomu mám dost laxní přístup a je mi jedno, pokud se někde názorově odchyluji od předních učenců/stoupenců.

    Už někdy na střední jsem dospěl k závěru, že přemýšlet nad nějakým zidealizovaným světem vůbec nedává smysl, protože třeba úplné reformy důchodového systému bych se nemusel ani dožít – změny by se měly dělat tak, aby první generace, které se budou týkat, měla dost času se připravit; kolik uplyne času než ta první generace půjde do důchodu? To se bavíme o desítkách let, během kterých bude postupně dobíhat ten stávající důchodový systém…

    Primárně ve všech svých úvahách vždycky vycházím ze stávajícího stavu. Ano, mám sice nějakou abstraktní ideologickou představu, „jak by to mělo být správně (tm)“, ale vím, že toho nikdy nedosáhnem a že tudíž nemá smysl se tím příliš zaobírat. Česko na tom není úplně zle. Skoro naopak. A já se dívám na to, co se mi nelíbí, a co bych změnil.

    Bydlení? No, většina lidí bydlí. Trápí nás vysoké nájmy a hypotéky, trápí nás, že když si chceme začít stavět dům, tak prvně musíme čekat měsíce a měsíce, ačkoliv vlastně nerozumím tomu, co tam celou tu dobu dělají. Byl jsem jednou na dva týdny na praxi na stavebním úřadě a nijak se mi to neosvětlilo, ba naopak. Až si říkám, že ta zkušenost je tak špatná, že to snad nemůže být normální stav. Většina lidí tam pracovala asi tak hodinu denně, zbytek času si dělali naprosto co chtěli.

    Já třeba nerozumím tomu, proč tam potřebují schvalovat něco jiného než (a) situování objektu (aby to nestínilo sousedům apod.), (b) statiku (OK, poslat ke kontrole fotky, jak osazují nosníky nebo betonují základy, aby se to na někoho nezhroutilo a nebylo nutné každý dům označovat cedulkou „Vstup na vlastní nebezpečí“) a (c) požární (popř. jinou) bezpečnost, zejména pak u budov sloužících více lidem.

    Když se pobavíš s nějakým projektantem, tak zjistíš, že těch buzerací je daleko víc a nedávají naprosto žádný smysl. Tak tohle mi třeba vadí. Tohle jsou ty zbytečné zákony, o kterých občas mluvím.

    Jakmile vyřešíš tohle, ceny bydlení logicky klesnou. Jednak se bude víc stavět, jednak se promrdá méně času jednáním s úředníky. A levnější bydlení je i bydlení, které přejde do osobního vlastnictví za menší úplatu. Bez hypoték, bez nájmů. Furt na to nedosáhne každý, ale zlepšíš to. Pak můžeš přemýšlet, co dělat dál. Ony totiž bytové domy nemusí stavět jen soukromý developeři, ale i třeba neziskovky. Proč by nemohl vzniknout takový HousingFree? Lidi se složí na náklady a zbaví se marže developerů. Chceš dál dělat sociální politiku? Well, stát disponuje nějakým tím přírodním bohatstvím. Na stavění potřebuješ nějaký pozemek, vodu, kvalitní kamenivo, dřevo a tak. Tu „zlou kapitalistickou ekonomiku“ můžeš do jisté míry úplně přeskočit a lidem do nějaké míry dát prostě opce, že jestli chtějí, tak támhle v lese si můžou pokácet strom, pokud ho tam pak zase zasadí. Ale ve skutečnosti můžeš použít jiný materiál: třeba pneumatiky, které se s oblibou používají na ty tzv. earthships. Je to i ekologičtější, protože uplatníš obtížně recyklovatelný odpad a nemusíš kurvit přírodu. On třeba ten písek se taky někde musí těžit a taky jednou dojde, že. Někde ostatně dochází už teď. Nicméně zkus si někde postavit tu earthship a pak dej vědět, jak šlo jednání s úřady.

    A takhle je to s řadou dalších věcí. V tomhle primárně spočívá můj minarchismus a moje libertariánství. Stát v řadě případů vytváří umělá pravidla a uplatňuje regulace, které jsou mnohdy vzájemně v rozporu (jak jsem demonstroval výše: někde je ekologie propagována až do morku kostí, jinde ti je v ní aktivně bráněno) a jen nám komplikují život. A mnoho těchto zákonů by vůbec nemuselo existovat, mnoho úředníků by mohlo být propuštěno, aniž by to kdokoliv pocítil, a v tom spatřuji ten minimalismus. Neznamená to „oslabení státu“ tak, že pak nebude schopen vymáhat zákony, jak jsi naznačoval v jiném komentáři před pár dny, ani nic podobného. Znamená to efektivněji fungující stát, který se zaměřuje na podstatné věci, ne na chujoviny jako jestli si můžeš postavit walk-in closet v americkém stylu a dát tam dveře, nebo ne (či co nám to tehdy vyprávěla jedna projektantka za byrokratickou buzeraci, kterou nakonec musela řešit nějak tak, že se to jako postavilo, zkolaudovalo, a pak se to předělalo).
    Fluttershy, yay! avatar 11.3.2020 20:50 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    6.3.2020 17:53 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Protože v ranných dobách IT bylo zapotřebí lidí, kteří se starali o manuální vstup dat a sw do počítače. Matematik/informatik vymyslel kód a holky ho vycvakaly do děrných štítků nebo přecvakaly příslušné programovací switche. Byla to spíše než inženýrská práce práce trpěliví a pečlivá.

    To nijak nepopírá, že existují dobré a nadšené techničky, programátorky apod. - jen jsou to prostě jednotky procent. Dobré hornice nebo dřevorubkyně jsou ještě vzácnější.

    Je to samozřejmě i naopak. Asi by se našlo pár chlapů, co by raději třeba učili v mateřské školce nebo pečovali o květiny. To druhé se jim i povede, ale do školky je většinou nevemou a ještě je budou považovat za úchyly. Kupodivu tahle diskriminace feministkám nevadí, stejně jako nedostatek dřevorubkyň a hornic.

    Fluttershy, yay! avatar 10.3.2020 18:07 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Jakoby značný díl moderního softwaru nebyl vývoj prostých CRUD aplikací.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    10.3.2020 18:22 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    jablka a hrušky
    Fluttershy, yay! avatar 10.3.2020 18:24 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Obojí jsou malvice.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    10.3.2020 19:02 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Ale když chceš apple pie, jsou ti hrušky na hovno.
    Gilhad avatar 10.3.2020 20:51 Gilhad | skóre: 20 | blog: gilhadoviny
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    A kdyz chces samsung pie, jsou ti na hovno i jabka :D
    vencour avatar 5.3.2020 13:26 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Podle diskuse tu jsou jen puberťáci, co nemaj vlastní děti a nečeká je výchova a věci okolo.
    Už jsem se kdysi ptal, proč hlavně ty mladší jsou slyšet. A to, že někdo může teď nosit sukni nebo kalhoty, neznamená, že za 40 let to nebude jinak, tak je dobře být v obraze.
    Jinak "žít a nechat žít" taky platí jen do určité míry, při větším množství extrémů se společnost navzájem neshodne.
    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    Fluttershy, yay! avatar 5.3.2020 13:50 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Takže co si počneš, když „vlastní děti“ nebudou odpovídat tvým stereotypům?
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    vencour avatar 5.3.2020 13:55 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    I s tim se dá žít. Hele i proto jsem kdysi zmiňoval Quantum leap, seriál s Bakulou, kde se snaží dělat věci lepší.
    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    Fluttershy, yay! avatar 5.3.2020 13:58 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    I s tim se dá žít.
    To zní povzbudivě. /s
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    5.3.2020 10:46 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Nerozumím. Co jsou "jiný lidi"?

    A definice "vady" je taky dost na vodě. V medicíně se obvykle má za to, že pokud daný stav "postiženému" nevadí, nepřekáží, neomezuje, nelze to považovat za nemoc.

    Já měl spolužačku, která měla 24 prstů, šest na každé končetině. Byla to nejhezčí holka ve třídě a skvěle hrála na několik hudebních nástrojů. Jen se jí snad hůře sháněly padnoucí boty. U některých koček je polydaktylie typickým znakem plemene.

    Příroda je prostě variabilní. A je to dobře.
    vencour avatar 5.3.2020 11:23 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Evoluce nebo co to je se většinou děje tak, že si toho žijící lidi nevšimnou. A když jo, tak pak na to občas blbě koukaj.
    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    5.3.2020 11:29 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Co tím chceš říci?

    Ano, může se stát, že v budoucnu budou mít všichni šest prstů. A co, čem je problém?
    vencour avatar 5.3.2020 11:34 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Prsty se netýkaj reprodukce.
    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    5.3.2020 11:47 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    A?
    vencour avatar 5.3.2020 11:59 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    A lidi nežijou ve vakuu. Někdo preferuje holky, někdo kluky. A?
    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    Fluttershy, yay! avatar 5.3.2020 12:10 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Někdo má preference postavené na odlišných kritériích.

    meta: O vencourovi, při pozorování jeho (ne)schopnosti vnímat a akceptovat realitu, „nevim, zda bude označen a znám jako zdravý člověk“.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    vencour avatar 5.3.2020 12:19 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Hele Elon Musk taky dlouho odolával sračkám světa a taky si s tím poradil.
    Stačí jeden příklad doufam.
    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    Fluttershy, yay! avatar 5.3.2020 13:49 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Cože?
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    vencour avatar 5.3.2020 13:52 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Znovu a lépe?
    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    5.3.2020 12:26 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Pořád jsme nepochopil, s čím máš vlastně problém.

    Btw existuje jedna (a asi ne jen jedna) slavná modelka, playmate. Narodila se jako holka, žije jako holka, myslí si a chová se jako holka, vypadá jako holka (i mezi nohama), obléká a maluje se jako holka, souloží jako holka, chlapi si nad jejími fotkami honí jako kdyby to byla holka, jen se časem jen tak mimochodem zjistilo (nevím jak v tomto případě, ale často se na to přijde až když se řeší, proč nejde otěhotnět), že je to geneticky (chromozomálně) muž, XY.

    vencour avatar 5.3.2020 12:36 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    To neni přímo problém, spíše neuzavřená kapitola pohledu na svět.
    Mimochodem má vaječníky nebo nemá to osoba? I to jde hormonálně řešit, jestli má vyvinutou "tu ženskou část", aby měla děti.
    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    5.3.2020 12:46 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Nemá vaječníky. Ale vše, co bys mohl jako neodborník posoudit, třeba v posteli, má jako žena. A především si to myslela ona sama, dokud nezjistila, že je neplodná.
    vencour avatar 5.3.2020 12:51 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Když nemá vaječníky, nemůže menstruovat ... no jo. Dyť na tohle prej čekaj všechny, že se pak cítí "jinak", když už nejsou malý holky. Nebo ne?
    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    5.3.2020 13:39 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    cože?
    vencour avatar 5.3.2020 13:42 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Něčemu nerozumíte?
    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    5.3.2020 15:01 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Ano, té směsi nesmyslů a trivialit nerozumím, respektive nerozumím, co chtěl autor říci.
    vencour avatar 5.3.2020 15:09 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Když někdo neměl menstruaci, proč se diví, že nemůže mít děti.
    Toho jste si nevšim v diskusi, že to tu proběhlo?
    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    5.3.2020 15:37 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Některé ženy mají tak slabou menstruaci, že to ani neřeší.

    Docela běžné jsou i případy, že žena porodí, aniž by si všimla, že je těhotná.
    vencour avatar 5.3.2020 15:40 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Fajn. To je zase Váš pohled na svět a zkušenost.
    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    Dalibor Smolík avatar 5.3.2020 13:27 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Tohle se už někde řešilo v televizi, v nějakém příběhu. Tyhle anomálie se občas vyskytují.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    5.3.2020 17:30 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Chyba je z toho dělat nějaké anomálie. To je prostě jen pestrá příroda.
    5.3.2020 10:57 Kate | skóre: 9
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Intersex lidí je docela dost, celé 2 % populace. Spousta lidí se to o sobě nikdy nedozví. I ty může být třeba XX - male. Narozdíl od šestiprstého člověka (který se v učebnici anatomie vyskytne taky) může být takový stav a jeho znalost docela důležitý při léčbě člověka.

    Navíc se teď řeší zastavení mrzačení intersex dětí v západní civilizaci, protože ve spoustě zemí se ještě pořád po narození ty které nemají úplně jasné genitálie upravují směrem, kterým to jde s dostupným materiálem snáz. Což si podle mě medializaci celkem zaslouží.
    vencour avatar 5.3.2020 11:18 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    No dobrá. Když jsem v Orville - About a Girl pozoroval, jak na prý ryze mužské planetě narodí holčička, tak mi to přišlo jasné, že musí zůstat holkou. Takže je to "nadále tématem diskuse", viz wiki
    Je tedy těžké určit, zda je zákrok vhodné provést v útlém věku nebo až později, kdy je dítě připraveno rozhodnout se samo. Pomoci by ale mohlo oficiální uznávání třetího pohlaví, kdy by se osoba nemusela cítit pod tlakem vybrat si jedno nebo druhé pohlaví. K zemím uznávajícím třetí pohlaví patří například Indie, Austrálie nebo Německo.
    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    Fluttershy, yay! avatar 5.3.2020 11:39 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Některé státy utlačují skupiny obyvatelstva na základě vrozených znaků. To je pochopitelně špatně.

    Stejně tak někteří lidé jako tady zakladatel vlákna nebo i ty na základě bigotních postojů dotyčné ostrakizují – nebo dokonce na nich páchají explicitní násilí.

    Co takhle s tím prostě přestat?
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    vencour avatar 5.3.2020 11:43 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Já mam dojem, že jsem ještě nikoho takovýho osobně nepotkal.
    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    5.3.2020 11:48 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Ty u každého, koho potkáš, lustruješ pohlaví?
    vencour avatar 5.3.2020 11:58 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Snažim se všímat si, +-.
    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    Fluttershy, yay! avatar 5.3.2020 12:00 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Pejsci si očuchávaj zadnice, že by vencour na potkání přinejmenším stahoval oblečení? (nebo dělal genetické testy?)

    Kromě toho, tohle je veřejná diskuze. Představ si, že jsi náhodný čtenář, který si prohlíží reakce na Covid 19 a Bibli a najednou z ničeho nic někdo tvrdí, že jsi duševně labilní exot, co nemá existovat.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    vencour avatar 5.3.2020 12:12 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Přesnější je říci, že estrogen a testosteron formují člověka a to různě.
    Tady jsme ve vlákně o hysterii a "božích stvořeních" ;-)
    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    Fluttershy, yay! avatar 5.3.2020 12:16 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Jaký zase „estrogen a testosteron“? S čím to má souviset?
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    vencour avatar 5.3.2020 12:18 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Bavíme se o muži a ženě?
    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    Fluttershy, yay! avatar 5.3.2020 12:27 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Nevím, jak jsi na tom s estrogenem a testosteronem, a nijak zvlášť mě to nezajímá.

    Ani mi není jasné, jak to má souviset s „mužem a ženou“ – jinak než statisticky napříč populací, což je při interakci s jednotlivci k ničemu.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    vencour avatar 5.3.2020 12:32 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    No, co já pamatuju, jak člověk vypadá určují do značné míry sekundární pohlavní znaky a tohle všechno se bude muset tak nějak překopat, pokud přežije názor, že je více "gender". Čili vše je ještě otevřené, spíše neuzavřené.
    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    5.3.2020 12:36 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Tak zrovna sekundární pohlavní znaky nejsou a nikdy nebyly spolehlivé kritérium pohlaví. Holek, co mají prsa po tátovi je milion, stejně tak chlupatá ženská s knírem není vzácností. A naopak to funguje podobně.
    Fluttershy, yay! avatar 5.3.2020 12:57 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    „Gender“ a „sex“ jsou dvě různé věci.

    (vsuvka: Ajťák si to může představit jako uživatelské rozhraní aplikací, které používá, a hardware, na kterém aplikace běží. Např. desktopové a mobilní aplikace vypadají jinak, ale jde mobilní aplikace spustit na desktopu a desktopové aplikace na mobilu.)

    Když se vrátíme k biologii, tak ano, „sex“ je funkce chromozomů, gonád, genitálií a pak až dalších projevů. Jde o spektrum (potažmo graf). Demonstruje to např. vizualizace tady (Amanda Montañez). Mimo biologii (medicínu) to však prakticky není relevantní.

    Ale to zdaleka není určující pro lidské chování a interakci – což popisuje právě „gender“. Zároveň si uvědom, že „muž“ nebo „žena“ znamená něco jiného mezi různými kulturami (a kultury se mění v čase): jiné projevy, vzorce chování, společenské role.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    Josef Kufner avatar 5.3.2020 13:27 Josef Kufner | skóre: 70
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Ta vizualizace velmi hezky ukazuje, že biologická pohlaví jsou opravdu jen dvě. Ta třetí možnost, kterou název "intersex" docela hezky vystihuje, je případ, kdy se znaky/vlastnosti obou pohlaví trochu či více smíchaly a vzniklo "něco mezi". (Sexuální orientace a duševní rozpoložení daného jedince pak je další věc.)
    Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
    Fluttershy, yay! avatar 5.3.2020 13:41 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Takhle můžeš redukovat každou vícestavovou klasifikaci/spektrum, ale za cenu ztráty informace.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    5.3.2020 12:29 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Takže tvoje definice souvisí s hormonálními hladinami? Chlap s patřičnou hormonální poruchou je žena? Změnu pohlaví tedy předpokládám uznávaš, tam je samozřejmě hormonální terapie.
    Jendа avatar 4.3.2020 16:52 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Kromě různých banů v diskusích
    Příklad? (pozor, v případě „někdo hejtil toustovače a dostal ban“ nejde o toustovače, ale hejtění, a kdyby byl cílem jeho hejtu někdo jiný, tak by se to stalo taky)
    je to i přístup některých vzdělávacích institucí (Lidé mají jen dvě pohlaví, řekl žák. Britský učitel jej vykázal ze třídy)
    Kdyby se hádal s vyučujícím, že je země placatá nebo o nějakou jinou nepravdu, tak by to nejspíš dopadlo stejně.
    Spíše mi vadí nadměrná medializace podobných poruch, která vede k jejich šíření. [...] Danou poruchou se inspirují, aniž by k tomu jinak (tzn. bez mediální masáže) muselo dojít.
    Promiň, ale nevěřím tomu, že je pohlavní identita memeticky ovlivnitelná.
    5.3.2020 01:47 Jacob
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Kdyby se hádal s vyučujícím, že je země placatá nebo o nějakou jinou nepravdu, tak by to nejspíš dopadlo stejně.
    Nepravdu? Takže lidé mají více pohlaví než dvě? My jsme se ve škole učili jenom o dvou. Odkdy jich prosím máme více? A která to jsou? Dík.
    Jendа avatar 5.3.2020 08:15 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Ztraceno v překladu, kdy kvůli bulvarizaci článku na idnes jakoby zapomněli, že gender v originále koliduje s překladem slova sex/sexuality, a přeložili to prostě jako pohlaví bez dalšího vysvětlení. Podrobnosti jsou třeba v tom článku od Höschla, kterým toto vlákno začalo.
    5.3.2020 18:41 Jacob
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    No, gender vnímám jako výraz o více významech. Dříve bylo v angličtině rovnítko mezi genderem a pohlavím, dnes se tam vmísilo pohlavní sebevnímání. Ale fajn, o to ve finále asi nejde. Vyhodit kluka ze školy kvůli tomuhle mi i tak přijde přinejmenším značně přehnané (ano, oni ho ve finále za tohle, pokud mě paměť neklame, vyhodili).
    5.3.2020 08:46 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Nepravdu? Takže lidé mají více pohlaví než dvě?
    Ano, viz #326.
    5.3.2020 18:35 Jacob
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Existenci vývojových odchylek či anomálií nepovažuji za totéž jako třetí nebo x-té pohlaví. Ale díky za vysvětlení, co je tím myšleno.
    4.3.2020 15:21 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Příroda prostě uznala, že za to nestojíme, a tak vytvořila skupinu mentálních chorob, které ve své "toleranci" ještě podporujeme. Vznikají tak neplodné kusy, páry a skupiny zbylých jednašedesáti pohlaví, která jsou prostě evoluční slepou uličkou a vedou k redukci počtu potomků (protože se prostě rozmnožovat spolu nemohou, nechtějí, nebo jsou nerozmnožitelní).
    To je bullshit. K redukci počtu potomků nevedou všlijaké sexuální menšiny, ale chování většiny, tj. např. to, že >40% manželství se rozpadne, lidé mají děti hodně pozdě atd. Stěžovat si v takovém stavu na menšiny je vrchol pokrytectví. A je otázka, jestli to vůbec je skutečně problém, už tak nás jsou bambilióny.

    Každopádně těch pár procent lidí tvořících věšlijaké menšiny to nevytrhne tak jako tak.
    4.3.2020 15:43 Kate | skóre: 9
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Navíc by mě zajímal zdroj k „rozmnožovat nemohou, nechtějí, nebo jsou nerozmnožitelní“. Jediná sexuální menšina, která vlastní děti zaručeně mít nemůže jsou některé varianty intersex lidí.
    pushkin avatar 4.3.2020 15:51 pushkin | skóre: 43 | blog: FluxBlog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Zatím ne. Jde spíš o to, kdy se z menšiny stane většina.
    4.3.2020 16:18 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Vzhledem k tomu, že se jen malá část z této dostane až k fázi reprodukce, je tohle jen další ukázka zbytečné hysterie a panikaření.

    Je to zkrátka procentuální chyba, která provází veškeré živočišné druhy od nepaměti. A ostrakizace takových jedinců, je stejný úlet jako jejich adorace.

    Myslet si, že se z někoho stane homosexuál jen proto, že vyrůstá v homosexuální rodině je na mentální úrovni středověku. Bohužel dnešní názory formují média víc než je zdrávo, takže mě nepřekvapuje, že si to někdo myslí. Pokud se svým názorem někomu neotravuje život, je to fuk.

    Tady v diskuzi se opakovaně Petr vyznává ze své víry. No, když mu to pomáhá. Většina lidí se jen těžko smiřuje s faktem, že lidská existence je konečná a nemá žádný vyšší smysl. A že vývoj je dán pouhou interakcí náhod.
    pushkin avatar 4.3.2020 16:36 pushkin | skóre: 43 | blog: FluxBlog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Vzhledem k tomu, že se jen malá část z této dostane až k fázi reprodukce, je tohle jen další ukázka zbytečné hysterie a panikaření.
    Nepanikařím. Konstatuji fakta ohledně přírodního výběru, stejně jako ty v blogu - jde jen o jiný příklad mentální epidemie.
    Bohužel dnešní názory formují média víc než je zdrávo, takže mě nepřekvapuje, že si to někdo myslí.
    To je přesně ten problém. Média prezentují různé výstřelky, které se následně pro některé stávají standardem chování. Z epidemiologického hlediska tak jde o přenašeče.
    4.3.2020 16:59 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Čiliže ty se strachuješ, že se u nás rozmohne něco jako Hikikomori v Japonsku nebo něco takovýho.

    Máš nějaký data, že ty počty lidí, co nechtějí děti, nějak víc stoupaj? Co já vim, tak u nás porodnsot za posledních ~20 let mírně stoupá, ale nějak do detailu jsem to nezkoumal...
    Fluttershy, yay! avatar 4.3.2020 17:13 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    A teď jestli se někdo třeba nestaví proti tomu, že by měl děti, třeba protože mu to nevyhovuje ekonomicky nebo stylem života, budoucnost vidí černě, těhotenství/porod je peklo,…

    Nebo třeba děti chce, ale nedaří se…
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    4.3.2020 18:43 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Ono je vůbec těžké dokázat, že je to CHYBA. V některých případech byl prokázán opak, a to sice že homosexuální páry jsou úspěšnější rodiče než heterosexuální (známe je to například u labutí, kde homosexuální páry adoptují mláďata a jsou v jejich výchově úspěšnější než heterosexuální rodiče - dva samci jsou prostě silnější).

    Daleko pravděpodobněji je optimální stav takový, kde část populace není vyhraněně heterosexuální (a u každého druhu to může být jinak).
    4.3.2020 19:11 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    že homosexuální páry jsou úspěšnější rodiče než heterosexuální
    Přechod na soužití v párech si vynutil nárůst populace. V dobách, kdy musela být každá tlupa soběstačná fungovali jako rodiče všichni její příslušníci, bez ohledu na to, kdo byl biologickým otcem.

    Ostatně, tenhle model bez problému fungoval u severoamerických indiánů až do 19. stol., než je definitivně převálcovali bigotní imigranti z Evropy.

    Bylo úplně fuk s jakým pohlavím se kdo narodil. Pokud se cítil jako žena, fungoval jako žena a obráceně. A nikdo se nad tím nepozastavoval.

    Mimochodem mi to připomělo skvělý film.
    Gréta avatar 4.3.2020 12:11 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    The neuroinvasive potential of SARS-CoV2 may be at least partially responsible for the respiratory failure of COVID-19 patients.

    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/32104915

    Koronavirus mozna postihuje i mozek. Pokud zpozorujete pokles IQ ve svem okoli, udrzujte si odstup, muze to byt dusledek reakce imunitniho systemuna koronavir v mozku.
    Fluttershy, yay! avatar 5.3.2020 13:45 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    Jj, neco takoveho uz jsem tu nedavno odkazoval.
    Gréta avatar 5.3.2020 17:41 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    6.3.2020 20:14 j
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    https://www.novinky.cz/zahranicni/koronavirus/clanek/pomsta-za-uspech-soukroma-laborator-ktera-odhalila-dva-pripady-koronaviru-ma-utrum-40315848

    To by tak hralo, aby nekdo testoval jen tak kde koho, a jeste k tomu za desetinu castky co stat. Ono by se mohlo totiz taky ukazat, ze je to tak "vpohode", ze tu uz ted sou desitky tisic nakazenych.

    Za tech 1k3 si to totiz urcite s radosti calne kdokoli, kdo kolem nejakyho taliana jen prosel, ale NESMI! Hlavne ze ten buresu debil vyhrozuje milionama pri nedodrzovani karanteny ... lol.

    Kez by ten virus reagoval na DNA politiku a pro ne byl 100% ...
    8.3.2020 09:32 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Vám fakt nedochází že smyslem celého humbuku bude nejspíš kamufláž závažnějších problémů?

    Co když je za tím vším jen to, že ten čínský Botostroj potřeboval zakamuflovat počátek ekonomického hroucení? Vyvolaná panika tak ospravedlní kdejakou p.č.vinu, která odvrátí pozornost spotřebitelů na komodity, co doposud zůstávály stranou. A zároveň umožní zaříznout pod záminkou karantény cokoliv.
    vencour avatar 8.3.2020 10:07 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Proto je dobře nedělat hned závěry, ne?
    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    8.3.2020 10:27 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Mám velkou fantazii, ale při nejlepší vůli si ty závažnější prolémy neumím představit.
    vencour avatar 8.3.2020 10:34 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Rusáci prý při vrtu do hloubi Země navrtali peklo. Kdo ví, co objevili Číňani, že museli přestat se svou ekonomickou expanzí?
    Aneb první výstřel na slepo na téma "závažné změny".
    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    8.3.2020 11:13 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Jediné co objevili je, že by nebylo od věci implementovat v Číně základy hygieny.
    vencour avatar 8.3.2020 11:17 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Hm. Uteklo mi, že by někdo zkoumal, jak se ten potenciální živočišný původce brání predátorům a co ti predátoři mají proti takové netopýří horečce jako obranné mechanismy? Případně na co ti predátoři umírají
    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    8.3.2020 11:40 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    živočišný původce je netopýr

    kdo se má čemu bránit?

    vencour avatar 8.3.2020 11:58 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Netopýr šíří "něco", následkem čehož má být Coronavir. Pokud něco netopýry žere, tak si má s tim nějak poradit nebo taky ne. A u těch predátorů by šlo dohledat, jak se proti Coronaviru brání.
    Jestli se nepletu. Co koukam, tak se jedná o savce, ptáky, hady ... např. batworlds - predators, dokonce zmiňují i pavouky.
    A ještě quora - natural predators
    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    8.3.2020 12:32 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Jak by se bránili, tak jako proti jakémukoliv jinému viru. I člověk má různé koronaviry (ano, říkat tomu koronavirus je mediální nesmysl, protože je to strašně obecný pojem) - některé z nich například způsobují běžné nachlazení a rýmu.

    Celý problém spočívá vlastně pouze v tom, že tento druh koronaviru je pro člověka nový:

    1) celá lidská populace je imunologicky naivní a proto se virus rychle šíří

    2) virus neumí s člověkem zacházet a proto ho zabíjí - to není v zájmu viru, časem se naučí méně škodit

    8.3.2020 16:02 JS1 | skóre: 2 | blog: intuition_pump
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Vám fakt nedochází že smyslem celého humbuku bude nejspíš kamufláž závažnějších problémů?
    Jakoze uvnitr te konspiracni teorie je jeste druha, vetsi nez ta prvni?
    Lidstvo čelí v tomto století hrozbě civilizačního kolapsu. Podpořte hnutí klimatickakoalice.cz!
    8.3.2020 19:59 Colby
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Ne, kazda dalsi konspirace je mensi nez predchozi, jinak by se do nadrizene konspirace nevesla, to da rozum.
    Pokusy na urychlovaci castic v CERNu naznacuji, ze konspirace mohou mit napric i mene nez planckovu delku, ale pri takove urovni konspiracniho zahnizdeni uz pochopitelne nelze vedcum verit ani slovo.
    8.3.2020 22:21 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Jaká konspirační teorie? Na vyvolání paniky nepotřebuješ být iluminát. S úpadkem zdravého rozumu klesá i schopnost racionálního myšlení. Takže stačí mediálně zavířit, a rázem se veřejnost začne starat víc o své zdraví, než o to, jaký je stav státní kasy, nebo blížící se volby.

    A proč ty volby rovnou nezrušit, aby se koronavirus dále nešířil. Když to prošlo u sportu, tak co by ne u voleb. Že?
    8.3.2020 22:47 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    No, jestli je něco úpadlkem zdravého rozumu, tak stížnosti na to, že se ruší hromadné akce, když jde doslova o život. Lůza mdlého rozumu si myslí, že "je to jenom chřipka", a neustále omýlá nesmysly, zatímco dnes v Itálii umřelo na COVID-19 133 lidí a zítra podle všeho umře ještě více.

    Za velkou část těch životů jsou přímo zodpovědné tyhle bagatelizující kecy.
    9.3.2020 09:07 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    To je zajímavé že nejvíc se o svůj bídný život klepou bastardi, kterých by nebyla žádná škoda.
    9.3.2020 09:15 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    A bastard je ten, kdo s tebou nesouhlasí, předpokládám. Třeba moje babička.
    vencour avatar 9.3.2020 09:26 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Tak nevim, psal by Sheldon anonymně? Taky ho nejvíc snad zajímala jeho babča.
    A psal by Sheldon na AbcL česky nebo třeba klingonsky?
    Ano, zřejmě jsou chvíle, kdy chování nesouvisí s inteligencí.
    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    9.3.2020 09:27 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Sheldon je kdo?
    vencour avatar 9.3.2020 09:50 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Viz třeba edna.cz / Sheldon.
    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    9.3.2020 10:49 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    A proč cpeš do diskuse pohádkové postavičky z přiblblého seriálu pro pubertální slečny? Nestačí tu v diskusích jeden poník?
    Dalibor Smolík avatar 9.3.2020 13:45 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    No nevím, jestli by pubertální slečny byly schopny pochopit narážky v seriálu :-)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    Gréta avatar 10.3.2020 16:06 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie

    maj předtočej smích na pozadí takže jako víš čemu se máš smát ;D

    vencour avatar 9.3.2020 14:22 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Píšete o úpadku zdravého rozumu a tohle neznáte?
    Mrkev v zimě ...
    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    9.3.2020 14:39 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Úpadek zdravého rozumu je čumět na přihlouplé seriály.
    vencour avatar 9.3.2020 14:44 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Fajn dík za názor. To by i asi měla být značka "dobrý seriál (TM)"
    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    9.3.2020 15:06 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    A to je co, dobrý seriál?
    Gréta avatar 10.3.2020 16:02 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    9.3.2020 09:52 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Tohle byl jen jeden z mnoha. A podobných tu bohužel ještě žijí tisíce.
    9.3.2020 10:46 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Ano s ním by sis asi rozuměl.
    9.3.2020 10:53 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Pravil jeden z jeho líhně.
    9.3.2020 11:05 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Pravil jeho ideový velitel.

    (Ty)
    9.3.2020 11:06 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Tak to je super místní bolševik nadává pankáčovi do bolševiků.
    9.3.2020 11:15 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Ty nejsi pankáč, ale idiot, protože o mě nic nevíš a blbě kecáš.
    9.3.2020 11:22 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Presentoval jsi toho tady o sobě už dost. Zatímco ode mě máš k dispozici jeden komentář.
    9.3.2020 11:32  
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    O tom že jsi paroháč ví celá Praha :-D
    9.3.2020 11:34 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    8-D 8-D 8-D 8-D
    9.3.2020 15:09 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    spíš Ostrava
    9.3.2020 15:15  
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Černoši na Václaváku tvrdí něco jinýho.
    9.3.2020 16:42 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Panika vrcholí. Mějte se pěkně jdu si užít mimořádnou koronavirovou dovolenou. Škoda jen, že už je sníh definitivně v pytli.
    Gréta avatar 10.3.2020 15:58 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Max avatar 11.3.2020 19:10 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    A jak je to s platem? Nařídil to stát, je to něco jako karanténa, takže se to hradí jako nemocenská? Nebo se k tomu vztahuje ta kauzule o průměrném platu jako při návratu z Itálie? Nebo nemáš dovolenou, ale jen HomeOffice?
    Zdar Max
    PS: Já to za paniku nepovažuji a s těmi 14 dny souhlasím. Poláci mají od zítřka to samé. A i Poláci mají výhled, že to možná protáhnou ze 14 dní na měsíc.
    PPS: WHO už mluví o pandemii...
    Měl jsem sen ... :(
    12.3.2020 05:31 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    V reálu to vypadá tak, že jsem stejně v práci od rána do večera. I když bych tam být nemusel, protože se v laborkách neučí. Nicméně je to vhodná příležitost k tomu, abych realizoval některé věci už teď aniž bych musel čekat na léto.

    Cílem je umožnit studium i za stávajících okolností. Přednášky ok. Ty se dají streamovat, ale laboratorní výuka vyžaduje jednak interakci cvičícího se studenty - což se aktuálně řeší. Ale zároveň to vyžaduje přístup k HW a SW v laborkách. A to není tak jednoduché. Nicméně cesty existují, pouze je nutné je vyzkoušet.

    Taky je ideální počasí k práci a ne na hory. Nebudu někde moknout.
    12.3.2020 05:42 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Jinak žena, která učí na ZŠ také normálně dochází do práce a dělá věci, které doposud hrnula před sebou bo na ně nebyl čas. Pozitivní je, že nechodí spát v jednu po půlnoci a nevstává v pět ráno, jako když se normálně učí. Opičák byl stejně doma, takže je na tom jako ostatní žáci a šťastný, že nemusí chodit jak trotl na osmou ranní. Akorát vylezla v plné nahotě bída Bakaláře. Ale to není můj problém.
    12.3.2020 05:59 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    V porovnání s běžným stavem to je zbytečná hysterie, která bude mít dalekosáhlé důsledky, které zatím většině lidí nedochází.

    Všechno je dané tím, že nikdo na rovinu neřekne: Umře 10% obyvatelstva a smiřte se s tím, že mezi těmi 10% můžete být i vy. Takže dělejte vše pro to, abyste mezi nimi nebyli.

    Místo toho se vyhlašují opatření, která totálně rozvrátí ekonomiku, a zatíží ještě víc už teď zadluženou státní kasu.

    Což o to, já jsem připraven na všechny eventuality. Inu jak se dosud žertem říkalo: Nejhorší je smrt z vyplašení.
    12.3.2020 07:04 Bherzet | skóre: 19 | blog: Bherzetův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Všechno je dané tím, že nikdo na rovinu neřekne: Umře 10% obyvatelstva a smiřte se s tím, že mezi těmi 10% můžete být i vy.
    10 % to naštěstí není. Napříč celou populací to jsou asi 3 %.
    Místo toho se vyhlašují opatření, která totálně rozvrátí ekonomiku, a zatíží ještě víc už teď zadluženou státní kasu.
    To není místo toho. Smyslem těch opatření je šíření nákazy zpomalit, aby nedošlo k DDoS útoku na zdravotní systém. Kdyby došlo k přetížení zdravotnictví, pak by vzrostla smrtnost nejen této nemoci, ale všech ostatních, které vyžadují péči. Pak by to opravdu mohlo být třeba těch 10 %. A to je fakt hodně.

    Ekonomické dopady vyplývající z prudké paralýzy obrovské části populace by ve výsledku mohly být ještě horší. S jistotou to samozřejmě nikdo neví. Možná by to bylo lepší než ekonomiku několik týdnů dusit, možná ne. Pevně ale věřím, že vláda, přes veškeré výhrady, které k ní jinak mám, toto velmi pečlivě zvažuje a ke svým krokům mají dobré důvody. Někdy prostě argumenty pro a proti nevyznívají úplně jednoznačně a musíš nějak rozhodnout. Kdyby někdo ty argumenty nedal dohromady, natož je neuměl objektivně vyhodnotit, tak to byl důvod ke kritice. Já věřím, že toto není ten případ.

    Hlavní je teď držet při sobě a snažit se situaci nějak stabilizovat. Nezlehčovat a nepodcěňovat, ale ani nezveličovat. Prostě je tu tahle situace a musíme se s ní nějak poprat.
    12.3.2020 08:06 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Ekonomické dopady vyplývající z prudké paralýzy obrovské části populace by ve výsledku mohly být ještě horší. S jistotou to samozřejmě nikdo neví. Možná by to bylo lepší než ekonomiku několik týdnů dusit, možná ne. Pevně ale věřím, že vláda, přes veškeré výhrady, které k ní jinak mám, toto velmi pečlivě zvažuje a ke svým krokům mají dobré důvody. Někdy prostě argumenty pro a proti nevyznívají úplně jednoznačně a musíš nějak rozhodnout.
    Těžko říct. Jistě, ta opatření mají zpomalovací efekt. Otázkou je, je-li to dobře nebo špatně. Neodpustím si ale malé historické okénko, které se tématu týká.

    Pravděpodobně jste už někdy slyšeli o nositeli Nobelovy ceny z r. 1976 Petru L. Kapicovi. Obecně se lidé o osobní život takových lidí moc nezajímají, nicméně já jsem se v tom s ohledem na shodné příjmení při svých genealogických bádáních dloubal docela dost do hloubky. Takže vím, že mu během r. 1919 (kdy mu bylo 25 let) zemřela na chřipku jeho první manželka Naděžda a obě děti Petr (ve věku dvou let) a novorozená Naděžda (a ne dva synové, jak se můžete dočíst na české Wikipedii). Ale ve věku 55 let i jeho otec Leonid, generálmajor ženijního vojska. A jako by toho nebylo málo, ještě mu bolševici téhož roku odpráskli tchána. Naživu zůstala jen jeho matka a bratr. A právě tyhle tragické události ho vedly k tomu, že odjel do Anglie a nejspíš aby zapoměl, oddal se vědě. Takže kdo ví jaký by byl jeho osud, nebýt oněch tragických událostí.
    12.3.2020 09:07 Ptr
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Už pro to vymysleli buzzword "flattening the curve". Důvody jsou zřejmé (viz ten DDoS na zdravotnictví). Jenže si všimněte, jak se v médiích pořád mluví jen o snížení špičky, ne o tom, že se zároveň nevyhnutně prodlouží doba trvání epidemie (a s ní i trvání restrikcí).
    12.3.2020 19:45 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Chřipka předpokládám Španělská. To byl jinačí kalibr, tenkrát nakažení všeho věku hebali po milionech.

    Každopádně jsou z té doby ověřená srovnání, že v místech kde zavedli tvrdá hygienická opatření byla úmrtnost poloviční proti místům kde je nezavedli.

    Takže proti jsou ti co mají plnou hubu ekonomiky, tedy kterým jde jen o peníze, jako je Hrušínský, a pro jsou ti kterým jde o životy. Samozřejmě včetně těch, kterým jde o životy voličů :-D
    14.3.2020 00:19 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Nesouhlasím.

    Existují minimálně dva, navzájem zcela protichůdné názory na to co je lepší. Já jsem zastáncem toho nepopulárního, který považuje za přirozené, že starý, opotřebovaný organismus dříve či později na něco umře.

    Ten druhý, zcela nesmyslný, nicméně aktuálně převažující, totiž vede ke kolapsu.

    Živit paniku je velice snadné. Stačí hra s čísly a mediální masáž mířená na city.

    Samozřejmě že nikomu nepřeju – teda až na některé výjimky z tohoto portálu – aby zaklepal bačkorama. Ale stojím pevně nohama na zemi, a je mi jasné že pravděpodobnost nákazy, i přes to že jde o silně nakažlivé onemocnění je mnohem nižší, než ta, že dostanu rakovinu, nebo mě přejede na přechodu auto. A mezi námi – raději bych umřel na koronavirus, než pomalu umíral na rakovinu slinivky či mozkový nádor.
    14.3.2020 06:18 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Ano. To je přirozené, a obvykle k tomu přispěje nějaký vnější vliv, nepříklad kolem letící bacil.

    Ona ta rakovina zase tak pomalá není, pár měsíců uteče dost rychle ;-)
    14.3.2020 09:11 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Jsou i jiné vypečené způsoby jak proti své vůli dlouhé roky trápit své blízké. Nemoc s rychlým průběhem, která to ukončí je pak pro všechny vysvobozením. Drakonická opatření tak vedou jen k tomu, že se virus ke svým obětem dostane později.

    Já jsem vysmátý, protože si na luxus nepotrpím, vystačím s málem, dluhy nemám a to co patří k životu - tedy i smrt - považuji za přirozené. Nikdo nezná dne ani hodiny, proto mi přijde absurdní boj o každou minutu kdy srdce tluče.
    Dalibor Smolík avatar 12.3.2020 09:21 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Pokud jde o paniku, jako ekonom to nevidím moc růžově. K vypuknutí ekonomické krize částečně vedou psychologické důvody, většinou ekonomického rázu. Tentokrát to však může být jinak. Zastavení běžné činnosti (návštěvy divadel, omezení cestování, ochromení výroby) může způsobit paniku na světových trzích - co dnes již dělá cena ropy? Tahle situace nás může vrhnout do ekonomické krize horší, než byla ta v roce 2008. Jde o to, jak dlouho bude aktivní ten virus. Pokud dlouho, zemře sice na na koronavirus daleko méně lidí, než na běžnou chřipkovou epidemii, ale ekonomika se propadne do propasti.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    Josef Kufner avatar 12.3.2020 09:53 Josef Kufner | skóre: 70
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Panika na trzích nebude. Situace je jasná a dá se s ní počítat. Bude útlum, ale za pár měsíců se zase srovná a věci se dají zpět do pohybu. Firmy jen musí vymyslet, jak to těch pár měsíců přečkat.
    Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
    12.3.2020 19:20 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Krize bude tak jako tak, je úplně jedno co jí spustí. A možná lepší když se to stane dřív, třeba to bude menší rána.

    Ale na druhou stranu, až se tohle přežene, nastane boom, který může ekonomiku slušně nakopnout a tu krizi dost odsunout.
    Dalibor Smolík avatar 12.3.2020 22:22 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Rozumím, je to něco jako válka, která dokáže spolehlivě odsunout ekonomickou krizi .. ale jednoduché to nebude. Může to poslat k zemi některé země, například Itálii. Zvedání se z recese může trvat velmi dlouho. Ale fakt je, že jiná příčina krize může být odsunuta na vedlejší kolej. Zajímavá úvaha je tady
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    13.3.2020 19:11 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Těžko říct, tohle by bylo věštění z lógru. Ale pokud ten italský bakrot proběhne tak jako řecký, německé banky na tom vydělají a my všichni to zaplatíme ;-)
    vencour avatar 12.3.2020 10:52 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Jsem zvědavej, co tohle zanechá za stopu v dnešních dětech.
    Já pamatuju hlavně na "Able archer", cvičení s jadernýma zbraněma v r. 1983, dost se to prožívalo. Jinak byl klid. I Černobyl tu tak nějak jenom prošuměl.
    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    12.3.2020 11:28 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Černobyl prošuměl? No já na čtyřměsíční prázdniny jen tak nezapomenu :)
    vencour avatar 12.3.2020 11:36 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    U nás, západ nejzazší, to prázdniny nebyly.
    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    12.3.2020 19:26 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Ono se to 83/84 celkově dost prožívalo, až do Reykjavíku.

    https://www.csfd.cz/film/18159-den-pote/prehled/

    https://www.csfd.cz/film/4700-vlakna/prehled/
    vencour avatar 12.3.2020 19:32 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Jo jo, Vlákna jsem viděl. Vyvedly se.
    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    12.3.2020 19:54 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    A Den poté ne? Hraje v něm Steve Guttenberg ;-)

    Samozřejmě ten z třiaosmdesátého, ta stejnojmenná sračka o dvacet let novější nestojí za ztrátu času.

    Ještě bych přidal jeden starší a udělal z toho trilogii: https://www.csfd.cz/film/8122-konec-srpna-v-hotelu-ozon/prehled/
    vencour avatar 12.3.2020 20:00 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Den poté zatim ne. Na čsfd je zmínka "řemeslně povedené", víc nic.
    Jé hele, to je Juráček ... dík za tip (Ozon).
    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    Dalibor Smolík avatar 12.3.2020 23:11 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Den poté z roku 1983 je velmi dobře udělaný film a dost realistický. Tenkrát mi z toho šel mráz po zádech.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    vencour avatar 13.3.2020 12:10 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Ok, když to nejde z jedné strany, zevnitř a protilátkama, co hledat něco, co podporuje plíce?
    Třeba ... Nejlepší přírodní způsob na vyčištění plic od dehtu a nikotinu
    Jak tento přírodní lék funguje

    Zázvor zabraňuje hromadění hlenu v plicích a podporuje jeho vylučování ven z těla.

    Kurkuma má silné antivirální, antibakteriální a protizánětlivé účinky. Předchází tak zánětem a navíc pročišťuje krev, která z plic odnáší toxiny.

    Cibule je extrémně účinná při prevenci onemocnění s dýchacími cestami a má také silné protirakovinné účinky.
    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    JiK avatar 13.3.2020 15:38 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    no jo, ze to ty cinany a taliany nenapadlo, oni zkousi antivirotika a imunosupresanty, a pritom by stacilo ty pacienty nakrmit cibuli a posypat kurkumou, vid? :-D
    Gilhad avatar 13.3.2020 15:50 Gilhad | skóre: 20 | blog: gilhadoviny
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    No ono to samozrejme neleci, ale ma sanci to trochu zmirnit prubeh, zvlast kdyz to pouzijes hned od zacatku, nez se to poradne rozvine. Asi jako pri nachlazeni je lepsi zalezt pod perinu a poradne se vypotit, nez pobihat venku v mokrym tilku.
    13.3.2020 16:09 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    """Může pomoci při léčbě"""
    Asi jako pri nachlazeni je lepsi zalezt pod perinu a poradne se vypotit, nez pobihat venku v mokrym tilku.
    Ok, wet t-shirt contests kontraindikovány, píšu si...
    13.3.2020 17:48 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Problém je, že tyhle kecy (100% znám s kurkumou) jsou na základě in-vitro studií a nepřenáší se na koznumaci člověkem. Možná si píchnout nějaký silný extrakt z kurkumy do žil, ale jinak tomu může věřit jen ezoidiot.
    vencour avatar 13.3.2020 21:42 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    I tohle je cesta, jak dejme tomu "splnit projekt". Projít možné i nemožné kombinace.
    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    14.3.2020 00:45 Bherzet | skóre: 19 | blog: Bherzetův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Když to píše alternativnimagazin.cz, tak to určitě bude pravda. Sice v článku chybí zdroje a nesmysl mají už v nadpisu (nevím o tom, že by se v plicích dlouhodobě ukládal nikotin, a i kdyby se tam nějaké stopové množství ukládalo někde, kde se nemůže vstřebat a přejít do krevního oběhu, nepředstavuje to problém, který by byl byť jen vzdáleně srovnatelný s ukládáním karcinogenů a radioaktivních prvků běžně obsažených v tabákovém kouři), ale existuje určitá zanedbatelná šance, že článek samotný obsahuje přelomové informace pocházející z vlastního experimentálního výzkumu a léčitelských dovedností, o kterých si vědecká komunita může nechat jen zdát.

    Nekritizují pořád zejména ezoterici, že ta zlá západní medicína (rovněž známá pod názvem evidence-based medicine, neboli medicína založená na důkazech, protože narozdíl od ezohoven na neautoritativních noname webech musí fungovat) chce všechno léčit chemií (např. nechvalně známým dihydrogen monoxidem)?

    Tady někdo vdechuje dehet nebo prach a ten se mu ukládá v plících. A prostě se to nemá jak rozložit, vstřebat. Takže by se laicky mohlo zdát, že vlastně jediný způsob, jak to dostat ven, je zvýšit v plicích cirkulaci vzduchu (třeba při sportu) a ty nečistoty postupně vykašlat. A asi by ten proces nějakou dobu zabral.

    Ale ne. Stačí ve vodě rozmixovat zázvor, kurkumu a cibuli a voilà, očistný nápoj je na světě. Tento dryják obsahuje účinné látky, které se krví dostanou selektivně přímo do plic a tam veškeré nečistoty anihilují. Je to tak jednoduché! Přitom tyhlety účinné látky ještě stihnou podpořit celkovou funkci plic, povzbudit imunitu, oddalovat stárnutí a příznivě ovlivnit chuť semene, aby stará konečně začla polykat.
    14.3.2020 02:43 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    a příznivě ovlivnit chuť semene, aby stará konečně začla polykat
    Počkej, to si pleteš s ananasem...
    vencour avatar 14.3.2020 10:49 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Dyť jsme ve vláknu "hysterie" a ne "racionální přístup".
    Tak proč bych se nezeptal. Já netvrdim, že vim všechno.
    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    14.3.2020 17:54 Bherzet | skóre: 19 | blog: Bherzetův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Zeptat se samozřejmě můžeš, jen jsem si i v předchozích diskuzích všiml, že máš tendenci věřit různým ezoterickým blábolům.

    Ty asi nejsi ta ohrožená skupina, ne? Tak se prostě snaž odpočívat a být v pohodě. Dbát na zdravou výživu a dostatečný příjem vitamínů samozřejmě smysl má, oslabený organismus se s nákazou popere hůř.

    U starších lidí je to obtížnější, tak je potřeba je před tou nákazou co nejvíc chránit.

    To je tak zhruba vše, co můžeš dělat.
    vencour avatar 14.3.2020 18:50 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    No nežiju ve vakuu.
    Ne věřit, ale nebát se ptát. Občas se neptá nikdo, tak se ptám aspoň já. Mimochodem u nás v rodině se tvrdí, že "bába z Tymákova od Plzně" vytáhla dědu z rakoviny, klasický doktoři ho odepsali. Tak proč bych se neptal.
    Ať jsem jakej jsem, v jaké skupině, znam lidi, který by mi chyběli. A je dobře být v obraze, s čím jím pomoci, pokud je čím, případně co nedělat. Občas jim i domluvit.
    Stejně tak mám dojem, že člověk v pohodě a nenervovaný zvládá potíže lépe.
    Mám za to, že nějakou dobu před projevem Coronaviru už může být člověk roznašeč.

    Za mne bude nejhorší vydržet čekání na "opadnutí nebezpečí". Být uzavřený v kleci. Ještě, že funguje internet.
    Předpokládám, že se dá pořád jezdit na kole a je to menší riziko než chůze do práce?
    Mimochodem všiml jsem si aspoň tady, že jsou lidi spíš nabroušený než "srandisti". I to může vypovídat o situaci.
    Takže mohu doporučit všem, aby si všímali těch, co mají rádi a dělali, co stojí za to. Ve "Fantomu Morrisvillu" se říká něco jako "jsem už moc starý na to, abych si kazil charakter". Tak je to na vás, jak na vás budou vzpomínat, pokud budete mít smůlu.
    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    14.3.2020 21:30 Bherzet | skóre: 19 | blog: Bherzetův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Mimochodem u nás v rodině se tvrdí, že "bába z Tymákova od Plzně" vytáhla dědu z rakoviny, klasický doktoři ho odepsali.
    Nabídnu ti takový námět k zamyšlení. Ti doktoři se pokusili nabídnout nejlepší dostupnou léčbu, nicméně přesto se domnívali, že stačit nebude a tvého dědečka „odepsali“. V této prognóze se spletli a bába z Tymákova od Plzně, kterou v té době navštěvoval, si přivlastnila úspěch daný dílem náhodou a dílem předchozí léčbou.

    Cokoliv jiného je, není-li to ověřeno kontrolovanými studiemi, nepodložené tvrzení, které nepatří do slušné společnosti.

    Nenech se zmást, jen o svých divných zážitcích a pokusech je interpretovat bych mohl napsat ezoterický bestseller roku. Ale nedělám to, protože nemám jak tu zkušenost přenést a už vůbec nemám jak vyloučit, že to byla náhoda. Nevěřím pocitům ostatních (že „něco nějak je“, ne pocitům jako takovým) a nepředpokládám, že oni budou věřit mě.
    A je dobře být v obraze, s čím jím pomoci, pokud je čím, případně co nedělat. Občas jim i domluvit.
    Přístup dle současného lege artis jsem naznačil výše. Starší lidé se prostě nesmí nakazit. Ti musí být v izolaci a přicházet do kontaktu s minimem osob, popř. používat ochranné pomůcky.

    Snažit se předcházet vyčerpání, aby organismus případnou nákazu lépe zvládnul.
    Stejně tak mám dojem, že člověk v pohodě a nenervovaný zvládá potíže lépe.
    Určitě.
    Mám za to, že nějakou dobu před projevem Coronaviru už může být člověk roznašeč.
    Ano.
    Za mne bude nejhorší vydržet čekání na "opadnutí nebezpečí". Být uzavřený v kleci. Ještě, že funguje internet.
    Je to nepříjemné, no. Možná by to chtělo něco vymyslet.
    Předpokládám, že se dá pořád jezdit na kole a je to menší riziko než chůze do práce?
    Jasně, zákaz vycházení zatím neplatí. A riziko přenosu nákazy někde na cyklostezce v lese asi bude minimální. Jen bych si dával fakt pozor na úrazy, tohle je na ně ta nejnevhodnější doba.
    Mimochodem všiml jsem si aspoň tady, že jsou lidi spíš nabroušený než "srandisti". I to může vypovídat o situaci.
    Někdo brousí nože a promazává zbraně, někdo píše sarkastické odpovědi.
    14.3.2020 21:37 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Slyšel jsem kdysi o někom, kdo se šest neděl krmil jenom červenou řepou, a nádor mu chcípnul. Nedivím se tomu, já bych z takové stravy chcípnul také :-D

    Na ten odkaz bych se neodvážil kliknout.
    vencour avatar 13.3.2020 12:43 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Ještě jedna drobnost, předpokládam dobře, že hraní na flétnu zvyšuje potenciální dostřel koronaviru, že?
    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    Fluttershy, yay! avatar 13.3.2020 12:58 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Je to možné. Pokud vím, tak platí zákaz výuky právě hudební.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    13.3.2020 13:58 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Je to zajímavá úvaha. Z tohoto úhlu pohledu by bylo z hlediska prevence účinné, aby všichni nakažení hráli na tubu – v těch trubkách viry spolehlivě zabloudí.
    vencour avatar 13.3.2020 21:45 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Z nosu/pusy dolétne cca 3-4 metry. Pokud hraje na flétnu, mělo by to doletět dál. Ano nebo ne? V tom byla pointa.
    Mně nevadí, že z toho máte pr*el, mne zajímá, zda mám pravdu, ať už si myslíte, co chcete.
    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    14.3.2020 00:07 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Řekl bych, že nakažený koronavirem by nejspíš moc chuti do pískání na flétnu neměl, když orgánem, který koronavirus poškozuje jsou zrovna plíce. Ovšem u nás zcela evidentně řádí jiná choroba, která poškozuje mozek. Je mnohem nakažlivější a většina lidí se bojí to říct nahlas, aby je za to postižení nenapíchli na kůl. A to mě děsí mnohem víc.
    vencour avatar 14.3.2020 10:53 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Až budeš doma sedět týdny a budeš mít roupy, tak si možná budeš i pískat.
    Poškozuje mozek? No jo no. Budiž Ti odpuštěno.
    Pozoruju u vysokoškoláků, že hodnotí svět placatě a jednoduše, jednobarevně. Jako by je vejška zkazila a zapomněli na selský rozum.
    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    14.3.2020 20:36 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Já to taky pozoruju.
    Fluttershy, yay! avatar 14.3.2020 20:44 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Není nad vysokou školu života.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    14.3.2020 21:32 Bherzet | skóre: 19 | blog: Bherzetův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Studium trvá strašně dlouho a když se konečně pochlubí úmrtním listem, všichni to akorát opláčou. K čemu taková škola je?
    14.3.2020 21:38 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    I cesta může být cíl ;-)
    13.3.2020 13:57 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Tak tohle mě rozsekalo 8-D
    13.3.2020 19:05 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Já jsem slyšel, že koronaviru škodí metal. Co by se stalo, kdybys na tu flétnu pískal metalově, střílel bys mrtvé koronaviry?
    vencour avatar 13.3.2020 21:48 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Metal? Použít "zvukový" nebo jaký vlny o vlnové délce velikosti poloviny Coronaviru, když už.
    Hm?
    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    JiK avatar 16.3.2020 15:25 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    hmm. virion coronaviru ma cca 125 nm, je to jeden z tech vetsich viru, pulka je 63 nm...to bych ten ton chtel slyset...
    vencour avatar 16.3.2020 20:29 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Ok, něco s takovou vlnovou délkou asi ničim neproleze. Nejen, že to nebude slyšet.
    Pardon, že jsem si to nespočítal do konce. :-D
    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    17.3.2020 17:54 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Tak zkus nějakou harmonickou :-D

    Ale ono tím metalem možná bylo myšleno spíš tohle: https://www.novinky.cz/zahranicni/koronavirus/clanek/vyrobu-kladiva-na-koronavirus-zpozdily-celni-byrokraticke-postupy-40317014

    Mimochodem, jsou tam zmíněny problémy s transportem do ČR, a také to že Němci ukradnou všechno co se na jejich území dostane, včetně tranzitu pro jiné země. Untermensch nemá nárok.

    (I když nějaký ten Iron Maiden, Nightwish nebo třeba Sabaton nemůže v dané situaci vůbec škodit, jedině pomoci :)
    vencour avatar 17.3.2020 19:25 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Pravda.
    Pěkné, díky.
    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    18.3.2020 09:21 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Mimochodem, jsou tam zmíněny problémy s transportem do ČR, a také to že Němci ukradnou všechno co se na jejich území dostane, včetně tranzitu pro jiné země. Untermensch nemá nárok.
    Jo. za to české obyvatelstvo by se raději kouslo do prdele, než by sáhlo na to co mu nepatří.
    vencour avatar 15.3.2020 07:27 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    I tohle patří k hysterii ... blog - Hrušínského divadlo na Jezerce slaví, hlídání dětí za úplatu.
    Aneb ještě, že ten internet je.
    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    15.3.2020 07:40 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Tak vždycky se můžou začít živit něčím jiným, třeba prací :-)
    15.3.2020 08:01 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Doufám, že se budou zvědavci obtěžovat dočíst odkazovaný článek do konce. Vypatlaných inženýrů jako "pan Kupka", obzvláště z ekonomické fakulty VŠB, která byla záchytným bodem pro ty co chtěli získat papír s minimem predispozic, jsem za svůj život potkal taky dost.
    15.3.2020 14:57 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Tak ono slovo inženýr se v Čechách dost často používá jako nadávka, a ta její odpověď také není špatná. Určitě by se tedy nebránila zase po letech nastoupit do fabriky na směny, jako většina normálních lidí :)
    15.3.2020 16:47 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Řekl bych, že většina normálních lidí už dnes na směny ve fabrikách nedělá. Naopak kde se makaly směny jak na huti jsou krámy v nákupních centrech, co mají ze zákona zavřeno. Jsem fakt zvědav, z čeho vyžijí jejich zaměstnanci, pokud ta hysterie potrvá déle než měsíc.
    15.3.2020 17:04 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    To nevíš, že máš mít našetřené minimálně dvě výplaty, pro případ nějakého průseru? Experti to omílají celé roky. Průser nastal, a? ;-)
    15.3.2020 17:17 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Vyprávěj to těm lidem. Většina z nich to látá jak se dá. Experti co tohle omílali žijí v jiném světě. Světě, kde není problém si vytvořit finanční polštář. Mých blízkých se ten problém bezprostředně netýká, ale těch co svého sponzora, který za ně v nouzi zalepí alespoň nájem, nejspíš jo.
    15.3.2020 17:37 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Jo, znám jich takových dost. Samoživitelku se dvěma dětmi dojíždějící na směny do sousedního města třeba, a ještě k tomu dělala na půl úvazku druhou práci. Ale zrovna ta na rozdíl od mnoha jiných chápe procenta a s tou trochou peněz vychází.
    Dalibor Smolík avatar 16.3.2020 16:03 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    S tou nadávkou "inženýr" je to podobně, jako v USA oslovení "Mr. Director" - působí směšně. Zatím se to tam inženýry jen hemží, protože inženýrem je nazýván každý technik :-)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    vencour avatar 15.3.2020 10:03 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Mimochodem kdo má doma zvěř, mazlicekshop.cz a propacky.cz by měly pořád fungovat, od jednoho z nich jsem během posledního týdne bral toho trochu víc ... nebo spíš přiměřeně. Od toho druhýho beru když zrovna neni "to moje" na skladě.
    Výhodou je, že to přivezou domů. Čili přijde mi to rozumější než ze supermarketu.
    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    Petr Fiedler avatar 21.3.2020 12:15 Petr Fiedler | skóre: 35 | blog: Poradna | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    vencour avatar 16.3.2020 06:45 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hysterie
    Ještě by se hodilo ověřit, zda "běžné pojištění domácnosti" nebo co kdo má platí i na tohle nebo se už jedná podle pojišťovny o válečný stav a tedy bez pojištění kdyby něco.
    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.