abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 00:33 | Nová verze

    Webový prohlížeč Dillo (Wikipedie) byl vydán ve verzi 3.1.0. Po devíti letech od vydání předchozí verze 3.0.5. Doména dillo.org již nepatří vývojářům Dilla.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 15:00 | Komunita

    O víkendu probíhá v Bostonu, a také virtuálně, konference LibrePlanet 2024 organizovaná nadací Free Software Foundation (FSF).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:22 | Nová verze

    Nová vývojová verze Wine 9.8 řeší mimo jiné chybu #3689 při instalaci Microsoft Office 97 nahlášenou v roce 2005.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    3.5. 13:11 | Nová verze

    Coppwr, tj. GUI nástroj pro nízkoúrovňové ovládání PipeWire, byl vydán v nové verzi 1.6.0. Zdrojové kódy jsou k dispozici na GitHubu. Instalovat lze také z Flathubu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    2.5. 22:33 | Nová verze

    Byla vydána dubnová aktualizace aneb nová verze 1.89 editoru zdrojových kódů Visual Studio Code (Wikipedie). Přehled novinek i s náhledy a animovanými gify v poznámkách k vydání. Vypíchnout lze, že v terminálu lze nově povolit vkládání kopírovaného textu stisknutím středního tlačítka myši. Ve verzi 1.89 vyjde také VSCodium, tj. komunitní sestavení Visual Studia Code bez telemetrie a licenčních podmínek Microsoftu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 19
    2.5. 21:22 | Nová verze

    Proton, tj. fork Wine integrovaný v Steam Play a umožňující v Linuxu přímo ze Steamu hrát hry určené pouze pro Windows, byl vydán ve verzi 9.0-1 (𝕏). Přehled novinek se seznamem nově podporovaných her na GitHubu. Aktuální přehled her pro Windows běžících díky Protonu také na Linuxu na stránkách ProtonDB.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    2.5. 19:33 | Nová verze

    Byla vydána verze 1.78.0 programovacího jazyka Rust (Wikipedie). Podrobnosti v poznámkách k vydání na GitHubu. Vyzkoušet Rust lze například na stránce Rust by Example.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    2.5. 11:22 | Bezpečnostní upozornění

    Služba Dropbox Sign (původně HelloSign) pro elektronické podepisování smluv byla hacknuta.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    2.5. 11:00 | Nová verze

    Byla vydána nová major verze 8.0 textového editoru GNU nano (Wikipedie). Podrobný přehled novinek a oprav v oznámení v diskusním listu info-nano nebo v souboru ChangeLog na Savannah. Volbou --modernbindings (-/) lze povolit "moderní" klávesové zkratky: ^C kopírování, ^V vložení, ^Z vrácení zpět, … Tato volba je aktivována také pokud binárka s nano nebo link na ni začíná písmenem "e".

    Ladislav Hagara | Komentářů: 4
    1.5. 23:22 | IT novinky

    Před 60 lety, 1. května 1964, byl představen programovací jazyk BASIC (Beginners' All-purpose Symbolic Instruction Code).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 23
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (53%)
     (11%)
     (20%)
     (16%)
    Celkem 70 hlasů
     Komentářů: 8, poslední včera 08:25
    Rozcestník

    Linuxové herní novinky – únor 2013

    12. 3. 2013 | Jiří Komárek | Hry a zábava | 6395×

    Další „bundle“ akce s hrami pro Linux, stabilní vydání Steamu, další hry ze série Counter-Strike na Linuxu, stejně jako linuxové porty her Terraria, Guns of Icarus Online, Dwarfs!?, Super Hexagon, Spectra, Towns, Livalink, nové verze her Alien Arena, Unknown Horizons, Dune Legacy, FreeOrion a FlighGear a představení hry Surgeon Simulator 2013. Další vydání Linuxových herních novinek je tu!

    Obsah

    Steam for Linux stabilní vydání

    link

    Asi jste již zaregistrovali, že Steam přešel z otevřené bety do fáze stabilního klienta pro Linux. Změna to nebyla vlastně až tak výrazná, snad až na nějaký výprodej her. Daleko důležitější věc se udála chvíli před tím: Steam změnil licenci tak, aby bylo možno vytvářet balíky pro další linuxové distribuce. Že bychom se snad dočkali dne, kdy již k instalaci na některém z nepodporovaných dister nebude třeba několikastránkového manuálu?

    Hry Counter-Strike: Condition Zero na Linuxu

    link

    A když jsme Steamem začali, budeme pokračovat hrami na něm distribuovanými. Posledním chybějícím „hráčem“ na linuxové platformě z rodiny Counter Strike her postavených na Half-Life 1 enginu byl Counter Strike: Condition Zero. To se změnilo v únoru tohoto roku, kdy Valve vydal linuxový port této FPS. Nejdůležitější změnou oproti původnímu Counter Strike je přidání single player módu, ve kterém na hráče čeká řada po sobě poskládaných map, kdy splněním jedné várky se mu otevře přístup k dalším. Úkoly bývají většinou velice podobné: zabij 10 nepřátel, zabij 3 nepřátele pomoci sniperky a vyhraj kolo do 75 sekund. Výhrou jedné mapy navíc získáte bod, za který můžete do svého týmu verbovat lepší a lepší boty. Ano, boty: nebojte se, z-boti byli nahrazeni umělou inteligencí, která je skutečně alespoň trochu inteligentní. Tou nejméně podstatnou, ovšem nejviditelnější změnou je samozřejmě nová grafika, která se dotkla téměř všeho, s výjimkou pár map. Máte-li tedy rádi Counter-Srike 1.6, určitě neváhejte s Condition Zero.

    Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky

    Counter-Strike: Souce má také linuxovou verzi

    link

    Mladší bráška svých starších sourozenců, Counter-Strike: Source, vyšel taktéž na Steamu v linuxové verzi. O vyhazování budov do vzduchu teroristy či zachraňování nevinných rukojmí týmy speciálních jednotek jste si již mohli přečíst, nová grafika je zmíněna pár řádků nahoru, co tedy přináší Counter-Strike: Source nového? Ano, jsou tu i některé viditelné změny, ale tou největší je změna vnitřností: jedná se o první hru ze série postavenou na herním enginu Source (stejně jako například Half-Life 2). Můžeme se tedy těšit na brzkou portaci dalších her postavených na tomto enginu? A i na Counter-Strike: Global Offensive postavené na tomtéž enginu?

    Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky

    Terraria na Linuxu

    link

    Další z her dostupných na Steamu, Terraria, se dočkala linuxové verze. Že ale na Steamu nikde nevidíte odkaz na linuxovou verzi? Inu, máte pravdu, na Steamu ji skutečně nenajdete a to ani pokud máte koupenou Windows verzi (takže trik á la Counter-Strike nefunguje). Proč tedy ta zmínka o linuxové verzi? Inu, když to nejde oficiálně přes výrobce, musí si to uživatelé udělat sami. A tak se mladík jménem jesyspa rozhodl, že vytvoří vlastní mono verzi. K hraní stále potřebujete data z originální hry, ale lze to postupem zmíněným v odkazovaném postu rozchodit i na vašem oblíbeném operačním systému. A o čem že tu celou dobu píši? O něčem, co by se s trochou nadsázky dalo nazvat plošinovkovým Minecraftem. Schéma doluj, objevuj, bojuj a stav tu platí stále, ovšem pouze ve dvou rozměrech. Originál se dá pořídit za €10. I když, pravda, za tu cenu by opravdu mohli vývojáři na oficiálním portu zapracovat...

    Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky

    Guns of Icarus Online

    link

    Steampunk na křídlech andělů. Jak jinak lze charakterizovat tuto multiplayerový steampunkový letecký simulátor? V Guns of Icarus Online se dostanete do role kapitána létajícího korábu, který má za úkol proletět skrze území plné pirátských letadel a jiných vzdušných plavidel. K tomu, abyste misi úspěšně zvládli, budete však potřebovat další spoluhráče, kteří vám budou se vším pomáhat: od oprav zničených částí lodě až po sestřelování nepřátel. Hra je k dispozici na Steamu za zajímavých €19. Milujete-li steampunk, pak určitě neodoláte.

    Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky

    Dwarfs!?

    link

    Trpajzlíci!? Ano!!! Máte je rádi? To určitě nesmíte přehlédnout zajímavou real-time strategii s názvem Dwarfs!?. Ve hře budete mít na starost podzemní království trpaslíků a spolu s nimi budete kutat, stavět, hledat skryté poklady i bojovat. Hra nabízí několik módů: arkádový, plnění úkolů, „závodní“, obranu věže, volnou hru a mód s názvem temným jako je on sám. Celý balík je dostupný za €9, ovšem ke stažení je i základní „free to play“ verze, která je zcela zdarma. Na ní si můžete vyzkoušet zda-li se vám investice vyplatí.

    Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky

    Super Hexagon

    link

    Mezi normální herní tituly se na Steam občas zatoulá nějaká podivnost. Ovšem ani toto slovo není dostatečně silné pro hru Super Hexagon, jejíhož portu jsme se právě dočkali. O co jde? Herní princip je jednoduchý a pamětníci jej znají již z dob 8bitů či „blbých“ mobilů: máte objekt a s ním uhýbáte jiným přicházejícím objektům. Na tom by nebylo nic tak zajímavého, pokud by programátor této hry vše neoblékl do psychadelickcých barev a ty přicházející objekty neposkakovaly do rytmu 8bitové hudby. Nakonec nezbývá než vydat varování či snad jen pokornou prosbu: nikdy nejezte houbičky, než jdete programovat hru.

    Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky

    Spectra

    link

    Zatímco na Steamu se pilně vydávalo, tak ani u konkurence, Desury, se nelenilo. A ani tady se psychadelickými drogami nešetřilo. Svědčí o tom například hra Spectra, jenž je distribuována skrze tuto platformu. V této hře máte za úkol se pohybovat v puzzle světě, který je tvořen neonovými bloky a kde každý váš pohyb vyvolá nějakou reakci. Pro to, abyste hru zdárně dokončili, musíte dopředu hodně dobře plánovat. Hra je dostupná za necelých €2, za které dostanete pořádné protočení mozkových závitů.

    Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky

    Towns V10

    link

    Minecraft + RTS prvky = Towns. Ano, podíváte-li se na webové stránky této hry, zjistíte, že výše uvedená rovnice prostě platí. O co jde? Budování města ve světě kouzelné grafiky, objevování nových a nových míst a samozřejmě boj! A pokud mi stále někdo nevěří, může si to za necelých €12 ověřit skrze  Desuru. Pokud hru již znáte a akorát nevíte co nového v ní se děje, tak vězte, že verze 10, která právě vyšla, přidává nové mapy, tvorbu hor, nové plodiny k pěstování, jako jsou bambus a cukrová třtina, a nové bloky ke stavění.

    Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky

    link

    Portace enginu Unity na linuxovou platformu přináší stále své ovoce. Jednou z posledních her, která je na tomto enginu postavena a byla nedávno portována na Linux je Livalink, která se na nás žene přes Desuru. Tato FPS nepřináší nic revolučního, jedná se o klasickou bezduchou střílečku, která však může skvěle sloužit k odreagování. Co však zaujme je tvrzení, že hra je „extrémně optimalizovaná a může pravděpodobně běžet na vaší kalkulačce“. Máte-li tedy starší počítač a rádi byste jej nějak využili, může být Livalink skvělou volbou. Cena je nastavena v rozumné výši €7.50.

    Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky

    Alien Arena: Mercury Edition (7.65)

    link

    Ani vývojáři free/open source her nezaháleli a vydali pár nových kousků. Tím prvním, který si dnes představíme, je Alien Arena: Mercury Edition, neboli verze 7.65. Ta přináší hlavně zlepšení v renderování, kterého bylo zapotřebí jako soli, nové stínování předmětů ve hře, nové efekty na skle a vodních plochách, přidány byly HD mapy, vylepšeny byly modely a některé nové byly přidány. A samozřejmě byla opravena spousta bugů a dalších věcí.

    Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky

    Unknown Horizons 2013.1

    link

    Po roce vývoje vychází nová verze real-time strategie Unknown Horizons s označením 2013.1. A co že se v tomto otevřeném klonu herní série Anno za ten rok změnilo? Hlavně se změnily dlaždice u všech povrchů, přibyly nové budovy: včelíny, kasárny, drtičky, kakaová pole, zdravotnické budovy, bylinkárny, rozhledny, pekařství, pole s kořením, vinice a vinotéky. Také se objevila spousta nové grafiky pro již existující budovy, například při postupu do další doby. Vylepšeno bylo také AI, kdy hráči s umělou inteligencí mohou měnit svoji diplomacii vůči jiným a vyhlašovat války či příměří. Neviditelnou, ale pocititelnou změnou je vylepšení výkonu, neboť předchozí verze měly velké problémy se zatížením počítače, obzvláště na větších mapách či při větším počtu elementů na mapě. A samozřejmě opravena byla tuna chyb.

    Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky

    Dune Legacy 0.96.3

    link

    Dnes již old-school klasika, Dune II, se dočkala kompletní předělávky s názvem Dune Legacy. A právě tento přepsaný engine dal o sobě znovu vědět, když jeho vývojáři vydali verzi 0.96.3. Přibyl editor map s plnou podporou všech elementů původní hry, začleněno bylo OpenSuperDune, což je náhrada za rozšíření SuperDune, přibyla možnost konfigurovat si zoom, harvestery mají nově tlačítko návrat, přidána byla podpora pro více různých AI, kdy i to originální bylo vylepšeno, přibyla možnost lokalizace celé hry a k dispozici jsou i nové mapy. Chcete-li si užít starou dobrou Dunu, s možností například zapařit i se svými kamarády po síti, nezapomeňte, že k hraní jsou stále potřeba některé soubory z původní hry.

    Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky

    FreeOrion 0.4.2

    link

    Od real-timových strategií se přesuneme k těm tahovým. Pamatujete herní sérii Master of Orion? Ne? Nevadí, i tak si můžete zahrát jeho svobodný klon: FreeOrion. Toto svobodné dobývání vesmíru vyšlo ve verzi 0.4.2 a z hlavních změn je třeba jmenovat podstatné zlepšení AI, které již nyní necheatuje, ale na druhou stranu i dobrý hráč v souboji s ním nemusí vyjít jako vítěz, vylepšení se dočkalo i GUI a klávesové zkratky, herní wiki, Galactopedia byla rozšířena o články pojednávající o herních mechanismech, výrobu vesmírných lodí je možné nyní dělat hromadně, vylepšen byl i notifikátor a předělána byla i technologie stealth u letadel a její odhalování. Toto vydání také lépe balancuje jednotlivé prvky ve hře.

    Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky

    FlightGear 2.10

    link

    Jenže k čemu vám je mít možnost plánovat výrobu desítek kusů letadel, když by s nimi neměl kdo létat? Od toho je tu letecký simulátor FlighGear. Nová verze přináší renderování rozptylu u atmosférického světla plus další grafické vychytávky typu prašnost, vlhkost a podobné, vylepšena byla též spotřeba CPU při běhu hry, joystick je nyní možné konfigurovat z grafického prostředí, vylepšen byl i manager letů, přidáno bylo noční vidění, lépe létají i letadla řízená umělou inteligencí, nové textury se dočkala území Karibiku, západní Evropy, Islandu a tropické Jižní Ameriky a vylepšena byla i některá z letadel.

    Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky

    Surgeon Simulator 2013

    link

    Hra, která doteď na Linuxu citelně chyběla a kterou nesmíte za žádnou cenu přehlédnout je Surgeon Simulator 2013. Když už tu máme simulátory letecké, simulátory kamionů, dokonce i simulátory zemědělských strojů, co bychom tu nemohli mít simulátor chirurgický? Jenom si hezky zkusme, jaké to mají naši lékaři.

    Samotná hra není až tak složitá co se týká úkolů, ten je docela jasný: odoperovat pacienta. Ovšem co už je problematické je jak to provést. Hra se ovládá pomocí pěti kláves, kterými ohýbáte jednotlivé prsty a myší, kdy levé tlačítko tlačí ruku dolů a pravé ji rotuje ve směru pohybu kurzoru. Samotný pohyb myši se převádí na pohyb rukou. Už jen uchopit správně předmět dá dost zabrat, a to už nemluvím o samotné práci, kdy se občas stane že místo jednoho žebra vezmete rovnou celou hrudní kost. Nebudu to natahovat: pacient mi zatím nikdy nepřežil, ovšem vy se můžete předvést v lepším světle a darovat života alespoň jednomu virtuálnímu nebožákovi se špatným srdcem.

    Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky

    Závěr

    link

    Dnešní díl se opět nesl v duchu portací dalších a dalších her na Linux. A nenastane-li neočekávaná situace, lze tento trend očekávat i do budoucnosti. Otázkou zůstává, zda-li se to projeví také do zvýšeného zájmu o samotný operační systém a jeho větší rozšíření. Neboť například na Steamu má Linux dnes již hezká dvě procenta...

           

    Hodnocení: 100 %

            špatnédobré        

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    12.3.2013 00:43 Radek Podgorny | skóre: 16
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – únor 2013
    diky za to video, uz dlouho jsem se takhle nenasmal! ;-)
    12.3.2013 00:56 xkomczax | skóre: 51 | blog: proste_blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – únor 2013
    jo video, ale co teprve samotná "hra"! :-D
    12.3.2013 08:57 Jix0 | skóre: 24 | blog: Not only for humans
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – únor 2013
    Tak to je neco :D ... a jak na tom konci ze "Pacient zije" :D .....
    If you will not cooperate, you are to be executed! | Starting as a DJ
    Limoto avatar 12.3.2013 19:05 Limoto | skóre: 32 | blog: Limotův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – únor 2013

    hlavně že "Bob's not a fish, he needs lungs" :-D

    12.3.2013 01:14 Ivanhoej | skóre: 26 | blog: ss2_Debian | Bratislava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – únor 2013
    V Counter-Strike: Souce nejdu otvarat obrazky....
    *** Jabber (XMPP): fogo@jabber.cz ***
    Luboš Doležel (Doli) avatar 12.3.2013 09:44 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – únor 2013
    Opraveno.
    GeoRW avatar 12.3.2013 15:43 GeoRW | skóre: 13 | blog: GeoRW | Bratislava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – únor 2013
    ani v tom simulatorovi chirurga
    "This is to be taken with a grain of salt." ACBF - Advanced Comic Book Format
    Kamil Páral avatar 12.3.2013 10:52 Kamil Páral | skóre: 13 | blog: Kamil Páral | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – únor 2013

    Dwarfs zatím na Linuxu nejedou: https://github.com/ValveSoftware/steam-for-linux/issues/1593

    Jakub Lucký avatar 12.3.2013 12:47 Jakub Lucký | skóre: 40 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – únor 2013
    Jedou a nijak jsem to nenastavoval...
    If you understand, things are just as they are; if you do not understand, things are just as they are.
    Marián Kyral avatar 12.3.2013 13:24 Marián Kyral | skóre: 29 | blog: Sem_Tam | Frýdek-Místek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – únor 2013
    Uvažoval jsem, že bych je zkusil, ale Mono? No potěš. Nakonec jsem rád, že na hry nemám čas. Téměř všechen volný čas mi teď zabere OSM. Začal jsem s jedním chodníkem a už mně to třetí měsíc drží a nechce pustit. :-D
    Rezza avatar 12.3.2013 22:20 Rezza | skóre: 25 | blog: rezza | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – únor 2013
    Tak hlavni herni platforma, ne? Clovek si tak cte licencni ujednani v PS Vita a buch co nevidi - Playstation Mobile je Mono :D
    12.3.2013 22:31 xkomczax | skóre: 51 | blog: proste_blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – únor 2013
    Jelikož jsi tu ten OT načal: když na to přijde, i v OSM se dá různě hrát. Můžeš buďto jednoduše porovnávat své umístění v tabulce českých přispěvatelů (souboj o letošní TOP20 zatím před tebou s malým náskokem vedu a v celkovém skóre jsem lepší o pár příček :-P ) nebo můžeš jít do přímého férového souboje - osmfight.neis-one.org :-D
    Marián Kyral avatar 12.3.2013 22:47 Marián Kyral | skóre: 29 | blog: Sem_Tam | Frýdek-Místek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – únor 2013
    Jo jo, kýblsoft znám a díky za něj. Zatím lezu nahoru, ale na ty nejlepší nemám. Jsem celkem skromný, první stovka mi stačí ;-)
    Bilbo avatar 14.3.2013 01:51 Bilbo | skóre: 29
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – únor 2013
    jít do přímého férového souboje
    Kdyby to bylo aspoň symetrické, zkusil jsem to a když prohodím prvního a druhého uživatele, tak se skóre změní z 1:6 na 3:4. Maj tam chyby :)
    Big brother is not watching you anymore. Big Brother is telling you how to live...
    15.3.2013 00:12 w4rr10r
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – únor 2013
    Máte-li tedy rádi Counter-Srike 1.6, určitě neváhejte s Condition Zero.
    SRSLY?
    15.3.2013 00:32 xkomczax | skóre: 51 | blog: proste_blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – únor 2013
    Jo :-)
    15.3.2013 00:47 w4rr10r
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – únor 2013
    Co si tak matně vzpomínám, Condition Zero byl minimálně na progamingové scéně propadák.
    15.3.2013 14:40 xkomczax | skóre: 51 | blog: proste_blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – únor 2013
    Tak wikipedia tvrdí:
    As of 2008, the game is one of the ten most played Half-Life modifications in terms of players, according to GameSpy.[1] 2.9 million copies have been sold.[2]
    Nevím, těžko říct, sám nic o "propadáku" nevím, ale na druhou stranu, vím, že se hrálo 1.6 a pak Source. Nic mezi tím se (alespoň v mém okolí) nerozšířilo...
    15.3.2013 23:47 w4rr10r
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – únor 2013
    Do roku 2006 jsem se trochu pohyboval na progamingové scéně (právě CS a taky WC3) a Condition Zero se prostě nehrálo. Leda rekreačně. Konkrétní problémy si už ale nepamatuju.
    16.3.2013 00:50 xkomczax | skóre: 51 | blog: proste_blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – únor 2013
    OK, díky za info. Ale článek už asi necháme jak je ;-)

    Mimochodem, právě ty konkrétní problémy by mne zajímaly: v CS:CZ jsem hrál pouze singleplayer, ale ten mi přišel shodný s 1.6: ovládání, mapy, fyzika, ... , jen trochu lepší grafika, s výjimkou L337 Krew, kterého totálně zprasili. Ale že by ta nechuť jen kvůli image nejoblíbenějšího teroristy?

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.