abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 17:33 | Nová verze

    Canonical vydal (email, blog, YouTube) Ubuntu 24.04 LTS Noble Numbat. Přehled novinek v poznámkách k vydání a také příspěvcích na blogu: novinky v desktopu a novinky v bezpečnosti. Vydány byly také oficiální deriváty Edubuntu, Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu Budgie, Ubuntu Cinnamon, Ubuntu Kylin, Ubuntu MATE, Ubuntu Studio, Ubuntu Unity a Xubuntu. Jedná se o 10. LTS verzi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    dnes 14:22 | Komunita

    Na YouTube je k dispozici videozáznam z včerejšího Czech Open Source Policy Forum 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 13:22 | Nová verze

    Fossil (Wikipedie) byl vydán ve verzi 2.24. Jedná se o distribuovaný systém správy verzí propojený se správou chyb, wiki stránek a blogů s integrovaným webovým rozhraním. Vše běží z jednoho jediného spustitelného souboru a uloženo je v SQLite databázi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 12:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 6.7 webového prohlížeče Vivaldi (Wikipedie). Postavena je na Chromiu 124. Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu. Vypíchnout lze Spořič paměti (Memory Saver) automaticky hibernující karty, které nebyly nějakou dobu používány nebo vylepšené Odběry (Feed Reader).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:55 | Nová verze

    OpenJS Foundation, oficiální projekt konsorcia Linux Foundation, oznámila vydání verze 22 otevřeného multiplatformního prostředí pro vývoj a běh síťových aplikací napsaných v JavaScriptu Node.js (Wikipedie). V říjnu se verze 22 stane novou aktivní LTS verzí. Podpora je plánována do dubna 2027.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 8.2 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu. Zdůrazněn je průvodce migrací hostů z VMware ESXi do Proxmoxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:11 | Nová verze

    R (Wikipedie), programovací jazyk a prostředí určené pro statistickou analýzu dat a jejich grafické zobrazení, bylo vydáno ve verzi 4.4.0. Její kódové jméno je Puppy Cup.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 22:44 | IT novinky

    IBM kupuje společnost HashiCorp (Terraform, Packer, Vault, Boundary, Consul, Nomad, Waypoint, Vagrant, …) za 6,4 miliardy dolarů, tj. 35 dolarů za akcii.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 12
    včera 15:55 | Nová verze

    Byl vydán TrueNAS SCALE 24.04 “Dragonfish”. Přehled novinek této open source storage platformy postavené na Debianu v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:44 | IT novinky

    Oznámeny byly nové Raspberry Pi Compute Module 4S. Vedle původní 1 GB varianty jsou nově k dispozici také varianty s 2 GB, 4 GB a 8 GB paměti. Compute Modules 4S mají na rozdíl od Compute Module 4 tvar a velikost Compute Module 3+ a předchozích. Lze tak provést snadný upgrade.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (72%)
     (9%)
     (2%)
     (17%)
    Celkem 753 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Sťažnosti na FF, google, abclinuxu a všeličo iné

    27.11.2005 23:46 | Přečteno: 1311× | Virtuálne | poslední úprava: 27.11.2005 23:50

    Tento víkend sa mi dostavila sťažovacia nálada. A tak sa mám chuť sťažovať na úplne všetko, ale poďme na to pekne chronologicky.

    1. Používam rc verzie Firefoxu, ja viem že mám rátať s chybami :) S mnohými som skutočne rátal a dokázal s nimi žiť. Zrejme pri poslednom parciálnom upgrade, kde sa už nesťahuje všetko odznovu (+) sa niečo opravilo a niečo pokazilo. Bohužiaľ som zaznamenal len to, čo sa pokazilo. Prestali sa mi načítavať flashe a to najmä môj obľúbený UEFA Match Center, sledoval som, či náhodou nemám niečo zakázané a nie. Takže ak by to mohol overiť aj niekto iný, tak by to bolo fajn :) možno to už je aj medzi hlásenými chybami, ale v tom sa nevyzná ani divý pes. Možno to tu bude znieť vyslovene provokatívne, ale prijal by som podobnú vlastnosť ako majú Windows XP. A to 'Odinštaluj záplatu', potom by sa tie chyby lokalizovali omnoho jednoduchšie. Ja som to vo Win naposledy využil, keď mi po jednej záplate prestala ísť zvukovka, tak som odinštalovával patche (a medzi tým reštartoval) až som našiel ten správny. Za pár som skúšal znovu aktualizovať a zvuk už šiel. Takto by som to chcel aj vo FF :)

    Našiel som pekný plug-in na zmenu veľkosti search-boxu. Všetko funguje ako má, lenže ja používam skin, ktorý má tie boxy zaoblené (a la Safari) a tak tam vznikol nepekný predel :( ale asi to bude nutná daň.

    2. Google a jeho cielená reklama (spolu s mnohými inými menej známymi stránkami) ma dostal. Hľadal som rozumný (cena/výkon) hotel v Paríži a tak som intuitívne zadal 'hotel in paris' a čakal, čo vypadne. Keďže som asi pred týždňom takto na hlavnej stránke našiel rozumný zoznam, tak som sa ho vydal hľadať. Na prvých pár stránkach už nebol :( Tak som si povedal, že pozreme kto platí za reklamy, ale oops. Všetky reklamy boli v nemčine (holt som .de) a to aj napriek tomu, že nemčinu nemám ani v preferovaných jazykoch (a už vonkoncom jej nerozumiem). Bohužial tento štýl lokalizácie stránok sa rozmáha. Záchranou býva manuálne prepnutie konkrétnej stránky do angličtiny, lenže od toho okamžiku vám prestanú ponúkať platby v EUR, ale sa prechádza buď na libry, alebo doláre. A tak som musel oprášiť francúzštinu.

    Našťastie som nakoniec narazil na celkom rozumný hotel s akciou (2xzaplať, 3xspi). Ale vyvstal ďalší problém. Tentokrát týkajúci sa adresy. Každý od vás chce vedieť ulicu a číslo domu, čo je logické. Vo formulároch sú však tieto dve políčka od seba oddelené. A ja neviem ako sa vypisujú, keďže nemám ani ulicu, ani číslo domu. Pri experimentálnom zápise, ktorý spočíval v zadaní názvu ulice (Universitat) a v čísle domu (Wohnheim D, číslo izby) som narazil na maximálnu dĺžku v čísle domu. Takže riešenie ešte musím vymyslieť :)

    3. Nemálo webov vrátane stránky na zadávanie blogu sa nevie zmieriť s tým, že nemajú k dispozícii plnú šírku obrazovky a rozhodnú sa, že je pre mňa výhodnejšie skrolovať doprava-doľava :( Väčšina stránky je korektne, ale akýkoľvek formulár má tendenciu presahovať. Kým som bol doma a mal rozlíšenie 1600x1200 tak to bolo v pohode, na notebooku to až taká sranda nie je.

    4. A na koniec trochu optimizmu. Môj projekt na export archívu mailing listu cez web services prešiel všetkými fázami a celý engine vrátane fulltextového vyhľadávania funguje. Zostávajú mi teda už len tie web services samotné. Čo by nebol až taký problém, keby existovali rozumne veľké návody. Po dobe keď dokumentácia pre programátorov nebola sa prechádza do druhého extrému, keď má aj quick start niekoľko stoviek strán. To, človeka odrádza od napísania čohokoľvek ešte viac (príklady plugin & OO.org, Java Web Service Development Kit).

    PS: všimli ste si, že projekt NB za 100$ bude najvýhodnejší pre tých, ktorí zaplatili peniaze akože na dobročinnosť. Procesory bude dodávať AMD, štandardný vyhľadávač bude Google, distribúcia bude RedHat a zostáva nám ešte Dell, ktorý bude IMHO robiť servis. Tomu hovorím dobre investované 2 milióny dolárov.

           

    Hodnocení: 75 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    28.11.2005 07:09 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sťažnosti na FF, google, abclinuxu a všeličo iné
    Nemam cas cist cely text, ale nemuzu v nem najit tu stiznost na abclinuxu. Ze by ji abicko automaticky odfiltrovalo? ;-)
    Zakladatel tohoto portálu. Twitter, LinkedIn, blog, StackOverflow
    28.11.2005 08:37 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sťažnosti na FF, google, abclinuxu a všeličo iné
    Já myslím, že je to ten bod č. 3. Ale bohužel to tak docela nechápu, protože vím, že stránka s formulářem pro zadávání blogu funguje i v 1024x768. V menších rozlišeních s tím však je - pravda - problém. Velikost textarea by se asi měla nastavovat automaticky.
    28.11.2005 09:18 Marek 'marx' Grác | skóre: 21 | blog: Paralelný blog | Brno / Bratislava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sťažnosti na FF, google, abclinuxu a všeličo iné
    v 1024x768 to funguje, ale stačí ak máš zapnutý bočný panel (Sage, záložky, ...) a už je problém. V správičkách práve vidím 'resizable textarea', tak to keď tak poobede vyskúšam.
    28.11.2005 09:35 David Jaša | skóre: 44 | blog: Dejvův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sťažnosti na FF, google, abclinuxu a všeličo iné
    Kdyz mam v Konq minimalni velikost pisma na 12-13, tak musim skryt pravy sloupec. :-( (citelnost - 14.1" notebook, 1024x768).
    28.11.2005 09:01 Kyosuke | skóre: 28 | blog: nalady_v_modre
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sťažnosti na FF, google, abclinuxu a všeličo iné
    Poměrně nedokonale ovšem, zapomnělo odstranit zmínku v nadpisu. :-) Ale to už asi snadno doladíš. :-D
    jose17 avatar 28.11.2005 08:46 jose17 | skóre: 44 | blog: Joseho_blog | Bratislava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sťažnosti na FF, google, abclinuxu a všeličo iné
    pre vyhľadávací box doporučujem autosizer
    Ja vim, on vi, ty nano!

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.