abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 17:11 | Nová verze

    Byl vydán Nextcloud Hub 8. Představení novinek tohoto open source cloudového řešení také na YouTube. Vypíchnout lze Nextcloud AI Assistant 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 13:33 | Nová verze

    Vyšlo Pharo 12.0, programovací jazyk a vývojové prostředí s řadou pokročilých vlastností. Krom tradiční nadílky oprav přináší nový systém správy ladících bodů, nový způsob definice tříd, prostor pro objekty, které nemusí procházet GC a mnoho dalšího.

    Pavel Křivánek | Komentářů: 2
    dnes 04:55 | Zajímavý software

    Microsoft zveřejnil na GitHubu zdrojové kódy MS-DOSu 4.0 pod licencí MIT. Ve stejném repozitáři se nacházejí i před lety zveřejněné zdrojové k kódy MS-DOSu 1.25 a 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 28
    včera 17:33 | Nová verze

    Canonical vydal (email, blog, YouTube) Ubuntu 24.04 LTS Noble Numbat. Přehled novinek v poznámkách k vydání a také příspěvcích na blogu: novinky v desktopu a novinky v bezpečnosti. Vydány byly také oficiální deriváty Edubuntu, Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu Budgie, Ubuntu Cinnamon, Ubuntu Kylin, Ubuntu MATE, Ubuntu Studio, Ubuntu Unity a Xubuntu. Jedná se o 10. LTS verzi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    včera 14:22 | Komunita

    Na YouTube je k dispozici videozáznam z včerejšího Czech Open Source Policy Forum 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 13:22 | Nová verze

    Fossil (Wikipedie) byl vydán ve verzi 2.24. Jedná se o distribuovaný systém správy verzí propojený se správou chyb, wiki stránek a blogů s integrovaným webovým rozhraním. Vše běží z jednoho jediného spustitelného souboru a uloženo je v SQLite databázi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 12:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 6.7 webového prohlížeče Vivaldi (Wikipedie). Postavena je na Chromiu 124. Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu. Vypíchnout lze Spořič paměti (Memory Saver) automaticky hibernující karty, které nebyly nějakou dobu používány nebo vylepšené Odběry (Feed Reader).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:55 | Nová verze

    OpenJS Foundation, oficiální projekt konsorcia Linux Foundation, oznámila vydání verze 22 otevřeného multiplatformního prostředí pro vývoj a běh síťových aplikací napsaných v JavaScriptu Node.js (Wikipedie). V říjnu se verze 22 stane novou aktivní LTS verzí. Podpora je plánována do dubna 2027.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 8.2 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu. Zdůrazněn je průvodce migrací hostů z VMware ESXi do Proxmoxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:11 | Nová verze

    R (Wikipedie), programovací jazyk a prostředí určené pro statistickou analýzu dat a jejich grafické zobrazení, bylo vydáno ve verzi 4.4.0. Její kódové jméno je Puppy Cup.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (73%)
     (9%)
     (2%)
     (16%)
    Celkem 795 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Vsedny den z nemocnice

    2.10.2006 11:09 | Přečteno: 1591× | other

    vstaaavame , bude vizita .. este ani neroztvorim oci a rozmyslam ci sa mi dnes oplati prehltnut... nakoniec sa odhodlam a za tu slzicku sa nehanbim ... dalsie bude lepsie, pomyslim si ... slzicky uz nevnimam ... zrak mi padne na "algifen kvpaky" .. no reku fajn, moja zachrana .. po 15 min nadavania mam v sebe cca 10deci vody a 25 kvapiek horkeho spasenia..

    sestricka nabehne ako vzdy v najnevhodnejsej chvily / no ved co, zadok mi aj tak uz videla, schytal som do neho aspon 6 injekcii/ a zahlasi ze bude vizita .. pan doktor pribehne pravidelne s 30min meskanim a spyta sa ako sa mame.. samozrejme vsetci sa mame fajn, ved drzime spolu /jeden den sme mali vsetci 37 stupnov teploty :) / pribehne ku mne, poprajeme mi vela stastia pri ranajsom prehltani a zkonstatuje ze ma tu uz nic nedrzi - zevraj bolet ma to moze aj doma.. pozre na moju skoro precitanu 450stanovu knizku a slusne sa spyta, co to je zac.. no budis, lekari "Dennu hliadku" nepoznaju . Takze zajtra domov, fajn ...

    prvy bod z trojbodoveho programu su ranajky... kazdy uzastnik zajazdu ma stravu podla diagnozy, takze to byva pestre od infuzii cez kasicky po rizovy nakyp.. mna cakal na ranajky nejaky puding /nieco tmavsej farby , troska redsie a chutilo to trocha ako kakaovy puding/ s dvoma keksami .. rozok som decentne daroval spolubyvajucemu, nemal som odvahu sa pasovat s takym bojovnikom ...

    cas medzi 8:15 a 13:00 sa travi spanim a citanim /alebo fajcenim a chodenim po chodbe/ . ja som si vybral to spanie a citanie ... ked sestricka zavola "obed" vsetci nabehnu s velkymi ocakavaniami a pravidelne to skonci pri hromzeni.. ja som od toho necakal vela , ale dostal som este menej.. studena polievka /temer cista voda/ a studene zemiakove pyre s omackou a rozmixovanym masom. no z toho druheho chodu som hodil skoro tycku, ale bol som zvyknuty na domacu /ako moju/ stravu tak sa to dalo :)) poviem vam, davno som sa tak nespotil od vycerpania ako pri jedeni obeda ..

    medzi 13:15 a 18:00 sa vacsinou spi /kto ma tie nervy spat 20hod denne / , cita alebo sa ide poprechadzat von a kupit nieco na citanie alebo jedenie.. vybral som si to citanie a prisla na rad nova disciplina - chodenie na balkom a pozeranie vyhladu ... vecera ?? zemiakove studene pyre , omacka a rozmixovane maso /aspon dufam/ . no hold, nedali si na mne moc zalezat ... ako ceresnicka na torte , od 19:00 sa pozera televizor /teda Markiza../ asi prvy krat som videl Reflex a nejake divne komedie tipu "neserte nam pestunku" nic pre mna, ale cas to zabije.. okolo 22:00 sa nadopujem algifenom a lahnem ..

    clovek lahne a zapocuva sa .. vrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr ..... taky zvuk by ste poculi 24hod denne keby ste prisli na izbu c.5 na krcnom oddeleni v nitre.. no nic, to je dan zato, ze mame nad nami strojovnu.. zapneme si na noc radio /radio MAX !!! / a snazime sa zaspat.. nie kazdemu sa to podari a niekto to riesi potom tabletkou na spanie .. mne sa to niekedy okolo polnoci podarilo ..

    vstaaaaavame /svetlo do oci/ , merame si teplotu . ( o piatej rano /!!!/ )"pionierske tabory s protivnymi veducimi su oproti vam nula ! " , stihnem si este ulavit na adresu sestricky ... teplota 36,2 bola uspokojujuca a mohol som sa snazit spat dalej .. no keby to tak lahko islo ...

    vstaaaaaavame, /svetlo uz ziadne/ .. cas -> 6:45 .. pride vizita ..

           

    Hodnocení: 100 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    msk avatar 2.10.2006 11:43 msk | skóre: 27 | blog: msk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vsedny den z nemocnice
    Dodnes nechapem toto priserne (post?)komunisticke zdravotnictvo, v ktorom cloveka namiesto toho, aby liecili, budia rano o piatej sokovou terapiou, v jednom kuse otravuju s kravinami a tak podobne. Ma ( z biologickeho hladiska ) nejaky konkretny zmysel meravat teplotu rano o piatej, alebo je to len prezitok?
    2.10.2006 13:31 Nemem9aa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vsedny den z nemocnice
    Udajne je to tak, ze nektere pacienty potrebuji pripravit na operace, takze s nima pracuji uz takhle brzo rano. A aby to ostatnim nebylo lito a nemuselo se to opakovat vicekrat, tak se vezmou vsichni naraz brzo rano.
    2.10.2006 15:10 dancelli
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vsedny den z nemocnice

    Od těch 5 hodin ta sestra musí : Všechny změřit, splnit ordinace na 6 hod. : infuze, antibiotika, čípky, premedikace pro operanty u operantů zajistit komplet předoper. přípravu a je-li potřeba dělá i klistýr, měří TK, slejvá moč a spočítá diurézu u těch, kteří ji mají ordinovanou, případně změří centrální žilní tlak, provede odběry a vše musí zapsat. Do toho je třeba počítat i s nějakým exitem. Má na to všechno necelé 2 hodiny.

    Za to buzení nemůže ta sestra, jí to také není příjemné, že musí prudit, ale ona tu práci mít hotovou musí. Musel by se změnit systém práce a návaznost na laboratoře a operační sály.

    Luk avatar 2.10.2006 18:22 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vsedny den z nemocnice
    To není jen problém nemocnic. To je problém nelidského vstávání obecně - už od dob císaře Františka Josefa. V mnoha firmách (hlavně továrnách), ale i v nemocnicích, se už o posun všeho na pozdější hodinu pokusili. Většinou bohužel neúspěšně. Vypukl řev, že zaměstnanci "přece chtějí být brzy doma", proto se musí začínat brzy. Na tu menšinu (i když zase ne tak malou), které tohle nevyhovuje a ráno vstávat nechce, se prostě ohled nebere.
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    2.10.2006 15:28 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vsedny den z nemocnice
    Probudit mě v pět, tak bych je zabil třeba i s oběma noháma v sádře (to by mohla byla spíš výhoda). A to myslím zcela vážně :-)
    Copak toho není dost?
    2.10.2006 16:01 robertK | skóre: 26 | blog: Klokanuv_blog | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vsedny den z nemocnice
    Když jsem byl naposledy v nemocnici tak mi v pět sestřička dala pod pažu teploměr, ani jsem se moc neprobudil. Podobně to bylo při vytahování teploměru. Takže sice buzení, ale spíš chviklový, jemný, něžný a nenásilný vytrhnutí ze sna. Během ranní vizity jsme napůl spali a vůbec na nás byli hodní. Tak fakt nevím na co si stěžujete. ale je fakt že nemocnice kde pacienti můžou kouřit na chodbě je divná ....
    2.10.2006 16:04 guns | skóre: 4 | blog: marian | Nitra
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vsedny den z nemocnice
    o fajceni na chodbe nebolo ani slovicko povedane .
    len je to tam asi blbo napisane a vy ste si to dal zle dokopy :)
    nocturne e moll, ballade F major, ...
    stativ avatar 2.10.2006 19:16 stativ | skóre: 54 | blog: SlaNé roury
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vsedny den z nemocnice
    alebo fajcenim a chodenim po chodbe
    Nevim jak je to ve slovenstine, ale tohle je minimalne v cestine pomer slucovaci, pokud jsi to tak nemyslel, tak ti tam schazi "," (carka)
    Ať sežeru elfa i s chlupama!!! ljirkovsky.wordpress.com stativ.tk
    2.10.2006 16:19 Michal Vyskočil | skóre: 60 | blog: miblog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vsedny den z nemocnice
    Dneska jsem v pět vstával, ale rozšlapat kvůli tomu mobil? :-)
    When your hammer is C++, everything begins to look like a thumb.
    2.10.2006 22:36 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vsedny den z nemocnice
    To jsem málem rozšlapal v sobotu. Nechal jsem na něm nařízení budík, zapoměl jsem ho vypnout a ta mrcha mě vzbudila o půl osmý. Děs.
    Copak toho není dost?
    3.10.2006 08:32 Michal Vyskočil | skóre: 60 | blog: miblog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vsedny den z nemocnice
    V takovém případě nadávám sobě, ne mobilu, protože ten za to naprosto nemůže :-D. Navíc, když se mi něco stane, řeknu si, ještě, že nemusím vstávat, otočím se na druhý bok a usnu.
    When your hammer is C++, everything begins to look like a thumb.
    3.10.2006 10:00 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vsedny den z nemocnice
    To by mi napřed muselo dojít, že není čas vyrazit ku škole nebo někam jinam, ale že se můžu dál válet.

    Ten mobil chci rozšlapat už půl roku, takže to není žádná novota.
    Copak toho není dost?
    3.10.2006 16:50 Kníže Ignor | skóre: 19 | blog: stoupa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vsedny den z nemocnice
    no jo, tak dopadaj ti, co by si dali budík do cronu :-D
    Jestli máš zálohu mého blogu, tak mi ji pošli. Nějak jsem si ho smazal :-)
    2.10.2006 17:10 Zdeněk Burda | skóre: 61 | blog: Zdendův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vsedny den z nemocnice
    Nemám problém se vstáváním ve tři ráno takže v pět mi nevadí. Vždy záleží na tom v kolik jdu spát...
    -- Nezdar není hanbou, hanbou je strach z pokusu.
    2.10.2006 22:35 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vsedny den z nemocnice
    Je pravda, že by to v těch pět mohli stihnout než půjdu spát. V lepší náladě i v šest. Ale pak už přituhuje.
    Copak toho není dost?
    2.10.2006 15:32 wajsup | skóre: 10
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vsedny den z nemocnice
    Na teplotě ani tak nezálěží, jde o odběry a start celé další mašinérie chodu oddělení, sestra má pak už jinou práci a doktor čeká na výsledky. Ostatní pc. se opravdu budí jen proto, aby to bylo při jednom. V Čechách se teď zavádí jiný režim, u nás bylo nařízeno, že až na výjimky se pacienti budí v 6:00. Jídlo se taky vylepšuje, sám jsem ho občas ochutnal (teď už nelze, máme tabletový systém) a vyrovnalo se běžné domácí kvalitě. Jinak ten režim je opravdu pro mladého člověka na zbláznění, strašná nuda. Pokud se navíc umístí na vícelůžkový pokoj, může být nekolirát v noci probuzen akutním příjmem ... přesto převažují lidé, kterým se ze špitálu nechce, věřte nebo ne.
    2.10.2006 15:15 moira | skóre: 30 | blog: nesmysly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vsedny den z nemocnice
    Do nemocnice jen v pripade akutniho rizika umrti, jinak nikdy...
    Překladač ti nikdy neřekne: "budeme kamarádi"
    Max avatar 2.10.2006 22:39 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vsedny den z nemocnice
    Mno, kdyby to byla nějaká nevyléčitelná nemoc, tak bych o tom ještě musel hodně přemýšlet, zda se tam podívám ..., jak se znám, asi bych o tom přemítal do smrti :-D
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    2.10.2006 18:02 pavilon-1
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vsedny den z nemocnice
    Zoloft, rivotril a nejaky ten hypnogen to je potom budicek. Ani nevite ze ste vzhuru. Nastesti v Bohnicich se vstavalo "az" v sedum. Do 12 hod koukate jak pero z gauce.
    2.10.2006 18:31 guns | skóre: 4 | blog: marian | Nitra
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vsedny den z nemocnice
    tak ale ja som nebol na psychiatrii :)
    nocturne e moll, ballade F major, ...

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.