abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    14.6. 12:11 | IT novinky

    Google Blog ČR informuje, že mobilní aplikaci Gemini a NotebookLM lze používat už také v Česku.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 18
    14.6. 11:33 | Nová verze

    Byla vydána nová major verze 8 duálně licencovaného open source frameworku JUCE (Wikipedie, GitHub) pro vývoj multiplatformních audio aplikací.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    14.6. 11:11 | IT novinky

    Od 18. června bude možné předobjednat notebook DC-ROMA RISC-V LAPTOP II od společnosti DeepComputing s osmijádrovým 64-bit RISC-V AI CPU a s předinstalovaným Ubuntu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    13.6. 23:55 | Nová verze

    Byla vydána verze 1.79.0 programovacího jazyka Rust (Wikipedie). Podrobnosti v poznámkách k vydání na GitHubu. Vyzkoušet Rust lze například na stránce Rust by Example.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    13.6. 14:33 | Zajímavý článek

    Byly zveřejněny výsledky průzkumu (infografika) mezi uživateli FreeBSD.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    13.6. 13:22 | IT novinky

    Na konferenci DevConf.CZ 2024 je na stánku Furi Labs prezentován linuxový telefon FuriPhone FLX1. Jeho cena 499 dolarů.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 17
    13.6. 00:11 | Nová verze

    Bylo vydáno Eclipse IDE 2024-06 aneb Eclipse 4.32. Představení novinek tohoto integrovaného vývojového prostředí také na YouTube.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    12.6. 22:00 | Nová verze

    Proton, tj. fork Wine integrovaný v Steam Play a umožňující v Linuxu přímo ze Steamu hrát hry určené pouze pro Windows, byl vydán ve verzi 9.0-2 (𝕏). Přehled novinek se seznamem nově podporovaných her na GitHubu. Aktuální přehled her pro Windows běžících díky Protonu také na Linuxu na stránkách ProtonDB.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    12.6. 15:44 | Nová verze

    Po roce od vydání verze 15.5 bylo vydáno openSUSE Leap 15.6. Přehled novinek v nejnovější verzi této linuxové distribuce v oznámení o vydání a v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    12.6. 12:44 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 256 správce systému a služeb systemd (GitHub). Nově mimo jiné s run0 jako alternativou k sudo.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 25
    Rozcestník


    Vložit další komentář
    20.6.2008 00:11 laco
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bill Gates - 2 (Programmers at Work)
    Opět pokračování o nejlepším programátorovi na světě, který se vlastní pílí vypracoval z neuvěřitelně chudých rodinných poměrů až na nejbohatšího muže světa. Ale nezpychnul a nejméně polovinu svých miliard dolarů věnoval na rozvoj open source. Proto se mu zde na ABC linuxu dostává zasloužené pozornosti.
    20.6.2008 00:21 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bill Gates - 2 (Programmers at Work)
    Ve skutečnosti se mu na AbcLinuxu.cz dostává pozornosti proto, že je jedním z těch, kteří poskytli rozhovor pro překládanou knihu. A myslím, že celkem zaslouženě. Ať už se vám to líbí, nebo ne, tak Bill Gates je v programátorském i IT světě všeobecně natolik významná osobnost, že i na portálu o Linuxu s ním může vyjít rozhovor.

    A pokud to nestačí, tak mohu nabídnout klsasický citát: "Keep your friends close and your enemies closer" :-).
    20.6.2008 12:17 laco
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bill Gates - 2 (Programmers at Work)
    Akorát by to potom chtělo doplnit do názvu ještě nějaká písmena. Mohlo by třeba být AbcMSLinuxu nebo tak něco.
    20.6.2008 12:25 Jiří (BoodOk) Kadeřávek | skóre: 19 | blog: BoodOk | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bill Gates - 2 (Programmers at Work)
    Zkus se na to podívat takto. Máme tu materiál, který se zmiňuje o někom o kom se nemluví. Tak to je jesné, vystřihnout. Že tím zkurvím dílo jako celek, co na tom, cenzor si zacenzoroval, je to jeho job.
    Věda má v sobě určitou zpupnost, že čím dokonalejší techniku vyvineme, čím více se dozvíme, tím lepší budou naše životy.
    20.6.2008 14:38 mamlas
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bill Gates - 2 (Programmers at Work)
    Zas mě ale nejde do hlavy, proč je tady ta sada článků o nějakých programátorech, kteří namají nic společného ze svobodným sw ani linuxem.
    20.6.2008 14:52 Filip Jirsák | skóre: 68 | blog: Fa & Bi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bill Gates - 2 (Programmers at Work)
    Třeba proto, že mají mnoho společného se svobodným softwarem? Podle mne většina z těch respondentů spoluvytvářela prostředí, ze kterého svobodný software (tak jak jej známe dnes) později vznikl.
    progdan avatar 20.6.2008 17:10 progdan | skóre: 34 | blog: Archař | Teplice/Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bill Gates - 2 (Programmers at Work)
    ABCLinuxu prece nemusi znamenat, ze tu nesmi vyjit clanek, ve kterem se aspon dvakrat neobjevi slovo Linux i kdyby byl sebevic IT-zamereny...tohle je prece i IT portal a Bill Gates je v tehle branzi tak klicova osoba, ze zminit ho tu nepovazuju za nic spatneho, naopak si myslim ze je to prinos pro vetsinu lidi tady, stejne jako preklady ostatnich rozhovoru!
    Collecting data is only the first step toward wisdom, but sharing data is the first step toward the community.
    21.6.2008 18:24 Andrej | skóre: 51 | blog: Republic of Mordor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bill Gates - 2 (Programmers at Work)

    Nebýt Billa Gatese, možná by dnes neexistovala spousta open-source projektů. Řeč je například o dílech typu Wine, Samba a podobně. (FreeDOS už má svá léta za sebou.) :-D

    Ale teď vážně. Proti Billu Gatesovi nic nemám. Dokázal na trhu uspět. Dokázal opít lidi rohlíkem a vydělat na jejich hlouposti. Využil období, kdy rapidně rostla dostupnost počítačů i počet jejich uživatelů, zatímco všeobecné znalosti o informačních technologiích byly mizerné. Odhaduji, že takové období může trvat třeba ještě dalších deset let, ale rozhodně nebude trvat věčně. O úspěchu firmy Microsoft rozhodla (až na pár výjimek a krádeží open-source kódu) téměř výhradně volná ruka trhu. Vzápětí ta ruka dostala po zásluze přes prsty, což IMHO ke svobodnému hospodářství svým způsobem patří. Mají-li se lidé poučit, musí napřed udělat chybu. Bez omylů zkušenosti získat nelze.

    Jen mě trochu překvapuje, že je Bill Gates řazen mezi programátory. Jeho řeči připomínají středoškoláka, který bastlí nějaké drobné programy a o skutečném programování toho až tak moc neví. On je vlastně homo unius libri. Udělal jeden interpret a dál nic. Povídačky o tom, co všechno ovlivňoval a navrhoval, jsou směšné. Pokaždé šlo pouze o reimplementaci software, který už dávno v několika exemplářích existoval, a o jeho přizpůsobení pro (tehdy levnou a bídnou) platformu Intel. Bill Gates je pouze podnikatel, nikoliv programátor.

    Je třeba připomenout, že pořádný počítač s pořádným OS stál v roce 1992 cca půl milionu Kč. PC stálo nějakých třicet tisíc, ale neexistoval pro něj pořádný software. (Jak by taky mohl, když to mělo čtyřiašedesátkrát méně RAM než SGI Indy v základní sestavě...) Této mezery využil mistrně Bill Gates a jeho firma začala dodávat software, který sice míchal bídu s nouzí, ale PC se pak stalo pro uživatele zajímavější. Běžnému uživateli bylo úplně jedno, co je to uptime, ochrana paměti, bezpečnost, uživatelská oprávnění nebo pořádný souborový systém. A tak všichni restartovali, odvirovávali a lamentovali.

    A někteří restartují, odvirovávají a lamentují dodnes.

    20.6.2008 13:47 Filip Jirsák | skóre: 68 | blog: Fa & Bi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bill Gates - 2 (Programmers at Work)
    A když se tu píše o openSuse, Firefoxu, Javě, Ubuntu, má se kvůli tomu Abíčko přejmenovat na AbcNovellMozillaSunCanonicalLinuxu? Ta série rozhovorů je celek, a není důvod k tomu cenzurovat jeden rozhovor jenom proto, že dotyčného respondenta dnes nemáte rád. Naopak, máte jedinečnou šanci zkoumat, jestli se ten člověk chová podle toho, co tenkrát říkal, můžete hledat, jestli už tenkrát byly nějaké náznaky toho, jak se bude chovat dnes atd.
    22.6.2008 15:49 laco
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bill Gates - 2 (Programmers at Work)
    23.6.2008 08:09 mamlas
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bill Gates - 2 (Programmers at Work)
    bože to jsou kxichty:) půlka je jich jak ze skupiny Boston a druhá vypadá jak máničky z 80. let našeho minulého režimu.
    20.6.2008 00:28 Petr F
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bill Gates - 2 (Programmers at Work)
    Že byl dobrý programátor mu těžko upřete a na charitu asi věnoval tak 100 krát víc než všichni na ABC dohromady. To, že mi vadí jak se chová M$ dnes snad nemusí zatemňovat mozek až do roku 85.
    20.6.2008 01:16 Kyosuke | skóre: 28 | blog: nalady_v_modre
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bill Gates - 2 (Programmers at Work)
    Že byl dobrý programátor mu těžko upřete

    Myslím, že upřu. Jestli BG byl dobrý programátor, tak byli dobří nebo lepší všichni tehdejší programátoři osmibitů. Stačí se podívat, co v té době dokázal na osmibitu naprogramovat třeba Chuck Moore nebo skupina FIG. Nějaký MS BASIC se s tím těžko mohl srovnávat, ostatně vzpomínky na MS BASIC z 80. let mám poněkud neveselé - ono to skoro nic neumělo, a to i v porovnání s tím, co to umět mohlo. :]

    Apropos charita - není-li to anonymní, není to pro mě charita, a myslím, že spousta ábíčkářů by neměla problém věnovat obdobnou část svého příjmu, je-li řeč o procentu příjmů - rozhodně ne stokrát méně ze svého příjmu. Samozřejmě průměrný občan tolik manévrovacího prostoru asi mít nebude ani v relativním měřítku, ne každý může jako Warren Buffet věnovat 83 % svého majetku a ze zbylých "pouhých" deseti miliard poklidně dožít. ;-) Navíc spousta ábíčkářů má jistě svůj podíl na charitě Billa Gatese - ve formě části licenčních poplatků za software Microsoftu, který by mohli jinak věnovat na charitu sami, třeba i z větší části, než kolik Bill Gates nakonec z jejich odvedených peněz věnoval, a proto se nemusejí zase až tolik stydět. :-)

    20.6.2008 06:53 ert
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bill Gates - 2 (Programmers at Work)
    +1
    Josef Kufner avatar 20.6.2008 09:19 Josef Kufner | skóre: 70
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bill Gates - 2 (Programmers at Work)
    Jojo, když to srovnám s předchozími rozhovory, tak je tohle břídil. Programování není jeho silná stránka, spíš bych to viděl na vedení lidí a věcí s tím souvisejících, ale ne programování.
    Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
    20.6.2008 11:56 Rampa Mac Kuak
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bill Gates - 2 (Programmers at Work)
    ad charita: že by ho tížilo svědomí?:)

    Právě tehdy jsem přestal chodit na přednášky a jen jsme nepřetržitě pracovali. jo to myslel to jak načerno bastlili interpret basicu na univerzitním počítači?

    Já jsem například chodil k popelnicím za výpočetním centrem a lovil výpisy jejich operačního systému. jo tak tady bral náš genius inspiraci ke svým inovativním novinkám. :)
    20.6.2008 17:47 tdx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bill Gates - 2 (Programmers at Work)
    Já jsem například chodil k popelnicím za výpočetním centrem a lovil výpisy jejich operačního systému. Dodnes z jejich systému dýchá tento neopakovatelný genius loci...
    20.6.2008 08:11 Peter Fodrek
    Rozbalit Rozbalit vše To nemyslis vazne s topu chudobou/chudosti..
    >z neuvěřitelně chudých rodinných poměrů

    To nemozes mysliet vazne

    Gates was born in Seattle, Washington, to William H. Gates, Sr. and Mary Maxwell Gates. His family was wealthy; his father was a prominent lawyer, his mother served on the board of directors for First Interstate BancSystem and the United Way, and her father, J. W. Maxwell, was a national bank president. zdroj Wikipedia
    20.6.2008 08:20 Kyosuke | skóre: 28 | blog: nalady_v_modre
    Rozbalit Rozbalit vše Re: To nemyslis vazne s topu chudobou/chudosti..
    Může, laco je známý troll, takže si to může dovolit. :-)
    20.6.2008 12:10 laco
    Rozbalit Rozbalit vše Re: To nemyslis vazne s topu chudobou/chudosti..
    Je to skvělá metalová kapela.
    20.6.2008 23:11 Aldagautr | skóre: 20
    Rozbalit Rozbalit vše Re: To nemyslis vazne s topu chudobou/chudosti..
    Bill Gates?
    o svobodu prichazi nejsnaze ten, kdo o ni nikdy nebojoval
    20.6.2008 11:52 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bill Gates - 2 (Programmers at Work)
    Opět pokračování o nejlepším programátorovi na světě
    Nejlepší obchodník ano. Nejlepší manager ano. Ale nejlepší programátor ?!?!?

    Jako "Nejlepšího programátora na světě" označují Billa Gatese lidé, kteří buď nevědí nic o počítačích, a když jo, tak nenaprogramovali v životě jedinný program...
    Kdakel avatar 20.6.2008 16:53 Kdakel | skóre: 24 | blog: kdakel | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bill Gates - 2 (Programmers at Work)
    Sice nejsem zrovna znalec, ale jako nej nej nej programátora bych ho zrovna neoznačoval.. Tedy alespoň nádherný životopisný snímek Piráti ze Silicon Valley, mluví trochu jinak..
    20.6.2008 00:50 Mak
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bill Gates - 2 (Programmers at Work)
    A co ze to ten genialni programator naprogramoval?
    20.6.2008 01:57 Messa | skóre: 39 | blog: Messa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bill Gates - 2 (Programmers at Work)
    AFAIK zůstalo jen u toho Basicu - je to zmíněno v minulém díle a pochybuji, že by se to od té doby změnilo. Ten basic a založení MS mu asi nelze upřít, ale jeho výrazy ve stylu "dobří programátoři dělají tohle takhle" podle mě nebudou zas až tak jeho. Gates má IMHO hodně co říct k tomu jak vydělat balík, ne jak něco dobře naprogramovat :-)
    20.6.2008 06:54 ert
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bill Gates - 2 (Programmers at Work)
    +1
    20.6.2008 09:58 Robo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bill Gates - 2 (Programmers at Work)
    jj, tento clovek nikdy s nicim prevratnym neprisiel; vzdy odkopiroval nieco co tu uz predtym bolo a dokazal to spenazit; ten rozhovor mi tiez prijde dost divny; dobry priklad je to ako vytahoval tie cidzie kody z popelnic :))
    20.6.2008 11:37 Pavel
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bill Gates - 2 (Programmers at Work)
    No pár věcí MS vymyslel sám. Třeba MS Bob. Pokud vím, tak se ta věc pak dostala mezi deset nejhorších programů dvacátého století. : )
    Bluebear avatar 20.6.2008 11:56 Bluebear | skóre: 30 | blog: Bluebearův samožerblog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bill Gates - 2 (Programmers at Work)
    No přece Gorily :-)
    To mi připomíná, jak jsem si pořídil květináč, že v něm budu mít květinu. Opravdu tam byla, ale potom být přestala...
    20.6.2008 12:15 Jirka | skóre: 36
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bill Gates - 2 (Programmers at Work)
    Tak to se musí uznat. Chodíval jsem to hrát na taťkův pracovní počítač (a pak i toho hada). :-)

    BTW. Touha něco podobného "naprogramovat" (ať už jsem si pod tím ve věku 7 let představoval cokoliv) mě přivedla k počítačům. Takže bych měl vlastně Gatesovi poděkovat.
    20.6.2008 06:23 Xerces
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bill Gates - 2 (Programmers at Work)
    Řekl bych, že po takových třech čtyřech letech je celkem jasné, jestli jste dobrý programátor, nebo ne. Po několika dalších letech možná budete vědět něco víc o řízení lidí a velkých projektů, ale po třech nebo čtyřech letech je vidět, co z vás bude. V Microsoftu nemáme nikoho, kdo by byl několik let tak nějak průměrný a najednou začal zčistajasna optimalizovat všechno, co mu přijde pod ruce. ....... Řekl bych, že já sám jsem se jako programátor výrazně zlepšil někde mezi rokem 1975 a 1980.

    Bille - spasiteli, koukám žes byl vždycky takovej ušáček :-)
    Gogulux avatar 20.6.2008 11:09 Gogulux | skóre: 3 | blog: WTF
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bill Gates - 2 (Programmers at Work)
    Dáváme jim pocit, že jsou pány svého stroje.
    Dáváme jim pocit, že jsme jejich pány.
    20.6.2008 12:23 Non_E | skóre: 24 | blog: hic_sunt_leones | Pardubice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bill Gates - 2 (Programmers at Work)
    To až teď, v době psaní rozhovoru to třeba "myslel upřímně" :-)
    Only Sith deals in absolutes.
    20.6.2008 14:41 mamlas
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bill Gates - 2 (Programmers at Work)
    Upřímně? Podle mně to ten syčák měl vymyšlený už dávno před tím než založil nějakej mikrosoft.
    20.6.2008 15:27 Messa | skóre: 39 | blog: Messa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bill Gates - 2 (Programmers at Work)
    Dovolená v Jugoslávii, první dítě, auto, ovládnutí světa a pak už jen samé sociální jistoty a pozitiva :-)
    20.6.2008 11:31 kkaarreell | skóre: 6 | blog: perkele
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bill Gates - 2 (Programmers at Work)
    Ukážou vám, jak přesně bude vypadat vytištěná stránka?
    Tohle MS Office nekdy umelo?
    20.6.2008 15:28 TM
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bill Gates - 2 (Programmers at Work)
    Protože se tu řeší podobné věci jako v předchozím díle, zkopíruji sem s pár změnami svůj příspěvek z diskuse pod dílem minulým:

    Autor skvěle a podle správné zásady "padni komu padni" přeložil rozhovory z roku 1986 (cenzurovat cokoliv by byl výplod chorého mozku). W.Gates se tam tenkrát prostě prezentoval tak jak to uměl nejlépe a jak mu bylo vlastní, do historie patří. Ostatně i z jeho vyprávění je ve srovnání s těmi ostatními (Kildall, Simonyi atd...) vidět, že jejich teoretickou základnu neměl ani náhodou. Kupříkladu Kildall když psal software, stavěl na dobře zvládnuté teorii, měl opravdu dobré _dokončené_ vzdělání, věděl např. co to opravdu je překladač, operační systém atd...Díky tomu nebastlil, ale dělal programy, vycházející z teoretických poznatků. A právě s tím bastlením to všechno souvisí. Až do koupení lidí, kteří dříve dělali na VMS a Microsoftu pomohli k Windows NT byl Microsoft typická bastlířská firma.
    Gates o sobě ani nikdy přímo netvrdil, že má programátorské kvality např. těch výšezmíněných. To z něj spíš udělala média, která potřebovala pohádku o géniovi, který prý dal lidem počítače.
    =^..^= AmigaPower® avatar 20.6.2008 20:04 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bill Gates - 2 (Programmers at Work)
    Já kdybych byl Billem Gatesem, tak vim co si dám po smrti napsat na náhrobek: C:\ :-D
    progdan avatar 20.6.2008 20:11 progdan | skóre: 34 | blog: Archař | Teplice/Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bill Gates - 2 (Programmers at Work)
    Spis

    format C:
    Collecting data is only the first step toward wisdom, but sharing data is the first step toward the community.
    =^..^= AmigaPower® avatar 20.6.2008 20:12 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bill Gates - 2 (Programmers at Work)
    +1 :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D
    20.6.2008 22:57 phr | skóre: 13 | blog: no_comment | Klatovy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bill Gates - 2 (Programmers at Work)
    No, typický PR článek od MS. Ve skutečnosti mají MS programy všechny Gatesem kritizované vlastnosti.
    "Umělá inteligence se nemůže rovnat přirozený blbosti"
    21.6.2008 13:47 Filip Jirsák | skóre: 68 | blog: Fa & Bi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bill Gates - 2 (Programmers at Work)
    Kdybyste si ten článek opravdu přečetl, zjistil byste, že je to rozhovor, jeden ze série 19 rozhovorů s významnými programátory, a že ty rozhovory vznikly v roce 1986.
    21.6.2008 18:59 phr | skóre: 13 | blog: no_comment | Klatovy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bill Gates - 2 (Programmers at Work)
    Ale to se přece nevylučuje. Já jsem z těch keců pro sebe udělal závěr, že on osobně nemusel naprogramovat o mnoho více než zmiňovaný Basic. Můžu se mýlit, ale přijde mi to tak.
    "Umělá inteligence se nemůže rovnat přirozený blbosti"
    vencour avatar 23.6.2008 00:21 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bill Gates - 2 (Programmers at Work)

    Asi tak, doba vzniku rozhoduje, tedy o čem to vlastně mluví. Když si představim, co M$ napsal "sám" v porovnání s tim, co pro něj napsali profíci - NT 3.x, tak se musim tomu rozdílu v kvalitě sakra smát. A ano, to, že dostali pc do většiny domácností, to jim upřít nemůžu. I to je podoba evoluce, díky za ni.

    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    23.6.2008 17:22 Semo | skóre: 45 | blog: Semo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bill Gates - 2 (Programmers at Work)
    Podla mna ma phr celkom pravdu:

    Programátoři, kteří dneska začínají, nemuseli nikdy šetřit. Je pro ně těžší najít to správné vyznání, protože mají neustále pocit, že systémových prostředků je dost a dost. Před deseti lety narážel na nedostatek prostředků každý programátor, takže starší programátoři mají tyhle věci neustále na paměti.

    Podla tohto sa BG nikdy nepodarilo najat ziadneho starsieho programatora a dodnes su vsetci mladi.
    If you hold a Unix shell up to your ear, you can you hear the C.

    Založit nové vláknoNahoru

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.