abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 01:00 | Nová verze

    ESPHome, tj. open source systém umožňující nastavovat zařízení s čipy ESP (i dalšími) pomocí konfiguračních souborů a připojit je do domácí automatizace, například do Home Assistantu, byl vydán ve verzi 2024.4.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 22:11 | IT novinky Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 20:55 | Nová verze

    Neziskové průmyslové konsorcium Khronos Group vydalo verzi 1.1 specifikace OpenXR (Wikipedie), tj. standardu specifikujícího přístup k platformám a zařízením pro XR, tj. platformám a zařízením pro AR (rozšířenou realitu) a VR (virtuální realitu). Do základu se z rozšíření dostalo XR_EXT_local_floor. Společnost Collabora implementuje novou verzi specifikace do platformy Monado, tj. open source implementace OpenXR.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 17:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 0.38.0 multimediálního přehrávače mpv (Wikipedie) vycházejícího z přehrávačů MPlayer a mplayer2. Přehled novinek, změn a oprav na GitHubu. Požadován je FFmpeg 4.4 nebo novější a také libplacebo 6.338.2 nebo novější.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 17:11 | Nová verze

    ClamAV (Wikipedie), tj. multiplatformní antivirový engine s otevřeným zdrojovým kódem pro detekci trojských koní, virů, malwaru a dalších škodlivých hrozeb, byl vydán ve verzích 1.3.1, 1.2.3 a 1.0.6. Ve verzi 1.3.1 je mimo jiné řešena bezpečnostní chyba CVE-2024-20380.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 12:11 | IT novinky

    Digitální a informační agentura (DIA) oznámila (PDF, X a Facebook), že mobilní aplikace Portál občana je ode dneška oficiálně venku.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 7
    včera 05:11 | Komunita

    #HACKUJBRNO 2024, byly zveřejněny výsledky a výstupy hackathonu města Brna nad otevřenými městskými daty, který se konal 13. a 14. dubna 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    17.4. 17:55 | IT novinky

    Společnost Volla Systeme stojící za telefony Volla spustila na Kickstarteru kampaň na podporu tabletu Volla Tablet s Volla OS nebo Ubuntu Touch.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    17.4. 17:44 | IT novinky

    Společnost Boston Dynamics oznámila, že humanoidní hydraulický robot HD Atlas šel do důchodu (YouTube). Nastupuje nová vylepšená elektrická varianta (YouTube).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    17.4. 15:11 | Nová verze

    Desktopové prostředí LXQt (Lightweight Qt Desktop Environment, Wikipedie) vzniklé sloučením projektů Razor-qt a LXDE bylo vydáno ve verzi 2.0.0. Přehled novinek v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 5
    KDE Plasma 6
     (68%)
     (10%)
     (2%)
     (19%)
    Celkem 556 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Kam jste to dopracovali…

    11.3.2021 11:01 | Přečteno: 3469× | To jsem vážně jediný? | poslední úprava: 11.3.2021 11:07

    Ne my co musíme snášet svévoli samozvaných expertů na epidemie, ale vy. Vy všichni, co jste se aktivně svým dílem podíleli na rozpoutání současné hysterie, kterou již nelze zkrotit!

    Je tomu rok, co jsem tu napsal blogpost, který vás měl donutit k zamyšlení včas. Hysterie se tenkrát teprve rodila, a prakticky ještě neměla žádné opodstatnění, nabyla grády až na podzim. Myslím, že byste si měli alespoň dodatečně uvědomit, proč.

    Stačí se podívat do historie a trochu se zamyslet, abyste si uvědomili, že řešení formou plošných opatření, bylo od samého počátku cestou do pekel. Můžeme to demonstrovat na epidemii španělské chřipky, která proběhla v českých zemích před 100 lety.

    Podle toho co se uvádí na wikipedii, se odhaduje že tenkrát zemřelo v průběhu let 1918–1920 odhadem 44000 až 82648 civilních osob. Netuším sice, na základě čeho někdo došel onomu vyššímu číslu, že je tak "přesné", ale upozorňuji na fakt, že to bylo v době, kdy neexistovala žádná antibiotika, žádné JIP oddělení, žádné vakcíny, žádné respirátory FFP2, nic!

    A teď se podívejte na to, jaká jsou čísla v ČR o 100 let později, za neustálého aktivního boje za pomocí všech výše uvedených prostředků: k dnešnímu dni 22385 zesnulých. Ve skutečnosti je těch mrtvých nad rámec běžné úmrtnosti nejmíň jednou tolik a to nejsme ještě ani zdaleka u konce. Všichni dobře víme, že ti lidé nezemřeli všichni s covidem. Proč tedy zemřeli? Co by se asi tak dělo, kdyby se tomu nechal volný průběh?

    Zpočátku nejspíš nic. Pak by si někdo všimnul, že se někde podezřele rychle plní špitály. A každý kdo by si toho všimnul, není blbý, a má důvodnou obavu o své zdraví by to začal řešit. Někdo tím, že by omezil svoje kontakty a jiný třebas tím, že by začal mezi lidi chodit s respirátorem.

    Ve špitálech by ovšem končili pouze ti, co mají pečlivého doktora, nebo dost otrlosti, aby si zavolali sanitu a neměli při tom pocit viny. Ti ostatní by putovali rovnou do penálu.

    Jistě. Je to smutné. Ale všichni čekáme na smrt a nikdo z nás neví kdy přijde a co bude její příčinou, takže vykřikovat něco o tom, že by tu ti lidé s námi mohli být o nějaký ten rok déle je pokrytecké.

    Faktem je, že by se to odbylo rychle. Nikdo neumírá dvakrát. Ale ve špitálech by končili jen ti, u kterých by ten průběh nebyl fatální.

    Uvědomujete si vůbec, že tím, jak se uměle prodlužuje utrpení beznadějných pacientů, se také prodloužuje doba, po kterou je vystaven riziku nákazy personál co se o ně stará? A je vám doufám také známo, že i když je provoz škol a školek omezen, tak pro děti “bojovníků z první linie“ tohle neplatí. A přitom: které dítě je vystaveno vyššímu riziku případné nákazy?

    Již v roce 1906 napsal Ernest Thompson Seton v The Birch Bark Roll:

    “Half our diseases are in our minds and half in our houses. We can safely leave the rest to the physicians for treatment.”

    Základní teze, které si u nás jeho následovníci všimli až o 40 let později a většina z nich se pak dožila požehnaného věku. Ale kromě nich jak se zdá si téhle jednoduché pravdy nevšiml už nikdo! Co by tak zajímavého taky mohl světu sdělit nějaký čmáral a pisálek příběhů o zvířátkách, že?

    Takže místo toho, aby se riziku ochoření předcházelo tím, že by se lidem v maximálním míře umožnilo pobývat svobodně venku někde v přírodě, jsou lidé zavřeni do svých domácích klecí, a ve špitálech probíhá “boj”. Takže se nedivte, protože každý boj má své oběti!

           

    Hodnocení: 12 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    11.3.2021 11:26 qw11
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…

    Pred sto rokmi ludia neboli sprosty, preto maju dost presne statistiky. Dnes si ludia myslia ze su nadmieru vzdelany a co bolo predtym povazuju za stredovek ale aj tam bolo vela vzdelanych ludi. :D

    Co sa tyka toho nazoru s volnym priebehom kovidu tak si malokto uvedomuje ze sa zachranuje hlavne ekonomika a tym padom aj vytvorene retazce toku tovaru. Tym myslim to ze uz nieje doba s pred sto rokov kedy si kazdy doma choval kravu, kozu a pestoval zeleninu. Dnes spadne dodavatelsky retazec a ludia sa utlcu kvoli jedlu.

    11.3.2021 11:37 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Před 100 lety skončila první světová válka. Probíhaly hladové bouře, po evropě se přesouvaly desetitisíce vojáků ze zajetí zpět domů, učitelé byli z českých zemí houfně posíláni na Slovač, aby vychovali pvní generaci učitelů, co by naučila místní obyvatelstvo psát srozumitelným jazykem a ekonomika byla totálně v řiti. Něco si o tom nastuduj.
    11.3.2021 12:10 qw11
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Dejiny Na území dnešného Slovenska sa prvé čiastočné sčítanie uskutočnilo v roku 1715 a prvé sčítanie všetkých obyvateľov sa uskutočnilo v rokoch 1784 až 1787 v Uhorsku za vlády Jozefa II.[1] Moderné sčítania začali až od roku 1869, kedy sa konalo prvé moderné sčítanie ľudu, od ktorého sa ďalšie sčítania ľudu uskutočňovali podľa zásad, ktoré stanovili medzinárodné štatistické kongresy v desaťročných intervaloch.

    Vypis z wikipedie. To ze bezny ludia nevedeli pisat, citat uz vela ludi vedelo neznamena ze sa neviedli statistiky. Rovnako statistiky viedli lekari o priebehoch chorob. Prave nedavno som pocuval rozlasovu relaciu o tejto historii. Sice to bolo venovane skor ockovaniu ale davalo to pekny prehlad o stave spolocnosti.

    Co sas tyka toho hladovania. Vypni bankomaty, zastav dodavky do obchodov a nebudes sa stacit cudovat co sa bude diat. Ludia nie su pripraveny na zivot bez takychto sluzieb.

    11.3.2021 13:53 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Do roku 1918 na Slovensku se učilo na školách výhradně maďarsky.

    A statistiky se vedly velmi vágně, na úrovni aktuálního poznání. Stačí se pohrabat ve starých matrikách abys to zjistil. Zemřel si na sračku? Tak uvedli do kolonky buď úplavici, nebo tyfus. Stejně tak nikdo moc nerozlišoval příčinu u zápalu plic. Aj.
    Max avatar 11.3.2021 11:40 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Nebudu se vyjadřovat k celému textu, ale jen k tomu, co mě zaujalo:

    1) A každý kdo by si toho všimnul, není blbý, a má důvodnou obavu o své zdraví by to začal řešit. Někdo tím, že by omezil svoje kontakty a jiný třebas tím, že by začal mezi lidi chodit s respirátorem.

    Předpokládáš něco, co by se nikdy nestalo, nebo by se stalo v rozsahu pár procent. Pokud by se teď vydalo info, že rouška/respík/jakákoli ochrana není povinná nikde, tak věz, že s ochrannou pak uvidíš hodně zanedbatelný počet lidí. Nenosili by je ani ti rizikoví.

    2) Ve špitálech by ovšem končili pouze ti, co mají pečlivého doktora, nebo dost otrlosti, aby si zavolali sanitu a neměli při tom pocit viny. Ti ostatní by putovali rovnou do penálu.

    Vzhledem k tomu, že běžně si volají sanitku i ti, co jí nepotřebují, bych si tipnul, že se jedná o další mylný předpoklad. Tj. nemocnice by byly plný relativně během chvilky. Stejně tak nevím, jak tato myšlenka předpokládá zjišťování, koho nemá cenu do nemocnice vozit a koho ano. Přeci každá nemoc má na různé lidi různý vliv, různý průběh, různé následky atd. Takže nemocnice by byly plný prostě hned a pak pořád.

    3) Ale všichni čekáme na smrt a nikdo z nás neví kdy přijde a co bude její příčinou

    Já na smrt nečekám, je mi úplně putna. Takže musím opět nesouhlasit, že "všichni čekáme". Na smrt čeká jen týpek, co to chce skončit.

    Každopádně souhlasím, že zaujmout postavení typu "moje rouška chrání tebe, tvoje rouška chrání mě" není úplně dobrá. Kromě toho, že tím požadavkem je spoléháno na charakter lidí, tak z dlouhodobého hlediska to je neudržitelné v tom, že pár měsíců ok, ale rok, dva, tři, to už se málo lidí chce obětovat pro jiné. Osobně tedy třeba i respíky bez výdechu vnímám jako velký fail, protože ta nesnesitelnost a nechuť u spousty lidí začne převládat. Nedá se v tom vykonávat žádný fyzicky náročnější práce, je to jen věc na rýchlý nákup. Jen třeba vyndat pár věcí z auta a přenést do kanclu je hodně nepříjemné na udejchání.
    Já to zatím dodržuji, ale také se tomu vyhýbám jak jen mohu, tzn. místo třeba abych jezdil MHD, tak jedu autem, jen abych měl na ksichtě respík o pár minut méně.

    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    11.3.2021 11:47 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Přeskočil jsi to A, Maxi. Obdobnou situaci přes 100 lety.

    Pokud jde o čekání na smrt. Bože můj, copak už nedokážeš rozeznat nadsázku? Všichni jednou umřeme, a všechny nás to čeká. Nikdo tomu neunikne i kdyby se na hlavu stavěl.
    11.3.2021 13:06 Mayhem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Ja uz se omezovat nehodlam. Covid jsem mel, zanedbatelny prubeh. Na geronty kaslu. Ja sam chci zit, tak at mne nechaji. Klidne podepisu statu, ze odmitam peci v jeho dementnich socialistickych reliktnich nemocnicich.
    11.3.2021 17:18 j
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    A tady je ta skutecna realita:

    https://www.novinky.cz/domaci/clanek/nemaji-chut-zit-a-vzdavaji-to-cesko-ma-vazny-problem-s-izolovanymi-seniory-40353572

    Ti ktere jakoze chranime ve skutecnosti o tu ochranu vubec nestojej, a naopak, radsi risknou ze umrou, nez zit tak jak zijou. A oni ve valny casti ve skutecnosti nestojej ani o to, aby je pripadne nekdo v nemocnici zachranoval. Tam se ocitaji spis proto, ze jsou k tomu defakto donuceni.

    ---

    Dete s tim guuglem dopice!
    12.3.2021 12:30 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Hovorů s čistě sebevražednou tematikou jsme měli v minulém roce 13, tedy v průměru jeden hovor měsíčně. V letošním roce jich evidujeme již 6. Pokud by tento trend pokračoval i ve zbytku roku, znamenalo by to více než dvojnásobný nárůst,“ přiblížila mluvčí Aneta Šebková.

    Dalších typů hovoru, kdy senior otázku sebevraždy pouze okrajově zmíní, evidují za uplynulý rok 84. Za letošek jich zaznamenali již 25.

    Mimo to se senioři na linku obracejí kromě žádostí o informace nejčastěji s tím, že se cítí osaměle a depresivně či jsou vystrašení a smutní. Takových hovorů linka udělala vloni 3581 a za letošek 691. „U této skupiny lidí často pozorujeme to, že i když nemají sebevražedné myšlenky, často nemají chuť dále žít a prostě to vzdají a rozhodnou se umřít,“ doplnila Šebková.

    Vloni: 3678 hovorů

    Letos zatím: 722 hovorů

    V průběhu roku a půl je to 4400 hovorů z 2,13 milionu (počet seniorů v ČR k 31. prosinci 2019).

    Podle tebe je to skutečná realita. Tak větší tragédii lidstvo snad ještě nezažilo.

    Jak to říkal Chandler z přátel? Na, vezmi si celý balíček kapesníků, já už jsem pro dnešek vyplakanej.

    11.3.2021 11:42 PL
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Bohužel civilizace dospěla do bodu, kdy se cití nesmrtelná a všemi prostředky se snaží zachraňovat 85+ leté na smrt nemocné. Udržuje je další roky s tunou prášků, nemohoucí, někdy ani už nevnímající.

    Ovšem vždy, když se v přírodě přemnoží nějaký parazit, tak si s ním příroda poradí a vymítí ho.

    Z věku zemřelých se dá snadno odvodit, že COVID nám nadělila příroda proto, aby hlavně starým a nemocným a trochu mladšm nemocným lidem pomohla důstojně konečně odejít ze světa.

    Bohužel proti přírodě zase stojí armáda spasitelů.

    Díky (doplntě dle uvážení), lidi vždy s přírodou prohrají.
    Max avatar 11.3.2021 11:49 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Já to vnímám jako normální evoluci. Někdo v tom vidí konec světa, nebo něco neudržitelného. Každopádně vývoj nových a nových léků a "experimentování na starých lidech" to prostě posunuje dál a dál.
    Pak je tu ta druhá věc, že né každý osmdesátník na smrtelný posteli je tam formou udržování. Ze svého okruhu mohu říci, že léčba (nebavím se teď o Covidu, i když v jeho případě také) u nich zabrala a zase šťastně běhají. S věkem to je prostě hodně individuální, někdo je ležák už v 60, jiného nic nezastaví ani v 85.
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    11.3.2021 11:57 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Z “mých” 80+ což jsou kromě rodičů i strýcové a tety, nikdo o kovid ani nezavadil. Ale nikdo z nich taky není v nějakém zařízení a všichni v rámci možností nějak fungují.
    Max avatar 11.3.2021 12:16 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Soused skoro 90 se z nemocnice vrátil, kde ho úspěšně z Covidu dostali a zase běhá. Děda z Moravy, kterému je 80, si tím teď prochází a vypadá to na lehký průběh Jeho žena, také 80, už bere delší dobu prášky na ředění krve špatně se jí chodí. Nicméně i tak peče a o všechny se stará. Teď dostala Covid (začlo se jí špatně dýchat) a do toho ještě spadla ze schodů. Takže skončila na JIP, kde jí z toho vyškrábali a teď putuje do bližší menší nemocnice, kde se snad úspěšně doléčí a vrátí se domu.
    Známý, věk 40, skončil také v nemocnici, páč Covid mu dopocuchal játra, tak ho tam dávali do cajku. Pak dva známí kolem 50, co měli hodně špatný průběh, málem je už vezli, ale nakonec jim někdo dodal isoprinosine a pak se z toho během chvilky vyškrábali.
    Nu a pak znám i dost mladších lidí 30-40, kteří si tím prošli, a přišli částečně o čich, nebo mají jiné menší následky. Ale to už je relativně zanedbatelný problém oproti těm, co mají horší následky.
    Takže z mého okolí to je rozporuplné. Z každé věkové kategorie, ve kterého se pohybuji, z toho někoho tahali v nemocnici (a né, nejsou to vyžraný lidi jako já, ale normální střízlíci), a zároveň jiný byl ok.
    Takže osobně nemám nic proti lékům, ani nemám nic na tom je podávat i těm nejstarším lidem. A zároveň jsem pozoroval, že dost lidí z mého okolí se do nemocnice podívali. Nikdo z mého okolí zatím neumřel.
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    11.3.2021 13:58 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Však já taky nikde nenapsal, že by se nakažení kovidem neměli léčit. Stejně, jako jsem nikde nenapsal, že nedává smysl se chránit účinným respirátorem – pokud se chci, nebo potřebuji chránit.

    Jenom jsem popsal jak by to vypadalo, kdyby se tomu dal volný průběh. Tj. kdyby se k obyvatelstvu ČR jeho vláda nechovala jako k bandě nesvéprávných idiotů.
    11.3.2021 13:16 Mayhem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Presne tak. 98% je ve veku 55+. Take zde hraje roli index vyzranosti. Samozrejme to sejme i slabe kusy v ostatnich skupinach, ale co? Kazdy les se musi obcas prorezat.
    11.3.2021 11:52 ptr
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Mě teda hlavně vadí to srovnávání kovidu a španělské chřipky. Chřipka měla globálně řádově víc mrtvých ve všech věkových kategoriích než kovid a to i přes mnohem menší populaci země v té době i mobilita lidí byla výrazně nižší. Pokud ty čísla srovnám relativně na počet obyvatel, tak se to ukáže ještě víc. Minimálně náš stát je zralý na totální přestavbu, protože i relativně mírná katastrofa ho okamžitě rozloží.
    11.3.2021 12:02 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Zaroven byla mnohem nizsi uroven lekarske pece, bylo mnohem vic oblasti, kde si o jakekoliv lekarske peci mohli nechat jenom zdat a to i tam, kde si myslime, ze byla civilizace. Lidi bylo min, ale zili v pocetne vetsich domacnostech. Myslim, ze by se toho dalonajit jeste vic.

    Byl by to hezky namet na co-by-kdyby (spanelska chripka 2019 a COVID-1919).

    Mimochodem, od vcerejska mam ve svem okoli o jednoho fajn cloveka min. Ano, byl v rizikove skupine, ale fungoval normalne a nebyt covidu, jeste by tu par let prozil.
    11.3.2021 12:25 ptr
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Smutne, ale to je zivot. Lidi proste umiraji.
    11.3.2021 12:37 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Coz ovsem platilo i za te spamelske chripky.
    11.3.2021 12:06 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    … a to i přes mnohem menší populaci země v té době i mobilita lidí byla výrazně nižší.
    Promiň, ale běž se dovzdělat. V roce 1918 žilo na území dnešní ČR přes 10 milionů obyvatel, a to jich ještě hafec zařval během války. A mobilita byla taková, o jaké se ti dnes ani nesní. Pravda, nelítalo se přes půl světa, ale v rámci Evropy se cestovalo čile všude možně.
    11.3.2021 13:04 Mayhem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Absolutne podepisuji. Ja mel lehky prubeh, prakticky zanedbatelny. V mem okoli to melo i nekolik senioru nad 80 let. Vsichni lehky prubeh. Hlavne byt optimista, dat si aspirin jako prevenci srazeninam, neprestat se hybat a obcas si dat pivo, vino a panaka. Kazdy, at se chrani, jak uzna za vhodne, ale chtit po ostatnich, aby zili v domacim vezeni kvuli pocitu bezpeci nekoho jineho, je amoralni zlocin.
    11.3.2021 13:15 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    je to tak, kralyk, bluebear a dalsi koronahysterici jsou normalni vrazi
    11.3.2021 14:46 Mayhem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    To netvrdim. Jen pokud chteji nekoho k necemu nutit nasilim a vymahat to policii, jedna se o hnus nechutny. Pokud se chci izolovat a chranit se, tak se izoluji a chranim, ale proc k tomu nutit ostatni? Je potreba prijmout to, ze je zde velka cast spolecnosti, ktera chce normalne zit a nechce si snizovat svou kvalitu zivota dalsi rok.
    11.3.2021 14:55 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Jen pokud chteji nekoho k necemu nutit nasilim a vymahat to policii, jedna se o hnus nechutny.
    No jo, ale v tom případě jsou hnus nechutný úplně všechny existující státy a většina zákonů, absolutní anarchie není nikde.

    Nebo jako pokud jsi radikální anarchista, tak ok, ale v tom případě nekritizuješ ani tak covidový opatření specificky (to jen jeden z mnoha případů), ale spíš stát a společnost celkově...
    11.3.2021 15:45 Mayhem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Ne, nejsem zadny anarchista. A pokud sis nevsiml, neni zde diskuse o statech a vseobecnem pravu, ale o vynucovani vladnich narizeni. Proste to povazuji za nechutne to nekomu nasilim vnucovat, kdyz se kazdy muze proti nemoci efektivne chranit sam (izolace, rouska, selekce navstev (osob vstupujicich), nakupy na dalku s dovozem, homeoffice, respiratory). Lid ma opravdu hodne moznosti, jak snizit pravdepodobnost sveho nakazeni na minumum ci skoro nulu, tak proc nekoho nutit k necemu nasilim? Jiste pokud by velikost skupiny chtejici zit byla miziva, tak plati "hard cases make bad law" a muzeme rici, ze je zde spolecensky uzus na tom vynucovat opatreni silou. Ale skupina chtejici zit je velka a mozna i vetsi nez skupina druha, takze tezko muzeme mluvit o nejake spolecenske dohode. Naopak.
    11.3.2021 16:27 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Mně celkem unavuje tadyto neustálý obviňování lidí, že "nechtějí žít" a chtějí se někam zavírat a ostatní taky zavírat atd. To je bullshit. Já samozřejmě chci taky žít, to chce prakticky každej. Spor je jen v tom, jak se k tomu dostat. Mně tadyten názor "všechno otevřeme a ono se to vyřeší samo, maximálně umře pár starých lidí" přijde silně krátkozrakej, nezaloženej na realitě (spíš na wishful thinking).

    Zbytek viz tenhle komentář.
    11.3.2021 17:04 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    No a nám zas přijde naprosto realistickej. Co očekáváš, že by se asi mohlo stát, když zrušíme opatření. Maximálně, při totáílním promořeni a nulovém očkování, což je zcela nereálné, by v republice umřelo nějakýžch 200k lidí - vesměs těch nejstarších a/nebo nejnemocnějších.
    11.3.2021 17:29 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Co očekáváš, že by se asi mohlo stát, když zrušíme opatření.
    Hele už jsem to tady psal asi X krát a už se mi to fakt nechce opakovat, sorry jako. Úmrtí jsou toho jen součást. Třeba ekonomický škody by IMO byly hodně vysoký.
    11.3.2021 17:34 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    hodne vysoky, ale pravdepodobne vyrazne nizsi, nez jake jiz mame diky nesmyslnym opatrenim

    naprosto zcestnej argument
    11.3.2021 17:42 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    No, tak naše aktuální vládní reprezentace se snaží jak může o co nejhorší ekonomický výsledky, to je pravda, koneckonců oni se o to snažili už před covidem. Nicméně na free-for-all covid promořovací anarchii to si myslim stále ještě nemá. Ale je otázka, jak přesně by to jako mělo probíhat, to tady většina lidí vůbec nepíše (a je otázka, jestli jsou vůbec schopni to predikovat - moc vám v tomhle nevěřim, protože mi přijde, že vůbec nemáte vůli se snažit něco předikovat, spíš to je jen prostě "Nemůžu žít! Dělejte s tim rychle něco!" a nic dalšího neřešíte).
    11.3.2021 17:51 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    tak ja mam naprosto opacny pocit - vy nepredikujete nic, protoze ta nesmyslna opatreni nikam nevedou, krome ekonomickeho kolapsu a potencialne opravdu osklivych nasilnych udalosti

    ja predikuji cca 50k mrtvych, pokud se opatreni zrusi a budeme normalne zit. budou to lide, kterym vesmes zbyvaji mesice ci jednotky roku zivota, prevazne ekonomicky neaktivni - z ekonomickeho hlediska nic zasadniho

    samozrejme znamena to nenechat si kvuli tomu zkolabovat zdravotnictvi, tzn. pripadum s mizernou prognozou poskytnout domaci paliativni peci a neblokovat kapacity zdravotnictvi lidem, u kterych ma lekarska pece smysl
    11.3.2021 18:12 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    tak ja mam naprosto opacny pocit - vy nepredikujete nic, protoze ta nesmyslna opatreni nikam nevedou, krome ekonomickeho kolapsu a potencialne opravdu osklivych nasilnych udalosti
    Asi se zas budu opakovat, ale nepovažuju za smysluplné ani nepodporuju cokoli, co udělá naše vláda. Jednak se chová silně chaoticky a jednak řada z těch opatření jsou takové víceméně zoufalé pokusy dostat pod kontrolu situaci vymklou z ruky z důvodu předchozích chyb (např. naprostá ignorace situace na konci srpna / začátku září).
    samozrejme znamena to nenechat si kvuli tomu zkolabovat zdravotnictvi, tzn. pripadum s mizernou prognozou poskytnout domaci paliativni peci a neblokovat kapacity zdravotnictvi lidem, u kterych ma lekarska pece smysl
    Přijde mi těžce naivní si myslet, že tohle by stačilo na to, aby zdravotnictví nezkolabovalo, specielně v případě promořování, kde by infekce postupovala asi zřejmě o dost rychleji než teď. To by pravděpodobně naše zdravotnictví totálně nezvládlo ani při agresivní prioritizaci.

    Apropos, na tu paliativní péči by taky musel být personál, a to asi celkem značnej. Přihlásil by ses v takovým případě jako dobrovolník? Bez toho by nejspíš byl těch lidí nedostatek.
    11.3.2021 18:20 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Apropos, na tu paliativní péči by taky musel být personál, a to asi celkem značnej. Přihlásil by ses v takovým případě jako dobrovolník? Bez toho by nejspíš byl těch lidí nedostatek.
    Klidne prihlasil, pokud to stat zaplati a da mi prislusne pravomoce. Rozhodne lepsi nez sedet jako kreten na homeoffice.
    11.3.2021 21:12 xxx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Hele v Belorusku si misto opatreni udelali radsi demonstrace, a nejak to prezili. Ani to nevypada, ze by tam meli ted nejaka drasticka opatreni. Tak bud tam maj dobrou cenzuru, nebo tam nemaj covid. Ale docela by me zajimalo, jak to tam delaj. Kazdopadne podle dnesnich zprav opozicni novinari resi Lukasenkuv palac a ne mrazake na mrtvoly. Ale co ja vim. Treba uz tam nemaj nikoho starsiho 60 let ani obezniho.
    12.3.2021 09:22 freshmouse
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Nenosí roušky, spportují, neničí si imunitu a kondici a jsou na tom tedy ve výsledku mnohem lépe.
    11.3.2021 17:51 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    A pozor, s temito nesmyslnymi opatrenimi tech mrtvych muze byt nakonec vic...
    Heron avatar 11.3.2021 17:40 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    No to teda ani omylem. Úmrtnost na covid dnes, kdy nemocnice stále ještě nějak stíhají, je 2%. Myslet si, že stejná úmrtnost bude i když nemocnice neubudou stíhat a drtivá většina nakažených nemocných se tam ani nevejde, stejná, je dost bláhové. Osobně to odhaduju klidně na dvojnásobek.

    Ale tj jedno. I kdyby to bylo těch "vysněných" 200 tisíc, tak je to jednak pořád 10x tolik co dnes a hlavně by nestíhala krematoria apod. To je totiž tolik, kolik běžně umře za dva roky. Už jsem se ptal minule a nikdo mi neodpověděl, jestli jste teda připraveni kopat masové hroby.

    Nehledě na to, že nejsou jen mrtví. Dalších mnohem víc lidí bude mít dlouhodobé následky.
    11.3.2021 17:55 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    2% je ve skutecnosti nadsazeno - kdyby se testovali vsichni, nebude 2% ani lidi, co vubec navstivi kvuli covidu lekare

    a ze by nestihala krematoria? to je skutecne duvod zlikvidovat zivot celeho naroda? kvuli nejake technikalii? je tisic a jeden zpusob, jak se zbavit tel i bez krematorii
    11.3.2021 19:56 PL
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Ano je to důvod. Lidi už jsou totiž úplně zdegenerovaní a musí mít urničku s popílkem svého dědečka nebo babičky pěkně doma nad krbem. Takže není v dnešní době možné, aby se těla pálila v krematoriu jako na běžícím pásu, i když je to potřeba a i když to technicky jde.

    Už není 14. století a lidi neberou smrt jako přirozenou věc. Už evoluce většinu posunula do pokročilého stádia demence, kdy neuvažují racionálně.

    Nikdo totiž nepotřebuje mít popel v urně a nikdo ani nepotřebuje mít někde hrob. Tomu mrtvýmu je to u prdele. Je to jen póza vyšinutejch příbuznejch.

    Dřív si lidi nasekali 8 harantů, protože 6 z nich prostě zheblo a oni s tím počítali. Dneska? Nemyslitelné, každý život se musí za každou cenu zachránit, i kdyby to potom mělo stát miliony a dotyčný měl být celý život jen flák nevnímajícího masa.

    A když se lidi dostali do takového stádia kdy nedokážou rozumně uvažovat, tak to prostě rozhodne jejich nadřízený tj. Příroda, která si vybere ty, které už k ničemu nepotřebuje. A pak si sama vybere jestli epidemie nebo přírodní katastrofa.

    Iluze, že tu lidi něco řídí, je vskutku úsměvná.

    12.3.2021 09:24 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Hysterčit z covidu tomu nepomůže. A ty tu hysterčíš asi nejvíc.
    12.3.2021 12:17 Mayhem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    2%? To jsi vzal kde, Tomasi? To ti nevyjde ani z oficialne priznanych dat, ktera vychazeji z provedenych testu. Cesti vedci odhaduji, ze nemocnych je v realu 3x - 4x vice. Americka CDC odhaduje 2x az dokonce 9x. Nemci rikaji okolo 4x. Kde jsou tedy ta tva dve procenta? Prestan balamutit lidi
    Heron avatar 12.3.2021 12:41 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Podle oficiálně přiznaných dat je to u nás 1.66% a to bychom byli asi nejlepší na světě. Celosvětový průměr je cca 2.2%. V některých oblastech Německa je case-fatality ratio i ty 4%.
    Cesti vedci odhaduji, ze nemocnych je v realu 3x - 4x vice.
    Kde kdo odhaduje kde co. Když se potom udělá velký screening, tak je počet nakažených mnohem nižší. Odhady jsou dobré v době, kdy nejsou data. Data máme už rok a stále přibývají.

    Zdroj: Center for Systems Science and Engineering (CSSE) at Johns Hopkins University (JHU)

    12.3.2021 13:12 Mayhem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Takze nejdrive 2, pak 1,66. I ty sam tu sermujes s cisly, jak se ti to hodi Tomasi. :-D Asi jako, ze 4% jsou malo, vid? :-P
    12.3.2021 13:21 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Všechna ta čísla, logicky, jinak to nejde, jsou z diagnostikovaných. Jenže většina lidí o své infekci mneví a nikdy se to nedozví.
    12.3.2021 13:33 Mayhem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Presne tak. Ja se dostal k testu nahodou a ani jsem nevedel, ze jsem na smrt nemocny. :-P Mam to tedy za sebou, klidne statu podepisu, ze odmitam socanskou zdravotni peci, tak proc sakra nemuzu zit normalne? :-( Seru na geronty, chci zit uz sakra.
    12.3.2021 14:22 JS1 | skóre: 2 | blog: intuition_pump
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Oblibeny televizni kuchar moji mamky, Radek Kasparek, lezi ted s COVIDem v nemocnici. Dostal to podruhe, v zari prodelal lehky prubeh. Asi si taky myslel, ze podruhe uz to dostat nemuze..
    Lidstvo čelí v tomto století hrozbě civilizačního kolapsu. Podpořte hnutí klimatickakoalice.cz!
    12.3.2021 14:40 Mayhem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    A co jako? Co je mi do nejakeho kuchare? Kdo tvrdi, ze neni mozna reinfekce? Jiste je. Ale tech pripadu v cechach je hoooodne malo. A i kdyby nebylo, tak to na veci nic nemeni. Strc si svuj argument kucharem za klobou, izoluj se a nech nas svobodne zit jako drive.
    12.3.2021 21:22 ewew | skóre: 40 | blog: ewewov_blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…

    Aký je tvoj život ? Svet aký bol už zanikol. Z jeho hodnôt zostal prach.

    Root v linuxe : "Root povedal, linux vykona."
    14.3.2021 16:53 Mayhem Weltende
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Ne, nezanikl. Jen se presunul do sede zony, troubo! A hodnoty? Budu za ne klidne bojovat ;-)
    14.3.2021 17:51 ewew | skóre: 40 | blog: ewewov_blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…

    Mne je to jedno. Len by mohli prestať s písanim ako niečo obišli. Lebo potom to vyzerá na sebanahlásenie.

    Root v linuxe : "Root povedal, linux vykona."
    14.3.2021 18:58 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Copak nechápeš, že se každý z nich pak cítí statečný jak Jánošík? Ten si taky na hák vyskočil sám se slovy: "Keď ste si ma upiekli, tož si ma aj zjedzte!" Myslím, že by ti ten národní mýtus měl být alespoň povědomý.
    12.3.2021 00:32 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Jiste pokud by velikost skupiny chtejici zit byla miziva, tak plati "hard cases make bad law" a muzeme rici, ze je zde spolecensky uzus na tom vynucovat opatreni silou. Ale skupina chtejici zit je velka a mozna i vetsi nez skupina druha, takze tezko muzeme mluvit o nejake spolecenske dohode. Naopak.
    No, tak dnes tady vyšel průzkum, podle kterého 40% považuje opatření za přehnaně přísný, 32% za akorát a 28% za málo přísný (tj. 60% by nesnižovala).

    Osobně moc nevim, co bych odpověděl, kdyby se mě zeptali. Zpřísňovat mi přijde, že už moc není kam a rozvolňovat moc nejde, protože celej ten systém nefunguje / funguje absurdně.
    Josef Kufner avatar 12.3.2021 12:17 Josef Kufner | skóre: 70
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Ono to je tak trochu falešná dichotomie. Není to o tom, jestli zpřísnit, nebo rozvolnit. Některá opatření fungují, některá jsou nesmyslná, některá dokonce škodlivá.

    Opatření je potřeba revidovat, podložit reálnými daty, zda fungují a jak dobře. Pak můžeme ta špatná opatření zrušit či upravit a dobrá ponechat. Také je potřeba zvážit cenu každého opatření a najít taková, která nebudou ekonomicky (pro pracující) a psychicky (pro seniory) likvidační, ale přitom epidemiologicky dostatečná.
    Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
    12.3.2021 12:23 Mayhem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    A co jako dokazuje nejaka anketa na pochynem vzorku? OK, 60% se muze dobrovolne izolovat a zit si, jak chce. 40% procent muze zit svobodne. V cem je problem troubo?
    12.3.2021 13:17 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Zeptej se slušně a možná ti odpovim. Ale spíš ne, protože už to tu bylo řečený X-krát.
    12.3.2021 13:21 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    X-krát opakovaný blábol je stále blábolem.
    11.3.2021 15:48 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Ja to trvdim, protoze kvuli te hysterii a nesmyslnym opatrenim umiraji lide.
    11.3.2021 17:26 j
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    A umira jich mnohem vic, nez na tu prdlou chripku!

    ---

    Dete s tim guuglem dopice!
    Heron avatar 11.3.2021 13:35 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    A teď se podívejte na to, jaká jsou čísla v ČR o 100 let později, za neustálého aktivního boje za pomocí všech výše uvedených prostředků: k dnešnímu dni 22385 zesnulých.
    No k tomu aktivnímu boji bych měl značné výhrady. Navíc většina z tohoto počtu zemřelých je z doby rozvolňování a nedodržování prakticky už vůbec ničeho. Vzhledem k tomu, že tato vláda reaguje na všechno až se zpožděním, tak by se muselo vyšetřit jaká a jak se reálně dodržovala opatření v té době a následně lze říct, jaký to má vliv na počet nakažených a následně nemocných nebo zemřelých.
    Všichni dobře víme, že ti lidé nezemřeli všichni s covidem.
    Nevíme. Nadúmrtí příliš dobře korelují s množstvím nakažených. Kdyby to bylo úmrtí na obecné následky lockdownu, tak těch úmrtí by byl narůstající počet v čase a vůbec by nekoreloval s počtem nakažených.
    Ale všichni čekáme na smrt a nikdo z nás neví kdy přijde a co bude její příčinou, takže vykřikovat něco o tom, že by tu ti lidé s námi mohli být o nějaký ten rok déle je pokrytecké.
    To mi připomíná jednoho nejmenovaného anarchokapitalistu, který ve své ekonomické kalkulaci často říká, že normální je být chudý, nemocný a mrtvý. Fajn, takže já budu navrhovat zálohovací systémy a budu říkat, že o ta data stejně jednou přijdete, takže není mojí chybou, že jste o ně přišli hned. Ten "zálohovací" systém ztrátou dat vlastně jen urychlil nevyhnutelné.

    Nemocnice jsme si zřídili proto, abychom léčili lidi. Jestli chceš umírat na běžnou zlomenou kost, tak si posluž.
    Uvědomujete si vůbec, že tím, jak se uměle prodlužuje utrpení beznadějných pacientů
    Na základě čeho tvrdíš, že to jsou beznadějní pacienti? 50% lidí na JIP přežívá a čím méně lidí se tam dostane (tj "zploštíme křivku"), tak je naděje, že se najde úspěšná léčba nebo se proočkuje dostatek lidí a šíření se zastaví.
    se také prodloužuje doba, po kterou je vystaven riziku nákazy personál co se o ně stará?
    Aha, takže zrušíme hasiče, aby nebyli vystaveni riziku ohně?

    Ano, personál je vystaven riziku a má být adekvátně chráněn. Tak jako pracovníci pro práci ve výškách nebo s toxickými látkami (nebo cokoliv dalšího).
    Takže místo toho, aby se riziku ochoření předcházelo tím, že by se lidem v maximálním míře umožnilo pobývat svobodně venku někde v přírodě, jsou lidé zavřeni do svých domácích klecí
    Ano, tohle se mi také nelíbí, ale ještě bych chtěl slyšet radu jak na to. Češi jsou zvyklí na formálnosti a ve většině vůbec nechápou, proč se nějaké opatření zavádí. Takže v případě umožnění chození do přírody to ti lidi pochopili tak, že obvolají dalších 20 rodin a všichni společně se sejdou na jednom dětském hřišti v přírodě. Některá místa vypadají jako václavák v plné turistické sezóně.

    11.3.2021 13:50 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Já fakt nechápu, že lidi ještě mají náladu na automatický generátor nesmyslných textů kapicabot™ reagovat. Je tomu rok, co tady vygeneroval blogpost, a od té doby se naprosto v ničem nepoučil a dělá stejné chyby.
    Takže místo toho, aby se riziku ochoření předcházelo tím, že by se lidem v maximálním míře umožnilo pobývat svobodně venku někde v přírodě, jsou lidé zavřeni do svých domácích klecí
    Ano, tohle se mi také nelíbí, ale ještě bych chtěl slyšet radu jak na to.

    Vždyť to není pravda. Jednak pobytem v případě onemocnění fakt neodvrátíte a navíc pobyt v přírodě ani za současných opatření zakázán není
    Quando omni flunkus moritati
    11.3.2021 14:04 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Jestli chceš někomu něco sdělit, tak si laskavě napiš vlastní blogpost. Jo aha, jenže nic, co by skutečně mohlo vést k zamyšlení v té kebuli nemáš, takže se omezuješ holt jen na pindání v diskuzích.
    Vždyť to není pravda. Jednak pobytem v případě onemocnění fakt neodvrátíte a navíc pobyt v přírodě ani za současných opatření zakázán není.
    Sorry, ale pokud bydlíš ve městě a chceš se do nějaké té přírody dostat, tak se bez překročení hranic obce neobejdeš.
    11.3.2021 18:01 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Děkujeme, soudruhu, za další ukázku chybného vyvozování závěrů z předpokladů, ze kterých takový závěr nelze vyvodit.
    Sorry, ale pokud bydlíš ve městě a chceš se do nějaké té přírody dostat, tak se bez překročení hranic obce neobejdeš.

    Což je tvrzení, které určitě budete schopen podložit příkladem nějakého města, pro které je to pravda.
    Quando omni flunkus moritati
    11.3.2021 18:51 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Praha
    11.3.2021 20:00 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Já chtěl nějaký příklad, pro který je to pravda, ne náhodné jméno města.
    Quando omni flunkus moritati
    11.3.2021 20:10 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    To je město ve kterém reálně jsem. Kdybych byl v OV, tak bych tenhle problém neměl. Jenže tady, na to aby se člověk vyštrachal za město potřebuje minimálně půlden, což s docházkou do práce dohromady nejde. Zbývá tedy víkend. Ovšem za normálních okolností, když už jedu na víkend, tak tam kde mám zázemí a kde nikdo není. A ne na hodinovou procházku mezi davy. A to už problém je.

    Ale chápu že pro bezmozka tvého typu je to běžný gordický uzel.
    11.3.2021 22:18 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Jinak řečeno, soudruhu, jste neuvedl příklad města, pro které je to pravda.
    Quando omni flunkus moritati
    12.3.2021 08:07 prqek | blog: prqek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Tak nechoď do práce. Lidem, kteří se cítí ohroženi koronavirem to navrhuješ v jednom kuse a nevidíš to jako problém, ne?
    12.3.2021 09:13 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Nemusel bych, ale pohyb do práce z práce je alespoň nějaký pohyb. A za procházky po lese mě nikdo neplatí. Ovšem považovat cestu do práce nuselským údolím za "výlet do přírody" může jenom úchyl jako Bourek.
    11.3.2021 14:05 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    A pokud máš nějaké připomínky k tomu, že si sem někdo něco napíše, tak bys měl začít především s omezením svých vlastních výlevů.
    Heron avatar 11.3.2021 14:23 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Jednak pobytem v případě onemocnění fakt neodvrátíte a navíc pobyt v přírodě
    No lze snížit riziko nakažení. Když se budu celý den pohybovat SÁM v přírodě, tak mě nemá kdo nakazit. Zatímco v bytových domech si fakt nejsem jist, zda na chodbě / výtahu k ničemu nedojde. Navíc doktorka mi (už já nevím před 20 lety) říkala, že když se nakazí někdo něčím tak automaticky očekává, že přijdou další obyvatelé domu a že se jí to několikrát potvrdilo (což je trochu JPP). V některých domech funguje ventilace spíše jako výměna vzduchu mezi byty.
    ani za současných opatření zakázán není
    No není. A někteří lidé se chovají tak jak jsem popisoval. Když nemůžou v neděli hromadně do supermarketu, tak pojedou hromadně na jedno místo "v přírodě".
    11.3.2021 18:05 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Když se budu celý den pohybovat SÁM v přírodě, tak mě nemá kdo nakazit.

    Ekonomická realita většiny obyvatelstva je taková, že se nemohou celý den sami potulovat v přírodě. Pětkrát týdně musíte do práce. A i kdyby, tak se po tom celém dni vrátíte domů, kde vás má kdo nakazit (to je zase sociální realita většiny obyvatelstva, že nebydlí sami.)
    Zatímco v bytových domech si fakt nejsem jist, zda na chodbě / výtahu k ničemu nedojde.
    A vy bydlíte na chodbě nebo ve výtahu? ;-) Není tedy s ohledem na riziko nakonec lepší zůstat doma a nechodit do té přírody, abyste do toho výtahu nemusel? (Mluvím samozřejmě s ohledem na riziko nakažení morvidem, že povalování se doma má svoje zdravotní rizika, o tom se samozřejmě dohadovat nemusíme.)
    A někteří lidé se chovají tak jak jsem popisoval. Když nemůžou v neděli hromadně do supermarketu, tak pojedou hromadně na jedno místo "v přírodě".
    Takže zakázat lidem chodit do přírody je špatně. Na námitku, že to zakázáno není, tak je špatně, že se tam lidi potkávají, protože nemůžou do supermarketu. Prostě je ze zásady potřeba najít něco, co je špatně.
    Quando omni flunkus moritati
    Heron avatar 11.3.2021 18:41 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Takže zakázat lidem chodit do přírody je špatně. Na námitku, že to zakázáno není, tak je špatně, že se tam lidi potkávají, protože nemůžou do supermarketu. Prostě je ze zásady potřeba najít něco, co je špatně.
    Už zase reagujete na své bludy? Já vím, že je dovoleno chodit do přírody (v rámci katastrálního území obce) a nikde tady nevidím tvrzení o opaku. Lidi do přírody chodí, ale tam se shlukují. A protože je to mimo zastavené území, tak bez roušek. A bez dodržování bezpečné vzdálenosti.
    11.3.2021 20:05 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Už zase reagujete na své bludy?
    Zatím ani jednou. Ale dobrá mantra, abyste se nemusel smířit s vlastními pochybeními.
    Lidi do přírody chodí, ale tam se shlukují. A protože je to mimo zastavené území, tak bez roušek. A bez dodržování bezpečné vzdálenosti.
    Ano, to se určitě děje, ale jak to tedy souvisí s tím, na co jsem reagoval, tedy že pobyt v přírodě zakázaný není?
    Quando omni flunkus moritati
    Heron avatar 11.3.2021 20:10 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    No však není. Nikde jsem netvrdil, že je zakázaný.
    11.3.2021 22:33 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Takže místo toho, aby se riziku ochoření předcházelo tím, že by se lidem v maximálním míře umožnilo pobývat svobodně venku někde v přírodě, jsou lidé zavřeni do svých domácích klecí
    Ano, tohle se mi také nelíbí
    Takže se vám nelíbí, že jsou lidé zavření do svých domácích klecí, protože jim není umožněno pobývat v přírodě, ale současně nikde netvrdíte, že je pobyt v přírodě zakázaný. Mhm.
    Quando omni flunkus moritati
    12.3.2021 21:28 ewew | skóre: 40 | blog: ewewov_blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…

    Toto je len následok toho, že ľudia danú vynimku zneužívali. A čo sa robí keď sa niečo zneužíva. Nechal by si systém s zraniteľnosťou ? Samozrejme, že zraniteľnosť opravíš alebo danú službu na čas vypneš.

    Neber to tak, že to schvalujem ale zaujíma ma prečo to ľudia zneužívaju a odmietajú rešpektorvať. A ešte viac by ma zaujímalo, prečo to vykrikujú do sveta, že dané opatrenia nerešpektujú. Asi dúfaju, že strhnu dostatok ľudi na odpor. V dnešnej dobe je problém najsť zdroj, ktorý by nebol nejak naklonený na niektorú stranu.

    Root v linuxe : "Root povedal, linux vykona."
    11.3.2021 14:25 lpt
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    No k tomu aktivnímu boji bych měl značné výhrady. Navíc většina z tohoto počtu zemřelých je z doby rozvolňování a nedodržování prakticky už vůbec ničeho. Vzhledem k tomu, že tato vláda reaguje na všechno až se zpožděním, tak by se muselo vyšetřit jaká a jak se reálně dodržovala opatření v té době a následně lze říct, jaký to má vliv na počet nakažených a následně nemocných nebo zemřelých.
    Tohle je typický symptom společnosti při pandemii v ČR. Každý se tváří, já za to nemůžu, můžou za to ti druzí. Máš nějaká data k tomu co říkáš nebo je to jen tvůj dojem? Nemůže to být třeba tím, že ty opatření nedávají smysl a jsou špatně navržená?
    Ano, tohle se mi také nelíbí, ale ještě bych chtěl slyšet radu jak na to. Češi jsou zvyklí na formálnosti a ve většině vůbec nechápou, proč se nějaké opatření zavádí. Takže v případě umožnění chození do přírody to ti lidi pochopili tak, že obvolají dalších 20 rodin a všichni společně se sejdou na jednom dětském hřišti v přírodě. Některá místa vypadají jako václavák v plné turistické sezóně.
    Za mě to je přesně naopak. Mám pocit, že u nás má stát potřebu lidi preventivně buzerovat. Navíc všechny ty opatření fungují hlavně statisticky (nemají šíření úplně zastavit, ale dostatečně zpomalit), takže nedává smysl zakazovat lidem chodit tam, kde je riziko přenosu menší.

    Např. Ukázkový problém je karanténa, která je dost dlouhá (až 3 týdny) a není finančně kompenzovaná, takže jí lidí obcházejí jak to jde. Takže stávající stav je např. pro 10% lidí snížíme riziko šíření o 100%. Kdyby byla karanténa týden, tak se třeba dostaneme na 50% lidí se snížením rizika o 50%. A co je lepší?

    Jenže u nás navrhují opatření fachidioti nebo autisti, co nechápou lidskou společnost.
    11.3.2021 14:28 lpt
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Ještě doplním, že pokud chtějí, aby se lidi venku neshlukovali, tak má být opatření "neshlukujte se". A ne nesmíte do přírody, protože byste se tam shlukovali. To je styl výchovy učitelek na školním výletě a nefunguje ani pro ty děti.
    11.3.2021 18:06 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Ještě doplním, že pokud chtějí, aby se lidi venku neshlukovali, tak má být opatření "neshlukujte se"
    Kromě případů, kdy byla opatření uvolněna - tj. loni v létě - takové nařízení samozřejmě existovalo a existuje
    Quando omni flunkus moritati
    11.3.2021 14:56 xxx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Ale všichni čekáme na smrt a nikdo z nás neví kdy přijde a co bude její příčinou, takže vykřikovat něco o tom, že by tu ti lidé s námi mohli být o nějaký ten rok déle je pokrytecké.
    To mi připomíná jednoho nejmenovaného anarchokapitalistu, který ve své ekonomické kalkulaci často říká, že normální je být chudý, nemocný a mrtvý. Fajn, takže já budu navrhovat zálohovací systémy a budu říkat, že o ta data stejně jednou přijdete, takže není mojí chybou, že jste o ně přišli hned. Ten "zálohovací" systém ztrátou dat vlastně jen urychlil nevyhnutelné.
    No vsak taky az na Kolibace nikdo nezalohuje celej internet. Predpokladam, ze zakaznici taky nezalohuji vsechno, tudiz nejaka ztrata je prijatelna. Stejne tak zalohovaci systemy navrhujes v nejake ekonomicke realite. Ale proc se uchylovat k hloupym prirovnanim. V coronavirove dobe se vse podrizuje zachrane zivota, v bezne dobe se sbiraji vicka.

    Vzhledem k tomu, ze jeste pred rokem se diskutovalo o nutnosti v nejake forme zavest moznost euthanazie, tak jsem stale uplne rychlost, a taky absolutnost, tehle zmeny nepobral. Pricemz ta tehdejsi debata silne kontrastovala s oblibenym, "jeste by tu par dni, mesicu, let" mohl byt.

    PS: 50% sice prezije jip, ale casto je to taky to posledni co prezijou.
    11.3.2021 23:30 Meh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    V coronavirove dobe se vse podrizuje zachrane zivota...
    A jak jsi na tohle prisel? Kdyz se mrkneme na cisla od druhe pulky roku 2020, tak to vypada jako dost presvedcive promorovani na plny plyn. Ono to dokonce dava smysl, protoze z promorovani budou pochopitelne nejvic rozcarovani ti, co se udusi, a ti uz na podzim k volbam nedojdou, takze to jsou pro Babise jednoduche pocty, koho hodit pres palubu.
    12.3.2021 12:30 Mayhem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Ze ty jsi trochu hysterka, Tomasi? :D
    No k tomu aktivnímu boji bych měl značné výhrady.
    Ok. Druhy rok likvidace svobod, moralky a ekonomiky. Jak by tedy mel vypadat ten tvuj aktivni boj? Domaci vezeni s fizlem u baraku? To si naser.
    Na základě čeho tvrdíš, že to jsou beznadějní pacienti? 50% lidí na JIP přežívá a čím méně lidí se tam dostane (tj "zploštíme křivku"), tak je naděje, že se najde úspěšná léčba nebo se proočkuje dostatek lidí a šíření se zastaví.
    Jsou beznadejni, jelikoz uz jsou v tom stavu. Priroda nad nimi zlomila hul, Tomasi. Tak to je. To tve zplostovani krivky je silene drahe, stoji to penize a hlavne svobody ostatnich lidi. Neni spravne nekoho omezovat kvuli tomu, aby jiny prezil. Omez sam sebe dobrovolne a necpi to ostatnim.
    Češi jsou zvyklí na formálnosti a ve většině vůbec nechápou, proč se nějaké opatření zavádí.
    Treba to chapu, ale serou na to, protoze chteji zit a nechteji se omezovat uz druhy rok kvuli kdejakemu gerontovi.
    všichni společně se sejdou na jednom dětském hřišti v přírodě. Některá místa vypadají jako václavák v plné turistické sezóně.
    A co je ti jako do toho? Ty se s nikym schazet nemusis, izoluj se se svym pritelem a dej svetu pokoj. Kdo jsi, abys ostatnim urcoval, co maji a nemaji delat? Kdo jsi, abys jim urcoval, kdo ma a nema jit do prirody? Sam se izoluj, ochranis se, ale nemusis prece omezovat ostatni. Toto neni boj za registrovane partnerstvi Tomasi, zde se to dotyka zivota kazdeho cloveka! Dej nam uz pokoj!
    Heron avatar 12.3.2021 13:15 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Jak by tedy mel vypadat ten tvuj aktivni boj?
    V průběhu roku jsem to tady několikrát psal. Místo čekání na to, až bude všechno jako dřív (což na jaře mnozí prosazovali, že musíme dělat všechno proto, aby se nic nezměnilo) jsem navrhoval změnit vše co jde na distanční s minimem povinných kontaktů. Můj návrh tedy nepočítá s žádným dlouhodobým zavřením ekonomiky ani lidí, jak mi tady někteří výhradně anonymové snaží podsouvat, ale v úpravě věcí na funkční a bezpečné i v době infekce. V podstatě inovace. V době digitální ekonomiky se fakt nemusí všechno dělat prezenčně a spousta věcí tady mohla být už roky. Jasně, všichni nemusí být hned digitální nomádi, kteří řídí systémy z pláže, ale nějaké zamyšlení by to v těch lidech vyvolat snad mohlo. Sám jsem na HO posledních x let a mezitím se i těch v 2021 setkávám s IT firmami, které trvají na prezenci v kanclu, kde jsou všichni stejně u svého počítače se sluchátky na uších a žádná interakce se mezi nimi neděje.
    Jsou beznadejni, jelikoz uz jsou v tom stavu.
    Aha, takže to, že je někdo beznadějný se pozná až po té z výsledků. Jasně. Dopředu to tedy o nikom nevíme. Takže to má vlastně nulovou informaci.
    Treba to chapu, ale serou na to, protoze chteji zit a nechteji se omezovat uz druhy rok kvuli kdejakemu gerontovi.
    To musí být vůbec fajn život, když pro jejich žití sobecky ignorují potřeby ostatních lidí a když se jim to zrovna nehodí, tak je označí za geronta nebo obecně beznadějného. To musí být fakt přátelská a soudržná skupina.
    Kdo jsi, abys ostatnim urcoval, co maji a nemaji delat?
    Kdyby sis všimnul, tak já nikomu nic neurčuju. Pouze to komentuju z hlediska vhodnosti chování a šíření infekce.
    Dej nam uz pokoj!
    LOL. Říká anonym, který se sám rozhodl reagovat na můj příspěvek. Víš, že to nemusíš ani číst? Nikdo tě k tomu nenutí. Děláš to dobrovolně. Proč to vůbec čteš a nežiješ?
    12.3.2021 13:20 Mayhem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Sám jsem na HO posledních x let
    Dobre pro tebe Tomasi, ale proc to mas snahu cpat ostatnim? Nech ostatni, at si resi veci prezencne, pokud chteji.
    To musí být vůbec fajn život, když pro jejich žití sobecky ignorují potřeby ostatních lidí a když se jim to zrovna nehodí, tak je označí za geronta nebo obecně beznadějného. To musí být fakt přátelská a soudržná skupina.
    A co jako?
    Pouze to komentuju z hlediska vhodnosti chování a šíření infekce.
    Proč to vůbec čteš a nežiješ?
    Obecne ty a tobe podobni proste nutite ostatnim svuj pohled na vec a nutite je nasilim dodrzovat opatreni. Izoluj se a dej lidem pokoj!
    12.3.2021 14:30 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    mezitím se i těch v 2021 setkávám s IT firmami, které trvají na prezenci v kanclu, kde jsou všichni stejně u svého počítače se sluchátky na uších a žádná interakce se mezi nimi neděje.

    Njn, jiní se zase i v 2021 setkávají se zaměstnanci, kteří slovní spojení "home office" mají jako synonymum k "dovolená".
    Quando omni flunkus moritati
    Heron avatar 12.3.2021 15:24 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Tak tu práci jim snad někdo zadává a někdo kontroluje. Jestli ji stíhají udělat i během jízdy na lanovce, tak je to jejich výhoda, ne?
    12.3.2021 16:37 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Ano, práci někdo zadává, její (ne)vykonání někdo kontroluje a výsledkem kontroly je, že v 2021 je stále vyžadována přítomnost v kanceláři
    Quando omni flunkus moritati
    12.3.2021 16:41 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Aha. A to se pak nějak na základě jejich fyzické přítomnosti v kanceláři nějakým zázrakem ta práce udělá sama?
    12.3.2021 16:47 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    A napadlo tě taky někdy, jestlipak náhodou jejich pracovní morálka není důsledkem toho jaké máte pracovní prostředí? My jsme totiž nikde kde jsem kdy dělal s něčím takovým nikde problém neměli. Spíš naopak. Většinou je problém ty lidi přimět, aby si vybrali dovolenou. Home office znamená většinou diskomfort při práci. Každý nebydlí v baráku, kde by měl vlastní pracovnu.
    12.3.2021 17:49 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Děkujeme, soudruhu, za další ukázku toho, že své domněnky a věci, které jste si vycucal s prstu, prezentujete jako fakta.
    Quando omni flunkus moritati
    12.3.2021 18:05 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Chápu, že pro tebe to je něco jako sci-fi. Ostatně, než pobývat v kanclu s osobou tvého typu, tak bych zřejmě asi také raději volil HO. Jenže já si, zřejmě na rozdíl od tebe, vždycky mohl vybrat kde a za jakých podmínek budu pracovat. A než bych se nechal ponižovat od osoby tvého typu, tak jsem raději rejdil s vysavačem a uklízel kancly u Skřivánka. Než zjistili, že jsem pro ně mnohem cennější coby konzultant. Ale to už je dobrých 20 let pryč.
    12.3.2021 19:09 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Ale samozřejmě, soudruhu. Lidí je málo, státních organizací, které za tabulkový plat zoufale potřebují kohokoliv, je hodně, tak je samozřejmě pochopitelné, že si můžete vybírat ze zaměstnavatelů, kteří si vybírat nemohou.
    Quando omni flunkus moritati
    12.3.2021 20:04 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Ten tvůj lískový ořech, co máš místo mozku nikdy nepochopí, že peníze nejsou všechno.
    12.3.2021 22:11 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Děkuji za optání, soudruhu, můj mozek je normální velikosti i složení. S tím, že peníze nejsou všechno, jistě nelze než souhlasit, nicméně na rozdíl od vás jsou tu i tací, kteří s tím úspěšně nesouhlasit mohou.
    Quando omni flunkus moritati
    Heron avatar 12.3.2021 18:35 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    A napadlo tě taky někdy, jestlipak náhodou jejich pracovní morálka není důsledkem toho jaké máte pracovní prostředí?

    Tahle jednoduchá myšlenka nenapadá většinu lidí v nějaké managerské pozici. Většina z nich umí jen zpřísnovat a hlídat více věcí a myslí si, že se tím zlepší výkon. Nezlepší. Ti lidi, pokud rovnou neodejdou, si udělají jen to svoje nutné minimum a jdou od toho. Což potom ty takymanažery vede k tomu, že ještě víc zpřísní podmínky.

    Myšlenka, že se těm lidem ve vězení nepracuje zrovna nejlépe a že v některých (zejména duševních) zaměstnáních je celkem nutné rozptýlení a odpočinek je jim zcela cizí. Aneb mě nejlepší myšlenky napadaly vždy z cesty z velmi dobrého oběda. Ne za povinných 30minut, ale třeba za 2h oběd.

    Ale tohle prostě nevysvětlíš, PC je vlastně takovej soustruh, ruce 8h na klávesnici a jakákoliv sekunda na zamyšlení je vlastně plýtvání (viz nedávné výroky Vladimíra Dlouhého).
    12.3.2021 20:53 deda.jabko | skóre: 23 | blog: blog co se jmenuje "každý den jinak" | za new york city dvakrát doleva a pak už se doptáte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Aneb mě nejlepší myšlenky napadaly vždy z cesty z velmi dobrého oběda. Ne za povinných 30minut, ale třeba za 2h oběd.
    Mne se povedlo par dobrych veci vymyslet ve vane. Vzdycky si u toho vzpomenu na Krecka v nocni kosili. ;-]
    Asi před rokem se dostali hackeři na servry Debianu a ukradli jim zdrojové kódy.
    Heron avatar 12.3.2021 18:28 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Což stále neodpovídá na otázku, proč zadaný úkol nemohou dělat jinde. Pokud jej neudělají, tak si toho kontrolor všimne stejně dobře (nebo špatně), bez ohledu na to, kde jej neudělali.
    12.3.2021 19:05 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    To asi na otázku neodpovídá, nicméně realita je taková, že někde s home office udělali špatnou zkušenost (protože zaměstnanci home office považovali za dovolenou) a proto jej nepřipouští. Toť vše.
    Quando omni flunkus moritati
    12.3.2021 20:11 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Prozradím ti sladké tajemství. Lidi je třeba k práci motivovat. Sem taky nepíšu pro to, že by mě za to někdo platil. Přesto bych moc za to nedal, že mé blogy tu přinášejí víc hitů, než vše cos kdy sesmolil ty. Pro mne je důležité, že se ten systém nemění. Vůči rootu jsem získal averzi až poté co vyšli vstříc těm co volali po modernějším vzhledu. Od té doby tam zabrousím ani ne jednou za uherský rok a to ještě z čiré zvědavosti.
    12.3.2021 22:12 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Děkuji, soudruhu, že jste mi prozradil něco, co jistě máte za svůj velký objev, ale - stejně jako loni v březnu s rouškami a respirátory - to všichni kolem vás již věděli.
    Quando omni flunkus moritati
    11.3.2021 14:09 Tomáš Pelc | skóre: 22 | blog: multimedialni_pc_k_LCD_TV
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    vy, co jste se aktivně svým dílem podíleli na rozpoutání současné hysterie, kterou již nelze zkrotit!

    Tam, kde je pokora, slušnost a odvaha pomáhat ostatním, není žádná hysterie.

    Hysterii vytvářejí lidé, kteří mají (nezvladatelný) strach:
    • z nemoci, smrti, apod.
    • z toho, že jim někdo bere hračky, na které si zvykli (a mohou to nazývat i svobodou, ale přitom o opravdovou svobodu nejde)
    11.3.2021 14:18 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Tam, kde je pokora, slušnost a odvaha pomáhat ostatním, není žádná hysterie.
    Hluboký omyl. Hysterie proniká do duše pod neustálým tlakem z okolí. Projevuje se nenápadně. A většinou si nikdo nepřipouští, jako ho nahlodává. A vrcholí to tím, že postupně změní svoje názory a chování, tak aby bylo v souladu s chováním okolního stáda, protože to je jediný způsob jak lze tomu tlaku uniknout – plout s proudem.
    11.3.2021 14:53 Tomáš Pelc | skóre: 22 | blog: multimedialni_pc_k_LCD_TV
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Hysterie proniká do duše pod neustálým tlakem z okolí.

    Ale tam může proniknout právě jedině kvůli (nezvladatelnému, panickému) strachu. Pokud nebudu ustrašený, nebudu ani hysterický.

    Lidé, kteří nestrkají hlavu do písku před pravdou (= pokora) a mají odvahu jít a pomáhat, bojují tímto se strachem a potažmo hysterií.
    11.3.2021 15:26 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Tak to si jenom myslíš. Nevím kolik vypjatých životních situací jsi zažil, ale ve skutečnosti je to přesně naopak. Hysterie vyvolává strach.

    Jinak pokud jde o pokoru, máš trochu pomýlenou představu co to obnáší. Pokora nemá nic společného s pravdou. Pokora je vlastnost, kterou projevuješ vůči něčemu či někomu.
    11.3.2021 14:27 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Doporučuji k přečtení a zamyšlení dva články od Gustava Jaroše: Na Radobylu (1922) a O dvojím hrdinství (1923).
    12.3.2021 09:51 PL
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    "Umřel smrtí závidění hodnou: obětoval se.

    Je v dnešní době něco z externích vlivů, za co by se měl člověk obětovat?

    Za ostatní lidi, které neznám, ani za ostatní lidi, které znám a podrazili mě nebo mi lhali to nestojí.

    12.3.2021 10:17 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Především děkuji, že sis skutečně našel čas a ty články přečetl.

    Pokud jde o tvou otázku. Nevím. Do situace, kdy by bylo nutné obětovat kvůi něčemu život, jsem se zatím nedostal. A doufám, že ani nedostanu. Ono se to tady spoustě lidem plká, ale osobně bych asi vyměknul, kdybych se dostal do situace že bych svým rozhodnutím ovlivnil to zda přežiju, nebo ne. Proto mám pochopení i pro ony dozorce z koncetráků, co v mladické naivitě, zpitomělí režimem narukovali do SS, pokud se v rámci svých možností snažili existenci těch vězněných osob alespoň trochu ulehčit. Nebylo jich moc, ale existovali. Proto mi přijde nemístné je soudit s odstupem času, kdy už nežije nikdo z těch, co by se jich mohli zastat.

    Ale zpět k otázce. Jako kluci jsme si rádi hráli na “co bys dělal kdyby…“. Čím větší kravina, tím větší švanda. Ovšem ta hra má něco do sebe. Nutí člověka přemýšlet o řešení zdánlivě absurdních situací, do kterých by se mohl dostat. Typicky situace, kdy krizovou situaci přežije muž a malé dítě. Pochopitelně by se člověk snažil o přežití obou, ovšem v případě že by nebylo zbytí, má větší šanci na přežití ten dospělý.
    JiK avatar 12.3.2021 15:36 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Ale zpět k otázce. Jako kluci jsme si rádi hráli na “co bys dělal kdyby…“. Čím větší kravina, tím větší švanda. Ovšem ta hra má něco do sebe. Nutí člověka přemýšlet o řešení zdánlivě absurdních situací, do kterých by se mohl dostat. Typicky situace, kdy krizovou situaci přežije muž a malé dítě. Pochopitelně by se člověk snažil o přežití obou, ovšem v případě že by nebylo zbytí, má větší šanci na přežití ten dospělý.
    to uz vi i will smith z I, Robot...
    11.3.2021 14:52 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Tohle nemá chybu, už asi pátý nebo kolikátý hysterický blog samozvaného experta na epidemie, ve kterém ostatní lidi obviňuje z hysterie a samozvané expertizi. To nevymyslíš.

    Přitom při pozorném čtení mezi řádky se člověku objsaní, o co zřejmě celou dobu kráčí - viz tenhle blog a Ctrl+F "alternativní ženě" a následně tenhle blog a Ctrl+F "Všichni mají půst."
    11.3.2021 14:57 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Promiň, ale jenom absolutní ubožák jako ty dokáže spojit dva, zcela nesouvisející odstavce na základě vlastního chlíváckého vidění světa.
    11.3.2021 15:47 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Hele a co by na tom jako bylo spatne? Sex je zakladni lidska potreba, a pokud to vlada znemoznuje, neni to daleko od toho, ze by zakazala jist.
    11.3.2021 16:16 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Špatnýho na tom není v zásadě vůbec nic, akorát nevim, proč s tim tady musí otravovat X blogy, ve kterých obviňuje Y lidí z histerií a kdovíčeho dalšího...
    11.3.2021 17:05 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Až ti třeba zakážou jíst, budeš možná taky psát blogy.
    11.3.2021 15:49 Mayhem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Nechces jit uz do prdele? Nebo lepe se zavrit do sklepa i se svym strachem ze zivota a se svou chuti omezovat ostatni?
    11.3.2021 15:49 Dr. Notor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Kapi, nejsi ty posledni dobou nakej hysterickej?
    11.3.2021 16:26 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Rozhodně ne tolik, jako Kralyk, Bourek a jiní. ;-) Doufám, že je tenhle blogpost bude tlačit jako noční můra, protože svědomí zřejmě žádné nemají.
    11.3.2021 16:38 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    No tak hlavně, že sis našel lidi, na který hodit všechny problémy svoje i celospolečenské. Já už se asi ani nebudu divit, až do dalšího blogu napíšeš, že přišla skupinka lidí z ábíčka, nasadila ti násilím 5 roušek a zamknula v domě...
    David Ježek avatar 11.3.2021 16:32 David Ježek | skóre: 83 | blog: Mostly_IMDB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Jo, COVID je u lidí, kteří ho v principu mohou zvládat dobře, z poloviny v hlavě. Pak tu ale máš ty, kterým žádný zdravý přístup nepomůže, pokud mají třeba cukrovku. Obecně cukrovkáři jsou velmi riziková skupina, bez ohledu na to, jak jinak vedou zdravý život (věř mi, jednoho takového znám, takže mě tyhle kecy cos dost se*ou). Ono jedna věc je házet statistikami a srovnáními s úplně jinou nemocí v úplně jiné době a druhá věc je, když ti na to umírá nebo umřel někdo blízký jen proto, že spousta s*áčů v republice se chová jako s*áč Volný. Takže tyhle statistiky si narvi do pr*ele, nemají nic společného s realitou lidí, kteří jsou riziková skupina.

    Plošná opatření jsou tu proto, že nemáme lepší řešení. Jsme národ nezodpovědných švejkařů, jsme národ vedený ožralou vepřovou hlavou a dementem z STB a oba si tato země zvolila v demokratických volbách. Jsme národ, který si je zvolil proto, že manipulační kampaně fungují ať už si je přeposílají důchodci emailem na Seznamu, nebo omladina na fejsbůku.

    To ber jako odpověď na tvou otázku Proč tedy zemřeli?. Na otázku Co by se asi tak dělo, kdyby se tomu nechal volný průběh? ti odpovídám toto: bylo by těch zbytečně mrtvých DALEKO víc. A umírali by i nevinní lidé na běžné nemoci prostě proto, co se beztak už děje: kvůli COVIDu se odkládá prakticky veškerá jiná péče. A tvoje zku*vený žvásty nebudou člověka, co umře na prasklej apendix, zajímat ani 1 sekundu. Přeju ti, abys to nebyl ty ani nikdo tobě blízký, protože pak by ti třeba došlo, že seš prachobyčejnej vůl.

    "...takže vykřikovat něco o tom, že by tu ti lidé s námi mohli být o nějaký ten rok déle je pokrytecké."

    Ale víš co: DI DO PR*ELE TY KRETÉNE!
    11.3.2021 17:42 pachto
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Me bavi jak tady lidi porad obhajuji ceskou neyslnou strategii proti koronaviru s tim, ze bez ni by bylo jeste hur a vsechno svadi na tech par procent antirouskaru. Typicky maly cesky clovek proste nemiri nahoru, ale staci mu plavat par centimetru ode dna a dupat na tech par jeste vetsich blbcu co jsou pod nim.
    11.3.2021 18:49 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Víš co? Vytáhni si hlavu z tý prdele ty.

    Na španělskou chřipku, tady umřelo (a to beru maximální odhad) necelé 1% obyvatel, a to nebylo k dispozici nic z toho co je dnes! Žádná antivirotika, žádné plicní pumpy, žádné vakcíny!!! A vy tu neustále melete 2% procentech mrtvých a víc. Jste vůbec normální? Máte mozek? Nebo už jste opravdu tak vygumovaní?
    11.3.2021 20:07 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    A na mor - což je taky jiná choroba než morvid - tady umřelo nějakých 30% obyvatel. A teď zase vy, šup sem s nějakým dalším nesouvisejícím číslem.
    Quando omni flunkus moritati
    11.3.2021 20:15 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Co kdybys to podložil konkrétními čísly? No jo, jenže ono je jednodušší plácnout cizí domněnku, že? Protože ta čísla ve skutečnosti neexistují. Těch 30% je odhad a nebylo to v důsledku moru, nýbrž v důsledku 30-leté války. A odhad je to proto, že předtím žádné matriky, které by mohly poskytnout relevantní čísla neexistovaly. Jenže to bys ty o těch matrikách a o tom, jak a proč vznikaly musel něco vědět.
    11.3.2021 22:22 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Těch 30% je odhad a nebylo to v důsledku moru, nýbrž v důsledku 30-leté války.
    To si, soudruhu, pletete, Třicetiletou válku ve starověkém Římě neměli.
    Quando omni flunkus moritati
    David Ježek avatar 11.3.2021 22:07 David Ježek | skóre: 83 | blog: Mostly_IMDB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Tak znovu: španělská chřipka 1918 a COVID 2020 spolu souvisí asi jako bramborový salát a urychlovač částic. Už jsem ti to vysvětlil v původním komentáři, na který reaguješ a je jedině tvoje chyba, že to nechápeš a pořád tuhle kravinu meleš.
    11.3.2021 20:10 PL
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Obecně cukrovkáři jsou velmi riziková skupina, bez ohledu na to, jak jinak vedou zdravý život (věř mi, jednoho takového znám, takže mě tyhle kecy cos dost se*ou).
    Davide, jenže v tom je ten vtip. Ty znáš jen jednoho a na něm to stavíš. Každej rozumnej člověk podpoří člověka, co za svojí nemoc nemůže ale 95% cukrovkářů se k tomu dopracovala vlastním nežřízeným životem, prostě se k tomu prožrali, i když věděli o riziku.

    Podívej se kolem sebe, ale otevřenýma očima. Jeden tlusťoch vedle druhého. A to nemluvím o lidech velikosti Helena Růžičková (R.I.P), ale o drtivé většina lidí co prostě mají nadváhu. Katastrofa. Drtivá většina lidí v IT má nadváhu, nesportují (chlastat na horách nerovná se sportovat), jí že by se z toho zbylo prase, jsou neskutečně líní a pohodlní. Místo aby si člověk uvařil na druhý den, tak se vymluví, že nemá čas (píčovina) a objedná si nějakou sračku typu kebab do práce. Hektolitry kafe a protože úplně blbě žerou, tak to dohání sladkostmi a už to jede...

    Potom je z toho riziková skupina, kvůli které, lidi co o sebe skutečně dbají a dřou jak mezci aby byly i ve vyšším věku fit a své nejcenější zdravý si hýčkají mají problém.

    Vrcholem je, když je potom jedno lůžko a doktor tam má vybrat mezi odpudivým tlušťochem, co z něj táhne pivo a člověkem s postavou Romana Šeberleho. Oba mají právo na stejnou péči? Tak to ani omylem. Zatím co jeden celej život dře aby nezatěžoval své zdravý ani zdravotnictví, tak druhej sere na oboje a rád se sveze s majákem,
    11.3.2021 21:05 xxx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    V neposledni rade jsou pak za soucasnou situaci zodpovedni lide jako ty. Svym pristupem davaji legitimitu libovolnym opatrenim, co soucasna vlada vyplodi. Tezko pak ocekvat, ze opozice najde silu se Babisovi postavit. A kdyz uz se ji to povede, tak se neposrat, jak predvedli nasi hejtmani. A stejne tak jses to i ty, diky kteremu Babosovi volici v rijnu nebudou tolik pochybovat, zda-li ta opatreni byla spravna.

    Muzes sice psat o dementovi z STB a ozrale veprove hlave, ale podle soucasne situace, jim spis dementa delas ty sam.
    David Ježek avatar 11.3.2021 22:03 David Ježek | skóre: 83 | blog: Mostly_IMDB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    VELMI se ve mě mýlíš. Já tady vůbec neřeším to, (reakce na komentář nad tebou) jestli se někdo ke svému rizikovému stavu prožral, prohulil či prochlastal. Já ani neřeším to (reakce na tebe), jestli tím či oním dávám legitimitu těm diletantům, co momentálně řídí stát. Jediné, co já řeším je toto:

    V žádném případě si neosvojuji právo rozhodovat o tom, koho vystavím případnému riziku nákazy z mé strany a koho ne. I kdyby nebyla aktuálně platná povinnost nosit respirátory či roušky ve vnitřních prostorách, tak budu minimálně roušku nosit, protože nikdo z nás nemůže vědět, jestli zrovna nemá bezpříznakový průběh. A mě to, že se takto rouškou omezím na 1-15 minut někde v obchodě fakt nevadí. Já jsem schopen takové zanedbatelné omezení snést, jakkoli mi vadí (nosím brýle, takže je mám psolední rok neustále zafuněné od vydechování pod rouškou/respirátorem). Tento přístup mám už od loňska a považuji jej za jediný správný. Ta mýtická rouška tady není proto, aby mě omezila na občanských právech. Je tady proto, abych já neomezil na životě někoho, kdo je na to zdravotně hůře. A není podstatné, jeslti si za to může sám, nebo jen měl smůli v genetické loterii. Já nemám právo toto rozhodovat na základě takového kritéria.

    Povím ti příběh. Představ si město, ve kterém zavřou školku, protože jedna učitelka měla pozitivní test na COVID. Zavřou jí předsně 1 týden poté, co ten pozitivní test měla, protože takhle rychle v této zemi hygiena funguje s trasováním. Představ si, že v té školce se za ten 1 týden neinformování a 1 týden před ním, kdy ještě učitelka byla ve školce, nakazí spousta dětí. Jsou z 99% bezpříznakové, jak už to tak bývá. Představ si, že nakazí své rodiče. Ale Krajská hygienická stanice v informacích jasně hovoří takto: "vaše dítě musí na PCR test a je ve 14d karanténě. Vy nikoliv." A představ si, že někteří rodiče s dítětem dojedou na PCR test a aby se nebálo, nechají si jej udělat také. A představ si, že to vyjde tak vtipně, že dítě je (už) negativní, ale rodiče jsou pozitivní.

    A teď si představ, že ti rodiče, kdyby nechali jen otestovat dítě a kdyby se chovali jako průměrný čů*ák jménem Volný, tak by během svého zcela bezpříznakového průběhu nemoci nakazili spoustu dalších lidí. A mezi těmi lidmi by mohl být nějaký ten cukrovkář, který by nyní, o týden později, umíral na COVID JIPce nějaké přetížené nemocnice. Jen proto, že dotyčný rodič byl anti-rouškař s hromadou blbejch hrdinskejch keců na klávesnici.

    Že se ten příběh nemůže stát? No, asi už tušíš, co teď napíšu: to víš, že může. Je to můj osobní příběh. Dnes je čtvrtek. V neděli mi skončila karanténa, neb před 2,5 týdny jsem měl pozitivní test na COVID. Po celou dobu mi VŮBEC NIC NEBYLO. Ani předtím, ani poté. Ani jedinný syndrom, ani žádný sebemenší projev ničeho. A kdybych se nenechal otestovat s dcerkou a kdybych to s rouškou/respirátorem flákal, tak ti GARANTUJI, že bych byl zodpovědný za minimiálně 50-100 lidí, které jsem riziku nákazy vystavil a z nichž by třeba jeden teď ležel v nemocnici napojený při troše štšstí jen na ventilaci, při méně štěstí i na mimotělní oběh.

    Nevím jak ty, ale jsou některé věci, které bych si já osobně nikdy v životě neodpustil. Tohle je jedna z nich. A že nenastala je jedině díky tomu, že dodržuji opatření, jak ta smysluplná, tak ta nesmyslná. Protože přehnaná opatrnost je lepší než vystavování jiných lidí riziku nákazy virem, který pro některé z nás zkrátka je smrtelný.

    Pro mě osobně prodělávaný COVID nebyl komplikací. V práci mě to nijak neomezilo, jediné co mi to způsobilo, bylo oddálení vakcinace. Ale to mě také trápit nemusí, nyní mám nejlepší možnou imunitu. To jiní - těch 22+ tisíc lidí v ČR, co zemřeli s COVIDem - říci nemohou. Nepočítám ty, kteří se kvůli přetíženým nemocnicím nedostanou k plánované či preventivní péči, třeba na mamograf, nějaký jiný screening či třeba na kožní zkontrolovat pihy a znaménka apod. Tyhle oběti COVIDu a čů*áků, co nedodržují žádná opatření, těch bude také v nadcházejících letech dost.
    11.3.2021 22:29 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Nepočítám ty, kteří se kvůli přetíženým nemocnicím nedostanou k plánované či preventivní péči, třeba na mamograf, nějaký jiný screening či třeba na kožní zkontrolovat pihy a znaménka apod. Tyhle oběti COVIDu a čů*áků, co nedodržují žádná opatření, těch bude také v nadcházejících letech dost.
    Já nevim, kde tuhle věc o preventivní péči všichni berou, že by výmluva? Za poslední dobu jsem neměl problém dostat se na cca pět různých medicínských pracovišť. Ano, s plánovanými zákroky, které vyžadují pobyt v nemocnici a potenciálně na JIP máte smůlu, ale prevence, což je pracovní náplň ambulancí, funguje dál.
    Quando omni flunkus moritati
    David Ježek avatar 11.3.2021 22:38 David Ježek | skóre: 83 | blog: Mostly_IMDB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Ambulance běží, ale pracoviště v nemocnicích jsou ořezaná. Třeba u nás je to Kolín či Nymburk, obojí nyní značně omezeno.
    11.3.2021 22:53 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Nějak uniklo tvé pozornosti že pro Bourka neexistují žádné hranice.
    11.3.2021 23:29 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Zjevně jak kde, i v nemocnici jsem byl...
    Quando omni flunkus moritati
    12.3.2021 09:55 Petr
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    No a to je zásadní chyba. Proč omezovat ostatní obory kvůli tomu, aby se pár lidem, kteří beztak umírají na něco jiného, prodloužil život o pár týdnů.
    11.3.2021 22:56 xxx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Tak nekteri lekari presli na "bez negativniho PCR testu vas videt nechci". Takovyho rozruchu kvuli 30 korunam, a ted se nekde pocita rovnou ve stokorunach.
    11.3.2021 22:53 xxx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Sorry. Pri tom co tady vali SeznamZpravy uz pul roku, je tohle dost slaby. Navic preplnenou nemocnici s "ted vas tady soupneme na lehatku do kamrliku, musime zjistitit jestli se nekde behem dne udela volno, ale treba taky ne" jsem zazil uz v pred covidove dobe, takze to mne moc nedojmulo. Preplnene nemocnice jsou v nekterych oborech standard, ted to jen vyhrezlo o trochu vic. A se starnoucim obyvatelstvem bude hur.

    Ackoliv je mi trapne te anonymne grilovat, tak si preci jen neodpustim jednu poznamku. Sice popisujes, jak utlocitne nosis rousku, aby jsi nikoho nenakazil, ale dite do skolky posles. Pricemz ti muselo byt jasne, ze je jen otazkou casu, kdy k te nakaze dojde. Nebo jsi si musel byt, alespon vzhledem ke svemu pristupu vedom toho, ze je to jedna z tech nejrizikovjejsich cinnosti, co podnikas. Tudiz to pravo, ktere si nechces osvojovat, uz mas davno osvojene. Ostatne, ma ho sovojene uplne kazdy. V zadnem pripade ti to nevycitam, udelal bych to taky.
    Nevím jak ty, ale jsou některé věci, které bych si já osobně nikdy v životě neodpustil. Tohle je jedna z nich. A že nenastala je jedině díky tomu, že dodržuji opatření, jak ta smysluplná, tak ta nesmyslná.
    Hlavne kvuli tem nesmyslnym...

    Uprimne. Prijde mi to dost alibisticke. Dodrzuji to co je narizene, a to co je okolo, mne nezajima. A kdyby se to posralo, tak jsem z obliga, protoze jsem jen dodrzoval to narizene.

    Jinak, kdyz uz to bylo tak o respiratorech, tak ja s nima problem nemam. je je nepovazuji za sakralni predmet nekonecne ochrany . Takze bud jsem treba v kanclu sam nebo vubec. Protoze predstava, jak nas pripadne ochrani respirator, je smesna.
    David Ježek avatar 12.3.2021 09:50 David Ježek | skóre: 83 | blog: Mostly_IMDB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Kritizovat pod rouškou anonymity umí každý. Kolik ti je let? Kolik máš dětí? Víš vůbec k čemu se vyjadřuješ, nebo jen plácáš na základě vlastních dojmů a životní nezkušenosti a neznalosti toho, jak se to v této zemi má s předškolním vzděláváním a jak funguje výchova a rozvoj předškolních dětí. Protože to je to, co mi z toho plyne. Vystup z anonymity, odpověz mi na otázky o věku a vzdělání a přidej své jméno, ať se bavíme na úrovni.
    12.3.2021 09:52 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Ty tu Ježku taky plácáš na základě vlastních dojmů - a díky takovým jsme v prdeli, v jaké jsme. Lidé raději páchají sebevraždy.
    12.3.2021 10:28 xxx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Nepovazuji za rozumne vystupovat na AbcL z anonomity. Je mi mezi 30 - 40 a deti zatim nemam.
    12.3.2021 09:48 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Di do prdele Ježku, ty vymaštěná koronahysterická mrdko, táta (70 let) má těžkou cukrovku, musí píchat inzulin, a zjistili mu zcela bezpříznakový covid při preventivním testu. Možná je to tím, že nesedí celý den u televize, ale snaží se normálně aktivně žít, bez roušek a podobných nesmyslů.
    David Ježek avatar 12.3.2021 09:51 David Ježek | skóre: 83 | blog: Mostly_IMDB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Další hrdina schovaný za anonymní příspěvek. Rodiče jsou sourozenci, nebo tě při narození upustili na hlavičku?
    12.3.2021 09:53 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    To, že se podepíšeš nějakým pravděpodobně vymyšleným jménem, z tebe neudělá neanonyma.
    David Ježek avatar 12.3.2021 11:30 David Ježek | skóre: 83 | blog: Mostly_IMDB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Ty se asi na abclinuxu nepohybuješ dlouho, že?
    12.3.2021 11:32 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Asi 10 let. Že potenciálně vymyšlené jméno používáš dlouho, nic nedokazuje.
    12.3.2021 11:45 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Ty se asi na abclinuxu nepohybuješ dlouho, že?
    Za chvíli ti napíše, že jsi bluebear. Nevysvětlíš mu nic.
    Fluttershy, yay! avatar 12.3.2021 11:53 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…

    MY VŠICHNI JSME BLUEBEAR.

    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    12.3.2021 11:58 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Já teda nevím, ale doposud celkem konzistentně byl označován coby bluebear = Jenda. A i kdyby, tak co?
    12.3.2021 12:07 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Navic jsem ho neoznacoval ja :)
    JiK avatar 12.3.2021 15:37 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Kdo dnes neni Bluebear, jakoby ani nebyl...
    12.3.2021 12:32 Mayhem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Komu to cpes, troubo? Kazdy se muze chranit sam a efektivne a dobrovolne. Ale lide, kteri chteji svobodne zit, se omezovat nemusi.
    Agent avatar 11.3.2021 17:56 Agent | blog: Life_in_Pieces | HC city
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Může mi někdo vysvětlit, proč pojišťovny nepenalizují každého, kdo se nechá nakazit nějakým svinstvem? Vy, co jezdíte autem, tak víte, že když budete bezproblémoví, tak budete odměněni nižší pojistkou, lidi, co dělaj průsery, platí víc. Tak proč stejný princip nefunguje i v případě zdravotního pojištění? Jo aha... já zapomněl... My tu nemáme zdravotní pojištění, ale daň.
    Nevěděl zpočátku, co si počít, jak žít, co dělat, ale brzy se vpravil do role samotáře.
    11.3.2021 20:27 PL
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Asi proto, že jak řídím a chovám se na silnici, můžu zcela ovlivnit. Ale to, že na mě někdo v mhd kýchne a hodí na mě kapénkovou infekci, můžu jen zmírnit dobrou životosprávou, ale ne úplně ovlivnit.
    12.3.2021 05:51 ...
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    nechod mezi lidi, pokud se bojis kapenkove infekce - takovymhle koronablbum mam vzdy chut plivnout do xichtu poradne velkou kapenku a rozmazat jim ji po cele hube
    Agent avatar 11.3.2021 17:59 Agent | blog: Life_in_Pieces | HC city
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    BTW, když tak sleduju poslední události ohledně zaklekávání bezrouškařů "policisty", tento text je stále aktuálnější:

    Nástup novodobého lynču Pozor na splynovačov!
    Nevěděl zpočátku, co si počít, jak žít, co dělat, ale brzy se vpravil do role samotáře.
    11.3.2021 20:31 PL
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    On někdo zaklekává bezrouškaře?

    Já zatím viděl jen videa, kde se v obydlené oblasti, kde je dočasně nařízeno nosit respirátor nebo nanoroušku (i když tam nikdo jiný není a může to být sebeblbějí nařízení), lidi odmítají nařízení splnit na přímou výzvu policie a následně se odmítnou prokázat průkazem totožnosti. To nepočítám to verbální vulgární napadání.
    11.3.2021 20:49 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Poslyš, už ti někdo řek, že bys byl ideální dozorce do koncentráku? Tobě by prostě stačilo jen nařídit: "Pal ty židy!" A ty bys je pálil až by se z komínů o 106 kouřilo.
    11.3.2021 22:16 PL
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Jestli máš volné místo, tak napiš nabídku. Každej job dobrej.

    V obci je povolená rychlost 50 km/h, ty tam jezdíš 80 km/h, protože ti to připadá jako debilní nařízení a když tě chytnou policajti, tak odmítáš předložit doklady, snažíš se ještě ujet a když tě chytěj a zpacifikujou, tak jim budeš nadávat do fašounů, co tě bezdůvodně buzerujou.

    "Koronavirus může být v kapénkách vznášejících se ve vzduchu nebezpečný i několik hodin. Naznačuje to nová americká studie. "

    Člověk bez roušky jde po ulici a funí do vzduchu, odkašle si a jde dál, nikde nikdo. Minutu po něm tam jde někdo jiný a dýchá ten stejný vzduch. Není třeba tohle ten důvod toho debilního nařízení mít na hubě pořád hadr, tam, kde se předpokládá velká fluktuace lidí (tj. v zastavené oblasti?) Jak naši soudruzi tvrdí FFP2 nebo KN95 - ten čínský. Hlavně ne N95 ten z JůeSeJ.

    11.3.2021 22:50 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    To těžko, protože nejsem nácek, ani vymaštěný komouš jako Bourek.

    A s tím přirovnáním ohledně překračování povolené rychlosti ses pěkně uťal, neb řidičák nevlastním. Ovšem pokud jde o ty policajty, tak zas tak vedle nejseš, pokud se mezi nima najde vymaštěný buzerant. Zatím jsem ale takového potkal jen jednou. Kokot neváhal od toho přechodu kde pomáhal a chránil nevím koho, popojít těch 5 metrů, aby se mi mohl postavit do cesty na jinak liduprázdném chodníku a začít jebat že po něm jedu na koloběžce do práce.
    11.3.2021 23:34 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    A jaký přesně jste komouš, soudruhu? Pečlivý a důsledný, že... teda v rámci vašich možností, zjevně i přes veškerou snahu jste pro ně nebyl dost dobrý.
    začít jebat že po něm jedu na koloběžce do práce.

    Překvapení, to, že porušujete dopravní předpisy, je taky chyba někoho jiného. (O tom, jak liduprázdný ten chodník ve skutečnosti byl, je to úplně jasné.)
    Quando omni flunkus moritati
    11.3.2021 23:49 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Nauč se číst troubo.
    12.3.2021 00:01 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Děkuji za dobré doporučení, soudruhu, ale již to mnoho let umím. Tu pracovní pozici v nacistickém koncentračním komunistickém pracovním táboře pro PL jistě vypíšete co nejdříve.
    Quando omni flunkus moritati
    12.3.2021 07:33 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Evidentně ti to moc nejde, když nedokážeš pochopit ani jednoduchou větu. Což vysvětluje i tvé ostatní reakce.
    12.3.2021 10:41 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Kdepak, zatím jsem se čtením nikde neměl problém, takže jestli spíš nebude nějaký zádrhel u vás. Například to, že jste hulvát, člověk, který neumí pracovat s daty, píšete věci, které nedávají smysl, a tak...
    Quando omni flunkus moritati
    12.3.2021 08:35 PL
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    A s tím přirovnáním ohledně překračování povolené rychlosti ses pěkně uťal, neb řidičák nevlastním.
    Aleši - to byla paralela k tomu: Člověk nedodržuje vládní nařízení (nenosí respirátor kde se má) a nelegitimuje se na výzvu policie tak ho násilím donutí a jezdí nepovolenou rychlostí, nelegitimuje se policii, tak ho násilím donutí. Ale už to nechme, asi jsme na jiné vlně.
    12.3.2021 09:41 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Člověk bez roušky jde po ulici a funí do vzduchu, odkašle si a jde dál, nikde nikdo. Minutu po něm tam jde někdo jiný a dýchá ten stejný vzduch. Není třeba tohle ten důvod toho debilního nařízení mít na hubě pořád hadr, tam, kde se předpokládá velká fluktuace lidí (tj. v zastavené oblasti?)
    Jasně, on tam ten vzduch čeká a číhá na někoho, kdo tam tudy půjde. S těmahle idiotskýma názorama očekávám, že brzy nařídí nosit respirátory doma nebo zakážou lidem větrat, aby to neskočilo na někoho, kdo jde na ulici kolem.

    Čím víc slyším tyhle sračky, tím menší je šance, že si roušku nebo dokonce respirátor někdy vezmu na sebe.
    12.3.2021 21:34 ewew | skóre: 40 | blog: ewewov_blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…

    Dobre. Už to neeskaluj.

    Root v linuxe : "Root povedal, linux vykona."
    Fluttershy, yay! avatar 12.3.2021 11:44 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    "Koronavirus může být v kapénkách vznášejících se ve vzduchu nebezpečný i několik hodin. Naznačuje to nová americká studie."
    To je z rok starého článku, že? Navíc na Novinkách, kde se neobtěžují odkazovat na primární zdroje.

    Ach jo.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    12.3.2021 00:09 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Poslyš, už ti někdo řek, že bys byl ideální dozorce do koncentráku? Tobě by prostě stačilo jen nařídit: "Pal ty židy!" A ty bys je pálil až by se z komínů o 106 kouřilo.
    Výborně, takže nošení roušky už je dáváno na roveň zabíjení Židů. Tak hlavně si zas nezapomeň postěžovat, že ostatní lidé jsou hysteričtí.

    PS. Ten zákrok policie neschvaluju, taky mi to přijde poněkud přehnaný. OTOH, není mi jasný, co by měl ten policajt v tý situaci dělat.

    Co podle vás měl udělat? Prostě toho člověka ignorovat, přestože to je aktuálně v rozporu se zákonem? Dělat, že nic nevidí? Nebo kvůli pitomým rouškám odejít od policie? Nebo něco jinýho?
    12.3.2021 00:39 plostenka | blog: plstnk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Co podle vás měl udělat? Prostě toho člověka ignorovat, přestože to je aktuálně v rozporu se zákonem?
    Vzhledem k tomu, ze Buresovy narizeni jsou kazdou chvili v rozporu s Ustavou, by mel fizl odlozit uniformu.
    12.3.2021 05:39 Aleš
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Vyvražďování Židů také začalo tím, že museli nosit žluté hvězdy. Roušky jsou totéž. Šíření viru nebrání, ale jsou symbolem ponížení a otroctví.
    12.3.2021 09:42 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    +42
    12.3.2021 11:27 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Vyvražďování Židů také začalo tím, že museli nosit žluté hvězdy. Roušky jsou totéž. Šíření viru nebrání, ale jsou symbolem ponížení a otroctví.
    Tohle bych vnímal jako urážku Židů, kteří zažili skutečné ponížení a otroctví.

    Neuvěřitelný, kam jsou lidi ochotni zajít s názorem kvůli pitomý roušce.
    12.3.2021 11:37 Aleš
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Dědovi je přes devadesát a covidu se nebojí. Za války byl v odboji. A jeho komentář? Že už je to horší než za Heydricha.
    12.3.2021 12:34 hefo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    To ale nič neznamená, možno tak to, že človek obvykle oveľa ťažšie vníma hrozby, ktoré nie je dobre vidieť na vlastné oči.

    To napríklad vidno v rozdieli, ako ťažko sa obhajujú náklady na IT bezpečnosť v porovnaní trebárs so strážnou službou.
    12.3.2021 12:44 Aleš
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Takže covid je větší hrozba než druhá světová válka, že musí byt opatření taková, ze se cítí dnes méně svobodně než za protektorátu?
    12.3.2021 21:39 ewew | skóre: 40 | blog: ewewov_blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…

    Vitaj v tomto svete. Čuduješ sa ? A čomu ? Dnes sa ľudia rozhodujú čomu veria a aké informácie sú pravda a ktoré sú klamstvo. Bez dôkazu. Pre nich dôveryhodný zdroj povedal.

    Rozmýšlam, či by nebolo lepšie ignorovať diskusie na tieto témy. Nekonečné chodenie po kružnici.

    Čo je horšie, že či niekoho takýmito rečami tak nenaštvu, že ich už žiadna sila nezastaví. Možno toto práve odkrylo pravu tvár ľudi.

    Root v linuxe : "Root povedal, linux vykona."
    12.3.2021 05:46 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    kde se v obydlené oblasti, kde je dočasně nařízeno nosit respirátor nebo nanoroušku (i když tam nikdo jiný není a může to být sebeblbějí nařízení),
    to neni duvod rousku nosit

    sebeblbejsim narizenim muze argumentovat jen kreten a plnit ho muze jen ovce

    ono je take dobre si vsimnout, ze tenhle nesmysl vymahaji pouze nejaci postizeni zakomplexovani jedinci zamestnani u policie - ja (a mnoho sousedu) kazdy den prochazim bez rousky doslova pres zaprazi policejni stanice, kde casto postava i nekolik policistu. nikdy jsem od nich neslysel ani slovo
    12.3.2021 08:31 PL
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    No jelikož jsem postižená zakomplexovaná kretenská ovce, tak nosím respirátor všude tam, kde je to aktuálně povinné. A taky dodržuju rychlost, kde je to povinné, chodím po přechodech pro chodce a dodržuju jiné zákony. Holt debilní ovce co naděláš.
    12.3.2021 08:50 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Ale to je přeci naprosto v pořádku a v souladu s tím o čem jsem od samého počátku hovořil. Chráníš svoje zdraví. Nebo tím snad chceš říct, že to děláš jen proto, že to máš nařízeno?

    Soudný člověk nedodržuje pravidla silničního provozu proto, že mu to někdo nařídil, ale proto že je považuje za správné. Umístění drtivé většiny dopravních značek má svou logiku a omezení rychlosti rovněž. Pokud se někdo hodlá rozmáznout někde o barák, tak budiž. Ovšem pokud při tom někoho sejme, tak má jít v takovém případě sedět za vraždu z nedbalosti. V případě chodce, který leze tam kde nemá a způsobí smrtelnou nehodu bych ovšem měřil stejným metrem.

    Proto ostatně také jezdím na koloběžce po chodníku. Pravděpodobnost, že bych způsobil takovou nehodu je na něm mizivá, motorem vybavená není a pokud se po něm pohybují jiní chodci, jedu tak abych byl schopen zastavit na fleku. A přilbu nosím ve vlastním zájmu.
    12.3.2021 11:42 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Soudný člověk nedodržuje pravidla silničního provozu proto, že mu to někdo nařídil, ale proto že je považuje za správné. Umístění drtivé většiny dopravních značek má svou logiku a omezení rychlosti rovněž.
    To není celá pravda. Vezmi si třeba pravidlo, že se jezdí na silnici vpravo (u nás v ČR). Úplně stejně dobře by se dalo jezdit vlevo, nebyl by v tom (pokud vim) z hlediska bezpečnosti rozdíl, v zásadě bys mohl jezdit úplně stejně dobře, rozumnou rychlostí atd., na levé straně.

    Přesto ale to pravidlo dodržuješ. Proč? Protože to je nějaká společenská dohoda, kde jsme si řekli "Ok, budem jezdit třeba vpravo a musí to dodržovat všichni stejně, jinak to nefunguje". Že to nedodržuješ proto, že to někdo nařídil? LOL, doslova to pravidlo dodržuješ, protože to nařídil velitel německé armády Waltr von Brauchitsch za protektorátu.

    Já mam z tebe dojem, že posuzuješ smysluplnost pravidla primárně podle toho, jestli je nařízené nebo dobrovolné. Možná bys měl začít jezdit vlevo, abys ukázal, že nejseš žádná ovce.
    12.3.2021 11:55 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Doufám že ti je známo od kdy a proč se u nás jezdí vpravo. A předpokládám, že ti je známo, že i tak se čas od času najde někdo, kdo si to zkusí obráceně.
    12.3.2021 11:58 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Tys ten komentář nedočetl viď?
    12.3.2021 17:52 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Dočetl, ale ty ten můj asi ne.
    12.3.2021 08:54 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    ano jsi debil, kvuli kteremu umiraji lide a prichazime o svobodny stat
    12.3.2021 09:42 PL
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    No tak sláva, dobrali jsme se alespoň nějakého závěru, se kterým oba souhlasíme.
    12.3.2021 12:15 Kratos
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    prichazime o svobodny stat
    Která z těch hnuso-smažek si ty, co nám tu zachraňuje svobodu?

    Bojovník za svobodu 1

    Bojovník za svobodu 2

    Bojovník za svobodu 3

    Představa, že svoboda je, že se tu pak povalují všude tyhle podlidi, tak to raději roušku do smrti na hubě.
    12.3.2021 12:51 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    podlidi? pán je nacista...
    12.3.2021 13:37 Kratos
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Podlidi je druh, které není určený k ničemu jinému, než ničení toho, co ostatní vytvořili.

    Pokud dáváš rovnítko mezi slušného otce od rodiny, co ztratil práci, je v zoufalé situaci a jde na demonstraci s píšťalkou a špinavého ožralého feťáka, co cestou kope do všeho, co mu stojí v cestě, tak máš v hlavě asi podtržítko.
    12.3.2021 14:49 Pete
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    ja znam jedineho fetaka osobne, snupe koks a chodi v nobl obleku :)
    12.3.2021 12:52 Petr
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Hnuso-smažka se předpokládám pozná podle toho, že si dovolí demonstrovat proti tvým milovaným opatřením?
    12.3.2021 13:35 Kratos
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Hnuso-smažka se pozná podle omšelých hadrů, ožralost a špína z něj táhne i z fotky, je agresivní a na demonstrace chodí ne proto, že by bojoval za dobrou věc (svobodu), ale dělat bordel a ideálně si vybít agresivitu.

    Na druhé straně tohohle póvlu jsou fotbalový chuligáni. Stejná špína, jen čistší hadry (většinou Lonsdale nebo umbro) a v hlavách nasráno.

    Obě skupiny člověk pozná na míle daleko.
    12.3.2021 13:44 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Lol, nácek s IQ houpacího koně, který posuzuje lidi podle hadrů. Tak 3/4 mých IT kolegů se obléká mnohem hůře, ale tráví život před monitorem a pivo snad ani nikdy neochutnali :) Ty budeš asi nějaký zakomplexovaný metrosexuál, který si léči syndrom malého penisu značkovým ohozem.
    12.3.2021 13:57 Kratos
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Takže sem se trefil. Je to ta druhá fotka, špína s bundičkou s nápisem ACAB. Díky, ale za mojí svobodu prosím už nebojuj.
    12.3.2021 14:48 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    ukaz se nam ty taky, at muzeme posoudit tvuj exterier, nacicku
    12.3.2021 08:19 prqek | blog: prqek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Vím, že riskuju nějakou invektivu, nicmémě chtěl bych si něco ujasnit.
    Co by se asi tak dělo, kdyby se tomu nechal volný průběh?

    Zpočátku nejspíš nic. Pak by si někdo všimnul, že se někde podezřele rychle plní špitály.
    Tedy předpokládáš, že když by se epidemii nechal volný průběh, tak by to časem zaplnilo nemocnice? To nevidíš jako problém?
    12.3.2021 08:34 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    ted se nam plni stejne a k tomu mame mnohem vice mnohem horsich problemu navic
    12.3.2021 08:37 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    A že se zaplnily i tak, v tom problém nevidíš?

    Problém většiny zdejších diskutérů je v tom, že postrádají nadhled. Viz třeba takový Ježek, pro kterého je taková marginálie, jakou je onemocnění samo o sobě, natolik zásadní, že odmítá akceptovat paralelu mezi vlnou španělské chřipky a kovidem. Zapomíná při tom, že tomu, kdo dostane zápal plic je naprosto jedno, je-li virového nebo bakteriálního původu. Chce se uzdravit a pokud možno bez následků.

    Pandemickou vlnu totiž může způsobit i pouhý zápal kosti od blbosti, pokud se mu dostane takové mediální pozornosti jako kovidu.

    Pro příklady nemusíme chodit až do starého Říma, jako Bourek, když skončil v koutě. Za takovou ideologickou pandemií bychom mohli považovat nástup nacismu v Německu. Prakticky během dvou let tam byla po demokracii veta a to z vůle voličů! A k jejich vystřízlivění přispěla teprve totální porážka až po dlouhých 13 letech. A počet obětí této mentální pandemie se počítá na miliony! Co je proti tomu kovid..
    12.3.2021 08:58 prqek | blog: prqek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Samozřejmě, že to probém je, přístup naší vlády je v mnohém chybný. To ale nedělá z volného průběhu lepší řešení.
    12.3.2021 09:00 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    no to je zjevne sporna otazka

    ja tvrdim, ze ano
    12.3.2021 09:08 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Ale já nikde nepsal že by to bylo lepší. Jenom jsem nastínil jak by to nejspíš vypadalo. Nemůžem se vrátit v čase a zkusit řešit situaci jinak a lépe. A o počtu mrtvých nemá smysl spekulovat. Nicméně zde máme historickou paralelu. Víme jaké byly tehdy podmínky a úroveň zdravotnictví, víme alespoň přibližně kolik tehdy bylo obětí. Takže můžeme konstatovat, že z hlediska tohoto srovnání byla veškerá plošná opatření k ničemu. Což je ovšem ještě ta lepší varianta. To že by situaci ve skutečnosti zhoršila, si totiž na triko nikdo nikdy nevezme. Přes to že to je pravda.
    12.3.2021 11:55 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Samozřejmě, že to probém je, přístup naší vlády je v mnohém chybný. To ale nedělá z volného průběhu lepší řešení.
    Přesně tak.

    Koneckonců, prakticky volný průběh byl nechán loni v létě, zejména v srpnu a září, přestože nových případů bylo denně běžně přes 4% a ve špičkách až 7.6% (!). Důsledek jsme viděli na podzim a IMO ho pociťujeme stále (už jsme se z toho od té doby nevyhrabali).

    Ta směšná reakce (resp. její absence) vlády v té době + neřešení infrastruktury KHS celé léto jsou IMO suverénně největší problém vlády.

    Hysterie kolem rouškových zákonů, jejich přirovnávání k protektorátu atd. je jednak mimo (je to víceméně jen důsledek) a jednak škodí tím, že odvádí pozornost od skutečného problému.
    12.3.2021 12:11 X
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    V létě opatření skoro nebyla a vše bylo v pohodě. Na podzim se zavedla opatření, a až v jejich důsledku začal průser.
    12.3.2021 13:16 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    V létě opatření skoro nebyla a vše bylo v pohodě. Na podzim se zavedla opatření, a až v jejich důsledku začal průser.
    Chápu, že bys potřeboval, aby to tak bylo, ale nedopovídá to realitě.
    12.3.2021 13:23 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Právě, že odpovídá.
    12.3.2021 13:27 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Přílohy:
    Rozhodně ne té tvojí, protože tyhle grafy potvrzují něco jiného.
    12.3.2021 13:53 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    To jsou grafy pro Polsko? WTF?

    V blogu publikovaném v listopadu jsi sám napsal, cituji:
    Opět začal počet úmrtí stoupat až od 37 týdne, tj. od 7. do 13. září.
    Tj. vlna úmrtí začala zjevně už v září (dokonce i podle tebe), zatímco s nějakými tvrdšími opatřeními začala vláda až v řijnu (po volnách, který Bureš strašně potřeboval), v září bylo stále ještě téměř neomezeně veselo.

    Tzn. to tvrzení, že na vině jsou opatření, nevychází už ani i když přehlédnu to, že ignorujete prodlevu mezi nákazou a smrtí (klasickej trik popíračů covidu).
    12.3.2021 15:08 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Jo, pro Polsko. Pro ČR je platná ta černá linka. A je to nekorektní srovnání absolutních čísel, takže Polsko, které má 4x víc obyvatel než ČR, a na opatření alá ČR z vysoka sere, nejenom že mělo v únoru celkově o polovinu míň nakažených i obětí, ale navíc ještě klesající tendenci – to je můj důkaz pro to, jak by to vypadalo, kdyby se tomu nechal volný průběh.
    12.3.2021 15:20 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    WTF. To nijak nesouvisí s tim, že jsme zjevně měli v září průser už před opatřeníma. Krom toho Polsko na opatření nesere, IIRC měli taky lockdown.

    Kdybych viděl jen těch několik posledních komentářů a nepotkal se s tebou nikdy naživo, tak už bych si asi v této chvíli taky začal myslet, že jsi nějakej bot. Beze srandy. Zamysli se nad tim.
    12.3.2021 16:13 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Na rozdíl od tebe v kontaktu s Polákama jsem, takže vím jak dalece jsi mimo realitu.
    12.3.2021 16:42 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    To je hezké, že jsi v kontaktu s Polákama, tak je pozdravuj.

    Nijak jsi ale nedoložil, že by za naše zářijové SNAFU měly mít vinu opatření. To jaksi nemohly stihnout, cestovat zpět v čase nemohly dokonce ani za pomoci Poláků.
    k3dAR avatar 12.3.2021 15:57 k3dAR | skóre: 62
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    davat jako priklad Polsko je dost mimonske, tam je pres 95% katoliku co "asi" nepotrebuji statni narizeni aby se drzeli ~"neubliz bliznimu svemu"... kdyz jsou zde ale ljostejni k ostatnim a myslis(s) jen na sebe, tak opatreni jsou nutna (nehodnotim zda stavajici jsou dobra ci spatna)
    porad nemam telo, ale uz mam hlavu... nobody
    Fluttershy, yay! avatar 12.3.2021 17:20 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Tedy až na případy, kdy ten bližní není cis-het nebo je to žena v problémovém těhotenství.

    Co se čovidu týče, tady je nejnovější průzkum veřejného mínění. 77 % respondentů chce uvolnění opatření a pouze lokální lockdown.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    17.3.2021 22:02 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Kapica:
    Polsko, které má 4x víc obyvatel než ČR, a na opatření alá ČR z vysoka sere, nejenom že mělo v únoru celkově o polovinu míň nakažených i obětí, ale navíc ještě klesající tendenci – to je můj důkaz pro to, jak by to vypadalo, kdyby se tomu nechal volný průběh.
    Realita:
    Situace v Polsku je kritická. Vláda vyhlásila celostátní lockdown. (...) ministr zdravotnictví ve středu odpoledne vyhlásil celostátní lockdown. Platit bude od soboty 20. března do pátku 9. dubna. Zavřená budou nově všechna ubytovací zařízení, obchodní střediska, kina, divadla, muzea a sportovní zařízení. Kromě výše zmíněného zůstávají v Polsku nadále zavřené téměř veškeré další služby jako jsou restaurace, kluby, bary, lyžařská a fitness centra. Stejně jako dosud zůstanou v zemi otevřené kostely. Kapacita ale bude omezená na jednoho člověka na 15 metrů čtverečních. První stupeň základních škol se naopak vrací k distanční výuce. To znamená, že v Polsku zůstanou od příštího týdne zavřené všechny školy.
    18.3.2021 23:43 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Počkáme si na výsledky, ano?
    19.3.2021 00:27 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Není moc na co. Už v tam máš lockdown, takže, ať už má kdo na lockdown názor jakýkoli, už na tom těžko můžeš udělat nějakej důkaz á la "bez lockdownu by se stalo to a to" ...
    12.3.2021 14:08 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Podle tohoto:

    https://www.worldometers.info/coronavirus/country/czech-republic/

    se to pomalu zacalo rozjizdet na prelomu cervence a srpna a na zacatku zari to vzalo grady. Nove pripady, umrti maji tak nejak z logiky veci vzdycky zpozdeni.
    12.3.2021 14:46 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Grady to prave vzalo az s nesmyslnymi opatrenimi. Sireni v lete bylo trasovatelne a spis prospesne.
    12.3.2021 14:55 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Tvrdíš, že nebýt opatření, tak ta křivka, jejíž začátek vidíme v srpnu (infekce), resp. v září (úmrtí), by se nějakým způsobem sama v zápětí zploštila třeba na základě toho, že se nakazilo 50k lidí (srpen + září), nebo na základě nečeho?
    12.3.2021 14:56 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    I prd...
    Zari: Hroutí se systém trasování nakažených. Světová zdravotnická organizace (WHO) varuje, že je to klíčový nástroj boje proti viru. Dohledat všechny rizikové kontakty je pro hygieniky už nemožné. Premiér Andrej Babiš (ANO) opozici v jedné z debat ve sněmovně vybízí, aby místo covidu řešila zahrádkářský zákon. Vláda odmítá zavést výraznější opatření. Počet úmrtí v souvislosti s nemocí covid-19 překročil 600 a poprvé bylo kvůli covidu-19 v nemocnicích přes tisíc lidí. Na konci měsíce je celkem 70 758 potvrzených případů od začátku pandemie...

    Rijen: Skončily krajské volby. Po vyhlášení nouzového stavu vláda zavádí restrikce, které předtím označovala za nepotřebné. Andrej Babiš odmítá, že by cokoliv udělal špatně. O Česku točí reportáž CNN jako o zemi, která má na milion lidí nejvíc nových případů na světě. “Roušky udělaly z Česka premianta Evropy. Teď to zbabrali,“ zní titulek.
    12.3.2021 08:58 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Kdo se vyjadřuje věcně, ten se invektiv obávat nemusí. Kdo si zřejmě v mých invektivách asi libuje, je zřejmě jen Bourek, který už zřejmě dávno zapomněl, že na samém počátku bylo jeho vlastní hulvátství, kterým nastavil úroveň naší vzájemné komunikace.
    12.3.2021 10:39 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Ne, ne, ne, takhle to opravdu nebylo, tady by vám, kapicabote, měl někdo investovat do větší kapacity trvalé paměti. Na samém počátku bylo to, že jsem si dovolil poukazovat na "drobné" nedostatky vašich úžasných nápadů dotazy typu "kde na to chcete vzít" a podobnými. Ano, chápu, že vám to jako osobě, která trpí pocitem méněcennosti a potřebou mít vždycky pravdu, přišlo jako hulvátství.
    Quando omni flunkus moritati
    12.3.2021 11:37 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Jistě. O tom, jakým způsobem rozumíš psanému textu se může hravě přesvědčit každý z tvé reakce na můj příspěvek, jen o kousek výš.

    Pro tebe je totiž zcela charakteristické, že sdělení o své vlastní osobě, prakticky okamžitě použiješ takovým způsobem, aby to budilo dojem, žes byl ty cílem oné verbální agrese. Nikoliv ten, kdo tě následně poslal do prdele, jelikož zjistil že s tebou rozumná a věcná diskuze není možná.
    12.3.2021 12:26 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Soudruhu, o porozumění psanému textu byste radši neměl mluvit, dokud si neuděláte pořádek u sebe, protože třeba reakce na #141 rozhodně nevypadá jako něco, co jste četl, dočetl a porozuměl tomu.

    A jinak vaše sdělení o mé osobě, které jsou verbální agresí, skutečně budí dojem, že jsem cílem verbální agrese. Zbytek toho odstavce nedává úplně smysl, tady asi umělá inteligence trochu ujela.
    Quando omni flunkus moritati
    12.3.2021 13:08 PL
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Jirko, oslovovat soudruhu a Vykat nejde. Respektive jde, ale je to špatně.

    Takže buď oslovovat soudruhu, ale tykat nebo neoslovovat soudruhu, ale urazit nějak jinak.
    12.3.2021 13:15 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    To Bourek neumí. Jeho totiž nasere už jenom to, že mu někdo sloupne tu iluzorní skořápku anonyma a osloví pravým jménem.
    12.3.2021 14:32 JP
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Lol @ kapustabot se rozčiluje už i klůli dlouhletým registrovaným anonymům, za chvíli bude potřebovat sken občanky.
    12.3.2021 12:19 Mayhem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Zde clanek.

    To je presne ono. Nekdo se boji, tak zakaze druhe skupine vychazet, aby se sam citil bezpecneji. Na teto zelene feministce je videt, jak je to cele absurdni. A to i v pripade koronaviru a jinych chripek.
    12.3.2021 12:52 PL
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Bába je vostrá, už jen to, že na veřejnosti a před médii nosí na krku pentagram.

    Prostě se jí něco nelíbí, nebyla líná se procpat nahoru, aby to mohla měnit podle svého. Tak to přeci dělá každý politik nebo manager, prosazují pouze svoje zájmy.

    Vtip je v tom, že mají odhodlání a žaludek na to, aby se dostali do pozic, kde se rozhoduje o většině. Normální lidi na to žaludek nemají, proto do politiky nelezou. Na druhou stranu bába nám zase neleze do diskuzí na ABC..doufám.
    12.3.2021 13:13 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Že by používala akronym SKK? ;-)
    12.3.2021 13:25 X
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Co je proboha na pentagramu vostrého? Je to symbol wiccy, náboženství, které je v UK státem uznané, wiccanští kněží mohou i oddávat atd.
    12.3.2021 12:37 Mayhem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    I zdejsi diskuse je dukazem rozpolcenosti a polarizace spolecnosti. Jedna skupina chce jen svobodne zit. Nic vice, nic mene. Druha chce zit v omezeni a chce tomu nasilim nutit i skupinu prvni. Ktera pak skupina je asi v pravu? Ten, kdo chce osobni svobodu? Nebo ten, kdo chce omezovat druhe? Stydte se vsichni zastanci buzeraci a likvidace nasi ekonomiky a svobody.
    12.3.2021 12:54 PL
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Tak prosím nejprve popiš, co je to svobodně žít.

    Ona tvoje představa svobody, může být jiná, než někoho jiného.
    12.3.2021 13:38 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    I zdejsi diskuse je dukazem rozpolcenosti a polarizace spolecnosti. Jedna skupina chce jen svobodne zit.
    Já chci svobodně žít. Ty chceš prskat na lidi / roznášet biologické látky ohrožující zdraví mých příbuzných, ekonomiku a infrastrukturu, která mi umožňuje dělat spoustu věcí.
    12.3.2021 13:55 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    kecy bez dukazu
    12.3.2021 14:02 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Jo, zatímco komentáře anonymů se tady hemži citacemi na studie, žejo...
    12.3.2021 13:58 Mayhem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Já chci svobodně žít.
    Jiste, tak zij. Svobodne se chran. Kdo ti brani?
    Ty chceš prskat na lidi / roznášet biologické látky ohrožující zdraví mých příbuzných, ekonomiku a infrastrukturu, která mi umožňuje dělat spoustu věcí.
    Vtip je v tom, ze ty a tvoji predci, se muzete efektivne chranit tim, ze se se mnou nepotkate, jelikoz se budete chranit izolaci a nosenim ffp3 respiratoru. V cem je problem? Proc je nutnost nekoho k necemu nutit?
    12.3.2021 14:01 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    V cem je problem?
    V tom, že existují externality.

    Kdybych dostal dolar pokaždý, kdy libertarián ignoruje externality, mohl jsem nejspíš mít semi-monopolní firmu ovládající pár segmentů trhu...
    12.3.2021 14:04 Mayhem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Co sem motas libertarianstvi a dolary? Jdi s tim k sipku. Ty se muzes svobodne izolovat, nosit respirator, nechat si vse dovezt, vybirat si navstevy, atd. Mas velke moznosti, jak se chranit viru. V cem je problem? Proc jeste buzerovat nekoho dalsiho, ktery tvuj pohled na vec nesdili a pri tom te nijak neovlivnuje?
    12.3.2021 14:15 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    V cem je problem? Proc jeste buzerovat nekoho dalsiho, ktery tvuj pohled na vec nesdili a pri tom te nijak neovlivnuje?
    Tak ještě jednou: V tom, že existují externality. To, co děláš ty (respektive dostatečně velká skupina lidí s tím názorem), mě ovlivňuje, a to třeba i dost podstatně. Je to napsaný už v tom vrchním komentáři, takže moc nevim, proč se na to furt dokola ptáš...
    12.3.2021 14:19 Mayhem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Tak jeste jednou troubo. Ty se prece muzes svobodne izolovat a nepotkavat se prakticky s nikym. Svou dobrovolnou ochranou muzes snizit riziko nakazeni na nulu. Neni kontakt, neni nemoc. Jak te tedy ohrozuje ten, kdo chce svobodne zit? Neohrozuje. Ty se s nim nepotkas.
    12.3.2021 14:26 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Jak te tedy ohrozuje ten, kdo chce svobodne zit? Neohrozuje.
    Ptáš se furt dokola na to samý, odpověď je v tom vrchním komentáři. Pokud těch lidí bude dostatek, potkám se s nima nebo se potkám s lidma, které nakazí, a/nebo mě ovlivní jinými způsoby.

    Nebo po mě chceš, abych zalezl domů, nikam nechodil a kdovíjak dlouho, až vám dojde, že anarchie je blbost? V tom případě omezuješ ty mojí svobodu. Nehledě k tomu, že to "řeší" jen nákazu, ale nijak to nereaguje na tu část s ekonomikou a infrastrukturou.
    12.3.2021 14:38 Mayhem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Ja po tobe nic nechci. Naopak ty chces neco po mne. Patrne se neshodneme, troubo. Izoluj se, posilis mir. :-D
    12.3.2021 14:47 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Ja po tobe nic nechci. (...) Izoluj se
    Ale i kdyby ne, furt platí, co jsem napsal v tom vrchním komentáři. Tvoje preference by významně negativně ovlivnily můj život.
    k3dAR avatar 12.3.2021 14:45 k3dAR | skóre: 62
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    vrazi chtej take svobodne zit, ale nechat je volne behat venku je stejne hloupe jako nechat behat vypatlane Mayhemy ;-)
    porad nemam telo, ale uz mam hlavu... nobody
    13.3.2021 22:11 SK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Tohle je totálně debilní argument. Na úmyslné šíření nemocí máme zákony, neúmyslné je příroda. Ale koronafašisti se snaží vyvolat dojem, že každý je zodpovědný za to když někoho nakazí. Na tohle ale není společenský konsenzus ani na to nejsou zákony. Takže pokud chceš tímhle způsobem přenášet zodpovědnost lidí za svoje zdraví, tak se chováš jako fašista. Žádný zákon ti nezaručuje, že ostatní se mají preventivně starat o tvoje zdraví. Je to vidět i u dnešních vládních opatření, které soud ruší jak na běžícím páse.
    13.3.2021 22:17 SK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    A to bych ještě doplnil, že se jedná o krizové opatření. Mimo krizi jsou to tak maximálně mokré sny městských policajtů a jiných retardů.
    13.3.2021 22:32 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Takže pokud chceš tímhle způsobem přenášet zodpovědnost lidí za svoje zdraví, tak se chováš jako fašista.
    1. Neřešim svoje zdraví, co řešim, je napsáno v tom horním komentáři. Proč mají promořovači takový problém přečíst jeden komentář? 2. Není na tom nic fašistického, společnosti limitování šíření nemocí řeší odnepaměti.
    Žádný zákon ti nezaručuje, že ostatní se mají preventivně starat o tvoje zdraví.
    Co prosím? Takových zákonů je obrovské množství, od třeba zákonů na handling různých nebezpečných látek přes obsluhu strojů až po jánevim třeba výrobu hraček.

    Máte tady s touhle agitací docela smůlu - COVIDové zákony se principielně neliší od naprosto běžných zákonů, jakým máme už dávno X. Ten rozdíl je v míře (kvantitativní). Tzn. je potřeba proti nim argumentovat z té pozice. Což je samozřejmě mnohem těžší a nejde to moc přes úderná hesla typu "Bereš mi svobodu, fašisto!"
    Je to vidět i u dnešních vládních opatření, které soud ruší jak na běžícím páse.
    Opatření naší vlády jsou předevšim neuvěřitelnej bordel, kde se vláda typicky nenamáhá s jejich evaluací v čase.
    13.3.2021 22:44 SK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Tak mi ukaž zákon, který mluví o neúmyslném šíření nemoci nakaženým, který o tom neví. Tohle není nakládání s nebezpečnými látkami, nemocný nebo přenašeč s ničím vědomě nenakládá. To bys mohl obvinit otráveného člověka novičokem, že roznáší jed mezi lidmi. Nejde o braní svobody v krizi, ale o vytváření nebezpečné atmosféry strachu ve společnosti, kdy zfanatizovaný dav vykládá zákony na základě osobního strachu. Stát nikdy netvrdil, že zaručuje všem skoro 100% bezpečí a lidi co ho vyžadují jsou fašisti. Protože, kdo se vzdá svobody vůli bezpečí, nebude mít ani jedno. Sám o tom píšeš, když říkáš jak je náš stát neschopný.
    13.3.2021 22:53 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Tak mi ukaž zákon, který mluví o neúmyslném šíření nemoci nakaženým, který o tom neví. Tohle není nakládání s nebezpečnými látkami, nemocný nebo přenašeč s ničím vědomě nenakládá.
    Každý ví, že jsme ve stavu epidemie, že nemoc je dost nakažlivá a rychle se šíří, mj. významnou měrou také přes bezpříznakové infekce. Tzn. když někdo někoho nakazí, nemůže se dost dobře vymlouvat na to, že on přece o ničem nemohl vědět.

    Uznávám samozřejmě, že to zároveň není to samé jako někoho úmyslně nakazit. Je to někde v nějaký šedý zóně mezi tím.
    Sám o tom píšeš, když říkáš jak je náš stát neschopný.
    Můj postoj tady v diskusích je celou dobu především proti nezřízenému promořování. Neznamená to ale, jak si někteří jedinci vykládají, že podporuju aktuální vládu, její chování a veškeré zákony, které vydávají.
    13.3.2021 22:57 ewew | skóre: 40 | blog: ewewov_blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…

    Uprimne si myslím, že vysvetlovanie určitým osobam má negatívny efekt. Jedine unaví osoba, ktorá sa snaži napraviť danú osobu.

    Zrejme tu niekto chce peklo. Tak nech ho má. Čo nás do toho. Potom nech ho zachrani jeho sloboda.

    Root v linuxe : "Root povedal, linux vykona."
    13.3.2021 23:03 SK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Stejně tak každý ví, že zplodiny z aut nebo průmyslu způsobují zdravotní problémy celé společnosti, ale to ti nedává právo blokovat dopravu nebo vstup do průmyslových podniků. Tohle jsou civilizační problémy, které by bez společnosti nebyli, tak je potřeba je řešit v rámci celé společnosti. Vždycky to někdo odnese a je potřeba to domýšlet mnohem komplexněji než rizikem pro jednotlivce. Neřízené promořování vymyslela naše vláda ne většina lidi co koronavir vůbec neřeší.
    13.3.2021 23:22 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Stejně tak každý ví, že zplodiny z aut nebo průmyslu způsobují zdravotní problémy celé společnosti, ale to ti nedává právo blokovat dopravu nebo vstup do průmyslových podniků.
    No, tak proti blokaci dopravy jsem především pro to, že by nás to rozložilo.

    Co se týče zákonů naší vlády, to je těžký. Myslim si i dnes, že prvotní loňský březnový lockdown byla správná volba, protože to umožnilo zvládnout první vlnu, naučit se s COVIDem pracovat a získat nějaké praktické zkušenosti s jeho léčením atd. Výsledek těch zkušeností mj. byl, že hygiena nezvládá, vláda není moc schopná zajistit ochranný materiál atd. (lidi si roušky šili sami), takže následně měla nastat masivní snaha tohle zlepšit, investice atd. Což se moc nestalo.

    Aktuální lockdown je něco, co taknějak za skřípání zubů toleruju víceméně jen proto, že se realisticky moc nic jinýho dělat nedá a porušovat ho by mi nic moc dobrého nepřineslo. Nemyslim si, že by to bylo nějaký super řešení, není to vlastně řešení vůbec žádné, jen (pokus o) hašení požárů. A ano, ta situace je hodně špatná.
    Neřízené promořování vymyslela naše vláda ne většina lidi co koronavir vůbec neřeší.
    Já tim reaguju na konkrétní názory tady lidí na Abc jako JiK a různí anonymové, kteří prosazují postoj společnosti a politiků, jako by COVID bylo běžný nachlazení, což by IMO vedlo ke značným problémům. (Možná k nim patří i autor tohoto blogu, ale jeho komentáře jsou tak nekoherentní, že není jasné, co vlastně chce.)
    14.3.2021 01:04 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Autor blogu nechce nic jiného, než abyste opět začali používat mozek.
    Fluttershy, yay! avatar 13.3.2021 23:42 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Stejně tak každý ví, že zplodiny z aut nebo průmyslu způsobují zdravotní problémy celé společnosti, ale to ti nedává právo blokovat dopravu nebo vstup do průmyslových podniků.

    Vážně? Ústava (LZPS) o zdraví něco říká. Tudíž jsou to provozovatelé dopravy či průmyslových podniků, kdo je ve sporu s právem.

    Neřízené promořování vymyslela naše vláda ne většina lidi co koronavir vůbec neřeší.

    Já nerozuměla váš češtin jsem.

    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    14.3.2021 11:42 ewew | skóre: 40 | blog: ewewov_blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Neřízené promořování vymyslela naše vláda ne většina lidi co koronavir vůbec neřeší.

    Já nerozuměla váš češtin jsem.

    Pravdepodne písal. Neriadené premorenie vymyslela naša vláda, nie väčšina ľudi čo koronavírus vôbec nerieši.

    Root v linuxe : "Root povedal, linux vykona."
    13.3.2021 22:54 SK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Jinak já nejsem odpůrce opatření na nezbytně nutnou dobu pro zvládnutí krize. Co mě jen sere, jsou lidi, kteří si myslí, že koronavirus jim dává právo montovat se do života ostatním a taky, že se morálně zakazuje debata o tom co je nezbytně dlouhá doba. V krizi prostě spoléhej na rozum ostatních a chovej se tak abys zabezpečil svoje blízké. Zbytek je mimo tvojí kontrolu, tak to neřeš. Prostě nemáš právo buzerovat ostatní, i když se podle tebe chovají špatně.
    Heron avatar 14.3.2021 10:20 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Trestní zákoník §153

    A jako dopředu říkám, že se o tom tady nebudu donekonečna hádat, konečné slovo má až soud, předkládám to jak to je. Každopádně, tento paragraf to říká celkem jasně. Pokud někdo šíří nemoc a zejména, pokud neplní nějaké jiné povinnosti (například nošení roušek, odstupy, dodržování hranic okresů a měst apod.) a někoho dalšího nakazí, tak páchá trestný čin. Ale je to na soudu. Navíc pro tento § platí účinná lítost.

    Loni na jaře vláda přidala na seznam nebezpečných nemocí i covid19.
    13.3.2021 22:54 ewew | skóre: 40 | blog: ewewov_blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…

    Keď ich ruší ako na bežiacom páse. Tak prečo nezruší aj tie části v ktorích sa hovorí o kompenzáciach za zatvorené prevádzky. Jednoducho nemôže byť zrušená len časť nariadenia. Z toho vyplýva, že ak dôjde k zrušeniu nariadenia, tak by mal daný subjekt zaplatiť plné čiastky za podnikanie a prenajmi.

    To rušenie nariadení je presný príklad tvaru paragrafu.

    Root v linuxe : "Root povedal, linux vykona."
    12.3.2021 14:08 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    libertarián ignoruje externality,
    Obrat asi jako "Je to něco, co se nějakým způsobem děje".

    Aneb když začnou mluvit obratlovci.
    k3dAR avatar 12.3.2021 14:32 k3dAR | skóre: 62
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Ne my co musíme snášet svévoli samozvaných expertů na epidemie
    mas tam preklep, spravne melo byt:
    Ne vy co musíte snášet svévoli samozvaných expertů[jako sem ja Ales Kapica] na epidemie
    porad nemam telo, ale uz mam hlavu... nobody
    12.3.2021 15:11 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Bourkovatí ti mozek, měl bys s tím něco urychleně dělat.
    12.3.2021 15:21 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Myslím, soudruhu, že nemusíte mít obavy. Dokud se nepropadne na úroveň umělé inteligence kapicabot, tak v tomhle ohledu nemá žádný problém, který by bylo potřeba řešit
    Quando omni flunkus moritati
    k3dAR avatar 12.3.2021 16:03 k3dAR | skóre: 62
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    jak souvisi Mlha s Bourkou? obzvlast u me kdyz sem covid-19 neprodelal? ale (nejen) u tebe je ocividne ze jde o Brainwashing...
    porad nemam telo, ale uz mam hlavu... nobody
    12.3.2021 16:15 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    To nic neznamená. Nejspíš jste byli s Bourkem bezpříznakoví… 8-P
    12.3.2021 16:53 pavele
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Je to trochu mimo tuto plodnou debatu, ale nechodí někdo z vás na tento web?:

    https://onemocneni-aktualne.mzcr.cz/covid-19

    Do dnešního dne tam byla v grafu:

    "Trendový profil aktuálního počtu osob s laboratorně prokázaným onemocněním COVID‑19"

    třetí špička, přibližně od ledna.

    Je to pryč, tendence pouze sestupná, podivné...

    Může to někdo potvrdit?
    12.3.2021 17:47 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Já jsem tedy bral data před google. A tak si říkám, jestli mi náhodou neuniklo nějaké rozvolnění na počátku února.

    A na celkové počty zesnulých jsem se kouknul na web českého statistického úřadu, jenže tam mají tak cca 10 týdnů zpoždění vůči aktuálnímu datu.
    14.3.2021 13:06 pavele
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Tak jo, ty data zmizely, protože poznámka na webu:

    ....."V souladu s rozhodnutím sekce hlavní hygieničky Ministerstva zdravotnictví ČR je tento graf publikován se zpožděním 4 týdny z důvodů doplnění a validace dat.".... :-)

    Takže data končí 14.2.2021. :-) Peak je pryč, žádná třetí vlna podle statistik není. :-)
    18.3.2021 18:41 j
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Takhle debilni vymluvy pri falsovani dat nemeli ani komusi ...

    ---

    Dete s tim guuglem dopice
    JiK avatar 12.3.2021 16:56 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    daleko vic nez covid mi vadi fanaticti "Svedkove Covidovi", kteri chteji jeste vice buzerce, zvule, nasili, jeste vice a jeste prisnejsich "opatreni", jeste vice moci do rukou selhavsiho statu, jeste vice korupce, jeste vice dluhu a jeste vice nesvobody. Je to pro ne vitana prilezitost slapat po ostatnich, udavat, sikanovat a skodit. Pro nektere je to doslova splneny sen. Navic se casto chovaji agresivne, kdyz nekdo nesdili jejich strachy a fobie.

    12.3.2021 17:12 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    kteri chteji jeste vice buzerce, zvule, nasili, jeste vice a jeste prisnejsich "opatreni", jeste vice moci do rukou selhavsiho statu, jeste vice korupce, jeste vice dluhu a jeste vice nesvobody
    Omluv mou francouzštinu, ale co je tohle za sračku? Všiml sis, že obě strany sporu tady v diskusi vesměs minimálně považují už dlouhou dobu stát za selhávající a vládu za špatnou?

    Všiml jsem si tohohle trendu v tvých příspěvcích i blozích už před nějakou chvílí. Za jakým účelem se snažíš tady tímhle způsobem zvýšit polarizaci a vyvolat dojem hádky i o témata, o které v zásadě není spor? Co tím sleduješ?
    Fluttershy, yay! avatar 12.3.2021 17:24 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    plot twist: JiK je kremlobot
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    JiK avatar 12.3.2021 17:49 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    да.
    12.3.2021 17:37 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Ja bych na tohle tema napsal nejaky blog, idealne s odkazem na video...
    12.3.2021 17:51 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    A co ti brání? Nebo máš strach z podtržítek, zdejších levičáků a jiné podobné verbeže co si tě onálepkuje bez ohledu na to co a jak napíšeš podle toho jak jim zrovna padneš do noty?
    12.3.2021 17:55 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    V klidu, JiK chape.
    12.3.2021 18:07 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Což o to. Já taky. Právě proto.
    18.3.2021 18:39 j
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Hele sranda... ti co jakoze maji umrit, tudis prevazne duchodci... na ta jakoze opatreni, co je maji ochranit ... z 80% naprosto serou. Tech 20% je polomrtvych, protoze uz rok nevylezli z baraku, pripadne uz exli, protoze se k smrtu usrali strachem. Mno a ti ostatni to vidi tak, ze jestli maji exnout, tak stejne exnou, a jestli maji posledni rok nebo dva zivota stravit ve sklepe nebo mesic zivota s vnoucatama, berou ty vnoucata.

    Coz samo ty prvni extremne sere.

    ---

    Dete s tim guuglem dopice!
    12.3.2021 18:18 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Co na to říkají zdravotníci, pečující o nemocné a u mírající s Covidem: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/duverujte-nam-vyzyvaji-lekari-nakresli-si-srdicka-na-respiratory-146779
    ...

    Usoudil totiž, že není fér, když veřejná prostranství opanují jen „dezinformátoři a štváči“, kteří se odmítají podřizovat protiepidemickým opatřením. Chtěl, aby byl slyšet hlas i těch, kteří takto neuvažují.

    ...

    „Pevně věříme, že těch, co v nás mají důvěru, je stále ještě daleko více než těch, kteří nás nazývají lháři, agenty farmafirem, nedouky či dokonce vrahy. Loni na jaře jste nám tleskali z oken, ale to už je strašně dávno… Moc rádi uvidíme, že jste stále s námi!,“ dodali lékaři v prohlášení.
    12.3.2021 18:53 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Zdravotnici ta nesmyslna opatreni nevymysleji. Vetsinu z nich serou o to vic, ze vedi, ze to jsou nesmysly.
    12.3.2021 19:31 PL
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    "Pokud s něčím nesouhlasíte, protestujte způsobem, který má šanci změnit věci k lepšímu, a ne položit místní nemocnici na lopatky."

    Krásně napsané. Lékaři v první linii jsou v téhle sračko době skutečně chudáci.

    Bohužel současné demonstrace jsou k hovnu, lidi se snaží dělat jen bordel ve jménu podle nich svobody, ale ne změnit věci.

    Pokud by chtěli skutečně něco změnit, tak budou škodit těm, co to vedou. Proč se nesvolávají před barákem Babiše, Hamáčka, Blatného? Proč je nechají chodit volně po ulici? Zvláštní...
    12.3.2021 19:50 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Proč se nesvolávají před barákem Babiše, Hamáčka, Blatného? Proč je nechají chodit volně po ulici? Zvláštní...
    Viz vlákno tady, je otázka, co by se s tim dalo dělat. Čeho dosáhneš demonstrací před Burešovým barákem? IMO ničeho.

    Nebo někdo má nějaký nápad? Teď je příležitost pro třeba JiKa, který se tady neustále lidí ptá, jak dlouho si to ještě nechají líbit, aby popsal, jak by měl vypadat následující postup nahrazení vlády nějakou rozumnější.

    Tedy, JiKu?
    12.3.2021 20:26 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Co by se s tím dalo dělat?

    V prvé řadě konečně zapnout mozkové závity, přestat tupě přijímat každou blbost kterou si kdo vymyslí a začít klást otázky. A to především sám sobě.

    Babiš je, na rozdíl od předlistopadových komoušů již dobře poučený STBák, který ví, že když hodí mrtvého brouka, nechá lidi vyhulákat a pak jim šoupne koblihu, většina otočí jak větrný kohout Kamil.

    Všechno je to divadélko, protože se blíží volby. A já už jsem tu napsal, jak to nejspíš dopadne, takže se už nikdo nebude moct tvářit překvapeně. A i když tě to možná překvapí, osobě svým hlasem podpořím i některého koronavirového buzeranta, když bude mít alespoň trochu šanci, aby ho dostal ze hry. Protože do současné situace nás dostala především Babišova vychcanost a Zemanova ješitnost.
    13.3.2021 11:45 SK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Mě by přišla lepší varianta generální stávka. Utlumilo by to šíření viru, protože by lidi zůstali doma a zároveň by to byl konečně pořádný tlak na ty pravé. Spíš je potřeba si uvědomit, že tyhle demonstrace nepodporují normální lidi, ale pár procent hlučných antirouškařů. Jenže v dnešní mediální histerii je antirouškař i ten kdo jde sám po ulici bez respirátoru nebo přijde domů v 21:05, takže to potom lidi nerozlišují.
    13.3.2021 13:27 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Tys mě viděl včera cestou z práce? ;-)
    13.3.2021 14:25 Kratos
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    MSpíš je potřeba si uvědomit, že tyhle demonstrace nepodporují normální lidi
    Hnuso-smažka "_" by ti oponoval. Každopádně o tom, kdo na ty demošky chodí dělat bordel, si soudný člověk snadno udělá názor z fotek "bojovníků za svobodu".

    Dokud tam bude chodit tenhle balast, tak žádná demonstrace nic nezmění.

    13.3.2021 21:34 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Ve skutečnosti se nic nezmění ani bez balastu.
    18.3.2021 18:31 j
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Myslis ty chudaky, ktery te nechaj chcipnout? A to neni zadna vyjimka, to je pravidlo, ktery potvrdi kazdej, kdo s doktorama chte nechte ma nejaky ty techtle nebo mechtle ... prides tam, a nechaj te klidne v bezvedomi hodinu nebo dve na chodbe.

    https://www.extra.cz/pomoc-neprisla-viktor-23-si-v-nemocnici-vyslechl-ze-je-simulant-a-zemrel

    Jo, ale slavny nefejknewsovy media o tom vubec nepisou ... zajimavy ...

    A jestli si myslis, ze je to dany tim, ze to byl cikan, tak ses naivni, jim je to uplne jedno, pro ne ses flak masa. Ostane viz i ten kluk po mandlich a dalsi a dalsi pripady. A to je JEN to, kdy nastane nejakej pruser. Tech pripadu kdy te neosetrej protoze soudruh doktor si za 200k dava 3hodinovy kafe, jsou tisice. Vetsinou to lidi prezijou, takze se o tom nikde nepise.

    ---

    Dete s tim guuglem dopice!
    12.3.2021 21:41 ewew | skóre: 40 | blog: ewewov_blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…

    2^8 komenátorv :)

    Root v linuxe : "Root povedal, linux vykona."
    Agent avatar 12.3.2021 21:48 Agent | blog: Life_in_Pieces | HC city
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Zajímavé. Ale nebral bych to jako návod k napadání strážníků - https://www.idnes.cz/praha/zpravy/aktivista-bok-nespachal-trestny-cin.A120704_114051_praha-zpravy_klm?
    Nevěděl zpočátku, co si počít, jak žít, co dělat, ale brzy se vpravil do role samotáře.
    14.3.2021 13:21 Kratos
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Vláda neví, co se stane po 21. březnu. Obchody neotevřou do Velikonoc, řekl Havlíček.

    No vida jak to zapadá.

    Povinnost testovat ve firmách 250+ zaměstnanců, trochu čísla lezou, jde udržovat opatření nebo přitvrdit

    Povinnosti testovat ve firmách 50+ zaměstnanců, trochu čísla lezou, jde udržovat opatření nebo přitvrdit

    A už kluci jednají o povinnosti testovat ve firmách 10+ zaměstnanců.

    Asi i školáka prvního stupně (toho času doma) napadne, že smyslem je mít stále kde brát pozitivní lidi (ideálně mizernými testy, které hodí něco navrch) a když to neklesá, tak není třeba nic rozvolnit.

    Co bude následovat? Tipuju testování OSVČ (1 člověk). Potom samo-testování všech lidí a to vydrží do voleb, které ANO projede a tady poprosím někoho, kdo může vkládat ankety aby udělal anketu: Do které země po volbách uprchne Andrej Babiš?
    14.3.2021 14:47 deda.jabko | skóre: 23 | blog: blog co se jmenuje "každý den jinak" | za new york city dvakrát doleva a pak už se doptáte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Vláda neví, co se stane po 21. březnu. Obchody neotevřou do Velikonoc, řekl Havlíček.
    Opozice v tom ma nastesti jasno. Fascinujici na tom je, ze sice vime na den presne, kdy budou otevreny obchody, ale nevime, co to znamena "kdyz to pujde dobre". Opravdu nemam pocit, ze s jinou vladou by to planovani bylo vyrazne lepsi.
    Povinnost testovat ve firmách 250+ zaměstnanců, trochu čísla lezou, jde udržovat opatření nebo přitvrdit

    Povinnosti testovat ve firmách 50+ zaměstnanců, trochu čísla lezou, jde udržovat opatření nebo přitvrdit

    A už kluci jednají o povinnosti testovat ve firmách 10+ zaměstnanců.
    Toto je jedna z tech lepsich veci, kterou tato vlada vymyslela. Jen se to nesmi rict nahlas. Kdyby chteli udelat komplexni centralni testovani naroda, jak to udelali slovaci, dopadne to jako obvykle... selhanim logistiky, nasranyma lidma, ze musi chodit nekam testy, a zopakujes to maximalne jednou nebo dvakrat. Kdyz testy nechas delat distribuovane v ramci prace, riziko fatalniho selhani se vyrazne snizi a samozrejme za to nebude moct vlada. Navic to muzes delat kontinualne. (Teda pokud jsou k dispozici testy).
    Asi i školáka prvního stupně (toho času doma) napadne, že smyslem je mít stále kde brát pozitivní lidi (ideálně mizernými testy, které hodí něco navrch) a když to neklesá, tak není třeba nic rozvolnit.
    AFAIK, vysledky testu se jeste overuji PCR. Hlavni problem antigenni testu je mira false negative. Takto tema testama urcite mnozstvi lidi proklouzne, ale i tak mnozstvi zachytu je nekde mezi 0.5 az 2%, coz je docela dost. Kdyz si vezmes, ze mas fabriku, kde jeden clovek ze sta je asymptomaticky a pozitivni a muze to roznaset mezi ostatni lidi a tim zrusit celou vyrobu, dava to smysl i pro tu firmu.
    Co bude následovat? Tipuju testování OSVČ (1 člověk)
    Ono by to davalo urcity smysl. Opravuju barak. Prakticky nikdo tam neresi jakekoliv opatreni a remeslnici prejizdi mezi zakazniky, idealni jak to rozsirit mezi dalsi lidi. Takze neni divu, ze mi ted ctrnact dni stoji stavba, protoze zednici skoncili v karantene.

    Asi před rokem se dostali hackeři na servry Debianu a ukradli jim zdrojové kódy.
    14.3.2021 16:14 Meh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    AFAIK, vysledky testu se jeste overuji PCR. Hlavni problem antigenni testu je mira false negative. Takto tema testama urcite mnozstvi lidi proklouzne, ale i tak mnozstvi zachytu je nekde mezi 0.5 az 2%, coz je docela dost. Kdyz si vezmes, ze mas fabriku, kde jeden clovek ze sta je asymptomaticky a pozitivni a muze to roznaset mezi ostatni lidi a tim zrusit celou vyrobu, dava to smysl i pro tu firmu.
    0.5-2% je naopak hrozne malo. Tolik pozitivnich by z antigennich testu melo vypadnout i v pripade, ze v testovanem vzorku zadni nakazeni nejsou, tzn. fatalni selhani je realita, ackoliv testovani neprovadi centralne stat. Bud jsou testy nefunkcni, nebo nejsou provadeny spravne (coz vzhledem k tomu, ze jsou leckde provadeny stylem "tady mas kit, otestuj se a pak nam rekni", pravdepodobne nejsou), nebo jsou reportovana nesmyslna cisla.
    14.3.2021 19:43 deda.jabko | skóre: 23 | blog: blog co se jmenuje "každý den jinak" | za new york city dvakrát doleva a pak už se doptáte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Tolik pozitivnich by z antigennich testu melo vypadnout i v pripade, ze v testovanem vzorku zadni nakazeni nejsou,
    Predpokladam, ze to jsou potvrzena cisla PCR, ale dobrat se konkretnich hodnot neni mozne.
    Bud jsou testy nefunkcni, nebo nejsou provadeny spravne (coz vzhledem k tomu, ze jsou leckde provadeny stylem "tady mas kit, otestuj se a pak nam rekni", pravdepodobne nejsou), nebo jsou reportovana nesmyslna cisla.
    A jaka cisla by sis predstovoval? Mame cca 10k ofcialnich pripadu denne, k tomu 10M obyvatel. To znamena, ze oficialne se kazdy den najde jedno promile nakazenych v populaci (a to uz je docela dost). Kdyz si to prevedes na pracujici populaci, tj. 5M jsi na dvou promile. Kdyz to vezmes na 2M (zamestnanci velkych podniku) dostanes se na 0,5%.

    Pokud by testy ukazaly vetsi zachyt, byli bysme v poradnem prusvihu.
    Asi před rokem se dostali hackeři na servry Debianu a ukradli jim zdrojové kódy.
    17.3.2021 00:03 Meh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Ja jsem nasel jen zmiznku v rozhovoru s Hajduchem, ze 0.77% (udaj Svazu prumyslu) je hodnota ocistena pres PCR o false positive, ale v samotnem prohlaseni to nebylo (?), takze nevim, kde to redaktorka vzala.
    Kazdopadne, pokud je to ciste cislo, surove by pak melo byt 1.27-2.77%. To by mohlo odpovidat v lepsim pripade dobre situaci, v horsim mene kvalitnim testum . Pokud je to surove cislo, je zjevne absurdni.
    18.3.2021 18:04 j
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    "nebo jsou reportovana nesmyslna cisla. "

    Z tech testu se zadna cisla nereportuji! To co firma pripadne posle pojistovnam, je seznam pojistencu kteri test absolvovali. A to 1x mesicne (takze ho jeste zadna firma neposilala) a ucelem je to, ze jim pak pojistovna posle Xkrat 60Kc.

    Pokud je test pozitivni, tak by zamestnanec (opet, firma s tim nic nedela) mel kontaktovat doktora a mel by si dojit na pcr. Tam ale nijak nezjistej, jestli tam prisel proto, ze ho boli hlava, nebo proto, ze ho tam preventivne poslal doktor nebo proto, ze se mu chce ...

    Takze jediny co mas, je celkovy cislo. A pak mozna nejaky vyjadreni nejakych zvanilu nejakych firem.

    A to celkovy cislo jasne rika, ze ty testy jsou zcela khovnu. Protoze bys prave na poctu tech "oficielne" nakazenych mel mit pomerne zasadni narust. Pokud se totiz budem bavit o 1% z cca 2M behem 10 dnu, tak to je kolik ze? +2k denne (realne vic, protoze vikendy muzes vynechat). Tudiz je zjevny ze i to 1% je holy kec. Protoze kdyby to 1% bylo, tak tu ted musime mit denne tak 15-17k.

    Ve skutecnosti by se razantne muselo projevit i 1/2 %. Ale kde nic tu nic. Jinak receno, bavime se o maximalne desitkach zachytu denne, k smichu.

    ---

    Dete s tim guuglem dopice!
    14.3.2021 16:27 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Co bude následovat? Tipuju testování OSVČ (1 člověk). Potom samo-testování všech lidí a to vydrží do voleb, které ANO projede a tady poprosím někoho, kdo může vkládat ankety aby udělal anketu: Do které země po volbách uprchne Andrej Babiš?
    Tvé přání bylo vyslyšeno.
    16.3.2021 21:07 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kam jste to dopracovali…
    Mel by se zavest institut "odmitnuti pece", kam by se clovek zapsal s tim, ze odmita peci v reliktnim zdravotnictvi. Nasledne by dotycny mohl zit tak, jak chce, a lide bojici se covidu jiz nasledne nemaji zadny argument, proc jej omezovat.

    Ja jsem jiz promoren. Chci zit. Chci si zajit do kina, na pivo, koupit si nove boty a oblek. Nechci venovat dalsi rok zivota pochybne solidarite s cizimi, kteri mi jsou egal. Nechci byt omezovan. Zivot mam jen jeden a nechci jej zit pro usateho hnusaka a babise, kteri mi vnucuji nejakou solidaritu. Kaslat na vas na vsechny bojici se. Izolujte a nechte mne byt.

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.