Bogdan Ionescu rozběhl webový server na jednorázové elektronické cigaretě.
Byla vydána beta verze Ubuntu 25.10 s kódovým názvem Questing Quokka. Přehled novinek v poznámkách k vydání. Dle plánu by Ubuntu 25.10 mělo vyjít 9. října 2025.
Bola vydaná nová verzia 4.13 security platformy Wazuh. Prináša nový IT hygiene dashboard, hot reload dekodérov a pravidiel. Podrobnosti v poznámkách k vydaniu.
Americký výrobce čipů Nvidia investuje pět miliard dolarů (přes 100 miliard Kč) do konkurenta Intel, který se v poslední době potýká s vážnými problémy. Firmy to včera oznámily ve společné tiskové zprávě. Dohoda o investici zahrnuje spolupráci při vývoji čipů pro osobní počítače a datová centra. Akcie společnosti Intel na zprávu reagovaly výrazným růstem.
Dlouholetý balíčkář KDE Jonathan Riddell končí. Jeho práci na KDE neon financovala firma Blue Systems, která ale končí (Clemens Tönnies, Jr., dědic jatek Tönnies Holding, ji už nebude sponzorovat), někteří vývojáři KDE se přesunuli k nově založené firmě Techpaladin. Pro Riddella se již nenašlo místo. Následovala debata o organizaci těchto firem, které zahraniční vývojáře nezaměstnávají, nýbrž najímají jako kontraktory (s příslušnými důsledky z pohledu pracovního práva).
V Amsterdamu probíhá Blender Conference 2025. Videozáznamy přednášek lze zhlédnout na YouTube. V úvodní keynote Ton Roosendaal oznámil, že k 1. lednu 2026 skončí jako chairman a CEO Blender Foundation. Tyto role převezme současný COO Blender Foundation Francesco Siddi.
The Document Foundation, organizace zastřešující projekt LibreOffice a další aktivity, zveřejnila výroční zprávu za rok 2024.
Byla vydána nová stabilní verze 7.6 webového prohlížeče Vivaldi (Wikipedie). Postavena je na Chromiu 140. Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu.
Byla vydána verze 1.90.0 programovacího jazyka Rust (Wikipedie). Podrobnosti v poznámkách k vydání. Vyzkoušet Rust lze například na stránce Rust by Example.
GNUnet (Wikipedie) byl vydán v nové major verzi 0.25.0. Jedná se o framework pro decentralizované peer-to-peer síťování, na kterém je postavena řada aplikací.
Tiskni
Sdílej:
Iritujúci je najmä nápis v hornej časti krabice.
1Kg hoveziho masa 1 maly celer 10cm v prumeru 2 kousky petrzele 4-6 kousku mrkve 5 kulicek celeho pepre 4 kulicky noveho koreni 1 kostka hoveziho bujonu (masox, knor...) Slaninu na prospikovani asi 200g Olej, 2dl Vegetu 1-2 polevkove lzice 1 polevkovou lzici hortice Pulku citronu Mlety cukr (vetsinou neni nutny) 200g hladke mouky 2-3 dl mleka 200-250ml sladke smetany (neprislazane)Mnozstvi jsou spis hruby odhad, zvlaste u slaniny,vegety,mouky a mleka. Na polovicni mnozstvi staci vsechno vydelit dvema a kdyz se podari, tak nemusis mit strach ze toho bude moc
450g hrube mouky 3 zemle 1 vejce 2dl mleka 10g drozdi nebo 1/2 balicku prasku do peciva. sul maslo nebo nejaky tuk (i olej) na potreniSmichas mouku,drozdi,vlazne (men nez 40 stupnu) mleko s rozslehanym vajickem,sul. Vypracujes testo. melo by byt bez hrudek. Je treba dost sily
nemusej krájet a člověk se může tak rychlejš a dřív cpát+1 ...je vidět, že taky miluješ žrádlo
Opět nasává filosofické dilema, zda nejprve zahustit a poté rozředit, nebo obráceně, tentokrát doporučuji (jsem amatér) zaprášit hladkou moukou ve stavu skoro přichytávání, chvilku posmažit a poté začít ředit,já ještě nikdy nezaprašoval, ale už mi to jednou říkala kamarádka, tak to asi zkusim. Vždy jsem volil zako základ variantu s "jíškou" (mouka, rozmíchaná ve skleničce s vodou) a potom, je-li třeba, buď zahuštění, nebo zředění.
ono je to s gulášem asi jako s Linuxem. Každý kuchař má svůj recept,pokaždé jsou jiné suroviny,něčeho je málo, něčeho hodně a hlavně ten recept je potřeba nebrat moc vážně a experimentovat.Nemůžu nesouhlasit, ono prostě také každému chutná trochu něco jiného. Ono já mám právě rád, když se ta cibule už rozpadne v omáčku, plus tedy při nandávání posypávám talíř/misku s gulášem syrovou, na jemné proužky nakrájenou, cibulí (samozřejmě, že jemnost se odvíjí od lennosti).
...v takový jedný hospůdce...... prosím o upřesnění
1/2 kg hrubé mouky 1 lžička soli 1 vejce 1/4 litru mléka 5 rohlíků droždí (asi tolik jak velký je poslední článek malíčku na ruce ;))Původně se prý droždí nedávalo. Vzniky tak zvané "betoňáky",
Z těsta vyrobíme koule, které umístíme do hrnce s dostatkem vroucí (osolené) vody. Každý knedlík vaříme každou stranu 12 minut, tj. každý knedlík dohromady 24 minut.Pozn: K nasycení obvykle stačí jedna polokoule. Vynikající též s vejci, nejlépe domácími.
...neznáte nějaký dobrý online kuchařky pro blbce?...
..před časem jsem zvažoval klub poctivých knedlíků, tedy hospody, kde mají knedlík vařený a nikoliv velkovyráběný...