Byla vydána verze 1.96.0 programovacího jazyka Rust (Wikipedie). Podrobnosti v poznámkách k vydání. Vyzkoušet Rust lze například na stránce Rust by Example.
Společnosti IBM a Red Hat představily Project Lightwell s investicí 5 miliard dolarů. Jedná se o důvěryhodné clearingové centrum pro bezpečnost open source softwaru a zabezpečení dodavatelských řetězců s novým AI modelem a globální skupinou více než 20 000 softwarových inženýrů. Služby centra budou dostupné prostřednictvím komerčních předplatných. Project Lightwell staví na iniciativách jako Anthropic Glasswing nebo OpenAI Trust Access for Cyber.
Open source 3D herní a simulační engine Open 3D Engine (O3DE) byl vydán v nové verzi 26.05. Podrobný přehled novinek v poznámkách k vydání.
Český stát by v budoucnu mohl provozovat vlastní alternativu ke komunikačním aplikacím typu WhatsApp, Signal, Telegram, Facebook Messenger a podobně. Cílem je zajistit bezpečnou datovou komunikaci pro stát a jeho důležité subjekty, jako jsou bezpečnostní složky, ministerstva a další organizace.
Už za týden, ve čtvrtek 4. června, se v Národní technické knihovně v pražských Dejvicích uskuteční další konference věnovaná tématům spojeným s IPv6 - Den IPv6. Program akce a registrační formulář jsou k dispozici na webu akce. Kapacita konference je omezená, proto organizátoři doporučují, aby se vážní zájemci přihlásili včas (k dnešnímu dni zbývá přibližně 30 volných míst). Konferenci Den IPv6 2026 organizují i letos společně sdružení CESNET, CZ.NIC a NIX.CZ.
Zařízení Steam Deck OLED bylo znovu naskladněno, ale vlivem rostoucích cen pamětí a úložišť má novou, vyšší cenovku. Steam Deck OLED 512 GB stojí nově 779 EUR (stál 569 EUR) a Steam Deck OLED 1 TB stojí 919 EUR (stál 679 EUR). Samotné zařízení se nijak nezměnilo a nové ceny tedy pouze odráží aktuální náklady na komponenty a další globální logistické výzvy, se kterými se potýká celá branže.
Český telekomunikační úřad zahajuje novou etapu využívání vysokofrekvenčního rádiového spektra v pásmu 26 GHz. Toto pásmo bude od 1. 7. 2026 otevřeno pro provoz moderních bezdrátových sítí, zejména sítí páté generace (5G), pevných bezdrátových přístupových sítí (FWA) a lokálních či průmyslových sítí určených například pro výrobní areály, logistická centra nebo technologické kampusy. Současně s otevřením pásma 26 GHz přistoupil ČTÚ ke zpřístupnění informací o využívání rádiových kmitočtů v tomto pásmu.
Logitech představil myš Signature Comfort Plus M850 L s polstrovanou opěrkou dlaně pro větší pohodlí a sadu s touto myší a klávesnicí s integrovanou opěrkou dlaní Signature Comfort Plus Combo MK880.
Gaël Duval se rozepsal o novinkách a plánech Murena a /e/OS. Počet uživatelů telefonů Murena a mobilního operačního systému /e/OS bez aplikací a služeb od Googlu se blíží 100 000. Ambicí je, aby se /e/OS stal třetí mobilní platformou v Evropě i na světě, s potenciálem dostat se i na PC. Blíží se vydání nové verze 4 s funkcemi zálohování a obnova, import e-mailů z Gmailu a rozpoznávání hlasu. Murena Workspace přinese videohovory, elektronický podpis a správu zařízení (MDM).
Dnes a zítra probíhá Ubuntu Summit 26.04. Na programu je řada zajímavých přednášek. Sledovat je lze na YouTube. Úvodní slovo měli Mark Shuttleworth a Jon Seager.
.
Jinak to vypadá super a mít něco lepšího tak bych asi utrácel hory času, takhle mi asi zbývá doufat že někdo udělá mod v enginu Cube2 (Sauerbraten).
emerge enemy-territory-truecombat. Samotna hra je vsak 32 bitova a vyuziva 32bit libky.
#!/bin/bash
setxkbmap -layout us
/usr/sbin/enemy-territory-bla-bla-ja-nevim... #sem dej prikaz ke hre
setxkbmap -layout cz #pripadne cz_qwerty
to uloz do souboru, kteremu nastav spousteci atribut (chmod +x hra.sh).
.
A k te minimalizaci: Existuje programek, kterej se pusti pred vsemi moznymi hrami jako je ET, Doom3, apod... a pak se pres zvolenou klavesu jednoduse skace ze hry (fullscreenu) a zpet. Osobne to mam vyzkousene, ale uz je to dyl co jsem to paril a preinstalil jsem tedka komp, takze ted fakt nazev nevim. Asi to nebude tezky vyhledat, ale ja dnes uz jen lenosim
), neexistuje podle mě lepší 3D akce, kam se na TCE hrabe CS, CS:Source, atp.
Jedna věc mi však neskutečně vadí - a to sice stupidní Punk Buster, který nefunguje s patchem 2.60b na Enemy Territory (tj. patchem který odstraňuje velmi závažnou bezpečnostní chybu umožňující remote exploit). Pokud nepoužívám vanilla ET 2.60, nýbrž opravené ET 2.60b, tak mě Punk Buster vyhazuje ze serverů s podezřením na cheatování. Nevíte někdo co s tím? Hrát nepatchovanou hru s tak závažným remote exploitem se mi vážně moc nechce :-/ A serverů které nevyžadují Punk Buster moc není. Přitom je to tak super hra...
Manuálne updatovať punkbuster (prípadne si novú verziu stiahnuť z ich stránok alebo skúsiť novú aktualizačnú utilitu).
V tom prvom prípade je potrebné dať súboru pbweb.x86 v adresári cesta/k/enemy-territory/pb/ territory práva na spúšťanie a spustiť ho; následne ho skopírovať aj do ~/.etwolf/pb/ a proces zopakovať. (Samotná aktulizácia trvá neprimerane dlho, ale vo výslednom efekte funguje).
, takze: perfektni hra - ale az pote co zjistite, ze za drevenou bednu opravdu nejste v bezpeci
. Takže nefunkční šmejd.. ET stejně tak. Ještě že je nepřekonatelné UT, Quake 4, atd
echo "et.x86 0 0 direct" > /proc/asound/card0/pcm0p/oss
Nebo je to tak, že po instalaci by člověk logicky očekával i konfiguraci, bez které na IBM PC nic fungovat nemůže, na rozdíl od Amigy a Atari ST, kde jaksi nebylo moc co konfigurovat?
Ale myslím, že když mi ET a AA neběžely na 2 různých distrech i strojích, tak to není v pořádku. A teď promiňte, musím se vrátit k práci. Nashledanou.
Teda ale číst jsem se naučil sám.
.
zlaty stary enemy terriotry+1. Ono sice bude ET: Quake Wars, ale tam budou mimozemšťani z Quake, to se mi vůbec nelíbí
Zlaté Američani vs. Němci.
TC:E je postavena na engine ET (Enemy Territory) ne na engine Q3!!!Enemy Territory je hra používající engine Quake III.
Based on the Doom3 engine, Wolfenstein: Enemy Territory is ...
echo "et.x86 0 0 disable" > /proc/asound/card0/pcm0c/oss
echo "et.x86 0 0 direct" > /proc/asound/card0/pcm0p/oss
echo "et.x86 0 0 disable" > /proc/asound/card0/pcm1c/oss
exit 0
a vsetko slape :) + minimizer= ETswitch a na servers XQF ;)
Tiskni
Sdílej: