Redox OS (Wikipedie), tj. mikrokernelový unixový operační systém naprogramovaný v programovacím jazyce Rust, nově podporuje X11 a GTK 3.
Dnes po celém světě startuje prodej herní konzole Nintendo Switch 2.
Stovky Indů předstíraly, že jsou neuronová síť. Vzestup a pád Builder.ai.
Při operaci Pavučina, tj. rozsáhlé diverzní akci ukrajinských bezpečnostních sil, provedené 1. června 2025, při které byly bezpilotními kvadrokoptérami napadeny ruské strategické letecké základny hluboko na území Ruské federace, byl použít [𝕏] svobodný software ArduPilot (Wikipedie). Zdrojové kódy jsou k dispozici na GitHubu pod licencí GNU GPLv3.
V polovině května uplynul jeden rok od spuštění aukcí CZ domén, které provozuje sdružení CZ.NIC. Hlavním cílem bylo zpřístupnit uvolňované domény z registru (po expiraci nebo smazání) většímu okruhu zájemců. Před spuštěním aukcí se totiž k takovým doménám dostávalo jen několik málo subjektů, které uvolňované domény „odchytávaly“ s velkou úspěšností díky automatizovaným systémům k tomu připraveným. Běžný zájemce neměl reálnou šanci
… více »UBports, nadace a komunita kolem Ubuntu pro telefony a tablety Ubuntu Touch, vydala Ubuntu Touch OTA-9 Focal, tj. deváté stabilní vydání založené na Ubuntu 20.04 Focal Fossa.
Firma Murena představila (PeerTube, YouTube) novou verzi 3.0 mobilního operačního systému /e/OS (Wikipedie) založeného na Androidu a LineageOS bez aplikací a služeb od Googlu.
Byla vydána nová verze 5.12 svobodného multiplatformního softwaru pro konverzi a zpracování digitálních fotografií primárně ve formátů RAW RawTherapee (Wikipedie). Vedle zdrojových kódů je k dispozici také balíček ve formátu AppImage. Stačí jej stáhnout, nastavit právo ke spuštění a spustit.
Na čem pracují vývojáři webového prohlížeče Ladybird (GitHub)? Byl publikován přehled vývoje za květen (YouTube).
Byly publikovány informace (txt) o zranitelnostech CVE-2025-5054 v Apport a CVE-2025-4598 v systemd-coredump. Lokální uživatel se může dostat k výpisu paměti programu (core dump) s SUID a přečíst si tak například /etc/shadow.
Tiskni
Sdílej:
Iritujúci je najmä nápis v hornej časti krabice.
1Kg hoveziho masa 1 maly celer 10cm v prumeru 2 kousky petrzele 4-6 kousku mrkve 5 kulicek celeho pepre 4 kulicky noveho koreni 1 kostka hoveziho bujonu (masox, knor...) Slaninu na prospikovani asi 200g Olej, 2dl Vegetu 1-2 polevkove lzice 1 polevkovou lzici hortice Pulku citronu Mlety cukr (vetsinou neni nutny) 200g hladke mouky 2-3 dl mleka 200-250ml sladke smetany (neprislazane)Mnozstvi jsou spis hruby odhad, zvlaste u slaniny,vegety,mouky a mleka. Na polovicni mnozstvi staci vsechno vydelit dvema a kdyz se podari, tak nemusis mit strach ze toho bude moc
450g hrube mouky 3 zemle 1 vejce 2dl mleka 10g drozdi nebo 1/2 balicku prasku do peciva. sul maslo nebo nejaky tuk (i olej) na potreniSmichas mouku,drozdi,vlazne (men nez 40 stupnu) mleko s rozslehanym vajickem,sul. Vypracujes testo. melo by byt bez hrudek. Je treba dost sily
nemusej krájet a člověk se může tak rychlejš a dřív cpát+1 ...je vidět, že taky miluješ žrádlo
Opět nasává filosofické dilema, zda nejprve zahustit a poté rozředit, nebo obráceně, tentokrát doporučuji (jsem amatér) zaprášit hladkou moukou ve stavu skoro přichytávání, chvilku posmažit a poté začít ředit,já ještě nikdy nezaprašoval, ale už mi to jednou říkala kamarádka, tak to asi zkusim. Vždy jsem volil zako základ variantu s "jíškou" (mouka, rozmíchaná ve skleničce s vodou) a potom, je-li třeba, buď zahuštění, nebo zředění.
ono je to s gulášem asi jako s Linuxem. Každý kuchař má svůj recept,pokaždé jsou jiné suroviny,něčeho je málo, něčeho hodně a hlavně ten recept je potřeba nebrat moc vážně a experimentovat.Nemůžu nesouhlasit, ono prostě také každému chutná trochu něco jiného. Ono já mám právě rád, když se ta cibule už rozpadne v omáčku, plus tedy při nandávání posypávám talíř/misku s gulášem syrovou, na jemné proužky nakrájenou, cibulí (samozřejmě, že jemnost se odvíjí od lennosti).
...v takový jedný hospůdce...... prosím o upřesnění
1/2 kg hrubé mouky 1 lžička soli 1 vejce 1/4 litru mléka 5 rohlíků droždí (asi tolik jak velký je poslední článek malíčku na ruce ;))Původně se prý droždí nedávalo. Vzniky tak zvané "betoňáky",
Z těsta vyrobíme koule, které umístíme do hrnce s dostatkem vroucí (osolené) vody. Každý knedlík vaříme každou stranu 12 minut, tj. každý knedlík dohromady 24 minut.Pozn: K nasycení obvykle stačí jedna polokoule. Vynikající též s vejci, nejlépe domácími.
...neznáte nějaký dobrý online kuchařky pro blbce?...
..před časem jsem zvažoval klub poctivých knedlíků, tedy hospody, kde mají knedlík vařený a nikoliv velkovyráběný...