Fedora se stala oficiální distribucí WSL (Windows Subsystem for Linux).
Společnost IBM představila server IBM LinuxONE Emperor 5 poháněný procesorem IBM Telum II.
Byla vydána verze 4.0 multiplatformního integrovaného vývojového prostředí (IDE) pro rychlý vývoj aplikaci (RAD) ve Free Pascalu Lazarus (Wikipedie). Přehled novinek v poznámkách k vydání. Využíván je Free Pascal Compiler (FPC) 3.2.2.
Podpora Windows 10 končí 14. října 2025. Připravovaná kampaň Konec desítek (End of 10) může uživatelům pomoci s přechodem na Linux.
Již tuto středu proběhne 50. Virtuální Bastlírna, tedy dle římského číslování L. Bude L značit velikost, tedy více diskutujících než obvykle, či délku, neboť díky svátku lze diskutovat dlouho do noci? Bude i příští Virtuální Bastlírna virtuální nebo reálná? Nejen to se dozvíte, když dorazíte na diskuzní večer o elektronice, softwaru, ale technice obecně, který si můžete představit jako virtuální posezení u piva spojené s učenou
… více »Český statistický úřad rozšiřuje Statistický geoportál o Datový portál GIS s otevřenými geografickými daty. Ten umožňuje stahování datových sad podle potřeb uživatelů i jejich prohlížení v mapě a přináší nové možnosti v oblasti analýzy a využití statistických dat.
Kevin Lin zkouší využívat chytré brýle Mentra při hraní na piano. Vytváří aplikaci AugmentedChords, pomocí které si do brýlí posílá notový zápis (YouTube). Uvnitř brýlí běží AugmentOS (GitHub), tj. open source operační systém pro chytré brýle.
Jarní konference EurOpen.cz 2025 proběhne 26. až 28. května v Brandýse nad Labem. Věnována je programovacím jazykům, vývoji softwaru a programovacím technikám.
Na čem aktuálně pracují vývojáři GNOME a KDE Plasma? Pravidelný přehled novinek v Týden v GNOME a Týden v KDE Plasma.
Víťa začal pracovat na našem novém designu. Než jej ale může zpracovat do hloubky, potřebujeme určit přesné barevné ladění. Rádi bychom znali váš názor. Takže zde máte čtyři varianty, které komentujte, resp. si vyberte mezi nimi v anketě.
Diskuse byla administrátory uzamčena.
FAQ: Proč byl uzamčen/smazán můj dotaz v Poradně?
Přesně tak. Mně osobně stávající stav maximálně vyhovuje, protože jsem si na něj jednak zvykl, jednak je jednoduchý a v jednoduchosti je krása. Podívejte se na gnu.org, linux.cz a spoustu jiných - to je radost tam něco číst. Jakmile na mě někde vyběhnou nějaké omalovánky, mám po radosti.
--JP
Tato odpověď vyjadřuje můj můj názor a ten nikomu nevnucuju. (Jo a tohle neni signatura ;o))
Osobne sa mi dost paci zvyraznenie textu lahko sfarbenym pozadim. Staci ist malinko do modra/do zelena/do cervena - len tak 5% - zvyraznenie je potom zretelne, ale neubera na kontraste. D ma skutocne napadnu modru, co tak pridat jej na tmavosti a pisat na nu bielou, svetlo-sedou alebo zltou ...
Když už musí být změny :o((, tak k téhle prosbě se přidávám.
A což udělat to tak, aby si mohl člověk nastavit barvy jednotlivých částí sám, uložilo by se to do profilu ;). Kolega tohle do jednoho webu dělal a funguje to jedna radost ;o)
--JPDalsim problemem je vzhled v rozliseni 800x600, ve kterem je abicku temer nepouzitelne.
Leoši, abíčko jsem v tomhle rozlišení "provozoval" dost dlouho a nijak mi to nepřišlo. Ale když už jsi to nakousl, trochu odběhnu od tématu barevného ladění stránek. Zkusil sis v tomhle rozlišení zobrazit diskusi, ve které se baví doposud dva lidé, z nichž jeden má signaturu (při 800x600) na tři řádky a přitom podstatný obsah jeho reakce má řádek jeden? Já to dnes zkusil a je to pořádný guláš. Kdyby druhý měl něco podobného, tak potěš. Nedalo by se v profilu to zobrazování signatur vypnout?
</Mimo mísu, alias offtopic> --JPPouvažuj ;o). Když už se dá vypnout transformace textových smajlíků na grafické, proč ne tohle. Rozhodně mi přijde významnější možnost ušetřit místo, které zabírají signatury (a ušetřit si guláš, který dělají), než překreslovat smajlíky. A také by nebylo špatné, kdyby ty signatury byly implicitně italikou, protože jednou jsem se lekl, co to na mě člověk reagující na můj příspěvek mele ;o)).
--JP
Bezva, teď už jen možnost ty signatury vypnout úplně ;o)))
--JPJUPÍ, děkuju, zas to vypadá tak, jak má (bez signatur ;o)). Dobrá práce ;o)
--JPPokud ta anketa ještě není uzavřena, tak bych se taky připojil.
Co se týče samotných barev, tak bych se přimlouval za současný stav, nebo možná ta tmavěmodrošedá ve sloupečcích trochu (ale jen trochu) světlejší. Jinak návrh "B" mi přijde jako nejmenší zlo, ale rozhodně bych změnil tu žlutou v horním pruhu a pozadí loga a dále tu hnědou v pozadí "Webhosting"u a možná i tu černou v proužku navigace. Prostě aby to celé bylo do modra nebo spíš modrošeda
Dále se připojuji k Yetimu, co se týče těch bílých linek mezi obrázky. Ty fakt ruší a je to takové nějaké ostře řezané. Současný stav (bez oddělovacích linek) je i bez obrázků (a tedy bez křivek) o moc lepší a příjemnější.
Leoš se zmiňoval, že ze současných barev má depku. Dobře, mohly by možná být světlejší. Ale já bych se přimlouval spíš za pohodu, než veselí. Takže když už dělat barevnou změnu, tak co takhle to přeladit do zelena? Zelená jak známo uklidňuje... .
ALE hlavně bych se přimlouval za něco, co jsem v celé diskusi zatím nenašel, a to je zachování bezpatkového fontu. Nevím jak ostatním, ale mi se současný font čte lépe, než navrhovaný.
Jinak přeju dobrou trefu při výběru finální podoby.
Dejv.
Tiskni
Sdílej: