Byla vydána nová verze 1.8.0 svobodného multiplatformního softwaru pro konverzi video formátů HandBrake (Wikipedie). Přehled novinek v poznámkách k vydání na GitHubu. Instalovat lze také z Flathubu.
Microsoft představil nové označení počítačů Copilot+. Dle oznámení se jedná se o počítače poskytující funkce umělé inteligence. Vedle CPU a GPU mají také NPU (Neural Processing Unit). Uvnitř představených Copilot+ notebooků běží ARM čipy Qualcomm Snapdragon X Elite nebo X Plus.
Příspěvek na blogu Codean Labs rozebírá zranitelnost CVE-2024-4367 v PDF.js, tj. mj. prohlížeči PDF souborů ve Firefoxu. Při otevření útočníkem připraveného pdf souboru může být spuštěn libovolný kód v JavaScriptu. Vyřešeno ve Firefoxu 126.
Lazygit byl vydán ve verzi 0.42.0. Jedná se o TUI (Text User Interface) nadstavbu nad gitem.
K open source herní konzole Picopad přibyla (𝕏) vylepšená verze Picopad Pro s větším displejem, lepšími tlačítky a větší baterii. Na YouTube lze zhlédnout přednášku Picopad - open source herní konzole z LinuxDays 2023.
Byla vydána (𝕏) nová major verze 17 softwarového nástroje s webovým rozhraním umožňujícího spolupráci na zdrojových kódech GitLab (Wikipedie). Představení nových vlastností i s náhledy a videi v oficiálním oznámení.
Sovereign Tech Fund, tj. program financování otevřeného softwaru německým ministerstvem hospodářství a ochrany klimatu, podpoří vývoj FFmpeg částkou 157 580 eur. V listopadu loňského roku podpořil GNOME částkou 1 milion eur.
24. září 2024 budou zveřejněny zdrojové kódy přehrávače Winamp.
Google Chrome 125 byl prohlášen za stabilní. Nejnovější stabilní verze 125.0.6422.60 přináší řadu oprav a vylepšení (YouTube). Podrobný přehled v poznámkách k vydání. Opraveno bylo 9 bezpečnostních chyb. Vylepšeny byly také nástroje pro vývojáře.
Textový editor Neovim byl vydán ve verzi 0.10 (𝕏). Přehled novinek v příspěvku na blogu a v poznámkách k vydání.
Nebudu si delat nadeje, ze si tyto male chutne kousky peciva vyrabi citatele abc linuxu samiA zrovna jo
Fakt CIHLU? Dělal jsem kdysi v pekárně na brigádě (doporučuju všem kdo si rádi hrajou ) a takový kus margarínu se používal - a horký chleba i rohlíky s ním chutnaly b*á*j*e*č*n*ě Mělo to asi tak 12x12x40cm? Na 100kg mouky na rohlíky stačilo takové množství tuku.
Náááhodou ... říkali mi kdysi, že jsem "nejšikovnější a nejhezčí holka "
(R... to je máslíčko!)to je spatne ma to byt: Mamo, tato, babicko, A... to je maslicko
V těstě se to ztratí, takže kdo chce ušetřit, může bez obav použít i rostlinný tuk.V těstě se ztratí leccos, jen jestli se to ztratí taky "v těle"...
"Ztužený pokrmový tuk" je něco jiného, než o čem je tu řeč. ... Jde o srovnání másla a margarínu na pečení (Hera apod.).Zmatení pojmů je základ manipulace ;) Ne ode mě ovšem, ne náhodou si vymýšlejí producenti "sajrajtů" (čti "potravinářský průmysl") stále nové a nové lákavé pojmy pro to, co ztratilo kredit (nebo ho nikdy nemělo). Máslo zůstává máslo, ale margarín (= chemickými úpravami ztužený pokrmový tuk, ať s rostlinnými či živočišnými složkami, vymyšlený na objednávku Napoleona v dobách bídy a války coby náhražka) zažívá neskutečné (názvoslovné) proměny.
V domácí čokoládě nemá "ztužený tuk" konkurenci - stejně jako třeba v polevě (řezy Míša zná snad každý?).
Ad voda? Stačí si nechat ten "tuk" rozehřát v mikrovlnce a bude vidět, kolik je tuku a kolik vody (takhle jsem se naučil rozehřávat surovinu na vymaštění pekáče).
A jestli mi nekdo napiset do odpovedi, ze si mam denicek...ne to neee , tady se spise pouzivaj rady typu zepej se goooogla. No ja jsem pro maslo, myslim si ze je to dobry namet na vanocni anketu.
zalozit nekde jinde, tak... budu smutna :o(
Dobrých lidí není nikdy dost.
Čili buď tu vítána
Linecké tuxy jedině s máslem. Když do toho vrazíte jakoukoliv náhražku tak se to těsto děsně rozpadá a nedá se s tím pracovat. A já to musím vědět nejlíp, protože jsem to zkoušel vlastníma prackama a ještě k tomu mám těstoidní příjmení .
mood = (machine != slackware) ? depressed : euphoria;
Cukroví budem dělat z másla. Tvarohovou bábovku jsem naposled dělal napůl z Hery a napůl z másla a povedla se exkluzívně ... mňam
No jo, aby nepřibyla obligátní poznámka
Hera je na pečení dostatečně dobrá. Manžel s ní peče bábovky, cukroví a je to skvělé. Já jsem více přes zdravou výživu a tak jsem spokojená, že to tolik nezatěžuje trávení.
Tiskni Sdílej: