abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 13:11 | Nová verze

    Coppwr, tj. GUI nástroj pro nízkoúrovňové ovládání PipeWire, byl vydán v nové verzi 1.6.0. Zdrojové kódy jsou k dispozici na GitHubu. Instalovat lze také z Flathubu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 22:33 | Nová verze

    Byla vydána dubnová aktualizace aneb nová verze 1.89 editoru zdrojových kódů Visual Studio Code (Wikipedie). Přehled novinek i s náhledy a animovanými gify v poznámkách k vydání. Vypíchnout lze, že v terminálu lze nově povolit vkládání kopírovaného textu stisknutím středního tlačítka myši. Ve verzi 1.89 vyjde také VSCodium, tj. komunitní sestavení Visual Studia Code bez telemetrie a licenčních podmínek Microsoftu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 4
    včera 21:22 | Nová verze

    Proton, tj. fork Wine integrovaný v Steam Play a umožňující v Linuxu přímo ze Steamu hrát hry určené pouze pro Windows, byl vydán ve verzi 9.0-1 (𝕏). Přehled novinek se seznamem nově podporovaných her na GitHubu. Aktuální přehled her pro Windows běžících díky Protonu také na Linuxu na stránkách ProtonDB.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 19:33 | Nová verze

    Byla vydána verze 1.78.0 programovacího jazyka Rust (Wikipedie). Podrobnosti v poznámkách k vydání na GitHubu. Vyzkoušet Rust lze například na stránce Rust by Example.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 11:22 | Bezpečnostní upozornění

    Služba Dropbox Sign (původně HelloSign) pro elektronické podepisování smluv byla hacknuta.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 11:00 | Nová verze

    Byla vydána nová major verze 8.0 textového editoru GNU nano (Wikipedie). Podrobný přehled novinek a oprav v oznámení v diskusním listu info-nano nebo v souboru ChangeLog na Savannah. Volbou --modernbindings (-/) lze povolit "moderní" klávesové zkratky: ^C kopírování, ^V vložení, ^Z vrácení zpět, … Tato volba je aktivována také pokud binárka s nano nebo link na ni začíná písmenem "e".

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    1.5. 23:22 | IT novinky

    Před 60 lety, 1. května 1964, byl představen programovací jazyk BASIC (Beginners' All-purpose Symbolic Instruction Code).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 16
    1.5. 22:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 12.0 minimalistické linuxové distribuce (JeOS, Just enough Operating System) pro Kodi (dříve XBMC) a multimediálního centra LibreELEC (Libre Embedded Linux Entertainment Center). Jedná se o fork linuxové distribuce OpenELEC (Open Embedded Linux Entertainment Center). LibreELEC 12.0 přichází s Kodi 21.0 "Omega".

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    1.5. 12:55 | Nová verze

    Microsoft vydal novou velkou aktualizaci 2404.23 v září 2019 pod licencí SIL Open Font License (OFL) zveřejněné rodiny písma Cascadia Code pro zobrazování textu v emulátorech terminálu a vývojových prostředích.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    1.5. 05:33 | Nová verze

    OpenTofu, tj. svobodný a otevřený fork Terraformu vzniknuvší jako reakce na přelicencování Terraformu z MPL na BSL (Business Source License) společností HashiCorp, bylo vydáno ve verzi 1.7.0. Přehled novinek v aktualizované dokumentaci. Vypíchnout lze State encryption.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (13%)
     (30%)
     (39%)
     (17%)
    Celkem 23 hlasů
     Komentářů: 5, poslední dnes 12:22
    Rozcestník

    Hardwarové novinky - 2/2009

    23. 1. 2009 | David Ježek | Hardware | 3065×

    Uvedení dalších Nehalemů se zpozdí. Creative ZiiLABS a procesory Zii. NVIDIA představila mobilní GeForce řady 100M. Dva zajímavé Radeony HD 4670 od Sapphire. 2TB paměťové karty Memory Stick.

    Obsah

    Uvedení dalších Nehalemů se zpozdí

    link

    Krize je potvora, která se nevyhýbá ani Intelu, ani výrobcům základních desek. Zákazníci totiž začali šetřit a lépe zvažovat své investice, takže si povětšinou hodlají pro letošek vystačit se stávajícími základními deskami. Nijak se tedy nehrnou do nákupů modelů nových, kterých tak mají výrobci nemálo na skladě a ještě více mají nakoupeno od Intelu čipsetů jako P45.

    Bortí se tak časové plány na uvedení dalších produktů generace Nehalem. Intel hodlal v červenci pustit na trh další procesory a s nimi související nové čipsety jako P55. Výrobci již nyní čelí snížení poptávky i v důsledku toho, že se lidé rozhodli s nákupem počkat až na tuto novou generaci, a tak podle všeho zatlačili na Intel, aby vše pozdržel. Tak se také stane, procesory s kódovým jménem Lunnfield a čipset Ibexpeak (P55) se odsouvají prozatím na přelom září/října, nicméně pokud by se stále nedařilo zbavit současné generace, může být odsun ještě dlouhodobější.

    Zpoždění naberou i generačně P55 odpovídající lownedové produkty s integrovanou grafikou, neboť jejich předchůdců má na skladě příliš mnoho dokonce samotný Intel. Lowend se tedy odsouvá rovnou na leden 2010.

    Creative ZiiLABS a procesory Zii

    link

    Dlouhé ticho po pěšině kolem tajemného názvu Zii konečně prolamuje firma Creative Labs. Nedávno založená jí plně vlastněná dceřinka ZiiLABS, která má kořeny v 3DLabs, se pokusí zaujmout nový segment trhu. Představila hned dva produkty.

    Prvním je procesor ZMS-05, který má nabídnout „výkon superpočítače v nanovelikosti“. Tolik marketing firmy, nyní fakta. ZiiLABS ZMS-05 je „System-on-Chip“, aplikační procesor obsahující části s pevně danými funkcemi a plně programovatelné logické jednotky a další obvodovou logiku k tomu. Základem jsou tedy dvě ARM jádra (ARM926 EJ-S) a 24 výpočetních jednotek sdružených v „Media Processing Array“. Ta budou počítat věci jako (de)kompresi videa H.264 atd. Další logika zahrnuje USB sběrnici, I²C, S/PDIF, GPIO, UART, SDIO/MMC, HSI, video porty, TV encoder a mnohé další.

    Procesor umí výpočty v Integer IEEE 32-bit a 16-bit float, kompresi a dekódování až 720p videa v H.264 (Main profile, 30fps, 8Mbps), MPEG 1/2/4, WMV/VC-1 a dalších, 1080p výstup na analogovém TV encoderu, velkou škálu zvukových formátů jako MP3, AAC, WMA, AAC, Ogg Vobis včetně efektů, grafiku přes OpenGL ES 1.1 a 2.0 (výkon 42M textured pixels/sec, 21M vertices/sec) včetně 2D akcelerace, celkově nabízí výkon 8 GFLOPS/32 GOPS. Paměťově umí adresovat až 1 GB SDR/DDR/DDR2. NVIDIA Tegra či ATI Imageon a další podobná řešení tak dostávají další potenciální konkurenci.

    Kromě něj firma představila i o rozhraní očesanější procesor DMS-02, který taktéž disponuje dvěma ARMy a 24 výpočetními jednotkami a je určen pro ultramobilní zařízení zejména k práci s multimédii, kde při spotřebě pod 1 W slibuje H.264 720p decoding a samozřejmě i vše ostatní jako ZMS-05. Tak držme palce, od představení k prodeji reálných produktů je velký kus cesty a ZiiLABS je teprve na začátku.

    2009 02 zii 2009 02 zii2

    NVIDIA představila mobilní GeForce řady 100M

    link

    Ještě na CES 2009 představila kalifornská NVIDIA tři nové lowend mobilní grafiky řady 100M. GeForce G105M, G110M a GT 130M vycházejí architektonicky z generace 9000M, tedy podporují DirectX 10.0 či OpenGL 2.1 a samozřejmě škálu firemních věcí jako CUDA, PhysX, PureVideo, Hybrid Power, GeForce Boost a PowerMizer 8.0. Oproti přímým předchůdcům slibuje NVIDIA navýšení výkonu o 55, 35 a 17 %. S největší pravděpodobností (firma to přímo neuvádí) nahrazují stávající modely GeForce 9100M, 9300M GS a 9600M GT, mění se jen frekvence (směrem nahoru).

    2009 02 tabulka geforce2

    Dva zajímavé Radeony HD 4670 od Sapphire

    link

    Dvorní výrobce grafik s GPU ATI firma Sapphire představila dva zajímavé modely mainstreamového Radeonu HD 4670. Začnu tím nudnějším: Na trh přichází varianta využívající 512 MB GDDR4 pamětí vybavená kvalitnějším aktivním chladičem oproti standardní hlučné verzi. Paměti jedou samozřejmě rychleji, zde na efektivních 2,2 GHz, ale jaký bude nárůst výkonu, na to si ještě počkáme.

    Zajímavější je bezpochyby pasivně chlazený model využívající heatpipe a masivní žebrování na „opačné“ straně PCB (kupříkladu na BOXovém Intelu tak patrně bude mírně ofukováno chladičem procesoru). Frekvence jsou standardní, obě karty nesou D-Sub, DVI a HDMI výstupy.

    2009 02 sapphire

    2009 02 sapphire2

    2009 02 sapphire3

    2009 02 sapphire4

    2TB paměťové karty Memory Stick

    link

    Stejně jako formát SDXC od SD Association přichází s až 2TB budoucí kapacitou společnost Sony v rámci formátu paměťových karet Memory Stick. Prozatím se vše schovává pod označením „Memory Stick format for Extended High Capacity“, přičemž pro karty typu HG Micro a PRO-HG se počítá s rychlostí až 60 MB/s, původní 4bitový přenos pojede rychlostí 20 MB/s. Nemohu si ale pomoci, dražší a pomalejší Memory Stick karty asi moc velkou díru do světa vedle rychle rostoucího formátu SD neudělají, prakticky je nad vodou drží jen Sony ve svých produktech, stejně jako Olympus s xD (a i ten už ustupuje a typicky přibaluje redukci pro microSD).

           

    Hodnocení: 64 %

            špatnédobré        

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    23.1.2009 01:29 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hardwarové novinky - 2/2009
    Bortí se tak časové plány na uvedení dalších produktů generace Nehalem. Intel hodlal v červenci pustit na trh další procesory a s nimi související nové čipsety jako P55. Výrobci již nyní čelí snížení poptávky i v důsledku toho, že se lidé rozhodli s nákupem počkat až na tuto novou generaci, a tak podle všeho zatlačili na Intel, aby vše pozdržel.
    Osm tisíc za nejlevnější variantu CPU a dvacet sedm za nejdražší - to se není čemu divit, že se toho nemůžou zbavit.
    Quando omni flunkus moritati
    23.1.2009 07:32 frr | skóre: 34
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hardwarové novinky - 2/2009

    Navíc při té spotřebě. Ta je zpátky na úrovních P4/Netburst. Až udělají die-shrink Nehalemu na 32 nm, tak to snad začne být zajímavé.

    [:wq]
    23.1.2009 21:52 Suchý čert
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hardwarové novinky - 2/2009

    Tak při max. vytížení všech jader ta spotřeba není malá, ale zase za to dostanete velice slušný výkon (tedy výkon/watt není tak špatný). Poměrně zásadní rozdíl oproti Netburstu je ale při nízké zátěži nebo bez zátěže — tam je u Nehalemu spotřeba několikanásobně nižší.

    24.1.2009 20:19 frr | skóre: 34
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hardwarové novinky - 2/2009

    Je fakt, že můj profesionální zájem je trochu někde jinde. Stavíme počítače, které musí především vydržet dlouho běžet 24x7 bez poruchy. Vyšší výkon není k zahození, ale naši zákazníci ho často stejně nevyužijí. Ty stroje mají trvale CPU load v nízkých desítkách procent, s periodou někde v jednotkách milisekund - takže si procesor moc neodpočine. Zas na druhou stranu to typicky nejsou MMX instrukce, takže ten procesor nejede vysloveně na max... každopádně mám rád procesory spíš z dolního konce výkonového spektra, protože v rámci škály, kterou obslouží VRM daného motherboardu, zatěžují VRM relativně málo, a totéž platí o nárocích na ventilaci... v konečném důsledku to má blahodárný vliv na životnost ložisek ventilátorů a elektrolytických kondíků.

    [:wq]
    svido avatar 23.1.2009 15:36 svido | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hardwarové novinky - 2/2009

    8.000,- za CPU se Ti zda moc? To je takova normalni cena - tedy podle me.

    Fluttershy, yay! avatar 23.1.2009 15:51 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hardwarové novinky - 2/2009
    To je u mě cena za počítač. ^_^
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    David Ježek avatar 23.1.2009 16:36 David Ježek | skóre: 83 | blog: Mostly_IMDB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hardwarové novinky - 2/2009
    +1. jako horní hranici jsem ochoten akceptovat tak 4k a to už se mi kroutí bodliny na zádech (Herone, kde jsi chlape? :-)).
    Heron avatar 24.1.2009 09:12 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hardwarové novinky - 2/2009
    Heron si byl včera kupovat Canon EOS 50D a následně byl pracovně vytížený a neměl čas se zabývat drobnýma typu 4k. :-D

    Vážně, ať si každý používá to co mu vyhovuje a co mu stačí. Bylo by hloupé, kdyby si někdo kupoval třeba extra drahá sluchátka pokud by neměl hudební sluch. Jako proč, aby se tím mohl chlubit? Pokud někomu stačí PC za 4k, tak je to v pořádku.
    David Ježek avatar 24.1.2009 16:08 David Ježek | skóre: 83 | blog: Mostly_IMDB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hardwarové novinky - 2/2009
    chápu správně žes koupil APSC za ~28k? drsné, nebývalo bylo lepší si počkat tak rok na zlevnění ff?
    Heron avatar 24.1.2009 16:49 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hardwarové novinky - 2/2009
    Počkat rok... U všeho se dá počkat na lepší cenu jenže to by pak člověk nemohl koupit nic. To není dobrá taktika. Myslím, že je vhodné to koupit ve chvíli, kdy to chceš/potřebuješ bez ohledu na to, že to bude za rok za třetinovou cenu (což např. platí v IT snad o všem).

    Takže asi tak :-D. Jsem spokojený, věděl jsem do čeho jdu a jestli za rok (dva, tři) budu prahnout po FF (dneska je kvalitní FF tak kolem 160tis. a nemyslím, že to tak rychle spadne na přijatelnou cenu - vždyť to je high-end v digitální fotografii a na větší formáty mnoho lidí fotit nebude - osobně znám pouze jednoho člověka co fotí na středoformát 6x9 (analog), a nabídka středoformátových digitálů mnoho lidí nezaujme), tak si jej pořídím.
    David Ježek avatar 24.1.2009 16:55 David Ježek | skóre: 83 | blog: Mostly_IMDB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hardwarové novinky - 2/2009
    já myslím, že těch 160k si trochu přehnal, všechna těla na trhu (možná s čerstvou výjimkou D3x) jsou hluboko pod tím limitem (a900, d900, 5d markII), akorát pak jde o skla atd. mě to jenom překvapilo, koupils v podstatě nižší hiend mezi aps, to moc lidí nedělá (i když jistě to smysl má).
    Heron avatar 24.1.2009 17:30 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hardwarové novinky - 2/2009
    Tak to je k diskusi. V podstatě jsem neměl moc na výběr. FF (5D II) je cenově moc vysoko a potřebuješ na to sklo (a pro mé amatérské záběry docela overkill - tělo za 70tis.), do Pentaxu ani Nikonu se mi nechtělo - chtěl jsem Canon k vůli objektivům - kámoši mají Canonácké sklo (včetně Lkové řady) a tak si můžeme půjčovat. Tedy 50D je i se sklem velmi dobrá volba do 50tis (no se stativem a bleskem se to tam už stejně nevejde - SpeedLite 580 je za nějakých 12tis., stativ cca 3).

    Zajímá mě tvůj názor, co by jsi si koupit dnes ty v této třídě?
    David Ježek avatar 24.1.2009 18:14 David Ježek | skóre: 83 | blog: Mostly_IMDB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hardwarové novinky - 2/2009
    to je velmi těžká otázka. já osobně bych si asi nedokázal vybrat. jako kompromis bych si dokázal představit řekněme apsc tělo do 15k s tím, že bych sehnal redukci na M42 a skla vyřešil touto levnou a opticky kvalitní cestou. ale hledáček žádné levné dslr jsem neviděl, takže nevím, jaká je to katastrofa. zrovna dnes jsem ale běhal po lese s 35 let starou slr minolta s 50/1,7 a to co vidíš v jejím hledáčku, to se nedá popsat slovy. každopádně na ní není žádný problém s manuálním ostřením, což u dslr je a bude, takže se vracím obloukem na začátek: nevím, těžko volit, ale pořízení apsc s celkovými náklady přes 50k a tělem za 28k je poměrně drahý špás. ale zopakuju to, čím končí vždy naše vzájemné debaty: já raději levněji, ty si rád zaplatíš kvalitu. nevidím v tom problém, pokud tví známí mají canon skla, je to o to jednodušší a jednoznačnější volba. ... btw co za skla máš/plánuješ/můžeš si půjčovat?
    Heron avatar 24.1.2009 18:54 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hardwarové novinky - 2/2009
    Ad hledáček a manuální ostření: jo, mohlo by to být lepší, chybí mi tam ostřící klíny (na starém kinofilmovém Pentaxu se to ostřilo jedna báseň). Ale zvykl jsem si ostřit manuálně na kámošově 40D a jde to (ale to je dáno tím, že jsem se ještě nenaučil využívat všechny možnosti AF). Každopádně skok ve kvalitě hledáčku mezi 40D a 50D je velký. 50 má také i jemnější matnici.

    Ad skla: No já jsem k tomu tělu 50D dostal Canon EF-S 18-200mm světelnost 3.5-5.6. No, už v prodejně (na web jsem se nedíval) mi bylo jasné, že kvalita nebude nic moc, ale vyloženě nezklamal, spíš naopak. Sice na 18mm má velmi silnou chromatickou aberaci, ale takto širokoúhle se stejně nefotí. Od 35mm je slušný. Takový univerzální objektiv se stabilizací, který se hodí, pokud nechceš tahat batoh plný objektivů.

    Kámoš má pevný Canon L 50mm 1.2f a v kombinaci s postarší EOS 350D umí takovéto věci, škoda jen toho šumu.

    Dále je tu Tamron 17-50mm, světelnost tuším 4.6 po celém rozsahu. A Canonácký Lkový teleobjektiv 200mm až něco, ale s ten se ke mě ještě nedostal.
    David Ježek avatar 24.1.2009 19:27 David Ježek | skóre: 83 | blog: Mostly_IMDB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hardwarové novinky - 2/2009

    ... ale takto širokoúhle se stejně nefotí.
    aberace je u canonů afaik známá. jako seťák je to dobrý, ale říci, že 18mm při 1,6x cropu se nepoužívá - nesouhlasím, to je ~28mm a s tím já normálně fotím. To takovej 20mm Mir na fullframe (tedy 20mm)...

    Kámoš má pevný Canon L 50mm 1.2f a v kombinaci s postarší EOS 350D umí takovéto věci, škoda jen toho šumu.
    zdá se mi to nebo trochu aberuje? ale ta foto je F2, nějakou 1.2 nemáš?

    Dále je tu Tamron 17-50mm, světelnost tuším 4.6 po celém rozsahu. A Canonácký Lkový teleobjektiv 200mm až něco, ale s ten se ke mě ještě nedostal.
    tak dej vědět, jen ze zvědavosti.
    Heron avatar 24.1.2009 20:24 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hardwarové novinky - 2/2009
    8mm při 1,6x cropu se nepoužívá - nesouhlasím, to je ~28mm a s tím já normálně fotím

    Jasné, měl jsem napsat "já nefotím" - na cropu 1.6 mám drtivou většinu fotek od 35 vejš (a nejvíc právě na 50 - což je maximum Tamronu, který mi kámoš společně se svou 40D půjčoval, tímto chci Ranovi veřejně poděkovat). I dnes (jak tak třídím první fotky z 50D) koukám, že fotím průměrně tak na 60mm. Pochopitelně záleží na scéně. Já rád detaily na objektech, případně samostatné objekty (např. sochy), na krajinky moc nejsem.

    zdá se mi to nebo trochu aberuje? ale ta foto je F2, nějakou 1.2 nemáš?

    Čéče, mrkni se na lsf.cz, to jsou jeho stránky, fotí toho moc (a velmi pěkně). K té aberaci, tak fotka prošla přes AdobePhotoshop a nějaké pluginy přímo pro ten objektiv. Takže těžko říct, jestli za to může objektiv, či plugin. Ale na 1:1 se na tu fotku moc koukat nedá (šum) a zmenšenina je ok.

    pools avatar 25.1.2009 20:48 pools | skóre: 19 | blog: Svědek Damdogův | Opava/Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hardwarové novinky - 2/2009
    I s monitorem ;)
    Vivre libre ou mourir!
    23.1.2009 16:37 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hardwarové novinky - 2/2009
    Ano, to se mi zdá moc.

    Porovnání - Intel Core 2 Quad, takt 2833MHz, FSB 1333MHz, L2 cache 12MB (slepenec, takže 2×6MB), příkon 95W - 7500,-

    Intel Core i7-920, takt 2660MHz, "FSB" 1333MHz, L2 cache 1MB (4×256kB) + L3 cache 8MB, příkon 130W - 7800,-

    Zajímal by mě nějaký benchmark mezi těmito dvěma procesory, protože podle parametrů hádám, že i7 o tolik rychlejší nebude, aby se za ty peníze vyplatil. Když pominu to, že to není slepenec a že má integrovaný paměťový řadič, tak ostatní parametry nejsou oproti stejně drahému C2Q nic moc

    A k tomu paměti - tenhle procesor umí jenom DDR3 do 1066MHz (podle czc.cz), které jsou o polovinu dražší než stejně rychlé DDR2 (které navíc mají menší latenci) A mění se socket, takže člověk musí koupit i novou zákl. desku - další náklady navíc.

    Zkrátka tahle cena, kterou Intel nasadil, je akorát pro lidí, kteří si to chtějí koupit, protože to musí mít hned. Takových je málo, takže - opakuju se - se nedivím, že jim to zůstává na skladě.
    Quando omni flunkus moritati
    David Ježek avatar 23.1.2009 16:51 David Ježek | skóre: 83 | blog: Mostly_IMDB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hardwarové novinky - 2/2009
    nech bejt, WIFT srovnával 920 s Q9450 a byly to celkem zajímavé výsledky: Test procesorů Intel Core i7
    mikirc avatar 24.1.2009 00:56 mikirc | skóre: 19 | blog: MikiSoft | Vsetín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hardwarové novinky - 2/2009

    No ja dal za 4jadrovy phenom 125W 4500,- takze pro me je to moc, taka cena za grafiku mi uz prijde normal

    Byl jednou jeden...
    24.1.2009 08:38 Krakonoš | skóre: 17 | Nová Ves v Horách
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hardwarové novinky - 2/2009
    Sakra hodně! Za cpu tak 3k, víc nedám. Já myslím, že doba kdy jsme si koupili 200MHz stroj za 30k už je za náma, no a ono se to jenom násobí deseti. IMHO to je plýtání penězi.
    pools avatar 23.1.2009 09:08 pools | skóre: 19 | blog: Svědek Damdogův | Opava/Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hardwarové novinky - 2/2009
    "věcí jako CUA" - není to CUDA nebo sem mimo ja?
    Vivre libre ou mourir!
    David Ježek avatar 23.1.2009 09:19 David Ježek | skóre: 83 | blog: Mostly_IMDB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hardwarové novinky - 2/2009
    samozřejmě, aspell to prevít podtrhne bez ohledu na překlep :-)

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.